Mustafa Kemal Atatürk'ün Heyet-i Temsiliye namına çektiği telgraf ve madalyalı fotoğrafından, Deniz Gezmiş'in bugüne dek görülmemiş orijinal fotoğraflarına, çok nadir Osmanlıca belgelerden orijinal Kurtuluş Savaşı fotoğraflarına ve daha pek çok nadir kitap, kartpostal, tarihi belge ve piyangodan oluşan yeni müzayedemize 28.11.2022 günü saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.
!!! ÖNEMLİ !!! Komisyon oranı %20 olup tutarın tamamına %18 KDV oranı eklenecektir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.
Komisyon ya da vergi tutarları ile alakalı iadeler kesinlikle kabul edilmeyecektir, kuralların tamamı okunmuş kabul edilir
[TÜRK TIP TARİHİ] Sıhhat ve İçtimai Muavenet Müfettişi Çanakkale hükümet tabibi Dr. B. İsmail Hakkı'nın 1937 senesinde İzmir Tire kazasında yaptığı incelemeleri kaydettiği defter
20 x 15 cm, 20 yaprak Latin ve Arap harfli el yazısı defter temiz durumdadır.
El yazısıyla hazırlanmış içtimâi meseleler içeren mecmua, içerisinde "Tayyare ve Tayyarecilik", "Kuvve-i kanuniye" ve Piyer Loti'nin bir yazısı mevcut
28 x 21 cm ilk sayfası ve kapağı eksik. 17 sayfadan oluşur
Yüksek Mühendis Mektebi Matbaası Osmanlıca el yazması fizik defteri
25x16.5 cm, kapak kısmında yırtık ve sararmalar mevcuttur. Tarihsiz
Yüksek Mühendis Mektebi Matbaası Osmanlıca el yazması kimya defteri
25x16.5 cm, kapak kısmında ve bazı iç sayfalarda yırtıklar ve sararmalar mevcuttur.
[Gebze Kaymakamı (1919-1920) Nurettin Özelçi’nin terekesinden] Nurettin Özelçi 1935 Yılı günlüğü (ajandası üzerinde) ve kartviziti
13 x 8 cm ve 9 x 5 cm Osmanlıca ve Latin harfleriyle tutulmuş notlardan oluşan ajanda.
[ERKEN CUMHURİYET DÖNEMİ]
[KIZILAY DEFTER / OSMANLICA] Hilal-i Ahmer Cemiyeti Mektep Defteri
25 x 20 cm, Toplamda 18 sayfadan oluşan Osmanlıca el yazılı defter
Osmanlıca el yazması sanat tarihi ders defteri 1936 tarihlidir, ödünç verilen kişi tarafından imzalanmıştır
20 x 15 cm, kapakta yırtıklar mevcuttur, harici temiz durumdadır.
Ermenice el yazması defter 1942
19 x 14 cm, kapağında hafif sararmalar mevcuttur, harici çok temizdir. 50 sayfadır.
M. Bostandjian'a ait Ermenice el yazması defter 2.10.1936
20 x 14 cm, 44 sayfadır.
M. Bostandjian'a ait Fransızca el yazması geometri defteri 1 October 1915
21 x 15 cm, 50 yaprak
Osmanlı dönemi hüsn-i hat meşki, yeşil kâğıt üzerine celi sülüs karalama yapılmış, hâliyle
21 x 14 cm
Necati Memduh Muhtırası / Osmanlıca Ajanda 3. Sene Hicrî 1340 = Milâdî 1924
Tertip ve neşr edenler: Ticaret Mekteb-i Aliyyesi mezunlarından Necati Memduh Biraderler
Orijinal estetik Osmanlı deri cildinde, sayfa kenarları altın yaldızlıdır. Ön kapağın sol üst köşesinde istif hatla altın yaldızla "Necati Memduh Muhtırası" kurum ismi yaldızlanmıştır. Arka kapakta gömmeli Osmanlıca harflerle istifli "N. M. M. kurum logosu". İç sayfalarda Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Büyük Millet Meclisinin ilk vekilleri, Türk İstiklâl Savaşı'nda Bursa, Adana gibi şehirlerde başarı göstermiş komutanlar, Halife-i Müslîmin Abdülmecid b. Abdülaziz Hân Hazretlerinin fotoğrafları, Musul’un da ülke topraklarına dâhil olduğu Yeni Türkiye Haritası mevcuttur.
Muhtıra kurşun kalem ve dolma kalem ile kısmen doludur. Çok sayıda taş baskı (litograf) levhalar mevcuttur. Mükemmel kondisyonunda.
İstibdât sonrası II. Meşrutiyet döneminin ekonomik amaçlarından biri de Müslüman ve Türk tüccar sınıfını oluşturmaktı. İttihat ve Terakki Partisi’nin “Milli İktisad” politikaları sonucu toplumda Müslüman ve Türkler ticaretle uğraşmaya başlamıştır. Hatta öğrenciler tarafından kurulan tasarruf sandıklarında biriktirilen paralarla milli kırtasiye dükkânları açılmıştır. . Necati Memduh Biraderler de bunlardan biridir. İthal ürünlere göre daha uyguna imâl edilen bu ürünler halkın kullanması için dergilerde “Yalnız kırk para size ne kazandırır?.. Sakın 40 para deyip geçmeyiniz. Bunun kadrini bilmek isterseniz bir tane Muhtıra Defteri alınız. Fakat dikkat ediniz Şehzadebaşı'ndaki büyük kırtasiye mağazasının sahipleri (Necati ve Memduh Biraderler)in olsun. Zira bu yalnız bir defter değildir. Hem defter hem takvim.” ifadeleri ile reklamlarla teşvîk edilmiştir. Birinci Dünya Savaşı ve sonrasındaki işgal sürecinde ecnebi malların kullanılması boykot edilmiştir. Necati Memduh Biraderler’in ürettiği muhtıra ve ürünler Cumhuriyet sonrasında da talep görmeye devam etmiştir.
14 x 10 cm
Osmanlıca el yazılı defter
20 x 16 cm, 40 yaprak çizgili defter, bazı sayfalarda yazıların okunmasını engellemeyen sararmalar mevcuttur, sırt kısmı bantla tadil edilmiştir. Yazılara uygun resimlerle süslenmiştir.
Osmanlıca El Yazması Hutbe Defteri, Beyoğlu Müftülük Murakıbı Sadık Bayhan'ın hazırladığı hutbeler
17 x 10 cm, 33 adet defterden oluşur.