Lot: 1

Current Price: 200 TL Starting Bid: 200 TL Estimated: TL Losing Winning

Sübhan - Hüseyin çelik atölyesi tespih sergisi - HÜSEYİN ÇELİK ATÖLYESİ. Zeytinburnu Kültür Sanat. İstanbul, 2017

Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 31 x 29 cm, 108, [1] sayfa, renkli resimli. Hüseyin Çelik, 1964 yılında İstanbul’da doğdu. 1986 yılında tespih ticareti yapan Abdullah Öner sayesinde tespih işine başladı. Hocası Yusuf Özgen’le 1994 - 2001 yılları arasında çeşitli çalışmalar yaptı. Tespih sanatının tanıtılması amacıyla birçok televizyon programına katılan Çelik, 1996 yılında Yapı Kredi Dua Taneleri Necip Sarıca sergisinde yer aldı, Taksim Atatürk Kitaplığında sergiler yaptı. 2015 yılında Ankara Kongrezyum Sanat Merkezindeki hat ve tespih sergisine katılan Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Gürcistan Tiflis’te, Cumhurbaşkanlığı adına Katar Doha’da sergilere katıldı. Çelik, Gaziosmanpaşa’daki atölyesinde oğlu Adnan Tolga Çelik’le birlikte çalışmalarına devam etmektedir.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Sübhan - Hüseyin çelik atölyesi tespih sergisi - HÜSEYİN ÇELİK ATÖLYESİ. Zeytinburnu Kültür Sanat. İstanbul, 2017-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 31 x 29 cm, 108, [1] sayfa, renkli resimli. Hüseyin Çelik, 1964 yılında İstanbul’da doğdu. 1986 yılında tespih ticareti yapan Abdullah Öner sayesinde tespih işine başladı. Hocası Yusuf Özgen’le 1994 - 2001 yılları arasında çeşitli çalışmalar yaptı. Tespih sanatının tanıtılması amacıyla birçok televizyon programına katılan Çelik, 1996 yılında Yapı Kredi Dua Taneleri Necip Sarıca sergisinde yer aldı, Taksim Atatürk Kitaplığında sergiler yaptı. 2015 yılında Ankara Kongrezyum Sanat Merkezindeki hat ve tespih sergisine katılan Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Gürcistan Tiflis’te, Cumhurbaşkanlığı adına Katar Doha’da sergilere katıldı. Çelik, Gaziosmanpaşa’daki atölyesinde oğlu Adnan Tolga Çelik’le birlikte çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Sübhan - Hüseyin çelik atölyesi tespih sergisi - HÜSEYİN ÇELİK ATÖLYESİ. Zeytinburnu Kültür Sanat. İstanbul, 2017-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 31 x 29 cm, 108, [1] sayfa, renkli resimli. Hüseyin Çelik, 1964 yılında İstanbul’da doğdu. 1986 yılında tespih ticareti yapan Abdullah Öner sayesinde tespih işine başladı. Hocası Yusuf Özgen’le 1994 - 2001 yılları arasında çeşitli çalışmalar yaptı. Tespih sanatının tanıtılması amacıyla birçok televizyon programına katılan Çelik, 1996 yılında Yapı Kredi Dua Taneleri Necip Sarıca sergisinde yer aldı, Taksim Atatürk Kitaplığında sergiler yaptı. 2015 yılında Ankara Kongrezyum Sanat Merkezindeki hat ve tespih sergisine katılan Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Gürcistan Tiflis’te, Cumhurbaşkanlığı adına Katar Doha’da sergilere katıldı. Çelik, Gaziosmanpaşa’daki atölyesinde oğlu Adnan Tolga Çelik’le birlikte çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSold
  • Uzun öyküler: Melling ve Dunn'ın panoramalarında istanbul.= Long stories: Istanbul in the panoramas of Melling and Dunn. - EKREM IŞIN. Pera Müzesi, İst., 2008-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz, 23 x 23 cm, Türkçe / İngilizce, 113 sayfa, 2 adet katlanır panorama (400 x 20 cm. ve 174 x 20 cm), renkli ve s/b resimli.  Kentin tarihsel topografyasına odaklanan bir mikro tarih çalışması niteliğindeki Uzun Öyküler: Melling ve Dunn'ın Panoramalarında İstanbul sergisinin küratörlünü Ekrem Işın danışmanlığını M.Baha Tanman üstlendi. Panoramalar görsel kent öyküleridir. Uzayıp giden görüntülere imparatorların, sultanların gölgeleri düşer; göğe yükselen iktidar sembollerini gündelik hayatın kültürel dokusu, mimari kurgu ve doğa kuşatır. Panoramaların amacı, gözün bu ilk bakışta algıladığı uygarlık dekoru önünde, bir baş kahraman olarak tarih sahnesine çıkan kent imgesine tanıklık etmektir. Panoramik kent görüntüleri Rönansans döneminde ortaya çıktılar.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Uzun öyküler: Melling ve Dunn'ın panoramalarında istanbul.= Long stories: Istanbul in the panoramas of Melling and Dunn. - EKREM IŞIN. Pera Müzesi, İst., 2008-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz, 23 x 23 cm, Türkçe / İngilizce, 113 sayfa, 2 adet katlanır panorama (400 x 20 cm. ve 174 x 20 cm), renkli ve s/b resimli. Kentin tarihsel topografyasına odaklanan bir mikro tarih çalışması niteliğindeki Uzun Öyküler: Melling ve Dunn'ın Panoramalarında İstanbul sergisinin küratörlünü Ekrem Işın danışmanlığını M.Baha Tanman üstlendi. Panoramalar görsel kent öyküleridir. Uzayıp giden görüntülere imparatorların, sultanların gölgeleri düşer; göğe yükselen iktidar sembollerini gündelik hayatın kültürel dokusu, mimari kurgu ve doğa kuşatır. Panoramaların amacı, gözün bu ilk bakışta algıladığı uygarlık dekoru önünde, bir baş kahraman olarak tarih sahnesine çıkan kent imgesine tanıklık etmektir. Panoramik kent görüntüleri Rönansans döneminde ortaya çıktılar.

    TLSold
  • Meşâ'irü'ş-şu'arâ. İnceleme - Metin. Hazırlayan: FİLİZ KILIÇ. 3 CİLT TAKIM. İstanbul Araştırmalar Enstitüsü, İst., 2010-Sıfır kitap. Özgün karton kapaklarında, çok temiz durumda, 24 x 17 cm, 3 cilttakım: (1739 sayfa), renkli resimli.. Âşık Çelebi Meşâ'irü'ş-şu'arâ (İnceleme-Metin) adlı elinizdeki kitap da Âşık Çelebi'nin Meşâcirü'ş-şucarâ adını verdiği şair tezkiresinin incelemesi ve tenkitli metnidir. Eser, ihtiva ettiği bilgi ve değerlendirmelerle edebiyat tarihi ve kültür dünyamızın birinci derecede önemli kaynakları arasındadır. Tezkire, sadece edebiyat tarihiyle uğraşanların değil, dilbilimcisi, kültür tarihçisi ile sosyolog, psikolog ve etnografların da faydalanmaları ve kendi açılarından değerlendirmeleri gereken bir hazine durumundadır.Yazarın özellikle bizzat tanıdığı, meşrebi uyuştuğu, arkadaşı olduğu şairler bahsinde bir edebiyat tarihçisinden ziyade bir biyografi cambazıyla karşılaşılır. Bu biyografilerde hikâyeler, anekdotlar anlatılır, kişi, mekân tasvirleri yapılır, şairler bir psikolog edasıyla ele alınır.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Meşâ'irü'ş-şu'arâ. İnceleme - Metin. Hazırlayan: FİLİZ KILIÇ. 3 CİLT TAKIM. İstanbul Araştırmalar Enstitüsü, İst., 2010-Sıfır kitap. Özgün karton kapaklarında, çok temiz durumda, 24 x 17 cm, 3 cilttakım: (1739 sayfa), renkli resimli.. Âşık Çelebi Meşâ'irü'ş-şu'arâ (İnceleme-Metin) adlı elinizdeki kitap da Âşık Çelebi'nin Meşâcirü'ş-şucarâ adını verdiği şair tezkiresinin incelemesi ve tenkitli metnidir. Eser, ihtiva ettiği bilgi ve değerlendirmelerle edebiyat tarihi ve kültür dünyamızın birinci derecede önemli kaynakları arasındadır. Tezkire, sadece edebiyat tarihiyle uğraşanların değil, dilbilimcisi, kültür tarihçisi ile sosyolog, psikolog ve etnografların da faydalanmaları ve kendi açılarından değerlendirmeleri gereken bir hazine durumundadır.Yazarın özellikle bizzat tanıdığı, meşrebi uyuştuğu, arkadaşı olduğu şairler bahsinde bir edebiyat tarihçisinden ziyade bir biyografi cambazıyla karşılaşılır. Bu biyografilerde hikâyeler, anekdotlar anlatılır, kişi, mekân tasvirleri yapılır, şairler bir psikolog edasıyla ele alınır.

    TLSold
  • "Orası yapı kredi fark oradaydı". BURHAN KARAÇAM. İmzalı. [ CİLTLİ ]. Yapı Kredi Yayınları, İst., 2006-Sıfır Kitap. Özgün cildinde, imzalı, çok temiz durumda, 24 x 17 cm, (298 sayfa), siyah beyaz resimli. Genel müdürlüğünü üstlendiği Yapı Kredi'yi sektörün zirvesine taşıyan Burhan Karaçam'ın kitabında "oradaki fark" anlatılarak kayda geçiriliyor. Bankacılık çalışmalarından personel politikalarına, kültür - sanat faaliyetlerinden organizasyon yapısına, bilinen ve alkışlanan bir yükseliş dönemi, bilinmeyenleriyle bu kitapta ortaya konuyor.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    "Orası yapı kredi fark oradaydı". BURHAN KARAÇAM. İmzalı. [ CİLTLİ ]. Yapı Kredi Yayınları, İst., 2006-Sıfır Kitap. Özgün cildinde, imzalı, çok temiz durumda, 24 x 17 cm, (298 sayfa), siyah beyaz resimli. Genel müdürlüğünü üstlendiği Yapı Kredi'yi sektörün zirvesine taşıyan Burhan Karaçam'ın kitabında "oradaki fark" anlatılarak kayda geçiriliyor. Bankacılık çalışmalarından personel politikalarına, kültür - sanat faaliyetlerinden organizasyon yapısına, bilinen ve alkışlanan bir yükseliş dönemi, bilinmeyenleriyle bu kitapta ortaya konuyor.

    TLSold
  • Kâzım Taşkent, Yapı kredi ve kültür sanat. HASAN ERSEL. Yapı Kredi Yayınları, İst., 2014-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında,  çok temiz durumda, 24 x 17 cm, (359 sayfa), siyah beyaz resimli. Bizim gibi büyük kuruluşların iki görevi vardır. Birincisi, kendi iştigal konuları ile ilgili görevleri, ikincisi ise, topluma karşı olan görevleridir.
Biz, kültür ve sanatı seçtik. O yüzden biz, kültür ve sanat bankasıyız.”
Kâzım Taşkent

Hasan Ersel, Kâzım Taşkent’in fikirlerinin izinde, Türkiye’de yeniliklerin öncüsü bir kurumun, Yapı Kredi’nin başarısını, toplumsal yaşamın her alanında yarattığı dinamiklerin ve kültür sanat faaliyetlerinin iktisat odaklı bir okumasını yapıyor.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Kâzım Taşkent, Yapı kredi ve kültür sanat. HASAN ERSEL. Yapı Kredi Yayınları, İst., 2014-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24 x 17 cm, (359 sayfa), siyah beyaz resimli. Bizim gibi büyük kuruluşların iki görevi vardır. Birincisi, kendi iştigal konuları ile ilgili görevleri, ikincisi ise, topluma karşı olan görevleridir. Biz, kültür ve sanatı seçtik. O yüzden biz, kültür ve sanat bankasıyız.” Kâzım Taşkent Hasan Ersel, Kâzım Taşkent’in fikirlerinin izinde, Türkiye’de yeniliklerin öncüsü bir kurumun, Yapı Kredi’nin başarısını, toplumsal yaşamın her alanında yarattığı dinamiklerin ve kültür sanat faaliyetlerinin iktisat odaklı bir okumasını yapıyor.

    TLSold
  • Çin kaynaklarında türkler han hanedanlığı harihi bölüm 94 A/B Hsiung-Nu(Hun) Monografisi, Çin Kaynaklarında Türkler (Açıklamalı Metin Neşri).  AYŞE ONAT, SEMA ORSOY, KONURALP ERCİLASUN.[ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] Türk Tarih Kurumu, Ankara, 2004-Sıfır Kitap. Özgün şömizinde, cildinde, sayfa sırtlarında belirsiz lekeler var. Metin kısmı temiz durumda. 24x17 cm, (154 sayfa+Ekler+Renkli 4 Harita )  Hsiung-nu (Hun) Monografisi
Hsiung-nu (Hun) Monografisi
Notlar
Seçilmiş Bibliyografya
Dizin (Devlet, Kavim, Şahıs, Unvan,Yer)
Ekler
Ek I. Çince Metin
Ek II. Tablolar
1 . Hsiung-nu(Hun) Ch'an-yü'lerinin Soy Ağacı
2. Transkripsiyon Tablosu
Ek III. Haritalar
Harita I M.Ö. VI. Yüzyılda Çin
Harita II Chou Dönemi
Harita III Ch'in-Han Dönemi
Harita IV Han Döneminde Orta Asya

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Çin kaynaklarında türkler han hanedanlığı harihi bölüm 94 A/B Hsiung-Nu(Hun) Monografisi, Çin Kaynaklarında Türkler (Açıklamalı Metin Neşri). AYŞE ONAT, SEMA ORSOY, KONURALP ERCİLASUN.[ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] Türk Tarih Kurumu, Ankara, 2004-Sıfır Kitap. Özgün şömizinde, cildinde, sayfa sırtlarında belirsiz lekeler var. Metin kısmı temiz durumda. 24x17 cm, (154 sayfa+Ekler+Renkli 4 Harita ) Hsiung-nu (Hun) Monografisi Hsiung-nu (Hun) Monografisi Notlar Seçilmiş Bibliyografya Dizin (Devlet, Kavim, Şahıs, Unvan,Yer) Ekler Ek I. Çince Metin Ek II. Tablolar 1 . Hsiung-nu(Hun) Ch'an-yü'lerinin Soy Ağacı 2. Transkripsiyon Tablosu Ek III. Haritalar Harita I M.Ö. VI. Yüzyılda Çin Harita II Chou Dönemi Harita III Ch'in-Han Dönemi Harita IV Han Döneminde Orta Asya

    TLSold
  • Antik Türkiye. Hierapolis, arslantepe, iasos, elaiussa sabeste, göreme ve olympos'ta italyan kazıları.= Turchia Antica. Editör: FEDE BERTİi, DARIA DE BERNARDI. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Vehbi Koç Vakfı, İst., 1998-Özgün şömizinde, cildinde, sayfa alt kısmında lekeler var. Metin kısmı temiz durumda  tamamen renkli resimli, 31 x 25 cm, 207, [1] sayfa, Türkçe / İtalyanca ve İngilizce özet.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Antik Türkiye. Hierapolis, arslantepe, iasos, elaiussa sabeste, göreme ve olympos'ta italyan kazıları.= Turchia Antica. Editör: FEDE BERTİi, DARIA DE BERNARDI. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Vehbi Koç Vakfı, İst., 1998-Özgün şömizinde, cildinde, sayfa alt kısmında lekeler var. Metin kısmı temiz durumda tamamen renkli resimli, 31 x 25 cm, 207, [1] sayfa, Türkçe / İtalyanca ve İngilizce özet.

    TLSold
  • Çankaya'nın hazineleri. Köşk Koleksiyonu'ndan seçme eserler. ŞEBNEM ERYAVUZ, [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] -Sıfır Kitap. Özgün şömizinde, cildinde, . Metin kısmı temiz durumda  tamamen renkli resimli, 33 x 26 cm, 267 sayfa.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Çankaya'nın hazineleri. Köşk Koleksiyonu'ndan seçme eserler. ŞEBNEM ERYAVUZ, [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] -Sıfır Kitap. Özgün şömizinde, cildinde, . Metin kısmı temiz durumda tamamen renkli resimli, 33 x 26 cm, 267 sayfa.

    TLSold
  • Osmanlı saray tarihi Tarih-i Enderun (5 Kitap Takım). Hazırlayan: MEHMET ARSLAN, Kitabevi Yayınları, İst., 2010-Özgün karton kapağında. Kondisyon: Çok İyi. Metin kısmı temiz durumda  tamamen renkli resimli, 24x16 cm, 476+302+453+623+679 sayfa. Tayyarzade Ata'nın 'Tarih-i Enderun ve Tarih-i Ata' adlarıyla da bilinen beş ciltlik eseri, Osmanlı bürokratlarının, devlet adamlarının, bilim adamlarının ve bazı askeri sınıfın yetiştirildiği bir kurum olan Enderun'un mufassal tarihidir. Bu eser aynı zamanda her yönüyle bir Topkapı Sarayı tarihidir.

Osmanlılarda idari ve askeri kadronun yetiştirilmesi için teşkil edilen bir saray eğitim kurumu olan Enderun, Osmanlının başarısının sırrının anlaşılması açısından büyük önem arzetmektedir. Daha ziyade mülki ve askeri idarecilerin yetiştirildiği bir mektep olan bu kurum, Osmanlı merkez ve taşra bürokrasisine gerekli insan gücü kaynağını oluşturmak için kurulmuştur. Bu vasfi ile Enderun, resmi Osmanlı ideolojisi veya zihniyetinin öğretilip geliştirildiği temel eğitim birimini teşkil ettiği idari ve siyasi hedeflerin tayininde, devletin ana kurumlarının işleyişinde önemli bir yere sahip olmuştur.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Osmanlı saray tarihi Tarih-i Enderun (5 Kitap Takım). Hazırlayan: MEHMET ARSLAN, Kitabevi Yayınları, İst., 2010-Özgün karton kapağında. Kondisyon: Çok İyi. Metin kısmı temiz durumda tamamen renkli resimli, 24x16 cm, 476+302+453+623+679 sayfa. Tayyarzade Ata'nın 'Tarih-i Enderun ve Tarih-i Ata' adlarıyla da bilinen beş ciltlik eseri, Osmanlı bürokratlarının, devlet adamlarının, bilim adamlarının ve bazı askeri sınıfın yetiştirildiği bir kurum olan Enderun'un mufassal tarihidir. Bu eser aynı zamanda her yönüyle bir Topkapı Sarayı tarihidir. Osmanlılarda idari ve askeri kadronun yetiştirilmesi için teşkil edilen bir saray eğitim kurumu olan Enderun, Osmanlının başarısının sırrının anlaşılması açısından büyük önem arzetmektedir. Daha ziyade mülki ve askeri idarecilerin yetiştirildiği bir mektep olan bu kurum, Osmanlı merkez ve taşra bürokrasisine gerekli insan gücü kaynağını oluşturmak için kurulmuştur. Bu vasfi ile Enderun, resmi Osmanlı ideolojisi veya zihniyetinin öğretilip geliştirildiği temel eğitim birimini teşkil ettiği idari ve siyasi hedeflerin tayininde, devletin ana kurumlarının işleyişinde önemli bir yere sahip olmuştur.

    TLSold
  • İpek: Imperial Ottoman silks and velvets. NURHAN ATASOY, WALTER B DENNY, LOUISE W. MACKIE, HÜLYA TEZCAN, [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] TEB İletişim ve Yayıncılık, London, 2001-Sıfır Kitap. Özgün şömizinde, cildinde, temiz durumda. Tamamen renkli resimli, 36x29 cm, 360 sayfa, İngilizce. Status symbols, diplomatic gifts, artistic mediums and economic treasures--figured silk fabrics were among the most powerful and most characteristic artistic products of the Ottoman Empire. Wars were fought for control of silk revenues, and governments devoted major bureaucratic efforts toward the organization, regulation and taxation of silk production. Ipek: The Crescent & the Rose is the most comprehensive and magnificently illustrated overview of Ottoman silk textiles of the sixteenth and seventeenth centuries. / Statü sembolleri, diplomatik hediyeler, sanatsal araçlar ve ekonomik hazineler - figürlü ipek kumaşlar, Osmanlı İmparatorluğu'nun en güçlü ve en karakteristik sanatsal ürünleri arasındaydı. Savaşlar, ipek ticareti gelirlerinin kontrolü için yapıldı ve hükümetler, ipek üretiminin örgütlenmesi, düzenlenmesi ve vergilendirilmesine yönelik büyük bürokratik çabalar harcadılar. İpek: Hilal ve Gül, 16. ve 17. yüzyıllardaki Osmanlı ipek dokumalarının en kapsamlı ve muhteşem resimli özetidir.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    İpek: Imperial Ottoman silks and velvets. NURHAN ATASOY, WALTER B DENNY, LOUISE W. MACKIE, HÜLYA TEZCAN, [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] TEB İletişim ve Yayıncılık, London, 2001-Sıfır Kitap. Özgün şömizinde, cildinde, temiz durumda. Tamamen renkli resimli, 36x29 cm, 360 sayfa, İngilizce. Status symbols, diplomatic gifts, artistic mediums and economic treasures--figured silk fabrics were among the most powerful and most characteristic artistic products of the Ottoman Empire. Wars were fought for control of silk revenues, and governments devoted major bureaucratic efforts toward the organization, regulation and taxation of silk production. Ipek: The Crescent & the Rose is the most comprehensive and magnificently illustrated overview of Ottoman silk textiles of the sixteenth and seventeenth centuries. / Statü sembolleri, diplomatik hediyeler, sanatsal araçlar ve ekonomik hazineler - figürlü ipek kumaşlar, Osmanlı İmparatorluğu'nun en güçlü ve en karakteristik sanatsal ürünleri arasındaydı. Savaşlar, ipek ticareti gelirlerinin kontrolü için yapıldı ve hükümetler, ipek üretiminin örgütlenmesi, düzenlenmesi ve vergilendirilmesine yönelik büyük bürokratik çabalar harcadılar. İpek: Hilal ve Gül, 16. ve 17. yüzyıllardaki Osmanlı ipek dokumalarının en kapsamlı ve muhteşem resimli özetidir.

    TLSold
  • Günlükler 1925-1979 (2 Cilt), NİHAT ERİM, [ KUTULU ] Yapı Kredi Yayınları, İst., 2005-Sıfır Kitap. Özgün kutusunda ve karto kapağında temiz durumda. Resimli, 24x16 cm, 1228 sayfa. 12 Mart Başbakanı'ndan siyasi tarihimize ışık tutacak 47 defter....

14 Mart 1971
12 Mart, saat 17'de hükümet çekilmiş. İstifa tezkeresinde Demirel hukuk devleti ve anayasa ile bağdaşmayan bu tutum karşısında çekildiğini, söylüyor. Dün de C. Senatosu'nda Tekin Arıburun, komutanların ültimatomuna karşı Senato'yu savundu. Bugün AP parlamento grupları toplanıyor. Bir pasif direnme ve ilerisi için hazırlık seziliyor AP'lilerin tutumunda. CHP'ye gelince...İnönü, istifa üzerine demokratik usul yürüyor, demiş. Hangi demokrasi? Hangi anayasa? Ültimatom veriyor kumandanlar...Hükümet çekiliyor.

Nihat Erim'in sağlığında, henüz erken diyerek yayımlanmasına izin vermediği günlükler, ölümünden 25 yıl sonra yayımlandı.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Günlükler 1925-1979 (2 Cilt), NİHAT ERİM, [ KUTULU ] Yapı Kredi Yayınları, İst., 2005-Sıfır Kitap. Özgün kutusunda ve karto kapağında temiz durumda. Resimli, 24x16 cm, 1228 sayfa. 12 Mart Başbakanı'ndan siyasi tarihimize ışık tutacak 47 defter.... 14 Mart 1971 12 Mart, saat 17'de hükümet çekilmiş. İstifa tezkeresinde Demirel hukuk devleti ve anayasa ile bağdaşmayan bu tutum karşısında çekildiğini, söylüyor. Dün de C. Senatosu'nda Tekin Arıburun, komutanların ültimatomuna karşı Senato'yu savundu. Bugün AP parlamento grupları toplanıyor. Bir pasif direnme ve ilerisi için hazırlık seziliyor AP'lilerin tutumunda. CHP'ye gelince...İnönü, istifa üzerine demokratik usul yürüyor, demiş. Hangi demokrasi? Hangi anayasa? Ültimatom veriyor kumandanlar...Hükümet çekiliyor. Nihat Erim'in sağlığında, henüz erken diyerek yayımlanmasına izin vermediği günlükler, ölümünden 25 yıl sonra yayımlandı.

    TLSold
  • Şerafeddin Sabuncuoğlu (1386-1470). AHMET H. KÖKER, YUSUF ERDOĞAN, Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Tarihi Enstitüsü, Kayseri, 1985-Özgün karton kapağında, temiz durumda.24x16 cm, 200 sayfa. Sabuncuoğlu Şerefeddin (1385 – 1468) (Osmanlı Türkçesi: شرف الدّین صابونجی اوغلی) Osmanlı döneminde tıp alanında önemli eserler vermiş Türk hekim ve cerrah. İlk Türkçe cerrahi eserin sahibidir.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Şerafeddin Sabuncuoğlu (1386-1470). AHMET H. KÖKER, YUSUF ERDOĞAN, Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Tarihi Enstitüsü, Kayseri, 1985-Özgün karton kapağında, temiz durumda.24x16 cm, 200 sayfa. Sabuncuoğlu Şerefeddin (1385 – 1468) (Osmanlı Türkçesi: شرف الدّین صابونجی اوغلی) Osmanlı döneminde tıp alanında önemli eserler vermiş Türk hekim ve cerrah. İlk Türkçe cerrahi eserin sahibidir.

    TLSold
  • Prinkipo'dan Büyükada'ya - Bir prens adasının hikayesi. ORHAN TÜRKER, Sel Yayıncılık, İst., 2004-Özgün karton kapağında, temiz durumda. Siyah beyaz resimli 24x16 cm, 95 sayfa. İstanbul adaları içinde, Türkleşmeye en çok direnen ada, Prinkipo (Büyükada) olmuştur.
19. yüzyılın ortalarına kadar fakir Rum balıkçılar ve bahçevanlarla, inzivaya çekilmiş yokusl keşişlerin barınağı olarak görülen Prinkipo, 1856 Islahat hareketlerinin getirdiği özgürlük havası ve ekonomik canlanmaya paralel olarka, Osmanlı ülkesinin, yaşam tarzı Batıya en yakın, en zengin ve en özgür köşelerinden birisi olmuştur. II. Abdülhamit döneminin son yıllarında, Ermeni, Musevi ve az sayıda Türk ailesinin yaz aylarında buraya akını, Adanın Rum karakterini etkilememiştir.
Rumlar, İstanbul'da ikinci bir evi olmayan, kış aylarında da burada yaşayan bir nüfus olarak ekonomisini ellerinde tutmuşlardır.
1963 Kıbrıs olayları pek çok Rum semtinin aksine, Prinkipo'yu çok hızlı etkilememiştir. Çözülme ve göç 1974'te hızlanmış, Rum işyerleri ve evleri hızla el değiştirirken, ada Türkleşme sürecine girmiştir.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Prinkipo'dan Büyükada'ya - Bir prens adasının hikayesi. ORHAN TÜRKER, Sel Yayıncılık, İst., 2004-Özgün karton kapağında, temiz durumda. Siyah beyaz resimli 24x16 cm, 95 sayfa. İstanbul adaları içinde, Türkleşmeye en çok direnen ada, Prinkipo (Büyükada) olmuştur. 19. yüzyılın ortalarına kadar fakir Rum balıkçılar ve bahçevanlarla, inzivaya çekilmiş yokusl keşişlerin barınağı olarak görülen Prinkipo, 1856 Islahat hareketlerinin getirdiği özgürlük havası ve ekonomik canlanmaya paralel olarka, Osmanlı ülkesinin, yaşam tarzı Batıya en yakın, en zengin ve en özgür köşelerinden birisi olmuştur. II. Abdülhamit döneminin son yıllarında, Ermeni, Musevi ve az sayıda Türk ailesinin yaz aylarında buraya akını, Adanın Rum karakterini etkilememiştir. Rumlar, İstanbul'da ikinci bir evi olmayan, kış aylarında da burada yaşayan bir nüfus olarak ekonomisini ellerinde tutmuşlardır. 1963 Kıbrıs olayları pek çok Rum semtinin aksine, Prinkipo'yu çok hızlı etkilememiştir. Çözülme ve göç 1974'te hızlanmış, Rum işyerleri ve evleri hızla el değiştirirken, ada Türkleşme sürecine girmiştir.

    TLSold
  • Bir Türk mimarının anılar yaşamı etkinlikleri Orhan Alsaç. ÜSTÜN ALSAÇ, Yem Yayınları, İst., 2003-Özgün karton kapağında, temiz durumda. Siyah beyaz resimli 24x16 cm, 336 sayfa. "Orhan Alsaç; Cumhuriyet dönemi Türk mimarlığının kurumlaşmasında büyük hizmeti geçen etkili, bürokrat meslek adamı kimliğinin yanında, dürüstlüğü, açıksözlüğü, ilkelerine bağlılığı ve medeni cesareti ile, bizim kuşaklarımız için yol gösterici bir örnek olmuştur.

Her bir usta yazarın denemeleri tadındaki anıları, eskilerin hayrül-halef dedikleri oğlu, değerli mimarlık tarihçisi Üstün Alsaç'ın gayretleri ile kitap haline geldi.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Bir Türk mimarının anılar yaşamı etkinlikleri Orhan Alsaç. ÜSTÜN ALSAÇ, Yem Yayınları, İst., 2003-Özgün karton kapağında, temiz durumda. Siyah beyaz resimli 24x16 cm, 336 sayfa. "Orhan Alsaç; Cumhuriyet dönemi Türk mimarlığının kurumlaşmasında büyük hizmeti geçen etkili, bürokrat meslek adamı kimliğinin yanında, dürüstlüğü, açıksözlüğü, ilkelerine bağlılığı ve medeni cesareti ile, bizim kuşaklarımız için yol gösterici bir örnek olmuştur. Her bir usta yazarın denemeleri tadındaki anıları, eskilerin hayrül-halef dedikleri oğlu, değerli mimarlık tarihçisi Üstün Alsaç'ın gayretleri ile kitap haline geldi.

    TLSold
  • Kazım Karabekir Paşa askeri hayatı ve komutanlığı. CEMALETTİN TAŞKIRAN, Genelkurmay Basımevi, Ankara, 1993-Özgün karton kapağında, temiz durumda. 24x16 cm, 102 sayfa.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Kazım Karabekir Paşa askeri hayatı ve komutanlığı. CEMALETTİN TAŞKIRAN, Genelkurmay Basımevi, Ankara, 1993-Özgün karton kapağında, temiz durumda. 24x16 cm, 102 sayfa.

    TLSold
  • Milli Mücadele'de manda ve himaye meselesi. KADİR KASALAK, Genelkurmay Basımevi, 1993-Özgün karton kapağında, temiz durumda. Siyah beyaz resimli, 24x16 cm, 199 sayfa.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Milli Mücadele'de manda ve himaye meselesi. KADİR KASALAK, Genelkurmay Basımevi, 1993-Özgün karton kapağında, temiz durumda. Siyah beyaz resimli, 24x16 cm, 199 sayfa.

    TLSold
  • Milli Mücadelede Akbaş Cephaneliği baskını. İLHAMİ BEBEK, Genelkurmay Basımevi, 1994-Özgün karton kapağında, temiz durumda. 24x16 cm, 106 sayfa.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Milli Mücadelede Akbaş Cephaneliği baskını. İLHAMİ BEBEK, Genelkurmay Basımevi, 1994-Özgün karton kapağında, temiz durumda. 24x16 cm, 106 sayfa.

    TLSold
  • Topçuluk tarihi. MUZAFFER ERENDİL, Genelkurmay Basımevi, 1998-Özgün karton kapağında, temiz durumda. Siyah beyaz resimli, 24x16 cm, 341 sayfa.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Topçuluk tarihi. MUZAFFER ERENDİL, Genelkurmay Basımevi, 1998-Özgün karton kapağında, temiz durumda. Siyah beyaz resimli, 24x16 cm, 341 sayfa.

    TLSold
  • Milli Mücadele'nin yüzüncü yılı - Sivas Kongresi'nin yüzüncü yılı 4 Eylül 1999/2019 Milli Mücadele'de Sivas 108 gün/ Sivas Kongresi tutanakları/ Sivas Kongresibelgeleri/ Sivas Kongresi delegeleri/ Sivas Ekonomisi geçmişi bugünü geleceği takım. RECEP TOPARLI, İBRAHİM YASAK, AHMET NECİP GÜNAYDIN, İLKAY NOYAN YALMAN. [KUTULU], Sivas Vilayet Kitaplığı, Sivas, 2018-Özgün kutusunda, kutunun alt kısmında açılma var. Kitaplar temiz durumda. Siyah beyaz resimli, 24x16 cm, 229+145+373+471+464 sayfa.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Milli Mücadele'nin yüzüncü yılı - Sivas Kongresi'nin yüzüncü yılı 4 Eylül 1999/2019 Milli Mücadele'de Sivas 108 gün/ Sivas Kongresi tutanakları/ Sivas Kongresibelgeleri/ Sivas Kongresi delegeleri/ Sivas Ekonomisi geçmişi bugünü geleceği takım. RECEP TOPARLI, İBRAHİM YASAK, AHMET NECİP GÜNAYDIN, İLKAY NOYAN YALMAN. [KUTULU], Sivas Vilayet Kitaplığı, Sivas, 2018-Özgün kutusunda, kutunun alt kısmında açılma var. Kitaplar temiz durumda. Siyah beyaz resimli, 24x16 cm, 229+145+373+471+464 sayfa.

    TLSold
  • İstanbul minyatürleri. [KUTULU], Klasik Türk Sanatları Vakfı, 2009-Yayıncısının özgün bez cildinde, özgün kutusunda, çok temiz durumda, folyo boy: (45 x 35 cm),   50 adet renkli levha + 6 sayfa.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    İstanbul minyatürleri. [KUTULU], Klasik Türk Sanatları Vakfı, 2009-Yayıncısının özgün bez cildinde, özgün kutusunda, çok temiz durumda, folyo boy: (45 x 35 cm), 50 adet renkli levha + 6 sayfa.

    TLSold
  • İstanbul'un Osmanlı dönemi suyolları. KAZIM ÇEÇEN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İst., 2000-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32 x 23 cm, 336 sayfa, 34 adet büyük boy katlanır renkli Osmanlıca harita, 3 adet çok büyük boy katlanır Osmanlıca harita (bu 3 adet harita kitabın arka cebinde muhafazalıdır).

    Lot No: 21

    Lot: 21

    İstanbul'un Osmanlı dönemi suyolları. KAZIM ÇEÇEN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İst., 2000-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32 x 23 cm, 336 sayfa, 34 adet büyük boy katlanır renkli Osmanlıca harita, 3 adet çok büyük boy katlanır Osmanlıca harita (bu 3 adet harita kitabın arka cebinde muhafazalıdır).

    TLSold
  • Taksim ve Hamidiye suları. KAZIM ÇEÇEN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ],İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İst., 1992-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32 x 23 cm, renkli ve s/b resimli, 5 katlanan plan ve harita. , 208 sayfa.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Taksim ve Hamidiye suları. KAZIM ÇEÇEN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ],İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İst., 1992-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32 x 23 cm, renkli ve s/b resimli, 5 katlanan plan ve harita. , 208 sayfa.

    TLSold
  • Halkalı suları. KAZIM ÇEÇEN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İst., 1991-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 32 x 24 cm, 176 sayfa, 25 adet büyük boy katlanır harita.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Halkalı suları. KAZIM ÇEÇEN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İst., 1991-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 32 x 24 cm, 176 sayfa, 25 adet büyük boy katlanır harita.

    TLSold
  • Belediye Başkanı Gadartalıoğlu Osman Akın'ın özel arşivinden bir zamanlar Safranbolu 1931-1946. Derleyen: AYTEKİN KUŞ, [ CİLTLİ ], Safranbolu Belediyesi, Ankara, 2009-Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 32 x 24 cm, siyah beyaz resimli 399 sayfa.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Belediye Başkanı Gadartalıoğlu Osman Akın'ın özel arşivinden bir zamanlar Safranbolu 1931-1946. Derleyen: AYTEKİN KUŞ, [ CİLTLİ ], Safranbolu Belediyesi, Ankara, 2009-Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 32 x 24 cm, siyah beyaz resimli 399 sayfa.

    TLSold
  • Sessizliğin ve sabrın renkleri = The silence and patience of the colors. Sergi Küratörü: BESTE GÜRSU [Sergi kataloğu] [CİLTLİ], İst., 2020 -Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 31 x 25 cm, renkli resimli, Türkçe / İngilizce, 71 sayfa.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Sessizliğin ve sabrın renkleri = The silence and patience of the colors. Sergi Küratörü: BESTE GÜRSU [Sergi kataloğu] [CİLTLİ], İst., 2020 -Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 31 x 25 cm, renkli resimli, Türkçe / İngilizce, 71 sayfa.

    TLSold
  • Ressam, sultan ve portresi =The Artist, The Sultan and His Portrait - Mehmed the Conqueror according to Gentille Bellini. Yapı Kredi Kültür ve Sanat Yayıncılık, İst., 1999-Özgün karton kapağında, temiz durumda.Renkli ve s/b resimli, 24x16 cm, 67 sayfa.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Ressam, sultan ve portresi =The Artist, The Sultan and His Portrait - Mehmed the Conqueror according to Gentille Bellini. Yapı Kredi Kültür ve Sanat Yayıncılık, İst., 1999-Özgün karton kapağında, temiz durumda.Renkli ve s/b resimli, 24x16 cm, 67 sayfa.

    TLSold
  • Tuhfetü'l-kibar fi esfari'l-bihar. KATİB ÇELEBİ. Hazırlayan: İDRİS BOSTAN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU + DVD ] T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Ankara, 2008-Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda, temiz durumda, 32 x 24 cm, renkli resimli 463 sayfa, DVD. Katip Çelebi, Tuhfetü'l-kibar'da tarih, coğrafya ve astronomi ilimlerinin önemini vurgulayarak devleti yönetenlerin kendi imparatorluk sınırlarını, bu bölgelerde bulunan yabancı ülkeleri yakından bilmeleri gerektiğini anlatır. Üstelik Avrupalıların bu ilimlere verdikleri değer sayesinde Yeni Dünya denilen Amerika'yı keşf ettiklerini ve Hind limanlarını ele geçirdiklerini belirtir. Katip Çelebi'nin son yazdığı ve Müteferrika matbaasının ilk bastığı eser olarak Tuhfetü'l-kibar, Osmanlı donanma tarihi ve teşkilatı hakkında kaleme alınan ilk kaynak olma özelliği taşımaktadır.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Tuhfetü'l-kibar fi esfari'l-bihar. KATİB ÇELEBİ. Hazırlayan: İDRİS BOSTAN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU + DVD ] T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Ankara, 2008-Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda, temiz durumda, 32 x 24 cm, renkli resimli 463 sayfa, DVD. Katip Çelebi, Tuhfetü'l-kibar'da tarih, coğrafya ve astronomi ilimlerinin önemini vurgulayarak devleti yönetenlerin kendi imparatorluk sınırlarını, bu bölgelerde bulunan yabancı ülkeleri yakından bilmeleri gerektiğini anlatır. Üstelik Avrupalıların bu ilimlere verdikleri değer sayesinde Yeni Dünya denilen Amerika'yı keşf ettiklerini ve Hind limanlarını ele geçirdiklerini belirtir. Katip Çelebi'nin son yazdığı ve Müteferrika matbaasının ilk bastığı eser olarak Tuhfetü'l-kibar, Osmanlı donanma tarihi ve teşkilatı hakkında kaleme alınan ilk kaynak olma özelliği taşımaktadır.

    TLSold
  • Hürriyet'in ellinci yılında: Amiral Gemisi'nin seyir defteri 1948 - 1998. [ CİLTLİ KUTULU ] Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A. Ş, İst., 1998-Yayıncısının orijinal bez cildinde ve kutusunda, temiz durumda. Renkli, siyah beyaz resimli 34x24 cm, 275 sayfa.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Hürriyet'in ellinci yılında: Amiral Gemisi'nin seyir defteri 1948 - 1998. [ CİLTLİ KUTULU ] Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A. Ş, İst., 1998-Yayıncısının orijinal bez cildinde ve kutusunda, temiz durumda. Renkli, siyah beyaz resimli 34x24 cm, 275 sayfa.

    TLSold
  • Pera'dan Beyoğlu'na 1840-1955. BEHZAT ÜSDİKEN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Akbank, İst., 1999-Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli, siyah beyaz resimli 29x23 cm, 383 sayfa.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Pera'dan Beyoğlu'na 1840-1955. BEHZAT ÜSDİKEN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Akbank, İst., 1999-Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli, siyah beyaz resimli 29x23 cm, 383 sayfa.

    TLSold
  • İstanbul Telefon Rehberi Cilt 1 1983 A-J. [ CİLTLİ ] Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara, 1983-Şahıs cildinde, Temiz durumda. 28x22 cm, 750 sayfa.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    İstanbul Telefon Rehberi Cilt 1 1983 A-J. [ CİLTLİ ] Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara, 1983-Şahıs cildinde, Temiz durumda. 28x22 cm, 750 sayfa.

    TLSold
  • Uluslararası kadın hattatlar sergisi kataloğu.= Catalogue of the International Exhibition of Female Calligraphers. 5-20 Haziran, 2010. IRCICA, İst., 2010-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24 x 22 cm, Türkçe ve İngilizce, 131, [1] sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Uluslararası kadın hattatlar sergisi kataloğu.= Catalogue of the International Exhibition of Female Calligraphers. 5-20 Haziran, 2010. IRCICA, İst., 2010-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24 x 22 cm, Türkçe ve İngilizce, 131, [1] sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Turkey: From ten thousand years of civilisation to the present. GÜNGÖR URAS, YILMAZ KARAKOYUNLU. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]-Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli, siyah beyaz resimli 32x24 cm, 351 sayfa.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Turkey: From ten thousand years of civilisation to the present. GÜNGÖR URAS, YILMAZ KARAKOYUNLU. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]-Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli, siyah beyaz resimli 32x24 cm, 351 sayfa.

    TLSold
  • Şekerbank'ın 60 yılı. Bizim hikayemiz Türkiye'nin hikayesi. MURAT KORALTÜRK. [ CİLTLİ KUTULU ] Şekerbank, İst., 2014-Yayıncısının orijinal bez cildinde ve kutusunda, temiz durumda. Renkli, siyah beyaz resimli 34x24 cm, 327 sayfa.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Şekerbank'ın 60 yılı. Bizim hikayemiz Türkiye'nin hikayesi. MURAT KORALTÜRK. [ CİLTLİ KUTULU ] Şekerbank, İst., 2014-Yayıncısının orijinal bez cildinde ve kutusunda, temiz durumda. Renkli, siyah beyaz resimli 34x24 cm, 327 sayfa.

    TLSold
  • Osmanlı'dan günümüze borsa. Dersaadet Tahvilât Borsası 1874-1928. HÜSEYİN AL, ŞEVKET KÂMİL AKAR. [ CİLTLİ ŞMİZLİ ], Borsa İstanbul, İst., 2014-Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli, siyah beyaz resimli 32x24 cm, 407 sayfa.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Osmanlı'dan günümüze borsa. Dersaadet Tahvilât Borsası 1874-1928. HÜSEYİN AL, ŞEVKET KÂMİL AKAR. [ CİLTLİ ŞMİZLİ ], Borsa İstanbul, İst., 2014-Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli, siyah beyaz resimli 32x24 cm, 407 sayfa.

    TLSold
  • Unilever Türkiye tarihi. GAZANFER İBAR. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2014-Yayıncısının orijinal karton kapağında, temiz durumda. Renkli, siyah beyaz resimli 28x22 cm, 395 sayfa. Kapaktaki ‘Lale’ motifi, Unilever Türkiye’nin temellerinin atılmasında büyük rol oynayan ve şirket tarihinin önemli bir parçası olan G.A. Baker şirketinin logosunu temsil etmektedir.
Unilever logosunun mavi rengi; ferahlık, saflık, birlik, güvenlik ve güveni temsil etmektedir. Logonun içinde bulunan 25 sembol, Unilever’in markalarını ve temel değerlerini simgeler.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Unilever Türkiye tarihi. GAZANFER İBAR. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2014-Yayıncısının orijinal karton kapağında, temiz durumda. Renkli, siyah beyaz resimli 28x22 cm, 395 sayfa. Kapaktaki ‘Lale’ motifi, Unilever Türkiye’nin temellerinin atılmasında büyük rol oynayan ve şirket tarihinin önemli bir parçası olan G.A. Baker şirketinin logosunu temsil etmektedir. Unilever logosunun mavi rengi; ferahlık, saflık, birlik, güvenlik ve güveni temsil etmektedir. Logonun içinde bulunan 25 sembol, Unilever’in markalarını ve temel değerlerini simgeler.

    TLSold
  • Sabancı Resim Koleksiyonu'ndan seçmeler.= Selection from the Sabancı Art Collection [Sergi kataloğu]. SEMİRAMİS SOKUL. AKBANK, İst., 1993-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 23 x 29 cm, renkli resimli, Türkçe/İngilizce, 48 sayfa.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Sabancı Resim Koleksiyonu'ndan seçmeler.= Selection from the Sabancı Art Collection [Sergi kataloğu]. SEMİRAMİS SOKUL. AKBANK, İst., 1993-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 23 x 29 cm, renkli resimli, Türkçe/İngilizce, 48 sayfa.

    TLSold
  • Fikret Otyam gazeteci ressam. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU ], Halkbank, İst, 1997-Yayıncısının orijinal bez cildinde ve kutusunda, temiz durumda. Renkli ve s/b, resimli 34x24 cm, 384 sayfa.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Fikret Otyam gazeteci ressam. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU ], Halkbank, İst, 1997-Yayıncısının orijinal bez cildinde ve kutusunda, temiz durumda. Renkli ve s/b, resimli 34x24 cm, 384 sayfa.

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür I-II. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU ], T.C. Kültür Bakanlığı, Ankara, 2002-Yayıncısının orijinal şömizli bez cildinde ve kutusunda, temiz durumda. Renkli ve s/b, resimli 34x24 cm, 287+391 sayfa.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür I-II. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU ], T.C. Kültür Bakanlığı, Ankara, 2002-Yayıncısının orijinal şömizli bez cildinde ve kutusunda, temiz durumda. Renkli ve s/b, resimli 34x24 cm, 287+391 sayfa.

    TLSold
  • Osmanlı - Girit Sorunu sultan'ın kermesi = Ottoman - Crete issue Sultan's fete. ATOM DAMALI, [ CİLTLİ ], Nilüfer Vakfı Yayınları, İst., 2005-Yayıncısının orijinal cildinde, cilt sırt kısmından darbe almış, metin kısmı temiz durumda. Renkli ve s/b, resimli 24x24 cm, 226 sayfa. Nilüfer Damalı Vakfı, bu kitabında Osmanlı devletinin Girit sorunu ve gelişimini, Girit sorunundan kaynaklanan 1897 Türk - Yunan savaşının yanında bu gelişmelerin yarattığı şehit, gazi, yetim ve göçmenlere maddi destek sağlayabilmek için Sultan II Abdülhamid'in şahsi gayret ve destekleriyle düzenlenen bir sergi, piyango, kermes ve yardım kampanyasını incelemeye almıştır. Bu inceleme tamamen belgeler üzerinde yapılmıştır.
Bu konulardaki efemera, filateli ve nümismatik koleksiyonlar bir araya getirilerek, bu enteresan tarih kesiti etrafında bütünleşmiştir. Bu kitapta Girit tarihi yanında Girit ile ilgili hatıra koleksiyon belgeleri hakkında da bilgi verilmeye çalışılmıştır. Hatıra koleksiyonculuğu adı verilebilecek ve yakın tarihimizle doğrudan ilgili olan bu tip belgeler kapsamında: - Madalyalar - Sikke ve paralar - Posta pulları - Damga pulları - Posta kartları - Makbuzlar - Hatıra objeleri bulunmaktadır.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Osmanlı - Girit Sorunu sultan'ın kermesi = Ottoman - Crete issue Sultan's fete. ATOM DAMALI, [ CİLTLİ ], Nilüfer Vakfı Yayınları, İst., 2005-Yayıncısının orijinal cildinde, cilt sırt kısmından darbe almış, metin kısmı temiz durumda. Renkli ve s/b, resimli 24x24 cm, 226 sayfa. Nilüfer Damalı Vakfı, bu kitabında Osmanlı devletinin Girit sorunu ve gelişimini, Girit sorunundan kaynaklanan 1897 Türk - Yunan savaşının yanında bu gelişmelerin yarattığı şehit, gazi, yetim ve göçmenlere maddi destek sağlayabilmek için Sultan II Abdülhamid'in şahsi gayret ve destekleriyle düzenlenen bir sergi, piyango, kermes ve yardım kampanyasını incelemeye almıştır. Bu inceleme tamamen belgeler üzerinde yapılmıştır. Bu konulardaki efemera, filateli ve nümismatik koleksiyonlar bir araya getirilerek, bu enteresan tarih kesiti etrafında bütünleşmiştir. Bu kitapta Girit tarihi yanında Girit ile ilgili hatıra koleksiyon belgeleri hakkında da bilgi verilmeye çalışılmıştır. Hatıra koleksiyonculuğu adı verilebilecek ve yakın tarihimizle doğrudan ilgili olan bu tip belgeler kapsamında: - Madalyalar - Sikke ve paralar - Posta pulları - Damga pulları - Posta kartları - Makbuzlar - Hatıra objeleri bulunmaktadır.

    TLSold
  • Misafir göçmen yerli - Almanya'ya işgücü göçünün 60'ıncı yılı. Editör: BÜLENT ULUS, [ CİLTLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İst., 2021- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli ve s/b, resimli 28x22 cm, 616 sayfa. “Misafir Göçmen Yerli: Almanya’ya İşgücü Göçünün 60’ıncı Yılı, bugün farklı sebeplerle kontrolsüzleşen, savaşla, adaletsizlikle, eşitsizlikle bütün dünyayı tehdit eden göçle ilgili tüm dünyanın sorumlu olduğunun da altını çiziyor. Herkesin bir kez daha düşünmesine ve bütün ülkelerin bu konuda sorumluluk alması gerekliliğine katkı sağlıyor. Bu eseri, Almanya’ya işgücü göçünün 60. yılında iki sebepten dolayı çok değerli buluyorum: Birincisi, anlaşmalı bir göç sürecinin planlanmasına dönük bir tespit metodu olarak. İkincisi ise bugün ne yazık ki insanların hayatlarına, yaşamlarına, çocukların ölümüne sebep olan o kontrolsüz göçün yaşandığı bir süreçte mutlaka tüm dünyanın oturup düşünmesi gereken bu meseleyi bir eser olarak ele alması. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve iyi okumalar diliyorum…”

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Misafir göçmen yerli - Almanya'ya işgücü göçünün 60'ıncı yılı. Editör: BÜLENT ULUS, [ CİLTLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İst., 2021- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli ve s/b, resimli 28x22 cm, 616 sayfa. “Misafir Göçmen Yerli: Almanya’ya İşgücü Göçünün 60’ıncı Yılı, bugün farklı sebeplerle kontrolsüzleşen, savaşla, adaletsizlikle, eşitsizlikle bütün dünyayı tehdit eden göçle ilgili tüm dünyanın sorumlu olduğunun da altını çiziyor. Herkesin bir kez daha düşünmesine ve bütün ülkelerin bu konuda sorumluluk alması gerekliliğine katkı sağlıyor. Bu eseri, Almanya’ya işgücü göçünün 60. yılında iki sebepten dolayı çok değerli buluyorum: Birincisi, anlaşmalı bir göç sürecinin planlanmasına dönük bir tespit metodu olarak. İkincisi ise bugün ne yazık ki insanların hayatlarına, yaşamlarına, çocukların ölümüne sebep olan o kontrolsüz göçün yaşandığı bir süreçte mutlaka tüm dünyanın oturup düşünmesi gereken bu meseleyi bir eser olarak ele alması. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve iyi okumalar diliyorum…”

    TLSold
  • A Bridge of culture: Robert College - Boğaziçi University. How an American College in Istanbul cecame a Turkish University. JOHN FREELY [CİLTLİ], Boğaziçi Üniversitesi Yayınları, İst., 2009- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Siyah beyaz resimli 24x16 cm, 593 sayfa. İngilizce. During the 38 years of its existence Bosphorus University has perpetuated the cultural traditions it inherited from Robert College, and it is generally considered to be one of the top undergraduate institutions in the world, with outstanding graduate programs in most fields other than medicine and law. Though it is a Turkish state university, the language of instruction in almost all courses is English; the majority of its faculty have doctorates from American universities and most of its outstanding students go on to do graduate studies at universities in the U. S. Our students come from every province of Turkey and from more than sixty other countries, for Bosphorus University is a cultural beacon that shines across national boundaries and internal political divisions, distinguished by the diversity of its student body and faculty and its tolerance of ethnic, religious, and cultural differences.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    A Bridge of culture: Robert College - Boğaziçi University. How an American College in Istanbul cecame a Turkish University. JOHN FREELY [CİLTLİ], Boğaziçi Üniversitesi Yayınları, İst., 2009- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Siyah beyaz resimli 24x16 cm, 593 sayfa. İngilizce. During the 38 years of its existence Bosphorus University has perpetuated the cultural traditions it inherited from Robert College, and it is generally considered to be one of the top undergraduate institutions in the world, with outstanding graduate programs in most fields other than medicine and law. Though it is a Turkish state university, the language of instruction in almost all courses is English; the majority of its faculty have doctorates from American universities and most of its outstanding students go on to do graduate studies at universities in the U. S. Our students come from every province of Turkey and from more than sixty other countries, for Bosphorus University is a cultural beacon that shines across national boundaries and internal political divisions, distinguished by the diversity of its student body and faculty and its tolerance of ethnic, religious, and cultural differences.

    TLSold
  • Tipik yapılariyle Osmanlı şehirciliğinde çarşı ve klasik dönem imar sistemi. MUSTAFA CEZAR, [ CİLTLİ ],  Mimar Sinan Üniversitesi, İst., 1985- Yayıncısının orijinal  cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz resimli 28x22 cm, 422 sayfa + 2 katlanan levha.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Tipik yapılariyle Osmanlı şehirciliğinde çarşı ve klasik dönem imar sistemi. MUSTAFA CEZAR, [ CİLTLİ ], Mimar Sinan Üniversitesi, İst., 1985- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz resimli 28x22 cm, 422 sayfa + 2 katlanan levha.

    TLSold
  • Osmanlı Cilt: 1 - 12 [TAKIM] / Osmanlı 1 - 12 Cilt Siyaset - İktisat - Toplum - Teşkilat - Düşünce - Bilim - Kültür ve Sanat - Hanedan. Yayın Kurulu Başkanı: HALİL İNALCIK. Yayın Kurulu: NEJAT GÖYÜNÇ, YUSUF HALAÇOĞLU, EKMELEDDİN İHSANOĞLU, ERCÜMENT KURAN, MUBAHAT S. KÜTÜKOĞLU, JACOB M. LANDAU, AHMET YAŞAR OCAK, İLBER ORTAYLI, STANFORD SHAW, BAHAEDDİN YEDİYILDIZ. Yeditepe Yayınları, Ankara, 1999- Yayıncısının orijinal  cildinde, 12 cilt takım, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz resimli 28x22 cm, 9200 sayfa. Bugüne kadar Osmanlı Devleti hakkında yapılmış en geniş kapsamlı araştırma. Osmanlı'nın siyasi, sosyal, ekonomik yapısı ve uygarlığı ile ilk kez bir bütün olarak ele alındığı bu çalışmanın önemli bir özelliği de yerli ve yabancı Osmanlı tarihi uzmanlarını çok geniş bir katılımla bir araya getirmesi ve yalnız ülkemiz değil dünya kültürlerine hizmet etmesidir.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Osmanlı Cilt: 1 - 12 [TAKIM] / Osmanlı 1 - 12 Cilt Siyaset - İktisat - Toplum - Teşkilat - Düşünce - Bilim - Kültür ve Sanat - Hanedan. Yayın Kurulu Başkanı: HALİL İNALCIK. Yayın Kurulu: NEJAT GÖYÜNÇ, YUSUF HALAÇOĞLU, EKMELEDDİN İHSANOĞLU, ERCÜMENT KURAN, MUBAHAT S. KÜTÜKOĞLU, JACOB M. LANDAU, AHMET YAŞAR OCAK, İLBER ORTAYLI, STANFORD SHAW, BAHAEDDİN YEDİYILDIZ. Yeditepe Yayınları, Ankara, 1999- Yayıncısının orijinal cildinde, 12 cilt takım, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz resimli 28x22 cm, 9200 sayfa. Bugüne kadar Osmanlı Devleti hakkında yapılmış en geniş kapsamlı araştırma. Osmanlı'nın siyasi, sosyal, ekonomik yapısı ve uygarlığı ile ilk kez bir bütün olarak ele alındığı bu çalışmanın önemli bir özelliği de yerli ve yabancı Osmanlı tarihi uzmanlarını çok geniş bir katılımla bir araya getirmesi ve yalnız ülkemiz değil dünya kültürlerine hizmet etmesidir.

    TLSold
  • Sabancı ailesi soyağacı + Ailemizin soyağacı. Metin: ÖZER YELÇE, [ CİLTLİ KUTULU ], Sabancı, İstanbul, 1995- Yayıncısının orijinal cildinde, kutulu 2 cilt takım, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz resimli 28x22 cm, 127+103sayfa. İlk cilt Sabancı Ailesi Soyağcı'na dair ayrıntılı bilgi vermektedir. 2. cilt alacak kişinin kendi aile soyağacını çıkarması için basılmıştır.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Sabancı ailesi soyağacı + Ailemizin soyağacı. Metin: ÖZER YELÇE, [ CİLTLİ KUTULU ], Sabancı, İstanbul, 1995- Yayıncısının orijinal cildinde, kutulu 2 cilt takım, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz resimli 28x22 cm, 127+103sayfa. İlk cilt Sabancı Ailesi Soyağcı'na dair ayrıntılı bilgi vermektedir. 2. cilt alacak kişinin kendi aile soyağacını çıkarması için basılmıştır.

    TLSold
  • Camaltı resimleri = Paintings under glass - Mevlut Akyıldız (Sanatçı Kataloğu). Metin: DİLEK ŞENER. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] Tunç Matbaacılık, İst., 2005- Özgün Deri Cildi Üstü Özgün Şömizinde, temiz durumda. Tamamı renkli resimli 28x22 cm, 163 sayfa.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Camaltı resimleri = Paintings under glass - Mevlut Akyıldız (Sanatçı Kataloğu). Metin: DİLEK ŞENER. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] Tunç Matbaacılık, İst., 2005- Özgün Deri Cildi Üstü Özgün Şömizinde, temiz durumda. Tamamı renkli resimli 28x22 cm, 163 sayfa.

    TLSold
  • Zafer Erkan. Soyunanların gündüz düşleri. KAYA ÖZSEZGİN, Artist, İst., 2002-Özgün karton kapağında, çok temiz, 33 x 24 cm, Türkçe / İngilizce, renkli resimli, 62, [2] sayfa, kuşe kağıda lüks baskı, 2000 adet basılmıştır,

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Zafer Erkan. Soyunanların gündüz düşleri. KAYA ÖZSEZGİN, Artist, İst., 2002-Özgün karton kapağında, çok temiz, 33 x 24 cm, Türkçe / İngilizce, renkli resimli, 62, [2] sayfa, kuşe kağıda lüks baskı, 2000 adet basılmıştır,

    TLSold
  • Üsküdarname 1. A. SÜHEYL ÜNVER. [ CİLTLİ ], Üsküdar Belediyesi, İst., 2012- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz resimli 28x22 cm, 136 sayfa. A.Süheyl Ünver’in defterlerinde, değerli bilgilerle birlikte, çok dikkat çekici bir husus var; Ünver Üsküdar gezileri sırasında, bir yandan defterlerine önemli bilgileri kaydederken, bir yandan da Üsküdar’la ilgili yapılması gereken hizmetlere, gerçekleştirilmesi gereken projelere dikkat çekiyor ve birer öneri olarak onları da kaydediyor. Şehirle ilgili ihmalleri, hataları, noksanları ortaya koyuyor ki, ilgili merciler bu noksanları gidersin; sevdiğimiz Üsküdar yaşasın ve bir kültür ve medeniyet merkezi olarak yaşasın istiyor. Bu anlamda bu kayıtların, Üsküdar’a hizmet eden yükümlülüğü olan bizler için önemi büyük. Merhumun önerdiği projelerin bizim yolumuzu aydınlatacağı, Üsküdar’a ışık tuttuğu ve tutacağı çok açık…

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Üsküdarname 1. A. SÜHEYL ÜNVER. [ CİLTLİ ], Üsküdar Belediyesi, İst., 2012- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz resimli 28x22 cm, 136 sayfa. A.Süheyl Ünver’in defterlerinde, değerli bilgilerle birlikte, çok dikkat çekici bir husus var; Ünver Üsküdar gezileri sırasında, bir yandan defterlerine önemli bilgileri kaydederken, bir yandan da Üsküdar’la ilgili yapılması gereken hizmetlere, gerçekleştirilmesi gereken projelere dikkat çekiyor ve birer öneri olarak onları da kaydediyor. Şehirle ilgili ihmalleri, hataları, noksanları ortaya koyuyor ki, ilgili merciler bu noksanları gidersin; sevdiğimiz Üsküdar yaşasın ve bir kültür ve medeniyet merkezi olarak yaşasın istiyor. Bu anlamda bu kayıtların, Üsküdar’a hizmet eden yükümlülüğü olan bizler için önemi büyük. Merhumun önerdiği projelerin bizim yolumuzu aydınlatacağı, Üsküdar’a ışık tuttuğu ve tutacağı çok açık…

    TLSold
  • Onbin yıllık İran Medeniyeti ikibin yıllık ortak miras. Sunu: MUHAMMED REZA MEHAMNDISH, İLBER ORTAYLI. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İst., 2010- Yayıncısının orijinal karton kapağında, temiz durumda. Tamamı renkli resimli 34x26 cm, 335 sayfa.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Onbin yıllık İran Medeniyeti ikibin yıllık ortak miras. Sunu: MUHAMMED REZA MEHAMNDISH, İLBER ORTAYLI. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İst., 2010- Yayıncısının orijinal karton kapağında, temiz durumda. Tamamı renkli resimli 34x26 cm, 335 sayfa.

    TLSold
  • Mavi antoloji:25 Yılın öğrettikleri. İZZETTİN ÇALIŞLAR. [ CİLTLİ ], Mavi Giyim Sanayi Ticaret, İst., 2006- Yayıncısının orijinal kot bezi cildinde, temiz durumda. Tamamı renkli resimli 26x15 cm, 335 sayfa+katlanır levha.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Mavi antoloji:25 Yılın öğrettikleri. İZZETTİN ÇALIŞLAR. [ CİLTLİ ], Mavi Giyim Sanayi Ticaret, İst., 2006- Yayıncısının orijinal kot bezi cildinde, temiz durumda. Tamamı renkli resimli 26x15 cm, 335 sayfa+katlanır levha.

    TLSold
  • Erkut Şahinbaş: Işığın peşinde bir mimar. Editör. N. MÜGE CENGİZKAN, TMMOB Mimarlar Odası, İst., 2015-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24 x 24 cm, 191 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Erkut Şahinbaş: Işığın peşinde bir mimar. Editör. N. MÜGE CENGİZKAN, TMMOB Mimarlar Odası, İst., 2015-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24 x 24 cm, 191 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Türk sanatında ebru. M. UĞUR DERMAN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] - Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Tamamı renkli resimli 28x22 cm, 63 sayfa.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Türk sanatında ebru. M. UĞUR DERMAN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] - Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Tamamı renkli resimli 28x22 cm, 63 sayfa.

    TLSold
  • Yere ait: Ersen Gürsel mimarlığı. Editörler: M. MÜGE CENGİZKAN, GİZEM ALBAYRAK. TMMOB, İst., 2017-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda,  renkli resimli, 24 x 24 cm, 274 sayfa.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Yere ait: Ersen Gürsel mimarlığı. Editörler: M. MÜGE CENGİZKAN, GİZEM ALBAYRAK. TMMOB, İst., 2017-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, renkli resimli, 24 x 24 cm, 274 sayfa.

    TLSold
  • Ustadan çırağa, dededen toruna anadolu'nun elleri. NAZIM ALPMAN, TOLGA SEZGİN. [ CİLTLİ KUTULU ] Halkbank, İst., 2009- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli fotoğraflı 28x22 cm, 239sayfa.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Ustadan çırağa, dededen toruna anadolu'nun elleri. NAZIM ALPMAN, TOLGA SEZGİN. [ CİLTLİ KUTULU ] Halkbank, İst., 2009- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli fotoğraflı 28x22 cm, 239sayfa.

    TLSold
  • Şirket-i Hayriye 1851-1945 . MURAT KORALTÜRK. [ CİLTLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İst., 2007- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz fotoğraflı 32x22 cm, 268 sayfa.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Şirket-i Hayriye 1851-1945 . MURAT KORALTÜRK. [ CİLTLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İst., 2007- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz fotoğraflı 32x22 cm, 268 sayfa.

    TLSold
  • Türk el sanatları. Metin Yazarı: TOKTAMIŞ ATEŞ. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] Halkbank, İst, 1990- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Tamamı renkli resimli ve fotoğraflı 32x22 cm, 319 sayfa.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Türk el sanatları. Metin Yazarı: TOKTAMIŞ ATEŞ. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] Halkbank, İst, 1990- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Tamamı renkli resimli ve fotoğraflı 32x22 cm, 319 sayfa.

    TLSold
  • Tarihin taşa yazıldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu. İLHAN AKŞİT. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU ] Akşit Kültür Turizm Sanat, İst., 2007- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde kutulu, temiz durumda. Tamamı renkli resimli ve fotoğraflı 32x26 cm, 334 sayfa.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Tarihin taşa yazıldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu. İLHAN AKŞİT. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU ] Akşit Kültür Turizm Sanat, İst., 2007- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde kutulu, temiz durumda. Tamamı renkli resimli ve fotoğraflı 32x26 cm, 334 sayfa.

    TLSold
  • Karatay Medresesi Çini Eserleri Müzesi. YAŞAR ERDEMİR. [ CİLTLİ ], T.C. Konya Valiliği, Konya, 2001- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz fotoğraflı 28x22 cm, 155 sayfa.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Karatay Medresesi Çini Eserleri Müzesi. YAŞAR ERDEMİR. [ CİLTLİ ], T.C. Konya Valiliği, Konya, 2001- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz fotoğraflı 28x22 cm, 155 sayfa.

    TLSold
  • Çarşılarla anadolu - Bedestenler, hanlar, kapalıçarşılar. ÖZCAN YURDALAN, TOLGA SEZGİN. [ CİLTLİ KUTULU ] Halkbank, Ankara, 2010- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli fotoğraflı 32x22 cm, 381 sayfa.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Çarşılarla anadolu - Bedestenler, hanlar, kapalıçarşılar. ÖZCAN YURDALAN, TOLGA SEZGİN. [ CİLTLİ KUTULU ] Halkbank, Ankara, 2010- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli fotoğraflı 32x22 cm, 381 sayfa.

    TLSold
  • Osmanlı İmparatorluğu'nda fotoğrafçılık, (1839-1919).= Photography in the Ottoman Empire, (1839-1919). ENGİN ÖZENDES. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] İletişim Yayıncılık, İst., 1995-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, ciltte lokal yıpranma var, metin ve görsel kısımlar temiz durumda, 34 x 24 cm, Türkçe / İngilizce, 271 sayfa, s/b resimli. Engin Özendes, bir yandan Osmanlı toplumunun fotoğrafa ve fotoğrafçılığa yaklaşımını, geleneklerine bağlı Osmanlı sultanlarının, 19. yüzyılın bu yeni buluşuna gösterdikleri ilgiyi; hatta fotoğrafçılık mesleğini sürdürenlere verdikleri desteği anlatırken, mekândaki ve toplumdaki değişimi her biri tarihi belge niteliği taşıyan fotoğraflarla dönemin sosyal yaşamını da gözler önüne seriyor. Bir belge olarak gelecek kuşaklara ışık tutacağına inandığı kitabında Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde çalışmış olan fotoğrafçıların ayrıntılı bir listesini de veren Engin Özendes Türkiye’nin fotoğraf geçmişini tanımak, araştırmak isteyenlere, Ortadoğu fotoğrafıyla ilgilenenlere de çok önemli bir başvuru kaynağı sunuyor.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Osmanlı İmparatorluğu'nda fotoğrafçılık, (1839-1919).= Photography in the Ottoman Empire, (1839-1919). ENGİN ÖZENDES. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] İletişim Yayıncılık, İst., 1995-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, ciltte lokal yıpranma var, metin ve görsel kısımlar temiz durumda, 34 x 24 cm, Türkçe / İngilizce, 271 sayfa, s/b resimli. Engin Özendes, bir yandan Osmanlı toplumunun fotoğrafa ve fotoğrafçılığa yaklaşımını, geleneklerine bağlı Osmanlı sultanlarının, 19. yüzyılın bu yeni buluşuna gösterdikleri ilgiyi; hatta fotoğrafçılık mesleğini sürdürenlere verdikleri desteği anlatırken, mekândaki ve toplumdaki değişimi her biri tarihi belge niteliği taşıyan fotoğraflarla dönemin sosyal yaşamını da gözler önüne seriyor. Bir belge olarak gelecek kuşaklara ışık tutacağına inandığı kitabında Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde çalışmış olan fotoğrafçıların ayrıntılı bir listesini de veren Engin Özendes Türkiye’nin fotoğraf geçmişini tanımak, araştırmak isteyenlere, Ortadoğu fotoğrafıyla ilgilenenlere de çok önemli bir başvuru kaynağı sunuyor.

    TLSold
  • Sergi İstanbul / İstanbul exhibition. REFİK AZİZ. [ CİLTLİ ], Üsküdar Belediyesi, İst., 2020- Yayıncısının orijinal bez cildinde, temiz durumda. Renkli fotoğraflı 32x22 cm, 142 sayfa.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Sergi İstanbul / İstanbul exhibition. REFİK AZİZ. [ CİLTLİ ], Üsküdar Belediyesi, İst., 2020- Yayıncısının orijinal bez cildinde, temiz durumda. Renkli fotoğraflı 32x22 cm, 142 sayfa.

    TLSold
  • İki kıyı bir deniz:  Türk - Rus ortak tarihinden kesitler. ORHUN ŞEMİN, PERİHAN YÜCEL. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Deniz Kültür Yayınları, İst., 2013- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli fotoğraflı 32x22 cm, 276 sayfa.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    İki kıyı bir deniz: Türk - Rus ortak tarihinden kesitler. ORHUN ŞEMİN, PERİHAN YÜCEL. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Deniz Kültür Yayınları, İst., 2013- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli fotoğraflı 32x22 cm, 276 sayfa.

    TLSold
  • İki kıyı bir deniz II:  Türk - Rus ortak tarihinden kesitler. MEHMET PERİNÇEK, ORHUN ŞEMİN, PERİHAN YÜCEL, VOLHA MATVEYENKA. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Deniz Kültür Yayınları, İst., 2015- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli fotoğraflı 32x22 cm, 275 sayfa+DVD.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    İki kıyı bir deniz II: Türk - Rus ortak tarihinden kesitler. MEHMET PERİNÇEK, ORHUN ŞEMİN, PERİHAN YÜCEL, VOLHA MATVEYENKA. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Deniz Kültür Yayınları, İst., 2015- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli fotoğraflı 32x22 cm, 275 sayfa+DVD.

    TLSold
  • İki kıyı bir deniz III:  Türk - Rus ortak tarihinden kesitler. MEHMET PERİNÇEK, ORHUN ŞEMİN, OLGA HERGUL. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Deniz Kültür Yayınları, İst., 2016- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli fotoğraflı 32x22 cm, 343 sayfa.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    İki kıyı bir deniz III: Türk - Rus ortak tarihinden kesitler. MEHMET PERİNÇEK, ORHUN ŞEMİN, OLGA HERGUL. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Deniz Kültür Yayınları, İst., 2016- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli fotoğraflı 32x22 cm, 343 sayfa.

    TLSold
  • Bir geleceğin geçmişi "1948'den 1998'e Akbank Tarihi". ZAFER TOPRAK. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Akbank, İst., 1998- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz fotoğraflı 33x22 cm, 315 sayfa.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Bir geleceğin geçmişi "1948'den 1998'e Akbank Tarihi". ZAFER TOPRAK. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Akbank, İst., 1998- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz fotoğraflı 33x22 cm, 315 sayfa.

    TLSold
  • Osmanlıdan günümüze borsa: Galata Borsası 1830-1873. HÜSEYİN AL, ŞEVKET KAMİL AKAR. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Borsa İstanbul, İst., 2013- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz fotoğraflı 33x22 cm, 310 sayfa.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Osmanlıdan günümüze borsa: Galata Borsası 1830-1873. HÜSEYİN AL, ŞEVKET KAMİL AKAR. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Borsa İstanbul, İst., 2013- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz fotoğraflı 33x22 cm, 310 sayfa.

    TLSold
  • Bebek: Mekanlar ve zamanlar. CAHİT KAYRA. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Akbank, İst., 1993- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz fotoğraflı 32x22 cm, 195 sayfa.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Bebek: Mekanlar ve zamanlar. CAHİT KAYRA. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Akbank, İst., 1993- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz fotoğraflı 32x22 cm, 195 sayfa.

    TLSold
  • İstanbul.  HÜMEYRA ÖZALP KONYAR. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], TÜRSAB, İst., 2009- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Tamamı renkli fotoğraflı, 32x22 cm, 600 sayfa. Türkçe, İngilizce.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    İstanbul. HÜMEYRA ÖZALP KONYAR. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], TÜRSAB, İst., 2009- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Tamamı renkli fotoğraflı, 32x22 cm, 600 sayfa. Türkçe, İngilizce.

    TLSold
  • Anadolu kentleri. METİN SÖZEN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] Turkcell, İst., 2000- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Tamamı renkli fotoğraflı, 32x22 cm, 364 sayfa.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Anadolu kentleri. METİN SÖZEN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] Turkcell, İst., 2000- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Tamamı renkli fotoğraflı, 32x22 cm, 364 sayfa.

    TLSold
  • Mimar Sinan. TURGUT CANSEVER. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU ], Albaraka Türk, İst., 2005- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, kutulu, temiz durumda. Tamamı renkli fotoğraflı, 32x22 cm, 413 sayfa.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Mimar Sinan. TURGUT CANSEVER. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU ], Albaraka Türk, İst., 2005- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, kutulu, temiz durumda. Tamamı renkli fotoğraflı, 32x22 cm, 413 sayfa.

    TLSold
  • Hamidiye Etfal Hastanesi - Hastane tarihimizde bir kutup yıldızı. NURAN YILDIRIM. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İst., 2010- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Tamamı renkli fotoğraflı, 32x22 cm, 160 sayfa.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Hamidiye Etfal Hastanesi - Hastane tarihimizde bir kutup yıldızı. NURAN YILDIRIM. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İst., 2010- Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, temiz durumda. Tamamı renkli fotoğraflı, 32x22 cm, 160 sayfa.

    TLSold
  • Destek Reasürans Koleksiyonu. AHMET KAMİL GÖREN [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Destek Reasürans Sanat Galerisi, İst., 1998-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 32 x 24 cm, 263 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Destek Reasürans Koleksiyonu. AHMET KAMİL GÖREN [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Destek Reasürans Sanat Galerisi, İst., 1998-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 32 x 24 cm, 263 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Üryan çıplak nü - Türk resminde bir modernleşme öyküsü - Bare, Naked, Nude. A Story of Modernization in Turkish Painting.  Yayına Hazırlayanlar: BEGÜM AKKOYUNLU ERSÖZ, TANIA BAHAR. Pera Müzesi, İst., 2016-Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 32 x 24 cm, 263 sayfa, tamamı renkli resimli. İngilizce, Türkçe.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Üryan çıplak nü - Türk resminde bir modernleşme öyküsü - Bare, Naked, Nude. A Story of Modernization in Turkish Painting. Yayına Hazırlayanlar: BEGÜM AKKOYUNLU ERSÖZ, TANIA BAHAR. Pera Müzesi, İst., 2016-Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 32 x 24 cm, 263 sayfa, tamamı renkli resimli. İngilizce, Türkçe.

    TLSold
  • Raffi Portakal Portakal'ın yüzyılı. ENİS BATUR. Doğan Kitap, İst., 2015-Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 24 x 15 cm, 504 sayfa, siyah beyaz resimli. Enis Batur, Türkiye’de zenginliğin ölçütünü sanatla değiştiren Portakal ailesini Raffi Portakal’a soruyor. Yol haritasını Enis Batur’un çıkarttığı uzun soluklu bir söyleşinin ürünü olan Raffi Portakal | Portakal’ın Yüzyılı’nda Enis Batur ve Raffi Portakal, İstanbul’un sanat ve kültür ortamına odaklanan, antikalar, Osmanlı eserleri ve büyük ustaların tabloları arasında dolaşan koleksiyonerler, meraklılar, zanaatkarlar ve esnaflardan söz açıyor. Osmanlı’nın son döneminden günümüz Türkiyesine uzanan bir yolda zevk, merak, ustalık ve kültür kavramlarını, müzayedeleri, sergileri ve müzeleri tartışan kitap, 1914’ten bugüne günlük hayatın içine sızan sanat tutkusunun dönüşümünü gözler önüne seriyor.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Raffi Portakal Portakal'ın yüzyılı. ENİS BATUR. Doğan Kitap, İst., 2015-Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 24 x 15 cm, 504 sayfa, siyah beyaz resimli. Enis Batur, Türkiye’de zenginliğin ölçütünü sanatla değiştiren Portakal ailesini Raffi Portakal’a soruyor. Yol haritasını Enis Batur’un çıkarttığı uzun soluklu bir söyleşinin ürünü olan Raffi Portakal | Portakal’ın Yüzyılı’nda Enis Batur ve Raffi Portakal, İstanbul’un sanat ve kültür ortamına odaklanan, antikalar, Osmanlı eserleri ve büyük ustaların tabloları arasında dolaşan koleksiyonerler, meraklılar, zanaatkarlar ve esnaflardan söz açıyor. Osmanlı’nın son döneminden günümüz Türkiyesine uzanan bir yolda zevk, merak, ustalık ve kültür kavramlarını, müzayedeleri, sergileri ve müzeleri tartışan kitap, 1914’ten bugüne günlük hayatın içine sızan sanat tutkusunun dönüşümünü gözler önüne seriyor.

    TLSold
  • Rekin Teksoy'un sinema tarihi. REKİN TEKSOY. [ CİLTLİ ], Oğlak Yayıncılık, İst., 2005- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz fotoğraflı 27x19 cm, 1021 sayfa. Bugüne kadar Türkiye’de yazılmış ve yayımlanmış en kapsamlı sinema kitabı.

1960’lardan bugüne, sinemanın tarihi, sanatı ve estetiğiyle iç içe geçen bir hayat… 601 hafta boyunca TRT2’de hazırlayıp sunduğu SİNEMA VE EDEBİYAT programıyla saygın bir TV adamı…
Yirmi yılı aşkın bir süre üniversitelerde eğittiği öğrencileriyle, sinema-TV alanında büyük hizmet… Yıllarca yönettiği ansiklopedilerle, ansiklopedik tarih yazımında kazanılmış yaratıcı uzmanlık… İtalyan Edebiyatı’ndan başta DECAMERON, İLAHİ KOMEDYA ve PRENS olmak üzere çok sayıda yaptığı çevirilerle kanıtlanan edebi ustalık…

… Ve bütün bunların sonunda, Türkiye’de hiç kimsenin cesaret edemediği kapsam ve ayrıntıda yazılmış ilk büyük sinema tarihi:
REKİN TEKSOY’UN SİNEMA TARİHİ.

Türk entelektüel dünyasında kendini kanıtlamış bir sinema yazarının kaleminden… ve elbette siyasetin gözlüğünden.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Rekin Teksoy'un sinema tarihi. REKİN TEKSOY. [ CİLTLİ ], Oğlak Yayıncılık, İst., 2005- Yayıncısının orijinal cildinde, temiz durumda. Renkli ve siyah beyaz fotoğraflı 27x19 cm, 1021 sayfa. Bugüne kadar Türkiye’de yazılmış ve yayımlanmış en kapsamlı sinema kitabı. 1960’lardan bugüne, sinemanın tarihi, sanatı ve estetiğiyle iç içe geçen bir hayat… 601 hafta boyunca TRT2’de hazırlayıp sunduğu SİNEMA VE EDEBİYAT programıyla saygın bir TV adamı… Yirmi yılı aşkın bir süre üniversitelerde eğittiği öğrencileriyle, sinema-TV alanında büyük hizmet… Yıllarca yönettiği ansiklopedilerle, ansiklopedik tarih yazımında kazanılmış yaratıcı uzmanlık… İtalyan Edebiyatı’ndan başta DECAMERON, İLAHİ KOMEDYA ve PRENS olmak üzere çok sayıda yaptığı çevirilerle kanıtlanan edebi ustalık… … Ve bütün bunların sonunda, Türkiye’de hiç kimsenin cesaret edemediği kapsam ve ayrıntıda yazılmış ilk büyük sinema tarihi: REKİN TEKSOY’UN SİNEMA TARİHİ. Türk entelektüel dünyasında kendini kanıtlamış bir sinema yazarının kaleminden… ve elbette siyasetin gözlüğünden.

    TLSold
  • Mektep meydan Galatasaray.= School square Galatasaray. [Sergi kataloğu]. Editörler: Çelenk Bafra, Ulya Soley, Begüm Akkoyunlu Ersöz, Yasemin Ülgen. Küratör: ÇELENK BAFRA. Pera Müzesi, İst., 2018-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28 x 24 cm, Türkçe ve İngilizce, 136 sayfa, renkli ve s/b resimler ve fotoğraflar, 1 adet büyük boy katlanır panoramik fotoğraf. Galatasaray Lisesi’nin kuruluşunun 150. yılında, tarihi boyunca, öğrencilerinin sanata yönelimini ve yaratıcılığını destekleyen bir eğitim kurumu olmanın yanı sıra kültür-sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapan, mimari, sanat tarihsel ve sosyokültürel bağlamda çok katmanlı bu okul etrafında kurgulanan Mektep Meydan Galatasaray sergisi, bu köklü eğitim kurumuna güncel sanat aracılığıyla yeniden bakıyor. Sergi, bugün hâlâ mezunlarının “mektep” olarak andığı kurumun adına, binanın geçmişine ve okul vasfına referansla “mektep” başlığını benimsiyor, başlığındaki kelime oyunuyla hem mektebin kaçınılmaz olarak eklemlendiği Galatasaray Meydanı’na atıfta bulunuyor hem de Galatasaray Lisesi’nin binasını, bahçesi ve duvarlarıyla günümüz sanatçılarının buluşup tartışacakları düşünsel bir meydan olarak betimliyor.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Mektep meydan Galatasaray.= School square Galatasaray. [Sergi kataloğu]. Editörler: Çelenk Bafra, Ulya Soley, Begüm Akkoyunlu Ersöz, Yasemin Ülgen. Küratör: ÇELENK BAFRA. Pera Müzesi, İst., 2018-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28 x 24 cm, Türkçe ve İngilizce, 136 sayfa, renkli ve s/b resimler ve fotoğraflar, 1 adet büyük boy katlanır panoramik fotoğraf. Galatasaray Lisesi’nin kuruluşunun 150. yılında, tarihi boyunca, öğrencilerinin sanata yönelimini ve yaratıcılığını destekleyen bir eğitim kurumu olmanın yanı sıra kültür-sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapan, mimari, sanat tarihsel ve sosyokültürel bağlamda çok katmanlı bu okul etrafında kurgulanan Mektep Meydan Galatasaray sergisi, bu köklü eğitim kurumuna güncel sanat aracılığıyla yeniden bakıyor. Sergi, bugün hâlâ mezunlarının “mektep” olarak andığı kurumun adına, binanın geçmişine ve okul vasfına referansla “mektep” başlığını benimsiyor, başlığındaki kelime oyunuyla hem mektebin kaçınılmaz olarak eklemlendiği Galatasaray Meydanı’na atıfta bulunuyor hem de Galatasaray Lisesi’nin binasını, bahçesi ve duvarlarıyla günümüz sanatçılarının buluşup tartışacakları düşünsel bir meydan olarak betimliyor.

    TLSold
  • Ekrem Hakkı Ayverdi, 1899-1984: Mimarlık tarihçisi, restoratör, koleksiyoner.= Ekrem Hakkı Ayverdi, 1899-1984: Architectural historian, restorator, collector. Editör: M. BAHA TANMAN. İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, İst., 2014-Özgün karton kapağında, çok temiz, 29 x 24 cm, Türkçe / İngilizce, 395 sayfa, renkli resimli. Ekrem Hakkı Ayverdi, 1899-1984: Architectural historian, restorator, collector. [Sergi kataloğu].", Editör: M. Baha Tanman, İstanbul Araştırma Enstitüsü, İst., 2014.
"Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, kaybolmuş bir dünyanın son temsilcilerinden, Osmanlı sanatı araştırmaları ve mimarlık tarihi içinde farklı bir yeri olan Ekrem Hakkı Ayverdi'yi meslek hayatı ve eşşiz koleksiyonuyla ölümünün 30. yılında "Ekrem Hakkı Ayverdi, Mimarlık Tarihçisi, Restoratör, Koleksiyoner" başlıklı özel bir sergiyle anıyor.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Ekrem Hakkı Ayverdi, 1899-1984: Mimarlık tarihçisi, restoratör, koleksiyoner.= Ekrem Hakkı Ayverdi, 1899-1984: Architectural historian, restorator, collector. Editör: M. BAHA TANMAN. İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, İst., 2014-Özgün karton kapağında, çok temiz, 29 x 24 cm, Türkçe / İngilizce, 395 sayfa, renkli resimli. Ekrem Hakkı Ayverdi, 1899-1984: Architectural historian, restorator, collector. [Sergi kataloğu].", Editör: M. Baha Tanman, İstanbul Araştırma Enstitüsü, İst., 2014. "Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, kaybolmuş bir dünyanın son temsilcilerinden, Osmanlı sanatı araştırmaları ve mimarlık tarihi içinde farklı bir yeri olan Ekrem Hakkı Ayverdi'yi meslek hayatı ve eşşiz koleksiyonuyla ölümünün 30. yılında "Ekrem Hakkı Ayverdi, Mimarlık Tarihçisi, Restoratör, Koleksiyoner" başlıklı özel bir sergiyle anıyor.

    TLSold
  • Perde gazelleri. Hazırlayan: ÜNVER ORAL [ CİLTLİ ], İstambul Büyükşehir Belediyesi, İst., 2007-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28.5 x 20 cm, 152 sayfa. Karagöz ve Hacivad, felsefi derinliğini tasavvufi köklerinden alır. Oyunun temel amaçları olan perde, gölge ve ışık kaynağı, aynı zamanda vahdet-i vücud düşüncesini işaret eden remizlerdir. Oyun, bu dünyanın bir gölgeler alemi olduğunu işaret eder.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Perde gazelleri. Hazırlayan: ÜNVER ORAL [ CİLTLİ ], İstambul Büyükşehir Belediyesi, İst., 2007-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28.5 x 20 cm, 152 sayfa. Karagöz ve Hacivad, felsefi derinliğini tasavvufi köklerinden alır. Oyunun temel amaçları olan perde, gölge ve ışık kaynağı, aynı zamanda vahdet-i vücud düşüncesini işaret eden remizlerdir. Oyun, bu dünyanın bir gölgeler alemi olduğunu işaret eder.

    TLSold
  • Balkan Naci İslimyeli. Söz / Düzenleme.= Word / Installation. [Sanatçı Kataloğu], Aksanat, İst., 1994-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 23 x 29 cm, renkli ve s/b resimli, Türkçe/İngilizce, 31 sayfa.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Balkan Naci İslimyeli. Söz / Düzenleme.= Word / Installation. [Sanatçı Kataloğu], Aksanat, İst., 1994-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 23 x 29 cm, renkli ve s/b resimli, Türkçe/İngilizce, 31 sayfa.

    TLSold
  • Avni Lifij. [ Kitap ve sergi broşürü birlikte ], Yapı Kredi Yayıncılık, İst., 1997-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30x23 cm, renkli  resimli, Türkçe/İngilizce, 76+14 sayfa. Hüseyin Avni Lifij (1886, Ladik, Samsun - 2 Haziran 1927, İstanbul), Çerkes asıllı Türk vatandaşı ressam.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Avni Lifij. [ Kitap ve sergi broşürü birlikte ], Yapı Kredi Yayıncılık, İst., 1997-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30x23 cm, renkli resimli, Türkçe/İngilizce, 76+14 sayfa. Hüseyin Avni Lifij (1886, Ladik, Samsun - 2 Haziran 1927, İstanbul), Çerkes asıllı Türk vatandaşı ressam.

    TLSold
  • Eski İstanbul anıları Ara Güler.  Önsöz : ONAT KUTLAR, [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Dünya Yayıncılık, İst., 1997-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, siyah beyaz fotoğraflı 32x 25 cm, 189 sayfa. Ara Güler (Ermenice: Արա Կիւլէր; d. Mıgırdiç Ara Derderyan, 16 Ağustos 1928; Beyoğlu, İstanbul - 17 Ekim 2018; Şişli, İstanbul), Türkiye Ermenisi gazeteci, foto muhabiri ve yazardır.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Eski İstanbul anıları Ara Güler. Önsöz : ONAT KUTLAR, [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Dünya Yayıncılık, İst., 1997-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, siyah beyaz fotoğraflı 32x 25 cm, 189 sayfa. Ara Güler (Ermenice: Արա Կիւլէր; d. Mıgırdiç Ara Derderyan, 16 Ağustos 1928; Beyoğlu, İstanbul - 17 Ekim 2018; Şişli, İstanbul), Türkiye Ermenisi gazeteci, foto muhabiri ve yazardır.

    TLSold
  • Efsanevi başkent İstanbul. FARUK PEKİN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2004-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, tamamı fotoğraflı 29x26,5 cm, 239 sayfa. İSTANBUL, Asya ile Avrupa gibi iki yaşlı kıtanın ve Akdeniz ile Karadeniz gibi iki önemli denizin buluştuğu bir kavşakta kurulmuş, üç büyük imparatorluğa başkent olmuş bir enıperyal destan, bir efsane. Yaklaşık üç bin yıllık kesintisiz yaşamı ile, eşsiz coğrafyası, benzersiz tarihi, harika doğası, efsanevi görkemi ve kentte yaşayanların hâlâ bozamadığı güzelliğiyle dimdik ayakta. Ölümsüz bir kent. (Önsöz'den)

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Efsanevi başkent İstanbul. FARUK PEKİN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2004-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, tamamı fotoğraflı 29x26,5 cm, 239 sayfa. İSTANBUL, Asya ile Avrupa gibi iki yaşlı kıtanın ve Akdeniz ile Karadeniz gibi iki önemli denizin buluştuğu bir kavşakta kurulmuş, üç büyük imparatorluğa başkent olmuş bir enıperyal destan, bir efsane. Yaklaşık üç bin yıllık kesintisiz yaşamı ile, eşsiz coğrafyası, benzersiz tarihi, harika doğası, efsanevi görkemi ve kentte yaşayanların hâlâ bozamadığı güzelliğiyle dimdik ayakta. Ölümsüz bir kent. (Önsöz'den)

    TLSold
  • Bir sadakat hikayesi Maçka Palas "Maçka, Teşvikiye, Nişantaşı". ALİ ESAD GÖKSEL, [ CİLTLİ ], Körfezbank, İst., 1999-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 31x24 cm, renkli siyah beyaz fotoğraflı 120 sayfa. 

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Bir sadakat hikayesi Maçka Palas "Maçka, Teşvikiye, Nişantaşı". ALİ ESAD GÖKSEL, [ CİLTLİ ], Körfezbank, İst., 1999-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 31x24 cm, renkli siyah beyaz fotoğraflı 120 sayfa. 

    TLSold
  • Rüzgarın kanatları (Yeldeğirmenleri). ÖZCAN YÜKSEK, [ CİLTLİ ], TSKB, İST., 2010-Yayıncısının bez özgün cildinde, çok temiz durumda, 23,5x23,5 cm, renkli fotoğraflı 208 sayfa. 

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Rüzgarın kanatları (Yeldeğirmenleri). ÖZCAN YÜKSEK, [ CİLTLİ ], TSKB, İST., 2010-Yayıncısının bez özgün cildinde, çok temiz durumda, 23,5x23,5 cm, renkli fotoğraflı 208 sayfa. 

    TLSold
  • Malik Aksel tabloları sergi kataloğu. 12 Mayıs 2011, Bursa. Editör: HASAN Basri ÖCALAN. [ CİLTLİ ],  Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa, 2011-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 30x30 cm, renkli fotoğraflı 127 sayfa. 

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Malik Aksel tabloları sergi kataloğu. 12 Mayıs 2011, Bursa. Editör: HASAN Basri ÖCALAN. [ CİLTLİ ], Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa, 2011-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 30x30 cm, renkli fotoğraflı 127 sayfa. 

    TLSold
  • Karadeniz'de lezzet yolculuğu. HÜLYA CİVELEK. İnkılap Kitabevi Yayınları, İst., -Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 30x21 cm, renkli fotoğraflı  212 sayfa. Medeniyetler, tarih içinde yeni yerleşim yerlerinin kültürlerini, mutfak ve yeme içme kültürünü, yaşam tarzlarını benimserler. Yemek kültürü de sınırları kolayca aşar. Uygarlıkların sunduğu zenginliklerden biri de mutfak kültürüdür. Karadeniz bölge halkının tarih içinde yarattığı kültür ve uygarlığının zenginliğini, birkaç yüzyılda ortaya çıkmış yemek kültürü birikimi, birkaç yüz sayfalık bir çalışmada büyün yönleriyle işlemek elbette ki beklenemez. Karadeniz topraklarında egemenlik kuran topluluklar, bu etimolojik zenginliği miras olarak bu günlere taşımışlardır.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Karadeniz'de lezzet yolculuğu. HÜLYA CİVELEK. İnkılap Kitabevi Yayınları, İst., -Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 30x21 cm, renkli fotoğraflı 212 sayfa. Medeniyetler, tarih içinde yeni yerleşim yerlerinin kültürlerini, mutfak ve yeme içme kültürünü, yaşam tarzlarını benimserler. Yemek kültürü de sınırları kolayca aşar. Uygarlıkların sunduğu zenginliklerden biri de mutfak kültürüdür. Karadeniz bölge halkının tarih içinde yarattığı kültür ve uygarlığının zenginliğini, birkaç yüzyılda ortaya çıkmış yemek kültürü birikimi, birkaç yüz sayfalık bir çalışmada büyün yönleriyle işlemek elbette ki beklenemez. Karadeniz topraklarında egemenlik kuran topluluklar, bu etimolojik zenginliği miras olarak bu günlere taşımışlardır.

    TLSold
  • Paintings in the Vatican. CARLO PIETRANGELI. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Bulfinch, London, 1996-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30x25 cm, renkli fotoğraflı 608 sayfa. İngilizce. Written by directors of various Vatican Museum collections, this splendid catalog of the monumental collection housed within the walls of the Vatican offers insight into the political, social, and aesthetic history of Vatican City. The works described include those more familiar frescoes and altarpieces created specifically for the decoration of Papal apartments, Apostolic Palaces, the Sistine Chapel, Raphael Stanze, and the Borgia Apartments as well as works that have been unavailable for public viewing. The great accomplishment here is the listing of all works in chronological order, regardless of physical location, to create a comprehensive historical catalog of what is one of the world's greatest collections. The color plates are fresh and bright and the short biographies of the artists are excellent. A fine combination of scholarship and elegant production and at a reasonable price?quite a rarity these days?this is essential for academic and art libraries and belongs in most public collections.?Paula Frosch, Metropolitan Museum of Art Lib., New York
Copyright 1997 Reed Business Information, Inc

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Paintings in the Vatican. CARLO PIETRANGELI. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Bulfinch, London, 1996-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30x25 cm, renkli fotoğraflı 608 sayfa. İngilizce. Written by directors of various Vatican Museum collections, this splendid catalog of the monumental collection housed within the walls of the Vatican offers insight into the political, social, and aesthetic history of Vatican City. The works described include those more familiar frescoes and altarpieces created specifically for the decoration of Papal apartments, Apostolic Palaces, the Sistine Chapel, Raphael Stanze, and the Borgia Apartments as well as works that have been unavailable for public viewing. The great accomplishment here is the listing of all works in chronological order, regardless of physical location, to create a comprehensive historical catalog of what is one of the world's greatest collections. The color plates are fresh and bright and the short biographies of the artists are excellent. A fine combination of scholarship and elegant production and at a reasonable price?quite a rarity these days?this is essential for academic and art libraries and belongs in most public collections.?Paula Frosch, Metropolitan Museum of Art Lib., New York Copyright 1997 Reed Business Information, Inc

    TLSold
  • Şifa - Ahmet Bursalı Hüsn-i Hat sergisi. Küratör: MEHMET LÜTFİ ŞEN, Zeytinburnu Belediyesi, İst., 2020-Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x23 cm, renkli fotoğraflı 64 sayfa.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Şifa - Ahmet Bursalı Hüsn-i Hat sergisi. Küratör: MEHMET LÜTFİ ŞEN, Zeytinburnu Belediyesi, İst., 2020-Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x23 cm, renkli fotoğraflı 64 sayfa.

    TLSold
  • La Cucina Italiana Özel Koleksiyon Arşivi 1000 denenmemiş tarif. ( Sayı 1-7 Sıralı ) Ciner Yayın Holding, İst., 2008-Yayıncısının özgün karton kapağında ve kutusunda, temiz durumda, 29x21 cm, renkli fotoğraflı 7x138 sayfa.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    La Cucina Italiana Özel Koleksiyon Arşivi 1000 denenmemiş tarif. ( Sayı 1-7 Sıralı ) Ciner Yayın Holding, İst., 2008-Yayıncısının özgün karton kapağında ve kutusunda, temiz durumda, 29x21 cm, renkli fotoğraflı 7x138 sayfa.

    TLSold
  • The Emergence of modern Turkey. BERNARD LEWIS. Oxford, London, 1968-Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 21x15 cm, 524 sayfa. İngilizce. Written by renowned scholar Bernard Lewis, The Emergence of Modern Turkey has established itself as the preferred one-volume history of modern Turkey. It covers the emergence of Turkey over two centuries, from the decline and collapse of the Ottoman Empire up to the present day. In a new chapter, Lewis discusses the origins of his book in the Cold War era and the events.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    The Emergence of modern Turkey. BERNARD LEWIS. Oxford, London, 1968-Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 21x15 cm, 524 sayfa. İngilizce. Written by renowned scholar Bernard Lewis, The Emergence of Modern Turkey has established itself as the preferred one-volume history of modern Turkey. It covers the emergence of Turkey over two centuries, from the decline and collapse of the Ottoman Empire up to the present day. In a new chapter, Lewis discusses the origins of his book in the Cold War era and the events.

    TLSold
  • İstanbul'un tarihsel topoğrafyası. WOLFGANG MÜLLER-WIENER. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Yapı Kredi Yayınları, İst., 2001-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 29x22 cm, 534 sayfa. Türkçe, İngilizce. Roma, Bizans ve Osmanlı… Bu üç büyük uygarlık, insanlık tarihinin en çarpıcı öyküsünü İstanbul’da sergiledi. İnsanı tanrıların gölgesinde bırakan Roma paganizmi, Bizans’ın siyasi kimliğe bürünmüş ortodoksluğu ve kendi içine kapanmış mistisizmi ile Osmanlı, birbirlerinden devşirdikleri kültür mirası üzerinde İstanbul’u yarattılar. İstanbul, bu uygarlıkların iç içe, yan yana durdukları, kimi zaman aynı hayat gerçeklerini paylaştıkları, kimi zaman da farklı yönlere uzanarak kendi özgün kişiliklerini tarihe kabul ettirdikleri bir kentin adı oldu.
İstanbul’un tarihini doğru okumak, bu dünya kentini şekillendiren uygarlık tabakaları üzerinde çok bilinmeyenli bir denklemi çözmekle mümkün. Wolfgang Müller-Wiener, bu gerçekten hareketle kentin “Byzantion”, “Konstantinopolis” ve “İstanbul” dönemlerini kuşatan yapı sanatını, topografik verilerin ışığında inceliyor.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    İstanbul'un tarihsel topoğrafyası. WOLFGANG MÜLLER-WIENER. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Yapı Kredi Yayınları, İst., 2001-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 29x22 cm, 534 sayfa. Türkçe, İngilizce. Roma, Bizans ve Osmanlı… Bu üç büyük uygarlık, insanlık tarihinin en çarpıcı öyküsünü İstanbul’da sergiledi. İnsanı tanrıların gölgesinde bırakan Roma paganizmi, Bizans’ın siyasi kimliğe bürünmüş ortodoksluğu ve kendi içine kapanmış mistisizmi ile Osmanlı, birbirlerinden devşirdikleri kültür mirası üzerinde İstanbul’u yarattılar. İstanbul, bu uygarlıkların iç içe, yan yana durdukları, kimi zaman aynı hayat gerçeklerini paylaştıkları, kimi zaman da farklı yönlere uzanarak kendi özgün kişiliklerini tarihe kabul ettirdikleri bir kentin adı oldu. İstanbul’un tarihini doğru okumak, bu dünya kentini şekillendiren uygarlık tabakaları üzerinde çok bilinmeyenli bir denklemi çözmekle mümkün. Wolfgang Müller-Wiener, bu gerçekten hareketle kentin “Byzantion”, “Konstantinopolis” ve “İstanbul” dönemlerini kuşatan yapı sanatını, topografik verilerin ışığında inceliyor.

    TLSold
  • Levent Karaduman yeni kelimeler= New Words. Küratör: İSMAİL ERDOĞAN. Beyoğlu Belediyesi, İst., 2022-Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 22x22 cm, 68 sayfa. 1978 yılında Bartın’da doğdu. 1992 yılında eski hat örneklerini inceleyerek çalışmalar yapan sanatçı, 1994 yılında hattat ve ebrucu Fuat Başar’dan sülüs ve nesih hat meşkine başladı. 2003 yılında icazet alarak kendi özgün eserlerini yurtiçinde ve yurtdışında açılan sergilerle sanatseverlerin beğenisine sundu.

Çeşitli kurum ve kuruluşlarda hat hocalığı, devletin üst düzey kurumlarına sanat danışmanlığı yaptı. Hat sanatını estetik açıdan çizgi bilimi olarak değerlendirip bu alanda araştırmalar ve incelemelerde bulundu. Uluslararası birçok koleksiyon ve müzelerde eserleri bulunan sanatçı, 300’ün üzerinde yeni hilye-i şerife tasarladı.

Klasik Hat sanatına getirdiği birçok yenilikle, çağdaş yorumlar yaparak çağdaş hat akımının öncüsü olmuştur.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Levent Karaduman yeni kelimeler= New Words. Küratör: İSMAİL ERDOĞAN. Beyoğlu Belediyesi, İst., 2022-Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 22x22 cm, 68 sayfa. 1978 yılında Bartın’da doğdu. 1992 yılında eski hat örneklerini inceleyerek çalışmalar yapan sanatçı, 1994 yılında hattat ve ebrucu Fuat Başar’dan sülüs ve nesih hat meşkine başladı. 2003 yılında icazet alarak kendi özgün eserlerini yurtiçinde ve yurtdışında açılan sergilerle sanatseverlerin beğenisine sundu. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda hat hocalığı, devletin üst düzey kurumlarına sanat danışmanlığı yaptı. Hat sanatını estetik açıdan çizgi bilimi olarak değerlendirip bu alanda araştırmalar ve incelemelerde bulundu. Uluslararası birçok koleksiyon ve müzelerde eserleri bulunan sanatçı, 300’ün üzerinde yeni hilye-i şerife tasarladı. Klasik Hat sanatına getirdiği birçok yenilikle, çağdaş yorumlar yaparak çağdaş hat akımının öncüsü olmuştur.

    TLSold
  • Kutulamare : Hücum ve muhasarası bir Osmanlı Subayının hatıratı Binbaşı Mehmed Emin Bey. Yayına Hazırlayan: SEZAİ DUMLUPINAR. [ CİLTLİ ], Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara, 2016-Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 24x16 cm, 485 sayfa.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Kutulamare : Hücum ve muhasarası bir Osmanlı Subayının hatıratı Binbaşı Mehmed Emin Bey. Yayına Hazırlayan: SEZAİ DUMLUPINAR. [ CİLTLİ ], Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara, 2016-Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 24x16 cm, 485 sayfa.

    TLSold
  • [100 ADET SINIRLI SAYIDA BASILAN KİTAP] Tarih-i sahip Giray Han tıpkıbasım. SAHİP GİRAY HAN. [ CİLTLİ ], Mehmet Veli Menger Vakfı, İst., 2000-Yayıncısının özgün deri ciltlerinde, tıpkıbasım, çok temiz durumda, 22 x 15 cm, 318 sayfa. Menger Vakfı için 100 adet sınırlı sayıda basılan tıpkıbasımdır. 

Kırım Hanlığı'nın kurucusu Kırım hanı Sahib Giray Han'a (1532-1551) atfedilmiş Osmanlıca (Arap harfli Kırım Tatarcası) el yazması nüshasından kuşe kağıda tıpkıbasımdır. Özel cildi içerisinde sadece 100 adet üretilmiştir.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    [100 ADET SINIRLI SAYIDA BASILAN KİTAP] Tarih-i sahip Giray Han tıpkıbasım. SAHİP GİRAY HAN. [ CİLTLİ ], Mehmet Veli Menger Vakfı, İst., 2000-Yayıncısının özgün deri ciltlerinde, tıpkıbasım, çok temiz durumda, 22 x 15 cm, 318 sayfa. Menger Vakfı için 100 adet sınırlı sayıda basılan tıpkıbasımdır. Kırım Hanlığı'nın kurucusu Kırım hanı Sahib Giray Han'a (1532-1551) atfedilmiş Osmanlıca (Arap harfli Kırım Tatarcası) el yazması nüshasından kuşe kağıda tıpkıbasımdır. Özel cildi içerisinde sadece 100 adet üretilmiştir.

    TLSold
  • Türk resim sanatında Şişli Atölyesi ve Viyana Sergisi. Proje: Yalçın Sadak, Sema Şener. AHMET KAMİL GÖREN. Şişli Belediyesi, İst., 1997-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28 x 22 cm, 208 sayfa, çok sayıda renkli ve s/b resimli. "Bu kitap 6 Mayıs-15 Mayıs 1997 tarihleri arasında Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde Sisli Belediyesi ile Resim ve Heykel Müzeleri Derneği'nin işbirliǧiyle gerçekleştirilen sergi nedeniyle hazırlanmıştır."

1000 adet basılmıştır.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Türk resim sanatında Şişli Atölyesi ve Viyana Sergisi. Proje: Yalçın Sadak, Sema Şener. AHMET KAMİL GÖREN. Şişli Belediyesi, İst., 1997-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28 x 22 cm, 208 sayfa, çok sayıda renkli ve s/b resimli. "Bu kitap 6 Mayıs-15 Mayıs 1997 tarihleri arasında Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde Sisli Belediyesi ile Resim ve Heykel Müzeleri Derneği'nin işbirliǧiyle gerçekleştirilen sergi nedeniyle hazırlanmıştır." 1000 adet basılmıştır.

    TLSold
  • Güneşin ve ateşin tadı, Gaziantep mutfağı. Editör: AYLİN ÖNEY TAN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Yapı Kredi Yayınları, İst., 2014-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 32x24 cm, renkli fotoğraflı 287 sayfa. “Güneşin ve Ateşin Tadı – Gaziantep Mutfağı”

Gaziantep Mutfağı kültürlerin harmanlanmasıyla zenginleşen ve tarihin derinliklerinden gelen müthiş bir geçmişe sahip. Asırların damıttığı lezzete, güneşin ve ateşin kattığı tat ekleniyor, Gaziantep mutfağını benzersiz kılıyor.

“Güneşin ve Ateşin Tadı – Gaziantep Mutfağı”  kitabı Gaziantep evlerinde yaşayan, kimi kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerden oluşan 163 tarif bulunuyor. Tarifler, Gaziantep Ticaret Odası tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından seçildi. Komisyon Gaziantep mutfağı üzerine kitapları olan beş değerli yazardan oluşturuldu. Derlenen tarifler editörün süzgecinden geçen bilgiler ile zenginleşti, aile yadigârı tarifler ile bilgi ve birikimler harmanlandı. Kitap konusunun uzmanı bir ekip tarafından yayına hazırlandı. Gaziantep lezzetleri fotoğraflar, çizimler ve tasarım ile rengârenk iştah açıcı bir kitap olarak sofraya kondu.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Güneşin ve ateşin tadı, Gaziantep mutfağı. Editör: AYLİN ÖNEY TAN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Yapı Kredi Yayınları, İst., 2014-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 32x24 cm, renkli fotoğraflı 287 sayfa. “Güneşin ve Ateşin Tadı – Gaziantep Mutfağı” Gaziantep Mutfağı kültürlerin harmanlanmasıyla zenginleşen ve tarihin derinliklerinden gelen müthiş bir geçmişe sahip. Asırların damıttığı lezzete, güneşin ve ateşin kattığı tat ekleniyor, Gaziantep mutfağını benzersiz kılıyor. “Güneşin ve Ateşin Tadı – Gaziantep Mutfağı” kitabı Gaziantep evlerinde yaşayan, kimi kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerden oluşan 163 tarif bulunuyor. Tarifler, Gaziantep Ticaret Odası tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından seçildi. Komisyon Gaziantep mutfağı üzerine kitapları olan beş değerli yazardan oluşturuldu. Derlenen tarifler editörün süzgecinden geçen bilgiler ile zenginleşti, aile yadigârı tarifler ile bilgi ve birikimler harmanlandı. Kitap konusunun uzmanı bir ekip tarafından yayına hazırlandı. Gaziantep lezzetleri fotoğraflar, çizimler ve tasarım ile rengârenk iştah açıcı bir kitap olarak sofraya kondu.

    TLSold
  • Dolmabahçe, Çağlar boyu insan görünümleri III. ÇELİK GÜLERSOY. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Turing Yay., İst., 1984-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizde yırtık ve yıpranma var, 35x25 cm, renkli ve siyah beyaz fotoğraflı 224 sayfa.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Dolmabahçe, Çağlar boyu insan görünümleri III. ÇELİK GÜLERSOY. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Turing Yay., İst., 1984-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizde yırtık ve yıpranma var, 35x25 cm, renkli ve siyah beyaz fotoğraflı 224 sayfa.

    TLSold
  • 50. Yılında Akbank Resim Koleksiyonu. AHMET KAMİL GÖREN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], AKBANK, İst., 1998-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 23 cm, Türkçe, 302 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    50. Yılında Akbank Resim Koleksiyonu. AHMET KAMİL GÖREN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], AKBANK, İst., 1998-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 23 cm, Türkçe, 302 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Selâm olsun Ahmet Hamdi Tanpınar: Doğumunun 120. yılı. Metinler: ALİ ŞÜKRÜ ÇORUK. [CİLTLİ], Beyoğlu Belediyesi, İst., 2021-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 31 x 25 cm, 147 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Selâm olsun Ahmet Hamdi Tanpınar: Doğumunun 120. yılı. Metinler: ALİ ŞÜKRÜ ÇORUK. [CİLTLİ], Beyoğlu Belediyesi, İst., 2021-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 31 x 25 cm, 147 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSold
  • Hammond's new supreme new atlas.[ CİLTLİ ] Garden City Books, New York-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 34X24 cm, 176 sayfa, renkli.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Hammond's new supreme new atlas.[ CİLTLİ ] Garden City Books, New York-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 34X24 cm, 176 sayfa, renkli.

    TLSold
  • Feshane Defterdar Fabrikası: Türk giyim sanayii tarihindeki ünlü fabrika. ÖNDER KÜÇÜKERMAN. [ CİTLİ ŞÖMİZLİ ], Sümerbank, İst.,1998-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28 x 21 cm, 288 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Feshane Defterdar Fabrikası: Türk giyim sanayii tarihindeki ünlü fabrika. ÖNDER KÜÇÜKERMAN. [ CİTLİ ŞÖMİZLİ ], Sümerbank, İst.,1998-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28 x 21 cm, 288 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • www HR Giger Com. H. R. GIGER. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Taschen, Köln, 1997-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30x25 cm, 241 sayfa, renkli resimli. İngilizce.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    www HR Giger Com. H. R. GIGER. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Taschen, Köln, 1997-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30x25 cm, 241 sayfa, renkli resimli. İngilizce.

    TLSold
  • Ladies: Retold tales of goddesses and heroines. BORIS AND DORIS VALLEJO. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], A Roc Book, USA, 1996-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30x25 cm, 186 sayfa, renkli resimli. İngilizce. In Ladies' ten signature paintings and numerous drawings, Boris Vallejo depicts the magic time when goddesses roamed the earth; they are the perfect accompaniment to Doris Vallejo's poetic and chilling retelling of ten classic tales. This is myth transfigured by a modern sensibility: retelling mythic tales from the points of view of the goddesses, heroines, sorceresses, princesses, wives, and daughters. Readers see Persephone, condemned by a god's adoration to live six months of each year in the kingdom of death; the Gorgon, a great beauty transformed into monstrosity by her own longing to be loved; Apollo's mortal bride, Coronis, left behind each time her godly husband returned to the heavens; and Pandora, who discovered knowledge no mortal was meant to have and paid the price.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Ladies: Retold tales of goddesses and heroines. BORIS AND DORIS VALLEJO. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], A Roc Book, USA, 1996-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30x25 cm, 186 sayfa, renkli resimli. İngilizce. In Ladies' ten signature paintings and numerous drawings, Boris Vallejo depicts the magic time when goddesses roamed the earth; they are the perfect accompaniment to Doris Vallejo's poetic and chilling retelling of ten classic tales. This is myth transfigured by a modern sensibility: retelling mythic tales from the points of view of the goddesses, heroines, sorceresses, princesses, wives, and daughters. Readers see Persephone, condemned by a god's adoration to live six months of each year in the kingdom of death; the Gorgon, a great beauty transformed into monstrosity by her own longing to be loved; Apollo's mortal bride, Coronis, left behind each time her godly husband returned to the heavens; and Pandora, who discovered knowledge no mortal was meant to have and paid the price.

    TLSold
  • Betty Page: Queen of pin-Up. Taschen, New York, 1987-Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30x25 cm, 241 sayfa, siyah beyaz ve renkli resimli. İngilizce.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Betty Page: Queen of pin-Up. Taschen, New York, 1987-Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30x25 cm, 241 sayfa, siyah beyaz ve renkli resimli. İngilizce.

    TLSold
  • Sabancı Resim Koleksiyonu=Collections of Paintings. ZAHİR GÜVEMLİ + Sabancı Heykel ve Porselen Koleksiyonu=The Sabancı Collection of Sculpture and Porcelain. FULYA BODUR [ İMZALI ]. AKBANK, İst., 1984-Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30x25 cm, 74+75 sayfa,  renkli resimli. Türkçe, İngilizce. Güngör Uras'a imzalı.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Sabancı Resim Koleksiyonu=Collections of Paintings. ZAHİR GÜVEMLİ + Sabancı Heykel ve Porselen Koleksiyonu=The Sabancı Collection of Sculpture and Porcelain. FULYA BODUR [ İMZALI ]. AKBANK, İst., 1984-Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30x25 cm, 74+75 sayfa, renkli resimli. Türkçe, İngilizce. Güngör Uras'a imzalı.

    TLSold
  • Seljuq of Rum figural dirhams. 699-701 A.H. / 1299-1302 C.E. GÜLTEKİN TEOMAN, ÜSTÜN EREK, EROL OLCAŞ. Özel Baskı, İzmir, 2009-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 21 cm, İngilizce, [10], 127 sayfa, s/b levhalar.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Seljuq of Rum figural dirhams. 699-701 A.H. / 1299-1302 C.E. GÜLTEKİN TEOMAN, ÜSTÜN EREK, EROL OLCAŞ. Özel Baskı, İzmir, 2009-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 21 cm, İngilizce, [10], 127 sayfa, s/b levhalar.

    TLSold
  • Varia Anatolica V Centre Jean Palerne-Mêmories IX Cêra-Mêmories I - Pontica 1, Recherches sur l'Histoire du Pont dans l'Antiquitê. Editeur: BERNARD REMY. Institut Français d'Etudes Anatoliennes, İst., 1991-Özgün karton kapağında, fransızca / italyanca / ingilizce / almanca metinler, makaleler, s/b resimli, çok temiz, 30 x 21 cm, 125, [1] sayfa.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Varia Anatolica V Centre Jean Palerne-Mêmories IX Cêra-Mêmories I - Pontica 1, Recherches sur l'Histoire du Pont dans l'Antiquitê. Editeur: BERNARD REMY. Institut Français d'Etudes Anatoliennes, İst., 1991-Özgün karton kapağında, fransızca / italyanca / ingilizce / almanca metinler, makaleler, s/b resimli, çok temiz, 30 x 21 cm, 125, [1] sayfa.

    TLSold
  • Görsel iletişim ve grafik tasarımda çağdaş tipografinin temelleri. NAMIK KEMAL SARIKAVAK. Seçkin, Ankara, 2009-Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 35x24 cm, 242 sayfa, siyah beyaz ve renkli resimli. Son birkaç on yıldır görüntüleme ve baskı teknolojileri alanındaki hızlı gelişmeler ve köklü değişimler görsel iletişim ve grafik tasarım alanına da yansımış, tipografinin geleneksel, klasik ve modern ilkelerini sarsmıştır. Postmodern tipografi sayısal teknolojilerin yarattığı bu ortamda filizlenmiş, uzak ve yakın geçmişin tüm görsel değerlerinin yanında kendine bir varlık alanı yaratmıştır.
"Görsel iletişim ve Grafik Tasarımda Çağdaş Tipografinin Temelleri" başlıklı elinizdeki bu kitap, sadece geleneksel, klasik ve modern dönemin değil, aynı zamanda postmodern çağın olgularına da ışık tutmaktadır. Kitabın adındaki "Çağdaş" sözcüğü sadece 20.Yüzyılı değil, böylelikle günümüzü de imlemektedir.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Görsel iletişim ve grafik tasarımda çağdaş tipografinin temelleri. NAMIK KEMAL SARIKAVAK. Seçkin, Ankara, 2009-Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 35x24 cm, 242 sayfa, siyah beyaz ve renkli resimli. Son birkaç on yıldır görüntüleme ve baskı teknolojileri alanındaki hızlı gelişmeler ve köklü değişimler görsel iletişim ve grafik tasarım alanına da yansımış, tipografinin geleneksel, klasik ve modern ilkelerini sarsmıştır. Postmodern tipografi sayısal teknolojilerin yarattığı bu ortamda filizlenmiş, uzak ve yakın geçmişin tüm görsel değerlerinin yanında kendine bir varlık alanı yaratmıştır. "Görsel iletişim ve Grafik Tasarımda Çağdaş Tipografinin Temelleri" başlıklı elinizdeki bu kitap, sadece geleneksel, klasik ve modern dönemin değil, aynı zamanda postmodern çağın olgularına da ışık tutmaktadır. Kitabın adındaki "Çağdaş" sözcüğü sadece 20.Yüzyılı değil, böylelikle günümüzü de imlemektedir.

    TLSold
  • Money from cowrie shells to credit cards - With Over 800 Illustrations, 75 in colour. Editör: JOE CRISS. British Museum Publications, London, 1986-Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 28x22 cm, 192 sayfa, siyah beyaz ve renkli resimli. İngilizce. This book tells the story of money over the 4,000 years since human records began. The story is told through more than 800 illustrations, drawn for the most part form the collections of the British Museum

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Money from cowrie shells to credit cards - With Over 800 Illustrations, 75 in colour. Editör: JOE CRISS. British Museum Publications, London, 1986-Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 28x22 cm, 192 sayfa, siyah beyaz ve renkli resimli. İngilizce. This book tells the story of money over the 4,000 years since human records began. The story is told through more than 800 illustrations, drawn for the most part form the collections of the British Museum

    TLSold
  • Trabzon tarih ve kültür atlası. KOLLEKTİF. [ CİLTLİ 3 BOYUTLU POP-UP VE KAPAKÇIKLI ], Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon, 2017-Yayıncısının özgün cildinde, pop-up'lı üç boyutlu kitap, açılır kapanır kapakçıklarıyla çok temiz durumda, 28x22 cm, 18 sayfa, renkli resimli. Bu kitap Phinopia Sanat Tasarım A.Ş. Tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesi için hazırlamıştır.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Trabzon tarih ve kültür atlası. KOLLEKTİF. [ CİLTLİ 3 BOYUTLU POP-UP VE KAPAKÇIKLI ], Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon, 2017-Yayıncısının özgün cildinde, pop-up'lı üç boyutlu kitap, açılır kapanır kapakçıklarıyla çok temiz durumda, 28x22 cm, 18 sayfa, renkli resimli. Bu kitap Phinopia Sanat Tasarım A.Ş. Tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesi için hazırlamıştır.

    TLSold
  • Ankara'da bir Ankaralı ( Mustafa Kemal ATATÜRK ). KOLLEKTİF. Ankara Ticaret Odası, Ankara-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 22x24 cm, 207 sayfa, siyah beyaz resimli.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Ankara'da bir Ankaralı ( Mustafa Kemal ATATÜRK ). KOLLEKTİF. Ankara Ticaret Odası, Ankara-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 22x24 cm, 207 sayfa, siyah beyaz resimli.

    TLSold
  • Ordu mutfağı. Yöresel ev yemekleri. SERVET GÜNGÖR, ABDULLAH ÖZKAN. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu, 2019-Özgün karton kapağında, çok temiz, 21 x 21 cm, 133, [4] sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Ordu mutfağı. Yöresel ev yemekleri. SERVET GÜNGÖR, ABDULLAH ÖZKAN. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu, 2019-Özgün karton kapağında, çok temiz, 21 x 21 cm, 133, [4] sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Zaman içinde müzik,  Başlangıcından günümüze örneklerle batı müziğinin evrimi. EVİN İLYASOĞLU  [ KUTUSUNDA 10 ADET ORİJİNAL CD'YLE BİRLİKTE ], Yapı Kredi Yayınları, İst., 1994-Özgün karton kapağında, çok temiz, 28x20 cm, renkli ve siyah/beyaz resimli, 219 sayfa. Başlangıcından Günümüze Örneklerle Batı Müziğinin Evrimi

Zaman İçinde Müzik kitabına on adet CD eşlik etmekte. Bu disklerde müziğin tarih boyu gelişimine sesli örnekler bulacaksınız. Müzikleri kitabın metnindeki akışa göre dinlerseniz bu proje amacına ulaşmış olur.Müzikler çağların,biçimlerin ve bestecilerin simgesel birer temsilcisi olduğundan kitaptan ayrı düşünülmemelidir.Her CD kendine özgü döneme göre düzenlenmiştir. Zaman İçinde Müzik kitabını sesli müzik örnekleriyle bir arada sunmaktaki amacımız ,kitabın sayfalarını çevirdikçe zaman içinde sözü edilen müziğin sesini de duyurabilmek ,böylece okuyucuyu aynı zamanda dinleyici kılmak.Kitabın metnindeki akışa göre ,seçtiğimiz örnekler ancak bir anahtar ya da bir başlangıç çekirdeği olarak kabul edilirse , her okur kendi beğenisine göre dilediği çağı kendi koleksiyonunda zenginleştirilebilir

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Zaman içinde müzik, Başlangıcından günümüze örneklerle batı müziğinin evrimi. EVİN İLYASOĞLU [ KUTUSUNDA 10 ADET ORİJİNAL CD'YLE BİRLİKTE ], Yapı Kredi Yayınları, İst., 1994-Özgün karton kapağında, çok temiz, 28x20 cm, renkli ve siyah/beyaz resimli, 219 sayfa. Başlangıcından Günümüze Örneklerle Batı Müziğinin Evrimi Zaman İçinde Müzik kitabına on adet CD eşlik etmekte. Bu disklerde müziğin tarih boyu gelişimine sesli örnekler bulacaksınız. Müzikleri kitabın metnindeki akışa göre dinlerseniz bu proje amacına ulaşmış olur.Müzikler çağların,biçimlerin ve bestecilerin simgesel birer temsilcisi olduğundan kitaptan ayrı düşünülmemelidir.Her CD kendine özgü döneme göre düzenlenmiştir. Zaman İçinde Müzik kitabını sesli müzik örnekleriyle bir arada sunmaktaki amacımız ,kitabın sayfalarını çevirdikçe zaman içinde sözü edilen müziğin sesini de duyurabilmek ,böylece okuyucuyu aynı zamanda dinleyici kılmak.Kitabın metnindeki akışa göre ,seçtiğimiz örnekler ancak bir anahtar ya da bir başlangıç çekirdeği olarak kabul edilirse , her okur kendi beğenisine göre dilediği çağı kendi koleksiyonunda zenginleştirilebilir

    TLSold
  • Boğaziçi balıkları. SADULLAH AYAŞLI, Cumhuriyet Matbaası, İst., 1937-Özgün karton kapağında, az sayıda sayfada nem izleri, birkaç sayfada metin çeperlerine düşülmüş notlar, 24x16 cm, siyah/beyaz resimli, 72 sayfa+1 katlanır levha.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Boğaziçi balıkları. SADULLAH AYAŞLI, Cumhuriyet Matbaası, İst., 1937-Özgün karton kapağında, az sayıda sayfada nem izleri, birkaç sayfada metin çeperlerine düşülmüş notlar, 24x16 cm, siyah/beyaz resimli, 72 sayfa+1 katlanır levha.

    TLSold
  • 365 gün 549 proje, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı 2010 programı. Editör: HANDAN TURGUT, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İst., 2010-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x12 cm, renkli ve siyah/beyaz resimli, 647 sayfa. Görsel Sanatlar, Sahne ve Gösteri Sanatları, Müzik ve Opera/Klasik Türk Müziği, Sinema Belgesel Animasyon, Geleneksel Sanatlar, Edebiyat, Dış İlişkiler, Kentsel Projeler, Kültürel Miras ve Müzeler, Kent Kültürü, Eğitim, Denizcilik ve Spor.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    365 gün 549 proje, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı 2010 programı. Editör: HANDAN TURGUT, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İst., 2010-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x12 cm, renkli ve siyah/beyaz resimli, 647 sayfa. Görsel Sanatlar, Sahne ve Gösteri Sanatları, Müzik ve Opera/Klasik Türk Müziği, Sinema Belgesel Animasyon, Geleneksel Sanatlar, Edebiyat, Dış İlişkiler, Kentsel Projeler, Kültürel Miras ve Müzeler, Kent Kültürü, Eğitim, Denizcilik ve Spor.

    TLSold
  • Toprak su ateş. Serap Aksoy Seramik & Heykel Sergisi. [Sergi kataloğu]. 17 Ocak - 02 Şubat 2017. Küratör: MEHMET LÜTFİ ŞEN, Zeytinburnu Belediyesi, İst.,2017-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 31 x 29 cm, 96, [1] sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Toprak su ateş. Serap Aksoy Seramik & Heykel Sergisi. [Sergi kataloğu]. 17 Ocak - 02 Şubat 2017. Küratör: MEHMET LÜTFİ ŞEN, Zeytinburnu Belediyesi, İst.,2017-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 31 x 29 cm, 96, [1] sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Meclis karar defterleri I-II 1922-1930. Hazırlayan: FİKRET DEMİR, İzmir Ticaret Odası, İzmir, 2008-Özgün karton kapağında, sayfa çeperlerinde belli belirsiz lekeler, metin kısmı çok temiz durumda, 32x23 cm, 619 sayfa, belgelerin tıpkıbasımları, renkli fotoğraflı.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Meclis karar defterleri I-II 1922-1930. Hazırlayan: FİKRET DEMİR, İzmir Ticaret Odası, İzmir, 2008-Özgün karton kapağında, sayfa çeperlerinde belli belirsiz lekeler, metin kısmı çok temiz durumda, 32x23 cm, 619 sayfa, belgelerin tıpkıbasımları, renkli fotoğraflı.

    TLSold
  • Sine-i Millet Sergisi. Sergi Küratörü: MEHMET LÜTFİ ŞEN, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 32x23 cm, 159 sayfa, belgelerin tıpkıbasımları, renkli fotoğraflı.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Sine-i Millet Sergisi. Sergi Küratörü: MEHMET LÜTFİ ŞEN, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 32x23 cm, 159 sayfa, belgelerin tıpkıbasımları, renkli fotoğraflı.

    TLSold
  • Tarihin aynasında İstanbul hayatı. ALPAY KABACALI, Soyak, İst., 2007.-Özgün şömizli cildinde, şömizinde küçük bir yırtılma var, metin kısmı çok temiz durumda, 30x23 cm, 320 sayfa, renkli fotoğraflı.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Tarihin aynasında İstanbul hayatı. ALPAY KABACALI, Soyak, İst., 2007.-Özgün şömizli cildinde, şömizinde küçük bir yırtılma var, metin kısmı çok temiz durumda, 30x23 cm, 320 sayfa, renkli fotoğraflı.

    TLSold
  • The culinary institute of America, The New professional chief fifth edition. Van Nostrand Reinhold, New York, 1991-Özgün şömizli cildinde, şömizin sırt alt kısmında küçük bir yırtılma var, ex-librisli, metin kısmı çok temiz durumda, 30x23 cm, 869 sayfa, renkli fotoğraflı. Thoroughly revised encyclopedic classic used by professionals for decades. The definitive reference is easier to use and is packed with the most up to date information with 1000 reference recipes conveniently located in one section.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    The culinary institute of America, The New professional chief fifth edition. Van Nostrand Reinhold, New York, 1991-Özgün şömizli cildinde, şömizin sırt alt kısmında küçük bir yırtılma var, ex-librisli, metin kısmı çok temiz durumda, 30x23 cm, 869 sayfa, renkli fotoğraflı. Thoroughly revised encyclopedic classic used by professionals for decades. The definitive reference is easier to use and is packed with the most up to date information with 1000 reference recipes conveniently located in one section.

    TLSold
  • Besteciler: Yaşamları ve eserleri. JESSICA DUCHEN. [ CİLTLİ ], Alfa, İst., 2021-Yayıncısının özgün cildinde, 31 x 25 cm, 320 sayfa, renkli resimli. Katkıda Bulunanlar:  Jessica Duchen- R.G. Grant – Malcolm Hayes – Diana Loxley – Andrew Stewart – Marcus Weeks – Richard Wigmore – Iain Zaczek

Bugüne kadar yaşadığım tek aşk ilişkisi müzikle oldu.” Maurice Ravel

Ortaçağdan günümüze hepimizi en çok etkilemiş 90 besteciyi bir araya getiren Besteciler, bu dâhi insanların yaşamlarının, aşklarının ve eserlerinin büyüleyici hikâyesini gözler önüne seriyor.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Besteciler: Yaşamları ve eserleri. JESSICA DUCHEN. [ CİLTLİ ], Alfa, İst., 2021-Yayıncısının özgün cildinde, 31 x 25 cm, 320 sayfa, renkli resimli. Katkıda Bulunanlar: Jessica Duchen- R.G. Grant – Malcolm Hayes – Diana Loxley – Andrew Stewart – Marcus Weeks – Richard Wigmore – Iain Zaczek Bugüne kadar yaşadığım tek aşk ilişkisi müzikle oldu.” Maurice Ravel Ortaçağdan günümüze hepimizi en çok etkilemiş 90 besteciyi bir araya getiren Besteciler, bu dâhi insanların yaşamlarının, aşklarının ve eserlerinin büyüleyici hikâyesini gözler önüne seriyor.

    TLSold
  • Topkapı sarayı - Bir mimari araştırma. SEDAD H. ELDEM, FERİDUN AKOZAN, Kültür ve Turizm Bakanligi Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlügü, Istanbul, 1981-Yayıncısının özgün cildinde, 31 x 25 cm, 128 sayfa, bazıları katlanır 232 adet numaralı renkli ve siyah beyaz levha, katlanır levha sarayın ön cephesinde panoramik görünümünü habi.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Topkapı sarayı - Bir mimari araştırma. SEDAD H. ELDEM, FERİDUN AKOZAN, Kültür ve Turizm Bakanligi Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlügü, Istanbul, 1981-Yayıncısının özgün cildinde, 31 x 25 cm, 128 sayfa, bazıları katlanır 232 adet numaralı renkli ve siyah beyaz levha, katlanır levha sarayın ön cephesinde panoramik görünümünü habi.

    TLSold
  • Antalya Kenti Kalesi'nin tarihi. Burçlar, kapılar ve sur duvarları. CEMİL CAHİT SÖNMEZ, Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Antalya, 2008-Yayıncısının özgün karton kapağında, 31 x 25 cm, 198 sayfa, renkli ve siyah beyaz resimli. Cemil Cahit SÖNMEZ: 1944 yılında Antalya'da doğdu. Güzel Sanatlar Yüksek Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. Antalya kenti üzerine araştırmalar yapıyor.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Antalya Kenti Kalesi'nin tarihi. Burçlar, kapılar ve sur duvarları. CEMİL CAHİT SÖNMEZ, Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Antalya, 2008-Yayıncısının özgün karton kapağında, 31 x 25 cm, 198 sayfa, renkli ve siyah beyaz resimli. Cemil Cahit SÖNMEZ: 1944 yılında Antalya'da doğdu. Güzel Sanatlar Yüksek Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. Antalya kenti üzerine araştırmalar yapıyor.

    TLSold
  • Necile Tevfik arşivi açıklamalı kataloğu (1924-1954): Bir kadın arşivini okuma denemesi. ASLI DAVAZ, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2019-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27 x 20 cm, 282 sayfa, s/b resimli. “Elinizdeki kitap, feminist tarihin sunduğu bilgi ve yöntemin ışığında, özel arşiv kataloglamasına ilişkin bize yeni bir yaklaşım sunuyor. Bu sadece Türkiye açısından değil, dünyadaki örneklerine de önemli bir katkı aynı zamanda. Katalog niçin önemli? Önemli çünkü bu katalog ile kadın tarihinin daha doğru ifadeyle feminist tarihin ve bu tarih yazımının öne çıkardığı, sosyal bilimlere sunduğu bilgi ve yöntem, ilk kez arşivcilik çalışmalarına da uygulanıyor.

Kadın tarihine özellikle de arşivcilik ve bilgi/ belge yönetimine önemli katkılar sunan bu açıklamalı kataloğun örnek alınması, geliştirilmesi ve ilgili programlarda toplumsal cinsiyet bakışının dâhil edildiği nice çalışmalara yol açması dileğiyle…” Serpil Çakır

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Necile Tevfik arşivi açıklamalı kataloğu (1924-1954): Bir kadın arşivini okuma denemesi. ASLI DAVAZ, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2019-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27 x 20 cm, 282 sayfa, s/b resimli. “Elinizdeki kitap, feminist tarihin sunduğu bilgi ve yöntemin ışığında, özel arşiv kataloglamasına ilişkin bize yeni bir yaklaşım sunuyor. Bu sadece Türkiye açısından değil, dünyadaki örneklerine de önemli bir katkı aynı zamanda. Katalog niçin önemli? Önemli çünkü bu katalog ile kadın tarihinin daha doğru ifadeyle feminist tarihin ve bu tarih yazımının öne çıkardığı, sosyal bilimlere sunduğu bilgi ve yöntem, ilk kez arşivcilik çalışmalarına da uygulanıyor. Kadın tarihine özellikle de arşivcilik ve bilgi/ belge yönetimine önemli katkılar sunan bu açıklamalı kataloğun örnek alınması, geliştirilmesi ve ilgili programlarda toplumsal cinsiyet bakışının dâhil edildiği nice çalışmalara yol açması dileğiyle…” Serpil Çakır

    TLSold
  • Geleneksel Safranbolu evleri ve oluşumu. REHA GÜNAY, Kültür Bakanlığı Yayınları, Ankara, 1938-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28 x 20 cm, 289 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Geleneksel Safranbolu evleri ve oluşumu. REHA GÜNAY, Kültür Bakanlığı Yayınları, Ankara, 1938-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28 x 20 cm, 289 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Büyükada dün/yesterday. ÇELİK GÜLERSOY, [ CİLTLİ ] Çelik Gülersoy Vakfı Yayınları, İst., 1997-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 30x23 cm, 111 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Büyükada dün/yesterday. ÇELİK GÜLERSOY, [ CİLTLİ ] Çelik Gülersoy Vakfı Yayınları, İst., 1997-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 30x23 cm, 111 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Türkiye'de enflasyonun tarihi. FATMA DOĞRUEL - A. SUUT DOĞRUEL, [ CİLTLİ, CD'Lİ ], Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İst., 2005-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz, 31 x 24 cm, [xiii], 226 sayfa, s/b ve renkli resimli, CD'li.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Türkiye'de enflasyonun tarihi. FATMA DOĞRUEL - A. SUUT DOĞRUEL, [ CİLTLİ, CD'Lİ ], Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İst., 2005-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz, 31 x 24 cm, [xiii], 226 sayfa, s/b ve renkli resimli, CD'li.

    TLSold
  • Manolo Valdés: Resimler ve heykeller.= Paintings and sculptures. 7 Mayıs / May - 21 Temmuz / July 2013. [Sergi kataloğu]. Haz: BEGÜM AKKOYUNLU ERSÖZ, Pera Müzesi, İst., 2013-Özgün karton kapağında , çok temiz durumda, 29 x 25 cm, Türkçe / İngilizce, 161 sayfa, renkli resimli. Özellikle kullandığı malzemelerin çeşitliliği, büyük boyutlu yapıtları ve forma dair arayışları ile tanınan Valdes, günümüz İspanyol sanatının büyük ustalarından biri olarak biliniyor. Pop akımın İspanya'daki öncüsü ve kurucuları arasında yer aldığı Equipo Cronica'nın dağılmasının ardından Valdes, 1982 yılından itibaren kariyerine yalnız devam etti. Geçmişin başyapıtlarından yola çıkan, tarihsel izler, renk tonları ve dokulardan oluşan sonsuz bir görsel zenginlik sunan ve sanat tarihinden referanslarla hareket eden sanatçının yapıtları, Velazquez'den Zurbaran'a, Matisse'ten Picasso ve Lichtenstein'a izler taşır.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Manolo Valdés: Resimler ve heykeller.= Paintings and sculptures. 7 Mayıs / May - 21 Temmuz / July 2013. [Sergi kataloğu]. Haz: BEGÜM AKKOYUNLU ERSÖZ, Pera Müzesi, İst., 2013-Özgün karton kapağında , çok temiz durumda, 29 x 25 cm, Türkçe / İngilizce, 161 sayfa, renkli resimli. Özellikle kullandığı malzemelerin çeşitliliği, büyük boyutlu yapıtları ve forma dair arayışları ile tanınan Valdes, günümüz İspanyol sanatının büyük ustalarından biri olarak biliniyor. Pop akımın İspanya'daki öncüsü ve kurucuları arasında yer aldığı Equipo Cronica'nın dağılmasının ardından Valdes, 1982 yılından itibaren kariyerine yalnız devam etti. Geçmişin başyapıtlarından yola çıkan, tarihsel izler, renk tonları ve dokulardan oluşan sonsuz bir görsel zenginlik sunan ve sanat tarihinden referanslarla hareket eden sanatçının yapıtları, Velazquez'den Zurbaran'a, Matisse'ten Picasso ve Lichtenstein'a izler taşır.

    TLSold
  • Michelangelo the Pietas. ANTONIO PAOLUCCI, Phographs by AURELIO AMONDELA. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU ], Skira, Italy, 1999-Özgün şömizli cildinde kutusunda, çok temiz durumda, 29 x 24 cm, ikinci baskı, İngilizce, 193 sayfa, s/b resimli. The magnificent three Pieta, now in Rome, Florence and Milan, are here introduced by Antonio Paolucci, head of the Florence Soprintendenza and former Minister of Cultural Services in Italy.
The works are captured both in their entirety, and in close-ups which reveal the tiniest detail by Aurelio Amendola, one of the leading international photographers of sculpture.

The St Peter's Pieta, reflects the classical ideals of the Renaissance: calm and order. Traces of expressive drama appear in the Pieta of Santa Maria del Fiore, and the culmination of this feeling is found in the unfinished Rondanini Pieta, a tormented figure reflecting the artist's religious anxiety. This outstanding book is a pleasure to look at and will be enjoyed by anyone with an interest in sculpture and the Italian Renaissance.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Michelangelo the Pietas. ANTONIO PAOLUCCI, Phographs by AURELIO AMONDELA. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU ], Skira, Italy, 1999-Özgün şömizli cildinde kutusunda, çok temiz durumda, 29 x 24 cm, ikinci baskı, İngilizce, 193 sayfa, s/b resimli. The magnificent three Pieta, now in Rome, Florence and Milan, are here introduced by Antonio Paolucci, head of the Florence Soprintendenza and former Minister of Cultural Services in Italy. The works are captured both in their entirety, and in close-ups which reveal the tiniest detail by Aurelio Amendola, one of the leading international photographers of sculpture. The St Peter's Pieta, reflects the classical ideals of the Renaissance: calm and order. Traces of expressive drama appear in the Pieta of Santa Maria del Fiore, and the culmination of this feeling is found in the unfinished Rondanini Pieta, a tormented figure reflecting the artist's religious anxiety. This outstanding book is a pleasure to look at and will be enjoyed by anyone with an interest in sculpture and the Italian Renaissance.

    TLSold
  • The history of world sculpture. An illustrated survey from prehistory to the present day. GERMAIN BAZIN, [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Studio Vista London, Netherlands, 1970-Özgün şömizli bez cildinde, şömizinde lokal yırtıklar var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24 x 24 cm, İngilizce, 459 sayfa, s/b ve renkli resimli. Paris Üniversitesi'nde sanat tarihi okudu. Bazin, 1936'da Louvre'da çalışmak üzere Paris'e dönmeden önce 1934'te Brüksel Üniversitesi'nde sanat profesörü oldu. 1951'den 1965'e kadar Louvre'da resimlerin baş küratörüydü. 1965'ten 1970'e kadar Fransa'nın ulusal müze sistemi için resim restorasyonundan sorumluydu. 1981'de Royal Academy'ye üye oldu.

2 Mayıs 1990'da öldü.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    The history of world sculpture. An illustrated survey from prehistory to the present day. GERMAIN BAZIN, [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Studio Vista London, Netherlands, 1970-Özgün şömizli bez cildinde, şömizinde lokal yırtıklar var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24 x 24 cm, İngilizce, 459 sayfa, s/b ve renkli resimli. Paris Üniversitesi'nde sanat tarihi okudu. Bazin, 1936'da Louvre'da çalışmak üzere Paris'e dönmeden önce 1934'te Brüksel Üniversitesi'nde sanat profesörü oldu. 1951'den 1965'e kadar Louvre'da resimlerin baş küratörüydü. 1965'ten 1970'e kadar Fransa'nın ulusal müze sistemi için resim restorasyonundan sorumluydu. 1981'de Royal Academy'ye üye oldu. 2 Mayıs 1990'da öldü.

    TLSold
  • Sanat ve uzam. Amerikalar'da yerine özgü sanat. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU ], Yayın Danışmanı: HASAN BÜLENT KAHRAMAN, Akbank Sanat, İst., 2021-Özgün şömizli cildinde ve kutusunda, bez çantasıyla, çok temiz durumda, 23x 28 cm, 371 sayfa,renkli resimli.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Sanat ve uzam. Amerikalar'da yerine özgü sanat. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU ], Yayın Danışmanı: HASAN BÜLENT KAHRAMAN, Akbank Sanat, İst., 2021-Özgün şömizli cildinde ve kutusunda, bez çantasıyla, çok temiz durumda, 23x 28 cm, 371 sayfa,renkli resimli.

    TLSold
  • Turkish carpets from The 13th - 18th centuries. Essays by: NAZAN ÖLÇER-VOLKMAR ENDERLEIN, FERENC BATARI, JOHN MILLS. Technical Analyses by: NILS RÜTERS. [ BEZ CİLTLİ KUTULU ], Ahmet Ertuğ, İst.,1996-Özgün cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 38x27 cm, 279 sayfa,renkli resimli.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Turkish carpets from The 13th - 18th centuries. Essays by: NAZAN ÖLÇER-VOLKMAR ENDERLEIN, FERENC BATARI, JOHN MILLS. Technical Analyses by: NILS RÜTERS. [ BEZ CİLTLİ KUTULU ], Ahmet Ertuğ, İst.,1996-Özgün cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 38x27 cm, 279 sayfa,renkli resimli.

    TLSold
  • Türk Sineması'nın marjinalleri ve orjinalleri 1-2 ( 2 Cilt Takım ), AGÂH ÖZGÜÇ, Horizon International, İst., 2013-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24x16 cm, 367+456 sayfa, s/b ve renkli resimli. İçindekiler
"Yeşilçam'dan Önce Yeşilçam'dan Sonra" Türk Sineması
Asparagas Haberin Yeşilçam'daki "Baba"sı: Feridun Çölgeçen
Yeşilçam'ın Kartvizitlileri
"Öpüldünüz": Tarık Dursun K.
Kimliksiz Bir Acı Ölüme Ağıt: Özcan Tekgül
Yeşilçam'ın Rekorcu "Artist Garson"u: Orhan Çoban
Yazgı Dediğiniz: Cemal Beller
Paris'te Bir Emirdağlı Sinemacı: Kamil Öztürk
Yeşilçam Mutfağının İlk Kadınlarından: Adrine Muratyan
"Yeşilçam'ın Sağlık Bakanı": Pilot Ziya
"Plaj Güzeli" Senaryocumuz: Türkân Duru

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Türk Sineması'nın marjinalleri ve orjinalleri 1-2 ( 2 Cilt Takım ), AGÂH ÖZGÜÇ, Horizon International, İst., 2013-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24x16 cm, 367+456 sayfa, s/b ve renkli resimli. İçindekiler "Yeşilçam'dan Önce Yeşilçam'dan Sonra" Türk Sineması Asparagas Haberin Yeşilçam'daki "Baba"sı: Feridun Çölgeçen Yeşilçam'ın Kartvizitlileri "Öpüldünüz": Tarık Dursun K. Kimliksiz Bir Acı Ölüme Ağıt: Özcan Tekgül Yeşilçam'ın Rekorcu "Artist Garson"u: Orhan Çoban Yazgı Dediğiniz: Cemal Beller Paris'te Bir Emirdağlı Sinemacı: Kamil Öztürk Yeşilçam Mutfağının İlk Kadınlarından: Adrine Muratyan "Yeşilçam'ın Sağlık Bakanı": Pilot Ziya "Plaj Güzeli" Senaryocumuz: Türkân Duru

    TLSold
  • Chinese pottery and porcelain,  An account of potter's art in china from primitive times to the present day. R. L. HOBSON, Dover Publications, New York, 1976-Özgün karton kapağında, sayfa çatıları lekeli, metin kısmı çok temiz durumda, iki cilt bir arada, 24x16 cm, 326 sayfa, 40 renkli 136 levha. This book is a reproduction of an important historical work. Forgotten Books uses state-of-the-art technology to digitally reconstruct the work, preserving the original format whilst repairing imperfections present in the aged copy. In rare cases, an imperfection in the original, such as a blemish or missing page, may be replicated in our edition. We do, however, repair the vast majority of imperfections successfully; any imperfections that remain are intentionally left to preserve the state of such historical works.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Chinese pottery and porcelain, An account of potter's art in china from primitive times to the present day. R. L. HOBSON, Dover Publications, New York, 1976-Özgün karton kapağında, sayfa çatıları lekeli, metin kısmı çok temiz durumda, iki cilt bir arada, 24x16 cm, 326 sayfa, 40 renkli 136 levha. This book is a reproduction of an important historical work. Forgotten Books uses state-of-the-art technology to digitally reconstruct the work, preserving the original format whilst repairing imperfections present in the aged copy. In rare cases, an imperfection in the original, such as a blemish or missing page, may be replicated in our edition. We do, however, repair the vast majority of imperfections successfully; any imperfections that remain are intentionally left to preserve the state of such historical works.

    TLSold
  • Animals in motion (Dover anatom for artists). EDWARD MUYBRIDGE. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Dover Publications, New York, 1957-Özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yırtıklar var, metin kısmı çok temiz durumda, 28x20 cm, 74 sayfa, siyah beyaz ve renkli 180 levha. Here is the largest, most comprehensive selection of Muybridge's famous animal photos — more than 4,000 high-speed shots of 34 different animals and birds, in 123 different types of actions. Animals are shown walking, running, leaping, flying — in typical actions. The horse alone is shown in more than 40 different ways: galloping with nude rider, trotting, pacing with sulky, cantering, jumping hurdles, carrying, rolling on barrels, and 36 other actions. All photos taken against ruled backgrounds; most actions taken from 3 angles at once: 90 degrees, 60 degrees, rear. Foreshortened views are included.
These are true action photos, stopped in series, taken at speeds up to 1/2000th of a second. Actions are illustrated in series, with as many as 50 shots per action. Muybridge worked with the University of Pennsylvania for three years, made more than 100,000 exposures, and spent more than $50,000. His work has never been superseded as a lifetime reference for animators, illustrators, artists, and art directors.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Animals in motion (Dover anatom for artists). EDWARD MUYBRIDGE. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Dover Publications, New York, 1957-Özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yırtıklar var, metin kısmı çok temiz durumda, 28x20 cm, 74 sayfa, siyah beyaz ve renkli 180 levha. Here is the largest, most comprehensive selection of Muybridge's famous animal photos — more than 4,000 high-speed shots of 34 different animals and birds, in 123 different types of actions. Animals are shown walking, running, leaping, flying — in typical actions. The horse alone is shown in more than 40 different ways: galloping with nude rider, trotting, pacing with sulky, cantering, jumping hurdles, carrying, rolling on barrels, and 36 other actions. All photos taken against ruled backgrounds; most actions taken from 3 angles at once: 90 degrees, 60 degrees, rear. Foreshortened views are included. These are true action photos, stopped in series, taken at speeds up to 1/2000th of a second. Actions are illustrated in series, with as many as 50 shots per action. Muybridge worked with the University of Pennsylvania for three years, made more than 100,000 exposures, and spent more than $50,000. His work has never been superseded as a lifetime reference for animators, illustrators, artists, and art directors.

    TLSold
  • 1930s Commercial art.  PEPIN Van ROOJEN. Pepin Press Design Book, Amsterdam, 1998-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, 479, siyah beyaz ve renkli. This volume presents a large selection of commercial illustrations and patterns from the 1930s. The focus is on designs which were painted or drawn, not on (typo)graphic composition. Although no specific decorative style was dominant in the period covered, many of the characteristics of the principal style of the 1920s, Art Deco, were still in evidence - notably Cubism and the manifestations of Oriental influences.
Modernity and originality were key principles in 1930s commercial art, and this accounts for those instances where heavy ornamentation was replaced by a bold gesture of form and colour, or by a geometric pattern. However, as opposed as they may have been to the European decorative tradition, Modernists were often interested in ethnic or folk designs, and these can be discerned in several examples shown in this book. Furthermore, avant-garde expressions were not to everybody's taste, and traditional designs continued to be popular. Especially in wallpaper designs, many people favoured baroque and floral compositions. Still, even in these traditional designs, contemporary concepts are to be seen.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    1930s Commercial art. PEPIN Van ROOJEN. Pepin Press Design Book, Amsterdam, 1998-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, 479, siyah beyaz ve renkli. This volume presents a large selection of commercial illustrations and patterns from the 1930s. The focus is on designs which were painted or drawn, not on (typo)graphic composition. Although no specific decorative style was dominant in the period covered, many of the characteristics of the principal style of the 1920s, Art Deco, were still in evidence - notably Cubism and the manifestations of Oriental influences. Modernity and originality were key principles in 1930s commercial art, and this accounts for those instances where heavy ornamentation was replaced by a bold gesture of form and colour, or by a geometric pattern. However, as opposed as they may have been to the European decorative tradition, Modernists were often interested in ethnic or folk designs, and these can be discerned in several examples shown in this book. Furthermore, avant-garde expressions were not to everybody's taste, and traditional designs continued to be popular. Especially in wallpaper designs, many people favoured baroque and floral compositions. Still, even in these traditional designs, contemporary concepts are to be seen.

    TLSold
  • Cemil Meriç, Cemil Meriç Armağını. HAZIRLAYAN: MURAT YILMAZ, [ CİLTLİ ], TC Hatay Valiliği, Hatay, 2014.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 20 x 21 cm, 372 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Cemil Meriç, Cemil Meriç Armağını. HAZIRLAYAN: MURAT YILMAZ, [ CİLTLİ ], TC Hatay Valiliği, Hatay, 2014.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 20 x 21 cm, 372 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Tarihsel-inançsal kimliği ile, Gül Baba; Zaviyesi ve Türbesi, tarihsel belgeler 1, tarihsel belgeler 2, tarihsel boyut. COŞKUN KÖKEL [ CİLTLİ KUTULU ], Gül Baba Türbesini Koruma Vakfı Yayınlaarı, Ank., 2020-Özgün cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 29x20 cm, 191+251+249 sayfa, renkli ve siyah beyaz resimli.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Tarihsel-inançsal kimliği ile, Gül Baba; Zaviyesi ve Türbesi, tarihsel belgeler 1, tarihsel belgeler 2, tarihsel boyut. COŞKUN KÖKEL [ CİLTLİ KUTULU ], Gül Baba Türbesini Koruma Vakfı Yayınlaarı, Ank., 2020-Özgün cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 29x20 cm, 191+251+249 sayfa, renkli ve siyah beyaz resimli.

    TLSold
  • Die deutschen Militärflugzeuge 1910-1918. KROSCHEL, STÜTZER. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Mittler&Sohn, Germany, 1991 -Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 29x20 cm, 195 sayfa, siyah beyaz resimli.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Die deutschen Militärflugzeuge 1910-1918. KROSCHEL, STÜTZER. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Mittler&Sohn, Germany, 1991 -Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 29x20 cm, 195 sayfa, siyah beyaz resimli.

    TLSold
  • Turkey in my life. AHMED EMIN YALMAN, University of Oklahoma Press, Oklahoma, 1957-Özgün şömizli cildinde, ilk sayfasında bir mühür var, metin kısmı çok temiz durumda, 23x15 cm, 194 sayfa, siyah beyaz resimli.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Turkey in my life. AHMED EMIN YALMAN, University of Oklahoma Press, Oklahoma, 1957-Özgün şömizli cildinde, ilk sayfasında bir mühür var, metin kısmı çok temiz durumda, 23x15 cm, 194 sayfa, siyah beyaz resimli.

    TLSold
  • Sarah Bernhardt, A French actress on the english stage. ELAIN ASTON. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Berg, Oxford, 1978-Özgün şömizli cildinde,  çok sayıda sayfada fosforlu kalemle üstü çizili satırlar var, okumaya engel değil, 23x15 cm, 173 sayfa, siyah beyaz resimli. İngilizce. n this vivid portrait of one of the most famous actresses of her time, Aston focuses on Bernhardt`s London stage career, from her dazzling early performances to her later years, when the septuagenarian actress still gave short performances to music hall audiences. By making use of contemporary critical documentation from the London theatre world, the author is able to offer a fascinating reassessment of Bernhardt`s life and work.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Sarah Bernhardt, A French actress on the english stage. ELAIN ASTON. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Berg, Oxford, 1978-Özgün şömizli cildinde, çok sayıda sayfada fosforlu kalemle üstü çizili satırlar var, okumaya engel değil, 23x15 cm, 173 sayfa, siyah beyaz resimli. İngilizce. n this vivid portrait of one of the most famous actresses of her time, Aston focuses on Bernhardt`s London stage career, from her dazzling early performances to her later years, when the septuagenarian actress still gave short performances to music hall audiences. By making use of contemporary critical documentation from the London theatre world, the author is able to offer a fascinating reassessment of Bernhardt`s life and work.

    TLSold
  • Hit refresh: The ( Our ) quest to rediscover microsoft's soul and imagine a better future for everyone -Employee Edition - Foreword: Bill Gates. SATYA NADELLA. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. William Collins, 2017-Özgün şömizli cildinde,  çok temiz durumda,  23x15 cm, 272 sayfa, İngilizce. Microsoft's CEO tells the inside story of the company's continuing transformation, tracing his own personal journey from a childhood in India to leading some of the most significant technological changes in the digital era. Satya Nadella explores a fascinating childhood before immigrating to the U.S. and how he learned to lead along the way. He then shares his meditations as a sitting CEO--one who is mostly unknown following the brainy Bill Gates and energetic Steve Ballmer. He tells the inside story of how a company rediscovered its soul--transforming everything from culture to their fiercely competitive landscape and industry partnerships. As much a humanist as engineer and executive, Nadella concludes with his vision for the coming wave of technology and by exploring the potential impact to society and delivering call to action for world leaders.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Hit refresh: The ( Our ) quest to rediscover microsoft's soul and imagine a better future for everyone -Employee Edition - Foreword: Bill Gates. SATYA NADELLA. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. William Collins, 2017-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 23x15 cm, 272 sayfa, İngilizce. Microsoft's CEO tells the inside story of the company's continuing transformation, tracing his own personal journey from a childhood in India to leading some of the most significant technological changes in the digital era. Satya Nadella explores a fascinating childhood before immigrating to the U.S. and how he learned to lead along the way. He then shares his meditations as a sitting CEO--one who is mostly unknown following the brainy Bill Gates and energetic Steve Ballmer. He tells the inside story of how a company rediscovered its soul--transforming everything from culture to their fiercely competitive landscape and industry partnerships. As much a humanist as engineer and executive, Nadella concludes with his vision for the coming wave of technology and by exploring the potential impact to society and delivering call to action for world leaders.

    TLSold
  • Türk sanatı. OKTAY ASLANAPA, ERNST DIEZ, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yayınları, İst, 1955-Özgün karton kapağında, temiz durumda,  24x15 cm, 340 sayfa, siyah beyaz resimli.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Türk sanatı. OKTAY ASLANAPA, ERNST DIEZ, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yayınları, İst, 1955-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 24x15 cm, 340 sayfa, siyah beyaz resimli.

    TLSold
  • 60'lardan 70'lere 45'lik şarkılar. Haz: AYHAN AKKAYA, FEHMİYE ÇELİK. Bgst Yayınları, İst., 2006-Özgün karton kapağında, temiz durumda,  21x21 cm, 380 sayfa, siyah beyaz resimli. Türkiye'de 60'lı ve 70'li yıllar, popüler müzik adına önemli adımların atıldığı yıllardır. Halk şarkılarını Batı'nın popüler enstürmanlarıyla icra etmenin; Doğu ve Batı enstrümanlarının bir arada kullanılmasının; halk şiiri örneklerinin Batılı formlarda bestelenmesinin; Batılı çalışmalara Türkçe söz yazılmasının ve bütün bu çerçeve içinde ortaya konan "sentez" çalışmalarının o yıllarda yarattığı tartışmalar, müzik hayatımızda önemli bazı değişimleri de beraberinde getirmiştir...

45'lik Şarkılar kitabına yönelik uğraşımız, edindiğimiz bilgileri / izlenimleri, yaptığımız söyleşileri br kitapta toplayarak sizlerle paylaşabilme adınadır.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    60'lardan 70'lere 45'lik şarkılar. Haz: AYHAN AKKAYA, FEHMİYE ÇELİK. Bgst Yayınları, İst., 2006-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 21x21 cm, 380 sayfa, siyah beyaz resimli. Türkiye'de 60'lı ve 70'li yıllar, popüler müzik adına önemli adımların atıldığı yıllardır. Halk şarkılarını Batı'nın popüler enstürmanlarıyla icra etmenin; Doğu ve Batı enstrümanlarının bir arada kullanılmasının; halk şiiri örneklerinin Batılı formlarda bestelenmesinin; Batılı çalışmalara Türkçe söz yazılmasının ve bütün bu çerçeve içinde ortaya konan "sentez" çalışmalarının o yıllarda yarattığı tartışmalar, müzik hayatımızda önemli bazı değişimleri de beraberinde getirmiştir... 45'lik Şarkılar kitabına yönelik uğraşımız, edindiğimiz bilgileri / izlenimleri, yaptığımız söyleşileri br kitapta toplayarak sizlerle paylaşabilme adınadır.

    TLSold
  • İzmir'den yadigar.= A souvenir from İzmir. ORHAN BEŞİKÇİ. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir, 2014-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 25 x 23 cm, Türkçe / İngilizce, 240 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    İzmir'den yadigar.= A souvenir from İzmir. ORHAN BEŞİKÇİ. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir, 2014-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 25 x 23 cm, Türkçe / İngilizce, 240 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSold
  • İstanbul karşılaşmaları: Osmanlılar, oryantalistler ve 19. yüzyıl görsel kültürü. [= Istanbul exchanges: Ottomans, orientalists, and Ninteenth-century visual culture. MARY ROBERTS. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2016-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 24 cm, [xv], [4], 342, [1] sayfa, çok sayıda renkli ve s/b resimli. Roberts, İstanbul İmparatorluğu’nun son döneminin ve karmaşık sanat dünyasının çok yönlü bir portresini çiziyor. Böylelikle “Oryantalizm”i anlamak konusunda yepyeni ve inandırıcı bir çerçeve sunuyor.
Bu kitap, yeni yeni gelişen 19. Yüzyılın küresel tarihi ve küresel modernizm alanlarında çığır açıcı sanat tarihi yayınlarından biri olarak yerini alacaktır.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    İstanbul karşılaşmaları: Osmanlılar, oryantalistler ve 19. yüzyıl görsel kültürü. [= Istanbul exchanges: Ottomans, orientalists, and Ninteenth-century visual culture. MARY ROBERTS. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2016-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 24 cm, [xv], [4], 342, [1] sayfa, çok sayıda renkli ve s/b resimli. Roberts, İstanbul İmparatorluğu’nun son döneminin ve karmaşık sanat dünyasının çok yönlü bir portresini çiziyor. Böylelikle “Oryantalizm”i anlamak konusunda yepyeni ve inandırıcı bir çerçeve sunuyor. Bu kitap, yeni yeni gelişen 19. Yüzyılın küresel tarihi ve küresel modernizm alanlarında çığır açıcı sanat tarihi yayınlarından biri olarak yerini alacaktır.

    TLSold
  • Sabancı Koleksiyonu: Hat - Resim -Heykel - Porselen. UĞUR DERMAN, KIYMET GİRAY, FULYA BODUR ERUZ. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. AKBANK, İst., 1995-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 24 cm, 479 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Sabancı Koleksiyonu: Hat - Resim -Heykel - Porselen. UĞUR DERMAN, KIYMET GİRAY, FULYA BODUR ERUZ. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. AKBANK, İst., 1995-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 24 cm, 479 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • The Sabancı Collection: Calligraphy - Paintings - Sculpture & Porcelain. UĞUR DERMAN, KIYMET GİRAY, FULYA BODUR ERUZ. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. AKBANK, İst., 1995-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 24 cm, 479 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    The Sabancı Collection: Calligraphy - Paintings - Sculpture & Porcelain. UĞUR DERMAN, KIYMET GİRAY, FULYA BODUR ERUZ. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. AKBANK, İst., 1995-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 24 cm, 479 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • XIX. yüzyıl Beyoğlusu. MUSTAFA CEZAR. AKBANK, İst., 1991-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x23 cm, 473 sayfa 2 katlanan renkli harita, renkli resimli.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    XIX. yüzyıl Beyoğlusu. MUSTAFA CEZAR. AKBANK, İst., 1991-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x23 cm, 473 sayfa 2 katlanan renkli harita, renkli resimli.

    TLSold
  • Tarihi, mekanları, kitabeleri ve anıları iles Saray-ı Hümayun - Topkapı Sarayı. NECDET SAKAOĞLU. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Denizbank, İst., 2002-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x21 cm, 456 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Tarihi, mekanları, kitabeleri ve anıları iles Saray-ı Hümayun - Topkapı Sarayı. NECDET SAKAOĞLU. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Denizbank, İst., 2002-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x21 cm, 456 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Ege'den Akdeniz'e mavi uygarlık. GÜROL SÖZEN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. AKBANK, İst., 1995-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x21 cm, 457 sayfa + katlanır fırtınalar takvimi, renkli resimli.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Ege'den Akdeniz'e mavi uygarlık. GÜROL SÖZEN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. AKBANK, İst., 1995-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x21 cm, 457 sayfa + katlanır fırtınalar takvimi, renkli resimli.

    TLSold
  • Dünden bugüne Eskişehir'deki 14 işletmenin öyküsü. Editör: NAZMİ KOZAK. [ CİLTLİ ], Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, 2013-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 30x21 cm, 263 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Dünden bugüne Eskişehir'deki 14 işletmenin öyküsü. Editör: NAZMİ KOZAK. [ CİLTLİ ], Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir, 2013-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 30x21 cm, 263 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Bir zamanlar İstanbul - İETT'nin 140. yılı anısına 140 fotoğraf 1871-2011. Hazırlayanlar: FİLİZ ACAR, FATİH SULTAN KAR. [ CİLTLİ ] İETT, İst., 2012-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 31X24 cm, 153 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Bir zamanlar İstanbul - İETT'nin 140. yılı anısına 140 fotoğraf 1871-2011. Hazırlayanlar: FİLİZ ACAR, FATİH SULTAN KAR. [ CİLTLİ ] İETT, İst., 2012-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 31X24 cm, 153 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Onüç ve ondördüncü yüzyıllarda anadolu mihrabları. ÖMÜR BAKIRER, [ CİLTLİ ] Türk Tarih Kurumu, Ank, 1976-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 32x23 cm, 341+1 sayfa, 91 levha s/b resimli.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Onüç ve ondördüncü yüzyıllarda anadolu mihrabları. ÖMÜR BAKIRER, [ CİLTLİ ] Türk Tarih Kurumu, Ank, 1976-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 32x23 cm, 341+1 sayfa, 91 levha s/b resimli.

    TLSold
  • Alaeddin'in lambası: Anadolu'da Selçuklu çağı aanatı ve Alaeddin Keykubat=Aladdin's lamp, Sultan Alâeddin Keykubâ and the art of the Anatolian Seljuks. Küratör: M. BAHA TANMAN. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık. İst., 2001-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 29x23 cm, 167 sayfa renkli s/b resimli.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Alaeddin'in lambası: Anadolu'da Selçuklu çağı aanatı ve Alaeddin Keykubat=Aladdin's lamp, Sultan Alâeddin Keykubâ and the art of the Anatolian Seljuks. Küratör: M. BAHA TANMAN. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık. İst., 2001-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 29x23 cm, 167 sayfa renkli s/b resimli.

    TLSold
  • Geçmişten günümüze İstanbul hanları. MEHMET SADETTİN FİDAN. İstanbul Ticaret Odası, İst., 2001-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 32x23 cm, 296 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Geçmişten günümüze İstanbul hanları. MEHMET SADETTİN FİDAN. İstanbul Ticaret Odası, İst., 2001-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 32x23 cm, 296 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Westeuropäische malerei des 13. bis 18. jahrhunderts in der Ermitage. TTIANA KUSTODIJEWA. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] Aurora Kuntsverlag, Leningrad, 1989-Özgün şömizli cildinde,  çok temiz durumda, 34X23 cm, 436 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Westeuropäische malerei des 13. bis 18. jahrhunderts in der Ermitage. TTIANA KUSTODIJEWA. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] Aurora Kuntsverlag, Leningrad, 1989-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 34X23 cm, 436 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Cathedrales de France. YVAN CHRIST. [ CİLTLİ ]. Editions Deux Mondes, Paris, 1950-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 32x23 cm, 136 sayfa, renkli ve s/b resimli/planşlı, Fransızca.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Cathedrales de France. YVAN CHRIST. [ CİLTLİ ]. Editions Deux Mondes, Paris, 1950-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 32x23 cm, 136 sayfa, renkli ve s/b resimli/planşlı, Fransızca.

    TLSold
  • Eglises de Paris. YVAN CHRIST. [ CİLTLİ ]. Editions Deux Mondes, Paris, 1956-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 32x23 cm, 171+4 sayfa,  s/b resimli, Fransızca.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Eglises de Paris. YVAN CHRIST. [ CİLTLİ ]. Editions Deux Mondes, Paris, 1956-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 32x23 cm, 171+4 sayfa, s/b resimli, Fransızca.

    TLSold
  • Avrupa'da Osmanlı Mimari Eserleri Romanya, Macaristan 1. cild 1. ve 2. kitab, Yugoslavya II. Cild 3. kitab, Yugoslavya III. cild 3. kitab, Bulgaristan Yunanistan Arnavutluk IV. cild 4. 5. 6. kitab. [ 4 CİLT TAKIM ]. EKREM HAKKI AYVERDİ. [ CİLTLİ ]. İstanbul Fetih Cemiyeti, İst., 1981-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 33,5x24 cm, 283+567+388+492 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Avrupa'da Osmanlı Mimari Eserleri Romanya, Macaristan 1. cild 1. ve 2. kitab, Yugoslavya II. Cild 3. kitab, Yugoslavya III. cild 3. kitab, Bulgaristan Yunanistan Arnavutluk IV. cild 4. 5. 6. kitab. [ 4 CİLT TAKIM ]. EKREM HAKKI AYVERDİ. [ CİLTLİ ]. İstanbul Fetih Cemiyeti, İst., 1981-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 33,5x24 cm, 283+567+388+492 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSold
  • Osmanlı mi'marisinde Çelebi ve II Sultan Murad devri 806-855 (1403-1451). Cilt 2. EKREM HAKKI AYVERDİ, [ CİLTLİ ]. İstanbul Fetih Cemiyeti, İst., 1989-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 33,5x24 cm, 606 sayfa, katlanan levhalarıyla s/b resimli.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Osmanlı mi'marisinde Çelebi ve II Sultan Murad devri 806-855 (1403-1451). Cilt 2. EKREM HAKKI AYVERDİ, [ CİLTLİ ]. İstanbul Fetih Cemiyeti, İst., 1989-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 33,5x24 cm, 606 sayfa, katlanan levhalarıyla s/b resimli.

    TLSold
  • Osmanlı mi'marisinde Fatih devri 855-886 (1451-1481) Cilt 3+Cilt 4. , EKREM HAKKI AYVERDİ, [ CİLTLİ ]. İstanbul Fetih Cemiyeti, İst., 1989-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 33,5x24 cm, 943 sayfa, katlanan levhalarıyla s/b resimli.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Osmanlı mi'marisinde Fatih devri 855-886 (1451-1481) Cilt 3+Cilt 4. , EKREM HAKKI AYVERDİ, [ CİLTLİ ]. İstanbul Fetih Cemiyeti, İst., 1989-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 33,5x24 cm, 943 sayfa, katlanan levhalarıyla s/b resimli.

    TLSold
  • Osmanlı Mi'marisinde II. Bayezid Yavuz Sultan Selim devri Cild V (888-926/1481-1520. İ. AYDIN YÜKSEL. [ CİLTLİ ]. İstanbul Fetih Cemiyeti. İst., 1983-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 33,5x24 cm, 496 sayfa, katlanan levhalarıyla s/b resimli.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Osmanlı Mi'marisinde II. Bayezid Yavuz Sultan Selim devri Cild V (888-926/1481-1520. İ. AYDIN YÜKSEL. [ CİLTLİ ]. İstanbul Fetih Cemiyeti. İst., 1983-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 33,5x24 cm, 496 sayfa, katlanan levhalarıyla s/b resimli.

    TLSold
  • Moda okulunda öğrendiğim 101 şey. ALFREDO CABRERA, MATTHEW FREDERICK. [ CİLTLİ ]. Optimist,İst., 2015-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 18,5x13,5 cm, 101 sayfa, s/b resimli. Moda endüstrisine dair bilinmesi gereken 101 ders

*Trendler
*Tasarım süreci
* Çizim kuralları
* Malzeme ve maliyet
* Kumaş seçimi
* Dikiş incelikleri
* Renk bilgisi
* Koleksiyon hazırlamak
* Yaratıcı çözümler
* Moda felsefesi
* Aksesuar kullanımı
*Üretim
* Pazarlama… ve çok daha fazlası

Moda tasarımcılarına, öğrencilere ve giysilerin uçsuz bucaksız dünyasıyla ilgilenen herkes için, moda tasarımı sürecinin tüm inceliklerine dair bir kılavuz.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Moda okulunda öğrendiğim 101 şey. ALFREDO CABRERA, MATTHEW FREDERICK. [ CİLTLİ ]. Optimist,İst., 2015-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 18,5x13,5 cm, 101 sayfa, s/b resimli. Moda endüstrisine dair bilinmesi gereken 101 ders *Trendler *Tasarım süreci * Çizim kuralları * Malzeme ve maliyet * Kumaş seçimi * Dikiş incelikleri * Renk bilgisi * Koleksiyon hazırlamak * Yaratıcı çözümler * Moda felsefesi * Aksesuar kullanımı *Üretim * Pazarlama… ve çok daha fazlası Moda tasarımcılarına, öğrencilere ve giysilerin uçsuz bucaksız dünyasıyla ilgilenen herkes için, moda tasarımı sürecinin tüm inceliklerine dair bir kılavuz.

    TLSold
  • Düşünen tohum konuşan toprak: Cumhuriyet'in Köy Enstitüleri 1940-1954 = Mindful seed speaking soil: Village Institutes of the Republic 1940-1954 [2 CİLT TAKIM KUTULU]. Editör: EKREM IŞIN, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, İst., 2012-Özgün karton kapaklarında ve kutusunda, çok temiz durumda, 23x20 cm, 324+317 sayfa, s/b ve renkli resimli. Mart 2007'de hizmete giren ve açıldığından bu yana araştırmacılara sağladığı olanaklarla, düzenlediği bilimsel etkinliklerle, yayımladığı kitaplarla, kataloglarla ve açtığı birbirinden ilginç sergilerle İstanbul'un Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine yeni ışıklar tutan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, bu kez de Cumhuriyet'in devraldığı Osmanlı mirasına ve Cumhuriyet'in inşasına farklı bir bakış getiren çok anlamlı bir sergiye imza atıyor:
"Düşünen Tohum Konuşan Toprak Cumhuriyet'in Köy Enstitüleri 1940-1954".

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Düşünen tohum konuşan toprak: Cumhuriyet'in Köy Enstitüleri 1940-1954 = Mindful seed speaking soil: Village Institutes of the Republic 1940-1954 [2 CİLT TAKIM KUTULU]. Editör: EKREM IŞIN, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, İst., 2012-Özgün karton kapaklarında ve kutusunda, çok temiz durumda, 23x20 cm, 324+317 sayfa, s/b ve renkli resimli. Mart 2007'de hizmete giren ve açıldığından bu yana araştırmacılara sağladığı olanaklarla, düzenlediği bilimsel etkinliklerle, yayımladığı kitaplarla, kataloglarla ve açtığı birbirinden ilginç sergilerle İstanbul'un Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine yeni ışıklar tutan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, bu kez de Cumhuriyet'in devraldığı Osmanlı mirasına ve Cumhuriyet'in inşasına farklı bir bakış getiren çok anlamlı bir sergiye imza atıyor: "Düşünen Tohum Konuşan Toprak Cumhuriyet'in Köy Enstitüleri 1940-1954".

    TLSold
  • On beşinci yüzyıl Osmanlı gerçekleri - Limnos (Limni) adasında yaşam, HEATH W. LOWRY. [ CİLTLİ ], Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları, İst., 2013-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 29x22 cm, 335 sayfa, renkli resimli. Yazarın 15. ve 16. yüzyıl Osmanlı tahrir defterleri üzerine kırk senedir yaptığı çalışmalara dayanan bu eder, sosyo-ekonomik tarih için bir anahtar niteliğindeki tahrir defterlerinin nasıl kullanılacağına dair yeni bir yaklaşım sunmaktadır.

Bugüne dek sadece transkripsiyon ve notlar halinde yayımlanan tahrir defterlerinden farklı olarak, Limnos (Limni) adasına ait 1490 tarihli tahrir defteri, Bizans döneminden günümüze ulaşan vesikalarla mukayese edilmiş ve bu bakımdan yeni bir bakış açısı getirmiştir. Limnos adasındaki Aynaroz manastırlarına ait mülkleri gösteren 14. yüzyıl Bizans belgelerinin yanı sıra, muhtelif Venedik kaynakları, seyyahların oluşturduğu geniş bir külliyat ve adanın ilerideki tarihlerde kaleme alınan tahrir defterlerinden de yararlanılmıştır.

Lowry, bu kaynakların titiz bir tahlilinden yola çıkarak, Limnos (Limni) adasının 15. yüzyılın sonundaki tarihini kalıntılarından bir araya getirmiştir. Sonuçta ortaya çıkan tablo, ada halkının dini geleneklerinden beslenme biçimine uzanacak kadar teferruatlıdır. Bu tablo, 15. yüzyılda Osmanlı hakimiyetine gire herhangi bir bölge hakkında sahip olduğumuzdan çok daha fazla ayrıntı içermektedir.
Ortaya çıkan çalışma, Osmanlıların 15. yüzyılda fethettikleri bölgelerin çoğunu teslim olmaya istimalet (iyi niyet) vaadiyle ikna ettiklerini göstermenin yanı sıra, bu bölgelerdeki yerel askeri güçleri kendi askeri yapısına dahil etmeyi başardıklarına da işaret etmektedir.
On Beşinci Yüzyıl Osmanlı Gerçekleri, bu konuda uzmanlaşmış kişilere olduğu kadar uzman olmayan okurlara da hitap edecek yeni ufuklar açan bir çalışmadır.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    On beşinci yüzyıl Osmanlı gerçekleri - Limnos (Limni) adasında yaşam, HEATH W. LOWRY. [ CİLTLİ ], Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları, İst., 2013-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 29x22 cm, 335 sayfa, renkli resimli. Yazarın 15. ve 16. yüzyıl Osmanlı tahrir defterleri üzerine kırk senedir yaptığı çalışmalara dayanan bu eder, sosyo-ekonomik tarih için bir anahtar niteliğindeki tahrir defterlerinin nasıl kullanılacağına dair yeni bir yaklaşım sunmaktadır. Bugüne dek sadece transkripsiyon ve notlar halinde yayımlanan tahrir defterlerinden farklı olarak, Limnos (Limni) adasına ait 1490 tarihli tahrir defteri, Bizans döneminden günümüze ulaşan vesikalarla mukayese edilmiş ve bu bakımdan yeni bir bakış açısı getirmiştir. Limnos adasındaki Aynaroz manastırlarına ait mülkleri gösteren 14. yüzyıl Bizans belgelerinin yanı sıra, muhtelif Venedik kaynakları, seyyahların oluşturduğu geniş bir külliyat ve adanın ilerideki tarihlerde kaleme alınan tahrir defterlerinden de yararlanılmıştır. Lowry, bu kaynakların titiz bir tahlilinden yola çıkarak, Limnos (Limni) adasının 15. yüzyılın sonundaki tarihini kalıntılarından bir araya getirmiştir. Sonuçta ortaya çıkan tablo, ada halkının dini geleneklerinden beslenme biçimine uzanacak kadar teferruatlıdır. Bu tablo, 15. yüzyılda Osmanlı hakimiyetine gire herhangi bir bölge hakkında sahip olduğumuzdan çok daha fazla ayrıntı içermektedir. Ortaya çıkan çalışma, Osmanlıların 15. yüzyılda fethettikleri bölgelerin çoğunu teslim olmaya istimalet (iyi niyet) vaadiyle ikna ettiklerini göstermenin yanı sıra, bu bölgelerdeki yerel askeri güçleri kendi askeri yapısına dahil etmeyi başardıklarına da işaret etmektedir. On Beşinci Yüzyıl Osmanlı Gerçekleri, bu konuda uzmanlaşmış kişilere olduğu kadar uzman olmayan okurlara da hitap edecek yeni ufuklar açan bir çalışmadır.

    TLSold
  • Yüzleşme: Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve mezunlar sergisi = Confrontation: Yeditepe University Faculty of Fine Arts exhibiton of students and graduates. Küratör: MARCUS GRAF. Pera Müzesi Yayınları, İst., 2021-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x24 cm, 147  sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Yüzleşme: Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve mezunlar sergisi = Confrontation: Yeditepe University Faculty of Fine Arts exhibiton of students and graduates. Küratör: MARCUS GRAF. Pera Müzesi Yayınları, İst., 2021-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x24 cm, 147 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Arşiv belgelerine göre Sultan Ahmed Külliyesi ve inşası. ALİYE ÖTEN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, İst., 2021-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32x25 cm, 335 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Arşiv belgelerine göre Sultan Ahmed Külliyesi ve inşası. ALİYE ÖTEN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, İst., 2021-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32x25 cm, 335 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Topkapı Sarayı'ndaki şifalı gömlekler. HÜLYA TEZCAN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. BİKA Kültür Kitaplığı. İst., 2006-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32x25 cm, 181 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Topkapı Sarayı'ndaki şifalı gömlekler. HÜLYA TEZCAN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. BİKA Kültür Kitaplığı. İst., 2006-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32x25 cm, 181 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Topkapı Sarayı Müzesi koleksiyonundan tılsımlı gömlekler.  HÜLYA TEZCAN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Timaş Yayıncılık. İst., 2011-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32x25 cm, 202 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Topkapı Sarayı Müzesi koleksiyonundan tılsımlı gömlekler. HÜLYA TEZCAN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Timaş Yayıncılık. İst., 2011-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32x25 cm, 202 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Turquerie 18. yüzyılda Türk modası. HAYDN WILLIAMS. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Yapı Kredi Yayınları, İst., 2015-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32x25 cm, 239 sayfa, s/b, renkli resimli.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Turquerie 18. yüzyılda Türk modası. HAYDN WILLIAMS. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Yapı Kredi Yayınları, İst., 2015-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32x25 cm, 239 sayfa, s/b, renkli resimli.

    TLSold
  • Sosyalizm ve toplumsal mücadeleler ansiklopedisi . KOLEKTİF. [ 8 CİLT TAKIM CİLTLİ ]. İletişim Yayınları. İst., 1988-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 38x25 cm, XXX sayfa, s/b, renkli resimli. Posterleriyle birlikte.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Sosyalizm ve toplumsal mücadeleler ansiklopedisi . KOLEKTİF. [ 8 CİLT TAKIM CİLTLİ ]. İletişim Yayınları. İst., 1988-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 38x25 cm, XXX sayfa, s/b, renkli resimli. Posterleriyle birlikte.

    TLSold
  • Book of rock stars, an a to z of the people who made rock happen. DAFYDD REES&LUKE CRAMPTON. Guiness, London, 1991-Özgün karton kapağında, kapak iç kısmında ex-libris, temiz durumda, 24x20 cm, 586 sayfa, s/b  resimli.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Book of rock stars, an a to z of the people who made rock happen. DAFYDD REES&LUKE CRAMPTON. Guiness, London, 1991-Özgün karton kapağında, kapak iç kısmında ex-libris, temiz durumda, 24x20 cm, 586 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Otto Dix. EVA KARCHER. ( İngilizce ) Taschen, Italy, 1992-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 30x24 cm, 216 sayfa,  renkli resimli.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Otto Dix. EVA KARCHER. ( İngilizce ) Taschen, Italy, 1992-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 30x24 cm, 216 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Munch et la France. ARNE EGGUM, RODOLPHE RAPETTI. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] Reunion des musées nationaux, Paris. 1992.-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 29x23 cm, 396 sayfa, s/b, renkli resimli.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Munch et la France. ARNE EGGUM, RODOLPHE RAPETTI. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ] Reunion des musées nationaux, Paris. 1992.-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 29x23 cm, 396 sayfa, s/b, renkli resimli.

    TLSold
  • Wassily Kandinsky. HAJO DÜCTHING. ( İngilizce ), Germany, 1992-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 30x24 cm, 95 sayfa,  renkli resimli.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Wassily Kandinsky. HAJO DÜCTHING. ( İngilizce ), Germany, 1992-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 30x24 cm, 95 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Türkiye'nin köprüleri. MURAT GERMEN, GÜLSÜN TANYELİ, METİN SÖZE. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Koç Allianz. İst., 200-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30x30 cm, 156 sayfa, s/b, renkli resimli.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Türkiye'nin köprüleri. MURAT GERMEN, GÜLSÜN TANYELİ, METİN SÖZE. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Koç Allianz. İst., 200-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30x30 cm, 156 sayfa, s/b, renkli resimli.

    TLSold
  • Davut Paşa Camii ve restorasyonuna ithaf (2015-2019). MURAT SAV. [ CİLTLİ ], T.C.Vakıflar Genel Müdürlüğü. İst., 2021-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 32x25 cm, 319 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Davut Paşa Camii ve restorasyonuna ithaf (2015-2019). MURAT SAV. [ CİLTLİ ], T.C.Vakıflar Genel Müdürlüğü. İst., 2021-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 32x25 cm, 319 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Cihangir Camii ve restorasyon sürecine dair 2015-2018. [ CİLTLİ ]. MURAT SAV. T.C.Vakıflar Genel Müdürlüğü. İst., 2021-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 32x25 cm, 304sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Cihangir Camii ve restorasyon sürecine dair 2015-2018. [ CİLTLİ ]. MURAT SAV. T.C.Vakıflar Genel Müdürlüğü. İst., 2021-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 32x25 cm, 304sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Ağrı geleneksel mutfak kültürü ve yemekleri. GÜZİN SÜHRAN BELLİ, OKTAY BELLİ. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], İst., 2018-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 23x33 cm, 256 sayfa,  renkli resimli.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Ağrı geleneksel mutfak kültürü ve yemekleri. GÜZİN SÜHRAN BELLİ, OKTAY BELLİ. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], İst., 2018-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 23x33 cm, 256 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Antik dönem denizciliğinde Tenedos / Bozcaada. Kıyısal kullanım ve ticaret (Studies on the Troad 4). A. ONUR BAMYACI. Troia Vakfı Yayınları. Çanakkale., 2013-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27 x 19 cm, s/b resimli, 194 sayfa. Bamyacı, Troia Vakfı, Çanakkale, 2013. "Çağlar boyunca çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan Troas Bölgesi arkeolojisi içerisinde sahip olduğu ünik ve stratejik konumu nedeniyle Tenedos/ Bozcaada sürekli gelişen olaylar içerisinde yer almış ve antik kaynaklarda sıkça adının geçmesine neden olmuştur. Tenedos/Bozcaada'nın Homeros destanlarında yer bulmasının en önemli nedenlerinden birisi kuşkusuz Troiaya yakınlığı ve Troia yerleşiminin Anadolu ve Güneybatı Avrupa arasında köprü görevi gören önemli bir coğrafikl nokta üzerinde yer almasıdır. M.Ö. III. binden itibaren Tenedos/Bozcaada'nın değişen fiziki coğrafyasının gelişiminin incelenerek, buna bağlı olarak değişen kıyı çizgisi ve deniz seviyesiyle adanın fiziki coğrafyasında kullanılabilecek olası liman bölgelerinin tespit edilmeye çalışılması, adanın antik dönem...

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Antik dönem denizciliğinde Tenedos / Bozcaada. Kıyısal kullanım ve ticaret (Studies on the Troad 4). A. ONUR BAMYACI. Troia Vakfı Yayınları. Çanakkale., 2013-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27 x 19 cm, s/b resimli, 194 sayfa. Bamyacı, Troia Vakfı, Çanakkale, 2013. "Çağlar boyunca çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan Troas Bölgesi arkeolojisi içerisinde sahip olduğu ünik ve stratejik konumu nedeniyle Tenedos/ Bozcaada sürekli gelişen olaylar içerisinde yer almış ve antik kaynaklarda sıkça adının geçmesine neden olmuştur. Tenedos/Bozcaada'nın Homeros destanlarında yer bulmasının en önemli nedenlerinden birisi kuşkusuz Troiaya yakınlığı ve Troia yerleşiminin Anadolu ve Güneybatı Avrupa arasında köprü görevi gören önemli bir coğrafikl nokta üzerinde yer almasıdır. M.Ö. III. binden itibaren Tenedos/Bozcaada'nın değişen fiziki coğrafyasının gelişiminin incelenerek, buna bağlı olarak değişen kıyı çizgisi ve deniz seviyesiyle adanın fiziki coğrafyasında kullanılabilecek olası liman bölgelerinin tespit edilmeye çalışılması, adanın antik dönem...

    TLSold
  • Osmanlı'dan Cumhuriyet'e biraya dair objeler, belgeler, fotoğraflar. MERT SANDALCI. Anadolu Grup, İst., 2019-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 22 cm, 144 sayfa, çok sayıda renkli resimli. Zaman içinde koleksiyonum büyüdükçe ve benden yaşça büyüklerle paylaştıkça fark ettim ki yolu bira bahçelerinden, keyifli pikniklerden geçen pek çok insan eski bira şişelerini görünce benimle aynı duyguları yaşıyor, gözleri doluyor.
Ben fıçı biraya, bira bahçelerine yetişemedim ama Yakacık’ın, Telli Baba’nın, Sultan Suyu’nun çay bahçelerini biliyorum, dolayısıyla Bomonti’de, Moda’da, Kalamış’taki ortamı, ailecek içilen bir fıçı biranın ne denli lezzetli olabileceğini haya edebiliyorum.
Eminim, bu koleksiyon hem hayal dünyamızda fırtınalar koparacak hem de öğretecek…
Belgeleri, nesneleri görenlerin

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Osmanlı'dan Cumhuriyet'e biraya dair objeler, belgeler, fotoğraflar. MERT SANDALCI. Anadolu Grup, İst., 2019-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 22 cm, 144 sayfa, çok sayıda renkli resimli. Zaman içinde koleksiyonum büyüdükçe ve benden yaşça büyüklerle paylaştıkça fark ettim ki yolu bira bahçelerinden, keyifli pikniklerden geçen pek çok insan eski bira şişelerini görünce benimle aynı duyguları yaşıyor, gözleri doluyor. Ben fıçı biraya, bira bahçelerine yetişemedim ama Yakacık’ın, Telli Baba’nın, Sultan Suyu’nun çay bahçelerini biliyorum, dolayısıyla Bomonti’de, Moda’da, Kalamış’taki ortamı, ailecek içilen bir fıçı biranın ne denli lezzetli olabileceğini haya edebiliyorum. Eminim, bu koleksiyon hem hayal dünyamızda fırtınalar koparacak hem de öğretecek… Belgeleri, nesneleri görenlerin

    TLSold
  • Türk sinemasında Urfa. MEHMET KURTOĞLU. [ CİLTLİ ]. Eyyübiye Belediyesi. Şanlıurfa, 2017-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 17 cm, 343, [56] sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Türk sinemasında Urfa. MEHMET KURTOĞLU. [ CİLTLİ ]. Eyyübiye Belediyesi. Şanlıurfa, 2017-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 17 cm, 343, [56] sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSold
  • The story of America in cartoons. EDITOR: TONY HUSBAND. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Arcturus, London, 2015-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 26x19 cm, 192 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    The story of America in cartoons. EDITOR: TONY HUSBAND. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Arcturus, London, 2015-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 26x19 cm, 192 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Minyatür ve gravürlerle kültür varlığımız. EDİTÖR: TÛLAY DURAN. [ BATTAL BOY, CİLTLİ KUTULU ] İstanbul Araştırma Merkezi, İst., 1995-Özgün kutulu cildinde, çok temiz durumda, 41x32 cm, 190 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Minyatür ve gravürlerle kültür varlığımız. EDİTÖR: TÛLAY DURAN. [ BATTAL BOY, CİLTLİ KUTULU ] İstanbul Araştırma Merkezi, İst., 1995-Özgün kutulu cildinde, çok temiz durumda, 41x32 cm, 190 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Il Medioevo. Esplorazioni, Commerci, Utopie, Castelli, Mercanti, Poeti, Barbari, Cristiani, Musulmani. ( İtalyanca ) Editör: UMBERTO ECO. [ CİLTLİ ] Encyclomedia Publishers, Milano, 2011-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 25x18 cm, 3 cilt, 767+733+704 sayfa, s/b ve renkli resimli. d. 5 Ocak 1932 - ö. 19 Şubat 2016, Alessandria), İtalyan bilim adamı, yazar, edebiyatçı, eleştirmen ve düşünür. Dünya kamuoyunun gündemine Gülün Adı ve Foucault Sarkacı gibi romanlarıyla giren İtalyan yazar, aynı zamanda Orta Çağ estetiği ve göstergebilim dalının ustalarındandır. Eco, 1971'den bu yana Bologna Üniversitesi'nde profesör olarak çalışmaktadır ve yapısalcılık sonrası göstergebilim gelişmelerine önemli katkılarıyla tanınmaktadır. Eco, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Thomasçılık akımı ve bu akımın estetik anlayışı üzerine yaptı. Tarihçi, filozof, Orta Çağ uzmanı, James Joyce üzerine derin araştırmalar yapmış bir yazar. Yazarın ilk romanı Gülün Adı 1980'de yayımlandı. 1962'de Torino Üniversitesi'nde doçent, 1969'da ise Floransa Üniversitesi'nde görsel iletişim dalında profesör oldu. 1971'de Bologna Üniversitesi'ne geçti ve 1975 yılında bu üniversitenin Gösteri ve İletişim Bilimleri Enstitüsü'nün başına getirildi. Eco'nun çalışmaları 1960'ların ortasından itibaren avantgarde yapıtlara, kitle kültürüne yönelmiştir. Son dönemlerde ise, güncel olay ve olguları da ele alan çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar arasında edebiyat eleştirileri, tarih ve iletişim yazıları önemli bir yer tutmaktadır.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Il Medioevo. Esplorazioni, Commerci, Utopie, Castelli, Mercanti, Poeti, Barbari, Cristiani, Musulmani. ( İtalyanca ) Editör: UMBERTO ECO. [ CİLTLİ ] Encyclomedia Publishers, Milano, 2011-Özgün cildinde, çok temiz durumda, 25x18 cm, 3 cilt, 767+733+704 sayfa, s/b ve renkli resimli. d. 5 Ocak 1932 - ö. 19 Şubat 2016, Alessandria), İtalyan bilim adamı, yazar, edebiyatçı, eleştirmen ve düşünür. Dünya kamuoyunun gündemine Gülün Adı ve Foucault Sarkacı gibi romanlarıyla giren İtalyan yazar, aynı zamanda Orta Çağ estetiği ve göstergebilim dalının ustalarındandır. Eco, 1971'den bu yana Bologna Üniversitesi'nde profesör olarak çalışmaktadır ve yapısalcılık sonrası göstergebilim gelişmelerine önemli katkılarıyla tanınmaktadır. Eco, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Thomasçılık akımı ve bu akımın estetik anlayışı üzerine yaptı. Tarihçi, filozof, Orta Çağ uzmanı, James Joyce üzerine derin araştırmalar yapmış bir yazar. Yazarın ilk romanı Gülün Adı 1980'de yayımlandı. 1962'de Torino Üniversitesi'nde doçent, 1969'da ise Floransa Üniversitesi'nde görsel iletişim dalında profesör oldu. 1971'de Bologna Üniversitesi'ne geçti ve 1975 yılında bu üniversitenin Gösteri ve İletişim Bilimleri Enstitüsü'nün başına getirildi. Eco'nun çalışmaları 1960'ların ortasından itibaren avantgarde yapıtlara, kitle kültürüne yönelmiştir. Son dönemlerde ise, güncel olay ve olguları da ele alan çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar arasında edebiyat eleştirileri, tarih ve iletişim yazıları önemli bir yer tutmaktadır.

    TLSold
  • Eyüpsultan külliyatı: Tarihi, kültürü ve sanatıyla.  [ 19 CİLT TAKIM CİLTLİ ], Eyüp Belediyesi Yayınları, İst., 2008-Yayıncısının özgün imitasyon ve çok estetik deri ciltlerinde, ciltlerde sırt kenarlarında hafif soyulmalar var, metin ve görsel kısımları çok temiz durumda. 217, [23]; 335; 504; 495; 279; 415; 448; 352; 672; 512; 527; 393, [4]; 397-794; 272; 240; 224; 224; 396; 376 sayfa. Tamamen renkli ve s/b görsel malzemeyle dolu, resimli. Cilt 1: Eyüpsultan Sempozyumu I. Tebliğler. Cilt 2: Eyüpsultan Sempozyumu II. Tebliğler. Cilt 3: Eyüpsultan Sempozyumu III. Tebliğler. Cilt 4: Eyüpsultan Sempozyumu IV. Tebliğler. Cilt 5: Eyüpsultan Sempozyumu V. Tebliğler. Cilt 6: Eyüpsultan Sempozyumu VI. Tebliğler. Cilt 7: Eyüpsultan Sempozyumu VII. Tebliğler. Cilt 8: Eyüpsultan Sempozyumu VIII. Tebliğler. Cilt 9: Eyüpsultan Sempozyumu IX. Tebliğler. Cilt 10: Eyüpsultan Sempozyumu X. Tebliğler. Cilt 11: Eyüpsultan Sempozyumu IX seçki. Cilt 12: Mehmet Nermi Haskan: "Eyüp Sultan tarihi 1". Cilt 13: Mehmet Nermi Haskan: "Eyüp Sultan tarihi 2". Cilt 14: Mehmet Nermi Haskan: "Eyüplü meşhurlar 1". Cilt 15: Mehmet Nermi Haskan: "Eyüplü meşhurlar 2". Cilt 16: Mehmet Nermi Haskan: "Eyü

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Eyüpsultan külliyatı: Tarihi, kültürü ve sanatıyla. [ 19 CİLT TAKIM CİLTLİ ], Eyüp Belediyesi Yayınları, İst., 2008-Yayıncısının özgün imitasyon ve çok estetik deri ciltlerinde, ciltlerde sırt kenarlarında hafif soyulmalar var, metin ve görsel kısımları çok temiz durumda. 217, [23]; 335; 504; 495; 279; 415; 448; 352; 672; 512; 527; 393, [4]; 397-794; 272; 240; 224; 224; 396; 376 sayfa. Tamamen renkli ve s/b görsel malzemeyle dolu, resimli. Cilt 1: Eyüpsultan Sempozyumu I. Tebliğler. Cilt 2: Eyüpsultan Sempozyumu II. Tebliğler. Cilt 3: Eyüpsultan Sempozyumu III. Tebliğler. Cilt 4: Eyüpsultan Sempozyumu IV. Tebliğler. Cilt 5: Eyüpsultan Sempozyumu V. Tebliğler. Cilt 6: Eyüpsultan Sempozyumu VI. Tebliğler. Cilt 7: Eyüpsultan Sempozyumu VII. Tebliğler. Cilt 8: Eyüpsultan Sempozyumu VIII. Tebliğler. Cilt 9: Eyüpsultan Sempozyumu IX. Tebliğler. Cilt 10: Eyüpsultan Sempozyumu X. Tebliğler. Cilt 11: Eyüpsultan Sempozyumu IX seçki. Cilt 12: Mehmet Nermi Haskan: "Eyüp Sultan tarihi 1". Cilt 13: Mehmet Nermi Haskan: "Eyüp Sultan tarihi 2". Cilt 14: Mehmet Nermi Haskan: "Eyüplü meşhurlar 1". Cilt 15: Mehmet Nermi Haskan: "Eyüplü meşhurlar 2". Cilt 16: Mehmet Nermi Haskan: "Eyü

    TLSold
  • Kayıp zamanın izinde. MARCEL PROUST. [ 2 CİLT TAKIM, KUTULU CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Yapı Kredi Yayınları, İst., 2020-Özgün şeffaf şömizli cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 18x12 cm, 3150 sayfa. Marcel Proust’un dev yapıtı “Kayıp Zamanın İzinde”nin tümü Delta Dizisinde bir arada…

Delta Dizisi, şık tasarım ve baskısıyla edebiyatın önemli isimlerinin birden fazla kitaba yayılan büyük külliyatlarını ve önemli eserlerini bir arada okura sunuyor.

Zaman’ın peşi sıra sürdürülen yolculuğun tüm halkaları Swann’ların Tarafı’yla, Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde, Guermantes Tarafı, Sodom ve Gomorra, Mahpus, Albertine Kayıp ve Yakalanan Zaman bir arada. Yirminci yüzyıla modern romanın başyapıtlarından biri olarak damgasını vuran bu yapıta “Dev” tanımlaması kadar uygun düşecek başka bir tanım yok herhalde.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Kayıp zamanın izinde. MARCEL PROUST. [ 2 CİLT TAKIM, KUTULU CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Yapı Kredi Yayınları, İst., 2020-Özgün şeffaf şömizli cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 18x12 cm, 3150 sayfa. Marcel Proust’un dev yapıtı “Kayıp Zamanın İzinde”nin tümü Delta Dizisinde bir arada… Delta Dizisi, şık tasarım ve baskısıyla edebiyatın önemli isimlerinin birden fazla kitaba yayılan büyük külliyatlarını ve önemli eserlerini bir arada okura sunuyor. Zaman’ın peşi sıra sürdürülen yolculuğun tüm halkaları Swann’ların Tarafı’yla, Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde, Guermantes Tarafı, Sodom ve Gomorra, Mahpus, Albertine Kayıp ve Yakalanan Zaman bir arada. Yirminci yüzyıla modern romanın başyapıtlarından biri olarak damgasını vuran bu yapıta “Dev” tanımlaması kadar uygun düşecek başka bir tanım yok herhalde.

    TLSold
  • Russkoe iskusstvo ot drevnosti do avangarda=Antik çağlardan avangarda Rus sanatı.  Vittorio Strada / D.S. Likhachev, Dmitriĭ Sergeevich Likhachev. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Iskusstvo, Moskva, 1992-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 27X23 cm, 407 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Russkoe iskusstvo ot drevnosti do avangarda=Antik çağlardan avangarda Rus sanatı. Vittorio Strada / D.S. Likhachev, Dmitriĭ Sergeevich Likhachev. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Iskusstvo, Moskva, 1992-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 27X23 cm, 407 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Stambul : gorod vospominaniĭ=İstanbul hatıralar ve şehir. ORHAN PAMUK. ( Rusça ) [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Moskva, 2006-Özgün şömizli cildinde, ilk sayfasında eski okurundan bir not var, sayfa kenarlarında şahıs mührü var, metin temiz durumda, 15X23 cm, 502 sayfa, s/b resimli. Orhan Pamuk İstanbul’da, hayatının ilk yirmi iki senesini bir büyüme ve olgunlaşma romanına dönüştürüyor. Yazarın çocukluğu ve ilkgençliğinin hikâyesi ve aile tarihiyle İstanbul’un bir imparatorluk başkentinden 20. yüzyıl başlarında yıkıntılarla ve hüzünle dolu bir şehre dönüşmesinin hikayesi olan İstanbul – Hatıralar ve Şehir, yalnızca Pamuk’un bir İstanbul yazarı olarak ününü sağlamlaştıran kitabı değil, aynı zamanda tüm dünya edebiyatında bir şehrin ruhu hakkında yazılmış en derin kitaplardan biri.
Pamuk çocukluk ve gençliğini anlatıyor...
“Ruhumdaki bu kırılmayı hissediyor, yaklaşan yalnızlığımdan telaşa kapılıyor, içine düşmekte olduğum karanlığın bir hayat tarzı olmasından korkarak herkes gibi olmaya karar veriyordum: On yedi on sekiz yaşlarımda bir dönem herkesi güldüren, her fırsatta şaka yapan, herkesle arkadaşça, hatta serserice iyi geçinen bir cemaat adamı gibi gözükmeyi başardım... Herkesin kafayı fazla takmadan yaptığı şeyleri yapabilmek için niye benim dişimi sıkmam, gayret etmem, sonra da poz yaptığım için kendimden nefret etmem gerekiyordu?”
Yazarın kendini “ben” olarak ilk hissedişinden, annesine, babasına, ailesine yönelen hikâye, bir hüzün ve mutluluk kaynağı olarak İstanbul sokaklarına açılıyor. Günümüzün büyük romancısının gözünden 1950’lerin İstanbul sokaklarını, parke taşı kaplı caddeleri, yanıp yıkılan ahşap konakları, eski bir kültürün yok oluşuyla, onun külleri ve yıkıntıları arasından bir yenisinin doğuşunun zorluklarını keşfederken Pamuk’un ruhsal dünyasının oluşumunu da bir dedektif romanı okur gibi, hızla izliyoruz... Bu özgün ve benzersiz eserde, okurken elden bırakamadığımız kitaplara has o ruh ve duygu birliği var.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Stambul : gorod vospominaniĭ=İstanbul hatıralar ve şehir. ORHAN PAMUK. ( Rusça ) [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Moskva, 2006-Özgün şömizli cildinde, ilk sayfasında eski okurundan bir not var, sayfa kenarlarında şahıs mührü var, metin temiz durumda, 15X23 cm, 502 sayfa, s/b resimli. Orhan Pamuk İstanbul’da, hayatının ilk yirmi iki senesini bir büyüme ve olgunlaşma romanına dönüştürüyor. Yazarın çocukluğu ve ilkgençliğinin hikâyesi ve aile tarihiyle İstanbul’un bir imparatorluk başkentinden 20. yüzyıl başlarında yıkıntılarla ve hüzünle dolu bir şehre dönüşmesinin hikayesi olan İstanbul – Hatıralar ve Şehir, yalnızca Pamuk’un bir İstanbul yazarı olarak ününü sağlamlaştıran kitabı değil, aynı zamanda tüm dünya edebiyatında bir şehrin ruhu hakkında yazılmış en derin kitaplardan biri. Pamuk çocukluk ve gençliğini anlatıyor... “Ruhumdaki bu kırılmayı hissediyor, yaklaşan yalnızlığımdan telaşa kapılıyor, içine düşmekte olduğum karanlığın bir hayat tarzı olmasından korkarak herkes gibi olmaya karar veriyordum: On yedi on sekiz yaşlarımda bir dönem herkesi güldüren, her fırsatta şaka yapan, herkesle arkadaşça, hatta serserice iyi geçinen bir cemaat adamı gibi gözükmeyi başardım... Herkesin kafayı fazla takmadan yaptığı şeyleri yapabilmek için niye benim dişimi sıkmam, gayret etmem, sonra da poz yaptığım için kendimden nefret etmem gerekiyordu?” Yazarın kendini “ben” olarak ilk hissedişinden, annesine, babasına, ailesine yönelen hikâye, bir hüzün ve mutluluk kaynağı olarak İstanbul sokaklarına açılıyor. Günümüzün büyük romancısının gözünden 1950’lerin İstanbul sokaklarını, parke taşı kaplı caddeleri, yanıp yıkılan ahşap konakları, eski bir kültürün yok oluşuyla, onun külleri ve yıkıntıları arasından bir yenisinin doğuşunun zorluklarını keşfederken Pamuk’un ruhsal dünyasının oluşumunu da bir dedektif romanı okur gibi, hızla izliyoruz... Bu özgün ve benzersiz eserde, okurken elden bırakamadığımız kitaplara has o ruh ve duygu birliği var.

    TLSold
  • Selim Turan, Tez - Antitez - Sentez. NECMİ SÖNMEZ. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Yapı Kredi Yayınları. İst., 2016-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 27X23 cm, 496 sayfa, renkli resimli. “Tez – Antitez – Sentez / Selim Turan’ın Sanat Serüveni”

Turan’ın altmış yıla yayılan sanat serüveninin tez, antitez, sentez kavramlarıyla örülmüş bir bütünlük olarak ortaya çıktığını görüyoruz. Bir ressam olarak Turan, yapmacık sözü değil esinlendirici, açık seçik formu aradı. Kurgularıyla, renk bütünlükleriyle bir atmosfer oluşturmayı başaran soyut kompozisyonları, onun özverili çabasının ürünüdür. Sanatçı bu sayede, kütlesel formların egemen olduğu yalın, benzetmelere yer vermekten kaçınmayan, renk bakımından çoğu kez siyah ve koyu tonların hâkim olduğu bir görsel dil geliştirdi. Kendini farklı stillere zorlamadı; içinden geldiği gibi belli bir çizgisellikten uzakta çalıştı. Kompozisyonlarını tekrar etmekten kaçınmaması, formlarını hem figüratif hem de soyut imgelere göre kurgulaması, onun belirgin özellikleri arasındadır.

1947 ile 1960 arasında Paris’te sanat yaşamının en üst noktasına çıkarak birbirinden ilginç deneylere giren sanatçı, soyut resimlerinde geliştirmiş olduğu ifade zenginliğiyle Modern Türk resminde ayrıcalıklı bir konuma sahiptir.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    Selim Turan, Tez - Antitez - Sentez. NECMİ SÖNMEZ. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Yapı Kredi Yayınları. İst., 2016-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 27X23 cm, 496 sayfa, renkli resimli. “Tez – Antitez – Sentez / Selim Turan’ın Sanat Serüveni” Turan’ın altmış yıla yayılan sanat serüveninin tez, antitez, sentez kavramlarıyla örülmüş bir bütünlük olarak ortaya çıktığını görüyoruz. Bir ressam olarak Turan, yapmacık sözü değil esinlendirici, açık seçik formu aradı. Kurgularıyla, renk bütünlükleriyle bir atmosfer oluşturmayı başaran soyut kompozisyonları, onun özverili çabasının ürünüdür. Sanatçı bu sayede, kütlesel formların egemen olduğu yalın, benzetmelere yer vermekten kaçınmayan, renk bakımından çoğu kez siyah ve koyu tonların hâkim olduğu bir görsel dil geliştirdi. Kendini farklı stillere zorlamadı; içinden geldiği gibi belli bir çizgisellikten uzakta çalıştı. Kompozisyonlarını tekrar etmekten kaçınmaması, formlarını hem figüratif hem de soyut imgelere göre kurgulaması, onun belirgin özellikleri arasındadır. 1947 ile 1960 arasında Paris’te sanat yaşamının en üst noktasına çıkarak birbirinden ilginç deneylere giren sanatçı, soyut resimlerinde geliştirmiş olduğu ifade zenginliğiyle Modern Türk resminde ayrıcalıklı bir konuma sahiptir.

    TLSold
  • Karajan, Oder ie kontrollierte ekstase= Karajan veya kontrollü ekstazi. PETER CSOBADİ. (Almanca) [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Neff, Wien, 1988.-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 26x19 cm, 292 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Karajan, Oder ie kontrollierte ekstase= Karajan veya kontrollü ekstazi. PETER CSOBADİ. (Almanca) [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Neff, Wien, 1988.-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 26x19 cm, 292 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Mustafa Ayaz retrospektif=Mustafa Ayaz retrospective. HASAN PEKMEZCİ. İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2018-Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 32x22 cm, renkli resimli, 163 sayfa. Bu kitap, Türkiye İş Bankası’nın 25 Eylül – 03 Kasım 2018 tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi’nde gerçekleştirdiği “Mustafa Ayaz Retrospektif” Sergisi nedeniyle hazırlanmıştır.

This book has been prepared in coordination with “Mustafa Ayaz Retrospective” Exhibition held at İş Sanat Kibele Gallery between September 25 – November 03, 2018.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Mustafa Ayaz retrospektif=Mustafa Ayaz retrospective. HASAN PEKMEZCİ. İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2018-Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 32x22 cm, renkli resimli, 163 sayfa. Bu kitap, Türkiye İş Bankası’nın 25 Eylül – 03 Kasım 2018 tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi’nde gerçekleştirdiği “Mustafa Ayaz Retrospektif” Sergisi nedeniyle hazırlanmıştır. This book has been prepared in coordination with “Mustafa Ayaz Retrospective” Exhibition held at İş Sanat Kibele Gallery between September 25 – November 03, 2018.

    TLSold
  • Osmanlı finans sisteminde dönüm noktası kağıt para ve sosyo ekonomik etkileri. ALİ AKYILDIZ. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Eren Yayıncılık, İst., 1996-Özgün şömizli cildinde, şömizde ve ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü ve etiketi var, metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 28x22 cm, renkli resimli, 295 sayfa. Bu eserde Osmanlı Devleti'nde kağıt para uygulaması ve sosyoekonamik etkileri ele alınmış kağıt para (kaime) konusunun tamamını kapsayan bu araştırma birinci elden kaynaklara dayandırılarak hazırlanmıştır.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Osmanlı finans sisteminde dönüm noktası kağıt para ve sosyo ekonomik etkileri. ALİ AKYILDIZ. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ]. Eren Yayıncılık, İst., 1996-Özgün şömizli cildinde, şömizde ve ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü ve etiketi var, metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 28x22 cm, renkli resimli, 295 sayfa. Bu eserde Osmanlı Devleti'nde kağıt para uygulaması ve sosyoekonamik etkileri ele alınmış kağıt para (kaime) konusunun tamamını kapsayan bu araştırma birinci elden kaynaklara dayandırılarak hazırlanmıştır.

    TLSold
  • Sedad Eldem architect in Turkey, SİBEL BOZDOĞAN, SUHA ÖZKAN, ENGİN YENAL, HANS HOLLEIM. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Concept Media Aperture, New York, 1987-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 27x25 cm, 177 sayfa, renkli ve s/b resimli. For over fifty years Sedad Hakkı Eldem has practised, taught and researched architecture in Turkey. He is undoubtedly the country’s most important architectural figure and has played a major role in shaping the visual form of the contemporary Turkey—yet his work is little known in the rest of the world. This book, with its authoritative texts, is the major publication to deal with this exceptional man’s work.

Eldem’s search over the years for a modern Turkish vocabulary precedes today’s concerns with “contextualism” and “regionalism”. His exploration of the Turkish House form and vernacular expressions in design have produced an oeuvre which is both elegant and instructive. He shows a way in which designers can be both modern and traditional at the same time.

His contributions have been acknowledged within his own country by his being given the title of State Artist, the first time such an honour has been bestowed on an architect; they have been internationally recognised by the prestigious Aga Khan Award for architecture given in 1986 for his Social Security Complex in Istanbul.

This monograph is introduced by Hans Hollein, the eminent Austrian architect, who has long been interested in the Turkish-German connections. Suha Özkan sets the background context to the architect’s practice. Sibel Bozdoğan covers Eldem’s work in several major areas, analysing his concerns over the years, and Engin Yenal rounds off the texts by tracing the more personal aspects of the architect’s development. A complete chronology of works includes both biographical and bibliographical information.

176 pages with 110 photographs in colour and over 250 black and white photographs and drawings.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Sedad Eldem architect in Turkey, SİBEL BOZDOĞAN, SUHA ÖZKAN, ENGİN YENAL, HANS HOLLEIM. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Concept Media Aperture, New York, 1987-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 27x25 cm, 177 sayfa, renkli ve s/b resimli. For over fifty years Sedad Hakkı Eldem has practised, taught and researched architecture in Turkey. He is undoubtedly the country’s most important architectural figure and has played a major role in shaping the visual form of the contemporary Turkey—yet his work is little known in the rest of the world. This book, with its authoritative texts, is the major publication to deal with this exceptional man’s work. Eldem’s search over the years for a modern Turkish vocabulary precedes today’s concerns with “contextualism” and “regionalism”. His exploration of the Turkish House form and vernacular expressions in design have produced an oeuvre which is both elegant and instructive. He shows a way in which designers can be both modern and traditional at the same time. His contributions have been acknowledged within his own country by his being given the title of State Artist, the first time such an honour has been bestowed on an architect; they have been internationally recognised by the prestigious Aga Khan Award for architecture given in 1986 for his Social Security Complex in Istanbul. This monograph is introduced by Hans Hollein, the eminent Austrian architect, who has long been interested in the Turkish-German connections. Suha Özkan sets the background context to the architect’s practice. Sibel Bozdoğan covers Eldem’s work in several major areas, analysing his concerns over the years, and Engin Yenal rounds off the texts by tracing the more personal aspects of the architect’s development. A complete chronology of works includes both biographical and bibliographical information. 176 pages with 110 photographs in colour and over 250 black and white photographs and drawings.

    TLSold
  • Kütahya çini ve seramikleri. HÜLYA BİLGİ. Pera Müzesi Yayınları, İst., 2006-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x25 cm, 226 sayfa, renkli  resimli. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonunun önemli bir gurubunu oluşturan Kütahya üretimi çini ve seramikleri 1997 tarihinde Yadigar-ı Kütahya adlı kitapta ayrıntılı olarak yayınlanıştı. Bu kitabın yayınlanmasından günümüze kadar geçen süre içinde, yeni katılan 93 adet eserle birlikte koleksiyon gerek nitelik gerekse nicelik olarak çok daha zenginleştirilmiştir. Bu kitapta yeni katılanlarla beraber bütün koleksiyon yeniden ele alınarak değerlendirilmiş ve etraflıca tanıtılmaya çalışılmıştır.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Kütahya çini ve seramikleri. HÜLYA BİLGİ. Pera Müzesi Yayınları, İst., 2006-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x25 cm, 226 sayfa, renkli resimli. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonunun önemli bir gurubunu oluşturan Kütahya üretimi çini ve seramikleri 1997 tarihinde Yadigar-ı Kütahya adlı kitapta ayrıntılı olarak yayınlanıştı. Bu kitabın yayınlanmasından günümüze kadar geçen süre içinde, yeni katılan 93 adet eserle birlikte koleksiyon gerek nitelik gerekse nicelik olarak çok daha zenginleştirilmiştir. Bu kitapta yeni katılanlarla beraber bütün koleksiyon yeniden ele alınarak değerlendirilmiş ve etraflıca tanıtılmaya çalışılmıştır.

    TLSold
  • Thonet Mobilya'nın öyküsü = Die geschichte der Thonet Möbel. FATMA KÜRE. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık. İst., 1999-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x25 cm, 95 sayfa, renkli  resimli.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Thonet Mobilya'nın öyküsü = Die geschichte der Thonet Möbel. FATMA KÜRE. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık. İst., 1999-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x25 cm, 95 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Türk İslam mesken mimarisinde Erzurum evleri. HAŞİM KARPUZ. Kültür Bakanlığı, Ankara,1993-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 28x20 cm, 162 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    Türk İslam mesken mimarisinde Erzurum evleri. HAŞİM KARPUZ. Kültür Bakanlığı, Ankara,1993-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 28x20 cm, 162 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Kıyafetü'l-insaniyye fi şemaili'l-osmaniyye. Graphic Design: SAİT MADEN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Ministry of Culture and Tourism, Ankara, 1987-Özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 28x20 cm, 45 sayfa, 122 sayfa tıpkı basımıyla, renkli resimli.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Kıyafetü'l-insaniyye fi şemaili'l-osmaniyye. Graphic Design: SAİT MADEN. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Ministry of Culture and Tourism, Ankara, 1987-Özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 28x20 cm, 45 sayfa, 122 sayfa tıpkı basımıyla, renkli resimli.

    TLSold
  • Dünyayı değiştiren makine. JAMES P. WOMACK. DANIEL T. JONES, DANIEL ROOS. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Otomotiv Sanayii Derneği, İst., 1990-Özgün şömizli cildinde, ilk sayfasında bir not var, metin kısmı temiz durumda, 24x16 cm, 317 sayfa.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Dünyayı değiştiren makine. JAMES P. WOMACK. DANIEL T. JONES, DANIEL ROOS. [ CİLTLİ ŞÖMİZLİ ], Otomotiv Sanayii Derneği, İst., 1990-Özgün şömizli cildinde, ilk sayfasında bir not var, metin kısmı temiz durumda, 24x16 cm, 317 sayfa.

    TLSold
  • Sait Faik'in İstanbul'u. Türk Edebiyatı'nda İstanbul serisi 1. YEŞİM ÖZDEMİR, [ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008-Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 28,5x24 cm, 135 sayfa, s/b  resimli. "Sait Faik’in İstanbul’un yok olan değerlerini, geleneklerini, göreneklerini, geçmişini anlatmayı amaçlayıp, bu amaca uygun olarak eser verme kaygısı içinde olduğu söylenemez.

Ancak kendini hayatın doğal akışına bırakan bu usta kalemin eserlerinde 1935-1954 yılları İstanbul’unun insanlarıyla, semtleriyle, çeşitli mekânlarıyla nasıl bir şehir olduğu tüm gerçekliğiyle gözlerimizin önüne serilir. Yaşayan İstanbul’a ayna tutup, onun bir dönemini gelecek nesillerin bilgisine sunan, birçoğu belge niteliği taşıyan bu değerli eserler, okuyucuları o dönemin İstanbul’u ile ilgili fikir sahibi yapabilir.”

Yeşim Özdemir

Kitap;
1. Sait Faik’e Kadar Türk Hikâye ve Romanında İstanbul
2. Sait Faik’in Eserlerinde İstanbul
3. Sait Faik’in Eserlerindeki İstanbul Mekânları
4. Sait Faik’in Hikâye ve Roman Kahramanları ile Semtler Arasındaki İlişki
5. Sait Faik’in İstanbul’u
Seçme Metinler

Olmak üzere bölümlere ayrılarak incelenmiştir

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Sait Faik'in İstanbul'u. Türk Edebiyatı'nda İstanbul serisi 1. YEŞİM ÖZDEMİR, [ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008-Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 28,5x24 cm, 135 sayfa, s/b resimli. "Sait Faik’in İstanbul’un yok olan değerlerini, geleneklerini, göreneklerini, geçmişini anlatmayı amaçlayıp, bu amaca uygun olarak eser verme kaygısı içinde olduğu söylenemez. Ancak kendini hayatın doğal akışına bırakan bu usta kalemin eserlerinde 1935-1954 yılları İstanbul’unun insanlarıyla, semtleriyle, çeşitli mekânlarıyla nasıl bir şehir olduğu tüm gerçekliğiyle gözlerimizin önüne serilir. Yaşayan İstanbul’a ayna tutup, onun bir dönemini gelecek nesillerin bilgisine sunan, birçoğu belge niteliği taşıyan bu değerli eserler, okuyucuları o dönemin İstanbul’u ile ilgili fikir sahibi yapabilir.” Yeşim Özdemir Kitap; 1. Sait Faik’e Kadar Türk Hikâye ve Romanında İstanbul 2. Sait Faik’in Eserlerinde İstanbul 3. Sait Faik’in Eserlerindeki İstanbul Mekânları 4. Sait Faik’in Hikâye ve Roman Kahramanları ile Semtler Arasındaki İlişki 5. Sait Faik’in İstanbul’u Seçme Metinler Olmak üzere bölümlere ayrılarak incelenmiştir

    TLSold
  • Samiha Ayverdi'nin İstanbul'u. Türk Edebiyatı'nda İstanbul serisi 2. ZEYNEP UYMUR, [ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008-Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 28,5x24 cm, 150 sayfa, s/b  resimli. İstanbul; tarihin, iklimlerin, bir medeniyetin, bir kültürün, koca bir geçmişin şahididir. Geçmişten bugüne, bugünden de yarına akan iki nokta arasında binbir renge sahip olan zamandır. Geçmişin İstanbul´unda insanlar nasıl yaşadılar, en mutlu günlerinde neler yaptılar, nasıl giyindiler, nasıl eğlendiler? Bugün bile koca görkemi ve içinde yaşanmışlığın ağırlığıyla zamana biraz yabancı ve yaşlanmış duran İstanbul konaklarından, yalılarından insanlar hangi halleriyle nasıl yaşayarak gelip geçtiler? Bu kitap, tüm bu soruların yanıtını Samiha Ayverdi´nin gözünden anlatarak, belki merak edilen belki de hiç bilinmeyen İstanbul´un günlük yaşantısının kareleriyle dolu zevkli bir yolculuğa çıkarıyor okuyucuyu.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Samiha Ayverdi'nin İstanbul'u. Türk Edebiyatı'nda İstanbul serisi 2. ZEYNEP UYMUR, [ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008-Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 28,5x24 cm, 150 sayfa, s/b resimli. İstanbul; tarihin, iklimlerin, bir medeniyetin, bir kültürün, koca bir geçmişin şahididir. Geçmişten bugüne, bugünden de yarına akan iki nokta arasında binbir renge sahip olan zamandır. Geçmişin İstanbul´unda insanlar nasıl yaşadılar, en mutlu günlerinde neler yaptılar, nasıl giyindiler, nasıl eğlendiler? Bugün bile koca görkemi ve içinde yaşanmışlığın ağırlığıyla zamana biraz yabancı ve yaşlanmış duran İstanbul konaklarından, yalılarından insanlar hangi halleriyle nasıl yaşayarak gelip geçtiler? Bu kitap, tüm bu soruların yanıtını Samiha Ayverdi´nin gözünden anlatarak, belki merak edilen belki de hiç bilinmeyen İstanbul´un günlük yaşantısının kareleriyle dolu zevkli bir yolculuğa çıkarıyor okuyucuyu.

    TLSold
  • Ahmed Midhat Efendi'nin İstanbul'u. Türk Edebiyatı'nda İstanbul serisi 3. MEHMET DOĞANAY, [ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008-Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 28,5x24 cm, 160 sayfa, s/b  resimli. Ahmed Mithat Efendi'nin romanlarında İstanbul, ağırlıklı olarak yer alan en önemli mekandır. Araştırmacı ve meraklı bir kişiliğe sahip olan Efendi, pek çok romanında okuyucuları XIX. yüzyıl İstanbul'unun hayal bile edemeyecekleri mekanlarında dolaştırır.

Batı ve Doğu medeniyetleri arasında bir köprü kurmaya çalışan Ahmed Midhat Efendi, Tanpınar'ın ifade ettiği gibi 'bir medeniyet krizi' ile doğan modern Türk edebiyatının ilk romancısıdır ve İstanbul da bu 'medeniyet krizi' ne ilek ve en çok sahne olan şehirdir.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Ahmed Midhat Efendi'nin İstanbul'u. Türk Edebiyatı'nda İstanbul serisi 3. MEHMET DOĞANAY, [ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008-Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 28,5x24 cm, 160 sayfa, s/b resimli. Ahmed Mithat Efendi'nin romanlarında İstanbul, ağırlıklı olarak yer alan en önemli mekandır. Araştırmacı ve meraklı bir kişiliğe sahip olan Efendi, pek çok romanında okuyucuları XIX. yüzyıl İstanbul'unun hayal bile edemeyecekleri mekanlarında dolaştırır. Batı ve Doğu medeniyetleri arasında bir köprü kurmaya çalışan Ahmed Midhat Efendi, Tanpınar'ın ifade ettiği gibi 'bir medeniyet krizi' ile doğan modern Türk edebiyatının ilk romancısıdır ve İstanbul da bu 'medeniyet krizi' ne ilek ve en çok sahne olan şehirdir.

    TLSold
  • Abdülhak Şinasi Hisar'ın İstanbul'u. Türk Edebiyatı'nda İstanbul serisi 4. ŞAFAK GÜNEŞ G, [ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008-Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 28,5x24 cm, 183 sayfa, s/b  resimli. Çocukluğu İstanbul'da Boğaz semtlerinde geçen Abdülhak Şinasi Hisar, 'Boğaziçi Medeniyeti' olarak tanımladığı bir yaşam biçiminin unutulup gitmesine mani olmak istemiş ve eserlerinde devrinin İstanbul ve bilhassa Boğaziçi hayatını tüm hususiyetleriyle ve bir nakkaş hassasiyetiyle ince ince işlemiştir.
Abdülhak Şinasi Hisar'ın İstanbul'u adını taşıyan bu kitapta İstanbul'a ve Boğaziçi'ne Abdülhak Şinasi Hisar'ın penceresinden bakılarak Tarihte Boğaziçi, Edebiyatta Boğaziçi, Boğaziçi'nde Hayat, Boğaziçi'nde Seyr ü Sefer, Boğaziçi Geceleri ve Boğaz'da Yaşayanlar başlıkları altında Eski İstanbul ve Boğaziçi'nin gündelik hayatı, çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgiler ışığında ayrıntılı bir biçimde işlenmiş ve yok olan bir medeniyetin karanlıkta kalan yönlerine ışık tutulmuştur.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Abdülhak Şinasi Hisar'ın İstanbul'u. Türk Edebiyatı'nda İstanbul serisi 4. ŞAFAK GÜNEŞ G, [ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008-Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 28,5x24 cm, 183 sayfa, s/b resimli. Çocukluğu İstanbul'da Boğaz semtlerinde geçen Abdülhak Şinasi Hisar, 'Boğaziçi Medeniyeti' olarak tanımladığı bir yaşam biçiminin unutulup gitmesine mani olmak istemiş ve eserlerinde devrinin İstanbul ve bilhassa Boğaziçi hayatını tüm hususiyetleriyle ve bir nakkaş hassasiyetiyle ince ince işlemiştir. Abdülhak Şinasi Hisar'ın İstanbul'u adını taşıyan bu kitapta İstanbul'a ve Boğaziçi'ne Abdülhak Şinasi Hisar'ın penceresinden bakılarak Tarihte Boğaziçi, Edebiyatta Boğaziçi, Boğaziçi'nde Hayat, Boğaziçi'nde Seyr ü Sefer, Boğaziçi Geceleri ve Boğaz'da Yaşayanlar başlıkları altında Eski İstanbul ve Boğaziçi'nin gündelik hayatı, çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgiler ışığında ayrıntılı bir biçimde işlenmiş ve yok olan bir medeniyetin karanlıkta kalan yönlerine ışık tutulmuştur.

    TLSold
  • Ahmet Rasim'in İstanbul'u. Türk Edebiyatı'nda İstanbul serisi 5. ÇİLEM TERCÜMAN, [ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008-Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 28,5x24 cm, 253 sayfa, s/b  resimli. Eserlerinde eski İstanbul'un günlük hayatını bütün ayrıntılarıyla anlatan Ahmet Rasim, keskin zekası, uyanık gözlemciliği ve neşeli üslubuyla devrin diğer tanıklarından farklı bir yere sahiptir.

Onun ömrünün neredeyse tamamını geçirdiği İstanbul'u anlattığı eserlerinde hamam tellakları, kabadayılar, mektep hocaları, dadılar, bekçiler, şıklar, hafif meşrep kadınlar, mubassırlar, hocalar, talebeler, seyyar satıcılar, edebiyatçılar, meddahlar, musikişinaslar... kadın ve erkek hemen her yaştan, dinden mezhepten, meslekten ve meşrepten insan, günün her saatinde ve her mevsimde İstanbul hayatı içinde görülürken doğum âdetleri, evlilik usulleri, mektep hayatı, çamaşır günleri, mahalle kahveleri, halk inançları, çarşılar, hamamlar, ulaşım vasıtaları, piyasalar, kutsal günler, Ramazan ayı, mesireler, baskın hikâyeri, devrin meşhur umumhaneleri, meyhaneleri vb. de yerini alır

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Ahmet Rasim'in İstanbul'u. Türk Edebiyatı'nda İstanbul serisi 5. ÇİLEM TERCÜMAN, [ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008-Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 28,5x24 cm, 253 sayfa, s/b resimli. Eserlerinde eski İstanbul'un günlük hayatını bütün ayrıntılarıyla anlatan Ahmet Rasim, keskin zekası, uyanık gözlemciliği ve neşeli üslubuyla devrin diğer tanıklarından farklı bir yere sahiptir. Onun ömrünün neredeyse tamamını geçirdiği İstanbul'u anlattığı eserlerinde hamam tellakları, kabadayılar, mektep hocaları, dadılar, bekçiler, şıklar, hafif meşrep kadınlar, mubassırlar, hocalar, talebeler, seyyar satıcılar, edebiyatçılar, meddahlar, musikişinaslar... kadın ve erkek hemen her yaştan, dinden mezhepten, meslekten ve meşrepten insan, günün her saatinde ve her mevsimde İstanbul hayatı içinde görülürken doğum âdetleri, evlilik usulleri, mektep hayatı, çamaşır günleri, mahalle kahveleri, halk inançları, çarşılar, hamamlar, ulaşım vasıtaları, piyasalar, kutsal günler, Ramazan ayı, mesireler, baskın hikâyeri, devrin meşhur umumhaneleri, meyhaneleri vb. de yerini alır

    TLSold