• Cancel
    Filter
Filter

KARİKATÜR - MİZAH KÜLTÜRÜ ÖZEL MÜZAYEDESİ

"Karikatür-Mizah Kültürü Özel Müzayedesi" isimli tematik müzayedemizdeki ürünlere 05.03.2023 PAZAR günü saat 20:00'a kadar internet sitemiz üzerinden pey verebilirsiniz. Aynı tarihte 20:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.

!!! ÖNEMLİ !!! Komisyon oranı %20'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.

Komisyon ya da vergi tutarları ile alakalı iadeler kesinlikle kabul edilmeyecektir, kuralların tamamı okunmuş kabul edilir.

Karikatür için 'Fazla Söze Gerek Yok...' derler! Karikatür, yüz yıllardır çizilir, yazılır. Karikatürler kralları, hükümdarları tahtından etmiştir. Bazı siyasiler 'Lütfen beni çiziniz...' derken, kimisi de çizeri sürdürmüş veya hapiste çürütmüştür. Karikatür, az çizgi ve çok anlam taşırsa değerlidir. Büyük Usta Turhan Selçuk, karikatürlerinde grafik mizah ögelerini başarıyla barındırmış ve dünyada yeri doldurulamaz ustalar arasına girmiştir. Bu mezatta diğer ustalardan da orijinal eserler ve yayınlar bulabilirsiniz. Osmanlı Dönemi, sonrasında Erken Cumhuriyet, mizah dergieri kendi dönemlerinin sosyal-kültürel habercileri gibiler. Her dönem Savaş Yılları bu dergilerde, 1. sayfadan günümüze kadar geliyor ve bu açıdan mezata önem katıyor. 1. sayı mizah dergileri çok önemlidir, koleksiyon yapanlar hiç bilinmeyenleri de bu mezatta bulabilirler. Ustaların kendi imkanlarıyla bastıkları albümlerini sevenlerine hitaplı olarak imzalamaktan mutluluk duyarlar. Bu albümlerden bir kısmı mezatta yerini aldı... Cemal Nadir Güler, karikatür tarihimize Amcabey karakteri kazandırdı, bu mezatta 'Nadir' olarak az sayıda üretilmiş, elle boyanmış Amcabey biblosunu da bulabilirsiniz.

previous
Go to Page: / 4
next