Lot: 1

Current Price: 250 TL Starting Bid: 250 TL Estimated: TL Losing Winning

[1905 ADET SINIRLI SAYIDA BASKI] Bir numaralı galatasaraylı Ali Sami Yen. [Sergi kataloğu]. 26 Şubat - 15 Mart 2010. Hazırlayan: NESLİHAN ALBAYRAK, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Dönemin Galatasaray Başkanı ADNAN POLAT'tan kulüp üyesi kişiye gönderildiğine dair matbu imzalı evrak ile birlikte. 1905 adet basılmıştır. GALATASARAY SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ, İst. 2010.

Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 160, [1] s., renkli ve s/b resimli. 25x35 cm. 1905 adet basılmıştır.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • [1905 ADET SINIRLI SAYIDA BASKI] Bir numaralı galatasaraylı Ali Sami Yen. [Sergi kataloğu]. 26 Şubat - 15 Mart 2010. Hazırlayan: NESLİHAN ALBAYRAK, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Dönemin Galatasaray Başkanı ADNAN POLAT'tan kulüp üyesi kişiye gönderildiğine dair matbu imzalı evrak ile birlikte. 1905 adet basılmıştır. GALATASARAY SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ, İst. 2010.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 160, [1] s., renkli ve s/b resimli. 25x35 cm. 1905 adet basılmıştır.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    [1905 ADET SINIRLI SAYIDA BASKI] Bir numaralı galatasaraylı Ali Sami Yen. [Sergi kataloğu]. 26 Şubat - 15 Mart 2010. Hazırlayan: NESLİHAN ALBAYRAK, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Dönemin Galatasaray Başkanı ADNAN POLAT'tan kulüp üyesi kişiye gönderildiğine dair matbu imzalı evrak ile birlikte. 1905 adet basılmıştır. GALATASARAY SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ, İst. 2010.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 160, [1] s., renkli ve s/b resimli. 25x35 cm. 1905 adet basılmıştır.

    TLSold
  • Kartpostallarla İstanbul, denizler, kıyılar, insanlar. Kartpostal Arşivi: EMİN NEDRET İŞLİ. [CİLTLİ], Koç Kültür Sanat Tanıtım, İst., 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, kuşe kağıda, çok temiz durumda. [72] sayfa, 20x15 cm. renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Kartpostallarla İstanbul, denizler, kıyılar, insanlar. Kartpostal Arşivi: EMİN NEDRET İŞLİ. [CİLTLİ], Koç Kültür Sanat Tanıtım, İst., 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, kuşe kağıda, çok temiz durumda. [72] sayfa, 20x15 cm. renkli ve s/b resimli.

    TLSold
  • Seçkin İstanbul kitaplığı: Boğaziçi büyüsü. NECATİ GÜNGÖR. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İnkılap Kitabevi, İst. 1999.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, ikinci sayfasında okur notu var, metin kısmı çok temiz durumda. 246 sayfa, 22x26 cm. renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Seçkin İstanbul kitaplığı: Boğaziçi büyüsü. NECATİ GÜNGÖR. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İnkılap Kitabevi, İst. 1999.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, ikinci sayfasında okur notu var, metin kısmı çok temiz durumda. 246 sayfa, 22x26 cm. renkli ve s/b resimli.

    TLSold
  • Gaziantep, "Dört yanı dağlar bağlar". Hazırlayan: SALAHATTİN ÖZPALABIYIKLAR, Fotoğraflar: AKGÜN AKOVA. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Yapı Kredi Yayınları, İst., 2007.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli bez cildinde, kuşe kağıda, metin kısmı çok temiz durumda. 351 sayfa, 1 adet katlanır harita, 23x29 cm. renkli ve s/b resimli. Evliya Çelebi, Seyahatnâme’sinde “kal’a-i şîrîn ve arûs-ı zemîn şehr-i Ayntâb”ı şöyle niteler: “Ve cümle cânib-i erba’asında dağlar bağlardır ve halkı sağlardır.” Kitabımızın adı burdan geliyor. Gaziantep, bütün Anadolu şehirleri gibi, kültürlerin harman olduğu bir yer: İÖ 10. binyıldan daha eski zamanlardan beri çok sayıda yerleşmeye sahne olduğu biliniyor. Uzun tarihi boyunca şehirde egemenlik kuran güçlerin sadece birkaçını saymak bile yeterli: Babilliler, Hurriler, Persler, Büyük iskender, Selevkoslar, Romalılar, Sasaniler, Bizanslılar, Araplar, Eyyubiler, Memlukler, Osmanlılar... Bu şehir aynı zamanda, “Gazi” unvanını Kurtuluş Savaşı’nın en şanlı sayfalarından olan Antep Savunması’yla almış, Atatürk’ün “Ben Gazianteplilerin nasıl gözlerinden öpmem ki... Onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar” övgüsünü bileğinin hakkıyla kazanmış bir şehir: Bizzat kuşatmanın komutanı Albay Abadie’ye göre “Türk Verdune’ü”. Öte yandan, Gaziantep, daha 19. yüzyıl başlarında Amerikalı misyonerlerin çalışmalarına onlara denk kültürel etkinliklerle karşılık veren, bunu yaparken de (canlı bir basın-yayın hayatı başta olmak üzere) hiç de “taşralı” denemeyecek özelliklerde, kendini yenileyerek gelişmeye uygun bir “kent kültürü” oluşturan bir şehir: 1903’te çıkan Mecmua-i Maarif, sadece Antep’te değil bütün Güneydoğu Anadolu’da ilk Türk gazetesiydi. Gaziantep, sanayisi, ekonomisiyle de gelişmeye açık bir şehir. Kenan Mortan’ın yerinde saptamasıyla “Şehirden umulan bir siyasal ve kültürel fayda olan, karıştırıp kaynaştırma, yeni çeşitlere, kültürel melezlenmelere ve cemaatçi olmayan ama yüzyüze ilişkileri de çiğnemeyen demokratik insiyatiflere imkân hazırlama işleviyle ... hem yaşayan, hem de kendisini sürekli olarak ören bir koza.” işte, her biri konusunun yetkin uzmanı olan yazarlarımız, bu kozanın ipeğini çıkarıp işledi. “Şehir Monografileri” dizimizin önceki birkaç kitabını da fotoğraflamış olan Akgün Akova da fotoğraflarıyla kitabımızı zenginleştirdi.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Gaziantep, "Dört yanı dağlar bağlar". Hazırlayan: SALAHATTİN ÖZPALABIYIKLAR, Fotoğraflar: AKGÜN AKOVA. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Yapı Kredi Yayınları, İst., 2007.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli bez cildinde, kuşe kağıda, metin kısmı çok temiz durumda. 351 sayfa, 1 adet katlanır harita, 23x29 cm. renkli ve s/b resimli. Evliya Çelebi, Seyahatnâme’sinde “kal’a-i şîrîn ve arûs-ı zemîn şehr-i Ayntâb”ı şöyle niteler: “Ve cümle cânib-i erba’asında dağlar bağlardır ve halkı sağlardır.” Kitabımızın adı burdan geliyor. Gaziantep, bütün Anadolu şehirleri gibi, kültürlerin harman olduğu bir yer: İÖ 10. binyıldan daha eski zamanlardan beri çok sayıda yerleşmeye sahne olduğu biliniyor. Uzun tarihi boyunca şehirde egemenlik kuran güçlerin sadece birkaçını saymak bile yeterli: Babilliler, Hurriler, Persler, Büyük iskender, Selevkoslar, Romalılar, Sasaniler, Bizanslılar, Araplar, Eyyubiler, Memlukler, Osmanlılar... Bu şehir aynı zamanda, “Gazi” unvanını Kurtuluş Savaşı’nın en şanlı sayfalarından olan Antep Savunması’yla almış, Atatürk’ün “Ben Gazianteplilerin nasıl gözlerinden öpmem ki... Onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar” övgüsünü bileğinin hakkıyla kazanmış bir şehir: Bizzat kuşatmanın komutanı Albay Abadie’ye göre “Türk Verdune’ü”. Öte yandan, Gaziantep, daha 19. yüzyıl başlarında Amerikalı misyonerlerin çalışmalarına onlara denk kültürel etkinliklerle karşılık veren, bunu yaparken de (canlı bir basın-yayın hayatı başta olmak üzere) hiç de “taşralı” denemeyecek özelliklerde, kendini yenileyerek gelişmeye uygun bir “kent kültürü” oluşturan bir şehir: 1903’te çıkan Mecmua-i Maarif, sadece Antep’te değil bütün Güneydoğu Anadolu’da ilk Türk gazetesiydi. Gaziantep, sanayisi, ekonomisiyle de gelişmeye açık bir şehir. Kenan Mortan’ın yerinde saptamasıyla “Şehirden umulan bir siyasal ve kültürel fayda olan, karıştırıp kaynaştırma, yeni çeşitlere, kültürel melezlenmelere ve cemaatçi olmayan ama yüzyüze ilişkileri de çiğnemeyen demokratik insiyatiflere imkân hazırlama işleviyle ... hem yaşayan, hem de kendisini sürekli olarak ören bir koza.” işte, her biri konusunun yetkin uzmanı olan yazarlarımız, bu kozanın ipeğini çıkarıp işledi. “Şehir Monografileri” dizimizin önceki birkaç kitabını da fotoğraflamış olan Akgün Akova da fotoğraflarıyla kitabımızı zenginleştirdi.

    TLSold
  • Beef & Veal, The Good Cook technics and recipes. Editor: HEDLEY DONOVAN. Time Life Books, Virginia, 1975.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 176 sayfa, 24x28 cm. renkli  resimli.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Beef & Veal, The Good Cook technics and recipes. Editor: HEDLEY DONOVAN. Time Life Books, Virginia, 1975.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 176 sayfa, 24x28 cm. renkli resimli.

    TLSold
  • Beş gerçekçi Türk ressamı, TURGUT ZAİM - NURİ İYEM - CİHAT BURAK - NEŞET GÜNAL - NEDİM GÜNSÜR. SEZER TANSUĞ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], YAZARDAN [ SEZER TANSUĞ ] VE RESSAMLARDAN  [ NURİ İYEM - CİHAT BURAK - NEŞET GÜNAL - NEDİM GÜNSUR'DAN ]İMZALI. Gelişim Yayınları, İst., 1976. -Çok İyi. YAZARDAN [ SEZER TANSUĞ ] VE RESSAMLARDAN  [ NURİ İYEM - CİHAT BURAK - NEŞET GÜNAL - NEDİM GÜNSUR'DAN ] imzalı; 8.12.76 tarihinde, sadece TURGUT ZÂİM'in imzası yoktur. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yıpranmalar var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 208 sayfa, 28x22 cm, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Beş gerçekçi Türk ressamı, TURGUT ZAİM - NURİ İYEM - CİHAT BURAK - NEŞET GÜNAL - NEDİM GÜNSÜR. SEZER TANSUĞ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], YAZARDAN [ SEZER TANSUĞ ] VE RESSAMLARDAN [ NURİ İYEM - CİHAT BURAK - NEŞET GÜNAL - NEDİM GÜNSUR'DAN ]İMZALI. Gelişim Yayınları, İst., 1976. -Çok İyi. YAZARDAN [ SEZER TANSUĞ ] VE RESSAMLARDAN [ NURİ İYEM - CİHAT BURAK - NEŞET GÜNAL - NEDİM GÜNSUR'DAN ] imzalı; 8.12.76 tarihinde, sadece TURGUT ZÂİM'in imzası yoktur. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yıpranmalar var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 208 sayfa, 28x22 cm, renkli ve s/b resimli.

    TLSold
  • Devrim Erbil 50. yıla doğru. Metin: SEMA OLCAY, Artium, İst., 2008. DEVRİM ERBİL'den ithaflı imzalı.-Çok İyi.Devrim ERBİL'den "Değerli eğitimci sanatsever Ebru Gözaçan'a içtenlikle" ithafıyla imzalı. 2000 adet basılmıştır. Yayıncısının karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 70 sayfa, 28x22 cm, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Devrim Erbil 50. yıla doğru. Metin: SEMA OLCAY, Artium, İst., 2008. DEVRİM ERBİL'den ithaflı imzalı.-Çok İyi.Devrim ERBİL'den "Değerli eğitimci sanatsever Ebru Gözaçan'a içtenlikle" ithafıyla imzalı. 2000 adet basılmıştır. Yayıncısının karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 70 sayfa, 28x22 cm, renkli ve s/b resimli.

    TLSold
  • Narrow pass, black mountain, The discovery of the Hittite Empire. C. W. CERAM, [BEZ CİLTLİ], Readers Union, London, 1957-Çok İyi. Yayıncısının özgün bez cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 284 sayfa, 22x14 cm,  s/b resimli.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Narrow pass, black mountain, The discovery of the Hittite Empire. C. W. CERAM, [BEZ CİLTLİ], Readers Union, London, 1957-Çok İyi. Yayıncısının özgün bez cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 284 sayfa, 22x14 cm, s/b resimli.

    TLSold
  • Osmanlı vesikalarını okumaya giriş. MEHMET EMİNOĞLU, Türk Diyanet Vakfı Yayınları, Ank, 2007.-Çok İyi. Yayıncısının karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 366 sayfa, 20x28 cm,  s/b tablolarıyla.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Osmanlı vesikalarını okumaya giriş. MEHMET EMİNOĞLU, Türk Diyanet Vakfı Yayınları, Ank, 2007.-Çok İyi. Yayıncısının karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 366 sayfa, 20x28 cm, s/b tablolarıyla.

    TLSold
  • Images D'empire: Aux origines de la photographie en Turqiue = Türkiye'de fotoğrafın öncüleri. Collection: PIERRE DE GIGORD, Textes: GILBERT BEAUGE et ENGİN ÇİZGEN. Osmanlı Bankası, İst., 1993.-Yeni gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 264, [16] sayfa, 23x26 cm,  s/b resimli.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Images D'empire: Aux origines de la photographie en Turqiue = Türkiye'de fotoğrafın öncüleri. Collection: PIERRE DE GIGORD, Textes: GILBERT BEAUGE et ENGİN ÇİZGEN. Osmanlı Bankası, İst., 1993.-Yeni gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 264, [16] sayfa, 23x26 cm, s/b resimli.

    TLSold
  • Osmanlılarda ölçü ve tartılar = Ottoman weights and measures, Türk ve İslam Eserleri Müzesi İbrahim Paşa Sarayı 14 Ekim - 14 Aralık  1991. Metin ve sergi çalışmaları: GARO KÜRKMAN. Türk İslam Eserleri Müzesi.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 96 sayfa, 27x21 cm,  s/b resimli. İngilizce Türkçe. Sergi buroşürüyle birlikte.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Osmanlılarda ölçü ve tartılar = Ottoman weights and measures, Türk ve İslam Eserleri Müzesi İbrahim Paşa Sarayı 14 Ekim - 14 Aralık 1991. Metin ve sergi çalışmaları: GARO KÜRKMAN. Türk İslam Eserleri Müzesi.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 96 sayfa, 27x21 cm, s/b resimli. İngilizce Türkçe. Sergi buroşürüyle birlikte.

    TLSold
  • Bir hekimin senfonik öyküsü BÜLENT TARCAN. EVİN İLYASOĞLU, Dünya Kitapları, İst., 2006.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 232 sayfa, 27x21 cm,  s/b ve renkli resimli. CD'si mevcut değildir.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Bir hekimin senfonik öyküsü BÜLENT TARCAN. EVİN İLYASOĞLU, Dünya Kitapları, İst., 2006.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 232 sayfa, 27x21 cm, s/b ve renkli resimli. CD'si mevcut değildir.

    TLSold
  • Early highland peoples of Anatolia. SETON LLYOD. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], McGraw-Hill Book, London, 1967.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizinde, ilk ve son sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin damgası var. Metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 144 sayfa, 22x16 cm,  s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Early highland peoples of Anatolia. SETON LLYOD. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], McGraw-Hill Book, London, 1967.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizinde, ilk ve son sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin damgası var. Metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 144 sayfa, 22x16 cm, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Русско-турецкий словарь = Rusça-Türkçe Sözlük - 47.700 Kelime. Hazırlayan: MUSTAFAYEV - ŞÇERBİNİN, [BEZ CİLTLİ],  Sovyetskaya Entsiklopediya Yayınevi, Moskova, 1972.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda. 1028 sayfa, 27x17 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Русско-турецкий словарь = Rusça-Türkçe Sözlük - 47.700 Kelime. Hazırlayan: MUSTAFAYEV - ŞÇERBİNİN, [BEZ CİLTLİ], Sovyetskaya Entsiklopediya Yayınevi, Moskova, 1972.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda. 1028 sayfa, 27x17 cm.

    TLSold
  • The Writer's resource book. Revised edition, (Yaratıcı yazarlık kitabı) JOHN GERBER, [CİLTLİ], Scott Foresman and Company, Chicago, 1957.-İyi. Yayıncısının özgün cildinde, cildin menteşesinde açılma var, metin kısmı çok temiz durumda. 500 sayfa, 27x20 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    The Writer's resource book. Revised edition, (Yaratıcı yazarlık kitabı) JOHN GERBER, [CİLTLİ], Scott Foresman and Company, Chicago, 1957.-İyi. Yayıncısının özgün cildinde, cildin menteşesinde açılma var, metin kısmı çok temiz durumda. 500 sayfa, 27x20 cm.

    TLSold
  • Tarihe tanıklık eden okullar 1 -2 (2 CİLT TAKIM). Hazırlayan: ŞERAFETTİN TURAN. [CİLTLİ KUTULU], İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İst., 2010.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde ve kutusunda, metin kısmı çok temiz durumda. 395 + 255 sayfa, renkli resimli, 31x22 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Tarihe tanıklık eden okullar 1 -2 (2 CİLT TAKIM). Hazırlayan: ŞERAFETTİN TURAN. [CİLTLİ KUTULU], İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İst., 2010.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde ve kutusunda, metin kısmı çok temiz durumda. 395 + 255 sayfa, renkli resimli, 31x22 cm.

    TLSold
  • Yüzlerinde yeryüzü. ARA GÜLER. Sunuş: YAŞAR KEMAL. [CİLTLİ], Ana Yayıncılık, İst., 1995.-Çok İyi. Yayıncısının özgün bez cildinde, metin kısmı çok temiz durumda. 412 sayfa, renkli resimli, 33x25 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Yüzlerinde yeryüzü. ARA GÜLER. Sunuş: YAŞAR KEMAL. [CİLTLİ], Ana Yayıncılık, İst., 1995.-Çok İyi. Yayıncısının özgün bez cildinde, metin kısmı çok temiz durumda. 412 sayfa, renkli resimli, 33x25 cm.

    TLSold
  • Türk basını Kuvayi Milliye'den günümüze. ORHAN KOLOĞLU, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], Kültür Bakanlığı, Ankara, 1993.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda, metin kısmı çok temiz durumda. 158 sayfa, renkli ve s/b resimli, 32x23 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Türk basını Kuvayi Milliye'den günümüze. ORHAN KOLOĞLU, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], Kültür Bakanlığı, Ankara, 1993.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda, metin kısmı çok temiz durumda. 158 sayfa, renkli ve s/b resimli, 32x23 cm.

    TLSold
  • Bin çeşit İstanbul ve Boğaziçi yalıları. GÜRÖL SÖZEN, Ak Yayınları, İst., 1989.-Yeni Gibi. Yayıncısının şömizli karton kapağında, metin kısmı çok temiz durumda. 190 sayfa, renkli ve s/b resimli, 32x23 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Bin çeşit İstanbul ve Boğaziçi yalıları. GÜRÖL SÖZEN, Ak Yayınları, İst., 1989.-Yeni Gibi. Yayıncısının şömizli karton kapağında, metin kısmı çok temiz durumda. 190 sayfa, renkli ve s/b resimli, 32x23 cm.

    TLSold
  • Osmanlı "Altın Çağ"ının hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman. ALPAY KABACALI, Denizbank, İst., 2008.-Çok İyi. Yayıncısının şömizli bez cildinde, şömizin sırt kısmında 1 cm'lik açılma var, metin kısmı çok temiz durumda. 190 sayfa, renkli ve s/b resimli, 30x22 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Osmanlı "Altın Çağ"ının hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman. ALPAY KABACALI, Denizbank, İst., 2008.-Çok İyi. Yayıncısının şömizli bez cildinde, şömizin sırt kısmında 1 cm'lik açılma var, metin kısmı çok temiz durumda. 190 sayfa, renkli ve s/b resimli, 30x22 cm.

    TLSold
  • Candan cana: Mevlânâ Celaleddin Rumi'den seçme rübailer. Çeviri: Talât Sait Halman. Resimler: Erol Akyavaş, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 1999.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde ve kutusunda, metin kısmı çok temiz durumda. 175 sayfa, renkli  resimli, 29x23 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Candan cana: Mevlânâ Celaleddin Rumi'den seçme rübailer. Çeviri: Talât Sait Halman. Resimler: Erol Akyavaş, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 1999.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde ve kutusunda, metin kısmı çok temiz durumda. 175 sayfa, renkli resimli, 29x23 cm.

    TLSold
  • Üsküdar Belediyesi Arşiv Belgeleri Kataloğu: Üsküdar arşivi. Hazırlayanlar: BİLGİN AYDIN - RIFAT GÜNALAN, Üsküdar Belediyesi, İst., 2009.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin kısmı çok temiz durumda. 208 sayfa, renkli ve s/b resimli, 23x23 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Üsküdar Belediyesi Arşiv Belgeleri Kataloğu: Üsküdar arşivi. Hazırlayanlar: BİLGİN AYDIN - RIFAT GÜNALAN, Üsküdar Belediyesi, İst., 2009.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin kısmı çok temiz durumda. 208 sayfa, renkli ve s/b resimli, 23x23 cm.

    TLSold
  • Kendi mekânının arayışı içinde Türk evi = Turkish house in search of spatial identity. ÖNDER KÜÇÜKERMAN, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, İst., 1985.-İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin kısmı çok temiz durumda. 208 sayfa, renkli ve s/b resimli, 23x23 cm. İngilizce, Türkçe.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Kendi mekânının arayışı içinde Türk evi = Turkish house in search of spatial identity. ÖNDER KÜÇÜKERMAN, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, İst., 1985.-İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin kısmı çok temiz durumda. 208 sayfa, renkli ve s/b resimli, 23x23 cm. İngilizce, Türkçe.

    TLSold
  • 101 gemi. MURAT KORALTÜRK, İDO, İst., 2008.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda. 243, [2] sayfa, renkli ve s/b resimli, 23x21 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    101 gemi. MURAT KORALTÜRK, İDO, İst., 2008.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda. 243, [2] sayfa, renkli ve s/b resimli, 23x21 cm.

    TLSold
  • Mülkiyeliler adres rehberi, 1935 - 1995 mezunları. MM, Ank, 1997.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda. 1085, 19x28 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Mülkiyeliler adres rehberi, 1935 - 1995 mezunları. MM, Ank, 1997.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda. 1085, 19x28 cm.

    TLSold
  • Tombak. İ. GÜNDAL KAYAOĞLU. [KUTULU], 1309/2500 numaralı nüsha. DIŞBANK, İst., 1992.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında ve kutusunda , 1309/2500 numaralı nüsha, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. [32] sayfa, renkli  resimli, 32x23 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Tombak. İ. GÜNDAL KAYAOĞLU. [KUTULU], 1309/2500 numaralı nüsha. DIŞBANK, İst., 1992.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında ve kutusunda , 1309/2500 numaralı nüsha, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. [32] sayfa, renkli resimli, 32x23 cm.

    TLSold
  • The Cooking of the Middle-East + Recipes: The Cooking of the Middle-East. HARRY G. NICKLES, Photograped by DAVID LEES & RICHARD JEFFERY. [CİLTLİ], Time Life International, Nederland 1970.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şık föyü içerisinde1 adet ciltli 1 adet defter formunda iki ayrı kitap , metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 128+206 sayfa, renkli  resimli, föy: 31x23 cm, 1. kitap: 22,5x14,5, 2. kitap: 28x22 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    The Cooking of the Middle-East + Recipes: The Cooking of the Middle-East. HARRY G. NICKLES, Photograped by DAVID LEES & RICHARD JEFFERY. [CİLTLİ], Time Life International, Nederland 1970.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şık föyü içerisinde1 adet ciltli 1 adet defter formunda iki ayrı kitap , metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 128+206 sayfa, renkli resimli, föy: 31x23 cm, 1. kitap: 22,5x14,5, 2. kitap: 28x22 cm.

    TLSold
  • Kıtaların, denizlerin, yolların, tacirlerin buluştuğu kent İstanbul = The city where the continents, seas, roads, merchants meet. Editörler: ZAFER TOPRAK, EDHEM ELDEM. İstanbul Ticaret Odası, İst., 2008.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde , metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 333, [2] sayfa, renkli ve s/b resimli, 31x24 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Kıtaların, denizlerin, yolların, tacirlerin buluştuğu kent İstanbul = The city where the continents, seas, roads, merchants meet. Editörler: ZAFER TOPRAK, EDHEM ELDEM. İstanbul Ticaret Odası, İst., 2008.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde , metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 333, [2] sayfa, renkli ve s/b resimli, 31x24 cm.

    TLSold
  • Vedat Gürses'in objektifinden sanatçılar. T.C. Kültür Bakanlığı, Ank., 1990.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde , metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 333, [2] sayfa, s/b resimli, 31x22 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Vedat Gürses'in objektifinden sanatçılar. T.C. Kültür Bakanlığı, Ank., 1990.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde , metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 333, [2] sayfa, s/b resimli, 31x22 cm.

    TLSold
  • Kiğılı: Bir markayı yaratmak. ABDULLAH KİĞILI, [CİLTLİ], NMC Yayıncılık, İst., 2008.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 307 sayfa, renkli ve s/b resimli, 27x21 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Kiğılı: Bir markayı yaratmak. ABDULLAH KİĞILI, [CİLTLİ], NMC Yayıncılık, İst., 2008.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 307 sayfa, renkli ve s/b resimli, 27x21 cm.

    TLSold
  • İlahi komedya: Cehennem, araf, cennet (3 Cilt Takım), DANTE ALIGHIERI. Çizimler: GUSTAVE DORE. [KUTULU] Oğlak Yayıncılıkİ İst., 2017.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapaklarında ve kutusunda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 976 sayfa, s/b resimli, 20x13 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    İlahi komedya: Cehennem, araf, cennet (3 Cilt Takım), DANTE ALIGHIERI. Çizimler: GUSTAVE DORE. [KUTULU] Oğlak Yayıncılıkİ İst., 2017.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapaklarında ve kutusunda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 976 sayfa, s/b resimli, 20x13 cm.

    TLSold
  • Churches of Istanbul. Text: ALİ KILIÇKAYA, Photograph: ERDAL YAZICI, Uranus Photography Agency Publishing, İst., 2008.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 267, [3] sayfa, renkli resimli, 22x13 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Churches of Istanbul. Text: ALİ KILIÇKAYA, Photograph: ERDAL YAZICI, Uranus Photography Agency Publishing, İst., 2008.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 267, [3] sayfa, renkli resimli, 22x13 cm.

    TLSold
  • Binbir gece masalları (8 KİTAP 4 CİLT TAKIM). Çeviren: ALİM ŞERİF ONARAN. Yapı Kredi Yayınları, İst., 2001.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapaklarında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 892+752+811+749 sayfa, renkli resimli, 21x13 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Binbir gece masalları (8 KİTAP 4 CİLT TAKIM). Çeviren: ALİM ŞERİF ONARAN. Yapı Kredi Yayınları, İst., 2001.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapaklarında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 892+752+811+749 sayfa, renkli resimli, 21x13 cm.

    TLSold
  • Abideleri ve kitabeleriyle Üsküdar tarihi. İBRAHİM HAKKI KONYALI. (2 CİLT TAKIM) [CİLTLİ], Üsküdar Belediyesi, İst., 2021.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 397+496 sayfa, renkli ve s/b resimli, 32x22 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Abideleri ve kitabeleriyle Üsküdar tarihi. İBRAHİM HAKKI KONYALI. (2 CİLT TAKIM) [CİLTLİ], Üsküdar Belediyesi, İst., 2021.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 397+496 sayfa, renkli ve s/b resimli, 32x22 cm.

    TLSold
  • Denizcilerin karargâhı Kasımpaşa. SÜLEYMAN FARUK GÜNCÜOĞLU - ESMA KAYAR. [CİLTLİ], Beyoğlu Belediyesi, İst., 2012.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 296 sayfa, renkli ve s/b resimli, 29x24 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Denizcilerin karargâhı Kasımpaşa. SÜLEYMAN FARUK GÜNCÜOĞLU - ESMA KAYAR. [CİLTLİ], Beyoğlu Belediyesi, İst., 2012.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 296 sayfa, renkli ve s/b resimli, 29x24 cm.

    TLSold
  • İzmir kartpostalları 1900 = Izmir in postcards 1900. Hazırlayanlar: FİKRET YILMAZ - SABRİ YETKİN, Koleksiyon: SEYHUN BİNZET, İzmir Büyükeşehir Belediyesi Kültür Yayın, İzmir, 2003.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda.  320 sayfa, renkli ve s/b resimli, 31x22 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    İzmir kartpostalları 1900 = Izmir in postcards 1900. Hazırlayanlar: FİKRET YILMAZ - SABRİ YETKİN, Koleksiyon: SEYHUN BİNZET, İzmir Büyükeşehir Belediyesi Kültür Yayın, İzmir, 2003.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 320 sayfa, renkli ve s/b resimli, 31x22 cm.

    TLSold
  • Giorgio de Chirico. Dünyanın gizemi  =  The Enigma of the world. Yayına hazırlayanlar: BEGÜM AKKOYUNLU ERSÖZ - TANIA BAHAR - VICTORIA NOEL-JOHNSON, Pera Müzesi Yayınları, İst., 2016.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda.  282 sayfa, Türkçe / İngilizce, renkli ve s/b resimli, 28x24 cm.

Giorgio de Chirico, birbiri ardına sıralanan avangard akımlarla zenginleşmiş 20. yüzyılın en sıra dışı figürlerinden biridir. Konudan çok farklı form ve ifade biçimlerinin ön plana çıktığı bu zengin dönemde, de Chirico çağdaşlarından farklı bir yaklaşımla geliştirdiği yepyeni konuları resmin odağına taşıdığı özgün metafizik bir evren yarattı. 1910-1918 arasında ürettiği ve sürrealistlere de esin kaynağı olan ilk metafizik eserlerinin ardından I. Dünya Savaşı sonrasında değişen dinamiklerle farklı arayışlara yöneldi; Antik Yunan ve Roma sanatına ilgi duydu, eski ustaların yapıtlarını yeniden yorumladı. 80 yaşına geldiğinde tekrar metafizik resme yöneldi; sanat yaşamını bu alanda yeni geliştirdiği konular ve ilk dönemine kıyasla daha aydınlık bir paletle boyadığı tuvalleri ile tamamladı.

De Chirico'nun sanatsal serüvenine ve kurucusu olduğu metafizik sanat olgusuna odaklanan kapsamlı makaleler ve sanatçının yazılarını içeren sergi kataloğu en erken tarihli eserlerinden son yapıtlarına kadar çeşitli dönemlerinden örnekleri içeriyor.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Giorgio de Chirico. Dünyanın gizemi = The Enigma of the world. Yayına hazırlayanlar: BEGÜM AKKOYUNLU ERSÖZ - TANIA BAHAR - VICTORIA NOEL-JOHNSON, Pera Müzesi Yayınları, İst., 2016.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 282 sayfa, Türkçe / İngilizce, renkli ve s/b resimli, 28x24 cm. Giorgio de Chirico, birbiri ardına sıralanan avangard akımlarla zenginleşmiş 20. yüzyılın en sıra dışı figürlerinden biridir. Konudan çok farklı form ve ifade biçimlerinin ön plana çıktığı bu zengin dönemde, de Chirico çağdaşlarından farklı bir yaklaşımla geliştirdiği yepyeni konuları resmin odağına taşıdığı özgün metafizik bir evren yarattı. 1910-1918 arasında ürettiği ve sürrealistlere de esin kaynağı olan ilk metafizik eserlerinin ardından I. Dünya Savaşı sonrasında değişen dinamiklerle farklı arayışlara yöneldi; Antik Yunan ve Roma sanatına ilgi duydu, eski ustaların yapıtlarını yeniden yorumladı. 80 yaşına geldiğinde tekrar metafizik resme yöneldi; sanat yaşamını bu alanda yeni geliştirdiği konular ve ilk dönemine kıyasla daha aydınlık bir paletle boyadığı tuvalleri ile tamamladı. De Chirico'nun sanatsal serüvenine ve kurucusu olduğu metafizik sanat olgusuna odaklanan kapsamlı makaleler ve sanatçının yazılarını içeren sergi kataloğu en erken tarihli eserlerinden son yapıtlarına kadar çeşitli dönemlerinden örnekleri içeriyor.

    TLSold
  • Düşünen tohum konuşan toprak: Cumhuriyet'in Köy Enstitüleri 1940-1954 = Mindful seed speaking soil: Village Institutes of the Republic 1940-1954 [2 CİLT TAKIM KUTULU]. Editör: EKREM IŞIN, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, İst., 2012-Özgün karton kapaklarında ve kutusunda, çok temiz durumda, 23x20 cm, 324+317 sayfa, s/b ve renkli resimli. Mart 2007'de hizmete giren ve açıldığından bu yana araştırmacılara sağladığı olanaklarla, düzenlediği bilimsel etkinliklerle, yayımladığı kitaplarla, kataloglarla ve açtığı birbirinden ilginç sergilerle İstanbul'un Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine yeni ışıklar tutan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, bu kez de Cumhuriyet'in devraldığı Osmanlı mirasına ve Cumhuriyet'in inşasına farklı bir bakış getiren çok anlamlı bir sergiye imza atıyor:
"Düşünen Tohum Konuşan Toprak Cumhuriyet'in Köy Enstitüleri 1940-1954".

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Düşünen tohum konuşan toprak: Cumhuriyet'in Köy Enstitüleri 1940-1954 = Mindful seed speaking soil: Village Institutes of the Republic 1940-1954 [2 CİLT TAKIM KUTULU]. Editör: EKREM IŞIN, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, İst., 2012-Özgün karton kapaklarında ve kutusunda, çok temiz durumda, 23x20 cm, 324+317 sayfa, s/b ve renkli resimli. Mart 2007'de hizmete giren ve açıldığından bu yana araştırmacılara sağladığı olanaklarla, düzenlediği bilimsel etkinliklerle, yayımladığı kitaplarla, kataloglarla ve açtığı birbirinden ilginç sergilerle İstanbul'un Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine yeni ışıklar tutan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, bu kez de Cumhuriyet'in devraldığı Osmanlı mirasına ve Cumhuriyet'in inşasına farklı bir bakış getiren çok anlamlı bir sergiye imza atıyor: "Düşünen Tohum Konuşan Toprak Cumhuriyet'in Köy Enstitüleri 1940-1954".

    TLSold
  • Dinler tarihi ansiklopedisi: 1 Eski dinler: Şamanizm ve Musevilik, 2 Hıristiyanlık  3 İslamiet 4 Konulara göre islam ve filozofları. Yayın Yönetmeni: TANJU GÖKÇÖL,  (4 CİLT TAKIM) [CİLTLİ], Sabah Dış Ticaret, İst., 1999.-Yeni gibi. Yayıncısının özgün ciltlerinde, kuşe kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda.  320+320+320+320 sayfa, renkli ve s/b resimli, 29x22 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Dinler tarihi ansiklopedisi: 1 Eski dinler: Şamanizm ve Musevilik, 2 Hıristiyanlık 3 İslamiet 4 Konulara göre islam ve filozofları. Yayın Yönetmeni: TANJU GÖKÇÖL, (4 CİLT TAKIM) [CİLTLİ], Sabah Dış Ticaret, İst., 1999.-Yeni gibi. Yayıncısının özgün ciltlerinde, kuşe kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 320+320+320+320 sayfa, renkli ve s/b resimli, 29x22 cm.

    TLSold
  • Guide to space: A photographic journey through the universe. PETER BOND, [CİLTLİ], Dorling Kindersley, London, 1999.-Yeni gibi. Yayıncısının özgün cildinde, kuşe kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda.  64 sayfa, renkli resimli, 36x27 cm. İngilizce.Here is the latest information about planets, moons, galaxies and the universe, drawn together in thrilling images and accompanied by Peter Bond's lively commentary, all on large-format colorful, fact-filled pages. Using photographs and scientific imagery, the Firefly Guide to Space reveals the most spectacular sights in the universe, from planet Earth to the farthest galaxies.

Take a journey through the solar system and look into deep space through the Hubble space telescope and the eyes of NASA's robotic space probes. Find out what causes supernovas and shooting stars, how astronauts live in zero gravity, and why the sun will ultimately destroy our planet. Stunning Hubble photographs illuminate objects four billion times fainter than the limits of human vision - the birth of new stars in distant nebulas and galaxies so far away that we see them as they were at the beginning of the universe.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Guide to space: A photographic journey through the universe. PETER BOND, [CİLTLİ], Dorling Kindersley, London, 1999.-Yeni gibi. Yayıncısının özgün cildinde, kuşe kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 64 sayfa, renkli resimli, 36x27 cm. İngilizce.Here is the latest information about planets, moons, galaxies and the universe, drawn together in thrilling images and accompanied by Peter Bond's lively commentary, all on large-format colorful, fact-filled pages. Using photographs and scientific imagery, the Firefly Guide to Space reveals the most spectacular sights in the universe, from planet Earth to the farthest galaxies. Take a journey through the solar system and look into deep space through the Hubble space telescope and the eyes of NASA's robotic space probes. Find out what causes supernovas and shooting stars, how astronauts live in zero gravity, and why the sun will ultimately destroy our planet. Stunning Hubble photographs illuminate objects four billion times fainter than the limits of human vision - the birth of new stars in distant nebulas and galaxies so far away that we see them as they were at the beginning of the universe.

    TLSold
  • Devlet Denizcilik Akademisi 1970 - 1971 yıllığı. KOLEKTİF. Devlet Denizcilik Akademisi, İst., 1971.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde, kuşe kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda.   s/b resimli, 34x25 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Devlet Denizcilik Akademisi 1970 - 1971 yıllığı. KOLEKTİF. Devlet Denizcilik Akademisi, İst., 1971.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde, kuşe kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. s/b resimli, 34x25 cm.

    TLSold
  • Turkey's social history of the past 150 years. Cross-cuts. The last seventy five years of the Ottoman Empire. Seventy five years of the Turkish Republic. Editor: ALPAY KABACALI, Toprakbank, İst., 1998.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, kuşe kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 167+LXII+216  s/b ve renkli resimli, 31x23 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Turkey's social history of the past 150 years. Cross-cuts. The last seventy five years of the Ottoman Empire. Seventy five years of the Turkish Republic. Editor: ALPAY KABACALI, Toprakbank, İst., 1998.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, kuşe kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 167+LXII+216 s/b ve renkli resimli, 31x23 cm.

    TLSold
  • XIX. yüzyıl Beyoğlusu. MUSTAFA CEZAR. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], AKBANK, İst., 1991-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x23 cm, 473 sayfa 2 katlanan renkli harita, renkli resimli.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    XIX. yüzyıl Beyoğlusu. MUSTAFA CEZAR. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], AKBANK, İst., 1991-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x23 cm, 473 sayfa 2 katlanan renkli harita, renkli resimli.

    TLSold
  • Kuruluşundan günümüze İzmir Ticaret Borsası tarihi. SABRİ YETKİN - ERKAN SERÇE. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İletişimevi, İzmir, 1998.-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 31x23 cm, 326 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Kuruluşundan günümüze İzmir Ticaret Borsası tarihi. SABRİ YETKİN - ERKAN SERÇE. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İletişimevi, İzmir, 1998.-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 31x23 cm, 326 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Osmanlı hat sanatı. M. UĞUR DERMAN. Sakıp Sabancı Müzesi Yayınları, İst., 2001.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 31x23 cm, 211 sayfa, renkli resimli. Türkçe metinler ELİF GÖKÇİĞDEM, İBRAHİM KALIN, ESİN ATIL, HEATH LOWRY danışmanlığında Mohamad Zakariya tarafından İngilizce'ye çevrilmiştir.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Osmanlı hat sanatı. M. UĞUR DERMAN. Sakıp Sabancı Müzesi Yayınları, İst., 2001.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 31x23 cm, 211 sayfa, renkli resimli. Türkçe metinler ELİF GÖKÇİĞDEM, İBRAHİM KALIN, ESİN ATIL, HEATH LOWRY danışmanlığında Mohamad Zakariya tarafından İngilizce'ye çevrilmiştir.

    TLSold
  • Avrupalılaşmanın yol haritası ve Sultan Abdülmecid. NECDET SAKAOĞLU - NURİ AKBAYAR, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Denizbank, İst., 2001.-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 31x23 cm, 324 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Avrupalılaşmanın yol haritası ve Sultan Abdülmecid. NECDET SAKAOĞLU - NURİ AKBAYAR, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Denizbank, İst., 2001.-Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 31x23 cm, 324 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Farsça - Türkçe lügât. GENCİNEİ GÜFTAR FEHRENGİ ZİYA, [CİLTLİ] (3 CİLT TAKIM), Milli Eğitim Bakanlığı, İst., 1996.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda,  23,5x17 cm, 2040, [2] sayfa.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Farsça - Türkçe lügât. GENCİNEİ GÜFTAR FEHRENGİ ZİYA, [CİLTLİ] (3 CİLT TAKIM), Milli Eğitim Bakanlığı, İst., 1996.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 23,5x17 cm, 2040, [2] sayfa.

    TLSold
  • İstanbul karşılaşmaları: Osmanlılar, oryantalistler ve 19. yüzyıl görsel kültürü. MARY ROBERTS. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2016.-Sıfır Kitap.Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 24 cm, [xv], [4], 342, [1] sayfa, çok sayıda renkli ve s/b resimli. Roberts, İstanbul İmparatorluğu’nun son döneminin ve karmaşık sanat dünyasının çok yönlü bir portresini çiziyor. Böylelikle “Oryantalizm”i anlamak konusunda yepyeni ve inandırıcı bir çerçeve sunuyor.
Bu kitap, yeni yeni gelişen 19. Yüzyılın küresel tarihi ve küresel modernizm alanlarında çığır açıcı sanat tarihi yayınlarından biri olarak yerini alacaktır.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    İstanbul karşılaşmaları: Osmanlılar, oryantalistler ve 19. yüzyıl görsel kültürü. MARY ROBERTS. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2016.-Sıfır Kitap.Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 24 cm, [xv], [4], 342, [1] sayfa, çok sayıda renkli ve s/b resimli. Roberts, İstanbul İmparatorluğu’nun son döneminin ve karmaşık sanat dünyasının çok yönlü bir portresini çiziyor. Böylelikle “Oryantalizm”i anlamak konusunda yepyeni ve inandırıcı bir çerçeve sunuyor. Bu kitap, yeni yeni gelişen 19. Yüzyılın küresel tarihi ve küresel modernizm alanlarında çığır açıcı sanat tarihi yayınlarından biri olarak yerini alacaktır.

    TLSold
  • Fenerbahçe tarihi 1907 - 2018. Hazırlayan: ALTAN TANRIKULU. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Fenerbahçe Spor Kulübü, İst., 2018.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 35 x 25 cm, 640 sayfa,çok sayıda resimli.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Fenerbahçe tarihi 1907 - 2018. Hazırlayan: ALTAN TANRIKULU. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Fenerbahçe Spor Kulübü, İst., 2018.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 35 x 25 cm, 640 sayfa,çok sayıda resimli.

    TLSold
  • Barok sanat. SUUT KEMAL YETKİN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Cem Yayınevi, İst., 1977.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizde lokal yıpranmalar var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x21 cm, 158, [2] sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Barok sanat. SUUT KEMAL YETKİN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Cem Yayınevi, İst., 1977.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizde lokal yıpranmalar var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x21 cm, 158, [2] sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSold
  • FERRUH BAŞAĞA. Sanatta 65 yıl. [Sergi kataloğu]. 15 Şubat - 31 Mart 2001. AHMET KAMİL GÖREN, Galeri Binyıl, İst., 2001.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, 94, [1] sayfa, renkli resimli. 1914'te İstanbul Karagümrük'te doğdu. İlköğrenimini İstanbul'da tamamladı, daha sonra ortaokul ve teknik liseyi okumak için Yugoslavya'ya gitti. Teknik lise mezunu olarak yurda döndü. 1936'da Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdi.  Dört yıl boyunca Zeki Kocamemi, Nazmi Ziya Güran ve Leopold Levy' nin öğrencisi olarak 1940'ta mezun oldu. Aynı yıl açılan Yüksek Resim Bölümü'ne Nuri İyem, Turgut Atalay, Selim Turan, Agop Arad, Avni Arbaş, Mümtaz Yener, Fethi Karakaş ve Haşmet Akal ile birlikte devam etti. Bir yıl sonra aralarına Abidin Dino'nun da Yeniler Grubu'nun kurucuları arasında yer aldı ve grubun tüm etkinliklerine katıldı. İlk sergisini İstanbul'da açtı. sanatçının eserleri, bir yıl sonra UNESCO tarafından Museed'Art moderne de la Ville de Paris'te açılan sergide yer aldı. İngiltere, Fransa ve Hindistan'da sanat fuarları ile karma sergilere katıldı. 1947'de soyut kavramı ile tanıştı. 1949'da Devlet Resim ve Heykel Sergisi'ne soyut resim ile katıldı; birincilik ödülü aldı. 1971-1981 arası İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nde Vitray ve Mozaik atölyelerinde hocalık yaptı. 24 Aralık 2010'da İstanbul'da vefat etti.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    FERRUH BAŞAĞA. Sanatta 65 yıl. [Sergi kataloğu]. 15 Şubat - 31 Mart 2001. AHMET KAMİL GÖREN, Galeri Binyıl, İst., 2001.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, 94, [1] sayfa, renkli resimli. 1914'te İstanbul Karagümrük'te doğdu. İlköğrenimini İstanbul'da tamamladı, daha sonra ortaokul ve teknik liseyi okumak için Yugoslavya'ya gitti. Teknik lise mezunu olarak yurda döndü. 1936'da Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdi. Dört yıl boyunca Zeki Kocamemi, Nazmi Ziya Güran ve Leopold Levy' nin öğrencisi olarak 1940'ta mezun oldu. Aynı yıl açılan Yüksek Resim Bölümü'ne Nuri İyem, Turgut Atalay, Selim Turan, Agop Arad, Avni Arbaş, Mümtaz Yener, Fethi Karakaş ve Haşmet Akal ile birlikte devam etti. Bir yıl sonra aralarına Abidin Dino'nun da Yeniler Grubu'nun kurucuları arasında yer aldı ve grubun tüm etkinliklerine katıldı. İlk sergisini İstanbul'da açtı. sanatçının eserleri, bir yıl sonra UNESCO tarafından Museed'Art moderne de la Ville de Paris'te açılan sergide yer aldı. İngiltere, Fransa ve Hindistan'da sanat fuarları ile karma sergilere katıldı. 1947'de soyut kavramı ile tanıştı. 1949'da Devlet Resim ve Heykel Sergisi'ne soyut resim ile katıldı; birincilik ödülü aldı. 1971-1981 arası İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nde Vitray ve Mozaik atölyelerinde hocalık yaptı. 24 Aralık 2010'da İstanbul'da vefat etti.

    TLSold
  • Cornucopia 1994/95 Volume: 11 Issue 7: A jewel on the Bosphorus, Istanbul in peril, The rice of life. Cornucopia, Turkey For Connoisseurs, İst., 1994.-Çok İyi. Yayıncısının özgün kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x22 cm, renkli ve s/b resimli, 88, [4] sayfa. İngilizce.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Cornucopia 1994/95 Volume: 11 Issue 7: A jewel on the Bosphorus, Istanbul in peril, The rice of life. Cornucopia, Turkey For Connoisseurs, İst., 1994.-Çok İyi. Yayıncısının özgün kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x22 cm, renkli ve s/b resimli, 88, [4] sayfa. İngilizce.

    TLSold
  • Cornucopia 1992 Volume: 1 Issue 2: The essential rose, Escape to the hays of Bithynia, Freya Stark in Turkey. Cornucopia, Turkey For Connoisseurs, İst., 1992.-Çok İyi. Yayıncısının özgün kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x22 cm, renkli ve s/b resimli, 102 sayfa. İngilizce.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Cornucopia 1992 Volume: 1 Issue 2: The essential rose, Escape to the hays of Bithynia, Freya Stark in Turkey. Cornucopia, Turkey For Connoisseurs, İst., 1992.-Çok İyi. Yayıncısının özgün kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x22 cm, renkli ve s/b resimli, 102 sayfa. İngilizce.

    TLSold
  • Atlar, hatlar ve Süleymanname. SÜLEYMAN SAİM TEKCAN, İst., 2001.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında,  temiz durumda, 33x15 cm, 23 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Atlar, hatlar ve Süleymanname. SÜLEYMAN SAİM TEKCAN, İst., 2001.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 33x15 cm, 23 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Başlangıçtan 1980'e kadar Galatasaray'da kürek. CELAL GÜRSOY, YÜKSEL TAŞÇI, Galatasaray Spor Kulübü, İst., 2012.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında,  temiz durumda, 24x20 cm, 132 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Başlangıçtan 1980'e kadar Galatasaray'da kürek. CELAL GÜRSOY, YÜKSEL TAŞÇI, Galatasaray Spor Kulübü, İst., 2012.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 24x20 cm, 132 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • İstanbul estetiği. ÇELİK GÜLERSOY, Güzel Sanatlar Matbaası, İst., 1980.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında,  temiz durumda, 26x18 cm, 139 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    İstanbul estetiği. ÇELİK GÜLERSOY, Güzel Sanatlar Matbaası, İst., 1980.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 26x18 cm, 139 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSold
  • 501 Must-visit natural wonders. Editor: Emma Beare, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Polly Manguel, United Kingdom, 2009.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde,  temiz durumda, 19,5x23 cm, 544 sayfa, renkli. İngilizce.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    501 Must-visit natural wonders. Editor: Emma Beare, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Polly Manguel, United Kingdom, 2009.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 19,5x23 cm, 544 sayfa, renkli. İngilizce.

    TLSold
  • The Museum of Oriental Art - Moscow. Kolektif, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], Aurora Art Publishers, Leningrad, 1988.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda,  temiz durumda, 33x25 cm, 230, [2] sayfa, renkli.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    The Museum of Oriental Art - Moscow. Kolektif, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], Aurora Art Publishers, Leningrad, 1988.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda, temiz durumda, 33x25 cm, 230, [2] sayfa, renkli.

    TLSold
  • Gün ışığında İstanbul'un 8000 yılı: Marmaray, metro, Sultanahmet kazıları. Yayın Koordinatörü: ZEYNEP KIZILTAN, Vehbi Koç Vakfı, İst., 2007.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde,  temiz durumda, 29x24 cm, 328 sayfa, renkli.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Gün ışığında İstanbul'un 8000 yılı: Marmaray, metro, Sultanahmet kazıları. Yayın Koordinatörü: ZEYNEP KIZILTAN, Vehbi Koç Vakfı, İst., 2007.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 29x24 cm, 328 sayfa, renkli.

    TLSold
  • Kapalıçarşı. ÖNDER KÜÇÜKERMAN, KENAN MORTAN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İst., 2007.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda,  temiz durumda, 29x24 cm, 350 sayfa, renkli ve s/b.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Kapalıçarşı. ÖNDER KÜÇÜKERMAN, KENAN MORTAN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İst., 2007.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda, temiz durumda, 29x24 cm, 350 sayfa, renkli ve s/b.

    TLSold
  • Aç besmeleyle iç suyu Han Ahmed'e eyle dua, III. Ahmed Devri İstanbul Çeşmeleri ( 1703 - 1730 ). HATİCE AYNUR, HAKAN K. KARATEKE. İBB Kültür İşleri Daire Başkanlığı Yayınları, İst., 1995.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30x22 cm, 313 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Aç besmeleyle iç suyu Han Ahmed'e eyle dua, III. Ahmed Devri İstanbul Çeşmeleri ( 1703 - 1730 ). HATİCE AYNUR, HAKAN K. KARATEKE. İBB Kültür İşleri Daire Başkanlığı Yayınları, İst., 1995.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30x22 cm, 313 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Flemish and Dutch art. Editor: A. M. HAMMACHER. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Grolier, London, 1965.-Çok İyi. The Book of Art Volume: 3. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 24x22 cm, 304 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Flemish and Dutch art. Editor: A. M. HAMMACHER. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Grolier, London, 1965.-Çok İyi. The Book of Art Volume: 3. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 24x22 cm, 304 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • German and Spanish art to 1900. Editor:  HORST VEY & XAVIER DE SALAS. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Grolier, London, 1969.-Çok İyi. The Book of Art Volume: 4. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 24x22 cm, 304 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    German and Spanish art to 1900. Editor: HORST VEY & XAVIER DE SALAS. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Grolier, London, 1969.-Çok İyi. The Book of Art Volume: 4. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 24x22 cm, 304 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • French art from 1350 to 1850. Editor:  MICHEL LACLOTTE. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Grolier, London, 1967.-Çok İyi. The Book of Art Volume: 5. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 24x22 cm, 297 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    French art from 1350 to 1850. Editor: MICHEL LACLOTTE. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Grolier, London, 1967.-Çok İyi. The Book of Art Volume: 5. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 24x22 cm, 297 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Impressionists and Post-Impressionists. Editor: ALAN BOWNESS. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Grolier, London, 1965.-Çok İyi. The Book of Art Volume: 7. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömiz yıpranmış durumda metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x22 cm, 289 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Impressionists and Post-Impressionists. Editor: ALAN BOWNESS. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Grolier, London, 1965.-Çok İyi. The Book of Art Volume: 7. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömiz yıpranmış durumda metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x22 cm, 289 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Modern art. Editor: DAVID SYLVESTER. [CİLTLİ] Grolier, London, 1965.-Çok İyi. The Book of Art Volume: 8. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24x22 cm, 289 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Modern art. Editor: DAVID SYLVESTER. [CİLTLİ] Grolier, London, 1965.-Çok İyi. The Book of Art Volume: 8. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24x22 cm, 289 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Chinese and Japanese art. Editor: MICHAEL SULLIVAN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Grolier, London, 1971.-Çok İyi. The Book of Art Volume: 9. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 24x22 cm, 295 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Chinese and Japanese art. Editor: MICHAEL SULLIVAN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Grolier, London, 1971.-Çok İyi. The Book of Art Volume: 9. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 24x22 cm, 295 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • How to look at art. Editor: BERNARD MYERS. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Grolier, London, 1971.-Çok İyi. The Book of Art Volume: 9. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 24x22 cm, 254 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    How to look at art. Editor: BERNARD MYERS. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Grolier, London, 1971.-Çok İyi. The Book of Art Volume: 9. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 24x22 cm, 254 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • İstanbul PTT Müzesi koleksiyonları harita kataloğu = Istanbul PTT Museum collections map catalog. Editör: ORHAN SAKİN, [CİLTLİ], PTT Kültür Müdürlüğü, İst., 2017.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde ve kitaba özel bez poşetinde,  temiz durumda, 45,5x30,5 cm, 196, [22] sayfa, 2 adet özel cebinde katlanır harita, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    İstanbul PTT Müzesi koleksiyonları harita kataloğu = Istanbul PTT Museum collections map catalog. Editör: ORHAN SAKİN, [CİLTLİ], PTT Kültür Müdürlüğü, İst., 2017.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde ve kitaba özel bez poşetinde, temiz durumda, 45,5x30,5 cm, 196, [22] sayfa, 2 adet özel cebinde katlanır harita, renkli ve s/b resimli.

    TLSold
  • Türk kültür ve medeniyet tarihinde Fatih Külliyesi =The Fatih complex in the history of the Turkish culture and civilization. FEVZİ GÜNÜÇ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İBB Kültür A.Ş. İst., 2007.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30x21 cm, 320+320+336 sayfa, renkli resimli. Türkçe, İngilizce. FATİH KÜLLİYESİ -I- Cami, Medreseler, Türbeler, Kütüphâne, Dârü´l kurâ, Tabhâne
FATİH KÜLLİYESİ -II- HAZÎRE
FATİH KÜLLİYESİ -III-HAZÎRE
Dünya tarihinin en mühim simalarından biri olan Fatih Sultan Mehmed, serdâr, âlim ve sanatkâr bir padişah olması yanında, İstanbul´u şehircilik anlamında yeniden imar eden baş mimârdır. O, Bizans elinde şitâb ve bitâb düşmüş Kostantiniyye´yi, feth-i mübinden sonra ´Belde-i Tayyibe´ haline getirmiştir. Hizmet kuşağını çift kuşananlar zümresinden olan Sultan Fatih, kısa ömrüne sığdırdığı her biri kendi alanında ´ilk´ler olan hizmetleri arasında, doğuştan ve oluşundan güzel olan bu şehr-i dilârâyı şehircilik anlayışı bakımından öyle bir plânlamıştır ki, yaptıklarının tek bir çivisi değiştiği zaman bile ahengi bozulmuştur. Bir medeniyet telâkkisi içinde ele aldığı kutlu şehir İstanbul´da, fetihten sonra yaptığı ilk şey ´binalar benimdir´ diyerek korumaya aldığı gayr-i menkullerden sonra, şehrin imârı ve su yollarının islahı olmuştur.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Türk kültür ve medeniyet tarihinde Fatih Külliyesi =The Fatih complex in the history of the Turkish culture and civilization. FEVZİ GÜNÜÇ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İBB Kültür A.Ş. İst., 2007.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30x21 cm, 320+320+336 sayfa, renkli resimli. Türkçe, İngilizce. FATİH KÜLLİYESİ -I- Cami, Medreseler, Türbeler, Kütüphâne, Dârü´l kurâ, Tabhâne FATİH KÜLLİYESİ -II- HAZÎRE FATİH KÜLLİYESİ -III-HAZÎRE Dünya tarihinin en mühim simalarından biri olan Fatih Sultan Mehmed, serdâr, âlim ve sanatkâr bir padişah olması yanında, İstanbul´u şehircilik anlamında yeniden imar eden baş mimârdır. O, Bizans elinde şitâb ve bitâb düşmüş Kostantiniyye´yi, feth-i mübinden sonra ´Belde-i Tayyibe´ haline getirmiştir. Hizmet kuşağını çift kuşananlar zümresinden olan Sultan Fatih, kısa ömrüne sığdırdığı her biri kendi alanında ´ilk´ler olan hizmetleri arasında, doğuştan ve oluşundan güzel olan bu şehr-i dilârâyı şehircilik anlayışı bakımından öyle bir plânlamıştır ki, yaptıklarının tek bir çivisi değiştiği zaman bile ahengi bozulmuştur. Bir medeniyet telâkkisi içinde ele aldığı kutlu şehir İstanbul´da, fetihten sonra yaptığı ilk şey ´binalar benimdir´ diyerek korumaya aldığı gayr-i menkullerden sonra, şehrin imârı ve su yollarının islahı olmuştur.

    TLSold
  • Balkon, fotoğraflar ve yazılar. ORHAN PAMUK. [CİLTLİ], STEIDLI, Almanya, 2018.-Yayıncısının özgün bez cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x16 cm, renkli fotoğraflı, 199 sayfa. İngilizce. “Bu manzarada benim ruhsal durumumu yansıtan ve tarifi zor derin duygularımı gözler önüne seren bir şeyler var.”

- Orhan Pamuk

Yapı Kredi Kültür Sanat binasında açılan ORHAN PAMUK - BALKON FOTOĞRAFLAR sergisinde Orhan Pamuk’un evinin balkonundan çektiği, İstanbul’un sürekli değişen, incelikli manzarasını yansıtan 600’den fazla fotoğraf sergileniyor. Bu fotoğraflar, yazarın yoğun bir yaratıcılık dönemi olan Aralık 2012 ve Nisan 2013 arasında telefoto lensli dijital fotoğraf makinesiyle çektiği 8,500’den fazla fotoğraf arasından seçildi.

Pamuk’un her şeyden önce gözlerinin önündeki manzarayı “kaydetme” arzusuyla şekillenen bu çalışma, kentin, Boğaz’ın, Haliç’in, Marmara Denizi’nin, adaların, dağların, gemilerin, kuşların, sonsuz bir ışık ve ortam etkisiyle çerçevelendiği yoğun bir panoramik manzara oluşturuyor. Fotoğrafçılık tutkusunu ilk olarak gözlerinin önünde akıp giden güzelliği muhafaza etme, ikinci olarak da gördüğü her şeyi kaydetme merakı olarak tasvir eden yazar, ikinci hedefini tutturmanın imkansızlığını kısa sürede görmüş. Yazarın muhafaza etmeye çalıştığı bu güzellik, sergide yer alan fotoğraflarda açık bir şekilde görülüyor: Kentin ve suyun sürekli değişen hatları, doğunun cazibesiyle kaynaşan sanayi kentine özgü çizgiler, kırmızı, turuncu, parlak leylak rengi, mavi ve grinin her tonuyla aydınlanıyor.

Pamuk zamanla bu güzellikleri resmetme dürtüsünü sorgulamaya ve neden bu kadar yoğun bir şekilde – saatte yaklaşık yedi fotoğraf – fotoğraf çektiğini merak etmeye başlamış: Fotoğrafın görme biçimi üzerindeki etkisi nedir? Yazarın fotoğrafçılığıyla yazarlığı arasındaki ilişki nedir

Fotoğraf çekmek, beklenmedik bir şekilde, Pamuk’un edebiyat çalışmalarında karşılaştığı zorluklar karşısında duyduğu hüsranın şifası olmuş: “Manzaraya tekrar ve tekrar bakma daha doğrusu, fotoğraflarını çekme– ihtiyacı hissettim çünkü yazmakta çok zorlanıyordum.” Nihayetinde, “balkonumun manzarası beni sükunete ve içe bakmaya, somut dertleri bırakıp daha entelektüel uğraşlara eğilmeye davet ediyordu. [...] O andan itibaren, bir araya getirerek saklamak zorunda olduğum özelliklerle dolu bereketli, el değmemiş bir zemine dönüştü o manzara.”

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Balkon, fotoğraflar ve yazılar. ORHAN PAMUK. [CİLTLİ], STEIDLI, Almanya, 2018.-Yayıncısının özgün bez cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x16 cm, renkli fotoğraflı, 199 sayfa. İngilizce. “Bu manzarada benim ruhsal durumumu yansıtan ve tarifi zor derin duygularımı gözler önüne seren bir şeyler var.” - Orhan Pamuk Yapı Kredi Kültür Sanat binasında açılan ORHAN PAMUK - BALKON FOTOĞRAFLAR sergisinde Orhan Pamuk’un evinin balkonundan çektiği, İstanbul’un sürekli değişen, incelikli manzarasını yansıtan 600’den fazla fotoğraf sergileniyor. Bu fotoğraflar, yazarın yoğun bir yaratıcılık dönemi olan Aralık 2012 ve Nisan 2013 arasında telefoto lensli dijital fotoğraf makinesiyle çektiği 8,500’den fazla fotoğraf arasından seçildi. Pamuk’un her şeyden önce gözlerinin önündeki manzarayı “kaydetme” arzusuyla şekillenen bu çalışma, kentin, Boğaz’ın, Haliç’in, Marmara Denizi’nin, adaların, dağların, gemilerin, kuşların, sonsuz bir ışık ve ortam etkisiyle çerçevelendiği yoğun bir panoramik manzara oluşturuyor. Fotoğrafçılık tutkusunu ilk olarak gözlerinin önünde akıp giden güzelliği muhafaza etme, ikinci olarak da gördüğü her şeyi kaydetme merakı olarak tasvir eden yazar, ikinci hedefini tutturmanın imkansızlığını kısa sürede görmüş. Yazarın muhafaza etmeye çalıştığı bu güzellik, sergide yer alan fotoğraflarda açık bir şekilde görülüyor: Kentin ve suyun sürekli değişen hatları, doğunun cazibesiyle kaynaşan sanayi kentine özgü çizgiler, kırmızı, turuncu, parlak leylak rengi, mavi ve grinin her tonuyla aydınlanıyor. Pamuk zamanla bu güzellikleri resmetme dürtüsünü sorgulamaya ve neden bu kadar yoğun bir şekilde – saatte yaklaşık yedi fotoğraf – fotoğraf çektiğini merak etmeye başlamış: Fotoğrafın görme biçimi üzerindeki etkisi nedir? Yazarın fotoğrafçılığıyla yazarlığı arasındaki ilişki nedir Fotoğraf çekmek, beklenmedik bir şekilde, Pamuk’un edebiyat çalışmalarında karşılaştığı zorluklar karşısında duyduğu hüsranın şifası olmuş: “Manzaraya tekrar ve tekrar bakma daha doğrusu, fotoğraflarını çekme– ihtiyacı hissettim çünkü yazmakta çok zorlanıyordum.” Nihayetinde, “balkonumun manzarası beni sükunete ve içe bakmaya, somut dertleri bırakıp daha entelektüel uğraşlara eğilmeye davet ediyordu. [...] O andan itibaren, bir araya getirerek saklamak zorunda olduğum özelliklerle dolu bereketli, el değmemiş bir zemine dönüştü o manzara.”

    TLSold
  • Felsefenin öyküsü. BRYAN MAGEE. Alfa Yayınları, İst., 2022.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24x20 cm, 240 sayfa, s/b ve renkli resimli. ANTIK YUNANDAN GÜNÜMÜZE FELSEFENİN 2500 YILI
Kitap önemli soruları odağına alarak temel felsefi konuları teker teker aydınlatıyor, 
ve büyük filozofların en önemli katkılarını inceliyor. Hem felsefe öğrencileri
hem de felsefeye ilgisi olanlar zevkle okuyabilir.
“Herakleitos’tan Heidegger’e, 2500 yıllık Batı felsefesini, düşüncenin sınırlarını genişleten
figürlerin rengârenk geçit törenine çeviren, görsel açıdan zengin, şahane bir kitap.”
–Booklist
“Bryan Magee her zamanki netliği ve sezgisiyle yazıyor.”
–Colin Dexter, The Sunday Times

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Felsefenin öyküsü. BRYAN MAGEE. Alfa Yayınları, İst., 2022.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24x20 cm, 240 sayfa, s/b ve renkli resimli. ANTIK YUNANDAN GÜNÜMÜZE FELSEFENİN 2500 YILI Kitap önemli soruları odağına alarak temel felsefi konuları teker teker aydınlatıyor, ve büyük filozofların en önemli katkılarını inceliyor. Hem felsefe öğrencileri hem de felsefeye ilgisi olanlar zevkle okuyabilir. “Herakleitos’tan Heidegger’e, 2500 yıllık Batı felsefesini, düşüncenin sınırlarını genişleten figürlerin rengârenk geçit törenine çeviren, görsel açıdan zengin, şahane bir kitap.” –Booklist “Bryan Magee her zamanki netliği ve sezgisiyle yazıyor.” –Colin Dexter, The Sunday Times

    TLSold
  • Cumhuriyet dönemi Türkiye ansiklopedisi 10 cilt takım. Yayın Kurulu: MURAT BELGE, SEYFETTİN GÜRSEL, METE TUNÇAY, BÜLENT ÖZÜKAN. [CİLTLİ], İletişim Yayınları, İst., 1983.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x20 cm, 2862, [19] sayfa, s/b  resimli.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Cumhuriyet dönemi Türkiye ansiklopedisi 10 cilt takım. Yayın Kurulu: MURAT BELGE, SEYFETTİN GÜRSEL, METE TUNÇAY, BÜLENT ÖZÜKAN. [CİLTLİ], İletişim Yayınları, İst., 1983.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x20 cm, 2862, [19] sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • 15 Temmuz şehitleri. M. DAVUT GÖKSU - NEVZAT YILDIRIM. [CİLTLİ KUTULU] İBB Kültür A.Ş., İst., 2017.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 34x24 cm, 549 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    15 Temmuz şehitleri. M. DAVUT GÖKSU - NEVZAT YILDIRIM. [CİLTLİ KUTULU] İBB Kültür A.Ş., İst., 2017.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 34x24 cm, 549 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Anadolu kadınları teşkilâtı Bacıyan-ı Rûm: Belgeler ve resimlerle. GÜRAY KIRPIK, SEMİHA NURDAN, MEVLÜT ÇAM, NAGEHAN ÜSTÜNDAĞ, SÜMMANİ KARAKAŞOĞLU, [CİLTLİ] Türk Tarih Kurumu, Ank., 2018.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 34x24 cm, 117 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Anadolu kadınları teşkilâtı Bacıyan-ı Rûm: Belgeler ve resimlerle. GÜRAY KIRPIK, SEMİHA NURDAN, MEVLÜT ÇAM, NAGEHAN ÜSTÜNDAĞ, SÜMMANİ KARAKAŞOĞLU, [CİLTLİ] Türk Tarih Kurumu, Ank., 2018.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 34x24 cm, 117 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Belgelerle Çaka Bey. GÜRAY KIRPIK, [CİLTLİ], Türk Tarih Kurumu, Ank., 2018.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 34x24 cm, 116 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Belgelerle Çaka Bey. GÜRAY KIRPIK, [CİLTLİ], Türk Tarih Kurumu, Ank., 2018.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 34x24 cm, 116 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Kutsal Emanetler'in son seferleri - Geliştirilmiş 2. baskı. M. ŞİNASİ ACAR, ŞEYHMUS DİRİM. Ofset Yapımevi Yayınları,  İst., 2019.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, 230 sayfa, s/b ve renkli resimli. Fahreddin Paşa’nın Medine Savunması’na ve Kutsal Emanetler’e ilişkin bugüne kadar yazılan az sayıdaki eserleri iki grupta toplamak mümkündür: Biri daha çok konuyu askerî açıdan ele alan anı ve tarih ağırlıklı küçük boyutlu kitaplar, diğeri Yavuz Sultan Selim’den başlayarak Topkapı Sarayı Müzesi’nde toplanan eserleri tanıtan, bol resimli, büyük boyutlu ve lüks baskılı kitaplar. Her iki grupta da 1917’deki seferle ilgili doyurucu bir bilgi yoktur ve Fahreddin Paşa’nın gönderdikleri için –Medine’den geldiğini belirtmek dışında– aralarında herhangi bir ayrım yapılmamıştır. Oysa çok önemli bir fark vardır aralarında. Yavuz’dan başlayarak toplananlar, Hz. Muhammed’e, O’nun soyundan gelenlere, dostlarına, yakınlarına ve eski peygamberlere ilişkin kişisel eşya ve belgelerdir. Diğeri ise Hz. Peygamber’e büyük bir aşkla bağlanmış, O’na tutkun kişilerin O’nun türbesine hediye ettikleri (vakfettikleri, adadıkları, sundukları) eşyadır. İkinci gruptakiler yıllarca O’na komşuluk ettikleri için kutsallık kazanmışlardır. Bu nedenle kitap iki bölümden oluşmaktadır: “Emânât-ı Mübâreke”(Kutsal Emanetler) ve “Teberrükât-ı Vakfiyye”(Vakfedilmiş kutsal eşya).

Yavuz’un, Kutsal Emanetler’in çekirdeğini oluşturan ilk eşyayı İskenderiye’den 1517’de yola çıkardığını göz önüne alırsak, günümüze değin bu emanetler için 500 yıllık bir serüven söz konusudur. Kutsal Emanetler bu uzun sürenin son yüzyılı içerisinde, bir bölümünün Medine-İstanbul seferi dışında, toplu veya kısmî olarak iki Konya ve bir Ankara seferi yapmıştır. Kitapta –belgelere dayanarak– bu ilginç serüvenin detayları araştırılmış ve her iki gruptaki eşyanın ayrıntılı bir dökümü sunulmuştur.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Kutsal Emanetler'in son seferleri - Geliştirilmiş 2. baskı. M. ŞİNASİ ACAR, ŞEYHMUS DİRİM. Ofset Yapımevi Yayınları, İst., 2019.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, 230 sayfa, s/b ve renkli resimli. Fahreddin Paşa’nın Medine Savunması’na ve Kutsal Emanetler’e ilişkin bugüne kadar yazılan az sayıdaki eserleri iki grupta toplamak mümkündür: Biri daha çok konuyu askerî açıdan ele alan anı ve tarih ağırlıklı küçük boyutlu kitaplar, diğeri Yavuz Sultan Selim’den başlayarak Topkapı Sarayı Müzesi’nde toplanan eserleri tanıtan, bol resimli, büyük boyutlu ve lüks baskılı kitaplar. Her iki grupta da 1917’deki seferle ilgili doyurucu bir bilgi yoktur ve Fahreddin Paşa’nın gönderdikleri için –Medine’den geldiğini belirtmek dışında– aralarında herhangi bir ayrım yapılmamıştır. Oysa çok önemli bir fark vardır aralarında. Yavuz’dan başlayarak toplananlar, Hz. Muhammed’e, O’nun soyundan gelenlere, dostlarına, yakınlarına ve eski peygamberlere ilişkin kişisel eşya ve belgelerdir. Diğeri ise Hz. Peygamber’e büyük bir aşkla bağlanmış, O’na tutkun kişilerin O’nun türbesine hediye ettikleri (vakfettikleri, adadıkları, sundukları) eşyadır. İkinci gruptakiler yıllarca O’na komşuluk ettikleri için kutsallık kazanmışlardır. Bu nedenle kitap iki bölümden oluşmaktadır: “Emânât-ı Mübâreke”(Kutsal Emanetler) ve “Teberrükât-ı Vakfiyye”(Vakfedilmiş kutsal eşya). Yavuz’un, Kutsal Emanetler’in çekirdeğini oluşturan ilk eşyayı İskenderiye’den 1517’de yola çıkardığını göz önüne alırsak, günümüze değin bu emanetler için 500 yıllık bir serüven söz konusudur. Kutsal Emanetler bu uzun sürenin son yüzyılı içerisinde, bir bölümünün Medine-İstanbul seferi dışında, toplu veya kısmî olarak iki Konya ve bir Ankara seferi yapmıştır. Kitapta –belgelere dayanarak– bu ilginç serüvenin detayları araştırılmış ve her iki gruptaki eşyanın ayrıntılı bir dökümü sunulmuştur.

    TLSold
  • Fotografik düşünme tarihi. S. HALÛK UYGUN. Karahan Kitabevi, Adana, 2020.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, 152 sayfa, s/b ve renkli resimli. İnsanoğlu mağara duvarlarına resim yapmaya, bir çok amacının yanında, iki şeyi önemseyerek başladı;
Birincisi; yaptığım şey, nesnenin doğadaki biçimine benzemeli...
İkincisi; yaptığımla duygu ve düşüncemi aktarabilmeliyim...
Antik dönem filozofları, birinciye “mimesis”, ikinciye “katharsis” ismini verdiler. Elli bin yıl önce mağara duvarlarına çizilmiş resimlere baktığımızda görüyoruz ki, mimesisi doğadaki nesnesini temsil edebilecek kadar beceriyle yapabilen insanlar çıktı. Baktığınızda ne güzel atlar veya aynı gergedan gibi olmuş diyebileceğiniz resimler çizdiler. Ama dikkat ediniz; onlara, “gergedan” demiyoruz, “aynı gergedan gibi olmuş” diyebiliyoruz ancak. Muhtemelen resimler ilk çizildiğinde, ressam ve izleyicileri de benzer düşünceye kapılmışlardır. Doğada
bir gergedanla karşılaştıklarında, bulundukları yeri değiştirip, gergedanın öbür yüzünü de görebilmelerine rağmen, duvardaki resmin arka tarafını göremediklerini düşünerek, bu tahmini yapıyorum. Bu tahminim doğru olmalı ki, sanat tarihi, iki boyutlu yüzeyde, zahiri de olsa üçüncü boyutu gösterebilme çabasıyla doludur. Bakınız tam burada bir düşünme faaliyeti başlıyor: “Benim iki boyutlu bir yüzeye çizdiğim şey, üç boyutlu dünyadaki gerçeğine ne kadar benziyor?” Aklına bu soru takılmış olanlardan bazıları, daha ileri düzeyde düşünmeye devam ederse, “gerçek nedir” sorusuna da bulaşabilirler. Bulaşmıştırlar da...

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Fotografik düşünme tarihi. S. HALÛK UYGUN. Karahan Kitabevi, Adana, 2020.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, 152 sayfa, s/b ve renkli resimli. İnsanoğlu mağara duvarlarına resim yapmaya, bir çok amacının yanında, iki şeyi önemseyerek başladı; Birincisi; yaptığım şey, nesnenin doğadaki biçimine benzemeli... İkincisi; yaptığımla duygu ve düşüncemi aktarabilmeliyim... Antik dönem filozofları, birinciye “mimesis”, ikinciye “katharsis” ismini verdiler. Elli bin yıl önce mağara duvarlarına çizilmiş resimlere baktığımızda görüyoruz ki, mimesisi doğadaki nesnesini temsil edebilecek kadar beceriyle yapabilen insanlar çıktı. Baktığınızda ne güzel atlar veya aynı gergedan gibi olmuş diyebileceğiniz resimler çizdiler. Ama dikkat ediniz; onlara, “gergedan” demiyoruz, “aynı gergedan gibi olmuş” diyebiliyoruz ancak. Muhtemelen resimler ilk çizildiğinde, ressam ve izleyicileri de benzer düşünceye kapılmışlardır. Doğada bir gergedanla karşılaştıklarında, bulundukları yeri değiştirip, gergedanın öbür yüzünü de görebilmelerine rağmen, duvardaki resmin arka tarafını göremediklerini düşünerek, bu tahmini yapıyorum. Bu tahminim doğru olmalı ki, sanat tarihi, iki boyutlu yüzeyde, zahiri de olsa üçüncü boyutu gösterebilme çabasıyla doludur. Bakınız tam burada bir düşünme faaliyeti başlıyor: “Benim iki boyutlu bir yüzeye çizdiğim şey, üç boyutlu dünyadaki gerçeğine ne kadar benziyor?” Aklına bu soru takılmış olanlardan bazıları, daha ileri düzeyde düşünmeye devam ederse, “gerçek nedir” sorusuna da bulaşabilirler. Bulaşmıştırlar da...

    TLSold
  • Kilimin sembolleri, unutulmuş dilden kesitler. AHMET DİLER, MARC-ANTOINE GALLICE, [CİLTLİ], Alfa Yayınevi, İst., 2018.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 238 sayfa, renkli resimli. MÖ 8000’lerde Yakındoğu’da bir mucize olarak ortaya çıkan kilim, Balkanlar’dan Çin’e kadar neredeyse bütün toplumları etkiledi. Otuz yıllık karşılaştırmalı araştırmaların ürünü olan bu eser, ilkel animizmden miras kalan kilim sembolizmini gözler önüne seriyor.

Gezgin-yazar Jacques Lacarrière’e göre

“Kilimler, bir manzara, bir bitki, bir hikâye ya da korku ve arzuları içeren ortaçağ armalarını andıran bir semboller dünyasına aittir. Motiflerinde ölüm korkusuna, doğurganlık arzusuna rastlanır.

Toprağın bereketine, kadının doğurganlığına, ruhların ve gökyüzünün himayesine, bitkiler ve hayvanlar âleminin hoşgörüsüne, sessiz yakarışlar okunur, neredeyse duyulur. Bereketin sürekli tehlikede ve açlığın kapıda olduğu, maddi açıdan zayıf ve çetin olan bu dünyada fakirlik, simgelerin zenginliğiyle telafi edilmektedir. Gülden yıldızlara, kurttan ejdere karşımızda Anadolu’nun göçebe topluluklarının yaşamsal simgeleri vardır. O topluluklar ki, basit bir yapağıdan yola çıkıp yazgıya karşı bu ipleri, bu dokuları, koruyan ve bilgelik içeren bu figürleri ortaya çıkarmayı bilmişlerdir.”

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Kilimin sembolleri, unutulmuş dilden kesitler. AHMET DİLER, MARC-ANTOINE GALLICE, [CİLTLİ], Alfa Yayınevi, İst., 2018.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 238 sayfa, renkli resimli. MÖ 8000’lerde Yakındoğu’da bir mucize olarak ortaya çıkan kilim, Balkanlar’dan Çin’e kadar neredeyse bütün toplumları etkiledi. Otuz yıllık karşılaştırmalı araştırmaların ürünü olan bu eser, ilkel animizmden miras kalan kilim sembolizmini gözler önüne seriyor. Gezgin-yazar Jacques Lacarrière’e göre “Kilimler, bir manzara, bir bitki, bir hikâye ya da korku ve arzuları içeren ortaçağ armalarını andıran bir semboller dünyasına aittir. Motiflerinde ölüm korkusuna, doğurganlık arzusuna rastlanır. Toprağın bereketine, kadının doğurganlığına, ruhların ve gökyüzünün himayesine, bitkiler ve hayvanlar âleminin hoşgörüsüne, sessiz yakarışlar okunur, neredeyse duyulur. Bereketin sürekli tehlikede ve açlığın kapıda olduğu, maddi açıdan zayıf ve çetin olan bu dünyada fakirlik, simgelerin zenginliğiyle telafi edilmektedir. Gülden yıldızlara, kurttan ejdere karşımızda Anadolu’nun göçebe topluluklarının yaşamsal simgeleri vardır. O topluluklar ki, basit bir yapağıdan yola çıkıp yazgıya karşı bu ipleri, bu dokuları, koruyan ve bilgelik içeren bu figürleri ortaya çıkarmayı bilmişlerdir.”

    TLSold
  • Selim Melhame Paşa ve ailesi: Sultan 2. Abdülhamid'in hizmetinde. EROL MAKZUME. MB Basım, İst., 2019.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 26x21 cm, 239 sayfa, s/b ve renkli resimli. Yayıncılığın hoş bir cilvesi olarak bu son zamanlarda II. Abdülhamid’in yakın çevresinden iki şahsiyetin anıları peş peşe yayınlandı: Sadrazam Said Paşa ve Mabeyn ikinci kâtibi İzzet Paşa. Erol Makzume’nin büyük bir özveri ile hazırlamış olduğu Sultan II. Abdülhamid’in hizmetinde Selim Melhame Paşa ve Ailesi bir bakıma – her ne kadar bir otobiyografi de olmasa – bu üçlemeyi tamamlamakta. Zengin bir görsel malzeme ile desteklenmiş olan bu çalışma Selim Paşa’nın kardeşi Necip ve damadı – Osmanlı hizmetine girmiş olan İtalyan zabiti – Romei Paşa’yı da ele alarak 20 küsur senelik bir zaman dilimi içinde imparatorluğun sanayileşme çabalarına, dış siyaset sorunlarına ve iç asayiş meselelerine değişik bir açıdan ışık tutmakta. Makzume geniş bir kaynak yelpazesine ulaşarak Hamid dönemi bittiğinde yoğun bir şeytanlaştırılma sürecine (bunda belki ailenin Maruni kökenli olmasının da payı olabilmiştir) tabi tutulduktan sonra unutulmuş olan Melhame ailesini tekrar gün ışığına çıkartmakla bilim dünyasına bir kez daha önemli bir katkıda bulunmuştur. Melhame ailesi ister istemez, diğer bir Osmanlı Hristiyan ailesini akıllara getiriyor: Şamlı Katolik Franko ailesi. Müslüman memurlarının yabancılarla düşüp kalkmasını men eden Abdülhamid her iki aile fertlerinin gerek Beyoğlu Levanten cemiyetinde gerek sefaretler ortamında dolaşmalarına göz yumup kendisi için istihbarat toplamalarını temin etmiştir. Kendisini daha ziyade sanat ve resim konularındaki kitaplarıyla tanıdığımız Erol Makzume Melhame ailesi ile diğer sahalarda da aynı başarı ile kalem yürütebileceğini ispat etmiş oldu.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Selim Melhame Paşa ve ailesi: Sultan 2. Abdülhamid'in hizmetinde. EROL MAKZUME. MB Basım, İst., 2019.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 26x21 cm, 239 sayfa, s/b ve renkli resimli. Yayıncılığın hoş bir cilvesi olarak bu son zamanlarda II. Abdülhamid’in yakın çevresinden iki şahsiyetin anıları peş peşe yayınlandı: Sadrazam Said Paşa ve Mabeyn ikinci kâtibi İzzet Paşa. Erol Makzume’nin büyük bir özveri ile hazırlamış olduğu Sultan II. Abdülhamid’in hizmetinde Selim Melhame Paşa ve Ailesi bir bakıma – her ne kadar bir otobiyografi de olmasa – bu üçlemeyi tamamlamakta. Zengin bir görsel malzeme ile desteklenmiş olan bu çalışma Selim Paşa’nın kardeşi Necip ve damadı – Osmanlı hizmetine girmiş olan İtalyan zabiti – Romei Paşa’yı da ele alarak 20 küsur senelik bir zaman dilimi içinde imparatorluğun sanayileşme çabalarına, dış siyaset sorunlarına ve iç asayiş meselelerine değişik bir açıdan ışık tutmakta. Makzume geniş bir kaynak yelpazesine ulaşarak Hamid dönemi bittiğinde yoğun bir şeytanlaştırılma sürecine (bunda belki ailenin Maruni kökenli olmasının da payı olabilmiştir) tabi tutulduktan sonra unutulmuş olan Melhame ailesini tekrar gün ışığına çıkartmakla bilim dünyasına bir kez daha önemli bir katkıda bulunmuştur. Melhame ailesi ister istemez, diğer bir Osmanlı Hristiyan ailesini akıllara getiriyor: Şamlı Katolik Franko ailesi. Müslüman memurlarının yabancılarla düşüp kalkmasını men eden Abdülhamid her iki aile fertlerinin gerek Beyoğlu Levanten cemiyetinde gerek sefaretler ortamında dolaşmalarına göz yumup kendisi için istihbarat toplamalarını temin etmiştir. Kendisini daha ziyade sanat ve resim konularındaki kitaplarıyla tanıdığımız Erol Makzume Melhame ailesi ile diğer sahalarda da aynı başarı ile kalem yürütebileceğini ispat etmiş oldu.

    TLSold
  • The Beatles 1962 - 1969 from Liverpool to Abbey Road. ERNESTO ASSANTE, [CİLTLİ], Whitestart Publishers, Milan, 2019.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 26x21 cm, 207 sayfa, s/b ve renkli resimli. İngilizce. They conquered the world—and this fascinating book tells The Beatles’ story from the birth of the band to their final recording, year by year.
 
In 1963, when The Beatles released their first album, they triggered a musical and cultural revolution—and the Fab Four still play a powerful role in today's collective imagination. Their adventure together ended with Abbey Road in 1969, exactly 50 years ago. Follow their story, year by year, from their early popularity in Liverpool’s Cavern Club and their gigs in Hamburg, to their “invasion” of America and the explosion of Beatlemania, to the filming of A Hard Day’s Night and Help!, and finally to the recording of the groundbreaking Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, the development of deep divisions within the group, and their final moments in the studio. Filled with photos and nostalgic images, this book explores memorable anecdotes, songs, and events sure to delight Beatles’ fans old and new.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    The Beatles 1962 - 1969 from Liverpool to Abbey Road. ERNESTO ASSANTE, [CİLTLİ], Whitestart Publishers, Milan, 2019.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 26x21 cm, 207 sayfa, s/b ve renkli resimli. İngilizce. They conquered the world—and this fascinating book tells The Beatles’ story from the birth of the band to their final recording, year by year. In 1963, when The Beatles released their first album, they triggered a musical and cultural revolution—and the Fab Four still play a powerful role in today's collective imagination. Their adventure together ended with Abbey Road in 1969, exactly 50 years ago. Follow their story, year by year, from their early popularity in Liverpool’s Cavern Club and their gigs in Hamburg, to their “invasion” of America and the explosion of Beatlemania, to the filming of A Hard Day’s Night and Help!, and finally to the recording of the groundbreaking Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, the development of deep divisions within the group, and their final moments in the studio. Filled with photos and nostalgic images, this book explores memorable anecdotes, songs, and events sure to delight Beatles’ fans old and new.

    TLSold
  • Füreya: seramikler, porselenler. FÜREYA KORAL. Fotoğraflar: ARA GÜLER, HALUK DOĞANBEY, ŞAKİR ECZACIBAŞI, Sayılı Matbaa, İst., 1981.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 24x22 cm, [57] sayfa, s/b ve renkli resimli. Füreya Koral (2 Haziran 1910, Büyükada - 25 Ağustos 1997, İstanbul, Türk seramik sanatçısı.

Türkiye'de çağdaş seramiğin öncülerindendir. 1947'de İsviçre'de öğrenmeye başladığı bu sanatı Paris'te iki yıl çeşitli atölyelerde geliştirdikten sonra sanatını Türkiye'de kişisel çabalarıyla hayata geçirdi ve ilk Türk profesyonel kadın seramik sanatçısı oldu. Türkiye'nin ilk özel seramik atölyelerinden birisini kurmuştur. Seramiği mimaride kullanmadaki öncü girişimi, sanatçılığındaki en önemli adımıdır.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Füreya: seramikler, porselenler. FÜREYA KORAL. Fotoğraflar: ARA GÜLER, HALUK DOĞANBEY, ŞAKİR ECZACIBAŞI, Sayılı Matbaa, İst., 1981.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 24x22 cm, [57] sayfa, s/b ve renkli resimli. Füreya Koral (2 Haziran 1910, Büyükada - 25 Ağustos 1997, İstanbul, Türk seramik sanatçısı. Türkiye'de çağdaş seramiğin öncülerindendir. 1947'de İsviçre'de öğrenmeye başladığı bu sanatı Paris'te iki yıl çeşitli atölyelerde geliştirdikten sonra sanatını Türkiye'de kişisel çabalarıyla hayata geçirdi ve ilk Türk profesyonel kadın seramik sanatçısı oldu. Türkiye'nin ilk özel seramik atölyelerinden birisini kurmuştur. Seramiği mimaride kullanmadaki öncü girişimi, sanatçılığındaki en önemli adımıdır.

    TLSold
  • Islamic art in context: art, architecture and the literary world. ROBERT IRWIN, Henry N. Abrams Inc., New York, 1997.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24x16 cm, 272 sayfa, s/b ve renkli resimli. İngilizce. Robert Irwin delves deep into the cultures of the Islamic world to survey the exquisite arts of painting, architecture, porcelain, enamel, manuscript illumination, metalwork, calligraphy, textiles, and more. Including 217 illustrations, 148 in full color, the book covers the earliest foundations of Islam through the brilliant high point of the 17th century.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Islamic art in context: art, architecture and the literary world. ROBERT IRWIN, Henry N. Abrams Inc., New York, 1997.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24x16 cm, 272 sayfa, s/b ve renkli resimli. İngilizce. Robert Irwin delves deep into the cultures of the Islamic world to survey the exquisite arts of painting, architecture, porcelain, enamel, manuscript illumination, metalwork, calligraphy, textiles, and more. Including 217 illustrations, 148 in full color, the book covers the earliest foundations of Islam through the brilliant high point of the 17th century.

    TLSold
  • Eski Türklerin kutsal ülkesinde = Au pays sacre des anciens turcs. Yazarlar: NAZAN ÖLÇER, JEROME GHESQUIERE, THIERRY ZARCONE, MARIE-DMOINIQUE EVEN, PIERRE CHIVIN. Yapı Kredi Yayınları, İst., 1995.-Yeni Gibi. Özgün karton kapağında, çok temiz, 30 x 25 cm, Türkçe / Fransızca, 161 sayfa, s/b fotoğraflar. "Eski Türklerin kutsal ülkesinde.= Au pays sacre des anciens Turcs. Fotoğraflar; Henry de Bouillane de Lacoste. Texts: Nazan Olcer, Jerome Ghesquiere, Thierry Zarcone, Marie-Dominique Even, Pierre Chuvin.", Editör; Ceyda Akaş, Yky., İst., 1995. Bu kitap, Henry de Bouillane de Lacoste’un, Paris Asya Sanatları Ulusal Müzesi’ndeki sergisi (İstanbul - Ekim 95, Ankara - Kasım 95, İzmir - Ocak 96) kaynak alınarak hazırlanmıştır. İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü ve Musee National des Arts Asiatique Guimet’nin işbirliğiyle 3-29 Ekim tarihleri arasında, İstanbul’da “Eski Türkler’in Kutsal Ülkesinde” konulu fotoğraf sergisi açılacak.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Eski Türklerin kutsal ülkesinde = Au pays sacre des anciens turcs. Yazarlar: NAZAN ÖLÇER, JEROME GHESQUIERE, THIERRY ZARCONE, MARIE-DMOINIQUE EVEN, PIERRE CHIVIN. Yapı Kredi Yayınları, İst., 1995.-Yeni Gibi. Özgün karton kapağında, çok temiz, 30 x 25 cm, Türkçe / Fransızca, 161 sayfa, s/b fotoğraflar. "Eski Türklerin kutsal ülkesinde.= Au pays sacre des anciens Turcs. Fotoğraflar; Henry de Bouillane de Lacoste. Texts: Nazan Olcer, Jerome Ghesquiere, Thierry Zarcone, Marie-Dominique Even, Pierre Chuvin.", Editör; Ceyda Akaş, Yky., İst., 1995. Bu kitap, Henry de Bouillane de Lacoste’un, Paris Asya Sanatları Ulusal Müzesi’ndeki sergisi (İstanbul - Ekim 95, Ankara - Kasım 95, İzmir - Ocak 96) kaynak alınarak hazırlanmıştır. İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü ve Musee National des Arts Asiatique Guimet’nin işbirliğiyle 3-29 Ekim tarihleri arasında, İstanbul’da “Eski Türkler’in Kutsal Ülkesinde” konulu fotoğraf sergisi açılacak.

    TLSold
  • 70'li yıllarda Türkiye: sazlı cazlı sözlük, "Görecek günler var daha". DERYA BENGİ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU] Yapı Kredi Yayınları, İst., 2018.-Sıfır Kitap.Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda, şömizinde küçük bir yırtık mevcut, haricen çok temiz durumda, 28x22 cm, 397 sayfa, s/b ve renkli resimli. “70’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük – “Görecek günler var daha””

70’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük, 70’li yılların Türkiyesi’nin ritmiyle salınan, şarkılı türkülü, sazlı cazlı bir sözlük. 1970’lerin birikimini anılarla, öykülerle, plaklarla dile getiriyor. Eski gazete ve dergi sayfalarını kılavuz edinerek, o günlerin lisanına, sesine, soluğuna sadık kalmaya, serüvenine ortak olmaya çalışıyor.

A’dan Z’ye, Abba’dan Zülfü’ye 70’li yıllar: Televizyon, Eurovision, korsan kasetler, Kıbrıs plakları, arabeskin kralları, Bodrum kaçamakları, Dilek Taşı, Cumartesi Gecesi Ateşi, politik pop, sıkıyönetimler, açık saçık filmler, Boğaz Köprüsü, futbol balesi, sütü seven kamyon şoförü, Batsın Bu Dünya, Yarınlar Bizim, 12 Mart’tan 12 Eylül’e bir başkadır benim memleketim…

Kitap adını bir şiirden ve bir şarkıdan aldı. Sabahattin Ali’nin 1933’te yazdığı dizeler, Kerem Güney’in hicaz bestesiyle 70’li yılların derdine derman, hislerine tercümandı: “Görecek günler var daha, aldırma gönül aldırma…”

    Lot No: 85

    Lot: 85

    70'li yıllarda Türkiye: sazlı cazlı sözlük, "Görecek günler var daha". DERYA BENGİ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU] Yapı Kredi Yayınları, İst., 2018.-Sıfır Kitap.Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda, şömizinde küçük bir yırtık mevcut, haricen çok temiz durumda, 28x22 cm, 397 sayfa, s/b ve renkli resimli. “70’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük – “Görecek günler var daha”” 70’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük, 70’li yılların Türkiyesi’nin ritmiyle salınan, şarkılı türkülü, sazlı cazlı bir sözlük. 1970’lerin birikimini anılarla, öykülerle, plaklarla dile getiriyor. Eski gazete ve dergi sayfalarını kılavuz edinerek, o günlerin lisanına, sesine, soluğuna sadık kalmaya, serüvenine ortak olmaya çalışıyor. A’dan Z’ye, Abba’dan Zülfü’ye 70’li yıllar: Televizyon, Eurovision, korsan kasetler, Kıbrıs plakları, arabeskin kralları, Bodrum kaçamakları, Dilek Taşı, Cumartesi Gecesi Ateşi, politik pop, sıkıyönetimler, açık saçık filmler, Boğaz Köprüsü, futbol balesi, sütü seven kamyon şoförü, Batsın Bu Dünya, Yarınlar Bizim, 12 Mart’tan 12 Eylül’e bir başkadır benim memleketim… Kitap adını bir şiirden ve bir şarkıdan aldı. Sabahattin Ali’nin 1933’te yazdığı dizeler, Kerem Güney’in hicaz bestesiyle 70’li yılların derdine derman, hislerine tercümandı: “Görecek günler var daha, aldırma gönül aldırma…”

    TLSold
  • 80'li yıllarda Türkiye: sazlı cazlı sözlük, "Yaprak döker bir yanımız". DERYA BENGİ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], Yapı Kredi Yayınları, İst., 2019.-Sıfır Kitap.Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 28x22 cm, 416 sayfa, s/b ve renkli resimli. 80’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük – “Yaprak Döker Bir Yanımız”

Yapı Kredi Yayınları, Derya Bengi’nin hazırladığı dönem kitaplarına devam ediyor. Daha önce yayımlanan 50’li, 60’lı ve 70’li yıllar sözlüklerinden sonra bu yıl da tatlısıyla, acısıyla 80’ler Türkiyesi’ni anlatan “Yaprak döker bir yanımız” çıktı.

““Yaprak döker bir yanımız” – 80’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük” kitabı, A’dan Z’ye 1980’li yılların Türkiyesi’nin ritmiyle şarkılar, türküler mırıldanıyor. Müzikten yola çıkarak, siyasi ve kültürel boyutlarıyla bu ilginç dönemin labirentlerinde geziniyor, anılar ve anekdotlar derliyor. O günlerin bakışına, mizacına, lisanına, sesine sadık kalmaya, renklerini yansıtmaya, serüvenine ortak olmaya çalışıyor. Türkiye’nin her bakımdan belki de en süratli, fırtınalı yıllarını gözler önüne seriyor. 1980’li yıllar, o dönemin gazete, dergi, kitap, plak, kaset, televizyon yayınlarının rehberliğinde dile geliyor.

Derya Bengi’nin hazırladığı kitabın “Sazlı Cazlı Sözlük” olmasının nedeni, dönemin müzikleri üzerinden sosyal hayatı ele alması. Acısız Arabesk’ten Züğürt Ağa’ya, Ahmet Kaya’dan Müjde Ar’a, Madonna’dan Michael Jackson’a, Mazhar Fuat Özkan’dan Sezen Aksu’ya pek çok sanatçı ve eser kitabın ana malzemesini oluşturuyor. Öte yandan sosyal, siyasal, kültürel gelişmeleri de bu kitapta, hem de en renkli yönleriyle okumak mümkün: Bob Dylan, Joan Baez ve Miles Davis konserleri, video ve walkman çılgınlığı, nostalji salgını, breakdance, heavy metal, “E.T.”, “The Wall” ve “Dünyayı Kurtaran Adam” filmleri, “Firuze”, “Maskeli Balo” ve “Mavi Mavi” şarkıları, “Hisseli Harikalar Kumpanyası”, “Evita” ve “Şahları da Vururlar” gibi sahne eserleri, Kenan Evren, Turgut Özal, demokrasiye geçiş döneminin sancıları…
Derya Bengi, 80’li yılların çelişkilerle dolu alacalı bulacalı dünyasına girebilmek için, Ahmet Kaya’nın sesinden yankılanan Hasan Hüseyin dizelerine bir kez daha kulak vermeyi öneriyor: “Yaprak döker bir yanımız / Bir yanımız bahar bahçe.”

    Lot No: 86

    Lot: 86

    80'li yıllarda Türkiye: sazlı cazlı sözlük, "Yaprak döker bir yanımız". DERYA BENGİ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], Yapı Kredi Yayınları, İst., 2019.-Sıfır Kitap.Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 28x22 cm, 416 sayfa, s/b ve renkli resimli. 80’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük – “Yaprak Döker Bir Yanımız” Yapı Kredi Yayınları, Derya Bengi’nin hazırladığı dönem kitaplarına devam ediyor. Daha önce yayımlanan 50’li, 60’lı ve 70’li yıllar sözlüklerinden sonra bu yıl da tatlısıyla, acısıyla 80’ler Türkiyesi’ni anlatan “Yaprak döker bir yanımız” çıktı. ““Yaprak döker bir yanımız” – 80’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük” kitabı, A’dan Z’ye 1980’li yılların Türkiyesi’nin ritmiyle şarkılar, türküler mırıldanıyor. Müzikten yola çıkarak, siyasi ve kültürel boyutlarıyla bu ilginç dönemin labirentlerinde geziniyor, anılar ve anekdotlar derliyor. O günlerin bakışına, mizacına, lisanına, sesine sadık kalmaya, renklerini yansıtmaya, serüvenine ortak olmaya çalışıyor. Türkiye’nin her bakımdan belki de en süratli, fırtınalı yıllarını gözler önüne seriyor. 1980’li yıllar, o dönemin gazete, dergi, kitap, plak, kaset, televizyon yayınlarının rehberliğinde dile geliyor. Derya Bengi’nin hazırladığı kitabın “Sazlı Cazlı Sözlük” olmasının nedeni, dönemin müzikleri üzerinden sosyal hayatı ele alması. Acısız Arabesk’ten Züğürt Ağa’ya, Ahmet Kaya’dan Müjde Ar’a, Madonna’dan Michael Jackson’a, Mazhar Fuat Özkan’dan Sezen Aksu’ya pek çok sanatçı ve eser kitabın ana malzemesini oluşturuyor. Öte yandan sosyal, siyasal, kültürel gelişmeleri de bu kitapta, hem de en renkli yönleriyle okumak mümkün: Bob Dylan, Joan Baez ve Miles Davis konserleri, video ve walkman çılgınlığı, nostalji salgını, breakdance, heavy metal, “E.T.”, “The Wall” ve “Dünyayı Kurtaran Adam” filmleri, “Firuze”, “Maskeli Balo” ve “Mavi Mavi” şarkıları, “Hisseli Harikalar Kumpanyası”, “Evita” ve “Şahları da Vururlar” gibi sahne eserleri, Kenan Evren, Turgut Özal, demokrasiye geçiş döneminin sancıları… Derya Bengi, 80’li yılların çelişkilerle dolu alacalı bulacalı dünyasına girebilmek için, Ahmet Kaya’nın sesinden yankılanan Hasan Hüseyin dizelerine bir kez daha kulak vermeyi öneriyor: “Yaprak döker bir yanımız / Bir yanımız bahar bahçe.”

    TLSold
  • İslam uygarlığında astronomi coğrafya ve denizcilik. DR. FUAT SEZGİN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ NUMARALI SERTİFİKALI KUTULU], Boyut Yayın Grubu, İst., 2009.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli numaralandırılmış sertifikalı cildinde ve çok şık kutusunda. Eski okuru adına düzenlenmiş özel imzalı numaralı sertifika belgesiyle. Çok temiz durumda. 35x35 cm, özel dokulu kağıdında, renkli resimli 263, [2] sayfa. Prof. Dr. Fuat Sezgin'in uzun yıllar süren araştırmaları sonucu ortaya çıkan bu eser İslam uygarlığının saklı kalmış bilimsel geçmişine dopdolu bir yolculuk yaptırıyor.

Boyut’un özgün ve yenilikçi yayıncılık anlayışı ve çarpıcı tasarımı ve gelişmiş baskı kalitesi ile 262 sayfalık bu dev eser, kütüphanenizin en özel noktasında saklayacağınız gerçek bir başvuru kaynağı olacak.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    İslam uygarlığında astronomi coğrafya ve denizcilik. DR. FUAT SEZGİN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ NUMARALI SERTİFİKALI KUTULU], Boyut Yayın Grubu, İst., 2009.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli numaralandırılmış sertifikalı cildinde ve çok şık kutusunda. Eski okuru adına düzenlenmiş özel imzalı numaralı sertifika belgesiyle. Çok temiz durumda. 35x35 cm, özel dokulu kağıdında, renkli resimli 263, [2] sayfa. Prof. Dr. Fuat Sezgin'in uzun yıllar süren araştırmaları sonucu ortaya çıkan bu eser İslam uygarlığının saklı kalmış bilimsel geçmişine dopdolu bir yolculuk yaptırıyor. Boyut’un özgün ve yenilikçi yayıncılık anlayışı ve çarpıcı tasarımı ve gelişmiş baskı kalitesi ile 262 sayfalık bu dev eser, kütüphanenizin en özel noktasında saklayacağınız gerçek bir başvuru kaynağı olacak.

    TLSold
  • Tarih atlası. ADAM HART-DAVIS, [BEZ CİLTLİ NUMARALI SERTİFİKALI KUTULU], Boyut Yayın Grubu, İst., 2011.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün numaralandırılmış sertifikalı bez cildinde ve çok şık kutusunda. Eski okuru adına düzenlenmiş özel imzalı numaralı sertifika belgesiyle. Çok temiz durumda. 35x35 cm, özel dokulu kağıdında, renkli resimli 612, sayfa. Tarih öncesinden günümüze dek insanoğlunun izini süren bu eser; ilk insanlardan savaşlara, politik güçlerden tarihi liderlere, krizlerden kitlesel eylemlere, devrimlerden endüstriye, teknolojiden çevre sorunlarına kadar dünya tarihine dair eksiksiz bir rehber...

Şaşırtıcı bilgilerle donatılmış ve orijinal görsellerle zenginleştirilmiş Tarih Atlası, geçmişten bugüne dünyayı kavramak için 612 sayfalık vazgeçilmez bir kaynak.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Tarih atlası. ADAM HART-DAVIS, [BEZ CİLTLİ NUMARALI SERTİFİKALI KUTULU], Boyut Yayın Grubu, İst., 2011.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün numaralandırılmış sertifikalı bez cildinde ve çok şık kutusunda. Eski okuru adına düzenlenmiş özel imzalı numaralı sertifika belgesiyle. Çok temiz durumda. 35x35 cm, özel dokulu kağıdında, renkli resimli 612, sayfa. Tarih öncesinden günümüze dek insanoğlunun izini süren bu eser; ilk insanlardan savaşlara, politik güçlerden tarihi liderlere, krizlerden kitlesel eylemlere, devrimlerden endüstriye, teknolojiden çevre sorunlarına kadar dünya tarihine dair eksiksiz bir rehber... Şaşırtıcı bilgilerle donatılmış ve orijinal görsellerle zenginleştirilmiş Tarih Atlası, geçmişten bugüne dünyayı kavramak için 612 sayfalık vazgeçilmez bir kaynak.

    TLSold
  • Bilim atlası. ADAM HART-DAVIS, [BEZ CİLTLİ NUMARALI SERTİFİKALI KUTULU], Boyut Yayın Grubu, İst., 2011.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün numaralandırılmış sertifikalı bez cildinde ve çok şık kutusunda. Eski okuru adına düzenlenmiş özel imzalı numaralı sertifika belgesiyle. Çok temiz durumda. 35x35 cm, özel dokulu kağıdında, renkli resimli 512, sayfa. Bu olağanüstü koleksiyon kitabının yayın danışmanlığını The Cosmos: A beginner’s Guide, Just Another Day gibi önemli televizyon programlarından tanınan dünyanın en ünlü ve saygın bilim yorumcularından biri olan Adam Hart-Davis gerçekleştirdi.

512 sayfalık bu çalışma, tarih öncesinden rönesans ve sanayi devrimine, atom çağından enformasyon çağına kadar beş bölüme ayrılıyor. Belli bir döneme damgasını vuran çeşitli gelişmelerin kolayca görülmesini sağlamak amacıyla her bölüme ait bir de kronoloji yer alıyor.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Bilim atlası. ADAM HART-DAVIS, [BEZ CİLTLİ NUMARALI SERTİFİKALI KUTULU], Boyut Yayın Grubu, İst., 2011.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün numaralandırılmış sertifikalı bez cildinde ve çok şık kutusunda. Eski okuru adına düzenlenmiş özel imzalı numaralı sertifika belgesiyle. Çok temiz durumda. 35x35 cm, özel dokulu kağıdında, renkli resimli 512, sayfa. Bu olağanüstü koleksiyon kitabının yayın danışmanlığını The Cosmos: A beginner’s Guide, Just Another Day gibi önemli televizyon programlarından tanınan dünyanın en ünlü ve saygın bilim yorumcularından biri olan Adam Hart-Davis gerçekleştirdi. 512 sayfalık bu çalışma, tarih öncesinden rönesans ve sanayi devrimine, atom çağından enformasyon çağına kadar beş bölüme ayrılıyor. Belli bir döneme damgasını vuran çeşitli gelişmelerin kolayca görülmesini sağlamak amacıyla her bölüme ait bir de kronoloji yer alıyor.

    TLSold
  • Ayvazovski: denizler, şehirler ve düşler & Işık su ve gökyüzü. AYVAZOVSKI, GIANNI CAFFIERO, IVAN SAMERINE, [CİLTLİ NUMARALI SERTİFİKALI KUTULU], Boyut Yayın Grubu, İst., 2016.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli numaralandırılmış sertifikalı cildinde ve çok şık kutusunda. Eski okuru adına düzenlenmiş özel imzalı numaralı sertifika belgesiyle. Çok temiz durumda. 35x35 cm, mat kuşe kağıda, renkli resimli 480, sayfa. Osmanlı dönemindeki ismi “Küçük İstanbul” olan Kırım’ın Feodosya kentinde yokluklar içinde dünyaya gelen Ayvazovski, dünyada en fazla tanınan 19. yüzyıl Rus ressamı olmayı başardı. Sergileri muazzam kalabalıklar çekti, geniş kitlelerin hayranlığını kazandı.

İstanbul’u en çok resmeden isim olarak tanınan, “Deniz resimlerinin şairi” olarak anılan Ayvazovski’nin pek çoğu ilk defa yayınlanan eserleri bu eşsiz Koleksiyon Kitapta buluşuyor.

 

Sotheby’s ve Christie’s müzayede evlerinin Ayvazovski uzmanları Gianni Caffiero ve Ivan Samerine’nin kaleme aldığı kitap sınırlı sayıda basıldı. 33x32.5 cm’lik boyutu, özel cildi ve kutusu, numaralandırılmış kişiye özel sertifikasıyla 480 sayfalık bu “ikonik” eser koleksiyonerin kütüphanelerinde yerini almayı bekliyor.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Ayvazovski: denizler, şehirler ve düşler & Işık su ve gökyüzü. AYVAZOVSKI, GIANNI CAFFIERO, IVAN SAMERINE, [CİLTLİ NUMARALI SERTİFİKALI KUTULU], Boyut Yayın Grubu, İst., 2016.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli numaralandırılmış sertifikalı cildinde ve çok şık kutusunda. Eski okuru adına düzenlenmiş özel imzalı numaralı sertifika belgesiyle. Çok temiz durumda. 35x35 cm, mat kuşe kağıda, renkli resimli 480, sayfa. Osmanlı dönemindeki ismi “Küçük İstanbul” olan Kırım’ın Feodosya kentinde yokluklar içinde dünyaya gelen Ayvazovski, dünyada en fazla tanınan 19. yüzyıl Rus ressamı olmayı başardı. Sergileri muazzam kalabalıklar çekti, geniş kitlelerin hayranlığını kazandı. İstanbul’u en çok resmeden isim olarak tanınan, “Deniz resimlerinin şairi” olarak anılan Ayvazovski’nin pek çoğu ilk defa yayınlanan eserleri bu eşsiz Koleksiyon Kitapta buluşuyor. Sotheby’s ve Christie’s müzayede evlerinin Ayvazovski uzmanları Gianni Caffiero ve Ivan Samerine’nin kaleme aldığı kitap sınırlı sayıda basıldı. 33x32.5 cm’lik boyutu, özel cildi ve kutusu, numaralandırılmış kişiye özel sertifikasıyla 480 sayfalık bu “ikonik” eser koleksiyonerin kütüphanelerinde yerini almayı bekliyor.

    TLSold
  • Bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğun üç kıtadaki izleri. ABDULLAH ÖZKAN, ÖNSÖZ: İLBER ORTAYLI,[BEZ CİLTLİ ŞÖMİZLİ NUMARALI SERTİFİKALI KUTULU], Boyut Yayın Grubu, İst., 2012.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün numaralandırılmış sertifikalı özel üretim bez cildinde ve çok şık kutusunda. Eski okuru adına düzenlenmiş özel imzalı numaralı sertifika belgesiyle. Çok temiz durumda. 35x35 cm, kuşe kağıda, renkli resimli 408, sayfa. Osmanlı tarihinde Türkiye’nin günümüzdeki sınırları dışında kalan eyaletlere bağlı kaza, sancak gibi kentsel birimlerin tanıtıldığı bu kitapta, Osmanlı tarihi, Osmanlı tarihsel coğrafyası açısından ele alınmaya ve günümüzde ve günümüzde her biri başka bir devlete ait olan bu kentlerin tarihi, ne kadar süreyle Osmanlı kenti olduğu, bizdeki etkileri, geçmişteki durumu, gravür, tablo, fotoğraf ve belgeler eşliğinde, biraz da nostaljik açıdan sergilenmeye çalışılıyor..

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğun üç kıtadaki izleri. ABDULLAH ÖZKAN, ÖNSÖZ: İLBER ORTAYLI,[BEZ CİLTLİ ŞÖMİZLİ NUMARALI SERTİFİKALI KUTULU], Boyut Yayın Grubu, İst., 2012.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün numaralandırılmış sertifikalı özel üretim bez cildinde ve çok şık kutusunda. Eski okuru adına düzenlenmiş özel imzalı numaralı sertifika belgesiyle. Çok temiz durumda. 35x35 cm, kuşe kağıda, renkli resimli 408, sayfa. Osmanlı tarihinde Türkiye’nin günümüzdeki sınırları dışında kalan eyaletlere bağlı kaza, sancak gibi kentsel birimlerin tanıtıldığı bu kitapta, Osmanlı tarihi, Osmanlı tarihsel coğrafyası açısından ele alınmaya ve günümüzde ve günümüzde her biri başka bir devlete ait olan bu kentlerin tarihi, ne kadar süreyle Osmanlı kenti olduğu, bizdeki etkileri, geçmişteki durumu, gravür, tablo, fotoğraf ve belgeler eşliğinde, biraz da nostaljik açıdan sergilenmeye çalışılıyor..

    TLSold
  • Kitab-ı cihannüma 360 yıllık bir öykü = The book of cihannuma a 360-year-old-story. KÂTİP ÇELEBİ, İBRAHİM MÜTEFERRİKA, BÜLENT ÖZÜKAN, ORHAN KOLOĞLU, MUSTAFA KAÇAR, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ NUMARALI SERTİFİKALI KUTULU], Boyut Yayın Grubu, İst., 2008.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli numaralandırılmış sertifikalı cildinde ve çok şık kutusunda. Eski okuru adına düzenlenmiş özel imzalı numaralı sertifika belgesiyle. Çok temiz durumda. 35x35 cm, özel dokulu kağıdında, renkli resimli, 208 sayfa. Osmanlı döneminde 'Tarih, Coğrafya, Astronomi, Din ve Dil'e bakış... 1648 yılında Katip Çelebi tarafından yazılmaya başlanan, 1654 yılında Çelebi'nin eklemeler yaparak yeniden yazdığı ve 1732 yılında İbrahim Müteferrika'nın da eklemeleri ile Matbaa-ı Amire'de bastığı Kitab-ı Cihannüma 2011 yorumu ve biçimi ile Boyut Yayıncılık tarafından yeniden hayata geçirildi.

Astronomi ve coğrafya bilgilerinin yanı sıra sosyal bilimlere de geniş yer ayrılan "Cihannnüma"da kentlerin enlem ve boylamları, birbirlerine uzaklıkları, bölgelerde gerçekleştirilen üretim türleri, dönemin sanayisi, halkların din ve dilleri, hatta nüfusları erkek, kadın ve çocuk sayıları saptanmış olarak aktarılıyor. Katip Çelebi'nin iki, İbrahim Müteferrika'nın bir defa ele aldığı Kitab-ı Cihannüma, Boyut'un yenilikçi anlayışı ve özgün tasarımı ile aslından uzaklaşmaksızın ve fakat tarihi bilgileri anlaşılır kılarak, günümüz Türkçesi ve baskı teknolojisi kullanılarak yeniden yaratıldı.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Kitab-ı cihannüma 360 yıllık bir öykü = The book of cihannuma a 360-year-old-story. KÂTİP ÇELEBİ, İBRAHİM MÜTEFERRİKA, BÜLENT ÖZÜKAN, ORHAN KOLOĞLU, MUSTAFA KAÇAR, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ NUMARALI SERTİFİKALI KUTULU], Boyut Yayın Grubu, İst., 2008.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli numaralandırılmış sertifikalı cildinde ve çok şık kutusunda. Eski okuru adına düzenlenmiş özel imzalı numaralı sertifika belgesiyle. Çok temiz durumda. 35x35 cm, özel dokulu kağıdında, renkli resimli, 208 sayfa. Osmanlı döneminde 'Tarih, Coğrafya, Astronomi, Din ve Dil'e bakış... 1648 yılında Katip Çelebi tarafından yazılmaya başlanan, 1654 yılında Çelebi'nin eklemeler yaparak yeniden yazdığı ve 1732 yılında İbrahim Müteferrika'nın da eklemeleri ile Matbaa-ı Amire'de bastığı Kitab-ı Cihannüma 2011 yorumu ve biçimi ile Boyut Yayıncılık tarafından yeniden hayata geçirildi. Astronomi ve coğrafya bilgilerinin yanı sıra sosyal bilimlere de geniş yer ayrılan "Cihannnüma"da kentlerin enlem ve boylamları, birbirlerine uzaklıkları, bölgelerde gerçekleştirilen üretim türleri, dönemin sanayisi, halkların din ve dilleri, hatta nüfusları erkek, kadın ve çocuk sayıları saptanmış olarak aktarılıyor. Katip Çelebi'nin iki, İbrahim Müteferrika'nın bir defa ele aldığı Kitab-ı Cihannüma, Boyut'un yenilikçi anlayışı ve özgün tasarımı ile aslından uzaklaşmaksızın ve fakat tarihi bilgileri anlaşılır kılarak, günümüz Türkçesi ve baskı teknolojisi kullanılarak yeniden yaratıldı.

    TLSold
  • Keşifler Atlası. MICHAEL PALIN, [BEZ CİLTLİ NUMARALI SERTİFİKALI KUTULU], Boyut Yayın Grubu, İst., 2012.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün  numaralandırılmış sertifikalı cildinde ve çok şık kutusunda. Kökleri binlerce yıl öncesine dayanan insanoğlunun keşfetme serüveni, büyük mücadelelere sahne oldu. "Keşifler Çağı" olarak bilinen 1400-1550 yılları arasındaki keşifler, insanlık tarihinin yörüngesini değiştirdi. İşte DK farkıyla hazırlanan Keşifler Atlası da tüm bu keşiflerin öykülerini sunuyor.

Büyük kısmı Kraliyet Coğrafya Topluluğu'nun zengin tarih koleksiyonundan yararlanılarak oluşturulan eserde birbirinden çarpıcı illüstrasyonlar da yer alıyor. Ayrıca haritalar, dergiler, arşiv belgeleri ve 500 yıllık kayıtlı belgeler ile kişisel ve anonim öykülere de yer verilen Keşifler Atlası tam 360 sayfa. Özel üretim bez cildi ve özel üretim kutusunda sunulan bu kitapta Kaşiflerin inanılmaz öykülerine ise Frank Hurley gibi erken dönem fotoğrafçılarının eşsiz kareleri eşlik ediyor.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Keşifler Atlası. MICHAEL PALIN, [BEZ CİLTLİ NUMARALI SERTİFİKALI KUTULU], Boyut Yayın Grubu, İst., 2012.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün numaralandırılmış sertifikalı cildinde ve çok şık kutusunda. Kökleri binlerce yıl öncesine dayanan insanoğlunun keşfetme serüveni, büyük mücadelelere sahne oldu. "Keşifler Çağı" olarak bilinen 1400-1550 yılları arasındaki keşifler, insanlık tarihinin yörüngesini değiştirdi. İşte DK farkıyla hazırlanan Keşifler Atlası da tüm bu keşiflerin öykülerini sunuyor. Büyük kısmı Kraliyet Coğrafya Topluluğu'nun zengin tarih koleksiyonundan yararlanılarak oluşturulan eserde birbirinden çarpıcı illüstrasyonlar da yer alıyor. Ayrıca haritalar, dergiler, arşiv belgeleri ve 500 yıllık kayıtlı belgeler ile kişisel ve anonim öykülere de yer verilen Keşifler Atlası tam 360 sayfa. Özel üretim bez cildi ve özel üretim kutusunda sunulan bu kitapta Kaşiflerin inanılmaz öykülerine ise Frank Hurley gibi erken dönem fotoğrafçılarının eşsiz kareleri eşlik ediyor.

    TLSold
  • Türkiye için mektuplar = Lettres pour la turquie. PIERRE LOTI, [CİLTLİ], T.C. Kültür Bakanlığı, Ank., 2000.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde. Çok temiz durumda. 32x23 cm, renkli ve s/b resimli 239, [1] sayfa.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Türkiye için mektuplar = Lettres pour la turquie. PIERRE LOTI, [CİLTLİ], T.C. Kültür Bakanlığı, Ank., 2000.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde. Çok temiz durumda. 32x23 cm, renkli ve s/b resimli 239, [1] sayfa.

    TLSold
  • Belkıs - Zeugma ve mozaikleri. FIRAT ERGEÇ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Sanko, İst., 2006-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Çok temiz durumda. 32x23 cm, renkli resimli 224, sayfa.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Belkıs - Zeugma ve mozaikleri. FIRAT ERGEÇ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Sanko, İst., 2006-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Çok temiz durumda. 32x23 cm, renkli resimli 224, sayfa.

    TLSold
  • İstanbul anadolu yakasında tarihsel bir gezi. 2 cilt TAKIM. GÖNÜL HALICI, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], Çimsa, İst., 2008.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda. Çok temiz durumda. 35x24 cm, 2 cilt TAKIM: (359 s., 335, [1], sayfa), renkli resimli.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    İstanbul anadolu yakasında tarihsel bir gezi. 2 cilt TAKIM. GÖNÜL HALICI, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], Çimsa, İst., 2008.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda. Çok temiz durumda. 35x24 cm, 2 cilt TAKIM: (359 s., 335, [1], sayfa), renkli resimli.

    TLSold
  • Temel tasar = Basic design. İ. HULUSİ GÜNGÖR. Afa Matbaacılık, İst., 1983.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında. Temiz durumda. 32x23,5 cm, 13'ü renkli olmak üzere 413 şekil ve bir cetvel, s/b resimli VII+112 sayfa.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Temel tasar = Basic design. İ. HULUSİ GÜNGÖR. Afa Matbaacılık, İst., 1983.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında. Temiz durumda. 32x23,5 cm, 13'ü renkli olmak üzere 413 şekil ve bir cetvel, s/b resimli VII+112 sayfa.

    TLSold
  • Empresyonistler, Lautrec. PHILIPPE HUISMAN - M. G. DORTU, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Baskan Yayınları, İst., 1980.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Şömizin ön kısmında yarım santimlik yırtık var. Metin ve görsel kısımlar çok temiz durumda. 32x23,5 cm,  s/b resimli, 95, [1], sayfa.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Empresyonistler, Lautrec. PHILIPPE HUISMAN - M. G. DORTU, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Baskan Yayınları, İst., 1980.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Şömizin ön kısmında yarım santimlik yırtık var. Metin ve görsel kısımlar çok temiz durumda. 32x23,5 cm, s/b resimli, 95, [1], sayfa.

    TLSold
  • Müteferrika: Basmacı İbrahim Efendi ve Müteferrika matbaası = Muteferrika: Basmacı Ibrahim Efendi and the Müteferrika Press. [BEZ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], Esen Ofset, İst., 2012.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Çok temiz durumda. 44x32 cm,  s/b resimli 398, [1], sayfa.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Müteferrika: Basmacı İbrahim Efendi ve Müteferrika matbaası = Muteferrika: Basmacı Ibrahim Efendi and the Müteferrika Press. [BEZ CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], Esen Ofset, İst., 2012.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Çok temiz durumda. 44x32 cm, s/b resimli 398, [1], sayfa.

    TLSold
  • İstanbul haritaları 1422-1922 = Maps of Istanbul 1422-1922. AYŞE YETİŞKİN KUBİLAY, [CİLTLİ KUTULU], Denizler Kitabevi, İst., 2010.-Çok İyi. Yayıncısının özgün bez cildinde ve kutusunda. Çok temiz durumda. 46x36 cm, renkli resimli, 256 sayfa.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    İstanbul haritaları 1422-1922 = Maps of Istanbul 1422-1922. AYŞE YETİŞKİN KUBİLAY, [CİLTLİ KUTULU], Denizler Kitabevi, İst., 2010.-Çok İyi. Yayıncısının özgün bez cildinde ve kutusunda. Çok temiz durumda. 46x36 cm, renkli resimli, 256 sayfa.

    TLSold
  • Images of imperial Istanbul. Metinler: ESİN ATIL, Editör: AHMET ERTUĞ, [CİLTLİ NUMARALI ÖZEL BASKI], Ahmet Ertuğ Publications, İst., 1993.-Çok İyi. 1100 adet basılmıştır. Eski okuruna özel numaralı sertifikasıyla birlikte. Yayıncısının özgün bez cildinde. Çok temiz durumda. 47x34 cm, renkli resimli 16 sayfa metin, 8 adet katlanır renkli levha.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Images of imperial Istanbul. Metinler: ESİN ATIL, Editör: AHMET ERTUĞ, [CİLTLİ NUMARALI ÖZEL BASKI], Ahmet Ertuğ Publications, İst., 1993.-Çok İyi. 1100 adet basılmıştır. Eski okuruna özel numaralı sertifikasıyla birlikte. Yayıncısının özgün bez cildinde. Çok temiz durumda. 47x34 cm, renkli resimli 16 sayfa metin, 8 adet katlanır renkli levha.

    TLSold
  • Yuri Vasnetsov: paintings, drawings, watercolours, book illustrations, lithographs, theatrical designs, porcelain. Introduction: VSEVOLOD PETROV, Selection by: GALINA VASNETSOVA, YELIZAVETA VASNETSOVA. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Aurora Art Publishers, Leningrad, 1984.-Çok İyi.  Yayıncısının özgün şömizli bez cildinde. Şömizin sırt kısmında yırtık var. Metin kısmı çok temiz durumda. 30x24 cm, renkli resimli 194 sayfa. Yuri Vasnetsov (1900-1973), was a well-known Soviet painter and graphic artist. His work was closely linked with the traditions of Russian folk art, yet he always remained contemporary in his approach. Vasnetsov made his debut in the late 1920s and became one of those artists who initiated the production of Soviet illustrated books for children. During the fifty years of his artistic career he illustrated over one hundred books. Vasnetsov also produced coloured lithographs and worked in easel painting, demonstrating a manner entirely his own. This volume is the most complete book on Vasnetsov ever published. It contains 171 plates, 144 of them in colour. The relationship between traditional and contemporary vision was one of the artist's most important problems both in painting and graphic art.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Yuri Vasnetsov: paintings, drawings, watercolours, book illustrations, lithographs, theatrical designs, porcelain. Introduction: VSEVOLOD PETROV, Selection by: GALINA VASNETSOVA, YELIZAVETA VASNETSOVA. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Aurora Art Publishers, Leningrad, 1984.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli bez cildinde. Şömizin sırt kısmında yırtık var. Metin kısmı çok temiz durumda. 30x24 cm, renkli resimli 194 sayfa. Yuri Vasnetsov (1900-1973), was a well-known Soviet painter and graphic artist. His work was closely linked with the traditions of Russian folk art, yet he always remained contemporary in his approach. Vasnetsov made his debut in the late 1920s and became one of those artists who initiated the production of Soviet illustrated books for children. During the fifty years of his artistic career he illustrated over one hundred books. Vasnetsov also produced coloured lithographs and worked in easel painting, demonstrating a manner entirely his own. This volume is the most complete book on Vasnetsov ever published. It contains 171 plates, 144 of them in colour. The relationship between traditional and contemporary vision was one of the artist's most important problems both in painting and graphic art.

    TLSold
  • Salvador Dali. Tasarım: İBRAHİM C. YILGAZ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Boyut Yayıncılık, İst., 2012.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Mat kuşe kağıda. Çok temiz durumda. 34x32,5 cm, renkli resimli, 96, [1] sayfa. “Her sabah uyandığımda zarif bir zevk yaşıyorum... Salvador Dalí olmanın zevkini... Ve delice bir coşku içinde kendime soruyorum; Salvador Dalí bugün ne kadar mükemmel işler başaracak?”. Birçoklarına göre resimde sürrealizm akımının en önemli ismi olan Salvador Felipe Jacinto Dalí’nin kendisine dair bu görüşü başlı başına çok şey anlatmıyor mu? Ancak Dalí gibi sıra dışı bir sanatçıyı tam olarak anlamak için hayatının ve çalışmalarının her evresini incelemek gerekir kuşkusuz. Salvador Dalí, 11 Mayıs 1904'te Katalonya’nın Girona bölgesindeki Figueras’in bir köyünde doğdu. Dalí’nin karakterini şekillendiren ve ruhsal durumu üzerinde ömür boyu etkili olan belki de en önemli olay, Dalí’nin erkek kardeşinin ölümünden bir yıl sonra dünyaya gelmiş olmasıydı. Dalí ailesi, yeni bebeklerine 7 yaşındayken menenjitten kaybettikleri oğullarının ismini verdi.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Salvador Dali. Tasarım: İBRAHİM C. YILGAZ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Boyut Yayıncılık, İst., 2012.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Mat kuşe kağıda. Çok temiz durumda. 34x32,5 cm, renkli resimli, 96, [1] sayfa. “Her sabah uyandığımda zarif bir zevk yaşıyorum... Salvador Dalí olmanın zevkini... Ve delice bir coşku içinde kendime soruyorum; Salvador Dalí bugün ne kadar mükemmel işler başaracak?”. Birçoklarına göre resimde sürrealizm akımının en önemli ismi olan Salvador Felipe Jacinto Dalí’nin kendisine dair bu görüşü başlı başına çok şey anlatmıyor mu? Ancak Dalí gibi sıra dışı bir sanatçıyı tam olarak anlamak için hayatının ve çalışmalarının her evresini incelemek gerekir kuşkusuz. Salvador Dalí, 11 Mayıs 1904'te Katalonya’nın Girona bölgesindeki Figueras’in bir köyünde doğdu. Dalí’nin karakterini şekillendiren ve ruhsal durumu üzerinde ömür boyu etkili olan belki de en önemli olay, Dalí’nin erkek kardeşinin ölümünden bir yıl sonra dünyaya gelmiş olmasıydı. Dalí ailesi, yeni bebeklerine 7 yaşındayken menenjitten kaybettikleri oğullarının ismini verdi.

    TLSold
  • Kilikya - Çukurova - İlk çağlardan Osmanlılar dönemi'ne kadar Kilikya'da tarihi coğrafya, tarih ve arkeoloji. AHMET ÜNAL & K. SERDAR GİRGİNER, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Homer Kitabevi, İst., 2007.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Şömizde lokal yıpranmalar var. Mat kuşe kağıda. Çok temiz durumda. 32x24 cm, renkli resimli, 628, [1] sayfa. Bu geniş kapsamlı kitabın içeriği, günümüz coğrafyasında ana hatlarıyla Çukurova olarak bilinen ve ilk bakışta sadece Adana Ovası gibi dar bir alanı kapsıyormuş gibi gözükse de, antik devirler coğrafyasında en başta Adana İli olmak üzere batıda Mersin (ve hatta Antalya ve Isparta'nın bir kısmı) ile kuzeyde Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, doğuda Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve hatta Şanlıurfa illerinin büyük bir kısmı olmak üzere çok daha geniş bir bölgeyi kapsayan Antik Kilikya'nın tarihî coğrafyası, arkeolojisi, siyasi tarihi ve kültür tarihinden oluşmaktadır.
Bu çalışmada, Alanya'dan Hatay'a kadar olan geniş bölgenin en eski çağlardan Osmanlılar'a kadar uzanan dönemleriyle ilgili her türlü bilgi verilmiştir. Bu kitaba benzeyen bir yayın sadece Çukurova tarihine dönük olarak değil, ülkemizin hiçbir bölgesinde bu kadar geniş kapsamla yazılmamıştır; bu yüzden de konusunda bir ilk olma özelliğine sahiptir. Kitap, öğrenci, öğretmen, bilim adamı, herhangi bir okuyucu, turizmci, müzeci ve rehber gibi her kesimden okuyucu tarafından kolayca kullanılabilecek şekilde kaleme alınmıştır. Çok geniş kapsamlı içerik ve dizin sayesinde okuyucu hızlı bir şekilde istediği bilgiye süratle ulaşabilecektir. Bolca kullanılan resimler, bölge coğrafya ve arkeolojisini okuyucunun ayağına kadar getirecektir.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Kilikya - Çukurova - İlk çağlardan Osmanlılar dönemi'ne kadar Kilikya'da tarihi coğrafya, tarih ve arkeoloji. AHMET ÜNAL & K. SERDAR GİRGİNER, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Homer Kitabevi, İst., 2007.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Şömizde lokal yıpranmalar var. Mat kuşe kağıda. Çok temiz durumda. 32x24 cm, renkli resimli, 628, [1] sayfa. Bu geniş kapsamlı kitabın içeriği, günümüz coğrafyasında ana hatlarıyla Çukurova olarak bilinen ve ilk bakışta sadece Adana Ovası gibi dar bir alanı kapsıyormuş gibi gözükse de, antik devirler coğrafyasında en başta Adana İli olmak üzere batıda Mersin (ve hatta Antalya ve Isparta'nın bir kısmı) ile kuzeyde Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, doğuda Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve hatta Şanlıurfa illerinin büyük bir kısmı olmak üzere çok daha geniş bir bölgeyi kapsayan Antik Kilikya'nın tarihî coğrafyası, arkeolojisi, siyasi tarihi ve kültür tarihinden oluşmaktadır. Bu çalışmada, Alanya'dan Hatay'a kadar olan geniş bölgenin en eski çağlardan Osmanlılar'a kadar uzanan dönemleriyle ilgili her türlü bilgi verilmiştir. Bu kitaba benzeyen bir yayın sadece Çukurova tarihine dönük olarak değil, ülkemizin hiçbir bölgesinde bu kadar geniş kapsamla yazılmamıştır; bu yüzden de konusunda bir ilk olma özelliğine sahiptir. Kitap, öğrenci, öğretmen, bilim adamı, herhangi bir okuyucu, turizmci, müzeci ve rehber gibi her kesimden okuyucu tarafından kolayca kullanılabilecek şekilde kaleme alınmıştır. Çok geniş kapsamlı içerik ve dizin sayesinde okuyucu hızlı bir şekilde istediği bilgiye süratle ulaşabilecektir. Bolca kullanılan resimler, bölge coğrafya ve arkeolojisini okuyucunun ayağına kadar getirecektir.

    TLSold
  • Tarihi ve etimolojik Türkiye Türkçesi lugatı cilt: 1 A/E = Sprachgeschichtliches und etymologisches wörterbuch des Türkei-Türkischen. ANDREAS TIETZE, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Simurg Kitapçılık Yayıncılık, İstanbul-Wien, 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde.  Çok temiz durumda. 29x23 cm, 763 sayfa. Türkiye Türkçesi anıtı olan bu sözlükte: "Eski yahut yeni tüm sözcükleri alıyorum. Diyalektler de var. Yıllar önce yazdığıum makaleler de sözlüğün bir parçası. Türkçe'ye Yunanca'dan, İtalyanca'dan ve diğer dillerden giren sözcükleri de alıyorum. Seçilen sözcükler eski veya yeni, modern veya değil diye ayıklamadan etimolojik kaynağı belli olan tüm sözcükleri de alıyorum. Şimdiye kadar hazırlanan sözcüklerde bazı sözcükler kasıtlı olarak alınmış, bazıları ise alınmamıştır. Benim hazırladığım sözcükte böyle bir şey olmayacak.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Tarihi ve etimolojik Türkiye Türkçesi lugatı cilt: 1 A/E = Sprachgeschichtliches und etymologisches wörterbuch des Türkei-Türkischen. ANDREAS TIETZE, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Simurg Kitapçılık Yayıncılık, İstanbul-Wien, 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 763 sayfa. Türkiye Türkçesi anıtı olan bu sözlükte: "Eski yahut yeni tüm sözcükleri alıyorum. Diyalektler de var. Yıllar önce yazdığıum makaleler de sözlüğün bir parçası. Türkçe'ye Yunanca'dan, İtalyanca'dan ve diğer dillerden giren sözcükleri de alıyorum. Seçilen sözcükler eski veya yeni, modern veya değil diye ayıklamadan etimolojik kaynağı belli olan tüm sözcükleri de alıyorum. Şimdiye kadar hazırlanan sözcüklerde bazı sözcükler kasıtlı olarak alınmış, bazıları ise alınmamıştır. Benim hazırladığım sözcükte böyle bir şey olmayacak.

    TLSold
  • Büyük türk havacılarından ENVER AKOĞLU (1898- 1962). RİFAT UÇAROL, Hava Harp Okulu Basımevi, İst., 1990.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında.  Çok temiz durumda. 24x16 cm, 195 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Büyük türk havacılarından ENVER AKOĞLU (1898- 1962). RİFAT UÇAROL, Hava Harp Okulu Basımevi, İst., 1990.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında. Çok temiz durumda. 24x16 cm, 195 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Enver. MURAT BARDAKÇI [CİLTLİ EDİSYON], Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2015.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde.  Çok temiz durumda. 24x16 cm, 784 sayfa, s/b resimli. İstanbul'da mütevazi bir ahşap evde başlayıp Hürriyet Kahramanlığı'na ve imparatorluğun en güçlü adamlığına uzanan ama ardından idam mahkûmluğuna ve sürgünlere kadar giden, 1922'de uzak diyarların haritalarda bile yeralmayan ücra bir tepesinde Rus süvarisinin namlusundan çıkan domdom kurşunu ile noktalanan 41 senelik macera dolu bir hayat…

Enver Paşa Türkçü-Turancı mı, yoksa İslâmcı mı idi? İstiklâl Harbi yıllarında neler yapmıştı? Mustafa Kemal ile mektuplaşmaları… Sıkıntılar ve hayallerle dolu sürgün seneleri… Orta Asya'daki esareti ve uğradığı mağlûbiyet… Hanımı, büyük aşkı Naciye Sultan'a hasret satırları…

Murat Bardakçı'nın, Paşa'nın ailesi tarafından doksan küsur sene boyunca muhafaza edilen ve şimdiye kadar yayınlanmamış özel evrakı ile sivil ve askerî arşiv belgelerine dayanarak kaleme aldığı Enver, tarihimizin bu çok önemli ismini her yönü ile ortaya koyarken, onun hakkında yanlış bilinen birçok konunun gerçeğini de gözler önüne seriyor.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Enver. MURAT BARDAKÇI [CİLTLİ EDİSYON], Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2015.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde. Çok temiz durumda. 24x16 cm, 784 sayfa, s/b resimli. İstanbul'da mütevazi bir ahşap evde başlayıp Hürriyet Kahramanlığı'na ve imparatorluğun en güçlü adamlığına uzanan ama ardından idam mahkûmluğuna ve sürgünlere kadar giden, 1922'de uzak diyarların haritalarda bile yeralmayan ücra bir tepesinde Rus süvarisinin namlusundan çıkan domdom kurşunu ile noktalanan 41 senelik macera dolu bir hayat… Enver Paşa Türkçü-Turancı mı, yoksa İslâmcı mı idi? İstiklâl Harbi yıllarında neler yapmıştı? Mustafa Kemal ile mektuplaşmaları… Sıkıntılar ve hayallerle dolu sürgün seneleri… Orta Asya'daki esareti ve uğradığı mağlûbiyet… Hanımı, büyük aşkı Naciye Sultan'a hasret satırları… Murat Bardakçı'nın, Paşa'nın ailesi tarafından doksan küsur sene boyunca muhafaza edilen ve şimdiye kadar yayınlanmamış özel evrakı ile sivil ve askerî arşiv belgelerine dayanarak kaleme aldığı Enver, tarihimizin bu çok önemli ismini her yönü ile ortaya koyarken, onun hakkında yanlış bilinen birçok konunun gerçeğini de gözler önüne seriyor.

    TLSold
  • Mitoloji sözlüğü Yunan ve Roma. PIERRE GRIMAL. Kabalcı, İst., 2015.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde.  Çok temiz durumda. 23x15 cm, 886 sayfa.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Mitoloji sözlüğü Yunan ve Roma. PIERRE GRIMAL. Kabalcı, İst., 2015.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde. Çok temiz durumda. 23x15 cm, 886 sayfa.

    TLSold
  • Çapraz yansımalar: Mimarlık. Fotoğraf ve metin: Cemal Enden'in objektifinden Le Corbusier yapıları ve başka yorumlar = Cross reflections: Architecture, photography and text: Le Corbusier buildings through Cemal Emden's lens and other interpretations. CEMAL ENDEN, Küratör: BURCU KÜTÜKÇÜOĞLU, [CİLTLİ], İstanbul Serbest Mimarlar Derneği & Seranit Grup, İst., 2016.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün bez cildinde.  Çok temiz durumda. 43x32 cm, 5 sayfalık kitapçığıyla, 11 adet müstakli basılmış 43x30 cm ebatlarında s/b ve renkli fotoğraf.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Çapraz yansımalar: Mimarlık. Fotoğraf ve metin: Cemal Enden'in objektifinden Le Corbusier yapıları ve başka yorumlar = Cross reflections: Architecture, photography and text: Le Corbusier buildings through Cemal Emden's lens and other interpretations. CEMAL ENDEN, Küratör: BURCU KÜTÜKÇÜOĞLU, [CİLTLİ], İstanbul Serbest Mimarlar Derneği & Seranit Grup, İst., 2016.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün bez cildinde. Çok temiz durumda. 43x32 cm, 5 sayfalık kitapçığıyla, 11 adet müstakli basılmış 43x30 cm ebatlarında s/b ve renkli fotoğraf.

    TLSold
  • ALP TAMER ULUKILIÇ. Metinler: MEHMET ERGÜVEN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1996.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 31x24 cm, 223 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1957- Bitlis Mutki'de doğdu.

1962-68  Gaziantep'te başladığı öğrenimini Balıkesir'de tamamladı.

1968-71 Orta öğrenimini, Anadolu'da sürdürdü.

1971- Adıyaman Ortaokulu'nda öğrenci sergisine katıldı. İlk kişisel sergisini  ise, aynı yıl kaldıkları apartmanın merdiven boşluğunda açtı.  

1975-76 İ.D.G.S.A. Yüksek Resim Bölümü'ne girdi.

1976-77 Profesyonel olarak mizah dergilerinde karikatür çizmeye başladı.

1982- M.S.Ü.G.S.F. Resim Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.

Sanatçı İstanbul'da yaşıyor. Alp Tamer Ulukılıç' ın resimlerinin temeli, tabanı, yükseltisi figür. Her şey bu figürlerle uyumlu birlikteliğinin peşinde. Figür, mekan içinde yer almıyor, figürü kuşatan öznel bir mekan oluşuyor. Renk  ve formdaki atak tavrına karşın, Alp Tamer Ulukılıç' ın resimlerinde hüzün ve susku yoğunlaşır. Figürlerdeki kişi ya da tipler, geçmişin solgun fotoğraflarından bakıyorlar. Alp Tamer'in tüm resimlerinde yaşayan eski fotoğraflara bağlılığın ifadeciliği egemen. Kimi tanıdık, kimi de tanımadığı kişilerin solgun fotoğrafı. Geçmişe yolculuğun aracı olan fotoğraflar. Özdeşleşiveriyorlar o tanıdığı ve tanımadığı kişilerle. Giderek, oluşturduğu resimlerde izleyiciye bakan da kendisi oluyor. Sanki yaşamadığı bir zaman dilimine yol almak; giderek yalnız fotoğraflarda tanıdığı yitirdiklerine, tanımadıklarına  ulaşmak, resminin ereklerinden birini oluşturuyor.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    ALP TAMER ULUKILIÇ. Metinler: MEHMET ERGÜVEN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1996.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 31x24 cm, 223 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1957- Bitlis Mutki'de doğdu. 1962-68 Gaziantep'te başladığı öğrenimini Balıkesir'de tamamladı. 1968-71 Orta öğrenimini, Anadolu'da sürdürdü. 1971- Adıyaman Ortaokulu'nda öğrenci sergisine katıldı. İlk kişisel sergisini ise, aynı yıl kaldıkları apartmanın merdiven boşluğunda açtı. 1975-76 İ.D.G.S.A. Yüksek Resim Bölümü'ne girdi. 1976-77 Profesyonel olarak mizah dergilerinde karikatür çizmeye başladı. 1982- M.S.Ü.G.S.F. Resim Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. Sanatçı İstanbul'da yaşıyor. Alp Tamer Ulukılıç' ın resimlerinin temeli, tabanı, yükseltisi figür. Her şey bu figürlerle uyumlu birlikteliğinin peşinde. Figür, mekan içinde yer almıyor, figürü kuşatan öznel bir mekan oluşuyor. Renk ve formdaki atak tavrına karşın, Alp Tamer Ulukılıç' ın resimlerinde hüzün ve susku yoğunlaşır. Figürlerdeki kişi ya da tipler, geçmişin solgun fotoğraflarından bakıyorlar. Alp Tamer'in tüm resimlerinde yaşayan eski fotoğraflara bağlılığın ifadeciliği egemen. Kimi tanıdık, kimi de tanımadığı kişilerin solgun fotoğrafı. Geçmişe yolculuğun aracı olan fotoğraflar. Özdeşleşiveriyorlar o tanıdığı ve tanımadığı kişilerle. Giderek, oluşturduğu resimlerde izleyiciye bakan da kendisi oluyor. Sanki yaşamadığı bir zaman dilimine yol almak; giderek yalnız fotoğraflarda tanıdığı yitirdiklerine, tanımadıklarına ulaşmak, resminin ereklerinden birini oluşturuyor.

    TLSold
  • MEHMET AKSOY. Metinler: JALE NEJDET ERZEN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1996.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 247 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1967'de İ.D.G.S.A Heykel Bölümü'nden mezun oldu.1970'de kazandığı Devlet bursuyla Londra'da eğitim gördü.1977'de Berlin Yüksek Sanat Okulu Heykel Bölümü'nde çalışmalar yaptı.1978-81 yılları arasında İ.D.G.S.A Heykel Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    MEHMET AKSOY. Metinler: JALE NEJDET ERZEN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1996.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 247 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1967'de İ.D.G.S.A Heykel Bölümü'nden mezun oldu.1970'de kazandığı Devlet bursuyla Londra'da eğitim gördü.1977'de Berlin Yüksek Sanat Okulu Heykel Bölümü'nde çalışmalar yaptı.1978-81 yılları arasında İ.D.G.S.A Heykel Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

    TLSold
  • HABİP AYDOĞDU. Metinler: MURAT URAL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 287 sayfa, s/b ve renkli resimli. İstanbul  İlköğretmen Okulu (Resim Semineri) ve İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) Dekoratif Resim Bölümü'nde öğrenim gördü. çeşitli yarışmalarda ödüller kazanmıştır. Birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır. Halen Ankara'da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    HABİP AYDOĞDU. Metinler: MURAT URAL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 287 sayfa, s/b ve renkli resimli. İstanbul İlköğretmen Okulu (Resim Semineri) ve İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) Dekoratif Resim Bölümü'nde öğrenim gördü. çeşitli yarışmalarda ödüller kazanmıştır. Birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır. Halen Ankara'da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSold
  • ZAHİT BÜYÜKİŞLEYEN, Yerle gök arasında. Metinler: İNCİ ARAL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2000.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 247 sayfa, s/b ve renkli resimli. Adana'da doğdu. 1967'de Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nü bitirdi. 1976'da burslu olarak Almanya'ya gitti. Kassel Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim gördü. 1977,1983,1985, 1988'de ''Devlet Resim ve Heykel Sergileri'' nde başarı ödülleri, 1979, 1984, 1989'da ''DYO Resim Yarışması'' ödülleri, 1981'de ''Vakko Resim Yarışması'' 1.lik ödülü, ''Fransız Kültür Merkezi Duvar Resmi Yarışması'' 1.lik ödülü ve 1991'de ''Anadolu Sigorta Resim Yarışması'' başarı ödülünü aldı. 

“Çağdaş Türk resminde soyut dışavurumcu eğilimin temsilcilerinden biri olan Zahit Büyükişleyen (1946), çağdaşı birçok sanatçı gibi insana ve doğaya duyarlı işler yaptı. Sanat dilini, doğadan alınan organik formların düşünsel biçimlerle buluşması olarak tanımlayan sanatçı, 70’li yıllarda, kentsel dönüşüm ve çarpık kentleşmeyle birlikte gündeme gelen çevre sorunlarını ele aldı ve insanın çevreyi, çevrenin insanı değiştirme sürecini, çevre kirliliğini işledi. “Türkiye’de Köyden Kente Göç ve Çarpık Kentleşme-Gecekondu” konulu tezini İstanbul Devlet Güzel Akademisinde hazırlayan Büyükişleyen, yaşadığı kent Ankara üzerine yaptığı bir dizi resim çalışmasının yanı sıra Bir İç Anadolu Analizi, Bozkırda Bir Doğa Analizi, Savaş Çiçekleri, Geçmiş Zaman, İvriz’de Kar gibi yapıtlarında farklı konulara değindi.”

    Lot No: 113

    Lot: 113

    ZAHİT BÜYÜKİŞLEYEN, Yerle gök arasında. Metinler: İNCİ ARAL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2000.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 247 sayfa, s/b ve renkli resimli. Adana'da doğdu. 1967'de Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nü bitirdi. 1976'da burslu olarak Almanya'ya gitti. Kassel Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim gördü. 1977,1983,1985, 1988'de ''Devlet Resim ve Heykel Sergileri'' nde başarı ödülleri, 1979, 1984, 1989'da ''DYO Resim Yarışması'' ödülleri, 1981'de ''Vakko Resim Yarışması'' 1.lik ödülü, ''Fransız Kültür Merkezi Duvar Resmi Yarışması'' 1.lik ödülü ve 1991'de ''Anadolu Sigorta Resim Yarışması'' başarı ödülünü aldı. “Çağdaş Türk resminde soyut dışavurumcu eğilimin temsilcilerinden biri olan Zahit Büyükişleyen (1946), çağdaşı birçok sanatçı gibi insana ve doğaya duyarlı işler yaptı. Sanat dilini, doğadan alınan organik formların düşünsel biçimlerle buluşması olarak tanımlayan sanatçı, 70’li yıllarda, kentsel dönüşüm ve çarpık kentleşmeyle birlikte gündeme gelen çevre sorunlarını ele aldı ve insanın çevreyi, çevrenin insanı değiştirme sürecini, çevre kirliliğini işledi. “Türkiye’de Köyden Kente Göç ve Çarpık Kentleşme-Gecekondu” konulu tezini İstanbul Devlet Güzel Akademisinde hazırlayan Büyükişleyen, yaşadığı kent Ankara üzerine yaptığı bir dizi resim çalışmasının yanı sıra Bir İç Anadolu Analizi, Bozkırda Bir Doğa Analizi, Savaş Çiçekleri, Geçmiş Zaman, İvriz’de Kar gibi yapıtlarında farklı konulara değindi.”

    TLSold
  • UMUR TÜRKER. Metinler: MÜMTAZ SAĞLAM, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1997.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 215 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1945 yılında Umurbey’ de doğdu. 1965 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim bölümünden mezun oldu. Paris’te devlet bursuyla eğitimini sürdürdü. 1978 yılında Buca Eğitim Fakültesi’nde öğretim görevlisi oldu. Yurt dışında birçok kez araştırma ve incelemeye gitti. Birçok yurt içi ve yurt dışı sergiler açtı. 1984, 1987, 1988, 1990, 1991 yıllarında yedi önemli ödül alan sanatçı resimlerinde soya aktarmalarına, lekesel düzenlemelere ve katışıksız renk uyumuna özen gösterir.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    UMUR TÜRKER. Metinler: MÜMTAZ SAĞLAM, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1997.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 215 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1945 yılında Umurbey’ de doğdu. 1965 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim bölümünden mezun oldu. Paris’te devlet bursuyla eğitimini sürdürdü. 1978 yılında Buca Eğitim Fakültesi’nde öğretim görevlisi oldu. Yurt dışında birçok kez araştırma ve incelemeye gitti. Birçok yurt içi ve yurt dışı sergiler açtı. 1984, 1987, 1988, 1990, 1991 yıllarında yedi önemli ödül alan sanatçı resimlerinde soya aktarmalarına, lekesel düzenlemelere ve katışıksız renk uyumuna özen gösterir.

    TLSold
  • MUZAFFER AKYOL. Metinler: TÜRKKAYA ATAÖV, TALAT SAİT HALMAN, İSMAİL TUNALI, AYKUT KAZANCIGİL, ARSLAN MENGÜÇ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 431 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1968-1969 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim bölümüne girdi.

1973- 1974 öğretim yılında mezun oldu. Bugüne kadar Türkiye'de ve yurtdışında çok sayıda kişisel sergi açan ve karma sergilere katılan sanatçının üretiminin 16 yılına tanıklık eden Asmalımescit’teki atölyesini 2011 yılında müze-eve dönüştüren sanatçının eserleri çok sayıda özel koleksiyonda da yer almaktadır.

Muzaffer, köy kökenli-akademili bir ressamdır; onun resim serüveni, bu ikilemi kendisi için nasıl zenginleştirici bir senteze dönüştürdüğünün öyküsüdür. Çocukluğunda doğup büyüdüğü Karadeniz coğrafyasından, halkından, folklorundan etkilendiği gibi; Sabahattin Eyüboğlu’nun Azra Erhat ve Halikarnas Balıkçısı’yla birlikte oluşturduğu Anadolu hümanizmi düşüncesinden, Bedri Rahmi Eyüboğlu ekolünden de etkilenir.¹ 

Sanatçının 1960’lardan bu yana uzanan sanat serüvenine baktığımızda Anadolu insanının mitolojik hikâyeleri ile beslenen ve bu hikâyeleri günümüz sorunları ile eşleştiren bir yanı olduğunu görürüz. Tanrıçalar, dilek ağaçları, Şahmeran vs. hep tarihte yaşandığı gibi tuval üzerine aktarılmıştır ama baktığımızda sadece geçmiş zamana ait izleri değil, bugünden de bir şeyler görürüz. Kendine ait bir anlatım biçimiyle şekillenen tuvallerin içinde yer alan bu politik söylemin sanatsal durumun önüne geçmeden, anlatım içinde sınırlandırılarak belirlenmesi sanatçının ustalığının bir göstergesidir. Onun resimlerinde binlerce yıllık Anadolu tarihinin izlerini görürüz. Roma, Urartu, Sümer, Selçuk, Osmanlı vs. gibi bu topraklarda yaşayan insanların enerjilerinin yansıması ile karşılaşırız. Onun Knidos kralı ile bir aforizmada konuşması, Tanrıça Demeter ile bir güneş saatinin altında buluşup dertleşmesi, Yunus ile duygu alışverişinde bulunması bir oyun değildir. Sanatçının hissederek, duyumsayarak yaşadığı bir durumdur. O hep bize ait olan ya da bizim yakın çevremizde olan değerlerin izlerini sürerek var olmuş ve kendine özgü bir anlatım dili oluşturmuş bir sanatçıdır.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    MUZAFFER AKYOL. Metinler: TÜRKKAYA ATAÖV, TALAT SAİT HALMAN, İSMAİL TUNALI, AYKUT KAZANCIGİL, ARSLAN MENGÜÇ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 431 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1968-1969 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim bölümüne girdi. 1973- 1974 öğretim yılında mezun oldu. Bugüne kadar Türkiye'de ve yurtdışında çok sayıda kişisel sergi açan ve karma sergilere katılan sanatçının üretiminin 16 yılına tanıklık eden Asmalımescit’teki atölyesini 2011 yılında müze-eve dönüştüren sanatçının eserleri çok sayıda özel koleksiyonda da yer almaktadır. Muzaffer, köy kökenli-akademili bir ressamdır; onun resim serüveni, bu ikilemi kendisi için nasıl zenginleştirici bir senteze dönüştürdüğünün öyküsüdür. Çocukluğunda doğup büyüdüğü Karadeniz coğrafyasından, halkından, folklorundan etkilendiği gibi; Sabahattin Eyüboğlu’nun Azra Erhat ve Halikarnas Balıkçısı’yla birlikte oluşturduğu Anadolu hümanizmi düşüncesinden, Bedri Rahmi Eyüboğlu ekolünden de etkilenir.¹ Sanatçının 1960’lardan bu yana uzanan sanat serüvenine baktığımızda Anadolu insanının mitolojik hikâyeleri ile beslenen ve bu hikâyeleri günümüz sorunları ile eşleştiren bir yanı olduğunu görürüz. Tanrıçalar, dilek ağaçları, Şahmeran vs. hep tarihte yaşandığı gibi tuval üzerine aktarılmıştır ama baktığımızda sadece geçmiş zamana ait izleri değil, bugünden de bir şeyler görürüz. Kendine ait bir anlatım biçimiyle şekillenen tuvallerin içinde yer alan bu politik söylemin sanatsal durumun önüne geçmeden, anlatım içinde sınırlandırılarak belirlenmesi sanatçının ustalığının bir göstergesidir. Onun resimlerinde binlerce yıllık Anadolu tarihinin izlerini görürüz. Roma, Urartu, Sümer, Selçuk, Osmanlı vs. gibi bu topraklarda yaşayan insanların enerjilerinin yansıması ile karşılaşırız. Onun Knidos kralı ile bir aforizmada konuşması, Tanrıça Demeter ile bir güneş saatinin altında buluşup dertleşmesi, Yunus ile duygu alışverişinde bulunması bir oyun değildir. Sanatçının hissederek, duyumsayarak yaşadığı bir durumdur. O hep bize ait olan ya da bizim yakın çevremizde olan değerlerin izlerini sürerek var olmuş ve kendine özgü bir anlatım dili oluşturmuş bir sanatçıdır.

    TLSold
  • TURGUT ATALAY. Metinler: ARSLAN MENGÜÇ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2001.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 309, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Nazmi Ziya Güran, İbrahim Çallı ve Léopold Lévy atölyelerinde öğrenim gören Turgut Atalay, akademinin yüksek bölümüne de devam ederek 1946 yılında birincilikle mezun oldu. Yaklaşık dört yıl çeşitli okullarda resim öğretmeni olarak çalıştıktan sonra tiyatro ve opera dekoratörlüğü yapmaya başlayan ressam, uzun yıllar İstanbul Şehir Tiyatroları’nda görev yaptı.

1938-1949 yılları arasında yaptığı ilk dönem çalışmalarında İstanbul’un Haliç, Yedikule, Süleymaniye gibi tarihi semtlerinden çeşitli manzara resimleri yapan sanatçının bu eserleri konu, renk ve biçim anlayışı ile kompozisyon kurgusu açısından akademideki hocası Léopold Lévy’nin sanat anlayışına da yakındır. 1940 yılında Leopold Levy öncülüğünde kurulan Yeniler Grubu’na katılan ressam, toplumcu-gerçekçi kaygılarla resim yapmayı öneren bu grubun başta 19 Mayıs 1941 tarihli Liman Sergisi olmak üzere pek çok etkinliğine katılmıştır. 1960’ların başında satıhlar ile biçimlerin parçalanmasıyla oluşturup sınırlı renk seçimleri, biçim deformasyonları ve güçlü geometrik değerleri ile şekillendirdiği farklı bir anlayışa yönelmeye başlamış, köy yaşamı ve köylüler gibi yöresel konulara eğilmiştir. Son dönem çalışmalarında ise daha çok figür, peyzaj, natürmort, portre gibi klasik konuları işlemiştir. İçerikten ziyade resimsel değerlerin ön planda olduğu bu eserlerinde günlük yaşam sahneleri azalmış, daha renkçi bir anlayış ön plana çıkmıştır.

1946 yılında Edirne'de yaptığı bir resim, Paris'te UNESCO sponsorluğunda yapılan uluslararası sergiye kabul edilen ve 1964 yılında Akademi Sanat ödülünü alan Atalay’ın eserleri, İstanbul Devlet Resim Heykel Müzesi’nde, çeşitli sanat galerilerinde ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    TURGUT ATALAY. Metinler: ARSLAN MENGÜÇ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2001.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 309, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Nazmi Ziya Güran, İbrahim Çallı ve Léopold Lévy atölyelerinde öğrenim gören Turgut Atalay, akademinin yüksek bölümüne de devam ederek 1946 yılında birincilikle mezun oldu. Yaklaşık dört yıl çeşitli okullarda resim öğretmeni olarak çalıştıktan sonra tiyatro ve opera dekoratörlüğü yapmaya başlayan ressam, uzun yıllar İstanbul Şehir Tiyatroları’nda görev yaptı. 1938-1949 yılları arasında yaptığı ilk dönem çalışmalarında İstanbul’un Haliç, Yedikule, Süleymaniye gibi tarihi semtlerinden çeşitli manzara resimleri yapan sanatçının bu eserleri konu, renk ve biçim anlayışı ile kompozisyon kurgusu açısından akademideki hocası Léopold Lévy’nin sanat anlayışına da yakındır. 1940 yılında Leopold Levy öncülüğünde kurulan Yeniler Grubu’na katılan ressam, toplumcu-gerçekçi kaygılarla resim yapmayı öneren bu grubun başta 19 Mayıs 1941 tarihli Liman Sergisi olmak üzere pek çok etkinliğine katılmıştır. 1960’ların başında satıhlar ile biçimlerin parçalanmasıyla oluşturup sınırlı renk seçimleri, biçim deformasyonları ve güçlü geometrik değerleri ile şekillendirdiği farklı bir anlayışa yönelmeye başlamış, köy yaşamı ve köylüler gibi yöresel konulara eğilmiştir. Son dönem çalışmalarında ise daha çok figür, peyzaj, natürmort, portre gibi klasik konuları işlemiştir. İçerikten ziyade resimsel değerlerin ön planda olduğu bu eserlerinde günlük yaşam sahneleri azalmış, daha renkçi bir anlayış ön plana çıkmıştır. 1946 yılında Edirne'de yaptığı bir resim, Paris'te UNESCO sponsorluğunda yapılan uluslararası sergiye kabul edilen ve 1964 yılında Akademi Sanat ödülünü alan Atalay’ın eserleri, İstanbul Devlet Resim Heykel Müzesi’nde, çeşitli sanat galerilerinde ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    TLSold
  • NERİMAN OYMAN. Metinler: ARSLAN MENGÜÇ, ZEYNEP ALİYE, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2008.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 256, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. Neriman Oyman (d. 1965, İstanbul), Türk Ressam.

1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürmüş Türk ressam. 1992 yılından bu yana Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Kişisel sergileri ile yurtdışına 400'den fazla resim taşıdı, 30'dan fazla kişisel sergi düzenledi. Resmi yaşam biçimi olarak tanımlayan ressam, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapar. Düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmektedir.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    NERİMAN OYMAN. Metinler: ARSLAN MENGÜÇ, ZEYNEP ALİYE, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2008.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 256, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. Neriman Oyman (d. 1965, İstanbul), Türk Ressam. 1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürmüş Türk ressam. 1992 yılından bu yana Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Kişisel sergileri ile yurtdışına 400'den fazla resim taşıdı, 30'dan fazla kişisel sergi düzenledi. Resmi yaşam biçimi olarak tanımlayan ressam, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapar. Düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmektedir.

    TLSold
  • RAMİZ AYDIN. Metinler: ÜMİT GEZGİN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2004.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 159, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1961 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü‘nü bitirdi. 1982-2004 yılları arasında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü ile Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde sanat eğitimciliği ve Resim Ana Sanat Dalı Başkanlığı yaptı. 1987’de doçent, 1995 yılında profesör oldu. 40’ın üzerinde kişisel sergi açtı. 2004 yılında emekli oldu. Ramiz Aydın, gelenekten, Anadolu gerçekliğinden beslenen ve evrensele uzanan, yarı kübist tarzıyla, Türk resmi içinde hak ettiği yeri almıştır.. Onun resimleri her şeyden öte bir üslup resmidir de aynı zamanda.. sadece bu yönüyle bile kalıcı bir özelliği barındırır.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    RAMİZ AYDIN. Metinler: ÜMİT GEZGİN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2004.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 159, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1961 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü‘nü bitirdi. 1982-2004 yılları arasında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü ile Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde sanat eğitimciliği ve Resim Ana Sanat Dalı Başkanlığı yaptı. 1987’de doçent, 1995 yılında profesör oldu. 40’ın üzerinde kişisel sergi açtı. 2004 yılında emekli oldu. Ramiz Aydın, gelenekten, Anadolu gerçekliğinden beslenen ve evrensele uzanan, yarı kübist tarzıyla, Türk resmi içinde hak ettiği yeri almıştır.. Onun resimleri her şeyden öte bir üslup resmidir de aynı zamanda.. sadece bu yönüyle bile kalıcı bir özelliği barındırır.

    TLSold
  • GÜNGÖR TANER. Metinler: GÜNSELİ İNAL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1996.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 215, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1941 İstanbul'da doğdu
1968 İ.D.G.S.A. Nurullah Berk Atölyesi'nden mezun oldu
1971 Salzburg Yaz Akademisi, Corneille ile çalıştı

Bibliyografya;

Güngör Taner Soyutlamasında Ritmik Tempolar, Sezer Tansuğ
Güngör Taner ile Düşünlü Anlar, Atilla Tos, Sanat Çevresi, Haziran 1981
Bir Eleştiri, Ahmet Köksal, Milliyet Sanat Dergisi, Nisan 1981
Kile Sanat Galerisi'nde Gene Bir Usta Güngör Taner, Çağdaş Dergisi
Güngör Taner lle Görüşme (Söyleşi), Yeni Boyut Plastik Sanatlar Dergisi, 1983, Sayı 10
Doğa ve İnsan Dramının Müziği Tuvallerde, Ludmila Behramoğlu, 21 Ocak 1990, Günüş Gazetesi
Müzik ve Resim, Mustafa Akbay, Sokak Dergisi, Ocak-Şubat 1990, Sayı 4
Güngör Taner, (İmzasız) Rehber Galeri-Güzel Sanatlar Dergisi, Mart 1990, Sayı IV
Tuvalde Ritm ve Müzikalite, Anons, (İmzasız), Şubat 1992, Sayı II
"Resimlerim Heyecanla Fışkırır" Topaz Dergisi, Ocak-Şubat 1994, Sayı 9 (İmzasız)
Kontrasların Ressamı Güngör Taner, Muazzez Menemencioğlu, Finans Dünyası, Kasım 1994, Sayı 59
Aklın ve Duygunun Uyumu, Adnan Ahmet Hasan, Enka'dan Haberler Dergisi, Nisan 1995 Sayı 32
Resmim ölüme Isyan, Servet Onay Aşkın, Art Dekor, Mart 1996
Beş Ayrı Kişilik, Ahmet Köksal Milliyet Sanat 15 Mart 1996
Yerçekimsiz Resimler, Levent Karataş, Gösteri Dergisi, Nisan 1996
Ritmik Tempoların Dengesi, 11-17 Mart 1996, Barometre, Sayı 366
Dünyanın Binbir Rengi, Mehmet Esatoğlu, Evrensel Gazetesi, 1996
Renklerde Ritm ve Denge, Global, 4 Mart 1996
96 Aksanat Kültür Merkezinde Güngör Taner, Global, 4 Mart 1996
Sürekliliik Kazanan Bir Heyecan, Maison Française, Mart 1996 Boşluğun Soğuk Korkusu, Aslı Kayabal, Yeniyüzyıl, 12 Mart 1966
Modern Ötesi Soyut, Gülseli İnal, Yeniyüzyıl, 12 Mart 1996
Renklerin Romantik Heyecanı, Feriha Büyükünal, Yeniyüzyıl, 12 Mart 1996
Güngör Taner'in Devimsel Soyutları, Kıymet Giray, Siyah Beyaz Gazetesi, 19 Mart 1996
Resimde Ritm ve Müzikalite Üzerine, Sanat Çevresi, Mart 1996, Sayı 209
Güngör Taner'de Resimsel Dinamizmin Estetik Dereceleme İle Oran llişkileri, Özkan Eroğlu, Sanat Çevresi
Ressam Güngör Taner lle Bir Söyleşi, Muazzez Menemencioğlu, Sanat Çevresi
Güngör Taner'in Resimleri, Kıymet Giray, Yeni Sanat, Mayıs 1996, Sayı 21

    Lot No: 119

    Lot: 119

    GÜNGÖR TANER. Metinler: GÜNSELİ İNAL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1996.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 215, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1941 İstanbul'da doğdu 1968 İ.D.G.S.A. Nurullah Berk Atölyesi'nden mezun oldu 1971 Salzburg Yaz Akademisi, Corneille ile çalıştı Bibliyografya; Güngör Taner Soyutlamasında Ritmik Tempolar, Sezer Tansuğ Güngör Taner ile Düşünlü Anlar, Atilla Tos, Sanat Çevresi, Haziran 1981 Bir Eleştiri, Ahmet Köksal, Milliyet Sanat Dergisi, Nisan 1981 Kile Sanat Galerisi'nde Gene Bir Usta Güngör Taner, Çağdaş Dergisi Güngör Taner lle Görüşme (Söyleşi), Yeni Boyut Plastik Sanatlar Dergisi, 1983, Sayı 10 Doğa ve İnsan Dramının Müziği Tuvallerde, Ludmila Behramoğlu, 21 Ocak 1990, Günüş Gazetesi Müzik ve Resim, Mustafa Akbay, Sokak Dergisi, Ocak-Şubat 1990, Sayı 4 Güngör Taner, (İmzasız) Rehber Galeri-Güzel Sanatlar Dergisi, Mart 1990, Sayı IV Tuvalde Ritm ve Müzikalite, Anons, (İmzasız), Şubat 1992, Sayı II "Resimlerim Heyecanla Fışkırır" Topaz Dergisi, Ocak-Şubat 1994, Sayı 9 (İmzasız) Kontrasların Ressamı Güngör Taner, Muazzez Menemencioğlu, Finans Dünyası, Kasım 1994, Sayı 59 Aklın ve Duygunun Uyumu, Adnan Ahmet Hasan, Enka'dan Haberler Dergisi, Nisan 1995 Sayı 32 Resmim ölüme Isyan, Servet Onay Aşkın, Art Dekor, Mart 1996 Beş Ayrı Kişilik, Ahmet Köksal Milliyet Sanat 15 Mart 1996 Yerçekimsiz Resimler, Levent Karataş, Gösteri Dergisi, Nisan 1996 Ritmik Tempoların Dengesi, 11-17 Mart 1996, Barometre, Sayı 366 Dünyanın Binbir Rengi, Mehmet Esatoğlu, Evrensel Gazetesi, 1996 Renklerde Ritm ve Denge, Global, 4 Mart 1996 96 Aksanat Kültür Merkezinde Güngör Taner, Global, 4 Mart 1996 Sürekliliik Kazanan Bir Heyecan, Maison Française, Mart 1996 Boşluğun Soğuk Korkusu, Aslı Kayabal, Yeniyüzyıl, 12 Mart 1966 Modern Ötesi Soyut, Gülseli İnal, Yeniyüzyıl, 12 Mart 1996 Renklerin Romantik Heyecanı, Feriha Büyükünal, Yeniyüzyıl, 12 Mart 1996 Güngör Taner'in Devimsel Soyutları, Kıymet Giray, Siyah Beyaz Gazetesi, 19 Mart 1996 Resimde Ritm ve Müzikalite Üzerine, Sanat Çevresi, Mart 1996, Sayı 209 Güngör Taner'de Resimsel Dinamizmin Estetik Dereceleme İle Oran llişkileri, Özkan Eroğlu, Sanat Çevresi Ressam Güngör Taner lle Bir Söyleşi, Muazzez Menemencioğlu, Sanat Çevresi Güngör Taner'in Resimleri, Kıymet Giray, Yeni Sanat, Mayıs 1996, Sayı 21

    TLSold
  • HANEFİ YETER. Metinler: ÇETİN GÜZELHAN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 331, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. Hanefi Yeter 1947 yılında Bayburt’ta doğdu. 1967 yılında eğitimine Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun atölyesinde başladı ve bu eğitim sırasında Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun özel atölyesinde çalıştı. 1970 yılında Paris’te “Academie des Beaux-Arts”da sanat eğitimine katılmaya hak kazandı; bazı kişisel sebepler nedeniyle bu eğitimini tamamlayamadı ve İstanbul’a geri döndü. Eğitimini Akademi’de tamamladı ve 1972 yılında mezun oldu. 1973 yılında Devlet Bursu Sınavını geçti ve Berlin Güzel Sanatlar Akademisi’nde lisansüstü eğitimine başladı ve 1978 yılında mezun oldu. Doksanı aşkın kişisel sergisi oldu; Türkiye’de ve yurtdışında Viyana, Paris, Brüksel, Manchester ve Almanya’nın çeşitli şehirlerindeki çok sayıda karma sergiye katıldı. Doğu Almanya’da kişisel sergi açan ilk Türk asıllı sanatçı oldu. O sergide kataloğu özel izinlerle yayınlandı. Eserleri ulusal ve uluslararası müzelerde ve özel koleksiyonlarda görülebilir. Berlin’de 5 duvar resmi, 2 seramik cephe, 2 mozaik pano, 1 heykel ve Darmstadt şehrinde 3 duvar resmi bulunmaktadır. 2006 ve 1012 tarihleri arasında Mersin, Aydın, Denizli, Trabzon, Ankara, Bursa, Antalya, Tarsus ve Nevşehir’de yüze yakın heykel ve rölyef çalışmaları gerçekleştirmiştir. Şu anda Yeter çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    HANEFİ YETER. Metinler: ÇETİN GÜZELHAN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 331, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. Hanefi Yeter 1947 yılında Bayburt’ta doğdu. 1967 yılında eğitimine Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun atölyesinde başladı ve bu eğitim sırasında Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun özel atölyesinde çalıştı. 1970 yılında Paris’te “Academie des Beaux-Arts”da sanat eğitimine katılmaya hak kazandı; bazı kişisel sebepler nedeniyle bu eğitimini tamamlayamadı ve İstanbul’a geri döndü. Eğitimini Akademi’de tamamladı ve 1972 yılında mezun oldu. 1973 yılında Devlet Bursu Sınavını geçti ve Berlin Güzel Sanatlar Akademisi’nde lisansüstü eğitimine başladı ve 1978 yılında mezun oldu. Doksanı aşkın kişisel sergisi oldu; Türkiye’de ve yurtdışında Viyana, Paris, Brüksel, Manchester ve Almanya’nın çeşitli şehirlerindeki çok sayıda karma sergiye katıldı. Doğu Almanya’da kişisel sergi açan ilk Türk asıllı sanatçı oldu. O sergide kataloğu özel izinlerle yayınlandı. Eserleri ulusal ve uluslararası müzelerde ve özel koleksiyonlarda görülebilir. Berlin’de 5 duvar resmi, 2 seramik cephe, 2 mozaik pano, 1 heykel ve Darmstadt şehrinde 3 duvar resmi bulunmaktadır. 2006 ve 1012 tarihleri arasında Mersin, Aydın, Denizli, Trabzon, Ankara, Bursa, Antalya, Tarsus ve Nevşehir’de yüze yakın heykel ve rölyef çalışmaları gerçekleştirmiştir. Şu anda Yeter çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

    TLSold
  • KAHRAMAN (EKREM KAHRAMAN). EDİTÖR: NEVZAT METİN, [2 CİLT TAKIM], [CİLTLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 335+335, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1948 yılında Tarsus’ta dünyaya geldi.1971 yılında İstanbul Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli ortaöğretim kurumlarında öğretmenlik yaptı.1989 yılında öğretmenlikten ayrılarak sanatçı yaşamını tercih etti. Plastik sanatlar alanında teorik yazılar yazdı. Yazıları Sanat Çevresi, Türkiye’de Sanat, Genç Sanat, Çekirdek Sanat, CEY Sanat, rh+ Sanart ve Artist sanat dergilerinde yayımlandı.2007 yılında Sanatçının Atölyesi dergisini yayımlamaya başladı. Yayımlanmış dört şiir kitabının (Sessiz Bir Aşkı Dillendirmek, Rıhtım ve Ihlamur, Fısıltılar ve Çığlıklar, Aşk Olsun Hayat) yanında; “Aşk olsun Hayat” isimli bir toplu şiirler ile bir seçme şiirler kitabı yayımlandı. Ayrıca sanat ve sanatçılar üzerine deneme yazılarının yer aldığı bir kitabı bulunuyor. Yurtiçi ve yurtdışında 80’nin üzerinde kişisel sergi açtı; çok sayıda karma ve grup sergilerine katıldı, ulusal ve uluslararası fuarlarda yer aldı. 16 ödül kazandı. Sanatı hakkında birçok kitap katalog ve broşür yayımlandı. Sanatıyla ilgili iki belgesel film çekildi. Çok sayıda ulusal ve uluslararası koleksiyonlarda resimleri bulunuyor. İstanbul’da yaşıyor.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    KAHRAMAN (EKREM KAHRAMAN). EDİTÖR: NEVZAT METİN, [2 CİLT TAKIM], [CİLTLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 335+335, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1948 yılında Tarsus’ta dünyaya geldi.1971 yılında İstanbul Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli ortaöğretim kurumlarında öğretmenlik yaptı.1989 yılında öğretmenlikten ayrılarak sanatçı yaşamını tercih etti. Plastik sanatlar alanında teorik yazılar yazdı. Yazıları Sanat Çevresi, Türkiye’de Sanat, Genç Sanat, Çekirdek Sanat, CEY Sanat, rh+ Sanart ve Artist sanat dergilerinde yayımlandı.2007 yılında Sanatçının Atölyesi dergisini yayımlamaya başladı. Yayımlanmış dört şiir kitabının (Sessiz Bir Aşkı Dillendirmek, Rıhtım ve Ihlamur, Fısıltılar ve Çığlıklar, Aşk Olsun Hayat) yanında; “Aşk olsun Hayat” isimli bir toplu şiirler ile bir seçme şiirler kitabı yayımlandı. Ayrıca sanat ve sanatçılar üzerine deneme yazılarının yer aldığı bir kitabı bulunuyor. Yurtiçi ve yurtdışında 80’nin üzerinde kişisel sergi açtı; çok sayıda karma ve grup sergilerine katıldı, ulusal ve uluslararası fuarlarda yer aldı. 16 ödül kazandı. Sanatı hakkında birçok kitap katalog ve broşür yayımlandı. Sanatıyla ilgili iki belgesel film çekildi. Çok sayıda ulusal ve uluslararası koleksiyonlarda resimleri bulunuyor. İstanbul’da yaşıyor.

    TLSold
  • Bir yaprakta bütün dünya VEYSEL GÜNAY = VEYSEL GÜNAY a whole world in a leaf. Metinler: İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1997.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 331, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü 1969 yılında tamamlayan Günay, ardından 1970 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile resim dalında uzmanlık çalışması için Fransa’ya gitti. Fransa'da Paris École Nationale Supérieure des Beaux-Arts ve Louvre Müzesi'nde 1970 ve 1974 yılları arasında resim ve duvar resmi çalışmaları yaptı. 

Türkiye'ye döndükten sonra Gazi Eğitim Enstitüsü’nde 1974 yılından 1983 yılına kadar resim öğretmenliği yaptı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne 1983 yılında atandı. Üç yıl sonra resim dalında yardımcı doçent oldu ve ardından resim dalında üniversite doçenti unvanı aldı. 

Aynı bölümde 1995 ile 1999 yılları arasında profesörlük ve bölüm başkanlığı yaptı. 1999 yılında Beykent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi olarak Tekstil Tasarımı bölüm başkanlığı görevini yürüttü. Daha sonra aynı üniversitede resim bölümü başkanı ve Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı olarak görev yaptı.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Bir yaprakta bütün dünya VEYSEL GÜNAY = VEYSEL GÜNAY a whole world in a leaf. Metinler: İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1997.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 331, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü 1969 yılında tamamlayan Günay, ardından 1970 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile resim dalında uzmanlık çalışması için Fransa’ya gitti. Fransa'da Paris École Nationale Supérieure des Beaux-Arts ve Louvre Müzesi'nde 1970 ve 1974 yılları arasında resim ve duvar resmi çalışmaları yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra Gazi Eğitim Enstitüsü’nde 1974 yılından 1983 yılına kadar resim öğretmenliği yaptı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne 1983 yılında atandı. Üç yıl sonra resim dalında yardımcı doçent oldu ve ardından resim dalında üniversite doçenti unvanı aldı. Aynı bölümde 1995 ile 1999 yılları arasında profesörlük ve bölüm başkanlığı yaptı. 1999 yılında Beykent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi olarak Tekstil Tasarımı bölüm başkanlığı görevini yürüttü. Daha sonra aynı üniversitede resim bölümü başkanı ve Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı olarak görev yaptı.

    TLSold
  • RASİM KONYAR. Metinler: ÜMİT GEZGİN, [CİLTLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 324, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1951 İstanbul doğumlu Konyar, 1975 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Dekoratif Sanatlar Bölümü`nden mezun oldu. Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü`nde bir yıl ihtisas yaptı. 1976-1980 yılları arasında School of Visual Arts (New York Görsel Sanatlar Yüksek Okulu) ve San Diego State University, California`da Roy Paul Madsen`dan animasyon ve film eğitimi aldı. Mezuniyet Projesi olan kısa metrajlı filmiyle "En iyi Kamera Ödülü"nü kazandı. 1992`ye kadar Los Angeles`da yaşayan sanatçı, Türkiye`ye dönüşünden sonra çalışmalarını Şile`deki atölyesinde sürdürmektedir.

1973-1976 Ankara Sanat Tiyatrosu`nun sahnelediği bazı oyunların dekor ve kostümlerini gerçekleştirdi.
1986 "Vatan Yolu" adlı senaryosu Almanya`da ödül aldı.
1987-88 Bu senaryosundan yola çıkarak; aynı adlı uzun metrajlı filmin yönetmenliğini yaptı. "Vatan Yolu" adlı film; Hoff, Berlin, İstanbul, Chicago ve Cannes Film Festivalleri`nde gösterildi.
1989 "A Country Between Worlds" (Kıtalararasındaki Ülke) adlı Türkiye ve GAP Projesi üzerine iki ayrı belgesel çekti.
1989 California`da heykel ve resim çalışmaya başladı.
2002-2004 Şubat Yayıncılık tarafından TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) için hazırlanan Antalya ve İzmir prestij kitaplarının fotoğraf çekimlerini gerçekleştirdi.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    RASİM KONYAR. Metinler: ÜMİT GEZGİN, [CİLTLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 324, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1951 İstanbul doğumlu Konyar, 1975 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Dekoratif Sanatlar Bölümü`nden mezun oldu. Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü`nde bir yıl ihtisas yaptı. 1976-1980 yılları arasında School of Visual Arts (New York Görsel Sanatlar Yüksek Okulu) ve San Diego State University, California`da Roy Paul Madsen`dan animasyon ve film eğitimi aldı. Mezuniyet Projesi olan kısa metrajlı filmiyle "En iyi Kamera Ödülü"nü kazandı. 1992`ye kadar Los Angeles`da yaşayan sanatçı, Türkiye`ye dönüşünden sonra çalışmalarını Şile`deki atölyesinde sürdürmektedir. 1973-1976 Ankara Sanat Tiyatrosu`nun sahnelediği bazı oyunların dekor ve kostümlerini gerçekleştirdi. 1986 "Vatan Yolu" adlı senaryosu Almanya`da ödül aldı. 1987-88 Bu senaryosundan yola çıkarak; aynı adlı uzun metrajlı filmin yönetmenliğini yaptı. "Vatan Yolu" adlı film; Hoff, Berlin, İstanbul, Chicago ve Cannes Film Festivalleri`nde gösterildi. 1989 "A Country Between Worlds" (Kıtalararasındaki Ülke) adlı Türkiye ve GAP Projesi üzerine iki ayrı belgesel çekti. 1989 California`da heykel ve resim çalışmaya başladı. 2002-2004 Şubat Yayıncılık tarafından TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) için hazırlanan Antalya ve İzmir prestij kitaplarının fotoğraf çekimlerini gerçekleştirdi.

    TLSold
  • AHMET YEŞİL. Metinler: MEHMET ERGÜVEN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2000.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 226, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1954 yılında Mersin’de doğan Ahmet Yeşil, Mersin’de yaşıyor ve çalışıyor.

1973 – 1985 Ressam Nuri Abaç, İlhan Çevik ve Ernür Tüzün’den resim eğitimi aldı.

2015 – Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü. 

Türkiye’de birçok özel koleksiyonda yapıtları yer alan sanatçının, Almanya, Amerika, Kanada, Hollanda, İngiltere başta olmak üzere önemli yabancı koleksiyonlarda da eserleri bulunmaktadır. Ahmet Yeşil, Unicef Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir; şimdiye kadar 105 kişisel sergi açtı, 297 karma ve yarışma sergisine katıldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda 24 ödül aldı.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    AHMET YEŞİL. Metinler: MEHMET ERGÜVEN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2000.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 226, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1954 yılında Mersin’de doğan Ahmet Yeşil, Mersin’de yaşıyor ve çalışıyor. 1973 – 1985 Ressam Nuri Abaç, İlhan Çevik ve Ernür Tüzün’den resim eğitimi aldı. 2015 – Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü. Türkiye’de birçok özel koleksiyonda yapıtları yer alan sanatçının, Almanya, Amerika, Kanada, Hollanda, İngiltere başta olmak üzere önemli yabancı koleksiyonlarda da eserleri bulunmaktadır. Ahmet Yeşil, Unicef Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir; şimdiye kadar 105 kişisel sergi açtı, 297 karma ve yarışma sergisine katıldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda 24 ödül aldı.

    TLSold
  • FUNDA İYCE TUNCEL. Metinler: ÜMİT GEZGİN, EKREM KAHRAMAN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2008.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 246, [2] sayfa, renkli resimli. 1968 yılında Ankara`da doğdu. Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Resim İş Bölümü`nde öğrenim gördü.

1992-1995 yılları arasında Atatürk Kültür Merkezi`nde sanat danışmanlığı yaptı.

Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği (UPSD), Akdeniz Kadın Sanatçılar Birliği (Pan-Mediterranean Women Artists Network (FAM) ile Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) üyesi olan sanatçı; 1998-2002 yılları arasında BRHD`nin Genel Sekreterlik görevini yürüttü.

Çağdaş Sanatlar Vakfının (ÇAĞSAV) kurucu üyesi oldu.

Uluslararası Kinidos Kültür Sanat Akademisi (UKKSA) kurucu üyesi oldu.UKKSA’nın sergi ve workshoplarına katıldı.

Bugüne kadar 49 kişisel sergi gerçekleştirdi.

Sanatını ve eserlerini konu alan ilk kitabı 2008 yılında sanat eleştirmeni Ümit Gezgin ve ressam/yazar Ekrem Kahraman tarafından kaleme alındı ve Bilim Sanat Galerisi tarafından yayınlandı. 

İkinci kitabı “Göç İmgeleri” sanat eleştirmeni Ümit Gezgin tarafından yazıldı ve 2013 yılında basıldı.

Eserleri, kişisel ve kurumsal koleksiyonlarda bulunmakta, yurt içinde ve dışında çeşitli bienal ve fuarlarda sergilenmektedir.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    FUNDA İYCE TUNCEL. Metinler: ÜMİT GEZGİN, EKREM KAHRAMAN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2008.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 246, [2] sayfa, renkli resimli. 1968 yılında Ankara`da doğdu. Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Resim İş Bölümü`nde öğrenim gördü. 1992-1995 yılları arasında Atatürk Kültür Merkezi`nde sanat danışmanlığı yaptı. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği (UPSD), Akdeniz Kadın Sanatçılar Birliği (Pan-Mediterranean Women Artists Network (FAM) ile Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) üyesi olan sanatçı; 1998-2002 yılları arasında BRHD`nin Genel Sekreterlik görevini yürüttü. Çağdaş Sanatlar Vakfının (ÇAĞSAV) kurucu üyesi oldu. Uluslararası Kinidos Kültür Sanat Akademisi (UKKSA) kurucu üyesi oldu.UKKSA’nın sergi ve workshoplarına katıldı. Bugüne kadar 49 kişisel sergi gerçekleştirdi. Sanatını ve eserlerini konu alan ilk kitabı 2008 yılında sanat eleştirmeni Ümit Gezgin ve ressam/yazar Ekrem Kahraman tarafından kaleme alındı ve Bilim Sanat Galerisi tarafından yayınlandı. İkinci kitabı “Göç İmgeleri” sanat eleştirmeni Ümit Gezgin tarafından yazıldı ve 2013 yılında basıldı. Eserleri, kişisel ve kurumsal koleksiyonlarda bulunmakta, yurt içinde ve dışında çeşitli bienal ve fuarlarda sergilenmektedir.

    TLSold
  • TÜLAY TURA BÖRTECENE. Metinler: AHMET AKSOY, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2000.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 251, [1] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1936 yılında doğdu. 1955-1959 yılları arasında, İDGSA Resim Bölümünde, Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Atölyelerinde öğrenim gördü. Daha sonra Amerika’ya giderek Wisconsin Üniversitesi'nde (Madison), resim ve seramik dallarında master çalışması yaptı. 

İlk kişisel sergisini 1959’da, İstanbul’da (Amerikan Haberler Merkezi) açtı. Amerika, Fransa, İtalya’da karma sergilere katıldı. 1966’da İran (Tahran) bienaline katıldı. 

Düş ve bilinçaltında tortulaşmış imgeleri, renklerin yoğun etkileriyle dışa vurmayı amaçlayan bir teknik düzeyinde yansıttığı resimlerinde, “nebula” halindeki renk tonları, birbiri içinde eriyip dağılır. İlk dönem çalışmalarında “yüzler”, anlamı iletmekte bir ara-form olduğu halde, daha sonraki soyut resimlerinde bu ara-form ortadan kalkar, doğrudan doğruya renksel form, resmin ağırlıklı işlevini üstlenir. Soyut dışavurum, bağımsız bir teknik düzeyine yükselir.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    TÜLAY TURA BÖRTECENE. Metinler: AHMET AKSOY, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2000.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 251, [1] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1936 yılında doğdu. 1955-1959 yılları arasında, İDGSA Resim Bölümünde, Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Atölyelerinde öğrenim gördü. Daha sonra Amerika’ya giderek Wisconsin Üniversitesi'nde (Madison), resim ve seramik dallarında master çalışması yaptı. İlk kişisel sergisini 1959’da, İstanbul’da (Amerikan Haberler Merkezi) açtı. Amerika, Fransa, İtalya’da karma sergilere katıldı. 1966’da İran (Tahran) bienaline katıldı. Düş ve bilinçaltında tortulaşmış imgeleri, renklerin yoğun etkileriyle dışa vurmayı amaçlayan bir teknik düzeyinde yansıttığı resimlerinde, “nebula” halindeki renk tonları, birbiri içinde eriyip dağılır. İlk dönem çalışmalarında “yüzler”, anlamı iletmekte bir ara-form olduğu halde, daha sonraki soyut resimlerinde bu ara-form ortadan kalkar, doğrudan doğruya renksel form, resmin ağırlıklı işlevini üstlenir. Soyut dışavurum, bağımsız bir teknik düzeyine yükselir.

    TLSold
  • TÜLAY TURA BÖRTECENE, kaos ve oluşum II, TÜLAY TURA BÖRTECENE için yazılar ve konuşmalar . Fotoğraflar: NECDET KAYGIN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2003.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 198, [1] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1936 yılında doğdu. 1955-1959 yılları arasında, İDGSA Resim Bölümünde, Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Atölyelerinde öğrenim gördü. Daha sonra Amerika’ya giderek Wisconsin Üniversitesi'nde (Madison), resim ve seramik dallarında master çalışması yaptı. 

İlk kişisel sergisini 1959’da, İstanbul’da (Amerikan Haberler Merkezi) açtı. Amerika, Fransa, İtalya’da karma sergilere katıldı. 1966’da İran (Tahran) bienaline katıldı. 

Düş ve bilinçaltında tortulaşmış imgeleri, renklerin yoğun etkileriyle dışa vurmayı amaçlayan bir teknik düzeyinde yansıttığı resimlerinde, “nebula” halindeki renk tonları, birbiri içinde eriyip dağılır. İlk dönem çalışmalarında “yüzler”, anlamı iletmekte bir ara-form olduğu halde, daha sonraki soyut resimlerinde bu ara-form ortadan kalkar, doğrudan doğruya renksel form, resmin ağırlıklı işlevini üstlenir. Soyut dışavurum, bağımsız bir teknik düzeyine yükselir.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    TÜLAY TURA BÖRTECENE, kaos ve oluşum II, TÜLAY TURA BÖRTECENE için yazılar ve konuşmalar . Fotoğraflar: NECDET KAYGIN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2003.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 198, [1] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1936 yılında doğdu. 1955-1959 yılları arasında, İDGSA Resim Bölümünde, Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Atölyelerinde öğrenim gördü. Daha sonra Amerika’ya giderek Wisconsin Üniversitesi'nde (Madison), resim ve seramik dallarında master çalışması yaptı. İlk kişisel sergisini 1959’da, İstanbul’da (Amerikan Haberler Merkezi) açtı. Amerika, Fransa, İtalya’da karma sergilere katıldı. 1966’da İran (Tahran) bienaline katıldı. Düş ve bilinçaltında tortulaşmış imgeleri, renklerin yoğun etkileriyle dışa vurmayı amaçlayan bir teknik düzeyinde yansıttığı resimlerinde, “nebula” halindeki renk tonları, birbiri içinde eriyip dağılır. İlk dönem çalışmalarında “yüzler”, anlamı iletmekte bir ara-form olduğu halde, daha sonraki soyut resimlerinde bu ara-form ortadan kalkar, doğrudan doğruya renksel form, resmin ağırlıklı işlevini üstlenir. Soyut dışavurum, bağımsız bir teknik düzeyine yükselir.

    TLSold
  • ERCAN AKÇETİN. Metinler: ÜMİT GEZGİN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2004.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 127, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1956 yılında Balıkesir’ de doğdu. Babasının mesleği nedeniyle eğitimini;Türkiye’ nin çeşitli il ve ilçelerinde tamamladı. 1977 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ ne girdi. 1980-81 yılları arasında Almanya/ Berlin’ de; müzelerde, sanat galerilerinde resim sanatı üzerinde araştırma ve incelemeler yaptı.

1984 yılında Mimar Sinan Üniversitesi; Yüksek Resim Bölümü Özdemir Altan Atölyesi’ nden mezun oldu.

1990 yılında ilk kişisel sergisini Yapı ve Kredi Bankası Sanat Galerisi’ nde açan Akçetin; daha sonra birçok kişisel sergilerde eserlerini sanatseverlere sunmuştur. Karma sergiler ve sanat fuarlarına katılan sanatçının başta Almanya olmak üzere yurtdışında ve yurtiçinde; özel koleksiyonlarda, sanat galerilerinde eserleri bulunmaktadır.

2004 yılında; Ercan Akçetin’ in sanat ve yaşamını konu alan kitap, Bilim Sanat Galerisi tarafından Türk Ressamları kapsamında yayınlanmıştır.

Çalışmalarını; İstanbul/ Kadıköy’ deki atölyesinde sürdürmektedir.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    ERCAN AKÇETİN. Metinler: ÜMİT GEZGİN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2004.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 127, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1956 yılında Balıkesir’ de doğdu. Babasının mesleği nedeniyle eğitimini;Türkiye’ nin çeşitli il ve ilçelerinde tamamladı. 1977 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ ne girdi. 1980-81 yılları arasında Almanya/ Berlin’ de; müzelerde, sanat galerilerinde resim sanatı üzerinde araştırma ve incelemeler yaptı. 1984 yılında Mimar Sinan Üniversitesi; Yüksek Resim Bölümü Özdemir Altan Atölyesi’ nden mezun oldu. 1990 yılında ilk kişisel sergisini Yapı ve Kredi Bankası Sanat Galerisi’ nde açan Akçetin; daha sonra birçok kişisel sergilerde eserlerini sanatseverlere sunmuştur. Karma sergiler ve sanat fuarlarına katılan sanatçının başta Almanya olmak üzere yurtdışında ve yurtiçinde; özel koleksiyonlarda, sanat galerilerinde eserleri bulunmaktadır. 2004 yılında; Ercan Akçetin’ in sanat ve yaşamını konu alan kitap, Bilim Sanat Galerisi tarafından Türk Ressamları kapsamında yayınlanmıştır. Çalışmalarını; İstanbul/ Kadıköy’ deki atölyesinde sürdürmektedir.

    TLSold
  • AYDEMİR ATALAY. Metinler: ÜMİT GEZGİN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2005.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 290, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1946-1950 Mersinde ilköğrenimini tamamlayan Aydemir Atalay 1950 yılında Adana Düziçi Köy Enstitüsüne girdi. 1957 yılında buradan mezun olarak 1963 yılına kadar Kayseri’ de İlkokul öğretmenliği ve müdürlüğü yaptı. 1963-1966 yılları asarında Gazi Eğitim Enstitüsü’ nden mezun olarak 1970 yılına kadar Tunceli Öğretmen Okulu’ nda sırasıyla resim-iş öğretmenliği, şeflik, müdür başyardımcılığı ve müdürlük yaptı. Buradan İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü’ ne resim-iş öğretmeni ve müdür yardımcısı olarak atanan Atalay, 1981 yılına kadar görevine devam etti. Daha sonra Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi olan kurumda resim dersi öğretim üyesi olarak görev yaparken ekonomik nedenlerle ve kendi isteğiyle 1981 yılında istifa etti. 2000 yılına kadar sosyal ve ticari aktivitelerde bulundu. Ülkesine 30 derslikli bir ilkokul ve tekstil boyama fabrikası kazandırdı. Bir süre ara verdiği sanat çalışmalarına İstanbul ve Bodrum’ daki atölyelerinde devam ederek  tanınan sanatçılar arasına katıldı. Yurtiçi ve yurtdışı özel koleksiyonlarda ve çeşitli müzelerde halen eserleri sergilenmektedir.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    AYDEMİR ATALAY. Metinler: ÜMİT GEZGİN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2005.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 290, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1946-1950 Mersinde ilköğrenimini tamamlayan Aydemir Atalay 1950 yılında Adana Düziçi Köy Enstitüsüne girdi. 1957 yılında buradan mezun olarak 1963 yılına kadar Kayseri’ de İlkokul öğretmenliği ve müdürlüğü yaptı. 1963-1966 yılları asarında Gazi Eğitim Enstitüsü’ nden mezun olarak 1970 yılına kadar Tunceli Öğretmen Okulu’ nda sırasıyla resim-iş öğretmenliği, şeflik, müdür başyardımcılığı ve müdürlük yaptı. Buradan İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü’ ne resim-iş öğretmeni ve müdür yardımcısı olarak atanan Atalay, 1981 yılına kadar görevine devam etti. Daha sonra Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi olan kurumda resim dersi öğretim üyesi olarak görev yaparken ekonomik nedenlerle ve kendi isteğiyle 1981 yılında istifa etti. 2000 yılına kadar sosyal ve ticari aktivitelerde bulundu. Ülkesine 30 derslikli bir ilkokul ve tekstil boyama fabrikası kazandırdı. Bir süre ara verdiği sanat çalışmalarına İstanbul ve Bodrum’ daki atölyelerinde devam ederek tanınan sanatçılar arasına katıldı. Yurtiçi ve yurtdışı özel koleksiyonlarda ve çeşitli müzelerde halen eserleri sergilenmektedir.

    TLSold
  • VOLKAN COŞKUN. Grafik tasarım: AHMET TÜRKÖZ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2008.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 264, [4] sayfa, renkli resimli. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Sanatçı, 21 kişisel sergi gerçekleştirdi ve yaklaşık 50 karma sergiye katıldı.

Yaşamını resim yaparak Bodrum'da sürdüren sanatçı, 1999'da Türkiye Jokey Kulübü Resim Yarışması'nda Başarı Ödülü aldı.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    VOLKAN COŞKUN. Grafik tasarım: AHMET TÜRKÖZ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2008.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 264, [4] sayfa, renkli resimli. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Sanatçı, 21 kişisel sergi gerçekleştirdi ve yaklaşık 50 karma sergiye katıldı. Yaşamını resim yaparak Bodrum'da sürdüren sanatçı, 1999'da Türkiye Jokey Kulübü Resim Yarışması'nda Başarı Ödülü aldı.

    TLSold
  • Türk plastik sanatları = Turkish plastic arts, Yayına hazırlayanlar: İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU & TURGAY KANTÜRK, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1998.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Şömizin ön kapak alt kısmı hâliyle. 5000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 477, [4] sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Türk plastik sanatları = Turkish plastic arts, Yayına hazırlayanlar: İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU & TURGAY KANTÜRK, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1998.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Şömizin ön kapak alt kısmı hâliyle. 5000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 477, [4] sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • YALÇIN KARAYAĞIZ. Metinler: AYDIN AYAN, Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında. 1500 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 136 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1978 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Resim bölümüne girdi. 1981 yılında Fransa'ya giderek Sorbonne Üniversitesi’nde dil kurslarına devam etti. 1982 yılında Paris'te, École des Beaux-Arts'in sınavlarını kazandı. 1983 yılında Türkiye'ye döndü. Yüksek lisans ve Sanatta yeterliliğini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde tamamladı. Profesör Karayağız, 2010'dan 2019'a kadar MSGSÜ'de rektörlük yaptı.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    YALÇIN KARAYAĞIZ. Metinler: AYDIN AYAN, Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında. 1500 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 136 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1978 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Resim bölümüne girdi. 1981 yılında Fransa'ya giderek Sorbonne Üniversitesi’nde dil kurslarına devam etti. 1982 yılında Paris'te, École des Beaux-Arts'in sınavlarını kazandı. 1983 yılında Türkiye'ye döndü. Yüksek lisans ve Sanatta yeterliliğini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde tamamladı. Profesör Karayağız, 2010'dan 2019'a kadar MSGSÜ'de rektörlük yaptı.

    TLSold
  • ADİL SALİH. Metinler: EKREM KAHRAMAN, GÜLDAL KIZILDEMİR, CENK KOYUNCU, Bilim Sanat Galerisi, İst., 2001.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında. 1500 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 154, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1964'te Trabzon'da doğdu. İlk kişisel sergisini 1981'de lise öğrencisiyken Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtı. Köln Devlet Akademisi'nde konuk olarak çalışmalar yürüttü. Avrupa'nın birçok müzesinde araştırma ve incelemelerde bulundu.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    ADİL SALİH. Metinler: EKREM KAHRAMAN, GÜLDAL KIZILDEMİR, CENK KOYUNCU, Bilim Sanat Galerisi, İst., 2001.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında. 1500 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 154, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1964'te Trabzon'da doğdu. İlk kişisel sergisini 1981'de lise öğrencisiyken Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtı. Köln Devlet Akademisi'nde konuk olarak çalışmalar yürüttü. Avrupa'nın birçok müzesinde araştırma ve incelemelerde bulundu.

    TLSold
  • RESUL AYTEMÜR, yeşiller, kırmızılar, sarılar, maviler, renk, renk, renk ve duyarlılıklar. Metinler: ABDÜLKADİR GÜNYAZ, [RESUL AYTEMÜR'DEN İTHAFLI İMZALI], Ege Basım, İst., 1995.-Yeni Gibi. Ressam'dan "Sevgili Ülgen ailesine en iyi dileklerimle… Başarılar" ithafıyla imzalı. Yayıncısının özgün karton kapağında. 1500 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 232 sayfa, s/b ve renkli resimli. Resul Aytemür, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü, Neşet Günal Atölyesi’nden 1978 yılında mezun oldu. Aytemür  resimlerinin konularını neredeyse tamamen İstanbul’un güncel yaşamından alır. Sanatçı parklar, çöplükler, semt pazarları, otobüs durakları gibi kentin, sıradan yapısını ele aldığı kadar polis ve göstericilerin karşı karşıya geldiği yürüyüşler, gece klupleri, genelevler ve fahişeleler gibi sıradışı olay ve yaşamları da inceler. Her durumda Aytemür’ün resimlerinde canlılık, cümbüş ve kargaşa göze çarpar; karakterlerin yaşama çabaları, kaygıları ve dramları ön plandadır. Aytemür’ün konularını ele alış biçimi O’nun Sarı, kırmızı, yeşillere geniş yer verdiği ve parlak tonlarda kullandığı renk anlayışıyla birlikte kendine has oldukça vurgulu bir anlatıma dönüşür.

Sanatçı Beyoğlu'ndaki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

​

    Lot No: 134

    Lot: 134

    RESUL AYTEMÜR, yeşiller, kırmızılar, sarılar, maviler, renk, renk, renk ve duyarlılıklar. Metinler: ABDÜLKADİR GÜNYAZ, [RESUL AYTEMÜR'DEN İTHAFLI İMZALI], Ege Basım, İst., 1995.-Yeni Gibi. Ressam'dan "Sevgili Ülgen ailesine en iyi dileklerimle… Başarılar" ithafıyla imzalı. Yayıncısının özgün karton kapağında. 1500 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 232 sayfa, s/b ve renkli resimli. Resul Aytemür, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü, Neşet Günal Atölyesi’nden 1978 yılında mezun oldu. Aytemür resimlerinin konularını neredeyse tamamen İstanbul’un güncel yaşamından alır. Sanatçı parklar, çöplükler, semt pazarları, otobüs durakları gibi kentin, sıradan yapısını ele aldığı kadar polis ve göstericilerin karşı karşıya geldiği yürüyüşler, gece klupleri, genelevler ve fahişeleler gibi sıradışı olay ve yaşamları da inceler. Her durumda Aytemür’ün resimlerinde canlılık, cümbüş ve kargaşa göze çarpar; karakterlerin yaşama çabaları, kaygıları ve dramları ön plandadır. Aytemür’ün konularını ele alış biçimi O’nun Sarı, kırmızı, yeşillere geniş yer verdiği ve parlak tonlarda kullandığı renk anlayışıyla birlikte kendine has oldukça vurgulu bir anlatıma dönüşür. Sanatçı Beyoğlu'ndaki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. ​

    TLSold
  • ÇAĞATAY ODABAŞ. Metinler: ÖZKAN EROĞLU, A Sanat Art Gallery Yayınları, İst., 2004.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında. 1100 adet basılmıştır. Ön kapakta lokal darbe izleri var. Metin ve görsel kısımlar çok temiz durumda. 29x23 cm, 175, [1] sayfa, s/b ve renkli resimli. Çağatay Odabaş 1980 yılında İstanbul’da doğdu. 1995-1998 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Serigrafi Bölümü’nde, Serigrafi, Gravür, Linol Baskı, Fotoğraf, Grafik ve boya kimyası eğitimi aldı. 1998-2002 yılları arasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde eğitim gördü. Avusturya ve Viyana’da sanatsal araştırmalarda bulundu. Sanatçı renklerin ön planda yer aldığı deforme olmuş figürler ve bu figürlerin bulundukları bilinmeyen mekanlardan oluşan özgün figür kompozisyonları ile tanınmaktadır. Çarpıcı renk ve kalın güçlü kontürler ile deforme ettiği figürlerde kimi zaman sinematografik anlatımlar ve göndermeler kullanmaktadır. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    ÇAĞATAY ODABAŞ. Metinler: ÖZKAN EROĞLU, A Sanat Art Gallery Yayınları, İst., 2004.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında. 1100 adet basılmıştır. Ön kapakta lokal darbe izleri var. Metin ve görsel kısımlar çok temiz durumda. 29x23 cm, 175, [1] sayfa, s/b ve renkli resimli. Çağatay Odabaş 1980 yılında İstanbul’da doğdu. 1995-1998 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Serigrafi Bölümü’nde, Serigrafi, Gravür, Linol Baskı, Fotoğraf, Grafik ve boya kimyası eğitimi aldı. 1998-2002 yılları arasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde eğitim gördü. Avusturya ve Viyana’da sanatsal araştırmalarda bulundu. Sanatçı renklerin ön planda yer aldığı deforme olmuş figürler ve bu figürlerin bulundukları bilinmeyen mekanlardan oluşan özgün figür kompozisyonları ile tanınmaktadır. Çarpıcı renk ve kalın güçlü kontürler ile deforme ettiği figürlerde kimi zaman sinematografik anlatımlar ve göndermeler kullanmaktadır. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

    TLSold
  • Meram Kitabı: Mevlâna, Konevî, Meram -Editörler:DİLAVER GÜRER, BEKİR ŞAHAN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], MEBKAM, Konya, 2015.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Metin ve görsel kısımlar çok temiz durumda. 28x20 cm, 270, [1] sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Meram Kitabı: Mevlâna, Konevî, Meram -Editörler:DİLAVER GÜRER, BEKİR ŞAHAN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], MEBKAM, Konya, 2015.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Metin ve görsel kısımlar çok temiz durumda. 28x20 cm, 270, [1] sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Büyük Kur'an tefsiri (Hulasat'ül - tefasir) [16 CİLT TAKIM - CİLTLİ], ALİ ARSLAN, Arslan Yayınları, İst., 1984.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şık cildinde. Metin sırtlarında lekeler var. Metin kısmı çok temiz durumda. 26x17 cm, 9721 sayfa.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Büyük Kur'an tefsiri (Hulasat'ül - tefasir) [16 CİLT TAKIM - CİLTLİ], ALİ ARSLAN, Arslan Yayınları, İst., 1984.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şık cildinde. Metin sırtlarında lekeler var. Metin kısmı çok temiz durumda. 26x17 cm, 9721 sayfa.

    TLSold
  • T.B.M.M. gizli celse zabıtları, Cilt 1: 24 nisan 1336 (1920) - 21 Şubat 1336 (1921), Cilt 2: 17 mart 1337 (1921) - 25 şubat 1337 (1922), Cilt 3: 6 mart 138 (1922) - 27 şubat 1338 (1922), Cilt 4: 2 mart 1339 (1923) - 25 teşrinievvel 1934. MÜRŞİT BALABANLILAR. [4 CİLT KUTULU TAKIM] [CİLTLİ], Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 1999.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şık bez cildinde ve kutusunda. Metin kısmı çok temiz durumda. 28x22 cm, 457, 894, 1301, 595 sayfa.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    T.B.M.M. gizli celse zabıtları, Cilt 1: 24 nisan 1336 (1920) - 21 Şubat 1336 (1921), Cilt 2: 17 mart 1337 (1921) - 25 şubat 1337 (1922), Cilt 3: 6 mart 138 (1922) - 27 şubat 1338 (1922), Cilt 4: 2 mart 1339 (1923) - 25 teşrinievvel 1934. MÜRŞİT BALABANLILAR. [4 CİLT KUTULU TAKIM] [CİLTLİ], Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 1999.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şık bez cildinde ve kutusunda. Metin kısmı çok temiz durumda. 28x22 cm, 457, 894, 1301, 595 sayfa.

    TLSold
  • Durgun don. MİHAİL ŞOLOHOV, [4 CİLT KUTULU TAKIM], Yordam Kitap, İst., 2021.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapaklarında ve kutusunda. Metin kısmı çok temiz durumda. 21x14 cm, 1696 sayfa. Durgun Don, edebî dehası Tolstoy ile kıyaslanan Nobel Ödüllü yazar Mihail Şolohov’un başyapıtı; Ekim Devrimi ve Sovyetler’de İç Savaş gibi önemli tarihsel olayları hikâye eden bir epik roman.

Şolohov, devrim öncesi ve sonrasındaki Rus yaşamını, özellikle de feodal değerlere ve Çar’a bağlılığını sürdüren Kazakları betimlerken anlatısını tarihsel belgeler üzerine kurmakla kalmayıp birey ve toplum ilişkilerini de yoğun bir dikkatle irdeliyor. Karşı safta olanlara yapay olarak yaratılmış bir düşmanlık besleyen Kazaklar, aslında değişen bir dünyanın içinde yaşadıklarının da ayrımındalar. 

Durgun Don’un ana kahramanı Gregor Melehov bilincinde iki temel eğilimi yan yana ve çatışma halinde barındırıyor. Bunlardan biri, köylü yaşamına, çalışmaya, doğaya, bilhassa durgun Don ırmağına duyduğu derin sevgi ile bağımsızlık tutkusu; diğeriyse, haklarını almak için başkaldıran milyonlarca köylüden biri olduğuna dair bilince çıkarmakta zorlandığı sınıfsal farkındalık.

Romanın önemli bir meselesi de Gregor ile Aksinya arasındaki imkânsız aşk. Durgun Don’un bu iki ilginç kahramanı geleneklerin baskısına boyun mu eğecek yoksa kendilerini dışlayan toplumsal çevrede kalıp savaşacaklar mı? Oysa Ekim Devrimi çemberin dışına çıkarak yepyeni bir yaşam biçimini seçmeleri için onlara bir fırsat sunuyor.

Yordam Edebiyat’ın okurlarına 4 cilt halinde sunduğu Durgun Don çevirisi üç değerli çevirmenin imzasını taşıyor. Mete Ergin ve Gani Yener’in dilimize kazandırdığı metin Hasan Âli Ediz tarafından Rusça aslıyla karşılaştırıldı. Rus halk edebiyatı ile Rus klasik edebiyatını kaynaştıran Şolohov’un parlak edebî biçemini bu titiz çeviriden zevkle takip edeceksiniz.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Durgun don. MİHAİL ŞOLOHOV, [4 CİLT KUTULU TAKIM], Yordam Kitap, İst., 2021.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapaklarında ve kutusunda. Metin kısmı çok temiz durumda. 21x14 cm, 1696 sayfa. Durgun Don, edebî dehası Tolstoy ile kıyaslanan Nobel Ödüllü yazar Mihail Şolohov’un başyapıtı; Ekim Devrimi ve Sovyetler’de İç Savaş gibi önemli tarihsel olayları hikâye eden bir epik roman. Şolohov, devrim öncesi ve sonrasındaki Rus yaşamını, özellikle de feodal değerlere ve Çar’a bağlılığını sürdüren Kazakları betimlerken anlatısını tarihsel belgeler üzerine kurmakla kalmayıp birey ve toplum ilişkilerini de yoğun bir dikkatle irdeliyor. Karşı safta olanlara yapay olarak yaratılmış bir düşmanlık besleyen Kazaklar, aslında değişen bir dünyanın içinde yaşadıklarının da ayrımındalar. Durgun Don’un ana kahramanı Gregor Melehov bilincinde iki temel eğilimi yan yana ve çatışma halinde barındırıyor. Bunlardan biri, köylü yaşamına, çalışmaya, doğaya, bilhassa durgun Don ırmağına duyduğu derin sevgi ile bağımsızlık tutkusu; diğeriyse, haklarını almak için başkaldıran milyonlarca köylüden biri olduğuna dair bilince çıkarmakta zorlandığı sınıfsal farkındalık. Romanın önemli bir meselesi de Gregor ile Aksinya arasındaki imkânsız aşk. Durgun Don’un bu iki ilginç kahramanı geleneklerin baskısına boyun mu eğecek yoksa kendilerini dışlayan toplumsal çevrede kalıp savaşacaklar mı? Oysa Ekim Devrimi çemberin dışına çıkarak yepyeni bir yaşam biçimini seçmeleri için onlara bir fırsat sunuyor. Yordam Edebiyat’ın okurlarına 4 cilt halinde sunduğu Durgun Don çevirisi üç değerli çevirmenin imzasını taşıyor. Mete Ergin ve Gani Yener’in dilimize kazandırdığı metin Hasan Âli Ediz tarafından Rusça aslıyla karşılaştırıldı. Rus halk edebiyatı ile Rus klasik edebiyatını kaynaştıran Şolohov’un parlak edebî biçemini bu titiz çeviriden zevkle takip edeceksiniz.

    TLSold
  • Savaş ve barış. LEV TOLSTOY, [4 CİLT KUTULU TAKIM], Yordam Kitap, İst., 2016.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapaklarında ve kutusunda. Metin kısmı çok temiz durumda. 21x14 cm, 2048 sayfa. Savaş ve Barış, yazıldıktan kısa bir süre sonra neredeyse tüm dünya dillerine çevrilen, aradan geçen yüz elli yılda evrensel edebiyatın başyapıtı hâline gelen dev bir eser… Bir roman değildir, tarihsel bir anlatı değil, belgesel değil, felsefe kitabı değil, Rus toplumunu anlatan sosyolojik bir inceleme değil, bir dönem romanı, savaş ya da aşk romanı değildir. Çünkü bunların hepsidir Savaş ve Barış. Tolstoy, edebî türlerin sınırlarını aşarak var ettiği bu büyük yapıtla, edebî değerinden, anlatım zenginliğinden bir şey kaybetmeden, farklı coğrafyaların ve çağların sınırlarını da aşıyor. Savaş ve Barış romanında başlıca iki savaş ele alınıyor: 1805-1807 savaşı ve 1812 savaşı. Bu iki savaşın nitelikleri ayrıdır ve Tolstoy özellikle bu büyük çatışmaların farklı özellikleri üzerinde durmuştur.

1812 savaşı bir milli kurtuluş savaşı niteliği taşıdığı için, bu savaşa halk yığınları da katılmış ve Tolstoy romanında, halkı da sahneye çıkarmıştır. Yordam Edebiyat olarak, Savaş ve Barış'ı, özel bir edisyonla sunmaktan gurur duyuyoruz. Tüm dünyada ‘en başarılı çeviri' olarak kabul edilen Louise-Aylmer Maude çevirisi, bizzat Tolstoy'dan edinilen karakter detaylarını ve biyografik bilgileri içermektedir. Böylece bu büyük eseri, âdeta Tolstoy'un rehberliğinde okuma ayrıcalığını yaşayacaksınız. Ayrıca, Hasan Âli Ediz'in başlı başına bir eser olarak kabul edilmesi gereken Tolstoy incelemesini ve Tolstoy'un bu büyük eserini anlattığı kendi yazısını da bu özel edisyonun değerli bir parçası olarak, sizlerle buluşturuyoruz.

“Yapmacık bir alçakgönüllülük göstermeyeceğim: Savaş ve Barış, Homeros'un İlyada'sı gibi bir eserdir.” Tolstoy

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Savaş ve barış. LEV TOLSTOY, [4 CİLT KUTULU TAKIM], Yordam Kitap, İst., 2016.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapaklarında ve kutusunda. Metin kısmı çok temiz durumda. 21x14 cm, 2048 sayfa. Savaş ve Barış, yazıldıktan kısa bir süre sonra neredeyse tüm dünya dillerine çevrilen, aradan geçen yüz elli yılda evrensel edebiyatın başyapıtı hâline gelen dev bir eser… Bir roman değildir, tarihsel bir anlatı değil, belgesel değil, felsefe kitabı değil, Rus toplumunu anlatan sosyolojik bir inceleme değil, bir dönem romanı, savaş ya da aşk romanı değildir. Çünkü bunların hepsidir Savaş ve Barış. Tolstoy, edebî türlerin sınırlarını aşarak var ettiği bu büyük yapıtla, edebî değerinden, anlatım zenginliğinden bir şey kaybetmeden, farklı coğrafyaların ve çağların sınırlarını da aşıyor. Savaş ve Barış romanında başlıca iki savaş ele alınıyor: 1805-1807 savaşı ve 1812 savaşı. Bu iki savaşın nitelikleri ayrıdır ve Tolstoy özellikle bu büyük çatışmaların farklı özellikleri üzerinde durmuştur. 1812 savaşı bir milli kurtuluş savaşı niteliği taşıdığı için, bu savaşa halk yığınları da katılmış ve Tolstoy romanında, halkı da sahneye çıkarmıştır. Yordam Edebiyat olarak, Savaş ve Barış'ı, özel bir edisyonla sunmaktan gurur duyuyoruz. Tüm dünyada ‘en başarılı çeviri' olarak kabul edilen Louise-Aylmer Maude çevirisi, bizzat Tolstoy'dan edinilen karakter detaylarını ve biyografik bilgileri içermektedir. Böylece bu büyük eseri, âdeta Tolstoy'un rehberliğinde okuma ayrıcalığını yaşayacaksınız. Ayrıca, Hasan Âli Ediz'in başlı başına bir eser olarak kabul edilmesi gereken Tolstoy incelemesini ve Tolstoy'un bu büyük eserini anlattığı kendi yazısını da bu özel edisyonun değerli bir parçası olarak, sizlerle buluşturuyoruz. “Yapmacık bir alçakgönüllülük göstermeyeceğim: Savaş ve Barış, Homeros'un İlyada'sı gibi bir eserdir.” Tolstoy

    TLSold
  • Esir şehir üçlemesi: Esir şehrin insanları, Esir şehrin mahpusu, Yol ayrımı. [3 KİTAP TAKIM KUTULU], KEMAL TAHİR, İthaki Yayınları, İst., 2015.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapaklarında ve kutusunda. Metin kısmı çok temiz durumda. 21x14 cm, 1124 sayfa. Esir Şehrin İnsanları

Kemal Tahir’in Mütareke dönemi aydınlarını anlattığı “Esir Şehir” üçlemesinin ilk kitabı olan Esir Şehrin İnsanları’nda Birinci Dünya Savaşı sırasında İstanbul’daki sivil aydınların durumu ele alınır. İmparatorluk ordularının yenilgiyi kabullenip silahlarını teslim ettikleri bir dönemde aydınlar en umutsuz koşullar altında savaşı üstleneceklerdir.

Türk edebiyatının en büyük isimlerinden biri olan Kemal Tahir bütün yapıtlarıyla İthaki Yayınlar’nda.

Esir Şehrin Mahpusu

Esir Şehir Üçlemesi’nin ikinci cildi ‘Esir Şehrin Mahpusu’nda, Kâmil Bey hapistedir; kendisiyle, ailesiyle ve ait olduğu Osmanlı aristokrasisiyle derin bir hesaplaşmaya girişir. Çürümüş, işbirlikçi aileler, Anadolu’da gitgide güçlenen Kuvâ-yi Milliye direnişi ve hapiste, korkunç bir dram içinde, yapayalnız, kendisini Kurtuluş Mücadelesi’yle yeniden yaratmaya karar veren Kâmil Bey...

Romancının, romanını yazacağı toplumu, o toplumun insanlarını ‘tarihsel gelişimi içerisinde inceleyip, meydana vuracağı özelliklerden, bugünün ve geleceğin zorluklarının çarelerine sağlam dayanaklar bulmak’ zorunda olduğunu; bunun için hazır kaynaklar yoksa, bu roman dışı incelemelerin de romancı tarafından yapılması gerektiğini, bunsuz bir roman yazılamayacağını, romancı olunamayacağını da ilk vurgulayan Kemal Tahir olmuştur.

Yol Ayrımı

Kamil Bey de Anadolu’da serbesttir artık ... Türkiye’yi kuşatan bir "serbest"lik rüzgarı esmeye başlar zamanla. Bu serbestlik, değişen ya da değişmiş gibi görünen insanların maskelerini birer birer düşürürken, İstanbul’da hayat giderek zorlaşır. Kamil Bey, yıllardır özlemini duyduğu biricik kızı Ayşe’ye kavuşmaya çalışırken, Kurtuluş Savaşı’nda yüz binlerce insanın kanıyla kurtulan vatan, artık demokrasi mücadelesi vermektedir. Serbest Fırka’nın kuruluşu, Darülfünun’da meydana gelen ayaklanmalar, İstanbul sokakları ve tarihin derinliğinde kalan ayrıntılar... "Yol Ayrımı", savaştan zaferle çıkmış bir milletin demokrasi yolunda attığı bebek adımlarının izdüşümlerini aktarıyor okura.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Esir şehir üçlemesi: Esir şehrin insanları, Esir şehrin mahpusu, Yol ayrımı. [3 KİTAP TAKIM KUTULU], KEMAL TAHİR, İthaki Yayınları, İst., 2015.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapaklarında ve kutusunda. Metin kısmı çok temiz durumda. 21x14 cm, 1124 sayfa. Esir Şehrin İnsanları Kemal Tahir’in Mütareke dönemi aydınlarını anlattığı “Esir Şehir” üçlemesinin ilk kitabı olan Esir Şehrin İnsanları’nda Birinci Dünya Savaşı sırasında İstanbul’daki sivil aydınların durumu ele alınır. İmparatorluk ordularının yenilgiyi kabullenip silahlarını teslim ettikleri bir dönemde aydınlar en umutsuz koşullar altında savaşı üstleneceklerdir. Türk edebiyatının en büyük isimlerinden biri olan Kemal Tahir bütün yapıtlarıyla İthaki Yayınlar’nda. Esir Şehrin Mahpusu Esir Şehir Üçlemesi’nin ikinci cildi ‘Esir Şehrin Mahpusu’nda, Kâmil Bey hapistedir; kendisiyle, ailesiyle ve ait olduğu Osmanlı aristokrasisiyle derin bir hesaplaşmaya girişir. Çürümüş, işbirlikçi aileler, Anadolu’da gitgide güçlenen Kuvâ-yi Milliye direnişi ve hapiste, korkunç bir dram içinde, yapayalnız, kendisini Kurtuluş Mücadelesi’yle yeniden yaratmaya karar veren Kâmil Bey... Romancının, romanını yazacağı toplumu, o toplumun insanlarını ‘tarihsel gelişimi içerisinde inceleyip, meydana vuracağı özelliklerden, bugünün ve geleceğin zorluklarının çarelerine sağlam dayanaklar bulmak’ zorunda olduğunu; bunun için hazır kaynaklar yoksa, bu roman dışı incelemelerin de romancı tarafından yapılması gerektiğini, bunsuz bir roman yazılamayacağını, romancı olunamayacağını da ilk vurgulayan Kemal Tahir olmuştur. Yol Ayrımı Kamil Bey de Anadolu’da serbesttir artık ... Türkiye’yi kuşatan bir "serbest"lik rüzgarı esmeye başlar zamanla. Bu serbestlik, değişen ya da değişmiş gibi görünen insanların maskelerini birer birer düşürürken, İstanbul’da hayat giderek zorlaşır. Kamil Bey, yıllardır özlemini duyduğu biricik kızı Ayşe’ye kavuşmaya çalışırken, Kurtuluş Savaşı’nda yüz binlerce insanın kanıyla kurtulan vatan, artık demokrasi mücadelesi vermektedir. Serbest Fırka’nın kuruluşu, Darülfünun’da meydana gelen ayaklanmalar, İstanbul sokakları ve tarihin derinliğinde kalan ayrıntılar... "Yol Ayrımı", savaştan zaferle çıkmış bir milletin demokrasi yolunda attığı bebek adımlarının izdüşümlerini aktarıyor okura.

    TLSold
  • Kitâbu Dîvân-ı lügâti't Türk: Tıpkıbasım - Türkçe sözcükler, özel Adlar Dizini. MAHMUD BİN EL-HÜSEYN BİN MUHAMMED EL-KAŞGARİ, Hazırlayan:  ŞABAN KURT, [CİLTLİ NUMARALI EDİSYON: 1808/2000] TC Turizm ve Kültür Bakanlığı Yayınları, İst., 2008.-Sıfır Kitap. 2000 adet basılıp numaralandırılan kitabın 1808 numaralı baskısı. Yayıncısının özgün mıklepli şık deri cildinde. Metin kısmı çok temiz durumda. 25x20 cm, 252, 320, [2] sayfa.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Kitâbu Dîvân-ı lügâti't Türk: Tıpkıbasım - Türkçe sözcükler, özel Adlar Dizini. MAHMUD BİN EL-HÜSEYN BİN MUHAMMED EL-KAŞGARİ, Hazırlayan: ŞABAN KURT, [CİLTLİ NUMARALI EDİSYON: 1808/2000] TC Turizm ve Kültür Bakanlığı Yayınları, İst., 2008.-Sıfır Kitap. 2000 adet basılıp numaralandırılan kitabın 1808 numaralı baskısı. Yayıncısının özgün mıklepli şık deri cildinde. Metin kısmı çok temiz durumda. 25x20 cm, 252, 320, [2] sayfa.

    TLSold
  • Gemilerimiz. Derleyen: CEMAL HOŞGÖR, Türkiye Denizcilik Sendikası, İst., 1989.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında. Metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 28x20 cm, 112 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Gemilerimiz. Derleyen: CEMAL HOŞGÖR, Türkiye Denizcilik Sendikası, İst., 1989.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında. Metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 28x20 cm, 112 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Drama at the crossroads: Turkish performing arts link past and presents, east and west. METİN AND, Isis, İst., 1991.-Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 29 x 21 cm, İngilizce, [vi], 191 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Drama at the crossroads: Turkish performing arts link past and presents, east and west. METİN AND, Isis, İst., 1991.-Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 29 x 21 cm, İngilizce, [vi], 191 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSold
  • Orta Asya'dan Anadolu'ya Türk sanatlarının dünü, bugünü. Editörler: MİTAT KANDEMİR, YASEMİN KOPARAN, ONURCAN ERDAL, CEM KARAKIZ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Kahramanmaraş, 2021.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 29 x 21 cm,  684 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Orta Asya'dan Anadolu'ya Türk sanatlarının dünü, bugünü. Editörler: MİTAT KANDEMİR, YASEMİN KOPARAN, ONURCAN ERDAL, CEM KARAKIZ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Kahramanmaraş, 2021.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 29 x 21 cm, 684 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Kahramanmaraş mutfağı. HACI ALİ ÖZTURAN, Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş, 2020.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27 x 21 cm,  304 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Kahramanmaraş mutfağı. HACI ALİ ÖZTURAN, Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş, 2020.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27 x 21 cm, 304 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Türk halı sanatı'nın bin yılı. OKTAY ASLANAPA, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Eren Yayıncılık, İst., 1987-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 22 cm, 235 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Türk halı sanatı'nın bin yılı. OKTAY ASLANAPA, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Eren Yayıncılık, İst., 1987-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 22 cm, 235 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Gemiler.  CEMAL HOŞGÖR, Sema Ofset, İst., 1992.-Çok İyi. Yayıncısının özgün bez cildinde, çok temiz durumda, 28x20 cm, 184 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Gemiler. CEMAL HOŞGÖR, Sema Ofset, İst., 1992.-Çok İyi. Yayıncısının özgün bez cildinde, çok temiz durumda, 28x20 cm, 184 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Minyatür buluşması. Hazırlayan: AHMET AKCAN, [CİLTLİ], İBB, İst.,2011.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x20 cm, 161 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Minyatür buluşması. Hazırlayan: AHMET AKCAN, [CİLTLİ], İBB, İst.,2011.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x20 cm, 161 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Şanlıurfa çarşıları - hanları ve el sanatları. CİHAT KÜRKÇÜOĞLU, SABRİ KÜRKÇÜOĞLU, Şanlıurfa Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Yayınları, Şanlıurfa, 2011.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 32x24 cm, 192 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Şanlıurfa çarşıları - hanları ve el sanatları. CİHAT KÜRKÇÜOĞLU, SABRİ KÜRKÇÜOĞLU, Şanlıurfa Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Yayınları, Şanlıurfa, 2011.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 32x24 cm, 192 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Gelişim sürecinde Türk karikatürü 1: Tanzimat Dönemi 1867 - 1878, İstibdat dönemi 1878 - 1908 - 2: Meşrutiyet dönemi 1908 -1918. TURGUT ÇEVİKER, Adam Yayınları, İst., 1986.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü var, metin ve görsel kısımlar çok temiz durumda, 24x16 cm, 322+437 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Gelişim sürecinde Türk karikatürü 1: Tanzimat Dönemi 1867 - 1878, İstibdat dönemi 1878 - 1908 - 2: Meşrutiyet dönemi 1908 -1918. TURGUT ÇEVİKER, Adam Yayınları, İst., 1986.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü var, metin ve görsel kısımlar çok temiz durumda, 24x16 cm, 322+437 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • İstanbul külliyatı cilt 1 İstanbul esnaf tarihi I İstanbul Ahkam defterleri. AHMET KALA, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İBB Kültür İşleri Daire Başkanlığı Yayınları İstanbul Araştırmaları Merkezi, İst., 1998.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32x24 cm, 389, [2] sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    İstanbul külliyatı cilt 1 İstanbul esnaf tarihi I İstanbul Ahkam defterleri. AHMET KALA, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İBB Kültür İşleri Daire Başkanlığı Yayınları İstanbul Araştırmaları Merkezi, İst., 1998.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32x24 cm, 389, [2] sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Fotoğraflarla II. Abdülhamid döneminde Kudüs: İnanç - mekân - insan. CEZMİ ERASLAN, [CİLTLİ], Üsküdar Belediyesi, İst., 2017.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 30 x 25 cm, 296 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Fotoğraflarla II. Abdülhamid döneminde Kudüs: İnanç - mekân - insan. CEZMİ ERASLAN, [CİLTLİ], Üsküdar Belediyesi, İst., 2017.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 30 x 25 cm, 296 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Adıyla tadıyla Sana 1952'den bugüne 60 yıl. Hazırlayan: MERT SANDALCI, Unilever A.Ş. İst., 2013.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 27 x 25 cm, 219, [3] sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Adıyla tadıyla Sana 1952'den bugüne 60 yıl. Hazırlayan: MERT SANDALCI, Unilever A.Ş. İst., 2013.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 27 x 25 cm, 219, [3] sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Cephelerden Kurtuluş Savaşı'na imparatorluktan Cumhuriyet'e, Cilt 1: Cephelerden Kurtuluş Savaşı'na 1. dünya savaşı cepheler, Cilt 2: Çanakkale cephesi, Cilt: 3 Türk kurtuluş savaşı. Hazırlayan: MEHMET ÖZEL, [CİLTLİ KUTULU 3 CİLT TAKIM], T.C. Kültür Bakanlığı, Ank, 1993.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 33 x 24 cm, 204,  168, 400  sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Cephelerden Kurtuluş Savaşı'na imparatorluktan Cumhuriyet'e, Cilt 1: Cephelerden Kurtuluş Savaşı'na 1. dünya savaşı cepheler, Cilt 2: Çanakkale cephesi, Cilt: 3 Türk kurtuluş savaşı. Hazırlayan: MEHMET ÖZEL, [CİLTLİ KUTULU 3 CİLT TAKIM], T.C. Kültür Bakanlığı, Ank, 1993.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 33 x 24 cm, 204, 168, 400 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • NADİDE AKDENİZ, 13 Aralık - 18 Ocak 2013-2014. Anka Sanat, Ank, 2014 [Sergi kataloğu].-İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 30x29 cm, 32 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    NADİDE AKDENİZ, 13 Aralık - 18 Ocak 2013-2014. Anka Sanat, Ank, 2014 [Sergi kataloğu].-İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 30x29 cm, 32 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • [PLAK KAPAKLARI KATALOĞU] The Album cover album: The book of record jackets. Edited by: HIPGNOSIS & ROGER DEAN, Introduction: DOMINY HAMILTON, Dragon's World, United Kingdom, 1981.-İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 30x30 cm, İngilizce, 160 sayfa, s/b ve renkli resimli. İkonlaşmış plak kapaklarının derlemesi. Koleksiyoniyerler için muazzam bir başvuru kaynağı. Yüzlerce albüm kapağı fotoğraflarıyla. İngilizce.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    [PLAK KAPAKLARI KATALOĞU] The Album cover album: The book of record jackets. Edited by: HIPGNOSIS & ROGER DEAN, Introduction: DOMINY HAMILTON, Dragon's World, United Kingdom, 1981.-İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 30x30 cm, İngilizce, 160 sayfa, s/b ve renkli resimli. İkonlaşmış plak kapaklarının derlemesi. Koleksiyoniyerler için muazzam bir başvuru kaynağı. Yüzlerce albüm kapağı fotoğraflarıyla. İngilizce.

    TLSold
  • Boş ev = Empty house. CAN AYTEKİN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Arter İst., 2018.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 144  sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Boş ev = Empty house. CAN AYTEKİN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Arter İst., 2018.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 144 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Filthy lucre. DARREN WATERSTON. Essays: SUSAN CROSS, LEE GLAZER, JOHN OTT, [CİLTLİ], Skira, New York, 2017.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 128  sayfa, s/b ve renkli resimli. Inspired by James McNeill Whistler’s famous Peacock Room, contemporary painter Darren Waterston creates his own decadent interpretation in a major installation at MASS MoCA. Darren Waterston’s Filthy Lucre is a contemporary reimagining of James McNeill Whistler’s decorative masterpiece Harmony in Blue and Gold: The Peacock Room—originally a dining room in the London mansion of shipping magnate Frederick Leyland. In 1876 and 1877, Whistler transformed the space with painted leather walls, gilded shutters, and a ceiling reflecting the coppery golds and brilliant blues of a peacock’s plumage. Waterston reconstructs the historical room as a sumptuous ruin, replete with reinterpretations of Whistler’s paintings and 250 hand-painted vessels. This title features all-new photography of Whistler’s and Waterston’s rooms, accompanied by essays by their curators and a scholar of patronage.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Filthy lucre. DARREN WATERSTON. Essays: SUSAN CROSS, LEE GLAZER, JOHN OTT, [CİLTLİ], Skira, New York, 2017.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 128 sayfa, s/b ve renkli resimli. Inspired by James McNeill Whistler’s famous Peacock Room, contemporary painter Darren Waterston creates his own decadent interpretation in a major installation at MASS MoCA. Darren Waterston’s Filthy Lucre is a contemporary reimagining of James McNeill Whistler’s decorative masterpiece Harmony in Blue and Gold: The Peacock Room—originally a dining room in the London mansion of shipping magnate Frederick Leyland. In 1876 and 1877, Whistler transformed the space with painted leather walls, gilded shutters, and a ceiling reflecting the coppery golds and brilliant blues of a peacock’s plumage. Waterston reconstructs the historical room as a sumptuous ruin, replete with reinterpretations of Whistler’s paintings and 250 hand-painted vessels. This title features all-new photography of Whistler’s and Waterston’s rooms, accompanied by essays by their curators and a scholar of patronage.

    TLSold
  • [YEME - İÇME KÜLTÜRÜ / KURUM TARİHİ] Divan: Ellinci yıl. Hazırlayan: AYŞE SÜMER, Divan, İst., 2006.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün bez cildinde, çok temiz durumda, 29x25 cm, 139  sayfa, s/b ve renkli resimli.

Divan Pastaneleri'nin tarihi.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    [YEME - İÇME KÜLTÜRÜ / KURUM TARİHİ] Divan: Ellinci yıl. Hazırlayan: AYŞE SÜMER, Divan, İst., 2006.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün bez cildinde, çok temiz durumda, 29x25 cm, 139 sayfa, s/b ve renkli resimli. Divan Pastaneleri'nin tarihi.

    TLSold
  • Elgiz 10: Çağdaş sanat inisiyatifinde 10. yıl = A decade of commitment to contemporary art in Turkey. Elgiz Collection, İst., 2011.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şık şeffaf sırtlı sert kapağında ve kutusunda, çok temiz durumda, 29x25 cm, 304  sayfa, s/b ve renkli resimli. Türkçe ve İngilizce.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Elgiz 10: Çağdaş sanat inisiyatifinde 10. yıl = A decade of commitment to contemporary art in Turkey. Elgiz Collection, İst., 2011.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şık şeffaf sırtlı sert kapağında ve kutusunda, çok temiz durumda, 29x25 cm, 304 sayfa, s/b ve renkli resimli. Türkçe ve İngilizce.

    TLSold
  • Anadolu Selçuklu mimarisi ve Moğollar. ORHAN CEZMİ TUNCER, Önsöz: Prof. Dr. SEMAVİ EYİCE, Özel Baskı, 1986.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24 x 32 cm, s/b resim ve fotoğraflar, Türkçe / İngilizce,122 sayfa. 

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Anadolu Selçuklu mimarisi ve Moğollar. ORHAN CEZMİ TUNCER, Önsöz: Prof. Dr. SEMAVİ EYİCE, Özel Baskı, 1986.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24 x 32 cm, s/b resim ve fotoğraflar, Türkçe / İngilizce,122 sayfa. 

    TLSold
  • Çukurova söyleşileri. Kültür, sanat, edebiyat. Hazırlayan: CUMALİ KARATAŞ, Seyhan Belediyesi Kent Kitaplığı, Adana, 2017.-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24 x 17 cm, s/b resimli, 399 sayfa. "Çukurova söyleşileri. Kültür, sanat, edebiyat.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Çukurova söyleşileri. Kültür, sanat, edebiyat. Hazırlayan: CUMALİ KARATAŞ, Seyhan Belediyesi Kent Kitaplığı, Adana, 2017.-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24 x 17 cm, s/b resimli, 399 sayfa. "Çukurova söyleşileri. Kültür, sanat, edebiyat.

    TLSold
  • Türk sinemasında Urfa [CİLTLİ]. MEHMET KURTOĞLU,  Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa, 2015.-Sıfır Kitap.Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 17 cm, 343, [56] sayfa, renkli ve s/b resimli. 

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Türk sinemasında Urfa [CİLTLİ]. MEHMET KURTOĞLU, Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa, 2015.-Sıfır Kitap.Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 17 cm, 343, [56] sayfa, renkli ve s/b resimli. 

    TLSold
  • Adana'nın yüzü. 100 tarihi Adana fotoğrafı [CİLTLİ]. Hazırlayan: CEZMİ YURTSEVER, AHMET KARATAŞ, AHMet Nadir İŞİSAĞ, Seyhan Belediyesi, Adana.-Sıfır Kitap.Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 21 x 24 cm, oblong, 208 sayfa, s/b ve renkli resimli, yayın yılı belirtilmemiştir.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Adana'nın yüzü. 100 tarihi Adana fotoğrafı [CİLTLİ]. Hazırlayan: CEZMİ YURTSEVER, AHMET KARATAŞ, AHMet Nadir İŞİSAĞ, Seyhan Belediyesi, Adana.-Sıfır Kitap.Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 21 x 24 cm, oblong, 208 sayfa, s/b ve renkli resimli, yayın yılı belirtilmemiştir.

    TLSold
  • Gramofon Radyo ve Nadir Taş Plaklar Sergisi. Mustafa Özkan Koleksiyonu. [Sergi kataloğu] MUSTAFA ÖZKAN KOLEKSİYONU, Pendik Belediyesi, 2016.-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 29 x 24 cm, 115 sayfa, çok sayıda renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Gramofon Radyo ve Nadir Taş Plaklar Sergisi. Mustafa Özkan Koleksiyonu. [Sergi kataloğu] MUSTAFA ÖZKAN KOLEKSİYONU, Pendik Belediyesi, 2016.-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 29 x 24 cm, 115 sayfa, çok sayıda renkli ve s/b resimli.

    TLSold
  • Kırımlı Türk şair ve bilgini Bekir Sıdkı Çobanzade. İSMAİL OTAR, Lebib Yalkın Yayımları ve Basım İşleri A.Ş, İst., 1999.-Çok İyi. YÖzgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 21 cm, 288 sayfa, Osmanlıca belgeler, s/b resimli.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Kırımlı Türk şair ve bilgini Bekir Sıdkı Çobanzade. İSMAİL OTAR, Lebib Yalkın Yayımları ve Basım İşleri A.Ş, İst., 1999.-Çok İyi. YÖzgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 21 cm, 288 sayfa, Osmanlıca belgeler, s/b resimli.

    TLSold
  • Etnografya'dan Anıtkabir'e. Atatürk'ün aziz naaşı'nın Etnografya Müzesi'nden Anıtkabir'e nakli. MUAMMER TAYLAK, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Şekerbank, Ank, 1998.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz, 31 x 24 cm, 144 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Etnografya'dan Anıtkabir'e. Atatürk'ün aziz naaşı'nın Etnografya Müzesi'nden Anıtkabir'e nakli. MUAMMER TAYLAK, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Şekerbank, Ank, 1998.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz, 31 x 24 cm, 144 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Ağrı geleneksel mutfak kültürü ve yemekleri. GÜZİN SÜHRAN BELLİ, OKTAY BELLİ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], TC Ağrı Valiliği, İst., 2018.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 33 x 23 cm, 256 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Ağrı geleneksel mutfak kültürü ve yemekleri. GÜZİN SÜHRAN BELLİ, OKTAY BELLİ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], TC Ağrı Valiliği, İst., 2018.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 33 x 23 cm, 256 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Eski yeni Urfa. 1840'dan günümüze karşılaştırmalı Urfa fotoğrafları. Hazırlayan: İZZET ARAN - MUSTAFA AKGÜL, [CİLTLİ], Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa, 2015.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, oblong: 24 x 29 cm, 219, [5] sayfa, s/b ve renkli fotoğraflar.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Eski yeni Urfa. 1840'dan günümüze karşılaştırmalı Urfa fotoğrafları. Hazırlayan: İZZET ARAN - MUSTAFA AKGÜL, [CİLTLİ], Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa, 2015.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, oblong: 24 x 29 cm, 219, [5] sayfa, s/b ve renkli fotoğraflar.

    TLSold
  • Yoksulların zaferi: Fotoğraflarla Kurtuluş Savaşı'nın maddi ve mali kaynakları. ALPTEKİN MÜDERRİSOĞLU, [CİLTLİ], Denizbank, İst., 2007.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, 22x30 cm ebatlarında, 316 sayfa, çok sayıda s/b resimli.
Birinci Dünya Savaşı öncesine yönelik tahminler, milli gelirden kişi başına düşen payın İstanbul ve çevresinde 2.085 kuruş; Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde 1.180 kuruş; İç ve Doğu Anadolu´da 771 kuruş olduğunu göstermektedir. Dört yıl süren Birinci Dünya Savaşı boyunca cephelere asker yetiştirilmeye çalışılırken işgücünde doğan büyük açık nedeniyle
üretim yıldan yıla azalmış, milli gelirden en az pay alan İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri, giderek daha da fakirleşmişti. Yine de. Kurtuluş Savaşı´nı finanse edecek mali kaynakların, yabancı işgalleri dışında kalan ve Anadolu´nun en fakir kesimleri olan İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde aranması gerekecekti.
Üç milyon liranın ek ödenek olarak verilmesinin gerekçesini dinlerken, gerek Bakan Bey, gerek bu paranın verilmesini uygun bulan milletvekilleri başkent İstanbul halkının aç kalma tehlikesinden söz ettiler.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Yoksulların zaferi: Fotoğraflarla Kurtuluş Savaşı'nın maddi ve mali kaynakları. ALPTEKİN MÜDERRİSOĞLU, [CİLTLİ], Denizbank, İst., 2007.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, 22x30 cm ebatlarında, 316 sayfa, çok sayıda s/b resimli. Birinci Dünya Savaşı öncesine yönelik tahminler, milli gelirden kişi başına düşen payın İstanbul ve çevresinde 2.085 kuruş; Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde 1.180 kuruş; İç ve Doğu Anadolu´da 771 kuruş olduğunu göstermektedir. Dört yıl süren Birinci Dünya Savaşı boyunca cephelere asker yetiştirilmeye çalışılırken işgücünde doğan büyük açık nedeniyle üretim yıldan yıla azalmış, milli gelirden en az pay alan İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri, giderek daha da fakirleşmişti. Yine de. Kurtuluş Savaşı´nı finanse edecek mali kaynakların, yabancı işgalleri dışında kalan ve Anadolu´nun en fakir kesimleri olan İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde aranması gerekecekti. Üç milyon liranın ek ödenek olarak verilmesinin gerekçesini dinlerken, gerek Bakan Bey, gerek bu paranın verilmesini uygun bulan milletvekilleri başkent İstanbul halkının aç kalma tehlikesinden söz ettiler.

    TLSold
  • Seyyid Battal Gazi. MUSTAFA ÖZÇELİK, Tc Eskişehir Valiliği, Eskişehir, 2009.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27.5x19.5 cm, 151 sayfa.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Seyyid Battal Gazi. MUSTAFA ÖZÇELİK, Tc Eskişehir Valiliği, Eskişehir, 2009.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27.5x19.5 cm, 151 sayfa.

    TLSold
  • Bir çiçek demeti. [Sergi kataloğu], FATMA ÇİÇEK DERMAN, Klasik Türk Sanatları Vakfı / Ümraniye Belediyesi, İst., 2014.-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27 x 24 cm, 78 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Bir çiçek demeti. [Sergi kataloğu], FATMA ÇİÇEK DERMAN, Klasik Türk Sanatları Vakfı / Ümraniye Belediyesi, İst., 2014.-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27 x 24 cm, 78 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Ben, İzmit, işte suretim: Fotoğraflarla bir kentin hikayesi. CEMAL TURGAY, [BEZ CİLTLİ KUTULU], Tüpraş, İst., 2007.-Bez ciltli, beyaz çanta tipi kutusunda. Kutu deforme olmuş durumda, kitap ve metin kısmı temiz durumda 24x28 cm ebatlarında, 470 sayfa, s/b resimli.
Aklım İzmit'te Kaldı - Ömer Koç

Biz, Tüpraş. İzmit'in Küresel Oyuncusu... - Yavuz Erkut

Cemal Turgay'ın O görsel Dünyası - Şakir Balkı

Fotoğraflarla Bir Kentin Hikayesi - Cemal Turgay

Çınralara Sor Beni... - Handan Durgut

Ben, İzmit. dedi. Bir Çınar. / İzmit'in Asırlık Tarihi

“Ne idim ne oldum.” - İzmit'in Değişen Silueti

Uçtu uçtu bir kent uçtu. - Hava fotoğraflarıyla İzmit'in sanayi kentine dönüşümü...

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Ben, İzmit, işte suretim: Fotoğraflarla bir kentin hikayesi. CEMAL TURGAY, [BEZ CİLTLİ KUTULU], Tüpraş, İst., 2007.-Bez ciltli, beyaz çanta tipi kutusunda. Kutu deforme olmuş durumda, kitap ve metin kısmı temiz durumda 24x28 cm ebatlarında, 470 sayfa, s/b resimli. Aklım İzmit'te Kaldı - Ömer Koç Biz, Tüpraş. İzmit'in Küresel Oyuncusu... - Yavuz Erkut Cemal Turgay'ın O görsel Dünyası - Şakir Balkı Fotoğraflarla Bir Kentin Hikayesi - Cemal Turgay Çınralara Sor Beni... - Handan Durgut Ben, İzmit. dedi. Bir Çınar. / İzmit'in Asırlık Tarihi “Ne idim ne oldum.” - İzmit'in Değişen Silueti Uçtu uçtu bir kent uçtu. - Hava fotoğraflarıyla İzmit'in sanayi kentine dönüşümü...

    TLSold
  • Ramazan lezzetleri: Evvel zaman içinde hilal görünmeden ramazan başlamazdı. M. ÖMÜR AKKOR, [CİLTLİ], Ana Gıda / Komili, İst., 2015.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çook temiz durumda, 30 x 21 cm, 160 sayfa, renkli resimli. Türk mutfağı üzerine seyahatler yapan Akkor, "Türk mutfağı için 250.000 km” projesi ile 77 ile ait yemek kayıtlarını "M. Ömür Akkor Yemek Seyahatnamesi” ile arşivlemektedir. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 250’ye yakın makalesi olan Akkor yine ulusal ve uluslararası firmalarda Türk Mutfağı üzerine danışmanlıklar yapmaktadır...

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Ramazan lezzetleri: Evvel zaman içinde hilal görünmeden ramazan başlamazdı. M. ÖMÜR AKKOR, [CİLTLİ], Ana Gıda / Komili, İst., 2015.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çook temiz durumda, 30 x 21 cm, 160 sayfa, renkli resimli. Türk mutfağı üzerine seyahatler yapan Akkor, "Türk mutfağı için 250.000 km” projesi ile 77 ile ait yemek kayıtlarını "M. Ömür Akkor Yemek Seyahatnamesi” ile arşivlemektedir. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 250’ye yakın makalesi olan Akkor yine ulusal ve uluslararası firmalarda Türk Mutfağı üzerine danışmanlıklar yapmaktadır...

    TLSold
  • Türkiye'de enflasyonun tarihi. FATMA DOĞRUEL - A. SUUT DOĞRUEL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İst., 2005.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz, 31 x 24 cm, [xiii], 226 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Türkiye'de enflasyonun tarihi. FATMA DOĞRUEL - A. SUUT DOĞRUEL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İst., 2005.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz, 31 x 24 cm, [xiii], 226 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Hat ve tezhibin buluşması. NEBAHAT ÜNLÜTÜRK, Özel Baskı, 2010.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 21 cm, 93 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Hat ve tezhibin buluşması. NEBAHAT ÜNLÜTÜRK, Özel Baskı, 2010.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 21 cm, 93 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Tarihte ve günümüzde medeniyet şehri İstanbul. Genel Yayın Yönetmeni: ALİ BAYRAM, Maestro - İstanbul Avrupa Kültür Başkent, İst., 2010.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, temiz durumda, 33 x 24 cm, 195 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Tarihte ve günümüzde medeniyet şehri İstanbul. Genel Yayın Yönetmeni: ALİ BAYRAM, Maestro - İstanbul Avrupa Kültür Başkent, İst., 2010.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, temiz durumda, 33 x 24 cm, 195 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Bir zamanlar Osmanlı. İmparatorluğun üç kıtadaki izleri. ABDULLAH ÖZKAN, Giriş: İLBER ORTAYLI, [CİLTLİ KUTULU], Boyut Yayıncılık, İst., 2012.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, özel kutusunda, çok temiz durumda, 35 x 35 cm, 612 sayfa, çok sayıda renkli ve s/b resimli. Osmanlı tarihinde Türkiye’nin günümüzdeki sınırları dışında kalan eyaletlere bağlı kaza, sancak gibi kentsel birimlerin tanıtıldığı bu kitapta, Osmanlı tarihi, Osmanlı tarihsel coğrafyası açısından ele alınmaya ve günümüzde ve günümüzde her biri başka bir devlete ait olan bu kentlerin tarihi, ne kadar süreyle Osmanlı kenti olduğu, bizdeki etkileri, geçmişteki durumu, gravür, tablo, fotoğraf ve belgeler eşliğinde, biraz da nostaljik açıdan sergilenmeye çalışılıyor...

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Bir zamanlar Osmanlı. İmparatorluğun üç kıtadaki izleri. ABDULLAH ÖZKAN, Giriş: İLBER ORTAYLI, [CİLTLİ KUTULU], Boyut Yayıncılık, İst., 2012.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, özel kutusunda, çok temiz durumda, 35 x 35 cm, 612 sayfa, çok sayıda renkli ve s/b resimli. Osmanlı tarihinde Türkiye’nin günümüzdeki sınırları dışında kalan eyaletlere bağlı kaza, sancak gibi kentsel birimlerin tanıtıldığı bu kitapta, Osmanlı tarihi, Osmanlı tarihsel coğrafyası açısından ele alınmaya ve günümüzde ve günümüzde her biri başka bir devlete ait olan bu kentlerin tarihi, ne kadar süreyle Osmanlı kenti olduğu, bizdeki etkileri, geçmişteki durumu, gravür, tablo, fotoğraf ve belgeler eşliğinde, biraz da nostaljik açıdan sergilenmeye çalışılıyor...

    TLSold
  • Türk mûsikîsinin nazariye ve esasları. M. EKREM KARADENİZ, [CİLTLİ - ŞÖMİZLİ], Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Ank., 1980.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizde lokal yıpranmalar var. Metin kısmı çok temiz durumda, 28x20 cm, notalar mevcut, 789 sayfa.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Türk mûsikîsinin nazariye ve esasları. M. EKREM KARADENİZ, [CİLTLİ - ŞÖMİZLİ], Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Ank., 1980.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizde lokal yıpranmalar var. Metin kısmı çok temiz durumda, 28x20 cm, notalar mevcut, 789 sayfa.

    TLSold
  • Topkapı Sarayı Müzesi Osmanlı saray arşivi kataloğu. Hükümler - beratlar. II. Fasikül. No: E. I - 12476. Haz. İSMAİL HAKKI UZUNÇARŞILI, ÜLKÜ ALTINDAĞ, Türk Tarih kurumu, Ank., 1988.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24 x33 cm, (110-163) toplam 53 sayfa.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Topkapı Sarayı Müzesi Osmanlı saray arşivi kataloğu. Hükümler - beratlar. II. Fasikül. No: E. I - 12476. Haz. İSMAİL HAKKI UZUNÇARŞILI, ÜLKÜ ALTINDAĞ, Türk Tarih kurumu, Ank., 1988.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24 x33 cm, (110-163) toplam 53 sayfa.

    TLSold
  • Geçmişten geleceğe Kapalıçarşı. Metinler: Semavi Eyice, Önder Küçükerman, İsmail Erünsal, Beşir Ayvazoğlu ve diğerleri. Editör: ALİ ŞÜKRÜ ÇORUK,  [CİLTLİ - ŞÖMİZLİ], İstanbul Ticaret Odası, İst., 2019.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 31 x 24 cm, 306 sayfa, renkli ve s/b resim ve fotoğraflar.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Geçmişten geleceğe Kapalıçarşı. Metinler: Semavi Eyice, Önder Küçükerman, İsmail Erünsal, Beşir Ayvazoğlu ve diğerleri. Editör: ALİ ŞÜKRÜ ÇORUK, [CİLTLİ - ŞÖMİZLİ], İstanbul Ticaret Odası, İst., 2019.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 31 x 24 cm, 306 sayfa, renkli ve s/b resim ve fotoğraflar.

    TLSold
  • Batı sanatında biçimlenme ve Doğu Akdeniz. BELKIS MUTLU, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, İst., 1977.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24 x 34 cm, 199 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Batı sanatında biçimlenme ve Doğu Akdeniz. BELKIS MUTLU, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, İst., 1977.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24 x 34 cm, 199 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Türk bahçeleri. SEDAD HAKKI ELDEM, Kültür Bakanlığı Türk Sanat Eserleri, İst., 1976.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 25 x34 cm, 376 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Türk bahçeleri. SEDAD HAKKI ELDEM, Kültür Bakanlığı Türk Sanat Eserleri, İst., 1976.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 25 x34 cm, 376 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Kapadokya. Kayalardaki şiirsellik. FARUK PEKİN, [CİLTLİ - ŞÖMİZLİ - KUTULU], Aygaz, İst.,-Sıfır Kitap. Özel kutusunda, yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, oblong, 30 x 29 cm, renkli resimli, 228 sayfa. Kapadokya: Kayalardaki Şiirsellik" ile tarih ve sanat meraklıları fotoğraf düşkünleri için büyüleyici bir yer olan Kapadokya'yı anlatıyor. Genel Yayın Yönetmenliğini Devrim Yaman'ın yaptığı danışmanlığını ise Prof. Dr. Metin Sözen'in üstlendiği kitap albüm niteliğini taşıyor. Tarih boyunca doğuyu ve batıyı birleştiren bir köprü olan Kapadokya kitapta kaya oyma mekanları yeraltı kentleri güvercinlikleri hisarları yemekhaneleri manastırları kiliseleri camileri kervansarayları hamamları ve çeşmeleri ile tanıtılıyor.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Kapadokya. Kayalardaki şiirsellik. FARUK PEKİN, [CİLTLİ - ŞÖMİZLİ - KUTULU], Aygaz, İst.,-Sıfır Kitap. Özel kutusunda, yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, oblong, 30 x 29 cm, renkli resimli, 228 sayfa. Kapadokya: Kayalardaki Şiirsellik" ile tarih ve sanat meraklıları fotoğraf düşkünleri için büyüleyici bir yer olan Kapadokya'yı anlatıyor. Genel Yayın Yönetmenliğini Devrim Yaman'ın yaptığı danışmanlığını ise Prof. Dr. Metin Sözen'in üstlendiği kitap albüm niteliğini taşıyor. Tarih boyunca doğuyu ve batıyı birleştiren bir köprü olan Kapadokya kitapta kaya oyma mekanları yeraltı kentleri güvercinlikleri hisarları yemekhaneleri manastırları kiliseleri camileri kervansarayları hamamları ve çeşmeleri ile tanıtılıyor.

    TLSold
  • Tarihi gelişim içinde musluklar. Önsöz: Prof. Dr. HALİM DOĞRUSÖZ, Elginkan Vakfı, İst., 1993.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 21 x 30 cm, 92, [1] sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Tarihi gelişim içinde musluklar. Önsöz: Prof. Dr. HALİM DOĞRUSÖZ, Elginkan Vakfı, İst., 1993.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 21 x 30 cm, 92, [1] sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • İstanbul'da suyun serüveni. Metin: SÜHA YILDIZ, [CİLTLİ - KUTULU - CD'Lİ], İSKİ, İst., 2003.-Sıfır Kitap. Özel kutusunda, yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 34 cm, renkli resimli, 158 sayfa. 

    Lot No: 188

    Lot: 188

    İstanbul'da suyun serüveni. Metin: SÜHA YILDIZ, [CİLTLİ - KUTULU - CD'Lİ], İSKİ, İst., 2003.-Sıfır Kitap. Özel kutusunda, yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 34 cm, renkli resimli, 158 sayfa. 

    TLSold
  • Hıdiv'ler ve Çubuklu Kasrı. ÇELİK GÜLERSOY, [CİLTLİ - ŞÖMİZLİ - KUTULU], Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, İst., 1985.-Çok İyi. Özel kutusunda, kutuda lokal yıpranmalar var, yayıncısının özgün cildinde, kutusunda hafif yıpranma dışında çok temiz durumda, 25 x 35 cm, renkli resimli ve s/b fotoğraflar, 194 sayfa + 1 katlanır levha mevcuttur.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Hıdiv'ler ve Çubuklu Kasrı. ÇELİK GÜLERSOY, [CİLTLİ - ŞÖMİZLİ - KUTULU], Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, İst., 1985.-Çok İyi. Özel kutusunda, kutuda lokal yıpranmalar var, yayıncısının özgün cildinde, kutusunda hafif yıpranma dışında çok temiz durumda, 25 x 35 cm, renkli resimli ve s/b fotoğraflar, 194 sayfa + 1 katlanır levha mevcuttur.

    TLSold
  • 101. gözü ararken. Önsöz: Tayfun Ateş. Ş. LEVENT DENİZ, [TAYFUN ATEŞ'TEN İTHAFLI İMZALI], [CİLTLİ], Medikodental Kültür ve Sanat Yayınları, İst., 2021.
-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, oblong, 40 x 31 cm, renkli fotoğraflar, Türkçe / İngilizce, 228 sayfa.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    101. gözü ararken. Önsöz: Tayfun Ateş. Ş. LEVENT DENİZ, [TAYFUN ATEŞ'TEN İTHAFLI İMZALI], [CİLTLİ], Medikodental Kültür ve Sanat Yayınları, İst., 2021. -Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, oblong, 40 x 31 cm, renkli fotoğraflar, Türkçe / İngilizce, 228 sayfa.

    TLSold
  • Şarap terimleri sözlüğü. RACİ BOSTANCI, Kavaklıdere Anatolian Wines, İst., 2004.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 20x10 cm, s/b fotoğraflı 307 sayfa.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Şarap terimleri sözlüğü. RACİ BOSTANCI, Kavaklıdere Anatolian Wines, İst., 2004.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 20x10 cm, s/b fotoğraflı 307 sayfa.

    TLSold
  • A retrospective view FRANK LLOYD WRIGHT. TREWIN COPPLESTONE, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Grange Books, Singapore, 1998.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 31x25 cm, s/b ve renkli fotoğraflı 112 sayfa.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    A retrospective view FRANK LLOYD WRIGHT. TREWIN COPPLESTONE, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Grange Books, Singapore, 1998.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 31x25 cm, s/b ve renkli fotoğraflı 112 sayfa.

    TLSold
  • Cornucopia issue III volume I 1991/93: Inside the pink house, Pierre Loti's harem hoax. Cornucopia, İst., 1991.-Çok İyi. Yayıncısının özgün kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, s/b ve renkli fotoğraflı 114 sayfa.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Cornucopia issue III volume I 1991/93: Inside the pink house, Pierre Loti's harem hoax. Cornucopia, İst., 1991.-Çok İyi. Yayıncısının özgün kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, s/b ve renkli fotoğraflı 114 sayfa.

    TLSold
  • Filateli'de folklor. SELİM CİHANOĞLU, Sarıyer Belediyesi Kültür Yayınları, İst., 2018.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, s/b ve renkli fotoğraflı 260 sayfa.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Filateli'de folklor. SELİM CİHANOĞLU, Sarıyer Belediyesi Kültür Yayınları, İst., 2018.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, s/b ve renkli fotoğraflı 260 sayfa.

    TLSold
  • Frank Lloyd Wright for kids, his life and ideas 21 activities. KATHLEEN THORNE-THOMSENİ, Chicago Review Press, Illinois, 1994.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, s/b ve renkli fotoğraflı 138 sayfa.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Frank Lloyd Wright for kids, his life and ideas 21 activities. KATHLEEN THORNE-THOMSENİ, Chicago Review Press, Illinois, 1994.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, s/b ve renkli fotoğraflı 138 sayfa.

    TLSold
  • Büyüklerimizi saymak 3: Fotoğraflarla Büyükçekmece'nin büyükleri. HASAN AKGÜN, [CİLTLİ], İst., 2019.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 23x23 cm, s/b ve renkli fotoğraflı 191 sayfa.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Büyüklerimizi saymak 3: Fotoğraflarla Büyükçekmece'nin büyükleri. HASAN AKGÜN, [CİLTLİ], İst., 2019.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 23x23 cm, s/b ve renkli fotoğraflı 191 sayfa.

    TLSold
  • [ROMA / ARKEOLOJİ / MİMARİ] Rome: Then and now. FEDERICA D'ORAZIO, [CİLTLİ], Thunder Bay Press, California, 2007.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 20X18 cm, s/b ve renkli fotoğraflı 144 sayfa.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    [ROMA / ARKEOLOJİ / MİMARİ] Rome: Then and now. FEDERICA D'ORAZIO, [CİLTLİ], Thunder Bay Press, California, 2007.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 20X18 cm, s/b ve renkli fotoğraflı 144 sayfa.

    TLSold
  • [YEME / İÇME KÜLTÜRÜ - YEMEK TARİFLERİ] The sicence of food and cooking secon edition. ALLAN CAMERON. Edward Arnold, Great Britain, 1978. -İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin kitap cebi var, metin çok temiz durumda, 22x14 cm, s/b fotoğraflı 255 sayfa.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    [YEME / İÇME KÜLTÜRÜ - YEMEK TARİFLERİ] The sicence of food and cooking secon edition. ALLAN CAMERON. Edward Arnold, Great Britain, 1978. -İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin kitap cebi var, metin çok temiz durumda, 22x14 cm, s/b fotoğraflı 255 sayfa.

    TLSold
  • Mustafa Kemal Atatürk. Derleyen: İLHAN AKŞİT. Hürriyet, İst., 2006.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 30x30 cm, s/b fotoğraflı 300 sayfa.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Mustafa Kemal Atatürk. Derleyen: İLHAN AKŞİT. Hürriyet, İst., 2006.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 30x30 cm, s/b fotoğraflı 300 sayfa.

    TLSold
  • Barınaktan öte: Anadolu kır yapıları. KEMAL ARAN. Tepe Mimarlık Kültürü Merkezi, İst., 2000.-İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, kapak ara kağıtlarında karalamalar ve çizimler var. Metiin ve görsel kısmı temiz durumda, 26x26 cm, renkli fotoğraflı 300 sayfa.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Barınaktan öte: Anadolu kır yapıları. KEMAL ARAN. Tepe Mimarlık Kültürü Merkezi, İst., 2000.-İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, kapak ara kağıtlarında karalamalar ve çizimler var. Metiin ve görsel kısmı temiz durumda, 26x26 cm, renkli fotoğraflı 300 sayfa.

    TLSold
  • Eski İstanbul (Abidat ve mebanisi). CELÂL ESAD ARSEVEN. Çelik Gülersoy Vakfı İstanbul Kütüphanesi Yayınları, İst., 1989.-Çok İyi. Yayıncısının özgün kapağında, çok temiz durumda, 24x16 cm, s/b fotoğraflı 222, [2] sayfa, 1 katlanır levha.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Eski İstanbul (Abidat ve mebanisi). CELÂL ESAD ARSEVEN. Çelik Gülersoy Vakfı İstanbul Kütüphanesi Yayınları, İst., 1989.-Çok İyi. Yayıncısının özgün kapağında, çok temiz durumda, 24x16 cm, s/b fotoğraflı 222, [2] sayfa, 1 katlanır levha.

    TLSold