Mustafa Kemal Atatürk'ün Heyet-i Temsiliye namına çektiği telgraf ve madalyalı fotoğrafından, Deniz Gezmiş'in bugüne dek görülmemiş orijinal fotoğraflarına, çok nadir Osmanlıca belgelerden orijinal Kurtuluş Savaşı fotoğraflarına ve daha pek çok nadir kitap, kartpostal, tarihi belge ve piyangodan oluşan yeni müzayedemize 28.11.2022 günü saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.
!!! ÖNEMLİ !!! Komisyon oranı %20 olup tutarın tamamına %18 KDV oranı eklenecektir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.
Komisyon ya da vergi tutarları ile alakalı iadeler kesinlikle kabul edilmeyecektir, kuralların tamamı okunmuş kabul edilir
[OSMANLI BAYRAKLARININ TARİHSEL SÜREÇTEKİ FORMLARI] Târîhu'l-'alemi'l-'Osmânî. [i.e. Osmanlı bayraklarının tarihi]
AHMED TEVFİK TEYMÛR PAŞA, (Ahmed b. İsmâîl b. Muhammed Kâşif et-Teymûr), (1871-1930), Al-Matbaatu's-Selefiye, Kahire, [AH 1347] = 1930.
Özgün kırmızı karton kapağında, arka kapakta Türk bayrağının Cumhuriyet'ten sonraki son formu mevcut, 24 x 17 cm, Arapça, 18 sayfa, 8 adet numarasız levha Osmanlı - Türk bayrakları vb). Künye sayfasında Ermeni kitapçı etiketi: Arapça ve Fransızca olarak çift dilli (Librairie J. E. Sarkis & Fils., Le Caire). Çok temiz durumda.
Mısırlı edip, entelektüel ve tarihçi Ahmed Teymur Paşa'nın din, dil, edebiyat, lugat, biyografi ve tarih gibi çeşitli sahalarda yazmış olduğu onyedi kitaptan altıncısı ve tarih boyunca Türk bayraklarının formları üzerine yazmış olduğu bu çok nadir risalenin ilk ve tek baskısı. 5 Kasım 1871'de Kahire'de doğan Ahmed Teymûr Türkçe ve Farsça'yı Hasan Abdülvehhâb'dan öğrendi. Beş yıl devam ettiği Fransız okulunda Fransızca'nın yanı sıra Batı kültürünü yakından tanıma imkânını buldu. Dinî ve aklî ilimlerde Muhammed Mahmûd eş-Şinkītî, Hasan et-Tavîl, Rıdvân Muhammed el-Mahallâtî, Allâme Tâhir el-Cezâirî ve Muhammed Abduh gibi döneminin ünlü âlimlerinden faydalandı.
Ünlü kütüphanesini 1901'de kurmaya başladı. Bunun için Kahire'de özel bir kütüphane binası yaptırdı ve burayı modern bir şekilde tanzim etti. Vaktinin çoğunu burada geçirdiğinden kendisi için de iki oda ilâve ettirdi. Kütüphanesinden faydalanmak isteyenlere rahat çalışma imkânı vermek için gayret gösterdi. Bu kütüphanenin koleksiyonunu, bir yandan elinde kıymetli eserler bulunan kişilere büyük meblağlar ödeyip bunları satın alarak, diğer yandan İstanbul ve Avrupa'nın muhtelif kütüphanelerindeki yazmaların mikrofilmlerini temin ederek zenginleştirdi. Bir kısmı müellif hattı olmak üzere yarısından çoğu yazma eserlerden meydana gelen 20.000 ciltlik değerli bir koleksiyona sahip bulunan bu kütüphaneyi Mısır Millî Kütüphanesi’ne (Dârü’l-kütübi'l-Mısriyye) vakfetti.
-- Osmanlı tarihi Tasarım Sanat Bayrak Sancak Alem
[KAHVE KÜLTÜRÜ] Kahve ağacı [OSMANLICA KİTAP] 1914 tarihli
Cilt 3, Ticaret ve Ziraat Nezareti Kitaphanesi, 1330 [1914] tarihli, 23 x 15 cm, 15 sayfa. Kapağı yoktur , 11. sayfada okuyucu karalaması vardır, harici temizdir. Çok nadir.
Kahve ağacının tarifi, kahvenin hasatı gibi konularda bilgi verir.
[OSMANLICA KİTAP] Vatansız adam, EDWARD EVERETT HAIL, Resimli Ay Matbaası, İstanbul, 1928
Vatansız Adam, EDWARD EVERETT HAIL, Resimli Ay Matbaası, Türk Limited Şirketi Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vakalete Halk Terbiye Şubesi, İstanbul, 1928,15 x 11 cm, 62 sayfa. Sırt kısmında aşınmalar mevcuttur, kapağın iç kısmında okuyucu notları vardır, harici temizdir.
"Muallimlere meccanen tevzi' edilmek üzere Maarif Vekaleti tarafından tab' edilmiştir."
[TÜRK SİYASİ TARİHİ] C.H.F.(Cumhuriyet Halk Fırkası) Nizamnamesi ve Programı Fırkanın 10 Mayıs 1931'de toplanan üçüncü Büyük Kongresi tarafından kabul edilmiştir. 1931, Ankara, T.B.M.M Matbaası
23 x 15 cm, 40 sayfa, karton kapaklı, fishirtli, temiz durumda kitap.
Az Şekerli, SAİT FAİK ABASIYANIK, Varlık Yayınları, İstanbul, 1954. (İlk Baskı)
17 x 12 cm, 107 sayfa, kondüsyonu iyi durumdadır.
Mahkeme Kapısı, SAİT FAİK ABASIYANIK, Varlık Yayınları, İstanbul, Nisan 1956. (İlk Baskı)
17 x 12 cm, 93 sayfa, sırt kısmında yıpranma mevcuttur, harici kondüsyonu iyi durumdadır.
Kayıp aranıyor, SAİT FAİK ABASIYANIK, Varlık yayınları, Ekim 1953. (İlk Baskı)
17 x 12 cm, 103 sayfa, kondüsyonu iyi durumdadır, ilk sayfada tarih yazılıdır.
Mahalle Kahvesi, SAİF FAİK ABASIYANIK, Varlık yayınları,İstanbul, Ocak 1950. (İlk Baskı)
17 x 12 cm, 111 sayfa, sayfa kenarlarında çeşitli yıpranmalar ve sararmalar mevcuttur, birinci, ikinci ve son sayfada okuyucu tarih ve ismi yazılıdır, harici kondüsyonu iyi durumdadır.
Ali Nizâmi Beyin Alafrangalığı ve Şeyhliği, ABDÜLHAK ŞİNÂSİ HİSAR, Hilmi Kitabevi, İstanbul, 1952. (İlk Baskı)
19 x 13 cm, 118 cm, sayfa kenarlarında yıpranmalar mevcuttur, ilk sayfa ve arka kapağın iç kısmında okuyucu ismi ve tarih mevcuttur, harici kondisyonu iyi durumdadır.
[OSMANLICA SÖZLÜK] Lügat-ı Ecnebiyye [CİLTLİ]
Lisan-ı Osmani'de Müsteâmel Lügat-ı Ecnebiyye, ALİ SEYDİ, Matbaa- i Reşadiye,Dersaadet, 1327.14 x 10 cm,215 sayfa, bez ciltli, kapakta desenler bulunmaktadır.
[Ebru kapaklı kaside kitabı] Kaside-i Ulya
22 x 15 cm 16 sayfa. Kapak kenarlarında yıpranmalar mevcuttur, iç sayfalarda yazıları engellemyen sararmalar mevcuttur.
[EL YAZMASI] 26 sayfa, derkenarlı Arapça el yazma, deri cildinde
18 x 13 cm, gofreli cilt, kapaktan yara almıştır.
İLK BASKI - KEMAL TAHİR (1910 - 1930)
Göl İnsanları, KEMAL TAHİR [İLK BASKI], Martı Yayınları, İstanbul, 1955. 17 x 12 cm, 190 sayfa, sırt kısmında aşınma vardır, ilk sayfada okuyucu imzası mevcuttur, harici durumu temizdir.
İLK BASKI - FAY KIRBY (1926- 1990)
Türkiye'de Köy Enstitüleri, FAY KIRBY, [İLK BASKI], İmece Yayınları, Ankara, 1962. 23 x 16 cm, 388 sayfa, kapakta ve ilk sayfada Remzi Ekiz İlköğretim müfettişi damgası mevcuttur, kapak kenarları kırılmış, harici durumu oldukça temizdir.
Bayan Fay Kırby 1926'da Amerika'da Boston yakınında doğmuş, Cornell ve Columbia Üniversitelerinde yüksek öğrenim görmüştür. Kırby, 1947-1950 yılları arasında Türkiye'ye gelmiş, 1954'e kadar kalarak tüm illerini dolaşmış birçok belde ve köy görmüştür. Özellikle doğu illerinde incelemeler yapmıştır. Kırby, 1990 yılının 17 Nisan günü Ankara'da kalp rahatsızlığından yaşamını yitirmiştir.
İLK BASKI - ATTİLÂ İLHAN
Bela Çiçeği, ATTİLÂ İLHAN, Ataç Kitabevi,İstanbul, 1962. 17 x 12 cm, 93 sayfa, kondisyonu iyi durumdadır.
İMZALI - BURHAN ARPAD (1910 - 1994)
Operet 8 tablo, BURHAN ARPAD [İMZALI - İTHAFLI], İzlem Yayınları, İstanbul, 1964. 17 x 12 cm, 64, [16] sayfa, kondisyonu iyi durumdadır. "Mehmet ..'ne en iyi dileklerimle" ibaresiyle imzalanmıştır.
[SOFYA BASKISI] NAZIM HİKMET - Zoya (Üçüncü Baskı) 1959 Sofya Baskısı
Zoya, NAZIM HİKMET, Narodna Prosveta Devlet Neşriyatevi, Sofya, 1959 17 x 12 cm, 26 sayfa. Faşist istilacılara karşı savaşta kahramanca ölen Sovyetler Birliği kahramanı Zoya Kosmodemyanska'nın bir destanıdır. Anayurt harbinde birçok Sovyet gençleri gibi on sekiz yaşındaki Zoya'nın da düşmanın cephe gerisinde kahramanca savaşı ve ölümü, Alman faşistlerinin barbarlıkları büyük şair tarfından bu destanda canlı tablolar halinde tersim edilmektedir.
Sovyet etkisi altında kalan komünist Bulgaristan'ın devlet yayınevi olan Narodna Prosveta, Bulgaristan'da yaşayan Türkler'in çok sayıda Türkçe kitap bastığı bir yayıneviydi.Narodna Prosveta birçok Sovyet ülkesinde olduğu gibi sosyalist rejimin ideolojik bir aygıt olarak gördüğü “basın-yayın” faaliyetinin Bulgaristan’daki temsilcisiydi. Narodna Prosveta, totaliter dönem Bulgaristan’ında basın yayın faaliyetlerindeki devlet kartelinin de adıydı ancak Bulgaristan Türkleri için başkaca anlamlar ifade etmekteydi. Bulgaristan Türklerinin edebiyat faaliyetlerinde birlikte yaşadıkları komşu millet tarafından akredite edildiklerini, yayın faaliyetlerinde belli bir disiplini yakaladıklarını ve devlet nezdinde dikkate alındıklarını ifade eden bir meşruiyet zeminiydi aynızamanda. Yayınevinin ideolojik kimliğinden ve Türkçe yayınların muhtevasındaki rejim tasallutundan ileride rahatsız olmayacak Bulgaristan Türk edebiyatçısı oldukça azdır ancak yayınevinin şeklen de olsa Türkçeye yol vermiş olması ve bu suretle de bölgedeki Türk edebiyatına o dönemde can suyu sunmuş olması, bugün herkesin hemfikir olduğu bir husustur.
DEVLET MATBAASI'NIN FEVZİ PAŞA'YA ÖZEL HEDİYE MAROKEN CİLDİNDE - Türk Edebiyatı Nümûneleri "Menşe'lerinden Onuncu Hicret Asrına Kadar" HIFZI TEVFİK (GÖNENSAY), HAMAMİZADE İHSAN, HASAN ALİ (YÜCEL), 24x17 cm, 400+5 Sayfa, Birinci Cilt. (Bu kadar çıkmıştır.) İstanbul, Milli Matba'a, 1926
Kitabın Türk Edebiyat tarihi açısından genel anlamdaki değeri yanında müzayedeye çıkarılan nüshanın iki özelliği daha vardır.: * Ön kapakta altın yaldız gömme "Erkân-ı Harbiyye-i Umumiyye Reisi Müşir Fevzi Paşa Hazretlerine" ve "Devlet Matba'ası" yazılarından bu nefis cildin özel olarak yapıldığı anlaşılmaktadır.
*Kitabın sayfaları üzerinde kırmızı ve siyah kurşun kalemle Arap ve Lâtin harfleriyle incelemeler, çalışmalar yapılarak şerhler düşülmüş, önemli tashihler yapılmıştır. Ancak ciltlenme sırasında bazı sayfalarda satır sonları (99 ve 115 s. gibi) giyotinle kesilmiştir. Bu durum şerhlerin Fevzi Paşa'ya ait olması ihtimalini güçlendirerek onun edebiyatla bu derece yakın ilgisi hakkında bir kanıt olmaktadır.
Devlet Matbaası'nın "Erkân-ı Harbiyye-i Umumiyye Reisi Müşir Fevzi Paşa Hazretlerine" özel olarak hazırladığı defne yapraklarından zafer çelengi biçiminde cetveller çekilip, ortasına beyzi süslemeler, köşelerine gömme çiçekli köşebentler konulmuş, kenarları varak altın kaplı siyah maroken zülvecheyn nefis cildi içinde.