Müzayedemize 22 ARALIK PAZAR GÜNÜ, SAAT 19:00'a kadar internet sitemiz üzerinden pey verebilirsiniz. Aynı gün, SAAT 19:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır. Müzayede firmamız satıcılar ile aracılar arasında aracı olup alıcı tarafından kazanılan her ürünün komisyon oranı: %15'dir.
ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.
Tüm ürünlerin kargoda taşıma esnasında oluşabilecek hasarın sorumluluğu tamamen alıcıya aittir. Müzayede firmamız bu konuda kesinlikle sorumluluk kabul etmeyecektir. Ödemeden hemen sonra ürünleri müzayede evimizden aldırabilirsiniz. Alıcı tarafından İstanbul dışından kazanılan ürünler, çerçevelerinden ayrılıp iki parça halinde gönderilecektir.
Müzayedemizdeki lotların her biri müzayede süresince müzayede evimizde görülüp incelenebilir.
!!! ÖNEMLİ !!! Komisyon oranı %15 olup tutarın tamamına %20 KDV oranı eklenecektir.
Komisyon ya da vergi tutarları ile alakalı iadeler kesinlikle kabul edilmeyecektir, kuralların tamamı okunmuş kabul edilir.
*** MÜZAYEDEMİZE SUNULAN ESERLERİN TAMAMI SANAT DANIŞMANIMIZ RESSAM SN. AGOP EGOYAN TARAFINDAN ONAYLIDIR ***
MUİDE ESAD (Sanayii Nefise İnas Bölümü'nün "2" Numaralı Öğrencisi, Osmanlı Dönemi Erken Kadın Ressamlarımızdan) - İstanbul (Çift taraflı) & Ressamın el yazısıyla imzalı ve enfes bir üslûpla yazılıp gönderilmiş şiir ve taziye mektubu
Kağıt üzerine suluboya, çift taraflı, bir taraf Moda, diğer taraf Salacak peyzajı, eski İstanbul'un ruhunu yansıtan çok nadir bir koleksiyonluk sanat eseri,
Özel tasarımlı çift taraflı şık çerçevesinde: (Çerçeve 55x45 cm, resim alanı 29x19 cm; Mektup ve zarf çerçeve 57x37 cm, mektup boyutu 29x19 cm, zarf boyutu 17x9 cm.)
Sol alt köşede Osmanlıca ve Fransızca imzalı ve tarihli,
Provenans: Süreyya Işık Koleksiyonu'ndan sonra I. B. ve M. M. özel koleksiyonları.
MUİDE ESAD (Sanayii Nefise İnas Bölümü'nün 2 Numaralı Öğrencisi, Osmanlı Dönemi Erken Kadın Ressamlarımızdan), müzayedemize sunulan çok andir çift taraflı suluboyası yanı sıra sanatçının mektubu da çerçeveli olarak eklidir,
Besmele ile başlayan mektup, ressamın Süreyya isimli ve önemli bir aileye mensup olduğu anlaşılan arkadaşının oğlu ya da yakını olan Abdurrahman isimli bir şahıs için yazmış olduğu Osmanlıca bir dörtlük ile devam eder:
“Alem-i Faniyye’den Ebedî Aleme sefer etti Abdurrahman
Fetih etsin ona hemen ebvâb-ı cenneti hazret-i Rıdvan
İstikbâline şitâb ile selâm versin melâike ve hurân [i.e., huriler]
Kucaklasın, şâd etsin ruhunu bî-pâyân Nûr-ı Rahmet-i Rahman.
Muide Es’ad.”
Bu dörtlüğün altında ressamın kendi ıslak imzası mevcut olup hemen ardından mektup elkâb ile devam eder. Metin şöyledir:
“Benim canım kardeşim Süreyyacığım!
Millet ve vatana bunca değerli insanlar yetiştirmiş değerli ailenizin [bu] büyük gaybdan [i.e., kayıptan] vakı’ hüzün ve kederimin sözle ta’rifine imkân yoktur!... Zavallı Abdurrahman!... Cenâb-ı Allah’ım ruhunu garîk-i Bahr-i Envâr [i.e., Nur Denizi’ne gark] eylesin, amîn!
Bir kardeşiniz sâfiyyetle bu derin acınıza ben de tamamen iştirâk ediyorum. Onun aziz ruhu, inşallah teâla, Cennet-i Gülistanlar’da sefâsı saadetle seyrân ettikçe Cenâb-ı Rabbü’l-Alemîn size ve bilcümle muhterem akraba û taallukâtınıza mütesellî ve sabr-ı cemîl ve elemsiz, kedersiz, mesud ömürler ihsân buyursun, amîn!
Muhterem efrâd-ı ailenizin bilcümlesine ayrı ayrı başsağlığı diler, cümlenizi Cenâb-ı Vâcîbü’l-Vücûd’un hıfz ve emânetine tevdi’ eylerim benim kıymetli sevgili kardeşim efendim. Fî 6 Mart sene [1]952. Muide.”
Ayrıca mektubun bir de “Hamiş”i vardır [i.e., Not]:
“Muzdarip olduğum Anfluenza sebebiylen bizzat vazifeye ve mütesellîye şitabân olamadığımdan mazûrumun affını hassatiyen dilerim.”.
Çok çok nadir, İstanbul’un ruhunu yansıtabilen ve provenansı ile de göz dolduran enfes bir koleksiyon.
Share
Ask a question
Ask a question
IŞIL ÖZIŞIK (1939-) - Figürlü Peyzaj - 2011
Kağıt üzerine sulu boya,
Çerçeveli ve paspartulu ebat: 54 x 44 cm,
Resim ebadı: 37 x 27 cm,
Sol alt köşede sanatçıdan imzalı
Share
Ask a question
Ask a question
HULÛSİ SARPTÜRK (1920?-1998?) - Figüratif Kompozisyon
Tuval üzerine yağlıboya, nefis varaklı ahşap çerçevesinde,
Çerçeveli ebat: 98 x 80 cm, resim ebadı: 80 x 64 cm,
Haliyle,
Sol alt köşede sanatçıdan imzalı, tarihsiz
Ünlü kadın ressamımız Leyla Gamsız Sarptürk’ün eşi ve sanat tarihimizin önemli köşetaşlarından biri olan 10’lar Grubu’nun kurucularından olan usta ressamdan çok nadir bir başyapıt.
Share
Ask a question
Ask a question
TURHAN SELÇUK (1922-2010) - DSP - Bugüne dek görülmüş en büyük boy Turhan Selçuk eseri!
Amerikan bezi üzerine guaj boya,
170 x 140 cm,
Sağ alt köşede sanatçıdan ümzalı,
Bugüne dek görülmüş en büyük Turhan Selçuk eseri
Share
Ask a question
Ask a question
ARA GÜLER (1928-2018) - 2 adet Ara Güler "1949 İstanbul Fuarı" fotoğrafı (Sanatçının kendisine ait "Ara Güler - Photographer" etiketli)
Ara Güler original fotoğraf (2 adet),
Fotoğraf kağıtlarının arkasında sanatçının kendisine ait “Ara Güler – Photographer” etiketleri mevcut, fotoğrafların sanatçı tarafından postalandığı özel zarfında, zarf Ara Güler tarafından ıslak imzalı, fotoğraflarda özellikle fuarın simgesi haline gelen ikonik dev heykel ön plandadır. Erken dönem Cumhuriyet’in ruhunu yansıtan dönem firmaları (Eczacıbaşı, Konak Oteli Lokantası, Sümerbank vb) fuardaki standtlarında görülmektedir.
Her biri 30 x 20 cm ebadında,
Provenans: Döneminde fuara katılan şirketin eski genel müdürü Özcan Özman özel koleksiyonundan.
İstanbul Spor ve Sergi Sarayı, 3 Haziran 1949 yılında ilk kez “Avrupa Güreş Şampiyonası” için hizmete açıldı. Şampiyona sonrasında, 2 Ekim 1949'da binada ilk organizasyon olan “İstanbul Uluslararası Ticaret ve Sanayi Fuarı” yapıldı.
Share
Ask a question
Ask a question
İLHAN BERK (1918-2008) - Desen 1980
Kağıt üzerine çini mürekkebi,
Çerçeveli, 32x35 cm,
Aynı zamanda ressamlığı ile de oldukça avangard eserlere imza atmış İkinci Yeni'nin şairi İlhan Berk'ten imzalı desen.
Özel C. A. Koleksiyonu'ndan
Share
Ask a question
Ask a question
LÜTFÜ GÜNAY (1924-2020) - Soyut Kompozisyon
Duralite marufle edilmiş vefarklı unsurlarla kolajlanmış yüzeye yağlı boya,
Çerçeveli ebat: 65 x 52 cm, resim ebadı: 55 x 42 cm,
Sol alt köşede sanatçıdan imzalı ve tarihli
Share
Ask a question
Ask a question
ERGİN İNAN (1943-) - Widersinnine Sinnsprüche [i.e., Hikmetli Aykırı Sözler]. Gravür 1984 (Ed. 230/250) - YİNE 230 ADET SINIRLI SAYIDA BASILAN, ELLE NUMARALI VE SANATÇI İMZALI SANATÇI KİTABI İLE BİRLİKTE
El yapımı Hahnemühle kağıda gravür baskı,
Edisyon: 230/250,
Çerçeveli ebat: 36 x 29 cm, resim ebadı: 14 x 11 cm,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı,
Sol alt köşede edisyonlu,
İçinde yine sanatçının 4 adet original gravür baskısı mevcut olan Artist Book’u ile birlikte:
Widersinnine Sinnsprüche = Hikmetli Aykırı Sözler, ARAS ÖREN, ERGİN İNAN, Edition Mariannenpresse, Berlin, 1984. Original deri sırtlı cildinde ve özgün resimli sert kapağında, çok temiz durumda, 4to. (28 x 21 cm), Almanca ve Türkçe çiftdilli, [3], 32, [4] sayfa, 4 adet Ergin İnan gravürü mevcuttur. Kitabın yanında haricen verilen gravür ise (yukarıda detayları bulunan) çerçevesindedir. Kitaptan 230 adet sınırlı sayıda basılmış; 200 adedi Arapça numaralandırılmış ve kalan 30 adedi ise Romen rakamlarıyla numaralandırılmıştır. Resimle beraber gelen ve müzayedemize sunduğumuz bu nüsha Romen rakamlarıyla basılıp numaralandırılan XXX. Yani son nüshadır. Kitap da ayrıca hem yazarı Aras Ören’den hem de ressam Ergin İnan’dan imzalıdır.
Share
Ask a question
Ask a question
SABİHA ZİYA BENGÜTAŞ (1904-1992) - Otoportre
Duralite marufle edilmiş kağıda karakalem ve kuruboya,
Şık ahşap çerçevesinde, 78 x 64 cm (Sn. Agop Egoyan'dan sertifikası mevcuttur),
"Babama yadigârımdır, Çarşamba, 14-9-1922, Büyükada" ithafı ile babası Kaymakam Ziya Bey'e imzalıdır,
Sol alt köşede Osmanlıca imzalı, yüzeyde hafif hasar mevcuttur
Sanayi-i Nefise Mektebi'nin heykel bölümünden mezun olan ilk kadın sanatçı unvanlı Sabiha Ziya Hanım (soonradan Bengütaş), Şeyhülislam Ebülhayır Ahmet Efendi sülalesinden Kaymakam Ziya Bey ile Asime Hanım’ın üç çocuğundan ikincisi olarak dünyaya gelmiştir. İlköğrenimine Eyüp Sultan Reşadiye Numune Mektebi'nde başlamıştır. Babası Ziya Bey’in Şam’da görevlendirilmesi üzerine dört sene sonra ailesiyle birlikte Şam’a giden sanatçı, burada bir yıl Fransız Katolik Mektebi’nde okumuştur.
Ailesinin İstanbul’a dönmesinin ardından Büyükada’da yaşamaya başlayan Bengütaş, ilköğrenimini Köprülü Fuat Paşa Okulu’nda tamamlamıştır. Sanatçı, ailesinin lise eğitimini tamamlaması yönündeki ısrarlarına rağmen sanata olan eğilimi sebebiyle lise eğitimini bitirmeden 1919 yılında İnas Sanayi-i Nefise Mektebi’ne girmiştir. Resim Bölümü’nde Feyhaman Duran’ın öğrencisi olarak başladığı eğitimini, ikinci sene girdiği bir modelaj dersinde kopya ettiği antik büstün heykeltıraş İhsan Özsoy tarafından takdir edilmesi üzerine Heykel Bölümü’nde sürdürmeye karar vermiştir.
Bengütaş yaşadığı bir hastalıktan dolayı heykel eğitimine iki yıl ara vermek durumunda kalsa da hastalığı süresince heykel sanatından kopmayarak 1922 yılında açılan Galatasaray Sergisi’nde bir büst sergilemiştir. Hastalığının ardından okuluna dönen Bengütaş, İnas Sanayi-i Nefise Mektebi’nin kapatılarak Sanayi-i Nefise Mektebi’yle birleştirilmesiyle birlikte eğitimini Sanayi-i Nefise Mektebi’nde İhsan Özsoy’un üç erkek öğrencisi içerisinde tek kız öğrencisi olarak sürdürmüştür.
Bengütaş, 1925 yılında katıldığı üç yarışmanın yanı sıra Sanayi-i Nefise Mektebi heykeltıraşlık öğrencileri arasında Avrupa’ya gönderilecek öğrencinin belirlenmesi için yapılan sınavda da birinci olmuştur fakat kadın olması nedeniyle onun yerine ikinci olan Ratip Aşir Acudoğu gönderilmiştir. Bengütaş, 1926 yılında da Taksim Abide Komisyonu tarafından Taksim Meydanı’na Gazi Mustafa Kemal Paşa namına dikilecek heykelin heykeltıraşı Canonica’nın yanına gönderilecek sanatçının belirlenmesi için yapılan sınavda birinci olmuştur. Osman Nuri Ergin arşivinde yer alan 21 Mart 1927 tarihli, Canonica’ya ithafen Fransızca olarak yazılan mektupta Sabiha Bengütaş’ın birinci, Hadi Bara’nın da ikinci olduğu fakat Bengütaş’ın 22 yaşında genç bir kız olması nedeniyle evlenme ihtimalinin olabileceği belirtilmiştir. Başarabileceğinden kuşku duyulan Bengütaş, yine kadın olduğu için yurt dışına gönderilmek istenmemiştir fakat Atatürk’ün kadın hakları konusundaki fikrini en çok benimseyenlerin başında gelen dönemin Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati araya girerek sanatçının İtalya’ya, Pietro Canonica’nın yanına gönderilmesinin vekâletçe uygun olduğunu belirten evrağı imzalamıştır.
Sabiha Bengütaş, İtalya’ya gitmesinin ardından Canonica ile çok uzun süre çalışmamıştır.Canonica’nın Cumhuriyet Abidesi planlarını hazırlamış olmasından ve döküm kısmının teferruatının Bengütaş’ı ilgilendirmemesinden dolayı sanatçı, Roma Güzel Sanatlar Akademisi’ne yazılarak Ermenegildo Luppi’nin atölyesine devam etmiştir.
İtalya’daki çalışmasının ardından yurda dönen sanatçı, 1930 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’nde düzenlenen Avrupa konkuruna katılmıştır fakat birinci olamamıştır. Çok yönlü bir sanatçı olan Bengütaş, meslektaşı Rezan Ramiz Hanım ile birlikte 1931 yılında düzenlenen güzellik yarışmasında jüri üyeliği de yapmıştır.
Yurda dönüşünün ardından yurt içinde çeşitli sergilere katılmaya devam eden Bengütaş, 1933 yılında Şair Abdülhak Hamit Tarhan’ın torunu Şakir Emin Bengütaş ile hayatını birleştirmiştir. Eşinin diplomat olması sebebiyle çeşitli dönemlerde yurt dışında ikâmet eden sanatçı, birçok müze ve galeri gezerek farklı ülkelerin sanat eserlerini ve sanat anlayışlarını yakından deneyimleme fırsatı elde etmiştir. Eşinin görevi sebebiyle İtalya’da uzun yıllar yaşayan Bengütaş, meslek çalışmalarına burada da devam etmiştir. Eşinin Moskova’da görevlendirilmesi üzerine Moskova’da da bulunan sanatçı, 1938 yılında burada bir sergiye katılmıştır.
Share
Ask a question
Ask a question
HÜSEYİN YÜCE (1928-2015) - Peyzaj
Kontrplak üzerine yağlı boya,
Çerçeveli ebat: 31 x 27 cm, resim ebadı: 16 x 12 cm,
Çerçevesi haliyle,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı
Share
Ask a question
Ask a question
VİÇEN ARSLANYAN (1865-1935) - Osmanlı Dönemi Kemençeci
Kağıt üzerine suluboya,
Çerçeveli ve paspartulu ebat: 52 x 42 cm, resim ebadı: 35 x 27 cm,
Sol alt köşede sanatçıdan imzalı,
Fikret Mualla gibi ünlü ressamları yetiştirmiş, uzun yıllar görev yaptığı Mekteb-i Sultânî [Galatasaray Lisesi] ve pek çok okulda, özellikle de Ermeni Okullarında resim öğretmeni olarak görev yapmış usta ressam, kara kalem, yağlı boya ve sulu boya ağırlıklı çalışmıştır. Aslanyan Osman Hamdi Bey’in müdürlüğü döneminde Sanayii Nefise mektebinde de görev almıştır.
Share
Ask a question
Ask a question
HÜSEYİN DÜZGÜN (1959-) - Peyzaj
Tuval üzerine yağlı boya,
51 x 35 cm,
Sol alt köşede sanatçıdan imzalı
Share
Ask a question
Ask a question
AVNİ ARBAŞ (1919-2003) - Atlı - Litografi (Ed. 122/200)
Fine Art kağıt üzerine litografi,
Edisyon: 122/200,
Çerçeveli ve paspartulu ebat: 60 x 50 cm, resim ebadı: 40 x 30 cm,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı,
Sol alt köşede edisyonlu, tarihsiz.
“Bu atlar, Avni’nin atları
Kuvâyi Milliye atları
Kara kamçı altında ak sağrı dolgun
Titrer burun kanatları
Bu atlar Avni’nin atları”
Nazım Hikmet
“Avni’nin atları, Gericault’nun ya da Delacroix’nın atları gibi, tarihsel bir olayın tablosu içinde yer alır. Ama bu yerin, adı, tarihi, coğrafyası yoktur. Ya da simgesel olarak vardır. Yer, coğrafya, Anadolu bozkırıdır. Bu resimlerdeki atlar binicileriyle birlikte doludizgin gidiyorlardır bozkırda. Geçmişten geleceğe ulaşmak istercesine. Evet, Avni’nin atları, nasıl Gericault’nun, Delacroix’nın, Picasso’nun ya da tüm sanat yaşamı boyunca, ya tek başın ya da binicisiyle, at resimleri, yontuları yapan Marino Marini’nin atlarına benzemiyorsa, o çok sevdiği Orhan Peker’in, yalnızlık ve hüzün dolu beygirlerine de benzemez.”
Share
Ask a question
Ask a question
SELİM TURAN (1915-1994) - Soyut Kompozisyon
Kağıt üzerine karışık teknik,
Çerçeveli ve paspartulu ebat: 50 x 36 cm,
Resim ebadı: 24 x 18 cm,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı,
Provenans: Özel V. U. Koleksiyonu, ardından L. B. Koleksiyonu’ndan
Share
Ask a question
Ask a question
SELİM TURAN (1915-1994) - Soyut Kompozisyon (Hat)
Kağıt üzerine karışık teknik,
Çerçeveli ve paspartulu ebat: 36 x 25,5 cm,
Resim ebadı: 19 x 13 cm,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı,
Provenans: Özel V. U. Koleksiyonu, ardından L. B. Koleksiyonu’ndan
Share
Ask a question
Ask a question
DİNÇER ERİMEZ (1932-) - Soyut Kompozisyon
Tuval üzerine yağlı boya,
85 x 65 cm,
Ahşap çerçeveli,
Dinçer Hoca’nın alışkanlığı olarak eser imzasızdır, fakat tuvalin arkasında imza mevcuttur. Sanatçı kataloğunda benzer iki eser mevcuttur.
Share
Ask a question
Ask a question
METİN ELOĞLU (1927-1985) - Horoz
Tuval üzerine yağlı boya,
Çerçeveli ebat: 48 x 39 cm, resim ebadı: 34 x 26 cm,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı,
Eloğlu’nun birçok şiirinde doğa, arınma ve sığınma yeri olduğu kadar, yaşıyor olmanın hazzının en derin şekilde yaşandığı ve yansıtıldığı bir yerdir. Bazen yaşamdan kopacağını, yani öleceğini anımsayıp neşe
içinde varlıklarını gösteren (örneğin şakıyan, öten) hayvanlara öfke duyduğu da olur:
“Hayatla dolusun tüket içimizdeki şu bıkkınlığı
Denizli horozu gibi uyandır uykulardan”
(“Ölümlü Dünya”, Başlangıç Şiirleri, Eloğlu: 530).
Şair, Horozdan Korkan Oğlan(1961)’dan itibaren ise hayvanlara soyut olarak yer vermiş; doğadaki “görüntü”ler içinde hayvanların da algılarında bıraktığısoyut izleri yansıtmıştır. Ancak bu soyutlukta bile bir teşbih, tariz/tenkit unsuru yakalayarak insanlara onlar üzerinden mesajlar vermiştir.
Share
Ask a question
Ask a question
YAKUT AYVERDİ - Kuşlu Kompozisyon 1998
Tuval üzerine yağlı boya,
95 x 86 cm, ahşap çerçevesinde,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı ve tarihli
Share
Ask a question
Ask a question
CELÂL UZEL (1901-1965) - Otoportre 1933
Kağıt üzerine kuru boya,
Çerçeveli ebat: 53 x 44 cm, resim ebadı: 40 x 31 cm,
Sol alt köşede sanatçıdan imzalı ve tarihli,
İlk resim çalışmalarına Üsküdarlı Cevat ile başlayan sanatçı, İstanbul Öğretmen Okulu’nda Şevket Dağ’ın öğrencisi olur. Erzurum, Edirne ve İzmir’de resim öğretmenliği yapar. Sanatçı resim sanatının geleneksel temalarına dayanan bir gelişim çizgisi izlemenin yanı sıra, 1914 kuşağı empresyonizminin ışık ve biçim anlayışından etkilenmiş; ışığın, biçimleri yalayarak geçtiği; yumuşak fırça darbelerinin birbiriyle kaynaştığı bir üslup benimsemiştir. Geleneksel izlenimcilik anlayışını sürdüren sanatçı; doğayı özellikle de İstanbul manzaralarını içten, duyarlı, hassas bir yaklaşımla yansıtırken Üsküdarlı Cevat tesirindedir. Şevket Dağ’ın etkisiyle ‘iç mekan’ temasını benimserken daha kontrollü bir düzen anlayışı, net biçimleme özelliği yansıtır. Ayasofya, Topkapı Sarayı, Şehzadeler Odası gibi iç mekan konulu eserlerinde mimari kurgunun yapısallığını öne çıkaran perspektif oyunlarıyla, dış mekandan içeri süzülen ışık huzmeleriyle, süsleme öğelerindeki ayrıntılı tavrıyla bu geleneğin duyarlı bir uygulayıcısı olduğunu ortaya koyar. Yoğun renk ve ışık etkisi taşıyan peyzajlarında coşkulu ve dinamik bir hava sezilirken tüm eserlerinde fark edilen belirleyici tema ‘psikolojik boyuttur’. (Ankara Resim ve Heykel Müzesi).
Share
Ask a question
Ask a question
FATİH URUNÇ (1966-2012) - Kolbastı
Duralit üzerine yağlı boya ve karışık teknik,
Çerçeveli, 54 x 39 cm,
Üst köşede sanatçıdan imzalı ve tarihli,
Türk resim sanatının “Outsider”ı Fatih Urunç’tan kendi üslubunu yansıtan ve yeniliklerle dolu figüratif bir çalışma
Share
Ask a question
Ask a question
LÜTFÜ GÜNAY (1924-2020) - Nü (1998)
Kağıt üzerine karışık teknik,
Çerçeveli, 74 x 55 cm,
Sol alt köşede sanatçıdan imzalı ve tarihli
Share
Ask a question
Ask a question
MUSTAFA ASLIER (1926-2015) - "3,5" Gravür (Ed. 37/150) 1966
Kağıt üzerine gravür,
Çerçeve boyutu: 44 x 35 cm, resim boyutu: 27 x 17 cm,
Sağ alt köşede sanatçidan imzalı ve tarihli, sol alt köşede edisyonlu
Share
Ask a question
Ask a question
İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - İşçiler (Tiglat'ın "Kartlar" Serisinden) (1982)
Tiglat Ofset tarafından hazırlanan “Kartlarda Ünlü Türk Ressamları” serisinden,
Leaflet kart üzerine renkli offset taşbaskı,
Çerçeveli ebat: 27 x 25 cm, resimli alan: 16 x 14 cm,
Sağ alt köşede sanatçı tarafından imzalı ve tarihli (1982)
Share
Ask a question
Ask a question
İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - İşçiler (Tiglat'ın "Kartlar" Serisinden) (1982)
Tiglat Ofset tarafından hazırlanan “Kartlarda Ünlü Türk Ressamları” serisinden,
Leaflet kart üzerine renkli offset taşbaskı,
Çerçeveli ve paspartulu ebat: 32 x 27 cm, resim ebadı: 21 x 15 cm,
Sağ alt köşede sanatçı tarafından imzalı ve tarihli (1982)
Share
Ask a question
Ask a question
MUSTAFA ALTINTAŞ (1946-2024) - Abduction from the Seraglio - Mozart [i.e., Saraydan Kız Kaçırma - Mozart] - Litografi 1999 (Ed. 8/98)
Kağıt üzerine litografi,
“Osmanlı Devleti’nin 700. Kuruluş Yıldönümü” anısına hazırlanmış özel kırmızı büyük boy ipek föyünde,
Föy ebadı: 58 x 50 cm, resim ebadı: 48 x 48 cm,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı ve tarihli, sol alt köşede esiyonlu (Provenans: M. K. Özel Koleksiyonu).
Mustafa Altıntaş, 15 Haziran 1946'da Akşehir, Türkiye'de doğdu. Sanat eğitimine Ankara'da Gazi Eğitim Enstitüsü öğretmen yetiştirme kolejinde başladı ve eserleri çeşitli sergilerde sergilendi. 1970 yılında Paris'te okumak için Fransız bursunu kazandı ve Cite Internationale Des Arts'ta bir stüdyoya girdi. Paris'te "E.N.S.B.A" Güzel Sanatlar Akademisine kaydoldu ve Gustave Singier ve Jean Bertholle stüdyolarında resim ve anıtsal resim eğitimi aldı.
1977-1980 yılları arasında Sorbonne Üniversitesi Sinema Sanatları Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı ve sinema estetiği ve tarihçi Jean Mitry, Eric Rohmer ve Jean Rouch gibi ünlü isimlerin öğrencisi oldu. Birçok belgesel ve deneysel filminden bazıları uluslararası festivallerde gösterildi. Yüksek disiplinli plastik sanat eserleri, 1970 yılından bu yana Fransa'da ve diğer Avrupa ülkelerinde uluslararası bienal ve festivallerde ve birçok tek kişilik sergide ve karma sergilerde sergilendi. Altıntaş'ın resimleri Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, İsviçre, Finlandiya ve Türkiye'de özel ve resmi koleksiyonlarda bulunmaktadır. Altıntaş, 2015 yılında IMOGA’da baskı resim çalışmaları yaptı. Sanatçı, Paris, İstanbul ve Bodrum arasındaki dönemlerini bu şehirlerdeki stüdyolarında çalışarak paylaştı. Mustafa Altıntaş, Pietrasanta'da (İtalya) "Internationale Sculptures Parc" da dahil olmak üzere bir anıtsal heykel projesi için çalıştı. Altıntaş, 2024 yılında vefat etti. (Kaynak: IMOGA).
Share
Ask a question
Ask a question
HALDUN NAZİKER (1945-) - Soyut Kompozisyon
Mukavva üzerine yağlı boya,
Çerçeveli ve paspartulu ebat: 48 x 41 cm, resim ebadı: 33 x 27 cm,
Sağ üst köşede sanatçıdan imzalı
Share
Ask a question
Ask a question
AYLA YAKICI (1956-) - Duyumsamalar (Soyut Kompozisyon) 2013
Tuval üzerine yağlı boya,
100 x 70 cm,
Sağ alt köşede ve tuval arkasında sanatçıdan imzalı,
EVRENİN SONSUZLULUĞU VE SOYUT SANAT BİRLİKTELİĞİ: Sanatsal sürecinde; vrenin sonsuz hedefleri ile estetik var oluşu irdeler. Öz fonksiyon ilişkisinde ne neden niçin sorularını ruhsal özgürlüğünün dengelerinde arar. Kavramlar ve imgelerini içselleştirerek sonsuz hareket ve oluşum çeşitliliği yaratır. Biçimler ve ritimler enerjilerin zengin donanımlarını kendine çeker. İfadelerdeki anlamlar ışığın ve rengin zengin armonileriyle ahenklerde etki tepki dönüşümünü sağlar. (Kaynak: Lebriz).
Share
Ask a question
Ask a question
İSMAİL GÜLGEÇ (1947-2011) - İsimsiz Karikatür
Schöller kağıt üzerine ekolin sulu boya,
62 x 47 cm,
Çerçeveli ve paspartulu
Share
Ask a question
Ask a question
ZEKİ FINDIKOĞLU (1946-2023) - Summer Haze Seat (1978)
Kağıt üzerine serigrafi,
70 x 58 cm çerçeveli ebat,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı ve tarihli, sol alt köşede edisyonlu,
İznik'in Boyalıca Kasabasından bir ailenin çocuğu olan sanatçı 1965 senesinde Devlet Güzel Sanatlar Akademisine (Mimar Sinan Üniversitesi) kabul edildi.
Türkiye'nin en tanınmış ressam ve hocalarından olan Bedri Rahmi Eyüboğlu, Neşet Günal ve Adnan Coker atölyelerinde eğitimini tamamladıktan sonra,1973 senesinde The George Washington Universitysi`ne davet edilen sanatçı Amerika Birleşik Devletlerine doktora yapmak için gitti. 1975`te eğitimini tamamladıktan sonra University of District of Columbia`ya Profesör olarak giren Zeki Fındıkoğlu, ABD dört değişik üniversitede Profesör ve Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1990`dan bu yana Maryland Eyaleti Üniversite siteminin bir parçası olan Montgomery College`de Güzel Sanatlar, Computer Graphics, Tiyatro ve Müzik bölümlerinin başkanlığını yapmaktadır.
Share
Ask a question
Ask a question
TUĞBA SÖNMEZ (1975-) - "Lütfen" 2008
Tuval üzerine yağlı boya,
100 x 90 cm,
Sağ üst köşede sanatçıdan imzalı ve tarihli
Share
Ask a question
Ask a question
BANU TAŞKENT (1989-) - İsimsiz Kompozisyon (Geometrik Soyutlama, OpArt ve Evren Tasarımı) 2012
Tuval üzerine akrilik boya,
Çerçeveli ebat: 90 x 80 cm, resim ebadı: 79 x 69 cm,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı, (tuvalin üzerinde minimal hasar mevcut)
“Geometrik soyutlama, Opart ve Evren Tasarımını birleştirerek kapılar oluşturmaktayım. Bu kapıların ardında ise o an hayal ettiğim asıl evim, yani doğa vardır. Klasik ve güncel olanı birbiriyle bağdaştırıp yeni bir görsel deneyim sunmaktayım. Açtığım kapılar gitmek istediğim ya da kendi hayalimde olan manzaralara açılır. Bu yüzden eser isimleri, resmin bittiği saat ve dakikadır. Çünkü, o an resmin içinde, kendi manzaramda bulurum kendimi.” (Kaynak: Sanatçının Nazlı Işık ile yapmış olduğu bir röportajdan).
Share
Ask a question
Ask a question
M. OKTAY GÜLTEKİN (1934-2015) - Figürlü Peyzaj: Külhan Sokak - Toptaşı, Üsküdar 2011
Tuval üzerine yağlı boya,
Çerçeveli ebat: 70 x 61 cm, resim ebadı: 59 x 49 cm,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı ve tarihli,
M. Oktay Gültekin, ortaokulu Saint Joseph, liseyi Saint Benoit'da okumuştur. Uzun zaman karikatür ve resim üzerine çalışmıştır. Almanya- Köln'de dört sene grafik tasarımcılığı yapmış, 1964 yılında yurda dönmüştür. 1980 yılına kadar Teşvikiye'de kişisel stüdyosunda iç mimari dekorasyon üzerine çalışmıştır.
Share
Ask a question
Ask a question
YURDAER ALTINTAŞ (1935-2019) - "1452" - Serigrafi (Ed. 102/150)
Kağıt üzerine serigrafi,
Çerçeveli, 73 x 53 cm,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı, sol alt köşede edisyonlu
Share
Ask a question
Ask a question
YURDAER ALTINTAŞ (1935-2019) - Soyut Figüratif Kompozisyon (1998)
Duralit üzerine yağlı boya ve karışık teknik,
Çerçeveli, 34 x 31 cm,
Alt kısımda sanatçıdan imzalı ve tarihli
Share
Ask a question
Ask a question
NUMAN PURA (1907-1989) - Peyzaj
Kağıt üzerine sulu boya ve karışık teknik,
Çerçeveli ebat: 38 x 28 cm, resim ebadı: 31 x 20 cm,
Sol alt köşede sanatçıdan imzalı
Share
Ask a question
Ask a question
NUMAN PURA (1907-1989) - Natürmort
Kağıt üzerine karışık teknik,
Çerçeveli ebat: 53 x 38 cm, resim ebadı: 32 x 24 cm,
Sol alt köşede sanatçıdan imzalı, çerçevenin arkasında sanatçının el yazısıyla adresi mevcut
Share
Ask a question
Ask a question
MÜBECCEL LEYLABADİ ÇALTOLU (1926-2018) - Peyzaj: Deniz Kıyısında Renkler Bahçesi ve Palmiyeler
Tuval üzerine yağlı boya,
61 x 45 cm,
Sol alt köşede sanatçıdan imzalı
Share
Ask a question
Ask a question
MÜBECCEL LEYLABADİ ÇALTOLU (1926-2018) - Figüratif Kompozisyon
Tuval üzerine yağlı boya,
Çerçeveli, 68 x 55 cm, resim ebadı: 52 x 40 cm,
Sol alt köşede sanatçıdan imzalı,
1953'de İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Cemal Tollu Atölyesi'nden mezun oldu. 1958-1980 yılları arasında Tahran ve haricen Avrupa ülkeleri ile ABD'de bulunan ressam, ilk kez arkadaşları ile birlikte Fransız Konsolosluğu'nda düzenlenen "Yedi Kişi Resim Sergisi"'ni açtı. Peyzaj, portre ve natürmortun kompozisyonu olan çalışmalarında çoğunlukla yağlıboya ve akrilik kullanan sanatçının aynı zamanda şiir çalışmaları da vardır.
Share
Ask a question
Ask a question
HALUK NAZMİ DAGA (1924-2010) - Soyut Kompozisyon (2003)
Kağıt üzerine karışık teknik,
Çerçeveli ve paspartulu ebat: 65 x 49 cm,
Resim ebadı: 50 x 35 cm,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı ve tarihli
Share
Ask a question
Ask a question
MELTEM KURTOĞLU (1975-) - Soyut Kompozisyon 2022
Tuval üzerine yağlı boya,
80 x 60 cm,
Sol alt köşede sanatçıdan imzalı ve tarihli
Share
Ask a question
Ask a question
EROL KINALI (1944-) - Sarı Kız Efsanesi
Duralite marufle kağıt üzerine yağlı boya,
Çerçeveli ebat: 45 x 36 cm, resim ebadı: 31 x 24 cm,
Sol alt köşede sanatçıdan imzalı,
Mitolojik adıyla İda olan Kaz Dağları’nda geçen bir Türkmen efsanesi olan Sarı Kız, eserde enfes renklerle sırtında bağlaması, önünde kazları ve gökteki ay ile tasvir edilmiş. Sanatçının başyapıtlarından biri.
2018 yılında İş Sanat Koleksiyonu’na giren sanatçı Erol Kınalı, esimlerinde insan-zaman-mekan ilişkisini soyut bir dille irdeler. Renkli dışavurumcu pentürlerinin yanı sıra soyut geometrik düzenlemeler de yapan sanatçının yapıtlarında süreç, değişkenlik, oluş ve hareket esastır. (Kaynak: Ankara Resim ve Heykel Müzesi).
Share
Ask a question
Ask a question
HASAN PEKMEZCİ (1945-) - Litografi (Ed. 11/20)
Fedrigoni kağıt üzerine serigrafi,
Edisyon: 11/20
Çerçeveli, 48 x 36 cm,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı ve tarihli,
“Sn. Savcı’ya” şeklinde ithaflı
Share
Ask a question
Ask a question
FERİDUN FİKRİ UĞUR (1950-) - Soyut Kompozisyon
Dokulu kağıt üzerine sulu boya,
Çerçeveli ebat: 80 x 56 cm, resim ebadı: 69 x 46 cm,
Sol alt köşede sanatçıdan imzalı,
Hollanda’da atölyesi bulunan ressamın daha çok suluboya alanında verdiği nadir bir eser.
Share
Ask a question
Ask a question
ADİL SALİH (1965-) - "Karşılaşma ya da Baba Sohbet" 1993
Tuval üzerine yağlı boya,
Çerçeveli ebat: 60 x 46 cm, resim ebadı: 46 x 33 cm,
Alt kısımda sanatçıdan imzalı, ayrıca tuval arkasında da imza mevcuttur
Share
Ask a question
Ask a question
PERRAN ATAMDEMİR (1920-?) - Çiçekli Kompozisyon 1990
Tuval üzerine yağlı boya,
Çerçeveli ebat: 60 x 51 cm, resim ebadı: 46 x 37 cm,
Sol alt köşesinde sanatçıdan imzalı ve tarihli,
Tuval bezi arkasında “Ankara Güzel Sanatlar Galerisi”’ne ithaflı (1991)
Share
Ask a question
Ask a question
ABİDİN DİNO (1913-1993) - Biçimden Öte-Dizi = Beyond Form-Series 1990 (Eczacıbaşı Limitli Seramik Baskı)
Seramik üzerine limitli Eczacıbaşı baskı,
Çerçeveli ebat: 58 x 43 cm, resim ebadı: 42 x 28 cm,
Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo Tesisleri’nde sadece 1000 adet üretilmiştir.
Share
Ask a question
Ask a question
KADİR ABLAK (1974-) - Bir Metropolün Anatomisi 2022 (Ed. 1/30)
Tuvale marufle dokulu kağıt üzerine ipek baskı,
Edisyon: 1/30,
Çerçeveli, 103 x 74 cm,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı ve tarihli,
Sol alt köşede edisyonlu
Share
Ask a question
Ask a question
İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU (1952-) - Soyut Kompozisyon - 2007 (Ed. E/A)
Kağıt üzerine litografi,
Edisyon: E/A,
Çerçeveli, 68 x 53 cm,
Sağ alt köşede sanatçıdan imzalı ve tarihli, sol alt köşede edisyonlu
Share
Ask a question
Ask a question