Currency Converter:

Lot: 1

Güncel Fiyat: 900 TL Açılış Fiyatı: 900 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

BALKANLAR - OSMANLI DÖNEMİ BOSNA HERSEK

Bosna Hersek ileri gelenleri, Trebinje'den "Serdarlar", Çil kondisyonda

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • BALKANLAR - OSMANLI DÖNEMİ BOSNA HERSEK-Bosna Hersek ileri gelenleri, Trebinje'den "Serdarlar", Çil kondisyonda

    Lot No: 1

    Lot: 1

    BALKANLAR - OSMANLI DÖNEMİ BOSNA HERSEK-Bosna Hersek ileri gelenleri, Trebinje'den "Serdarlar", Çil kondisyonda

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - OSMANLI DÖNEMİ BOSNA HERSEK-Hersek eşrafından Osmanlı Dönemi bir tip, tütün çubuğu tüttürmekte. Editör: Pacher&Kisic, Mostar. Çil kondisyonda.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    BALKANLAR - OSMANLI DÖNEMİ BOSNA HERSEK-Hersek eşrafından Osmanlı Dönemi bir tip, tütün çubuğu tüttürmekte. Editör: Pacher&Kisic, Mostar. Çil kondisyonda.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - ARNAVUTLUK 1910 İSYANI-Yerel konstümü ve tüfeğiyle Arnavut çeteci tip. Çil kondisyonda. Arkası mektuplu.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    BALKANLAR - ARNAVUTLUK 1910 İSYANI-Yerel konstümü ve tüfeğiyle Arnavut çeteci tip. Çil kondisyonda. Arkası mektuplu.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Yunan bağımsızlık kahramanları mozolesi. Çil kondisyonda.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Yunan bağımsızlık kahramanları mozolesi. Çil kondisyonda.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - SIRBİSTAN, YAHUDİ EDİTÖR-Yerel kostümlerinde Sırp kadın köylüler. Editör: Moşe Koen. Çil kondisyonda.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    BALKANLAR - SIRBİSTAN, YAHUDİ EDİTÖR-Yerel kostümlerinde Sırp kadın köylüler. Editör: Moşe Koen. Çil kondisyonda.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - BOSNA HERSEK, 1. DÜNYA SAVAŞI (1914-1918)-I. Dünya Savaşı'nı Saraybosna'da başlatan ve Arşidük Franz Ferdinand ile eşi Düşes Sophie'nin ölümüne sebep olan saldırıdan çok kısa bir süre öncesini gösteren orijinal fotoğraftan basılmış kartpostal. Büyük boy.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    BALKANLAR - BOSNA HERSEK, 1. DÜNYA SAVAŞI (1914-1918)-I. Dünya Savaşı'nı Saraybosna'da başlatan ve Arşidük Franz Ferdinand ile eşi Düşes Sophie'nin ölümüne sebep olan saldırıdan çok kısa bir süre öncesini gösteren orijinal fotoğraftan basılmış kartpostal. Büyük boy.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN, İLK MÜSLÜMAN TÜRK FOTOĞRAFÇI-1907 Girit Hatırası: Girit yerel polisleri. Editör: Rahmi Bahaeddin Ediz (1875-1951), ilk Türk Müslüman fotoğrafçının çok nadir erken Girit döneminde çekmiş olduğu fotoğraftan kartpostal.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    BALKANLAR - YUNANİSTAN, İLK MÜSLÜMAN TÜRK FOTOĞRAFÇI-1907 Girit Hatırası: Girit yerel polisleri. Editör: Rahmi Bahaeddin Ediz (1875-1951), ilk Türk Müslüman fotoğrafçının çok nadir erken Girit döneminde çekmiş olduğu fotoğraftan kartpostal.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN, İLK MÜSLÜMAN TÜRK FOTOĞRAFÇI-1899'da Girit'teki ateşkes döneminde silah bırakan halkı gösteren kartpostal. Editör: Rahmi Bahaeddin Ediz (1875-1951), ilk Türk Müslüman fotoğrafçının çok nadir erken Girit döneminde çekmiş olduğu fotoğraftan kartpostal. Çil kondisyonda.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    BALKANLAR - YUNANİSTAN, İLK MÜSLÜMAN TÜRK FOTOĞRAFÇI-1899'da Girit'teki ateşkes döneminde silah bırakan halkı gösteren kartpostal. Editör: Rahmi Bahaeddin Ediz (1875-1951), ilk Türk Müslüman fotoğrafçının çok nadir erken Girit döneminde çekmiş olduğu fotoğraftan kartpostal. Çil kondisyonda.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN, İLK MÜSLÜMAN TÜRK FOTOĞRAFÇI-Girit Jandarma Bölüğü. Editör: Rahmi Bahaeddin Ediz (1875-1951), ilk Türk Müslüman fotoğrafçının çok nadir erken Girit döneminde çekmiş olduğu fotoğraftan kartpostal. Haliyle

    Lot No: 9

    Lot: 9

    BALKANLAR - YUNANİSTAN, İLK MÜSLÜMAN TÜRK FOTOĞRAFÇI-Girit Jandarma Bölüğü. Editör: Rahmi Bahaeddin Ediz (1875-1951), ilk Türk Müslüman fotoğrafçının çok nadir erken Girit döneminde çekmiş olduğu fotoğraftan kartpostal. Haliyle

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Çeteci ve isyancıların lideri Kapetan Tsaras (Konstantinos Dais)'in dağda çekilmiş bir fotoğrafı. Dais, Yunan hükümeti tarafından bölgedeki Bulgar komünistlere karşı savaşan çetelere liderlik etmek için Makedonya'ya gönderilmiş, Drama'da, Kavala'da, Selanik'te, Midilli'de Bulgarlara ve Osmanlı'ya karşı savaşmıştır. 

Postadan geçmiş, Çil kondisyonda.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Çeteci ve isyancıların lideri Kapetan Tsaras (Konstantinos Dais)'in dağda çekilmiş bir fotoğrafı. Dais, Yunan hükümeti tarafından bölgedeki Bulgar komünistlere karşı savaşan çetelere liderlik etmek için Makedonya'ya gönderilmiş, Drama'da, Kavala'da, Selanik'te, Midilli'de Bulgarlara ve Osmanlı'ya karşı savaşmıştır. Postadan geçmiş, Çil kondisyonda.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Girit'te çetecilein ve isyancıların lideri Nikos Nikolodis, elinde tüfeği ve yerel kostümüyle. 

Editör: N. Douras. Çil kondisyonda.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Girit'te çetecilein ve isyancıların lideri Nikos Nikolodis, elinde tüfeği ve yerel kostümüyle. Editör: N. Douras. Çil kondisyonda.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Girit'te çetecilein ve isyancıların liderlerinden biri, elinde tüfeği ve yerel kostümüyle. Arkası mektuplu.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Girit'te çetecilein ve isyancıların liderlerinden biri, elinde tüfeği ve yerel kostümüyle. Arkası mektuplu.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN - ARNAVUTLUK-Selanik'te Arnavut çeteciler ellerinde tüfekleri ve yerel kostümleriyle. Çil kondisyonda.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    BALKANLAR - YUNANİSTAN - ARNAVUTLUK-Selanik'te Arnavut çeteciler ellerinde tüfekleri ve yerel kostümleriyle. Çil kondisyonda.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Selanik'teki Yeni Şirurji Hastanesi'nin Ağustos 1910'daki açılışı.  Postadan geçmiş, arkası yazılı.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Selanik'teki Yeni Şirurji Hastanesi'nin Ağustos 1910'daki açılışı. Postadan geçmiş, arkası yazılı.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Osmanlı'ya karşı teşkil olmuş erken dönem Yunan çetecilerinden ünlü Lazos Dogiamas ve çeteci arkadaşları, ellerinde türekler ve yerel kıyafetleriyle. Postadan geçmiş.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Osmanlı'ya karşı teşkil olmuş erken dönem Yunan çetecilerinden ünlü Lazos Dogiamas ve çeteci arkadaşları, ellerinde türekler ve yerel kıyafetleriyle. Postadan geçmiş.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Giritli Rumlar ve kostümleri. Postadan geçmiş. 1907.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Giritli Rumlar ve kostümleri. Postadan geçmiş. 1907.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Selanikli Rum çeteciler. Editör: Nicolas G. Vicopoulos. Çil kondisyonda. Arkası mektuplu. 1915.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Selanikli Rum çeteciler. Editör: Nicolas G. Vicopoulos. Çil kondisyonda. Arkası mektuplu. 1915.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Selanikte komitacılar. Çil kondisyonda.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Selanikte komitacılar. Çil kondisyonda.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN, YAHUDİ EDİTÖR-Selanik'te Rumen soyguncu çetesi, 1916. İstanbul'a gönderilmiş. Haliyle. Editör: Albert J. Baizilai

    Lot No: 19

    Lot: 19

    BALKANLAR - YUNANİSTAN, YAHUDİ EDİTÖR-Selanik'te Rumen soyguncu çetesi, 1916. İstanbul'a gönderilmiş. Haliyle. Editör: Albert J. Baizilai

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-1900'lerin başında başlayan, Venizelos'çuların 1970'lere kadar sürdürdüğü siyasi akıma tabi nümayişerden biri. 1916 tarihli. Fransız editörlü. Önü ve arkası yazılı. Çil kondisyonda.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-1900'lerin başında başlayan, Venizelos'çuların 1970'lere kadar sürdürdüğü siyasi akıma tabi nümayişerden biri. 1916 tarihli. Fransız editörlü. Önü ve arkası yazılı. Çil kondisyonda.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-1905'te Girit'te Rum komitacılar ve devrimcilerin toplantısı. Yerel kostümleri ve ellerinde tüfekleriyle.

Girit Meclisi Anayasası 9 Ocak 1899 tarihinde kabul edildi. Seçimler 138 Hristiyan milletvekili ve 50 Müslüman milletvekili için yapıldı. 1905 baharında Girit hükûmetine karşı fiilen Osmanlı elinden çıkan adanın hukuken de Yunanistan'a bağlanmasına yönelik Rumların çıkardığı bir ayaklanma patlak verdi.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-1905'te Girit'te Rum komitacılar ve devrimcilerin toplantısı. Yerel kostümleri ve ellerinde tüfekleriyle. Girit Meclisi Anayasası 9 Ocak 1899 tarihinde kabul edildi. Seçimler 138 Hristiyan milletvekili ve 50 Müslüman milletvekili için yapıldı. 1905 baharında Girit hükûmetine karşı fiilen Osmanlı elinden çıkan adanın hukuken de Yunanistan'a bağlanmasına yönelik Rumların çıkardığı bir ayaklanma patlak verdi.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Kapetan Yoannis adlı komitacı/çeteci, Selanik'te çetesiyle beraber yerel kostümleri ve silahlarıyla birlikte. Arkası yazılı. Editör: Nicolas G. Vicopoulos.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Kapetan Yoannis adlı komitacı/çeteci, Selanik'te çetesiyle beraber yerel kostümleri ve silahlarıyla birlikte. Arkası yazılı. Editör: Nicolas G. Vicopoulos.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Selanik hatırası, Makedon çeteciler yerel kostüm ve silahlarıyla. Editör: G. Bader. Selanik.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Selanik hatırası, Makedon çeteciler yerel kostüm ve silahlarıyla. Editör: G. Bader. Selanik.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - MAKEDONYA-Balkan Savaşlarında Makedonya'da Sırp cephesinde taş kıran Türk esirler. (Çocuklar ve yetişkinler birlikte.) Çil kondisyonda.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    BALKANLAR - MAKEDONYA-Balkan Savaşlarında Makedonya'da Sırp cephesinde taş kıran Türk esirler. (Çocuklar ve yetişkinler birlikte.) Çil kondisyonda.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Giritli komitacı Leonidas Papamalecos. Editör: N. Scordillis.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Giritli komitacı Leonidas Papamalecos. Editör: N. Scordillis.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Selanik'te komitacılar yerel kostümleri ve kamalarıyla. Fransız editörlü. Çil kondisyonda.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Selanik'te komitacılar yerel kostümleri ve kamalarıyla. Fransız editörlü. Çil kondisyonda.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Girit hatırası: Giritli isyancı, yerel kıyafetleri ve silahlarıyla beraber. Postadan geçmiş.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Girit hatırası: Giritli isyancı, yerel kıyafetleri ve silahlarıyla beraber. Postadan geçmiş.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - MAKEDONYA-Fransız General Sarrail Balkan Savaşlarında siperlerde, muhtemelen Manastır bölgesinde. Arkası yazılı.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    BALKANLAR - MAKEDONYA-Fransız General Sarrail Balkan Savaşlarında siperlerde, muhtemelen Manastır bölgesinde. Arkası yazılı.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - SIRBİSTAN-Sırp çeteci liderlerinden Milan Aleksitz Tsetnick, Voyvoda Stevan Tsele. Postadan geçmiş. Çil kondisyonda.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    BALKANLAR - SIRBİSTAN-Sırp çeteci liderlerinden Milan Aleksitz Tsetnick, Voyvoda Stevan Tsele. Postadan geçmiş. Çil kondisyonda.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN, YAHUDİ EDİTÖR-Selanik'te Osmanlılar tarafından esir alınmış komitacı esirler. Editör: Ben Roubi Pessah & Coen. Arkası yazılı.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    BALKANLAR - YUNANİSTAN, YAHUDİ EDİTÖR-Selanik'te Osmanlılar tarafından esir alınmış komitacı esirler. Editör: Ben Roubi Pessah & Coen. Arkası yazılı.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Parçalı kart: Selanikli yerli tipler ve 1900'lerin başında başlayan, Venizelos'çuların 1970'lere kadar sürdürdüğü siyasi akıma tabi nümayişerden biri. Fransız editörlü. Arkası yazılı. Çil kondisyonda.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Parçalı kart: Selanikli yerli tipler ve 1900'lerin başında başlayan, Venizelos'çuların 1970'lere kadar sürdürdüğü siyasi akıma tabi nümayişerden biri. Fransız editörlü. Arkası yazılı. Çil kondisyonda.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - ARNAVUTLUK / 1910 İSYANI-Arnavutluk hatırası: Yerel kostümleri ve silahlarıyla dağda namaz kılan Arnavut çeteci.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    BALKANLAR - ARNAVUTLUK / 1910 İSYANI-Arnavutluk hatırası: Yerel kostümleri ve silahlarıyla dağda namaz kılan Arnavut çeteci.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Balkan Savaşları'nda (1912-1913) Düzenli orduyla işbirliği yapan Yunan çeteciler, kostümleri ve silahlarıyla cemiyet görünümü. Haliyle.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Balkan Savaşları'nda (1912-1913) Düzenli orduyla işbirliği yapan Yunan çeteciler, kostümleri ve silahlarıyla cemiyet görünümü. Haliyle.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN - 1. DÜNYA SAVAŞI (1914-1918)-1. Dünya Savaşı esnasında Fransız ordusunun Selânik'e çıkarma yaptığı liman ve kıyı, Fransız askerler ile fotoğraf, arkası mektuplu

    Lot No: 34

    Lot: 34

    BALKANLAR - YUNANİSTAN - 1. DÜNYA SAVAŞI (1914-1918)-1. Dünya Savaşı esnasında Fransız ordusunun Selânik'e çıkarma yaptığı liman ve kıyı, Fransız askerler ile fotoğraf, arkası mektuplu

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Yunan isyancı grubu, kendilerine has Hellenik kıyafetleri içerisinde, stereoskop fotoğraftan reproduce edilmiş, arkası mektuplu, alt kısımda küçük bir hasar mevcut

    Lot No: 35

    Lot: 35

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Yunan isyancı grubu, kendilerine has Hellenik kıyafetleri içerisinde, stereoskop fotoğraftan reproduce edilmiş, arkası mektuplu, alt kısımda küçük bir hasar mevcut

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Özel kostümü, alet edevatı ve tüfeği ile Giritli bir komitacı

    Lot No: 36

    Lot: 36

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Özel kostümü, alet edevatı ve tüfeği ile Giritli bir komitacı

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Osmanlı ve Yunan bayraklarının da bulunduğu ve iki ordunun çarpıştığı Kumanova Muharebesi. 

Kumanova Muharebesi 23-24 Ekim 1912 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu topraklarının Sırbistan Krallığı’na yakın bölgesinde (Kumanova) yapılan bu muharebe Birinci Balkan Savaşı’nın başlıca muharebelerinden biridir. Savaş başlangıcından sonra kısa sürede Sırpların kazandığı önemli muharebelerden biri olup bu bozgun sonrası, özellikle firar eden askerlerden kaynaklı; ağır insan gücü kayıpları nedeniyle; Osmanlı yönetimi Vardar Ovası ve Makedonya'nın büyük kısmını, artlarında büyük miktarda top ve savaş malzemesi bırakarak terk etmek zorunda kalmışlardır.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Osmanlı ve Yunan bayraklarının da bulunduğu ve iki ordunun çarpıştığı Kumanova Muharebesi. Kumanova Muharebesi 23-24 Ekim 1912 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu topraklarının Sırbistan Krallığı’na yakın bölgesinde (Kumanova) yapılan bu muharebe Birinci Balkan Savaşı’nın başlıca muharebelerinden biridir. Savaş başlangıcından sonra kısa sürede Sırpların kazandığı önemli muharebelerden biri olup bu bozgun sonrası, özellikle firar eden askerlerden kaynaklı; ağır insan gücü kayıpları nedeniyle; Osmanlı yönetimi Vardar Ovası ve Makedonya'nın büyük kısmını, artlarında büyük miktarda top ve savaş malzemesi bırakarak terk etmek zorunda kalmışlardır.

    TLSatıldı
  • DENİZCİLİK - DONANMA-Peyk-i Şevket kruvazörü. Editör: E.A.C. Haliyle.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    DENİZCİLİK - DONANMA-Peyk-i Şevket kruvazörü. Editör: E.A.C. Haliyle.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - BULGARİSTAN-Yerel kıyafetleri içerisinde Bulgar köylü kadını, postadan geçmiş, arkası Osmanlıca mektuplu

    Lot No: 39

    Lot: 39

    BALKANLAR - BULGARİSTAN-Yerel kıyafetleri içerisinde Bulgar köylü kadını, postadan geçmiş, arkası Osmanlıca mektuplu

    TLSatıldı
  • ESARET - ESİR KAMPI-Esir kamplarındaki esirler için Almanca / İngilizce başlıklı mektup kağıdı, kendiliğinden katlanır, zarflı. Boş

    Lot No: 40

    Lot: 40

    ESARET - ESİR KAMPI-Esir kamplarındaki esirler için Almanca / İngilizce başlıklı mektup kağıdı, kendiliğinden katlanır, zarflı. Boş

    TLSatıldı
  • RUSYA - OSMANLICA ASKERİ TARİH-Gazi Osman Paşa'nın Plevne'de esir alınıp Rus Çarı Üçüncü Nikola karşısına çıkarılması.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    RUSYA - OSMANLICA ASKERİ TARİH-Gazi Osman Paşa'nın Plevne'de esir alınıp Rus Çarı Üçüncü Nikola karşısına çıkarılması.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - BULGARİSTAN-Balkan Savaşları sırasında sınır kalesi Biwak'ta toplanan Bulgar komitacılar, arkası postadan geçmiş, sansür damgalı, Fransızca mektuplu

    Lot No: 42

    Lot: 42

    BALKANLAR - BULGARİSTAN-Balkan Savaşları sırasında sınır kalesi Biwak'ta toplanan Bulgar komitacılar, arkası postadan geçmiş, sansür damgalı, Fransızca mektuplu

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - KARADAĞ-Lovcen'de Karadağlı çetecilerin devriye molası esnasında cemiyet fotoğrafları. Editör: Atelier-Smodlaka, Kotor. Çil kondisyonda

    Lot No: 43

    Lot: 43

    BALKANLAR - KARADAĞ-Lovcen'de Karadağlı çetecilerin devriye molası esnasında cemiyet fotoğrafları. Editör: Atelier-Smodlaka, Kotor. Çil kondisyonda

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - BULGARİSTAN-Debre'de Voyvoda Miloş liderliğinde Bulgar çeteciler, çil.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    BALKANLAR - BULGARİSTAN-Debre'de Voyvoda Miloş liderliğinde Bulgar çeteciler, çil.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - BULGARİSTAN-Bulgaristan'ın Rusçuk bölgesinde 30 Temmuz 1906'da sokaklarda ve meydanlarda toplanan Yunan karşıtı gösteriler yapan Bulgarlar, ordu ve siviller, postadan geçmiş. Kartın arkasında çift dilli (Osmanlıca / Fransızca) Hayripaşazâde Ahmed Nizameddin damgaları mevcut. Döneminin Osmanlı subaylarında olan Ahmed Nizameddin, erken dönem bir fotoğraf ve kartpostal koleksiyoneridir.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    BALKANLAR - BULGARİSTAN-Bulgaristan'ın Rusçuk bölgesinde 30 Temmuz 1906'da sokaklarda ve meydanlarda toplanan Yunan karşıtı gösteriler yapan Bulgarlar, ordu ve siviller, postadan geçmiş. Kartın arkasında çift dilli (Osmanlıca / Fransızca) Hayripaşazâde Ahmed Nizameddin damgaları mevcut. Döneminin Osmanlı subaylarında olan Ahmed Nizameddin, erken dönem bir fotoğraf ve kartpostal koleksiyoneridir.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - SIRBİSTAN-Balkan Savaşları dönemi yerel kostümleri ve silahlarıyla dört Sırp çetnik ve liderleri voyvodalar. Çil.

Türkçedeki "çete" kelimesinden gelir ve 1848'de Matija Ban adlı bir Sırp şair tarafından Sırbistan Prensliği dışında örgütlenen gerillaları belirtmek için kullanılmıştır Bosna'daki ilk Çetnik örgütlenmesinin ardından Karadağ, Hersek ve Dalmaçya'da benzer çeteler oluşturuldu. Merkezi Sırbistan olan en büyük çetenin komutanı Draža Mihailović, Müttefik kuvvetlerinin Yugoslavya'yı işgal ederek krallığı yeniden kurmasını sağlayacak bir çizgi izledi. Ekim-Kasım 1941'de Mihver kuvvetlerine karşı eşgüdüm içinde yürütülen görüşmeler sonuçsuz kalınca, Partizanlarla açık bir çatışmaya girdi (1 Kasım 1941). Sürgündeki Yugoslav hükûmetince savaş bakanlığına getirildikten sonra (Ocak 1942), Partizanlara karşı Mihver kuvvetleriyle iş birliği yapmaya yöneldi. Ümitlerinin kesen Müttefikler, Çetniklere yaptıkları askeri yardıma 1944'te son verdiler. Çetnikler savaşın sonunda sayıca küçüldü. Ravna Gora'daki karargahını terk etmek zorunda kalan Mihailović, Mart 1945'te az sayıdaki yandaşıyla birlikte Tito'nun Partizanlarına tutsak düştü. Belgrad'a götürüldü ve yargılanarak idam edildi.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    BALKANLAR - SIRBİSTAN-Balkan Savaşları dönemi yerel kostümleri ve silahlarıyla dört Sırp çetnik ve liderleri voyvodalar. Çil. Türkçedeki "çete" kelimesinden gelir ve 1848'de Matija Ban adlı bir Sırp şair tarafından Sırbistan Prensliği dışında örgütlenen gerillaları belirtmek için kullanılmıştır Bosna'daki ilk Çetnik örgütlenmesinin ardından Karadağ, Hersek ve Dalmaçya'da benzer çeteler oluşturuldu. Merkezi Sırbistan olan en büyük çetenin komutanı Draža Mihailović, Müttefik kuvvetlerinin Yugoslavya'yı işgal ederek krallığı yeniden kurmasını sağlayacak bir çizgi izledi. Ekim-Kasım 1941'de Mihver kuvvetlerine karşı eşgüdüm içinde yürütülen görüşmeler sonuçsuz kalınca, Partizanlarla açık bir çatışmaya girdi (1 Kasım 1941). Sürgündeki Yugoslav hükûmetince savaş bakanlığına getirildikten sonra (Ocak 1942), Partizanlara karşı Mihver kuvvetleriyle iş birliği yapmaya yöneldi. Ümitlerinin kesen Müttefikler, Çetniklere yaptıkları askeri yardıma 1944'te son verdiler. Çetnikler savaşın sonunda sayıca küçüldü. Ravna Gora'daki karargahını terk etmek zorunda kalan Mihailović, Mart 1945'te az sayıdaki yandaşıyla birlikte Tito'nun Partizanlarına tutsak düştü. Belgrad'a götürüldü ve yargılanarak idam edildi.

    TLSatıldı
  • KAFKASYA - GÜRCİSTAN-Batum'lu Acaralı'lar: Kafkas Tipleri serisinden. Yerel kostümleri, tüfekleri ve fişeklikleri ile. Çil

    Lot No: 47

    Lot: 47

    KAFKASYA - GÜRCİSTAN-Batum'lu Acaralı'lar: Kafkas Tipleri serisinden. Yerel kostümleri, tüfekleri ve fişeklikleri ile. Çil

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - BULGARİSTAN - YAHUDİ EDİTÖR-Yerel kostümleri ve silahlarıyla Bulgar komitacılar. Balkan Savşları esnasında. Editör: Juda A. Bensussen. Çil

    Lot No: 48

    Lot: 48

    BALKANLAR - BULGARİSTAN - YAHUDİ EDİTÖR-Yerel kostümleri ve silahlarıyla Bulgar komitacılar. Balkan Savşları esnasında. Editör: Juda A. Bensussen. Çil

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - KARADAĞ-Karadağ'ın Rugovo dağlık bölgesinde, Balkan Savaşları sırasında Osmanlı öncü birlikleri keşifte. Postadan geçmiş, arkası Fransızca mektuplu. Editör: Librairie P. Youkotitch & Co., Podgoritza (Podgorica).

    Lot No: 49

    Lot: 49

    BALKANLAR - KARADAĞ-Karadağ'ın Rugovo dağlık bölgesinde, Balkan Savaşları sırasında Osmanlı öncü birlikleri keşifte. Postadan geçmiş, arkası Fransızca mektuplu. Editör: Librairie P. Youkotitch & Co., Podgoritza (Podgorica).

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - BULGARİSTAN-Bakan Savaşları esnasında Osmanlı ile savaş ilanını kutlayan Bulgarlar. Çil. Postadan geçmiş, sansür damgalı ve Fransızca mektuplu

    Lot No: 50

    Lot: 50

    BALKANLAR - BULGARİSTAN-Bakan Savaşları esnasında Osmanlı ile savaş ilanını kutlayan Bulgarlar. Çil. Postadan geçmiş, sansür damgalı ve Fransızca mektuplu

    TLSatıldı
  • BALKANLAR-Balkanlar Hatırası: Balkan Savaşları esnasında komitacı Müslüman Türkler. Editör: L. Gaillard-Prêtre. Çil

    Lot No: 51

    Lot: 51

    BALKANLAR-Balkanlar Hatırası: Balkan Savaşları esnasında komitacı Müslüman Türkler. Editör: L. Gaillard-Prêtre. Çil

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - SIRBİSTAN - '93 HARBİ-1877/78 Savaşı'nda (93 Harbi) Sırp Yüksek Kumandanlığı ve komutanlar, çil

    Lot No: 52

    Lot: 52

    BALKANLAR - SIRBİSTAN - '93 HARBİ-1877/78 Savaşı'nda (93 Harbi) Sırp Yüksek Kumandanlığı ve komutanlar, çil

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - BOSNA HERSEK-1876'da, Bosna-Hersek'in Avusturya Macaristan İmparatorluğu'na geçmesinden (Berlin Anlaşması'ndan) bir yıl önce Avusturya Macaristan ordusu tarafından düzenlenen Hersek Seferi'nde ordunun bayrak takdisi. Arkası mektuplu. Çil. Editör: Librairie A. Peltwein, Cettigne.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    BALKANLAR - BOSNA HERSEK-1876'da, Bosna-Hersek'in Avusturya Macaristan İmparatorluğu'na geçmesinden (Berlin Anlaşması'ndan) bir yıl önce Avusturya Macaristan ordusu tarafından düzenlenen Hersek Seferi'nde ordunun bayrak takdisi. Arkası mektuplu. Çil. Editör: Librairie A. Peltwein, Cettigne.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - BULGARİSTAN-Bulgar çeteleriniin liderleri Albay Yankov ile birlikte, çil. Balkan Savaşları öncesi dönem. Postadan geçmiş. Mektuplu, Philippopolis damgalı.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    BALKANLAR - BULGARİSTAN-Bulgar çeteleriniin liderleri Albay Yankov ile birlikte, çil. Balkan Savaşları öncesi dönem. Postadan geçmiş. Mektuplu, Philippopolis damgalı.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - BULGARİSTAN-Bulgar çeteci lideri Krstyu Konstantinov ve komitacılar. Balkan Savaşları öncesi dönem. Çil, postadan geçmiş, arkası ve önü mektuplu.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    BALKANLAR - BULGARİSTAN-Bulgar çeteci lideri Krstyu Konstantinov ve komitacılar. Balkan Savaşları öncesi dönem. Çil, postadan geçmiş, arkası ve önü mektuplu.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - BULGARİSTAN-Bulgar çeteciler teğmen Tanuşov ile birlikte, Balkan Savaşları öncesi dönem. Çil, postadan geçmiş, arkası ve önü mektuplu.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    BALKANLAR - BULGARİSTAN-Bulgar çeteciler teğmen Tanuşov ile birlikte, Balkan Savaşları öncesi dönem. Çil, postadan geçmiş, arkası ve önü mektuplu.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - ARNAVUTLUK-Debre'de yerel kıyafetleri içerisinde Arnavut çeteciler, silahlariyla birlikte. Postadan geçmiş, aykırı bir şahıs damgası mevcut. Fransızca mektuplu.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    BALKANLAR - ARNAVUTLUK-Debre'de yerel kıyafetleri içerisinde Arnavut çeteciler, silahlariyla birlikte. Postadan geçmiş, aykırı bir şahıs damgası mevcut. Fransızca mektuplu.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - SIRBİSTAN-Balkan Savaşları esnasında, 19 Haziran 1913'de Yarbay Ivan Manev'i esir alarak 1100 Bulgar çetecinin yakalanmasını sağlayan Sırp Ordusu komutanlarından Miloş (Milan) Aleksiç (1876-1923). Çil.

1905 yılında Sırp Çetnik Birliği'ne gönüllü üye olan Aleksiç, komitacı Sırp liderler Jovan Babunski ve Gligor Sokolović komutasında Bulgar ve Arnavut komitacılara karşı savaşmıştır. Düşmanın kafasını karıştırmak için savaş sırasında Arnavut kostümü giymesiyle meşhurdur. BAlkan Savaşları ve 1. Dünya Savaşı'nın ardından Yarbay olan Akeksiç, Sırbistan'da bir halk kahramanı olarak anılır.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    BALKANLAR - SIRBİSTAN-Balkan Savaşları esnasında, 19 Haziran 1913'de Yarbay Ivan Manev'i esir alarak 1100 Bulgar çetecinin yakalanmasını sağlayan Sırp Ordusu komutanlarından Miloş (Milan) Aleksiç (1876-1923). Çil. 1905 yılında Sırp Çetnik Birliği'ne gönüllü üye olan Aleksiç, komitacı Sırp liderler Jovan Babunski ve Gligor Sokolović komutasında Bulgar ve Arnavut komitacılara karşı savaşmıştır. Düşmanın kafasını karıştırmak için savaş sırasında Arnavut kostümü giymesiyle meşhurdur. BAlkan Savaşları ve 1. Dünya Savaşı'nın ardından Yarbay olan Akeksiç, Sırbistan'da bir halk kahramanı olarak anılır.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - 93 HARBİ-93 Harbi'nin asker kaçaklarının ve ailelerinin göç etmek üzere yolda ve kırsalda geçirdikleri kaçak yaşamlarını betimleyen kart. Elle renklendirilmiş. Postadan geçmiş, arkası mektuplu.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    BALKANLAR - 93 HARBİ-93 Harbi'nin asker kaçaklarının ve ailelerinin göç etmek üzere yolda ve kırsalda geçirdikleri kaçak yaşamlarını betimleyen kart. Elle renklendirilmiş. Postadan geçmiş, arkası mektuplu.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - KARADAĞ-1875 yılında çeteci Karadağlılar. Elle renklendirilmiş. Postadan geçmiş, arkası mektuplu.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    BALKANLAR - KARADAĞ-1875 yılında çeteci Karadağlılar. Elle renklendirilmiş. Postadan geçmiş, arkası mektuplu.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Subay ve Eşi İzdivaç Hatırası-Uşak halısı önünde poz vermişlerdir. 11x6 cm, gümüş jelatin baskı, bir tanesi tamir görmüş haliyle.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Osmanlı Subay ve Eşi İzdivaç Hatırası-Uşak halısı önünde poz vermişlerdir. 11x6 cm, gümüş jelatin baskı, bir tanesi tamir görmüş haliyle.

    TLSatıldı
  • Eğitimci ve İzmir Vekili Hüseyin Ferid  Fransızca Kartvizit-Hüssein Ferid, Directeur en Chef de l'École des Arts et Métiers, Smyrne. 27 Mayıs 1930 tarihli, arka yüzü adresli. 10x6 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Eğitimci ve İzmir Vekili Hüseyin Ferid Fransızca Kartvizit-Hüssein Ferid, Directeur en Chef de l'École des Arts et Métiers, Smyrne. 27 Mayıs 1930 tarihli, arka yüzü adresli. 10x6 cm.

    TLSatıldı
  • II. Dünya Savaşı Dönemi Film Afişi-Eagle Squadron Presended by Walter Wanger Production, Directed: Arthur Lubin, Universal Picture, 1942. 45x29 cm. Eagle Squadron, Arthur Lubin tarafından yönetilen ve Robert Stack, Diana Barrymore, John Loder ve Nigel Bruce'un oynadığı 1942 Amerikan propaganda savaş filmidir. Eagle Squadron [Kartal Filoları], Amerika'nın Aralık 1941'de savaşa girmesinden önce, İkinci Dünya Savaşı'nın ilk günlerinde (yaklaşık 1940) ABD'den gönüllü pilotlarla oluşturulan Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin (RAF) üç savaş filosudur.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    II. Dünya Savaşı Dönemi Film Afişi-Eagle Squadron Presended by Walter Wanger Production, Directed: Arthur Lubin, Universal Picture, 1942. 45x29 cm. Eagle Squadron, Arthur Lubin tarafından yönetilen ve Robert Stack, Diana Barrymore, John Loder ve Nigel Bruce'un oynadığı 1942 Amerikan propaganda savaş filmidir. Eagle Squadron [Kartal Filoları], Amerika'nın Aralık 1941'de savaşa girmesinden önce, İkinci Dünya Savaşı'nın ilk günlerinde (yaklaşık 1940) ABD'den gönüllü pilotlarla oluşturulan Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin (RAF) üç savaş filosudur.

    TLSatıldı
  • Almanya Karlsruhe'deki Müslüman Öğrenciler Birliği Tüzüğü-Statuten des Vereins Islamischer Studenten in Karlsruhe, Gegründeti, 1961. 15x10 cm, Almanca, 8 sayfa.

Almanya-Türkiye İşgücü Antlaşması kapsamında 30 Ekim 1961'de Türkiye'den Almanya'ya başlayan sistematik göçle, göç eden birinci nesil Türk göçmenlerin yerleştiği Karlsruhe Bölgesi'nde açılan ilk Müslüman okullarında okuyan Mülüman [ve Türk] öğrencilerin kurdukları ilk birliğin tüzüğü.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Almanya Karlsruhe'deki Müslüman Öğrenciler Birliği Tüzüğü-Statuten des Vereins Islamischer Studenten in Karlsruhe, Gegründeti, 1961. 15x10 cm, Almanca, 8 sayfa. Almanya-Türkiye İşgücü Antlaşması kapsamında 30 Ekim 1961'de Türkiye'den Almanya'ya başlayan sistematik göçle, göç eden birinci nesil Türk göçmenlerin yerleştiği Karlsruhe Bölgesi'nde açılan ilk Müslüman okullarında okuyan Mülüman [ve Türk] öğrencilerin kurdukları ilk birliğin tüzüğü.

    TLSatıldı
  • OSMANLI PAZARI İÇİN ERMENİCE İLK SİNGER KILAVUZU-The Singer Manufacturing Company, Trade Mark, 1904. İç sayfalarda makinenin parçalarını ve nasıl kullanılacağını anlatan detaylı resimler bulunur. Özgün kapağında, tamir görmüş haliyle, 25x17 cm, Ermenice, 10-15 sayfalar, eksiktir, 23 sayfa, s/b resimli. Singer dikiş makinaları; Türkiye’de ilk İstanbul ve İzmir’de satılmaya başladı. Singer, Türkiye'deki ilk bayisini İstiklal Caddesi’nde açtı. Böylece; Türkiye'de bayilik açan ve fatura kesen ilk yabancı şirket oldu. "Doğrudan pazarlama" yöntemini kullanan ilk firma ünvanıyla Singer, satıcılarıyla birlikte yıllarca Singer dikiş makinalarının nasıl kullanılacağını göstermek ve anlatmakla görevli öğretmenler ve teknisyenleriyle Türkiye’nin dağ köylerine kadar ulaştı.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    OSMANLI PAZARI İÇİN ERMENİCE İLK SİNGER KILAVUZU-The Singer Manufacturing Company, Trade Mark, 1904. İç sayfalarda makinenin parçalarını ve nasıl kullanılacağını anlatan detaylı resimler bulunur. Özgün kapağında, tamir görmüş haliyle, 25x17 cm, Ermenice, 10-15 sayfalar, eksiktir, 23 sayfa, s/b resimli. Singer dikiş makinaları; Türkiye’de ilk İstanbul ve İzmir’de satılmaya başladı. Singer, Türkiye'deki ilk bayisini İstiklal Caddesi’nde açtı. Böylece; Türkiye'de bayilik açan ve fatura kesen ilk yabancı şirket oldu. "Doğrudan pazarlama" yöntemini kullanan ilk firma ünvanıyla Singer, satıcılarıyla birlikte yıllarca Singer dikiş makinalarının nasıl kullanılacağını göstermek ve anlatmakla görevli öğretmenler ve teknisyenleriyle Türkiye’nin dağ köylerine kadar ulaştı.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA KİRA KONTRATI / "HURÛF-I MÜNFÂSILA" NADİR MÜHÜR-Müstecîr'in Karabaş Çarşısında 11 numaradaki mağazayı aylık 5.5 Osmanlı Lirası olarak kiraladığını gösteren belge, 18 Rebiülevvel 1288 [1872].  Sol alt köşesi "Hurûf-ı Münfâsıla" harfli mühürlüdür (Fahri). 23x14 cm, filigranlıdır.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    OSMANLICA KİRA KONTRATI / "HURÛF-I MÜNFÂSILA" NADİR MÜHÜR-Müstecîr'in Karabaş Çarşısında 11 numaradaki mağazayı aylık 5.5 Osmanlı Lirası olarak kiraladığını gösteren belge, 18 Rebiülevvel 1288 [1872]. Sol alt köşesi "Hurûf-ı Münfâsıla" harfli mühürlüdür (Fahri). 23x14 cm, filigranlıdır.

    TLSatıldı
  • RUM AZINLIK / EĞİTİM TARİHİ / İSTANBUL AZINNLIK OKULLARI-Zellitch Freres Matbaasında basılan Fransızca boş Aferin, 1920'ler: College de l'Assomption Rum Okulu amblemli. Témoignage de Satisfaction accordi, Zellitch Freres. Arka yüzü Fransızca notlu. 14x10 cm. College de l'Assomption İstanbul Kumkapı'da bulunan bir Rum okuludur.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    RUM AZINLIK / EĞİTİM TARİHİ / İSTANBUL AZINNLIK OKULLARI-Zellitch Freres Matbaasında basılan Fransızca boş Aferin, 1920'ler: College de l'Assomption Rum Okulu amblemli. Témoignage de Satisfaction accordi, Zellitch Freres. Arka yüzü Fransızca notlu. 14x10 cm. College de l'Assomption İstanbul Kumkapı'da bulunan bir Rum okuludur.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA EL YAZMASI TİYATRO OYUNU (Kaydına rastlanılamamıştır)-Ruhsatsız İki Avcı, Üç Kişilik Küçük Piyes. Haşim, Nazmi ve Bekçi karakterlerinden oluşan üç sahnelik kısa piyestir. Yazarı bilinmiyor. 33x21 cm, Osmanlıca, 8 sayfa.

Literatürde kaydına rastlayamadığımız yazma oyun nüshasının bir uyarlama çeviri mi yoksa özgün bir eser mi olduğu bilinmiyor.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    OSMANLICA EL YAZMASI TİYATRO OYUNU (Kaydına rastlanılamamıştır)-Ruhsatsız İki Avcı, Üç Kişilik Küçük Piyes. Haşim, Nazmi ve Bekçi karakterlerinden oluşan üç sahnelik kısa piyestir. Yazarı bilinmiyor. 33x21 cm, Osmanlıca, 8 sayfa. Literatürde kaydına rastlayamadığımız yazma oyun nüshasının bir uyarlama çeviri mi yoksa özgün bir eser mi olduğu bilinmiyor.

    TLSatıldı
  • BANCO DI ROMA İSTANBUL ŞUBESİ - YAHUDİ ŞUBE SAHİBİ / FİNANS TARİHİ-Fransa Paris'ten İstanbul adresine, Samy Haim, İstanbul'da Banco di Roma şubesi sahibi Yahudi bankacı adına gönderilmiş 1930 tarihli, Fransızca kartpostal. Kartpostalın ön yüzü Paris Borsa binası  - La Bourse - görsellidir. 14x9 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    BANCO DI ROMA İSTANBUL ŞUBESİ - YAHUDİ ŞUBE SAHİBİ / FİNANS TARİHİ-Fransa Paris'ten İstanbul adresine, Samy Haim, İstanbul'da Banco di Roma şubesi sahibi Yahudi bankacı adına gönderilmiş 1930 tarihli, Fransızca kartpostal. Kartpostalın ön yüzü Paris Borsa binası - La Bourse - görsellidir. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Ç.Fisu (?) imzalı el çizimi karikatür-Kağıt üzerine dolma kalem. 22x17 cm, sol alt köşesi imzalı.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Ç.Fisu (?) imzalı el çizimi karikatür-Kağıt üzerine dolma kalem. 22x17 cm, sol alt köşesi imzalı.

    TLSatıldı
  • 1917 Yıldırım Orduları Kumandanı Mirliva Mustafa Kemal Paşa, Salih Bozok ve Cevat Abbas Beyler görselli poster-Muhtemelen 1950'li yıllarda, satışa sunulan İzmir baskısı poster. 36x25 cm, haliyle.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    1917 Yıldırım Orduları Kumandanı Mirliva Mustafa Kemal Paşa, Salih Bozok ve Cevat Abbas Beyler görselli poster-Muhtemelen 1950'li yıllarda, satışa sunulan İzmir baskısı poster. 36x25 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • Ermenice Fransızca çift lisan antetli resmî yazışma-Paroisse de l'Eglise Immaculee Contepcion des PP. Mechitharistes des Vienne a Constantinople, Pancaldi 29x22 cm, alt köşesi mühürlü.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Ermenice Fransızca çift lisan antetli resmî yazışma-Paroisse de l'Eglise Immaculee Contepcion des PP. Mechitharistes des Vienne a Constantinople, Pancaldi 29x22 cm, alt köşesi mühürlü.

    TLSatıldı
  • Ermeni Tarihi - Bursa Ermenileri-Bursa'da Ermeni havlu tüccarı Kirkoryan ve Aram Papasyan arasında yüz altmış kuruş borç dolayısıyla hazırlanan Osmanlıca-Fransızca alacak-verecek ibrânâmesi, 31 Mart 1905 târihli

39x24 cm

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Ermeni Tarihi - Bursa Ermenileri-Bursa'da Ermeni havlu tüccarı Kirkoryan ve Aram Papasyan arasında yüz altmış kuruş borç dolayısıyla hazırlanan Osmanlıca-Fransızca alacak-verecek ibrânâmesi, 31 Mart 1905 târihli 39x24 cm

    TLSatıldı
  • İzcilik Duvar Gazetesi-İzcilik Dünyası 1 Kasım 1972 Sayı: 13 "Gençlik ve Spor Bakanlığı İzcilik Genel Müdürlüğü Aylık Yayını" Dizilip Basıldığı Yer: Ayyıldız Matbaası, Ankara, 1972. 

Gazetede; Avrupa İzcilik konferansı, Konya Kız izcileri, Buca eğitim merkezi çalışmaları görselleri; Türkiye başlıklı Nazım Akses bestesinin notaları, Sevim Koçak imzalı Selam isimli şiir, Ergenekon destanı, İzcilik Genel Müdürü Nusret Güvenç'in yazısı bulunmaktadır. 68x50 cm, arka yüzünde Galip Tekinel Beşiktaş adresi varışlı posta damgalıdır.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    İzcilik Duvar Gazetesi-İzcilik Dünyası 1 Kasım 1972 Sayı: 13 "Gençlik ve Spor Bakanlığı İzcilik Genel Müdürlüğü Aylık Yayını" Dizilip Basıldığı Yer: Ayyıldız Matbaası, Ankara, 1972. Gazetede; Avrupa İzcilik konferansı, Konya Kız izcileri, Buca eğitim merkezi çalışmaları görselleri; Türkiye başlıklı Nazım Akses bestesinin notaları, Sevim Koçak imzalı Selam isimli şiir, Ergenekon destanı, İzcilik Genel Müdürü Nusret Güvenç'in yazısı bulunmaktadır. 68x50 cm, arka yüzünde Galip Tekinel Beşiktaş adresi varışlı posta damgalıdır.

    TLSatıldı
  • İzcilik Duvar Gazetesi-İzcilik Dünyası 1 Aralık 1972 Sayı: 14 "Gençlik ve Spor Bakanlığı İzcilik Genel Müdürlüğü Aylık Yayını" Dizilip Basıldığı Yer: Ayyıldız Matbaası, Ankara, 1972. 

Gazetede; Bu Yıl İzcilik için Neler yapacağız, Yavrukurt Çalışmaları, Kızlar için İzcilik Çalışmaları, Erkekler için İzcilik Çalışmaları başlıklı yazılar bulunmaktadır.  68x50 cm, arka yüzünde Galip Tekinel Beşiktaş adresi varışlı posta damgalıdır.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    İzcilik Duvar Gazetesi-İzcilik Dünyası 1 Aralık 1972 Sayı: 14 "Gençlik ve Spor Bakanlığı İzcilik Genel Müdürlüğü Aylık Yayını" Dizilip Basıldığı Yer: Ayyıldız Matbaası, Ankara, 1972. Gazetede; Bu Yıl İzcilik için Neler yapacağız, Yavrukurt Çalışmaları, Kızlar için İzcilik Çalışmaları, Erkekler için İzcilik Çalışmaları başlıklı yazılar bulunmaktadır. 68x50 cm, arka yüzünde Galip Tekinel Beşiktaş adresi varışlı posta damgalıdır.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Mihrab Dergisi İlk Sayısı-Mihrab  15 Teşrin-i Sâni 1339 Sayı: 1 Sene: 1 "Ahlâki, İctimâi, Felsefi, Tarihi, Edebi Mecmuadır" Şimdilik On Beş Günde Neşr Olunur, Şehzadebaşı Evkâf-ı İslamiyye Matbaası, Hicri: 1339 Miladi: 1923. Özgün kapağında, müstakil sayıdır. 24x16 cm, Osmanlıca, 32 sayfa.

Bu sayıda yazısı bulunanlar; Yusu Ziya, Abdülhak Hâdi, Mehmed Emin, Doktor Kadri Raşit, Ahmet Kudsi, Hilmi Ziyâ. İç Sayfalarda şiirleriyle: Ahmet Kutsi [Tecer]  Yeni Tarz üst başlığıyla Nilüfer isimli şiiri, Hilmi Ziya [Ülken]eski tarz başlığıyla Gazel'i bulunur. Tıp konusunda doktor Kadri Raşit [Anday] (1874-1949) İslamda Nüfus ve Çocuk başlıklı yazısı. 

Mihrab dergisi Rumi (15 Teşrinisani 1339 - 1 Nisan1341), Miladi (15 Kasım 1923- 1 Nisan 1925) yılları arasında İstanbul’da yayım hayatını sürdürmüştür. 28 sayı çıkan bu derginin mesul müdürü Agâh Mazlum ’dur. Mihrab dergisi dönemin nabzını tutması bakımından önemli bir yere sahiptir. Dergi hikâye, şiir, musahebe, roman, mektup, tenkit gibi yazıların yanı sıra eğitim ve tarih konulu yazılar da yayımlamıştır. Edebî yönden büyük bir çeşitlilik gösteren dergi hem aruz hem hece hem de serbest vezinli şiirlere sayfalarında yer vermiştir. Dergide dönemin münevverlerinden Yusuf Ziya (Yörükhan ), Mehmet Emin (Erişigil) , Hilmi Ziya (Ülken), Mehmet Emin (Yurdakul) gibi isimlerin yazılarının yanı sıra Necip Fazıl (Kısakürek)’ın şiirlerine de yer verilmiştir.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Osmanlıca Mihrab Dergisi İlk Sayısı-Mihrab 15 Teşrin-i Sâni 1339 Sayı: 1 Sene: 1 "Ahlâki, İctimâi, Felsefi, Tarihi, Edebi Mecmuadır" Şimdilik On Beş Günde Neşr Olunur, Şehzadebaşı Evkâf-ı İslamiyye Matbaası, Hicri: 1339 Miladi: 1923. Özgün kapağında, müstakil sayıdır. 24x16 cm, Osmanlıca, 32 sayfa. Bu sayıda yazısı bulunanlar; Yusu Ziya, Abdülhak Hâdi, Mehmed Emin, Doktor Kadri Raşit, Ahmet Kudsi, Hilmi Ziyâ. İç Sayfalarda şiirleriyle: Ahmet Kutsi [Tecer] Yeni Tarz üst başlığıyla Nilüfer isimli şiiri, Hilmi Ziya [Ülken]eski tarz başlığıyla Gazel'i bulunur. Tıp konusunda doktor Kadri Raşit [Anday] (1874-1949) İslamda Nüfus ve Çocuk başlıklı yazısı. Mihrab dergisi Rumi (15 Teşrinisani 1339 - 1 Nisan1341), Miladi (15 Kasım 1923- 1 Nisan 1925) yılları arasında İstanbul’da yayım hayatını sürdürmüştür. 28 sayı çıkan bu derginin mesul müdürü Agâh Mazlum ’dur. Mihrab dergisi dönemin nabzını tutması bakımından önemli bir yere sahiptir. Dergi hikâye, şiir, musahebe, roman, mektup, tenkit gibi yazıların yanı sıra eğitim ve tarih konulu yazılar da yayımlamıştır. Edebî yönden büyük bir çeşitlilik gösteren dergi hem aruz hem hece hem de serbest vezinli şiirlere sayfalarında yer vermiştir. Dergide dönemin münevverlerinden Yusuf Ziya (Yörükhan ), Mehmet Emin (Erişigil) , Hilmi Ziya (Ülken), Mehmet Emin (Yurdakul) gibi isimlerin yazılarının yanı sıra Necip Fazıl (Kısakürek)’ın şiirlerine de yer verilmiştir.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Maarif Cemiyeti Yayın Organı Nadir Dergi-Dilek Bağı Temmuz 1931 Yıl: 1 Sayı: 8, 9, 10 "Türk Maarif Cemiyetinin Mecmuasıdır" Yeni Gün Matbaası, Ankara, 1931. 

Özgün karton kapağında, 23x16 cm, 48 sayfa, s/b fotoğraflı. İç sayfalarda Mustafa Kemal Atatürk, Çorum talebe yurdu orta mektep mezunları, arka kapakta İstanbul Kadırga Talebe Yurdu görselleri bulunur. Yazılarıyla; Dr. Reşit Süreyya, İhsan Paşa, İ. Hikmet, İsmail Hilmi, Hasan Fehmi, Ali Mustafa, Dr. Rıza Tahir, Osman Riyazi, Nüsret Kemal, Tahsin Banguoğlu.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Erken Cumhuriyet Dönemi Maarif Cemiyeti Yayın Organı Nadir Dergi-Dilek Bağı Temmuz 1931 Yıl: 1 Sayı: 8, 9, 10 "Türk Maarif Cemiyetinin Mecmuasıdır" Yeni Gün Matbaası, Ankara, 1931. Özgün karton kapağında, 23x16 cm, 48 sayfa, s/b fotoğraflı. İç sayfalarda Mustafa Kemal Atatürk, Çorum talebe yurdu orta mektep mezunları, arka kapakta İstanbul Kadırga Talebe Yurdu görselleri bulunur. Yazılarıyla; Dr. Reşit Süreyya, İhsan Paşa, İ. Hikmet, İsmail Hilmi, Hasan Fehmi, Ali Mustafa, Dr. Rıza Tahir, Osman Riyazi, Nüsret Kemal, Tahsin Banguoğlu.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Hilâl-i Ahmer Cemiyeti Mektep Defteri - 1909-İç sayfaları Tıbbiye talebesi tarafından Les Maladies des enfants = Çocuk Hastalıkları defteri olarak kullanılmıştır. Geneli Osmanlıca el yazısıyla yazılmakla birlikte Fransızca, tıp kitapları bibliyografyası bulunmaktadır. Defterin kapağında Hareket ve İdman başlığıyla İsveç usulü hareketler görseli ve açıklamaları bulunur. 25x20 cm, 28 sayfa.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Osmanlıca Hilâl-i Ahmer Cemiyeti Mektep Defteri - 1909-İç sayfaları Tıbbiye talebesi tarafından Les Maladies des enfants = Çocuk Hastalıkları defteri olarak kullanılmıştır. Geneli Osmanlıca el yazısıyla yazılmakla birlikte Fransızca, tıp kitapları bibliyografyası bulunmaktadır. Defterin kapağında Hareket ve İdman başlığıyla İsveç usulü hareketler görseli ve açıklamaları bulunur. 25x20 cm, 28 sayfa.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca İzmir Altıordu Futbol Kulübü İsim Kayıt Defteri - 1925-Altınordu antetli kayıt defteri sayfası üzerine "Evvel ve âhir İzmir Altınordu" kulübü üyesi tüccar katibi Rüştü Bey'e ait fotoğraflı üyelik belgesi. Altınordu Esas Kayıd Defteri, Ahvâl-i Umumiyesi. Katlamır iki sayfa, 28x21 cm, kenarlarda renk değişimi mevcuttur.
Altınordu Futbol Kulübü ya da kısaca Altınordu, İzmir merkezli Türk futbol kulübü. 26 Aralık 1923 tarihinde kurulan kulübün renkleri kırmızı ve lacivert renklerinden oluşur.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Osmanlıca İzmir Altıordu Futbol Kulübü İsim Kayıt Defteri - 1925-Altınordu antetli kayıt defteri sayfası üzerine "Evvel ve âhir İzmir Altınordu" kulübü üyesi tüccar katibi Rüştü Bey'e ait fotoğraflı üyelik belgesi. Altınordu Esas Kayıd Defteri, Ahvâl-i Umumiyesi. Katlamır iki sayfa, 28x21 cm, kenarlarda renk değişimi mevcuttur. Altınordu Futbol Kulübü ya da kısaca Altınordu, İzmir merkezli Türk futbol kulübü. 26 Aralık 1923 tarihinde kurulan kulübün renkleri kırmızı ve lacivert renklerinden oluşur.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Fransızca Pera Palas Oteli İstanbul antetli mektup-29 Haziran 1927 tarihli mektup Recep Bey'e hitaben Fransızca yazılmıştır. 18x14 cm, filigranlı kağıt, iki sayfadan oluşur, kenarları delgeç delikli.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Osmanlıca Fransızca Pera Palas Oteli İstanbul antetli mektup-29 Haziran 1927 tarihli mektup Recep Bey'e hitaben Fransızca yazılmıştır. 18x14 cm, filigranlı kağıt, iki sayfadan oluşur, kenarları delgeç delikli.

    TLSatıldı
  • İSTANBUL ERMENİLERİ: Osmanlıca Ermenice Fransızca Armenak Şekerciyan İstanbul antetli fatura - 1926-Üç adet Damga Pullu, Osmanlıca mühürlü ve imzalıdır. 30x22 cm, renk değişimi mevcuttur. Haliyle. 

Armenak Şekerciyan İstanbullu Ermeni bir tüccardır.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    İSTANBUL ERMENİLERİ: Osmanlıca Ermenice Fransızca Armenak Şekerciyan İstanbul antetli fatura - 1926-Üç adet Damga Pullu, Osmanlıca mühürlü ve imzalıdır. 30x22 cm, renk değişimi mevcuttur. Haliyle. Armenak Şekerciyan İstanbullu Ermeni bir tüccardır.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi-Yunus Emre Erkek İlköğretmen Okulu 1958-1959 Yıllığı, Bakış Matbaası, İstanbul, 1959. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 34x24 cm,  s/b fotoğralı, bir adet harita ve bir adet kroki sayfası.

Eskişehir Çifteler Köy Ensitüsü 27 Ocak 1954’te Köy Enstitülerinin tüm Türkiye’de kapatılmasıyla, Yunus Emre İlköğretmen Okulu adıyla eğitim öğretime devam etmiştir.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Eğitim Tarihi-Yunus Emre Erkek İlköğretmen Okulu 1958-1959 Yıllığı, Bakış Matbaası, İstanbul, 1959. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 34x24 cm, s/b fotoğralı, bir adet harita ve bir adet kroki sayfası. Eskişehir Çifteler Köy Ensitüsü 27 Ocak 1954’te Köy Enstitülerinin tüm Türkiye’de kapatılmasıyla, Yunus Emre İlköğretmen Okulu adıyla eğitim öğretime devam etmiştir.

    TLSatıldı
  • Birinci Dünya Savaşı Cephelerinden Haberler-Tanin, Hicri: 23 Şaban 1333 Rumi: 23 Haziran 1331, 6 Temmuz-ı Efrencî 1915 Salı, Yedinci Sene, Numara: 2352
45x30 cm, dört sayfa, haliyle.

İlk sayfada Hüseyin Cahit'in [Yalçın] Cephe-i Harp'te İki Gün Başlıklı yazısı, iç sayfalarda Birinci Dünya Savaşından; Çanakkale, Kafkas, Irak ve Balkanlardan cephe haberleri mevcuttur.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Birinci Dünya Savaşı Cephelerinden Haberler-Tanin, Hicri: 23 Şaban 1333 Rumi: 23 Haziran 1331, 6 Temmuz-ı Efrencî 1915 Salı, Yedinci Sene, Numara: 2352 45x30 cm, dört sayfa, haliyle. İlk sayfada Hüseyin Cahit'in [Yalçın] Cephe-i Harp'te İki Gün Başlıklı yazısı, iç sayfalarda Birinci Dünya Savaşından; Çanakkale, Kafkas, Irak ve Balkanlardan cephe haberleri mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Oğuz imzalı karikatür "Fenerbahçe-Galatasaray"-Karton üzerine karışık teknik. 36x26 cm, sol alt köşesi imzalıdır.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Oğuz imzalı karikatür "Fenerbahçe-Galatasaray"-Karton üzerine karışık teknik. 36x26 cm, sol alt köşesi imzalıdır.

    TLSatıldı
  • SİVASTOPOL-La roche Phiolent pres du couvent (Fiolent Kayası) St. George, Sebastopol. 

14x9 cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    SİVASTOPOL-La roche Phiolent pres du couvent (Fiolent Kayası) St. George, Sebastopol. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-İstanbul'da oturan ve Ankara'ya gitmek isteyen Kereste Gümrüğü Tahrirat Kâtibi Abdülkadir oğlu Hilmi Efendi'ye Ankara seyahati için izin dolayısıyla verilen mürur tezkeresi, 17 Mayıs 1312 [1896] târihli. Ön ve arka yüzü fiskalli ve mühürlü, 42x29 cm, kat yerlerinde ayrılma mevcuttur.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-İstanbul'da oturan ve Ankara'ya gitmek isteyen Kereste Gümrüğü Tahrirat Kâtibi Abdülkadir oğlu Hilmi Efendi'ye Ankara seyahati için izin dolayısıyla verilen mürur tezkeresi, 17 Mayıs 1312 [1896] târihli. Ön ve arka yüzü fiskalli ve mühürlü, 42x29 cm, kat yerlerinde ayrılma mevcuttur.

    TLSatıldı
  • NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Hazine-i Evkaf-ı Hümayun Hukuk Müşavirliği dava vekillerinden olup Fatih'de Altay Mahallesi'nde beş numaralı hanede sakin Mahmud Mazhar bin Hilmi Efendi ile alakalı Nevşehirli Damad İbrahim Paşa ve Fâtıma Sultan vakıfları ile ilgili Osmanlıca şer'i mahkeme hüccet vesikası, 1341 [1925] târihli. 57x40 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Hazine-i Evkaf-ı Hümayun Hukuk Müşavirliği dava vekillerinden olup Fatih'de Altay Mahallesi'nde beş numaralı hanede sakin Mahmud Mazhar bin Hilmi Efendi ile alakalı Nevşehirli Damad İbrahim Paşa ve Fâtıma Sultan vakıfları ile ilgili Osmanlıca şer'i mahkeme hüccet vesikası, 1341 [1925] târihli. 57x40 cm.

    TLSatıldı
  • NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Kayseriye Sancağı Tahrirat Kalemi Müsevvidlerinden Hüseyin Hilmi Efendi'ye rütbe-i sâlise (üçüncü rütbe) tevcih beratı, 1309 [1893] 41x29 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Kayseriye Sancağı Tahrirat Kalemi Müsevvidlerinden Hüseyin Hilmi Efendi'ye rütbe-i sâlise (üçüncü rütbe) tevcih beratı, 1309 [1893] 41x29 cm.

    TLSatıldı
  • NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Kayseri Sancağı'ndan Birinci Kayseri Taburundan Türkman Hilmi bin Abdülkadir isimli askere verilmiş olan pençe mühürlü mühtahfız tezkeresi, 1301 [1885] târihli.  41x20 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Kayseri Sancağı'ndan Birinci Kayseri Taburundan Türkman Hilmi bin Abdülkadir isimli askere verilmiş olan pençe mühürlü mühtahfız tezkeresi, 1301 [1885] târihli. 41x20 cm.

    TLSatıldı
  • NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-III. Ahmed dönemi sadrazamı Nevşehirli Damad İbrahim Paşa'nın vakfiyesinin vârisleri arasındaki dava dolayısıyla rik'a yazı ile istinsah edilip kopya edildiği teksir defter. 36x23 cm, 40 sayfa.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-III. Ahmed dönemi sadrazamı Nevşehirli Damad İbrahim Paşa'nın vakfiyesinin vârisleri arasındaki dava dolayısıyla rik'a yazı ile istinsah edilip kopya edildiği teksir defter. 36x23 cm, 40 sayfa.

    TLSatıldı
  • NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-1296 senesinde vefat eden Kadri Efendi'nin verâsetinin âile üyeleri Ahmed Tevfik, Hilmi, Cemile, Penbe ve Âişe Hanım arasında nasıl pay edileceğine dâir tereke verâset belgesi, 1292 [1876] târihli. 38x24 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-1296 senesinde vefat eden Kadri Efendi'nin verâsetinin âile üyeleri Ahmed Tevfik, Hilmi, Cemile, Penbe ve Âişe Hanım arasında nasıl pay edileceğine dâir tereke verâset belgesi, 1292 [1876] târihli. 38x24 cm.

    TLSatıldı
  • NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Fâtih civârında Altay Mahallesi'nde oturan Hilmi Efendi'ye ait üzerinde sülüs yazıyla "İbrâhim Paşa Vakfı Davasına Dâir Evrakların Zarfıdır" yazılı zarf, 1310 [1894] târihli. 28x14 cm.

Zarf üzerinde bahsedilen İbrahim Paşa, III. Ahmed devri sadrazamlarından meşhur Nevşehirli Damad İbrahim Paşa'dır.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Fâtih civârında Altay Mahallesi'nde oturan Hilmi Efendi'ye ait üzerinde sülüs yazıyla "İbrâhim Paşa Vakfı Davasına Dâir Evrakların Zarfıdır" yazılı zarf, 1310 [1894] târihli. 28x14 cm. Zarf üzerinde bahsedilen İbrahim Paşa, III. Ahmed devri sadrazamlarından meşhur Nevşehirli Damad İbrahim Paşa'dır.

    TLSatıldı
  • NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Nevşehirli Damad ibrahim Paşa'nın ahvâdından Hüseyin Hilmi Efendi tarafından Nevşehirli İbrahim Paşa Vakfı'yla alakalı dava gelişmeleri hakkında Şura-yı Devlet'e hitâben kaleme alınan dilekçe, 1320 [1904] târihli. Arka yüzü Hicaz pullu. 38x23 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Nevşehirli Damad ibrahim Paşa'nın ahvâdından Hüseyin Hilmi Efendi tarafından Nevşehirli İbrahim Paşa Vakfı'yla alakalı dava gelişmeleri hakkında Şura-yı Devlet'e hitâben kaleme alınan dilekçe, 1320 [1904] târihli. Arka yüzü Hicaz pullu. 38x23 cm.

    TLSatıldı
  • NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Bir köşk önünde fesli ve takım elbiseli beyefendi, yanında iki kız ve bir erkek çocuk, arkalarında Afro Türk, muhtemelen evin uşağı olan siyahî çocuk. 33x25 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Bir köşk önünde fesli ve takım elbiseli beyefendi, yanında iki kız ve bir erkek çocuk, arkalarında Afro Türk, muhtemelen evin uşağı olan siyahî çocuk. 33x25 cm.

    TLSatıldı
  • NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Bahçede önde dört çocuk ve oturan beyefendi, arkada ayakta Afro Türk, muhtemelen evin uşağı olan siyahî çocuk. Fotoğrafın ön yüzü Osmanlıca "Hacı Emine Hanım Efendi Hazretlerine, 1321 [1905]" notuyla ithaflıdır. 33x25 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Bahçede önde dört çocuk ve oturan beyefendi, arkada ayakta Afro Türk, muhtemelen evin uşağı olan siyahî çocuk. Fotoğrafın ön yüzü Osmanlıca "Hacı Emine Hanım Efendi Hazretlerine, 1321 [1905]" notuyla ithaflıdır. 33x25 cm.

    TLSatıldı
  • NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Oldukça özenli bir bahçede zarif bir güvercinlik önünde yaşlı adam. 30x25 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    NEVŞEHİRLİ DAMAT İBRAHİM PAŞA VAKIF TEREKESİ-Oldukça özenli bir bahçede zarif bir güvercinlik önünde yaşlı adam. 30x25 cm.

    TLSatıldı
  • ÇOK PARTİLİ HAYATA GEÇİŞ-Aziz milli şef İnönü'ye açık dilekçe (10 Mayıs nutukları dolayısıyla), İstanbul'a namzetliğimi koyuyorum, AHMET HAMDİ BAŞAR, Gün Basımevi, İstanbul, 1946. 

Özgün karton kapağında, temiz durumda, 22x15 cm, 32 sayfa, s/b fotoğralı.

Şükûfe Nihal'in eşi ve Türk siyasetçi Başar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin Coğrafya bölümü mezunu olup 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerindendir. İstanbul Liman Şirketi kurucusu ve yöneticisi olması nedeniyle kendisine Limancı lâkabı verilmiştir. 

Cumhuriyet'in kurulması aşamasında eşi Şükûfe Nihal Başar'la, kurucularından olduğu Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nde önemli çalışmalar yapmışlardır. İstanbul Şişli’deki evlerinde toplantılar düzenlenmiş, kurtuluş mücadelesinin kararları alınmıştır. 1918 yılında İstanbul'da Ahali İktisat Fırkası'nı kurmuştur.

12 Ağustos 1930'da kurulan Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın, kuruluşunun üzerinden beş-altı ay geçmeden Limancı Hamdi (Ahmet Hamdi Başar) Ankara'ya giderek Atatürk'e gerici unsurların destek olduklarını, partiye akın ettiklerini, buna hâkim olamayacağını, bu hareketin Atatürk'ün kendisine de karşı olduğunu anlatarak partinin kapatılmasını talep etmiştir. Anılarında; Atatürk "Bu vefasızlık neyin nesi?" diye sorduğunda, Atatürk'e büyük bir nezaket içinde "Halk dışarıda kaldı." yanıtını verdiği yazılıdır.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    ÇOK PARTİLİ HAYATA GEÇİŞ-Aziz milli şef İnönü'ye açık dilekçe (10 Mayıs nutukları dolayısıyla), İstanbul'a namzetliğimi koyuyorum, AHMET HAMDİ BAŞAR, Gün Basımevi, İstanbul, 1946. Özgün karton kapağında, temiz durumda, 22x15 cm, 32 sayfa, s/b fotoğralı. Şükûfe Nihal'in eşi ve Türk siyasetçi Başar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin Coğrafya bölümü mezunu olup 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerindendir. İstanbul Liman Şirketi kurucusu ve yöneticisi olması nedeniyle kendisine Limancı lâkabı verilmiştir. Cumhuriyet'in kurulması aşamasında eşi Şükûfe Nihal Başar'la, kurucularından olduğu Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nde önemli çalışmalar yapmışlardır. İstanbul Şişli’deki evlerinde toplantılar düzenlenmiş, kurtuluş mücadelesinin kararları alınmıştır. 1918 yılında İstanbul'da Ahali İktisat Fırkası'nı kurmuştur. 12 Ağustos 1930'da kurulan Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın, kuruluşunun üzerinden beş-altı ay geçmeden Limancı Hamdi (Ahmet Hamdi Başar) Ankara'ya giderek Atatürk'e gerici unsurların destek olduklarını, partiye akın ettiklerini, buna hâkim olamayacağını, bu hareketin Atatürk'ün kendisine de karşı olduğunu anlatarak partinin kapatılmasını talep etmiştir. Anılarında; Atatürk "Bu vefasızlık neyin nesi?" diye sorduğunda, Atatürk'e büyük bir nezaket içinde "Halk dışarıda kaldı." yanıtını verdiği yazılıdır.

    TLSatıldı
  • [OSMANLICA EL YAZMASI GÜZEL CİLTLİ DEFTER] KANAAT KİTAPHANESİ ÖZEL CİLTLİ DEFTER-Kırmızı cilt üstünde beyaz ve altın yaldızlı art-nouveau tarzında süslemeleri bulunan, ay yıldız ve "Papeterie Kanaat" baskılı Osmanlıca el yazısı ile dolu matematik defteri.

El yazması Osmanlıca "Hesâbât Defteri", Sâlih İbrahim Bey tarafından te'lif edilmiş, 1327 tarihli

El yazması bir hesabât defteri olup, matematik işlemlerini konu almaktadır. Eserin iç sahifesinde Sâlih İbrahim Bey'in "İş bu defteri yazmağa 8 Mayıs 1327 Pazartesi günü mübâşeret eyledim" notu bulunmaktadır. Defter, sual-cevap şeklinde kaleme alınmış olup, içerisinde bir çok örnek matematik işlemini hâvidir. 21 x 16 cm.

Kanaat Kitaphanesi: lyas Bayar, 1880’de İstanbul’da doğan Yahudi bir kitapçı olarak Kanaat Kitaphanesi’ni açar. 1936’ya kadar 4 bine yakın kitap yayımlar. Kanaat Kitabevi aynı zamanda ilk sözlük basan yayınevi olarak anılır. 2000’li yılların başına kadar da Babıali’de devam eder.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    [OSMANLICA EL YAZMASI GÜZEL CİLTLİ DEFTER] KANAAT KİTAPHANESİ ÖZEL CİLTLİ DEFTER-Kırmızı cilt üstünde beyaz ve altın yaldızlı art-nouveau tarzında süslemeleri bulunan, ay yıldız ve "Papeterie Kanaat" baskılı Osmanlıca el yazısı ile dolu matematik defteri. El yazması Osmanlıca "Hesâbât Defteri", Sâlih İbrahim Bey tarafından te'lif edilmiş, 1327 tarihli El yazması bir hesabât defteri olup, matematik işlemlerini konu almaktadır. Eserin iç sahifesinde Sâlih İbrahim Bey'in "İş bu defteri yazmağa 8 Mayıs 1327 Pazartesi günü mübâşeret eyledim" notu bulunmaktadır. Defter, sual-cevap şeklinde kaleme alınmış olup, içerisinde bir çok örnek matematik işlemini hâvidir. 21 x 16 cm. Kanaat Kitaphanesi: lyas Bayar, 1880’de İstanbul’da doğan Yahudi bir kitapçı olarak Kanaat Kitaphanesi’ni açar. 1936’ya kadar 4 bine yakın kitap yayımlar. Kanaat Kitabevi aynı zamanda ilk sözlük basan yayınevi olarak anılır. 2000’li yılların başına kadar da Babıali’de devam eder.

    TLSatıldı
  • 1923-1948 YILLARI TCDD KURSİYERLERİ FOTOĞRAF ALBÜMÜ-Hareket Kursu (1923-1948), Toplayan: İSKENDER TEVFİK SAYINER, Alâeddin Kıral Matbaası, İstanbul, 1948. 24x17 cm, Vedat Erden çizimi kapak görseli. İç sayfalarda İsmet İnönü, Ulaştırma Bakanı Kasım Gülek, TCDD Genel Müdürü Galip Güran ve kursiyer fotoğrafları mevcuttur.

Birinci Cihan Harbi içinde Memleketimizde ilk defa Torbalı-Tire ve Ödemiş kısımlarının muamelâtını tedricen Türkçeleştirmek için Askeri Demiryolu 4’ncü bölüğü tarafından 40 mevcutlu bir Kurs açılmıştı. Bundan alınan iyi netice üzerine İzmir ve onu takibende İstanbul’da birer Şimendifer mektebi açılarak 1918 senesine kadar devam ettirilen bu mekteplerden 1040 Öğrenci mezun olarak İzmir-Kasaba, İzmir-Aydın, Anadolu-Bağdat, Sirkeci, Avrupa ve Suriye Demiryollarının muhtelif yerlerine gönderilmişlerdir. Birinci Cihan Harbinde olduğu gibi İstiklâl Savaşı esnasında da her Türk vatandaşı gibi bu Türk Demiryol mensubinini de vatan müdafasında yerlerini alarak bilhassa cephe istasyon ve mintakalarında feragatle çalışmışlardır.
Harbi müteakip Demiryollarını memleketin her tarafına ulaş- tırmak içerde ve dışarda mühim bir çokluğun düşünüş ve kanaati hilafına olarak memleketin öz evlatlarının elile ve kısa denecek bir zaman içinde memleket dahiline yayılıp gelişmesi ezeli bir gaye olduğundan ve bunun yaratıcı Sayın İnönü olduğunu ve her günkü gelişmesinde onun azım ve iradesi mahsulü olduğunu her- kesin teslim etmesidir.
Demiryol Memurlarının da bu gelişmelere muvazi olarak daha iyi yetişmesi ve onlardan daha çok randuman alınabilmesi için 1923 senesinde Konyada Hareket Kursunun Birinci devresi açılmıştır. Bu güne kadar devam edip gelen bu devrelerin adedi 44 dü bulmuş ve bunlardan (1246) si Katar, (3470) i İstasyon memuru üzere (4716) meslektaş Kurs görmüştür. Memleketin dört köşesine yayılıp feragatle çalışan ve muhtelif mevkiler işgal eden ve birbirine sevgi ile bağlı olan bu meslektaşların 1915-1918 ve 1923-1948 Demiryol Mektep ve Kursları ile 1942 de Ankara’da tesis edilen Demiryol Meslek Okulu Öğrencilerinin kıymetli hatıralarını bir araya toplayarak Albüm halinde Demiryolu tarihimize canlı bir Armağan olarak sunulur.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    1923-1948 YILLARI TCDD KURSİYERLERİ FOTOĞRAF ALBÜMÜ-Hareket Kursu (1923-1948), Toplayan: İSKENDER TEVFİK SAYINER, Alâeddin Kıral Matbaası, İstanbul, 1948. 24x17 cm, Vedat Erden çizimi kapak görseli. İç sayfalarda İsmet İnönü, Ulaştırma Bakanı Kasım Gülek, TCDD Genel Müdürü Galip Güran ve kursiyer fotoğrafları mevcuttur. Birinci Cihan Harbi içinde Memleketimizde ilk defa Torbalı-Tire ve Ödemiş kısımlarının muamelâtını tedricen Türkçeleştirmek için Askeri Demiryolu 4’ncü bölüğü tarafından 40 mevcutlu bir Kurs açılmıştı. Bundan alınan iyi netice üzerine İzmir ve onu takibende İstanbul’da birer Şimendifer mektebi açılarak 1918 senesine kadar devam ettirilen bu mekteplerden 1040 Öğrenci mezun olarak İzmir-Kasaba, İzmir-Aydın, Anadolu-Bağdat, Sirkeci, Avrupa ve Suriye Demiryollarının muhtelif yerlerine gönderilmişlerdir. Birinci Cihan Harbinde olduğu gibi İstiklâl Savaşı esnasında da her Türk vatandaşı gibi bu Türk Demiryol mensubinini de vatan müdafasında yerlerini alarak bilhassa cephe istasyon ve mintakalarında feragatle çalışmışlardır. Harbi müteakip Demiryollarını memleketin her tarafına ulaş- tırmak içerde ve dışarda mühim bir çokluğun düşünüş ve kanaati hilafına olarak memleketin öz evlatlarının elile ve kısa denecek bir zaman içinde memleket dahiline yayılıp gelişmesi ezeli bir gaye olduğundan ve bunun yaratıcı Sayın İnönü olduğunu ve her günkü gelişmesinde onun azım ve iradesi mahsulü olduğunu her- kesin teslim etmesidir. Demiryol Memurlarının da bu gelişmelere muvazi olarak daha iyi yetişmesi ve onlardan daha çok randuman alınabilmesi için 1923 senesinde Konyada Hareket Kursunun Birinci devresi açılmıştır. Bu güne kadar devam edip gelen bu devrelerin adedi 44 dü bulmuş ve bunlardan (1246) si Katar, (3470) i İstasyon memuru üzere (4716) meslektaş Kurs görmüştür. Memleketin dört köşesine yayılıp feragatle çalışan ve muhtelif mevkiler işgal eden ve birbirine sevgi ile bağlı olan bu meslektaşların 1915-1918 ve 1923-1948 Demiryol Mektep ve Kursları ile 1942 de Ankara’da tesis edilen Demiryol Meslek Okulu Öğrencilerinin kıymetli hatıralarını bir araya toplayarak Albüm halinde Demiryolu tarihimize canlı bir Armağan olarak sunulur.

    TLSatıldı
  • ERMENİ TARİHİ - MİMARİ-Suriye ve Türkiye Ermeni Eserleri Planları - El yazması defter içerisinde şapograf baskı ile planlar yer almaktadır. Suriye Erken Hristiyanlık Kalat Seman Bazilikası, Ermenistan, Akdamar kilisesi freskleri, seramik tabak, mask, Tolunoğlu Camii ahşap eğri kesim tekniği, İslamda ilk plastikler; Balballar. Bizans yapıları kubbe ve planları, Emevi Sarayları planları bulunur. 

26x21 cm, 40 sayfa, [c. 1930].

    Lot No: 100

    Lot: 100

    ERMENİ TARİHİ - MİMARİ-Suriye ve Türkiye Ermeni Eserleri Planları - El yazması defter içerisinde şapograf baskı ile planlar yer almaktadır. Suriye Erken Hristiyanlık Kalat Seman Bazilikası, Ermenistan, Akdamar kilisesi freskleri, seramik tabak, mask, Tolunoğlu Camii ahşap eğri kesim tekniği, İslamda ilk plastikler; Balballar. Bizans yapıları kubbe ve planları, Emevi Sarayları planları bulunur. 26x21 cm, 40 sayfa, [c. 1930].

    TLSatıldı
  • CAHİT ARF (1910-1997)'IN DA KATILDIĞI HARVARD ULUSLARARASI MATEMATİKÇİLER KONGRESİ - 1950-The First International Congress of Mathematicians - Harvard University Cambridge Mass - September 6, 1950.

1950 yılında Harvard Üniversitesi'nde düzenlenen Uluslarası İlk Matematikçiler Kongresi'nin çok çok nadir cemiyet hatırası fotoğrafı. Katılım gösteren ünlü matematikçilerin tamamı mevcuttur.

Döneminin gümüş jelatin baskısı, karton üzerine gerilmiş, temiz durumda. .81x31 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    CAHİT ARF (1910-1997)'IN DA KATILDIĞI HARVARD ULUSLARARASI MATEMATİKÇİLER KONGRESİ - 1950-The First International Congress of Mathematicians - Harvard University Cambridge Mass - September 6, 1950. 1950 yılında Harvard Üniversitesi'nde düzenlenen Uluslarası İlk Matematikçiler Kongresi'nin çok çok nadir cemiyet hatırası fotoğrafı. Katılım gösteren ünlü matematikçilerin tamamı mevcuttur. Döneminin gümüş jelatin baskısı, karton üzerine gerilmiş, temiz durumda. .81x31 cm.

    TLSatıldı
  • KABİN FOTO / "AHMED RUŞEN AHMED" FOTOĞRAFÇI YA DA KOLEKSİYONER KAŞELİ ERKEN CUMHURİYET DÖNEMİ STÜDYODA AİLE HATIRA POZU-24 x17 cm, paspartu içerisinde, paspartu kenarları yıpranmış haliyle, fotoğraf kısmı temizdir, arka yüzü Osmanlıca kaşeli.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    KABİN FOTO / "AHMED RUŞEN AHMED" FOTOĞRAFÇI YA DA KOLEKSİYONER KAŞELİ ERKEN CUMHURİYET DÖNEMİ STÜDYODA AİLE HATIRA POZU-24 x17 cm, paspartu içerisinde, paspartu kenarları yıpranmış haliyle, fotoğraf kısmı temizdir, arka yüzü Osmanlıca kaşeli.

    TLSatıldı
  • DOLMABAHÇE SARAYI-30x21 cm büyük boy fotoğraf, 41x32 cm çerçeve içerisinde.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    DOLMABAHÇE SARAYI-30x21 cm büyük boy fotoğraf, 41x32 cm çerçeve içerisinde.

    TLSatıldı
  • II. MEŞRUTİYET DÖNEMİ SÜRELİ YAYINLAR / ŞEHBAL / İTTİHAD VE TERAKKİ-Ay Yıldız bayrak içinde Padişah 5. Mehmed Reşad ve kenarda Padişah II. Abdülhamit görsel manşetli Şehbâl mecmuası 15 Mayıs 1325 [1909].

Padişah V. Mehmed Reşat'ın Harbiye Nezareti önünde ilk cülus alayı. İç sayfalarda hanedanın diğer üyelerinin fotoğrafları, Meşrutiyet kahramanları Niyazi Bey ve Enver Bey, Ayastefanos Yat kulübü önünde Meclis-i Ayan reisi Said Paşa, Hareket Ordusunun faaliyetleri, olay sonrası fotoğraflar. Agop Matosyan Matbaası, 40x28 cm, kağıt bantı ile birleşen yerler vardır harici çok temiz kondisyon.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    II. MEŞRUTİYET DÖNEMİ SÜRELİ YAYINLAR / ŞEHBAL / İTTİHAD VE TERAKKİ-Ay Yıldız bayrak içinde Padişah 5. Mehmed Reşad ve kenarda Padişah II. Abdülhamit görsel manşetli Şehbâl mecmuası 15 Mayıs 1325 [1909]. Padişah V. Mehmed Reşat'ın Harbiye Nezareti önünde ilk cülus alayı. İç sayfalarda hanedanın diğer üyelerinin fotoğrafları, Meşrutiyet kahramanları Niyazi Bey ve Enver Bey, Ayastefanos Yat kulübü önünde Meclis-i Ayan reisi Said Paşa, Hareket Ordusunun faaliyetleri, olay sonrası fotoğraflar. Agop Matosyan Matbaası, 40x28 cm, kağıt bantı ile birleşen yerler vardır harici çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA SERVET-İ FÜNÛN / BALKANLAR-Bulgar Prensi ve Rumeli-yi Şarkî Valisi Prens Ferdinant kapaklı Osmanlıca Servet-i Fünûn, Altıncı Sene, 11. Cilt, Adet: 263, 14 Mart 1312 [1896].

İç sayfalarda Bursa Münir Paşa Çeşmesi. 33x24 cm, 34-48 sayfalar arası, ciltten çıkmadır.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    OSMANLICA SERVET-İ FÜNÛN / BALKANLAR-Bulgar Prensi ve Rumeli-yi Şarkî Valisi Prens Ferdinant kapaklı Osmanlıca Servet-i Fünûn, Altıncı Sene, 11. Cilt, Adet: 263, 14 Mart 1312 [1896]. İç sayfalarda Bursa Münir Paşa Çeşmesi. 33x24 cm, 34-48 sayfalar arası, ciltten çıkmadır.

    TLSatıldı
  • II. MEŞRUTİYET DÖNEMİ SÜRELİ YAYINLAR / İTTİHAD VE TERAKKİ / KALEM-II. Meşrutiyet Dönemi 113. Madde konulu Fransızca Osmanlıca  "Hürriyet Müsavat Uhuvvet" yazılı Kalem Mecmuası 4 Kanun-ı Evvel 1324=17 Decembre 1908 Numara: 16. 

Osmanlıca kapakta Cem imzalı Avusturya Kralı'nın fes giymesi tasviri bulunmaktadır. Orta sayfada "Matbuat Kanunu: Cadı Çıkıyor" lejantıyla sansür eleştirisi yapılmaktadır.

30x23 cm, 8 sayfadır.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    II. MEŞRUTİYET DÖNEMİ SÜRELİ YAYINLAR / İTTİHAD VE TERAKKİ / KALEM-II. Meşrutiyet Dönemi 113. Madde konulu Fransızca Osmanlıca "Hürriyet Müsavat Uhuvvet" yazılı Kalem Mecmuası 4 Kanun-ı Evvel 1324=17 Decembre 1908 Numara: 16. Osmanlıca kapakta Cem imzalı Avusturya Kralı'nın fes giymesi tasviri bulunmaktadır. Orta sayfada "Matbuat Kanunu: Cadı Çıkıyor" lejantıyla sansür eleştirisi yapılmaktadır. 30x23 cm, 8 sayfadır.

    TLSatıldı
  • RAMİZ ÇİZİMİ OSMANLICA AKBABA DERGİSİ-Ramiz Çizimi Mustafa Kemal Atatürk Kapaklı "Zafer Abidesi" Lejantlı Osmanlıca Akbaba Dergisi "Pazartesi ve Perşembe Günleri Neşr Olunur Milliyetperver Mizah Gazetesi" Birinci Sene Numara: 13 30 Cemazievvel 1331 18 Kanun-i sâni 1339 [1923].
Sahibi: Orhan Seyfi. İç sayfalarda Münif, Sadi, Ramiz çizimi karikatürler.

40x29 cm, 4 sayfa, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    RAMİZ ÇİZİMİ OSMANLICA AKBABA DERGİSİ-Ramiz Çizimi Mustafa Kemal Atatürk Kapaklı "Zafer Abidesi" Lejantlı Osmanlıca Akbaba Dergisi "Pazartesi ve Perşembe Günleri Neşr Olunur Milliyetperver Mizah Gazetesi" Birinci Sene Numara: 13 30 Cemazievvel 1331 18 Kanun-i sâni 1339 [1923]. Sahibi: Orhan Seyfi. İç sayfalarda Münif, Sadi, Ramiz çizimi karikatürler. 40x29 cm, 4 sayfa, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA KARAGÖZ MECMUASI-Cumhuriyet Bayramı ve Mustafa Kemal Atatürk Kapaklı Osmanlıca Karagöz Mecmuası Sene: 19, Numara: 1943, 30 Teşrin-i evvel 1926. İsmet İnönü ve Fevzi Çakmak görselli. 
Müdür-ü Mesul: Burhan Cahid [Morkaya]. Arka sayfada İngiltere eleştirisi. 

40x29 cm, arka sayfada bir kopuk mevcut harici çok temiz kondisyon.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    OSMANLICA KARAGÖZ MECMUASI-Cumhuriyet Bayramı ve Mustafa Kemal Atatürk Kapaklı Osmanlıca Karagöz Mecmuası Sene: 19, Numara: 1943, 30 Teşrin-i evvel 1926. İsmet İnönü ve Fevzi Çakmak görselli. Müdür-ü Mesul: Burhan Cahid [Morkaya]. Arka sayfada İngiltere eleştirisi. 40x29 cm, arka sayfada bir kopuk mevcut harici çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA RESİMLİ GAZETE-Ermenilerin İstanbul'a Avdeti manşetli Osmanlıca Resimli Gazete Sene: 1, Numara: 34, 26 Nisan 1340 [1924].
Müdür-ü mesul: Talat Mithat. Matbaa-i Ahmed İhsan ve Şürekası. Arka sayfada Sultanahmet Cami önünde düven süren çiftçi görseli, iç sayfada Hanedan hakkında bilgiler.

40x29 cm, sayfaları ayrık harici çok temiz kondisyon.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    OSMANLICA RESİMLİ GAZETE-Ermenilerin İstanbul'a Avdeti manşetli Osmanlıca Resimli Gazete Sene: 1, Numara: 34, 26 Nisan 1340 [1924]. Müdür-ü mesul: Talat Mithat. Matbaa-i Ahmed İhsan ve Şürekası. Arka sayfada Sultanahmet Cami önünde düven süren çiftçi görseli, iç sayfada Hanedan hakkında bilgiler. 40x29 cm, sayfaları ayrık harici çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA RESİMLİ GAZETE-Cumhuriyetimizin İlk Doktorları arka sayfa görselli, Türk ve Yunan Askeri kapaklı Osmanlıca Resimli Gazete, Sene: 1 , Numara: 40, 7 Haziran 1340 [1924].

Tıp Fakültesinde bu sene mexun olan genç doktorlarımız kıymetli müderrisleri arasında. Müdür-ü Mesul: Talat Mithat, Matbaa-i Ahmet İhsan ve Şürekası. 

40x28 cm, 8 sayfa.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    OSMANLICA RESİMLİ GAZETE-Cumhuriyetimizin İlk Doktorları arka sayfa görselli, Türk ve Yunan Askeri kapaklı Osmanlıca Resimli Gazete, Sene: 1 , Numara: 40, 7 Haziran 1340 [1924]. Tıp Fakültesinde bu sene mexun olan genç doktorlarımız kıymetli müderrisleri arasında. Müdür-ü Mesul: Talat Mithat, Matbaa-i Ahmet İhsan ve Şürekası. 40x28 cm, 8 sayfa.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA RESİMLİ GAZETE-Yunanistan'ın Navarin'deki Türk Altınlarını çıkarması konulu Türk Bayrağı görselli Osmanlıca Resimli Gazete Sene:2, Numara 93, 13 Haziran 1341 [1925].

Arka yüzde Tıp Fakültesi Eczacılık Şubesi Mezunları, Müdür-ü Mesul: Talat Mithat, Matbaa-i Ahmet İhsan ve Şürekası.

 40x28 cm, 8 sayfa.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    OSMANLICA RESİMLİ GAZETE-Yunanistan'ın Navarin'deki Türk Altınlarını çıkarması konulu Türk Bayrağı görselli Osmanlıca Resimli Gazete Sene:2, Numara 93, 13 Haziran 1341 [1925]. Arka yüzde Tıp Fakültesi Eczacılık Şubesi Mezunları, Müdür-ü Mesul: Talat Mithat, Matbaa-i Ahmet İhsan ve Şürekası. 40x28 cm, 8 sayfa.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA HAVACILIK: "İKİ ALMAN TAYYARECİ AMERİKA'YA GİDİYOR"-Osmanlıca Türk Hava Mecmuası "On Beş Günde Bir Çıkar Fennî, Edebî Halk Mecmuasıdır" 15 Ağustos 1927.

32x25 cm, 149-164 sayfalar arası, ciltten çıkmadır.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    OSMANLICA HAVACILIK: "İKİ ALMAN TAYYARECİ AMERİKA'YA GİDİYOR"-Osmanlıca Türk Hava Mecmuası "On Beş Günde Bir Çıkar Fennî, Edebî Halk Mecmuasıdır" 15 Ağustos 1927. 32x25 cm, 149-164 sayfalar arası, ciltten çıkmadır.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA SPOR BASINI-Osmanlıca Spor Alemi (Sekizinci Sene) "Şimdilik On Beş Günde Bir Perşembe Günleri Çıkar" 27 Kanun-ı Sani 1927, Numara: 8 Sayı: 248.

İstikbalin Terbiye-i Bedeniyye muallimleri nasıl yetiştiriliyor manşet görselli,  iç sayfalarda İstanbul'daki lig maçlarında Galatasaray yükseliyor, haberi.  Arka sayfada Fiat otomobil reklamı. Sahibi: Çelebizade Sait Tevfik Halk Matbaası. 

40x27 cm, kenarları yıpranmış harici temiz kondisyon.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    OSMANLICA SPOR BASINI-Osmanlıca Spor Alemi (Sekizinci Sene) "Şimdilik On Beş Günde Bir Perşembe Günleri Çıkar" 27 Kanun-ı Sani 1927, Numara: 8 Sayı: 248. İstikbalin Terbiye-i Bedeniyye muallimleri nasıl yetiştiriliyor manşet görselli, iç sayfalarda İstanbul'daki lig maçlarında Galatasaray yükseliyor, haberi. Arka sayfada Fiat otomobil reklamı. Sahibi: Çelebizade Sait Tevfik Halk Matbaası. 40x27 cm, kenarları yıpranmış harici temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • TÜRK DENİZCİLİĞİ KAPAKLI MISIR'DA NEŞREDİLEN TÜRKÇE DERGİ / PROPAGANDA-Cephe "Yarım Aylık Dergi" Aralık 1945 İlk Sayısı, Seri II No 24, Baş Yazar: R. T. Eland, Kahire. 40x26 cm, 23 sayfa, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    TÜRK DENİZCİLİĞİ KAPAKLI MISIR'DA NEŞREDİLEN TÜRKÇE DERGİ / PROPAGANDA-Cephe "Yarım Aylık Dergi" Aralık 1945 İlk Sayısı, Seri II No 24, Baş Yazar: R. T. Eland, Kahire. 40x26 cm, 23 sayfa, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • CUMHURİYET BAYRAMI KAPAK GÖRSELLİ-Yedigün Dergisi Cilt 14, Sayı 347, 31 Birinciteşrin 1939, Yedigün Matbaası, Sahibi: Sedat Simavi.

İç sayfalarda Hüseyin Cahit Yalçın, Reşat Nuri güntekin, Cemal Kutay, Eşref Şefik'in Cumhuriyet konulu yazıları; Hikmet Feridun Es'in yazar Tevfik Fikret'in eşi ile ropörtajı; güncel olaylar ve edebiyat konuları bulunmaktadır. 

33x24 cm, 20 sayfa, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    CUMHURİYET BAYRAMI KAPAK GÖRSELLİ-Yedigün Dergisi Cilt 14, Sayı 347, 31 Birinciteşrin 1939, Yedigün Matbaası, Sahibi: Sedat Simavi. İç sayfalarda Hüseyin Cahit Yalçın, Reşat Nuri güntekin, Cemal Kutay, Eşref Şefik'in Cumhuriyet konulu yazıları; Hikmet Feridun Es'in yazar Tevfik Fikret'in eşi ile ropörtajı; güncel olaylar ve edebiyat konuları bulunmaktadır. 33x24 cm, 20 sayfa, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • İzmir'in Kurtuluşu konulu Türk Askeri kapak görselli Osmanlıca Resimli Perşembe 9 Eylül 1926 Sene:2 numara: 68-Sahibi: Nebizâde Hamdi, Sevimli Ay Matbaası. Koleksiyoner Hakkı göktürk kaşeli. 47x30 cm, 8 sayfadır, kenarları kağıt bantıyla tamir görmüş, harici temiz kondisyon.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    İzmir'in Kurtuluşu konulu Türk Askeri kapak görselli Osmanlıca Resimli Perşembe 9 Eylül 1926 Sene:2 numara: 68-Sahibi: Nebizâde Hamdi, Sevimli Ay Matbaası. Koleksiyoner Hakkı göktürk kaşeli. 47x30 cm, 8 sayfadır, kenarları kağıt bantıyla tamir görmüş, harici temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • Galatasaraylı Genç Cahit kapaklı Osmanlıca Spor Alemi (Sekizinci Sene) "Şimdilik On Beş Günde Bir Perşembe Günleri Çıkar" Numara: 231 [1927]-İç sayfalarda Fenerbahçe'nin galibiyeti ve mağlubiyeti, Arka sayfada Fiat Otomobil reklamı. Halk Matbaası, 12 Sayfa, 41x28 cm. (Tarih bilgisi dergi üzerinde bulunamamıştır.)

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Galatasaraylı Genç Cahit kapaklı Osmanlıca Spor Alemi (Sekizinci Sene) "Şimdilik On Beş Günde Bir Perşembe Günleri Çıkar" Numara: 231 [1927]-İç sayfalarda Fenerbahçe'nin galibiyeti ve mağlubiyeti, Arka sayfada Fiat Otomobil reklamı. Halk Matbaası, 12 Sayfa, 41x28 cm. (Tarih bilgisi dergi üzerinde bulunamamıştır.)

    TLSatıldı
  • Osmanlı Bombalarıyla Çanakkale'de Zarar Gören Fransız Zırhlısı iç kapak görselli Osmanlıca Donanma Dergisi [Büyük Boy] "Donanma Cemiyetinin Haftalık Gazetesidir" 12 Zilhicce 1333, 8 Teşrin-i Evvel 1331 [1915] Numara: 112-63-İç sayfalarda İstanbul'un iki sporcusu Atlayıcı İzzet ve Koşucu Cevat Beyler, Birinci Dünya Savaşı haberleri, Garp cephesinden resimler, Donanma İlave kısmı: Afganistan.Matbaa-i Hayriyye ve Şürekâsı, 24 sayfa,  38x25 cm, kapak sayfası ayrık haliyle.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Osmanlı Bombalarıyla Çanakkale'de Zarar Gören Fransız Zırhlısı iç kapak görselli Osmanlıca Donanma Dergisi [Büyük Boy] "Donanma Cemiyetinin Haftalık Gazetesidir" 12 Zilhicce 1333, 8 Teşrin-i Evvel 1331 [1915] Numara: 112-63-İç sayfalarda İstanbul'un iki sporcusu Atlayıcı İzzet ve Koşucu Cevat Beyler, Birinci Dünya Savaşı haberleri, Garp cephesinden resimler, Donanma İlave kısmı: Afganistan.Matbaa-i Hayriyye ve Şürekâsı, 24 sayfa, 38x25 cm, kapak sayfası ayrık haliyle.

    TLSatıldı
  • NADİR FOTOĞRAFHANE Photographic d'Art Moscou / Pera Fotoğrafhanesi Osmanlı Beyefendisi Portre-Alt köşesi Osmanlıca ithaflı ve imzalı,  1339 [1923] tarihlidir. 30x25 cm, çerçeve içinde, 15x10 cm fotoğraf.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    NADİR FOTOĞRAFHANE Photographic d'Art Moscou / Pera Fotoğrafhanesi Osmanlı Beyefendisi Portre-Alt köşesi Osmanlıca ithaflı ve imzalı, 1339 [1923] tarihlidir. 30x25 cm, çerçeve içinde, 15x10 cm fotoğraf.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Osmanlıca Harita-Türkiye Devleti Nâfia Vekalet Umûr-u Nâfia Haritası, Mikyas: 1: 2,000,000, Zelliç Biraderler Matbaası, 95x63 cm, kat yerlerinde yırtıklar mevcut, harici temiz durumda.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Erken Cumhuriyet Dönemi Osmanlıca Harita-Türkiye Devleti Nâfia Vekalet Umûr-u Nâfia Haritası, Mikyas: 1: 2,000,000, Zelliç Biraderler Matbaası, 95x63 cm, kat yerlerinde yırtıklar mevcut, harici temiz durumda.

    TLSatıldı
  • T.C.G Hamidiye Kruvazörü'nde Kullanılan Rodos Adası Portolan Harita-Mediterranean Arcipelago Rhodes Island, Surveyed by Lieut J.R.C. Helpman, R. Hoskyn Master, T.A.B. Spratt, G. M. Alldridge & F.W. Sidney Mates under the direction of Com T. Graves R. N. H.M.S Beacon 1841. Ölçek: 1/ 97.000. T.C.G. Hamidiye, Cüzdan No: 1 Sıra No: 55 Harita üzerinde bir adet Rodos Adası Gravürü, Town and Ports of Rhodes şehir planı mevcuttur. İngilizce. Bez üzerie kağıt, kenarlarda ufak yıpranmalar harici temizdir. 100x68 cm. Arka yüzünde Osmanlıca ve Türkçe etiketli, üzerinde değişik yıllarda notlar alınmıştır.

Hamidiye Gemisi personeli tarafından kullanılmış.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    T.C.G Hamidiye Kruvazörü'nde Kullanılan Rodos Adası Portolan Harita-Mediterranean Arcipelago Rhodes Island, Surveyed by Lieut J.R.C. Helpman, R. Hoskyn Master, T.A.B. Spratt, G. M. Alldridge & F.W. Sidney Mates under the direction of Com T. Graves R. N. H.M.S Beacon 1841. Ölçek: 1/ 97.000. T.C.G. Hamidiye, Cüzdan No: 1 Sıra No: 55 Harita üzerinde bir adet Rodos Adası Gravürü, Town and Ports of Rhodes şehir planı mevcuttur. İngilizce. Bez üzerie kağıt, kenarlarda ufak yıpranmalar harici temizdir. 100x68 cm. Arka yüzünde Osmanlıca ve Türkçe etiketli, üzerinde değişik yıllarda notlar alınmıştır. Hamidiye Gemisi personeli tarafından kullanılmış.

    TLSatıldı
  • T.C.G Hamidiye Kruvazörü'nde Kullanılan Tuna Deltası Portolan Harita-Black Sea Delta of the Danube Surveyed By. Captain T. Spratt C.B. B.N.  Asisted by Lieut, G. Wilkinson, J. Stokes, Master and J. Millard H.M.S. Medina 1856-57 Ölçek: 1/ 166.400. 67x100 cm, çok temiz.

Hamidiye Gemisi personeli tarafından kullanılmış.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    T.C.G Hamidiye Kruvazörü'nde Kullanılan Tuna Deltası Portolan Harita-Black Sea Delta of the Danube Surveyed By. Captain T. Spratt C.B. B.N. Asisted by Lieut, G. Wilkinson, J. Stokes, Master and J. Millard H.M.S. Medina 1856-57 Ölçek: 1/ 166.400. 67x100 cm, çok temiz. Hamidiye Gemisi personeli tarafından kullanılmış.

    TLSatıldı
  • EFES ARKEOLOJİK ALAN FOTOĞRAF ALBÜMÜ -Siyah cilt içerisinde dış kapak dahil toplam 21 fotoğraf bulunmaktadır. Her bir sayfada eserler hakkında İngilizce açıklamalar ve fotoğraf bulunmaktadır. Fotoğraf boyutu 10x7 cm, albüm 14x9 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    EFES ARKEOLOJİK ALAN FOTOĞRAF ALBÜMÜ -Siyah cilt içerisinde dış kapak dahil toplam 21 fotoğraf bulunmaktadır. Her bir sayfada eserler hakkında İngilizce açıklamalar ve fotoğraf bulunmaktadır. Fotoğraf boyutu 10x7 cm, albüm 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Rumca Fransızca üç lisan Cacouli Freres Trebizonde Fotoğrafhanesi (Trabzon) - Şık Beyefendi Kabin Fotoğraf-Fotoğrafhane-i Karadeniz Kakoli Biraderler, Trabzon, 17x11 cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Osmanlıca Rumca Fransızca üç lisan Cacouli Freres Trebizonde Fotoğrafhanesi (Trabzon) - Şık Beyefendi Kabin Fotoğraf-Fotoğrafhane-i Karadeniz Kakoli Biraderler, Trabzon, 17x11 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Rumca Fransızca üç lisan Cacouli Freres Trebizonde Fotoğrafhanesi (Trabzon) - Nişan Madalyalı Osmanlı Askeri Kabin Fotoğraf-Arka yüzü Osmanlıca "Velinimetim sevgili pederime, Nazmi, 1 Kanun-i sani 1319" tarihliyle ithaflı imzalıdır. Fotoğrafhane-i Karadeniz Kakoli Biraderler Trabzon 17x11 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Osmanlıca Rumca Fransızca üç lisan Cacouli Freres Trebizonde Fotoğrafhanesi (Trabzon) - Nişan Madalyalı Osmanlı Askeri Kabin Fotoğraf-Arka yüzü Osmanlıca "Velinimetim sevgili pederime, Nazmi, 1 Kanun-i sani 1319" tarihliyle ithaflı imzalıdır. Fotoğrafhane-i Karadeniz Kakoli Biraderler Trabzon 17x11 cm.

    TLSatıldı
  • Atelier Phebus Constantinople Kabin Fotoğraf-Çerçeveli, arka yüzünde Max Fruchtermann Constantinople vinyetli. 24x15 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Atelier Phebus Constantinople Kabin Fotoğraf-Çerçeveli, arka yüzünde Max Fruchtermann Constantinople vinyetli. 24x15 cm.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR / HARİTA 18. Yüzyıl Tuna Nehri Deltası Haritası-Carte Ancienne et Moderne Des Different's Etats et Pais Situez au Long du Danube Pour Servir a L'Intelligence de L'Historie Tome 2 No: 40 Katlanır büyük boy harita, 56x48 cm. Atlas Historique, Chatelain Henri Abraham (1684 - 1743 ) Amsterdam, 1719.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    BALKANLAR / HARİTA 18. Yüzyıl Tuna Nehri Deltası Haritası-Carte Ancienne et Moderne Des Different's Etats et Pais Situez au Long du Danube Pour Servir a L'Intelligence de L'Historie Tome 2 No: 40 Katlanır büyük boy harita, 56x48 cm. Atlas Historique, Chatelain Henri Abraham (1684 - 1743 ) Amsterdam, 1719.

    TLSatıldı
  • ERKEN 18. YÜZYIL SURRE ALAYINI GÖSTEREN HARİTA: Türkler'in Mekke ve Medine Hac Kafilesi ve Kahire Çevresindeki Nadir Bitkiler Haritası-Description du Pelerinage des Turcs la Mecque et a Medin, ou ils vont de Caire pur visiter le tombeau de Mahomet, avec une description des plantes les plus rares qui se trouvent aux environs du Caire, Tom. V. No: 21 Pag. 46. Yayın Tarihi: 1719  Katlanır büyük boy harita, 56x48 cm. Atlas Historique, Chatelain Henri Abraham (1684 - 1743 ) Amsterdam, 1719.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    ERKEN 18. YÜZYIL SURRE ALAYINI GÖSTEREN HARİTA: Türkler'in Mekke ve Medine Hac Kafilesi ve Kahire Çevresindeki Nadir Bitkiler Haritası-Description du Pelerinage des Turcs la Mecque et a Medin, ou ils vont de Caire pur visiter le tombeau de Mahomet, avec une description des plantes les plus rares qui se trouvent aux environs du Caire, Tom. V. No: 21 Pag. 46. Yayın Tarihi: 1719 Katlanır büyük boy harita, 56x48 cm. Atlas Historique, Chatelain Henri Abraham (1684 - 1743 ) Amsterdam, 1719.

    TLSatıldı
  • Mustafa Kemal Atatürk'ün İkinci Ölüm Yıldönümünde Bakan, Vali ve Profesörlerin Katıldığı İstanbul Üniversitesi ve Sarayburnu'nda Düzenlenen Resmi Tören - 1940-Edebiyat Fakültesi Dekanı [Ahmet] Hamit Ongunsu tarafından açılan törene Türk ve yabancı fakülte profesörleri ve öğrenciler katılır. Ebedî Şef için beş dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı, Dekan Hamit Bey'in konuşması, Yüksek Muallim Mektebi ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin söylevleri yer almaktadır. Münakalât [Ulaştırma] Vekili Cevdet Kerim İncedayı, Vali Dr. Lûtfi Kırdar, parti başkanı Reşat Mimaroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Kemal Atay, çok sayıda profesör, öğrenciler ve halk Sarayburnu'na doğru yürüyüşte görülmektedirler. Foto: Tahsin Özerinç .
Albümde toplam 25 s/b fotoğraf bulunur. Fotoğraflar 18x13 cm, albüm 29x20 cm boyutlarında, orijinal deri cildindedir.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Mustafa Kemal Atatürk'ün İkinci Ölüm Yıldönümünde Bakan, Vali ve Profesörlerin Katıldığı İstanbul Üniversitesi ve Sarayburnu'nda Düzenlenen Resmi Tören - 1940-Edebiyat Fakültesi Dekanı [Ahmet] Hamit Ongunsu tarafından açılan törene Türk ve yabancı fakülte profesörleri ve öğrenciler katılır. Ebedî Şef için beş dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı, Dekan Hamit Bey'in konuşması, Yüksek Muallim Mektebi ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin söylevleri yer almaktadır. Münakalât [Ulaştırma] Vekili Cevdet Kerim İncedayı, Vali Dr. Lûtfi Kırdar, parti başkanı Reşat Mimaroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Kemal Atay, çok sayıda profesör, öğrenciler ve halk Sarayburnu'na doğru yürüyüşte görülmektedirler. Foto: Tahsin Özerinç . Albümde toplam 25 s/b fotoğraf bulunur. Fotoğraflar 18x13 cm, albüm 29x20 cm boyutlarında, orijinal deri cildindedir.

    TLSatıldı
  • BELGESEL FOTO ALBÜM / HARİCİYE / II. DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ RESMÎ TEMASLAR-Romanya Dışişleri Bakanı Victor G. Antonescu'nun 17-20 Mart 1937 Türkiye Ziyaretinde Tevfik Rüştü Aras Tarafından Ankara Garındaki Resmî Karşılama ve Dışişleri Köşkünde Düzenlenen Ziyafet Fotoğraflarının Bulunduğu Albüm
Romanya Dışişleri Bakanı Victor Antonescu ve eşinin Tevfik Rüştü Aras tarafından karşılanması, Milli marşların okunması ardında kalabalık asker ve halk arasından gardan çıkış ve konukların şerefine düzenlenen balodan fotoğraflar bulunmaktadır. 
Fotoğraflar: Ferit İbrahimoğlu Foto Naim Gören, Bankalar Caddesi Ankara.
Albümde toplam 27 s/b fotoğraf mevcuttur. Fotoğraflar 18x13 cm, albüm 30x22 cm boyutlarında, orijinal bez cildindedir.
17 Mart 1937'de Romanya Dışişleri Bakanı Victor G. Antonescu, eşi ve beraberindeki heyet Anadolu Ekspres ile Ankara Garına gelmişler burada Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras tarafından resmî bir törenle karşılanmışlardır. Törene Romanya Ankara Büyükelçisi Telemak, Türkiye'nin Bükreş Büyük Elçisi Suphi Tanrıöver, Balkan Antantı temsilcileri katılmışlardır. Misafirler Ankara Palas'ta ağırlanmışlardır. Tevfik Rüştü Aras tarafından Hariciye Köşkünde düzenlenen ziyafete katılmışlardır. 
İkinci Dünya savaşı öncesi dönemde Türkiye-Romanya Dostluk, Saldırmazlık, Hakemlik ve Uzlaştırma Antlaşması 17 Ekim 1933 tarihinde imzalanmıştır, Balkan Antantı ve Ek Protokolü 9 Şubat 1934 tarihinde Türkiye, Romanya, Yugoslavya ve Yunanistan’ın katılımıyla Atina’da imzalanmıştır. Bu antlaşma çerçevesinde Balkan coğrafyasındaki komşu devletler birbirlerinin sınır güvenliğini koruyacaklardır. 17-20 Mart 1937 tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret eden Romanya Dışişleri Bakanı Victor Antonescu, Mustafa Kemal Atatürk ile de görüşmüştür. Atatürk dünya barışı üzerine şu sözleri söylemiştir: “İnsan, mensup olduğu milletin varlığını ve mutluluğunu düşündüğü kadar bütün dünya milletlerinin huzur ve refahını düşünmeli… Çünkü dünya milletlerinin mutluluğuna çalışmak, diğer bir yoldan kendi huzur ve mutluluğunu temine çalışmak demektir. Dünyada ve dünya milletleri arasında huzur, açıklık ve iyi geçim olmazsa, bir millet kendisi için ne yaparsa yapsın huzurdan mahrumdur. (…) En uzakta zannettiğimiz bir olayın bize bir gün temas etmeyeceğini bilemeyiz. Bunun için insanlığın hepsini bir vücut ve her milleti bunun bir organı saymak gerekir. Bir vücudun parmağının ucundaki acıdan diğer bütün organlar etkilenir. Dünyanın filan yerinde bir rahatsızlık varsa bana ne dememeliyiz. Böyle bir rahatsızlık varsa tıpkı kendi aramızda olmuş gibi onunla ilgilenmeliyiz…" (Atatürk, 17 Mart 1937)
---Erken Cumhuriyet Dönemi-Türk Siyaseti

    Lot No: 130

    Lot: 130

    BELGESEL FOTO ALBÜM / HARİCİYE / II. DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ RESMÎ TEMASLAR-Romanya Dışişleri Bakanı Victor G. Antonescu'nun 17-20 Mart 1937 Türkiye Ziyaretinde Tevfik Rüştü Aras Tarafından Ankara Garındaki Resmî Karşılama ve Dışişleri Köşkünde Düzenlenen Ziyafet Fotoğraflarının Bulunduğu Albüm Romanya Dışişleri Bakanı Victor Antonescu ve eşinin Tevfik Rüştü Aras tarafından karşılanması, Milli marşların okunması ardında kalabalık asker ve halk arasından gardan çıkış ve konukların şerefine düzenlenen balodan fotoğraflar bulunmaktadır. Fotoğraflar: Ferit İbrahimoğlu Foto Naim Gören, Bankalar Caddesi Ankara. Albümde toplam 27 s/b fotoğraf mevcuttur. Fotoğraflar 18x13 cm, albüm 30x22 cm boyutlarında, orijinal bez cildindedir. 17 Mart 1937'de Romanya Dışişleri Bakanı Victor G. Antonescu, eşi ve beraberindeki heyet Anadolu Ekspres ile Ankara Garına gelmişler burada Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras tarafından resmî bir törenle karşılanmışlardır. Törene Romanya Ankara Büyükelçisi Telemak, Türkiye'nin Bükreş Büyük Elçisi Suphi Tanrıöver, Balkan Antantı temsilcileri katılmışlardır. Misafirler Ankara Palas'ta ağırlanmışlardır. Tevfik Rüştü Aras tarafından Hariciye Köşkünde düzenlenen ziyafete katılmışlardır. İkinci Dünya savaşı öncesi dönemde Türkiye-Romanya Dostluk, Saldırmazlık, Hakemlik ve Uzlaştırma Antlaşması 17 Ekim 1933 tarihinde imzalanmıştır, Balkan Antantı ve Ek Protokolü 9 Şubat 1934 tarihinde Türkiye, Romanya, Yugoslavya ve Yunanistan’ın katılımıyla Atina’da imzalanmıştır. Bu antlaşma çerçevesinde Balkan coğrafyasındaki komşu devletler birbirlerinin sınır güvenliğini koruyacaklardır. 17-20 Mart 1937 tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret eden Romanya Dışişleri Bakanı Victor Antonescu, Mustafa Kemal Atatürk ile de görüşmüştür. Atatürk dünya barışı üzerine şu sözleri söylemiştir: “İnsan, mensup olduğu milletin varlığını ve mutluluğunu düşündüğü kadar bütün dünya milletlerinin huzur ve refahını düşünmeli… Çünkü dünya milletlerinin mutluluğuna çalışmak, diğer bir yoldan kendi huzur ve mutluluğunu temine çalışmak demektir. Dünyada ve dünya milletleri arasında huzur, açıklık ve iyi geçim olmazsa, bir millet kendisi için ne yaparsa yapsın huzurdan mahrumdur. (…) En uzakta zannettiğimiz bir olayın bize bir gün temas etmeyeceğini bilemeyiz. Bunun için insanlığın hepsini bir vücut ve her milleti bunun bir organı saymak gerekir. Bir vücudun parmağının ucundaki acıdan diğer bütün organlar etkilenir. Dünyanın filan yerinde bir rahatsızlık varsa bana ne dememeliyiz. Böyle bir rahatsızlık varsa tıpkı kendi aramızda olmuş gibi onunla ilgilenmeliyiz…" (Atatürk, 17 Mart 1937) ---Erken Cumhuriyet Dönemi-Türk Siyaseti

    TLSatıldı
  • Edirne Askeri İdadisi  - Foto Selahattin-1925-1926 tarihleri Edirne (?) Askeri İdadi önünde mezunlar (?) çok sayıda muhtelif rütbelerde ve madalyalı asker. Paspartusunun sol alt köşesi Osmanlıca fotoğrafçı ıslak imzalı. 

Paspartu ile 36x30 cm, fotoğraf alanı 23x17 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Edirne Askeri İdadisi - Foto Selahattin-1925-1926 tarihleri Edirne (?) Askeri İdadi önünde mezunlar (?) çok sayıda muhtelif rütbelerde ve madalyalı asker. Paspartusunun sol alt köşesi Osmanlıca fotoğrafçı ıslak imzalı. Paspartu ile 36x30 cm, fotoğraf alanı 23x17 cm.

    TLSatıldı
  • CİLT GÜZELİ / MÜKÂFÂT / EĞİTİM TARİHİ - II. Meşrutiyet Temalı Mükâfat Cildi-Osmanlıca "Hürriyet Adâlet Müsâvât" yazılı Tefeyyüz Kitaphanesi boş mükâfat cildi.

Ön yüzü altın yaldızlı ve gofreli kenar süslemeleri içinde Devlet-i Aliyyeyi Osmaniyye armalı, altında Hürriyet Adâlet Müsâvât ve Mükâfat yazısı, arka yüzde altın yaldızlı ve gofreli kenar süslemeleri içinde ay yıldızlı Türk bayrağı bezemesi ve altında istif yazı ile Tefeyyüz Kitaphanesi Bâbıali Caddesi Numara 36-37 yazısı bulurur.

21x14 cm, kenarlarda hafif yıpranma mevcuttur.

Mükâfat Cildi: İmparatorluk döneminde, Mekteb-i Sultani ve askeri liseler başta olmak üzere, derslerinde başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla, okul tarafından seçilip hediye edilen bir kitaba özel olarak tasarlanmış cilde verilen isim.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    CİLT GÜZELİ / MÜKÂFÂT / EĞİTİM TARİHİ - II. Meşrutiyet Temalı Mükâfat Cildi-Osmanlıca "Hürriyet Adâlet Müsâvât" yazılı Tefeyyüz Kitaphanesi boş mükâfat cildi. Ön yüzü altın yaldızlı ve gofreli kenar süslemeleri içinde Devlet-i Aliyyeyi Osmaniyye armalı, altında Hürriyet Adâlet Müsâvât ve Mükâfat yazısı, arka yüzde altın yaldızlı ve gofreli kenar süslemeleri içinde ay yıldızlı Türk bayrağı bezemesi ve altında istif yazı ile Tefeyyüz Kitaphanesi Bâbıali Caddesi Numara 36-37 yazısı bulurur. 21x14 cm, kenarlarda hafif yıpranma mevcuttur. Mükâfat Cildi: İmparatorluk döneminde, Mekteb-i Sultani ve askeri liseler başta olmak üzere, derslerinde başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla, okul tarafından seçilip hediye edilen bir kitaba özel olarak tasarlanmış cilde verilen isim.

    TLSatıldı
  • CİLT GÜZELİ / MÜKÂFÂT / EĞİTİM TARİHİ - Şems'ül Mekâtip Mektebi boş Mükâfat Cildi-Ön yüzü altın yaldızlı ve gofreli kenar süslemeleri içinde Devlet-i Aliyyeyi Osmaniyye armalı altında Osmanlıca istif yazı ile Şems'ül Mekâtip yazısı, arka yüzde gofreli kenar süslemeleri içinde ay yıldızlı Türk bayrağı bezemesi ve altında mükâfat yazısı bulunmaktadır. 19x13 cm.

Şemsülmekâtip II. Abdülhamid, II. Meşrutiyet ve Erken Cumhuriyet dönemlerinde faaliyet gösteren bir özel okuldur (1891-1940). Şemsülmekâtip’i özellikli kılan husus, Türkler tarafından kurulan ve işletilen II. Abdülhamid, İkinci Meşrutiyet ve Cumhuriyet olmak üzere üç devirde de yaşayabilen bir özel okul olmasıdır. Okul, açıldığında üst orta, varlıklı sınıflara hizmet eden eğitim kurumları arasındadır. İkinci Meşrutiyet’te kendisini yenileyerek ayakta kalır, daha sonra Atatürk döneminde faaliyetlerini sürdürür, rejimin daha istikrarlı hale geldiği İnönü döneminde kapanır. Tatbik ettiği pedagojik yöntemleriyle dönemin önde gelen düşünce adamlarının (Abdullah Cevdet, İsmail Hakkı Baltacıoğlu, v.b.) takdirini kazanan Şemsülmekâtip, karma eğitim, piyes, temsil, fiziki idman gibi uygulamalarıyla da eğitim tarihimizde öncü bir okul olmuştur. Şemsülmekâtip, yeni rejimin dil politikaları gereğince 1935 yılında ismini, Okullar Güneşi olarak değiştirmiştir. Okulun Osmanlı eğitim modernleşmesi içinde özel yeri ve konumu dönemin basınında ifade edilmiştir. Kurumun farklı ve yenilikçi metodları, İkinci Meşrutiyet öncesinde benimsenmiş, Meşrutiyet dönemi içinde özellikle İsmayıl Hakkı (Baltacıoğlu)’nun sorumluluk üstlendiği zamanda bu yönde büyük bir hamle yapmıştır.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    CİLT GÜZELİ / MÜKÂFÂT / EĞİTİM TARİHİ - Şems'ül Mekâtip Mektebi boş Mükâfat Cildi-Ön yüzü altın yaldızlı ve gofreli kenar süslemeleri içinde Devlet-i Aliyyeyi Osmaniyye armalı altında Osmanlıca istif yazı ile Şems'ül Mekâtip yazısı, arka yüzde gofreli kenar süslemeleri içinde ay yıldızlı Türk bayrağı bezemesi ve altında mükâfat yazısı bulunmaktadır. 19x13 cm. Şemsülmekâtip II. Abdülhamid, II. Meşrutiyet ve Erken Cumhuriyet dönemlerinde faaliyet gösteren bir özel okuldur (1891-1940). Şemsülmekâtip’i özellikli kılan husus, Türkler tarafından kurulan ve işletilen II. Abdülhamid, İkinci Meşrutiyet ve Cumhuriyet olmak üzere üç devirde de yaşayabilen bir özel okul olmasıdır. Okul, açıldığında üst orta, varlıklı sınıflara hizmet eden eğitim kurumları arasındadır. İkinci Meşrutiyet’te kendisini yenileyerek ayakta kalır, daha sonra Atatürk döneminde faaliyetlerini sürdürür, rejimin daha istikrarlı hale geldiği İnönü döneminde kapanır. Tatbik ettiği pedagojik yöntemleriyle dönemin önde gelen düşünce adamlarının (Abdullah Cevdet, İsmail Hakkı Baltacıoğlu, v.b.) takdirini kazanan Şemsülmekâtip, karma eğitim, piyes, temsil, fiziki idman gibi uygulamalarıyla da eğitim tarihimizde öncü bir okul olmuştur. Şemsülmekâtip, yeni rejimin dil politikaları gereğince 1935 yılında ismini, Okullar Güneşi olarak değiştirmiştir. Okulun Osmanlı eğitim modernleşmesi içinde özel yeri ve konumu dönemin basınında ifade edilmiştir. Kurumun farklı ve yenilikçi metodları, İkinci Meşrutiyet öncesinde benimsenmiş, Meşrutiyet dönemi içinde özellikle İsmayıl Hakkı (Baltacıoğlu)’nun sorumluluk üstlendiği zamanda bu yönde büyük bir hamle yapmıştır.

    TLSatıldı
  • Milli Mücadele Dönemi Osmanlıca Gazete-"Fransa Boğazlar meselesinin sulhen halli için ısrar etmektedir" manşetli Osmanlıca Vakit "Yevmî Gazete" Hicri: 27 Muharrem Rumi: 1341 21 Eylül 1338/1922 Beşinci Sene Numara: 1714 Alt haberlerde; Yunan donanmasının son sefinesi (gemisi) Marmara sularını terk etmiştir.

Arka sayfada Fiat Ziraat traktörleri görselli reklam.  
64x48 cm, dört sayfadır, kenarlarda yıpranma mevcuttur.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Milli Mücadele Dönemi Osmanlıca Gazete-"Fransa Boğazlar meselesinin sulhen halli için ısrar etmektedir" manşetli Osmanlıca Vakit "Yevmî Gazete" Hicri: 27 Muharrem Rumi: 1341 21 Eylül 1338/1922 Beşinci Sene Numara: 1714 Alt haberlerde; Yunan donanmasının son sefinesi (gemisi) Marmara sularını terk etmiştir. Arka sayfada Fiat Ziraat traktörleri görselli reklam. 64x48 cm, dört sayfadır, kenarlarda yıpranma mevcuttur.

    TLSatıldı
  • ERKEN 19. YÜZYIL BALKANLAR HARİTASI-Carte de la Turquie d'Europe et de la Grece, Par L. Vivien Geographe, Paris, No. 18, 1827.

Fransızca, 57x50 cm, kat yerlerinde açılma mevcut, harici temiz durumda. Doğudan batıya, Batı Adadolu, İstanbul, Rumeli'de Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Slovenya, Yunanistan, Adriyatik Denizi ve İtalya kıyılarına kadar; güneyde Girit adasından en kuzeyde Avusturya İmparatorluğuna kadar olan alanı kapsar.
Vivien de Saint-Martin, Louis, (1802-1897), Fransız coğrafyacıdır. Ağırlıklı olarak Küçük Asya, Balkanlar, Kafkasya ve Hindistan coğrafyası üzerine çalışmalar yapmıştır.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    ERKEN 19. YÜZYIL BALKANLAR HARİTASI-Carte de la Turquie d'Europe et de la Grece, Par L. Vivien Geographe, Paris, No. 18, 1827. Fransızca, 57x50 cm, kat yerlerinde açılma mevcut, harici temiz durumda. Doğudan batıya, Batı Adadolu, İstanbul, Rumeli'de Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Slovenya, Yunanistan, Adriyatik Denizi ve İtalya kıyılarına kadar; güneyde Girit adasından en kuzeyde Avusturya İmparatorluğuna kadar olan alanı kapsar. Vivien de Saint-Martin, Louis, (1802-1897), Fransız coğrafyacıdır. Ağırlıklı olarak Küçük Asya, Balkanlar, Kafkasya ve Hindistan coğrafyası üzerine çalışmalar yapmıştır.

    TLSatıldı
  • DENİZCİLİK TARİHİMİZ / FOTOĞRAF ALBÜMÜ - Türk Deniz Subayı Burhanettin Ali Bey'in 1. Dünya Savaşı Almanya Albümü - 1918-Albümde toplam 43 adet fotoğraf bulunur. Almanya Hatıratı, 22 Temmuz 1918, Flensburg-Mürwik, başlığıyla Osmanlıca ve Almanca notlu albümde; Burhanettin Ali Bey ve yakın arkadaşları portre, Akdeniz'de vatana dönerken, kayıkta kürek çekerken, donanma ziyaretleri gibi çeşitli eğitimler esnasında ve sosyal aktivitelerde fotoğraflar bulunur. Albüm son derece estetik düzenlenmiş, el ile fotoğraflara çerçeveler çizilmiştir, fotoğrafların üzerlerlerinde  tarih ve Osmanlıca not yazılmıştır. 1921 yılına kadar durulmuştur. 22x18 cm, yeşil ve bordo reklerde dokulu kağıt üzerine oluşturulmuştur.

Flensburg, Alman Donanması subaylarını yetiştiren ana akademi olan Mürwik'teki Deniz Harp Okulu'nun yeridir. Mürwik Deniz Harp Okulu bu bölgeye 1910'da II. Wilhelm'in emri üzerine kurulmuştur.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    DENİZCİLİK TARİHİMİZ / FOTOĞRAF ALBÜMÜ - Türk Deniz Subayı Burhanettin Ali Bey'in 1. Dünya Savaşı Almanya Albümü - 1918-Albümde toplam 43 adet fotoğraf bulunur. Almanya Hatıratı, 22 Temmuz 1918, Flensburg-Mürwik, başlığıyla Osmanlıca ve Almanca notlu albümde; Burhanettin Ali Bey ve yakın arkadaşları portre, Akdeniz'de vatana dönerken, kayıkta kürek çekerken, donanma ziyaretleri gibi çeşitli eğitimler esnasında ve sosyal aktivitelerde fotoğraflar bulunur. Albüm son derece estetik düzenlenmiş, el ile fotoğraflara çerçeveler çizilmiştir, fotoğrafların üzerlerlerinde tarih ve Osmanlıca not yazılmıştır. 1921 yılına kadar durulmuştur. 22x18 cm, yeşil ve bordo reklerde dokulu kağıt üzerine oluşturulmuştur. Flensburg, Alman Donanması subaylarını yetiştiren ana akademi olan Mürwik'teki Deniz Harp Okulu'nun yeridir. Mürwik Deniz Harp Okulu bu bölgeye 1910'da II. Wilhelm'in emri üzerine kurulmuştur.

    TLSatıldı
  • AVRUPA SEYAHATİNE ÇIKAN ERMENİ BİR AİLEYE AİT FOTOĞRAF ALBÜMÜ / LEBALEB DOLU-Üzerlerindeki tarihlere göre 1932 ile 1940 arası zamanı kapsar, toplamda 154 fotoğrafın bulunduğu albümde ailenin Türkiye'de Osmanlı dönemi giyimleriyle köşk benzeri evlerinden geleneksel sosyal hayat manzaraları mevcuttur. Sebah & Joaillier, Türk Fotoğrafhanesi, Foto Cumhuriyet gibi İstanbul fotoğrafhaneleri; yurtdışında ise Gülbenk Beyrut, Argos Habana, Foto Royal Bucureşti, lüks yolcu gemisi Rms Queen Elizabeth fotoğrafhanelerinde çekilmiş fotoğraflar bulunur. Tarsus-İstanbul yazılı gemi seyahatleri, yurtdışında çeşitli gemilerde çekilmiş anlar bulunur. Yurtdışı seyahatlerinden İtalya'nın Milano şehrinde Filarete kulesi gibi tarihi mekan gezileri, Yunanistan Atina seyahatleri, çeşitli şık davetlerde bulundukları görülür. Bazı fotoğrafların ön ve arka yüzünde Ermenice açıklamalar bulunmaktadır. Avrupa fotoğraflarında ailenin üyelerinin yakasında Türk bayrağı rozeti dikkat çekmektedir, yine yapılmakta olan bir binanın üzerinde de Türk bayrağı görülmektedir. Albümün önemi; dönemin sosyal hayatını, giyim kuşam ve adetlerini, yaşayanların canlı tanıklıkları üzerinden detaylıca görebilmemizdir.
30x20 cm, yılan desenli orijinal muhafazasında, tüm fotoğraflar çok temiz durumdadır, 5 adet fotoğraf albüm harici bulunmaktadır, diğer fotoğraflar albüme yapıştırılmıştır.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    AVRUPA SEYAHATİNE ÇIKAN ERMENİ BİR AİLEYE AİT FOTOĞRAF ALBÜMÜ / LEBALEB DOLU-Üzerlerindeki tarihlere göre 1932 ile 1940 arası zamanı kapsar, toplamda 154 fotoğrafın bulunduğu albümde ailenin Türkiye'de Osmanlı dönemi giyimleriyle köşk benzeri evlerinden geleneksel sosyal hayat manzaraları mevcuttur. Sebah & Joaillier, Türk Fotoğrafhanesi, Foto Cumhuriyet gibi İstanbul fotoğrafhaneleri; yurtdışında ise Gülbenk Beyrut, Argos Habana, Foto Royal Bucureşti, lüks yolcu gemisi Rms Queen Elizabeth fotoğrafhanelerinde çekilmiş fotoğraflar bulunur. Tarsus-İstanbul yazılı gemi seyahatleri, yurtdışında çeşitli gemilerde çekilmiş anlar bulunur. Yurtdışı seyahatlerinden İtalya'nın Milano şehrinde Filarete kulesi gibi tarihi mekan gezileri, Yunanistan Atina seyahatleri, çeşitli şık davetlerde bulundukları görülür. Bazı fotoğrafların ön ve arka yüzünde Ermenice açıklamalar bulunmaktadır. Avrupa fotoğraflarında ailenin üyelerinin yakasında Türk bayrağı rozeti dikkat çekmektedir, yine yapılmakta olan bir binanın üzerinde de Türk bayrağı görülmektedir. Albümün önemi; dönemin sosyal hayatını, giyim kuşam ve adetlerini, yaşayanların canlı tanıklıkları üzerinden detaylıca görebilmemizdir. 30x20 cm, yılan desenli orijinal muhafazasında, tüm fotoğraflar çok temiz durumdadır, 5 adet fotoğraf albüm harici bulunmaktadır, diğer fotoğraflar albüme yapıştırılmıştır.

    TLSatıldı
  • İSTİKLAL MADALYALI BİR ASKERİN KADIKÖY VE ÜSKÜDAR'DA GERÇEKLEŞEN RESMİ CENAZE TÖRENİ - 1960'LAR-Türk bayrağına sarılı cenazenin Kadıköy'den askerî ve sivil bir toplulukla top arabası üzerinde Üsküdar'a götürülmesi, burada cenaze namazının kılnması ve defnedilmesi anlarına ait fotoğraflar bulunur. Kadıköy Bağlabaşı tramvay hattı üzerinde yürüyüş esnasında arkada dönemin Kadıköy semti, Kadıköy Bağlarbaşı tramvayı, Haydarpaşa köprüsü gibi mekanlar ayrıntılı olarak görülür. Cenazeye gönderilen çelenklerin üzerinde Murat Şahin, İTÜ Teknik Okulu yazıları göze çarpmaktadır. 14x9 cm boyutlarında, toplamda 25 adet fotoğraf bulunmaktadır.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    İSTİKLAL MADALYALI BİR ASKERİN KADIKÖY VE ÜSKÜDAR'DA GERÇEKLEŞEN RESMİ CENAZE TÖRENİ - 1960'LAR-Türk bayrağına sarılı cenazenin Kadıköy'den askerî ve sivil bir toplulukla top arabası üzerinde Üsküdar'a götürülmesi, burada cenaze namazının kılnması ve defnedilmesi anlarına ait fotoğraflar bulunur. Kadıköy Bağlabaşı tramvay hattı üzerinde yürüyüş esnasında arkada dönemin Kadıköy semti, Kadıköy Bağlarbaşı tramvayı, Haydarpaşa köprüsü gibi mekanlar ayrıntılı olarak görülür. Cenazeye gönderilen çelenklerin üzerinde Murat Şahin, İTÜ Teknik Okulu yazıları göze çarpmaktadır. 14x9 cm boyutlarında, toplamda 25 adet fotoğraf bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • TOP ARABASI ÜZERİNDE BAHRİYELİ BİR ASKERE AİT RESMİ CENAZE TÖRENİ-Bando ve çelenklerle düzenlenen resmi törende askerî ve sivil topluluk arasında bahriye üniformalı askerler dikkat çekmektedir. 12x9 cm boyutlarında 12 adet fotoğraf bulunur.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    TOP ARABASI ÜZERİNDE BAHRİYELİ BİR ASKERE AİT RESMİ CENAZE TÖRENİ-Bando ve çelenklerle düzenlenen resmi törende askerî ve sivil topluluk arasında bahriye üniformalı askerler dikkat çekmektedir. 12x9 cm boyutlarında 12 adet fotoğraf bulunur.

    TLSatıldı
  • ERKEN CUMHURİYET DÖNEMİ-Halkevi yazılı tabela önünde kadınlar.
Fotoğrafta Halkevi yazılı tabelanın ucu görünmektedir. 14x9 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    ERKEN CUMHURİYET DÖNEMİ-Halkevi yazılı tabela önünde kadınlar. Fotoğrafta Halkevi yazılı tabelanın ucu görünmektedir. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • TÜRK MUSÎKİSİ BESTEKÂRLARI KÜLLİYÂTI GENELDE 4. ANKARA'DA 2. SERGİSİ ZİYARETÇİ DEFTERİ 16-28 OCAK 1984-Türk musîkisinin babası olarak anılan Rahmi Kalaycıoğlu'nun 1984 yılında Ankara'da düzenlediği sergiye katılan ziyaretçilerin notları. Ziyaretçiler arasında eski Köy İşleri Bakanı Münir Güney, ressam, müzisyen ve sanatçılar, çeşitli fakültelerden öğrenciler, ev hanımı gibi farklı kesimlerden musîkisever katılmış, deftere izlenimlerini yazmıştır. 23x17 cm.
Rahmi Kalaycıoğlu, (03.05.1926 - 17.04.2012) Türk müzik araştırmacısı. Türk Musikisi'ne yaptığı katkıları dolayısıyla "Türk Musikisi'nin babası olarak anılır. Yüzlerce bestekârın 88 bini aşan eserini günümüze ve geleceğe ulaştıran külliyat hazırladı. Çıkardığı 5 ciltlik "Türk Musikisi Bestekarlar Külliyatı" şu an konservatuvarlarda kaynak olarak kullanılmaktadır.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    TÜRK MUSÎKİSİ BESTEKÂRLARI KÜLLİYÂTI GENELDE 4. ANKARA'DA 2. SERGİSİ ZİYARETÇİ DEFTERİ 16-28 OCAK 1984-Türk musîkisinin babası olarak anılan Rahmi Kalaycıoğlu'nun 1984 yılında Ankara'da düzenlediği sergiye katılan ziyaretçilerin notları. Ziyaretçiler arasında eski Köy İşleri Bakanı Münir Güney, ressam, müzisyen ve sanatçılar, çeşitli fakültelerden öğrenciler, ev hanımı gibi farklı kesimlerden musîkisever katılmış, deftere izlenimlerini yazmıştır. 23x17 cm. Rahmi Kalaycıoğlu, (03.05.1926 - 17.04.2012) Türk müzik araştırmacısı. Türk Musikisi'ne yaptığı katkıları dolayısıyla "Türk Musikisi'nin babası olarak anılır. Yüzlerce bestekârın 88 bini aşan eserini günümüze ve geleceğe ulaştıran külliyat hazırladı. Çıkardığı 5 ciltlik "Türk Musikisi Bestekarlar Külliyatı" şu an konservatuvarlarda kaynak olarak kullanılmaktadır.

    TLSatıldı
  • HEYBELİADA KARTPOSTALI-Jles des Princes Halki, Le Bois. (Heybeliada Ormanı)
Editör: Max Fruchtermann, Constantinople. 
Üzeri Osmanlıca notlu.
14x9 cm, renkli, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    HEYBELİADA KARTPOSTALI-Jles des Princes Halki, Le Bois. (Heybeliada Ormanı) Editör: Max Fruchtermann, Constantinople. Üzeri Osmanlıca notlu. 14x9 cm, renkli, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • KAYSERİ BEZ FABRİKASI-Çark çeviren Atatürk heykeli. 
14x9 cm, Ferrania kağıt.
1935'te Kayseri Sümer Bez Fabrikası'nın takım tezgahlarını kuran dönemin Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği yönetimi, işin tamamlanmasının ardından jest amaçlı bir de Atatürk heykeli hediye etti.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    KAYSERİ BEZ FABRİKASI-Çark çeviren Atatürk heykeli. 14x9 cm, Ferrania kağıt. 1935'te Kayseri Sümer Bez Fabrikası'nın takım tezgahlarını kuran dönemin Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği yönetimi, işin tamamlanmasının ardından jest amaçlı bir de Atatürk heykeli hediye etti.

    TLSatıldı
  • ARAKEL KAHVESİ KADIKÖY - İSTANBUL MAHALLE BEKÇİLERİ HİMÂYE VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ-Türk bayrağı, bekçi flaması ve dernek tabelası ve Kadıköy'de "Kahveci Arakel"in önünde üniformaları ile poz veren mahalle bekçileri. Foto Jandarma Kadıköy fotoğrafhane damgalı. Aykırı ve nadir bir fotoğraf.

Paspartu içerisinde, 23x20 cm.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    ARAKEL KAHVESİ KADIKÖY - İSTANBUL MAHALLE BEKÇİLERİ HİMÂYE VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ-Türk bayrağı, bekçi flaması ve dernek tabelası ve Kadıköy'de "Kahveci Arakel"in önünde üniformaları ile poz veren mahalle bekçileri. Foto Jandarma Kadıköy fotoğrafhane damgalı. Aykırı ve nadir bir fotoğraf. Paspartu içerisinde, 23x20 cm.

    TLSatıldı
  • YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-Borsa Lokantası Eminönü İstanbul
26 Mayıs 1986 tarihlidir. 

Dörde katlanır şekilde, 35x25 cm, renk değişimi vardır.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-Borsa Lokantası Eminönü İstanbul 26 Mayıs 1986 tarihlidir. Dörde katlanır şekilde, 35x25 cm, renk değişimi vardır.

    TLSatıldı
  • YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-Ristorante Italiano Vedi Vidi Vici
500 Jahre Michalengelo 1475-1975  görselli.

27x12 cm, Türkçe, İtalyanca menü.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-Ristorante Italiano Vedi Vidi Vici 500 Jahre Michalengelo 1475-1975 görselli. 27x12 cm, Türkçe, İtalyanca menü.

    TLSatıldı
  • YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-1984 yılına ait Konyalı Topkapı Sarayı Lokantası iki adet menü ve hesap fişi. Konyalı Restaurant du Palais de Topkapı

Osmanlı ordusunun İzmit Beyleerbeyine ziyafet vermesi, 16. yüzyıl Türk minyatürü görselli ve krokili, 14x12 cm, İçinde hesap pusulası ile birlikte, 25x16 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-1984 yılına ait Konyalı Topkapı Sarayı Lokantası iki adet menü ve hesap fişi. Konyalı Restaurant du Palais de Topkapı Osmanlı ordusunun İzmit Beyleerbeyine ziyafet vermesi, 16. yüzyıl Türk minyatürü görselli ve krokili, 14x12 cm, İçinde hesap pusulası ile birlikte, 25x16 cm.

    TLSatıldı
  • YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-Yakacık Yeşilyurt Hasır Et Lokantası Rotisserie

Üçe katlanır şekilde, 35x15 cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-Yakacık Yeşilyurt Hasır Et Lokantası Rotisserie Üçe katlanır şekilde, 35x15 cm.

    TLSatıldı
  • YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-C. Fisher Restaurant Yemek Listesi, fiyatları yazılmamış.

24x19 cm, renk değişimi mevcuttur.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-C. Fisher Restaurant Yemek Listesi, fiyatları yazılmamış. 24x19 cm, renk değişimi mevcuttur.

    TLSatıldı
  • YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-C. Fisher Restaurant Yemek Listesi, fiyatları belirtilmiş.

24x19 cm, renk değişimi mevcuttur.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-C. Fisher Restaurant Yemek Listesi, fiyatları belirtilmiş. 24x19 cm, renk değişimi mevcuttur.

    TLSatıldı
  • YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-Günay Restaurant estetik tasarımlı ve çizimli menü.
Menü içeriisnde fiyatları yazmaz, görsellerle zenginleştirilmiştir.

Üçe katlanır şekilde, 28x15 cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-Günay Restaurant estetik tasarımlı ve çizimli menü. Menü içeriisnde fiyatları yazmaz, görsellerle zenginleştirilmiştir. Üçe katlanır şekilde, 28x15 cm.

    TLSatıldı
  • YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-Divan Mutfağımızdan Seçmeler Choix de notre cuisine
14-16 Nisan 1984 tarihlerine ait iki adet menü.

38x16 cm, Türkçe, Fransızca.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-Divan Mutfağımızdan Seçmeler Choix de notre cuisine 14-16 Nisan 1984 tarihlerine ait iki adet menü. 38x16 cm, Türkçe, Fransızca.

    TLSatıldı
  • YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-Han Restaurant, Hasan Şevki Ertürk, Rumelihisarı. 
17 Mayıs 1982 tarihlidir.

İkiye katlanır şekilde, 24x15 cm, Türkçe, İngilizce.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-Han Restaurant, Hasan Şevki Ertürk, Rumelihisarı. 17 Mayıs 1982 tarihlidir. İkiye katlanır şekilde, 24x15 cm, Türkçe, İngilizce.

    TLSatıldı
  • YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-IX. International Award to Tourist and Catering Industry Spain 1984, etiketli, ebru desenli kenar süslemeli, Türkçe, İngilizce, Fransızca menü.

İkiye katlanır şekilde, 38x28.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    YEME İÇME KÜLTÜRÜ - MENÜ-IX. International Award to Tourist and Catering Industry Spain 1984, etiketli, ebru desenli kenar süslemeli, Türkçe, İngilizce, Fransızca menü. İkiye katlanır şekilde, 38x28.

    TLSatıldı
  • YAVUZ KRUVAZÖRÜ VE TÜRK DONANMASININ İSTANBUL BOĞAZI TATBİKATLARI - 1939-İngiliz Donanması Türkiye ziyareti esnasında Yavuz Zırhlısı ve Donanmanın İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi Tatbikat Fotoğrafları - 1939

Yavuz zırhlısının Gölcük’te havuzdan çıkması, güvertede askeri yetkililer, tatbikat esnasında topların patlatılmaları, filika içinde bahriyeliler, halkın donanmaya ilgisi yakından görülmektedir. 
İstanbul Dolmabahçe Sarayı önünde Yavuz, Kocatepe, Tınaztepe ve Türk donanmasının diğer gemileri görülmektedir. İsmet İnönü, Mareşal Fevzi Çakmak, Hariciye Vekili Tevfik Rüştü Aras, Ali Çetinkaya, İstanbul Belediye Başkanı Lütfi Kırdar, yabancı ziyaretçiler toplu halde tatbikatı izlemektedir.
Fotoğraflar Foto Fahri damgalıdır. Fotoğraflarda Yavuz zırhlısı yakın planda görülmektedir. 14x9 cm, 42 adet fotoğraf.

-- Erken Cumhuriyet Dönemi Türk Denizcilik Tarihi

    Lot No: 155

    Lot: 155

    YAVUZ KRUVAZÖRÜ VE TÜRK DONANMASININ İSTANBUL BOĞAZI TATBİKATLARI - 1939-İngiliz Donanması Türkiye ziyareti esnasında Yavuz Zırhlısı ve Donanmanın İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi Tatbikat Fotoğrafları - 1939 Yavuz zırhlısının Gölcük’te havuzdan çıkması, güvertede askeri yetkililer, tatbikat esnasında topların patlatılmaları, filika içinde bahriyeliler, halkın donanmaya ilgisi yakından görülmektedir. İstanbul Dolmabahçe Sarayı önünde Yavuz, Kocatepe, Tınaztepe ve Türk donanmasının diğer gemileri görülmektedir. İsmet İnönü, Mareşal Fevzi Çakmak, Hariciye Vekili Tevfik Rüştü Aras, Ali Çetinkaya, İstanbul Belediye Başkanı Lütfi Kırdar, yabancı ziyaretçiler toplu halde tatbikatı izlemektedir. Fotoğraflar Foto Fahri damgalıdır. Fotoğraflarda Yavuz zırhlısı yakın planda görülmektedir. 14x9 cm, 42 adet fotoğraf. -- Erken Cumhuriyet Dönemi Türk Denizcilik Tarihi

    TLSatıldı
  • FOTO TÜRK ANTALYA-Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Ulaştırma Bakan Ali Çetinkaya (1877-1949), kalabalık ile birlikte. 
Sağ alt köşesi Foto Türk Antalya fotoğrafhane baskılıdır.

14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    FOTO TÜRK ANTALYA-Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Ulaştırma Bakan Ali Çetinkaya (1877-1949), kalabalık ile birlikte. Sağ alt köşesi Foto Türk Antalya fotoğrafhane baskılıdır. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • İran Şahı Rıza Pehlevinin Kars Ziyareti - 11 Haziran 1934-Şah'ın 27 gün sürecek olan Türkiye ziyareti  Gürbulak sınır kapısından giriş yaptıktan sonra sırasıyla Iğdır, Kars , Erzurum Bayburt Gümüşhane üzerinden Trabzon‘a, buradan Yavuz zırhlısıyla Samsun’a ve buradan da trenle Ankara’ya geldi. Ankara’daki gezi
programının tamamlanmasının ardından yine trenle Eskişehir, Afyon ve İzmir’e;
iki günlük İzmir ziyaretinden sonra Balıkesir, Çanakkale ve İstanbul’u gezmiştir. Bu ziyaret İkinci Dünya savaşı öncesinde bağımsız iki ülkenin olumlu diplomatik ilişkiler kurmasını sağlamıştır. 14x9 cm, Leonar kağıt.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    İran Şahı Rıza Pehlevinin Kars Ziyareti - 11 Haziran 1934-Şah'ın 27 gün sürecek olan Türkiye ziyareti Gürbulak sınır kapısından giriş yaptıktan sonra sırasıyla Iğdır, Kars , Erzurum Bayburt Gümüşhane üzerinden Trabzon‘a, buradan Yavuz zırhlısıyla Samsun’a ve buradan da trenle Ankara’ya geldi. Ankara’daki gezi programının tamamlanmasının ardından yine trenle Eskişehir, Afyon ve İzmir’e; iki günlük İzmir ziyaretinden sonra Balıkesir, Çanakkale ve İstanbul’u gezmiştir. Bu ziyaret İkinci Dünya savaşı öncesinde bağımsız iki ülkenin olumlu diplomatik ilişkiler kurmasını sağlamıştır. 14x9 cm, Leonar kağıt.

    TLSatıldı
  • Bando Mızıka kolu İle Bir Arada - İzmir 1928-Ellerinde müzik aletleriyle bando takımı, arkada üzeri Osmanlıca yazılı sırma işlemeli flama ve bayrak. Ön yüzü Osmanlıca açıklamalı. 14x9 cm.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Bando Mızıka kolu İle Bir Arada - İzmir 1928-Ellerinde müzik aletleriyle bando takımı, arkada üzeri Osmanlıca yazılı sırma işlemeli flama ve bayrak. Ön yüzü Osmanlıca açıklamalı. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi - Yavuz Mürettebatı-15 Eylül 1340 [1924], İzmit. Yavuz'un kaptanına ithaflıdır. 
Ön yüzü Osmanlıca ithaflı ve imzalı. 14x9 cm

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Denizcilik Tarihi - Yavuz Mürettebatı-15 Eylül 1340 [1924], İzmit. Yavuz'un kaptanına ithaflıdır. Ön yüzü Osmanlıca ithaflı ve imzalı. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi  Yavuz Zırhlısı üzerinde Türk ve Yunan Heyeti Atina 1936-17 İkinciteşrin 1936'da donanmanın Malta'yı ziyaretinden avdetinde Yunanistan'ın Faleron limanını ziyaret. 15x10 cm, kenarlarda kırıklar mevcuttur. TCG Yavuz muharebe kruvazörü, TCG Kocatepe ve TCG Zafer muhripleri, TCG I. İnönü, TCG Sakarya denizaltıları ve TCG Erkin yatak gemisinden oluşan Türk Filosu 16 Kasım 1936 sabahı İstanbul'dan ayrıldı.Filo, 20 Kasım 1936 günü saat 06.00'da Malta yakınlarında iki İngiliz muhribi tarafından karşılandı. Altı gün süren ziyaret başarılı geçti. Filo, dönüşte Yunanistan / Pire'nin Faleron Limanına geldi ve burada törenle karşılandı. Yunan halkı Türk Filosuna yakın ilgi göstermiş, özellikle mübadele sonunda Türkiye'den ayrılmak zorunda kalan Rumlar gemilere akın etmişti. 30 Kasım 1936 tarihinde Yunan Kralı II. Georgios, TCG Yavuz'a geldi ve iki saat kaldı.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Denizcilik Tarihi Yavuz Zırhlısı üzerinde Türk ve Yunan Heyeti Atina 1936-17 İkinciteşrin 1936'da donanmanın Malta'yı ziyaretinden avdetinde Yunanistan'ın Faleron limanını ziyaret. 15x10 cm, kenarlarda kırıklar mevcuttur. TCG Yavuz muharebe kruvazörü, TCG Kocatepe ve TCG Zafer muhripleri, TCG I. İnönü, TCG Sakarya denizaltıları ve TCG Erkin yatak gemisinden oluşan Türk Filosu 16 Kasım 1936 sabahı İstanbul'dan ayrıldı.Filo, 20 Kasım 1936 günü saat 06.00'da Malta yakınlarında iki İngiliz muhribi tarafından karşılandı. Altı gün süren ziyaret başarılı geçti. Filo, dönüşte Yunanistan / Pire'nin Faleron Limanına geldi ve burada törenle karşılandı. Yunan halkı Türk Filosuna yakın ilgi göstermiş, özellikle mübadele sonunda Türkiye'den ayrılmak zorunda kalan Rumlar gemilere akın etmişti. 30 Kasım 1936 tarihinde Yunan Kralı II. Georgios, TCG Yavuz'a geldi ve iki saat kaldı.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi - Yavuz Zırhlısı üzerinde Yunan Kralı II. Georgios Atina 1936-17 İkinciteşrin 1936'da donanmanın Malta'yı ziyaretinden dönüşünde Yunanistan'ın Faleron limanında Yunan Kralının Yavuz'u ziyareti. 14x9 cm. TCG Yavuz muharebe kruvazörü, TCG Kocatepe ve TCG Zafer muhripleri, TCG I. İnönü, TCG Sakarya denizaltıları ve TCG Erkin yatak gemisinden oluşan Türk Filosu 16 Kasım 1936 sabahı İstanbul'dan ayrıldı.Filo, 20 Kasım 1936 günü saat 06.00'da Malta yakınlarında iki İngiliz muhribi tarafından karşılandı. Altı gün süren ziyaret başarılı geçti. Filo, dönüşte Yunanistan / Pire'nin Faleron Limanına geldi ve burada törenle karşılandı. Yunan halkı Türk Filosuna yakın ilgi göstermiş, özellikle mübadele sonunda Türkiye'den ayrılmak zorunda kalan Rumlar gemilere akın etmişti. 30 Kasım 1936 tarihinde Yunan Kralı II. Georgios, TCG Yavuz'a geldi ve iki saat kaldı.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Denizcilik Tarihi - Yavuz Zırhlısı üzerinde Yunan Kralı II. Georgios Atina 1936-17 İkinciteşrin 1936'da donanmanın Malta'yı ziyaretinden dönüşünde Yunanistan'ın Faleron limanında Yunan Kralının Yavuz'u ziyareti. 14x9 cm. TCG Yavuz muharebe kruvazörü, TCG Kocatepe ve TCG Zafer muhripleri, TCG I. İnönü, TCG Sakarya denizaltıları ve TCG Erkin yatak gemisinden oluşan Türk Filosu 16 Kasım 1936 sabahı İstanbul'dan ayrıldı.Filo, 20 Kasım 1936 günü saat 06.00'da Malta yakınlarında iki İngiliz muhribi tarafından karşılandı. Altı gün süren ziyaret başarılı geçti. Filo, dönüşte Yunanistan / Pire'nin Faleron Limanına geldi ve burada törenle karşılandı. Yunan halkı Türk Filosuna yakın ilgi göstermiş, özellikle mübadele sonunda Türkiye'den ayrılmak zorunda kalan Rumlar gemilere akın etmişti. 30 Kasım 1936 tarihinde Yunan Kralı II. Georgios, TCG Yavuz'a geldi ve iki saat kaldı.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi - Yavuz Zırhlısı üzerinde Yunan Kralı II. Georgios ve Türk Heyeti Atina 1936-12x9 cm. TCG Yavuz muharebe kruvazörü, TCG Kocatepe ve TCG Zafer muhripleri, TCG I. İnönü, TCG Sakarya denizaltıları ve TCG Erkin yatak gemisinden oluşan Türk Filosu 16 Kasım 1936 sabahı İstanbul'dan ayrıldı.Filo, 20 Kasım 1936 günü saat 06.00'da Malta yakınlarında iki İngiliz muhribi tarafından karşılandı. Altı gün süren ziyaret başarılı geçti. Filo, dönüşte Yunanistan / Pire'nin Faleron Limanına geldi ve burada törenle karşılandı. Yunan halkı Türk Filosuna yakın ilgi göstermiş, özellikle mübadele sonunda Türkiye'den ayrılmak zorunda kalan Rumlar gemilere akın etmişti. 30 Kasım 1936 tarihinde Yunan Kralı II. Georgios, TCG Yavuz'a geldi ve iki saat kaldı.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Denizcilik Tarihi - Yavuz Zırhlısı üzerinde Yunan Kralı II. Georgios ve Türk Heyeti Atina 1936-12x9 cm. TCG Yavuz muharebe kruvazörü, TCG Kocatepe ve TCG Zafer muhripleri, TCG I. İnönü, TCG Sakarya denizaltıları ve TCG Erkin yatak gemisinden oluşan Türk Filosu 16 Kasım 1936 sabahı İstanbul'dan ayrıldı.Filo, 20 Kasım 1936 günü saat 06.00'da Malta yakınlarında iki İngiliz muhribi tarafından karşılandı. Altı gün süren ziyaret başarılı geçti. Filo, dönüşte Yunanistan / Pire'nin Faleron Limanına geldi ve burada törenle karşılandı. Yunan halkı Türk Filosuna yakın ilgi göstermiş, özellikle mübadele sonunda Türkiye'den ayrılmak zorunda kalan Rumlar gemilere akın etmişti. 30 Kasım 1936 tarihinde Yunan Kralı II. Georgios, TCG Yavuz'a geldi ve iki saat kaldı.

    TLSatıldı
  • Orgeneral Fahrettin Altay Paşa'nın Kuleli Askeri Lisesini Ziyareti - 1937-Lisan Öğretmeni Kadri, Tarih Öğretmeni Hayri, Okul Komutanı Kurmay Albay Hâmit ve Yarbay Mustafa Bey. Üzerindeki kişiler işaretlenmiş, arka yüzü notlu. 14x9 cm.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Orgeneral Fahrettin Altay Paşa'nın Kuleli Askeri Lisesini Ziyareti - 1937-Lisan Öğretmeni Kadri, Tarih Öğretmeni Hayri, Okul Komutanı Kurmay Albay Hâmit ve Yarbay Mustafa Bey. Üzerindeki kişiler işaretlenmiş, arka yüzü notlu. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Çöl Kaplanı Fahrettin [Türkkan] Paşa Medine'de Arap ileri gelenleriyle bayramlaşırken 1916-Sol bacağı yaralı ve sargılı olduğu görülmekte. 14x9 cm, orijinal fotoğraf. Ömer Fahreddin Türkkan, Türk asker ve diplomat. Özellikle I. Dünya Savaşı sırasında çıkan Şerif Hüseyin İsyanı'nda zor şartlar altında Medine'de yönettiği iki yıl yedi ay süren Medine Müdafaası ile tanınmaktadır. "Medîne Müdâfii", "Türk Kaplanı", "Çöl Kaplanı", "Medine Kahramanı" lakaplarıyla anılır.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Çöl Kaplanı Fahrettin [Türkkan] Paşa Medine'de Arap ileri gelenleriyle bayramlaşırken 1916-Sol bacağı yaralı ve sargılı olduğu görülmekte. 14x9 cm, orijinal fotoğraf. Ömer Fahreddin Türkkan, Türk asker ve diplomat. Özellikle I. Dünya Savaşı sırasında çıkan Şerif Hüseyin İsyanı'nda zor şartlar altında Medine'de yönettiği iki yıl yedi ay süren Medine Müdafaası ile tanınmaktadır. "Medîne Müdâfii", "Türk Kaplanı", "Çöl Kaplanı", "Medine Kahramanı" lakaplarıyla anılır.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi - Şapkaları Osmanlıca yazılı güverte üzerinde tersane şâkirdanı-Arka yüzü Osmanlıca iki mısralık "Belki eder vedaı takdir" şiirli ve "Muhterem enişteme hatıramdır, 11.1.1333 [1917] Yevm: Pazar" ibaresiyle ithaflı imzalıdır. 

14x9 cm, kenarlarda yıpranma mevcuttur.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Denizcilik Tarihi - Şapkaları Osmanlıca yazılı güverte üzerinde tersane şâkirdanı-Arka yüzü Osmanlıca iki mısralık "Belki eder vedaı takdir" şiirli ve "Muhterem enişteme hatıramdır, 11.1.1333 [1917] Yevm: Pazar" ibaresiyle ithaflı imzalıdır. 14x9 cm, kenarlarda yıpranma mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi - Deniz Lisesi Öğrencileri - 1932-Arka yüzü "Deniz Lisesi S-9" notludur. 14x9 cm

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Denizcilik Tarihi - Deniz Lisesi Öğrencileri - 1932-Arka yüzü "Deniz Lisesi S-9" notludur. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • 1 TEMMUZ KABOTAJ VE DENİZCİLİK BAYRAMI Denizcilik Tarihi - Karadeniz Vapuru Üzerinde Bahriyeliler 1 Temmuz 1927-Arka yüzü Osmanlıca notlu. 14x9 cm.

"1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı", 19 Nisan 1926 tarih ve 815 sayılı ‘Türkiye Sahillerinde Nakliyatı Bahriye (Kabotaj) ve Limanlarla Karasuları Dâhilinde İcrayı Sanat ve Ticaret Hakkındaki Kanun’ (RG: 29.04.1926-359) 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    1 TEMMUZ KABOTAJ VE DENİZCİLİK BAYRAMI Denizcilik Tarihi - Karadeniz Vapuru Üzerinde Bahriyeliler 1 Temmuz 1927-Arka yüzü Osmanlıca notlu. 14x9 cm. "1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı", 19 Nisan 1926 tarih ve 815 sayılı ‘Türkiye Sahillerinde Nakliyatı Bahriye (Kabotaj) ve Limanlarla Karasuları Dâhilinde İcrayı Sanat ve Ticaret Hakkındaki Kanun’ (RG: 29.04.1926-359) 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi - 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı-Gemi, Maçuna ve batık gemi görselli alt tarafı Osmanlıca notlu, "… Mesudiye, Herkül, Yolanda" 1 Temmuz 1926 şeklinde notludur.
Ön yüzü Osmanlıca notlu. 14x9 cm.

"1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı", 19 Nisan 1926 tarih ve 815 sayılı ‘Türkiye Sahillerinde Nakliyatı Bahriye (Kabotaj) ve Limanlarla Karasuları Dâhilinde İcrayı Sanat ve Ticaret Hakkındaki Kanun’ (RG: 29.04.1926-359) 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Denizcilik Tarihi - 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı-Gemi, Maçuna ve batık gemi görselli alt tarafı Osmanlıca notlu, "… Mesudiye, Herkül, Yolanda" 1 Temmuz 1926 şeklinde notludur. Ön yüzü Osmanlıca notlu. 14x9 cm. "1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı", 19 Nisan 1926 tarih ve 815 sayılı ‘Türkiye Sahillerinde Nakliyatı Bahriye (Kabotaj) ve Limanlarla Karasuları Dâhilinde İcrayı Sanat ve Ticaret Hakkındaki Kanun’ (RG: 29.04.1926-359) 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi - Kocatepe Muhribi-14x9 cm. TCG Kocatepe , 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirdiği Kıbrıs Harekâtı sırasında Türk Hava Kuvvetleri tarafından dost ateşiyle batırılan Türk Deniz Kuvvetleri gemisi.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Denizcilik Tarihi - Kocatepe Muhribi-14x9 cm. TCG Kocatepe , 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirdiği Kıbrıs Harekâtı sırasında Türk Hava Kuvvetleri tarafından dost ateşiyle batırılan Türk Deniz Kuvvetleri gemisi.

    TLSatıldı
  • OSMANLI DÖNEMİ KADIKÖY MODA'DA YELKEN YARIŞLARI - Kadı-keuy [Kadıköy] Moda açıklarında yelkenli - 1921-14x9 cm

    Lot No: 171

    Lot: 171

    OSMANLI DÖNEMİ KADIKÖY MODA'DA YELKEN YARIŞLARI - Kadı-keuy [Kadıköy] Moda açıklarında yelkenli - 1921-14x9 cm

    TLSatıldı
  • 1 TEMMUZ KABOTAJ VE DENİZCİLİK BAYRAMI - Denizcilik Tarihi-Kabotaj Bayramı 1 Temmuz 1935 Karamürsel "1 Temmuz deniz bayramında sandalların alınmış resmi"  

Ön yüzü daktilo açıklamalı. 14x9 cm.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    1 TEMMUZ KABOTAJ VE DENİZCİLİK BAYRAMI - Denizcilik Tarihi-Kabotaj Bayramı 1 Temmuz 1935 Karamürsel "1 Temmuz deniz bayramında sandalların alınmış resmi" Ön yüzü daktilo açıklamalı. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Milli Bayram Kutlamaları - Akçaabat 1936-"Sahil köylerimizden Mersin ve Cavana'lıların Akçaabat'ta Türkün en büyük Cumhuriyet bayramına mötörlerile donanma yapmak suretile iştirakları." 

14x9 cm.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Milli Bayram Kutlamaları - Akçaabat 1936-"Sahil köylerimizden Mersin ve Cavana'lıların Akçaabat'ta Türkün en büyük Cumhuriyet bayramına mötörlerile donanma yapmak suretile iştirakları." 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Erzurum Panoraması - 1960'lar-Sol tarafta yeni yapılmış bir okul, ortada kümbet ve şehir manzarası. 
İkiye katlanır şekilde, 25x8 cm, üst köşesinde kırık mevcuttur.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Erzurum Panoraması - 1960'lar-Sol tarafta yeni yapılmış bir okul, ortada kümbet ve şehir manzarası. İkiye katlanır şekilde, 25x8 cm, üst köşesinde kırık mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Foto Vedad Damgalı Erken Cumhuriyet Dönemi Öğretmen ve Öğrenciler Topluluk-Sağ alt köşede fotoğrafçı damgası mevcut, paspartulu, 24x20 cm.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Osmanlıca Foto Vedad Damgalı Erken Cumhuriyet Dönemi Öğretmen ve Öğrenciler Topluluk-Sağ alt köşede fotoğrafçı damgası mevcut, paspartulu, 24x20 cm.

    TLSatıldı
  • Alman Silah ve Top Üreticisi Krupp Kataloğu'ndan Orijinal Levha-21 cm Obus Meppen yakınlarındaki atış poligonunda Krupp'scher Schiessplatz bei Meppen. Krupp's 21 cm Haubitze in Festungs und Belagerungs-Laffete 21 cm Obus Meppen yakınlarındaki atış poligonunda Krupp'scher Schiessplatz bei Meppen.Obusier de 21 cm sur affut de siege et de place 8 inch (3 tons) howitzer on siege and garrison-carriage. 27x21 cm.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Alman Silah ve Top Üreticisi Krupp Kataloğu'ndan Orijinal Levha-21 cm Obus Meppen yakınlarındaki atış poligonunda Krupp'scher Schiessplatz bei Meppen. Krupp's 21 cm Haubitze in Festungs und Belagerungs-Laffete 21 cm Obus Meppen yakınlarındaki atış poligonunda Krupp'scher Schiessplatz bei Meppen.Obusier de 21 cm sur affut de siege et de place 8 inch (3 tons) howitzer on siege and garrison-carriage. 27x21 cm.

    TLSatıldı
  • Alman Silah ve Top Üreticisi Krupp Kataloğu'ndan Orijinal Levha-24 cm uzun menzilli top Obus Meppen yakınlarındaki atış poligonunda. Krupp's lange 24 cm Kanone in Küstenlaffete Canon long de 24 cm sur affit de côte.- 9 inch (18 tons) gun mounted on coast-carriage. 27x21 cm.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Alman Silah ve Top Üreticisi Krupp Kataloğu'ndan Orijinal Levha-24 cm uzun menzilli top Obus Meppen yakınlarındaki atış poligonunda. Krupp's lange 24 cm Kanone in Küstenlaffete Canon long de 24 cm sur affit de côte.- 9 inch (18 tons) gun mounted on coast-carriage. 27x21 cm.

    TLSatıldı
  • TOPÇULUK - TOP LEVHASI - 10,5/30 sm. Hf. Sh. Obüs. Topu-Ateş vaziyetinde bulunan, kundak kolları açık, namlu yükselişi 68° topun soldan görünüşü. 28x21 cm.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    TOPÇULUK - TOP LEVHASI - 10,5/30 sm. Hf. Sh. Obüs. Topu-Ateş vaziyetinde bulunan, kundak kolları açık, namlu yükselişi 68° topun soldan görünüşü. 28x21 cm.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi  Suadiye Vapuru'nun İstinye Tersanesinde Suya İndirilişi - 1962-Basın Müzesi Kütüphanesi kaşeli 15x12 cm, sol köşesinde kırık mevcuttur.  67 metre uzunluğunda 13 metre genişliğindeki İskoç vapurları Maltepe ve Suadiye, 1962’de İstinye Tersanesi’nde Şehir Hatları İşletmesi için yapılan ilk yolcu vapurları oldu. Suadiye, 2003 yılında hizmet dışı kalıp parçalandı.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Denizcilik Tarihi Suadiye Vapuru'nun İstinye Tersanesinde Suya İndirilişi - 1962-Basın Müzesi Kütüphanesi kaşeli 15x12 cm, sol köşesinde kırık mevcuttur. 67 metre uzunluğunda 13 metre genişliğindeki İskoç vapurları Maltepe ve Suadiye, 1962’de İstinye Tersanesi’nde Şehir Hatları İşletmesi için yapılan ilk yolcu vapurları oldu. Suadiye, 2003 yılında hizmet dışı kalıp parçalandı.

    TLSatıldı
  • Havacılık Tarihi-İlk Kadın Pilotumuz Sabiha Gökçen 16x12 cm.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Havacılık Tarihi-İlk Kadın Pilotumuz Sabiha Gökçen 16x12 cm.

    TLSatıldı
  • Judaica - Yahudi Azınlık Tarihi - 1930'lar-Kırklareli Lüleburgaz Yahudileri "Kuzu Günü" hatırası. Asker üniformalı beyefendiler ve şık giyimli hanımlar hatıra pozu. 14x9 cm.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Judaica - Yahudi Azınlık Tarihi - 1930'lar-Kırklareli Lüleburgaz Yahudileri "Kuzu Günü" hatırası. Asker üniformalı beyefendiler ve şık giyimli hanımlar hatıra pozu. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Armalı Galtasaray Lisesi Üniformalı Erkek Çocuk Erken Cumhuriyet Dönemi Stüdyo Hatıra Pozu-Osmanlıca "Foto Turan Divanyolu" fotoğrafçı soğuk damgalı. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Osmanlıca Armalı Galtasaray Lisesi Üniformalı Erkek Çocuk Erken Cumhuriyet Dönemi Stüdyo Hatıra Pozu-Osmanlıca "Foto Turan Divanyolu" fotoğrafçı soğuk damgalı. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • Galiçya Cephesi At üzerinde Osmanlı Subayı - 1916-"Kardeşim Naciye'ye Galiçya Cephesinden, 9 Şubat 1332 [1916]" ibaresiyle Osmanlıca ithaflı ön ve arka yüzü imzalı. 14x9 cm.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Galiçya Cephesi At üzerinde Osmanlı Subayı - 1916-"Kardeşim Naciye'ye Galiçya Cephesinden, 9 Şubat 1332 [1916]" ibaresiyle Osmanlıca ithaflı ön ve arka yüzü imzalı. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • EĞİTİM TARİHİ / KÖY ENSTİTÜLERİ-Türk eğitim bilimci, köy enstitülerinin mimarı İsmail Hakkı Tonguç (1893-1960) Beyefendinin de içinde bulunduğu topluluk - 1930'lar
14x9 cm

    Lot No: 184

    Lot: 184

    EĞİTİM TARİHİ / KÖY ENSTİTÜLERİ-Türk eğitim bilimci, köy enstitülerinin mimarı İsmail Hakkı Tonguç (1893-1960) Beyefendinin de içinde bulunduğu topluluk - 1930'lar 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Beyazıt Yangın Kulesi'nden kuşbakışı İstanbul görünümü içeren stereoview fotoğraf-"Beautiful. Constantinople, City of Two Continents Asia in Distance to the Northeast(Right)" 

18x9 cm, çok temiz kondisyon

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Beyazıt Yangın Kulesi'nden kuşbakışı İstanbul görünümü içeren stereoview fotoğraf-"Beautiful. Constantinople, City of Two Continents Asia in Distance to the Northeast(Right)" 18x9 cm, çok temiz kondisyon

    TLSatıldı
  • Moda Sahili Panoramik Fotoğraf - 1940-50'ler-Sahil doldurulmadan önce. "Fruko" ve "Anadolu Sigorta" reklamları görülmekte. Foto Seher Öztürk kaşeli, katlanır haldedir. 59x17 cm.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Moda Sahili Panoramik Fotoğraf - 1940-50'ler-Sahil doldurulmadan önce. "Fruko" ve "Anadolu Sigorta" reklamları görülmekte. Foto Seher Öztürk kaşeli, katlanır haldedir. 59x17 cm.

    TLSatıldı
  • İTTİHAT VE TERAKKİ -Cemal Paşa ve İzzet Paşa subaylar ile birlikte. 14x9 cm. Nadir fotoğraf

    Lot No: 187

    Lot: 187

    İTTİHAT VE TERAKKİ -Cemal Paşa ve İzzet Paşa subaylar ile birlikte. 14x9 cm. Nadir fotoğraf

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Trabzon-İskele Başı Çarşı'dan Görünüm. Osmanlıca Fransızca tabelalı Cihan Oteli yandan görünüm. 18x13 cmi haliyle.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Osmanlı Dönemi Trabzon-İskele Başı Çarşı'dan Görünüm. Osmanlıca Fransızca tabelalı Cihan Oteli yandan görünüm. 18x13 cmi haliyle.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Trabzon-Trabzon İdadisi. Ön tarafta eski bir mezarlık görülmekte. 18x13 cm,

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Osmanlı Dönemi Trabzon-Trabzon İdadisi. Ön tarafta eski bir mezarlık görülmekte. 18x13 cm,

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Trabzon-Nissalı Aziz Gregor Kilisesi Trabzon Ortahisar 18x12 cm, üst köşesi kırık.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    Osmanlı Dönemi Trabzon-Nissalı Aziz Gregor Kilisesi Trabzon Ortahisar 18x12 cm, üst köşesi kırık.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Trabzon-Liman Umumi Görünüm 16x12 cm, haliyle.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Osmanlı Dönemi Trabzon-Liman Umumi Görünüm 16x12 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Trabzon-Tabzon Kalesi 18x13 cm, haliyle.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Osmanlı Dönemi Trabzon-Tabzon Kalesi 18x13 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Trabzon-Trabzon Kalesi Ortahisar 18x12 cm.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Osmanlı Dönemi Trabzon-Trabzon Kalesi Ortahisar 18x12 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Trabzon-Trabzon Ayasofyası - Hagia Sophia in Trabzon 16x12 cm.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Osmanlı Dönemi Trabzon-Trabzon Ayasofyası - Hagia Sophia in Trabzon 16x12 cm.

    TLSatıldı
  • Muallim M.S.S'den Adviye Hanım'ın Kabri Başında Askeri Okul Öğrencileri  22 Nisan 1932-Arka yüzü Foto Yıldız kaşeli ve Osmanlıca açıklamalı ve ithaflı. 14x9 cm.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Muallim M.S.S'den Adviye Hanım'ın Kabri Başında Askeri Okul Öğrencileri 22 Nisan 1932-Arka yüzü Foto Yıldız kaşeli ve Osmanlıca açıklamalı ve ithaflı. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Hamza Rüstem Fotoğrafhanesi İzmir kaşeli tribünlerde İzmir halkı-14x9 cm, kenarında yıpranma mevcut.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Osmanlıca Hamza Rüstem Fotoğrafhanesi İzmir kaşeli tribünlerde İzmir halkı-14x9 cm, kenarında yıpranma mevcut.

    TLSatıldı
  • Kurtuluş Savaşı-Kurmay Albay Hâlid Akmansü (Daday'lı Hâlid Bey) ve Komutanlar Dişli Köyü 14x9 cm, kenarları yıpranmış. Dönem ikinci baskı fotoğraf, Forte kağıt.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    Kurtuluş Savaşı-Kurmay Albay Hâlid Akmansü (Daday'lı Hâlid Bey) ve Komutanlar Dişli Köyü 14x9 cm, kenarları yıpranmış. Dönem ikinci baskı fotoğraf, Forte kağıt.

    TLSatıldı
  • Kızılırmak Üzerinde İskilip Köprüsü-Arka yüzü Osmanlıca Fransızca notlu. Bromür kağıt üzerine gümüş jelatin baskı. 14x9 cm.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Kızılırmak Üzerinde İskilip Köprüsü-Arka yüzü Osmanlıca Fransızca notlu. Bromür kağıt üzerine gümüş jelatin baskı. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Mimari-Konya Alaaddin Keykubâd Cami Arka yüzü Osmanlıca ithaflı, imzalı. 14x9 cm.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Mimari-Konya Alaaddin Keykubâd Cami Arka yüzü Osmanlıca ithaflı, imzalı. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Sinop Gerze Hükümet Binası ve Limanda İnsanlar-14x9 cm.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Sinop Gerze Hükümet Binası ve Limanda İnsanlar-14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca İkbal Fotoğrafhanesi kaşeli Bastonlu Beyefendi Stüdyo Hatıra Pozu-İkbal Fotoğrafhanesi Mehmed Tahir Hükümet Caddesi numara 87.  14x9 cm.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Osmanlıca İkbal Fotoğrafhanesi kaşeli Bastonlu Beyefendi Stüdyo Hatıra Pozu-İkbal Fotoğrafhanesi Mehmed Tahir Hükümet Caddesi numara 87. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Fransızca Yeni Dünya Fotoğrafhanesi kaşeli Genç Beyefendi Stüdyo Hatıra Pozu-Arka yüzünde Yerli Pullar Serisi İstanbul yazılı sekizgen damga ve 15 Kr. Değerli Ankara Kalesi görselli pul mevcuttur. 14x9 cm, kağıt bantıyla tamir görmüş haliyle.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Osmanlıca Fransızca Yeni Dünya Fotoğrafhanesi kaşeli Genç Beyefendi Stüdyo Hatıra Pozu-Arka yüzünde Yerli Pullar Serisi İstanbul yazılı sekizgen damga ve 15 Kr. Değerli Ankara Kalesi görselli pul mevcuttur. 14x9 cm, kağıt bantıyla tamir görmüş haliyle.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Koleji öğretmenleri kutlama yemeğinde. 14x9 cm, Leonar kağıt.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Eğitim Tarihi - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Koleji öğretmenleri kutlama yemeğinde. 14x9 cm, Leonar kağıt.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi - Mektepliler Bayramı - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Koleji öğretmen ve öğrencileri Söğütlük Parkında bir arada. 6.5.1930 14x9 cm, arka yüzü Osmanlıca notlu. Osmanlı Devleti döneminde İdman Bayramı olarak kutlanan, Cumhuriyet döneminde de 1937'ye kadar Mektepliler Bayramı olarak 1937'den sonra da 19 Mayıss Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Eğitim Tarihi - Mektepliler Bayramı - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Koleji öğretmen ve öğrencileri Söğütlük Parkında bir arada. 6.5.1930 14x9 cm, arka yüzü Osmanlıca notlu. Osmanlı Devleti döneminde İdman Bayramı olarak kutlanan, Cumhuriyet döneminde de 1937'ye kadar Mektepliler Bayramı olarak 1937'den sonra da 19 Mayıss Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Koleji öğretmen ve öğrencileri. 14x9 cm.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    Eğitim Tarihi - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Koleji öğretmen ve öğrencileri. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Balkanlar - Yanya Gölü ve Türk Mahalleleri - 1918-Arka yüzü Fransızca "Maison Royale Genève [Kraliyet Evi Cenevre]" ve Osmanlıca notlu. 12x8 cm.

    Lot No: 206

    Lot: 206

    Balkanlar - Yanya Gölü ve Türk Mahalleleri - 1918-Arka yüzü Fransızca "Maison Royale Genève [Kraliyet Evi Cenevre]" ve Osmanlıca notlu. 12x8 cm.

    TLSatıldı
  • Balkanlar - Yanya Gölü ve Türk Mahalleleri - 1919-Arka yüzü Fransızca "Maison Royale Genève [Kraliyet Evi Cenevre]" ve Osmanlıca notlu. 12x8 cm.

    Lot No: 207

    Lot: 207

    Balkanlar - Yanya Gölü ve Türk Mahalleleri - 1919-Arka yüzü Fransızca "Maison Royale Genève [Kraliyet Evi Cenevre]" ve Osmanlıca notlu. 12x8 cm.

    TLSatıldı
  • Balkanlar - Yanya Gölü ve Türk Mahalleleri - 1920-Arka yüzü Fransızca "Maison Royale Genève [Kraliyet Evi Cenevre]" ve Osmanlıca notlu. 12x8 cm.

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Balkanlar - Yanya Gölü ve Türk Mahalleleri - 1920-Arka yüzü Fransızca "Maison Royale Genève [Kraliyet Evi Cenevre]" ve Osmanlıca notlu. 12x8 cm.

    TLSatıldı
  • Balkanlar - Yanya Gölü ve Türk Mahalleleri - 1918-Arka yüzü Fransızca "Maison Royale Genève [Kraliyet Evi Cenevre]" ve Osmanlıca notlu. 12x8 cm.

    Lot No: 209

    Lot: 209

    Balkanlar - Yanya Gölü ve Türk Mahalleleri - 1918-Arka yüzü Fransızca "Maison Royale Genève [Kraliyet Evi Cenevre]" ve Osmanlıca notlu. 12x8 cm.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Kız Koleji öğrencileri, 1930'lar. 9x6 cm.

    Lot No: 210

    Lot: 210

    Eğitim Tarihi - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Kız Koleji öğrencileri, 1930'lar. 9x6 cm.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Kız Koleji öğrencileri, 1930'lar. 9x6 cm.

    Lot No: 211

    Lot: 211

    Eğitim Tarihi - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Kız Koleji öğrencileri, 1930'lar. 9x6 cm.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Kız Koleji öğrencileri, açık havada. Arkada okul binalarından biri görülmektedir. 9x6 cm.

    Lot No: 212

    Lot: 212

    Eğitim Tarihi - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Kız Koleji öğrencileri, açık havada. Arkada okul binalarından biri görülmektedir. 9x6 cm.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Kız Koleji öğretmenleri, 1930'lar. Arka yüzü Foto Akın Üsküdar kaşeli. 14x9 cm.

    Lot No: 213

    Lot: 213

    Eğitim Tarihi - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Kız Koleji öğretmenleri, 1930'lar. Arka yüzü Foto Akın Üsküdar kaşeli. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Kız koleji öğretmen ve öğrencileri havuz başında toplu halde. Yüksekçe bir yerden çekilen fotoğrafta arkada dönemin Üsküdar manzarası. 14x9 cm.

    Lot No: 214

    Lot: 214

    Eğitim Tarihi - Üsküdar Amerikan Kız Koleji-Üsküdar Amerikan Kız koleji öğretmen ve öğrencileri havuz başında toplu halde. Yüksekçe bir yerden çekilen fotoğrafta arkada dönemin Üsküdar manzarası. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Himâye-i Etfâl - Gürbüz Türk Çocukları - Çift Osmanlı Pankartlı-"Ya istiklâl ya ölüm" ve "Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklâl" yazılı afiş önünde ellerinde müzik aletleriyle poz veren Hendek Havzası (?) yazılı flamalı kalpaklı ve bir örnek giyimli çocuklar. 16x12 cm, kenarları kesilmiş haliyle.

    Lot No: 215

    Lot: 215

    Himâye-i Etfâl - Gürbüz Türk Çocukları - Çift Osmanlı Pankartlı-"Ya istiklâl ya ölüm" ve "Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklâl" yazılı afiş önünde ellerinde müzik aletleriyle poz veren Hendek Havzası (?) yazılı flamalı kalpaklı ve bir örnek giyimli çocuklar. 16x12 cm, kenarları kesilmiş haliyle.

    TLSatıldı
  • İstanbul Mimarisi-Adalar benzeri bir semtte cumbalı ahşap evler. Sokakta ellerinde karpuzla yürüyen beyefendiler. 11x8 cm, Agfa kağıt, ön yüzünde lekeler mevcut.

    Lot No: 216

    Lot: 216

    İstanbul Mimarisi-Adalar benzeri bir semtte cumbalı ahşap evler. Sokakta ellerinde karpuzla yürüyen beyefendiler. 11x8 cm, Agfa kağıt, ön yüzünde lekeler mevcut.

    TLSatıldı
  • ANKARA ERMENİLERİ - SPOR TARİHİ-Konya İdman Yurdu takımı Ankara'da bir karşılaşma öncesi sahada toplu halde, 1934. Arka yüzü Foto Spor Kirkor Ankara fotoğrafçı kaşeli. 12x9 cm. Agfa Lupex kağıt.

    Lot No: 217

    Lot: 217

    ANKARA ERMENİLERİ - SPOR TARİHİ-Konya İdman Yurdu takımı Ankara'da bir karşılaşma öncesi sahada toplu halde, 1934. Arka yüzü Foto Spor Kirkor Ankara fotoğrafçı kaşeli. 12x9 cm. Agfa Lupex kağıt.

    TLSatıldı
  • AĞRI HAREKÂTI (1930) - NADİR FOTOĞRAF-Ağrı Harekatına giden kıtaât garnizondan çıkarken, 26.06.1930. Atlarla çıkan kafileyi izleyen komutanlar görülmektedir. Arka yüzü notlu. 14x9 cm. Ağrı ayaklanmaları veya Ararat İsyanı 1926-1930 yılları arasında Ağrı Dağı ve civarı ile İran topraklarının da dahil olduğu bir coğrafyada meydana gelen Kürt ayaklanmalarıdır. Ağrı ayaklanmaları veya Ararat İsyanı 1926-1930 yılları arasında Ağrı Dağı ve civarı ile İran topraklarının da dahil olduğu bir coğrafyada meydana gelen Kürt ayaklanmalarıdır. 25 Eylül 1930'da ayaklanma Türk ordusu tarafından tamamen bastırıldı. Fotoğraf Üçüncü Ağrı harekatı öncesi çekilmiştir.

    Lot No: 218

    Lot: 218

    AĞRI HAREKÂTI (1930) - NADİR FOTOĞRAF-Ağrı Harekatına giden kıtaât garnizondan çıkarken, 26.06.1930. Atlarla çıkan kafileyi izleyen komutanlar görülmektedir. Arka yüzü notlu. 14x9 cm. Ağrı ayaklanmaları veya Ararat İsyanı 1926-1930 yılları arasında Ağrı Dağı ve civarı ile İran topraklarının da dahil olduğu bir coğrafyada meydana gelen Kürt ayaklanmalarıdır. Ağrı ayaklanmaları veya Ararat İsyanı 1926-1930 yılları arasında Ağrı Dağı ve civarı ile İran topraklarının da dahil olduğu bir coğrafyada meydana gelen Kürt ayaklanmalarıdır. 25 Eylül 1930'da ayaklanma Türk ordusu tarafından tamamen bastırıldı. Fotoğraf Üçüncü Ağrı harekatı öncesi çekilmiştir.

    TLSatıldı
  • ANKARA PALAS - POLONYA / TÜRKİYE İLİŞKİLERİ-Ankara Palas'ta Polonya Bağımsızlık günü kutlamaları. Büyük boy Erken Cumhuriyet Dönemi Türk bayrağı ve Polonya bayrağı ile donatılmıştır. 

14x9 cm.

    Lot No: 219

    Lot: 219

    ANKARA PALAS - POLONYA / TÜRKİYE İLİŞKİLERİ-Ankara Palas'ta Polonya Bağımsızlık günü kutlamaları. Büyük boy Erken Cumhuriyet Dönemi Türk bayrağı ve Polonya bayrağı ile donatılmıştır. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Heybeliada Deniz Lisesi - 1917-L'ecole de la Marime a Halki, 1917. 17x14 cm.

    Lot No: 220

    Lot: 220

    Osmanlı Dönemi Heybeliada Deniz Lisesi - 1917-L'ecole de la Marime a Halki, 1917. 17x14 cm.

    TLSatıldı
  • NADİR ERMENİ FOTOĞRAFHANE-Halep Derounian Bros. fotoğrafhanesi damgalı, Osmanlı Subayı portre.

Ser- tabib Muhterem Tevfik Bey efendiye yâdigârdır. Haleb, 8 Şubat 1332 [1916] Üçüncü Kolordu Tabib Binbaşı.
 Arka yüzü Osmnalıca ithaflı ve imzalı 1332 [1916] tarihlidir.  14x9 cm.

    Lot No: 221

    Lot: 221

    NADİR ERMENİ FOTOĞRAFHANE-Halep Derounian Bros. fotoğrafhanesi damgalı, Osmanlı Subayı portre. Ser- tabib Muhterem Tevfik Bey efendiye yâdigârdır. Haleb, 8 Şubat 1332 [1916] Üçüncü Kolordu Tabib Binbaşı. Arka yüzü Osmnalıca ithaflı ve imzalı 1332 [1916] tarihlidir. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • İSTANBUL FOTOĞRAFHANELERİ-Fesli ve takım elbiseli Osmanlı beyefendisi. Arka yüzü Osmanlıca "Nazif Beyefendiye yadigarımdır" notuyla ithaflı imzalıdır.
İstanbul Resna Fotoğrafhanesi. 
14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 222

    Lot: 222

    İSTANBUL FOTOĞRAFHANELERİ-Fesli ve takım elbiseli Osmanlı beyefendisi. Arka yüzü Osmanlıca "Nazif Beyefendiye yadigarımdır" notuyla ithaflı imzalıdır. İstanbul Resna Fotoğrafhanesi. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • ERKEN CUMHURİYET DÖNEMİ LOZAN HATIRASI-Takım elbiseli beyefendi portre 
Tevfik Bey biraderimize Lozan hatırası olmak üzere, 3.6.1938 tarihlidir.  A. Bangerter Lausanne Pl. St. François kaşeli. Osmanlıca notlu, 19x14 cm.

    Lot No: 223

    Lot: 223

    ERKEN CUMHURİYET DÖNEMİ LOZAN HATIRASI-Takım elbiseli beyefendi portre Tevfik Bey biraderimize Lozan hatırası olmak üzere, 3.6.1938 tarihlidir. A. Bangerter Lausanne Pl. St. François kaşeli. Osmanlıca notlu, 19x14 cm.

    TLSatıldı
  • İSTANBUL FOTOĞRAFHANELERİ-Resna Fotoğrafhanesi Fesli ve takım elbiseli beyefendi stüdyo hatıra pozu. 

Arka yüzü Osmanlıca Nazif Beye yadigardır, notuyla ithaflı imzalıdır.

    Lot No: 224

    Lot: 224

    İSTANBUL FOTOĞRAFHANELERİ-Resna Fotoğrafhanesi Fesli ve takım elbiseli beyefendi stüdyo hatıra pozu. Arka yüzü Osmanlıca Nazif Beye yadigardır, notuyla ithaflı imzalıdır.

    TLSatıldı
  • İSTANBUL FOTOĞRAFHANELERİ-Th. Servanis fotoğrafhanesi soğuk damgalı genç hanım stüdyo hatıra pozu.

Arka yüzü "Sevgili Hayriye'ye 26.8.1931" notuyla ithaflı imzalıdır.
14x9 cm.

    Lot No: 225

    Lot: 225

    İSTANBUL FOTOĞRAFHANELERİ-Th. Servanis fotoğrafhanesi soğuk damgalı genç hanım stüdyo hatıra pozu. Arka yüzü "Sevgili Hayriye'ye 26.8.1931" notuyla ithaflı imzalıdır. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • İSTANBUL FOTOĞRAFHANELERİ / OTOMOBİL MİZANSENİ-Photo Luxe Kadı-Keuy (Kadıköy) fotoğrafhanesi otomobil içinde çocuk stüdyo hatıra pozu.

14x9 cm.

    Lot No: 226

    Lot: 226

    İSTANBUL FOTOĞRAFHANELERİ / OTOMOBİL MİZANSENİ-Photo Luxe Kadı-Keuy (Kadıköy) fotoğrafhanesi otomobil içinde çocuk stüdyo hatıra pozu. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • SAMSUN HALK KIRTASİYE DEPOSU-Arka yüzü Osmanlıca "Samsun manzarasının bir kısmı" yazılı, 30.10.1929 tarihlidir.

Ön yüzü Osmanlıca "Samsun Halk Kırtasiye Deposu" yazılı

    Lot No: 227

    Lot: 227

    SAMSUN HALK KIRTASİYE DEPOSU-Arka yüzü Osmanlıca "Samsun manzarasının bir kısmı" yazılı, 30.10.1929 tarihlidir. Ön yüzü Osmanlıca "Samsun Halk Kırtasiye Deposu" yazılı

    TLSatıldı
  • RECEP PEKER & FALİH RIFKI ATAY-12x9 cm, nadir bir gümüş jelatin fotoğraf.

    Lot No: 228

    Lot: 228

    RECEP PEKER & FALİH RIFKI ATAY-12x9 cm, nadir bir gümüş jelatin fotoğraf.

    TLSatıldı
  • İKİNCİ MECLİS BİNASI ÖNÜNDE-Milli şef İsmet İnönü, Aldülhalik Renda, Yaver Celal Üner, arkada Nevzat Tandoğan
14x9 cm.

    Lot No: 229

    Lot: 229

    İKİNCİ MECLİS BİNASI ÖNÜNDE-Milli şef İsmet İnönü, Aldülhalik Renda, Yaver Celal Üner, arkada Nevzat Tandoğan 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • ERKEN CUMHURİYET DÖNEMİ-Askeri ve Sivil topluluk 

Sağdan itibaren, Hacı Hamza Efendi, Muallim Bahri Efendi, Numune Maarif Müdürü, Orta Mektep Müdürü Ali Ulvi Bey, Orta Mektep Müdürü Mehmed İzzet, Numune Muallimi Abdullah Bey, 2.Fırka Liva Kumandanı, Orra Mektep Muallimi Veysi Bey, Birinci Alay Kumandanı Sabri Bey,  Numune Müdürü Saim Bey, Numune Muallimi Hulusi Bey. 1 Mayıs 1928 tarihli.

Arka yüzü Osmanlıca. 14x9 cm.

    Lot No: 230

    Lot: 230

    ERKEN CUMHURİYET DÖNEMİ-Askeri ve Sivil topluluk Sağdan itibaren, Hacı Hamza Efendi, Muallim Bahri Efendi, Numune Maarif Müdürü, Orta Mektep Müdürü Ali Ulvi Bey, Orta Mektep Müdürü Mehmed İzzet, Numune Muallimi Abdullah Bey, 2.Fırka Liva Kumandanı, Orra Mektep Muallimi Veysi Bey, Birinci Alay Kumandanı Sabri Bey, Numune Müdürü Saim Bey, Numune Muallimi Hulusi Bey. 1 Mayıs 1928 tarihli. Arka yüzü Osmanlıca. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • KADIN / KABİN FOTO-Başörtülü genç hanım, Balkan Türkleri'nden olabilir.
"Visit Portrait", 13x9 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 231

    Lot: 231

    KADIN / KABİN FOTO-Başörtülü genç hanım, Balkan Türkleri'nden olabilir. "Visit Portrait", 13x9 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • SEBAH & JOAILLIER KABİN FOTO-Bahriye üniformalı çocuk, elinde kitabıyla stüdyo hatıra pozu

Sağ alt köşede fotoğrafhane damgalı, 20x15 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 232

    Lot: 232

    SEBAH & JOAILLIER KABİN FOTO-Bahriye üniformalı çocuk, elinde kitabıyla stüdyo hatıra pozu Sağ alt köşede fotoğrafhane damgalı, 20x15 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • DENİZCİLİK TARİHİ-Osmanlıca Osmanlı Seyr-ü Sefâin İdaresi antetli zarf.

22x14 cm.

    Lot No: 233

    Lot: 233

    DENİZCİLİK TARİHİ-Osmanlıca Osmanlı Seyr-ü Sefâin İdaresi antetli zarf. 22x14 cm.

    TLSatıldı
  • İŞGAL DÖNEMİ İTALYANCA ÜSKÜDAR İSKELE KARAKOLU TUTANAĞI-Üsküdar Karacahmet'te bir evde patlayan tabancanın Gülşah isimli bir kadın tarafından saklanması ve tutuklanması konulu İtalyanca daktilo edilmiş karakol tutanağı, 21 Haziran 1922 tarihli. Alt kısımda el yazısı ile not bulunmaktadır.  22x17 cm. 

İstanbul işgali sonrası İtalya Komiserliği 1918 yılında Üsküdar'da kurulmuştur.

    Lot No: 234

    Lot: 234

    İŞGAL DÖNEMİ İTALYANCA ÜSKÜDAR İSKELE KARAKOLU TUTANAĞI-Üsküdar Karacahmet'te bir evde patlayan tabancanın Gülşah isimli bir kadın tarafından saklanması ve tutuklanması konulu İtalyanca daktilo edilmiş karakol tutanağı, 21 Haziran 1922 tarihli. Alt kısımda el yazısı ile not bulunmaktadır. 22x17 cm. İstanbul işgali sonrası İtalya Komiserliği 1918 yılında Üsküdar'da kurulmuştur.

    TLSatıldı
  • İŞGAL DÖNEMİ İNGİLİZCE - İNGİLİZ YÜKSEK KOMİSYONU-British High Commission, Constantinople antetli kağıt üzerinde 19 Nisan 1920 tarihli, İngiliz donanmasında görevli Türk'lere esir olmuş Antonio Doneo isimli bir mühendis konulu İngilizce evrak.
 19x12 cm.

    Lot No: 235

    Lot: 235

    İŞGAL DÖNEMİ İNGİLİZCE - İNGİLİZ YÜKSEK KOMİSYONU-British High Commission, Constantinople antetli kağıt üzerinde 19 Nisan 1920 tarihli, İngiliz donanmasında görevli Türk'lere esir olmuş Antonio Doneo isimli bir mühendis konulu İngilizce evrak. 19x12 cm.

    TLSatıldı
  • PRINKIPO BÜYÜKADA HÜCCET - KIYMETLİ PULLU-Osmanlı dönemi Büyükada'da Fıstıklı sokağında bulunan Rum Marika Gorgi'ye ait bir bâb hane ile ilgili sened-i hakani belgesi dolayısıyla görülen davanın mahkeme kayıt belgesi, 26 Mayıs 1329 [1913] tarihli. 64x23 cm, çok sayıda damgalı.

    Lot No: 236

    Lot: 236

    PRINKIPO BÜYÜKADA HÜCCET - KIYMETLİ PULLU-Osmanlı dönemi Büyükada'da Fıstıklı sokağında bulunan Rum Marika Gorgi'ye ait bir bâb hane ile ilgili sened-i hakani belgesi dolayısıyla görülen davanın mahkeme kayıt belgesi, 26 Mayıs 1329 [1913] tarihli. 64x23 cm, çok sayıda damgalı.

    TLSatıldı
  • SİGORTA TARİHİ - MİLLİ SİGORTA-Fransızca Osmanlıca çift lisan "Societe Nationale D'assurances de Turque =Türkiye Milli Sigorta Şirketi" antetli zarf. Merkez-i İdaresi Dersaadet, Galata, Hezarân Han.  Üzeri Fransızca notlu. 
16x12 cm.

    Lot No: 237

    Lot: 237

    SİGORTA TARİHİ - MİLLİ SİGORTA-Fransızca Osmanlıca çift lisan "Societe Nationale D'assurances de Turque =Türkiye Milli Sigorta Şirketi" antetli zarf. Merkez-i İdaresi Dersaadet, Galata, Hezarân Han. Üzeri Fransızca notlu. 16x12 cm.

    TLSatıldı
  • MİLLİ MÜCADELE / İZMİR'İN İŞGÂLİ -Milli Mücadele yıllarında Kuva-yı Milliye'ye yardım eden Denizli Mutasarrıfı Faik [Öztrak] Bey'in İzmir ve havalisinden haber alamadığını, iletişim kurulamadığını ve kendisinden bilgi isteyenlere karşı neler yapması gerektiğine dair "Bab-ı Ali" ile yazışma evrakı. 28x20 cm.

Üzeri "Bâbiali Sadaret-i Uzma" antetli, kalın kağıt üzerine orijinal el yazması imzalı tarihi belge. 27,5x20cm. Osmanlıca, solu dolu 1 sayfa tarihi mektup. Yedi satır, "Denizli Valisi Faik" imzası.

Yunan işgali ve muhtemelen İzmir Yangını sırasında kentten haber alınamamasından ve olası Yunan işgali ilerlerken İzmir'in ele geçirildiğinden endişe duyan dönemin Denizli Valisi tarafından yazılmış, tarihi açıdan son derece önemli, ıslak imzalı belge. Kurtuluş Savaşı (1919-1922) sırasında Anadolu'da İzmir yakınındaki Denizli şehrinin valisi (1919-1922), daha sonra Türkiye'de Cumhuriyetin ilanından sonra da İçişleri Bakanı olarak görev yapmış Mustafa Faik Öztırak (1882-1951) imzalı. Belge, ismi açıklanmayan bir Türk devlet adamına hitaben yazılmıştır.

Belgede, İzmir Valisi'ne bizzat kendisinin gönderdiği şifreli telgrafa ve Denizli'den çok sayıda bürokratın çeşitli yabancı devletlere gönderdikleri telgraflara herhangi bir yanıt alamadıklarını belirten belge, Denizli'ye yönelik bir Yunan işgal hareketi ihtimalinden söz ediyor ve bunun için gereken her türlü tedbirin alınacağını belirtiyor.

Faik Öztırak, Kurtuluş Savaşı yıllarında Sarayköy’de Menderes savunma hattını kurmuş, Denizli mutasarrıfıyken Millî Mücadele'ye katılmıştır, yöredeki Kuvâ-yi Milliye birliklerine yardım etmiştir. Dahiliye Vekâleti Teftiş Kurulu Genel Müdürlüğü, Birinci Dönem Cebelibereket (Osmaniye), 2. Dönemden 8. Döneme dek Tekirdağ Milletvekilliği, TBMM Başkanvekilliği ve İçişleri Bakanlığı yapmıştır.

    Lot No: 238

    Lot: 238

    MİLLİ MÜCADELE / İZMİR'İN İŞGÂLİ -Milli Mücadele yıllarında Kuva-yı Milliye'ye yardım eden Denizli Mutasarrıfı Faik [Öztrak] Bey'in İzmir ve havalisinden haber alamadığını, iletişim kurulamadığını ve kendisinden bilgi isteyenlere karşı neler yapması gerektiğine dair "Bab-ı Ali" ile yazışma evrakı. 28x20 cm. Üzeri "Bâbiali Sadaret-i Uzma" antetli, kalın kağıt üzerine orijinal el yazması imzalı tarihi belge. 27,5x20cm. Osmanlıca, solu dolu 1 sayfa tarihi mektup. Yedi satır, "Denizli Valisi Faik" imzası. Yunan işgali ve muhtemelen İzmir Yangını sırasında kentten haber alınamamasından ve olası Yunan işgali ilerlerken İzmir'in ele geçirildiğinden endişe duyan dönemin Denizli Valisi tarafından yazılmış, tarihi açıdan son derece önemli, ıslak imzalı belge. Kurtuluş Savaşı (1919-1922) sırasında Anadolu'da İzmir yakınındaki Denizli şehrinin valisi (1919-1922), daha sonra Türkiye'de Cumhuriyetin ilanından sonra da İçişleri Bakanı olarak görev yapmış Mustafa Faik Öztırak (1882-1951) imzalı. Belge, ismi açıklanmayan bir Türk devlet adamına hitaben yazılmıştır. Belgede, İzmir Valisi'ne bizzat kendisinin gönderdiği şifreli telgrafa ve Denizli'den çok sayıda bürokratın çeşitli yabancı devletlere gönderdikleri telgraflara herhangi bir yanıt alamadıklarını belirten belge, Denizli'ye yönelik bir Yunan işgal hareketi ihtimalinden söz ediyor ve bunun için gereken her türlü tedbirin alınacağını belirtiyor. Faik Öztırak, Kurtuluş Savaşı yıllarında Sarayköy’de Menderes savunma hattını kurmuş, Denizli mutasarrıfıyken Millî Mücadele'ye katılmıştır, yöredeki Kuvâ-yi Milliye birliklerine yardım etmiştir. Dahiliye Vekâleti Teftiş Kurulu Genel Müdürlüğü, Birinci Dönem Cebelibereket (Osmaniye), 2. Dönemden 8. Döneme dek Tekirdağ Milletvekilliği, TBMM Başkanvekilliği ve İçişleri Bakanlığı yapmıştır.

    TLSatıldı
  • DENİZCİLİK TARİHİ-Kadıköy Donanma-i Hümayun Cemiyeti 1330 [1916] senesi Haziran ayı makbuzu.
Matbaa-i Osmaniyye, 12x12 cm.

    Lot No: 239

    Lot: 239

    DENİZCİLİK TARİHİ-Kadıköy Donanma-i Hümayun Cemiyeti 1330 [1916] senesi Haziran ayı makbuzu. Matbaa-i Osmaniyye, 12x12 cm.

    TLSatıldı
  • HARF DEVRİMİ SONRASI GRAMER-Herkese mahsus yeni harflerle Türkçe alfabe (Başlangıç), İBRAHİM HİLMİ, Hilmi Kitaphanesi, Marifet Matbaası, İstanbul, 1928. Özgün karton kapağında kapak kenarlarında yıpranma mevcuttur, 23x15 cm, Osmanlıca ve Türkçe, 40 sayfa, s/b resimli. İç sayfalarda Mustafa Kemal Atatürk'ün Başvekalete başlıklı, "Gramerde mühim tadilat bağlama işareti kalktı" yazısı mevcuttur.

    Lot No: 240

    Lot: 240

    HARF DEVRİMİ SONRASI GRAMER-Herkese mahsus yeni harflerle Türkçe alfabe (Başlangıç), İBRAHİM HİLMİ, Hilmi Kitaphanesi, Marifet Matbaası, İstanbul, 1928. Özgün karton kapağında kapak kenarlarında yıpranma mevcuttur, 23x15 cm, Osmanlıca ve Türkçe, 40 sayfa, s/b resimli. İç sayfalarda Mustafa Kemal Atatürk'ün Başvekalete başlıklı, "Gramerde mühim tadilat bağlama işareti kalktı" yazısı mevcuttur.

    TLSatıldı
  • 1800'LER ÖZBEK TÜRKÇESİ İNCİL-Yuhanna Yazgan İncil-i Şerif Sertiyye Tiliga Kılıngan Tercemesidür, Uzbek- Türki, St. John Printed in Leipzig, Leipzig, 1891. Özgün kapağında,  21x13 cm,  Arap Harfli Özbek Türkçesi, 279-359 sayfaları arasıdır, Yohanna 21. cüze kadardır.

    Lot No: 241

    Lot: 241

    1800'LER ÖZBEK TÜRKÇESİ İNCİL-Yuhanna Yazgan İncil-i Şerif Sertiyye Tiliga Kılıngan Tercemesidür, Uzbek- Türki, St. John Printed in Leipzig, Leipzig, 1891. Özgün kapağında, 21x13 cm, Arap Harfli Özbek Türkçesi, 279-359 sayfaları arasıdır, Yohanna 21. cüze kadardır.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA MAAŞ CÜZDANI-Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükûmeti Maliye Vekaleti Muhassasat-ı Zatiye maaş sened-i resmiyesi, Mülga Maliye Nezareti Beytü'l-mal İdaresi Mümeyyizlerinden Mehmed Refik Efendi kerîmesi Meliha Hanım'a ait, 9 Kanunusani 1340 [1924] tarihli.

18x13 cm, özgün kapağında, 8 sayfa.

    Lot No: 242

    Lot: 242

    OSMANLICA MAAŞ CÜZDANI-Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükûmeti Maliye Vekaleti Muhassasat-ı Zatiye maaş sened-i resmiyesi, Mülga Maliye Nezareti Beytü'l-mal İdaresi Mümeyyizlerinden Mehmed Refik Efendi kerîmesi Meliha Hanım'a ait, 9 Kanunusani 1340 [1924] tarihli. 18x13 cm, özgün kapağında, 8 sayfa.

    TLSatıldı
  • FRANSIZCA İŞYERİ KARTI-Office General Pour L'obtention Stamboul Tohafdji Han 13x8 cm.

    Lot No: 243

    Lot: 243

    FRANSIZCA İŞYERİ KARTI-Office General Pour L'obtention Stamboul Tohafdji Han 13x8 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI HİLÂL-İ AHMER CEMİYETİ-Osmanlı Hilâl-i Ahmer Cemiyeti Bir Çarıklık Makbuzu. Osmanlı Hilâl-i Ahmer Cemiyetine iâne olmak üzere ber vech-i bâlâ bir çarık alınmıştır. Matbaa-i Ahmed İhsan ve Şürekâsı, 26x14 cm.

    Lot No: 244

    Lot: 244

    OSMANLI HİLÂL-İ AHMER CEMİYETİ-Osmanlı Hilâl-i Ahmer Cemiyeti Bir Çarıklık Makbuzu. Osmanlı Hilâl-i Ahmer Cemiyetine iâne olmak üzere ber vech-i bâlâ bir çarık alınmıştır. Matbaa-i Ahmed İhsan ve Şürekâsı, 26x14 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI HİLÂL-İ AHMER CEMİYETİ - KIZILAY ESİRLER CEMİYETİ-Osmanlıca - Fransızca Hilâl-i Ahmer Cemiyeti Üserâ-yı [Esirler] Harbiye Muhaberâtına Mahsus Kartpostal

Carte Postale pour la Correspondance des prisonniers de Guerre 
14x9 cm.

Savaş esirlerine insancıl yaklaşılması gerektiği ilk kez XIX. yüzyıl sonunda kurulan uluslararası yardım kurumlarında gündeme getirilmiş ve ilk kez 1912 yılının Mayıs ayında Amerika
Birleşik Devletleri’nin Washington şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Salib-i Ahmer Konferansı’nda savaş esirleri ile ilgili konularda uluslararası kapsamda ortak bir yaklaşımla hareket edilmesi kararı alınmıştır. Osmanlı Hilal-i Ahmer adına Dr. Besim Ömer’in de katıldığı bu konferansta savaş esirlerine yapılan bağışları toplamak üzere özel komisyonlar kurulması ve Cenevre Beynelmilel Komitesi’nin dağıtımı yapmak üzere bu komisyonların üst kurumu olarak kabul görmesine karar verildi.

Bu karar üzerine Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti 1912’de bu uluslararası kuruluşla bağlantılı olarak Üsera Heyeti (Esirler Komisyonu) adı verilen özel bir komisyon kurdu. Bu komisyon Birinci Dünya Savaşı sırasında ve sonunda hem İtilaf Devletleri’nin elinde bulunan Türk esirlerin hem de Osmanlı Devleti topraklarında bulunan yabancı esirlerin aileleriyle olan haberleşmelerini sağladı. Birinci Dünya Savaşı’nın başlangıcında kurulan Üserâ Komisyonu, 1914 yılı sonuna kadar Osmanlı Ordusu tarafından esir edilen düşman askerleri ve subaylarının isimlerini her taraftan talep etmiş, elde edilen bilgileri Cenevre Komitesi’ne bildirmiştir. Osmanlılardan esir düşenler hakkında bilgi talebinde bulunmuş, esirlere ait mektupları yerlerine gönderme işi ile meşgul olmuştur. (Kaynak: Kızılay Arşiv).

    Lot No: 245

    Lot: 245

    OSMANLI HİLÂL-İ AHMER CEMİYETİ - KIZILAY ESİRLER CEMİYETİ-Osmanlıca - Fransızca Hilâl-i Ahmer Cemiyeti Üserâ-yı [Esirler] Harbiye Muhaberâtına Mahsus Kartpostal Carte Postale pour la Correspondance des prisonniers de Guerre 14x9 cm. Savaş esirlerine insancıl yaklaşılması gerektiği ilk kez XIX. yüzyıl sonunda kurulan uluslararası yardım kurumlarında gündeme getirilmiş ve ilk kez 1912 yılının Mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Salib-i Ahmer Konferansı’nda savaş esirleri ile ilgili konularda uluslararası kapsamda ortak bir yaklaşımla hareket edilmesi kararı alınmıştır. Osmanlı Hilal-i Ahmer adına Dr. Besim Ömer’in de katıldığı bu konferansta savaş esirlerine yapılan bağışları toplamak üzere özel komisyonlar kurulması ve Cenevre Beynelmilel Komitesi’nin dağıtımı yapmak üzere bu komisyonların üst kurumu olarak kabul görmesine karar verildi. Bu karar üzerine Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti 1912’de bu uluslararası kuruluşla bağlantılı olarak Üsera Heyeti (Esirler Komisyonu) adı verilen özel bir komisyon kurdu. Bu komisyon Birinci Dünya Savaşı sırasında ve sonunda hem İtilaf Devletleri’nin elinde bulunan Türk esirlerin hem de Osmanlı Devleti topraklarında bulunan yabancı esirlerin aileleriyle olan haberleşmelerini sağladı. Birinci Dünya Savaşı’nın başlangıcında kurulan Üserâ Komisyonu, 1914 yılı sonuna kadar Osmanlı Ordusu tarafından esir edilen düşman askerleri ve subaylarının isimlerini her taraftan talep etmiş, elde edilen bilgileri Cenevre Komitesi’ne bildirmiştir. Osmanlılardan esir düşenler hakkında bilgi talebinde bulunmuş, esirlere ait mektupları yerlerine gönderme işi ile meşgul olmuştur. (Kaynak: Kızılay Arşiv).

    TLSatıldı
  • DENİZCİLİK - BOL ÇİZİMLİ SEMAPHORE ALFABESİ YAZMA DEFTER-1930'lar Denizcilik semaphore alfabesi. Denizcilik lisesi öğrencisi Cevat Selçuk'a ait deniz haberleşmesinde kullanılan rumuzlar, mors işaretleri ve semaphore alfabenin yazıldığı el yazması defter.

22x17 cm, sekiz sayfadır. Semafor (Semaphore) gemiler arasında görsel olarak haberleşmeye yarayan bir sistemdir. Telsizin icat edilmesi ile birlikte kullanımında büyük ölçüde azalma görülmesine rağmen, günümüzde sadece askeri alanda kullanılmaktadır.

    Lot No: 248

    Lot: 248

    DENİZCİLİK - BOL ÇİZİMLİ SEMAPHORE ALFABESİ YAZMA DEFTER-1930'lar Denizcilik semaphore alfabesi. Denizcilik lisesi öğrencisi Cevat Selçuk'a ait deniz haberleşmesinde kullanılan rumuzlar, mors işaretleri ve semaphore alfabenin yazıldığı el yazması defter. 22x17 cm, sekiz sayfadır. Semafor (Semaphore) gemiler arasında görsel olarak haberleşmeye yarayan bir sistemdir. Telsizin icat edilmesi ile birlikte kullanımında büyük ölçüde azalma görülmesine rağmen, günümüzde sadece askeri alanda kullanılmaktadır.

    TLSatıldı
  • TÜTÜN TARİHİ-Osmanlıca Ghazi Trebizon sigara kağıdı Trabzon Yâdigârı, Mair de Botton, Tahta-kale Quzoundja Ova No. 17. Altın yaldızlı, 11x8 cm.

    Lot No: 249

    Lot: 249

    TÜTÜN TARİHİ-Osmanlıca Ghazi Trebizon sigara kağıdı Trabzon Yâdigârı, Mair de Botton, Tahta-kale Quzoundja Ova No. 17. Altın yaldızlı, 11x8 cm.

    TLSatıldı
  • İZMİR YAHUDİLERİ - ANTİYE-Osmanlı Postaları Kız Kulesi vinyetli, İzmir'de (Smyrne)  posta kutusu 46 numaralı adreste ikamet eden tüccar Albert D. Perera'dan Almanya'nın (Allemagne) Pleuen kasabasında Otto Schurig isimli tüccarla ipek danteller konulu ticari yazışma. 9 Nisan 1918 tarihli Osmanlıca ve Fransızca çift dilli posta damgalı, 22 Nisan Stamboul (İstanbul) damgalı, daktilo ile yazılmış, el yazısı ile eklemeler yapılmış Fransızca antiye. 24x9 cm, üzeri delgeç delikli, çok temiz durumda.

    Lot No: 250

    Lot: 250

    İZMİR YAHUDİLERİ - ANTİYE-Osmanlı Postaları Kız Kulesi vinyetli, İzmir'de (Smyrne) posta kutusu 46 numaralı adreste ikamet eden tüccar Albert D. Perera'dan Almanya'nın (Allemagne) Pleuen kasabasında Otto Schurig isimli tüccarla ipek danteller konulu ticari yazışma. 9 Nisan 1918 tarihli Osmanlıca ve Fransızca çift dilli posta damgalı, 22 Nisan Stamboul (İstanbul) damgalı, daktilo ile yazılmış, el yazısı ile eklemeler yapılmış Fransızca antiye. 24x9 cm, üzeri delgeç delikli, çok temiz durumda.

    TLSatıldı
  • ERMENİ TARİHİ / POSTA TARİHİ-Osmanlıca, Fransızca ve Ermenice üç lisan Agop Koryan ve Şerikî Dersaadet (Constantitople) antetli zarf. Ermeni tüccar Agop Koryan 1900'lerde İstanbul Marpuççular çarşısında ticari faaliyet göstermektedir. 15x13 cm, üzeri Osmanlıca yazılı, sağ tarafı kesiktir.

    Lot No: 251

    Lot: 251

    ERMENİ TARİHİ / POSTA TARİHİ-Osmanlıca, Fransızca ve Ermenice üç lisan Agop Koryan ve Şerikî Dersaadet (Constantitople) antetli zarf. Ermeni tüccar Agop Koryan 1900'lerde İstanbul Marpuççular çarşısında ticari faaliyet göstermektedir. 15x13 cm, üzeri Osmanlıca yazılı, sağ tarafı kesiktir.

    TLSatıldı
  • GİRİT - HANYA MEVLEVİHÂNESİ TEREKESİ-Girit Adası'nda Hanya'da Yusuf Paşa mahallesinde ikâmet eden Dolmazâde Ahmed Efendi ve Damaraki Hasan arasında imzalanan 1883 tarihli Osmanlıca, şahitli dükkan satış mukavelenâmesidir. 37x24 cm, iki sayfadan oluşur. Bir adet pul, iki adet Osmanlıca mühür ve bir adet Rumca mühürlüdür.

    Lot No: 252

    Lot: 252

    GİRİT - HANYA MEVLEVİHÂNESİ TEREKESİ-Girit Adası'nda Hanya'da Yusuf Paşa mahallesinde ikâmet eden Dolmazâde Ahmed Efendi ve Damaraki Hasan arasında imzalanan 1883 tarihli Osmanlıca, şahitli dükkan satış mukavelenâmesidir. 37x24 cm, iki sayfadan oluşur. Bir adet pul, iki adet Osmanlıca mühür ve bir adet Rumca mühürlüdür.

    TLSatıldı
  • GİRİT - HANYA MEVLEVÎLERİ-Girit Adası'nda Hanya'da Topaltı mevkiinde oturan ve Mevlevi tarikatine mensup postnişin Şemseddin Dede'ye ait şer'i tereke mahkeme kaydı, Hicri 1294 [1877] tarihli. 76x26 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 253

    Lot: 253

    GİRİT - HANYA MEVLEVÎLERİ-Girit Adası'nda Hanya'da Topaltı mevkiinde oturan ve Mevlevi tarikatine mensup postnişin Şemseddin Dede'ye ait şer'i tereke mahkeme kaydı, Hicri 1294 [1877] tarihli. 76x26 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • [SERGİ AFİŞİ] KADIKÖY SANAT GALERİSİ KADIKÖYLÜ RESSAMLAR KARMA SERGİSİ 5 - 1988-Sanatçılar; Züleyha Akbaş, Birsel Gürbüz Bosut, Yıldız Esendağ, Deniz Özen Güney, Sevinç Karaca, Tülin Demiray Sar, Nilgün Tüzüntürk, Ayşegül Yeşilnil, Mehpare Aksoy Yiğit tarafından 9 Nisan 3 Mayıs 1988 tarihinde düzenlenen serginin davetiyesidir. Sabri Gündoğdu'ya gönderilmiştir, üzerinde bir adet Kızıltoprak posta damgası mevcuttur. Kadıköy Sanat Galerisi Bahariye Caddesi No: 37 (Moda Sineması Girişi). 30x21 cm.

    Lot No: 254

    Lot: 254

    [SERGİ AFİŞİ] KADIKÖY SANAT GALERİSİ KADIKÖYLÜ RESSAMLAR KARMA SERGİSİ 5 - 1988-Sanatçılar; Züleyha Akbaş, Birsel Gürbüz Bosut, Yıldız Esendağ, Deniz Özen Güney, Sevinç Karaca, Tülin Demiray Sar, Nilgün Tüzüntürk, Ayşegül Yeşilnil, Mehpare Aksoy Yiğit tarafından 9 Nisan 3 Mayıs 1988 tarihinde düzenlenen serginin davetiyesidir. Sabri Gündoğdu'ya gönderilmiştir, üzerinde bir adet Kızıltoprak posta damgası mevcuttur. Kadıköy Sanat Galerisi Bahariye Caddesi No: 37 (Moda Sineması Girişi). 30x21 cm.

    TLSatıldı
  • [EL BROŞÜRÜ] BÜYÜKADA YÖRÜK ALİ TURİSTİK TESİSLERİ MOTEL VE PLAJ KAMPİNGLERİ  - 1987-İki sayfadan oluşan broşürün arka sayfasında İstanbul vapur sefer tarifesi mevcuttur.
14x12 cm.

    Lot No: 255

    Lot: 255

    [EL BROŞÜRÜ] BÜYÜKADA YÖRÜK ALİ TURİSTİK TESİSLERİ MOTEL VE PLAJ KAMPİNGLERİ - 1987-İki sayfadan oluşan broşürün arka sayfasında İstanbul vapur sefer tarifesi mevcuttur. 14x12 cm.

    TLSatıldı
  • EĞİTİM TARİHİ / OSMANLICA LİSE TANITIM KİTAPÇIĞI-Leylî ve Nehârî İstiklâl Lisesi., Müessis ve müdür: Agah Sırrı [Levent], İstanbul Şehzadebaşında Polis merkezi arkasında. İstanbul, İktisâd Matbaası, 1928. 

Özgün karton kapağında, orta sayfada ayrılma mevcut harici temiz durumdadır, 20x14 cm, Osmanlıca, 24 sayfa, s/b fotoğraflı. Foto: Levetoğlu Muzaffer Hüsnü. İç sayfalarda okul öğretmenleri toplu halde, fizik dersinde öğrenciler, yatakhaneler, konferans salonu, telebeler beden eğitimi dersinde ve okul izci takımı fotoğrafları bulunur. "Mekteb, altıncı sınıftan on birinci sınıfa kadar devam eden lise kısmını muhtevadır. Bu kısma ilk mekteplerden me'zun olan talebe kabul edilir."

    Lot No: 256

    Lot: 256

    EĞİTİM TARİHİ / OSMANLICA LİSE TANITIM KİTAPÇIĞI-Leylî ve Nehârî İstiklâl Lisesi., Müessis ve müdür: Agah Sırrı [Levent], İstanbul Şehzadebaşında Polis merkezi arkasında. İstanbul, İktisâd Matbaası, 1928. Özgün karton kapağında, orta sayfada ayrılma mevcut harici temiz durumdadır, 20x14 cm, Osmanlıca, 24 sayfa, s/b fotoğraflı. Foto: Levetoğlu Muzaffer Hüsnü. İç sayfalarda okul öğretmenleri toplu halde, fizik dersinde öğrenciler, yatakhaneler, konferans salonu, telebeler beden eğitimi dersinde ve okul izci takımı fotoğrafları bulunur. "Mekteb, altıncı sınıftan on birinci sınıfa kadar devam eden lise kısmını muhtevadır. Bu kısma ilk mekteplerden me'zun olan talebe kabul edilir."

    TLSatıldı
  • MATBUAT TARİHİ-Osmanlıca Teshîlât Matbaası antetli 20 Teşrin-i evvel 1928 tarihli fatura. Teshîlât Matbaası, "Kabartma ve sade kartvizitler, faturalar, mektup kağıtları ve zarflar, erbâb-ı ticarete ait evrâklar ve her nev'i maâdin ve lastik mühürler vesaire" Bâbıâli Caddesinde, Kahramanzâde Hanı altında, Numara: 8 Üzerinde bir adet şirket mühürü ve damga pulu bulunur.
29x24 cm.

    Lot No: 257

    Lot: 257

    MATBUAT TARİHİ-Osmanlıca Teshîlât Matbaası antetli 20 Teşrin-i evvel 1928 tarihli fatura. Teshîlât Matbaası, "Kabartma ve sade kartvizitler, faturalar, mektup kağıtları ve zarflar, erbâb-ı ticarete ait evrâklar ve her nev'i maâdin ve lastik mühürler vesaire" Bâbıâli Caddesinde, Kahramanzâde Hanı altında, Numara: 8 Üzerinde bir adet şirket mühürü ve damga pulu bulunur. 29x24 cm.

    TLSatıldı
  • AZINLIKLAR / DİASPORA RUMLARI / AMERİKA-Amerika'nın Illinois eyaletinde Chicago şehrinde mukim Türkiye tebaasından Rum Vasilos K. Papanikola'nın Dersaadet'te vefat eden babası Hristo Papanikola'dan kalan gayri menkullerin yönetimiyle ilgili verdiği vekaletname. Chicago'nun İspanya konsolosluğuna düzenlenen belgenin, Türkiye Baş Şehbenderliğinde yapılan Osmanlıca  tercümesidir. 21 Kanun-i evvel 1923 ve 23 Kanun-i sani 1924 tarihli. Osmanlıca mühür ve damgalı, arka yüzü çok sayıda pullu.

İkiye katlanır şekilde 34x20 cm.

    Lot No: 258

    Lot: 258

    AZINLIKLAR / DİASPORA RUMLARI / AMERİKA-Amerika'nın Illinois eyaletinde Chicago şehrinde mukim Türkiye tebaasından Rum Vasilos K. Papanikola'nın Dersaadet'te vefat eden babası Hristo Papanikola'dan kalan gayri menkullerin yönetimiyle ilgili verdiği vekaletname. Chicago'nun İspanya konsolosluğuna düzenlenen belgenin, Türkiye Baş Şehbenderliğinde yapılan Osmanlıca tercümesidir. 21 Kanun-i evvel 1923 ve 23 Kanun-i sani 1924 tarihli. Osmanlıca mühür ve damgalı, arka yüzü çok sayıda pullu. İkiye katlanır şekilde 34x20 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA ADANA VİLÂYETİ HARİTASI-Adana, Mersin, Cebelibereket, Kozan, İçeli Sancakları haritasıdır. Bahr-i sefîd (Akdeniz), İskenderun Körfezi, Antakya ve Haleb de kısmen görülmektedir.
13x9 cm.

    Lot No: 259

    Lot: 259

    OSMANLICA ADANA VİLÂYETİ HARİTASI-Adana, Mersin, Cebelibereket, Kozan, İçeli Sancakları haritasıdır. Bahr-i sefîd (Akdeniz), İskenderun Körfezi, Antakya ve Haleb de kısmen görülmektedir. 13x9 cm.

    TLSatıldı
  • II. Abdülhamit Propaganda - Turquie Le Favori de ces dames-Nargile ve rakkaselerle dans eden II. Abdülhamit, oryantalist, Fransızca hiciv kartpostal. Editör: P.L. 14x9 cm

    Lot No: 260

    Lot: 260

    II. Abdülhamit Propaganda - Turquie Le Favori de ces dames-Nargile ve rakkaselerle dans eden II. Abdülhamit, oryantalist, Fransızca hiciv kartpostal. Editör: P.L. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • I. Dünya Savaşı Propaganda - Dompteur! - Le lion Turc transforme en caniche-Türk aslanı kanişe dönüşüyor, açıklamalı Fransızca propaganda kartpostal. Collection du Phoscao, Serle a No. 9 
14x9 cm, lekeler mevcut.

    Lot No: 261

    Lot: 261

    I. Dünya Savaşı Propaganda - Dompteur! - Le lion Turc transforme en caniche-Türk aslanı kanişe dönüşüyor, açıklamalı Fransızca propaganda kartpostal. Collection du Phoscao, Serle a No. 9 14x9 cm, lekeler mevcut.

    TLSatıldı
  • I. Dünya Savaşı Propaganda - Bulgaristan'ın Zaferi konu Bulgarca Kartpostal-"Vlacha'nın Ryakhovo'daki Gösterisi" 14x9 cm. Bulgaristan'ın Birinci Dünya Savaşı esnasında kazandığı bir başarı üzerine basılmıştır.

    Lot No: 262

    Lot: 262

    I. Dünya Savaşı Propaganda - Bulgaristan'ın Zaferi konu Bulgarca Kartpostal-"Vlacha'nın Ryakhovo'daki Gösterisi" 14x9 cm. Bulgaristan'ın Birinci Dünya Savaşı esnasında kazandığı bir başarı üzerine basılmıştır.

    TLSatıldı
  • I. Dünya Savaşı İttifak Propaganda - Der Graben in Wien im Siegesschmuck-Osmanlı, Bulgar, Avusturya Macaristan bayraklarıyla süslü bir  Viyana'da meydan. Offizielle Karte für Rotes Kreuz Kriegsfürsorgeamt Kriegshilfsbüro Nr. 265.
14x9 cm.

    Lot No: 263

    Lot: 263

    I. Dünya Savaşı İttifak Propaganda - Der Graben in Wien im Siegesschmuck-Osmanlı, Bulgar, Avusturya Macaristan bayraklarıyla süslü bir Viyana'da meydan. Offizielle Karte für Rotes Kreuz Kriegsfürsorgeamt Kriegshilfsbüro Nr. 265. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Trablusgarp Savaşı İtalyanca Propaganda Kartpostal-Çölde Osmanlı ile İtalya. Deve kervanının arkasında Osmanlı askeri görünmekte. Proprşeta Artistica Riservata Edit: R. Fenng İz Re magic 14x9 cm

    Lot No: 264

    Lot: 264

    Trablusgarp Savaşı İtalyanca Propaganda Kartpostal-Çölde Osmanlı ile İtalya. Deve kervanının arkasında Osmanlı askeri görünmekte. Proprşeta Artistica Riservata Edit: R. Fenng İz Re magic 14x9 cm

    TLSatıldı
  • İSTANBUL'LU MARGARITE / KADIN-Marguerite de Constantinople Serie IX N. 2 - Edition Remy Amidonneries de Wygmael. 14x9 cm

1244-1278 yılları arasında Flanders Kontesi ve 1244-1253 ve 1257-1280 yılları arasında Hainaut Kontesi olarak hüküm sürdü. Baldwin IX, Flanders ve Hainaut Kontu ve Champagne'lı Marie'nin küçük kızıydı. 

Skandal yaşamı nedeniyle Siyah (la Noire) olarak anılmıştır.

    Lot No: 265

    Lot: 265

    İSTANBUL'LU MARGARITE / KADIN-Marguerite de Constantinople Serie IX N. 2 - Edition Remy Amidonneries de Wygmael. 14x9 cm 1244-1278 yılları arasında Flanders Kontesi ve 1244-1253 ve 1257-1280 yılları arasında Hainaut Kontesi olarak hüküm sürdü. Baldwin IX, Flanders ve Hainaut Kontu ve Champagne'lı Marie'nin küçük kızıydı. Skandal yaşamı nedeniyle Siyah (la Noire) olarak anılmıştır.

    TLSatıldı
  • Costume ee femme turque de Salonique - Selankli Türk Kadını-Rumca Fransızca Kartpostal Arka yüzü notludur. 14x9 cm, sol üst köşesi kırıktır.

    Lot No: 266

    Lot: 266

    Costume ee femme turque de Salonique - Selankli Türk Kadını-Rumca Fransızca Kartpostal Arka yüzü notludur. 14x9 cm, sol üst köşesi kırıktır.

    TLSatıldı
  • I. Dünya Savaşı İttifak Propaganda - Gatt mit uns (Tanrı Bizimle)-Osmanlı, Almanya ve Avusturya devletleri Savaş Sancakları görselli Almanca İttifak kartpostalı. Arka yüzü mektuplu. 14x9 cm.

    Lot No: 267

    Lot: 267

    I. Dünya Savaşı İttifak Propaganda - Gatt mit uns (Tanrı Bizimle)-Osmanlı, Almanya ve Avusturya devletleri Savaş Sancakları görselli Almanca İttifak kartpostalı. Arka yüzü mektuplu. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • İhap Hulusi Görey Çizimi Propaganda Kart - Cumhuriyet - Sosyal Hayat-İmam Nikahı Medeni Nikah İstanbul Hilal Matbaası, 14x9 cm. Cumhuriyet’in ilanı ülkemizde sosyal hayatımızda ve eğitim alanımızda çok önemli yenilikler getirmiştir… 1930’lu yıllarda genç Cumhuriyet’imizin Atatürk önderliğinde kurulan ve yenilenen 4 kurumu; TED Türk Eğitim Derneği, Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Türk Hava Kurumu ortaklaşa yeni yıl kutlama kartları bastırarak bu toplumsal değişimi desteklemiştir.

    Lot No: 268

    Lot: 268

    İhap Hulusi Görey Çizimi Propaganda Kart - Cumhuriyet - Sosyal Hayat-İmam Nikahı Medeni Nikah İstanbul Hilal Matbaası, 14x9 cm. Cumhuriyet’in ilanı ülkemizde sosyal hayatımızda ve eğitim alanımızda çok önemli yenilikler getirmiştir… 1930’lu yıllarda genç Cumhuriyet’imizin Atatürk önderliğinde kurulan ve yenilenen 4 kurumu; TED Türk Eğitim Derneği, Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Türk Hava Kurumu ortaklaşa yeni yıl kutlama kartları bastırarak bu toplumsal değişimi desteklemiştir.

    TLSatıldı
  • Ankara Kalesi: 99-Arka yüzü Fransızca mektuplu. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 269

    Lot: 269

    Ankara Kalesi: 99-Arka yüzü Fransızca mektuplu. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • SAVARONA YATI BEBEK'TE / İSTANBUL-Fotograf Paysagiste L. Ceraz, Istanbul. 14x9 cm, sepya tonlu, Ferrania kağıt.

    Lot No: 270

    Lot: 270

    SAVARONA YATI BEBEK'TE / İSTANBUL-Fotograf Paysagiste L. Ceraz, Istanbul. 14x9 cm, sepya tonlu, Ferrania kağıt.

    TLSatıldı
  • İstanbul Heybeliada Bahriye Mektebi - Ecole Marine a Halki-Arka yüzü Fransızca mektuplu, 1937 Pangaltı posta damgalı ve pulludur.

    Lot No: 271

    Lot: 271

    İstanbul Heybeliada Bahriye Mektebi - Ecole Marine a Halki-Arka yüzü Fransızca mektuplu, 1937 Pangaltı posta damgalı ve pulludur.

    TLSatıldı
  • Metaxas Square, Nicosia, Cyprus-Lefkoşa Kıbrıs. Meydanın bugünkü ismi Eleftheria/Özgürlük Meydanıdır. 14x9 cm

    Lot No: 272

    Lot: 272

    Metaxas Square, Nicosia, Cyprus-Lefkoşa Kıbrıs. Meydanın bugünkü ismi Eleftheria/Özgürlük Meydanıdır. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • "Üçüncü Bursa Sergisi Hatırası" Yeni Kaplıca-Arka yüzü Osmanlıca açıklamalı. Ömer Aladdin Çinkografhanesi, Ahmed İhsan Matbaası. 13x9 cm.

    Lot No: 273

    Lot: 273

    "Üçüncü Bursa Sergisi Hatırası" Yeni Kaplıca-Arka yüzü Osmanlıca açıklamalı. Ömer Aladdin Çinkografhanesi, Ahmed İhsan Matbaası. 13x9 cm.

    TLSatıldı
  • I. Dünya Savaşı Propaganda - Alman İmparatoru II. Wilhelm-Arka yüzü Osmanlıca mektupludur. 14x9 cm.

    Lot No: 274

    Lot: 274

    I. Dünya Savaşı Propaganda - Alman İmparatoru II. Wilhelm-Arka yüzü Osmanlıca mektupludur. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Alman İmparatoru Kaiser II. Wilhelm'in İstanbul Ziyareti Yadigarı-Osmanlıca Almanca "Haşmetmâb Almanya Kayseri Hazretlerinin Payitaht-ı Saltanat-ı Osmaniyyeyi defa-i saniyye ziyaretlerinin yadestidir" yazılı Alman ve Türk bayraklı, İstanbul görselli kart. 18 ile 22 Teşrin-i evvel 1898 Editör: Ebuzziya, Constantinopel. 15x10 cm

    Lot No: 275

    Lot: 275

    Alman İmparatoru Kaiser II. Wilhelm'in İstanbul Ziyareti Yadigarı-Osmanlıca Almanca "Haşmetmâb Almanya Kayseri Hazretlerinin Payitaht-ı Saltanat-ı Osmaniyyeyi defa-i saniyye ziyaretlerinin yadestidir" yazılı Alman ve Türk bayraklı, İstanbul görselli kart. 18 ile 22 Teşrin-i evvel 1898 Editör: Ebuzziya, Constantinopel. 15x10 cm

    TLSatıldı
  • Jerusalem - Thor des Siegeseinzuges Christi - Porte de l'Entree triomphale de Christ-Kudüs Rahmet kapısı Almanca Fransızca açıklamalı Devlet-i Aliye-i Osmaniyye Postaları Editör: Stongel&Co. Dersden. 14x9 cm, ufak bir yırtık ve leke mevcuttur.

    Lot No: 276

    Lot: 276

    Jerusalem - Thor des Siegeseinzuges Christi - Porte de l'Entree triomphale de Christ-Kudüs Rahmet kapısı Almanca Fransızca açıklamalı Devlet-i Aliye-i Osmaniyye Postaları Editör: Stongel&Co. Dersden. 14x9 cm, ufak bir yırtık ve leke mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Tirana - Bulevardi Zog I. (Arnavutluk Tiran Kral Bulvarı)-Arka yüzü Osmanlıca ve Türkçe notlu. Editör: O. Renzoni - Tirana Albania 14x9 cm, sol alt köşesi kırık haliyle.

    Lot No: 277

    Lot: 277

    Tirana - Bulevardi Zog I. (Arnavutluk Tiran Kral Bulvarı)-Arka yüzü Osmanlıca ve Türkçe notlu. Editör: O. Renzoni - Tirana Albania 14x9 cm, sol alt köşesi kırık haliyle.

    TLSatıldı
  • Costantinople - Vue de Port (Haliç ve Galata)-Carte Postale Ce coste est exclusivement reserve a l'adresse. Messageries Maritimes 14x9 cm

    Lot No: 278

    Lot: 278

    Costantinople - Vue de Port (Haliç ve Galata)-Carte Postale Ce coste est exclusivement reserve a l'adresse. Messageries Maritimes 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Cennetmekan Sultan Murad Han'ın Revan Seferi, 1044 [1623]-Editör: Max Fruchtermann, Constantinople. 14x9 cm, kenarları yıpranmış haliyle.

    Lot No: 279

    Lot: 279

    Cennetmekan Sultan Murad Han'ın Revan Seferi, 1044 [1623]-Editör: Max Fruchtermann, Constantinople. 14x9 cm, kenarları yıpranmış haliyle.

    TLSatıldı
  • 1877-78 Osmanlı Rus Savaşı Şipka Muharebeleri konulu Rusça Kart-Shturm' Shipkinskikh" pozktsíy 26/27 Dekabrya 1877. 14x9 cm. 93 Harbi diye de bilinen 1877-1878 Osmanlı Rus Savaşında bugün Bulgaristan sınırları içerinde kalan savaşta stratejik öeneme sahip olan Şıpka geçidinde iki devletin birlikleri altı ay süren dört muharebede karşı karşıya gelmiş ve Rus'ların galibiyetiyle sonuçlanmıştır.

    Lot No: 280

    Lot: 280

    1877-78 Osmanlı Rus Savaşı Şipka Muharebeleri konulu Rusça Kart-Shturm' Shipkinskikh" pozktsíy 26/27 Dekabrya 1877. 14x9 cm. 93 Harbi diye de bilinen 1877-1878 Osmanlı Rus Savaşında bugün Bulgaristan sınırları içerinde kalan savaşta stratejik öeneme sahip olan Şıpka geçidinde iki devletin birlikleri altı ay süren dört muharebede karşı karşıya gelmiş ve Rus'ların galibiyetiyle sonuçlanmıştır.

    TLSatıldı
  • 1877-78 Osmanlı Rus Savaşı Kars Cephesi konulu Rusça Kart-Russkiye, privayutsya do fert' pod" Karsom" (1878). 14x9 cm. Kars Muharebesi, 17 Kasım 1877 tarihinde, Rus İmparatorluğu ile Osmanlı Devleti arasında gerçekleşen muharebedir. Daha önce aynı yılın yazında, Osmanlı kuvvetlerince Kızıltepe Muharebesi ile durdurulan Rus kuvvetleri, Ekim ayında Alacadağ Muharebesi'nde üstünlük sağlayıp Kars'a kadar ilerleyebilmişlerdir. Bu muharebe ile Rusya'nın Kars'a yaptığı kuşatma başarıya ulaşmış ve Kars, Rusya İmparatorluğu'nun egemenliğine girmiştir.

    Lot No: 281

    Lot: 281

    1877-78 Osmanlı Rus Savaşı Kars Cephesi konulu Rusça Kart-Russkiye, privayutsya do fert' pod" Karsom" (1878). 14x9 cm. Kars Muharebesi, 17 Kasım 1877 tarihinde, Rus İmparatorluğu ile Osmanlı Devleti arasında gerçekleşen muharebedir. Daha önce aynı yılın yazında, Osmanlı kuvvetlerince Kızıltepe Muharebesi ile durdurulan Rus kuvvetleri, Ekim ayında Alacadağ Muharebesi'nde üstünlük sağlayıp Kars'a kadar ilerleyebilmişlerdir. Bu muharebe ile Rusya'nın Kars'a yaptığı kuşatma başarıya ulaşmış ve Kars, Rusya İmparatorluğu'nun egemenliğine girmiştir.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Fransızca Kürt Kadın Cengaverlerinden Kara Fatma = La princesse Kurde-Editör: Max Fruchtermann, Constantinople. 14x9 cm. 1853 Kırım Savaşına katılmak için İstanbul'a gelen Maraşlı Kara Fatma kadın asker olarak Avrupa basının dikkatini çekmiş, hakkında makaleler yazılmıştır.

    Lot No: 282

    Lot: 282

    Osmanlıca Fransızca Kürt Kadın Cengaverlerinden Kara Fatma = La princesse Kurde-Editör: Max Fruchtermann, Constantinople. 14x9 cm. 1853 Kırım Savaşına katılmak için İstanbul'a gelen Maraşlı Kara Fatma kadın asker olarak Avrupa basının dikkatini çekmiş, hakkında makaleler yazılmıştır.

    TLSatıldı
  • Moda Manzarası = Vue de Moda a Kadı Keui (Kadıköy)-Osmanlıca / Fransızca ön yüz açıklamalı. Arka yüzü Fransızca mektupludur. Editör: M.J.P 14x9 cm, elle renklendirme.

    Lot No: 283

    Lot: 283

    Moda Manzarası = Vue de Moda a Kadı Keui (Kadıköy)-Osmanlıca / Fransızca ön yüz açıklamalı. Arka yüzü Fransızca mektupludur. Editör: M.J.P 14x9 cm, elle renklendirme.

    TLSatıldı
  • I. Dünya Savaşı Propaganda Osmanlı-Almanya konulu İngilizce kart-The Wolf and the Stork "Kurt ile Leylek Masalı"
Raphael Tuck & Sons "Oilette" Postcard, London 14x9 cm.

    Lot No: 284

    Lot: 284

    I. Dünya Savaşı Propaganda Osmanlı-Almanya konulu İngilizce kart-The Wolf and the Stork "Kurt ile Leylek Masalı" Raphael Tuck & Sons "Oilette" Postcard, London 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • I. Dünya Savaşı Propaganda Padişah Mehmed Reşad Tasvirli-"Turquie" Editions: Aux Aillies Paris

    Lot No: 285

    Lot: 285

    I. Dünya Savaşı Propaganda Padişah Mehmed Reşad Tasvirli-"Turquie" Editions: Aux Aillies Paris

    TLSatıldı
  • II. Meşrutiyet Dönemi Osmanlı Arması Gofre Desenli-Sultan'ın kitapçısı Otto Keil tarafından editörlüğü yapılmış gofreli, Constantinople Seire: I Hanedan üyesi Yusuf İzzettin Efendi, bayraklarla çevrilidir. Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye Postaları Deseni gofre kabartmalı ve altın yaldızlı detaylı, 14x9 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 286

    Lot: 286

    II. Meşrutiyet Dönemi Osmanlı Arması Gofre Desenli-Sultan'ın kitapçısı Otto Keil tarafından editörlüğü yapılmış gofreli, Constantinople Seire: I Hanedan üyesi Yusuf İzzettin Efendi, bayraklarla çevrilidir. Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye Postaları Deseni gofre kabartmalı ve altın yaldızlı detaylı, 14x9 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • Smyrne (İzmir'den Görünüm) Centre de la ville - Elle renklendirme-Arka yüzü İngilizce mektupludur. 14x9 cm.

    Lot No: 287

    Lot: 287

    Smyrne (İzmir'den Görünüm) Centre de la ville - Elle renklendirme-Arka yüzü İngilizce mektupludur. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Constantinople - Psamatia Dechargeur de bois de Chauffage (İstanbul'da Gemiden Yük İndiren Odun Hamalı)-Editör: Bon Marche Photo- peinture A. Breger Freres, Paris. 14x9 cm.

    Lot No: 288

    Lot: 288

    Constantinople - Psamatia Dechargeur de bois de Chauffage (İstanbul'da Gemiden Yük İndiren Odun Hamalı)-Editör: Bon Marche Photo- peinture A. Breger Freres, Paris. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - SIRBISTAN Sırp Ayaklanmaları Boğdan Zimonzic görselli Sırpça Fransızca Kart-22 Janner 1909, i, 96 Lebensjahre. Verlag: Pacher & Kisic, Mostar. 

Boğdan Zimonzic (1813-1909): Bosna Hersek'te Osmanlı İmparatorluğu'na karşı iki büyük ayaklanmada yer alan Sırp Ortodoks rahip ve voyvoda Boğdan Zimonzic. Sırpça, 14x9 cm.

    Lot No: 289

    Lot: 289

    BALKANLAR - SIRBISTAN Sırp Ayaklanmaları Boğdan Zimonzic görselli Sırpça Fransızca Kart-22 Janner 1909, i, 96 Lebensjahre. Verlag: Pacher & Kisic, Mostar. Boğdan Zimonzic (1813-1909): Bosna Hersek'te Osmanlı İmparatorluğu'na karşı iki büyük ayaklanmada yer alan Sırp Ortodoks rahip ve voyvoda Boğdan Zimonzic. Sırpça, 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - OSMANLI BOSNASI-Vornehmer Mohamedaner zu Pferd (At sırtında soylu bir Bosna Müslümanı)

Verlag: Pacher & Kisic, Mostar. 14x9 cm.

    Lot No: 290

    Lot: 290

    BALKANLAR - OSMANLI BOSNASI-Vornehmer Mohamedaner zu Pferd (At sırtında soylu bir Bosna Müslümanı) Verlag: Pacher & Kisic, Mostar. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • BALKAN SAVAŞLARI (1912-1913) - PROPAGANDA-Lieutenant-colonel Fouad-Bey, prisonnier à Coumanova (Kumanova'da Esir Olan Yarbay Fuat Bey) 

Ön yüzü Sırp posta pullu ve damgalı, arka yüzü Paris varışlı postadan geçmiş kart. Sırpça, Fransızca 14x9 cm

    Lot No: 291

    Lot: 291

    BALKAN SAVAŞLARI (1912-1913) - PROPAGANDA-Lieutenant-colonel Fouad-Bey, prisonnier à Coumanova (Kumanova'da Esir Olan Yarbay Fuat Bey) Ön yüzü Sırp posta pullu ve damgalı, arka yüzü Paris varışlı postadan geçmiş kart. Sırpça, Fransızca 14x9 cm

    TLSatıldı
  • BALKAN SAVAŞLARI (1912-1913) - PROPAGANDA-Balkan Savaşlarında Edirne kuşatmasına beş ay beş gün süreyle direnen Şükrü Paşa'ya Bulgar çarı I. Ferdinand kılıcını iade ederken. Editör: Koctka. Bulgarca, 14x9 cm

    Lot No: 292

    Lot: 292

    BALKAN SAVAŞLARI (1912-1913) - PROPAGANDA-Balkan Savaşlarında Edirne kuşatmasına beş ay beş gün süreyle direnen Şükrü Paşa'ya Bulgar çarı I. Ferdinand kılıcını iade ederken. Editör: Koctka. Bulgarca, 14x9 cm

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - KARADAĞ HANEDANI - Jubilé 1910 La Famille Royale-Arka yüzü Fransızca mektuplu, Plevlie (Plevne) posta damgalı, Paris varış adresli, postadan geçmiştir. 14x9 cm. Kral I. Nikola ve çok sayıda madalyasıyla hanedanın erkek ve kadın üyeleri toplu haldedir. Üzeri Osmanlıca - Türkçe Karadağ Hanedan-ı Kralisi açıklamalıdır. 14x9 cm, s/b, çok temiz kondisyon. Edition de la librairie P. Voukotitch & Co. Podgoritza. Karadağ Krallığı; Balkanlar'da 1910-1918 yıllarında varlığını sürdürmüş olan bir krallıktır. Krallığın başkenti Çetine idi (Cetinje). Krallığın para birimi Karadağ Perperi idi. Ülke pratikte Mutlakiyetçi olmasına rağmen aslında bir Meşrutiyet olarak yönetilmiştir. Karadağ Prensi I.Nikola 28 Ağustos 1910'da Çetine'de Karadağ Krallığı'nı ilan ederek ülkeyi Prenslik rütbesinden yükseltti. Kral I. Nikola ülkeyi 1860'tan beri Prens olarak yönetmişti ve 20. yüzyılın başında bir anayasa ve yeni bir para birimi olan Karadağın para birimini tanıtmak gibi birkaç modernleştirici reform başlatmıştır.

    Lot No: 293

    Lot: 293

    BALKANLAR - KARADAĞ HANEDANI - Jubilé 1910 La Famille Royale-Arka yüzü Fransızca mektuplu, Plevlie (Plevne) posta damgalı, Paris varış adresli, postadan geçmiştir. 14x9 cm. Kral I. Nikola ve çok sayıda madalyasıyla hanedanın erkek ve kadın üyeleri toplu haldedir. Üzeri Osmanlıca - Türkçe Karadağ Hanedan-ı Kralisi açıklamalıdır. 14x9 cm, s/b, çok temiz kondisyon. Edition de la librairie P. Voukotitch & Co. Podgoritza. Karadağ Krallığı; Balkanlar'da 1910-1918 yıllarında varlığını sürdürmüş olan bir krallıktır. Krallığın başkenti Çetine idi (Cetinje). Krallığın para birimi Karadağ Perperi idi. Ülke pratikte Mutlakiyetçi olmasına rağmen aslında bir Meşrutiyet olarak yönetilmiştir. Karadağ Prensi I.Nikola 28 Ağustos 1910'da Çetine'de Karadağ Krallığı'nı ilan ederek ülkeyi Prenslik rütbesinden yükseltti. Kral I. Nikola ülkeyi 1860'tan beri Prens olarak yönetmişti ve 20. yüzyılın başında bir anayasa ve yeni bir para birimi olan Karadağın para birimini tanıtmak gibi birkaç modernleştirici reform başlatmıştır.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - BOSNA HERSEK - SIRBİSTAN-Bosna Hersek'te Osmanlı İmparatorluğu'na karşı ayaklanmalarda lider, Kur’an’ı Sırpçaya çeviren ilk mütercim Mihailo Miço Ljubibratiç. Arka yüzü Sırpça Kiril harfli kartpostal. 14x9 cm.

    Lot No: 294

    Lot: 294

    BALKANLAR - BOSNA HERSEK - SIRBİSTAN-Bosna Hersek'te Osmanlı İmparatorluğu'na karşı ayaklanmalarda lider, Kur’an’ı Sırpçaya çeviren ilk mütercim Mihailo Miço Ljubibratiç. Arka yüzü Sırpça Kiril harfli kartpostal. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-1905 Girit Theriso ayaklanması önderlerinden Girit'li Rum politikacı, Konstantin Foumis  Editeur: Nicolas Alikiotis, Candia. 

Postadan geçmiş, ön yüzü pullu ve damgalı, 14x9 cm

    Lot No: 295

    Lot: 295

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-1905 Girit Theriso ayaklanması önderlerinden Girit'li Rum politikacı, Konstantin Foumis Editeur: Nicolas Alikiotis, Candia. Postadan geçmiş, ön yüzü pullu ve damgalı, 14x9 cm

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Yunanistan'ın eski başbakanı, Megali İdea'nın mimarı Elefterios Venizelos

Yunanca, 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

Elefterios Venizelos, Yunanistan'ın eski başbakanı, Megali İdea'nın mimarı ve modern Yunanistan'ın en önemli siyasetçilerinden biridir.

    Lot No: 296

    Lot: 296

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Yunanistan'ın eski başbakanı, Megali İdea'nın mimarı Elefterios Venizelos Yunanca, 14x9 cm, gümüş jelatin baskı. Elefterios Venizelos, Yunanistan'ın eski başbakanı, Megali İdea'nın mimarı ve modern Yunanistan'ın en önemli siyasetçilerinden biridir.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Yunanistan'ın eski başbakanı, Megali İdea'nın mimarı Elefterios Venizelos. Edit: A. V. PASCHAS

Yunanca, 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

Elefterios Venizelos, Yunanistan'ın eski başbakanı, Megali İdea'nın mimarı ve modern Yunanistan'ın en önemli siyasetçilerinden biridir.

    Lot No: 297

    Lot: 297

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Yunanistan'ın eski başbakanı, Megali İdea'nın mimarı Elefterios Venizelos. Edit: A. V. PASCHAS Yunanca, 14x9 cm, gümüş jelatin baskı. Elefterios Venizelos, Yunanistan'ın eski başbakanı, Megali İdea'nın mimarı ve modern Yunanistan'ın en önemli siyasetçilerinden biridir.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - SIRBİSTAN-Sırbistan Kralı Alexander I ve Kraliçe Draga Machin 

La Revolution en Serbie, 1903 La Reine Draga-Machin, Le Roi Alexandre I assassines le 10/11 Juin 1903. Edit: M. & M.G. Arka yüzü Neuchatel (İsviçre) posta damgalı ve pullu, ön yüzü Fransızca notludur.  Fransızca, 14x9 cm. Sırbistan Kralı Alexandre (14 Ağustos 1876, Belgrad - ö 11 Haziran 1903) ve karısı Kralice Draga Machin 1903 yılında sarayı basan Kara El isimli isyancılar tafından öldürülmüşlerdir. Bu olayla birlikte yerli bir Sırp ailesi olan Obrenoviç Hanedanının Sırbistan yönetindeki üzerindeki etkisi sona erdi.

    Lot No: 298

    Lot: 298

    BALKANLAR - SIRBİSTAN-Sırbistan Kralı Alexander I ve Kraliçe Draga Machin La Revolution en Serbie, 1903 La Reine Draga-Machin, Le Roi Alexandre I assassines le 10/11 Juin 1903. Edit: M. & M.G. Arka yüzü Neuchatel (İsviçre) posta damgalı ve pullu, ön yüzü Fransızca notludur. Fransızca, 14x9 cm. Sırbistan Kralı Alexandre (14 Ağustos 1876, Belgrad - ö 11 Haziran 1903) ve karısı Kralice Draga Machin 1903 yılında sarayı basan Kara El isimli isyancılar tafından öldürülmüşlerdir. Bu olayla birlikte yerli bir Sırp ailesi olan Obrenoviç Hanedanının Sırbistan yönetindeki üzerindeki etkisi sona erdi.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - SIRBİSTAN-Sırbistan Kralı Petar Karadordeviç
Arka yüzü Sırp postasından geçmiş, pullu ve 1903 tarihiyle damgalı, Zürich posta damgalı ve adreslidir, ön yüzü notludur. 14x9 cm. Kral I. Petar ya da Petar Karadordeviç, (29 Haziran 1844 - 16 Ağustos 1921), 1903 ve 1918 yılları arasında Sırbistan Kralı ve I. Dünya Savaşı sonrasından ölümüne dek Sırplar, Hırvatlar ve Slovenlerin Kralı olarak tanınmış Alman kökenli Sırp.

    Lot No: 299

    Lot: 299

    BALKANLAR - SIRBİSTAN-Sırbistan Kralı Petar Karadordeviç Arka yüzü Sırp postasından geçmiş, pullu ve 1903 tarihiyle damgalı, Zürich posta damgalı ve adreslidir, ön yüzü notludur. 14x9 cm. Kral I. Petar ya da Petar Karadordeviç, (29 Haziran 1844 - 16 Ağustos 1921), 1903 ve 1918 yılları arasında Sırbistan Kralı ve I. Dünya Savaşı sonrasından ölümüne dek Sırplar, Hırvatlar ve Slovenlerin Kralı olarak tanınmış Alman kökenli Sırp.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - SIRBİSTAN-Sırbistan Başbakanı Nikola Pasic ve Prens Alexis.
Monsier Pachitch et prince Alexis. 

Sırp postasından geçmiş, Beograd (Belgrad) seferi posta damgalı ve pullu, Paris varış adresli, Fransızca mektuplu, 1913 tarihli kart. Sırpça, Fransızca 14x9 cm.

    Lot No: 300

    Lot: 300

    BALKANLAR - SIRBİSTAN-Sırbistan Başbakanı Nikola Pasic ve Prens Alexis. Monsier Pachitch et prince Alexis. Sırp postasından geçmiş, Beograd (Belgrad) seferi posta damgalı ve pullu, Paris varış adresli, Fransızca mektuplu, 1913 tarihli kart. Sırpça, Fransızca 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - KARADAĞ-Karadağ Prensi ve Hersek - Zahumski Dükü Pierre
S. A. Le Prince Pierre de Montenegro Grand Voyevode de I'Hertzegovine et de Zachoumljie 

Arka yüzü Karadağ postasından geçmiş, pullu, damgalı Fransa varışlı mektupludur. Fransızca 14x9 cm

    Lot No: 301

    Lot: 301

    BALKANLAR - KARADAĞ-Karadağ Prensi ve Hersek - Zahumski Dükü Pierre S. A. Le Prince Pierre de Montenegro Grand Voyevode de I'Hertzegovine et de Zachoumljie Arka yüzü Karadağ postasından geçmiş, pullu, damgalı Fransa varışlı mektupludur. Fransızca 14x9 cm

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - YUNANİSTAN-Osmanlı İmparatorluğuna karşı art arda gerçekleşen   Girit (Create) isyanlarında komutanlık yapan Michael Karakas.  ARCHIGOS KORAKAS (1792-1882)   Le Commandant Korakas Girit.  

Editör N. Alikiotis-Candie, carte Postale de Crete. Yunanca, 14x9 cm.

    Lot No: 302

    Lot: 302

    BALKANLAR - YUNANİSTAN-Osmanlı İmparatorluğuna karşı art arda gerçekleşen Girit (Create) isyanlarında komutanlık yapan Michael Karakas. ARCHIGOS KORAKAS (1792-1882) Le Commandant Korakas Girit. Editör N. Alikiotis-Candie, carte Postale de Crete. Yunanca, 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • KARS İŞGALİ - CAMİYE ÇEVRİLEN RUS KİLİSESİ-Editör: Br. Panoiyanch’.

Loris Melikov önderliğindeki Rus ordusu 18 Kasım 1877'de Kars'ı işgali sonrasında, 1878’de Baltık mimari üslubunda Aleksander Nevski Kilisesi ismi ile inşa edilen kilise. 

Cumhuriyet'in ilk yıllarında spor salonu ve Ziraat Bankası işlevi gördükten sonra 1985 yılında camiye çevrilip ismi Fethiye Camii olarak değiştirilmiştir. 14x9 cm.

    Lot No: 303

    Lot: 303

    KARS İŞGALİ - CAMİYE ÇEVRİLEN RUS KİLİSESİ-Editör: Br. Panoiyanch’. Loris Melikov önderliğindeki Rus ordusu 18 Kasım 1877'de Kars'ı işgali sonrasında, 1878’de Baltık mimari üslubunda Aleksander Nevski Kilisesi ismi ile inşa edilen kilise. Cumhuriyet'in ilk yıllarında spor salonu ve Ziraat Bankası işlevi gördükten sonra 1985 yılında camiye çevrilip ismi Fethiye Camii olarak değiştirilmiştir. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • 1. DÜNYA SAVAŞI - RUS GENERAL-9x14 cm. Tertemiz.
Grandük Nikola Nikolayeviç (18 Kasım 1856 - 23 Aralık 1928), I. Dünya Savaşı‘nda bir Rus general. Savaşın ilk yılında ana cephede Rus ordularının başkomutanlığını yaptı, sonra Kafkasya’da başarılı bir başkomutanlık görevi yürüttü. 1915-1917 yılları arasında Rusya’nın Kafkasya Valisi olarak görev yaptı ve Tiflis‘te yaşadı.

    Lot No: 304

    Lot: 304

    1. DÜNYA SAVAŞI - RUS GENERAL-9x14 cm. Tertemiz. Grandük Nikola Nikolayeviç (18 Kasım 1856 - 23 Aralık 1928), I. Dünya Savaşı‘nda bir Rus general. Savaşın ilk yılında ana cephede Rus ordularının başkomutanlığını yaptı, sonra Kafkasya’da başarılı bir başkomutanlık görevi yürüttü. 1915-1917 yılları arasında Rusya’nın Kafkasya Valisi olarak görev yaptı ve Tiflis‘te yaşadı.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR / BULGARİSTAN-9x14 cm. Tertemiz.
Göğsünde çok sayıda madalyasıyla, Balkan Savaşları’nda ve 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı’ya karşı da savaşmış olan Bulgar generali Ivanov.
Nikola Ivanov 2 Mart 1861, Kalofer - 10 Eylül 1940, Sofia). Bulgar general ve Bulgar Krallığı’nın Savunma Bakanı.

    Lot No: 305

    Lot: 305

    BALKANLAR / BULGARİSTAN-9x14 cm. Tertemiz. Göğsünde çok sayıda madalyasıyla, Balkan Savaşları’nda ve 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı’ya karşı da savaşmış olan Bulgar generali Ivanov. Nikola Ivanov 2 Mart 1861, Kalofer - 10 Eylül 1940, Sofia). Bulgar general ve Bulgar Krallığı’nın Savunma Bakanı.

    TLSatıldı
  • BALKAN SAVAŞLARI / BULGAR ORDUSU-Göğsünde çok sayıda madalyasıyla, Balkan Savaşları’nda Bulgar Ordusu’nun başkumandanı Mihail Georgiev Savoff (1857-1928).

    Lot No: 306

    Lot: 306

    BALKAN SAVAŞLARI / BULGAR ORDUSU-Göğsünde çok sayıda madalyasıyla, Balkan Savaşları’nda Bulgar Ordusu’nun başkumandanı Mihail Georgiev Savoff (1857-1928).

    TLSatıldı
  • BALKAN SAVAŞLARI / BULGAR ORDUSU-Göğsünde çok sayıda madalyasıyla, General Radko Dmitrieff (24 Eylül 1859 – 18 Ekim 1918) 1 Ocak 1904'ten 28 Mart 1907'ye kadar Bulgar Ordusu Genelkurmay Başkanı görevini üstlendi. 1877-78 Osmanlı rus savaşında, Birinci ve İkinci Balkan savaşlarında ve Birinci Dünya savaşında Doğu Cephesinde Osmanlı ordusu ile savaştı. Birinci Dünya Savaşında Rus ordusunda görev yaptı, 1918'de Bolşevikler tarafından idam edildi. 14x9 cm.

    Lot No: 307

    Lot: 307

    BALKAN SAVAŞLARI / BULGAR ORDUSU-Göğsünde çok sayıda madalyasıyla, General Radko Dmitrieff (24 Eylül 1859 – 18 Ekim 1918) 1 Ocak 1904'ten 28 Mart 1907'ye kadar Bulgar Ordusu Genelkurmay Başkanı görevini üstlendi. 1877-78 Osmanlı rus savaşında, Birinci ve İkinci Balkan savaşlarında ve Birinci Dünya savaşında Doğu Cephesinde Osmanlı ordusu ile savaştı. Birinci Dünya Savaşında Rus ordusunda görev yaptı, 1918'de Bolşevikler tarafından idam edildi. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR / BULGARİSTAN-Birinci Dünya Savaşı esnasında Bulgar Çarı I. Ferdinand ve oğlu Prens III. Boris. 

Bulgaristan Posta Kartı.
Bulgarca, 14x9 cm. 

I. Ferdinand (26 Şubat 1861 – 10 Eylül 1948), Ferdinand Karl Leopold Maria, Bulgaristan prensi (1887-1908) ve bağımsız Bulgaristan'ın ilk çarı (1908-1918). Babbası I. Ferdinand'ın oğlunun lehine görevi bırakması sonrası III. Boris, 1918 ile 1943 yılları arasında, Bulgaristan çarlığı görevini yapmıştır. Özellikle 1938 yılı ile 1943 yılı arasındaki dönemde, çok fazla dillendirilmese de, çarlık rejimi diktatörlüğe evrilmiştir. 1943 yılında hitler ile yaptığı bir görüşme sonra şüpheli şekilde ölmüştür.

    Lot No: 308

    Lot: 308

    BALKANLAR / BULGARİSTAN-Birinci Dünya Savaşı esnasında Bulgar Çarı I. Ferdinand ve oğlu Prens III. Boris. Bulgaristan Posta Kartı. Bulgarca, 14x9 cm. I. Ferdinand (26 Şubat 1861 – 10 Eylül 1948), Ferdinand Karl Leopold Maria, Bulgaristan prensi (1887-1908) ve bağımsız Bulgaristan'ın ilk çarı (1908-1918). Babbası I. Ferdinand'ın oğlunun lehine görevi bırakması sonrası III. Boris, 1918 ile 1943 yılları arasında, Bulgaristan çarlığı görevini yapmıştır. Özellikle 1938 yılı ile 1943 yılı arasındaki dönemde, çok fazla dillendirilmese de, çarlık rejimi diktatörlüğe evrilmiştir. 1943 yılında hitler ile yaptığı bir görüşme sonra şüpheli şekilde ölmüştür.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR / BULGARİSTAN-Bulgaristan Veliahtı Prens Boris.
Bulgaristan Posta Kartı. Bulgarca, 14x9 cm.

    Lot No: 309

    Lot: 309

    BALKANLAR / BULGARİSTAN-Bulgaristan Veliahtı Prens Boris. Bulgaristan Posta Kartı. Bulgarca, 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR / BULGARİSTAN-Dönemin Bulgar kabinesi gizli bir toplantıda, 1908. Duvarda Veliaht Prens Boris'in fotoğrafı ve Balkanlar haritası mevcut.
Bulgaristan Posta Kartı. 14x9 cm.

    Lot No: 310

    Lot: 310

    BALKANLAR / BULGARİSTAN-Dönemin Bulgar kabinesi gizli bir toplantıda, 1908. Duvarda Veliaht Prens Boris'in fotoğrafı ve Balkanlar haritası mevcut. Bulgaristan Posta Kartı. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR / SIRBİSTAN-Sırp Kral ve Kraliçenin cesetlerinin saray pencerisinden çıkarılması. Aruncarea cadavrelor Regelui şi Reginei prin ferestra Palatului in gradina. Editura "Fortuna", Bucureşti (Bükreş), Calea Victorici, 38. Union Postale Universelle Romania Carta Postala. Rumence, 13x9 cm.

    Lot No: 311

    Lot: 311

    BALKANLAR / SIRBİSTAN-Sırp Kral ve Kraliçenin cesetlerinin saray pencerisinden çıkarılması. Aruncarea cadavrelor Regelui şi Reginei prin ferestra Palatului in gradina. Editura "Fortuna", Bucureşti (Bükreş), Calea Victorici, 38. Union Postale Universelle Romania Carta Postala. Rumence, 13x9 cm.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR / 6 MAYIS 1876 SELANİK SELİMPAŞA CAMİSİNDE FRANSIZ VE ALMAN KONSOLOSLARIN ÖLDÜRÜLMESİ-Salonique (Selanik), Le Consul Français crucifie le 6 Mai 1876, a la Mosqueee Saatli, Salonica=Salonica The French Consul crucifled on 6 May1876 in the Mosque Saatli. Phototypie Baudiniere, Paris. 14x9 cm. 5 Mayıs 1876 tarihinde kendi rızasıyla Müslüman olan Bulgar bir genç kız Selanik garına gelmiş ve buradan Amerika Konsolosu ve Hristiyan halk tarafından kaçırılmıştır. Amerikan’ın Selanik konsolosu Lazzaro tarafından alıkonulan genç kızın valilik konağına gitmesine izin verilmemesi üzerine 6 Mayıs 1876 tarihinde galeyana gelen Müslüman bir grup Saatli Cami adıyla bilinen Selim Paşa camisinde toplanmıştır. Olayları yatıştırmak maksadıyla camiye giden Fransız ve Alman konsolosları Müslüman halk tarafından, olayın uzaması genç kızın Müslümanlara teslim edilmemesi üzerine öldürmüşlerdir. Askeri tedbirler Vali’nin nasihatlerine rağmen Fransız konsolosu Jules Moulin ve Almanya Konsolosu Eric Abbot'un öldürülmesi Müslümanları haklı iken haksız duruma düşmesine ve sorumluların ağır cezalar almasına sebep olmuştur. Hristiyan kesimin hoşgörüsüzlüğünü açıkça ortaya koymuştur. (Kaynak: Muzaffer Tepekaya)

    Lot No: 312

    Lot: 312

    BALKANLAR / 6 MAYIS 1876 SELANİK SELİMPAŞA CAMİSİNDE FRANSIZ VE ALMAN KONSOLOSLARIN ÖLDÜRÜLMESİ-Salonique (Selanik), Le Consul Français crucifie le 6 Mai 1876, a la Mosqueee Saatli, Salonica=Salonica The French Consul crucifled on 6 May1876 in the Mosque Saatli. Phototypie Baudiniere, Paris. 14x9 cm. 5 Mayıs 1876 tarihinde kendi rızasıyla Müslüman olan Bulgar bir genç kız Selanik garına gelmiş ve buradan Amerika Konsolosu ve Hristiyan halk tarafından kaçırılmıştır. Amerikan’ın Selanik konsolosu Lazzaro tarafından alıkonulan genç kızın valilik konağına gitmesine izin verilmemesi üzerine 6 Mayıs 1876 tarihinde galeyana gelen Müslüman bir grup Saatli Cami adıyla bilinen Selim Paşa camisinde toplanmıştır. Olayları yatıştırmak maksadıyla camiye giden Fransız ve Alman konsolosları Müslüman halk tarafından, olayın uzaması genç kızın Müslümanlara teslim edilmemesi üzerine öldürmüşlerdir. Askeri tedbirler Vali’nin nasihatlerine rağmen Fransız konsolosu Jules Moulin ve Almanya Konsolosu Eric Abbot'un öldürülmesi Müslümanları haklı iken haksız duruma düşmesine ve sorumluların ağır cezalar almasına sebep olmuştur. Hristiyan kesimin hoşgörüsüzlüğünü açıkça ortaya koymuştur. (Kaynak: Muzaffer Tepekaya)

    TLSatıldı
  • BALKANLAR / SIRBİSTAN-1914'te Mačva'da Avusturya mezalimi. Kiril harfli Sırpça. 14x9 cm. Birinci Dünya savaşı esnasında 19 Eylül 1914'te Avusturya Macaristan ordusu ile Sırbistan Kraliyet ordusu dört gün boyunca savaşmıştır, Avusturya ordusu Sırbistan'ın Macva kasabasında sivil hakla yönelik saldırılarda bulunmuştur.

    Lot No: 313

    Lot: 313

    BALKANLAR / SIRBİSTAN-1914'te Mačva'da Avusturya mezalimi. Kiril harfli Sırpça. 14x9 cm. Birinci Dünya savaşı esnasında 19 Eylül 1914'te Avusturya Macaristan ordusu ile Sırbistan Kraliyet ordusu dört gün boyunca savaşmıştır, Avusturya ordusu Sırbistan'ın Macva kasabasında sivil hakla yönelik saldırılarda bulunmuştur.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR - MAKEDONYA-Birinci Dünya Savaşı'nda Makedonya Manastır'da savaşın izleri. Yerlerde ölü insan kemikleri mevcut. Restes de la guerre ches Monastir (Bitola). Rajkoviç ve Kukoviç Kitabevi, Belgrad. Kiril harfli Sırpça ve Fransızca, 14x9 cm.

    Lot No: 314

    Lot: 314

    BALKANLAR - MAKEDONYA-Birinci Dünya Savaşı'nda Makedonya Manastır'da savaşın izleri. Yerlerde ölü insan kemikleri mevcut. Restes de la guerre ches Monastir (Bitola). Rajkoviç ve Kukoviç Kitabevi, Belgrad. Kiril harfli Sırpça ve Fransızca, 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • BALKAN SAVAŞLARI / YUNAN ORDUSU-Bijan Muharebesi veya Üçüncü Yanya Muharebesi görselli Yunanca Propaganda Kart. Yunan komutan Konstantin yüksek bir yerden yenilen Osmanlı ordusuna hükmediyor. 

Chromatopolithografeían Adelfón G. Aspióti Kérkyra. 14x9 cm, Yunanca. 

Bijan Muharebesi veya Üçüncü Yanya Muharebesi, Balkan Savaşları'nda 4-6 Mart 1913 (Jülyen Takvim'de 19-21şubat 1913) tarihlerinde gerçekleşen muharebe. Savaşın sonunda gerçekleşen bu muharebe birçok bakımdan savaşın seyrini değiştirmiştir. Bu muharebede Esat Paşa ve kardeşi Vehip Paşa komutadaydı. Yunan ordusunun başında ise Prens Konstantin ve General Sabuncakis bulunuyordu. Yunan Ordusu Işkodra ile birlikte Balkanlarda direnebilen son Osmanlı Ordusuna, Mart 1913'te Makedonya ve Epir'e girmek için saldırdı. Muharebe sonunda Osmanlı yenildi ve Yanya Epir zaptedildi. Ayrıca Esat Paşa, Berlin Askeri Akademisi'nde beraber eğitim aldığı Veliaht Prens Konstantin'e bu savaş sonunda kılıcını teslim etmiştir.

    Lot No: 315

    Lot: 315

    BALKAN SAVAŞLARI / YUNAN ORDUSU-Bijan Muharebesi veya Üçüncü Yanya Muharebesi görselli Yunanca Propaganda Kart. Yunan komutan Konstantin yüksek bir yerden yenilen Osmanlı ordusuna hükmediyor. Chromatopolithografeían Adelfón G. Aspióti Kérkyra. 14x9 cm, Yunanca. Bijan Muharebesi veya Üçüncü Yanya Muharebesi, Balkan Savaşları'nda 4-6 Mart 1913 (Jülyen Takvim'de 19-21şubat 1913) tarihlerinde gerçekleşen muharebe. Savaşın sonunda gerçekleşen bu muharebe birçok bakımdan savaşın seyrini değiştirmiştir. Bu muharebede Esat Paşa ve kardeşi Vehip Paşa komutadaydı. Yunan ordusunun başında ise Prens Konstantin ve General Sabuncakis bulunuyordu. Yunan Ordusu Işkodra ile birlikte Balkanlarda direnebilen son Osmanlı Ordusuna, Mart 1913'te Makedonya ve Epir'e girmek için saldırdı. Muharebe sonunda Osmanlı yenildi ve Yanya Epir zaptedildi. Ayrıca Esat Paşa, Berlin Askeri Akademisi'nde beraber eğitim aldığı Veliaht Prens Konstantin'e bu savaş sonunda kılıcını teslim etmiştir.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR / SELANİK-29 Nisan 1903 akşamı saat 20:00 civarında Osmanlı Bankası'nın Selanik şubesi Bulgar komitacılarının saldırısına uğradı. Kiril harfli Bulgarca, 14x19 cm, arka yüzü Roma posta damgalıdır.

Bulgar Eksarhlığı’nın kurulmasından sonra Bulgarlar Makedonya’nın Slavca konuşan halklarının yönetimini ele geçirmeyi amaçladılar. Özerk bir Makedon devletinin kurulması amacıyla 1893 yılında Selanik’te İç Makedonya Devrimci Örgütü kuruldu. 20. yüzyılın başında Bulgar ve Yunan eylemciler arasındaki çatışma bölgenin tamamına yayıldı. Makedonya devrimci hareketinden ayrılan bir grup anarşist Selanik’te bazı yerleri bombaladılar.

    Lot No: 316

    Lot: 316

    BALKANLAR / SELANİK-29 Nisan 1903 akşamı saat 20:00 civarında Osmanlı Bankası'nın Selanik şubesi Bulgar komitacılarının saldırısına uğradı. Kiril harfli Bulgarca, 14x19 cm, arka yüzü Roma posta damgalıdır. Bulgar Eksarhlığı’nın kurulmasından sonra Bulgarlar Makedonya’nın Slavca konuşan halklarının yönetimini ele geçirmeyi amaçladılar. Özerk bir Makedon devletinin kurulması amacıyla 1893 yılında Selanik’te İç Makedonya Devrimci Örgütü kuruldu. 20. yüzyılın başında Bulgar ve Yunan eylemciler arasındaki çatışma bölgenin tamamına yayıldı. Makedonya devrimci hareketinden ayrılan bir grup anarşist Selanik’te bazı yerleri bombaladılar.

    TLSatıldı
  • BALKANLAR / BULGARİSTAN-Miss Ellen M. Ston Katerine Cilca Bayan Stone Olayı: 21 Ağustos 1901 tarihinde Amerikalı Protestan misyoner Ellen Maria Stone ile diğer misyoner arkadaşı Katerina Stefanova-Tsilka'nın  İç Makedon Devrimci Örgütü tarafından kaçırılması olayıdır. İki kadın, Osmanlı İmparatorluğu'nda bağlı Bansko ile Yukarı Cuma arasında kaçırıldı. O sırada medya tarafından yaygın olarak görülen olay, sıklıkla "Amerika'nın ilk modern rehin krizi" olarak adlandırılmaktadır. 

Fransızca ve Bulgarca, 14x9 cm.

    Lot No: 317

    Lot: 317

    BALKANLAR / BULGARİSTAN-Miss Ellen M. Ston Katerine Cilca Bayan Stone Olayı: 21 Ağustos 1901 tarihinde Amerikalı Protestan misyoner Ellen Maria Stone ile diğer misyoner arkadaşı Katerina Stefanova-Tsilka'nın İç Makedon Devrimci Örgütü tarafından kaçırılması olayıdır. İki kadın, Osmanlı İmparatorluğu'nda bağlı Bansko ile Yukarı Cuma arasında kaçırıldı. O sırada medya tarafından yaygın olarak görülen olay, sıklıkla "Amerika'nın ilk modern rehin krizi" olarak adlandırılmaktadır. Fransızca ve Bulgarca, 14x9 cm.

    TLSatıldı