• Cancel
    Filter
Filter

Karma Müzayede 1: Fotoğraf, Belge, Kartpostal, Kitap ve Piyango

Euphemia Müzayede yeni yılın ilk karma müzayedesiyle doludizgin karşınızda!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nadir fotoğraflarından Kurtuluş Savaşı sırasında Edirne’den yurda giren ve Türkçe olmayan tüm yayınlara yasak getirdiği telgrafına, Mustafa Necati’nin ikonik fotoğrafından şair Halide Nusret Zorlutuna’ya gönderdiği el yazısı mektubuna, Deniz Gezmiş’in yakalandığı ânı belgeleyen fotoğraftan Nâzım Hikmet’in muhtemelen Sinop Cezaevi’nde çektirdiği portre fotoğrafına ve nadir Osmanlıca el yazısı belgelerden mükafat ciltlerine, pek çok ünik malzemenin bir arada bulunduğu yeni yıldaki ilk müzayedemiz yayına girmiştir.

Müzayedemizdeki ürünlere 06.02.2023 PAZARTESİ günü saat 21:30'a kadar internet sitemiz üzerinden pey verebilirsiniz. Aynı tarihte 21:32 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.

!!! ÖNEMLİ !!! Komisyon oranı %20 olup tutarın tamamına %18 KDV oranı eklenecektir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.

Komisyon ya da vergi tutarları ile alakalı iadeler kesinlikle kabul edilmeyecektir, kuralların tamamı okunmuş kabul edilir.

  • Category: Photograph
Lot: 88 » Photograph

Gürcü Tarihçi, Arkeolog ve Etnograf Dimitri Bakradze

Sağ alt köşede D. H. Epmanobr fotoğrafçı soğuk damgalı altta Gürcüce açıklamalı fotoğraf. 15,5x11 cm. Dimitri Bakradze (Gürcüce: დიმიტრი ბაქრაძე, "dimit'ri bakradz"; d. 7 Kasım 1826, Sagareco, Kaheti, Gürcistan - ö. 22 Şubat 1890, Tiflis), Gürcü tarihçi, arkeolog ve etnograf. Petersburg Bilimler Akademisi üyesiydi. Gürcistan ve Kafkasya üzerine tarih, arkeoloji ve etnografya çalışmalarıyla tanınır. Gürcistan'ın doğusunda, Kaheti bölgesinde Haşmi köyünde doğdu. Tiflis ve Moskova'da teoloji akademilerinde öğrenim gördü. 1850'lerde Gori'de öğretmen ve Kutaisi'de devlet memuru olarak çalıştı. Bu dönemde Gürcistan ve Rusya basını için Gürcistan'ın tarihi ve etnografyası üzerine düzenli olarak yazılar yazdı. 1861'de Tiflis'e yerleşti ve bilimsel çalışmalara kendini daha yoğun biçimde verdi. 1878'de, Rusların Osmanlılardan aldığı eski Gürcü toprakları olan Acara ve Tao-Klarceti'yi gezen ve araştıran ilk bilgin oldu. Gezi ve araştırma notlarının Guria ve Acara'da Arkeolojik Yolculuk (1878) adı altında yayımladı. 1879'da Petersburg Bilimler Akademisi'ne üye seçildi. Kafkas Arkeoloji Amatörleri Derneği (1873), Gürcüler Arasında Okuryazarlığı Yayma Derneği (1879) ile Kafkas Tarih ve Arkeoloji Derneği’nin (1881) kuruluş çalışmalarına katkıda bulundu. 1875'te Eski Hıristiyanlık Anıtlarında Kafkasya (Rusça), 1880'de Gürcistan Kralı Altıncı Vahtang, 1889'da Gürcistan Tarihi adlı kitapları yayımlandı. Naaşı Gürcistan Ulusal Kahramanlar Mezarlığı'nda gömülüdür.

Details
previous
Go to Page: / 3
next