Currency Converter:

Lot: 1

Güncel Fiyat: 10.000 TL Açılış Fiyatı: 10.000 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

[ARAP HARFLİ BOŞNAKÇA: AREBICA / OSMANLICA / ARAPÇA ÜÇ DİLLİ DİPLOMA / ÇOK NADİR] Mekteb-i Ibtidaiyye-i Şehâdetnâme (Me Ketebesku Suyedu Čanstuj)

Yašić Mehmed adına 1933'te, Osmanlı'nın Balkanlar'daki son topraklarından biri olan Tuzla'daki Kadın Mektebi Ibtidaijje [ibtidaiyesi] tarafından düzenlenmiş çok nadir Arebica diploma. Hafif lekeler, kat yerlerinde zayıflama ve arka kısımda bant tamiri mevcut. AREBİCA: Sırp-Hırvat dilini yazmak için kullanılan Arap alfabesinin bir çeşididir. Esas olarak 15. ve 19. yüzyıllar arasında kullanılmış ve sıklıkla Aljamiado edebiyatının bir parçası olarak sınıflandırılmıştır. Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında (1878-1918) Bosnalı Müslümanların Arebica'ya Latin ve Kiril alfabeleriyle eşit statü verme çabaları başarısız olmuştur. Özellikle erken dönem Yugoslavya'daki Müslümanlar arasında (Bosna Hersek bölgesinde) edebiyatın dışında Arebica, diğer yazılara göre çok daha az kullanılsa da dini okullarda ve yönetimde kullanılmıştır. 36x25 cm, bant ile tamir görmüş haliyle.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • [ARAP HARFLİ BOŞNAKÇA: AREBICA / OSMANLICA / ARAPÇA ÜÇ DİLLİ DİPLOMA / ÇOK NADİR] Mekteb-i Ibtidaiyye-i Şehâdetnâme (Me Ketebesku Suyedu Čanstuj)-Yašić Mehmed adına 1933'te, Osmanlı'nın Balkanlar'daki son topraklarından biri olan Tuzla'daki Kadın Mektebi Ibtidaijje [ibtidaiyesi] tarafından düzenlenmiş çok nadir Arebica diploma. Hafif lekeler, kat yerlerinde zayıflama ve arka kısımda bant tamiri mevcut.

AREBİCA: Sırp-Hırvat dilini yazmak için kullanılan Arap alfabesinin bir çeşididir. Esas olarak 15. ve 19. yüzyıllar arasında kullanılmış ve sıklıkla Aljamiado edebiyatının bir parçası olarak sınıflandırılmıştır. Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında (1878-1918) Bosnalı Müslümanların Arebica'ya Latin ve Kiril alfabeleriyle eşit statü verme çabaları başarısız olmuştur.

Özellikle erken dönem Yugoslavya'daki Müslümanlar arasında (Bosna Hersek bölgesinde) edebiyatın dışında Arebica, diğer yazılara göre çok daha az kullanılsa da dini okullarda ve yönetimde kullanılmıştır.

 36x25 cm, bant ile tamir görmüş haliyle.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    [ARAP HARFLİ BOŞNAKÇA: AREBICA / OSMANLICA / ARAPÇA ÜÇ DİLLİ DİPLOMA / ÇOK NADİR] Mekteb-i Ibtidaiyye-i Şehâdetnâme (Me Ketebesku Suyedu Čanstuj)-Yašić Mehmed adına 1933'te, Osmanlı'nın Balkanlar'daki son topraklarından biri olan Tuzla'daki Kadın Mektebi Ibtidaijje [ibtidaiyesi] tarafından düzenlenmiş çok nadir Arebica diploma. Hafif lekeler, kat yerlerinde zayıflama ve arka kısımda bant tamiri mevcut. AREBİCA: Sırp-Hırvat dilini yazmak için kullanılan Arap alfabesinin bir çeşididir. Esas olarak 15. ve 19. yüzyıllar arasında kullanılmış ve sıklıkla Aljamiado edebiyatının bir parçası olarak sınıflandırılmıştır. Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında (1878-1918) Bosnalı Müslümanların Arebica'ya Latin ve Kiril alfabeleriyle eşit statü verme çabaları başarısız olmuştur. Özellikle erken dönem Yugoslavya'daki Müslümanlar arasında (Bosna Hersek bölgesinde) edebiyatın dışında Arebica, diğer yazılara göre çok daha az kullanılsa da dini okullarda ve yönetimde kullanılmıştır. 36x25 cm, bant ile tamir görmüş haliyle.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik Tarihi] Kanarya Vapuru Güverte Jurnali - 1939-K.Z.V.K.L. Ş. Kumpanyasının Kanarya Vapuru'nun 22 Nisan 1939 tarihinde İzmir'den Zonguldak'a gerçekleşen seferin güğerte (güverte) seyir jurnali. 39x28 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    [Denizcilik Tarihi] Kanarya Vapuru Güverte Jurnali - 1939-K.Z.V.K.L. Ş. Kumpanyasının Kanarya Vapuru'nun 22 Nisan 1939 tarihinde İzmir'den Zonguldak'a gerçekleşen seferin güğerte (güverte) seyir jurnali. 39x28 cm.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik Tarihi] Osmanlı Donanma Cemiyeti Kastamonu şubesi Kurban Bayramı'nda kurban derilerinin toplanması ile ilgili polis müdüriyetleriyle iletişim halinde olunması ile ilgili 1333 [1917] tarihli belge-33x21 cm, üzerinde cemiyet mührü ve pul mevcuttur.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    [Denizcilik Tarihi] Osmanlı Donanma Cemiyeti Kastamonu şubesi Kurban Bayramı'nda kurban derilerinin toplanması ile ilgili polis müdüriyetleriyle iletişim halinde olunması ile ilgili 1333 [1917] tarihli belge-33x21 cm, üzerinde cemiyet mührü ve pul mevcuttur.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik Tarihi] Osmanlıca Donanma Cemiyeti Kastamonu Merkez Şubesi'nde uzun yıllar vazife almış Hüseyin Hüsnü Efendi için çıkarılan hüsn-i hâl varakası 1330 [1914] tarihli belge-33x21 cm, üzerinde cemiyet mührü ve pul mevcuttur.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    [Denizcilik Tarihi] Osmanlıca Donanma Cemiyeti Kastamonu Merkez Şubesi'nde uzun yıllar vazife almış Hüseyin Hüsnü Efendi için çıkarılan hüsn-i hâl varakası 1330 [1914] tarihli belge-33x21 cm, üzerinde cemiyet mührü ve pul mevcuttur.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik Tarihi] İttihattan Kuvvet Doğar kapaklı Osmanlıca Donanma Mecmuası Haziran 1326 [1910] Numara: 4-"Beşiktaş'ta Yedi-Sekiz Hasan Paşa türbesini yapmak için yerinden çıkarılan mezar taşları" iç kapaklı; Gazi Barbaros Hayrettin'in Türbesi Evkâfı başlıklı yazı, türbenin içinden görseller, cemiyet azalarının fotoğrafları, arka iç sayfada "Galata Tiring" mağaza reklamı. Matbaa-i Hayriyye ve Şürekası.  25x18 cm, 290-384 sayfalar arası, kapakta yıpranma mevcut harici temiz durumda.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    [Denizcilik Tarihi] İttihattan Kuvvet Doğar kapaklı Osmanlıca Donanma Mecmuası Haziran 1326 [1910] Numara: 4-"Beşiktaş'ta Yedi-Sekiz Hasan Paşa türbesini yapmak için yerinden çıkarılan mezar taşları" iç kapaklı; Gazi Barbaros Hayrettin'in Türbesi Evkâfı başlıklı yazı, türbenin içinden görseller, cemiyet azalarının fotoğrafları, arka iç sayfada "Galata Tiring" mağaza reklamı. Matbaa-i Hayriyye ve Şürekası. 25x18 cm, 290-384 sayfalar arası, kapakta yıpranma mevcut harici temiz durumda.

    TLSatıldı
  • [Büyük Boy Hüccet] Osmanlıca Samsun Çarşamba kazâsına tâbi Ahmed Bey mahallesinde sakin iken vefat eden Ahmed bin Bekir'in mallarının çocukları arasında bölünmesine dair mahkeme-i şeriyyenin çıkardığı Osmanlıca hüccet varakası, 1284 [1868] tarihli-80x29 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    [Büyük Boy Hüccet] Osmanlıca Samsun Çarşamba kazâsına tâbi Ahmed Bey mahallesinde sakin iken vefat eden Ahmed bin Bekir'in mallarının çocukları arasında bölünmesine dair mahkeme-i şeriyyenin çıkardığı Osmanlıca hüccet varakası, 1284 [1868] tarihli-80x29 cm.

    TLSatıldı
  • Birinci Dünya Savaşında esir kampında bulunan Alman askerlere ait mektuplar-1916, 1918 tarihlerinde yazılan mektuplarda Almanya'nın Wilhelmshaven, Wesel, Res Dive, Denburg gibi şehirlere ait posta damgaları mevcuttur. 13x10 cmi dört adet mektup.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Birinci Dünya Savaşında esir kampında bulunan Alman askerlere ait mektuplar-1916, 1918 tarihlerinde yazılan mektuplarda Almanya'nın Wilhelmshaven, Wesel, Res Dive, Denburg gibi şehirlere ait posta damgaları mevcuttur. 13x10 cmi dört adet mektup.

    TLSatıldı
  • William Henry Bartlett (1809-1854), The Mihrab of The Mosque of Suleimanie (Süleymaniye Cami Mihrabı)-W. H. Bartlett , J.H. Le Keux, London Published. 27x21 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    William Henry Bartlett (1809-1854), The Mihrab of The Mosque of Suleimanie (Süleymaniye Cami Mihrabı)-W. H. Bartlett , J.H. Le Keux, London Published. 27x21 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • Ankara'da kartopu oynayan bir grup: Arkada nefis bir eski Ankara manzarası [Büyük boy]-Gümüş jelatin baskı,28x22 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Ankara'da kartopu oynayan bir grup: Arkada nefis bir eski Ankara manzarası [Büyük boy]-Gümüş jelatin baskı,28x22 cm.

    TLSatıldı
  • Türk Siyasi Tarihi-Kasım 1952'de Britanya'yı ziyaret eden Türk Millet Vekilleri heyetinden Bayan Nazlı Tlabar B.B.C.'nin Türkçe servisi spikerlerinden Sabih Aykoler ile mülakatı. Arka yüzü İngilizce Türkçe açıklamalı orijinal basın fotoğrafı. 15x10 cm. 
Hatice Nazlı Tlabar (13 Eylül 1913, İstanbul - 22 Nisan 1971), Türk siyasetçi.
Almanya Heidelberg Üniversitesi'nde felsefe eğitimi görmüştür. İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rumca bilmektedir. Serbest Gazetecilik, Çocuk Bakımevi sahipliği, Hür Fikirler, Türk Turizm, Türk-Pakistan Dostluk Cemiyeti ve Y.W.C.A. Amerikan Cemiyeti çalışanlıkları, Belçika, News Exchange Ajansı ve Avusturya Wiener İllustrierte Dergisi Türkiye Mümessilliği ve Muhabirliği, TBMM IX., X. ve XI. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile IX. ve X. Dönem TBMM Başkanlık Divânı Kâtip Üyelikleri yapmıştır.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Türk Siyasi Tarihi-Kasım 1952'de Britanya'yı ziyaret eden Türk Millet Vekilleri heyetinden Bayan Nazlı Tlabar B.B.C.'nin Türkçe servisi spikerlerinden Sabih Aykoler ile mülakatı. Arka yüzü İngilizce Türkçe açıklamalı orijinal basın fotoğrafı. 15x10 cm. Hatice Nazlı Tlabar (13 Eylül 1913, İstanbul - 22 Nisan 1971), Türk siyasetçi. Almanya Heidelberg Üniversitesi'nde felsefe eğitimi görmüştür. İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rumca bilmektedir. Serbest Gazetecilik, Çocuk Bakımevi sahipliği, Hür Fikirler, Türk Turizm, Türk-Pakistan Dostluk Cemiyeti ve Y.W.C.A. Amerikan Cemiyeti çalışanlıkları, Belçika, News Exchange Ajansı ve Avusturya Wiener İllustrierte Dergisi Türkiye Mümessilliği ve Muhabirliği, TBMM IX., X. ve XI. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile IX. ve X. Dönem TBMM Başkanlık Divânı Kâtip Üyelikleri yapmıştır.

    TLSatıldı
  • Türk Siyasi Tarihi-10 Haziran 1960 Ankara, şehit talebeler ve İnkılap şehidi Tğm. Ali İhsan Kalmaz Anıtkabir'de. 27 Mayıs askeri darbesi sırasında şehit olan Teğmen Ali İhsan Kalmaz'ın Anıtkabir'de düzenlenen cenaze töreni havadan görünüm. 26x20 cm, üstte küçük bir yırtık mevcuttur. Ali İhsan Kalmaz, 27 Mayıs Darbesinde Ankara'nın Ulus semtindeki PTT binasının askerî cunta tarafından ele geçirilmesi sırasında ölen Teğmen rütbesindeki Türk asker. Atatürk'ten sonra Anıtkabir'e defnedilen ilk 5 cenazeden biridir Şehit teğmen Ali İhsan Kalmaz'ın cenazesi.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Türk Siyasi Tarihi-10 Haziran 1960 Ankara, şehit talebeler ve İnkılap şehidi Tğm. Ali İhsan Kalmaz Anıtkabir'de. 27 Mayıs askeri darbesi sırasında şehit olan Teğmen Ali İhsan Kalmaz'ın Anıtkabir'de düzenlenen cenaze töreni havadan görünüm. 26x20 cm, üstte küçük bir yırtık mevcuttur. Ali İhsan Kalmaz, 27 Mayıs Darbesinde Ankara'nın Ulus semtindeki PTT binasının askerî cunta tarafından ele geçirilmesi sırasında ölen Teğmen rütbesindeki Türk asker. Atatürk'ten sonra Anıtkabir'e defnedilen ilk 5 cenazeden biridir Şehit teğmen Ali İhsan Kalmaz'ın cenazesi.

    TLSatıldı
  • Türk Siyasi Tarihi - Fahri Çoker Arşivinden-Ankara Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda resmi bir cenaze töreni 24x18 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Türk Siyasi Tarihi - Fahri Çoker Arşivinden-Ankara Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda resmi bir cenaze töreni 24x18 cm.

    TLSatıldı
  • Türk Siyasi Tarihi - Fahri Çoker Arşivinden-Ankara Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda resmi bir cenaze töreni 24x18 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Türk Siyasi Tarihi - Fahri Çoker Arşivinden-Ankara Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda resmi bir cenaze töreni 24x18 cm.

    TLSatıldı
  • Ağrı Hava Şehitleri Anıtı-1930 yılında İran Veliahtının düğününe giden iki uçak kötü hava şartları sebebiyle düşmüş, şehit olan Pilot Ast. Fethi Türker ve Makinist Sıdık uyar buraya defnedilmiştir. Şehitlik Nidai Paşa tarafından 1930 yılında yaptırılmıştır. 23x19 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Ağrı Hava Şehitleri Anıtı-1930 yılında İran Veliahtının düğününe giden iki uçak kötü hava şartları sebebiyle düşmüş, şehit olan Pilot Ast. Fethi Türker ve Makinist Sıdık uyar buraya defnedilmiştir. Şehitlik Nidai Paşa tarafından 1930 yılında yaptırılmıştır. 23x19 cm.

    TLSatıldı
  • Türk Siyasi Tarihi -  Yassıada Davaları 1960-Yassıada Mahkemesi Topkapı Davaları sırasında Yüksek Adalet Divanı Kemal Gökçen, Hasan Gürsel, Abdullah Üner, Ferruh Adalı (Reis), Nahit Saçlıoğlu, Adil Sanal, Mehmet Çokgüçlü, Vasfi Göksu'dan oluşan heyet, 6.12.1960.  25x20 cm.
Topkapı Olayları:  İsmet İnönü, Manisa ve İzmir'den sonra 4 Mayıs 1959 tarihinde İstanbul'a gelmiş ve Yeşilköy Havalimanı'ndan şehir merkezine giderken Topkapı'da önce trafik müdürü tarafından durdurulmuş ve sonra halkın saldırısına uğramıştır. Polisler ve askerler müdahale etmemişlerdir. Ancak o sırada Binbaşı Kenan Bayraktar'ın emriyle askerler müdahale etmiş ve İnönü kurtarılmıştır.
Celâl Bayar, Adnan Menderes, bakanlar ve milletvekillerinden oluşan toplam 60 sanık, "4 Mayıs 1959 tarihinde Topkapı'da İsmet İnönü'ye karşı bir suikast düzenlemek amacıyla halkı kışkırttıkları" suçlamasıyla yargılanmışlardır. Aralarında Celâl Bayar ve Adnan Menderes'in de bulunduğu toplam 17 sanık mahkûm olmuş, 43 sanık ise beraat etmiştir.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Türk Siyasi Tarihi - Yassıada Davaları 1960-Yassıada Mahkemesi Topkapı Davaları sırasında Yüksek Adalet Divanı Kemal Gökçen, Hasan Gürsel, Abdullah Üner, Ferruh Adalı (Reis), Nahit Saçlıoğlu, Adil Sanal, Mehmet Çokgüçlü, Vasfi Göksu'dan oluşan heyet, 6.12.1960. 25x20 cm. Topkapı Olayları: İsmet İnönü, Manisa ve İzmir'den sonra 4 Mayıs 1959 tarihinde İstanbul'a gelmiş ve Yeşilköy Havalimanı'ndan şehir merkezine giderken Topkapı'da önce trafik müdürü tarafından durdurulmuş ve sonra halkın saldırısına uğramıştır. Polisler ve askerler müdahale etmemişlerdir. Ancak o sırada Binbaşı Kenan Bayraktar'ın emriyle askerler müdahale etmiş ve İnönü kurtarılmıştır. Celâl Bayar, Adnan Menderes, bakanlar ve milletvekillerinden oluşan toplam 60 sanık, "4 Mayıs 1959 tarihinde Topkapı'da İsmet İnönü'ye karşı bir suikast düzenlemek amacıyla halkı kışkırttıkları" suçlamasıyla yargılanmışlardır. Aralarında Celâl Bayar ve Adnan Menderes'in de bulunduğu toplam 17 sanık mahkûm olmuş, 43 sanık ise beraat etmiştir.

    TLSatıldı
  • Türk Siyasi Tarihi -  Yassıada Davaları 1960-Yassıada Mahkemesi Topkapı Davaları, avukatlar heyeti. Ön yüzü notlu, 26x20 cm. Topkapı Olayları:  İsmet İnönü, Manisa ve İzmir'den sonra 4 Mayıs 1959 tarihinde İstanbul'a gelmiş ve Yeşilköy Havalimanı'ndan şehir merkezine giderken Topkapı'da önce trafik müdürü tarafından durdurulmuş ve sonra halkın saldırısına uğramıştır. Polisler ve askerler müdahale etmemişlerdir. Ancak o sırada Binbaşı Kenan Bayraktar'ın emriyle askerler müdahale etmiş ve İnönü kurtarılmıştır.
Celâl Bayar, Adnan Menderes, bakanlar ve milletvekillerinden oluşan toplam 60 sanık, "4 Mayıs 1959 tarihinde Topkapı'da İsmet İnönü'ye karşı bir suikast düzenlemek amacıyla halkı kışkırttıkları" suçlamasıyla yargılanmışlardır. Aralarında Celâl Bayar ve Adnan Menderes'in de bulunduğu toplam 17 sanık mahkûm olmuş, 43 sanık ise beraat etmiştir.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Türk Siyasi Tarihi - Yassıada Davaları 1960-Yassıada Mahkemesi Topkapı Davaları, avukatlar heyeti. Ön yüzü notlu, 26x20 cm. Topkapı Olayları: İsmet İnönü, Manisa ve İzmir'den sonra 4 Mayıs 1959 tarihinde İstanbul'a gelmiş ve Yeşilköy Havalimanı'ndan şehir merkezine giderken Topkapı'da önce trafik müdürü tarafından durdurulmuş ve sonra halkın saldırısına uğramıştır. Polisler ve askerler müdahale etmemişlerdir. Ancak o sırada Binbaşı Kenan Bayraktar'ın emriyle askerler müdahale etmiş ve İnönü kurtarılmıştır. Celâl Bayar, Adnan Menderes, bakanlar ve milletvekillerinden oluşan toplam 60 sanık, "4 Mayıs 1959 tarihinde Topkapı'da İsmet İnönü'ye karşı bir suikast düzenlemek amacıyla halkı kışkırttıkları" suçlamasıyla yargılanmışlardır. Aralarında Celâl Bayar ve Adnan Menderes'in de bulunduğu toplam 17 sanık mahkûm olmuş, 43 sanık ise beraat etmiştir.

    TLSatıldı
  • Türk Siyasi Tarihi -  Yassıada Davaları 1960-Yassıada Mahkemesi Topkapı Davaları, avukatlar heyeti. Ön ve arka yüzü kaşeli, sağ üst köşesi kırık,  26x20 cm. Topkapı Olayları:  İsmet İnönü, Manisa ve İzmir'den sonra 4 Mayıs 1959 tarihinde İstanbul'a gelmiş ve Yeşilköy Havalimanı'ndan şehir merkezine giderken Topkapı'da önce trafik müdürü tarafından durdurulmuş ve sonra halkın saldırısına uğramıştır. Polisler ve askerler müdahale etmemişlerdir. Ancak o sırada Binbaşı Kenan Bayraktar'ın emriyle askerler müdahale etmiş ve İnönü kurtarılmıştır.
Celâl Bayar, Adnan Menderes, bakanlar ve milletvekillerinden oluşan toplam 60 sanık, "4 Mayıs 1959 tarihinde Topkapı'da İsmet İnönü'ye karşı bir suikast düzenlemek amacıyla halkı kışkırttıkları" suçlamasıyla yargılanmışlardır. Aralarında Celâl Bayar ve Adnan Menderes'in de bulunduğu toplam 17 sanık mahkûm olmuş, 43 sanık ise beraat etmiştir.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Türk Siyasi Tarihi - Yassıada Davaları 1960-Yassıada Mahkemesi Topkapı Davaları, avukatlar heyeti. Ön ve arka yüzü kaşeli, sağ üst köşesi kırık, 26x20 cm. Topkapı Olayları: İsmet İnönü, Manisa ve İzmir'den sonra 4 Mayıs 1959 tarihinde İstanbul'a gelmiş ve Yeşilköy Havalimanı'ndan şehir merkezine giderken Topkapı'da önce trafik müdürü tarafından durdurulmuş ve sonra halkın saldırısına uğramıştır. Polisler ve askerler müdahale etmemişlerdir. Ancak o sırada Binbaşı Kenan Bayraktar'ın emriyle askerler müdahale etmiş ve İnönü kurtarılmıştır. Celâl Bayar, Adnan Menderes, bakanlar ve milletvekillerinden oluşan toplam 60 sanık, "4 Mayıs 1959 tarihinde Topkapı'da İsmet İnönü'ye karşı bir suikast düzenlemek amacıyla halkı kışkırttıkları" suçlamasıyla yargılanmışlardır. Aralarında Celâl Bayar ve Adnan Menderes'in de bulunduğu toplam 17 sanık mahkûm olmuş, 43 sanık ise beraat etmiştir.

    TLSatıldı
  • Türk Siyasi Tarihi -  Yassıada Davaları 1960-Yassıada Mahkemesi Topkapı Davaları, avukatlar heyeti. 18x13 cm. Topkapı Olayları:  İsmet İnönü, Manisa ve İzmir'den sonra 4 Mayıs 1959 tarihinde İstanbul'a gelmiş ve Yeşilköy Havalimanı'ndan şehir merkezine giderken Topkapı'da önce trafik müdürü tarafından durdurulmuş ve sonra halkın saldırısına uğramıştır. Polisler ve askerler müdahale etmemişlerdir. Ancak o sırada Binbaşı Kenan Bayraktar'ın emriyle askerler müdahale etmiş ve İnönü kurtarılmıştır.
Celâl Bayar, Adnan Menderes, bakanlar ve milletvekillerinden oluşan toplam 60 sanık, "4 Mayıs 1959 tarihinde Topkapı'da İsmet İnönü'ye karşı bir suikast düzenlemek amacıyla halkı kışkırttıkları" suçlamasıyla yargılanmışlardır. Aralarında Celâl Bayar ve Adnan Menderes'in de bulunduğu toplam 17 sanık mahkûm olmuş, 43 sanık ise beraat etmiştir.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Türk Siyasi Tarihi - Yassıada Davaları 1960-Yassıada Mahkemesi Topkapı Davaları, avukatlar heyeti. 18x13 cm. Topkapı Olayları: İsmet İnönü, Manisa ve İzmir'den sonra 4 Mayıs 1959 tarihinde İstanbul'a gelmiş ve Yeşilköy Havalimanı'ndan şehir merkezine giderken Topkapı'da önce trafik müdürü tarafından durdurulmuş ve sonra halkın saldırısına uğramıştır. Polisler ve askerler müdahale etmemişlerdir. Ancak o sırada Binbaşı Kenan Bayraktar'ın emriyle askerler müdahale etmiş ve İnönü kurtarılmıştır. Celâl Bayar, Adnan Menderes, bakanlar ve milletvekillerinden oluşan toplam 60 sanık, "4 Mayıs 1959 tarihinde Topkapı'da İsmet İnönü'ye karşı bir suikast düzenlemek amacıyla halkı kışkırttıkları" suçlamasıyla yargılanmışlardır. Aralarında Celâl Bayar ve Adnan Menderes'in de bulunduğu toplam 17 sanık mahkûm olmuş, 43 sanık ise beraat etmiştir.

    TLSatıldı
  • Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Galatasaray Lisesi Olgunluk Diploması-1937 Robert Koleji mezunu Behzat Öziş'e Galatasaray Lisesi'nin Edebiyat kolu olgunluk sınavını geçerek verilen fotoğraflı diplomadır.  24x17 cm, özel muhafazası içerisinde. 
1935-1941 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığının ismi Kültür Bakanlığı olarak kullanılmıştır.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Galatasaray Lisesi Olgunluk Diploması-1937 Robert Koleji mezunu Behzat Öziş'e Galatasaray Lisesi'nin Edebiyat kolu olgunluk sınavını geçerek verilen fotoğraflı diplomadır. 24x17 cm, özel muhafazası içerisinde. 1935-1941 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığının ismi Kültür Bakanlığı olarak kullanılmıştır.

    TLSatıldı
  • HAMPARSUM Notasyonunda Semaî Uşşak şarkı-36x25 cm ve 21x14 cm boyutlatında iki sayfa nota.

III. Selim döneminde (1789-1807) Hamparsum Limonciyan (1768-1839) tarafından geliştirilmiş olan bu yazı, gerek teknik özellikleri (içerdiği imler, yazım yönü vb) gerekse “yaygınlaşabilmiş ilk yazı” olması bakımından Türk müziğinde daha önce kullanılmış yazıların hepsinden ayrılır.

Daha önceki harf yazılarının hepsinde Arap harfleriyle gösterilen perdeler, bu yazıda St. Gailen neumleri ve Dasia perde imlerini andıran 7 temel im ve bu imlerin (ekler yaparak oluşturulmuş) variantlarıyla gösterilir. (Bu yazıda kullanılan 7 temel perde iminin Ermeni alfabesinden alınma harfler olduğu söylenirse de, Ermeni alfabesindeki harfler ile St. Gailen neumlerine benzeyen bu imler arasında -yazı karekterlerindeki benzerliğin ötesinde- herhangi bir ilişki bulunmamaktadır).

    Lot No: 20

    Lot: 20

    HAMPARSUM Notasyonunda Semaî Uşşak şarkı-36x25 cm ve 21x14 cm boyutlatında iki sayfa nota. III. Selim döneminde (1789-1807) Hamparsum Limonciyan (1768-1839) tarafından geliştirilmiş olan bu yazı, gerek teknik özellikleri (içerdiği imler, yazım yönü vb) gerekse “yaygınlaşabilmiş ilk yazı” olması bakımından Türk müziğinde daha önce kullanılmış yazıların hepsinden ayrılır. Daha önceki harf yazılarının hepsinde Arap harfleriyle gösterilen perdeler, bu yazıda St. Gailen neumleri ve Dasia perde imlerini andıran 7 temel im ve bu imlerin (ekler yaparak oluşturulmuş) variantlarıyla gösterilir. (Bu yazıda kullanılan 7 temel perde iminin Ermeni alfabesinden alınma harfler olduğu söylenirse de, Ermeni alfabesindeki harfler ile St. Gailen neumlerine benzeyen bu imler arasında -yazı karekterlerindeki benzerliğin ötesinde- herhangi bir ilişki bulunmamaktadır).

    TLSatıldı
  • İstanbul Lokanta Otel ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası Kimlik Belgesi - 1948-1340 [1924] İstanbul doğumlu, Kervan Saray isimli işyerinde garson olarak çalışan Corci Sütçiyan isimli gayrimüslim vatandaşa ait sendika kimlik belgesi. 12x8 cm, özel muhafazası içinde, temiz kondisyon.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    İstanbul Lokanta Otel ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası Kimlik Belgesi - 1948-1340 [1924] İstanbul doğumlu, Kervan Saray isimli işyerinde garson olarak çalışan Corci Sütçiyan isimli gayrimüslim vatandaşa ait sendika kimlik belgesi. 12x8 cm, özel muhafazası içinde, temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • Galatasaray Lisesi izcileri Tevfik Fikret heykeli önünde hatıra pozu-Foto Enstanta İzzet K. Kanzler ve Şerikleri İstanbul
Arka yüzü albüm izlidir, gümüş jelatin baskı, 14x9 cm, Leonar kağıt.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Galatasaray Lisesi izcileri Tevfik Fikret heykeli önünde hatıra pozu-Foto Enstanta İzzet K. Kanzler ve Şerikleri İstanbul Arka yüzü albüm izlidir, gümüş jelatin baskı, 14x9 cm, Leonar kağıt.

    TLSatıldı
  • Fransızca Galatasaray Lisesi Karnesi - 1923-Lycee Imperial Ottoman de Galata-Serai Carnet Des Classes Preparatoires Anne scolaire 1922-1923, 466 numaralı Ferid isimli öğrenciye aittir.
Orijinal muhafazası içinde, 17x10 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Fransızca Galatasaray Lisesi Karnesi - 1923-Lycee Imperial Ottoman de Galata-Serai Carnet Des Classes Preparatoires Anne scolaire 1922-1923, 466 numaralı Ferid isimli öğrenciye aittir. Orijinal muhafazası içinde, 17x10 cm.

    TLSatıldı
  • Elazığ Şark İstiklal Mahkemesi Heyeti  Çarksancaklı Hakkı Bey Konağı - 1926-1. Şark İstiklal Mahkeme-i Müddei Umumiyye muavini müşavir askeri kaimakam Mustafa Bey 2.Şark İstiklal Mahkemesi zabiti Tarsuslu Ali Rıza Bey   Arka yüzü Osmanlıca notlu. 12.5.1926 tarihiyle ithaflı imzalıdır. 14x9 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Elazığ Şark İstiklal Mahkemesi Heyeti Çarksancaklı Hakkı Bey Konağı - 1926-1. Şark İstiklal Mahkeme-i Müddei Umumiyye muavini müşavir askeri kaimakam Mustafa Bey 2.Şark İstiklal Mahkemesi zabiti Tarsuslu Ali Rıza Bey Arka yüzü Osmanlıca notlu. 12.5.1926 tarihiyle ithaflı imzalıdır. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Ermeni Tarihi Nadir Fotoğrafhane-Foto Ohannis Gümüşhacıköy Amasya Genç hanım hatıra pozu. 10x6 cm, sağ alt köşesi kırık.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Ermeni Tarihi Nadir Fotoğrafhane-Foto Ohannis Gümüşhacıköy Amasya Genç hanım hatıra pozu. 10x6 cm, sağ alt köşesi kırık.

    TLSatıldı
  • Ankara Gölbaşı Plajı görselli kart - 1962-Gölbaşı Beach: Situated on the shore a lake 25 km. from Ankara 
Arka yüzü Almanya varışlı mektuplu, iki adet Türkiye postaları pulu ve Ankara damgalı, PTT kartpostal. 14x9 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Ankara Gölbaşı Plajı görselli kart - 1962-Gölbaşı Beach: Situated on the shore a lake 25 km. from Ankara Arka yüzü Almanya varışlı mektuplu, iki adet Türkiye postaları pulu ve Ankara damgalı, PTT kartpostal. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Ankara Palas Oteli-Hotel Ankara Palas
Arka yüzü üç adet pullu ve Elazığ varışlı postadan geçmiş kart.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Ankara Palas Oteli-Hotel Ankara Palas Arka yüzü üç adet pullu ve Elazığ varışlı postadan geçmiş kart.

    TLSatıldı
  • [19. yy sonları erken dönem albumin fotoğraf] Gur-ı Emir Semerkant-Timur İmparatorluğu'nun kurucusu Timur'un türbesi 
Arka yüzü Rusça notlu, 17x13 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    [19. yy sonları erken dönem albumin fotoğraf] Gur-ı Emir Semerkant-Timur İmparatorluğu'nun kurucusu Timur'un türbesi Arka yüzü Rusça notlu, 17x13 cm.

    TLSatıldı
  • Rum Ortodoks Ekümenik Patrik Samuil (1763-1768) ve (1773-1774)-14x10 cm.

Ekümenik Patrik Samuil (1763-1768) ve (1773-1774) yılları arasında iki kez Konstantiniyye patrikliği yapmıştır

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Rum Ortodoks Ekümenik Patrik Samuil (1763-1768) ve (1773-1774)-14x10 cm. Ekümenik Patrik Samuil (1763-1768) ve (1773-1774) yılları arasında iki kez Konstantiniyye patrikliği yapmıştır

    TLSatıldı
  • Rum Papaz-17x13 cm, haliyle.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Rum Papaz-17x13 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • Fener Rum Patrikhanesi önünde tören sonrası bir grup din adamı-12 Nisan 1928, tarihli. 11x8 cm

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Fener Rum Patrikhanesi önünde tören sonrası bir grup din adamı-12 Nisan 1928, tarihli. 11x8 cm

    TLSatıldı
  • Fener Rum Patrikhanesi önünde tören sonrası bir grup din adamı-13 Nisan 1928, tarihli. 11x8 cm

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Fener Rum Patrikhanesi önünde tören sonrası bir grup din adamı-13 Nisan 1928, tarihli. 11x8 cm

    TLSatıldı
  • Bursa Askeri Lisesi Osmanlıca "Foto Şark" soğuk damgalı-Sağ alt köşesinden soğuk damgalı, üzeri notlu, 14x9 cm, haliyle.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Bursa Askeri Lisesi Osmanlıca "Foto Şark" soğuk damgalı-Sağ alt köşesinden soğuk damgalı, üzeri notlu, 14x9 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • Yavuz Dretnotu-14x9 cm, üzerinde renk değişimi ve kırık mevcut.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Yavuz Dretnotu-14x9 cm, üzerinde renk değişimi ve kırık mevcut.

    TLSatıldı
  • Türkiye'nin ilk kadın rektörü Ayşe Safvet (Saffet) Hanım adına, Constantinople (İstanbul) adresine gönderilmiş Fransızca mektuplu kartpostal-Ayşe Saffet Rıza Alpar (17 Nisan 1903 - 1 Şubat 1981),Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörlüğü görevinde bulunarak, Türkiye'nin ilk kadın rektörü oldu.

Balkan Savaşı'nda İşkodra kalesini savunurken 30-31 Ocak 1913'te şehit olan Müşir Hasan Rıza Paşa'nın kızıdır. İlk Türk kadın kimyacılarındandır. Saffet Rıza Alpar, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Enstitüsünden mezun oldu. 1933'te üniversite reformunda İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Enstitüsü'nde Ord. Prof. Herzog'un Sınaî Kimya ders muavini oldu. Aynı yerde doçent ve profesör oldu. Kimya fakültesi dekanlığı görevinde bulundu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi'nde Sınaî Kimya profesörü olarak ders verdi. Üniversitenin 1972-1974 yılları arasında rektörlüğünü yaptı. Editör: Saint Clair Bordeux, 14x9 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Türkiye'nin ilk kadın rektörü Ayşe Safvet (Saffet) Hanım adına, Constantinople (İstanbul) adresine gönderilmiş Fransızca mektuplu kartpostal-Ayşe Saffet Rıza Alpar (17 Nisan 1903 - 1 Şubat 1981),Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörlüğü görevinde bulunarak, Türkiye'nin ilk kadın rektörü oldu. Balkan Savaşı'nda İşkodra kalesini savunurken 30-31 Ocak 1913'te şehit olan Müşir Hasan Rıza Paşa'nın kızıdır. İlk Türk kadın kimyacılarındandır. Saffet Rıza Alpar, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Enstitüsünden mezun oldu. 1933'te üniversite reformunda İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Enstitüsü'nde Ord. Prof. Herzog'un Sınaî Kimya ders muavini oldu. Aynı yerde doçent ve profesör oldu. Kimya fakültesi dekanlığı görevinde bulundu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi'nde Sınaî Kimya profesörü olarak ders verdi. Üniversitenin 1972-1974 yılları arasında rektörlüğünü yaptı. Editör: Saint Clair Bordeux, 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Jandarma Kumandanı Ali Rıza Bey, muallim katip ve belediye resinden oluşan heyet-Ön yüzü Osmanlıca notlu,  15 Şubat 1927 tarihli ve notludur. 20x25 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Jandarma Kumandanı Ali Rıza Bey, muallim katip ve belediye resinden oluşan heyet-Ön yüzü Osmanlıca notlu, 15 Şubat 1927 tarihli ve notludur. 20x25 cm.

    TLSatıldı
  • Reisicumhur Celâl Bayar 1954 Amerika Seyahati esnasında LasVegas’ta magnezyum tesisleri ve Hoover Barajı ziyareti-23x19 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Reisicumhur Celâl Bayar 1954 Amerika Seyahati esnasında LasVegas’ta magnezyum tesisleri ve Hoover Barajı ziyareti-23x19 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi fotoğraflı, İstanbul Fatih'te ikamet eden Fatma Fevziye Hanıma verilen Devlet-i Aliyye-i Osmaniye Tezkiresi, 1334 [1918]-33x21 cm, haliyle. Tezkire-i Osmaniye, Osmanlı Devleti zamanında kullanılan kimlik belgesidir.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Osmanlı Dönemi fotoğraflı, İstanbul Fatih'te ikamet eden Fatma Fevziye Hanıma verilen Devlet-i Aliyye-i Osmaniye Tezkiresi, 1334 [1918]-33x21 cm, haliyle. Tezkire-i Osmaniye, Osmanlı Devleti zamanında kullanılan kimlik belgesidir.

    TLSatıldı
  • [OSMANLI DÖNEMİ KADIN / EĞİTİM] Osmanlı Dönemi Nezaret-i Celile-i Maarif-i Umumiye Mekatib-i İbtidaiye Şehadetnamesi-Âişe Hanım İptidai Mektebi talebelerinden Şevket Bey'in kızı Ulviye Hanıma ait aliyülala dereceli, Rumi 1322 [1906] tarihli diploma. Mektepte tahsil edilen dersler Kuran-ı Kerim, Tecvid, İlm-i Hal, Ahlak, İmlâ, Kıraat, Hesap, Coğrafya, Tarih-i Osmani, Telis, Rik'a'dır.  49x32 cm

    Lot No: 39

    Lot: 39

    [OSMANLI DÖNEMİ KADIN / EĞİTİM] Osmanlı Dönemi Nezaret-i Celile-i Maarif-i Umumiye Mekatib-i İbtidaiye Şehadetnamesi-Âişe Hanım İptidai Mektebi talebelerinden Şevket Bey'in kızı Ulviye Hanıma ait aliyülala dereceli, Rumi 1322 [1906] tarihli diploma. Mektepte tahsil edilen dersler Kuran-ı Kerim, Tecvid, İlm-i Hal, Ahlak, İmlâ, Kıraat, Hesap, Coğrafya, Tarih-i Osmani, Telis, Rik'a'dır. 49x32 cm

    TLSatıldı
  • Sultan İkinci Abdülhamit dönemi Mabeyn-i Hümâyun telgrafhanesi memurlarından Şevket Bey'e verilen beşinci derece Mecidî nişanına ait berat, 1311 [1895]-56x37 cm, kağıt bantıyla tamir görmüş haliyle.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Sultan İkinci Abdülhamit dönemi Mabeyn-i Hümâyun telgrafhanesi memurlarından Şevket Bey'e verilen beşinci derece Mecidî nişanına ait berat, 1311 [1895]-56x37 cm, kağıt bantıyla tamir görmüş haliyle.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Dersaadet (İstanbul) 9. Dairede ikamet eden Mehmet Saim Beye ait Devlet-i Aliyye-i Osmaniye Tezkiresi-34x23 cm, haliyle. Tezkire-i Osmaniye, Osmanlı Devleti zamanında kullanılan kimlik belgesidir.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Osmanlı Dönemi Dersaadet (İstanbul) 9. Dairede ikamet eden Mehmet Saim Beye ait Devlet-i Aliyye-i Osmaniye Tezkiresi-34x23 cm, haliyle. Tezkire-i Osmaniye, Osmanlı Devleti zamanında kullanılan kimlik belgesidir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi İstanbul 1. Dairede ikamet eden Alb Doğan (Alp Doğan) Beye verilen Devlet-i Aliyye-i Osmaniye Tezkiresi, 1334 [1918]-33x26 cm.  Tezkire-i Osmaniye, Osmanlı Devleti zamanında kullanılan kimlik belgesidir.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Osmanlı Dönemi İstanbul 1. Dairede ikamet eden Alb Doğan (Alp Doğan) Beye verilen Devlet-i Aliyye-i Osmaniye Tezkiresi, 1334 [1918]-33x26 cm. Tezkire-i Osmaniye, Osmanlı Devleti zamanında kullanılan kimlik belgesidir.

    TLSatıldı
  • Yeni İstanbul "Denizcilik İlâvesi" 1953 - Türk Denizinde Türk Gemisi Türk Bayrağı-Özgün karton kapağında, 29x21 cm, 32 sayfa. İç sayfalarda: Bir Temmuzun manası: Türk Denizinde Türk Gemisi Türk Bayrağı, Selim Cavit Yazman; Tarihten notlar: Boğaz Sularında İlk Vapur Yolculuğu, Niyazi Ahmet Banoğlu; Türk Denizlerinde 48 Türk Gemisi Ankara vapuru, Paşabahçe Vapuru görselli, Yalova Tersanelerini ziyaret eden Celal Bayar, Denizcilik Bankası Haliç Tersanesi, Deniz Bankası Hastanesi, Yüksek Denizcilik Okulu, Hikmet Saim; Deniz Ticaret Tarihine Kısa Bir Bakış, Moda Deniz Kulübü; İstinye Tersanesi ve işçileri, arka sayfada Gülümser Aral çizimi Denizcilik Bankası Reklamı.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Yeni İstanbul "Denizcilik İlâvesi" 1953 - Türk Denizinde Türk Gemisi Türk Bayrağı-Özgün karton kapağında, 29x21 cm, 32 sayfa. İç sayfalarda: Bir Temmuzun manası: Türk Denizinde Türk Gemisi Türk Bayrağı, Selim Cavit Yazman; Tarihten notlar: Boğaz Sularında İlk Vapur Yolculuğu, Niyazi Ahmet Banoğlu; Türk Denizlerinde 48 Türk Gemisi Ankara vapuru, Paşabahçe Vapuru görselli, Yalova Tersanelerini ziyaret eden Celal Bayar, Denizcilik Bankası Haliç Tersanesi, Deniz Bankası Hastanesi, Yüksek Denizcilik Okulu, Hikmet Saim; Deniz Ticaret Tarihine Kısa Bir Bakış, Moda Deniz Kulübü; İstinye Tersanesi ve işçileri, arka sayfada Gülümser Aral çizimi Denizcilik Bankası Reklamı.

    TLSatıldı
  • Kadıköy Söğütlüçeşme Tren İstasyonu İnşaatı Büyük boy Fotoğraf - 1977-Sağ tarafta eski raylar görülmektedir. Arka yüzünde Tümay Foto Stüdyo Kadıköy İstanbu kaşesi, 1 Eylül 1977 tarihi mevcuttur. 40x30 cm.
Söğütlüçeşme İstasyonu: İstanbul-Haydarpaşa - Ankara demiryolu üzerinde yer alan istasyon, TCDD tarafından elektrifikasyon altyapısıyla -1975-1979 yılları arasında inşa edilerek 1 Ekim 1985'te hizmete girmiştir.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Kadıköy Söğütlüçeşme Tren İstasyonu İnşaatı Büyük boy Fotoğraf - 1977-Sağ tarafta eski raylar görülmektedir. Arka yüzünde Tümay Foto Stüdyo Kadıköy İstanbu kaşesi, 1 Eylül 1977 tarihi mevcuttur. 40x30 cm. Söğütlüçeşme İstasyonu: İstanbul-Haydarpaşa - Ankara demiryolu üzerinde yer alan istasyon, TCDD tarafından elektrifikasyon altyapısıyla -1975-1979 yılları arasında inşa edilerek 1 Ekim 1985'te hizmete girmiştir.

    TLSatıldı
  • Kadıköy Söğütlüçeşme Tren İstasyonu İnşaatı Büyük boy Fotoğraf  (Başka Açıdan) - 1977-Arka yüzünde Tümay Foto Stüdyo Kadıköy İstanbu kaşesi, 1 Eylül 1977 tarihi mevcuttur. 40x30 cm.
Söğütlüçeşme İstasyonu: İstanbul-Haydarpaşa - Ankara demiryolu üzerinde yer alan istasyon, TCDD tarafından elektrifikasyon altyapısıyla -1975-1979 yılları arasında inşa edilerek 1 Ekim 1985'te hizmete girmiştir.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Kadıköy Söğütlüçeşme Tren İstasyonu İnşaatı Büyük boy Fotoğraf (Başka Açıdan) - 1977-Arka yüzünde Tümay Foto Stüdyo Kadıköy İstanbu kaşesi, 1 Eylül 1977 tarihi mevcuttur. 40x30 cm. Söğütlüçeşme İstasyonu: İstanbul-Haydarpaşa - Ankara demiryolu üzerinde yer alan istasyon, TCDD tarafından elektrifikasyon altyapısıyla -1975-1979 yılları arasında inşa edilerek 1 Ekim 1985'te hizmete girmiştir.

    TLSatıldı
  • Perihan Kopan imzalı el çizimi altı ok sembollü tasarım-27x19 cm, dokulu kağıt üzeri kuru boya.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Perihan Kopan imzalı el çizimi altı ok sembollü tasarım-27x19 cm, dokulu kağıt üzeri kuru boya.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Maarif Vekâleti İlk Mektep Muallimliği Şehadetnamesi-Maarif Vekili Mustafa Necati ıslak imzalı, Sivas Erkek Muallim mektebinde tahsilini tamamlayan Osman Efendi oğlu Hakkı Efendiye verilen fotoğraflı şehadetname, 1928. 40x26 cm, arka yüzünde bir adet damga pulu ve damga mevcuttur.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Osmanlıca Maarif Vekâleti İlk Mektep Muallimliği Şehadetnamesi-Maarif Vekili Mustafa Necati ıslak imzalı, Sivas Erkek Muallim mektebinde tahsilini tamamlayan Osman Efendi oğlu Hakkı Efendiye verilen fotoğraflı şehadetname, 1928. 40x26 cm, arka yüzünde bir adet damga pulu ve damga mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Sosyal Hayat - Müzik-Panayır benzeri bir şenlik alnında müzisyenler, çelenk taşıyan bir adam, boyunlarında birörnek atkı takılı erkekler, kadın ve çocuklardan oluşan kalabalık. 12x9 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Sosyal Hayat - Müzik-Panayır benzeri bir şenlik alnında müzisyenler, çelenk taşıyan bir adam, boyunlarında birörnek atkı takılı erkekler, kadın ve çocuklardan oluşan kalabalık. 12x9 cm.

    TLSatıldı
  • Ellerinde üflemeli çalgıları ve resmi kıyafetleriyle bando takımı-14x9 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Ellerinde üflemeli çalgıları ve resmi kıyafetleriyle bando takımı-14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Cumhuriyet Dönemi Subay Portre, 1340 [1924]-Arka yüzü Osmanlıca notlu, 14x9 cm, Foto Bayer kağıt.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Cumhuriyet Dönemi Subay Portre, 1340 [1924]-Arka yüzü Osmanlıca notlu, 14x9 cm, Foto Bayer kağıt.

    TLSatıldı
  • Cumhuriyet Dönemi Subay Portre, 1926-Ön yüzü Osmanlıca imzalı, 15 Şubat 1927 tarihli ve notludur. 20x25 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Cumhuriyet Dönemi Subay Portre, 1926-Ön yüzü Osmanlıca imzalı, 15 Şubat 1927 tarihli ve notludur. 20x25 cm.

    TLSatıldı
  • Fotoğraflı Piyade Yedek Subay Talimgahı Diploması, 1952-1927 doğumlu Herman V. Vargı'ya ait askeri diplomadır. 36x25 cm, orijinal muhafazası içinde.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Fotoğraflı Piyade Yedek Subay Talimgahı Diploması, 1952-1927 doğumlu Herman V. Vargı'ya ait askeri diplomadır. 36x25 cm, orijinal muhafazası içinde.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Büyük Gazete, 13 Mart 1927 Numara: 23 "Sadaka-i Fitrelerinizi Tayyare Cemiyetine Veriniz" kapak görselli Bayram sayısı-Müdür ve Baş Muharrir: Zeki Cemal. İç sayfalarda Traş mizah dergisi yazılı reklamı. Arka sayfada Arap harfli mahyaları ile Beylerbeyi Cami ve Adana Cami. 32x24 cm, sekiz sayfa.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Osmanlıca Büyük Gazete, 13 Mart 1927 Numara: 23 "Sadaka-i Fitrelerinizi Tayyare Cemiyetine Veriniz" kapak görselli Bayram sayısı-Müdür ve Baş Muharrir: Zeki Cemal. İç sayfalarda Traş mizah dergisi yazılı reklamı. Arka sayfada Arap harfli mahyaları ile Beylerbeyi Cami ve Adana Cami. 32x24 cm, sekiz sayfa.

    TLSatıldı
  • Avcılar tarafından vurulan kadın kapak görselli Osmanlıca Karagöz 13 Kanun-i evvel 1927 Yirminci Sene Numara: 2065-Arka sayfada İsmet Paşa güneş olarak tasvir edilmiş. İç sayfalarda döenmin amerikan otomobilleri, İzmir'de Adliye vekili adına sürek avı düzenleyen avcılar ve Karagöz Matbaası içinden görseller. Müdür ve Baş Muharrir: Birhan Cahid. 41x27 cm, dört sayfa.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Avcılar tarafından vurulan kadın kapak görselli Osmanlıca Karagöz 13 Kanun-i evvel 1927 Yirminci Sene Numara: 2065-Arka sayfada İsmet Paşa güneş olarak tasvir edilmiş. İç sayfalarda döenmin amerikan otomobilleri, İzmir'de Adliye vekili adına sürek avı düzenleyen avcılar ve Karagöz Matbaası içinden görseller. Müdür ve Baş Muharrir: Birhan Cahid. 41x27 cm, dört sayfa.

    TLSatıldı
  • "Halil" çizimi Kadıköy vapuru kapak görselli Osmanlıca Karagöz, Hicri: 15 Zilhicce 1328 Rumi: 4 Kanun-i evvel 1326 [1912] Sene:3 Numara: 258-Ser muharrir: Mahmud Nedim. İç sayfalarda Ahmet Şuayip Bey çizimi. 39x27 cm, dört sayfa.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    "Halil" çizimi Kadıköy vapuru kapak görselli Osmanlıca Karagöz, Hicri: 15 Zilhicce 1328 Rumi: 4 Kanun-i evvel 1326 [1912] Sene:3 Numara: 258-Ser muharrir: Mahmud Nedim. İç sayfalarda Ahmet Şuayip Bey çizimi. 39x27 cm, dört sayfa.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Türk Hayatı "Milli, Resimli, Nefis, Ucuz Mecmua" 1 Kanun-i evvel 1341 [1925] Numara: 19-Baş Muharrir: Fazlı Necip. Vatan Matbaası. İç sayfalarda Müşir Hayri Paşa Rumeli'ni nasıl kaybettik, isimli yazısı, bulmaca sayfası. 27x20 cm, 32 sayfa.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Osmanlıca Türk Hayatı "Milli, Resimli, Nefis, Ucuz Mecmua" 1 Kanun-i evvel 1341 [1925] Numara: 19-Baş Muharrir: Fazlı Necip. Vatan Matbaası. İç sayfalarda Müşir Hayri Paşa Rumeli'ni nasıl kaybettik, isimli yazısı, bulmaca sayfası. 27x20 cm, 32 sayfa.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Türk Hayatı "Milli, Resimli, Nefis, Ucuz Mecmua" 1 Şubat 1926 Numara: 23-Baş Muharrir: Fazlı Necip. Vatan Matbaası. İç sayfalarda Hüseyin Hilmi Paşa Rumeli'ni nasıl kaybettik, isimli yazısı, bulmaca sayfası. 27x20 cm, 32 sayfa.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Osmanlıca Türk Hayatı "Milli, Resimli, Nefis, Ucuz Mecmua" 1 Şubat 1926 Numara: 23-Baş Muharrir: Fazlı Necip. Vatan Matbaası. İç sayfalarda Hüseyin Hilmi Paşa Rumeli'ni nasıl kaybettik, isimli yazısı, bulmaca sayfası. 27x20 cm, 32 sayfa.

    TLSatıldı
  • Av ve Deniz "Av Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarında Turizm, Bahçe Ziraati ve amatör Fotoğrafçılıktan bahseder" , Şubat 1946 Sayı: 5, Hazırlayan: Turhan Tamerler, Sahibi: S. Süreyya Bükey, Basıldığı Yer: S. Süreyya Bükey basımevi.-İç sayfalarda, Avcılık Balistiği, Avda Köpek, Turhan Tamerler çevirisiyle Afrikadaki Avlarım yazı dizisi, Orman Fakültesi, Yatçılık, Yelkencilik, Balık ve Sanayii, Binicilik Okulu, Türkiye'de Sivil Tayyarecilik: Vecihi Sivil Tayyarecilik okulu yazıları; Güven Sigorta, Vedat Erbil çizimi Antalya Nakliyat reklam sayfaları. 34x25 cm, 48 sayfa.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Av ve Deniz "Av Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarında Turizm, Bahçe Ziraati ve amatör Fotoğrafçılıktan bahseder" , Şubat 1946 Sayı: 5, Hazırlayan: Turhan Tamerler, Sahibi: S. Süreyya Bükey, Basıldığı Yer: S. Süreyya Bükey basımevi.-İç sayfalarda, Avcılık Balistiği, Avda Köpek, Turhan Tamerler çevirisiyle Afrikadaki Avlarım yazı dizisi, Orman Fakültesi, Yatçılık, Yelkencilik, Balık ve Sanayii, Binicilik Okulu, Türkiye'de Sivil Tayyarecilik: Vecihi Sivil Tayyarecilik okulu yazıları; Güven Sigorta, Vedat Erbil çizimi Antalya Nakliyat reklam sayfaları. 34x25 cm, 48 sayfa.

    TLSatıldı
  • Av ve Deniz "Av Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarında Turizm, Bahçe Ziraati ve amatör Fotoğrafçılıktan bahseder" Mart 1946 Sayı: 6 Hazırlayan: Turhan Tamerler, Sahibi: S. Süreyya Bükey, Basıldığı Yer: S. Süreyya Bükey basımevi.-İç sayfalarda, Avcılık Balistiği, Zühdü Sevgen Avda Köpek, Turhan Tamerler çevirisiyle Afrikadaki Avlarım, Doğan Avcılığı, Denizcilik bilgileri, Yelkencilik, Balık ve sanayii, Türkiyede sivil Havacılık: Devlet Hava yolları ve Hayri Hoca, Dünya Tayyareciliği, Turizm.  Güven Sigorta reklamı. 34x25 cm, 48 sayfa.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Av ve Deniz "Av Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarında Turizm, Bahçe Ziraati ve amatör Fotoğrafçılıktan bahseder" Mart 1946 Sayı: 6 Hazırlayan: Turhan Tamerler, Sahibi: S. Süreyya Bükey, Basıldığı Yer: S. Süreyya Bükey basımevi.-İç sayfalarda, Avcılık Balistiği, Zühdü Sevgen Avda Köpek, Turhan Tamerler çevirisiyle Afrikadaki Avlarım, Doğan Avcılığı, Denizcilik bilgileri, Yelkencilik, Balık ve sanayii, Türkiyede sivil Havacılık: Devlet Hava yolları ve Hayri Hoca, Dünya Tayyareciliği, Turizm. Güven Sigorta reklamı. 34x25 cm, 48 sayfa.

    TLSatıldı
  • Av ve Deniz "Av Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarında Turizm, Bahçe Ziraati ve amatör Fotoğrafçılıktan bahseder" Nisan 1946 Sayı: 7 Hazırlayan: Turhan Tamerler, Sahibi: S. Süreyya Bükey, Basıldığı Yer: S. Süreyya Bükey basımevi.-İç sayfalarda Avcılık Balistiği, Zühdü Sevgen Avda Köpek, Turhan Tamerler çevirisiyle Afrikadaki Avlarım, Avda Köpek, Çulluk, 140 milyon yabani ördek, Toy avı ve Toycu Şaban'ın marifetleri, Çorlu civarı krokisi, Denizcilik bilgileri, Yelkencilik, Türkiye'de Sivil Tayyarecilik, Jeep Otomobil, Spor Biniciliği, Turizmin Dayanaklarından Biri: Yol, yazıları. Ufuk dergisi, Güven Sigorta, Osman Topcumen, Isparta Halı pazarı, Scripps Motörleri, Doğan Sigorta, Yapı Kredi Bankası, Buda dizel motorları reklamları. 35x25 cm, 48 sayfa.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Av ve Deniz "Av Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarında Turizm, Bahçe Ziraati ve amatör Fotoğrafçılıktan bahseder" Nisan 1946 Sayı: 7 Hazırlayan: Turhan Tamerler, Sahibi: S. Süreyya Bükey, Basıldığı Yer: S. Süreyya Bükey basımevi.-İç sayfalarda Avcılık Balistiği, Zühdü Sevgen Avda Köpek, Turhan Tamerler çevirisiyle Afrikadaki Avlarım, Avda Köpek, Çulluk, 140 milyon yabani ördek, Toy avı ve Toycu Şaban'ın marifetleri, Çorlu civarı krokisi, Denizcilik bilgileri, Yelkencilik, Türkiye'de Sivil Tayyarecilik, Jeep Otomobil, Spor Biniciliği, Turizmin Dayanaklarından Biri: Yol, yazıları. Ufuk dergisi, Güven Sigorta, Osman Topcumen, Isparta Halı pazarı, Scripps Motörleri, Doğan Sigorta, Yapı Kredi Bankası, Buda dizel motorları reklamları. 35x25 cm, 48 sayfa.

    TLSatıldı
  • Av ve Deniz "Av Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarında Turizm, Bahçe Ziraati ve amatör Fotoğrafçılıktan bahseder" Mayıs 1946 Sayı: 8 Hazırlayan: Turhan Tamerler, Sahibi: S. Süreyya Bükey, Basıldığı Yer: S. Süreyya Bükey basımevi.-İç sayfalarda Avcılık kültürü ve Terbiyesi, Avcılık Balistiği, Zühdü Sevgen Avda Köpek, Turhan Tamerler çevirisiyle Afrikadaki Avlarım, İstanbul Avcıları, Dağ Keçisi, Yelkencilik, İstanbul Yağ Gemisi,Türkiyede sivil Tayyarecilik: Türk Kuşu ve Fuat  Bulca, Petrol,  Denizcilik bilgileri, Yelkencilik yazıları. Güven Sigorta, Osman Topcumen, Isparta Halı pazarı, Scripps Motörleri, Doğan Sigorta, Tokatlıyan Oteli reklamları. 35x25 cm, 48 sayfa, kapak bant ile tamir görmüştür.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Av ve Deniz "Av Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarında Turizm, Bahçe Ziraati ve amatör Fotoğrafçılıktan bahseder" Mayıs 1946 Sayı: 8 Hazırlayan: Turhan Tamerler, Sahibi: S. Süreyya Bükey, Basıldığı Yer: S. Süreyya Bükey basımevi.-İç sayfalarda Avcılık kültürü ve Terbiyesi, Avcılık Balistiği, Zühdü Sevgen Avda Köpek, Turhan Tamerler çevirisiyle Afrikadaki Avlarım, İstanbul Avcıları, Dağ Keçisi, Yelkencilik, İstanbul Yağ Gemisi,Türkiyede sivil Tayyarecilik: Türk Kuşu ve Fuat Bulca, Petrol, Denizcilik bilgileri, Yelkencilik yazıları. Güven Sigorta, Osman Topcumen, Isparta Halı pazarı, Scripps Motörleri, Doğan Sigorta, Tokatlıyan Oteli reklamları. 35x25 cm, 48 sayfa, kapak bant ile tamir görmüştür.

    TLSatıldı
  • Milli Bayram Kutlamaları - Kırklareli-Türk Bayraklı kürsüde nutuk okuyan asker, Foto Şen Kırklareli damgalı.
Fotoğraf alanı 24x17 cm, paspatulu, haliyle.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Milli Bayram Kutlamaları - Kırklareli-Türk Bayraklı kürsüde nutuk okuyan asker, Foto Şen Kırklareli damgalı. Fotoğraf alanı 24x17 cm, paspatulu, haliyle.

    TLSatıldı
  • Herman Boyacıoğlu Kartpostallarla Eski Türk Hayatı Sergisi Hatırası-Constantinople - Kassim Pacha (Kasımpaşa) Editör: E. F. Rochat 14x9 cm, sepya tonlu, gofreli. Kartpostallarla Eski türk Hayatı Sergisi Hatırası 16.12.1970-9.1.1971

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Herman Boyacıoğlu Kartpostallarla Eski Türk Hayatı Sergisi Hatırası-Constantinople - Kassim Pacha (Kasımpaşa) Editör: E. F. Rochat 14x9 cm, sepya tonlu, gofreli. Kartpostallarla Eski türk Hayatı Sergisi Hatırası 16.12.1970-9.1.1971

    TLSatıldı
  • Herman Boyacıoğlu Kartpostallarla Eski Türk Hayatı Sergisi Hatırası-Constantinople Vue de Top-Hane (Tophane)  Editör: E. F. Rochat 14x9 cm, renkli. Kartpostallarla Eski türk Hayatı Sergisi Hatırası 16.12.1970-9.1.1971

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Herman Boyacıoğlu Kartpostallarla Eski Türk Hayatı Sergisi Hatırası-Constantinople Vue de Top-Hane (Tophane) Editör: E. F. Rochat 14x9 cm, renkli. Kartpostallarla Eski türk Hayatı Sergisi Hatırası 16.12.1970-9.1.1971

    TLSatıldı
  • Herman Boyacıoğlu Kartpostallarla Eski Türk Hayatı Sergisi Hatırası-Constantinople Tombeau du Sultan Mourad (Sultan Murat Türbesi) Editör: E. F. Rochat 14x9 cm, renkli. Kartpostallarla Eski türk Hayatı Sergisi Hatırası 16.12.1970-9.1.1971

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Herman Boyacıoğlu Kartpostallarla Eski Türk Hayatı Sergisi Hatırası-Constantinople Tombeau du Sultan Mourad (Sultan Murat Türbesi) Editör: E. F. Rochat 14x9 cm, renkli. Kartpostallarla Eski türk Hayatı Sergisi Hatırası 16.12.1970-9.1.1971

    TLSatıldı
  • Herman Boyacıoğlu Kartpostallarla Eski Türk Hayatı Sergisi Hatırası-Constantinople La traversee en Barques (Kayıklar) Editör: E. F. Rochat 14x9 cm, renkli. Kartpostallarla Eski türk Hayatı Sergisi Hatırası 16.12.1970-9.1.1972

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Herman Boyacıoğlu Kartpostallarla Eski Türk Hayatı Sergisi Hatırası-Constantinople La traversee en Barques (Kayıklar) Editör: E. F. Rochat 14x9 cm, renkli. Kartpostallarla Eski türk Hayatı Sergisi Hatırası 16.12.1970-9.1.1972

    TLSatıldı
  • Herman Boyacıoğlu Kartpostallarla Eski Türk Hayatı Sergisi Hatırası-Constantinople Le grand cimetiere de Scutari (Karacaahmet Mezarlığı) Editör: E. F. Rochat 14x9 cm, renkli. Kartpostallarla Eski türk Hayatı Sergisi Hatırası 16.12.1970-9.1.1972

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Herman Boyacıoğlu Kartpostallarla Eski Türk Hayatı Sergisi Hatırası-Constantinople Le grand cimetiere de Scutari (Karacaahmet Mezarlığı) Editör: E. F. Rochat 14x9 cm, renkli. Kartpostallarla Eski türk Hayatı Sergisi Hatırası 16.12.1970-9.1.1972

    TLSatıldı
  • Herman Boyacıoğlu Kartpostallarla Eski Türk Hayatı Sergisi Hatırası-Constantinople Vue panoramique de Stamboul (İstanbul Panoraması) Editör: E. F. Rochat 14x9 cm, renkli. Kartpostallarla Eski türk Hayatı Sergisi Hatırası 16.12.1970-9.1.1973

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Herman Boyacıoğlu Kartpostallarla Eski Türk Hayatı Sergisi Hatırası-Constantinople Vue panoramique de Stamboul (İstanbul Panoraması) Editör: E. F. Rochat 14x9 cm, renkli. Kartpostallarla Eski türk Hayatı Sergisi Hatırası 16.12.1970-9.1.1973

    TLSatıldı
  • Yahya Efendi Türbesi iç görünüm-14x9 cm, Ferrania kağıt.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Yahya Efendi Türbesi iç görünüm-14x9 cm, Ferrania kağıt.

    TLSatıldı
  • Yahya Efendi Türbesi iç görünüm-14x9 cm, Ferrania kağıt.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Yahya Efendi Türbesi iç görünüm-14x9 cm, Ferrania kağıt.

    TLSatıldı
  • Mrs. Les représentants de votes de la Constitution (Meşrutiyet Meclis-i Mebusan Üyeleri)-Ön yüzü Osmanlıca notlu, 14x9 cm, haliyle.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Mrs. Les représentants de votes de la Constitution (Meşrutiyet Meclis-i Mebusan Üyeleri)-Ön yüzü Osmanlıca notlu, 14x9 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • Savarona Yatı-14x9 cm, Forte kağıt.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Savarona Yatı-14x9 cm, Forte kağıt.

    TLSatıldı
  • Büyük Millet Meclis-i Reisi Mustafa Kemal, Dahiliye Vekili Adnan, İktisad Vekili Mahmud Celâl (Bayar), Maarif Vekili Rıza Nur, Erkan-ı Harbiye Nazırı Fevzi (Çakmak) katıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi tutanağı-Zonguldak ve Ereğli Havzai Fahmiyesinde mevcut kömür tozlarının amele menafii (menfaatine)
umumiyesine olarak füruhtuna dair kanun suretidir  33x22 cm.

Türkiye'de çalışma ilişkileri alanına yönelik yasaların tarihi (1921), henüz Cumhuriyet'in ilan edilmemiş olduğu döneme kadar uzanmaktadır. Dört maddeden oluşan 114 sayılı Zonguldak ve Ereğli Havza-i Fahmiyesinde Mevcut Kömür Tozlarının Amele Menafi-i Umumiyesine Olarak Füruhtuna Dair Kanunla, elverişli olmadığı için madenciler tarafından kullanılmayan ve maden ocakları ci­varında bırakılan kömür tozlarının satılıp, bu satıştan sağlanacak gelirin işçi yararı­na kullanılması doğrultusunda düzenlemeler yapılmıştır.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Büyük Millet Meclis-i Reisi Mustafa Kemal, Dahiliye Vekili Adnan, İktisad Vekili Mahmud Celâl (Bayar), Maarif Vekili Rıza Nur, Erkan-ı Harbiye Nazırı Fevzi (Çakmak) katıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi tutanağı-Zonguldak ve Ereğli Havzai Fahmiyesinde mevcut kömür tozlarının amele menafii (menfaatine) umumiyesine olarak füruhtuna dair kanun suretidir 33x22 cm. Türkiye'de çalışma ilişkileri alanına yönelik yasaların tarihi (1921), henüz Cumhuriyet'in ilan edilmemiş olduğu döneme kadar uzanmaktadır. Dört maddeden oluşan 114 sayılı Zonguldak ve Ereğli Havza-i Fahmiyesinde Mevcut Kömür Tozlarının Amele Menafi-i Umumiyesine Olarak Füruhtuna Dair Kanunla, elverişli olmadığı için madenciler tarafından kullanılmayan ve maden ocakları ci­varında bırakılan kömür tozlarının satılıp, bu satıştan sağlanacak gelirin işçi yararı­na kullanılması doğrultusunda düzenlemeler yapılmıştır.

    TLSatıldı
  • [19. yy Sonu Dolmabahçe Sarayı] G. Berggren - Palais İmperial de Dolma - Baghtche No: 2-32x25 cm, arkası albüm izlidir, kağıt bantıyla tamir görmüştür. Guillaume Berggren: Fotoğraf tekniğini Berlin’de öğrenen Berggren İstanbul’a gelene kadar pek çok farklı Avrupa kentinde çeşitli işler yaparak yaşamını sürdürür. 1866’da Marsilya’ya gitmek için bindiği gemiden yaşamının sonunda kadar kalacağı İstanbul’da iner ve kente yerleşir. 1870 yılında Grand Rue de Péra (bugünkü İstiklal Caddesi) 414 numarada bir stüdyo açar. 1883’te İsveç’ten getirdiği yeğeni Hilda Ullin ona asistanlık yapacaktır. Parasal sorunlar yaşamaya başlayacağı 1900 yılına kadar son derece yoğun bir tempoyla çalışan Berggren, teknik becerisini açığa vuran çekici kompozisyonlarında, modernleşen Osmanlı’daki yeni gelişmeleri, Boğaz kıyılarını, şehrin sokaklarını ve insanlarını belgelemiştir. Turistlerden gelen talepler, portre çekimleri ve dergilere sattığı klişelerle geçimini sağlayan sanatçı, 1914’te ekonomik nedenlerle arşivlerini dağıtmak zorunda kalır ve 85 yaşında sefalet içinde ölür.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    [19. yy Sonu Dolmabahçe Sarayı] G. Berggren - Palais İmperial de Dolma - Baghtche No: 2-32x25 cm, arkası albüm izlidir, kağıt bantıyla tamir görmüştür. Guillaume Berggren: Fotoğraf tekniğini Berlin’de öğrenen Berggren İstanbul’a gelene kadar pek çok farklı Avrupa kentinde çeşitli işler yaparak yaşamını sürdürür. 1866’da Marsilya’ya gitmek için bindiği gemiden yaşamının sonunda kadar kalacağı İstanbul’da iner ve kente yerleşir. 1870 yılında Grand Rue de Péra (bugünkü İstiklal Caddesi) 414 numarada bir stüdyo açar. 1883’te İsveç’ten getirdiği yeğeni Hilda Ullin ona asistanlık yapacaktır. Parasal sorunlar yaşamaya başlayacağı 1900 yılına kadar son derece yoğun bir tempoyla çalışan Berggren, teknik becerisini açığa vuran çekici kompozisyonlarında, modernleşen Osmanlı’daki yeni gelişmeleri, Boğaz kıyılarını, şehrin sokaklarını ve insanlarını belgelemiştir. Turistlerden gelen talepler, portre çekimleri ve dergilere sattığı klişelerle geçimini sağlayan sanatçı, 1914’te ekonomik nedenlerle arşivlerini dağıtmak zorunda kalır ve 85 yaşında sefalet içinde ölür.

    TLSatıldı
  • Süleymaniye Cami Gece Görünüm-11x8 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Süleymaniye Cami Gece Görünüm-11x8 cm.

    TLSatıldı
  • Süleymaniye Önünde Kayıkçılar-14x9 cm, arkası albüm izli.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Süleymaniye Önünde Kayıkçılar-14x9 cm, arkası albüm izli.

    TLSatıldı
  • Abdullah Frères Photographers - Topkapı Sarayı Önünde Mollalar-Arka yüzü Topkapı Sarayı içinde bir Mihrap çinileri 30x22 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Abdullah Frères Photographers - Topkapı Sarayı Önünde Mollalar-Arka yüzü Topkapı Sarayı içinde bir Mihrap çinileri 30x22 cm.

    TLSatıldı
  • [Erken Cumhuriyet Dönemi] S. Süreyya ıslak imzalı ve kabartmalı fotoğrafçı damgalı şık giyimli hanım ve beylerden oluşan topluluk-Orijinal paspartusu içerisinde, sağ alt köşesi ıslak imzalı, topluluk içerisinde gayrimüslim hanım, asker beylerin de bulunduğu görülmektedir.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    [Erken Cumhuriyet Dönemi] S. Süreyya ıslak imzalı ve kabartmalı fotoğrafçı damgalı şık giyimli hanım ve beylerden oluşan topluluk-Orijinal paspartusu içerisinde, sağ alt köşesi ıslak imzalı, topluluk içerisinde gayrimüslim hanım, asker beylerin de bulunduğu görülmektedir.

    TLSatıldı
  • [Erken Cumhuriyet Dönemi] İzzet Kaya [Kanzler] fotoğrafçı ıslak imzalı opera sahnesi önünde şık giyimli hanım ve beylerden oluşan topluluk - 1934-Bir opera sahnesi önünde New York benzeri gökdelenler ve köşelerde Uludağ Kış Sporları Türk Dağcılık, Yürüyücülük Kulübü Taksim Belediye Bahçesi afişleri görülmektedir. 38x29 cm, paspartulu.  Ekim Devrimi ve Rus İç Savaşı sonrasında İstanbul´a gelip yerleşen Beyaz Ruslardan biri olan Jules Kanzler, İstiklâl Caddesi´nde açtığı fotoğraf stüdyosunu uzun yıllar işletmiş, sonraları İzzet Kaya ismini almıştır.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    [Erken Cumhuriyet Dönemi] İzzet Kaya [Kanzler] fotoğrafçı ıslak imzalı opera sahnesi önünde şık giyimli hanım ve beylerden oluşan topluluk - 1934-Bir opera sahnesi önünde New York benzeri gökdelenler ve köşelerde Uludağ Kış Sporları Türk Dağcılık, Yürüyücülük Kulübü Taksim Belediye Bahçesi afişleri görülmektedir. 38x29 cm, paspartulu. Ekim Devrimi ve Rus İç Savaşı sonrasında İstanbul´a gelip yerleşen Beyaz Ruslardan biri olan Jules Kanzler, İstiklâl Caddesi´nde açtığı fotoğraf stüdyosunu uzun yıllar işletmiş, sonraları İzzet Kaya ismini almıştır.

    TLSatıldı
  • Abdullah Frères Photographers -  Sainte Sophie 127  Ayasofya Cami İç Görünüm Büyük Boy Panorama-39x32 cm, paspartulu, fotoğraf alanı çok temizdir.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Abdullah Frères Photographers - Sainte Sophie 127 Ayasofya Cami İç Görünüm Büyük Boy Panorama-39x32 cm, paspartulu, fotoğraf alanı çok temizdir.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti Erenköy Kız Lisesi Birinci Devre Şehadetnamesi - 1339 [1923]-İstanbul Üsküdar Osmanağa Mahallesi Kuş Dili Caddesinde ikamet eden Ali Fevzi Paşa kızı Fitnat Hanım'a verilen şehadetnamedir. 57x42 cm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti Erenköy Kız Lisesi Birinci Devre Şehadetnamesi - 1339 [1923]-İstanbul Üsküdar Osmanağa Mahallesi Kuş Dili Caddesinde ikamet eden Ali Fevzi Paşa kızı Fitnat Hanım'a verilen şehadetnamedir. 57x42 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Fransızca İki Lisan Umumî Teshilat İdarehanesi Ordu Kazası antetli evrak 1328 [1912]-Bureau Teshilat Agence d'Ordou Ön yüzü Osmanlıca el yazısı ile doldurulmuş ve imzalıdır. 27x21 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Osmanlıca Fransızca İki Lisan Umumî Teshilat İdarehanesi Ordu Kazası antetli evrak 1328 [1912]-Bureau Teshilat Agence d'Ordou Ön yüzü Osmanlıca el yazısı ile doldurulmuş ve imzalıdır. 27x21 cm.

    TLSatıldı
  • Phebus Fotoğrafhanesi Pera Takım Elbiseli Şık Beyefendi Stüdyo Hatıra Pozu-Arka yüzü Osmanlıca notlu. 21x15 cm, üzerinde lekeler ve minik darbeler mevcuttur.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Phebus Fotoğrafhanesi Pera Takım Elbiseli Şık Beyefendi Stüdyo Hatıra Pozu-Arka yüzü Osmanlıca notlu. 21x15 cm, üzerinde lekeler ve minik darbeler mevcuttur.

    TLSatıldı
  • BÜYÜKADA / PRİNKİPO Osmanlıca Defter-i Hakanî Emâneti antetli Büyükada Kazası Tapu Müdürlüğü'ne hitaben Ada'daki Çıkmaz Sokak Mevkii'nde Şehzade Sultan Mehmed Vakfı'na ait bir kıt'a arsa ile ilgili yazışma evrakı, Teşrinievvel 1329 [1913] tarihli-32x21 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    BÜYÜKADA / PRİNKİPO Osmanlıca Defter-i Hakanî Emâneti antetli Büyükada Kazası Tapu Müdürlüğü'ne hitaben Ada'daki Çıkmaz Sokak Mevkii'nde Şehzade Sultan Mehmed Vakfı'na ait bir kıt'a arsa ile ilgili yazışma evrakı, Teşrinievvel 1329 [1913] tarihli-32x21 cm.

    TLSatıldı
  • Sultan İkinci Abdülhamid dönemi Devlet-i Aliyye-yi Osmaniye tebaasından Hristiyan Katerina Hanım'ın İstanbul'a seyahati için verilen Rumi 1324 [1908] tarihli Osmanlıca mürur (geçiş) tezkeresi.-41x27 cm, yıpranma mevcuttur.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Sultan İkinci Abdülhamid dönemi Devlet-i Aliyye-yi Osmaniye tebaasından Hristiyan Katerina Hanım'ın İstanbul'a seyahati için verilen Rumi 1324 [1908] tarihli Osmanlıca mürur (geçiş) tezkeresi.-41x27 cm, yıpranma mevcuttur.

    TLSatıldı
  • [Osmanlı Dönemi Yahudilik] Osmanlıca Fâiz Kapancı Tahtakale antetli zarf-16x13 cm. Fâiz Kapancı (1871 Selânik / 2 Aralık 1950) Aynı zamanda Selanik Ticaret Odası'na kayıtlı olup bölge tüccarlarından olan Fâiz Kapancı 1871 yılında Selânik’te doğdu. Bu şehrin tanınmış ailelerinden Ahmed Kapani’nin oğludur. Mûsiki çalışmalarına küçük yaşında başladı. Önceleri kişisel çalışmaları ile bazı bilgiler elde ettikten sonra, Selânikli Ahmed Efendi’den ud ve mûsiki dersleri aldı. Biraz da piano çalmasını öğrenmişti. Zamanla Türk Mûsikisi ve Batı Mûsikisi hakkında bilgisini derinleştirdi. Çevresinin iyi ud çalanlarındandı.İstanbul’a geldikten sonra ünlü mûsikişinasları yakından tanımaya ve iyi bir sanat

çevresi edinmeye çalıştı. Udi Nevres Bey’le yıllarca süren dostluk ve sanat arkadaşlığı yaptı. Terbiyeli ve sağlam bir kişiliği olan Kapancı, iyi şairdi ve edebiyattan da anlardı. Eserlerinin çoğunun sözlerini kendisi yazmıştı. Türk Mûsikisi’nde yenilik yapılmasına taraftardı. Ancak bu taraftarlığın ilkelerini bilemiyoruz. Bu anlayışın etkisi ile Tevfik Fikret’in “Terane” adındaki şiirini bestelemişti.

Çok az bestelemesine rağmen eserlerinin çoğu unutulmuştur. Elde bulunan yirmi beş kadar şarkısının bazıları çok güzeldir. Zamanında çok tutunmuş ve plâklara okunmuştur. Fâiz Kapancı 2 Aralık 1950 tarihince İstanbul’da öldü, Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    [Osmanlı Dönemi Yahudilik] Osmanlıca Fâiz Kapancı Tahtakale antetli zarf-16x13 cm. Fâiz Kapancı (1871 Selânik / 2 Aralık 1950) Aynı zamanda Selanik Ticaret Odası'na kayıtlı olup bölge tüccarlarından olan Fâiz Kapancı 1871 yılında Selânik’te doğdu. Bu şehrin tanınmış ailelerinden Ahmed Kapani’nin oğludur. Mûsiki çalışmalarına küçük yaşında başladı. Önceleri kişisel çalışmaları ile bazı bilgiler elde ettikten sonra, Selânikli Ahmed Efendi’den ud ve mûsiki dersleri aldı. Biraz da piano çalmasını öğrenmişti. Zamanla Türk Mûsikisi ve Batı Mûsikisi hakkında bilgisini derinleştirdi. Çevresinin iyi ud çalanlarındandı.İstanbul’a geldikten sonra ünlü mûsikişinasları yakından tanımaya ve iyi bir sanat çevresi edinmeye çalıştı. Udi Nevres Bey’le yıllarca süren dostluk ve sanat arkadaşlığı yaptı. Terbiyeli ve sağlam bir kişiliği olan Kapancı, iyi şairdi ve edebiyattan da anlardı. Eserlerinin çoğunun sözlerini kendisi yazmıştı. Türk Mûsikisi’nde yenilik yapılmasına taraftardı. Ancak bu taraftarlığın ilkelerini bilemiyoruz. Bu anlayışın etkisi ile Tevfik Fikret’in “Terane” adındaki şiirini bestelemişti. Çok az bestelemesine rağmen eserlerinin çoğu unutulmuştur. Elde bulunan yirmi beş kadar şarkısının bazıları çok güzeldir. Zamanında çok tutunmuş ve plâklara okunmuştur. Fâiz Kapancı 2 Aralık 1950 tarihince İstanbul’da öldü, Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.

    TLSatıldı
  • İskenderiye Tedarik Bakanlığı antetli Arapça aylık periyotlanmış bakkaliye listesi aylık periyotlanmış-10x9 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    İskenderiye Tedarik Bakanlığı antetli Arapça aylık periyotlanmış bakkaliye listesi aylık periyotlanmış-10x9 cm.

    TLSatıldı
  • Türkiye Seyr-ü Sefâin İdâresi Akdeniz Vapuru antetli zarf-18x12 cm. Osmanlı Devleti’nin son yılları ve Cumhuriyetin ilk yıllarında deniz
nakliyatında kullanılan araçların durumu oldukça kötüdür. Mevcut gemiler, yıpranmış ve duyulan ihtiyacı
karşılamaktan âciz bir hâldeydiler. Bu olumsuz tablo imkânsızlıklardan dolayı bir süre daha devam etmek zorunda
kalmıştır. Geçiş süreci olarak adlandırabileceğimiz süreçte eldeki mevcut gemilerden maksimum fayda
sağlayabilmek için çalışılmıştır. İhtiyaç duyulduğunda ise modern sayılabilecek olanların ağırlıklı olarak
kullanılması cihetine gidilmiştir. Bu süreçte yoğun olarak ihtiyaç duyulması ve yaşanan yoğunluk vasıtalardaki
yıpranmaların bir anda artmasına sebep olmuştur. Mübadele sırasında özellikle Seyr-i Sefâin İdaresi bünyesinde bulunan gemilerin
oldukça faal olarak kullanıldıklarını ve çok çalıştırıldıklarını söyleyebiliriz. Akdeniz vapuru 1890 yılında  21.223 altın liraya alınmıştır. 1930 senesine kadar yoğun bir şekilde faaliyetini sürdürmüştür.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Türkiye Seyr-ü Sefâin İdâresi Akdeniz Vapuru antetli zarf-18x12 cm. Osmanlı Devleti’nin son yılları ve Cumhuriyetin ilk yıllarında deniz nakliyatında kullanılan araçların durumu oldukça kötüdür. Mevcut gemiler, yıpranmış ve duyulan ihtiyacı karşılamaktan âciz bir hâldeydiler. Bu olumsuz tablo imkânsızlıklardan dolayı bir süre daha devam etmek zorunda kalmıştır. Geçiş süreci olarak adlandırabileceğimiz süreçte eldeki mevcut gemilerden maksimum fayda sağlayabilmek için çalışılmıştır. İhtiyaç duyulduğunda ise modern sayılabilecek olanların ağırlıklı olarak kullanılması cihetine gidilmiştir. Bu süreçte yoğun olarak ihtiyaç duyulması ve yaşanan yoğunluk vasıtalardaki yıpranmaların bir anda artmasına sebep olmuştur. Mübadele sırasında özellikle Seyr-i Sefâin İdaresi bünyesinde bulunan gemilerin oldukça faal olarak kullanıldıklarını ve çok çalıştırıldıklarını söyleyebiliriz. Akdeniz vapuru 1890 yılında 21.223 altın liraya alınmıştır. 1930 senesine kadar yoğun bir şekilde faaliyetini sürdürmüştür.

    TLSatıldı
  • Malatya Elazığ Fırat üzerindeki Herdi köprüsü - 29.4.1935-10x6 cm, sağ üst köşesinde kırık mevcuttur. Malatya-Elazığ arasında ulaşımı sağlayan köprünün adı Herdi idi. Köprünün yapılış tarihi 1932'dir.  Ancak Karakaya barajı yapılınca su altında kalan köprünün yerine Türkiye'nin en uzun demiryolu köprüsü inşaa edilmiştir.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Malatya Elazığ Fırat üzerindeki Herdi köprüsü - 29.4.1935-10x6 cm, sağ üst köşesinde kırık mevcuttur. Malatya-Elazığ arasında ulaşımı sağlayan köprünün adı Herdi idi. Köprünün yapılış tarihi 1932'dir. Ancak Karakaya barajı yapılınca su altında kalan köprünün yerine Türkiye'nin en uzun demiryolu köprüsü inşaa edilmiştir.

    TLSatıldı
  • Fotoğraf Yarışmasına Katılma Formu - 1985-Siirt, Batman, Diyarbakır, Muş, Mardin Şehirlerinde yayınlanan yerel gazetelerin açtığı yarışma katılım formudur. 21x14 cm

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Fotoğraf Yarışmasına Katılma Formu - 1985-Siirt, Batman, Diyarbakır, Muş, Mardin Şehirlerinde yayınlanan yerel gazetelerin açtığı yarışma katılım formudur. 21x14 cm

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Havacılık Tarihi-İzmir Karşıyaka yazılı tayyare önünde sivil ve askerlerden oluşan topluluk. 18x13 cm, sağ üstte kırık mevcut.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Erken Cumhuriyet Dönemi Havacılık Tarihi-İzmir Karşıyaka yazılı tayyare önünde sivil ve askerlerden oluşan topluluk. 18x13 cm, sağ üstte kırık mevcut.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Havacılık Tarihi-Tayyare önünde Yüzbaşı Zekeriya Bey ve pilotlar 18x13 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Erken Cumhuriyet Dönemi Havacılık Tarihi-Tayyare önünde Yüzbaşı Zekeriya Bey ve pilotlar 18x13 cm.

    TLSatıldı
  • Edirne Selimiye Cami ve Sultan Selim Cami bayram kartları - 1940-9x5 ve 6x5 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Edirne Selimiye Cami ve Sultan Selim Cami bayram kartları - 1940-9x5 ve 6x5 cm.

    TLSatıldı
  • Rumeli Hisarı 1940'lar-10x7 cm

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Rumeli Hisarı 1940'lar-10x7 cm

    TLSatıldı
  • Ayasofya Cami ve Hürrem Sultan Hamamı-Çeşitli açılardan beş adet fotoğraf 
9x6 cm, Velox kağıt.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Ayasofya Cami ve Hürrem Sultan Hamamı-Çeşitli açılardan beş adet fotoğraf 9x6 cm, Velox kağıt.

    TLSatıldı
  • Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşı top arabasında taşınırken-İstanbul Nusretiye cami civarında çeşitli açılardan altı adet fotoğraf. 
10x7 cm, Leonar kağıt.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşı top arabasında taşınırken-İstanbul Nusretiye cami civarında çeşitli açılardan altı adet fotoğraf. 10x7 cm, Leonar kağıt.

    TLSatıldı
  • Sultanahmet Meydanı Dikilitaş-Gümüş jelatin baskı, 9x6 cm, paspartulu.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Sultanahmet Meydanı Dikilitaş-Gümüş jelatin baskı, 9x6 cm, paspartulu.

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Bey ve Kızı İclal Hanım hayvanat bahçesi hatırası. Arka yüzü Osmanlıca notlu 9x6 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Bey ve Kızı İclal Hanım hayvanat bahçesi hatırası. Arka yüzü Osmanlıca notlu 9x6 cm.

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Nurcemal Yenal Hanıma ait Hususi Pasaport 15x10 cm

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Nurcemal Yenal Hanıma ait Hususi Pasaport 15x10 cm

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Bey ve dostları Roma hatırası - 1929
Arka yüzü Hatice Hanım'a ithaflı, 14x9 cm

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Bey ve dostları Roma hatırası - 1929 Arka yüzü Hatice Hanım'a ithaflı, 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-İçinde Şeyhülislâm Arif Hikmet Beye ait şiir olan Kadri Sermet Bey'e ait Osmanlıca el yazması defter.
16x10 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-İçinde Şeyhülislâm Arif Hikmet Beye ait şiir olan Kadri Sermet Bey'e ait Osmanlıca el yazması defter. 16x10 cm.

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Nurcemal Yenal Hanıma ait dört adet portre
13x9 cm ve 11x8 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Nurcemal Yenal Hanıma ait dört adet portre 13x9 cm ve 11x8 cm.

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-İstanbul Pera Apollon Fotoğrafhanesi damgalı Nurcemal Yenal çocukluk fotoğrafı
23x18 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-İstanbul Pera Apollon Fotoğrafhanesi damgalı Nurcemal Yenal çocukluk fotoğrafı 23x18 cm.

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Beyefendi 
9x6 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Beyefendi 9x6 cm.

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Bey, kızları Nurcemal ve İclal hanımlar ile birlikte, Büyükada, 1936. 
9x7 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Bey, kızları Nurcemal ve İclal hanımlar ile birlikte, Büyükada, 1936. 9x7 cm.

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Beyefendi, Roma, 1930.
9x6 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Beyefendi, Roma, 1930. 9x6 cm.

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Beyefendi, Roma, 1930.
9x6 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Beyefendi, Roma, 1930. 9x6 cm.

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Beyefendi portre, 1930. 
Arka yüzü notlu, 9x6 cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Beyefendi portre, 1930. Arka yüzü notlu, 9x6 cm.

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Beyefendi ve ailesi, Tivoli, 1930.
9x6 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Beyefendi ve ailesi, Tivoli, 1930. 9x6 cm.

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Beyefendi , Venedik, 1930.
9x6 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Beyefendi , Venedik, 1930. 9x6 cm.

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Beyefendi aile büyükleri ile birlikte, 18x13 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Kadri Sermet Beyefendi aile büyükleri ile birlikte, 18x13 cm.

    TLSatıldı
  • Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Nurcemal Yenal'a ait İngilizce Greek Steno çalışma defteri. 23x16 cm, yarısına kadar doldurulmuş. Gregg steno, 1888'de John Robert Gregg tarafından icat edilen bir steno biçimidir. Uzun kelimeleri eliptik şekillerle gösterir. Stenografi, alfabenin harfleri, noktalama işaretleri, kelimeleri yerine semboller ve kısaltmalar kullanan çabuk yazma sistemi.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Kadri Sermet Bey'in Kızı Nurcemal Yenal Hanımefendinin Terekesinden-Nurcemal Yenal'a ait İngilizce Greek Steno çalışma defteri. 23x16 cm, yarısına kadar doldurulmuş. Gregg steno, 1888'de John Robert Gregg tarafından icat edilen bir steno biçimidir. Uzun kelimeleri eliptik şekillerle gösterir. Stenografi, alfabenin harfleri, noktalama işaretleri, kelimeleri yerine semboller ve kısaltmalar kullanan çabuk yazma sistemi.

    TLSatıldı
  • Hazreti Mevlâna Hünkâr Tasvir-i Şerifleri-14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Hazreti Mevlâna Hünkâr Tasvir-i Şerifleri-14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • Ankara Musikî Muallim Mektebi Öğrencileri "Kayasen Nehri Hatırası" 26 Haziran 1341 [1925]-Foto: Necmi Arka yüzü Osmanlıca notlu.
Ön yüzünde aşınma mevcut, harici temiz durumda, 14x9 cm, Leonar kağıt.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Ankara Musikî Muallim Mektebi Öğrencileri "Kayasen Nehri Hatırası" 26 Haziran 1341 [1925]-Foto: Necmi Arka yüzü Osmanlıca notlu. Ön yüzünde aşınma mevcut, harici temiz durumda, 14x9 cm, Leonar kağıt.

    TLSatıldı
  • Şapkasında "Ankara" yazılı bahriye kostümlü çocuk hatıra pozu - 1931-Arka yüzü Osmanlıca notlu, 14x9 cm, sepya tonlu.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Şapkasında "Ankara" yazılı bahriye kostümlü çocuk hatıra pozu - 1931-Arka yüzü Osmanlıca notlu, 14x9 cm, sepya tonlu.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Ankara Gazi Çiftliği Karadeniz Plajı 
14x9 cm, Agfa kağıt.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Ankara Gazi Çiftliği Karadeniz Plajı 14x9 cm, Agfa kağıt.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Şık giyimli kadın erkek ve çocuk. Alaüminit Foto Ankara
14x9 cm, sol alt köşesi kırık.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Şık giyimli kadın erkek ve çocuk. Alaüminit Foto Ankara 14x9 cm, sol alt köşesi kırık.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Ankara 19 Mayıs Stadı Milli Bayram Kutlamaları 14x9 cm

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Ankara 19 Mayıs Stadı Milli Bayram Kutlamaları 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi Ankara-Yenişehir Sağlık Koleji öğrenci ve öğretmenleri topluluk 27.5.1963 
Arka yüzü Foto Melin Ankara damgalı, 14x9 cm

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Eğitim Tarihi Ankara-Yenişehir Sağlık Koleji öğrenci ve öğretmenleri topluluk 27.5.1963 Arka yüzü Foto Melin Ankara damgalı, 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Ankara Palas - 1930
Arka yüzü Osmanlıca notlu. 14x9 cm. Ankara Palas ya da eski adıyla Ankara Vakıf Oteli, Türkiye’nin ilk yıllarında Ankara’da milletvekilleri için bir sosyal tesis ve resmi konuklar için konukevi olarak hizmet vermiş; Türk siyasi hayatının birçok önemli olayına tanıklık etmiş; günümüzde halen Devlet Konukevi olarak kullanılan tarihi binadır.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Ankara Palas - 1930 Arka yüzü Osmanlıca notlu. 14x9 cm. Ankara Palas ya da eski adıyla Ankara Vakıf Oteli, Türkiye’nin ilk yıllarında Ankara’da milletvekilleri için bir sosyal tesis ve resmi konuklar için konukevi olarak hizmet vermiş; Türk siyasi hayatının birçok önemli olayına tanıklık etmiş; günümüzde halen Devlet Konukevi olarak kullanılan tarihi binadır.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Ankara 19 Mayıs Stadı Milli Bayram Kutlamaları at üzerinde komutan ve süvariler
14x9 cm.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Ankara 19 Mayıs Stadı Milli Bayram Kutlamaları at üzerinde komutan ve süvariler 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Ankara-Ankara Palas 
14x9 cm. Ankara Palas ya da eski adıyla Ankara Vakıf Oteli, Türkiye’nin ilk yıllarında Ankara’da milletvekilleri için bir sosyal tesis ve resmi konuklar için konukevi olarak hizmet vermiş; Türk siyasi hayatının birçok önemli olayına tanıklık etmiş; günümüzde halen Devlet Konukevi olarak kullanılan tarihi binadır.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Erken Cumhuriyet Dönemi Ankara-Ankara Palas 14x9 cm. Ankara Palas ya da eski adıyla Ankara Vakıf Oteli, Türkiye’nin ilk yıllarında Ankara’da milletvekilleri için bir sosyal tesis ve resmi konuklar için konukevi olarak hizmet vermiş; Türk siyasi hayatının birçok önemli olayına tanıklık etmiş; günümüzde halen Devlet Konukevi olarak kullanılan tarihi binadır.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde öğrenciler Atatürk Heykeline çelenk koyma hatırası 
Arka yüzü Osmanlıca notlu, Alim Urus İzmir Fotoğrafhane kaşeli, 12x8 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde öğrenciler Atatürk Heykeline çelenk koyma hatırası Arka yüzü Osmanlıca notlu, Alim Urus İzmir Fotoğrafhane kaşeli, 12x8 cm.

    TLSatıldı
  • Milli Bayram Kutlamaları - Ankara-Yüzbaşı Mustafa Yanar, Yüzbaşı Hakkı Savaş, Üsteğmen Mehmet Yalım 19 Mayıs kutalamaları resmi geçidinde. 
19 Mayıs 1948 saat 10.00 hatırası, ibaresiyle notludur. 14x9 cm

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Milli Bayram Kutlamaları - Ankara-Yüzbaşı Mustafa Yanar, Yüzbaşı Hakkı Savaş, Üsteğmen Mehmet Yalım 19 Mayıs kutalamaları resmi geçidinde. 19 Mayıs 1948 saat 10.00 hatırası, ibaresiyle notludur. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Askeri Tarih-Ankara'da askeri karargahta mola veren askerler hatıra pozu. 
14x9 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Askeri Tarih-Ankara'da askeri karargahta mola veren askerler hatıra pozu. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Milli Bayram Kutlamaları - Ankara-Muhtemelen 29 Ekim kutlamalarına hazırlık yapan grup askerî bando, 7 İkinci Teşrin
14x9 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Milli Bayram Kutlamaları - Ankara-Muhtemelen 29 Ekim kutlamalarına hazırlık yapan grup askerî bando, 7 İkinci Teşrin 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Milli Bayram Kutlamaları - Ankara-Ankara Stadında resmi geçit yapan askerler 
14x9 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Milli Bayram Kutlamaları - Ankara-Ankara Stadında resmi geçit yapan askerler 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Milli Bayram Kutlamaları - Ankara-Ankara Stadında güreş müsabakası
14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Milli Bayram Kutlamaları - Ankara-Ankara Stadında güreş müsabakası 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • Hasanoğlan Köy Enstitüsünü ziyarete giden bir grup-Arkada dönem otobüsü. 14x9 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Hasanoğlan Köy Enstitüsünü ziyarete giden bir grup-Arkada dönem otobüsü. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi-Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel bir okul ziyaretinde öğretmenlerle birlikte. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi-Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel bir okul ziyaretinde öğretmenlerle birlikte. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • Fransızca, Ermenice, Rumca,Türkçe dört lisan takvim yaprağı-1930 ve 1931 yılları Nisan Mayıs aylarında muhtelif tarihler. 11x8 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Fransızca, Ermenice, Rumca,Türkçe dört lisan takvim yaprağı-1930 ve 1931 yılları Nisan Mayıs aylarında muhtelif tarihler. 11x8 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca, İbranice, Rusça, Fransızca, Rumca ve Ermenice altı lisan takvim yaprağı-14 Zilhicce 1324, 15 Kanun-i Sani 1322, 28 Janv. (Ocak) 1907 tarihlidir. 9x6 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Osmanlıca, İbranice, Rusça, Fransızca, Rumca ve Ermenice altı lisan takvim yaprağı-14 Zilhicce 1324, 15 Kanun-i Sani 1322, 28 Janv. (Ocak) 1907 tarihlidir. 9x6 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Ankara'nın sokak ve mesire alanlarından takım elbiseli beyefendiler. Arka yüzü ithaflı ve Turhan ismiyle imzalıdır, 1929.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Ankara'nın sokak ve mesire alanlarından takım elbiseli beyefendiler. Arka yüzü ithaflı ve Turhan ismiyle imzalıdır, 1929.

    TLSatıldı
  • Harf İnkılabı Öncesi Erken Cumhuriyet Dönemi Milli Bayram Kutlamaları-Eski Türkçe olarak "Büyük Gazi'ye vatan [minnettar]" yazılı Atatürk büstü önünde resmi bir tören. 14x9 cm, arka yüzü Osmanlıca notlu.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Harf İnkılabı Öncesi Erken Cumhuriyet Dönemi Milli Bayram Kutlamaları-Eski Türkçe olarak "Büyük Gazi'ye vatan [minnettar]" yazılı Atatürk büstü önünde resmi bir tören. 14x9 cm, arka yüzü Osmanlıca notlu.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Türkiye Cumhuriyeti Adliye Vekaleti Evlenme Cüzdanı-Tokat Niksar doğumlu katip Kaspar Kürkciyan ile Kütahya doğumlu Maniça Hanım'a ait 1934 senesi Haziran ayında Kadıköy Belediyesi tarafından verilen evlenme cüzdanıdır. 15x11 cm, özel muhafazası içinde.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Türkiye Cumhuriyeti Adliye Vekaleti Evlenme Cüzdanı-Tokat Niksar doğumlu katip Kaspar Kürkciyan ile Kütahya doğumlu Maniça Hanım'a ait 1934 senesi Haziran ayında Kadıköy Belediyesi tarafından verilen evlenme cüzdanıdır. 15x11 cm, özel muhafazası içinde.

    TLSatıldı
  • Milli Bayram Kutlamaları - Ankara-Ellerinde Türk bayrakları ile Askeri okul öğrencilerinin protokol geçişi, Ankara Stadı, 19 Mayıs 1949. 18x13 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Milli Bayram Kutlamaları - Ankara-Ellerinde Türk bayrakları ile Askeri okul öğrencilerinin protokol geçişi, Ankara Stadı, 19 Mayıs 1949. 18x13 cm.

    TLSatıldı
  • Milli Bayram Kutlamaları - Ankara-Kız öğrencilerin Ankara stadında 19 Mayıs bayramı gösterisi. 18x13 cm

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Milli Bayram Kutlamaları - Ankara-Kız öğrencilerin Ankara stadında 19 Mayıs bayramı gösterisi. 18x13 cm

    TLSatıldı
  • Anıtkabir - Ankara-Aslanlı Yol'da ilkokul öğrencileri. 18x13 cm.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Anıtkabir - Ankara-Aslanlı Yol'da ilkokul öğrencileri. 18x13 cm.

    TLSatıldı
  • Milli Bayram Kutlamaları - Ankara-Kız öğrenciler kutlama alanında birörnek kıyafetleri ile. 18x13 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Milli Bayram Kutlamaları - Ankara-Kız öğrenciler kutlama alanında birörnek kıyafetleri ile. 18x13 cm.

    TLSatıldı
  • Ankara Divan-ı Muhasebat Binası-Mimar Egli'nin modern görüntü vermesi için cephelerini değiştirdiği yapı 1925 yılında Birinci Ulusal Mimarlık üslûbunda, Nazım Bey tarafından tasarlanmış, müteahhitliğini Arif Hikmet Koyunoğlu yapmıştır. Bugünkü yapı kübik biçimlenmesiyle iki yanındaki birinci ve ikinci meclis binaları ve karşısındaki Ankara Palas'la büyük üslûp ayrılığı gösteri. 14x9 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Ankara Divan-ı Muhasebat Binası-Mimar Egli'nin modern görüntü vermesi için cephelerini değiştirdiği yapı 1925 yılında Birinci Ulusal Mimarlık üslûbunda, Nazım Bey tarafından tasarlanmış, müteahhitliğini Arif Hikmet Koyunoğlu yapmıştır. Bugünkü yapı kübik biçimlenmesiyle iki yanındaki birinci ve ikinci meclis binaları ve karşısındaki Ankara Palas'la büyük üslûp ayrılığı gösteri. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Askeri Tarih - Selahattin Eser Terekesinden-1939-1940 senesi Fen Tatbikat okulu diploması. İki sınıflık on dördüncü devreyi muvaffakiyetle bitirmiştir. Kenarları altın yaldızlı 41x31 cm.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Askeri Tarih - Selahattin Eser Terekesinden-1939-1940 senesi Fen Tatbikat okulu diploması. İki sınıflık on dördüncü devreyi muvaffakiyetle bitirmiştir. Kenarları altın yaldızlı 41x31 cm.

    TLSatıldı
  • Askeri Tarih - Selahattin Eser Terekesinden-Asteğmen Selahttin Eser'e ait Harp Okulu Diploması ve Zarfı, 1939 . 51x34 cm, zarf haliyledir.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Askeri Tarih - Selahattin Eser Terekesinden-Asteğmen Selahttin Eser'e ait Harp Okulu Diploması ve Zarfı, 1939 . 51x34 cm, zarf haliyledir.

    TLSatıldı
  • Askeri Tarih - Selahattin Eser Terekesinden-Kurmay Yarbay Selahattin Eser'e ait Ordu Yabancı Dil Okulu İngilizce Sertifikası, 1959. 36x26 cm.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Askeri Tarih - Selahattin Eser Terekesinden-Kurmay Yarbay Selahattin Eser'e ait Ordu Yabancı Dil Okulu İngilizce Sertifikası, 1959. 36x26 cm.

    TLSatıldı
  • Askeri Tarih - Selahattin Eser Terekesinden 1937-1960 yılları arasında Harp Okulunun çeşitli birimlerinden aldığı diploma ve sertifika lotu-1937 yılı Türkiye Cumhuriyeti M. M. Bakanlığı Kuleli Askeri Lisesi diploması, fotoğraflı 34x25cm.
1949 yılı Kara Harp Akademisi Kurmay Stajı diploması, fotoğraflı, 36x29 cm, özel muhafazası içinde. 
1953 yılı Kurmay Binbaşı Subay Tekâmid kursu belgesi, fotoğraflı,  28x20 cm.
1958 yılı Nükleer Silahlar Okulunda açılan Hedef analiz kursu belgesi, 29x22 cm.
1960 yılı Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Diploması, fotoğraflı,  39x27 cm, kenarlardan yıpranmış haliyle.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Askeri Tarih - Selahattin Eser Terekesinden 1937-1960 yılları arasında Harp Okulunun çeşitli birimlerinden aldığı diploma ve sertifika lotu-1937 yılı Türkiye Cumhuriyeti M. M. Bakanlığı Kuleli Askeri Lisesi diploması, fotoğraflı 34x25cm. 1949 yılı Kara Harp Akademisi Kurmay Stajı diploması, fotoğraflı, 36x29 cm, özel muhafazası içinde. 1953 yılı Kurmay Binbaşı Subay Tekâmid kursu belgesi, fotoğraflı, 28x20 cm. 1958 yılı Nükleer Silahlar Okulunda açılan Hedef analiz kursu belgesi, 29x22 cm. 1960 yılı Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Diploması, fotoğraflı, 39x27 cm, kenarlardan yıpranmış haliyle.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca - Fransızca Borsa Cetveli - 1928-Esham ve Tahvilat - Kambiyo ve Nükud Piyaçesi, İstanbul (Cours des fonds et valeurs) Üzerinde el yazısı ile karşılıkları yazılmıştır, 32x16 cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Osmanlıca - Fransızca Borsa Cetveli - 1928-Esham ve Tahvilat - Kambiyo ve Nükud Piyaçesi, İstanbul (Cours des fonds et valeurs) Üzerinde el yazısı ile karşılıkları yazılmıştır, 32x16 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca - Fransızca çift lisan Necibzâde Ali ve İhsan Manifatura ve Komisyon İzmir antetli zarf-İngiltere Manchester'a  gönderilmek üzere postaya verilmiş, iki adet Galata posta damgalı, üç adet Osmanlıca pullu,16x13 cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Osmanlıca - Fransızca çift lisan Necibzâde Ali ve İhsan Manifatura ve Komisyon İzmir antetli zarf-İngiltere Manchester'a gönderilmek üzere postaya verilmiş, iki adet Galata posta damgalı, üç adet Osmanlıca pullu,16x13 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekâleti Sicil Cüzdanı-1296 [1880] Ankara doğumlu Mehmet Faik oğlu İbrahim Feridun Bey'e ait sicil cüzdanı.  1340 [1924] tarihinden başlayarak Ankara Erkek Lisesi, Üsküdar Erkek Orta Mektebi, Kadıköy Kız Orta okullarında çalıştığı görülmektedir, fotoğrafı yoktur. 16x11 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekâleti Sicil Cüzdanı-1296 [1880] Ankara doğumlu Mehmet Faik oğlu İbrahim Feridun Bey'e ait sicil cüzdanı. 1340 [1924] tarihinden başlayarak Ankara Erkek Lisesi, Üsküdar Erkek Orta Mektebi, Kadıköy Kız Orta okullarında çalıştığı görülmektedir, fotoğrafı yoktur. 16x11 cm.

    TLSatıldı
  • Salon d'une maison Armenienne Fig. 102-Bir Ermeni evinin oturma odasında çubuk ve nargile içenler. 23x15 cm. Louis Figuier'in Les Races Humaines kitabı için 1872'de resmedilmiştir.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Salon d'une maison Armenienne Fig. 102-Bir Ermeni evinin oturma odasında çubuk ve nargile içenler. 23x15 cm. Louis Figuier'in Les Races Humaines kitabı için 1872'de resmedilmiştir.

    TLSatıldı
  • Juifs de Babylone Fig. 90-Babil Yahudileri. 23x15 cm, sağ üst köşesi kopuk haliyle. Louis Figuier'in Les Races Humaines kitabı için 1872'de resmedilmiştir.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Juifs de Babylone Fig. 90-Babil Yahudileri. 23x15 cm, sağ üst köşesi kopuk haliyle. Louis Figuier'in Les Races Humaines kitabı için 1872'de resmedilmiştir.

    TLSatıldı
  • Mustafa Aslıer çizimi  görselli Beyoğlu Devrim Ocağı Köy Enstitüleri Günü Davetiyesi-Eminönü Öğrenci Lokali 25x15 cm

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Mustafa Aslıer çizimi görselli Beyoğlu Devrim Ocağı Köy Enstitüleri Günü Davetiyesi-Eminönü Öğrenci Lokali 25x15 cm

    TLSatıldı
  • Yeme İçme Kültürü - Boğosyan Varvaryan Okulu Menü ve Eğlence Programı 1973-Özdemir Erdoğan, Züleyha, Arılar ve Oryantal programlı; Salkım Sucukları, Kuleli Rostfrei, Orkide Kravatları, Zapa Matbaası reklamlı menü. 25x17 cm, alt köşesinde renk değişimi mevcuttur.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Yeme İçme Kültürü - Boğosyan Varvaryan Okulu Menü ve Eğlence Programı 1973-Özdemir Erdoğan, Züleyha, Arılar ve Oryantal programlı; Salkım Sucukları, Kuleli Rostfrei, Orkide Kravatları, Zapa Matbaası reklamlı menü. 25x17 cm, alt köşesinde renk değişimi mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Yeme İçme Kültürü - Hotel Quirinale Roma Yılbaşı Menüsü 1992-İtalyanca 22x17 cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Yeme İçme Kültürü - Hotel Quirinale Roma Yılbaşı Menüsü 1992-İtalyanca 22x17 cm.

    TLSatıldı
  • Istanbul American Colleges Theatre News, METİN KUNT, Kervan Basımevi, İstanbul,1961.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 20x14 cm, İngilizce, Türkçe, 24 sayfa. S/b fotoğraflı. Arçelik ve Bea/Olympic Airways reklamlı. İstanbul Amerikan Kolejlerinin tiyatro gruplarına ait haberler dergisi. Troylus and Cresseid adlı oyunda Kiril Kirof, Metin Kunt, yazar Pınar Kür, Yurdakul Ceyhun başrol oynamaktadır.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Istanbul American Colleges Theatre News, METİN KUNT, Kervan Basımevi, İstanbul,1961.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 20x14 cm, İngilizce, Türkçe, 24 sayfa. S/b fotoğraflı. Arçelik ve Bea/Olympic Airways reklamlı. İstanbul Amerikan Kolejlerinin tiyatro gruplarına ait haberler dergisi. Troylus and Cresseid adlı oyunda Kiril Kirof, Metin Kunt, yazar Pınar Kür, Yurdakul Ceyhun başrol oynamaktadır.

    TLSatıldı
  • Bükreş Devlet Filarmoni Orkestrası İstanbul ve Ankara Programı - 1967-Şef: Mircea Basarab Solist: Radu Aldulescu Arkon Ömer Umar sunar. 25x17 cm, 12 sayfa, s/b fotoğraflı.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Bükreş Devlet Filarmoni Orkestrası İstanbul ve Ankara Programı - 1967-Şef: Mircea Basarab Solist: Radu Aldulescu Arkon Ömer Umar sunar. 25x17 cm, 12 sayfa, s/b fotoğraflı.

    TLSatıldı
  • Fransızca Mercedes Benz Tarihî Otomobiller Müzesi Broşürü - 1961-Mercedes otomobillerin yetmiş yılda ürettiği modeller ve klasik modellerin görsellerinden oluşur. Le musee miroir du passe et du present. Katlanır hali 21x21 cm, açık hali 81x61 cm.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Fransızca Mercedes Benz Tarihî Otomobiller Müzesi Broşürü - 1961-Mercedes otomobillerin yetmiş yılda ürettiği modeller ve klasik modellerin görsellerinden oluşur. Le musee miroir du passe et du present. Katlanır hali 21x21 cm, açık hali 81x61 cm.

    TLSatıldı
  • Askeri Tarih - Madalyalı ve kılıçlı çok sayıda Komutan 1930'lar-14x9 cm,Mimoza kağıt.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Askeri Tarih - Madalyalı ve kılıçlı çok sayıda Komutan 1930'lar-14x9 cm,Mimoza kağıt.

    TLSatıldı
  • Türk ve Alman Müzisyenlerden oluşan bando heyeti 1930'lar-Arka yüzü Osmanlıca "Alman hocalarla birlikte bir konserden sonra parkta çekildiğimiz" 11x7 cm, köşeleri kırık.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Türk ve Alman Müzisyenlerden oluşan bando heyeti 1930'lar-Arka yüzü Osmanlıca "Alman hocalarla birlikte bir konserden sonra parkta çekildiğimiz" 11x7 cm, köşeleri kırık.

    TLSatıldı
  • Mustafa Kemal Atatürk'ün Cenazesi Çelenkler Geçerken-7x5 cm.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Mustafa Kemal Atatürk'ün Cenazesi Çelenkler Geçerken-7x5 cm.

    TLSatıldı
  • Denizli Halkevi Binası-1932 yılının 19 Şubat Cuma günü, Türkiye'nin 14 şehrinde
 ilk olarak
açılan halkevleri arasında Denizli Halkevi de bulunmaktadır. 1952'de Halkevlerinin kapatılması sonrası bir süre Belediye binası olarak kullanılmıştır. 14x9 cm

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Denizli Halkevi Binası-1932 yılının 19 Şubat Cuma günü, Türkiye'nin 14 şehrinde ilk olarak açılan halkevleri arasında Denizli Halkevi de bulunmaktadır. 1952'de Halkevlerinin kapatılması sonrası bir süre Belediye binası olarak kullanılmıştır. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Meslek - Ayakkabı Ustaları atölye içinde sağ yanda dikiş makinesi-Arka yüzü notlu, 14x9 cm. Kodak kağıt

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Meslek - Ayakkabı Ustaları atölye içinde sağ yanda dikiş makinesi-Arka yüzü notlu, 14x9 cm. Kodak kağıt

    TLSatıldı
  • Doktor Siyami Ersek'in emekli oluşu veda yemeği 1.3.1979-14x9 cm

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Doktor Siyami Ersek'in emekli oluşu veda yemeği 1.3.1979-14x9 cm

    TLSatıldı
  • Ameliyat başında doktor ve hemşireler - Foto Renk Çengelköy-14x9 cm, Forte kağıt.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Ameliyat başında doktor ve hemşireler - Foto Renk Çengelköy-14x9 cm, Forte kağıt.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi-Adana Lisesi önünde öğretmen ve öğrenciler  23 Nisan 1929 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Eğitim Tarihi-Adana Lisesi önünde öğretmen ve öğrenciler 23 Nisan 1929 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • Atatürk arkadaşlarıyla - İstanbul Yayınevi-14x9 cm

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Atatürk arkadaşlarıyla - İstanbul Yayınevi-14x9 cm

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Sivas Erzurum İstikrazı Üçüncü Tertibi Toplantısı 1936-Kadın ve erkeklerden oluşan bir grup toplantı halinde. 14x9 cm, dört adet fotoğraf.
Türk yatırımcı, Türk mühendis, Türk formen gibi, tamamen ulusal zenginlikten oluşan bir yelpazeyle gerçekleştirilen yerli bir proje olan Sivas-Erzurum demiryolu hattı 20 Mayıs 1933 TBMM’de kabul edilmiş, Sivas Kongresi’nin 14. yıldönümü olan 4 Eylül 1933’te başlanmış ve 20 Ekim 1939’da resmi olarak işletmeye açılmıştır. Artan maliyetlerden dolayı 1934 yılında iç borçlanmaya gidilmiştir.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Sivas Erzurum İstikrazı Üçüncü Tertibi Toplantısı 1936-Kadın ve erkeklerden oluşan bir grup toplantı halinde. 14x9 cm, dört adet fotoğraf. Türk yatırımcı, Türk mühendis, Türk formen gibi, tamamen ulusal zenginlikten oluşan bir yelpazeyle gerçekleştirilen yerli bir proje olan Sivas-Erzurum demiryolu hattı 20 Mayıs 1933 TBMM’de kabul edilmiş, Sivas Kongresi’nin 14. yıldönümü olan 4 Eylül 1933’te başlanmış ve 20 Ekim 1939’da resmi olarak işletmeye açılmıştır. Artan maliyetlerden dolayı 1934 yılında iç borçlanmaya gidilmiştir.

    TLSatıldı
  • T.C.G. Yavuz Hatırası-14x8 cm, haliyle.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    T.C.G. Yavuz Hatırası-14x8 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • İstiklal Harbi Afyon'un İstirdadı görselli kart-14x9 cm. Arka yüzü 1941 tarihiyle mektupludur.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    İstiklal Harbi Afyon'un İstirdadı görselli kart-14x9 cm. Arka yüzü 1941 tarihiyle mektupludur.

    TLSatıldı
  • Tokatlıyan Oteli Görselli İki Adet Büyük Pul-Hotel M. Tokatlian Therapia (Haut - Bosphore) Constantinople ve Summer Palace Therapia (Haut Bosphore) Constamtinople Propriete des Hotels m. Tokatlian 6x4 cm

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Tokatlıyan Oteli Görselli İki Adet Büyük Pul-Hotel M. Tokatlian Therapia (Haut - Bosphore) Constantinople ve Summer Palace Therapia (Haut Bosphore) Constamtinople Propriete des Hotels m. Tokatlian 6x4 cm

    TLSatıldı
  • Avcılık-Ormanda ayı avlayanlar. 25x11 cm.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Avcılık-Ormanda ayı avlayanlar. 25x11 cm.

    TLSatıldı
  • Constantinople Mosquee Souleymanie (Süleymaniye Cami)-Editör: Isaac M. Ahitouv, Constantinople. 15x9 cm, arkası albüm izlidir.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Constantinople Mosquee Souleymanie (Süleymaniye Cami)-Editör: Isaac M. Ahitouv, Constantinople. 15x9 cm, arkası albüm izlidir.

    TLSatıldı
  • Edirne Beyazıt Cami Külliyesi-Arka yüzü Osmanlıca notlu. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Edirne Beyazıt Cami Külliyesi-Arka yüzü Osmanlıca notlu. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • Adana Ordu ve İnönü Caddeleri - Foto Venüs-14x9 cm, sol alt köşesi kırık.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Adana Ordu ve İnönü Caddeleri - Foto Venüs-14x9 cm, sol alt köşesi kırık.

    TLSatıldı
  • Constantinople Mosquee Kahrie (Kariye Cami)-Editör: Isaac M. Ahitouv, Constantinople. 14x9 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Constantinople Mosquee Kahrie (Kariye Cami)-Editör: Isaac M. Ahitouv, Constantinople. 14x9 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • Uludağ Kış Manzarası - 1930'lar-14x9 cm, Ferrania kağıt, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Uludağ Kış Manzarası - 1930'lar-14x9 cm, Ferrania kağıt, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • Edirne Tunca Sahilinden Kavaklar - 1940-Arka yüzü Edine çıkışlı İstanbul Aksaray adresi varışlı posta damgalı ve pulludur, 20.3.1940 tarihlidir. 14x9 cm.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Edirne Tunca Sahilinden Kavaklar - 1940-Arka yüzü Edine çıkışlı İstanbul Aksaray adresi varışlı posta damgalı ve pulludur, 20.3.1940 tarihlidir. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Mimari - Edirne Selimiye Cami Şadırvanı-Arka yüzü Osmanlıca "Sultan Selim avlusunda şadırvan"açıklamalı. 14x9 cm, Leonar kağıt.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Mimari - Edirne Selimiye Cami Şadırvanı-Arka yüzü Osmanlıca "Sultan Selim avlusunda şadırvan"açıklamalı. 14x9 cm, Leonar kağıt.

    TLSatıldı
  • İzmit Yeni Cuma Cami - Foto Fahri-14x9 cm, Ferrania kağıt.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    İzmit Yeni Cuma Cami - Foto Fahri-14x9 cm, Ferrania kağıt.

    TLSatıldı
  • Edirne Meriç Nehri-14x9 cm.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Edirne Meriç Nehri-14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Stambul L'interieur de la Mosquee Souleymanie (Süleymaniye Cami)-Editör: Isaac M. Ahitouv, Constantinople. 14x9 cm, ön yüzü haliyle.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Stambul L'interieur de la Mosquee Souleymanie (Süleymaniye Cami)-Editör: Isaac M. Ahitouv, Constantinople. 14x9 cm, ön yüzü haliyle.

    TLSatıldı
  • İstanbul Mosquee Suleimanie, İnterieur (Süleymaniye Cami Avlusu)

    Lot No: 180

    Lot: 180

    İstanbul Mosquee Suleimanie, İnterieur (Süleymaniye Cami Avlusu)

    TLSatıldı
  • Edirne Üç Şerefeli Cami-14x9 cm

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Edirne Üç Şerefeli Cami-14x9 cm

    TLSatıldı
  • Edirne Tunca Köprüsü-14x9 cm, Ferrania kağıt.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Edirne Tunca Köprüsü-14x9 cm, Ferrania kağıt.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Subay ve eşi-Değişik zamanlarda çekilmiş üç adet fotoğraf, 14x9 cm ve 13x10 cm.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Erken Cumhuriyet Dönemi Subay ve eşi-Değişik zamanlarda çekilmiş üç adet fotoğraf, 14x9 cm ve 13x10 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi muhtemelen Edirne'de bir okulda anavatan temalı duvar yerleştirmesi - 1935-14x9 cm, Leonar kağıt.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Erken Cumhuriyet Dönemi muhtemelen Edirne'de bir okulda anavatan temalı duvar yerleştirmesi - 1935-14x9 cm, Leonar kağıt.

    TLSatıldı
  • 1937-1938 Kadıköy İkinci Kız Orta Okulu Öğretmenleri Kolaj-14x9 cm

    Lot No: 185

    Lot: 185

    1937-1938 Kadıköy İkinci Kız Orta Okulu Öğretmenleri Kolaj-14x9 cm

    TLSatıldı
  • Mareşal Fevzi Çakmak Portre-14x9 cm

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Mareşal Fevzi Çakmak Portre-14x9 cm

    TLSatıldı
  • Cumhuriyet Dönemi Subay Portre-Ön ve arka yüzü Osmanlıca mektupludur. 14x9 cm

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Cumhuriyet Dönemi Subay Portre-Ön ve arka yüzü Osmanlıca mektupludur. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Selimiye Cami, Süleymaniye Cami, Sinanlı Köprüsü gibi eserleden oluşan sergiye ait fotoğraf-14x9 cm

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Selimiye Cami, Süleymaniye Cami, Sinanlı Köprüsü gibi eserleden oluşan sergiye ait fotoğraf-14x9 cm

    TLSatıldı
  • Hititler Dönemi Fırtına Tanrısı Heykeli-Eser Birinci Dünya Savaşı sırasında zarar görmüştür, bütün hali Anadolu Medeniyetler Müzesi'ndedir. 14x9 cm.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Hititler Dönemi Fırtına Tanrısı Heykeli-Eser Birinci Dünya Savaşı sırasında zarar görmüştür, bütün hali Anadolu Medeniyetler Müzesi'ndedir. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Edirne Selimiye Cami İç Görünüm - Foto Fettah-14x9 cm, gümüş jelatin baskı beş adet fotoğraf. Minber yakın çekim, çiniler, avizeve şerefe detaylı olarak görülmektedir.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    Edirne Selimiye Cami İç Görünüm - Foto Fettah-14x9 cm, gümüş jelatin baskı beş adet fotoğraf. Minber yakın çekim, çiniler, avizeve şerefe detaylı olarak görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Edirne Selimiye Cami Silueti - 1930'lar-14x9 cm, ön yüzünde hafif soyulma mevcut, harici iyi durumdadır.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Edirne Selimiye Cami Silueti - 1930'lar-14x9 cm, ön yüzünde hafif soyulma mevcut, harici iyi durumdadır.

    TLSatıldı
  • BİRA / YEME İÇME KÜLTÜRÜ Erken Cumhuriyet Dönemi Yeme İçme Kültürü-Havuzlu bir bahçede fıçı bira içen bir grup, muhtemelen 1930'lar. 14x9 cm.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    BİRA / YEME İÇME KÜLTÜRÜ Erken Cumhuriyet Dönemi Yeme İçme Kültürü-Havuzlu bir bahçede fıçı bira içen bir grup, muhtemelen 1930'lar. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • [Resim Öğretmeni İlhami Demirci Terekesinden] Edirne Meriç Köprüsü görselli kart-Arka yüzü İlhami Demirci'den mektuplu, posta damgalıdır. Trakya eserlerinden Meriç Köprüsü, Ahmet İhsan Basımevi 14x10 cm.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    [Resim Öğretmeni İlhami Demirci Terekesinden] Edirne Meriç Köprüsü görselli kart-Arka yüzü İlhami Demirci'den mektuplu, posta damgalıdır. Trakya eserlerinden Meriç Köprüsü, Ahmet İhsan Basımevi 14x10 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi-Öğretmen ve öğrencileriyle bir lise. 14x9 cm.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi-Öğretmen ve öğrencileriyle bir lise. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi-İlkokul öğrencileri ve öğretmenleri. 14x9 cm.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi-İlkokul öğrencileri ve öğretmenleri. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi-Spor kıyafetleri ile Kız Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri bahçede  14x9 cm

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi-Spor kıyafetleri ile Kız Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri bahçede 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi-23 Nisan hatıralarından, Tatbikat mektebi talebeleri ve muallim mektebi hocası İhsan Bey. Arka yüzü Osmanlıca notlu, 14x9 cm.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi-23 Nisan hatıralarından, Tatbikat mektebi talebeleri ve muallim mektebi hocası İhsan Bey. Arka yüzü Osmanlıca notlu, 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi-Kız lisesi öğrencileri ve öğretmenleri. 14x9 cm.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi-Kız lisesi öğrencileri ve öğretmenleri. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Halkalı Ziraat Mektebi imam-hatibi ve akaid muallimi müderris Mustafa Efendi'ye ait mertebe beratı, 11 Temmuz 1321 [1905] tarihli-40x28 cm, 52x38 cm  altın yaldızlı çerçeve içinde.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Halkalı Ziraat Mektebi imam-hatibi ve akaid muallimi müderris Mustafa Efendi'ye ait mertebe beratı, 11 Temmuz 1321 [1905] tarihli-40x28 cm, 52x38 cm altın yaldızlı çerçeve içinde.

    TLSatıldı
  • Sultan İkinci Abdülhamid tuğralı Hicaz Demiryolu Nikel Madalya Beratı, Halkalı Ziraat Mektebi imam ve akaid muallimi Hafız Mustafa Efendi'ye verilmiş, 1311 [1895] tarihli-Medine-i Münevvere ve Mekke-i Mükerreme'ye kadar uzanacak olan Hicaz Demiryolu'nun yapımında hizmeti görülen Hacı Hafız Mustafa Efendi'ye takdir edilen nikelden mamul baskı Hicaz Demiryolu Madalyasının beratıdır. 57x32 cm, 68x41 cm altın yaldızlı çerçeve içinde.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Sultan İkinci Abdülhamid tuğralı Hicaz Demiryolu Nikel Madalya Beratı, Halkalı Ziraat Mektebi imam ve akaid muallimi Hafız Mustafa Efendi'ye verilmiş, 1311 [1895] tarihli-Medine-i Münevvere ve Mekke-i Mükerreme'ye kadar uzanacak olan Hicaz Demiryolu'nun yapımında hizmeti görülen Hacı Hafız Mustafa Efendi'ye takdir edilen nikelden mamul baskı Hicaz Demiryolu Madalyasının beratıdır. 57x32 cm, 68x41 cm altın yaldızlı çerçeve içinde.

    TLSatıldı
  • Sultan İkinci Abdülhamid tuğralı Halkalı Ziraat Mektebi ve Camii-i Şerifi imamı Hacı Mustafa Efendi'nin mektebin imamlığına tayin ve tevcih beratı, 1316 [1900] tarihli-80x28 cm, 90x36 cm altın yaldızlı çerçeve içinde.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Sultan İkinci Abdülhamid tuğralı Halkalı Ziraat Mektebi ve Camii-i Şerifi imamı Hacı Mustafa Efendi'nin mektebin imamlığına tayin ve tevcih beratı, 1316 [1900] tarihli-80x28 cm, 90x36 cm altın yaldızlı çerçeve içinde.

    TLSatıldı
  • Bozcaada Panoramik Fotoğraf 1970-Bozcaada Kalesi ve civarı genel görünüm. Altı parçadan oluşur, ebru paspartulu özel çerçevesi içinde büyük boy fotoğraf. Fotoğraf alanı 77x8 cm, çerçeveli 83x15 cm

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Bozcaada Panoramik Fotoğraf 1970-Bozcaada Kalesi ve civarı genel görünüm. Altı parçadan oluşur, ebru paspartulu özel çerçevesi içinde büyük boy fotoğraf. Fotoğraf alanı 77x8 cm, çerçeveli 83x15 cm

    TLSatıldı
  • İstanbul'da Lise Öğrencisi Şükran Hanım'ın okul ve aile fotoğraflarından oluşan albüm -1937-Üsküdar'da bir konak bahçesi ve kız lisesi bahçesinden görünümler. Toplam 57 fotoğraftan oluşur. 20x13 cm, dış muhafazası yıpranmış haliyle.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    İstanbul'da Lise Öğrencisi Şükran Hanım'ın okul ve aile fotoğraflarından oluşan albüm -1937-Üsküdar'da bir konak bahçesi ve kız lisesi bahçesinden görünümler. Toplam 57 fotoğraftan oluşur. 20x13 cm, dış muhafazası yıpranmış haliyle.

    TLSatıldı
  • Doktor Rıza Nur'un Merkezefendi Kabristanındaki Mezarı - 1978-Arka yüzü notlu. 14x9 cm, Forte kağıt.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Doktor Rıza Nur'un Merkezefendi Kabristanındaki Mezarı - 1978-Arka yüzü notlu. 14x9 cm, Forte kağıt.

    TLSatıldı
  • Konya Sultan Selim Cami Minberi-Konya’da Kanûnî Sultan Süleyman ve II. Selim tarafından yaptırılan cami ve imaret. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    Konya Sultan Selim Cami Minberi-Konya’da Kanûnî Sultan Süleyman ve II. Selim tarafından yaptırılan cami ve imaret. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • Saraybosna Gazi Hüsrev Bey Cami ve Saat Kulesi-Saraybosna şehrinde XVI. yüzyılda yapılan cami ve saat kulesidir. Saat ay takvimine göre ayarlıdır. Arka yüzü B. Şeref Sander 'e gönderilmiş şekilde posta damgalıdır. Putnik Sarajevo. 12x10 cm, kenarı kesik haliyle.

    Lot No: 206

    Lot: 206

    Saraybosna Gazi Hüsrev Bey Cami ve Saat Kulesi-Saraybosna şehrinde XVI. yüzyılda yapılan cami ve saat kulesidir. Saat ay takvimine göre ayarlıdır. Arka yüzü B. Şeref Sander 'e gönderilmiş şekilde posta damgalıdır. Putnik Sarajevo. 12x10 cm, kenarı kesik haliyle.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Siyasi Tarih-Gazeteci Hüseyin Cahit Yalçın ve Sivil ve Asker Beyefendiler
14x9 cm, Foto Bayer kağıt. Tanin gazetesi sahibi Hüseyin Cahit Yalçın 1925 Takrir-i Sükun kanunu çerçevesinde gazetesi kapatılmış, Çorum'a sürgün oalrak gönderilmiştir, 1926'da İzmir Suikastı davasında yargılanmış ve beraat etmiştir.

    Lot No: 207

    Lot: 207

    Erken Cumhuriyet Dönemi Siyasi Tarih-Gazeteci Hüseyin Cahit Yalçın ve Sivil ve Asker Beyefendiler 14x9 cm, Foto Bayer kağıt. Tanin gazetesi sahibi Hüseyin Cahit Yalçın 1925 Takrir-i Sükun kanunu çerçevesinde gazetesi kapatılmış, Çorum'a sürgün oalrak gönderilmiştir, 1926'da İzmir Suikastı davasında yargılanmış ve beraat etmiştir.

    TLSatıldı
  • Sirkeci Garı Eski İstasyon Binası ve Dönem Otomobilleri - 1964-14x9 cm, Forte kağıt Arka yüzü notlu. Sultan Abdülaziz devrinde, 1870-1875 yıllarına tarihlenen ilk istasyon binası üçgen alınlıklara sahip çatısıyla neoklasik üslup yansıtan istasyon pencerelerdeki perdeleriyle müstakil bir ev görüntüsü sergilemektedir. Alt katı bekleme salonu ile gişe işlemleri için ayrıldığı düşünülen binanın üst katları yönetim için ayrılmıştır. Tren rayına bakan cephesinde, üçüncü katta yer alan iki pencere arasında Osmanlıca ile yazılmış “İstanbul” kelimesi ile hemen altında “Constantinople” ifadesi yer almaktadır.

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Sirkeci Garı Eski İstasyon Binası ve Dönem Otomobilleri - 1964-14x9 cm, Forte kağıt Arka yüzü notlu. Sultan Abdülaziz devrinde, 1870-1875 yıllarına tarihlenen ilk istasyon binası üçgen alınlıklara sahip çatısıyla neoklasik üslup yansıtan istasyon pencerelerdeki perdeleriyle müstakil bir ev görüntüsü sergilemektedir. Alt katı bekleme salonu ile gişe işlemleri için ayrıldığı düşünülen binanın üst katları yönetim için ayrılmıştır. Tren rayına bakan cephesinde, üçüncü katta yer alan iki pencere arasında Osmanlıca ile yazılmış “İstanbul” kelimesi ile hemen altında “Constantinople” ifadesi yer almaktadır.

    TLSatıldı
  • Mosquee Noury Osmanieh Nuri Osmaniye Cami Sebili - 1911-Editör: W.E.C. Serie: I, No: 10 Constantinople 14x9 cm, kenarlarında iğne izleri mevcuttur.

    Lot No: 209

    Lot: 209

    Mosquee Noury Osmanieh Nuri Osmaniye Cami Sebili - 1911-Editör: W.E.C. Serie: I, No: 10 Constantinople 14x9 cm, kenarlarında iğne izleri mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Kız Ba'cı Hasan Ağa'nın oğlu Molla Mustafa'ya ait Osmanlıca mezar taşı-Arka yüzü koleksiyoner kaşeli. 14x9 cm.

    Lot No: 210

    Lot: 210

    Kız Ba'cı Hasan Ağa'nın oğlu Molla Mustafa'ya ait Osmanlıca mezar taşı-Arka yüzü koleksiyoner kaşeli. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • İşgal Yılları - Süngü tüfekli askerler ictimada-14x9 cm, Foto Bayer kağıt.

    Lot No: 211

    Lot: 211

    İşgal Yılları - Süngü tüfekli askerler ictimada-14x9 cm, Foto Bayer kağıt.

    TLSatıldı
  • Dolmabahçe Sarayı Kapısı-14x9 cm, Foto Bayer kağıt.

    Lot No: 212

    Lot: 212

    Dolmabahçe Sarayı Kapısı-14x9 cm, Foto Bayer kağıt.

    TLSatıldı
  • İstanbul Kahriye (Kariye) Camisi Mosquee Kahriye-14x9 cm

    Lot No: 213

    Lot: 213

    İstanbul Kahriye (Kariye) Camisi Mosquee Kahriye-14x9 cm

    TLSatıldı
  • Sarayburnu'ndan İstanbul Manzarası-14x9 cm

    Lot No: 214

    Lot: 214

    Sarayburnu'ndan İstanbul Manzarası-14x9 cm

    TLSatıldı
  • [Çavdarhisar Gravürü] Ruines d'Aizani (Aizani Harabeleri) - 1853-Asie Mineure Par M. P. De Tchihatcheff. E. Ciceri lith,dapres Dorogoff. 35x26 cm, ortasında kat izi mevcuttur.
Kütahya yakınlarında bulunan antik kent Aizanoi, Küçük Frigya'nın önemli şehirleri arasında yer almaktadır.

    Lot No: 215

    Lot: 215

    [Çavdarhisar Gravürü] Ruines d'Aizani (Aizani Harabeleri) - 1853-Asie Mineure Par M. P. De Tchihatcheff. E. Ciceri lith,dapres Dorogoff. 35x26 cm, ortasında kat izi mevcuttur. Kütahya yakınlarında bulunan antik kent Aizanoi, Küçük Frigya'nın önemli şehirleri arasında yer almaktadır.

    TLSatıldı
  • 1908 Ayan Meclisi Üyesi Alberto Behor Eskanazi'ye Küba Mason Locası tarafından verilmiş belge, 1919-Resp. Logia Perseverancia Constituida en Carden as Bajo la Jurisdiccion de la Muy Respetable Gran Logia de la Isla Cuba  41x33 cm, paspartulu.

    Lot No: 216

    Lot: 216

    1908 Ayan Meclisi Üyesi Alberto Behor Eskanazi'ye Küba Mason Locası tarafından verilmiş belge, 1919-Resp. Logia Perseverancia Constituida en Carden as Bajo la Jurisdiccion de la Muy Respetable Gran Logia de la Isla Cuba 41x33 cm, paspartulu.

    TLSatıldı
  • Soennecken Federn Divit Kalem Ucu - 1930'lar-Soennecken Plattenfedern Nr. 250 bir tanesi eksik toplam yedi adet divit uç. 21x15 cm, orijinal muhafazası içerisinde hiç kullanılmamış.

    Lot No: 217

    Lot: 217

    Soennecken Federn Divit Kalem Ucu - 1930'lar-Soennecken Plattenfedern Nr. 250 bir tanesi eksik toplam yedi adet divit uç. 21x15 cm, orijinal muhafazası içerisinde hiç kullanılmamış.

    TLSatıldı
  • Louis Comendinger Constantinople müzik evi damgalı nota-Konzert für Violine, F. MENDELSSOHN BARTHOLDY, C. F. Peters, Leipzig. 31x24 cm, 16 sayfa, Almanca.

    Lot No: 218

    Lot: 218

    Louis Comendinger Constantinople müzik evi damgalı nota-Konzert für Violine, F. MENDELSSOHN BARTHOLDY, C. F. Peters, Leipzig. 31x24 cm, 16 sayfa, Almanca.

    TLSatıldı
  • Pianos & Musique F. Carayosma Pera Constantinople damgalı nota-Dollarwalzer aus der operette die "Dollarprinzesssin", LEO FALL, C. Nomismatides, Asnavour Han, Constantinople. 34x25 cm,9 sayfa, Almanca, sayfalarında renk değişimi mevcuttur

    Lot No: 219

    Lot: 219

    Pianos & Musique F. Carayosma Pera Constantinople damgalı nota-Dollarwalzer aus der operette die "Dollarprinzesssin", LEO FALL, C. Nomismatides, Asnavour Han, Constantinople. 34x25 cm,9 sayfa, Almanca, sayfalarında renk değişimi mevcuttur

    TLSatıldı
  • Şamlı İskender damgalı Osmanlıca Fransızca Nota-Mübtedilere Mahsus Sevcik Usulü Keman Metodu=Methode de Violon pour les commençants (Syeteme des demi-tone), SEVCIK, Op. 6. 35x26 cm, 34-52 sayfalar arası.

    Lot No: 220

    Lot: 220

    Şamlı İskender damgalı Osmanlıca Fransızca Nota-Mübtedilere Mahsus Sevcik Usulü Keman Metodu=Methode de Violon pour les commençants (Syeteme des demi-tone), SEVCIK, Op. 6. 35x26 cm, 34-52 sayfalar arası.

    TLSatıldı
  • Ressam ve Resim Öğretmeni İlhami Demirci Terekesinden-İlhami Demirci'nin öğrencileri tarafından oluşturulan, ressamın eserlerinin fotoğraflarından oluşan çalışma dosyası. 27x27 cm, toplam 22 fotoğraftan oluşur. İlhami Demirci (1908-1976) 1908’de İstanbul’da doğdu.İlk ve orta öğrenimini Mercan Sultanisinde ve son yıllarını da Gelenbevi’de tamamlayan Demirci, 1926 yılında Sanayi-i Nefise Mekteb-i Alisine girdi. Burada Hikmet Onat ve İbrahim Çallı Atölyelerinde öğrenimini sona erdirdikten sonra 1931 yılında mezun oldu. 1936 yılında Berlin’e giden sanatçı, Max Dungert’in atölyesinde iki yıl çalıştı ve 1938’de yurda döndü. İlk yıllarda İbrahim Çallı etkisi altında görülen sanatçı, yine de kendine özel bir stil geliştirdi. Yurt gezileri çerçevesinde Sinop ve Mardin’e gönderildi. Sanatçı natürmort ve özellikle peyzaj çalışmalarında, sağlam bir plastik yapının çok güzel örneklerini verdi. Renk anlayışında empresyonizmin kurallarına bağlı kalmakla beraber, realizmin coşkun ve heyecanlı örneklerini verdi. Yeterince tanınmamış olan Demirci, son eserlerinde heyecanlı ve rahat fırça kullanımıyla romantizm esintilerini de aktarabilen önemli ve güçlü sanatçılarımızdandır. Sinop ve Mardi yöresine ait peyzajları olmakla birlikte sanatçı ağırlıklı olarak İstanbul Manzaraları çalışmıştır.

    Lot No: 221

    Lot: 221

    Ressam ve Resim Öğretmeni İlhami Demirci Terekesinden-İlhami Demirci'nin öğrencileri tarafından oluşturulan, ressamın eserlerinin fotoğraflarından oluşan çalışma dosyası. 27x27 cm, toplam 22 fotoğraftan oluşur. İlhami Demirci (1908-1976) 1908’de İstanbul’da doğdu.İlk ve orta öğrenimini Mercan Sultanisinde ve son yıllarını da Gelenbevi’de tamamlayan Demirci, 1926 yılında Sanayi-i Nefise Mekteb-i Alisine girdi. Burada Hikmet Onat ve İbrahim Çallı Atölyelerinde öğrenimini sona erdirdikten sonra 1931 yılında mezun oldu. 1936 yılında Berlin’e giden sanatçı, Max Dungert’in atölyesinde iki yıl çalıştı ve 1938’de yurda döndü. İlk yıllarda İbrahim Çallı etkisi altında görülen sanatçı, yine de kendine özel bir stil geliştirdi. Yurt gezileri çerçevesinde Sinop ve Mardin’e gönderildi. Sanatçı natürmort ve özellikle peyzaj çalışmalarında, sağlam bir plastik yapının çok güzel örneklerini verdi. Renk anlayışında empresyonizmin kurallarına bağlı kalmakla beraber, realizmin coşkun ve heyecanlı örneklerini verdi. Yeterince tanınmamış olan Demirci, son eserlerinde heyecanlı ve rahat fırça kullanımıyla romantizm esintilerini de aktarabilen önemli ve güçlü sanatçılarımızdandır. Sinop ve Mardi yöresine ait peyzajları olmakla birlikte sanatçı ağırlıklı olarak İstanbul Manzaraları çalışmıştır.

    TLSatıldı
  • Ressam ve Resim Öğretmeni İlhami Demirci Terekesinden-İlhami Demirci'nin Almanya'daki öğrencileri tarafından Cumhuriyet Ortaokulu adresine gönderilen çalışmaları. "On beş milletin iştirak ettiği uluslararası Dortmund sergisinde birinci mülakat." Alman postasından geçmiş, döneminin çocuk bakış açısını yansıtan çalışmalardır. 40x31 cm, 18 eserden oluşur. İlhami Demirci (1908-1976) 1908’de İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Mercan Sultanisinde ve son yıllarını da Gelenbevi’de tamamlayan Demirci, 1926 yılında Sanayi-i Nefise Mekteb-i Alisine girdi. Burada Hikmet Onat ve İbrahim Çallı Atölyelerinde öğrenimini sona erdirdikten sonra 1931 yılında mezun oldu. 1936 yılında Berlin’e giden sanatçı, Max Dungert’in atölyesinde iki yıl çalıştı ve 1938’de yurda döndü. İlk yıllarda İbrahim Çallı etkisi altında görülen sanatçı, yine de kendine özel bir stil geliştirdi. Yurt gezileri çerçevesinde Sinop ve Mardin’e gönderildi. Sanatçı natürmort ve özellikle peyzaj çalışmalarında, sağlam bir plastik yapının çok güzel örneklerini verdi. Renk anlayışında empresyonizmin kurallarına bağlı kalmakla beraber, realizmin coşkun ve heyecanlı örneklerini verdi. Yeterince tanınmamış olan Demirci, son eserlerinde heyecanlı ve rahat fırça kullanımıyla romantizm esintilerini de aktarabilen önemli ve güçlü sanatçılarımızdandır. Sinop ve Mardi yöresine ait peyzajları olmakla birlikte sanatçı ağırlıklı olarak İstanbul Manzaraları çalışmıştır.

    Lot No: 222

    Lot: 222

    Ressam ve Resim Öğretmeni İlhami Demirci Terekesinden-İlhami Demirci'nin Almanya'daki öğrencileri tarafından Cumhuriyet Ortaokulu adresine gönderilen çalışmaları. "On beş milletin iştirak ettiği uluslararası Dortmund sergisinde birinci mülakat." Alman postasından geçmiş, döneminin çocuk bakış açısını yansıtan çalışmalardır. 40x31 cm, 18 eserden oluşur. İlhami Demirci (1908-1976) 1908’de İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Mercan Sultanisinde ve son yıllarını da Gelenbevi’de tamamlayan Demirci, 1926 yılında Sanayi-i Nefise Mekteb-i Alisine girdi. Burada Hikmet Onat ve İbrahim Çallı Atölyelerinde öğrenimini sona erdirdikten sonra 1931 yılında mezun oldu. 1936 yılında Berlin’e giden sanatçı, Max Dungert’in atölyesinde iki yıl çalıştı ve 1938’de yurda döndü. İlk yıllarda İbrahim Çallı etkisi altında görülen sanatçı, yine de kendine özel bir stil geliştirdi. Yurt gezileri çerçevesinde Sinop ve Mardin’e gönderildi. Sanatçı natürmort ve özellikle peyzaj çalışmalarında, sağlam bir plastik yapının çok güzel örneklerini verdi. Renk anlayışında empresyonizmin kurallarına bağlı kalmakla beraber, realizmin coşkun ve heyecanlı örneklerini verdi. Yeterince tanınmamış olan Demirci, son eserlerinde heyecanlı ve rahat fırça kullanımıyla romantizm esintilerini de aktarabilen önemli ve güçlü sanatçılarımızdandır. Sinop ve Mardi yöresine ait peyzajları olmakla birlikte sanatçı ağırlıklı olarak İstanbul Manzaraları çalışmıştır.

    TLSatıldı
  • 1930'lar Bahar Çocuk Arabaları ve Pusetleri Çok Nadir Katalog-23x15 cm, lacivert bez cildinde toplamda 14 adet fotoğraf.

    Lot No: 223

    Lot: 223

    1930'lar Bahar Çocuk Arabaları ve Pusetleri Çok Nadir Katalog-23x15 cm, lacivert bez cildinde toplamda 14 adet fotoğraf.

    TLSatıldı
  • II. Abdülhamit İnisiyalli Boş Maruzat Defteri-Üzerinde Osmanlıca el yazısı ile "Fi 22 Ramazan Sene 1311 (1895) tarihine kadar olan maruzata mahsus defterdir" yazılıdır. Kenarları altın yaldızlı, ilk 25 sayfası eksik, toplamda iki yüz sayfalık, ciltli defter. 20x14 cm, arka kapağı yıpranmış harici temizdir.

    Lot No: 224

    Lot: 224

    II. Abdülhamit İnisiyalli Boş Maruzat Defteri-Üzerinde Osmanlıca el yazısı ile "Fi 22 Ramazan Sene 1311 (1895) tarihine kadar olan maruzata mahsus defterdir" yazılıdır. Kenarları altın yaldızlı, ilk 25 sayfası eksik, toplamda iki yüz sayfalık, ciltli defter. 20x14 cm, arka kapağı yıpranmış harici temizdir.

    TLSatıldı
  • [Erken Dönem Çanakkale Boğazı Gravürlü Almanca Takvim] Zürcher Kalender auf das Jahr 1829, Verlegt von  David Bürkli, 1829.-Özgün karton kapağında, 21x17 cm, Almanca, 30 sayfa, çok sayıda resimli. Erken dönem Dardanalles / Hellespont [Çanakkale Boğazı] gravülerinden birini içermesi aaçısından önemli bir almanaktır.

    Lot No: 225

    Lot: 225

    [Erken Dönem Çanakkale Boğazı Gravürlü Almanca Takvim] Zürcher Kalender auf das Jahr 1829, Verlegt von David Bürkli, 1829.-Özgün karton kapağında, 21x17 cm, Almanca, 30 sayfa, çok sayıda resimli. Erken dönem Dardanalles / Hellespont [Çanakkale Boğazı] gravülerinden birini içermesi aaçısından önemli bir almanaktır.

    TLSatıldı
  • TÜRK DENİZ ALTILARI Cantieri del Tirreno Genova. ["Zafer" adlı Türk muhribinin Cenova Tersanesi'nde denize indirilmesini ve yüzdürülmesini belgeleyen altı büyük jelatin gümüş fotoğraftan oluşan fotoğraf albümü]-25x23 cm. Orijinal altı gümüş baskı fotoğrafı içeren fotoğraf albümü. Fotoğraf boyutları: 15x21 cm. İngilizce ve İtalyanca, [12] sayfa. "Cantieri del Tirreno Genova & Riva Trigoso" [Tr. Tiren Denizi Cenova ve Riva Trigoso Tersaneleri], Mussolini yönetimindeki Faşist İtalya'da 1929 Programı dahilinde inşa edilen Tinaztepe sınıfındaki "Zafer" muhribinin suya indirme ve yüzdürme sürecini belgeleyen albüm. Zafer muhribi, İtalyan destroyeri "Folgore" örnek alınarak tasarlanmıştır.

    Lot No: 226

    Lot: 226

    TÜRK DENİZ ALTILARI Cantieri del Tirreno Genova. ["Zafer" adlı Türk muhribinin Cenova Tersanesi'nde denize indirilmesini ve yüzdürülmesini belgeleyen altı büyük jelatin gümüş fotoğraftan oluşan fotoğraf albümü]-25x23 cm. Orijinal altı gümüş baskı fotoğrafı içeren fotoğraf albümü. Fotoğraf boyutları: 15x21 cm. İngilizce ve İtalyanca, [12] sayfa. "Cantieri del Tirreno Genova & Riva Trigoso" [Tr. Tiren Denizi Cenova ve Riva Trigoso Tersaneleri], Mussolini yönetimindeki Faşist İtalya'da 1929 Programı dahilinde inşa edilen Tinaztepe sınıfındaki "Zafer" muhribinin suya indirme ve yüzdürme sürecini belgeleyen albüm. Zafer muhribi, İtalyan destroyeri "Folgore" örnek alınarak tasarlanmıştır.

    TLSatıldı
  • [19. Yüzyıl Türk Tipleri ve Adetleri] Autour du Monde - Aquarelles, Souvenirs de Voyages - Fascicule VII. Turquie Types et Moeurs, Photographies de MM. Sebah et Joaillier, Edité par L. Boulanger, Paris, 1900.-Özgün karton kapağında, 32x24 cm, Fransızca, 10 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 227

    Lot: 227

    [19. Yüzyıl Türk Tipleri ve Adetleri] Autour du Monde - Aquarelles, Souvenirs de Voyages - Fascicule VII. Turquie Types et Moeurs, Photographies de MM. Sebah et Joaillier, Edité par L. Boulanger, Paris, 1900.-Özgün karton kapağında, 32x24 cm, Fransızca, 10 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • [Hristiyanlık / Azınlık Tarihi] Merlino C. Pellegrini Buenos Aires fotoğrafhane Damgalı Ermeni Aile Stüdyo Hatıra Pozu - 1933-Arka yüzü Ermenice notlu. 30x25 cm, sepya tonlu, paspartu içerisinde , paspartusunda yıpranma mevcuttur, fotoğraf alanı çok temiz.

    Lot No: 228

    Lot: 228

    [Hristiyanlık / Azınlık Tarihi] Merlino C. Pellegrini Buenos Aires fotoğrafhane Damgalı Ermeni Aile Stüdyo Hatıra Pozu - 1933-Arka yüzü Ermenice notlu. 30x25 cm, sepya tonlu, paspartu içerisinde , paspartusunda yıpranma mevcuttur, fotoğraf alanı çok temiz.

    TLSatıldı
  • ABDULLAH BİRADERLER (1820-1918) orijinal fotoğrafı: Porte du Palais de Dolma - Baghtche. [= Dolmabahçe Sarayı Kapısı]-35x23 cm

    Lot No: 229

    Lot: 229

    ABDULLAH BİRADERLER (1820-1918) orijinal fotoğrafı: Porte du Palais de Dolma - Baghtche. [= Dolmabahçe Sarayı Kapısı]-35x23 cm

    TLSatıldı
  • İSTİKLAL SAVAŞI-Orijinal paspartusunda İstiklal Savaşı'na katılmış, İstiklal madalyalı askeri heyeti gösteren fotoğraf. Paspartu ebatı: 30 x 25, fotoğraf ebatı: 22 x 16,5 cm

    Lot No: 230

    Lot: 230

    İSTİKLAL SAVAŞI-Orijinal paspartusunda İstiklal Savaşı'na katılmış, İstiklal madalyalı askeri heyeti gösteren fotoğraf. Paspartu ebatı: 30 x 25, fotoğraf ebatı: 22 x 16,5 cm

    TLSatıldı
  • 1906 senesinde Apollon Fotoğrafhanesi'nde Mâliye Nezâreti Hesabât Merkeziye Kalemi ve Dâire-i Askeriye masasında çalışan memurlar hatıra fotoğrafı, 21 Teşrinisani 1322 tarihli-Fotoğrafın altında sağdan sola: Namık Bey, Mehmed Kemâl Bey, Fevzi Bey, Münir Bey, Kemâl Sâlih, Vâhid Bey, Ahmed Kemâl Bey yazılıdır.Fotoğrafhane ıslak imzalı 36x30 cm, paspartu içerisinde çok temiz durumda.

    Lot No: 231

    Lot: 231

    1906 senesinde Apollon Fotoğrafhanesi'nde Mâliye Nezâreti Hesabât Merkeziye Kalemi ve Dâire-i Askeriye masasında çalışan memurlar hatıra fotoğrafı, 21 Teşrinisani 1322 tarihli-Fotoğrafın altında sağdan sola: Namık Bey, Mehmed Kemâl Bey, Fevzi Bey, Münir Bey, Kemâl Sâlih, Vâhid Bey, Ahmed Kemâl Bey yazılıdır.Fotoğrafhane ıslak imzalı 36x30 cm, paspartu içerisinde çok temiz durumda.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca 1910 senesi Hüdâvendigâr [Bursa] Vilâyeti Meclis-i Umumî Üyeleri-Teşrinievvel 1326 (1910) tarihli, sağ tarafında Vilâyetin hangi bölgelerinden kimlerin geldiği yazılıdır. 36x30 cm, paspartu köşeleri yıpranmış harici çok temiz durumda.

    Lot No: 232

    Lot: 232

    Osmanlıca 1910 senesi Hüdâvendigâr [Bursa] Vilâyeti Meclis-i Umumî Üyeleri-Teşrinievvel 1326 (1910) tarihli, sağ tarafında Vilâyetin hangi bölgelerinden kimlerin geldiği yazılıdır. 36x30 cm, paspartu köşeleri yıpranmış harici çok temiz durumda.

    TLSatıldı
  • U.S. Air Force 41520 Model Uçak Shaw Air Force Base 10 May 1960-Sağ köşesi İngilizce notlu, sol alt köşesi imzalı. 31x27 cm, haliyle.

    Lot No: 233

    Lot: 233

    U.S. Air Force 41520 Model Uçak Shaw Air Force Base 10 May 1960-Sağ köşesi İngilizce notlu, sol alt köşesi imzalı. 31x27 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • Yeşilay Cemiyeti iki buçuk liralık makbuz-14x10 cm.

    Lot No: 234

    Lot: 234

    Yeşilay Cemiyeti iki buçuk liralık makbuz-14x10 cm.

    TLSatıldı
  • Türkiye Kızılay Derneği Elli Kuruşluk Makbuz-Güneş Matbaacılık. 20x9 cm.

    Lot No: 235

    Lot: 235

    Türkiye Kızılay Derneği Elli Kuruşluk Makbuz-Güneş Matbaacılık. 20x9 cm.

    TLSatıldı
  • Ankara Birinci Meclis Binası-14x9 cm

    Lot No: 236

    Lot: 236

    Ankara Birinci Meclis Binası-14x9 cm

    TLSatıldı
  • Şanlıurfa 22.3.1964-14x9  cm

    Lot No: 237

    Lot: 237

    Şanlıurfa 22.3.1964-14x9 cm

    TLSatıldı
  • İzmir asansörden şehir manzarası - Foto Can İzmir soğuk damgalı-Sağ alt köşede fotoğrafhane damgalı, 14x9 cm, sepya tonlu.

    Lot No: 238

    Lot: 238

    İzmir asansörden şehir manzarası - Foto Can İzmir soğuk damgalı-Sağ alt köşede fotoğrafhane damgalı, 14x9 cm, sepya tonlu.

    TLSatıldı
  • Mimari - Taksim Marmara oteli iki farklı açıdan-14x9 cm bir tanesinin üzerinde kopmalar mvcut.

    Lot No: 239

    Lot: 239

    Mimari - Taksim Marmara oteli iki farklı açıdan-14x9 cm bir tanesinin üzerinde kopmalar mvcut.

    TLSatıldı
  • Kıbrıs Lefkoşa'da George Hotel görselli kart - 1941-Arka yüzü Osmanlıca "Bizim vakıf otelinin bir fotoğrafını sana gönderiyorum, ibaresiyle notludur. 14x9 cm.

    Lot No: 240

    Lot: 240

    Kıbrıs Lefkoşa'da George Hotel görselli kart - 1941-Arka yüzü Osmanlıca "Bizim vakıf otelinin bir fotoğrafını sana gönderiyorum, ibaresiyle notludur. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • [PTT memuru ve Konya İdman Yurdu takımı oyuncusu Şemsi terekesinden] P.T.T. Meslek Okulu 1944-45 Senesi öğretmen ve öğrencileri yerleştirme fotoğraf-Arka yüzünde Foto Kemal Nadir Maçka fotoğrafhane damgası mevcuttur. 14x9 cm.

    Lot No: 241

    Lot: 241

    [PTT memuru ve Konya İdman Yurdu takımı oyuncusu Şemsi terekesinden] P.T.T. Meslek Okulu 1944-45 Senesi öğretmen ve öğrencileri yerleştirme fotoğraf-Arka yüzünde Foto Kemal Nadir Maçka fotoğrafhane damgası mevcuttur. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • [PTT memuru ve Konya İdman Yurdu takımı oyuncusu Şemsi terekesinden] P.T.T. Meslek Okulu 1944-45 Senesi I-B Sınıfı öğrencileri yerleşirme fotoğraf-Öğrencilerin isimleri fotoğrafların altında yazmaktadır. 14x9 cm.

    Lot No: 242

    Lot: 242

    [PTT memuru ve Konya İdman Yurdu takımı oyuncusu Şemsi terekesinden] P.T.T. Meslek Okulu 1944-45 Senesi I-B Sınıfı öğrencileri yerleşirme fotoğraf-Öğrencilerin isimleri fotoğrafların altında yazmaktadır. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • [PTT memuru ve Konya İdman Yurdu takımı oyuncusu Şemsi terekesinden] P.T.T. Başmüdüriyeti önünde memurlar hatıra pozu-14x9 cm, Leonar kağıt.

    Lot No: 243

    Lot: 243

    [PTT memuru ve Konya İdman Yurdu takımı oyuncusu Şemsi terekesinden] P.T.T. Başmüdüriyeti önünde memurlar hatıra pozu-14x9 cm, Leonar kağıt.

    TLSatıldı
  • [PTT memuru ve Konya İdman Yurdu takımı oyuncusu Şemsi terekesinden] Telgrafhane içinde öğrenci ve yetkililer-14x9 cm

    Lot No: 244

    Lot: 244

    [PTT memuru ve Konya İdman Yurdu takımı oyuncusu Şemsi terekesinden] Telgrafhane içinde öğrenci ve yetkililer-14x9 cm

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu ve Adana Seyhan Spor maç sonrası hatıra pozu - Foto Musa Adana 
Maç 3-0 İdman yurdunun galibiyetiyle sonuçlanmıştır. 14x9 cm
Konya İdman Yurdu oyucuları şunlardır: Hasan Güngör, Arap Salâh, Kadıların Cemal Sürmeli, Necati Kaşıkçı, Arap Adnan, kaleci Rahim, PTT memuru Şemsi, Selahattin, Mahmut, Nuri, Hayri, Cemal, Sait, Mustafa Asım ve Nail Tok.

    Lot No: 245

    Lot: 245

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu ve Adana Seyhan Spor maç sonrası hatıra pozu - Foto Musa Adana Maç 3-0 İdman yurdunun galibiyetiyle sonuçlanmıştır. 14x9 cm Konya İdman Yurdu oyucuları şunlardır: Hasan Güngör, Arap Salâh, Kadıların Cemal Sürmeli, Necati Kaşıkçı, Arap Adnan, kaleci Rahim, PTT memuru Şemsi, Selahattin, Mahmut, Nuri, Hayri, Cemal, Sait, Mustafa Asım ve Nail Tok.

    TLSatıldı
  • [Konya İdman Yurdu Takımı oyuncusu ve P.T.T. Memuru Şemsi Terekesinden] Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu formaları ile sahada hatıra pozu. 14x9 cm.
Konya İdman Yurdu oyucuları şunlardır: Hasan Güngör, Arap Salâh, Kadıların Cemal Sürmeli, Necati Kaşıkçı, Arap Adnan, kaleci Rahim, PTT memuru Şemsi, Selahattin, Mahmut, Nuri, Hayri, Cemal, Sait, Mustafa Asım ve Nail Tok.

    Lot No: 246

    Lot: 246

    [Konya İdman Yurdu Takımı oyuncusu ve P.T.T. Memuru Şemsi Terekesinden] Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu formaları ile sahada hatıra pozu. 14x9 cm. Konya İdman Yurdu oyucuları şunlardır: Hasan Güngör, Arap Salâh, Kadıların Cemal Sürmeli, Necati Kaşıkçı, Arap Adnan, kaleci Rahim, PTT memuru Şemsi, Selahattin, Mahmut, Nuri, Hayri, Cemal, Sait, Mustafa Asım ve Nail Tok.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1932-Konya İdman Yurdu maç sonrası hatıra pozu 14x9 cm.
Konya İdman Yurdu oyucuları şunlardır: Hasan Güngör, Arap Salâh, Kadıların Cemal Sürmeli, Necati Kaşıkçı, Arap Adnan, kaleci Rahim, PTT memuru Şemsi, Selahattin, Mahmut, Nuri, Hayri, Cemal, Sait, Mustafa Asım ve Nail Tok.

    Lot No: 247

    Lot: 247

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1932-Konya İdman Yurdu maç sonrası hatıra pozu 14x9 cm. Konya İdman Yurdu oyucuları şunlardır: Hasan Güngör, Arap Salâh, Kadıların Cemal Sürmeli, Necati Kaşıkçı, Arap Adnan, kaleci Rahim, PTT memuru Şemsi, Selahattin, Mahmut, Nuri, Hayri, Cemal, Sait, Mustafa Asım ve Nail Tok.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı oyucuları maç esnasında sahada. 14x9 cm. 
Konya İdman Yurdu oyucuları şunlardır: Hasan Güngör, Arap Salâh, Kadıların Cemal Sürmeli, Necati Kaşıkçı, Arap Adnan, kaleci Rahim, PTT memuru Şemsi, Selahattin, Mahmut, Nuri, Hayri, Cemal, Sait, Mustafa Asım ve Nail Tok.

    Lot No: 248

    Lot: 248

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı oyucuları maç esnasında sahada. 14x9 cm. Konya İdman Yurdu oyucuları şunlardır: Hasan Güngör, Arap Salâh, Kadıların Cemal Sürmeli, Necati Kaşıkçı, Arap Adnan, kaleci Rahim, PTT memuru Şemsi, Selahattin, Mahmut, Nuri, Hayri, Cemal, Sait, Mustafa Asım ve Nail Tok.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı oyucuncuları ve yönetici kadrosu sahada hatıra pozu. 14x9 cm

    Lot No: 249

    Lot: 249

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı oyucuncuları ve yönetici kadrosu sahada hatıra pozu. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu maç sonrası hatıra pozu. 14x9 cm.

    Lot No: 250

    Lot: 250

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu maç sonrası hatıra pozu. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Muallim Mektebi ile Konya İdman Yurdu maç sonrası hatıra pozu. 13.11.1931. 14x9 cm.

    Lot No: 251

    Lot: 251

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Muallim Mektebi ile Konya İdman Yurdu maç sonrası hatıra pozu. 13.11.1931. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu hatıra pozu. 14x9 cm.

    Lot No: 252

    Lot: 252

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu hatıra pozu. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu kalecisi. 14x9 cm.

    Lot No: 253

    Lot: 253

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu kalecisi. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı oyuncuları maç esnasında. 14x9 cm.

    Lot No: 254

    Lot: 254

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı oyuncuları maç esnasında. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç esnasında sahada. 14x9 cm.

    Lot No: 255

    Lot: 255

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç esnasında sahada. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Muallim Mektebi ile Konya İdman Yurdu oyuncuları maç sonrası hatıra pozu. 14x9 cm.

    Lot No: 256

    Lot: 256

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Muallim Mektebi ile Konya İdman Yurdu oyuncuları maç sonrası hatıra pozu. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç sonrası hatıra pozu. 14x9 cm.

    Lot No: 257

    Lot: 257

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç sonrası hatıra pozu. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç sonrası hatıra pozu. 9x6 cm.

    Lot No: 258

    Lot: 258

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç sonrası hatıra pozu. 9x6 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı kale direği önünde hatıra pozu. 14x9 cm

    Lot No: 259

    Lot: 259

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı kale direği önünde hatıra pozu. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı hatıra pozu. 14x9 cm

    Lot No: 260

    Lot: 260

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı hatıra pozu. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Asker ve sivillerin Konya İdman Yurdu takımı oyucularıyla hatıra pozu. Oyuncular çizgili ceketleri ile. 14x9 cm, sağ kenarda kopuk mevcut.

    Lot No: 261

    Lot: 261

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Asker ve sivillerin Konya İdman Yurdu takımı oyucularıyla hatıra pozu. Oyuncular çizgili ceketleri ile. 14x9 cm, sağ kenarda kopuk mevcut.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı oyuncuları. 14x9 cm.

    Lot No: 262

    Lot: 262

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı oyuncuları. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı oyuncuları ve asker ve sivilleriden oluşan topluluk. 14x9 cöm.

    Lot No: 263

    Lot: 263

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı oyuncuları ve asker ve sivilleriden oluşan topluluk. 14x9 cöm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı sahada. 14x9 cm.

    Lot No: 264

    Lot: 264

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı sahada. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu tatkımı karşılaşma yaptıkları başka bir takım oyucuları ile birlikte. 14x9 cm.

    Lot No: 265

    Lot: 265

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu tatkımı karşılaşma yaptıkları başka bir takım oyucuları ile birlikte. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu kale önünde hatıra pozu. 14x9 cm, ön yüzde kopukluk mevcut.

    Lot No: 266

    Lot: 266

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu kale önünde hatıra pozu. 14x9 cm, ön yüzde kopukluk mevcut.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç esnasında sahada. 14x9 cm, sepya tonlu.

    Lot No: 267

    Lot: 267

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç esnasında sahada. 14x9 cm, sepya tonlu.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç esnasında sahada. 14x9 cm.

    Lot No: 268

    Lot: 268

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç esnasında sahada. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımındn iki oyuncu hatıra pozu.

    Lot No: 269

    Lot: 269

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımındn iki oyuncu hatıra pozu.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımının sahada maç öncesi ve esnasında çeşitli anlar. 9x6 cm, yedi adet fotoğraf.

    Lot No: 270

    Lot: 270

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımının sahada maç öncesi ve esnasında çeşitli anlar. 9x6 cm, yedi adet fotoğraf.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç esnasında. 14x9 cm.

    Lot No: 271

    Lot: 271

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç esnasında. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu oyucuları Seyhan İdman Yurdu maçı öncesi sahada.14x9 cm.

    Lot No: 272

    Lot: 272

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu oyucuları Seyhan İdman Yurdu maçı öncesi sahada.14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç sonrası hatıra pozu. 14x9 cm.

    Lot No: 273

    Lot: 273

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç sonrası hatıra pozu. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç esnasında. 14x9 cm.

    Lot No: 274

    Lot: 274

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı maç esnasında. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu karşılama yaptıkları diğer takım oyucuları. 14x9 cm.

    Lot No: 275

    Lot: 275

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu karşılama yaptıkları diğer takım oyucuları. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol-Konya İdman Yurdu  oyuncuları çubuklu formaları ile sahada. 14x9 cm.

    Lot No: 276

    Lot: 276

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol-Konya İdman Yurdu oyuncuları çubuklu formaları ile sahada. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol-Konya İdman Yurdu oyuncuları çubuklu formaları ile maç sonrası. 14x9 cm.

    Lot No: 277

    Lot: 277

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol-Konya İdman Yurdu oyuncuları çubuklu formaları ile maç sonrası. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Spor oyucuları Şemsi ve Selahattin. İthaflı imzalı 9x6 cm, iki adet fotoğraf.

    Lot No: 278

    Lot: 278

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Spor oyucuları Şemsi ve Selahattin. İthaflı imzalı 9x6 cm, iki adet fotoğraf.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1925-Arka yüzü "Pek sevgili kardeşim Şemsi'ye" hitabıyla Osmanlıca ithaflı, ön yüzü Osmanlıca Beşiktaş: Editör Kadri yazılı, 22.10.1341 [1925] tarihlidir. 5x4 cm.

    Lot No: 279

    Lot: 279

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1925-Arka yüzü "Pek sevgili kardeşim Şemsi'ye" hitabıyla Osmanlıca ithaflı, ön yüzü Osmanlıca Beşiktaş: Editör Kadri yazılı, 22.10.1341 [1925] tarihlidir. 5x4 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Voleybol- 1931-Ankara Lisesi Voleybol takımı, ön yüzü "Şemsi'ye ithaflı, 5.4.1931 tarihlidir. 12x9 cm.

    Lot No: 280

    Lot: 280

    Erken Cumhuriyet Dönemi Voleybol- 1931-Ankara Lisesi Voleybol takımı, ön yüzü "Şemsi'ye ithaflı, 5.4.1931 tarihlidir. 12x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya Muallim Mektebi Takımı maç öncesi sahada. 14x9 cm.

    Lot No: 281

    Lot: 281

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya Muallim Mektebi Takımı maç öncesi sahada. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı rakip takım ile maç öncesi hatıra pozu. 14x9 cm.

    Lot No: 282

    Lot: 282

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1931-Konya İdman Yurdu takımı rakip takım ile maç öncesi hatıra pozu. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1932-Konya İdman Yurdu ve Mallim Mketebi takımları maç halinde. 14x9 cm.

    Lot No: 283

    Lot: 283

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1932-Konya İdman Yurdu ve Mallim Mketebi takımları maç halinde. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1933-Konya İdman Yurdu ve Muallim Mektebi takımı oyuncuları maç sonrası hatıra pozu. 9x6 cm.

    Lot No: 284

    Lot: 284

    Erken Cumhuriyet Dönemi Futbol - 1933-Konya İdman Yurdu ve Muallim Mektebi takımı oyuncuları maç sonrası hatıra pozu. 9x6 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Selimiye Cami Minberi-13x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 285

    Lot: 285

    Osmanlı Dönemi Selimiye Cami Minberi-13x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • Ankara Görselli Bayram Kartı-Bilmukabele tebrik ve teşekkür, Hulki, ibaresiyle notludur. 9x5 cm, Tensi kağıt, sepya tonlu.

    Lot No: 286

    Lot: 286

    Ankara Görselli Bayram Kartı-Bilmukabele tebrik ve teşekkür, Hulki, ibaresiyle notludur. 9x5 cm, Tensi kağıt, sepya tonlu.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Mesire yerinde gençler, 1932. Arka yüzü Osmanlıca notlu. 14x9 cm,

    Lot No: 287

    Lot: 287

    Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat-Mesire yerinde gençler, 1932. Arka yüzü Osmanlıca notlu. 14x9 cm,

    TLSatıldı
  • Nazi Damgalı Kart - 1915-Fransa'nın Barmen şehri varış adresli, 7. Battr. Res. Fussarti Rgt. No. 14 damgalı Fransızca mektuplu kartpostal. Ön yüzünde Fransa'nın Douai şehri manzararalı kart. 14x9 cm.

    Lot No: 288

    Lot: 288

    Nazi Damgalı Kart - 1915-Fransa'nın Barmen şehri varış adresli, 7. Battr. Res. Fussarti Rgt. No. 14 damgalı Fransızca mektuplu kartpostal. Ön yüzünde Fransa'nın Douai şehri manzararalı kart. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • İtalya Kolezyum'u gezen Türkler-Arka yüzü "Sahibinin Sesi" damgalı. 12x9 cm.

    Lot No: 289

    Lot: 289

    İtalya Kolezyum'u gezen Türkler-Arka yüzü "Sahibinin Sesi" damgalı. 12x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - 1939-Kışlada tüfek temizleyen askerler. 10x6 cm.

    Lot No: 290

    Lot: 290

    Erken Cumhuriyet Dönemi - 1939-Kışlada tüfek temizleyen askerler. 10x6 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat  - 1930'lar-Tüfek ve tazılarıyla bir grup avcı. 8x5 cm.

    Lot No: 291

    Lot: 291

    Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat - 1930'lar-Tüfek ve tazılarıyla bir grup avcı. 8x5 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat - 1944-Kayak hatırası. Arka yüzü Osmanlıca notlu ve imzalı. 10x7 cm.

    Lot No: 292

    Lot: 292

    Erken Cumhuriyet Dönemi Sosyal Hayat - 1944-Kayak hatırası. Arka yüzü Osmanlıca notlu ve imzalı. 10x7 cm.

    TLSatıldı
  • Odtü Hazırlık Fakültesi Önünde Gençler - 1973-Ağzında pipo ile ve dönem arabası ile poz veren gençler. 12x9 cm, arka yüzü notlu.

    Lot No: 293

    Lot: 293

    Odtü Hazırlık Fakültesi Önünde Gençler - 1973-Ağzında pipo ile ve dönem arabası ile poz veren gençler. 12x9 cm, arka yüzü notlu.

    TLSatıldı