• Cancel
    Filter
Filter

Karma Müzayede 2: Fotoğraf, Belge, Kartpostal, Harita, Gravür

Euphemia Müzayede, 317 adet çok nadir koleksiyon ürünlerinden oluşan yeni müzayedesiyle doludizgin karşınızda! 

Atatürk'ün kendi el yazısıyla yazıp imzaladığı ve Cafer Tayyar Paşa'ya gönderilen tarihsel önemi haiz belgeden, Birinci Meclis Zabıtları arasında tutulan "9 Umde"ye, Yavuz Kruvazörü'nün 1939'daki seyr ü sefainini belgeleyen nadir fotoğraf lotundan, Girit Hanya mevlevîlerine dair belgelere, Balkanlar'ın Osmanlı dönemi siyasi ve sosyal tarihine ışık tutan son derece nadir ve gerçek fotoğraflar kullanılarak editörlüğü yapılmış kartpostallardan nadir antika Osmanlı coğrafyası haritalara dek 18. yüzyıldan günümüze geniş bir yelpazede koleksiyon ürünleri siz değerli alıcılara sunulmaktadır. 

Müzayedemizdeki ürünlere 25.02.2024 PAZAR günü saat 20:30'a kadar internet sitemiz üzerinden pey verebilirsiniz. Aynı tarihte 20:32 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.

!!! ÖNEMLİ !!! Komisyon oranı %20 olup tutarın tamamına %20 KDV oranı eklenecektir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.

Komisyon ya da vergi tutarları ile alakalı iadeler kesinlikle kabul edilmeyecektir, kuralların tamamı okunmuş kabul edilir.

  • Category: ALBÜM
Lot: 130 » ALBÜM

BELGESEL FOTO ALBÜM / HARİCİYE / II. DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ RESMÎ TEMASLAR

Romanya Dışişleri Bakanı Victor G. Antonescu'nun 17-20 Mart 1937 Türkiye Ziyaretinde Tevfik Rüştü Aras Tarafından Ankara Garındaki Resmî Karşılama ve Dışişleri Köşkünde Düzenlenen Ziyafet Fotoğraflarının Bulunduğu Albüm
Romanya Dışişleri Bakanı Victor Antonescu ve eşinin Tevfik Rüştü Aras tarafından karşılanması, Milli marşların okunması ardında kalabalık asker ve halk arasından gardan çıkış ve konukların şerefine düzenlenen balodan fotoğraflar bulunmaktadır.
Fotoğraflar: Ferit İbrahimoğlu Foto Naim Gören, Bankalar Caddesi Ankara.
Albümde toplam 27 s/b fotoğraf mevcuttur. Fotoğraflar 18x13 cm, albüm 30x22 cm boyutlarında, orijinal bez cildindedir.
17 Mart 1937'de Romanya Dışişleri Bakanı Victor G. Antonescu, eşi ve beraberindeki heyet Anadolu Ekspres ile Ankara Garına gelmişler burada Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras tarafından resmî bir törenle karşılanmışlardır. Törene Romanya Ankara Büyükelçisi Telemak, Türkiye'nin Bükreş Büyük Elçisi Suphi Tanrıöver, Balkan Antantı temsilcileri katılmışlardır. Misafirler Ankara Palas'ta ağırlanmışlardır. Tevfik Rüştü Aras tarafından Hariciye Köşkünde düzenlenen ziyafete katılmışlardır.
İkinci Dünya savaşı öncesi dönemde Türkiye-Romanya Dostluk, Saldırmazlık, Hakemlik ve Uzlaştırma Antlaşması 17 Ekim 1933 tarihinde imzalanmıştır, Balkan Antantı ve Ek Protokolü 9 Şubat 1934 tarihinde Türkiye, Romanya, Yugoslavya ve Yunanistan’ın katılımıyla Atina’da imzalanmıştır. Bu antlaşma çerçevesinde Balkan coğrafyasındaki komşu devletler birbirlerinin sınır güvenliğini koruyacaklardır. 17-20 Mart 1937 tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret eden Romanya Dışişleri Bakanı Victor Antonescu, Mustafa Kemal Atatürk ile de görüşmüştür. Atatürk dünya barışı üzerine şu sözleri söylemiştir: “İnsan, mensup olduğu milletin varlığını ve mutluluğunu düşündüğü kadar bütün dünya milletlerinin huzur ve refahını düşünmeli… Çünkü dünya milletlerinin mutluluğuna çalışmak, diğer bir yoldan kendi huzur ve mutluluğunu temine çalışmak demektir. Dünyada ve dünya milletleri arasında huzur, açıklık ve iyi geçim olmazsa, bir millet kendisi için ne yaparsa yapsın huzurdan mahrumdur. (…) En uzakta zannettiğimiz bir olayın bize bir gün temas etmeyeceğini bilemeyiz. Bunun için insanlığın hepsini bir vücut ve her milleti bunun bir organı saymak gerekir. Bir vücudun parmağının ucundaki acıdan diğer bütün organlar etkilenir. Dünyanın filan yerinde bir rahatsızlık varsa bana ne dememeliyiz. Böyle bir rahatsızlık varsa tıpkı kendi aramızda olmuş gibi onunla ilgilenmeliyiz…" (Atatürk, 17 Mart 1937)
---Erken Cumhuriyet Dönemi-Türk Siyaseti---

Details
Lot: 137 » ALBÜM

AVRUPA SEYAHATİNE ÇIKAN ERMENİ BİR AİLEYE AİT FOTOĞRAF ALBÜMÜ / LEBALEB DOLU

Üzerlerindeki tarihlere göre 1932 ile 1940 arası zamanı kapsar, toplamda 154 fotoğrafın bulunduğu albümde ailenin Türkiye'de Osmanlı dönemi giyimleriyle köşk benzeri evlerinden geleneksel sosyal hayat manzaraları mevcuttur. Sebah & Joaillier, Türk Fotoğrafhanesi, Foto Cumhuriyet gibi İstanbul fotoğrafhaneleri; yurtdışında ise Gülbenk Beyrut, Argos Habana, Foto Royal Bucureşti, lüks yolcu gemisi Rms Queen Elizabeth fotoğrafhanelerinde çekilmiş fotoğraflar bulunur. Tarsus-İstanbul yazılı gemi seyahatleri, yurtdışında çeşitli gemilerde çekilmiş anlar bulunur. Yurtdışı seyahatlerinden İtalya'nın Milano şehrinde Filarete kulesi gibi tarihi mekan gezileri, Yunanistan Atina seyahatleri, çeşitli şık davetlerde bulundukları görülür. Bazı fotoğrafların ön ve arka yüzünde Ermenice açıklamalar bulunmaktadır. Avrupa fotoğraflarında ailenin üyelerinin yakasında Türk bayrağı rozeti dikkat çekmektedir, yine yapılmakta olan bir binanın üzerinde de Türk bayrağı görülmektedir. Albümün önemi; dönemin sosyal hayatını, giyim kuşam ve adetlerini, yaşayanların canlı tanıklıkları üzerinden detaylıca görebilmemizdir.
30x20 cm, yılan desenli orijinal muhafazasında, tüm fotoğraflar çok temiz durumdadır, 5 adet fotoğraf albüm harici bulunmaktadır, diğer fotoğraflar albüme yapıştırılmıştır.

Details
previous
Go to Page: / 1
next