Lot: 1

Güncel Fiyat: 50 TL Açılış Fiyatı: 50 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

OSMANLICA TIP

[ÖYLE BİR ESER Kİ GEREK GENÇLERE GEREK İHTİYARLARA, VE GEREK CÜHELÂ VE ULEMAYA HAYAT-I TENASÜLİYENİN Bİ'L-UMUM SAFAHÂT-İ ŞÂMİL-İ TEFERRUATI TAMAMEN İZAH EDEBİLSİN]. Sinn-i rüşde vâsıl olunanlar içün hayat-ı tenâsüliye hakkında musahabât-ı mahremâne., P. M. Ş., Aktaran: A. M., Araks Matbaası, İstanbul - Dersaadet, 1913. Sonradan yapılmış bordo renkli bez cildinde, temiz durumda, 20 x 14 cm, Osmanlıca, 2 cüz tek cilt içerisinde TAKIM: (479 sayfa), çok sayıda numaralı s/b levha. Gençlere yönelik cinsel sağlık bilgileri (sinn-i rüşde vâsıl olanlar için) veren anonim bir kitaptır. Kitabın asıl amacı şu cümlelerle açıklanmaktadır: “[…] Öyle bir eser ki gerek gençlere ve gerek ihtiyarlara, ve gerek cühelâ ve ‘ulemâya hayat-ı tenasüliyenin bi’l-‘umûm safahât-i şâmil-i teferru’âtı tamamen izâh edebilsin". Kitaptaki ana konular izdivâc (evlilik), a'zâ-i tenasüliye (üreme organları), zürriyet (soy), bekâret, hayz (adet), mücâma'a (cinsel ilişki), vb. şeklindedir. Kitap, kadın ve erkek arasındaki cinsî münasebeti Osmanlı döneminde analiz eden ilginç ve görsel açıdan zengin bir kitaptır. Özege 7120. İlk baskı. Bundan sonra kitabın 2 baskısı daha yapılmıştır.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • OSMANLICA TIP-[ÖYLE BİR ESER Kİ GEREK GENÇLERE GEREK İHTİYARLARA, VE GEREK CÜHELÂ VE ULEMAYA HAYAT-I TENASÜLİYENİN Bİ'L-UMUM SAFAHÂT-İ ŞÂMİL-İ TEFERRUATI TAMAMEN İZAH EDEBİLSİN]. Sinn-i rüşde vâsıl olunanlar içün hayat-ı tenâsüliye hakkında musahabât-ı mahremâne., P. M. Ş., Aktaran: A. M., Araks Matbaası, İstanbul - Dersaadet, 1913. Sonradan yapılmış bordo renkli bez cildinde, temiz durumda, 20 x 14 cm, Osmanlıca, 2 cüz tek cilt içerisinde TAKIM: (479 sayfa), çok sayıda numaralı s/b levha. Gençlere yönelik cinsel sağlık bilgileri (sinn-i rüşde vâsıl olanlar için) veren anonim bir kitaptır. Kitabın asıl amacı şu cümlelerle açıklanmaktadır: “[…]  Öyle bir eser ki gerek gençlere ve gerek ihtiyarlara, ve gerek cühelâ ve ‘ulemâya hayat-ı tenasüliyenin bi’l-‘umûm safahât-i şâmil-i teferru’âtı tamamen izâh edebilsin". Kitaptaki ana konular izdivâc (evlilik), a'zâ-i tenasüliye (üreme organları), zürriyet (soy), bekâret, hayz (adet), mücâma'a (cinsel ilişki), vb. şeklindedir. Kitap, kadın ve erkek arasındaki cinsî münasebeti Osmanlı döneminde analiz eden ilginç ve görsel açıdan zengin bir kitaptır. Özege 7120. İlk baskı. Bundan sonra kitabın 2 baskısı daha yapılmıştır.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    OSMANLICA TIP-[ÖYLE BİR ESER Kİ GEREK GENÇLERE GEREK İHTİYARLARA, VE GEREK CÜHELÂ VE ULEMAYA HAYAT-I TENASÜLİYENİN Bİ'L-UMUM SAFAHÂT-İ ŞÂMİL-İ TEFERRUATI TAMAMEN İZAH EDEBİLSİN]. Sinn-i rüşde vâsıl olunanlar içün hayat-ı tenâsüliye hakkında musahabât-ı mahremâne., P. M. Ş., Aktaran: A. M., Araks Matbaası, İstanbul - Dersaadet, 1913. Sonradan yapılmış bordo renkli bez cildinde, temiz durumda, 20 x 14 cm, Osmanlıca, 2 cüz tek cilt içerisinde TAKIM: (479 sayfa), çok sayıda numaralı s/b levha. Gençlere yönelik cinsel sağlık bilgileri (sinn-i rüşde vâsıl olanlar için) veren anonim bir kitaptır. Kitabın asıl amacı şu cümlelerle açıklanmaktadır: “[…] Öyle bir eser ki gerek gençlere ve gerek ihtiyarlara, ve gerek cühelâ ve ‘ulemâya hayat-ı tenasüliyenin bi’l-‘umûm safahât-i şâmil-i teferru’âtı tamamen izâh edebilsin". Kitaptaki ana konular izdivâc (evlilik), a'zâ-i tenasüliye (üreme organları), zürriyet (soy), bekâret, hayz (adet), mücâma'a (cinsel ilişki), vb. şeklindedir. Kitap, kadın ve erkek arasındaki cinsî münasebeti Osmanlı döneminde analiz eden ilginç ve görsel açıdan zengin bir kitaptır. Özege 7120. İlk baskı. Bundan sonra kitabın 2 baskısı daha yapılmıştır.

    TLSatıldı
  • HARF İNKILÂBI DERLEMESİ 1928 / KAPAK TASARIMI-Harf inkılâbı, 1928-1938: Tarih, tahlil, tasvir., Derleyen: M. GERMAN, C.H.P. Beşiktaş Halkevi Yayınlarından Sayı 1., İst., 1938.

Özgün resimli avangard tasarımlı kapağında, temiz durumda, 24x17 cm, 40 sayfa, çok sayıda s/b resimli.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Beşiktaş Halkevi yayınlarının ilk kitabı olarak yayınlanan bu güzel kapaklı eser, Harf Devrimi'nden kitabın yayınlandığı yıla dek geçen 10 yılda konuyla ilgili tüm gelişmeleri derleyen çok çok nadir bir çalışmadır. Kapak tasarımı erken dönem Cumhuriyet'in, Sovyetler etkisi bulunan avant-garde sanatına ve dönemin propaganda algısına uygun biçimde tasarlanmıştır.

Türk dilbilimcisi ve edebiyat tarihçisi olan İbrahim Necmi Dilmen (1887-1945)'in kitaba yazdığı önsöz, kitabı ve dönem şartlarını iyi özetler:

"Türk dilinde Arap harflerinin kullanılışı, Türklerin milli dil benliklerini sarsan, Türkçe'nin güzelliğini, sadeliğini, kolaylığını, kıvraklığını kaybettiren bir mahiyet almıştı. Eldeki yazı şekilleri Türkçe'nin kendi ihtiyaçlarına uyuyordu. Bazen bir tekyazı şekli, bir elif, Türkçe'nin a, e, o, ö, u, ü, ı, i, seslerinin her biri yerine geçiyor, bazen de bir tek ses, bir "Z" sesi Arapça'nın zel, ze, dat, zı, gibi dört başka yazı şekliyle ifade ediliyordu. Vokal eksikliği bir kelimenin bir çok türlü okunmasına yol açıyordu. Böylece okuma öğrenmek, yalnız sesleri gösteren şekilleri beklemekle elde edilemiyor, her bir kelimenin ayrı ayrı şeklini ve okunuşunu öğrenmek zorluğunu doğuruyordu. 

İşte, 9 Ağustos 1928'de büyük Türk önderi, bütün bu zorlukları bir tek hamle ile silkip attı; bütün o zincirleri parçaladı.

O gün başlayan büyük dil inkılâbı, on yıldan beri dev adımlarıyla ilerlemekte, Türk diline layık olduğu yüksek yeri verecek eserler yaratmaktadır."

Sonrasında bu inkılâp olmasaydı Güneş-Dil Teorisi'nin bulunamayacağını belirten Dilmen, ardından çocuk ve gençlerin eğitim  öğretim alanında işlerinin ne denli kolaylaştığından söz eder.

cumhuriyetturkiyesi erkendonemcumhuriyet harfdevrimi harfinkilabi avangard avantgardekapaklar propaganda

    Lot No: 2

    Lot: 2

    HARF İNKILÂBI DERLEMESİ 1928 / KAPAK TASARIMI-Harf inkılâbı, 1928-1938: Tarih, tahlil, tasvir., Derleyen: M. GERMAN, C.H.P. Beşiktaş Halkevi Yayınlarından Sayı 1., İst., 1938. Özgün resimli avangard tasarımlı kapağında, temiz durumda, 24x17 cm, 40 sayfa, çok sayıda s/b resimli. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Beşiktaş Halkevi yayınlarının ilk kitabı olarak yayınlanan bu güzel kapaklı eser, Harf Devrimi'nden kitabın yayınlandığı yıla dek geçen 10 yılda konuyla ilgili tüm gelişmeleri derleyen çok çok nadir bir çalışmadır. Kapak tasarımı erken dönem Cumhuriyet'in, Sovyetler etkisi bulunan avant-garde sanatına ve dönemin propaganda algısına uygun biçimde tasarlanmıştır. Türk dilbilimcisi ve edebiyat tarihçisi olan İbrahim Necmi Dilmen (1887-1945)'in kitaba yazdığı önsöz, kitabı ve dönem şartlarını iyi özetler: "Türk dilinde Arap harflerinin kullanılışı, Türklerin milli dil benliklerini sarsan, Türkçe'nin güzelliğini, sadeliğini, kolaylığını, kıvraklığını kaybettiren bir mahiyet almıştı. Eldeki yazı şekilleri Türkçe'nin kendi ihtiyaçlarına uyuyordu. Bazen bir tekyazı şekli, bir elif, Türkçe'nin a, e, o, ö, u, ü, ı, i, seslerinin her biri yerine geçiyor, bazen de bir tek ses, bir "Z" sesi Arapça'nın zel, ze, dat, zı, gibi dört başka yazı şekliyle ifade ediliyordu. Vokal eksikliği bir kelimenin bir çok türlü okunmasına yol açıyordu. Böylece okuma öğrenmek, yalnız sesleri gösteren şekilleri beklemekle elde edilemiyor, her bir kelimenin ayrı ayrı şeklini ve okunuşunu öğrenmek zorluğunu doğuruyordu. İşte, 9 Ağustos 1928'de büyük Türk önderi, bütün bu zorlukları bir tek hamle ile silkip attı; bütün o zincirleri parçaladı. O gün başlayan büyük dil inkılâbı, on yıldan beri dev adımlarıyla ilerlemekte, Türk diline layık olduğu yüksek yeri verecek eserler yaratmaktadır." Sonrasında bu inkılâp olmasaydı Güneş-Dil Teorisi'nin bulunamayacağını belirten Dilmen, ardından çocuk ve gençlerin eğitim öğretim alanında işlerinin ne denli kolaylaştığından söz eder. cumhuriyetturkiyesi erkendonemcumhuriyet harfdevrimi harfinkilabi avangard avantgardekapaklar propaganda

    TLSatıldı
  • ENVER PAŞA'NIN TÜRKİSTAN MACERASI-Şehit Enver Paşa Türkistan'da. İstanbuldan ayrılışından Türkistanda son nefesini verinceye kadar, KANDEMİR, Barıman Yayınevi, Aydınlık Basımevi, İstanbul, 1945. İLK BASKI. Özgün karton kapağında, sayfalarında dağılma emareleri mevcut, harici temiz durumda, 20 x 14 cm, 214 sayfa. -- Enver Paşa İttihat ve Terakki Türkistan Rus emperyalizmi

    Lot No: 3

    Lot: 3

    ENVER PAŞA'NIN TÜRKİSTAN MACERASI-Şehit Enver Paşa Türkistan'da. İstanbuldan ayrılışından Türkistanda son nefesini verinceye kadar, KANDEMİR, Barıman Yayınevi, Aydınlık Basımevi, İstanbul, 1945. İLK BASKI. Özgün karton kapağında, sayfalarında dağılma emareleri mevcut, harici temiz durumda, 20 x 14 cm, 214 sayfa. -- Enver Paşa İttihat ve Terakki Türkistan Rus emperyalizmi

    TLSatıldı
  • BİYOGRAFİ-Yakın tarihin üç büyük adamı: Cemâl, Talât, Enver paşalar, ZİYA ŞAKİR, Muallim Fuat Gücüyener Anadolu Türk Kitap Deposu, İstanbul, 1944. Özgün kağıt kapağında, cilt kapağı yorgun, sayfalar dağılmış durumda, noksan ya da yırtık sayfa yoktur, 21 x 15 cm, 194 sayfa.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    BİYOGRAFİ-Yakın tarihin üç büyük adamı: Cemâl, Talât, Enver paşalar, ZİYA ŞAKİR, Muallim Fuat Gücüyener Anadolu Türk Kitap Deposu, İstanbul, 1944. Özgün kağıt kapağında, cilt kapağı yorgun, sayfalar dağılmış durumda, noksan ya da yırtık sayfa yoktur, 21 x 15 cm, 194 sayfa.

    TLSatıldı
  • DENİZCİLİK TARİHİ-Milli hikayeler. Tarihe şan veren kahraman. Türk denizcileri, HAKKI ERCAN, Akın Kitabevi, İst., 1965. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 21 x 15 cm, 55 sayfa.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    DENİZCİLİK TARİHİ-Milli hikayeler. Tarihe şan veren kahraman. Türk denizcileri, HAKKI ERCAN, Akın Kitabevi, İst., 1965. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 21 x 15 cm, 55 sayfa.

    TLSatıldı
  • CENGİZ HAN BİYOGRAFYASI-Makers of history: History of Genghis Khan, JACOB ABBOTT, Harper & Brothers Publishers, New York, 1903. Yayıncısının özgün cildinde, yazının olmadığı ilk ve son sayfalarında karalamalar mevcut, harici temiz durumda, 18 x 13 cm, 335 sayfa.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    CENGİZ HAN BİYOGRAFYASI-Makers of history: History of Genghis Khan, JACOB ABBOTT, Harper & Brothers Publishers, New York, 1903. Yayıncısının özgün cildinde, yazının olmadığı ilk ve son sayfalarında karalamalar mevcut, harici temiz durumda, 18 x 13 cm, 335 sayfa.

    TLSatıldı
  • KÖY ENSTİTÜLERİ / TÜRK AYDINLANMASI-Neden köy enstitüleri değil?..., Haz. Yücel Hacaloğlu, Toprak Dergisi Yayınları, Toprak Dergisi Yayınları, İstanbul, 1962. Özgün karton kapağında, künye sayfasına önceki sahibinin adı yazılı harici, temiz durumda, 17 x 12 cm, 128 sayfa.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    KÖY ENSTİTÜLERİ / TÜRK AYDINLANMASI-Neden köy enstitüleri değil?..., Haz. Yücel Hacaloğlu, Toprak Dergisi Yayınları, Toprak Dergisi Yayınları, İstanbul, 1962. Özgün karton kapağında, künye sayfasına önceki sahibinin adı yazılı harici, temiz durumda, 17 x 12 cm, 128 sayfa.

    TLSatıldı
  • NADİR BİR ATATÜRK BİYOGRAFİSİ-Mustapha Kemal ou L'orient en marche, PAUL GENTIZON, Edition Bossard, Paris, 1929. Özgün karton kapağında, ön cilt kapağı iç taraftan ayrılmış fakat sayfalar dağılmamış durumda, harici temizdir, Fransızca, 23 x 15 cm, 350 sayfa.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    NADİR BİR ATATÜRK BİYOGRAFİSİ-Mustapha Kemal ou L'orient en marche, PAUL GENTIZON, Edition Bossard, Paris, 1929. Özgün karton kapağında, ön cilt kapağı iç taraftan ayrılmış fakat sayfalar dağılmamış durumda, harici temizdir, Fransızca, 23 x 15 cm, 350 sayfa.

    TLSatıldı
  • NADİR BİR ATATÜRK BİYOGRAFİSİ-Mustapha-Kemal ou la renovation de la Turquie, JEAN MELIA, Bibliotheque-Charpentier, Paris, 1929. Özgün karton kapağında, sonradan jelatinle kaplatılmış vaziyette, harici temiz durumda, 19 x 14 cm, 238 sayfa, Fransızca.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    NADİR BİR ATATÜRK BİYOGRAFİSİ-Mustapha-Kemal ou la renovation de la Turquie, JEAN MELIA, Bibliotheque-Charpentier, Paris, 1929. Özgün karton kapağında, sonradan jelatinle kaplatılmış vaziyette, harici temiz durumda, 19 x 14 cm, 238 sayfa, Fransızca.

    TLSatıldı
  • ASKERİ TARİH / KURUM TARİHİ-Şanlı harbiyenin tarihi , MUHARREM GİRAY, Hilmi Kitabevi, İstanbul, 1961. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 20 x 14 cm, s/b resimli, 45 sayfa.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    ASKERİ TARİH / KURUM TARİHİ-Şanlı harbiyenin tarihi , MUHARREM GİRAY, Hilmi Kitabevi, İstanbul, 1961. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 20 x 14 cm, s/b resimli, 45 sayfa.

    TLSatıldı
  • TÜRKÇE KURAN-I KERİM-Kur'an, Çev: İSMAYIL HAKKI BALTACIOĞLU, (1886-1978), Yıldız Matbaacılık ve Gazetecilik, Ankara, 1957. Sonradan yapılmış güzel cildinde, çok temiz, 21 x 15 cm, 534 sayfa. Döneminde arı Türkçe ile tefsir edilmiş, ses getirmiş bir Kur'an çevirisidir. 

Kutsal kitap Kuran-ı Kerim İslam Ayet Tefsir.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    TÜRKÇE KURAN-I KERİM-Kur'an, Çev: İSMAYIL HAKKI BALTACIOĞLU, (1886-1978), Yıldız Matbaacılık ve Gazetecilik, Ankara, 1957. Sonradan yapılmış güzel cildinde, çok temiz, 21 x 15 cm, 534 sayfa. Döneminde arı Türkçe ile tefsir edilmiş, ses getirmiş bir Kur'an çevirisidir. Kutsal kitap Kuran-ı Kerim İslam Ayet Tefsir.

    TLSatıldı
  • YÜZME ÖĞRETEN PROPAGANDA!-Yüzme öğreniniz! Aydabir'in parasız ilavesidir. VICTOR E. LAWSON, Şaka Matbaası, İstanbul, 1953. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 21 x 14 cm, 31 sayfa.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    YÜZME ÖĞRETEN PROPAGANDA!-Yüzme öğreniniz! Aydabir'in parasız ilavesidir. VICTOR E. LAWSON, Şaka Matbaası, İstanbul, 1953. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 21 x 14 cm, 31 sayfa.

    TLSatıldı
  • KÖPRÜLÜLER DEVRİ -Osmanlı devletinde köprülüler: Mehmet Paşa, Fazıl Ahmet Paşa, Kara Mustafa Paşa, Fazıl Mustafa Paşa, Hüseyin Paşa, Numan ve Abdullah Paşalar. ÖMER KÖPRÜLÜ, Aydınlık Basımevi, İstanbul, 1943. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 20 x 14 cm, 56 sayfa. İsmini eşrâf olarak soylu bu aileden alan ve aynı zamanda bir devri ifade eden kavram dahilinde ailenin ileri gelen şahıslarının biyografileri. Köprülüler Devri veya Köprülüler Dönemi; Osmanlı İmparatorluğu'nda 15 Eylül 1656 ile 15 Aralık 1683 tarihlerini kapsayan ve Köprülü ailesinden sadrazamların görev yaptığı ve imparatorluğun toparlanması ve istikrarı için bir fırsat yaşanan tarihi döneme verilen isimdir. Köprülüler devri, Osmanlı devleti için içeride istikrarın sağlanması, dışarıda ise prestij ve gücün göreli olarak artması dönemidir. Köprülüler dönemi; Kanunî dönemini hatırlatan istikrarlı bir toparlanma dönemi olmuştur.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    KÖPRÜLÜLER DEVRİ -Osmanlı devletinde köprülüler: Mehmet Paşa, Fazıl Ahmet Paşa, Kara Mustafa Paşa, Fazıl Mustafa Paşa, Hüseyin Paşa, Numan ve Abdullah Paşalar. ÖMER KÖPRÜLÜ, Aydınlık Basımevi, İstanbul, 1943. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 20 x 14 cm, 56 sayfa. İsmini eşrâf olarak soylu bu aileden alan ve aynı zamanda bir devri ifade eden kavram dahilinde ailenin ileri gelen şahıslarının biyografileri. Köprülüler Devri veya Köprülüler Dönemi; Osmanlı İmparatorluğu'nda 15 Eylül 1656 ile 15 Aralık 1683 tarihlerini kapsayan ve Köprülü ailesinden sadrazamların görev yaptığı ve imparatorluğun toparlanması ve istikrarı için bir fırsat yaşanan tarihi döneme verilen isimdir. Köprülüler devri, Osmanlı devleti için içeride istikrarın sağlanması, dışarıda ise prestij ve gücün göreli olarak artması dönemidir. Köprülüler dönemi; Kanunî dönemini hatırlatan istikrarlı bir toparlanma dönemi olmuştur.

    TLSatıldı
  • ANTİ-SEMİTİZM-İslamı saran tehlüke ve sionizm - İslamı saran tehlike ve siyonizm. CEVAT RİFAT ATİLHAN, Cemal Azmi Matbaası, İstanbul. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 18 x 13 cm, 176 sayfa.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    ANTİ-SEMİTİZM-İslamı saran tehlüke ve sionizm - İslamı saran tehlike ve siyonizm. CEVAT RİFAT ATİLHAN, Cemal Azmi Matbaası, İstanbul. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 18 x 13 cm, 176 sayfa.

    TLSatıldı
  • AVANT-GARDE KAPAKLI BİR İLK BASKI-Kafatası. Facia: 3 kısım 15 bap. (Muhsin'e). [Muhsin Ertuğrul'a armağan edilmiş]., NAZIM HİKMET [RAN], (1902-1963), Semih Lütfü Sühulet Kütüpanesi [sic Kütüphanesi], İstanbul, 1932. İLK BASKI. Kapak: Ali Suavi [Sonar]. 1932 yılında yayınlanan “Kafatası” aynı yıl Darülbedayi’de sahnelenmiştir.doktor Dalbanezo rolü Ertuğrul Muhsin tarafından oynanmış ayrıca oyunda İ. Galip (Arcan), Talat (Artemel), Hüseyin Kemal (Gürmen), Behzat (Budak), Hazım (Körmükçü), Neyyire Neyir, Zehra, Bedia (Muvahhit), Şaziye (Moral) g,b, Darülbedayi topluluğunun belli başlı oyuncuları rol almışlardır. (Şener,2002)

Kafatası oyununun yazılması ise oldukça ilginçtir. 1932 yılında, bir yanda arkadaşları tutuklanıp işkence gördükleri için öfkeli, öte yanda babasının ölümü nedeniyle kederli, “alabildiğine hasta ve meteliksiz” olan Nâzım’ı, yeni Türk Tiyatrosu’nun öncü ismi Muhsin Ertuğrul İstanbul’da evinde ziyarete gelir. “Hazır piyesin var mı? Eğer varsa, bir haftaya kadar verebilir misin?” diye sorar. Nâzım hazırda bir oyunu olmamasına karşın, özellikle paraya ihtiyacı olduğundan “Var” yanıtını verecek ve sonuçta bir oyun yazması gerekecektir. İşte bu süreçte, önceden yazdığı “ Her Şey Mal” ın konusunu anımsar ve “Kafatası” bu sayede şekillenir. (Makal, 2003)

Kafatası Nâzım Hikmet’in Rusya’da geçirdiği dört yıldan sonra ülkeye dönüşte yazdığı ilk oyunudur ve yazarın orada olgunlaşan dünya görüşünü olduğu kadar, seyrettiği oyunlardan edindiği tiyatro birikimini ve sanat anlayışını da yansıtır. (Şener, 2002). (Kaynak: Nazım Hikmet'in oyun yazarlığı: Kafatası, Abdullah Özdemir, Telgrafhane). -- Türk edebiyatı Tiyatro Nazım Hikmet İlk baskı Koleksiyon

    Lot No: 15

    Lot: 15

    AVANT-GARDE KAPAKLI BİR İLK BASKI-Kafatası. Facia: 3 kısım 15 bap. (Muhsin'e). [Muhsin Ertuğrul'a armağan edilmiş]., NAZIM HİKMET [RAN], (1902-1963), Semih Lütfü Sühulet Kütüpanesi [sic Kütüphanesi], İstanbul, 1932. İLK BASKI. Kapak: Ali Suavi [Sonar]. 1932 yılında yayınlanan “Kafatası” aynı yıl Darülbedayi’de sahnelenmiştir.doktor Dalbanezo rolü Ertuğrul Muhsin tarafından oynanmış ayrıca oyunda İ. Galip (Arcan), Talat (Artemel), Hüseyin Kemal (Gürmen), Behzat (Budak), Hazım (Körmükçü), Neyyire Neyir, Zehra, Bedia (Muvahhit), Şaziye (Moral) g,b, Darülbedayi topluluğunun belli başlı oyuncuları rol almışlardır. (Şener,2002) Kafatası oyununun yazılması ise oldukça ilginçtir. 1932 yılında, bir yanda arkadaşları tutuklanıp işkence gördükleri için öfkeli, öte yanda babasının ölümü nedeniyle kederli, “alabildiğine hasta ve meteliksiz” olan Nâzım’ı, yeni Türk Tiyatrosu’nun öncü ismi Muhsin Ertuğrul İstanbul’da evinde ziyarete gelir. “Hazır piyesin var mı? Eğer varsa, bir haftaya kadar verebilir misin?” diye sorar. Nâzım hazırda bir oyunu olmamasına karşın, özellikle paraya ihtiyacı olduğundan “Var” yanıtını verecek ve sonuçta bir oyun yazması gerekecektir. İşte bu süreçte, önceden yazdığı “ Her Şey Mal” ın konusunu anımsar ve “Kafatası” bu sayede şekillenir. (Makal, 2003) Kafatası Nâzım Hikmet’in Rusya’da geçirdiği dört yıldan sonra ülkeye dönüşte yazdığı ilk oyunudur ve yazarın orada olgunlaşan dünya görüşünü olduğu kadar, seyrettiği oyunlardan edindiği tiyatro birikimini ve sanat anlayışını da yansıtır. (Şener, 2002). (Kaynak: Nazım Hikmet'in oyun yazarlığı: Kafatası, Abdullah Özdemir, Telgrafhane). -- Türk edebiyatı Tiyatro Nazım Hikmet İlk baskı Koleksiyon

    TLSatıldı
  • 16. YÜZYIL İSTANBUL TARİHİ-Kanuni devrinde İstanbul. Dört asır yayınlanmadan köşede kalmış çok önemli bir eser. Çev: Fuat Carım, Yeni Savaş Matbaası, İstanbul, 1964. Özgün karton kapağında, cildi yorgun, sayfaları dağılma emareleri göstermektedir, harici temiz durumda, 19 x 14 cm, 190 sayfa.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    16. YÜZYIL İSTANBUL TARİHİ-Kanuni devrinde İstanbul. Dört asır yayınlanmadan köşede kalmış çok önemli bir eser. Çev: Fuat Carım, Yeni Savaş Matbaası, İstanbul, 1964. Özgün karton kapağında, cildi yorgun, sayfaları dağılma emareleri göstermektedir, harici temiz durumda, 19 x 14 cm, 190 sayfa.

    TLSatıldı
  • 18. YÜZYIL BASKISI / GÜZEL CİLTLİ BİR KİTAP-Bibliotheque Amusante. Roman comique. Nouvelle edition. Quatrieme partie. M. SCARRON, Londres, 1780. Özgün cildinde, çok temiz durumda, 12 x 8 cm, 230 sayfa.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    18. YÜZYIL BASKISI / GÜZEL CİLTLİ BİR KİTAP-Bibliotheque Amusante. Roman comique. Nouvelle edition. Quatrieme partie. M. SCARRON, Londres, 1780. Özgün cildinde, çok temiz durumda, 12 x 8 cm, 230 sayfa.

    TLSatıldı
  • NADİRATTAN OSMANLICA İZCİLER OCAĞI NİZAMNÂMESİ-İstanbul Vilâyeti Türk İzciler Ocağı Nizamnâme-i Esasîsi. N. A., İkdam Matbaası, İstanbul, 1923. Özgün karton kapağında, ön cilt kapağına kaşe vurulmuş, harici temiz durumda,  17 x 12 cm, 16 sayfa. İstanbul Türk İzciler Ocağı’nın ilk nizamnamesi Haziran 1923 tarihinde yayımlanmıştır. Toplam otuz maddeden oluşan nizamnamede, Başbuğ Mustafa Kemal Paşa, ocağın hamisi Maarif Vekili İsmail Safa Bey, Başbuğ Vekili ise İstanbul Valisi Haydar Bey olarak belirtilmiştir. Aynı tarihlerde Ankara’da toplanan ve asker- sivil üyelerden oluşan Heyet-i İlmiye, beden eğitimi ve izcilik ile ilgili yeni kararlar almıştır. Toplam yirmi iki maddeden oluşan “Maarif İzci ve Keşşaf Teşkilatı” ile birlikte izcilik faaliyetleri Maarif Nezareti’ne bırakılmıştır. 12-14 yaşları arasındaki çocuklardan “izci”, 15-18 yaşları arasındaki gençlerden ise “keşşaf ” teşkilatı yapılması kararlaştırılmıştır. İzcilerden farklı olarak Keşşaf ’lara askere hazırlık eğitiminin verilmesi öngörülmüştür. Ankara Hükümeti’nin ülke genelinde beden eğitimi ve izciliğe çekidüzen vermeye çalıştığı bugünlerde İstanbul izcileri arasında bölünmenin ve anlaşmazlıkların yaşandığını gösteren bir şikâyet mektubu Hâkimiyet-i Milliye gazetesinde yayımlanmıştır. Mektubun içeriğinde, Mustafa Kemal Paşa tarafından İstanbul Türk İzciler Ocağı'na gönderilen bin beş yüz liranın Beykoz’da yapılacak bir kampta oymak beylerinin iaşesine harcanmasına tepki gösterilmiştir. Bahsi edilen paranın Anadolu’ya yapılacak tetkik seyahatleri için harcanması gerektiğini savunan Şişli, Galatasaray, Kadıköy ve Bakırköy şehir oymakları, Büyük Orta’dan ayrılarak “İstanbul Şehir Keşşafları Heyet-i Müttehidesi” adı altında toplanmıştır. (Kaynak: İşgal İstanbul’unda İzcilik Teşkilatı, Erol Akcan).

    Lot No: 18

    Lot: 18

    NADİRATTAN OSMANLICA İZCİLER OCAĞI NİZAMNÂMESİ-İstanbul Vilâyeti Türk İzciler Ocağı Nizamnâme-i Esasîsi. N. A., İkdam Matbaası, İstanbul, 1923. Özgün karton kapağında, ön cilt kapağına kaşe vurulmuş, harici temiz durumda, 17 x 12 cm, 16 sayfa. İstanbul Türk İzciler Ocağı’nın ilk nizamnamesi Haziran 1923 tarihinde yayımlanmıştır. Toplam otuz maddeden oluşan nizamnamede, Başbuğ Mustafa Kemal Paşa, ocağın hamisi Maarif Vekili İsmail Safa Bey, Başbuğ Vekili ise İstanbul Valisi Haydar Bey olarak belirtilmiştir. Aynı tarihlerde Ankara’da toplanan ve asker- sivil üyelerden oluşan Heyet-i İlmiye, beden eğitimi ve izcilik ile ilgili yeni kararlar almıştır. Toplam yirmi iki maddeden oluşan “Maarif İzci ve Keşşaf Teşkilatı” ile birlikte izcilik faaliyetleri Maarif Nezareti’ne bırakılmıştır. 12-14 yaşları arasındaki çocuklardan “izci”, 15-18 yaşları arasındaki gençlerden ise “keşşaf ” teşkilatı yapılması kararlaştırılmıştır. İzcilerden farklı olarak Keşşaf ’lara askere hazırlık eğitiminin verilmesi öngörülmüştür. Ankara Hükümeti’nin ülke genelinde beden eğitimi ve izciliğe çekidüzen vermeye çalıştığı bugünlerde İstanbul izcileri arasında bölünmenin ve anlaşmazlıkların yaşandığını gösteren bir şikâyet mektubu Hâkimiyet-i Milliye gazetesinde yayımlanmıştır. Mektubun içeriğinde, Mustafa Kemal Paşa tarafından İstanbul Türk İzciler Ocağı'na gönderilen bin beş yüz liranın Beykoz’da yapılacak bir kampta oymak beylerinin iaşesine harcanmasına tepki gösterilmiştir. Bahsi edilen paranın Anadolu’ya yapılacak tetkik seyahatleri için harcanması gerektiğini savunan Şişli, Galatasaray, Kadıköy ve Bakırköy şehir oymakları, Büyük Orta’dan ayrılarak “İstanbul Şehir Keşşafları Heyet-i Müttehidesi” adı altında toplanmıştır. (Kaynak: İşgal İstanbul’unda İzcilik Teşkilatı, Erol Akcan).

    TLSatıldı
  • İMZALI-KEMAL TAHİR'E İTHAFLI İMZALI Fuzuli: Böyük Azerbaican şairi, HAMİD N. ARASLI, Bakü, 1958. Özgün şömizli cildinde, çok güzel bir cilt içerisinde, 21 x 14 cm, Azerbaycan Türkçesi (Kiril harfli), 310, [2] sayfa. Yazarından ünlü Türk yazar Kemal Tahir'e ithaflı imzalıdır.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    İMZALI-KEMAL TAHİR'E İTHAFLI İMZALI Fuzuli: Böyük Azerbaican şairi, HAMİD N. ARASLI, Bakü, 1958. Özgün şömizli cildinde, çok güzel bir cilt içerisinde, 21 x 14 cm, Azerbaycan Türkçesi (Kiril harfli), 310, [2] sayfa. Yazarından ünlü Türk yazar Kemal Tahir'e ithaflı imzalıdır.

    TLSatıldı
  • Kağıt matbaa ve gazete No. 92 15 kuruş. Sahibi ve neşriyatı fiil eden: Tahsin Demiray, Türkiye Basımevi, 1950, İstanbul. Özgün resimli karton kapağında, formaları açılmamış, 20 x 13 cm, 34 sayfa,s/b resimli.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Kağıt matbaa ve gazete No. 92 15 kuruş. Sahibi ve neşriyatı fiil eden: Tahsin Demiray, Türkiye Basımevi, 1950, İstanbul. Özgün resimli karton kapağında, formaları açılmamış, 20 x 13 cm, 34 sayfa,s/b resimli.

    TLSatıldı
  • TÜRK EDEBİYATI - ÜNLÜLER-Faruk Nafiz'in kendi el yazısıyla yazdığı, imzalı, yazma orijinal Osmanlıca şiir: "Bir maceradan" adlı şiiri, 25 Haziran 1926 tarihli. Haliyle... FARUK NAFİZ ÇAMLIBEL, (1898-1973)., El Yazması, 1926.

Tamamı Osmanlıca orijinal el yazısı şiir, 19,5 x 13,5 cm. 16 satır. 2 sayfa. Bir yüzü siyah, arka yüzü ise kırmızı mürekkeple Faruk Nafiz tarafından yazılmıştır. Arkalı önlü olarak "Faruk Nafiz" imzalı. Belgede yüksek derecede kurt yeniği mevcuttur, genel olarak yazıyı etkilememiştir. Tamamı el yazması. "Bir maceradan" başlıklı şiir, 25 Haziran 1926 tarihli.

"Bağladık sandalı gezdiğimiz kumsalda - Sisli bir gölgeyle sahilden uzaklaştık". (Altında "Faruk Nafiz" imzası var). Sayfanın arka kısmında şiir devam etmekte: "Erguvan ile füsun ile deniz parlaktı. Aşkımız dalgalanırken suya sessiz baktı: Başı dönmüş gibi dalgın bu uzun zemzemeden, Anlıyordum.. beni sevmişti o.. sevdim.. demeden". Sayfanın bu arka kısmı da yine şair tarafından ("Faruk Nafiz") imzalı. Diğer yarısı başka bir imzalı not. Not, silik yerleri dolayısıyla anlamlı şekilde okunamadı.

Faruk Nafiz Çamlıbel (1898-1973) "Hecenin Beş Şairi"'nden biridir. En ünlü eseri, "Han Duvarları" adlı şiiridir. Behçet Kemal Çağlar ile birlikte Onuncu Yıl Marşı’nın sözlerini yazmıştır. TBMM’de VIII., IX., X. ve XI. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yapmıştır. (Kaynak: Vikipedi).

-- Türk / Osmanlı edebiyatı Faruk Nafiz Çamlıbel Beş Hececiler Şiir Şair El yazısı El yazma İmzalı Koleksiyon

    Lot No: 21

    Lot: 21

    TÜRK EDEBİYATI - ÜNLÜLER-Faruk Nafiz'in kendi el yazısıyla yazdığı, imzalı, yazma orijinal Osmanlıca şiir: "Bir maceradan" adlı şiiri, 25 Haziran 1926 tarihli. Haliyle... FARUK NAFİZ ÇAMLIBEL, (1898-1973)., El Yazması, 1926. Tamamı Osmanlıca orijinal el yazısı şiir, 19,5 x 13,5 cm. 16 satır. 2 sayfa. Bir yüzü siyah, arka yüzü ise kırmızı mürekkeple Faruk Nafiz tarafından yazılmıştır. Arkalı önlü olarak "Faruk Nafiz" imzalı. Belgede yüksek derecede kurt yeniği mevcuttur, genel olarak yazıyı etkilememiştir. Tamamı el yazması. "Bir maceradan" başlıklı şiir, 25 Haziran 1926 tarihli. "Bağladık sandalı gezdiğimiz kumsalda - Sisli bir gölgeyle sahilden uzaklaştık". (Altında "Faruk Nafiz" imzası var). Sayfanın arka kısmında şiir devam etmekte: "Erguvan ile füsun ile deniz parlaktı. Aşkımız dalgalanırken suya sessiz baktı: Başı dönmüş gibi dalgın bu uzun zemzemeden, Anlıyordum.. beni sevmişti o.. sevdim.. demeden". Sayfanın bu arka kısmı da yine şair tarafından ("Faruk Nafiz") imzalı. Diğer yarısı başka bir imzalı not. Not, silik yerleri dolayısıyla anlamlı şekilde okunamadı. Faruk Nafiz Çamlıbel (1898-1973) "Hecenin Beş Şairi"'nden biridir. En ünlü eseri, "Han Duvarları" adlı şiiridir. Behçet Kemal Çağlar ile birlikte Onuncu Yıl Marşı’nın sözlerini yazmıştır. TBMM’de VIII., IX., X. ve XI. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yapmıştır. (Kaynak: Vikipedi). -- Türk / Osmanlı edebiyatı Faruk Nafiz Çamlıbel Beş Hececiler Şiir Şair El yazısı El yazma İmzalı Koleksiyon

    TLSatıldı
  • TÜRK OCAĞI - ESKİ TÜRKÇE SÖZLÜK ÇALIŞMALARI - DİLBİLİM-"Türk Odjaghgi: Comite pour la culture nationale" damgalı el yazması, sözcük ve etimoloji çalışması. Lehçe-i Osmani'ye göre "çakmak" kelimesi incelenmekte. Açok hali: 28,5x23 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    TÜRK OCAĞI - ESKİ TÜRKÇE SÖZLÜK ÇALIŞMALARI - DİLBİLİM-"Türk Odjaghgi: Comite pour la culture nationale" damgalı el yazması, sözcük ve etimoloji çalışması. Lehçe-i Osmani'ye göre "çakmak" kelimesi incelenmekte. Açok hali: 28,5x23 cm.

    TLSatıldı
  • ZELZELE-İ RUH: İNCE BİR ZEVKE HİTAP EDEN OSMANLI ŞİİR MECMUASI-Zelzele-i Ruh: Manzûme ve şiir defteri. EL YAZMASI ŞİİR DERLEMESİ. Yazarı belli değil. Yusuf Ziya [Ortaç] (1895-1967), Cenab Şahabeddin (1870-1934) gibi son dönem Osmanlı şiirinin usta isimlerinden şiir derlemeleri mevcuttur. Elle yapılmış ve çizilip defterin ilk sayfasına yapıştırılmış Türk kadını çizimli fihrist serlevhası. Defter 3 forma içerir. Sayısı 70'i bulan şiir mevcuttur. Tamamı el yazması Osmanlıca. Defterin cildi tamire muhtaç, içinde hafif lekelenme mevcut, bir sayfanın alt köşesinde metni etkilemeyen bir yırtık mevcut, haricen temiz bir yazma nüsha.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    ZELZELE-İ RUH: İNCE BİR ZEVKE HİTAP EDEN OSMANLI ŞİİR MECMUASI-Zelzele-i Ruh: Manzûme ve şiir defteri. EL YAZMASI ŞİİR DERLEMESİ. Yazarı belli değil. Yusuf Ziya [Ortaç] (1895-1967), Cenab Şahabeddin (1870-1934) gibi son dönem Osmanlı şiirinin usta isimlerinden şiir derlemeleri mevcuttur. Elle yapılmış ve çizilip defterin ilk sayfasına yapıştırılmış Türk kadını çizimli fihrist serlevhası. Defter 3 forma içerir. Sayısı 70'i bulan şiir mevcuttur. Tamamı el yazması Osmanlıca. Defterin cildi tamire muhtaç, içinde hafif lekelenme mevcut, bir sayfanın alt köşesinde metni etkilemeyen bir yırtık mevcut, haricen temiz bir yazma nüsha.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA SÜRELİ YAYINLAR / HASAN REFİK PAŞA (1834-1901) KAPAKLI-Malumat Gazetesi 12 Ağustos 1898, Genel yönetmen Mehmed Tahir Bey, Ön kapakta Hasan Refik Paşa'nın bir portresi yer almaktadır. Normal gazete boyutunda, 4 sayfa.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    OSMANLICA SÜRELİ YAYINLAR / HASAN REFİK PAŞA (1834-1901) KAPAKLI-Malumat Gazetesi 12 Ağustos 1898, Genel yönetmen Mehmed Tahir Bey, Ön kapakta Hasan Refik Paşa'nın bir portresi yer almaktadır. Normal gazete boyutunda, 4 sayfa.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA SÜRELİ YAYINLAR / MUSTAFA PAŞA CAMİİ KAPAKLI-Malumat Gazetesi 25 Teşrin Sani 1897, Genel yönetmen: Mehmed Tahir Bey, ön kapakta Dişri Mustafa Paşa Camii fotoğrafı yer almaktadır. Normal gazete boyutunda, 4 sayfa.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    OSMANLICA SÜRELİ YAYINLAR / MUSTAFA PAŞA CAMİİ KAPAKLI-Malumat Gazetesi 25 Teşrin Sani 1897, Genel yönetmen: Mehmed Tahir Bey, ön kapakta Dişri Mustafa Paşa Camii fotoğrafı yer almaktadır. Normal gazete boyutunda, 4 sayfa.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA SÜRELİ YAYINLAR / HÜSEYİN PAŞA KAPAKLI-Malumat Gazetesi 11 Temmuz 1312 tarihli, ön kapağında "Devletlü Hüseyin Paşa Hazretleri"nin portresi yer almaktadır. 4 sayfa, yarım gazete boyutunda

    Lot No: 26

    Lot: 26

    OSMANLICA SÜRELİ YAYINLAR / HÜSEYİN PAŞA KAPAKLI-Malumat Gazetesi 11 Temmuz 1312 tarihli, ön kapağında "Devletlü Hüseyin Paşa Hazretleri"nin portresi yer almaktadır. 4 sayfa, yarım gazete boyutunda

    TLSatıldı
  • NADİR OSMANLICA SÜRELİ YAYINLAR-Mütalaa Gazetesi 5 Mart 1327, Sahib-i imtiyaz Mümtaz Fehmi, iç kapakta Mekteb-i hukuk muallimin-i muhteremesinden Kostaki Vayani bey efendi hazretlerinin resmi  bulunmaktadır. 16 sayfa, yarım gazete boy

    Lot No: 27

    Lot: 27

    NADİR OSMANLICA SÜRELİ YAYINLAR-Mütalaa Gazetesi 5 Mart 1327, Sahib-i imtiyaz Mümtaz Fehmi, iç kapakta Mekteb-i hukuk muallimin-i muhteremesinden Kostaki Vayani bey efendi hazretlerinin resmi bulunmaktadır. 16 sayfa, yarım gazete boy

    TLSatıldı
  • HÜRRİYET KAHRAMANI [AHMED] NİYAZİ BEY (1873-1913)-Resimli Kitab dergisi numara 7 Nisan 1325 sayısı, ön kapkata Kahraman-ı hürriyet Niyazi Bey'in fotoğrafı yer almaktadır, 24 x 18 cm, 112 sayfa,

    Lot No: 28

    Lot: 28

    HÜRRİYET KAHRAMANI [AHMED] NİYAZİ BEY (1873-1913)-Resimli Kitab dergisi numara 7 Nisan 1325 sayısı, ön kapkata Kahraman-ı hürriyet Niyazi Bey'in fotoğrafı yer almaktadır, 24 x 18 cm, 112 sayfa,

    TLSatıldı
  • GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KAPAKLI-Servet-i Fünun numara 104-1627 otuzbeşinci sene. Sahib-i İmtiyaz: Ahmed İhsan. 20 Teşrinevvel 1927. Ön kapağında Mustafa Kemal'in fotoğrafı ve altında "Reis-i cumhuriyemiz gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretleri" ibaresi yer almaktadır. 34 x 25 cm, 16 sayfa. Bir yaprağının üst kısmından, sayfanın dörtte biri büyüklüğünde bir parça kesilmiş vaziyettedir.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KAPAKLI-Servet-i Fünun numara 104-1627 otuzbeşinci sene. Sahib-i İmtiyaz: Ahmed İhsan. 20 Teşrinevvel 1927. Ön kapağında Mustafa Kemal'in fotoğrafı ve altında "Reis-i cumhuriyemiz gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretleri" ibaresi yer almaktadır. 34 x 25 cm, 16 sayfa. Bir yaprağının üst kısmından, sayfanın dörtte biri büyüklüğünde bir parça kesilmiş vaziyettedir.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA SÜRELİ YAYINLAR-Türk hayatı: Millî, resimli, ucuz mecmua; fıkralar, hikayeler, romanlar, malumat hazinesi, No.: 16. 15 Teşrinevvel 1341. 27 x 19 cm, 32 sayfa

    Lot No: 30

    Lot: 30

    OSMANLICA SÜRELİ YAYINLAR-Türk hayatı: Millî, resimli, ucuz mecmua; fıkralar, hikayeler, romanlar, malumat hazinesi, No.: 16. 15 Teşrinevvel 1341. 27 x 19 cm, 32 sayfa

    TLSatıldı
  • TÜRK SİNEMASI-Türk sineması: Her hafta neşrolunur sinema mecmuası. Fiatı 10 kuruş. Müdür: Nizamettin Hafi. 5 Mart 1931. Sene 6, N: 93., Emel Matbaası, Galata, 1931. Dergi, Artistic-Sine dergisinin el değiştirmiş halidir. Artistik-Sine (Artistic-Cine) - (Adı bir yıl sonra Türk Sineması olmuştur) Kapağında "Haftalık Şark ve Balkan Sinema Mecmuası" yazan ve diğerleri gibi Osmanlıca-Fransızca basılan dergi renkli kapakla çıkıyordu. 4 Kasım 1926'da çıkan derginin sahibi Piyer Sarıyan, sorumlu müdürü Leon Antonyan, başyazarı ise Antonine Paul'dü. Tercüme edenin Ragıb Rıfkı, idare memurunun ise Anthony P. Stoll olduğu künyesinde belirtilmiştir. İlk sayısı 2000-2500 arasında satmış, böylelikle çağdaşı dergiler arasında en yüksek tiraja sahip sinema dergisi olma unvanını almıştır. Ayrıca yine bir ilke imza atarak yurt dışı aboneliğine geçmiştir. Türk Sineması (Cine-Turc) - "Artistik-Sine"nin el değiştirilmiş halidir. Bunun da kapağında "Haftalık Şark ve Balkan Sinema Mecmuası" yazmaktaydı. Osmanlıca-Fransızca basılan renkli kapaklı derginin çıkış tarihi 8 Eylül 1927'dir. Önceki derginin çevirmeni Ragıb Rıfkı, yine çevirmenliğini yaptığı bu derginin sahibi ve sorumlu müdürü olmuştur. Yine idare müdürü Anthony P. Stoll, Başyazarı da Antonine Paul'dir. Nüshası 5 kuruşa satılan bu dergi Türkiye'deki sinema dergileri arasında tüm zamanların en uzun süreli yayımlanan sinema dergisi olmuştur. Dergi dokuz yıl gibi uzun bir sürede 219 sayıya ulaşarak kırılması zor bir rekora imza atmıştır. Çok nadir. -- Türk sineması Süreli yayın.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    TÜRK SİNEMASI-Türk sineması: Her hafta neşrolunur sinema mecmuası. Fiatı 10 kuruş. Müdür: Nizamettin Hafi. 5 Mart 1931. Sene 6, N: 93., Emel Matbaası, Galata, 1931. Dergi, Artistic-Sine dergisinin el değiştirmiş halidir. Artistik-Sine (Artistic-Cine) - (Adı bir yıl sonra Türk Sineması olmuştur) Kapağında "Haftalık Şark ve Balkan Sinema Mecmuası" yazan ve diğerleri gibi Osmanlıca-Fransızca basılan dergi renkli kapakla çıkıyordu. 4 Kasım 1926'da çıkan derginin sahibi Piyer Sarıyan, sorumlu müdürü Leon Antonyan, başyazarı ise Antonine Paul'dü. Tercüme edenin Ragıb Rıfkı, idare memurunun ise Anthony P. Stoll olduğu künyesinde belirtilmiştir. İlk sayısı 2000-2500 arasında satmış, böylelikle çağdaşı dergiler arasında en yüksek tiraja sahip sinema dergisi olma unvanını almıştır. Ayrıca yine bir ilke imza atarak yurt dışı aboneliğine geçmiştir. Türk Sineması (Cine-Turc) - "Artistik-Sine"nin el değiştirilmiş halidir. Bunun da kapağında "Haftalık Şark ve Balkan Sinema Mecmuası" yazmaktaydı. Osmanlıca-Fransızca basılan renkli kapaklı derginin çıkış tarihi 8 Eylül 1927'dir. Önceki derginin çevirmeni Ragıb Rıfkı, yine çevirmenliğini yaptığı bu derginin sahibi ve sorumlu müdürü olmuştur. Yine idare müdürü Anthony P. Stoll, Başyazarı da Antonine Paul'dir. Nüshası 5 kuruşa satılan bu dergi Türkiye'deki sinema dergileri arasında tüm zamanların en uzun süreli yayımlanan sinema dergisi olmuştur. Dergi dokuz yıl gibi uzun bir sürede 219 sayıya ulaşarak kırılması zor bir rekora imza atmıştır. Çok nadir. -- Türk sineması Süreli yayın.

    TLSatıldı
  • HALİDE EDİP ADIVAR (1884-1964) ÇEVİRİSİ / İLK BASKI HAYVAN ÇİFTLİĞİ-Hayvan çiftliği (Animal farm) İLK BASKI. George Orwell, Çeviren: Halide Edib Adıvar, Mf.V., İstanbul, 1954. Özgün karton kapağında, ilk sayfada yırtık, en arka sayfanın ucunda kıvrıklık ve Cemal Başat damgası mevcuttur harici temiz durumda, 18 x 12 cm, 112 sayfa.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    HALİDE EDİP ADIVAR (1884-1964) ÇEVİRİSİ / İLK BASKI HAYVAN ÇİFTLİĞİ-Hayvan çiftliği (Animal farm) İLK BASKI. George Orwell, Çeviren: Halide Edib Adıvar, Mf.V., İstanbul, 1954. Özgün karton kapağında, ilk sayfada yırtık, en arka sayfanın ucunda kıvrıklık ve Cemal Başat damgası mevcuttur harici temiz durumda, 18 x 12 cm, 112 sayfa.

    TLSatıldı
  • KIYAFET -Çocuk elbiseleri sergisi. Topkapı Müzesi Yayınları, İstanbul, 1961. Özgün karton kapağında, temiz durumda, 20 x 14 cm, 56 sayfa, s/b eski çocuk kıyafet (kaftan, entari) fotoğrafları içerir.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    KIYAFET -Çocuk elbiseleri sergisi. Topkapı Müzesi Yayınları, İstanbul, 1961. Özgün karton kapağında, temiz durumda, 20 x 14 cm, 56 sayfa, s/b eski çocuk kıyafet (kaftan, entari) fotoğrafları içerir.

    TLSatıldı
  • TÜRK ŞİİRİNİN EFSANE SÜRELİ YAYINI: CEMAL SÜREYA'NIN BAŞYAPITI / NADİR İLK SAYI-Papirüs İLK SAYI. Sayı 1 1966. Tomris Uyar, Cemal Süreya, Nurullah Ataç, Edip Cansever, Pablo Neruda ve diğer Türk ve yabancı şair ve yazarların şiir ve yazıları bulunan sayı, Ahmet Sarı Matbaası. Özgün karton kapağında, 24 x 16 cm, 56 sayfa, Fazıl Hüsnü Dağlarca ve ailesinin s/b fotoğrafları mevcuttur. 

Papirüs dergisi, Cemal Süreya'nın 1966 Haziran ayından 1970 Mayıs ayına kadar çıkardığı içerisinde dönemin en önemli yazar ve şairlerinin yer aldığı günümüzde bir efsane halini almış edebiyat dergisidir. Dergi belli aralıklarla üç dönemde çıkarılmıştır. İlk sayısı Ağustos 1960'ta yayımlanırken mali sorunlar olmak üzere çeşitli aksamalar nedeniyle sekiz ay ara verdikten sonra 1961'de üç sayı daha çıkarabildi. Bu ilk dönemde dört sayfalık tabloid bir dergi olan Papirüs, fazla etkili olamamıştır. İkinci dönenimi Haziran 1966-Haziran 1970 tarihleri arasında yaşamıştır ve bu dönemde toplam 47 sayı çıkmıştır. İlk dönemin aksine dergi bu döneminde o yılların en önemli edebiyat dergilerinden biri olmuştur. Süreya, dergi için Paris'ten getirdiği arabayı satmıştır. Maddi zorluklar ve 12 Mart'tan ötürü yayın hayatı son bulmuştur. 1980'de dergi, üç aylık olarak yeniden basılmıştır. 

Süreya, dergiye "Papirüs" adını vermesinin sebebini arkadaşlarından biri olan ve Dinar'da bulunan Nedret Gürcan'a yazdığı 22 Aralık 1959 tarihli mektubunda "eski Mısırlıların ilk yazılarını Nil kıyılarında yetişen papirüs adlı otların yapraklarına yazmaları"ndan ötürü olduğunu belirtmiştir.

Bu nadir ilk sayıda Cemal Süreya'nın da erken dönem şiirleri mevcuttur.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    TÜRK ŞİİRİNİN EFSANE SÜRELİ YAYINI: CEMAL SÜREYA'NIN BAŞYAPITI / NADİR İLK SAYI-Papirüs İLK SAYI. Sayı 1 1966. Tomris Uyar, Cemal Süreya, Nurullah Ataç, Edip Cansever, Pablo Neruda ve diğer Türk ve yabancı şair ve yazarların şiir ve yazıları bulunan sayı, Ahmet Sarı Matbaası. Özgün karton kapağında, 24 x 16 cm, 56 sayfa, Fazıl Hüsnü Dağlarca ve ailesinin s/b fotoğrafları mevcuttur. Papirüs dergisi, Cemal Süreya'nın 1966 Haziran ayından 1970 Mayıs ayına kadar çıkardığı içerisinde dönemin en önemli yazar ve şairlerinin yer aldığı günümüzde bir efsane halini almış edebiyat dergisidir. Dergi belli aralıklarla üç dönemde çıkarılmıştır. İlk sayısı Ağustos 1960'ta yayımlanırken mali sorunlar olmak üzere çeşitli aksamalar nedeniyle sekiz ay ara verdikten sonra 1961'de üç sayı daha çıkarabildi. Bu ilk dönemde dört sayfalık tabloid bir dergi olan Papirüs, fazla etkili olamamıştır. İkinci dönenimi Haziran 1966-Haziran 1970 tarihleri arasında yaşamıştır ve bu dönemde toplam 47 sayı çıkmıştır. İlk dönemin aksine dergi bu döneminde o yılların en önemli edebiyat dergilerinden biri olmuştur. Süreya, dergi için Paris'ten getirdiği arabayı satmıştır. Maddi zorluklar ve 12 Mart'tan ötürü yayın hayatı son bulmuştur. 1980'de dergi, üç aylık olarak yeniden basılmıştır. Süreya, dergiye "Papirüs" adını vermesinin sebebini arkadaşlarından biri olan ve Dinar'da bulunan Nedret Gürcan'a yazdığı 22 Aralık 1959 tarihli mektubunda "eski Mısırlıların ilk yazılarını Nil kıyılarında yetişen papirüs adlı otların yapraklarına yazmaları"ndan ötürü olduğunu belirtmiştir. Bu nadir ilk sayıda Cemal Süreya'nın da erken dönem şiirleri mevcuttur.

    TLSatıldı
  • FİLATELİ-Bir öğrenci pul koleksiyonunu nasıl yaptı? Ankara Fitalist Kulübü Yayını, Ankara, 1966. Özgün karton kapağında, arka kapak resimlidir, sayfalarda küçük yırtıklar mevcuttur, kapaktaki yırtıklar şeffaf kağıt bandıyla giderilmiştir, harici temiz durumda, 29 x22 cm, 4 + 4 sayfa, s/b resimli ( zarf ve pul örneği).

    Lot No: 35

    Lot: 35

    FİLATELİ-Bir öğrenci pul koleksiyonunu nasıl yaptı? Ankara Fitalist Kulübü Yayını, Ankara, 1966. Özgün karton kapağında, arka kapak resimlidir, sayfalarda küçük yırtıklar mevcuttur, kapaktaki yırtıklar şeffaf kağıt bandıyla giderilmiştir, harici temiz durumda, 29 x22 cm, 4 + 4 sayfa, s/b resimli ( zarf ve pul örneği).

    TLSatıldı
  • TÜRKİYE TİYATROSU-Vasfi Rıza Zobu (1902-1992) özel sayısı ve nadir afişle beraber. 3 Temmuz 1948 Yıl 19 sayı 216, Sahibi: Şehir Tiyatrosu, Çevirme Evi: Tepebaşı Tiyatrosu, Cumhuriyet Matbaası, İstanbul, 1948. Özgün karton kapağında, kapağın ve ilk iki sayfanın alt kısmında kopma mevcuttur, harici temiz durumda, 28 x 20 cm, 31 sayfa, s/b birçok fotoğraf mevcuttur. Afiş ünlü karikatürist Ramiz'in Vasfi Rıza Zobuyu'da çizdiği Türk tiyarosunun gözbebeği başlıklı taş baskı poster. Kenarlarında yırtıklar mevcuttur harici temiz durumda.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    TÜRKİYE TİYATROSU-Vasfi Rıza Zobu (1902-1992) özel sayısı ve nadir afişle beraber. 3 Temmuz 1948 Yıl 19 sayı 216, Sahibi: Şehir Tiyatrosu, Çevirme Evi: Tepebaşı Tiyatrosu, Cumhuriyet Matbaası, İstanbul, 1948. Özgün karton kapağında, kapağın ve ilk iki sayfanın alt kısmında kopma mevcuttur, harici temiz durumda, 28 x 20 cm, 31 sayfa, s/b birçok fotoğraf mevcuttur. Afiş ünlü karikatürist Ramiz'in Vasfi Rıza Zobuyu'da çizdiği Türk tiyarosunun gözbebeği başlıklı taş baskı poster. Kenarlarında yırtıklar mevcuttur harici temiz durumda.

    TLSatıldı
  • OSMANLI MUHARRİR VE EDİPLERİ TEK KAREDE-Servet-i Fünun 2 Nisan 1341, Ahmet İhsan Matbaası. Yunus Nadi, Sahib Bey, Kılıç ali Bey, İhsan Bey, Ruşen Eşref, Hamdullah Suphi, Ağaoğlu Ahmet ve Ziya Gökalp kapaklı. (Hepsi tek karede cemiyet fotoğrafı). Derginin eski reklamları mevcut, içinde TBMM reisi Kazım Paşa'nın ve eski Ankara'nın çok sayıda resmi mevcut.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    OSMANLI MUHARRİR VE EDİPLERİ TEK KAREDE-Servet-i Fünun 2 Nisan 1341, Ahmet İhsan Matbaası. Yunus Nadi, Sahib Bey, Kılıç ali Bey, İhsan Bey, Ruşen Eşref, Hamdullah Suphi, Ağaoğlu Ahmet ve Ziya Gökalp kapaklı. (Hepsi tek karede cemiyet fotoğrafı). Derginin eski reklamları mevcut, içinde TBMM reisi Kazım Paşa'nın ve eski Ankara'nın çok sayıda resmi mevcut.

    TLSatıldı
  • OSMANLI BİNBİR GECE-Binbir gece masalları 41. Kitab, Resimli Ay Matbaası, İstanbul, 1928. Özgün resimli karton kapağında, 17 x  12 cm, Osmanlıca, 1346-1404 sayfa aralığını içerir, arka kapakta küçük bir yırtık mevcut.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    OSMANLI BİNBİR GECE-Binbir gece masalları 41. Kitab, Resimli Ay Matbaası, İstanbul, 1928. Özgün resimli karton kapağında, 17 x 12 cm, Osmanlıca, 1346-1404 sayfa aralığını içerir, arka kapakta küçük bir yırtık mevcut.

    TLSatıldı
  • OSMANLI BİNBİR GECE-Binbir gece masalları 39. Kitab, Resimli Ay Matbaası, İstanbul, 1928. Özgün resimli karton kapağında, 17 x 12 cm, Osmanlıca, 1219-1280 sayfa aralığını içerir, içi resimlidir.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    OSMANLI BİNBİR GECE-Binbir gece masalları 39. Kitab, Resimli Ay Matbaası, İstanbul, 1928. Özgün resimli karton kapağında, 17 x 12 cm, Osmanlıca, 1219-1280 sayfa aralığını içerir, içi resimlidir.

    TLSatıldı
  • CUMHURİYET 15 YAŞINDA-Türk tiyatrosu dergisi sayı 95. 10 Kuruş. Reklam - Ekonomi Matbaası, İstanbul, 1938. Kapak: Cumhuriyet 15 yaşında. Haliyle, sayfa kenarlarında yırtıklar ve kapakta kırık mevcut.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    CUMHURİYET 15 YAŞINDA-Türk tiyatrosu dergisi sayı 95. 10 Kuruş. Reklam - Ekonomi Matbaası, İstanbul, 1938. Kapak: Cumhuriyet 15 yaşında. Haliyle, sayfa kenarlarında yırtıklar ve kapakta kırık mevcut.

    TLSatıldı
  • EFSANEVÎ OKYANUS SÖZLÜĞÜ - NEFİS CİLTLERİNDE -Tercüme-i Kamûsü'l-muhit. Okyanus [3 cilt TAKIM], MUHAMMED B. YAKUP FİRUZABADİ Firuzabadî, Ahmed Asım Ayıntabî, 1852-1856, İstanbul, Özgün bez cildinde, mıklepli, gofreli, şemseli olan komple deri cildinde, folyo boy: 34 x 22 cm, 3 CİLT TAKIM: (943, 939, 972 sayfa). Fîrûzâbâdî, altmış cilt tutacağını tahmin ettiği el-Lâmiʿu’l-muʿlemü’l-ʿucâb el-câmiʿ beyne’l-Muḥkem ve’l-ʿUbâb adıyla bir sözlük yazmaya başlamış ve yaklaşık beş cildini kaleme almıştı. Daha sonra bunun pek kullanışlı olmayacağını dikkate alarak düşüncesinden vazgeçmiş ve iki ciltlik muhtasar bir sözlük hazırlamıştır. Kāmûs (okyanus) kelimesi eserin şöhret bulmasından sonra “sözlük” anlamında da kullanılır olmuştur. Fîrûzâbâdî eserine bu adı vermekle Arap dilinin bütün kelimelerini kapsadığını iddia etmişse de Cevherî’nin eṣ-Ṣıḥâḥ’ında yer alan 40.000 kelimeye 20.000 daha ekleyerek kelime sayısını 60.000’e çıkarmakla birlikte daha önce yazılan 80.000 kelimelik Lisânü’l-ʿArab’ın gerisinde kalmıştır. Fîrûzâbâdî eserin önsözünde Cevherî’nin Arapça kelimelerin en azından yarısını ihmal ettiğini, bunları kendisinin tamamladığını söyler. 813 (1410) yılında tamamlanan el-Ḳāmûsü’l-muḥîṭ’te kelimeler Cevherî ekolüne göre dizilmiştir. Şairlere kafiye, nâsirlere seci bulma kolaylığı sağlayan bu sistemde son harfi aynı olan kelimeler bir araya toplanır. Kelime köklerinin esas alındığı dizimde kökün son harfi “bab”, ilk harfi ise “fasıl” adıyla ve alfabetik sıraya göre dizilir. Sözlük Türkçe’ye iki defa tercüme edilmiştir. Bunlardan ilki olan Merkezzâde Ahmed Efendi’nin Bâbûs fî tercemeti’l-Kāmûs’u (el-Bâbûsü’l-vasît fî tercemeti’l-Kāmûsi’l-muhît) henüz basılmamıştır. Mütercim Ahmed Âsım Efendi’nin Kāmus Tercümesi diye de bilinen el-Okyânûsü’l-basît fî tercemeti’l-Kāmûsi’l-muhît adını taşıyan eseri hem tercüme, ikmal, tashih ve tenkit, hem de eṣ-Ṣıḥâḥ’ı müdafaa özellikleri taşımaktadır. Bu eserin başlıca özellikleri şunlardır: el-Ḳāmûs’ta yetersiz olan hareke zaptı tamamlanmıştır. Açıklama ve delillendirme amacıyla âyet, hadis, şiir vb.den şevâhid ve misaller eklendiği gibi el-Muḥkem, el-ʿUbâb ve et-Tâc gibi kaynaklardan yeni kelime ve anlamlar eklenmiştir. Kelimelere Türkçe karşılık bulmakta büyük titizlik gösteren Âsım Efendi, bu hususta sadece yazı diliyle yetinmeyip halk ağzından da yararlanmıştır. Bu yönleriyle müstakil bir telif sayılabilecek olan Kāmus Tercümesi, ilk defa II. Mahmud’un iradesiyle mütercimin büyük oğlu Hamid’in nezâretinde basılmıştır (I-III, İstanbul 1230-1233). Eserin daha sonra yine İstanbul’da (I-III, 1268-1272; I-IV, 1304-1305) ve Mısır’da (I-III, 1250) basımları gerçekleştirilmiştir. Ahmed Lutfi Efendi, Kāmus Tercümesi’ndeki kelimeleri alfabe sırasına göre düzenleyerek 53.000 kelimelik Lugat-ı Kāmûs’u hazırlamıştır. Aslı Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi’nde bulunan eserin elif ve bâ harflerini ihtiva eden ilk iki cüzü basılmıştır (1282, 1286). el-Ḳāmûsü’l-muḥîṭ Farsça’ya da birkaç defa çevrilmiştir. Yahyâ b. Muhammed Şefî-i Kazvînî’nin Tercümânü’l-luġa’sı bunlar arasında yer alır (el-Ḳāmûs kenarında, Tahran 1277, ayrıca Tahran 1303-1308).

    Lot No: 41

    Lot: 41

    EFSANEVÎ OKYANUS SÖZLÜĞÜ - NEFİS CİLTLERİNDE -Tercüme-i Kamûsü'l-muhit. Okyanus [3 cilt TAKIM], MUHAMMED B. YAKUP FİRUZABADİ Firuzabadî, Ahmed Asım Ayıntabî, 1852-1856, İstanbul, Özgün bez cildinde, mıklepli, gofreli, şemseli olan komple deri cildinde, folyo boy: 34 x 22 cm, 3 CİLT TAKIM: (943, 939, 972 sayfa). Fîrûzâbâdî, altmış cilt tutacağını tahmin ettiği el-Lâmiʿu’l-muʿlemü’l-ʿucâb el-câmiʿ beyne’l-Muḥkem ve’l-ʿUbâb adıyla bir sözlük yazmaya başlamış ve yaklaşık beş cildini kaleme almıştı. Daha sonra bunun pek kullanışlı olmayacağını dikkate alarak düşüncesinden vazgeçmiş ve iki ciltlik muhtasar bir sözlük hazırlamıştır. Kāmûs (okyanus) kelimesi eserin şöhret bulmasından sonra “sözlük” anlamında da kullanılır olmuştur. Fîrûzâbâdî eserine bu adı vermekle Arap dilinin bütün kelimelerini kapsadığını iddia etmişse de Cevherî’nin eṣ-Ṣıḥâḥ’ında yer alan 40.000 kelimeye 20.000 daha ekleyerek kelime sayısını 60.000’e çıkarmakla birlikte daha önce yazılan 80.000 kelimelik Lisânü’l-ʿArab’ın gerisinde kalmıştır. Fîrûzâbâdî eserin önsözünde Cevherî’nin Arapça kelimelerin en azından yarısını ihmal ettiğini, bunları kendisinin tamamladığını söyler. 813 (1410) yılında tamamlanan el-Ḳāmûsü’l-muḥîṭ’te kelimeler Cevherî ekolüne göre dizilmiştir. Şairlere kafiye, nâsirlere seci bulma kolaylığı sağlayan bu sistemde son harfi aynı olan kelimeler bir araya toplanır. Kelime köklerinin esas alındığı dizimde kökün son harfi “bab”, ilk harfi ise “fasıl” adıyla ve alfabetik sıraya göre dizilir. Sözlük Türkçe’ye iki defa tercüme edilmiştir. Bunlardan ilki olan Merkezzâde Ahmed Efendi’nin Bâbûs fî tercemeti’l-Kāmûs’u (el-Bâbûsü’l-vasît fî tercemeti’l-Kāmûsi’l-muhît) henüz basılmamıştır. Mütercim Ahmed Âsım Efendi’nin Kāmus Tercümesi diye de bilinen el-Okyânûsü’l-basît fî tercemeti’l-Kāmûsi’l-muhît adını taşıyan eseri hem tercüme, ikmal, tashih ve tenkit, hem de eṣ-Ṣıḥâḥ’ı müdafaa özellikleri taşımaktadır. Bu eserin başlıca özellikleri şunlardır: el-Ḳāmûs’ta yetersiz olan hareke zaptı tamamlanmıştır. Açıklama ve delillendirme amacıyla âyet, hadis, şiir vb.den şevâhid ve misaller eklendiği gibi el-Muḥkem, el-ʿUbâb ve et-Tâc gibi kaynaklardan yeni kelime ve anlamlar eklenmiştir. Kelimelere Türkçe karşılık bulmakta büyük titizlik gösteren Âsım Efendi, bu hususta sadece yazı diliyle yetinmeyip halk ağzından da yararlanmıştır. Bu yönleriyle müstakil bir telif sayılabilecek olan Kāmus Tercümesi, ilk defa II. Mahmud’un iradesiyle mütercimin büyük oğlu Hamid’in nezâretinde basılmıştır (I-III, İstanbul 1230-1233). Eserin daha sonra yine İstanbul’da (I-III, 1268-1272; I-IV, 1304-1305) ve Mısır’da (I-III, 1250) basımları gerçekleştirilmiştir. Ahmed Lutfi Efendi, Kāmus Tercümesi’ndeki kelimeleri alfabe sırasına göre düzenleyerek 53.000 kelimelik Lugat-ı Kāmûs’u hazırlamıştır. Aslı Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi’nde bulunan eserin elif ve bâ harflerini ihtiva eden ilk iki cüzü basılmıştır (1282, 1286). el-Ḳāmûsü’l-muḥîṭ Farsça’ya da birkaç defa çevrilmiştir. Yahyâ b. Muhammed Şefî-i Kazvînî’nin Tercümânü’l-luġa’sı bunlar arasında yer alır (el-Ḳāmûs kenarında, Tahran 1277, ayrıca Tahran 1303-1308).

    TLSatıldı
  • NADİR BİNBİR GECE MASALLARI / BEYRUT BASKISI-Alf laylah wa-laylah. Qad hadhdhaba-hu wa-saḥḥaha-hu al-ābāi al-yasū'īyyin. [Cilt 2], ANTOINE GALLAND, Maṭba at al-Kāthūlīyah, 1889, Beyrut. Özgün cildinde, temiz durumda, 22 x 14 cm, 408 sayfa, Arapça. "Alf laylah wa-laylah. Qad hadhdhaba-hu wa-saḥḥaha-hu al-ābāi al-yasū'īyyin. [Cilt 2]", ANTOINE SALHANI, Maṭba at al-Kāthūlīyah, Beytut, 1889. Tamamı beş cillten oluşan eserin 2. cildidir. Binbir Gece Masalları Külliyatı'ndan nadir Lübnan / Beyrut baskısı.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    NADİR BİNBİR GECE MASALLARI / BEYRUT BASKISI-Alf laylah wa-laylah. Qad hadhdhaba-hu wa-saḥḥaha-hu al-ābāi al-yasū'īyyin. [Cilt 2], ANTOINE GALLAND, Maṭba at al-Kāthūlīyah, 1889, Beyrut. Özgün cildinde, temiz durumda, 22 x 14 cm, 408 sayfa, Arapça. "Alf laylah wa-laylah. Qad hadhdhaba-hu wa-saḥḥaha-hu al-ābāi al-yasū'īyyin. [Cilt 2]", ANTOINE SALHANI, Maṭba at al-Kāthūlīyah, Beytut, 1889. Tamamı beş cillten oluşan eserin 2. cildidir. Binbir Gece Masalları Külliyatı'ndan nadir Lübnan / Beyrut baskısı.

    TLSatıldı
  • NADİR BİNBİR GECE MASALLARI / BEYRUT BASKISI-Alf laylah wa-laylah. Qad hadhdhaba-hu wa-saḥḥaha-hu al-ābāi al-yasū'īyyin. [Cilt 3], ANTOINE GALLAND, Maṭba at al-Kāthūlīyah, 1889, Beyrut. Özgün cildinde, temiz durumda, 22 x 14 cm, 455 sayfa, Arapça. "Alf laylah wa-laylah. Qad hadhdhaba-hu wa-saḥḥaha-hu al-ābāi al-yasū'īyyin. [Cilt 3]", ANTOINE SALHANI, Maṭba at al-Kāthūlīyah, Beytut, 1889. Tamamı beş cillten oluşan eserin 3. cildidir. Binbir Gece Masalları Külliyatı'ndan nadir Lübnan / Beyrut baskısı.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    NADİR BİNBİR GECE MASALLARI / BEYRUT BASKISI-Alf laylah wa-laylah. Qad hadhdhaba-hu wa-saḥḥaha-hu al-ābāi al-yasū'īyyin. [Cilt 3], ANTOINE GALLAND, Maṭba at al-Kāthūlīyah, 1889, Beyrut. Özgün cildinde, temiz durumda, 22 x 14 cm, 455 sayfa, Arapça. "Alf laylah wa-laylah. Qad hadhdhaba-hu wa-saḥḥaha-hu al-ābāi al-yasū'īyyin. [Cilt 3]", ANTOINE SALHANI, Maṭba at al-Kāthūlīyah, Beytut, 1889. Tamamı beş cillten oluşan eserin 3. cildidir. Binbir Gece Masalları Külliyatı'ndan nadir Lübnan / Beyrut baskısı.

    TLSatıldı
  • KERKÜK BASKI - CEVAT RIFAT ATİLHAN -Esrar-al masuniyah, SULEYMAN MUHAMMED AMİN QABİLİ, Cevat Rifat Atilhan, Nuur al-Din Waiẓ; Sulaymaan, 1956, Kerkük. Özgün karton kapakta, temiz durumda, 20 x 14 cm, 63 sayfa, Arapç. "Esrar-al masuniyah", SULEYMAN MUHAMMED AMİN QABİLİ, NUR AL-DİN WAİZ; Çev: Cevat Rifat Atilhan, Kerkük, 1956

    Lot No: 45

    Lot: 45

    KERKÜK BASKI - CEVAT RIFAT ATİLHAN -Esrar-al masuniyah, SULEYMAN MUHAMMED AMİN QABİLİ, Cevat Rifat Atilhan, Nuur al-Din Waiẓ; Sulaymaan, 1956, Kerkük. Özgün karton kapakta, temiz durumda, 20 x 14 cm, 63 sayfa, Arapç. "Esrar-al masuniyah", SULEYMAN MUHAMMED AMİN QABİLİ, NUR AL-DİN WAİZ; Çev: Cevat Rifat Atilhan, Kerkük, 1956

    TLSatıldı
  • İMZALI - TIP TARİHİ - MUCİT TÜRK DOKTORLARI - AŞI TARİHİ-[TİFÜS (TİFO) AŞISININ MUCİDİ TÜRK DOKTORDAN İMZALI OSMANLICA EL YAZMASI KÜR VE REÇETE] Eski yazı / Latin harfli imzalı reçete ve arkasında ayrıntılı tedavi süreci. DR. REŞAT [REŞAD] RIZA [KOR], (19.-20. yüzyıllar). Önü Latin harfli, arkası Osmanlıca reçete ve tedavi sürecini anlatan el yazması belge. 24 x 10 cm. 5 Ağustos 1931 reçetesinin ön yüzünde Latin harfli ilaç listesi mevcut. Toplamda 6 ilaç ve kullanım için gramajlar yazılı. "Dr. Rechad" imzalı. Arka yüzünde ayrıntılı kürler Osmanlı Türkçesi'nde yazılmış: "Daha 3 gün katran kullanınız, sonra kesiniz. Bugünden itibaren öksürük damlasına [günde] 3 def'a 12 veya 15er damla alırsınız, sabah erken, akşam üzri beşte ve gece yatarken. Günde dörder def'a bir küçük kahve kaşığı karbonat, yarım bardak suda eritip alırsınız. 8 gün devam (Ne zaman fırsat bulursanız alırsınız). Şetkulyah + Babladon + Deşyatik (!), bu şekil damladan 10 gün, günde 25'er damla üçer def'a alınız. Her def'a öksürük damlası alınız. Haftada bir, sabahleyin erken [.] dolu bir büyük bardak zepak(!) suda akşamleyin eritip sabahleyin kalkınca (aç karnına) [.] içiniz. Ve o gün bir perhiz yapınız. Akşam biraz ekmek ve [.] bir çorba... --- Beyoğlu'ndaki yazıhanesi antetli kağıt, adresi: "Şişli Bomonti İstasyonu, İzzet Paşa Sokağı No: 38. Cuma ve salıdan mada her gün 2'den 6'ya kadar". Eczahane damgalı (Mehmet Kâzım Eczahanesi). --- 1. Dünya Savaşı yıllarında Osmanlı ordusunun cephedeki salgınlara karşı aldığı en önemli önlemlerden biri tifüs aşısı bulmasıydı. Dr. Reşat Rıza (Kor), savaş öncesinde aşı çalışmalarına başlamıştı. Dr. Tevfik (Sağlam), 3. Ordu'da Reşat Rıza Bey'in önerdiği şekilde aşılamaya başladı. Dünyadaki ilk tifüs aşısı 28 Mart 1915'te hazırlandı. Beşi doktor olmak üzere dokuz subaya yapılan aşıdan ikisi ağır olmak üzere 5 kişi tifüse yakalandı, ancak ölüm olmadı. Yine Dr. Alaeddin Bey Erzurum'da 263 kişiye aşı uyguladı ve bunlardan yalnızca üçü hastalandı. Aşı yapılanların 234'ü Müslüman, 26'sı Ermeni, 3'ü Rum'du. Aşı daha sonra Bayburt, Sivas gibi birçok yerde uygulandı. Dr. Abdülkadir Noyan, Bağdat'ta 6. Ordu'daki görevi sırasında Reşat Rıza Bey'in yöntemini kullanarak bu cephede aşılamaya başladı. Tifüs aşısıyla birçok sağlık çalışanı, subay ve askerimizin hayatını kurtardı. Goltz Paşa, bu aşıyı olmayı reddettiğinden hayatını kaybetmiştir. Abdülkadir Noyan'ın hatıratında geçtiğine göre: "İstanbul'da iken Gülhane Profesörlerinden Biyolog Reşat Rıza Bey Gülhane'de tifüslülerden en yüksek hararet devrinde kan alınarak steril bir balon yahut şişe içinde cam tespih taneleri ile defibrine edildikten sonra derecede, hamamı-maride bir saat müddetle sterilize edilirse tifüse karşı aşı gibi kullanılır demişti. Bu bilgiyle Bağdat'ta aşı yapmak zamanının geldiğine kani oldum...".

    Lot No: 46

    Lot: 46

    İMZALI - TIP TARİHİ - MUCİT TÜRK DOKTORLARI - AŞI TARİHİ-[TİFÜS (TİFO) AŞISININ MUCİDİ TÜRK DOKTORDAN İMZALI OSMANLICA EL YAZMASI KÜR VE REÇETE] Eski yazı / Latin harfli imzalı reçete ve arkasında ayrıntılı tedavi süreci. DR. REŞAT [REŞAD] RIZA [KOR], (19.-20. yüzyıllar). Önü Latin harfli, arkası Osmanlıca reçete ve tedavi sürecini anlatan el yazması belge. 24 x 10 cm. 5 Ağustos 1931 reçetesinin ön yüzünde Latin harfli ilaç listesi mevcut. Toplamda 6 ilaç ve kullanım için gramajlar yazılı. "Dr. Rechad" imzalı. Arka yüzünde ayrıntılı kürler Osmanlı Türkçesi'nde yazılmış: "Daha 3 gün katran kullanınız, sonra kesiniz. Bugünden itibaren öksürük damlasına [günde] 3 def'a 12 veya 15er damla alırsınız, sabah erken, akşam üzri beşte ve gece yatarken. Günde dörder def'a bir küçük kahve kaşığı karbonat, yarım bardak suda eritip alırsınız. 8 gün devam (Ne zaman fırsat bulursanız alırsınız). Şetkulyah + Babladon + Deşyatik (!), bu şekil damladan 10 gün, günde 25'er damla üçer def'a alınız. Her def'a öksürük damlası alınız. Haftada bir, sabahleyin erken [.] dolu bir büyük bardak zepak(!) suda akşamleyin eritip sabahleyin kalkınca (aç karnına) [.] içiniz. Ve o gün bir perhiz yapınız. Akşam biraz ekmek ve [.] bir çorba... --- Beyoğlu'ndaki yazıhanesi antetli kağıt, adresi: "Şişli Bomonti İstasyonu, İzzet Paşa Sokağı No: 38. Cuma ve salıdan mada her gün 2'den 6'ya kadar". Eczahane damgalı (Mehmet Kâzım Eczahanesi). --- 1. Dünya Savaşı yıllarında Osmanlı ordusunun cephedeki salgınlara karşı aldığı en önemli önlemlerden biri tifüs aşısı bulmasıydı. Dr. Reşat Rıza (Kor), savaş öncesinde aşı çalışmalarına başlamıştı. Dr. Tevfik (Sağlam), 3. Ordu'da Reşat Rıza Bey'in önerdiği şekilde aşılamaya başladı. Dünyadaki ilk tifüs aşısı 28 Mart 1915'te hazırlandı. Beşi doktor olmak üzere dokuz subaya yapılan aşıdan ikisi ağır olmak üzere 5 kişi tifüse yakalandı, ancak ölüm olmadı. Yine Dr. Alaeddin Bey Erzurum'da 263 kişiye aşı uyguladı ve bunlardan yalnızca üçü hastalandı. Aşı yapılanların 234'ü Müslüman, 26'sı Ermeni, 3'ü Rum'du. Aşı daha sonra Bayburt, Sivas gibi birçok yerde uygulandı. Dr. Abdülkadir Noyan, Bağdat'ta 6. Ordu'daki görevi sırasında Reşat Rıza Bey'in yöntemini kullanarak bu cephede aşılamaya başladı. Tifüs aşısıyla birçok sağlık çalışanı, subay ve askerimizin hayatını kurtardı. Goltz Paşa, bu aşıyı olmayı reddettiğinden hayatını kaybetmiştir. Abdülkadir Noyan'ın hatıratında geçtiğine göre: "İstanbul'da iken Gülhane Profesörlerinden Biyolog Reşat Rıza Bey Gülhane'de tifüslülerden en yüksek hararet devrinde kan alınarak steril bir balon yahut şişe içinde cam tespih taneleri ile defibrine edildikten sonra derecede, hamamı-maride bir saat müddetle sterilize edilirse tifüse karşı aşı gibi kullanılır demişti. Bu bilgiyle Bağdat'ta aşı yapmak zamanının geldiğine kani oldum...".

    TLSatıldı
  • OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca mizah mecmuası Ayna. 40x27cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca mizah mecmuası Ayna. 40x27cm.

    TLSatıldı
  • TÜRKİYE MİZAHI-Dünyada Tıp Mizah Mecmuası, Kasım 1958 Yayıncısı-Karikatürler: Dr. İhsan Ünlüer 35x25cm. Dr. İhsan Ünlüer adına sokak ismi İst. Kadıköy'de

    Lot No: 48

    Lot: 48

    TÜRKİYE MİZAHI-Dünyada Tıp Mizah Mecmuası, Kasım 1958 Yayıncısı-Karikatürler: Dr. İhsan Ünlüer 35x25cm. Dr. İhsan Ünlüer adına sokak ismi İst. Kadıköy'de

    TLSatıldı
  • OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca mizah mecmuası Cem Karton kapaklı arka kapak İhap Hulusi reklamlı 28x20cm. 
İhap Hulusi Görey (28 Kasım 1898, Kahire - 27 Mart 1986, İstanbul), Türk grafik tasarımcısı, illüstratör.

Görey, Türk grafik sanatının kurucusu ve reklamcılığın ilk büyük isimlerindendir. En çok bilinen işleri Türk markaları için yaptığı tasarımlardır. Birçok devlet kurumununun kurumsal kimliğini oluşturmuş ve bunları yaparken aslında yeni kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti'nin görsel kimliğinin oluşturulmasında katkı sağlamıştır.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca mizah mecmuası Cem Karton kapaklı arka kapak İhap Hulusi reklamlı 28x20cm. İhap Hulusi Görey (28 Kasım 1898, Kahire - 27 Mart 1986, İstanbul), Türk grafik tasarımcısı, illüstratör. Görey, Türk grafik sanatının kurucusu ve reklamcılığın ilk büyük isimlerindendir. En çok bilinen işleri Türk markaları için yaptığı tasarımlardır. Birçok devlet kurumununun kurumsal kimliğini oluşturmuş ve bunları yaparken aslında yeni kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti'nin görsel kimliğinin oluşturulmasında katkı sağlamıştır.

    TLSatıldı
  • OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca Karagöz Mizah Mecmusı 40x27cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca Karagöz Mizah Mecmusı 40x27cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca Aydede Mizah Mecmuası 40x27cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca Aydede Mizah Mecmuası 40x27cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca Aydede Mizah Mecmusı 40x27cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca Aydede Mizah Mecmusı 40x27cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca Akbaba Mizah Mecmusı 40x27cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca Akbaba Mizah Mecmusı 40x27cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca Akbaba mizah mecmuası Ayna. 40x27cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca Akbaba mizah mecmuası Ayna. 40x27cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca Ayna mizah mecmuası. 40x27cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    OSMANLI MİZAHI-Osmanlıca Ayna mizah mecmuası. 40x27cm.

    TLSatıldı
  • ALİ ULVİ ERSOY (1924-1998) KAPAKLI-Atletin Sesi spor dergisi. Sayı: 79 Şubat 1969. Kapak Çizimi: Ali Ulvi Ersoy 28x20cm. 20 sayfa

    Lot No: 56

    Lot: 56

    ALİ ULVİ ERSOY (1924-1998) KAPAKLI-Atletin Sesi spor dergisi. Sayı: 79 Şubat 1969. Kapak Çizimi: Ali Ulvi Ersoy 28x20cm. 20 sayfa

    TLSatıldı
  • ERKEN CUMHURİYET - TÜRKİYE MİZAHI-Cumhuriyet dönemi mizah mecmuası. Aydede. 13 Temmuz 1948 Sayı: 17 42x29cm

    Lot No: 57

    Lot: 57

    ERKEN CUMHURİYET - TÜRKİYE MİZAHI-Cumhuriyet dönemi mizah mecmuası. Aydede. 13 Temmuz 1948 Sayı: 17 42x29cm

    TLSatıldı
  • TÜRKİYE MİZAHI-Ceride-i Kantar, 1950 Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi yayını Sayı: 6 Giriş sayfası ithaflı. 33x24cm. 40 sayfa

    Lot No: 58

    Lot: 58

    TÜRKİYE MİZAHI-Ceride-i Kantar, 1950 Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi yayını Sayı: 6 Giriş sayfası ithaflı. 33x24cm. 40 sayfa

    TLSatıldı
  • KARAGÖZ -Osmanlıca mizah mecmuası Karagöz 1909 yılı baskısı 38x28 cm

    Lot No: 59

    Lot: 59

    KARAGÖZ -Osmanlıca mizah mecmuası Karagöz 1909 yılı baskısı 38x28 cm

    TLSatıldı
  • TURHAN SELÇUK KAPAKLI-Sıfır Çağdaş Mizah Dergisi. Kasım 1983 Sayı: 3 Kapak Çizimi Turhan Selçuk 28x20cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    TURHAN SELÇUK KAPAKLI-Sıfır Çağdaş Mizah Dergisi. Kasım 1983 Sayı: 3 Kapak Çizimi Turhan Selçuk 28x20cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZCA TEN TEN / TENTEN-TinTin Fransızca Çizgi Roman Dergisi 77. Yıl sayısı. no. 1059 1969 50 sayfa 29x21cm

    Lot No: 61

    Lot: 61

    FRANSIZCA TEN TEN / TENTEN-TinTin Fransızca Çizgi Roman Dergisi 77. Yıl sayısı. no. 1059 1969 50 sayfa 29x21cm

    TLSatıldı
  • MİZAH / ÇİZGİROMAN / AMERİKAN KLASİĞİ-Le Journal De Mickey 1969 no. 435 24 sayfa 24x30cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    MİZAH / ÇİZGİROMAN / AMERİKAN KLASİĞİ-Le Journal De Mickey 1969 no. 435 24 sayfa 24x30cm.

    TLSatıldı
  • TÜRKİYE MİZAHI-Cemal Nadir Seçme Karikatür Albümü 1932 yılı 1. baskı Nebioğlu Yayınevi. 28x20cm. Kitabın kapağı usta işi boyanmış olarak

    Lot No: 63

    Lot: 63

    TÜRKİYE MİZAHI-Cemal Nadir Seçme Karikatür Albümü 1932 yılı 1. baskı Nebioğlu Yayınevi. 28x20cm. Kitabın kapağı usta işi boyanmış olarak

    TLSatıldı
  • TÜRK TİYATROSU / MUHSİN ERTUĞRUL (1892-1979)-Bayram tebrik kartı. Muhsin Ertuğrul antetli ve içine uzun bir ithafla yazılmış bayram tebriği-imzalı. Ertuğrul, Türk tiyatro sanatçısı, yönetmen, oyuncu ve yapımcı.

Türk tiyatrosunun batılı anlamda kurucusu olarak kabul edilen Muhsin Ertuğrul, sinema alanında da Türkiye'de ilk önemli katkıları gerçekleştirmiş; 1922-1939 yılları arasında Türkiye'de film yapan tek kişi olmuştur.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    TÜRK TİYATROSU / MUHSİN ERTUĞRUL (1892-1979)-Bayram tebrik kartı. Muhsin Ertuğrul antetli ve içine uzun bir ithafla yazılmış bayram tebriği-imzalı. Ertuğrul, Türk tiyatro sanatçısı, yönetmen, oyuncu ve yapımcı. Türk tiyatrosunun batılı anlamda kurucusu olarak kabul edilen Muhsin Ertuğrul, sinema alanında da Türkiye'de ilk önemli katkıları gerçekleştirmiş; 1922-1939 yılları arasında Türkiye'de film yapan tek kişi olmuştur.

    TLSatıldı
  • TÜRK EDEBİYATI / FARUK NAFİZ ÇAMLIBEL (1898-1973)-Ankara Caddesinde Foto Lüks'te çekilmiş, Faruk Nafiz portre fotoğraf. Kızım Naciyeye ithaf ve imzalı. "Faruk Nafiz Çamlıbel ya da Ahmet Faruk Çamlıbel[2] (18 Mayıs 1898, İstanbul – 8 Kasım 1973, İstanbul), Türk şair, siyasetçi, öğretmen. Hecenin Beş Şairi'nden biridir. En ünlü eseri, Han Duvarları adlı şiiridir. Behçet Kemal Çağlar ile birlikte Onuncu Yıl Marşı’nın sözlerini yazmıştır. TBMM’de VIII., IX., X. ve XI. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı." Faruk Nafiz Çamlıbel (1898-1973) "Hecenin Beş Şairi"'nden biridir. En ünlü eseri, "Han Duvarları" adlı şiiridir. Behçet Kemal Çağlar ile birlikte Onuncu Yıl Marşı’nın sözlerini yazmıştır. TBMM’de VIII., IX., X. ve XI. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yapmıştır. (Kaynak: Vikipedi).

-- Türk / Osmanlı edebiyatı Faruk Nafiz Çamlıbel Beş Hececiler Şiir Şair Fotoğraf İmzalı Koleksiyon

    Lot No: 65

    Lot: 65

    TÜRK EDEBİYATI / FARUK NAFİZ ÇAMLIBEL (1898-1973)-Ankara Caddesinde Foto Lüks'te çekilmiş, Faruk Nafiz portre fotoğraf. Kızım Naciyeye ithaf ve imzalı. "Faruk Nafiz Çamlıbel ya da Ahmet Faruk Çamlıbel[2] (18 Mayıs 1898, İstanbul – 8 Kasım 1973, İstanbul), Türk şair, siyasetçi, öğretmen. Hecenin Beş Şairi'nden biridir. En ünlü eseri, Han Duvarları adlı şiiridir. Behçet Kemal Çağlar ile birlikte Onuncu Yıl Marşı’nın sözlerini yazmıştır. TBMM’de VIII., IX., X. ve XI. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı." Faruk Nafiz Çamlıbel (1898-1973) "Hecenin Beş Şairi"'nden biridir. En ünlü eseri, "Han Duvarları" adlı şiiridir. Behçet Kemal Çağlar ile birlikte Onuncu Yıl Marşı’nın sözlerini yazmıştır. TBMM’de VIII., IX., X. ve XI. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yapmıştır. (Kaynak: Vikipedi). -- Türk / Osmanlı edebiyatı Faruk Nafiz Çamlıbel Beş Hececiler Şiir Şair Fotoğraf İmzalı Koleksiyon

    TLSatıldı
  • KLASİK TÜRK MUSIKİSİ / YESÂRİ ASIM ARSOY (1896-1992)-Ankara Caddesinde Foto Lüks'te çekilmiş portre. Kızım Naciyeye 29/6/29 Ankara ibaresiyle ithaf ve imzalı. "Yesârî Asım Arsoy (Mustafa Âsım), (d. 6 Ağustos 1896, Drama – ö. 19 Ocak 1992, İstanbul); Cumhuriyet dönemi Klasik Türk müziği bestekârı, söz yazarı ve yorumcu.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    KLASİK TÜRK MUSIKİSİ / YESÂRİ ASIM ARSOY (1896-1992)-Ankara Caddesinde Foto Lüks'te çekilmiş portre. Kızım Naciyeye 29/6/29 Ankara ibaresiyle ithaf ve imzalı. "Yesârî Asım Arsoy (Mustafa Âsım), (d. 6 Ağustos 1896, Drama – ö. 19 Ocak 1992, İstanbul); Cumhuriyet dönemi Klasik Türk müziği bestekârı, söz yazarı ve yorumcu.

    TLSatıldı
  • TÜRK EDEBİYATI / RIFAT NECDET EVRİMER (1898-1971)-"Aziz kızım Naciyeye babası ve hocasının bir hatarası. 29/7/27 ibaresiyle ithaf ve imzalı. "Eğitimci, şair Rıfat Necdet Evrimer 1898 yılında Erzincan'da doğdu. İlköğrenimini memleketinde ortaöğrenimini İstanbul'da tamamladı. İstanbul Darülfünunu (Üniversitesi) Edebiyat Fakültesini bitirdi. Giresun'da Milli Eğitim Müdürlüğü yaptı. Galatasaray Lisesi edebiyat öğretmeni iken 1963'te emekli oldu. Başta Hisar olmak üzere çeşitli edebiyat dergilerinde şiirleri ve yazıları yayımlandı. Ayrıca, bazı edebiyatçılarımızın hayatı, sanatı ve eserlerinden örnekler içeren monografiler yazdı. Rıfat Necdet Evrimer 1971 yılnda vefat etti."

    Lot No: 67

    Lot: 67

    TÜRK EDEBİYATI / RIFAT NECDET EVRİMER (1898-1971)-"Aziz kızım Naciyeye babası ve hocasının bir hatarası. 29/7/27 ibaresiyle ithaf ve imzalı. "Eğitimci, şair Rıfat Necdet Evrimer 1898 yılında Erzincan'da doğdu. İlköğrenimini memleketinde ortaöğrenimini İstanbul'da tamamladı. İstanbul Darülfünunu (Üniversitesi) Edebiyat Fakültesini bitirdi. Giresun'da Milli Eğitim Müdürlüğü yaptı. Galatasaray Lisesi edebiyat öğretmeni iken 1963'te emekli oldu. Başta Hisar olmak üzere çeşitli edebiyat dergilerinde şiirleri ve yazıları yayımlandı. Ayrıca, bazı edebiyatçılarımızın hayatı, sanatı ve eserlerinden örnekler içeren monografiler yazdı. Rıfat Necdet Evrimer 1971 yılnda vefat etti."

    TLSatıldı
  • TÜRK EDEBİYATI / ORHAN ASENA (1922-2001)-Orhan Asena'dan Nedret Demirhan'a yeni yıl tebrik kartı. "Orhan Asena, (7 Ocak 1922, Diyarbakır - 15 Şubat 2001, Ankara) Türk oyun yazarı, şair, çocuk hastalıkları hekimidir.1950 sonrası Türk tiyatrosunun en önemli yazarlarından birisidir.[1] Daha çok tarihi konuları ele alan eserler vermiş, çok üretken bir oyun yazarı olan Orhan Asena, “Türk tiyatrosunun Shakespeare’i” olarak anılır.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    TÜRK EDEBİYATI / ORHAN ASENA (1922-2001)-Orhan Asena'dan Nedret Demirhan'a yeni yıl tebrik kartı. "Orhan Asena, (7 Ocak 1922, Diyarbakır - 15 Şubat 2001, Ankara) Türk oyun yazarı, şair, çocuk hastalıkları hekimidir.1950 sonrası Türk tiyatrosunun en önemli yazarlarından birisidir.[1] Daha çok tarihi konuları ele alan eserler vermiş, çok üretken bir oyun yazarı olan Orhan Asena, “Türk tiyatrosunun Shakespeare’i” olarak anılır.

    TLSatıldı
  • TÜRKİYE KADIN RESSAMLAR-Müşerref R Köktürk'ten Naciye Hanım'a kendi "mavi kediler" resminin olduğu karta yazmış olduğu yeni yıl tebrik mesajı. İmzalı ve ithaflı. "Müşerref Köktürk 1959 yılında resim çalışmalarına başlamış ve Türk resim sanatının önemli isimlerinden Eşref Üren’den teşvik ve takdir görmüştür. 1963- 64 yılları arasında Paris’te sanatsal araştırma ve incelemelerde bulundu. İlk kişisel sergisini 1965’de Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açan sanatçı, 1962 yılında 23. Devlet Resim Heykel Sergisi’ne “Portre” adlı çalışması ile katılmış, 26. Devlet Resim Heykel Sergisi’nde sergilenen “Köln Katedrali” adlı tablosu jürinin tavsiye yazısı ile İstanbul Resim ve Heykel Müze tarafından satın alınmıştır, 1984 yılında 45. Devlet Resim ve Heykel Sergisi Ödülünü almıştır. 1972 yılında Cagnes- sur- Mer (Fransa) 4. Uluslararası Resim Festivali’ne Kültür Bakanlığı tarafından gönderilen dört sanatçıdan biri olmuştur. Bu sanatçılar (Ferruh Başağa, Abidin Elderoğlu, Müşerref Köktürk) Kültür Bakanlığı’nca ayrıca 1985 yılında Almanya Hannover kentine ve 1992 yılında Kuveyt’te açılan “Çağdaş Türk Resmi” sergilerine yapıtları gönderilmiştir."

    Lot No: 69

    Lot: 69

    TÜRKİYE KADIN RESSAMLAR-Müşerref R Köktürk'ten Naciye Hanım'a kendi "mavi kediler" resminin olduğu karta yazmış olduğu yeni yıl tebrik mesajı. İmzalı ve ithaflı. "Müşerref Köktürk 1959 yılında resim çalışmalarına başlamış ve Türk resim sanatının önemli isimlerinden Eşref Üren’den teşvik ve takdir görmüştür. 1963- 64 yılları arasında Paris’te sanatsal araştırma ve incelemelerde bulundu. İlk kişisel sergisini 1965’de Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açan sanatçı, 1962 yılında 23. Devlet Resim Heykel Sergisi’ne “Portre” adlı çalışması ile katılmış, 26. Devlet Resim Heykel Sergisi’nde sergilenen “Köln Katedrali” adlı tablosu jürinin tavsiye yazısı ile İstanbul Resim ve Heykel Müze tarafından satın alınmıştır, 1984 yılında 45. Devlet Resim ve Heykel Sergisi Ödülünü almıştır. 1972 yılında Cagnes- sur- Mer (Fransa) 4. Uluslararası Resim Festivali’ne Kültür Bakanlığı tarafından gönderilen dört sanatçıdan biri olmuştur. Bu sanatçılar (Ferruh Başağa, Abidin Elderoğlu, Müşerref Köktürk) Kültür Bakanlığı’nca ayrıca 1985 yılında Almanya Hannover kentine ve 1992 yılında Kuveyt’te açılan “Çağdaş Türk Resmi” sergilerine yapıtları gönderilmiştir."

    TLSatıldı
  • TÜRKİYE KADIN RESSAMLAR-Fatma Efe'den kendi "Taşolukta Yaşam" resminin olduğu karta Naciye İzbul'a (Bulgaristan Türklerinden olan Naciye İzbul, 1912 yılında dünyaya geldi. Bulgaristan parlamentosunda milletvekili olan babasının yoğun işleri ve annesini kaybetmiş olması nedeniyle, ailenin sahip olduğu çiftliklerin fili yönetimini çok genç yaşta üstlendi. Sofya’daki Türk Büyükelçiliği’nin hukuk müşavirliğini yapan avukat Süleyman İzbul ile evlendikten sonra, önce 1934 yılında Metin, ardından 1938 yılında da Çetin adlı iki çocuk dünyaya getirdi. II. Dünya Savaşı sonrasında, Sovyet Rusya’nın etki alanına giren Bulgaristan’da mal varlıklarına el konulan, kısa süre de, ‘Türkçülük’ yaptıkları gerekçesiyle rejim tarafından eşiyle birlikte hapse atılan Naciye İzbul, 1947 yılında Türkiye’ye göç etti) yeni yıl ve bayram tebrik kartı. İmzalı ve ithaflı.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    TÜRKİYE KADIN RESSAMLAR-Fatma Efe'den kendi "Taşolukta Yaşam" resminin olduğu karta Naciye İzbul'a (Bulgaristan Türklerinden olan Naciye İzbul, 1912 yılında dünyaya geldi. Bulgaristan parlamentosunda milletvekili olan babasının yoğun işleri ve annesini kaybetmiş olması nedeniyle, ailenin sahip olduğu çiftliklerin fili yönetimini çok genç yaşta üstlendi. Sofya’daki Türk Büyükelçiliği’nin hukuk müşavirliğini yapan avukat Süleyman İzbul ile evlendikten sonra, önce 1934 yılında Metin, ardından 1938 yılında da Çetin adlı iki çocuk dünyaya getirdi. II. Dünya Savaşı sonrasında, Sovyet Rusya’nın etki alanına giren Bulgaristan’da mal varlıklarına el konulan, kısa süre de, ‘Türkçülük’ yaptıkları gerekçesiyle rejim tarafından eşiyle birlikte hapse atılan Naciye İzbul, 1947 yılında Türkiye’ye göç etti) yeni yıl ve bayram tebrik kartı. İmzalı ve ithaflı.

    TLSatıldı
  • EMEL SAYIN (1945-)-Beyoğlu Yaşar Göksoy stüdyosunda çekilmiş fotoğrafına Emel Sayın'dan "güzel Meltem'ciğime en içten sevgiler, en güzel dileklerimle..." ibaresiyle imzalıdır

    Lot No: 71

    Lot: 71

    EMEL SAYIN (1945-)-Beyoğlu Yaşar Göksoy stüdyosunda çekilmiş fotoğrafına Emel Sayın'dan "güzel Meltem'ciğime en içten sevgiler, en güzel dileklerimle..." ibaresiyle imzalıdır

    TLSatıldı
  • PİYANGO / ÇEKİLİŞ / YEŞİLAY TARİHİ-Yeşilay antetli, Genel Başkan Fahrettin Kerim Gökay'dan imzalı piyango ve çekiliş masraflarını gösteren daktilo evrak. 29 x 23 cm, kenarları hafif yıpranmış ve delgeç deliği mevcut, haricen temiz.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    PİYANGO / ÇEKİLİŞ / YEŞİLAY TARİHİ-Yeşilay antetli, Genel Başkan Fahrettin Kerim Gökay'dan imzalı piyango ve çekiliş masraflarını gösteren daktilo evrak. 29 x 23 cm, kenarları hafif yıpranmış ve delgeç deliği mevcut, haricen temiz.

    TLSatıldı
  • TÜRK AVANGARDE SİNEMASI - EDEBİYAT UYARLAMALARI-S/b, gümüş - jelatin dönem baskısı orijinal fotoğraf. 18x13 cm. Yusuf Atılgan'ın 1973'te kaleme aldığı Anayurt Oteli eserinin 1987 yılında ünlü yönetmen Ömer Kavur (1944-2005) tarafından çekilen filmden Macit Koper'in (Zebercet rolünde) efsane sahnesinin fotoğrafı. Gümüş - jelatin, dönem baskısı. Anayurt Oteli, yönetmenliğini Ömer Kavur'un yaptığı, başrolde Macit Koper'in rol aldığı 1986 yapımı filmdir. Film Yusuf Atılgan'ın aynı adlı eserinden, Ömer Kavur tarafından senaryolaştırılmıştır.

Çekimleri Nazilli'de, Ankara Palas Oteli'nde yapılan film, çeşitli zamanlarda yapılan anketlerde pek çok defa en iyi 10 Türk filmi içinde yer almıştır.

1980 yılında gerçekleşen 12 Eylül Darbesi'nin Türk sinemasında yaptığı büyük değişikle siyasal toplumcu sinema ortadan kalkmış, yerini bireyi anlatan edebiyat uyarlamaları almıştı. Anayurt Oteli bu öncü 'karakter çalışması" filmlerinin ilki ve en önemlisidir. Filmde 2017'de asıl yayım tarihinden 30 yıl sonra restore edilmiş olarak tekrar yayımlandı.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    TÜRK AVANGARDE SİNEMASI - EDEBİYAT UYARLAMALARI-S/b, gümüş - jelatin dönem baskısı orijinal fotoğraf. 18x13 cm. Yusuf Atılgan'ın 1973'te kaleme aldığı Anayurt Oteli eserinin 1987 yılında ünlü yönetmen Ömer Kavur (1944-2005) tarafından çekilen filmden Macit Koper'in (Zebercet rolünde) efsane sahnesinin fotoğrafı. Gümüş - jelatin, dönem baskısı. Anayurt Oteli, yönetmenliğini Ömer Kavur'un yaptığı, başrolde Macit Koper'in rol aldığı 1986 yapımı filmdir. Film Yusuf Atılgan'ın aynı adlı eserinden, Ömer Kavur tarafından senaryolaştırılmıştır. Çekimleri Nazilli'de, Ankara Palas Oteli'nde yapılan film, çeşitli zamanlarda yapılan anketlerde pek çok defa en iyi 10 Türk filmi içinde yer almıştır. 1980 yılında gerçekleşen 12 Eylül Darbesi'nin Türk sinemasında yaptığı büyük değişikle siyasal toplumcu sinema ortadan kalkmış, yerini bireyi anlatan edebiyat uyarlamaları almıştı. Anayurt Oteli bu öncü 'karakter çalışması" filmlerinin ilki ve en önemlisidir. Filmde 2017'de asıl yayım tarihinden 30 yıl sonra restore edilmiş olarak tekrar yayımlandı.

    TLSatıldı
  • ENVER PAŞA (1881-1922)-Enver Paşa baskı imzalı - Osmanlı dönemi ".... Cemiyeti" baskısı (arkada logo mevcut) fotoğraf. Haliyel

    Lot No: 74

    Lot: 74

    ENVER PAŞA (1881-1922)-Enver Paşa baskı imzalı - Osmanlı dönemi ".... Cemiyeti" baskısı (arkada logo mevcut) fotoğraf. Haliyel

    TLSatıldı
  • TALAT PAŞA (1874-1921)-Talat Paşa baskı imzalı - Osmanlı dönemi ".... Cemiyeti" baskısı (arkada logo mevcut) fotoğraf. Haliyle

    Lot No: 75

    Lot: 75

    TALAT PAŞA (1874-1921)-Talat Paşa baskı imzalı - Osmanlı dönemi ".... Cemiyeti" baskısı (arkada logo mevcut) fotoğraf. Haliyle

    TLSatıldı
  • DİVAN EDEBİYATI - ALİ NİHAD TARLAN (1898-1978)-1934 yılında Ali Nihad Tarlan (1898-1978) ve yanında iki dostunun Yalova Vapuru'ndaki hatıra fotoğrafı, 9x13 cm, s/b, çok temiz. Arka yüzde kurşunkalemle isimlerin belirtildiği orijinal fotoğraf.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    DİVAN EDEBİYATI - ALİ NİHAD TARLAN (1898-1978)-1934 yılında Ali Nihad Tarlan (1898-1978) ve yanında iki dostunun Yalova Vapuru'ndaki hatıra fotoğrafı, 9x13 cm, s/b, çok temiz. Arka yüzde kurşunkalemle isimlerin belirtildiği orijinal fotoğraf.

    TLSatıldı
  • ÇARŞAF DERGİSİ / TÜRK MİZAH TARİHİ-Çarşaf Dergisi yayınlayanlardan bir ekip. 1976 ilk yayın yılı dönemine ait fotoğraf 18x12cm (Fotoğraftakilerin isimleri arkasında yazılı)

    Lot No: 77

    Lot: 77

    ÇARŞAF DERGİSİ / TÜRK MİZAH TARİHİ-Çarşaf Dergisi yayınlayanlardan bir ekip. 1976 ilk yayın yılı dönemine ait fotoğraf 18x12cm (Fotoğraftakilerin isimleri arkasında yazılı)

    TLSatıldı
  • KARS - ERKEN CUMHURİYET - HUKUK TARİHİ-Önde sandalye oturan üç, arkada ayakta duran beş kişiden oluşan fotoğraf, fotoğrafın arka tarafında "Kars'ta ağır ceza reisi iken 1931" ibareli not yer almaktadır. 18 x 13 cm boyutlarındaki fotoğraf 30 x 24 cm'lik mukavvaya nakşedilmiş vaziyettedir.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    KARS - ERKEN CUMHURİYET - HUKUK TARİHİ-Önde sandalye oturan üç, arkada ayakta duran beş kişiden oluşan fotoğraf, fotoğrafın arka tarafında "Kars'ta ağır ceza reisi iken 1931" ibareli not yer almaktadır. 18 x 13 cm boyutlarındaki fotoğraf 30 x 24 cm'lik mukavvaya nakşedilmiş vaziyettedir.

    TLSatıldı
  • EDESSA / URFA-Urfa'da bir kamu binası, önünde fayton duran s/b fotoğrafı. Arka tarafında Leman Enginler ibaresi yer almaktadır. 14 x 9 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    EDESSA / URFA-Urfa'da bir kamu binası, önünde fayton duran s/b fotoğrafı. Arka tarafında Leman Enginler ibaresi yer almaktadır. 14 x 9 cm.

    TLSatıldı
  • KİLİS - FOTOKART-[Erken dönem Cumhuriyet] Kilis'in yandan görünüşü, 1939, Gaziantep

    Lot No: 80

    Lot: 80

    KİLİS - FOTOKART-[Erken dönem Cumhuriyet] Kilis'in yandan görünüşü, 1939, Gaziantep

    TLSatıldı
  • URFA - GÜNEYDOĞU ANADOLU-Urfa'nın umumi görünüşü (Farklı - Nadir)

    Lot No: 81

    Lot: 81

    URFA - GÜNEYDOĞU ANADOLU-Urfa'nın umumi görünüşü (Farklı - Nadir)

    TLSatıldı
  • BİLECİK-Foto Ş.: Bozüyük

    Lot No: 82

    Lot: 82

    BİLECİK-Foto Ş.: Bozüyük

    TLSatıldı
  • ICONIUM / KONYA-69 Konya Millet Bagçesi Caddesi (Haliyle)

    Lot No: 83

    Lot: 83

    ICONIUM / KONYA-69 Konya Millet Bagçesi Caddesi (Haliyle)

    TLSatıldı
  • MELİTA / MALATYA-Kuşbakışı Malatya. Foto Hasan (Erken Cumhuriyet) Arkası mektuplu

    Lot No: 84

    Lot: 84

    MELİTA / MALATYA-Kuşbakışı Malatya. Foto Hasan (Erken Cumhuriyet) Arkası mektuplu

    TLSatıldı
  • EDESSA / URFA - GÜNEYDOĞU ANADOLU-Urfa - Halilürrahman Gölü ve Camii (Erken Cumhuriyet) Arkası Osmanlıca mektuplu

    Lot No: 85

    Lot: 85

    EDESSA / URFA - GÜNEYDOĞU ANADOLU-Urfa - Halilürrahman Gölü ve Camii (Erken Cumhuriyet) Arkası Osmanlıca mektuplu

    TLSatıldı
  • İSTANBUL / CONSTANTINOPLE ŞEHİR TARİHİ-1942 Laleli Fen Fakültesi binasının fotoğrafı

    Lot No: 86

    Lot: 86

    İSTANBUL / CONSTANTINOPLE ŞEHİR TARİHİ-1942 Laleli Fen Fakültesi binasının fotoğrafı

    TLSatıldı
  • İSTANBUL / CONSTANTINOPLE ŞEHİR TARİHİ-Arkası aynı zamanda Osmanlıca yazılı Maslak Konakları fotoğrafı. 1940'lar.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    İSTANBUL / CONSTANTINOPLE ŞEHİR TARİHİ-Arkası aynı zamanda Osmanlıca yazılı Maslak Konakları fotoğrafı. 1940'lar.

    TLSatıldı
  • İSTANBUL / CONSTANTINOPLE ŞEHİR TARİHİ-Maçka fotoğrafı - 1960'lar

    Lot No: 88

    Lot: 88

    İSTANBUL / CONSTANTINOPLE ŞEHİR TARİHİ-Maçka fotoğrafı - 1960'lar

    TLSatıldı
  • İLK BASKI-Sultan Hamid düşerken., NAHİD SIRRI ÖRİK (1895-1960), Kanaat Yayınları, İst., 1957. İLK BASKI. Sayfa kenarları hafif yıpranmış, haliyle.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    İLK BASKI-Sultan Hamid düşerken., NAHİD SIRRI ÖRİK (1895-1960), Kanaat Yayınları, İst., 1957. İLK BASKI. Sayfa kenarları hafif yıpranmış, haliyle.

    TLSatıldı
  • OSMANLI KIYAFETLERİ-Mecmua-yı tesavir - Medjmouai teçavir (Collection de costumes). Edit: Max Fruchtermann No: 109

    Lot No: 90

    Lot: 90

    OSMANLI KIYAFETLERİ-Mecmua-yı tesavir - Medjmouai teçavir (Collection de costumes). Edit: Max Fruchtermann No: 109

    TLSatıldı
  • EĞİTİM TARİHİ-Bozüyük 1930'lar çalışma karnesi - 32x21 cm

    Lot No: 91

    Lot: 91

    EĞİTİM TARİHİ-Bozüyük 1930'lar çalışma karnesi - 32x21 cm

    TLSatıldı
  • TREBIZOND -Trabzon gümrük müdürü Niyazi Bey ve çevresindeki şahıslar - S/b orijinal fotoğraf. 9x12 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    TREBIZOND -Trabzon gümrük müdürü Niyazi Bey ve çevresindeki şahıslar - S/b orijinal fotoğraf. 9x12 cm.

    TLSatıldı
  • TREBIZOND -Foto Moda - 1934 Trabzon. Oval stüdyo çocuk fotoğrafı. 9x14 cm. Gofreli

    Lot No: 93

    Lot: 93

    TREBIZOND -Foto Moda - 1934 Trabzon. Oval stüdyo çocuk fotoğrafı. 9x14 cm. Gofreli

    TLSatıldı
  • ERKEN DÖNEM CUMHURİYET BURSASI-1936 Bursa Gaz heykeli önünde topluluk. Arkası yazılı. 9x14 cm. S/b. Küçük kırıkları mevcut

    Lot No: 94

    Lot: 94

    ERKEN DÖNEM CUMHURİYET BURSASI-1936 Bursa Gaz heykeli önünde topluluk. Arkası yazılı. 9x14 cm. S/b. Küçük kırıkları mevcut

    TLSatıldı
  • OSMANLI BURSASI-FOTO ŞARK Osmanlı dönemi Bursa fotoğrafı. Tahtakale, Ulu Camii yanı - 9x14 cm. S/b fotoğraf. Osmanlıca gofreli Foto Şark yazılı. "Sebah ve Joaillier Bursa'da da bir şubesi bulunan ünlü bir stüdyo idi. Pascal Sebah 1857'de Pera'da tek başına bir stüdyo açmıştı. 1873'deki Viyana Uluslararası Sergisi için Elbise-i Osmaniye adlı kitabın fotoğraflarını çekmişti. Bu kitabın hazırlanmasında Osman Hamdi Beyin yanı sıra Bursa ile ilgilli kapsamlı bir seyahatname yazmış olan Marie de Launayş da yer almıştı. 1885'de Polycarpe Joaillier ile ortak oldu. Bu ortaklık 1910'a kadar devam etti. Bursa Şark Fotoğrafhanesi bu ortaklığın şubesiydi. Bursa Ticaret Odası üyelerinden olan İsmail Niyazi Efendi 1925'te aynı isimle devam ettirilen stüdyonun sahibiydi. Bu stüdyo Setbaşı, No:4'teydi. Şark Sinemasının altında olduğu anlaşılan stüdyonun müdürü ise Hasan Sadettin idi.". (Kaynak: Eski Bursa'yı Fotoğraflayanlar, Raif Kaplanoğlu).

    Lot No: 95

    Lot: 95

    OSMANLI BURSASI-FOTO ŞARK Osmanlı dönemi Bursa fotoğrafı. Tahtakale, Ulu Camii yanı - 9x14 cm. S/b fotoğraf. Osmanlıca gofreli Foto Şark yazılı. "Sebah ve Joaillier Bursa'da da bir şubesi bulunan ünlü bir stüdyo idi. Pascal Sebah 1857'de Pera'da tek başına bir stüdyo açmıştı. 1873'deki Viyana Uluslararası Sergisi için Elbise-i Osmaniye adlı kitabın fotoğraflarını çekmişti. Bu kitabın hazırlanmasında Osman Hamdi Beyin yanı sıra Bursa ile ilgilli kapsamlı bir seyahatname yazmış olan Marie de Launayş da yer almıştı. 1885'de Polycarpe Joaillier ile ortak oldu. Bu ortaklık 1910'a kadar devam etti. Bursa Şark Fotoğrafhanesi bu ortaklığın şubesiydi. Bursa Ticaret Odası üyelerinden olan İsmail Niyazi Efendi 1925'te aynı isimle devam ettirilen stüdyonun sahibiydi. Bu stüdyo Setbaşı, No:4'teydi. Şark Sinemasının altında olduğu anlaşılan stüdyonun müdürü ise Hasan Sadettin idi.". (Kaynak: Eski Bursa'yı Fotoğraflayanlar, Raif Kaplanoğlu).

    TLSatıldı
  • OSMANLI'DA OKUMA KÜLTÜRÜ-Osmanlı dönemi aile fotoğrafı: Kitap okuyan fesli çocuk - 18x12 cm. S/b. İkisi fesli dört çocuk ve annelerinden mürekkep orjnal nadir fotoğraf. Çocuklardan birinin elinde kitap var. -- Okuma kültürü Osmanlı sosyal tarihi Aile

    Lot No: 96

    Lot: 96

    OSMANLI'DA OKUMA KÜLTÜRÜ-Osmanlı dönemi aile fotoğrafı: Kitap okuyan fesli çocuk - 18x12 cm. S/b. İkisi fesli dört çocuk ve annelerinden mürekkep orjnal nadir fotoğraf. Çocuklardan birinin elinde kitap var. -- Okuma kültürü Osmanlı sosyal tarihi Aile

    TLSatıldı
  • CENKNAME - ELLE RENKLENDİRİLMİŞ TAŞBASKI RESİM-19. yüzyıl - Orijinal elle renklendirilmiş taşbaskı resim - Farsça Cenknâme'den çıkma. Paspartulu. Farsça matbû metin resmin etrafında yazılı. 29x23,5 cm. Müslüman bir askerin karşı ordunun askerlerinden birini elindeki kılıçla öldürdüğü tasvir. Kahramanlık hikâyeleri, halk hikâyeleri içinde önemli bir yere sahiptir. Kahramanlık tipi hikâyelerde sosyal bir karakter bulunur. Bu kahramanlar adaletsizliğe, sosyal sorunlara karşı savaşan halkın gözünde yüce kişilerdir. Edebiyatımızdaki kahramanlık hikâyelerinin başında “Hz. Ali Cenknameleri” gelir. Cenknameler, Türk destan geleneğinin İslami devresinin ürünleridir.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    CENKNAME - ELLE RENKLENDİRİLMİŞ TAŞBASKI RESİM-19. yüzyıl - Orijinal elle renklendirilmiş taşbaskı resim - Farsça Cenknâme'den çıkma. Paspartulu. Farsça matbû metin resmin etrafında yazılı. 29x23,5 cm. Müslüman bir askerin karşı ordunun askerlerinden birini elindeki kılıçla öldürdüğü tasvir. Kahramanlık hikâyeleri, halk hikâyeleri içinde önemli bir yere sahiptir. Kahramanlık tipi hikâyelerde sosyal bir karakter bulunur. Bu kahramanlar adaletsizliğe, sosyal sorunlara karşı savaşan halkın gözünde yüce kişilerdir. Edebiyatımızdaki kahramanlık hikâyelerinin başında “Hz. Ali Cenknameleri” gelir. Cenknameler, Türk destan geleneğinin İslami devresinin ürünleridir.

    TLSatıldı
  • TÜRK SİNEMASI - ÜNLÜLER-[Sinema - Tiyatro] Feridun Çölgeçen - Türk tiyatro ve sinema tarihi. 18x17 cm. Akşam Gazetesi'nin döneminde yayınlamak için arşivinden çıkan orijinal basın fotoğrafı. Feridun Çölgeçen (1911-1978), Türk tiyatro ve sinema oyuncusu. Sanat hayatına tiyatro ile başlayan Çölgeçen, 400'ü aşkın filmde yardımcı oyuncu rollerinde oynamıştır. ABD kuruluşu olan United Artists'in Timbuktu adlı filmiyle, Hollywood'da da yer alan sanatçı; ABD'de 20 civarında film çevirmiştir. -- Türk sineması Tiyatro Ünlü Aktör.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    TÜRK SİNEMASI - ÜNLÜLER-[Sinema - Tiyatro] Feridun Çölgeçen - Türk tiyatro ve sinema tarihi. 18x17 cm. Akşam Gazetesi'nin döneminde yayınlamak için arşivinden çıkan orijinal basın fotoğrafı. Feridun Çölgeçen (1911-1978), Türk tiyatro ve sinema oyuncusu. Sanat hayatına tiyatro ile başlayan Çölgeçen, 400'ü aşkın filmde yardımcı oyuncu rollerinde oynamıştır. ABD kuruluşu olan United Artists'in Timbuktu adlı filmiyle, Hollywood'da da yer alan sanatçı; ABD'de 20 civarında film çevirmiştir. -- Türk sineması Tiyatro Ünlü Aktör.

    TLSatıldı
  • HALİFE ABDÜLMECİD FOTOĞRAFLI-[Posta tarihi - Osmanlı kültürü] [Zarf] Halife-i Müslimîn Abdülmecid hazretleri antetli ve resimli pullu ve damgalı Osmanlıca zarf: "Konya'da Şerafeddin Cami-i Şerif hatibi Hayri Efendi'ye takdim kılındı". 11x14 cm. Abdülmecid'in baskı resminin üzeri boyanmış, altında baskı isim yazılı. Pullu - damgalı boş zarf. [Posta tarihi - Osmanlı kültürü] [Zarf] Halife-i Müslimîn Abdülmecid hazretleri antetli ve resimli pullu ve damgalı Osmanlıca zarf: "Konya'da Şerafeddin Cami-i Şerif hatibi Hayri Efendi'ye takdim kılındı". -- Posta tarihi Osmanlı kültürü Koleksiyon Hatiplik İslam kültürü.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    HALİFE ABDÜLMECİD FOTOĞRAFLI-[Posta tarihi - Osmanlı kültürü] [Zarf] Halife-i Müslimîn Abdülmecid hazretleri antetli ve resimli pullu ve damgalı Osmanlıca zarf: "Konya'da Şerafeddin Cami-i Şerif hatibi Hayri Efendi'ye takdim kılındı". 11x14 cm. Abdülmecid'in baskı resminin üzeri boyanmış, altında baskı isim yazılı. Pullu - damgalı boş zarf. [Posta tarihi - Osmanlı kültürü] [Zarf] Halife-i Müslimîn Abdülmecid hazretleri antetli ve resimli pullu ve damgalı Osmanlıca zarf: "Konya'da Şerafeddin Cami-i Şerif hatibi Hayri Efendi'ye takdim kılındı". -- Posta tarihi Osmanlı kültürü Koleksiyon Hatiplik İslam kültürü.

    TLSatıldı
  • İZDİVAÇ - BOŞANMA - OSMANLI HUKUKU-[Türk hukuk tarihi - Boşanma - Erken dönem Cumhuriyet] [Osmanlıca belge] 1928 TC Üsküdar Hukuk Hakimliği mühür antetli Üsküdar Ahmed Halebî Mahallesi sakin Ali Azerî Efendi'ye zevcesi Behiye Hanım tarafından açılan boşanma davası kararnâmesi. 22x16 cm. Osmanlıca. 1 sayfa. [Türk hukuk tarihi - Boşanma - Erken dönem Cumhuriyet] [Osmanlıca belge] 1928 TC Üsküdar Hukuk Hakimliği mühür antetli Üsküdar Ahmed Halebî Mahallesi sakin Ali Azerî Efendi'ye zevcesi Behiye Hanım tarafından açılan boşanma davası kararnâmesi. "Behiye Hanım tarafından Üsküdar'da Ahmed Hulûsi Mahallesinde 22 numerolu hanede Ali Azerî Efendi aleyhine ikame olunan boşanma davasının gıyaben cereyan eden mahkemesinde tarafların boşanmasına dair verilen karar. 12 Mayıs 1928 tarihli. Tamamen el yazısı.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    İZDİVAÇ - BOŞANMA - OSMANLI HUKUKU-[Türk hukuk tarihi - Boşanma - Erken dönem Cumhuriyet] [Osmanlıca belge] 1928 TC Üsküdar Hukuk Hakimliği mühür antetli Üsküdar Ahmed Halebî Mahallesi sakin Ali Azerî Efendi'ye zevcesi Behiye Hanım tarafından açılan boşanma davası kararnâmesi. 22x16 cm. Osmanlıca. 1 sayfa. [Türk hukuk tarihi - Boşanma - Erken dönem Cumhuriyet] [Osmanlıca belge] 1928 TC Üsküdar Hukuk Hakimliği mühür antetli Üsküdar Ahmed Halebî Mahallesi sakin Ali Azerî Efendi'ye zevcesi Behiye Hanım tarafından açılan boşanma davası kararnâmesi. "Behiye Hanım tarafından Üsküdar'da Ahmed Hulûsi Mahallesinde 22 numerolu hanede Ali Azerî Efendi aleyhine ikame olunan boşanma davasının gıyaben cereyan eden mahkemesinde tarafların boşanmasına dair verilen karar. 12 Mayıs 1928 tarihli. Tamamen el yazısı.

    TLSatıldı
  • ASKERİ TARİH - HAYFA - KUTSAL TOPRAKLAR-[Hayfa Türk Kumandanlığı - Osmanlı askerî tarihi] [Osmanlıca boş belge] 'Hayfa'da Nasıra Mıntıka Kumandanlığı - Umumî' matbu başlıklı boş kağıt. 18x11 cm, Osmanlıca. [Hayfa - Arap - İsrail - Osmanlı askerî tarihi] [Osmanlıca boş belge] 'Hayfa'da Nasıra Mıntıka Kumandanlığı - Umumî' matbu başlıklı boş kağıt. -- Osmanlı askerî tarihi Koleksiyon Arap kültürü Osmanlı egemenliği Nasıra İsrail Kuzey İsrail.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    ASKERİ TARİH - HAYFA - KUTSAL TOPRAKLAR-[Hayfa Türk Kumandanlığı - Osmanlı askerî tarihi] [Osmanlıca boş belge] 'Hayfa'da Nasıra Mıntıka Kumandanlığı - Umumî' matbu başlıklı boş kağıt. 18x11 cm, Osmanlıca. [Hayfa - Arap - İsrail - Osmanlı askerî tarihi] [Osmanlıca boş belge] 'Hayfa'da Nasıra Mıntıka Kumandanlığı - Umumî' matbu başlıklı boş kağıt. -- Osmanlı askerî tarihi Koleksiyon Arap kültürü Osmanlı egemenliği Nasıra İsrail Kuzey İsrail.

    TLSatıldı
  • 1. DÜNYA SAVAŞI (1914-1918) / OSMANLI İAŞESİ-[İaşe - Osmanlı kültürü - 1. Dünya Savaşı] [Osmanlıca erzak vesikası] [1910'lar] İaşe-i umumiye erzâk vesikasıdır. 14x18 cm. Osmanlıca. Boş iaşe erzak vesikası. İçinde kurumun mührü mevcut. Kullanılmamış. 1910'lara tarihlenebilir. Tarihsiz. Bir zata mahsus. İzahat kısmının yanında dairesi, mahallesi, sokağı, ikâmetgâh numerosu, ismi, meşalesi, tevzi' mahalli bölümleri mevcuttur. İstanbul İaşe-i Umumiye damgalı. Tevzi' mahalli dışında boştur. Olağanüstü hallerde erzâk temini için kişilere dağıtılan kayıt vesikasıdır. Sadece kap kısmı mevcut, kuponları mevcut değildir. -- İaşe Savaş Son devir Osmanlı evrakı Koleksiyon İstanbul Sosyal tarih.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    1. DÜNYA SAVAŞI (1914-1918) / OSMANLI İAŞESİ-[İaşe - Osmanlı kültürü - 1. Dünya Savaşı] [Osmanlıca erzak vesikası] [1910'lar] İaşe-i umumiye erzâk vesikasıdır. 14x18 cm. Osmanlıca. Boş iaşe erzak vesikası. İçinde kurumun mührü mevcut. Kullanılmamış. 1910'lara tarihlenebilir. Tarihsiz. Bir zata mahsus. İzahat kısmının yanında dairesi, mahallesi, sokağı, ikâmetgâh numerosu, ismi, meşalesi, tevzi' mahalli bölümleri mevcuttur. İstanbul İaşe-i Umumiye damgalı. Tevzi' mahalli dışında boştur. Olağanüstü hallerde erzâk temini için kişilere dağıtılan kayıt vesikasıdır. Sadece kap kısmı mevcut, kuponları mevcut değildir. -- İaşe Savaş Son devir Osmanlı evrakı Koleksiyon İstanbul Sosyal tarih.

    TLSatıldı
  • 1. DÜNYA SAVAŞI (1914-1918) / ASKERÎ TIP-[1. Dünya Savaşı - Osmanlı askerî tarihi - Askerî tıp] [Osmanlıca el yazısı mektup] [1]330 [1914] Mülâzımevvel Refet Efendi'nin 1914'te harb esnasında yaralanıp tedavi altına alındığını belirten, tabur kumandanı 'Nuri Mehmed' imzalı Osmanlıca mektup. 17x12 cm, Osmanlıca. Tamamen el yazması. Kurşunkalemle silik ve iptidai bir biçimde yazılmış. 1 sayfa. -- 1. Dünya Savaşı Harb-i Umûmî, (1914-1918) Askeri tıp Osmanlıca belgeler Koleksiyon Askerî tarih.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    1. DÜNYA SAVAŞI (1914-1918) / ASKERÎ TIP-[1. Dünya Savaşı - Osmanlı askerî tarihi - Askerî tıp] [Osmanlıca el yazısı mektup] [1]330 [1914] Mülâzımevvel Refet Efendi'nin 1914'te harb esnasında yaralanıp tedavi altına alındığını belirten, tabur kumandanı 'Nuri Mehmed' imzalı Osmanlıca mektup. 17x12 cm, Osmanlıca. Tamamen el yazması. Kurşunkalemle silik ve iptidai bir biçimde yazılmış. 1 sayfa. -- 1. Dünya Savaşı Harb-i Umûmî, (1914-1918) Askeri tıp Osmanlıca belgeler Koleksiyon Askerî tarih.

    TLSatıldı
  • ERKEN CUMHURİYET HUKUK TARİHİ - OSMANLICA - ÇANAKKALE-[Çanakkale - Osmanlı / Türk hukuk tarihi] [Osmanlıca el yazması ilmühaber] 1929 Çanakkale İstinaf Hukuk Mahkemesi tarafından mühürlü - pullu tutanak: Osman Efendi mahdumu Mehmed Bey. 21x14,5 cm. Osmanlıca.  -- Hukuk tarihi Osmanlı kültürü Çanakkale.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    ERKEN CUMHURİYET HUKUK TARİHİ - OSMANLICA - ÇANAKKALE-[Çanakkale - Osmanlı / Türk hukuk tarihi] [Osmanlıca el yazması ilmühaber] 1929 Çanakkale İstinaf Hukuk Mahkemesi tarafından mühürlü - pullu tutanak: Osman Efendi mahdumu Mehmed Bey. 21x14,5 cm. Osmanlıca. -- Hukuk tarihi Osmanlı kültürü Çanakkale.

    TLSatıldı
  • MÜDAFAA-YI MİLLİYE CEMİYETİ-[Cemiyetler - Osmanlı bürokrasisi] [Osmanlıca matbu belge] Müdafaa-yı Milliye Cemiyeti Makriköy Şubesi eşya alındı evrağı [Şubenin mührü mevcut]. 20,5x13 cm. Osmanlıca. [Şubenin mührü mevcut]. Tarihsiz. Arkası kurşunkalemle yapılmış hesaplamalarla dolu. -- Türk cemiyetleri müdafaa-yı Milliye Cemiyeti Erken dönem Cumhuriyet siyasî tarihi Koleksiyon.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    MÜDAFAA-YI MİLLİYE CEMİYETİ-[Cemiyetler - Osmanlı bürokrasisi] [Osmanlıca matbu belge] Müdafaa-yı Milliye Cemiyeti Makriköy Şubesi eşya alındı evrağı [Şubenin mührü mevcut]. 20,5x13 cm. Osmanlıca. [Şubenin mührü mevcut]. Tarihsiz. Arkası kurşunkalemle yapılmış hesaplamalarla dolu. -- Türk cemiyetleri müdafaa-yı Milliye Cemiyeti Erken dönem Cumhuriyet siyasî tarihi Koleksiyon.

    TLSatıldı
  • KADIN - DİKİŞ / NAKIŞ KÜLTÜRÜ-[Dikiş / nakış - Koleksiyon] [Osmanlıca belge] Singer Dikiş Makinesi Kumpanyası akçe irsâlâtı mektubu. (Boş matbu belge - Zelliç Biraderler Matbaası). 21x15 cm, Osmanlıca. Tarihsiz. -- Osmanlı dikş nakış kültürü Koleksiyon.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    KADIN - DİKİŞ / NAKIŞ KÜLTÜRÜ-[Dikiş / nakış - Koleksiyon] [Osmanlıca belge] Singer Dikiş Makinesi Kumpanyası akçe irsâlâtı mektubu. (Boş matbu belge - Zelliç Biraderler Matbaası). 21x15 cm, Osmanlıca. Tarihsiz. -- Osmanlı dikş nakış kültürü Koleksiyon.

    TLSatıldı
  • OSMANLI'DA SEÇİMLER-[Erken dönem Cumhuriyet - Siyasî tarih - Seçimler] 1930 Osmanlıca sandık pusulası (Sandık emini 'Zeki' damgalı). 11x13 cm, Osmanlıca. Nev'î vâridât: Rüsûmât; 100 kuruş. "Teslim edildiğini mübeyyin işbu makbuz itâ kılındı". Matbu kısımlar Osmanlıca, elle dolduruan kısımlar Latin harfli Türkçe ile yazılmış. Mühürlü. -- Erken dönem Türk siyasi tarihi Sandık Seçimler Seçim kültürü Osmanlı / Türkiye Cumhuriyeti.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    OSMANLI'DA SEÇİMLER-[Erken dönem Cumhuriyet - Siyasî tarih - Seçimler] 1930 Osmanlıca sandık pusulası (Sandık emini 'Zeki' damgalı). 11x13 cm, Osmanlıca. Nev'î vâridât: Rüsûmât; 100 kuruş. "Teslim edildiğini mübeyyin işbu makbuz itâ kılındı". Matbu kısımlar Osmanlıca, elle dolduruan kısımlar Latin harfli Türkçe ile yazılmış. Mühürlü. -- Erken dönem Türk siyasi tarihi Sandık Seçimler Seçim kültürü Osmanlı / Türkiye Cumhuriyeti.

    TLSatıldı
  • EĞİTİM TARİHİ - ÜSKÜDAR SULTANİSİ-[Eğitim tarihi - Üsküdar - İstanbul - Osmanlı sosyal tarihi] Mustafa Halet Efendi'ye verilmiş Osmanlıca mühürlü ve el yazması Üsküdar Mekteb-i Sultânîsi 1332 [1916] müdüriyeti mühürlü kayıt varakası. 18x13,5 cm, Osmanlıca. [Eğitim tarihi - Üsküdar - İstanbul - Osmanlı sosyal tarihi] Mustafa Halet Efendi'ye verilmiş Osmanlıca mühürlü ve el yazması Üsküdar Mekteb-i Sultânîsi 1332 [1916] mühürlü kayıt varakası.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    EĞİTİM TARİHİ - ÜSKÜDAR SULTANİSİ-[Eğitim tarihi - Üsküdar - İstanbul - Osmanlı sosyal tarihi] Mustafa Halet Efendi'ye verilmiş Osmanlıca mühürlü ve el yazması Üsküdar Mekteb-i Sultânîsi 1332 [1916] müdüriyeti mühürlü kayıt varakası. 18x13,5 cm, Osmanlıca. [Eğitim tarihi - Üsküdar - İstanbul - Osmanlı sosyal tarihi] Mustafa Halet Efendi'ye verilmiş Osmanlıca mühürlü ve el yazması Üsküdar Mekteb-i Sultânîsi 1332 [1916] mühürlü kayıt varakası.

    TLSatıldı
  • ARMENICA - ERMENİ KÜLTÜRÜ-[Osmanlı ekonomisi - Gayrımüslim] [Osmanlıca faiz belgesi] Sarkis Ağa 15 Zi'l-kadde [1]288 [1872] 23 adet üç çaryek (çeyrek) Osmanlı altunudur. 25x17 cm, Osmanlıca, tamamen el yazması. "Yalnız yirmi üç aded üç çar-yek (çeyrek) Osmanllı altınıdır. Bir vech'-i bilâ yirmi üç aded üç çaryek Osmanlı altunu mezbûre-i (?) Serkis Ağa'ya olan [.] faiz olduran mukavele mucibince alınmışdır. İmza: Kâmil. Fî 15 Zi'l-kadde sene [1]288 [1872].". -- Osmanlı ekonomisi Faiz Maliye Banka Devlet Ermeni kültürü Gayr-ı müslim Armenia Armenians Armenian Non-Muslim minority Minorities.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    ARMENICA - ERMENİ KÜLTÜRÜ-[Osmanlı ekonomisi - Gayrımüslim] [Osmanlıca faiz belgesi] Sarkis Ağa 15 Zi'l-kadde [1]288 [1872] 23 adet üç çaryek (çeyrek) Osmanlı altunudur. 25x17 cm, Osmanlıca, tamamen el yazması. "Yalnız yirmi üç aded üç çar-yek (çeyrek) Osmanllı altınıdır. Bir vech'-i bilâ yirmi üç aded üç çaryek Osmanlı altunu mezbûre-i (?) Serkis Ağa'ya olan [.] faiz olduran mukavele mucibince alınmışdır. İmza: Kâmil. Fî 15 Zi'l-kadde sene [1]288 [1872].". -- Osmanlı ekonomisi Faiz Maliye Banka Devlet Ermeni kültürü Gayr-ı müslim Armenia Armenians Armenian Non-Muslim minority Minorities.

    TLSatıldı
  • İLK MİLLÎ ŞİRKET-[Osmanlı kurumları - İttihat ve Terakki - Millî ekonomi] [Osmanlıca 4 adet evrak] 1928 Aydın İncir Müstahsilleri Kooperatifi antetli Osmanlıca belge. El yazısı ve ıslak imzalı. 24x17 cm, Osmanlıca. Antetler dışında tamamen el yazısı dört adet evrak. [Osmanlı kurumları - İttihat ve Terakki - Millî ekonomi] [Osmanlıca 4 adet evrak] 1928 Aydın İncir Müstahsilleri Kooperatifi antetli Osmanlıca belge. El yazısı ve ıslak imzalı. II. Meşrutiyet döneminin kooperasyon ve milli iktisat politikalarının bir ürünü olarak İttihat ve Terakki'nin Aydın örgütü tarafınan kurulmuştur. İncir ve diğer ihraç üreticilerini yabancı ve azınlık tüccara karşı korumak amaçlanmıştı. -- Türk / Osmanlı ekonomisi Kurum tarihi Aydın Ege Ticaret.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    İLK MİLLÎ ŞİRKET-[Osmanlı kurumları - İttihat ve Terakki - Millî ekonomi] [Osmanlıca 4 adet evrak] 1928 Aydın İncir Müstahsilleri Kooperatifi antetli Osmanlıca belge. El yazısı ve ıslak imzalı. 24x17 cm, Osmanlıca. Antetler dışında tamamen el yazısı dört adet evrak. [Osmanlı kurumları - İttihat ve Terakki - Millî ekonomi] [Osmanlıca 4 adet evrak] 1928 Aydın İncir Müstahsilleri Kooperatifi antetli Osmanlıca belge. El yazısı ve ıslak imzalı. II. Meşrutiyet döneminin kooperasyon ve milli iktisat politikalarının bir ürünü olarak İttihat ve Terakki'nin Aydın örgütü tarafınan kurulmuştur. İncir ve diğer ihraç üreticilerini yabancı ve azınlık tüccara karşı korumak amaçlanmıştı. -- Türk / Osmanlı ekonomisi Kurum tarihi Aydın Ege Ticaret.

    TLSatıldı
  • TÜRKEŞ FRANKFURT'TA-Orijinal s/b fotoğraf. 9x12 cm. Alparslan Türkeş (1917-1997) ve yanında diğer 5 askerle beraber Frankfurt'ta bir kurum ziyaretinde. 29-5-1957 Salı tarihli. Türkeş'in nadir bir gençlik fotoğrafı.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    TÜRKEŞ FRANKFURT'TA-Orijinal s/b fotoğraf. 9x12 cm. Alparslan Türkeş (1917-1997) ve yanında diğer 5 askerle beraber Frankfurt'ta bir kurum ziyaretinde. 29-5-1957 Salı tarihli. Türkeş'in nadir bir gençlik fotoğrafı.

    TLSatıldı
  • TÜRK SİNEMASI-Orijinal s/b fotoğraf. Arkası yıpranmış, ön kısmı temiz. 13,5x7 cm. Girik'in gençliği, muhtemelen bir filmden sahne. Fatma Girik (12 Aralık 1942, İstanbul - 24 Ocak 2022, Beşiktaş), Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve siyasetçi.[1] 1956-2012 yılları arasında 200'den fazla sinema filmi ve dizide rol alan Girik; canlandırdığı sert, mağrur ve haksızlıklara karşı boyun eğmeyen Anadolu kadını karakterleri ile tanındı. Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından birisi olarak kabul edildi.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    TÜRK SİNEMASI-Orijinal s/b fotoğraf. Arkası yıpranmış, ön kısmı temiz. 13,5x7 cm. Girik'in gençliği, muhtemelen bir filmden sahne. Fatma Girik (12 Aralık 1942, İstanbul - 24 Ocak 2022, Beşiktaş), Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve siyasetçi.[1] 1956-2012 yılları arasında 200'den fazla sinema filmi ve dizide rol alan Girik; canlandırdığı sert, mağrur ve haksızlıklara karşı boyun eğmeyen Anadolu kadını karakterleri ile tanındı. Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından birisi olarak kabul edildi.

    TLSatıldı
  • TÜRK SİNEMASI-Orijinal s/b fotoğraf. 11x9 cm. Çok temiz durumda. FATMA GİRİK (1942-2022) ve EŞREF KOLÇAK (1927-2019) bir filmden sahne. Fatma Girik (12 Aralık 1942, İstanbul - 24 Ocak 2022, Beşiktaş), Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve siyasetçi.[1] 1956-2012 yılları arasında 200'den fazla sinema filmi ve dizide rol alan Girik; canlandırdığı sert, mağrur ve haksızlıklara karşı boyun eğmeyen Anadolu kadını karakterleri ile tanındı. Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından birisi olarak kabul edildi. Eşref Kolçak (20 Ocak 1927, Rusya - 26 Mayıs 2019, Bursa), Türk televizyon ve sinema oyuncusu ve tiyatrocu.

Sanat hayatı boyunca iki yüze yakın sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı. 1950'li ve 1960'lı yıllarda, Türk sinemasında melodram ve kahramanlık filmlerinin jönü olarak tanınmıştır. Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak'ın babasıdır.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    TÜRK SİNEMASI-Orijinal s/b fotoğraf. 11x9 cm. Çok temiz durumda. FATMA GİRİK (1942-2022) ve EŞREF KOLÇAK (1927-2019) bir filmden sahne. Fatma Girik (12 Aralık 1942, İstanbul - 24 Ocak 2022, Beşiktaş), Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve siyasetçi.[1] 1956-2012 yılları arasında 200'den fazla sinema filmi ve dizide rol alan Girik; canlandırdığı sert, mağrur ve haksızlıklara karşı boyun eğmeyen Anadolu kadını karakterleri ile tanındı. Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından birisi olarak kabul edildi. Eşref Kolçak (20 Ocak 1927, Rusya - 26 Mayıs 2019, Bursa), Türk televizyon ve sinema oyuncusu ve tiyatrocu. Sanat hayatı boyunca iki yüze yakın sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı. 1950'li ve 1960'lı yıllarda, Türk sinemasında melodram ve kahramanlık filmlerinin jönü olarak tanınmıştır. Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak'ın babasıdır.

    TLSatıldı
  • OSMANLI - ALMAN İLİŞKİLERİ-Orijinal jelatin gümüş baskı fotoğraf. 9x14 cm. Arkası boş. Gelibolu'da Osmanlı ve Alman subayları tahkikat esnasında. [1915]. -- 1. Dünya Savaşı Alman - Osmanlı ittifakı Gelibolu Çanakkale Zaferi 1915.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    OSMANLI - ALMAN İLİŞKİLERİ-Orijinal jelatin gümüş baskı fotoğraf. 9x14 cm. Arkası boş. Gelibolu'da Osmanlı ve Alman subayları tahkikat esnasında. [1915]. -- 1. Dünya Savaşı Alman - Osmanlı ittifakı Gelibolu Çanakkale Zaferi 1915.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ASKERLERİ - GALİÇYA-Orijinal sepya fotoğraf. 8x12 cm. Arkasında Almanca bir açıklama mevcut. 1. Dünya Savaşı'nda Galiçya cephesinde Osmanlı asker ve subaylarıgörünmekte.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    OSMANLI ASKERLERİ - GALİÇYA-Orijinal sepya fotoğraf. 8x12 cm. Arkasında Almanca bir açıklama mevcut. 1. Dünya Savaşı'nda Galiçya cephesinde Osmanlı asker ve subaylarıgörünmekte.

    TLSatıldı
  • 1940'lar Büyük Ada İsa Tepesi - s/b jelatin gümüş baskı orjinal fotoğraf. Arkada faytonda oturanlar gözükmekte. 9 x 14 cm.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    1940'lar Büyük Ada İsa Tepesi - s/b jelatin gümüş baskı orjinal fotoğraf. Arkada faytonda oturanlar gözükmekte. 9 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • 1950'ler - 1960'ler Eğirdir Gölü (Göller Bölgesi) Orjinal s/b fotoğraf, arkası yazısız. 9 x 14 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    1950'ler - 1960'ler Eğirdir Gölü (Göller Bölgesi) Orjinal s/b fotoğraf, arkası yazısız. 9 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • 1938 Kadıköy Vergi Dairesi'nin açılışı - Orjinal gümüş baskı s/b fotoğraf, Vergi dairesinin önünde cemiyet fotoğrafı. 9 x 14 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    1938 Kadıköy Vergi Dairesi'nin açılışı - Orjinal gümüş baskı s/b fotoğraf, Vergi dairesinin önünde cemiyet fotoğrafı. 9 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • 1930'lar Samsun İş Bankası binası, bir sokak, arkada bir cami, saat kulesi ve sosyal yaşam görülmekte. Diş tabibi tabelalı. Orjinal s/b jelatin gümüş baskı fotoğraf. 9 x 14 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    1930'lar Samsun İş Bankası binası, bir sokak, arkada bir cami, saat kulesi ve sosyal yaşam görülmekte. Diş tabibi tabelalı. Orjinal s/b jelatin gümüş baskı fotoğraf. 9 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • Kılıçlı asalı paşa fotosu - 17x11 cm.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Kılıçlı asalı paşa fotosu - 17x11 cm.

    TLSatıldı
  • Fesli adam ve kız çocuğu - stüdyo kabin foto - 17x11 cm

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Fesli adam ve kız çocuğu - stüdyo kabin foto - 17x11 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Suriyesi çocuklar (iki kardeş) kabin foto - S. Hakim phot. Damas (Şam) - 16x11 cm

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Osmanlı Suriyesi çocuklar (iki kardeş) kabin foto - S. Hakim phot. Damas (Şam) - 16x11 cm

    TLSatıldı
  • Fesli paşa kabin foto - 17x11 cm

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Fesli paşa kabin foto - 17x11 cm

    TLSatıldı
  • Nicolas Andriomenos, Constantinople kabin foto - Doğuk damgalı evli çift fotosu. 18x13 cm

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Nicolas Andriomenos, Constantinople kabin foto - Doğuk damgalı evli çift fotosu. 18x13 cm

    TLSatıldı
  • Arkası Osmanlıca uzun hatıra yazılı Bruxelles kabin foto - 16x11 cm

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Arkası Osmanlıca uzun hatıra yazılı Bruxelles kabin foto - 16x11 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlıca ithaflı ve imzalı esir kampı fotosu - Üç Osmanlı askerinden de imzalı - Sepya fotoğraf - 13x18 cm

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Osmanlıca ithaflı ve imzalı esir kampı fotosu - Üç Osmanlı askerinden de imzalı - Sepya fotoğraf - 13x18 cm

    TLSatıldı
  • 1907 arkası itahflı imzalı çok şık bir kadın stüdyo fotoğraf - 23x15 cm

    Lot No: 127

    Lot: 127

    1907 arkası itahflı imzalı çok şık bir kadın stüdyo fotoğraf - 23x15 cm

    TLSatıldı
  • 1946 Alman yatının önünde kadın. 10x7 cm

    Lot No: 128

    Lot: 128

    1946 Alman yatının önünde kadın. 10x7 cm

    TLSatıldı
  • 1934 Türk subay foto - İthaflı imzalı - 9x14 cm. Arkası da mektuplu ve imzalıdır

    Lot No: 129

    Lot: 129

    1934 Türk subay foto - İthaflı imzalı - 9x14 cm. Arkası da mektuplu ve imzalıdır

    TLSatıldı
  • 1921 Fesli Osmanlı beyefendi stüdyo fotosu - Arkası Osmanlıca ithaflı imzalı - 26x20 cm

    Lot No: 130

    Lot: 130

    1921 Fesli Osmanlı beyefendi stüdyo fotosu - Arkası Osmanlıca ithaflı imzalı - 26x20 cm

    TLSatıldı
  • 1923 Apollon Fotoğrafhanesi - Gözlüklü papyonlu beyefendi kabin foto - Ankara - ithaflı imzalı - 28x20 cmö

    Lot No: 131

    Lot: 131

    1923 Apollon Fotoğrafhanesi - Gözlüklü papyonlu beyefendi kabin foto - Ankara - ithaflı imzalı - 28x20 cmö

    TLSatıldı
  • 1900'ler Sebah & Joaillier, Constantinople Kabin foto - Çocuk - 27x18 cm

    Lot No: 132

    Lot: 132

    1900'ler Sebah & Joaillier, Constantinople Kabin foto - Çocuk - 27x18 cm

    TLSatıldı
  • 1908 Evli çift - Çok şık gelin - damat kabin foto - 25x18 cm, Osmanlıca ithaflı imzalı yadigâr- Üst kenarında küçük bir klopuk mevcut

    Lot No: 133

    Lot: 133

    1908 Evli çift - Çok şık gelin - damat kabin foto - 25x18 cm, Osmanlıca ithaflı imzalı yadigâr- Üst kenarında küçük bir klopuk mevcut

    TLSatıldı
  • 1900'ler Kabin foto - Çocuk - 18x13 cm - Arkası Osmanlıca yazılı

    Lot No: 134

    Lot: 134

    1900'ler Kabin foto - Çocuk - 18x13 cm - Arkası Osmanlıca yazılı

    TLSatıldı
  • OSMANLI'DA OKUMA KÜLTÜRÜ-Kitap okuyan adam - Osmanlı dönemi fotoğraf - 17x11 cm

    Lot No: 135

    Lot: 135

    OSMANLI'DA OKUMA KÜLTÜRÜ-Kitap okuyan adam - Osmanlı dönemi fotoğraf - 17x11 cm

    TLSatıldı
  • Erken dönem Cumhuriyet elle renklendirme fotoğraf (Büyük boy) - 24x18 cm

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Erken dönem Cumhuriyet elle renklendirme fotoğraf (Büyük boy) - 24x18 cm

    TLSatıldı
  • SMYRNE - SMYRNA-[Erken dönem Cumhuriyet - Eğitim tarihi] [Osmanlıca telgraf] 1928 Smyrne (İzmir) damgalı telgrafnâme: Orta Mektebe ataması yapılacak Kâmran Hanım'a çekilmiş telgraf. 14,5x18 cm, Osmanlıca. [Erken dönem Cumhuriyet - Eğitim tarihi] [Osmanlıca telgraf] 1928 Smyrne (İzmir) damgalı telgrafnâme: Orta Mektebe ataması yapılacak Kâmran Hanım'a çekilmiş telgraf. -- Eğitim tarihi Osmanlı kültürü Kadın İzmir - Smyrna.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    SMYRNE - SMYRNA-[Erken dönem Cumhuriyet - Eğitim tarihi] [Osmanlıca telgraf] 1928 Smyrne (İzmir) damgalı telgrafnâme: Orta Mektebe ataması yapılacak Kâmran Hanım'a çekilmiş telgraf. 14,5x18 cm, Osmanlıca. [Erken dönem Cumhuriyet - Eğitim tarihi] [Osmanlıca telgraf] 1928 Smyrne (İzmir) damgalı telgrafnâme: Orta Mektebe ataması yapılacak Kâmran Hanım'a çekilmiş telgraf. -- Eğitim tarihi Osmanlı kültürü Kadın İzmir - Smyrna.

    TLSatıldı
  • NÜMİZMATİK - OSMANLI'DA SİKKE KOLEKSİYONCULARI-[Osmanlı nümizmatik - Sikke] [Osmanlıca sikke kayıt kartı] Müze-i Humâyûn Meskûkât-i Osmaniye Meskûkât Şubesi [sikke] künye kartı (Boş). 11x16 cm, Osmanlıca, tamamen matbu. Boş, yazısız. 1800'ler sonlarına tekabül eder. Tarihsiz. Sikke künyesi ve/veya bağışı için kullanılan kart. Koleksiyon değeri ve kondisyonu oldukça yüksek. - Nümizmatik Koleksiyon Sikke Para Osmanlı kültürü Müzecilik.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    NÜMİZMATİK - OSMANLI'DA SİKKE KOLEKSİYONCULARI-[Osmanlı nümizmatik - Sikke] [Osmanlıca sikke kayıt kartı] Müze-i Humâyûn Meskûkât-i Osmaniye Meskûkât Şubesi [sikke] künye kartı (Boş). 11x16 cm, Osmanlıca, tamamen matbu. Boş, yazısız. 1800'ler sonlarına tekabül eder. Tarihsiz. Sikke künyesi ve/veya bağışı için kullanılan kart. Koleksiyon değeri ve kondisyonu oldukça yüksek. - Nümizmatik Koleksiyon Sikke Para Osmanlı kültürü Müzecilik.

    TLSatıldı
  • ESKİŞEHİR / OTELLER-1940'lar - 1950'ler Eskişehir Porsuk Oteli - s/b orjinal fotokart haliyle (kartta bir yırtık var, tamir edilmiş.) 9 x 14 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    ESKİŞEHİR / OTELLER-1940'lar - 1950'ler Eskişehir Porsuk Oteli - s/b orjinal fotokart haliyle (kartta bir yırtık var, tamir edilmiş.) 9 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • KADIN / ERKEN DÖNEM CUMHURİYET - YEREL KIYAFET / ESKİŞEHİR-Eskişehir hatırası 1929 - Eskişehir yerel kıyafetleri içerisinde genç bir kadın. Paspartulu, 28 x 24 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    KADIN / ERKEN DÖNEM CUMHURİYET - YEREL KIYAFET / ESKİŞEHİR-Eskişehir hatırası 1929 - Eskişehir yerel kıyafetleri içerisinde genç bir kadın. Paspartulu, 28 x 24 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ SİNEMASI / HİSSE-PARİS'İN SİNEMA DEVLERİNİN İLK YIL HİSSE SENEDİ - Gaumont - Franco - Film - Aubert. 1930 Fransız film şirketi hisse senedi. Tamamı Fransızca, imzalı ve hisseleri tam. "Action "A" de 100 francs au porteur"., No: 123, 820. Çok temiz durumda. Geçmişi 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarına dayanan Parisli Gaumont ve Aubert Film yapımcıları Louis Aubert ve Leon Gaumont'un 1930 yılında birleşerek ortak olarak kurdukları ülü Fransız film şirketinin, kurulduğu yılda yayınladığı hisse senedi.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    FRANSIZ SİNEMASI / HİSSE-PARİS'İN SİNEMA DEVLERİNİN İLK YIL HİSSE SENEDİ - Gaumont - Franco - Film - Aubert. 1930 Fransız film şirketi hisse senedi. Tamamı Fransızca, imzalı ve hisseleri tam. "Action "A" de 100 francs au porteur"., No: 123, 820. Çok temiz durumda. Geçmişi 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarına dayanan Parisli Gaumont ve Aubert Film yapımcıları Louis Aubert ve Leon Gaumont'un 1930 yılında birleşerek ortak olarak kurdukları ülü Fransız film şirketinin, kurulduğu yılda yayınladığı hisse senedi.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ SİNEMASI / HİSSE-1928 Societe Française de Cinematographie et de Photographie / Film en Couleurs Keller-Dorian.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    FRANSIZ SİNEMASI / HİSSE-1928 Societe Française de Cinematographie et de Photographie / Film en Couleurs Keller-Dorian.

    TLSatıldı
  • EĞİTİM TARİHİ - OSMANLI DÖNEMİ ASKERİ OKULLAR -Mekteb-i Askeriye-i Şâhâne şâkirdânının mezûn bulundukları eyyâmda usûl-i hareketlerine dâir tenbihnâme. Büyük boy, çerçevelik. 56x27 cm. Tamamı Osmanlıca. Oldukça temiz. Kat izleri mevcut. Fî 19 Mayıs sene 1298 [1882] tarihli. 2 bölümden ve toplamda 12 bendden (madde) mürekkep bu nadir belge, 47 matbû satırdan oluşmaktadır.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    EĞİTİM TARİHİ - OSMANLI DÖNEMİ ASKERİ OKULLAR -Mekteb-i Askeriye-i Şâhâne şâkirdânının mezûn bulundukları eyyâmda usûl-i hareketlerine dâir tenbihnâme. Büyük boy, çerçevelik. 56x27 cm. Tamamı Osmanlıca. Oldukça temiz. Kat izleri mevcut. Fî 19 Mayıs sene 1298 [1882] tarihli. 2 bölümden ve toplamda 12 bendden (madde) mürekkep bu nadir belge, 47 matbû satırdan oluşmaktadır.

    TLSatıldı
  • İMZALI-Mustafa Doğruer 70'li yıllar orijinal karikatür. 30x22cm. 2. hamur kağıda çizim.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    İMZALI-Mustafa Doğruer 70'li yıllar orijinal karikatür. 30x22cm. 2. hamur kağıda çizim.

    TLSatıldı
  • İMZALI-Ümit Müfit İmzalı orijinal el çizimi karikatür.29x21cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    İMZALI-Ümit Müfit İmzalı orijinal el çizimi karikatür.29x21cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-Erol Özdemir İmzalı orijinal el çizimi karikatür.35x25cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    İMZALI-Erol Özdemir İmzalı orijinal el çizimi karikatür.35x25cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-İmzalı orijinal el çizimi karikatür 29x21cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    İMZALI-İmzalı orijinal el çizimi karikatür 29x21cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-İmzalı orijinal el çizimi karikatür 27x24cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    İMZALI-İmzalı orijinal el çizimi karikatür 27x24cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-İmzalı orijinal el çizimi karikatür çizerine ait kendi fotoğrafıyla lot. 35x25cm.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    İMZALI-İmzalı orijinal el çizimi karikatür çizerine ait kendi fotoğrafıyla lot. 35x25cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-İmzalı orijinal el çizimi karikatür çizerine ait kendi fotoğrafıyla lot. 35x25cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    İMZALI-İmzalı orijinal el çizimi karikatür çizerine ait kendi fotoğrafıyla lot. 35x25cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-İmzalı orijinal el çizimi karikatür 35x25cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    İMZALI-İmzalı orijinal el çizimi karikatür 35x25cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-İmzalı orijinal el çizimi karikatür 35x25cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    İMZALI-İmzalı orijinal el çizimi karikatür 35x25cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-Orijinal el çizimi karikatür çizerine ait kendi fotoğrafıyla lot. 35x25cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    İMZALI-Orijinal el çizimi karikatür çizerine ait kendi fotoğrafıyla lot. 35x25cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-Orijinal İmzalı el çizimi karikatür 29x21cm.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    İMZALI-Orijinal İmzalı el çizimi karikatür 29x21cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-Futbol konulu İmzalı orijinal el çizimi karikatür 35x25cm.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    İMZALI-Futbol konulu İmzalı orijinal el çizimi karikatür 35x25cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-Futbol konulu İmzalı orijinal el çizimi karikatür 35x25cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    İMZALI-Futbol konulu İmzalı orijinal el çizimi karikatür 35x25cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-İmzalı orijinal el çizimi karikatür çizerine ait kendi fotoğrafıyla lot. 29x21cm.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    İMZALI-İmzalı orijinal el çizimi karikatür çizerine ait kendi fotoğrafıyla lot. 29x21cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-Güreş konulu İmzalı orijinal el çizimi karikatür 29x21cm.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    İMZALI-Güreş konulu İmzalı orijinal el çizimi karikatür 29x21cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-Orijinal İmzalı el çizimi karikatür 25x35cm

    Lot No: 159

    Lot: 159

    İMZALI-Orijinal İmzalı el çizimi karikatür 25x35cm

    TLSatıldı
  • İMZALI-Aslan Çizimi orijinal  29x21cm.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    İMZALI-Aslan Çizimi orijinal 29x21cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-Türk astronot uzayda orijinal el çizimi.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    İMZALI-Türk astronot uzayda orijinal el çizimi.

    TLSatıldı
  • İMZALI-Remzi Günyüz imzalı orijinal el çizimi çini mürekkebiyle karikatür 42x29cm.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    İMZALI-Remzi Günyüz imzalı orijinal el çizimi çini mürekkebiyle karikatür 42x29cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-Eflatun Nuri Erkoç, dergiden çıkma kartona baskı karikatür levha. Zübük 21 Mayıs 1962 31x21cm

    Lot No: 163

    Lot: 163

    İMZALI-Eflatun Nuri Erkoç, dergiden çıkma kartona baskı karikatür levha. Zübük 21 Mayıs 1962 31x21cm

    TLSatıldı
  • İMZALI-Eflatun Nuri Erkoç, imzalı orijinal el çizimi çini mürekkebiyle karikatür 16x21cm

    Lot No: 164

    Lot: 164

    İMZALI-Eflatun Nuri Erkoç, imzalı orijinal el çizimi çini mürekkebiyle karikatür 16x21cm

    TLSatıldı
  • İMZALI-Mıstık, Mustafa Eremaktar, imzalı orijinal el çizimi çini mürekkebiyle karikatür 28x16cm. Akşam Gazetesi 27-05-1954

    Lot No: 165

    Lot: 165

    İMZALI-Mıstık, Mustafa Eremaktar, imzalı orijinal el çizimi çini mürekkebiyle karikatür 28x16cm. Akşam Gazetesi 27-05-1954

    TLSatıldı
  • İMZALI-Mıstık, Mustafa Eremaktar, imzalı orijinal el çizimi çini mürekkebiyle karikatür 26x20cm.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    İMZALI-Mıstık, Mustafa Eremaktar, imzalı orijinal el çizimi çini mürekkebiyle karikatür 26x20cm.

    TLSatıldı
  • SİYASÎ HİCİV-Ratip Tahir Burak, baskı imzalı el çizimi, ulus gazetesi eki kağıt levha 12 06 1951 41x29cm

    Lot No: 167

    Lot: 167

    SİYASÎ HİCİV-Ratip Tahir Burak, baskı imzalı el çizimi, ulus gazetesi eki kağıt levha 12 06 1951 41x29cm

    TLSatıldı
  • İMZALI-Bülent Düzgit,(1947-2010) Çarşaf Dergisi'nin efsane çizeri, orijinal imzalı el çizimi.  22x16cm Tarık Akan portresi.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    İMZALI-Bülent Düzgit,(1947-2010) Çarşaf Dergisi'nin efsane çizeri, orijinal imzalı el çizimi. 22x16cm Tarık Akan portresi.

    TLSatıldı
  • İMZALI-Halis Makineci el çizimi aydıngere çizim karikatürünü zarf içinde İlhan selçuk'a yollamış. 19x17cm  postandan geçmiş 12.12.1958 tarihli zarf

    Lot No: 169

    Lot: 169

    İMZALI-Halis Makineci el çizimi aydıngere çizim karikatürünü zarf içinde İlhan selçuk'a yollamış. 19x17cm postandan geçmiş 12.12.1958 tarihli zarf

    TLSatıldı
  • MİZAH-Semih Balcıoğlu, 1984 yılı Güle Güle İstanbul Sergisi'nden kağıda baskı levha 19x28cm

    Lot No: 170

    Lot: 170

    MİZAH-Semih Balcıoğlu, 1984 yılı Güle Güle İstanbul Sergisi'nden kağıda baskı levha 19x28cm

    TLSatıldı
  • İMZALI-Saim Ericek, imzalı orijinal el çizimi 3 kareli çini mürekkebiyle band karikatür  38x10 cm.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    İMZALI-Saim Ericek, imzalı orijinal el çizimi 3 kareli çini mürekkebiyle band karikatür 38x10 cm.

    TLSatıldı
  • İMZALI-Faruk Alpkurt çizimi, imzalı orijinal el çizimi çini mürekkebiyle karikatür portre 30x19cm. Portrede Serdar Umarer çizilmiş

    Lot No: 172

    Lot: 172

    İMZALI-Faruk Alpkurt çizimi, imzalı orijinal el çizimi çini mürekkebiyle karikatür portre 30x19cm. Portrede Serdar Umarer çizilmiş

    TLSatıldı
  • MİZAH-Cemal Nadir, Cumhuriyet Gazetesi 14 Mart 1946 Büyük Boy Panoramik karikatürü 43x31 cm Büyük Boy

    Lot No: 173

    Lot: 173

    MİZAH-Cemal Nadir, Cumhuriyet Gazetesi 14 Mart 1946 Büyük Boy Panoramik karikatürü 43x31 cm Büyük Boy

    TLSatıldı
  • MİZAH / ÜNLÜ KARAKTERLER-Temel Reis kuşe kağıda orijinal el çizimi. Tay Yayınları koleksiyonundan çıkma 30x22cm

    Lot No: 174

    Lot: 174

    MİZAH / ÜNLÜ KARAKTERLER-Temel Reis kuşe kağıda orijinal el çizimi. Tay Yayınları koleksiyonundan çıkma 30x22cm

    TLSatıldı
  • İMZALI-Ercan Akyol çizimi Tansu Çiller. imzalı orijinal el çizimi çini mürekkebiyle karikatür 20x28cm

    Lot No: 175

    Lot: 175

    İMZALI-Ercan Akyol çizimi Tansu Çiller. imzalı orijinal el çizimi çini mürekkebiyle karikatür 20x28cm

    TLSatıldı
  • İMZALI-Kürşat Zaman, 2000'li yıllar orijinal el çizimi imzalı karikatürü 30x21cm

    Lot No: 176

    Lot: 176

    İMZALI-Kürşat Zaman, 2000'li yıllar orijinal el çizimi imzalı karikatürü 30x21cm

    TLSatıldı
  • İMZALI-Hikmet Cerrah, 2000'li yıllar orijinal el çizimi imzalı karikatürü 30x21cm.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    İMZALI-Hikmet Cerrah, 2000'li yıllar orijinal el çizimi imzalı karikatürü 30x21cm.

    TLSatıldı
  • SÜLEYMAN BERK (1964-)-Besmele levha, 71x33 cm. Çerçeveli.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    SÜLEYMAN BERK (1964-)-Besmele levha, 71x33 cm. Çerçeveli.

    TLSatıldı
  • OSMANLI GİRİD'İ - CEZÂYİR-İ BAHR-İ SEFÎD -Osmanlıca renkli chromo-litograf Girid (Girit) haritası, 34x30 cm. Çerçeveli.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    OSMANLI GİRİD'İ - CEZÂYİR-İ BAHR-İ SEFÎD -Osmanlıca renkli chromo-litograf Girid (Girit) haritası, 34x30 cm. Çerçeveli.

    TLSatıldı
  • BESMELE-Besmele levha, hoca işi. 28x14 cm. Çerçeveli.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    BESMELE-Besmele levha, hoca işi. 28x14 cm. Çerçeveli.

    TLSatıldı
  • RUS ÇARI - KRALİYET-1900'ler başı - Çar Nikolas'ın at üzerinde renkli baskı resmi (İllüstrasyon'dan çıkma). Les uniformes de l'empereur de Russie, Nicolas Alexandrovitch…

    Lot No: 181

    Lot: 181

    RUS ÇARI - KRALİYET-1900'ler başı - Çar Nikolas'ın at üzerinde renkli baskı resmi (İllüstrasyon'dan çıkma). Les uniformes de l'empereur de Russie, Nicolas Alexandrovitch…

    TLSatıldı
  • AVRUPA'DA MÜSLÜMAN KADINLARI / 19. YÜZYIL FUARLARI-1900'ler başı - Avrupa fuarında (Fransa) Müslüman kadınlar. 56x39 cm (Büyük boy - çift kanatlı). Arkasında s/b gravür mevcut.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    AVRUPA'DA MÜSLÜMAN KADINLARI / 19. YÜZYIL FUARLARI-1900'ler başı - Avrupa fuarında (Fransa) Müslüman kadınlar. 56x39 cm (Büyük boy - çift kanatlı). Arkasında s/b gravür mevcut.

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-7 Şubat 1946 - 1/4 Bilet - Ç

    Lot No: 183

    Lot: 183

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-7 Şubat 1946 - 1/4 Bilet - Ç

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-7 Mart 1946 - 1/4 Bilet - Ç (Heidi temalı)

    Lot No: 184

    Lot: 184

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-7 Mart 1946 - 1/4 Bilet - Ç (Heidi temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-7 Nisan 1946 - 1/4 Bilet - Ç (Ayasofya temalı)

    Lot No: 185

    Lot: 185

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-7 Nisan 1946 - 1/4 Bilet - Ç (Ayasofya temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-23 Nisan 1946 - 1/4 Bilet - Ç (23 Nisan temalı)

    Lot No: 186

    Lot: 186

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-23 Nisan 1946 - 1/4 Bilet - Ç (23 Nisan temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-7 Mayıs 1946 - 1/4 Bilet - Ç

    Lot No: 187

    Lot: 187

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-7 Mayıs 1946 - 1/4 Bilet - Ç

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-7 Haziran 1946 - 1/2 Bilet - Y (Tahıl anbarı temalı)

    Lot No: 188

    Lot: 188

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-7 Haziran 1946 - 1/2 Bilet - Y (Tahıl anbarı temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-7 Ağustos 1946 - 1/4 Bilet - Ç (Üzüm ve kadın temalı)

    Lot No: 189

    Lot: 189

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-7 Ağustos 1946 - 1/4 Bilet - Ç (Üzüm ve kadın temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-15 Eylül 1946 - 1/4 Bilet - Ç

    Lot No: 190

    Lot: 190

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-15 Eylül 1946 - 1/4 Bilet - Ç

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Ekim 1948 - 1/4 Bilet - Ç (Avcı temalı)

    Lot No: 191

    Lot: 191

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Ekim 1948 - 1/4 Bilet - Ç (Avcı temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-31 Temmuz 1950 - 1/4 Bilet - Ç (Yaz tatili temalı)

    Lot No: 192

    Lot: 192

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-31 Temmuz 1950 - 1/4 Bilet - Ç (Yaz tatili temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-31 Temmuz 1950 - 1/2 Bilet - Y (Yaz tatili temalı)

    Lot No: 193

    Lot: 193

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-31 Temmuz 1950 - 1/2 Bilet - Y (Yaz tatili temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-15 Eylül 1958 - 1/2 Bilet - Y (Bisiklet ve doğa temalı)

    Lot No: 194

    Lot: 194

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-15 Eylül 1958 - 1/2 Bilet - Y (Bisiklet ve doğa temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Şubat 1959 - 1/4 Bilet - Ç (Ormancı - oduncu temalı)

    Lot No: 195

    Lot: 195

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Şubat 1959 - 1/4 Bilet - Ç (Ormancı - oduncu temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-9 Haziran 1973 - 1/4 Bilet - Ç (Antalya Atatürk heykeli temalı) Haliyle (Kenarında küçük bir yırtık mevcut)

    Lot No: 196

    Lot: 196

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-9 Haziran 1973 - 1/4 Bilet - Ç (Antalya Atatürk heykeli temalı) Haliyle (Kenarında küçük bir yırtık mevcut)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Temmuz 1963 - 1/5 Bilet - E (Deniz Kuvvetleri temalı)

    Lot No: 197

    Lot: 197

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Temmuz 1963 - 1/5 Bilet - E (Deniz Kuvvetleri temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-Yılbaşı Çekilişi 1963 - 1/10 Bilet - D

    Lot No: 198

    Lot: 198

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-Yılbaşı Çekilişi 1963 - 1/10 Bilet - D

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Temmuz 1964 - 1/5 Bilet - B

    Lot No: 199

    Lot: 199

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Temmuz 1964 - 1/5 Bilet - B

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-Yılbaşı Çekilişi 1965 - 1/10 - N

    Lot No: 200

    Lot: 200

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-Yılbaşı Çekilişi 1965 - 1/10 - N

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-15 Ocak 1965 - 1/10 Bilet - O

    Lot No: 201

    Lot: 201

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-15 Ocak 1965 - 1/10 Bilet - O

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-7 Nisan 1965 - 1/5 Bilet - E

    Lot No: 202

    Lot: 202

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-7 Nisan 1965 - 1/5 Bilet - E

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-Yılbaşı Çekilişi 1966 - 1/10 Bilet - D

    Lot No: 203

    Lot: 203

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-Yılbaşı Çekilişi 1966 - 1/10 Bilet - D

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Temmuz 1966 - 1/5 Bilet - B (Çoban - Köycülük temalı)

    Lot No: 204

    Lot: 204

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Temmuz 1966 - 1/5 Bilet - B (Çoban - Köycülük temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-27 Mart 1967 - 1/2 Bilet - Y

    Lot No: 205

    Lot: 205

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-27 Mart 1967 - 1/2 Bilet - Y

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Temmuz 1967 - 1/5 Bilet - B

    Lot No: 206

    Lot: 206

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Temmuz 1967 - 1/5 Bilet - B

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-29 Kasım 1967 - 1/2 Bilet - Y (Ağaç - Orman - Yağmur temalı)

    Lot No: 207

    Lot: 207

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-29 Kasım 1967 - 1/2 Bilet - Y (Ağaç - Orman - Yağmur temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-24 Mart 1968 - 1/4 Bilet - Ç

    Lot No: 208

    Lot: 208

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-24 Mart 1968 - 1/4 Bilet - Ç

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Haziran 1968 - 1/4 Bilet - Ç (Turizm - Denizyolları, Hızlı tren, Ayasofya temalı)

    Lot No: 209

    Lot: 209

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Haziran 1968 - 1/4 Bilet - Ç (Turizm - Denizyolları, Hızlı tren, Ayasofya temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-31 Temmuz 1968 - 1/4 Bilet - Ç (Yelpazeli kadın temalı)

    Lot No: 210

    Lot: 210

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-31 Temmuz 1968 - 1/4 Bilet - Ç (Yelpazeli kadın temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Aralık 1968 - 1/4 Bilet - Ç (Kar spoarları - Kayak temalı)

    Lot No: 211

    Lot: 211

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-7 Aralık 1968 - 1/4 Bilet - Ç (Kar spoarları - Kayak temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI -30 Kasım 1969 - 1/4 Bilet - Ç (Paraşütçülük - 46. yıl temalı)

    Lot No: 212

    Lot: 212

    PİYANGO - GRAFİK SANATI -30 Kasım 1969 - 1/4 Bilet - Ç (Paraşütçülük - 46. yıl temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-31 Aralık 1972 - 1/2 Bilet - Y (Yılbaşı - 1973 temalı)

    Lot No: 213

    Lot: 213

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-31 Aralık 1972 - 1/2 Bilet - Y (Yılbaşı - 1973 temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-9 Temmuz 1973 - 1/2 Bilet - Y (Kara Yolları temalı)

    Lot No: 214

    Lot: 214

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-9 Temmuz 1973 - 1/2 Bilet - Y (Kara Yolları temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-9 Kasım 1973 - 1/4 Bilet - N (Balıkçılık temalı)

    Lot No: 215

    Lot: 215

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-9 Kasım 1973 - 1/4 Bilet - N (Balıkçılık temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-31 Aralık 1973 (Yılbaşı Çekilişi) - 1/10 Bilet - G (1974 - Yılbaşı temalı)

    Lot No: 216

    Lot: 216

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-31 Aralık 1973 (Yılbaşı Çekilişi) - 1/10 Bilet - G (1974 - Yılbaşı temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-31 Aralık 1973 (Yılbaşı Çekilişi) - 1/10 Bilet - F (1974 - Yılbaşı temalı)

    Lot No: 217

    Lot: 217

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-31 Aralık 1973 (Yılbaşı Çekilişi) - 1/10 Bilet - F (1974 - Yılbaşı temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-29 Mayıs 1974 - 1/2 Bilet - Y (Evlilik - İzdivaç temalı)

    Lot No: 218

    Lot: 218

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-29 Mayıs 1974 - 1/2 Bilet - Y (Evlilik - İzdivaç temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-19 Mart 1974 - 1/4 Bilet - N (18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi temalı)

    Lot No: 219

    Lot: 219

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-19 Mart 1974 - 1/4 Bilet - N (18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-30 Temmuz 1974 - 1/2 Bilet - Y (Propaganda - Kendi Uçağını Kendin Yap temalı)

    Lot No: 220

    Lot: 220

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-30 Temmuz 1974 - 1/2 Bilet - Y (Propaganda - Kendi Uçağını Kendin Yap temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-30 Ekim 1974 - 1/10 Bilet - A (Cumhuriyet Bayramı - 51. yıl temalı)

    Lot No: 221

    Lot: 221

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-30 Ekim 1974 - 1/10 Bilet - A (Cumhuriyet Bayramı - 51. yıl temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-31 Aralık 1974 (Yılbaşı Çekilişi) - G (1975 temalı)

    Lot No: 222

    Lot: 222

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-31 Aralık 1974 (Yılbaşı Çekilişi) - G (1975 temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-31 Aralık 1974 (Yılbaşı Çekilişi) - L (1975 temalı)

    Lot No: 223

    Lot: 223

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-31 Aralık 1974 (Yılbaşı Çekilişi) - L (1975 temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - KIBRIS - PROPAGANDA-29 Temmuz 1975 - 1/2 Bilet - Y (Kıbrıs temalı - Barış güvercini temalı)

    Lot No: 224

    Lot: 224

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - KIBRIS - PROPAGANDA-29 Temmuz 1975 - 1/2 Bilet - Y (Kıbrıs temalı - Barış güvercini temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - RUMİ-9 Aralık 1975 - 1/2 Bilet - Y (Mevlana temalı)

    Lot No: 225

    Lot: 225

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - RUMİ-9 Aralık 1975 - 1/2 Bilet - Y (Mevlana temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - E. ÖZÇAKIR ÇİZİMLİ-9 Nisan 1976 - TAM BİLET - T

    Lot No: 226

    Lot: 226

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - E. ÖZÇAKIR ÇİZİMLİ-9 Nisan 1976 - TAM BİLET - T

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI -19 Ağustos 1976 - TAM BİLET - T (Yelken temalı)

    Lot No: 227

    Lot: 227

    PİYANGO - GRAFİK SANATI -19 Ağustos 1976 - TAM BİLET - T (Yelken temalı)

    TLSatıldı
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-9 Eylül 1977 - TAM BİLET - T (Atatürk heykeli temalı)

    Lot No: 228

    Lot: 228

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-9 Eylül 1977 - TAM BİLET - T (Atatürk heykeli temalı)

    TLSatıldı
  • EDİRNE / ADRIANOPLE / ANTET-Edirne Sebze Meyve Konservecilik Kooperatif Şirketi (Selimiye Camii) gravür baskı antetli boş kağıt. Nadir

    Lot No: 229

    Lot: 229

    EDİRNE / ADRIANOPLE / ANTET-Edirne Sebze Meyve Konservecilik Kooperatif Şirketi (Selimiye Camii) gravür baskı antetli boş kağıt. Nadir

    TLSatıldı
  • OSMANLICA İSTİMLÂK HARİTASI-Hadımköyde askerî istimlak haritası. Mikyas 1/500. Şapograf baskı Osmanlıca harita-plan. "Aslına mutabıktır" ibaresiyle beraber ıslak imza ve mühür bulunmaktadır. 38 x26 cm. Kat izleri mevcut

    Lot No: 230

    Lot: 230

    OSMANLICA İSTİMLÂK HARİTASI-Hadımköyde askerî istimlak haritası. Mikyas 1/500. Şapograf baskı Osmanlıca harita-plan. "Aslına mutabıktır" ibaresiyle beraber ıslak imza ve mühür bulunmaktadır. 38 x26 cm. Kat izleri mevcut

    TLSatıldı
  • TAPU-Sened-i hakani. 40 x 27 cm, kenarları hallice, arka kısmı katlanan yerlerden bantlanmış vaziyette.

    Lot No: 231

    Lot: 231

    TAPU-Sened-i hakani. 40 x 27 cm, kenarları hallice, arka kısmı katlanan yerlerden bantlanmış vaziyette.

    TLSatıldı
  • YEME - İÇME KÜLTÜRÜ / TATLICILIK-4 sayfadan mürekkep Ali Muhiddin Hacı Bekir müstakil reklam broşürü. 30 x 22 cm, 4 sayfa.

    Lot No: 232

    Lot: 232

    YEME - İÇME KÜLTÜRÜ / TATLICILIK-4 sayfadan mürekkep Ali Muhiddin Hacı Bekir müstakil reklam broşürü. 30 x 22 cm, 4 sayfa.

    TLSatıldı
  • GREEKS - RUM KÜLTÜRÜ - MESLEK - DEBBAĞ-[Osmanlı maliyesi - Gayrımüslim - Vergi tarihi] 1911 Temettuat vergisine mahsus tezkiredir. Debbağcılıkla uğraşan Rum Nikolad oğlu Glos adına. 29x15 cm, Osmanlıca. Sanatı: Debbağ - İsmi: Nikolad oğlu Glos (?) - Sahib-i tezkerenin 316 senesi temettü vergisi bir veche bilâ yalnız 64 guruş lira paradan ibâret olub zebirde teslimât hânesinde irâde kılınacağı vechile ahz olunacak, fî sene 1316 [1900]. Pullu, mühürlü. -- Gayrımüslim Rum kültürü Vergi Maliye Osmanlı ekonomisi Vergi kültürü Greece Greek Greeks Non-Muslim minorities Minority.

    Lot No: 233

    Lot: 233

    GREEKS - RUM KÜLTÜRÜ - MESLEK - DEBBAĞ-[Osmanlı maliyesi - Gayrımüslim - Vergi tarihi] 1911 Temettuat vergisine mahsus tezkiredir. Debbağcılıkla uğraşan Rum Nikolad oğlu Glos adına. 29x15 cm, Osmanlıca. Sanatı: Debbağ - İsmi: Nikolad oğlu Glos (?) - Sahib-i tezkerenin 316 senesi temettü vergisi bir veche bilâ yalnız 64 guruş lira paradan ibâret olub zebirde teslimât hânesinde irâde kılınacağı vechile ahz olunacak, fî sene 1316 [1900]. Pullu, mühürlü. -- Gayrımüslim Rum kültürü Vergi Maliye Osmanlı ekonomisi Vergi kültürü Greece Greek Greeks Non-Muslim minorities Minority.

    TLSatıldı
  • ÇİFT DİLLİ FATURA - ECZACILIK-Eczacı ve Kimyager Ahmed Cevad - Kamer Eczahanesi = Droguerie & Pharmacie "Kamer" Ahmed Cevad (Specialites Anglaises et Françaises) antetli fatura, üzerinde kurşun kalemle el yazısı ilaçlar ve fiyatları mevcut. İki adet Osmanlı pullu ve nadir kurum damgalı. Hüseyinabad (Çorum) hükümet tabibi İsmailk Hakkı'ya gönderilimiş. 1340 Hicrî: 1924 Milâdî tarihli. Çok temiz durumda. -- Tıp Eczacılık Osmanlı - Türk tıp tarihi Koleksiyon.

    Lot No: 234

    Lot: 234

    ÇİFT DİLLİ FATURA - ECZACILIK-Eczacı ve Kimyager Ahmed Cevad - Kamer Eczahanesi = Droguerie & Pharmacie "Kamer" Ahmed Cevad (Specialites Anglaises et Françaises) antetli fatura, üzerinde kurşun kalemle el yazısı ilaçlar ve fiyatları mevcut. İki adet Osmanlı pullu ve nadir kurum damgalı. Hüseyinabad (Çorum) hükümet tabibi İsmailk Hakkı'ya gönderilimiş. 1340 Hicrî: 1924 Milâdî tarihli. Çok temiz durumda. -- Tıp Eczacılık Osmanlı - Türk tıp tarihi Koleksiyon.

    TLSatıldı
  • MERSİN - ERKEN DÖNEM CUMHURİYET TİCARET TARİHİ-İsmet İş Evi Mehmet Kaptan Evlatları Mersin, Antetli kağıda yazılmış mektup, 3/8/936 Mersin ibareli. 28 x 22 cm.

    Lot No: 235

    Lot: 235

    MERSİN - ERKEN DÖNEM CUMHURİYET TİCARET TARİHİ-İsmet İş Evi Mehmet Kaptan Evlatları Mersin, Antetli kağıda yazılmış mektup, 3/8/936 Mersin ibareli. 28 x 22 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI VERGİ SİSTEMİ - YEREL YÖNETİMLER - FİLATELİ-Osmanlıca, Şehremaneti tenvirât rüsumuna mahsus tezkire 1319 sene-i maliyesi, rumi bir yıla ait tüm kuponlar eksiksiz. NADİR

    Lot No: 236

    Lot: 236

    OSMANLI VERGİ SİSTEMİ - YEREL YÖNETİMLER - FİLATELİ-Osmanlıca, Şehremaneti tenvirât rüsumuna mahsus tezkire 1319 sene-i maliyesi, rumi bir yıla ait tüm kuponlar eksiksiz. NADİR

    TLSatıldı
  • FİLATELİ - DAMGA-Osmanlıca - Fransızca Kadıköy çiftdilli damgalı, Paris'ten Kadıköy Moda'da Doktor Miralay Nurettin Beye gönderilmiş Osmanlıca yazılı yabancı kart

    Lot No: 237

    Lot: 237

    FİLATELİ - DAMGA-Osmanlıca - Fransızca Kadıköy çiftdilli damgalı, Paris'ten Kadıköy Moda'da Doktor Miralay Nurettin Beye gönderilmiş Osmanlıca yazılı yabancı kart

    TLSatıldı
  • TRABZON - TİCARET-Trabzon Ticaret Tarihi, Abdurrahman Ergün Odun ve Kereste Trabzon Antetli fatura, pullu

    Lot No: 238

    Lot: 238

    TRABZON - TİCARET-Trabzon Ticaret Tarihi, Abdurrahman Ergün Odun ve Kereste Trabzon Antetli fatura, pullu

    TLSatıldı
  • İZMİR - TİCARET TARİHİ-Ticaret Tarihi, Yeni İzmir Nakliye Anbarı İşyeri kartı, Samsun, Giresun, Trabzon, Ayvalık, İzmir ve Mersin'de acenteleri mevcutmuş, arkasında 1937 tarihli elle yazılmış, pullu ve özel kurum damgalı bir senet mevcut

    Lot No: 239

    Lot: 239

    İZMİR - TİCARET TARİHİ-Ticaret Tarihi, Yeni İzmir Nakliye Anbarı İşyeri kartı, Samsun, Giresun, Trabzon, Ayvalık, İzmir ve Mersin'de acenteleri mevcutmuş, arkasında 1937 tarihli elle yazılmış, pullu ve özel kurum damgalı bir senet mevcut

    TLSatıldı
  • ZEKİ MÜREN (1931-1996)-Zeki Müren, Baskı İmzalı Fotoğraf, Türk musikisi bestekarları külliyatı yayınlarının ilavesi veya hediyesi

    Lot No: 240

    Lot: 240

    ZEKİ MÜREN (1931-1996)-Zeki Müren, Baskı İmzalı Fotoğraf, Türk musikisi bestekarları külliyatı yayınlarının ilavesi veya hediyesi

    TLSatıldı
  • EĞİTİM TARİHİ-Osmanlıca Diploma, Üsküdar Merkez Rüştiyesi Kadri bin Mustafa Efendiye ait Osmanlı devlet armalı büyük ebat kalın kağıt Diploma, 1322 (1906) II. Abdülhamid dönemi. Haliyle

    Lot No: 241

    Lot: 241

    EĞİTİM TARİHİ-Osmanlıca Diploma, Üsküdar Merkez Rüştiyesi Kadri bin Mustafa Efendiye ait Osmanlı devlet armalı büyük ebat kalın kağıt Diploma, 1322 (1906) II. Abdülhamid dönemi. Haliyle

    TLSatıldı
  • TİCARET TARİHİ - FETHİYE-Fethiye - M. Ali Öncü: Her nevi bakliyat ticareti Antetli Zarf

    Lot No: 242

    Lot: 242

    TİCARET TARİHİ - FETHİYE-Fethiye - M. Ali Öncü: Her nevi bakliyat ticareti Antetli Zarf

    TLSatıldı
  • İSTANBUL - PERA PALAS-Osmanlıca -Fransızca Pera Palas Oteli vestiyer fişi, 3 adet koparılmamış. Nadir

    Lot No: 243

    Lot: 243

    İSTANBUL - PERA PALAS-Osmanlıca -Fransızca Pera Palas Oteli vestiyer fişi, 3 adet koparılmamış. Nadir

    TLSatıldı
  • SİHİRBAZLIK-Gözbağcılık - Çizimli "Universal Sihirbazlık ve İllüzyon Hünerleri Stüdyosu sipariş belgesi" (Boş)

    Lot No: 244

    Lot: 244

    SİHİRBAZLIK-Gözbağcılık - Çizimli "Universal Sihirbazlık ve İllüzyon Hünerleri Stüdyosu sipariş belgesi" (Boş)

    TLSatıldı
  • OSMANLI SOSYAL YAŞAM / İZDİVAÇ-[OSMANLI SOSYAL TARİHİ - İZDİVAÇ] 1906 Afyon Şuhud kazası Kürtler köyü muhtarının köylerinde mukim Rahime ile Musa’nın nikahlarının kıyılabilmesi için kadıdan izinname talebiyle yazdıkları ilmühaber. Tamamı Osmanlıca belge. 2 sayfa. 23x17 cm. 3 adet Osmanlı pulu ve 2 adet damga mevcut. Haricen Osmanlıca soğuk damgalı kağıda yazılmış. "Hüve" ile başlıyor. Şuhud kazası Kürtler köyü muhtarının köylerinde mukim Rahime ile Musa’nın nikahlarının kıyılabilmesi için kadıdan izinname talebiyle yazdıkları ilmühaber. Tarih: 16 Kanunuevvel 1322 / 29 Aralık 1906. Belgenin ilk yüzünde belirtilen nikahları kıyılacak şahısların isim, şöhret hane numaraları ve doğum tarihleri ile "belediyece görülmüştür" ve notu.

-- Afyon Osmanlı hukuk tarihi İzdivaç Sosyal  tarih Evlilik.

    Lot No: 245

    Lot: 245

    OSMANLI SOSYAL YAŞAM / İZDİVAÇ-[OSMANLI SOSYAL TARİHİ - İZDİVAÇ] 1906 Afyon Şuhud kazası Kürtler köyü muhtarının köylerinde mukim Rahime ile Musa’nın nikahlarının kıyılabilmesi için kadıdan izinname talebiyle yazdıkları ilmühaber. Tamamı Osmanlıca belge. 2 sayfa. 23x17 cm. 3 adet Osmanlı pulu ve 2 adet damga mevcut. Haricen Osmanlıca soğuk damgalı kağıda yazılmış. "Hüve" ile başlıyor. Şuhud kazası Kürtler köyü muhtarının köylerinde mukim Rahime ile Musa’nın nikahlarının kıyılabilmesi için kadıdan izinname talebiyle yazdıkları ilmühaber. Tarih: 16 Kanunuevvel 1322 / 29 Aralık 1906. Belgenin ilk yüzünde belirtilen nikahları kıyılacak şahısların isim, şöhret hane numaraları ve doğum tarihleri ile "belediyece görülmüştür" ve notu. -- Afyon Osmanlı hukuk tarihi İzdivaç Sosyal tarih Evlilik.

    TLSatıldı
  • OSMANLI SOSYAL YAŞAM / İZDİVAÇ-[OSMANLI SOSYAL TARİHİ - İZDİVAÇ] 1906 Şuhud (Afyonkarahisar) kazası Balçıkhisar köyü muhtarının köylerinde mukim Fatıma ile Hüseyin'in nikahlarının kıyılabilmesi için kadıdan izinname talebiyle yazdıkları ilmühaber. Tamamı Osmanlıca belge. 24,5x14 cm. 3 adet Osmanlı pullu ve iki adet damgalı. Hüve ile başlıyor. 6 satır. Şuhud (Afyonkarahisar) kazası Balçıkhisar köyü muhtarının köylerinde mukim Fatıma ile Hüseyin'in nikahlarının kıyılabilmesi için kadıdan izinname talebiyle yazdıkları ilmühaber. Tarih: 17 Ağustos 1322 / 30 Ağustos 1906.

-- İzdivaç Son devir Osmanlı hukuk tarihi Evlilik.

    Lot No: 246

    Lot: 246

    OSMANLI SOSYAL YAŞAM / İZDİVAÇ-[OSMANLI SOSYAL TARİHİ - İZDİVAÇ] 1906 Şuhud (Afyonkarahisar) kazası Balçıkhisar köyü muhtarının köylerinde mukim Fatıma ile Hüseyin'in nikahlarının kıyılabilmesi için kadıdan izinname talebiyle yazdıkları ilmühaber. Tamamı Osmanlıca belge. 24,5x14 cm. 3 adet Osmanlı pullu ve iki adet damgalı. Hüve ile başlıyor. 6 satır. Şuhud (Afyonkarahisar) kazası Balçıkhisar köyü muhtarının köylerinde mukim Fatıma ile Hüseyin'in nikahlarının kıyılabilmesi için kadıdan izinname talebiyle yazdıkları ilmühaber. Tarih: 17 Ağustos 1322 / 30 Ağustos 1906. -- İzdivaç Son devir Osmanlı hukuk tarihi Evlilik.

    TLSatıldı
  • İSTANBUL TARİHİ - LEVANTEN -SARAYIN TERZİSİ A. PARMA - NOTER - 1936 tarihli, sarayın terzisi A. Parma adına düzenlenmiş noter evrağı. Pullu, mühürlü; arkası "Otto Enke Cottbus - Fabrique de Registers" gravürlü belge. 21 Ağustos 1936 tarihinde düzenlenmiş. Parma ailesinin atölyesi, II. Mahmud ve II. Abdülhamid dönemi Osmanlı sarayına terzilik alanında neredeyse bir yüzyıl boyunca hizmet etmiş ünlü bir Levanten ailedir. "A. Parma" olarak Osmanıca atılmış bir imza mevcut. Parma imzalı olabilir. Belgenin arkasında yer alan Otto Enke Cottbus, İstanbul'da kağıt üretimi, matbaacılık ve kumaş üretimi yapan gayrımüslim bir firmadır. -- İstanbul Constantinople Meslekler Osmanlı sarayı Cumhuriyet Türkiye'si Gayrımüslimler Levanten aileler Noter evrağı - Hukuk.

    Lot No: 247

    Lot: 247

    İSTANBUL TARİHİ - LEVANTEN -SARAYIN TERZİSİ A. PARMA - NOTER - 1936 tarihli, sarayın terzisi A. Parma adına düzenlenmiş noter evrağı. Pullu, mühürlü; arkası "Otto Enke Cottbus - Fabrique de Registers" gravürlü belge. 21 Ağustos 1936 tarihinde düzenlenmiş. Parma ailesinin atölyesi, II. Mahmud ve II. Abdülhamid dönemi Osmanlı sarayına terzilik alanında neredeyse bir yüzyıl boyunca hizmet etmiş ünlü bir Levanten ailedir. "A. Parma" olarak Osmanıca atılmış bir imza mevcut. Parma imzalı olabilir. Belgenin arkasında yer alan Otto Enke Cottbus, İstanbul'da kağıt üretimi, matbaacılık ve kumaş üretimi yapan gayrımüslim bir firmadır. -- İstanbul Constantinople Meslekler Osmanlı sarayı Cumhuriyet Türkiye'si Gayrımüslimler Levanten aileler Noter evrağı - Hukuk.

    TLSatıldı
  • OSMANLI DENİZCİLİK TARİHİ-Orijinal Osmanlıca / İngilizce kağıt pusula. Kasnağı üzerinde dönebiliyor. 15x15 cm kağıt ebadı, 10 cm pusula çapı. Üzerinde kurşun kalemle Osmanlıca notlar bulunan pusula, teorik denizcilik eğitimi için kullanılmıştır. Haliyle.

    Lot No: 248

    Lot: 248

    OSMANLI DENİZCİLİK TARİHİ-Orijinal Osmanlıca / İngilizce kağıt pusula. Kasnağı üzerinde dönebiliyor. 15x15 cm kağıt ebadı, 10 cm pusula çapı. Üzerinde kurşun kalemle Osmanlıca notlar bulunan pusula, teorik denizcilik eğitimi için kullanılmıştır. Haliyle.

    TLSatıldı
  • YEME - İÇME KÜLTÜRÜ-Herkes günde bir defa balık yemelidir başlıklı özendirici müstakil broşür. Çituris Matbaası'nda 1940'lı yıllarda basılan bu broşür, içinde beş adet balık yemeği içerir (Balık haşlama, Lüfer ızgarası, Kılıç, palamut, torik kebapları ve pilakileri, Dalyan çorbası vb). Pullu. 24x16 cm. [4] sayfa. -- Yeme-içme kültürü Deniz ürünleri Su ürünleri Balık yemekleri.

    Lot No: 249

    Lot: 249

    YEME - İÇME KÜLTÜRÜ-Herkes günde bir defa balık yemelidir başlıklı özendirici müstakil broşür. Çituris Matbaası'nda 1940'lı yıllarda basılan bu broşür, içinde beş adet balık yemeği içerir (Balık haşlama, Lüfer ızgarası, Kılıç, palamut, torik kebapları ve pilakileri, Dalyan çorbası vb). Pullu. 24x16 cm. [4] sayfa. -- Yeme-içme kültürü Deniz ürünleri Su ürünleri Balık yemekleri.

    TLSatıldı
  • YEME - İÇME KÜLTÜRÜ-Divan Lokantası fatura 1957

    Lot No: 250

    Lot: 250

    YEME - İÇME KÜLTÜRÜ-Divan Lokantası fatura 1957

    TLSatıldı
  • EMİNÖNÜ HALKEVİ -- SAHNE SANATLARI - BALE-Büyük Bedi'i Raks Müameresi: Eminönü Halkevi Sosyal Yardım Şubesi menfaatına. Mayıs 1944 - Özgün resimli kapağında, çok temiz durumda, 24 x 16 cm, [10] sayfa, çok sayıda resimli. İçinde bolca resimli "Bale tarihi" yazısı bulunan ve erken dönem Cumhuriyet Türkiyesi'nde tertip edilip sahnelenen balelerin yanı sıra "Büyük Bedi'i Raks Müameresi" broşürü. Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi gibi reklamlar mevcuttur. Eminönü Halkevi, Cumhuriyet Türkiyesi'nde ilk açılan on dört halkevinden birisidir. Faaliyetlerini İstanbul'un Eminönü ilçesinde devam ettirmiş olmasına rağmen ülke genelindeki diğer halkevlerine birçok alanda örnek oluşturmuştur. Eminönü Halkevi faaliyetlerini; Dil Tarih ve Edebiyat Şubesi, Temsil Şubesi, Güzel Sanatlar (Ar) Şubesi, Spor Şubesi, Sosyal (İçtimai) Yardım Şubesi, Müze ve Sergiler Şubesi, Halk Dershaneleri ve Kurslar Şubesi, Kütüphane ve Neşriyat Şubesi, Köycüler Şubesi olmak üzere dokuz alt şubeyle yürütmüştür. Eminönü Halkevi, 1935-1951 yılları arasında Türkiye'nin sosyal yaşamını etkilemiş ve Cumhuriyet Aydınlanması'nın en önemli kurumlardan biridir. Nadir.

    Lot No: 251

    Lot: 251

    EMİNÖNÜ HALKEVİ -- SAHNE SANATLARI - BALE-Büyük Bedi'i Raks Müameresi: Eminönü Halkevi Sosyal Yardım Şubesi menfaatına. Mayıs 1944 - Özgün resimli kapağında, çok temiz durumda, 24 x 16 cm, [10] sayfa, çok sayıda resimli. İçinde bolca resimli "Bale tarihi" yazısı bulunan ve erken dönem Cumhuriyet Türkiyesi'nde tertip edilip sahnelenen balelerin yanı sıra "Büyük Bedi'i Raks Müameresi" broşürü. Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi gibi reklamlar mevcuttur. Eminönü Halkevi, Cumhuriyet Türkiyesi'nde ilk açılan on dört halkevinden birisidir. Faaliyetlerini İstanbul'un Eminönü ilçesinde devam ettirmiş olmasına rağmen ülke genelindeki diğer halkevlerine birçok alanda örnek oluşturmuştur. Eminönü Halkevi faaliyetlerini; Dil Tarih ve Edebiyat Şubesi, Temsil Şubesi, Güzel Sanatlar (Ar) Şubesi, Spor Şubesi, Sosyal (İçtimai) Yardım Şubesi, Müze ve Sergiler Şubesi, Halk Dershaneleri ve Kurslar Şubesi, Kütüphane ve Neşriyat Şubesi, Köycüler Şubesi olmak üzere dokuz alt şubeyle yürütmüştür. Eminönü Halkevi, 1935-1951 yılları arasında Türkiye'nin sosyal yaşamını etkilemiş ve Cumhuriyet Aydınlanması'nın en önemli kurumlardan biridir. Nadir.

    TLSatıldı
  • KADIKÖY - EĞİTİM TARİHİ-Kadıköy Erkek Orta Mekteb - 4 Temmuz 1930 müsamere davetiyesi - Ahmed İhsan Matbaası'nda basılan bifolium belgenin sol kenarı (bilet yerine geçen kısmı) koparılmıştır. 9x14 cm. İçerikte Reşat Nuri'nin "Ümidin Güneşi" ve Mehmet Ali Bey'in "İnsan Sarrafı" piyesleri mevcuttur. -- Kadıköy Eğitim tarihi Erken dönem Cumhuriyet kurumları Tiyatro Davetiye Koleksiyon

    Lot No: 252

    Lot: 252

    KADIKÖY - EĞİTİM TARİHİ-Kadıköy Erkek Orta Mekteb - 4 Temmuz 1930 müsamere davetiyesi - Ahmed İhsan Matbaası'nda basılan bifolium belgenin sol kenarı (bilet yerine geçen kısmı) koparılmıştır. 9x14 cm. İçerikte Reşat Nuri'nin "Ümidin Güneşi" ve Mehmet Ali Bey'in "İnsan Sarrafı" piyesleri mevcuttur. -- Kadıköy Eğitim tarihi Erken dönem Cumhuriyet kurumları Tiyatro Davetiye Koleksiyon

    TLSatıldı
  • DENİZCİLİK - SEYR-İ SEFÂİN-[DENİZYOLLARI - SEYR-İ SEFÂİN] 1926 "Türkiye Cumhuriyeti Seyr-i Sefâin İdaresi" antetli, İbrahim Efendi arasında vapur kiralanması hakkındaki sözleşme. Tamamı Osmanlıca el yazısı sözleşme. 29x20 cm. Bifolium. 2 sayfa. 36 satırlık el yazısı sözleşme. "Türkiye Cumhuriyeti Seyr-i Sefâin İdaresi" antetli ve logolu bifolium kağıt üzerine. Islak imzalı. Delgeç delikleri ve hafif lekeler dışında oldukça temiz bir tarihi belge. Türkiye Seyr-i Sefayin İdaresi ile Şenlikdere Mahallesi 2 numarada ikamet eden İbrahim Efendi arasında vapur kiralanması hakkındaki sözleşme metni. Tarih 7 Teşrinievvel 1926; arkasında "Türkiye Seyr-i Sefayin İdaresi Levazım Müdüriyeti 1340". -- Seyr-i Sefain Kurum tarihi Denizcilik Deniz yolları Erken dönem Cumhuriyet.

    Lot No: 253

    Lot: 253

    DENİZCİLİK - SEYR-İ SEFÂİN-[DENİZYOLLARI - SEYR-İ SEFÂİN] 1926 "Türkiye Cumhuriyeti Seyr-i Sefâin İdaresi" antetli, İbrahim Efendi arasında vapur kiralanması hakkındaki sözleşme. Tamamı Osmanlıca el yazısı sözleşme. 29x20 cm. Bifolium. 2 sayfa. 36 satırlık el yazısı sözleşme. "Türkiye Cumhuriyeti Seyr-i Sefâin İdaresi" antetli ve logolu bifolium kağıt üzerine. Islak imzalı. Delgeç delikleri ve hafif lekeler dışında oldukça temiz bir tarihi belge. Türkiye Seyr-i Sefayin İdaresi ile Şenlikdere Mahallesi 2 numarada ikamet eden İbrahim Efendi arasında vapur kiralanması hakkındaki sözleşme metni. Tarih 7 Teşrinievvel 1926; arkasında "Türkiye Seyr-i Sefayin İdaresi Levazım Müdüriyeti 1340". -- Seyr-i Sefain Kurum tarihi Denizcilik Deniz yolları Erken dönem Cumhuriyet.

    TLSatıldı
  • BİZANS TREBIZOND PONTOS GREECE-[BİZANS - PONTUS - TRABZON] Peri Pontou kai Trapezountos: Ploutismeno me ukraboures. Istoria, laografia, geografia, statistike. [i.e. Trabzon ve Pontos hakkında]., SAVVA IONNIDOU, Athens, 1981. Özgün resimli karton kapağında (Trabzon = Trebizonde resimli), 21 x 14 cm, Yunanca (Modern), 296 sayfa metin, 48 sayfa tıpkıbasım, s/b resimler ve harita.

1870 yılında Kostantiniyye'de (İstanbul) basılmış eserin yeniden basımı. Savva Ioannides'in uzunca bir önsözüyle başlayan kitap, Bizans'ın Trabzon İmparatorluğu'nun (Pontus) yıkıldığı tarihten tam 400 yıl sonra (1870) kalweme alınmış bir ağıttır aynı zamanda. Pontus'un Bizans'taki ve otonom tarihini, başkenti Trabzon'un antik çağlardan beri süregelen önemi ve şehir tarihini detaylı bilgiler ışığında anlatır. Kitabın sonunda çok sayıda görsel mevcuttur. 

Ioannidis, Filibe (Yunanca: Filippoupolis) ve Giresun'daki (Yunanca: Kerasounta) Yunan okullarında öğretmenlik yaptıktan sonra, Frontistmon'da öğretmenlik yaptığı Trabzon'a geldi. 1870 yılında İstanbul'da yayınladığı kitabında "Perí Pontou kai Trapezountos: Ploutismeno me ukraboures. Istoria, laografia, geografia, statistike" [i.e. Bölgede konuşulan Yunanca da dahil olmak üzere Trabzon ve çevresinin tarihî, folkloru ve coğrafî istatistikleri], kapsamlı saha çalışmaları sırasında topladığı folklor verilerini yazdı. Ioannidis, aynı zamanda Sathas ve Legrand tarafından ve sonraları da kendisi tarafından yayınladığı Bizans dönemi "Digenis Akritas Destanı"'nı keşfetmiştir. 
-- Rum kültürü Yunan İstanbul Constantinople Folklor Trebizond Kara Deniz Trabzon Coğrafya Tarih Yerel tarih Şehir tarihi Bizans Osmanlı tarihi Türkleşme.

    Lot No: 254

    Lot: 254

    BİZANS TREBIZOND PONTOS GREECE-[BİZANS - PONTUS - TRABZON] Peri Pontou kai Trapezountos: Ploutismeno me ukraboures. Istoria, laografia, geografia, statistike. [i.e. Trabzon ve Pontos hakkında]., SAVVA IONNIDOU, Athens, 1981. Özgün resimli karton kapağında (Trabzon = Trebizonde resimli), 21 x 14 cm, Yunanca (Modern), 296 sayfa metin, 48 sayfa tıpkıbasım, s/b resimler ve harita. 1870 yılında Kostantiniyye'de (İstanbul) basılmış eserin yeniden basımı. Savva Ioannides'in uzunca bir önsözüyle başlayan kitap, Bizans'ın Trabzon İmparatorluğu'nun (Pontus) yıkıldığı tarihten tam 400 yıl sonra (1870) kalweme alınmış bir ağıttır aynı zamanda. Pontus'un Bizans'taki ve otonom tarihini, başkenti Trabzon'un antik çağlardan beri süregelen önemi ve şehir tarihini detaylı bilgiler ışığında anlatır. Kitabın sonunda çok sayıda görsel mevcuttur. Ioannidis, Filibe (Yunanca: Filippoupolis) ve Giresun'daki (Yunanca: Kerasounta) Yunan okullarında öğretmenlik yaptıktan sonra, Frontistmon'da öğretmenlik yaptığı Trabzon'a geldi. 1870 yılında İstanbul'da yayınladığı kitabında "Perí Pontou kai Trapezountos: Ploutismeno me ukraboures. Istoria, laografia, geografia, statistike" [i.e. Bölgede konuşulan Yunanca da dahil olmak üzere Trabzon ve çevresinin tarihî, folkloru ve coğrafî istatistikleri], kapsamlı saha çalışmaları sırasında topladığı folklor verilerini yazdı. Ioannidis, aynı zamanda Sathas ve Legrand tarafından ve sonraları da kendisi tarafından yayınladığı Bizans dönemi "Digenis Akritas Destanı"'nı keşfetmiştir. -- Rum kültürü Yunan İstanbul Constantinople Folklor Trebizond Kara Deniz Trabzon Coğrafya Tarih Yerel tarih Şehir tarihi Bizans Osmanlı tarihi Türkleşme.

    TLSatıldı
  • DETERJAN - SENET-[Antalya - Osmanlı hukuk tarihi] [Osmanlıca defter-i hakânî emaneti] Deterjan temalı 1332 [1916] Bey'i ve ferâğ ile muamelât-ı sâirenin ihrâcı zemininde senedât-ı idâre-i umuiyesine tevzi' olunan senedâta mahsus numero pusulası. 19x14 cm, Osmanlıca, matbu kısımların bazıları el yazısı ile doldurulmuş. Konu olan mal: Deterjan. Fî 2 Haziran sene 1332. [Antalya - Osmanlı hukuk tarihi] [Osmanlıca defter-i hakânî emaneti] Deterjan temalı 1332 [1916] Bey'i ve ferâğ ile muamelât-ı sâirenin ihrâcı zemininde senedât-ı idâre-i umuiyesine tevzi' olunan senedâta mahsus numero pusulası. -- Hukuk Bakkaliye Deterjan Koleksiyon Antalya.

    Lot No: 255

    Lot: 255

    DETERJAN - SENET-[Antalya - Osmanlı hukuk tarihi] [Osmanlıca defter-i hakânî emaneti] Deterjan temalı 1332 [1916] Bey'i ve ferâğ ile muamelât-ı sâirenin ihrâcı zemininde senedât-ı idâre-i umuiyesine tevzi' olunan senedâta mahsus numero pusulası. 19x14 cm, Osmanlıca, matbu kısımların bazıları el yazısı ile doldurulmuş. Konu olan mal: Deterjan. Fî 2 Haziran sene 1332. [Antalya - Osmanlı hukuk tarihi] [Osmanlıca defter-i hakânî emaneti] Deterjan temalı 1332 [1916] Bey'i ve ferâğ ile muamelât-ı sâirenin ihrâcı zemininde senedât-ı idâre-i umuiyesine tevzi' olunan senedâta mahsus numero pusulası. -- Hukuk Bakkaliye Deterjan Koleksiyon Antalya.

    TLSatıldı
  • OSMANLI DÖNEMİ KÖPRÜLER / GÖL-Meke (?) Gölü üzeründe bir köprü ve üzerinde fesli tipler. 9x14 cm. Osmanlıca yazılı

    Lot No: 256

    Lot: 256

    OSMANLI DÖNEMİ KÖPRÜLER / GÖL-Meke (?) Gölü üzeründe bir köprü ve üzerinde fesli tipler. 9x14 cm. Osmanlıca yazılı

    TLSatıldı
  • OSMANLI'DA KAHVE KÜLTÜRÜ-Türk restaurantı - Sokak'ta esnaf lokantası - Elle renklendirme

    Lot No: 257

    Lot: 257

    OSMANLI'DA KAHVE KÜLTÜRÜ-Türk restaurantı - Sokak'ta esnaf lokantası - Elle renklendirme

    TLSatıldı
  • OSMANLICA KARİKATÜR - TALAT PAŞA-Osmanlıca - Talat Paşa karikatür kartpostal - Birinci seri: 12 aded - Fiyatı her biri içün 100 paradır

    Lot No: 258

    Lot: 258

    OSMANLICA KARİKATÜR - TALAT PAŞA-Osmanlıca - Talat Paşa karikatür kartpostal - Birinci seri: 12 aded - Fiyatı her biri içün 100 paradır

    TLSatıldı
  • TÜRK EDEBİYATI - ÜNLÜLERDEN HATIRA EŞYALAR-Türk şair - yazar Tahir Kutsi Makal (1937-1999)'a ait kartvizit.  Tahir Kutsi Makal, Türk şair, yazar. Lise eğitiminin ardından İstanbul'da gazetecilik okuyan Makal, meslek yaşamına Denizli Gazetesi'nde başladı. Daha sonra, Tan, Yeni Gazete, Dünya, Vatan, Ekspres, Tasvir, Son Havadis, Her gün, Ortadoğu, Güneş, Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı ve muhabirlik, editörlük, yayın yönetmenliği gibi birçok işte çalıştı. Ayrıca birçok derginin yönetmenlik ve yazarlığını yaptı. Gazetecilikle ilgili olarak çeşitli ödüller aldı. 1962'de "yılın gazetecisi" seçildi. Röportaj, Öykü, şiir, roman, araştırma ve röportaj alanlarında çok sayıda kitap yazdı. "Kamyon" adlı romanıyla Peyami Safa Roman Ödülü'nü, "Karadon" adlı kitabıyla da T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Öykü Ödülü'nü kazandı. İnönü Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanıyla onurlandırıldı.

    Lot No: 259

    Lot: 259

    TÜRK EDEBİYATI - ÜNLÜLERDEN HATIRA EŞYALAR-Türk şair - yazar Tahir Kutsi Makal (1937-1999)'a ait kartvizit. Tahir Kutsi Makal, Türk şair, yazar. Lise eğitiminin ardından İstanbul'da gazetecilik okuyan Makal, meslek yaşamına Denizli Gazetesi'nde başladı. Daha sonra, Tan, Yeni Gazete, Dünya, Vatan, Ekspres, Tasvir, Son Havadis, Her gün, Ortadoğu, Güneş, Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı ve muhabirlik, editörlük, yayın yönetmenliği gibi birçok işte çalıştı. Ayrıca birçok derginin yönetmenlik ve yazarlığını yaptı. Gazetecilikle ilgili olarak çeşitli ödüller aldı. 1962'de "yılın gazetecisi" seçildi. Röportaj, Öykü, şiir, roman, araştırma ve röportaj alanlarında çok sayıda kitap yazdı. "Kamyon" adlı romanıyla Peyami Safa Roman Ödülü'nü, "Karadon" adlı kitabıyla da T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Öykü Ödülü'nü kazandı. İnönü Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanıyla onurlandırıldı.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA İTALYANCA ÇİFTDİLLİ KINA REKLAMI-Orijinal renkli İtalyan kartpostalının arkasına basılmış Osmanlıca - İtalyanca kına ve Saravallo Eczanesi reklamı. Kartpostal boyut. Temiz durumda. Trieste'de Serravallo ecza üreticisinin Osmanlı pazarı için ürettiği kına reklamı kartın arkasına basılmış. Son derece nadir.

    Lot No: 260

    Lot: 260

    OSMANLICA İTALYANCA ÇİFTDİLLİ KINA REKLAMI-Orijinal renkli İtalyan kartpostalının arkasına basılmış Osmanlıca - İtalyanca kına ve Saravallo Eczanesi reklamı. Kartpostal boyut. Temiz durumda. Trieste'de Serravallo ecza üreticisinin Osmanlı pazarı için ürettiği kına reklamı kartın arkasına basılmış. Son derece nadir.

    TLSatıldı
  • HAREKET ORDUSU -Davutpaşa Kışlası önünde 1913 Hareket Ordusu (süvariler) kartpostal. Üst kısmında Contantinople - Carte Militaire basılı. 8 editeur S. N. Nicolaivetich, Constantinople. 14 x 9 cm.

    Lot No: 261

    Lot: 261

    HAREKET ORDUSU -Davutpaşa Kışlası önünde 1913 Hareket Ordusu (süvariler) kartpostal. Üst kısmında Contantinople - Carte Militaire basılı. 8 editeur S. N. Nicolaivetich, Constantinople. 14 x 9 cm.

    TLSatıldı
  • IRIS / KARADENİZ-Osmanlı dönemi Tokat Yeşilırmak Köprüsü orijinal fotoğraf. 9x14 cm.

    Lot No: 262

    Lot: 262

    IRIS / KARADENİZ-Osmanlı dönemi Tokat Yeşilırmak Köprüsü orijinal fotoğraf. 9x14 cm.

    TLSatıldı
  • CEMAL NADİR GÜLER (1902-1947) / AMCABEY-Akşam'ın Amca Bey'i. Akşam Yevmi, siyasi gazete. 14x9 cm.

    Lot No: 263

    Lot: 263

    CEMAL NADİR GÜLER (1902-1947) / AMCABEY-Akşam'ın Amca Bey'i. Akşam Yevmi, siyasi gazete. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • ST. SOPHIA-Ayasofya'nın içten renkli fotoğrafının basılı olduğu kartpostal. Ayasofya Camii'nin dahili fotoğrafı. 15246. Constaniople. Interiur de la mosquee de Ste-Sophie. Printed in Paris, Lapina. 14 x 9 cm

    Lot No: 264

    Lot: 264

    ST. SOPHIA-Ayasofya'nın içten renkli fotoğrafının basılı olduğu kartpostal. Ayasofya Camii'nin dahili fotoğrafı. 15246. Constaniople. Interiur de la mosquee de Ste-Sophie. Printed in Paris, Lapina. 14 x 9 cm

    TLSatıldı
  • SULTANAHMET-Sultanahmet Camii'nin dıştan siyah beyaz fotoğrafı. Constantinople. Fontaine des Abblutions et mosquee du Sultan Achmitt, Musees royaux d'art et d'histoire, Bruxelles. 14 x 9 cm

    Lot No: 265

    Lot: 265

    SULTANAHMET-Sultanahmet Camii'nin dıştan siyah beyaz fotoğrafı. Constantinople. Fontaine des Abblutions et mosquee du Sultan Achmitt, Musees royaux d'art et d'histoire, Bruxelles. 14 x 9 cm

    TLSatıldı
  • BARBISOS / BARBYZES-Kağıthane Deresi kartpostalı. Eaux douces d'Europe, Constantinople. Postadan geçmiş. 0239/38 numaralı. 14 x 9 cm

    Lot No: 266

    Lot: 266

    BARBISOS / BARBYZES-Kağıthane Deresi kartpostalı. Eaux douces d'Europe, Constantinople. Postadan geçmiş. 0239/38 numaralı. 14 x 9 cm

    TLSatıldı
  • İSTANBUL / HİSARLAR-Rumeli ve Anadolu Hisarı'nın s/b fotoğrafının yer aldığı kartpostal. Postadan geçmiş fakat ön tarafındaki pul kaldırılmış vaziyettedir. 20.12.18 tarihli Fransıca bir not yer almaktadır. 1032. E. F. Rochat, Constantinople, Editions d'art et l'orient (depose). 14 x 9 cm

    Lot No: 267

    Lot: 267

    İSTANBUL / HİSARLAR-Rumeli ve Anadolu Hisarı'nın s/b fotoğrafının yer aldığı kartpostal. Postadan geçmiş fakat ön tarafındaki pul kaldırılmış vaziyettedir. 20.12.18 tarihli Fransıca bir not yer almaktadır. 1032. E. F. Rochat, Constantinople, Editions d'art et l'orient (depose). 14 x 9 cm

    TLSatıldı
  • ST. SOPHIA-Ayasofyanın içten çekilmiş s/b fotoğrafının olduğu kartpostal. Ön kısmına Atatürk portreli pullar mevcut. Postalanmış. 14 x 9 cm

    Lot No: 268

    Lot: 268

    ST. SOPHIA-Ayasofyanın içten çekilmiş s/b fotoğrafının olduğu kartpostal. Ön kısmına Atatürk portreli pullar mevcut. Postalanmış. 14 x 9 cm

    TLSatıldı
  • SUFİZM / MEVLEVİLİK-Bir mevlevihane/dergahta müzisyen ve semazenlerin renkli fotoğraflarının olduğu kartpostal. 14 x 9 cm. Carte postale-Union postale Universelle

    Lot No: 269

    Lot: 269

    SUFİZM / MEVLEVİLİK-Bir mevlevihane/dergahta müzisyen ve semazenlerin renkli fotoğraflarının olduğu kartpostal. 14 x 9 cm. Carte postale-Union postale Universelle

    TLSatıldı
  • OSMANLI SARAYI / PADİŞAH-Yıldız Sarayı'nın Selamlık'ında çekilmiş askeri bir tören fotoğrafı. Resimli. Constantinople - Le Selamlik, Yıldiz. 33 Editeur . N. Nicolaievitch, Constantinople. 13 x 9 cm.

    Lot No: 270

    Lot: 270

    OSMANLI SARAYI / PADİŞAH-Yıldız Sarayı'nın Selamlık'ında çekilmiş askeri bir tören fotoğrafı. Resimli. Constantinople - Le Selamlik, Yıldiz. 33 Editeur . N. Nicolaievitch, Constantinople. 13 x 9 cm.

    TLSatıldı
  • BON MARCHE-Eminönü'nden çekilmiş, Topkapı Sarayı'nın da göründüğü bir fotoğrafın yer aldığı postalanmış kartpostal. No. 113. editeurs Au Bon Marche, Paris

    Lot No: 271

    Lot: 271

    BON MARCHE-Eminönü'nden çekilmiş, Topkapı Sarayı'nın da göründüğü bir fotoğrafın yer aldığı postalanmış kartpostal. No. 113. editeurs Au Bon Marche, Paris

    TLSatıldı
  • ST. SOPHIA-Ayasofya'nın dıştan çekilmiş fotoğrafının yer aldığı kartpostal. Constantinople, La Fontaine Guillaume II et Sainte-Sophie. No 1207. E. F. Rochat, Constantinople Editions d'Art de l'orient (Depose).

    Lot No: 272

    Lot: 272

    ST. SOPHIA-Ayasofya'nın dıştan çekilmiş fotoğrafının yer aldığı kartpostal. Constantinople, La Fontaine Guillaume II et Sainte-Sophie. No 1207. E. F. Rochat, Constantinople Editions d'Art de l'orient (Depose).

    TLSatıldı
  • BEYKOZ-Beykoz Körfezi'nin renkli fotoğrafının olduğu kartpostal. Constantinople. Beycos au Bosphore

    Lot No: 273

    Lot: 273

    BEYKOZ-Beykoz Körfezi'nin renkli fotoğrafının olduğu kartpostal. Constantinople. Beycos au Bosphore

    TLSatıldı
  • SİRKECİ GARI-Sirkeci Garı'nın dışarıdan çekilmiş siyah beyaz fotoğrafı. Gar des Chemins de fer Orientaux a Constple.

    Lot No: 274

    Lot: 274

    SİRKECİ GARI-Sirkeci Garı'nın dışarıdan çekilmiş siyah beyaz fotoğrafı. Gar des Chemins de fer Orientaux a Constple.

    TLSatıldı
  • BOSPHORUS-Renkli Boğaz manzarası. N. 6 Vue de Candelli (Bosphore). Postalanmış. 13 x 9 cm. Arka tarafına Osmanlıca pul ve kaşe basılı.

    Lot No: 275

    Lot: 275

    BOSPHORUS-Renkli Boğaz manzarası. N. 6 Vue de Candelli (Bosphore). Postalanmış. 13 x 9 cm. Arka tarafına Osmanlıca pul ve kaşe basılı.

    TLSatıldı
  • ARAP YARIMADASI-Medine-i Münevvere'de münahesid entede kafilenin harucu. Renkli

    Lot No: 276

    Lot: 276

    ARAP YARIMADASI-Medine-i Münevvere'de münahesid entede kafilenin harucu. Renkli

    TLSatıldı
  • MESLEK-Portefaix (Sırık hamalları) No: 10. Editör: Max Fruchterman

    Lot No: 277

    Lot: 277

    MESLEK-Portefaix (Sırık hamalları) No: 10. Editör: Max Fruchterman

    TLSatıldı
  • OSMANLI FESLİ TİP - AVRUPA FOTOĞRAF STÜDYOSU-Osmanlı fesli tip - Belçika Fotoğraf Stüsyosu

    Lot No: 278

    Lot: 278

    OSMANLI FESLİ TİP - AVRUPA FOTOĞRAF STÜDYOSU-Osmanlı fesli tip - Belçika Fotoğraf Stüsyosu

    TLSatıldı
  • MİSYONERLİK KİTAPLARI-Hacerin duası 1935. Maarif Kitabhanesi, İst., 16 sayfa.

    Lot No: 279

    Lot: 279

    MİSYONERLİK KİTAPLARI-Hacerin duası 1935. Maarif Kitabhanesi, İst., 16 sayfa.

    TLSatıldı
  • MİSYONERLİK KİTAPLARI-Musa'nın denize atılması 1935. Maarif Kitabhanesi, İst., 16 sayfa.

    Lot No: 280

    Lot: 280

    MİSYONERLİK KİTAPLARI-Musa'nın denize atılması 1935. Maarif Kitabhanesi, İst., 16 sayfa.

    TLSatıldı
  • MİSYONERLİK KİTAPLARI-İbrahimin ateşe atılması 1935. Maarif Kitabhanesi, İst., 16 sayfa.

    Lot No: 281

    Lot: 281

    MİSYONERLİK KİTAPLARI-İbrahimin ateşe atılması 1935. Maarif Kitabhanesi, İst., 16 sayfa.

    TLSatıldı
  • TREBIZOND-Trabzon'un denizden görünüşü. S/b, arkası boş, 9x14 cm. Fotokart

    Lot No: 282

    Lot: 282

    TREBIZOND-Trabzon'un denizden görünüşü. S/b, arkası boş, 9x14 cm. Fotokart

    TLSatıldı
  • KIBRIS - PROPAGANDA-"Barış için savaş" Kıbrıs Çıkarması propaganda kart - Kıbrıs haritası üzerinde Türk askerinin fotoğrafı mevcut

    Lot No: 283

    Lot: 283

    KIBRIS - PROPAGANDA-"Barış için savaş" Kıbrıs Çıkarması propaganda kart - Kıbrıs haritası üzerinde Türk askerinin fotoğrafı mevcut

    TLSatıldı
  • ATATÜRK - VİYANA MATBAASI-Viyana'da Hermes Matbaası'nda basılmış nadir Gazi Mustafa Kemal Atatürk kartpostalı - renkli. Alt kısımda küçük bir leke mevcut

    Lot No: 284

    Lot: 284

    ATATÜRK - VİYANA MATBAASI-Viyana'da Hermes Matbaası'nda basılmış nadir Gazi Mustafa Kemal Atatürk kartpostalı - renkli. Alt kısımda küçük bir leke mevcut

    TLSatıldı
  • SARAY-Dolmabahçe Sarayı kartpostal - Nadir

    Lot No: 285

    Lot: 285

    SARAY-Dolmabahçe Sarayı kartpostal - Nadir

    TLSatıldı
  • OSMANLI KIYAFETLERİ-Mecmua-yı tesavir - Medjmouai teçavir (Collection de costumes). Edit: Max Fruchtermann No: 107

    Lot No: 286

    Lot: 286

    OSMANLI KIYAFETLERİ-Mecmua-yı tesavir - Medjmouai teçavir (Collection de costumes). Edit: Max Fruchtermann No: 107

    TLSatıldı
  • OSMANLI KIYAFETLERİ-Mecmua-yı tesavir - Medjmouai teçavir (Collection de costumes). Edit: Max Fruchtermann No: 119

    Lot No: 287

    Lot: 287

    OSMANLI KIYAFETLERİ-Mecmua-yı tesavir - Medjmouai teçavir (Collection de costumes). Edit: Max Fruchtermann No: 119

    TLSatıldı
  • OSMANLI KIYAFETLERİ-Mecmua-yı tesavir - Medjmouai teçavir (Collection de costumes). Edit: Max Fruchtermann No: 116

    Lot No: 288

    Lot: 288

    OSMANLI KIYAFETLERİ-Mecmua-yı tesavir - Medjmouai teçavir (Collection de costumes). Edit: Max Fruchtermann No: 116

    TLSatıldı
  • BOSPHORUS - KARADENİZ-Constantinople - Entree de la Mer Noire - Karadeniz / Boğaz (Türk bayraklı tekne)

    Lot No: 289

    Lot: 289

    BOSPHORUS - KARADENİZ-Constantinople - Entree de la Mer Noire - Karadeniz / Boğaz (Türk bayraklı tekne)

    TLSatıldı
  • BOSPHORUS-Bezlerbey (Bosphore) - Pullu, damgalı, postadan geçmiş. Arkası mektuplu - Nadir

    Lot No: 290

    Lot: 290

    BOSPHORUS-Bezlerbey (Bosphore) - Pullu, damgalı, postadan geçmiş. Arkası mektuplu - Nadir

    TLSatıldı
  • TASAVVUF - HETERODOKSİ - TİP-Müslüman şeyh - Sheik of Mussulman. Edit: Andre Torzis & Fils - Beyrut, Kudüs editörlü

    Lot No: 291

    Lot: 291

    TASAVVUF - HETERODOKSİ - TİP-Müslüman şeyh - Sheik of Mussulman. Edit: Andre Torzis & Fils - Beyrut, Kudüs editörlü

    TLSatıldı
  • KIZ KULESİ-Constantinople - Üsküdar. Touor de Leandre - Kız Kulesi (Arkası mektuplu)

    Lot No: 292

    Lot: 292

    KIZ KULESİ-Constantinople - Üsküdar. Touor de Leandre - Kız Kulesi (Arkası mektuplu)

    TLSatıldı
  • BOSPHORUS - KARADENİZ-Constantinople - Entree de la Mer Noire - Karadeniz / Boğaz (Türk bayraklı tekne) Edit: MB

    Lot No: 293

    Lot: 293

    BOSPHORUS - KARADENİZ-Constantinople - Entree de la Mer Noire - Karadeniz / Boğaz (Türk bayraklı tekne) Edit: MB

    TLSatıldı
  • ERKEN CUMHURİYET ANKARASI TARİFİ-[ERKEN DÖNEM CUMHURİYET ANKARASI TARİFİ] 1929 tarihli TBMM üyesi tarafından eşi Asliye’ye yazılmış iki mektup. Tamamı Osmanlıca iki mektup. 20x13,5 cm. "TBMM Âzasına Mahsus" antetli kağıda (Üzerine sonradan Latin harfli Türkçe olarak 'Babamdan Anneme' notu alınmış). Toplamda 22 sayfa. 1929 yılının Ankarası'nın bir mebûs ağzından, birinci elden tarifini içerir. Ayrıca ilk mektupta çocuklarının isimleri Mustafa ve Tahsin olarak geçmektedir ve yazan kişi eşinin hastalığından ve ev eşyası alımından söz etmektedir.

-- Erken dönem Cumhuriyet Türkiyesi Ankara

    Lot No: 294

    Lot: 294

    ERKEN CUMHURİYET ANKARASI TARİFİ-[ERKEN DÖNEM CUMHURİYET ANKARASI TARİFİ] 1929 tarihli TBMM üyesi tarafından eşi Asliye’ye yazılmış iki mektup. Tamamı Osmanlıca iki mektup. 20x13,5 cm. "TBMM Âzasına Mahsus" antetli kağıda (Üzerine sonradan Latin harfli Türkçe olarak 'Babamdan Anneme' notu alınmış). Toplamda 22 sayfa. 1929 yılının Ankarası'nın bir mebûs ağzından, birinci elden tarifini içerir. Ayrıca ilk mektupta çocuklarının isimleri Mustafa ve Tahsin olarak geçmektedir ve yazan kişi eşinin hastalığından ve ev eşyası alımından söz etmektedir. -- Erken dönem Cumhuriyet Türkiyesi Ankara

    TLSatıldı
  • TRABZON TİCARET TARİHİ-[TRABZON TİCARET TARİHİ] 1930 Erken dönem Cumhuriyet Trabzonlu Hacıalihafız Z. Mahdumları antetli ticarî mektup. 

Tamamı modern Türkçe, 30 Mart [1]930 tarihli, "Trabzon Hacıalihafız Z. Mahdumları" antetli kağıda iflâs sonrası Ziraat Bankası'na olan borcu, bankanın Trabzon şubesine ödeneceğinin zaman ve şartlarını taahhüt eden ticarî mektup. Tamamı daktilo. "[TRABZON TİCARET TARİHİ] 1930 Erken dönem Cumhuriyet Trabzonlu Hacıalihafız Z. Mahdumları antetli ticarî mektup". Transkripsiyon: "Efendim, Trabzon Şübenize olan borclarımızı mülklerimizle ipotek suretiyle temin hususindaki şifahi muracaatlarimiza hüsnü kabul göstererek evvelce verilmiş olan iflas kararının ref'i hakkındaki ilamın muhterem müessisenize göndermekliğimizi emir buyurmiş olduğunuzdan mezkûr ilamları melfufen takdim eyleyoruz. Osmalı Bankası da dahl lduğu halde...". Serdar Zade Hacı Salih Mahtumları [ve] Hacı Ali Hafız Zade Mahtumları. İmzasız, daktilo. Mektup "Ziraat Bankası Müdüriyyeti Umumiyyesine, Ankara"'ya yazılmış ve gönderilmiştir. Donanma-yı Osmanî Muavenet-i Milliye Cemiyeti Trabzon Şubesi'nin idare heyetinde de uzun dönem bulunan Hacı Ali Hafız-Zâde ailesi, Trabzon'lu köklü bir ailedir. Aileden çok sayıda büyük tüccar yetişmiş ve ticaret, ziraat ile uğraşmışlardır. Hacı Ali Hafız-zade Hakkı Efendi, cumhuriyete geçiş sürecinde Trabzon belediye başkanlığı görevini ifa eylemiştir (1922-1923).  

-- Trabzon Eşrâf Ticaret Karadeniz Osmanlı kültürü Erken dönem Cumhuriyet Türkiyesi.

    Lot No: 295

    Lot: 295

    TRABZON TİCARET TARİHİ-[TRABZON TİCARET TARİHİ] 1930 Erken dönem Cumhuriyet Trabzonlu Hacıalihafız Z. Mahdumları antetli ticarî mektup. Tamamı modern Türkçe, 30 Mart [1]930 tarihli, "Trabzon Hacıalihafız Z. Mahdumları" antetli kağıda iflâs sonrası Ziraat Bankası'na olan borcu, bankanın Trabzon şubesine ödeneceğinin zaman ve şartlarını taahhüt eden ticarî mektup. Tamamı daktilo. "[TRABZON TİCARET TARİHİ] 1930 Erken dönem Cumhuriyet Trabzonlu Hacıalihafız Z. Mahdumları antetli ticarî mektup". Transkripsiyon: "Efendim, Trabzon Şübenize olan borclarımızı mülklerimizle ipotek suretiyle temin hususindaki şifahi muracaatlarimiza hüsnü kabul göstererek evvelce verilmiş olan iflas kararının ref'i hakkındaki ilamın muhterem müessisenize göndermekliğimizi emir buyurmiş olduğunuzdan mezkûr ilamları melfufen takdim eyleyoruz. Osmalı Bankası da dahl lduğu halde...". Serdar Zade Hacı Salih Mahtumları [ve] Hacı Ali Hafız Zade Mahtumları. İmzasız, daktilo. Mektup "Ziraat Bankası Müdüriyyeti Umumiyyesine, Ankara"'ya yazılmış ve gönderilmiştir. Donanma-yı Osmanî Muavenet-i Milliye Cemiyeti Trabzon Şubesi'nin idare heyetinde de uzun dönem bulunan Hacı Ali Hafız-Zâde ailesi, Trabzon'lu köklü bir ailedir. Aileden çok sayıda büyük tüccar yetişmiş ve ticaret, ziraat ile uğraşmışlardır. Hacı Ali Hafız-zade Hakkı Efendi, cumhuriyete geçiş sürecinde Trabzon belediye başkanlığı görevini ifa eylemiştir (1922-1923). -- Trabzon Eşrâf Ticaret Karadeniz Osmanlı kültürü Erken dönem Cumhuriyet Türkiyesi.

    TLSatıldı
  • GAYRIMÜSLİM AZINLIK GREEKS / GREECE / KADIKÖY RUM CEMAATİ / DİL TEDRÎSÂTI-[GAYRIMÜSLİM AZINLIK / KADIKÖY RUM CEMAATİ / DİL TEDRÎSÂTI] "Kadıköy Onuncu Daire-yi Belediye Hacı Mahmud" damgalı, Kadıköy'de Caferağa Mahallesi'nde Moda Caddesi'nde Hallis Efendi'nin hanesinde lisân-i Osmânî ile Frasızca ve Rumca tedris etmek üzere olduğu ve buna dair işlemler. Tamamı Osmanlıca el yazısı belge. 32x24 cm. 1 sayfa. 10 satır Osmanlıca el yazması. Sol üst köşede yazıyı etkileyen küçük bir yırtık olmasına karşın temiz bir belge. Katlı. "Hüve" ile başlayan belge, "Rum Kilisesi cemaatine" elkabıyla devam etmekte. "Kadıköy Onuncu Daire-yi Belediye Hacı Mmahmud" damgalı. "Kadıköy'de Caferağa Mahallesi'nde Moda Caddesi'nde Hallis Efendi'nin hanesine lisân-i Osmânî ile Frasızca ve Rumca tedris etmek üzere bulunan alâsı istirhâmına dâir aarif Nezâreti celilesine takdîm etmek olduğu arzuhâlde beyân... hanesine mekteb... oraya kaç şâkîrd devam edecek olduğu, mekteb-i millî haricinde husûsî mekteb küşâdına ihtiyaç görülüb görülmediği hâne-yi mezbûrun mekteb ihtiyacına makzûru ol beyânı işâren (?) Maarif Nezâreti celilesinin... fî 14 Eylül sene [1]211 temîn ve 85 numerolu emirnâme-yi... tahsîsât ve ifâsına... [.] Zikrolunan haneye husûsî mekteb... mekâtîb-i milliye-i hariciye tedrîsât ile mekteb-i küşâdına...". -- Gayrımüslim azınlık Rum cemaati Kadıköy Moda Rum Kilisesi Filoloji Eğitim tarihi Sosyal tarih Türkçe / Rumca / Fransızca eğitimi Rum okulları.

    Lot No: 296

    Lot: 296

    GAYRIMÜSLİM AZINLIK GREEKS / GREECE / KADIKÖY RUM CEMAATİ / DİL TEDRÎSÂTI-[GAYRIMÜSLİM AZINLIK / KADIKÖY RUM CEMAATİ / DİL TEDRÎSÂTI] "Kadıköy Onuncu Daire-yi Belediye Hacı Mahmud" damgalı, Kadıköy'de Caferağa Mahallesi'nde Moda Caddesi'nde Hallis Efendi'nin hanesinde lisân-i Osmânî ile Frasızca ve Rumca tedris etmek üzere olduğu ve buna dair işlemler. Tamamı Osmanlıca el yazısı belge. 32x24 cm. 1 sayfa. 10 satır Osmanlıca el yazması. Sol üst köşede yazıyı etkileyen küçük bir yırtık olmasına karşın temiz bir belge. Katlı. "Hüve" ile başlayan belge, "Rum Kilisesi cemaatine" elkabıyla devam etmekte. "Kadıköy Onuncu Daire-yi Belediye Hacı Mmahmud" damgalı. "Kadıköy'de Caferağa Mahallesi'nde Moda Caddesi'nde Hallis Efendi'nin hanesine lisân-i Osmânî ile Frasızca ve Rumca tedris etmek üzere bulunan alâsı istirhâmına dâir aarif Nezâreti celilesine takdîm etmek olduğu arzuhâlde beyân... hanesine mekteb... oraya kaç şâkîrd devam edecek olduğu, mekteb-i millî haricinde husûsî mekteb küşâdına ihtiyaç görülüb görülmediği hâne-yi mezbûrun mekteb ihtiyacına makzûru ol beyânı işâren (?) Maarif Nezâreti celilesinin... fî 14 Eylül sene [1]211 temîn ve 85 numerolu emirnâme-yi... tahsîsât ve ifâsına... [.] Zikrolunan haneye husûsî mekteb... mekâtîb-i milliye-i hariciye tedrîsât ile mekteb-i küşâdına...". -- Gayrımüslim azınlık Rum cemaati Kadıköy Moda Rum Kilisesi Filoloji Eğitim tarihi Sosyal tarih Türkçe / Rumca / Fransızca eğitimi Rum okulları.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ULEMÂSI / ERZURUM-[ERZURUM MÜFTİ-Yİ ESBÂKININ ÜCRET-İ TEDRÎBE'DEN MUAF TUTULMASI - İLMİYE] 1327 [1911] Osmanlıca resmi evrak: Mumaileyh [Lütfullah] Vehbi Efendi'nin ücret-i tedribeden [i.e. Geçiş ücreti] affı hakkında. Osmanlıca, mühürlü, resmi evrak. 2 sayfa.23 Teşrin-i Evvel 1327 (Rumi)  -  5 Kasım 1911 (Miladi) tarihli Karagümrük mevki memurunun Vehbi Efendi’nin gelir durumunu incelemesi ve ardından Müfettiş Şükrü Bey'in kararıyla Vehbi Efendi’nin geçiş parasını (ücret-i tedribe) ödeyecek geliri olmadığına hükmedilerek kendisinin bundan muaf tutulmasına karar verilmiştir. Erkek kardeşlerinden biri Manastır’da teğmen, diğeri Gelibolu’da muallim olan Vehbi Efendi’nin babasından kalan maaşla geçindiği anlaşılmıştır. Belgeden anlaşıldığı üzere ulemadan olan [Lütfullah] Vehbi, (1850-1919), 1850 [H. 1266] yılında Erzurum'da doğdu. 1878'de Erzurum Harp Okulu'nda Arapça hocalığı yaptı ve 1897'de Erzurum müftüsü oldu. Emekli olduktan sonra Osmanlı Meclis-i Mebûsânı'nda Erzurum vilayet mebusluğu yaptı. Molla Abdurrahman Camî'nin "Cilâu'r-Ruh" adlı eseri üzerine yazdığı "Feyzü's-sünûh" şerhiyle ünlüdür. -- Osmanlı uleması Erzurum Erken dönem 20. yüzyıl.

    Lot No: 297

    Lot: 297

    OSMANLI ULEMÂSI / ERZURUM-[ERZURUM MÜFTİ-Yİ ESBÂKININ ÜCRET-İ TEDRÎBE'DEN MUAF TUTULMASI - İLMİYE] 1327 [1911] Osmanlıca resmi evrak: Mumaileyh [Lütfullah] Vehbi Efendi'nin ücret-i tedribeden [i.e. Geçiş ücreti] affı hakkında. Osmanlıca, mühürlü, resmi evrak. 2 sayfa.23 Teşrin-i Evvel 1327 (Rumi) - 5 Kasım 1911 (Miladi) tarihli Karagümrük mevki memurunun Vehbi Efendi’nin gelir durumunu incelemesi ve ardından Müfettiş Şükrü Bey'in kararıyla Vehbi Efendi’nin geçiş parasını (ücret-i tedribe) ödeyecek geliri olmadığına hükmedilerek kendisinin bundan muaf tutulmasına karar verilmiştir. Erkek kardeşlerinden biri Manastır’da teğmen, diğeri Gelibolu’da muallim olan Vehbi Efendi’nin babasından kalan maaşla geçindiği anlaşılmıştır. Belgeden anlaşıldığı üzere ulemadan olan [Lütfullah] Vehbi, (1850-1919), 1850 [H. 1266] yılında Erzurum'da doğdu. 1878'de Erzurum Harp Okulu'nda Arapça hocalığı yaptı ve 1897'de Erzurum müftüsü oldu. Emekli olduktan sonra Osmanlı Meclis-i Mebûsânı'nda Erzurum vilayet mebusluğu yaptı. Molla Abdurrahman Camî'nin "Cilâu'r-Ruh" adlı eseri üzerine yazdığı "Feyzü's-sünûh" şerhiyle ünlüdür. -- Osmanlı uleması Erzurum Erken dönem 20. yüzyıl.

    TLSatıldı
  • OSMANLI AİLE İLİŞKİLERİ - RİZE / SÜRMENE-[RİZE - SÜRMENE] Osmanlıca el yazma mektup - Hüseyin Avni imzalı ve 18 Mayıs 1336 [1920] tarihli kızına hitaben yazılmış ve Avni'ye imzalı kız kardeşine yazılmış iki bir mektup aynı kağıt üzerinde. Sürmene ve Rize’de ailevi ilişkiler. Tamamı Osmanlıca el yazısı nadir belge. "Bir guruş ve daha ziyâde meblâğ veya kıymeti hâvî olan kefâletnâmelere mahsûs vergidir" matbû antetli özel kağıda devamı el yazısı olan 30 / 5 / [13]38 hicrî tarihli [Milâdî 1922] belge. 1 sayfa. Katlı. 34x25 cm. Osmanlıca. Mühürlü - imzalı. "1922 Müderris Çakırzâde Mehmed Ali Efendi 1338 tarihinde Habsamane [Gölköy] nahiyesi meclis azâlığı içün Adana ekseriyet zevât meyânında zâtınızın azâlığa... vazifenizin devâm etmenizi mübeyyîn...". -- Adana Ordu Yerel tarih Osmanlıca nadir belgeler Müderris Eğitim tarihi Medrese Osmanlı kültürü Eğitim tarihi Sosyal tarih.

    Lot No: 298

    Lot: 298

    OSMANLI AİLE İLİŞKİLERİ - RİZE / SÜRMENE-[RİZE - SÜRMENE] Osmanlıca el yazma mektup - Hüseyin Avni imzalı ve 18 Mayıs 1336 [1920] tarihli kızına hitaben yazılmış ve Avni'ye imzalı kız kardeşine yazılmış iki bir mektup aynı kağıt üzerinde. Sürmene ve Rize’de ailevi ilişkiler. Tamamı Osmanlıca el yazısı nadir belge. "Bir guruş ve daha ziyâde meblâğ veya kıymeti hâvî olan kefâletnâmelere mahsûs vergidir" matbû antetli özel kağıda devamı el yazısı olan 30 / 5 / [13]38 hicrî tarihli [Milâdî 1922] belge. 1 sayfa. Katlı. 34x25 cm. Osmanlıca. Mühürlü - imzalı. "1922 Müderris Çakırzâde Mehmed Ali Efendi 1338 tarihinde Habsamane [Gölköy] nahiyesi meclis azâlığı içün Adana ekseriyet zevât meyânında zâtınızın azâlığa... vazifenizin devâm etmenizi mübeyyîn...". -- Adana Ordu Yerel tarih Osmanlıca nadir belgeler Müderris Eğitim tarihi Medrese Osmanlı kültürü Eğitim tarihi Sosyal tarih.

    TLSatıldı
  • 1956 DONDURUCU İSTANBUL KIŞI / İSTANBUL TARİHİ-[1956 DONDURUCU İSTANBUL KIŞI] 1956 Osmanlıca el yazısı mektup: PTT memurundan birinden annesine mektup. Orijinal Osmanlıca el yazısı mektup, 2 sayfa, son sayfası eksik, imzasız. 10.02.1956 yılında İstanbul'da, bir posta memurunun annesine yazdığı mektup 1956 yılının şiddetli geçen kışı üzerine yazılmıştır. Yazar, kar tanesi gibi güzel bir şeyin nasıl böyle felaketlere sebebiyet verebildiğini sorar. Bunun üzerine o sene İstanbul halkını heyecana sürükleyen olayı, üç posta memurunun bozulan telefon hattını tamir için Terkos Köyü'ne doğru çıktıkları yolda karda mahzur kalarak başlarına gelenleri ve kurtuluş hikayelerini anlatır. Askerler tarafından kurtarılan memurlar bir süre Dursunbey Köyü'nde misafir edilir. Yazar, mektupta 1925 senesinde Ankara'dan Ayaş'a teftişe giden babasının başına gelen benzer bir olayı da anlatır. -- İstanbul kışı Şehir tarihi Sosyal tarih

    Lot No: 299

    Lot: 299

    1956 DONDURUCU İSTANBUL KIŞI / İSTANBUL TARİHİ-[1956 DONDURUCU İSTANBUL KIŞI] 1956 Osmanlıca el yazısı mektup: PTT memurundan birinden annesine mektup. Orijinal Osmanlıca el yazısı mektup, 2 sayfa, son sayfası eksik, imzasız. 10.02.1956 yılında İstanbul'da, bir posta memurunun annesine yazdığı mektup 1956 yılının şiddetli geçen kışı üzerine yazılmıştır. Yazar, kar tanesi gibi güzel bir şeyin nasıl böyle felaketlere sebebiyet verebildiğini sorar. Bunun üzerine o sene İstanbul halkını heyecana sürükleyen olayı, üç posta memurunun bozulan telefon hattını tamir için Terkos Köyü'ne doğru çıktıkları yolda karda mahzur kalarak başlarına gelenleri ve kurtuluş hikayelerini anlatır. Askerler tarafından kurtarılan memurlar bir süre Dursunbey Köyü'nde misafir edilir. Yazar, mektupta 1925 senesinde Ankara'dan Ayaş'a teftişe giden babasının başına gelen benzer bir olayı da anlatır. -- İstanbul kışı Şehir tarihi Sosyal tarih

    TLSatıldı
  • TAYYARE BİLETİ - ÇEKİLİŞ TARİHİ-[TAYYARE BİLETİ ALINMASI İÇİN GÖNDERİLEN PARA] 1931 Osmanlıca el yazısı mektup: Giresun'daki Hacı Bey'den İstanbul'daki ailesine. Orijinal el yazması Osmanlıca mektup. 2 sayfa, imzalı, 11.01.1931 tarihli. Çalışmak için İstanbul'dan Giresun'a giden Hacı Bey'in İstanbul'daki ailesine yazdığı mektupta bazı noktalar göze çarpar. Hacı Bey İş Bankası vasıtasıyla aiesine gönderdiği paranın küsürüyle Tayyare biletinin alınmasını rica eder. Bir süredir Giresun'da çalışan Hacı Bey yağ alarak İstanbul'a ailesine gönderir. Doktor olan kardeşinden bahseder. Büyük bir aileye hitaben yazıldığı anlaşılan mektupta yazar, teyzesi Refet hanıma ve Hamide ve Hatice hanımlara selam gönderir. Nazmi, Hadiye, Osman, Şerife isimli çocuklara da selam söyler.

    Lot No: 300

    Lot: 300

    TAYYARE BİLETİ - ÇEKİLİŞ TARİHİ-[TAYYARE BİLETİ ALINMASI İÇİN GÖNDERİLEN PARA] 1931 Osmanlıca el yazısı mektup: Giresun'daki Hacı Bey'den İstanbul'daki ailesine. Orijinal el yazması Osmanlıca mektup. 2 sayfa, imzalı, 11.01.1931 tarihli. Çalışmak için İstanbul'dan Giresun'a giden Hacı Bey'in İstanbul'daki ailesine yazdığı mektupta bazı noktalar göze çarpar. Hacı Bey İş Bankası vasıtasıyla aiesine gönderdiği paranın küsürüyle Tayyare biletinin alınmasını rica eder. Bir süredir Giresun'da çalışan Hacı Bey yağ alarak İstanbul'a ailesine gönderir. Doktor olan kardeşinden bahseder. Büyük bir aileye hitaben yazıldığı anlaşılan mektupta yazar, teyzesi Refet hanıma ve Hamide ve Hatice hanımlara selam gönderir. Nazmi, Hadiye, Osman, Şerife isimli çocuklara da selam söyler.

    TLSatıldı
  • EBCED - TASAVVUF - TARİH DÜŞÜRME-[OSMANLICA EBCED / ŞİİR] Hurşid Efendi'nin ölümü için düşülen tarih beyitleri (Hicrî: 1300 = Milâdî: 1884). Orijinal Osmanlıca el yazması. [OSMANLICA EBCED / ŞİİR] Hurşid Efendi’nin ölümü için düşülen tarih beyitleri (Hicrî: 1300 = Milâdî: 1884). 11,5x12,5 cm. Tamamı Osmanlıca. -- Tasavvuf Ebced Osmanlı kültürü

    Lot No: 301

    Lot: 301

    EBCED - TASAVVUF - TARİH DÜŞÜRME-[OSMANLICA EBCED / ŞİİR] Hurşid Efendi'nin ölümü için düşülen tarih beyitleri (Hicrî: 1300 = Milâdî: 1884). Orijinal Osmanlıca el yazması. [OSMANLICA EBCED / ŞİİR] Hurşid Efendi’nin ölümü için düşülen tarih beyitleri (Hicrî: 1300 = Milâdî: 1884). 11,5x12,5 cm. Tamamı Osmanlıca. -- Tasavvuf Ebced Osmanlı kültürü

    TLSatıldı