Lot: 1

Current Price: 600 TL Starting Bid: 600 TL Estimated: TL Losing Winning

[BALKANLAR] Karadağ Hanedanı - Jubilé 1910 La Famille Royale

Kral I. Nikola ve çok sayıda madalyasıyla hanedanın erkek ve kadın üyeleri toplu haldedir. Üzeri Osmanlıca - Türkçe Karadağ Hanedan-ı Kralisi açıklamalıdır. 14x9 cm, s/b, çok temiz kondisyon. Edition de la librairie P. Voukotitch & Co. Podgoritza. Karadağ Krallığı; Balkanlar'da 1910-1918 yıllarında varlığını sürdürmüş olan bir krallıktı. Krallığın başkenti Çetine idi (Cetinje). Krallığın para birimi Karadağ Perperi idi. Ülke pratikte Mutlakiyetçi olmasına rağmen aslında bir Meşrutiyet olarak yönetilmiştir. Karadağ Prensi I.Nikola 28 Ağustos 1910'da Çetine'de Karadağ Krallığı'nı ilan ederek ülkeyi Prenslik rütbesinden yükseltti. Kral I. Nikola ülkeyi 1860'tan beri Prens olarak yönetmişti ve 20. yüzyılın başında bir anayasa ve yeni bir para birimi olan Karadağın para birimini tanıtmak gibi birkaç modernleştirici reform başlatmıştı.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • [BALKANLAR] Karadağ Hanedanı - Jubilé 1910 La Famille Royale-Kral I. Nikola ve çok sayıda madalyasıyla hanedanın erkek ve kadın üyeleri toplu haldedir. Üzeri Osmanlıca - Türkçe Karadağ Hanedan-ı Kralisi açıklamalıdır.  14x9 cm, s/b, çok temiz kondisyon. Edition de la librairie P. Voukotitch & Co. Podgoritza. Karadağ Krallığı; Balkanlar'da 1910-1918 yıllarında varlığını sürdürmüş olan bir krallıktı. Krallığın başkenti Çetine idi (Cetinje). Krallığın para birimi Karadağ Perperi idi. Ülke pratikte Mutlakiyetçi olmasına rağmen aslında bir Meşrutiyet olarak yönetilmiştir. Karadağ Prensi I.Nikola 28 Ağustos 1910'da Çetine'de Karadağ Krallığı'nı ilan ederek ülkeyi Prenslik rütbesinden yükseltti. Kral I. Nikola ülkeyi 1860'tan beri Prens olarak yönetmişti ve 20. yüzyılın başında bir anayasa ve yeni bir para birimi olan Karadağın para birimini tanıtmak gibi birkaç modernleştirici reform başlatmıştı.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    [BALKANLAR] Karadağ Hanedanı - Jubilé 1910 La Famille Royale-Kral I. Nikola ve çok sayıda madalyasıyla hanedanın erkek ve kadın üyeleri toplu haldedir. Üzeri Osmanlıca - Türkçe Karadağ Hanedan-ı Kralisi açıklamalıdır. 14x9 cm, s/b, çok temiz kondisyon. Edition de la librairie P. Voukotitch & Co. Podgoritza. Karadağ Krallığı; Balkanlar'da 1910-1918 yıllarında varlığını sürdürmüş olan bir krallıktı. Krallığın başkenti Çetine idi (Cetinje). Krallığın para birimi Karadağ Perperi idi. Ülke pratikte Mutlakiyetçi olmasına rağmen aslında bir Meşrutiyet olarak yönetilmiştir. Karadağ Prensi I.Nikola 28 Ağustos 1910'da Çetine'de Karadağ Krallığı'nı ilan ederek ülkeyi Prenslik rütbesinden yükseltti. Kral I. Nikola ülkeyi 1860'tan beri Prens olarak yönetmişti ve 20. yüzyılın başında bir anayasa ve yeni bir para birimi olan Karadağın para birimini tanıtmak gibi birkaç modernleştirici reform başlatmıştı.

    TLSold
  • [BALKANLAR] Karadağ Hanedanı -  Çetine'de Kral Sarayı ve Kral I. Nikola. Se. Hoheit Fürst Peter Nikolajevich vor der Ehrenkompagnie. August 1910 (-Kral I. Nikola bir resmi geçit esnasında askerleri selamlarken. Üzeri Osmanlıca Türkçe "Çetine'de Kral Sarayı ve Kral" açıklamalı s/b kartpostal. Arka yüzü Sırpça Editör:  P. M. Kaluderovica de Petit

    Lot No: 2

    Lot: 2

    [BALKANLAR] Karadağ Hanedanı - Çetine'de Kral Sarayı ve Kral I. Nikola. Se. Hoheit Fürst Peter Nikolajevich vor der Ehrenkompagnie. August 1910 (-Kral I. Nikola bir resmi geçit esnasında askerleri selamlarken. Üzeri Osmanlıca Türkçe "Çetine'de Kral Sarayı ve Kral" açıklamalı s/b kartpostal. Arka yüzü Sırpça Editör: P. M. Kaluderovica de Petit

    TLSold
  • [BALKANLAR] La guerre Balkanique - 1912 (Balkan Savaşları)-Ön yüzü Osmanlıca el yazısı ile "İşkodra Gölü" açıklamalı, Sırpça ve Fransızca "Skadar (İşkodra Kalesi) matbu açıklamalıdır. Editör: P. Voukotitch & Co. Podgoritza. 14x9 cm, s/b , sağ yanında kırık mevcut, harici temiz kondisyon.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    [BALKANLAR] La guerre Balkanique - 1912 (Balkan Savaşları)-Ön yüzü Osmanlıca el yazısı ile "İşkodra Gölü" açıklamalı, Sırpça ve Fransızca "Skadar (İşkodra Kalesi) matbu açıklamalıdır. Editör: P. Voukotitch & Co. Podgoritza. 14x9 cm, s/b , sağ yanında kırık mevcut, harici temiz kondisyon.

    TLSold
  • [BALKANLAR] Tuz Kasabasının Manzara-i Umûmisi-Ön yüzü Osmanlıca el yazısı ile "Tuz Kasabasının manzara-i umûmisi" ve "Tuz Hatırası" açıklamalı, Sırpça - Fransızca matbû "No:2 , Touzi" açıklamalı Tuz Kasabasının kuşbakışı gösteren. 14x9 cm, s/b, sağ üst köşesinde minik bir kırık mevcuttur, harici çok temiz kondisyon.  Tuz Kasabası: Karadağ'ın başkenti Podgorica yakınlarında bulunan bir kasaba ve belediyedir. Kasaba Arnavutluk sınırı yakınlarında İşkodra Gölü'nün birkaç kilometre kuzeyinde yer almaktadır.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    [BALKANLAR] Tuz Kasabasının Manzara-i Umûmisi-Ön yüzü Osmanlıca el yazısı ile "Tuz Kasabasının manzara-i umûmisi" ve "Tuz Hatırası" açıklamalı, Sırpça - Fransızca matbû "No:2 , Touzi" açıklamalı Tuz Kasabasının kuşbakışı gösteren. 14x9 cm, s/b, sağ üst köşesinde minik bir kırık mevcuttur, harici çok temiz kondisyon. Tuz Kasabası: Karadağ'ın başkenti Podgorica yakınlarında bulunan bir kasaba ve belediyedir. Kasaba Arnavutluk sınırı yakınlarında İşkodra Gölü'nün birkaç kilometre kuzeyinde yer almaktadır.

    TLSold
  • [BALKANLAR] Tuz Kasabasının Manzara-i Umûmisi - Stadt Tuzi - La ville Tousi-Ön yüzü Osmanlıca el yazısı ile "Tuz Kasabasının manzara-i umûmisi" açıklamalı kartpostal. Editör: N. Knejevitch, Cettigné, Montenegro 14x9 cm, s/b , çok temiz kondisyon.  Tuz Kasabası: Karadağ'ın başkenti Podgorica yakınlarında bulunan bir kasaba ve belediyedir. Kasaba Arnavutluk sınırı yakınlarında İşkodra Gölü'nün birkaç kilometre kuzeyinde yer almaktadır.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    [BALKANLAR] Tuz Kasabasının Manzara-i Umûmisi - Stadt Tuzi - La ville Tousi-Ön yüzü Osmanlıca el yazısı ile "Tuz Kasabasının manzara-i umûmisi" açıklamalı kartpostal. Editör: N. Knejevitch, Cettigné, Montenegro 14x9 cm, s/b , çok temiz kondisyon. Tuz Kasabası: Karadağ'ın başkenti Podgorica yakınlarında bulunan bir kasaba ve belediyedir. Kasaba Arnavutluk sınırı yakınlarında İşkodra Gölü'nün birkaç kilometre kuzeyinde yer almaktadır.

    TLSold
  • [BALKANLAR] Tuz Çarşısı - Tousi-Ön yüzü Osmanlıca "Tuz Kasabası" açıklamalı kartpostal. 14x9 cm, s/b kartpostal, çok temiz kondisyon.  Tuz Kasabası: Karadağ'ın başkenti Podgorica yakınlarında bulunan bir kasaba ve belediyedir. Kasaba Arnavutluk sınırı yakınlarında İşkodra Gölü'nün birkaç kilometre kuzeyinde yer almaktadır.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    [BALKANLAR] Tuz Çarşısı - Tousi-Ön yüzü Osmanlıca "Tuz Kasabası" açıklamalı kartpostal. 14x9 cm, s/b kartpostal, çok temiz kondisyon. Tuz Kasabası: Karadağ'ın başkenti Podgorica yakınlarında bulunan bir kasaba ve belediyedir. Kasaba Arnavutluk sınırı yakınlarında İşkodra Gölü'nün birkaç kilometre kuzeyinde yer almaktadır.

    TLSold
  • [BALKANLAR] Le camp du Prince Royal a la Riola-Ön yüzü Osmanlıca "İşkodra muharebesi safahatinden:  Riyola civarında Karadağ Prensinin Danilov kumandasındaki açık ordugah" açıklamalı, Sırpça - Almanca - Fransızca üç dilli kartpostal. Editör: N. Knejevitch, Cettigue, Montenegro. 14x9 cm, s/b, çok temiz kondisyonlu.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    [BALKANLAR] Le camp du Prince Royal a la Riola-Ön yüzü Osmanlıca "İşkodra muharebesi safahatinden: Riyola civarında Karadağ Prensinin Danilov kumandasındaki açık ordugah" açıklamalı, Sırpça - Almanca - Fransızca üç dilli kartpostal. Editör: N. Knejevitch, Cettigue, Montenegro. 14x9 cm, s/b, çok temiz kondisyonlu.

    TLSold
  • [BALKANLAR] Podgoritza - Potgoriça Kasabası-Pogroritça kasabası umûmi görünüş ve solda Hacı Mehmed Paşa Osmanagiç Camii. Ön yüzü Osmanlıca "Podgoriça" açıklamalı.
Kasaba bugün Karadağ'ın başkentidir, 14x9 cm, s/b, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    [BALKANLAR] Podgoritza - Potgoriça Kasabası-Pogroritça kasabası umûmi görünüş ve solda Hacı Mehmed Paşa Osmanagiç Camii. Ön yüzü Osmanlıca "Podgoriça" açıklamalı. Kasaba bugün Karadağ'ın başkentidir, 14x9 cm, s/b, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • Sultan Mehmed Reşat - Zatî Hazreti padişahımın Dolmabahçe Sarayından kılınç alayının icrası için Eyüp Sultan'a azimet şahaneleri -Sultan Mehmed V se rendant a Eyoub pour la Ceremonie de I'Jnvestiture Editör: Max Fruchtermann, Constantinople. Osmanlıca-Fransızca, açıklamalı. 14x9 cm, elle renklendirilmiş.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Sultan Mehmed Reşat - Zatî Hazreti padişahımın Dolmabahçe Sarayından kılınç alayının icrası için Eyüp Sultan'a azimet şahaneleri -Sultan Mehmed V se rendant a Eyoub pour la Ceremonie de I'Jnvestiture Editör: Max Fruchtermann, Constantinople. Osmanlıca-Fransızca, açıklamalı. 14x9 cm, elle renklendirilmiş.

    TLSold
  • Bursa Ziraat Ameliyat Mektebi - Ecole Agricole, Brousse-Editör: Kitaphane-i Ali Haydar, Bursa Fransızca Osmanlıca çift dilli, Osmanlıca - Fransızca , 14x9 cm, renkli kartpostal, sağ köşelerde kırık ve kopuk mevcuttur.

Bursa Ziraat Mektebi (Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Ameliyat Mektebi), açılmasına yönelik çalışmalara 1887 yılında başlanır. Bu amaçla Hamitler köyünden Topaloğlu Mehmet Ağa'nın 26 bin dekarlık arazisi 1890'da kamulaştırılır. 1890 (1308)'da dönemin Bursa Valisi Mahmud Celaleddin Paşa tarafından okul açılır. Okul parasız yatılıdır. Kuruluşunda her birinde 20'şerden olmak üzere üç sınıfta okuyan toplam 60 öğrencisi bulunur. Bu mektebe bağlı olarak 1899 (1317) yılında bir de "Harir Darü't-tahsili / İpekçilik okulu" açılır. İlk mezunlarını 1894 yılında veren okulun adı, sonraki yıllarda "Hüdavendigâr Hamidiye Ziraat Ameliyat Mektebi"ne dönüştürülür. Sultan II. Abdülhamid'in tahttan indirilmesinin ardından "Bursa Mıntıka Ziraat Mektebi" adı verilir. Bursa'nın işgali sonrası harabeye dönen okul, Bursa'nın kurtuluşu ve Cumhuriyet'in ilanından sonra 1924 - 1925 ders yılında yine eğitim öğretime açılır ve Bursa Ziraat Mektebi adıyla anılmaya başlar. 1930 yılına kadar ilkokul mezunları kayıtları yapılır. 1930'dan sonra ailesi çiftçi olmak kaydıyla ortaokul mezunlarına eğitim verir ve öğrenim süresi 3 yıl olarak belirlenir

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Bursa Ziraat Ameliyat Mektebi - Ecole Agricole, Brousse-Editör: Kitaphane-i Ali Haydar, Bursa Fransızca Osmanlıca çift dilli, Osmanlıca - Fransızca , 14x9 cm, renkli kartpostal, sağ köşelerde kırık ve kopuk mevcuttur. Bursa Ziraat Mektebi (Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Ameliyat Mektebi), açılmasına yönelik çalışmalara 1887 yılında başlanır. Bu amaçla Hamitler köyünden Topaloğlu Mehmet Ağa'nın 26 bin dekarlık arazisi 1890'da kamulaştırılır. 1890 (1308)'da dönemin Bursa Valisi Mahmud Celaleddin Paşa tarafından okul açılır. Okul parasız yatılıdır. Kuruluşunda her birinde 20'şerden olmak üzere üç sınıfta okuyan toplam 60 öğrencisi bulunur. Bu mektebe bağlı olarak 1899 (1317) yılında bir de "Harir Darü't-tahsili / İpekçilik okulu" açılır. İlk mezunlarını 1894 yılında veren okulun adı, sonraki yıllarda "Hüdavendigâr Hamidiye Ziraat Ameliyat Mektebi"ne dönüştürülür. Sultan II. Abdülhamid'in tahttan indirilmesinin ardından "Bursa Mıntıka Ziraat Mektebi" adı verilir. Bursa'nın işgali sonrası harabeye dönen okul, Bursa'nın kurtuluşu ve Cumhuriyet'in ilanından sonra 1924 - 1925 ders yılında yine eğitim öğretime açılır ve Bursa Ziraat Mektebi adıyla anılmaya başlar. 1930 yılına kadar ilkokul mezunları kayıtları yapılır. 1930'dan sonra ailesi çiftçi olmak kaydıyla ortaokul mezunlarına eğitim verir ve öğrenim süresi 3 yıl olarak belirlenir

    TLSold
  • Gare dans la région de Salonique - À Railway (Selanik Tren İstasyonu)-Station in the region of Salonique Editör: Ghedalia - Paris Fransızca İngilizce çift dilli, 14x9 cm, sepya tonlu kartpostal.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Gare dans la région de Salonique - À Railway (Selanik Tren İstasyonu)-Station in the region of Salonique Editör: Ghedalia - Paris Fransızca İngilizce çift dilli, 14x9 cm, sepya tonlu kartpostal.

    TLSold
  • Souvenir de Salonique - Grande Rue de Vardar à Salonique (Selanik Vardar Caddesi)-Editör: G. Bader, Salonique Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye Postaları / Union Postale Universelle Turquie.  13,5x8,5 cm, s/b kartpostal.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Souvenir de Salonique - Grande Rue de Vardar à Salonique (Selanik Vardar Caddesi)-Editör: G. Bader, Salonique Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye Postaları / Union Postale Universelle Turquie. 13,5x8,5 cm, s/b kartpostal.

    TLSold
  • [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA - SELÂNİK] War 1914-15-16… in Orient Salonica Bay - French landing place (Selânik Doğu Körfezinde Fransız Çıkarması) -Guerre 1914-15-16… en Orient Baie de Salonique - Appontements Français . İngilizce Fransızca açıklamalı, Birinci Dünya Savaşı konulu kartpostal Editör: E. Le Deley imp. Edit.127, Boulevard de Sebastopol, Paris. 14x9 cm, s/b kartpostal

    Lot No: 13

    Lot: 13

    [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA - SELÂNİK] War 1914-15-16… in Orient Salonica Bay - French landing place (Selânik Doğu Körfezinde Fransız Çıkarması) -Guerre 1914-15-16… en Orient Baie de Salonique - Appontements Français . İngilizce Fransızca açıklamalı, Birinci Dünya Savaşı konulu kartpostal Editör: E. Le Deley imp. Edit.127, Boulevard de Sebastopol, Paris. 14x9 cm, s/b kartpostal

    TLSold
  • [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA] Coucy-Chateu - Visite du Château par des Medecins turcs accompagnes d'une infirmiere allemande (19 Avril 1916) Coucy Kalesi - Türk doktorların Alman hemşire eşliğinde kaleyi ziyareti (19 Nisan 1916)-Visit of the Castle by Turkish doctors in company of a German nurse. Fransızca - İngilizce açıklamalı, 14x9 cm, s/b kartpostal. Coucy Kalesi: 13. yüzyılda inşa edilmiş ve 19. yüzyılda Eugène Viollet-le-Duc tarafından yenilenmiş bir Fransız kalesidir. Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasıyla 1914 yılının Eylül ayından itibaren Alman ordusunun eline geçen kalenin 53 metre yüksekliğindeki başkulesi Alman askerleri tarafından gözetleme kulesi olarak kullanılıyordu. Savaşın sonuna doğru Alman ordusu geri çekilirken bu stratejik yerin havaya uçurulmasına karar verildi ve Prens Rupprecht von Bayern’in tüm itirazlarına rağmen 17 Mart 1917 tarihinde 28 ton dinamit kullanılarak kalenin başkulesi ile 4 kulesi yerle bir edildi.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA] Coucy-Chateu - Visite du Château par des Medecins turcs accompagnes d'une infirmiere allemande (19 Avril 1916) Coucy Kalesi - Türk doktorların Alman hemşire eşliğinde kaleyi ziyareti (19 Nisan 1916)-Visit of the Castle by Turkish doctors in company of a German nurse. Fransızca - İngilizce açıklamalı, 14x9 cm, s/b kartpostal. Coucy Kalesi: 13. yüzyılda inşa edilmiş ve 19. yüzyılda Eugène Viollet-le-Duc tarafından yenilenmiş bir Fransız kalesidir. Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasıyla 1914 yılının Eylül ayından itibaren Alman ordusunun eline geçen kalenin 53 metre yüksekliğindeki başkulesi Alman askerleri tarafından gözetleme kulesi olarak kullanılıyordu. Savaşın sonuna doğru Alman ordusu geri çekilirken bu stratejik yerin havaya uçurulmasına karar verildi ve Prens Rupprecht von Bayern’in tüm itirazlarına rağmen 17 Mart 1917 tarihinde 28 ton dinamit kullanılarak kalenin başkulesi ile 4 kulesi yerle bir edildi.

    TLSold
  • [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA - ÇANAKKALE] 1915-15… Aux Dardanelles - L'equipage du sous-marin Anglais E.- II (Çanakkale Boğazı'nda İngiliz E. II Denizaltısı ve Mürettebatı)-1914-15… in the Dardanelles - The crew of the British submarine E. - II Editör: E. Le Deley Fransızca - İngilizce açıklamalı, 14x9 cm, s/b kartpostal.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA - ÇANAKKALE] 1915-15… Aux Dardanelles - L'equipage du sous-marin Anglais E.- II (Çanakkale Boğazı'nda İngiliz E. II Denizaltısı ve Mürettebatı)-1914-15… in the Dardanelles - The crew of the British submarine E. - II Editör: E. Le Deley Fransızca - İngilizce açıklamalı, 14x9 cm, s/b kartpostal.

    TLSold
  • [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA - ÇANAKKALE]  Guerre 1914-15… LES ALLIES EN ORIENT SED-DUL-BAHR - Le "Cheval de Troie" Avril 1915 Birinci Dünya Savaşı'da Müttefikler Seddülbahir'de "Truva Atı" Nisan 1915-War 1914-15… The Allies n Orient Sed-Dül-Bahr  - The "Cheval de Troie" April 1915  Editör: E. Le Deley imp. Edit.127, Boulevard de Sebastopol, Paris. Fransızca ingilizce açıklamalı, 14x9 cm, s/b kartpostal.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA - ÇANAKKALE] Guerre 1914-15… LES ALLIES EN ORIENT SED-DUL-BAHR - Le "Cheval de Troie" Avril 1915 Birinci Dünya Savaşı'da Müttefikler Seddülbahir'de "Truva Atı" Nisan 1915-War 1914-15… The Allies n Orient Sed-Dül-Bahr - The "Cheval de Troie" April 1915 Editör: E. Le Deley imp. Edit.127, Boulevard de Sebastopol, Paris. Fransızca ingilizce açıklamalı, 14x9 cm, s/b kartpostal.

    TLSold
  • [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA - ÇANAKKALE] 1914 … A bord d'un croiseur Turc (1914… Bir Türk kruvazöründe)-1914… On board a Turkish Cruiser Editör: E. Le Deley, Paris Fransızca İngilizce açıklamalı, 14x9 cm, s/b kartpostal.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA - ÇANAKKALE] 1914 … A bord d'un croiseur Turc (1914… Bir Türk kruvazöründe)-1914… On board a Turkish Cruiser Editör: E. Le Deley, Paris Fransızca İngilizce açıklamalı, 14x9 cm, s/b kartpostal.

    TLSold
  • [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA - ÇANAKKALE] Expedition des Dardanelles 1915 Sedül-bahr et le cap helles-Hedul-bahr and cape Helles (Çanakkale Seferi -  Seddülbahir ve Cehennem Burnu) -Ön yüzü Fransızca açıklamalı, arka yüzü Yunanca'dır. Photo: S. L. 14x9 cm, s/b kartpostal.  Cape Helles (Mehmetçik Burnu), Türkiye'nin Gelibolu yarımadasının en güneybatı ucundaki kayalık burundur. 1915 yılında Gelibolu seferinin başlangıcında, Helles Burnu'na çıkarma sırasında Osmanlı Türkleri ile İngiliz birlikleri arasında şiddetli çatışmalara sahne olmuştur.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA - ÇANAKKALE] Expedition des Dardanelles 1915 Sedül-bahr et le cap helles-Hedul-bahr and cape Helles (Çanakkale Seferi - Seddülbahir ve Cehennem Burnu) -Ön yüzü Fransızca açıklamalı, arka yüzü Yunanca'dır. Photo: S. L. 14x9 cm, s/b kartpostal. Cape Helles (Mehmetçik Burnu), Türkiye'nin Gelibolu yarımadasının en güneybatı ucundaki kayalık burundur. 1915 yılında Gelibolu seferinin başlangıcında, Helles Burnu'na çıkarma sırasında Osmanlı Türkleri ile İngiliz birlikleri arasında şiddetli çatışmalara sahne olmuştur.

    TLSold
  • [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA - ÇANAKKALE] 1914-15… Aux Dardanelles - Une charge (Çanakkale Boğazı'nda Müttefik Hücumu)-1914-15… İn the Dardanelles - A charge  Editör: E. Le Deley, Paris. Fransızca - İngilizce açıklamalı, 14x9 cm, s/b kartpostal.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA - ÇANAKKALE] 1914-15… Aux Dardanelles - Une charge (Çanakkale Boğazı'nda Müttefik Hücumu)-1914-15… İn the Dardanelles - A charge Editör: E. Le Deley, Paris. Fransızca - İngilizce açıklamalı, 14x9 cm, s/b kartpostal.

    TLSold
  • [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA - ÇANAKKALE] Guerre de 1914-15. - Notre Marine en yue des Dardanelles (Müttefik Donanamları Çanakkale Boğazı'da)-Arka yüzü , 15 Juillet 1915 tarihli mektuplu, 16 J. 15 tarihli, Tresoret Postes 148  posta damgalı, Fransızca mektupludur. Editör: G. Mathiere, Paris. Ön yüzü Franszıca açıklamalı, 14x9 cm, sepya tonlu kartpostal

    Lot No: 20

    Lot: 20

    [BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI PROPAGANDA - ÇANAKKALE] Guerre de 1914-15. - Notre Marine en yue des Dardanelles (Müttefik Donanamları Çanakkale Boğazı'da)-Arka yüzü , 15 Juillet 1915 tarihli mektuplu, 16 J. 15 tarihli, Tresoret Postes 148 posta damgalı, Fransızca mektupludur. Editör: G. Mathiere, Paris. Ön yüzü Franszıca açıklamalı, 14x9 cm, sepya tonlu kartpostal

    TLSold
  • İstanbul Tarabya -Cartolina Postale 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    İstanbul Tarabya -Cartolina Postale 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSold
  • İstanbul Ayasofya Müzesi - Musée Ste Sophie-Cartolina Postale 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    İstanbul Ayasofya Müzesi - Musée Ste Sophie-Cartolina Postale 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSold
  • İstanbul Place de Taxim. 167 (Taksim Meydanı)-Arka yüzü Osmanlıca el yazısı ile mektupludur.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    İstanbul Place de Taxim. 167 (Taksim Meydanı)-Arka yüzü Osmanlıca el yazısı ile mektupludur.

    TLSold
  • [Bayram Kartı] 1935'te Trabzon-Arka yüzü daktilo ile "Çoluğunuz ve çocuğunuzla bayramınızı kutlular ve sağlıklar dileriz. 22.12.1935 Kardeşiniz M. Ali" şeklinde imzalıdır. 9x5 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    [Bayram Kartı] 1935'te Trabzon-Arka yüzü daktilo ile "Çoluğunuz ve çocuğunuzla bayramınızı kutlular ve sağlıklar dileriz. 22.12.1935 Kardeşiniz M. Ali" şeklinde imzalıdır. 9x5 cm.

    TLSold
  • [Bayram Kartı] İstanbul Umumi Bakış (Le Bazaar)-9x5.5 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    [Bayram Kartı] İstanbul Umumi Bakış (Le Bazaar)-9x5.5 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSold
  • [Bayram Kartı] İstanbul Sultan Ahmet ve Ayasofya-9x6 cm,

    Lot No: 26

    Lot: 26

    [Bayram Kartı] İstanbul Sultan Ahmet ve Ayasofya-9x6 cm,

    TLSold
  • [Bayram Kartı] Ankara Zafer Abidesi / İŞ BANKASI KUMBARASI-Türkiye İş Bankası Kumbara görünümlü meydan saati ve Sümerbank tabelası dikkatleri çekmektedir. 10x6.5 cm, sepya tonlu, sağ alt köşesi kırık.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    [Bayram Kartı] Ankara Zafer Abidesi / İŞ BANKASI KUMBARASI-Türkiye İş Bankası Kumbara görünümlü meydan saati ve Sümerbank tabelası dikkatleri çekmektedir. 10x6.5 cm, sepya tonlu, sağ alt köşesi kırık.

    TLSold
  • [Bayram Kartı] Ankara Sergi Evi / ANKARA BİRASI -Erken Cumhuriyet Dönemi mimar Şevki Balmumcu’nun tasarımı Art Deco bina üzerinde "Ankara Birası" yazılıdır. 9x5 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    [Bayram Kartı] Ankara Sergi Evi / ANKARA BİRASI -Erken Cumhuriyet Dönemi mimar Şevki Balmumcu’nun tasarımı Art Deco bina üzerinde "Ankara Birası" yazılıdır. 9x5 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSold
  • [Bayram Kartı] Ankara Çubuk Barajı-Arka yüzü el yazısı ile bayram tebriklidir. 9x5 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    [Bayram Kartı] Ankara Çubuk Barajı-Arka yüzü el yazısı ile bayram tebriklidir. 9x5 cm.

    TLSold
  • [Bayram Kartı] Ankara Yenişehir-Üst kısmı kesik 9x5 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    [Bayram Kartı] Ankara Yenişehir-Üst kısmı kesik 9x5 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSold
  • [Bayram Kartı] Ankara Zafer Abidesi farklı açıdan görünüm-9x4 cm

    Lot No: 31

    Lot: 31

    [Bayram Kartı] Ankara Zafer Abidesi farklı açıdan görünüm-9x4 cm

    TLSold
  • [Bayram Kartı] Eskişehir 1935-Arka yüzü el yazısı ile bayram tebriklidir. 9x7 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    [Bayram Kartı] Eskişehir 1935-Arka yüzü el yazısı ile bayram tebriklidir. 9x7 cm.

    TLSold
  • Türkiye'nin ilk dünya güzeli Keriman Halis (1913-2012)-Arka yüzü 1933 tarihli notludur. 14x8 cm, yıpranmış haliyle.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Türkiye'nin ilk dünya güzeli Keriman Halis (1913-2012)-Arka yüzü 1933 tarihli notludur. 14x8 cm, yıpranmış haliyle.

    TLSold
  • Osmanlıca Adana Vilayeti Haritası: Adana, Mersin, Cebelibereket, İçeli Sancaklarını Havidir-Haritada Konya, İskenderun, Bahr-i Sefîd belirgin olarak görülmektedir.  13x9 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Osmanlıca Adana Vilayeti Haritası: Adana, Mersin, Cebelibereket, İçeli Sancaklarını Havidir-Haritada Konya, İskenderun, Bahr-i Sefîd belirgin olarak görülmektedir. 13x9 cm.

    TLSold
  • Tirana - Bulevardi Zog I. (Arnavutluk Tiran Kral Bulvarı) -Arka yüzü Osmanlıca ve Türkçe notlu. Editör: O. Renzoni - Tirana Albania 14x9 cm, sol alt köşesi kırık haliyle.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Tirana - Bulevardi Zog I. (Arnavutluk Tiran Kral Bulvarı) -Arka yüzü Osmanlıca ve Türkçe notlu. Editör: O. Renzoni - Tirana Albania 14x9 cm, sol alt köşesi kırık haliyle.

    TLSold
  • [Erken Cumhuriyet Dönemi] Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Adliye Vekâleti Evlenme Cüzdanı -Fotoğraflı, İstanbul'lu Halide Muazzez Hanımla Çemişgezek'li Nazmi Efendinin İstanbul Beyazıt Evlenme Memurluğunda 25.5.1930 tarihli evlenme cüzdanı. Her ikisinin de birinci izdivacıdır. Cüzdan sayfaları Türk Tayyare Cemiyeti filigranlı ve uçak görsellidir. 17x12 cm, özel deri cildi içinde, temiz durumda. Çemişgezek Tunceli ilinin ilçesidir.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    [Erken Cumhuriyet Dönemi] Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Adliye Vekâleti Evlenme Cüzdanı -Fotoğraflı, İstanbul'lu Halide Muazzez Hanımla Çemişgezek'li Nazmi Efendinin İstanbul Beyazıt Evlenme Memurluğunda 25.5.1930 tarihli evlenme cüzdanı. Her ikisinin de birinci izdivacıdır. Cüzdan sayfaları Türk Tayyare Cemiyeti filigranlı ve uçak görsellidir. 17x12 cm, özel deri cildi içinde, temiz durumda. Çemişgezek Tunceli ilinin ilçesidir.

    TLSold
  • 1938 Muhtıralı Haritalı Kültür Takvimi, İstanbul Maarif Kitaphanesi ve Matbaası-İç sayfalarda tarih, gündelik bilgiler, takvim ve ajanda, kanun, dini ve resmi tatil bilgileri bulunur. Ajanda kısmındaki notlar Osmanlıca el yazısı ile doldurulmuştur. Arka iç kapakta bir adet damga pulu bulunmaktadır. 14x10 cm, bez ciltli ve cildi solmuş haliyle, 245 sayfa.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    1938 Muhtıralı Haritalı Kültür Takvimi, İstanbul Maarif Kitaphanesi ve Matbaası-İç sayfalarda tarih, gündelik bilgiler, takvim ve ajanda, kanun, dini ve resmi tatil bilgileri bulunur. Ajanda kısmındaki notlar Osmanlıca el yazısı ile doldurulmuştur. Arka iç kapakta bir adet damga pulu bulunmaktadır. 14x10 cm, bez ciltli ve cildi solmuş haliyle, 245 sayfa.

    TLSold
  • [Atatürk'ün 100. doğum yılı Nedeniyle Yapı Kredi Bankası'nca hazırlatılmıştır] Atatürk olmasaydı, VEDAT NEDİM TÖR, Binbirdirek Matbaası, İstanbul, 1981.-Özgün karton kapağında, arka kapakta "Yapı Kredi Bankasının armağanıdır" kaşesi mevcuttur, çok temiz durumda, 22x13 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    [Atatürk'ün 100. doğum yılı Nedeniyle Yapı Kredi Bankası'nca hazırlatılmıştır] Atatürk olmasaydı, VEDAT NEDİM TÖR, Binbirdirek Matbaası, İstanbul, 1981.-Özgün karton kapağında, arka kapakta "Yapı Kredi Bankasının armağanıdır" kaşesi mevcuttur, çok temiz durumda, 22x13 cm.

    TLSold
  • [Erken Cumhuriyet Dönemi / Spor Tarihi] Türkiye İdman Cemiyetleri İttifakı (T.İ.C.İ) Teşkilât ve Nizamat-ı Umumiye, İstanbul, Vatan Matbaası, 1925.-Özgün karton kapağında, kapakta yıpranmalar mevcut, harici temiz durumda, 19x12 cm, Osmanlıca, 98, [2] sayfa, bir adet şema sayfası. İç sayfalar renkli kağıtlara basılmıştır.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    [Erken Cumhuriyet Dönemi / Spor Tarihi] Türkiye İdman Cemiyetleri İttifakı (T.İ.C.İ) Teşkilât ve Nizamat-ı Umumiye, İstanbul, Vatan Matbaası, 1925.-Özgün karton kapağında, kapakta yıpranmalar mevcut, harici temiz durumda, 19x12 cm, Osmanlıca, 98, [2] sayfa, bir adet şema sayfası. İç sayfalar renkli kağıtlara basılmıştır.

    TLSold
  • T. C. Maarif Vekaleti Memurlarına Mahsus Sicil Cüzdanı, Devlet Matbaası, 1930-Fotoğraflı, Hatice Zahide Özveren Balir Hanımefendinin tahsil gördüğü okullar, ve görev yaptığı yerler ve maaşı kayıtlıdır. 1934-1959 tarihleri arasındaki kayıtları içerir. Çok sayıda T.C. Maarfi vekâleti mührü ve kaşesi mevcuttur. Orijinal bez cildi içerisinde, 20x15 cm, 52 sayfa, çok temiz durumda.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    T. C. Maarif Vekaleti Memurlarına Mahsus Sicil Cüzdanı, Devlet Matbaası, 1930-Fotoğraflı, Hatice Zahide Özveren Balir Hanımefendinin tahsil gördüğü okullar, ve görev yaptığı yerler ve maaşı kayıtlıdır. 1934-1959 tarihleri arasındaki kayıtları içerir. Çok sayıda T.C. Maarfi vekâleti mührü ve kaşesi mevcuttur. Orijinal bez cildi içerisinde, 20x15 cm, 52 sayfa, çok temiz durumda.

    TLSold
  • Osmanlıca El ile Yazılmış Nota Defteri-İçerisinde Ordu Marşı, Halide Edip'in Kadınlık Marşı, Tayyare Marşı, Vatan Marşı gibi marşların; tango, polka gibi türlerin; Tanburi Osman Beyin Aşk Peşrevi gibi eserlerin notalarının  bulunduğu Osmanlıca ile yazılmış, bazı yerlerde Fransızca notlar alınmış nota defteri. 25x16 cm, 28 sayfa.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Osmanlıca El ile Yazılmış Nota Defteri-İçerisinde Ordu Marşı, Halide Edip'in Kadınlık Marşı, Tayyare Marşı, Vatan Marşı gibi marşların; tango, polka gibi türlerin; Tanburi Osman Beyin Aşk Peşrevi gibi eserlerin notalarının bulunduğu Osmanlıca ile yazılmış, bazı yerlerde Fransızca notlar alınmış nota defteri. 25x16 cm, 28 sayfa.

    TLSold
  • Osmanlıca El ile Yazılmış Nota Defteri-1 Mart 1918 tarihli, içerisinde Dede Efendi Merhumun Rast Kâr-ı Nâtık Yürük Semai notaları yazılıdır. Ayrıca, dört dörtlük, iki sekizlik notalar çalışmaları bulunur. 25x16 cm, 24 sayfa.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Osmanlıca El ile Yazılmış Nota Defteri-1 Mart 1918 tarihli, içerisinde Dede Efendi Merhumun Rast Kâr-ı Nâtık Yürük Semai notaları yazılıdır. Ayrıca, dört dörtlük, iki sekizlik notalar çalışmaları bulunur. 25x16 cm, 24 sayfa.

    TLSold
  • İstanbul Belediyesi Sular İdaresi Dairesi Ali Rıza Çarmıklı Müteahhit Firmasına ait Terkos Regülatörü Yeni Bağlama İnşaatı Albümü - 1960-Toplamda 21 adet fotoğrafın bulunduğu albümde 12 Aralık 1960 yılı ile 25 Ağustos 1961 tarihleri arasını kapsar. Fotoğraflar arasında İstanbul Valisi Kor General Refik Tulga ve maiyetinin Terkos regülatörü inşaatını ziyaretleri, işçilerin çalışmaları görülmektedir. 30x21 cm, çok şık deri cildinde albüm içerisinde fotoğraflar 15x11 cm boyutundadır.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    İstanbul Belediyesi Sular İdaresi Dairesi Ali Rıza Çarmıklı Müteahhit Firmasına ait Terkos Regülatörü Yeni Bağlama İnşaatı Albümü - 1960-Toplamda 21 adet fotoğrafın bulunduğu albümde 12 Aralık 1960 yılı ile 25 Ağustos 1961 tarihleri arasını kapsar. Fotoğraflar arasında İstanbul Valisi Kor General Refik Tulga ve maiyetinin Terkos regülatörü inşaatını ziyaretleri, işçilerin çalışmaları görülmektedir. 30x21 cm, çok şık deri cildinde albüm içerisinde fotoğraflar 15x11 cm boyutundadır.

    TLSold
  • Sanatseverler Derneği tarafından tiyatro oyuncusu Nisa Serezli'ye verilen 1977-1978 En İyi Kadın Oyuncu Ödülü -Dernek başkanı Anıl Çeçen tarafından ıslak imzalıdır. 35x28 cm, orijinal muhafazası üzerinde. Çok sayıda tiyatro oyunu ve sinema filminde rol almasının yanı sıra birçok tiyatro oyununu dilimize çeviren Nisa Serezli'nin adı; 1997 yılından bu yana Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında “Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü” verilerek bugün de yaşatılmaktadır.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Sanatseverler Derneği tarafından tiyatro oyuncusu Nisa Serezli'ye verilen 1977-1978 En İyi Kadın Oyuncu Ödülü -Dernek başkanı Anıl Çeçen tarafından ıslak imzalıdır. 35x28 cm, orijinal muhafazası üzerinde. Çok sayıda tiyatro oyunu ve sinema filminde rol almasının yanı sıra birçok tiyatro oyununu dilimize çeviren Nisa Serezli'nin adı; 1997 yılından bu yana Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında “Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü” verilerek bugün de yaşatılmaktadır.

    TLSold
  • [NAZIM HİKMET'İN TÜRKİYE'DE SİNEMAYA AKTARILAN İLK ESERİ] A Boat Anchored in The Desert (Yolcu) Orijinal Film Afişi-Belge Filmcilik ve Tanıtım İstanbul. 100x68 cm. Yolcu, Başar Sabuncu'nun yönetmenliğini üstlendiği 1994 yapımı Türk filmidir. Başrollerinde Müjde Ar, Tarık Akan ve Halil Ergün'ün yer aldığı filmde, Türk Kurtuluş Savaşı’nın hareketli günlerinde küçük bir demiryolu istasyonunda, istasyon şefi, onun karısı ve makasçısı arasında geçen olaylar konu edilmektedir. Nâzım Hikmet'in Türkiye'de sinemaya aktarılan ilk eseridir. TRT ve Belge Film'in ortak yapımı olan filmin çekimleri Pasinler'de gerçekleşti. Müjde Ar, filmdeki oyunculuğuyla 1993 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    [NAZIM HİKMET'İN TÜRKİYE'DE SİNEMAYA AKTARILAN İLK ESERİ] A Boat Anchored in The Desert (Yolcu) Orijinal Film Afişi-Belge Filmcilik ve Tanıtım İstanbul. 100x68 cm. Yolcu, Başar Sabuncu'nun yönetmenliğini üstlendiği 1994 yapımı Türk filmidir. Başrollerinde Müjde Ar, Tarık Akan ve Halil Ergün'ün yer aldığı filmde, Türk Kurtuluş Savaşı’nın hareketli günlerinde küçük bir demiryolu istasyonunda, istasyon şefi, onun karısı ve makasçısı arasında geçen olaylar konu edilmektedir. Nâzım Hikmet'in Türkiye'de sinemaya aktarılan ilk eseridir. TRT ve Belge Film'in ortak yapımı olan filmin çekimleri Pasinler'de gerçekleşti. Müjde Ar, filmdeki oyunculuğuyla 1993 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi Fesli ve Askerî Üniformalı ve Takım Elbiseli Beyefendiler-Mükemmel cam muhafazası içinde duvara asılacak şekilde elle hazırlanmış cam çerçevede 24x18 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Osmanlı Dönemi Fesli ve Askerî Üniformalı ve Takım Elbiseli Beyefendiler-Mükemmel cam muhafazası içinde duvara asılacak şekilde elle hazırlanmış cam çerçevede 24x18 cm.

    TLSold
  • 1923'te Büyük Şefin Meşhur ve Tarihi Sakarya Atı Üzerinde Alınmış Bir Resmi-Mustafa Kemal Atatürk görselli ofset litograf baskı büyük boy afiş. 70x47 cm, üzerinde bir adet bant mevcut, harici çok temiz kondisyon.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    1923'te Büyük Şefin Meşhur ve Tarihi Sakarya Atı Üzerinde Alınmış Bir Resmi-Mustafa Kemal Atatürk görselli ofset litograf baskı büyük boy afiş. 70x47 cm, üzerinde bir adet bant mevcut, harici çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • KEMAL ARATAN (1965-) Orijinal karikatür-33x28 cm, üzerinde kağıt yapıştırma tekniği ile gölgelendirme yapılmış karikatür.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    KEMAL ARATAN (1965-) Orijinal karikatür-33x28 cm, üzerinde kağıt yapıştırma tekniği ile gölgelendirme yapılmış karikatür.

    TLSold
  • 1940'lar Mustafa Kemal Atatürk çizimi-Muhtemelen döneminde bir öğrenci tarafından yapılan Mustafa Kemal atatürk ve Birinci Cihan Savaşı konulu el ile hazırlanmış ödev. 30x 23 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    1940'lar Mustafa Kemal Atatürk çizimi-Muhtemelen döneminde bir öğrenci tarafından yapılan Mustafa Kemal atatürk ve Birinci Cihan Savaşı konulu el ile hazırlanmış ödev. 30x 23 cm.

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyeti Damga Pullu "The Cristian Home Calendar-1947" Hz. İsa ve Meryem Ana Görselli Takvim-Takvim yaprakları çift taraflıdır. 43x28 cm, kat yerlerinde hafif yıpranma harici çok tamiz kondisyon.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Türkiye Cumhuriyeti Damga Pullu "The Cristian Home Calendar-1947" Hz. İsa ve Meryem Ana Görselli Takvim-Takvim yaprakları çift taraflıdır. 43x28 cm, kat yerlerinde hafif yıpranma harici çok tamiz kondisyon.

    TLSold
  • [Sergi Kataloğu] Ömer M. Koç Koleksiyonu Yusuf Franko'nun İnsanları Bir Osmanlı Bürokratınının Karikatürleri 26 Ocak - 01 Haziran 2017: Yusuf'un dünyasını haritalandırmak Lejant ve Kaynakça, Anamed -Özgün karton kapağında çok temiz durumda, 30x21 cm, 8 sayfa, renkli resimli. Ömer M. Koç Koleksiyonu’nda yer alan, 19. yüzyıl sonu Osmanlı bürokratı, Hariciye Nazırı, Mutasarrıf, cemiyet adamı ve aynı zamanda oyunbaz bir karikatürist olan Yusuf Franko Kusa Bey’e ait karikatür albümünü ilk kez gün yüzüne çıkarıyor. Yusuf Franko’nun 1884-1896 yılları arasında bir albümde topladığı, Avrupa karikatür geleneği ile etkileşime sahip karikatürlerinin ilk defa görüldüğü sergide, 19. yüzyıl sonunun zenginleri, yüksek cemiyet mensupları, Osmanlı paşaları, Levantenler, sanatçılar ve diplomatların hiciv yüklü portreleri ziyaretçiler ile buluşuyor. Karikatürler, özellikle 19. yüzyıl sonunun Beyoğlu / Pera semtini, Yusuf Franko’nun da parçası olduğu renkli sosyal çevreyi ve İstanbul’un küresel mekânlarını gözlemlemek için izleyiciye imkân sunuyor

    Lot No: 51

    Lot: 51

    [Sergi Kataloğu] Ömer M. Koç Koleksiyonu Yusuf Franko'nun İnsanları Bir Osmanlı Bürokratınının Karikatürleri 26 Ocak - 01 Haziran 2017: Yusuf'un dünyasını haritalandırmak Lejant ve Kaynakça, Anamed -Özgün karton kapağında çok temiz durumda, 30x21 cm, 8 sayfa, renkli resimli. Ömer M. Koç Koleksiyonu’nda yer alan, 19. yüzyıl sonu Osmanlı bürokratı, Hariciye Nazırı, Mutasarrıf, cemiyet adamı ve aynı zamanda oyunbaz bir karikatürist olan Yusuf Franko Kusa Bey’e ait karikatür albümünü ilk kez gün yüzüne çıkarıyor. Yusuf Franko’nun 1884-1896 yılları arasında bir albümde topladığı, Avrupa karikatür geleneği ile etkileşime sahip karikatürlerinin ilk defa görüldüğü sergide, 19. yüzyıl sonunun zenginleri, yüksek cemiyet mensupları, Osmanlı paşaları, Levantenler, sanatçılar ve diplomatların hiciv yüklü portreleri ziyaretçiler ile buluşuyor. Karikatürler, özellikle 19. yüzyıl sonunun Beyoğlu / Pera semtini, Yusuf Franko’nun da parçası olduğu renkli sosyal çevreyi ve İstanbul’un küresel mekânlarını gözlemlemek için izleyiciye imkân sunuyor

    TLSold
  • Semih Balcıoğlu Çizimi Vakko Markası için özel olarak tasarlanmış İskambil Kağıdı-Özel ahşap kutusu içinde, kutu kapağında vakko damgalı,  iki jokeri eksik haliyle 11x8 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Semih Balcıoğlu Çizimi Vakko Markası için özel olarak tasarlanmış İskambil Kağıdı-Özel ahşap kutusu içinde, kutu kapağında vakko damgalı, iki jokeri eksik haliyle 11x8 cm.

    TLSold
  • Opon Baş, diş, nevralji ağrıları tableti-7x4 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Opon Baş, diş, nevralji ağrıları tableti-7x4 cm.

    TLSold
  • Malson Photo Abel Istiklal Djadessi Taxim Fotoğrafhanesi Pieter Christoffel Wonder'in bir tablosu-17x15 cm, çok temiz kondisyon

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Malson Photo Abel Istiklal Djadessi Taxim Fotoğrafhanesi Pieter Christoffel Wonder'in bir tablosu-17x15 cm, çok temiz kondisyon

    TLSold
  • 1960 Askeri Darbesi esnasında Celâl Bayar'ın tutuklanışını kapağına taşıyan İtalyanca La Tribuna Illustrata dergisi -Cumhurbaşkanı Celâl Bayar'ı gece yarısı askerler tarafından alınışı resmedilmiş. Kapak görseli, Vittorio Pisani. La Tribuna Illustrat Anno 70 - 24 - 12 Giugno 1960. Dergi kenarlarında yıpranma mevcut, 40x22 cm, 32 sayfa, s/b ve renkli resim ve fotoğraflı. La Tribuna illustrata, merkezi Roma'da bulunan ve 1890'dan 1969'a kadar yayınlanan haftalık bir İtalyan dergisidir.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    1960 Askeri Darbesi esnasında Celâl Bayar'ın tutuklanışını kapağına taşıyan İtalyanca La Tribuna Illustrata dergisi -Cumhurbaşkanı Celâl Bayar'ı gece yarısı askerler tarafından alınışı resmedilmiş. Kapak görseli, Vittorio Pisani. La Tribuna Illustrat Anno 70 - 24 - 12 Giugno 1960. Dergi kenarlarında yıpranma mevcut, 40x22 cm, 32 sayfa, s/b ve renkli resim ve fotoğraflı. La Tribuna illustrata, merkezi Roma'da bulunan ve 1890'dan 1969'a kadar yayınlanan haftalık bir İtalyan dergisidir.

    TLSold
  • 1960'lar "Magazin" Dergisi Ciltli 1-7 Sayılar -Kapak sayfaları ve orta sayfası renkli, diğer sayfalar siyah beyaz olarak basılmıştır. Yeni filmi çıkan yıldız oyuncuları, dansözleri kapak görselinde kullanır. İç sayfalarda tyerli yabancı tiyatro, bale veya gazinolarda oynayan oyuncu ve dansçılarla ropörtajlar bulunur. Neriman Köksal, Semiramis, İnci Birol, Nimet Alp, Özcan Tekgül, Gönül Yazar gibi isimler mevcuttur. 27x21 cm, siyah bez cilt içerisinde ciltte ayrılma mevcut.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    1960'lar "Magazin" Dergisi Ciltli 1-7 Sayılar -Kapak sayfaları ve orta sayfası renkli, diğer sayfalar siyah beyaz olarak basılmıştır. Yeni filmi çıkan yıldız oyuncuları, dansözleri kapak görselinde kullanır. İç sayfalarda tyerli yabancı tiyatro, bale veya gazinolarda oynayan oyuncu ve dansçılarla ropörtajlar bulunur. Neriman Köksal, Semiramis, İnci Birol, Nimet Alp, Özcan Tekgül, Gönül Yazar gibi isimler mevcuttur. 27x21 cm, siyah bez cilt içerisinde ciltte ayrılma mevcut.

    TLSold
  • [İhap Hulusi Görey çizimi reklamlı / Mustafa Kemal Atatürk Kapaklı] İktisadî Yürüyüş "Ayda İki Defa Neşrolunur İktisadî, Ticarî Sınaî Ziraî Malî ve İctimaî Mecmua" Yıl:2 Cilt: 4 Sayı: 47 16 Teşrin-i Sani 1941, Tan Matbaası, İstanbul.-Sahibi ve Umumi Neşriyat Müdürü: Aslan Tufan Yazman Müessis ve Müdürü: Selim Cavid Yazman. Özgün karton kapağında, kapak üzerinde kaşesi mevcuttur,  kapak kenarları hafif yıpranmış harici temiz durumda, cillten çıkmadır, 32x24 cm, 26 sayfa. İçindekiler: Asri Paralar, Prof. Şükrü BABAN; Sermaye Teşekkülü, Prof. Muhlis ETE; Reaya ve Köylü, Prof. S. Nuri İLERİ; Küçük Sanat Dâvası, Samet AĞAOĞLU; Brezilyaya Muhaceret, A. C: CONK; İstira Kuvveti İhdası İsmet ALKAN; Kooperatifler ve Harp, CARIKLI; İran’ın Ticareti; Milli Şefin Direktifleri, Selim Cavid; İzmir Pamuk Mensucat Fabarikası, C. Yazman; Süngercilik, S.R. Dilek; İzmir-Ankara, İzmir-Istanbul, A. Ahıskal; Reasürans, İhsan Muşkara; Tohum Saklama Evleri, Saip Ergin; Konjonktür, Mustafa Elmalı; On Beş Günlük Piyasa, F. Ü. 

İktisadi Yürüyüş Dergisi ilk sayısı 1939 yılında yayınlanan ve yayın hayatını istikrarlı olarak 1970 yılına kadar sürdürmüş bir dergidir. Dergi 512 sayı olarak çıkmıştır. Derginin yayın periyodu önceleri 15 gün daha sonra 1 aydır. Bu dergi iktisadi gelişmeleri ve özel dosyaları içeren önemli sayılar yayımlamıştır.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    [İhap Hulusi Görey çizimi reklamlı / Mustafa Kemal Atatürk Kapaklı] İktisadî Yürüyüş "Ayda İki Defa Neşrolunur İktisadî, Ticarî Sınaî Ziraî Malî ve İctimaî Mecmua" Yıl:2 Cilt: 4 Sayı: 47 16 Teşrin-i Sani 1941, Tan Matbaası, İstanbul.-Sahibi ve Umumi Neşriyat Müdürü: Aslan Tufan Yazman Müessis ve Müdürü: Selim Cavid Yazman. Özgün karton kapağında, kapak üzerinde kaşesi mevcuttur, kapak kenarları hafif yıpranmış harici temiz durumda, cillten çıkmadır, 32x24 cm, 26 sayfa. İçindekiler: Asri Paralar, Prof. Şükrü BABAN; Sermaye Teşekkülü, Prof. Muhlis ETE; Reaya ve Köylü, Prof. S. Nuri İLERİ; Küçük Sanat Dâvası, Samet AĞAOĞLU; Brezilyaya Muhaceret, A. C: CONK; İstira Kuvveti İhdası İsmet ALKAN; Kooperatifler ve Harp, CARIKLI; İran’ın Ticareti; Milli Şefin Direktifleri, Selim Cavid; İzmir Pamuk Mensucat Fabarikası, C. Yazman; Süngercilik, S.R. Dilek; İzmir-Ankara, İzmir-Istanbul, A. Ahıskal; Reasürans, İhsan Muşkara; Tohum Saklama Evleri, Saip Ergin; Konjonktür, Mustafa Elmalı; On Beş Günlük Piyasa, F. Ü. İktisadi Yürüyüş Dergisi ilk sayısı 1939 yılında yayınlanan ve yayın hayatını istikrarlı olarak 1970 yılına kadar sürdürmüş bir dergidir. Dergi 512 sayı olarak çıkmıştır. Derginin yayın periyodu önceleri 15 gün daha sonra 1 aydır. Bu dergi iktisadi gelişmeleri ve özel dosyaları içeren önemli sayılar yayımlamıştır.

    TLSold
  • [İsmet İnönü Kapaklı] İktisadî Yürüyüş Cumhuriyet Bayramı Nafia Fevkalâde Sayısı "Ayda İki Defa Neşrolunur İktisadî, Ticarî Sınaî Ziraî Malî ve İctimaî Mecmua"  Yıl:2 Cilt: 4 Sayı: 45-46 29 Teşrin-i Evvel 1941, Tan Matbaası, İstanbul.-Sahibi ve Umumi Neşriyat Müdürü: Aslan Tufan Yazman Müessis ve Müdürü: Selim Cavid Yazman Özgün karton kapağında, kapak kenarlarında hafif yıpranma mevcuttur, cillten çıkmadır, 32x24 cm, 96 [1] sayfa. İç sayfalarda Başvekil Dr. Refik Saydam, dergiye özel olarak imzalanmış Nafia Vekili Ali Fuat Cebesoy  beyefendilerin fotoğrafları. Türkiye Almanya anlaşması, Demiryolu Siyaseti, Türkiye'de Su Davası, Anadolu ve Trakya, İstanbu'da İmar, Mimar ve Mimari, anadoluya Medeniyet Nakleden Köprüler, Eminönü Halkevi Sergisi başlık yazılar mevcuttur.

İktisadi Yürüyüş Dergisi ilk sayısı 1939 yılında yayınlanan ve yayın hayatını istikrarlı olarak 1970 yılına kadar sürdürmüş bir dergidir. Dergi 512 sayı olarak çıkmıştır. Derginin yayın periyodu önceleri 15 gün daha sonra 1 aydır. Bu dergi iktisadi gelişmeleri ve özel dosyaları içeren önemli sayılar yayımlamıştır.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    [İsmet İnönü Kapaklı] İktisadî Yürüyüş Cumhuriyet Bayramı Nafia Fevkalâde Sayısı "Ayda İki Defa Neşrolunur İktisadî, Ticarî Sınaî Ziraî Malî ve İctimaî Mecmua" Yıl:2 Cilt: 4 Sayı: 45-46 29 Teşrin-i Evvel 1941, Tan Matbaası, İstanbul.-Sahibi ve Umumi Neşriyat Müdürü: Aslan Tufan Yazman Müessis ve Müdürü: Selim Cavid Yazman Özgün karton kapağında, kapak kenarlarında hafif yıpranma mevcuttur, cillten çıkmadır, 32x24 cm, 96 [1] sayfa. İç sayfalarda Başvekil Dr. Refik Saydam, dergiye özel olarak imzalanmış Nafia Vekili Ali Fuat Cebesoy beyefendilerin fotoğrafları. Türkiye Almanya anlaşması, Demiryolu Siyaseti, Türkiye'de Su Davası, Anadolu ve Trakya, İstanbu'da İmar, Mimar ve Mimari, anadoluya Medeniyet Nakleden Köprüler, Eminönü Halkevi Sergisi başlık yazılar mevcuttur. İktisadi Yürüyüş Dergisi ilk sayısı 1939 yılında yayınlanan ve yayın hayatını istikrarlı olarak 1970 yılına kadar sürdürmüş bir dergidir. Dergi 512 sayı olarak çıkmıştır. Derginin yayın periyodu önceleri 15 gün daha sonra 1 aydır. Bu dergi iktisadi gelişmeleri ve özel dosyaları içeren önemli sayılar yayımlamıştır.

    TLSold
  • [Birinci Dünya Savaşında Selanik] L’Illustration Dergisi, 26 Aout 1916

-L’Illustration, 26 Aout 1916, Prix du Numero: un Franc. 74 Année – No: 3834, 39x30 cm, 190-212. Sayfalar arası, s/b ve renkli sayfalar, ciltten çıkmadır.
Kapakta: Les Allies a Salonique La General Sarrail assiste au defile a travers la ville des premiers regiments İtaliens. La Croix D'Avocourt (Savaşta yıkılan çeşmeden su tedarik eden askerler). Ressam Mathurin Meheut (1882-1958)’in savaş çizimleri, La Guerre , savaşta Balkanlar’ın durumu ve Bölgenin haritası, Venedik ve Reims’de savaşın yıktığı anıtlar.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    [Birinci Dünya Savaşında Selanik] L’Illustration Dergisi, 26 Aout 1916 -L’Illustration, 26 Aout 1916, Prix du Numero: un Franc. 74 Année – No: 3834, 39x30 cm, 190-212. Sayfalar arası, s/b ve renkli sayfalar, ciltten çıkmadır. Kapakta: Les Allies a Salonique La General Sarrail assiste au defile a travers la ville des premiers regiments İtaliens. La Croix D'Avocourt (Savaşta yıkılan çeşmeden su tedarik eden askerler). Ressam Mathurin Meheut (1882-1958)’in savaş çizimleri, La Guerre , savaşta Balkanlar’ın durumu ve Bölgenin haritası, Venedik ve Reims’de savaşın yıktığı anıtlar.

    TLSold
  • Galatasaray Lisesi Mezuniyetin Ellinci Yılı Madalyası-1128 numaralı 1938-1946 dönem mezunu Âli Canman adına hazırlanmış özel madalya. 6 cm çapında, altın renk, kulpsuz haliyledir.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Galatasaray Lisesi Mezuniyetin Ellinci Yılı Madalyası-1128 numaralı 1938-1946 dönem mezunu Âli Canman adına hazırlanmış özel madalya. 6 cm çapında, altın renk, kulpsuz haliyledir.

    TLSold
  • Osmanlıca "Tersane Fırın Amelesi Numara: 45" yazılı metal yaka broşu-6,5x3 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Osmanlıca "Tersane Fırın Amelesi Numara: 45" yazılı metal yaka broşu-6,5x3 cm.

    TLSold
  • Galatasaray Spor Kulübu Logolu Metal Obje (3 Adet)-5x4 ve 7x4 cm boyurlarında.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Galatasaray Spor Kulübu Logolu Metal Obje (3 Adet)-5x4 ve 7x4 cm boyurlarında.

    TLSold
  • Bursa İşi El Yapımı Çelik Dövme Üzeri Osmanlıca “Bursa” Yazılı Özel Metal ve Kadifeli Kını İçinde Kırmızı Saplı İşlemeli Damgalı Bıçak- Sap kısmı 8 cm, bıçak kısmı 8 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Bursa İşi El Yapımı Çelik Dövme Üzeri Osmanlıca “Bursa” Yazılı Özel Metal ve Kadifeli Kını İçinde Kırmızı Saplı İşlemeli Damgalı Bıçak- Sap kısmı 8 cm, bıçak kısmı 8 cm.

    TLSold
  • Üzeri Osmanlıca "Bursa" yazılı el yapımı kemik saplı metal kını içerisinde damgalı bıçak-Kını ile beraber 14 cm, bıçak kısmı 5.5 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Üzeri Osmanlıca "Bursa" yazılı el yapımı kemik saplı metal kını içerisinde damgalı bıçak-Kını ile beraber 14 cm, bıçak kısmı 5.5 cm.

    TLSold
  • Bursa İşi El Yapımı Dövme Bıçak Özel Deri Kınında -Bıçak kısmı 5 cm, sapı 5 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Bursa İşi El Yapımı Dövme Bıçak Özel Deri Kınında -Bıçak kısmı 5 cm, sapı 5 cm.

    TLSold
  • "Etem Bursa" yazılı El Yapımı Metal Saplı Bıçak-10 cm, haliyle

    Lot No: 66

    Lot: 66

    "Etem Bursa" yazılı El Yapımı Metal Saplı Bıçak-10 cm, haliyle

    TLSold
  • Minyatür Hançer-Yeşil beyaz sedef görünümlü saplı, metal kınlı dövme el yapımı çelik bıçak. Toplam uzunluk 6 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Minyatür Hançer-Yeşil beyaz sedef görünümlü saplı, metal kınlı dövme el yapımı çelik bıçak. Toplam uzunluk 6 cm.

    TLSold
  • Minyatür Hançer-Kırmızı saplı, 5 cm Özel işlemeli kını içinde, kını üzeri zincirli, dövme el yapımı çelik bıçak

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Minyatür Hançer-Kırmızı saplı, 5 cm Özel işlemeli kını içinde, kını üzeri zincirli, dövme el yapımı çelik bıçak

    TLSold
  • Minyatür Hançer-Yeşil saplı, 5 cm Özel işlemeli kını içinde, kını üzeri zincirli, dövme el yapımı çelik bıçak

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Minyatür Hançer-Yeşil saplı, 5 cm Özel işlemeli kını içinde, kını üzeri zincirli, dövme el yapımı çelik bıçak

    TLSold
  • Bursa işi kemik saplı el yapımı çelik dövme üzeri işlemeli bıçak-Deri kınısı içinde 10 cm

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Bursa işi kemik saplı el yapımı çelik dövme üzeri işlemeli bıçak-Deri kınısı içinde 10 cm

    TLSold
  • Bursa İşi üzeri "Etem Bursa" yazılı metal saplı bıçak-Deri kınısı içinde 11 cm

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Bursa İşi üzeri "Etem Bursa" yazılı metal saplı bıçak-Deri kınısı içinde 11 cm

    TLSold
  • Bursa İşi özel çelik dövme bıçak-Bursa yazılı özel deri kını içinde turuncu saplı bıçak

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Bursa İşi özel çelik dövme bıçak-Bursa yazılı özel deri kını içinde turuncu saplı bıçak

    TLSold
  • Üzeri "Behçet Bursa" yazılı el yapımı dövme çelik çakı-Katlanır hali 8 cm, toplamda 16 cm, paslanmaz.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Üzeri "Behçet Bursa" yazılı el yapımı dövme çelik çakı-Katlanır hali 8 cm, toplamda 16 cm, paslanmaz.

    TLSold
  • Sedef renk saplı  ikili üzerinde el ile "3.cü Mustafa" yazılı çakı-Katlanır hali 8 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Sedef renk saplı ikili üzerinde el ile "3.cü Mustafa" yazılı çakı-Katlanır hali 8 cm.

    TLSold
  • Ermeni Harflerinin Bulunuşunun 1500. Yılı Ermeni Matbaasının 400. Yılı Münasebeti ile 1913 Senesinde Taksim'de Yapılan ve Talat Paşa'nın da Katıldığı Gösterinin Taşbaskı (Litograf) Afişi -Altın yaldızlı çerçevesinde, 100x77 cm, iç alan 77x56 cm. "Dib U Dar" kitabından çıkmadır. Ermeni alfabesinin icadının 1500. yıldönümü ile ilk Ermeni matbaasının 400. yıldönümü, 1912-1913’te, alfabenin kutsallaştırılmasını ve dilin fetişleştirilmesini açıkça sergileyen kamuya açık törenlere vesile oldu; bu törenler, Osmanlı İmparatorluğu için felaketle sonuçlanan Balkan Savaşları’na ve Rusya’nın Ermeni meselesini yeniden ortaya atmasına denk geldi. İstanbul’da, ‘Elamazkayin Miutyun’ (Ulusal Birlik) denen gün, 11 Ekim 1913’te, bir Ermeni siyasi gösterisi halini aldı hatta. Yoğun bir kalabalığın kuşattığı Patrikhane kilisesinde, yabancı elçilerin, yüksek rütbeli Osmanlı memurlarının ve aralarında Dahiliye Nazırı Talat Paşa’nın da bulunduğu nazırların önünde Vartabed Gomidas’ın idaresindeki yaklaşık yüz kişiden oluşan Ermeni korosu Ermeni dilinin şanını övgülere boğan bir marş seslendirdi. Ermeni harflerinin icadının 1500. ve Ermeni matbaacılığının 400. yıldönümü kutlamaları halka açık birçok toplantılara sahne olmuştur. Kutlamalar sadece Patrikhane’de düzenlenen kutlamalarla sınırlı değildir. 13 Ekim ile 26 Ekim arasında İstanbul’da Ermeni Patrikhanesinde, Gedikpaşa’da, Pera’daki Pelit Champs Tiyatrosu’nda, Taksim Bahçesi’nde ve Kadıköy’de parlak kutlamalar düzenlenmiş ve 20.000’e yakın kişinin izlediği bu kutlamalara devlet adamları ve görevlileri de katılmıştır. Bu devlet adamları sadece törenlere katılmakla yetinmemiş, halka açık kutlamalarda düşünce ve duygularını belirten konuşmalar da yapmışlardır. İlk kutlama Kumkapı’da Surp Asdvadzadzin Patrikhane Kilisesi’nde düzenlenmiş ve buradaki üç sesli ayinde Gomidas Vartabed ve Armenag Şahmuradyan ruhani ezgiler okumuşlardır.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Ermeni Harflerinin Bulunuşunun 1500. Yılı Ermeni Matbaasının 400. Yılı Münasebeti ile 1913 Senesinde Taksim'de Yapılan ve Talat Paşa'nın da Katıldığı Gösterinin Taşbaskı (Litograf) Afişi -Altın yaldızlı çerçevesinde, 100x77 cm, iç alan 77x56 cm. "Dib U Dar" kitabından çıkmadır. Ermeni alfabesinin icadının 1500. yıldönümü ile ilk Ermeni matbaasının 400. yıldönümü, 1912-1913’te, alfabenin kutsallaştırılmasını ve dilin fetişleştirilmesini açıkça sergileyen kamuya açık törenlere vesile oldu; bu törenler, Osmanlı İmparatorluğu için felaketle sonuçlanan Balkan Savaşları’na ve Rusya’nın Ermeni meselesini yeniden ortaya atmasına denk geldi. İstanbul’da, ‘Elamazkayin Miutyun’ (Ulusal Birlik) denen gün, 11 Ekim 1913’te, bir Ermeni siyasi gösterisi halini aldı hatta. Yoğun bir kalabalığın kuşattığı Patrikhane kilisesinde, yabancı elçilerin, yüksek rütbeli Osmanlı memurlarının ve aralarında Dahiliye Nazırı Talat Paşa’nın da bulunduğu nazırların önünde Vartabed Gomidas’ın idaresindeki yaklaşık yüz kişiden oluşan Ermeni korosu Ermeni dilinin şanını övgülere boğan bir marş seslendirdi. Ermeni harflerinin icadının 1500. ve Ermeni matbaacılığının 400. yıldönümü kutlamaları halka açık birçok toplantılara sahne olmuştur. Kutlamalar sadece Patrikhane’de düzenlenen kutlamalarla sınırlı değildir. 13 Ekim ile 26 Ekim arasında İstanbul’da Ermeni Patrikhanesinde, Gedikpaşa’da, Pera’daki Pelit Champs Tiyatrosu’nda, Taksim Bahçesi’nde ve Kadıköy’de parlak kutlamalar düzenlenmiş ve 20.000’e yakın kişinin izlediği bu kutlamalara devlet adamları ve görevlileri de katılmıştır. Bu devlet adamları sadece törenlere katılmakla yetinmemiş, halka açık kutlamalarda düşünce ve duygularını belirten konuşmalar da yapmışlardır. İlk kutlama Kumkapı’da Surp Asdvadzadzin Patrikhane Kilisesi’nde düzenlenmiş ve buradaki üç sesli ayinde Gomidas Vartabed ve Armenag Şahmuradyan ruhani ezgiler okumuşlardır.

    TLSold
  • Cumhurbaşkanı Celal Bayar Başbakan Adnan Menderes, Kocaeli Valisi Cemal Babaş, Çalışma Bakanı Nuri Özsan, Sakarya Mebusu Selami Dinçer Kocaeli Seka Fabrikası ziyaretinden bir görünüm - 1955-24.7.1955 tarihli, albüm sayfasına birleşik fotoğrafta kişiler işaretlenmiştir, arka yüzde Seka Memurları Kooperatif Evleri açılışı ve dönemin Çalışma Bakanı Mümtaz Tarhan'ın ziyareti fotoğrafları mevcuttur. 20x17 cm, albüm sayfası 34x24 cm. Albüm sayfasının her iki yüzünde toplamda beş fotoğraf mevcuttur.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Cumhurbaşkanı Celal Bayar Başbakan Adnan Menderes, Kocaeli Valisi Cemal Babaş, Çalışma Bakanı Nuri Özsan, Sakarya Mebusu Selami Dinçer Kocaeli Seka Fabrikası ziyaretinden bir görünüm - 1955-24.7.1955 tarihli, albüm sayfasına birleşik fotoğrafta kişiler işaretlenmiştir, arka yüzde Seka Memurları Kooperatif Evleri açılışı ve dönemin Çalışma Bakanı Mümtaz Tarhan'ın ziyareti fotoğrafları mevcuttur. 20x17 cm, albüm sayfası 34x24 cm. Albüm sayfasının her iki yüzünde toplamda beş fotoğraf mevcuttur.

    TLSold
  • Yalova Hamamı - Yalova Bains Grand Hotel-43x38 cm, haliyle.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Yalova Hamamı - Yalova Bains Grand Hotel-43x38 cm, haliyle.

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi - Elle Hazırlanmış Milli Eğitim Grafiği-Samsun Vilayeti 1933-1934 Senesi Maarif Vaziyeti , Her bir resim elli muallim, elli mektep, bin öğrenciyi temsil eder. 64x50 cm, karton üzerine yapıştırmaa ve mürekkep ile hazırlanmış.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi - Elle Hazırlanmış Milli Eğitim Grafiği-Samsun Vilayeti 1933-1934 Senesi Maarif Vaziyeti , Her bir resim elli muallim, elli mektep, bin öğrenciyi temsil eder. 64x50 cm, karton üzerine yapıştırmaa ve mürekkep ile hazırlanmış.

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi - Elle Hazırlanmış Milli Eğitim Grafiği-Maarif Vekaleti Faaliyeti İlk Mekteplerde Öğrenci Artışı 1913-14, 1922-23, 1932-33 senelerini gösterir. 65x50 cm, karton üzerine mürekkep.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Erken Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi - Elle Hazırlanmış Milli Eğitim Grafiği-Maarif Vekaleti Faaliyeti İlk Mekteplerde Öğrenci Artışı 1913-14, 1922-23, 1932-33 senelerini gösterir. 65x50 cm, karton üzerine mürekkep.

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Elle Hazırlanmış Sanayii Grafiği-1927 ve 1931 yılı mevcut fabrikalar grafiği. 65x50 cm, karton üzerine mürekkep.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Erken Cumhuriyet Dönemi Elle Hazırlanmış Sanayii Grafiği-1927 ve 1931 yılı mevcut fabrikalar grafiği. 65x50 cm, karton üzerine mürekkep.

    TLSold
  • Türkiye Siyasi Tarihi - Ankara’da “Yurt Savaşları” Polisin Hacettepe Üniversitesi Yurdunu baskını manşetli 20 Şubat 1970 tarihli Cuymhuriyet Gazetesi-İç sayfalarda Uğur Mumcu'nun Polis ve Şiddet başlıklı yazısı. 1971 yılında polis önce 24 Ocak'ta Siyasal Bilgiler Fakültesi yurdunu, daha sonrada sırasıyla 21 Şubat'ta Hacettepe ve 5 Mart'ta ise Odtü yurtlarını ele geçirmiştir. 63x42 cm,

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Türkiye Siyasi Tarihi - Ankara’da “Yurt Savaşları” Polisin Hacettepe Üniversitesi Yurdunu baskını manşetli 20 Şubat 1970 tarihli Cuymhuriyet Gazetesi-İç sayfalarda Uğur Mumcu'nun Polis ve Şiddet başlıklı yazısı. 1971 yılında polis önce 24 Ocak'ta Siyasal Bilgiler Fakültesi yurdunu, daha sonrada sırasıyla 21 Şubat'ta Hacettepe ve 5 Mart'ta ise Odtü yurtlarını ele geçirmiştir. 63x42 cm,

    TLSold
  • Türkiye Siyasi Tarihi - Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan'ın Sivas Gemerek'te yakalanmaları manşetli yıldırım baskı 17 Mart 1971 Hürriyet Gazetesi-Deniz Gezmiş - İsteseydim çok kan dökerdim, dedi. 58x43 cm, 4 sayfadır.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Türkiye Siyasi Tarihi - Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan'ın Sivas Gemerek'te yakalanmaları manşetli yıldırım baskı 17 Mart 1971 Hürriyet Gazetesi-Deniz Gezmiş - İsteseydim çok kan dökerdim, dedi. 58x43 cm, 4 sayfadır.

    TLSold
  • Türkiye Siyasi Tarihi - Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan'ın Sivas Gemerek'te yakalanmaları manşetli 18 Mart 1971 tarihli Tercüman Gazetesi-Deniz Gezmiş -Suçum idamdır, dedi. Manşetiyle Yusuf Aslan ve Deniz Gezmiş'in büyük boy fotoğrafları mevcuttur. 58x42 cm, dört sayfa.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Türkiye Siyasi Tarihi - Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan'ın Sivas Gemerek'te yakalanmaları manşetli 18 Mart 1971 tarihli Tercüman Gazetesi-Deniz Gezmiş -Suçum idamdır, dedi. Manşetiyle Yusuf Aslan ve Deniz Gezmiş'in büyük boy fotoğrafları mevcuttur. 58x42 cm, dört sayfa.

    TLSold
  • Türkiye Siyasi Tarihi - Deniz Gezmiş'in Ortadoğu'da kullanacağı kimlik kartı ve Sivas'ta Yusuf Aslan ve Deniz Gezmiş'i yakalayanlar manşetli 19 Mart 1971 tarihli Tercüman Gazetesi-Deniz Gezmiş -Ekibim Sinan Cemgil, Yusuf Aslan, Mete Ertekin ve Hüseyin İnan'dır, dedi sürmanşetli, Yusuf Aslan hastane fotoğrafı mevcuttur. 58x43 cm, 6 sayfa.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Türkiye Siyasi Tarihi - Deniz Gezmiş'in Ortadoğu'da kullanacağı kimlik kartı ve Sivas'ta Yusuf Aslan ve Deniz Gezmiş'i yakalayanlar manşetli 19 Mart 1971 tarihli Tercüman Gazetesi-Deniz Gezmiş -Ekibim Sinan Cemgil, Yusuf Aslan, Mete Ertekin ve Hüseyin İnan'dır, dedi sürmanşetli, Yusuf Aslan hastane fotoğrafı mevcuttur. 58x43 cm, 6 sayfa.

    TLSold
  • Türkiye Siyasi Tarihi - Deniz Gezmiş ODTÜ'de harem hayatı yaşamış manşetli 20 Mart 1971 tarihli Tercüman Gazetesi-Nihat Erim Başbakan sürmanşetli, Deniz Gezmiş haberinin devamı iç sayfada verilmiştir. 58x43 cm, 4 sayfa.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Türkiye Siyasi Tarihi - Deniz Gezmiş ODTÜ'de harem hayatı yaşamış manşetli 20 Mart 1971 tarihli Tercüman Gazetesi-Nihat Erim Başbakan sürmanşetli, Deniz Gezmiş haberinin devamı iç sayfada verilmiştir. 58x43 cm, 4 sayfa.

    TLSold
  • Yeni İstanbul "Denizcilik İlâvesi" 1953 - Türk Denizinde Türk Gemisi Türk Bayrağı-Özgün karton kapağında, 29x21 cm, 32 sayfa. İç sayfalarda: Bir Temmuzun manası: Türk Denizinde Türk Gemisi Türk Bayrağı, Selim Cavit Yazman; Tarihten notlar: Boğaz Sularında İlk Vapur Yolculuğu, Niyazi Ahmet Banoğlu; Türk Denizlerinde 48 Türk Gemisi Ankara vapuru, Paşabahçe Vapuru görselli, Yalova Tersanelerini ziyaret eden Celal Bayar, Denizcilik Bankası Haliç Tersanesi, Deniz Bankası Hastanesi, Yüksek Denizcilik Okulu, Hikmet Saim; Deniz Ticaret Tarihine Kısa Bir Bakış, Moda Deniz Kulübü; İstinye Tersanesi ve işçileri, arka sayfada Gülümse Aral çizimi Denizcilik Bankası Reklamı.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Yeni İstanbul "Denizcilik İlâvesi" 1953 - Türk Denizinde Türk Gemisi Türk Bayrağı-Özgün karton kapağında, 29x21 cm, 32 sayfa. İç sayfalarda: Bir Temmuzun manası: Türk Denizinde Türk Gemisi Türk Bayrağı, Selim Cavit Yazman; Tarihten notlar: Boğaz Sularında İlk Vapur Yolculuğu, Niyazi Ahmet Banoğlu; Türk Denizlerinde 48 Türk Gemisi Ankara vapuru, Paşabahçe Vapuru görselli, Yalova Tersanelerini ziyaret eden Celal Bayar, Denizcilik Bankası Haliç Tersanesi, Deniz Bankası Hastanesi, Yüksek Denizcilik Okulu, Hikmet Saim; Deniz Ticaret Tarihine Kısa Bir Bakış, Moda Deniz Kulübü; İstinye Tersanesi ve işçileri, arka sayfada Gülümse Aral çizimi Denizcilik Bankası Reklamı.

    TLSold
  • 9th World Festival of Youth and Students for Solidarity Peace and Friendship (9. Dünya Gençlik ve Öğrenci Dayanışma, Barış ve Dostluk Festivali) Orijinal Büyük Boy Afişi -Agiers July 28 to August 7 1965, Published by the International Union of Students. Afiş çizimi: Tony Evora. 82x58 cm, kat yerlerinde yırtıklar mevcut, sayfa kenarları temizdir.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    9th World Festival of Youth and Students for Solidarity Peace and Friendship (9. Dünya Gençlik ve Öğrenci Dayanışma, Barış ve Dostluk Festivali) Orijinal Büyük Boy Afişi -Agiers July 28 to August 7 1965, Published by the International Union of Students. Afiş çizimi: Tony Evora. 82x58 cm, kat yerlerinde yırtıklar mevcut, sayfa kenarları temizdir.

    TLSold
  • [KAĞITÇILIK TARİHİ / OSMANLICA BÜYÜK BOY HÜCCET] İstanbul'da Mahmud Paşa-yı Veli Vakfı'na ait Sûk-i Kağıdcıyân'da [Kağıtçılar Çarşısı] bulunan kağıtçı dükkânlarının icarları [kiraları] ile ilgili hüküm, 1261 [1845] tarihli-40x28 cm, kat yerlerinde renk değişimleri mevcuttur, harici çok temiz durumda.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    [KAĞITÇILIK TARİHİ / OSMANLICA BÜYÜK BOY HÜCCET] İstanbul'da Mahmud Paşa-yı Veli Vakfı'na ait Sûk-i Kağıdcıyân'da [Kağıtçılar Çarşısı] bulunan kağıtçı dükkânlarının icarları [kiraları] ile ilgili hüküm, 1261 [1845] tarihli-40x28 cm, kat yerlerinde renk değişimleri mevcuttur, harici çok temiz durumda.

    TLSold
  • [Eğitim Tarihi] Osmanlıca Fatih Vakıf Mektebi Şakirdânının Hal ve Hareket ve Sem'i ve Gayret Cüzdanı (Karne)-1332-1333 Sene-i Tedrisiyesi İkinci Sene İkinci sınıf 9 numaralı Ömer Faruk Efendiye ait cüzdandır. 34x22 cm, üzerinde lekeler mevcuttur, harici çok temizdir.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    [Eğitim Tarihi] Osmanlıca Fatih Vakıf Mektebi Şakirdânının Hal ve Hareket ve Sem'i ve Gayret Cüzdanı (Karne)-1332-1333 Sene-i Tedrisiyesi İkinci Sene İkinci sınıf 9 numaralı Ömer Faruk Efendiye ait cüzdandır. 34x22 cm, üzerinde lekeler mevcuttur, harici çok temizdir.

    TLSold
  • Muhtemelen Bir Cemiyet toplantısında fesli ve takım elbiseli Osmanlı Beyefendileri-Arka yüzü "Hacı .." fotoğrafhane damgalı. 36x27 cm, paspartu içerisinde, fotoğrafın alt tarafında yıpranma mevcuttur, harici temiz durumdadır.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Muhtemelen Bir Cemiyet toplantısında fesli ve takım elbiseli Osmanlı Beyefendileri-Arka yüzü "Hacı .." fotoğrafhane damgalı. 36x27 cm, paspartu içerisinde, fotoğrafın alt tarafında yıpranma mevcuttur, harici temiz durumdadır.

    TLSold
  • L'Illüstration Journal Universel - Tunuslu Hayrettin Paşa padişah II. Abdülhamit'e ıslahat fikirlerini sunarken-S. Ex Kaireddine Pacha, Envoye Extraordinaire Pres la Sublime-Porte, Recevant du Sultan L'Investiture Religieuse Pour le Bey de Tunis. Par/Çizizm: M. Millesi. 35x25 cm, L'Illüstration Journal Universel süreli yayınından çıkmadır. 

Çerkes kökenli Hayreddin Paşa Kafkasya'da doğmuştur.Tunus'ta bahriye müdürü olarak görev yaptıktan sonra 1 Ekim 1878 tarihinde İstanbul'a tayin edilerek Islahat-ı Maliye komisyonu başkanı olmuştur. 4 Aralık 1878 tarihinde sadrazam olmuş, 7 ay 26 gün hizmet verdikten sonra 29 Temmuz 1879 tarihinde istifa ederek sadrazamlıktan ayrılmıştır. Tunuslu Hayrettin Paşa, Tunus’un siyasî ve içtimaî sistemini modernleştirme hareketinin en inanmış ve aktif üyelerinden biridir. Tanzimat ıslahatlarını gerçekleştirmesi için vezirlik makamına getirildi. Hayreddin Paşa’nın İslâm’a bağlılığı ve ıslahatçı karakteri devletin sıkışık durumunda yeni bir umut olarak görüldü.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    L'Illüstration Journal Universel - Tunuslu Hayrettin Paşa padişah II. Abdülhamit'e ıslahat fikirlerini sunarken-S. Ex Kaireddine Pacha, Envoye Extraordinaire Pres la Sublime-Porte, Recevant du Sultan L'Investiture Religieuse Pour le Bey de Tunis. Par/Çizizm: M. Millesi. 35x25 cm, L'Illüstration Journal Universel süreli yayınından çıkmadır. Çerkes kökenli Hayreddin Paşa Kafkasya'da doğmuştur.Tunus'ta bahriye müdürü olarak görev yaptıktan sonra 1 Ekim 1878 tarihinde İstanbul'a tayin edilerek Islahat-ı Maliye komisyonu başkanı olmuştur. 4 Aralık 1878 tarihinde sadrazam olmuş, 7 ay 26 gün hizmet verdikten sonra 29 Temmuz 1879 tarihinde istifa ederek sadrazamlıktan ayrılmıştır. Tunuslu Hayrettin Paşa, Tunus’un siyasî ve içtimaî sistemini modernleştirme hareketinin en inanmış ve aktif üyelerinden biridir. Tanzimat ıslahatlarını gerçekleştirmesi için vezirlik makamına getirildi. Hayreddin Paşa’nın İslâm’a bağlılığı ve ıslahatçı karakteri devletin sıkışık durumunda yeni bir umut olarak görüldü.

    TLSold
  • Ermenice Arapça Beyrut'ta Neşredilen Gazete "Nayırı" 28 Ekim 1956 Pazar -46x31 cm, kat yerlerinde yıpranma mevcuttur.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Ermenice Arapça Beyrut'ta Neşredilen Gazete "Nayırı" 28 Ekim 1956 Pazar -46x31 cm, kat yerlerinde yıpranma mevcuttur.

    TLSold
  • [İstanbul Amerikan Kolejlileri Derneği] New College Year Issue Istanbul American College Alumni Bulletin Volume VI Number 1 November -1953 -Sahibi: Süha Sezgin Mesul Müdürü: Rasim Cenani M. Sıralar Matbaası, İstanbul, 1953. 27x20 cm, İngilizce, 20 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraflı. Dönem reklamlı sayfalar.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    [İstanbul Amerikan Kolejlileri Derneği] New College Year Issue Istanbul American College Alumni Bulletin Volume VI Number 1 November -1953 -Sahibi: Süha Sezgin Mesul Müdürü: Rasim Cenani M. Sıralar Matbaası, İstanbul, 1953. 27x20 cm, İngilizce, 20 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraflı. Dönem reklamlı sayfalar.

    TLSold
  • [İstanbul Amerikan Kolejlileri Derneği] Charter Day-Founders' Day Issue Istanbul American College Alumni Bulletin Volume VI Number 2 February 1954-Sahibi: Süha Sezgin Mesul Müdürü: Rasim Cenani M. Sıralar Matbaası, İstanbul, 1953. 27x20 cm, İngilizce, 41 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraflı. Dönem reklamlı sayfalar.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    [İstanbul Amerikan Kolejlileri Derneği] Charter Day-Founders' Day Issue Istanbul American College Alumni Bulletin Volume VI Number 2 February 1954-Sahibi: Süha Sezgin Mesul Müdürü: Rasim Cenani M. Sıralar Matbaası, İstanbul, 1953. 27x20 cm, İngilizce, 41 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraflı. Dönem reklamlı sayfalar.

    TLSold
  • [İstanbul Amerikan Kolejlileri Derneği] Istanbul American College Alumni Bulletin February 1953-Sahibi: Süha Sezgin Mesul Müdürü: Rasim Cenani M. Sıralar Matbaası, İstanbul, 1953. 27x20 cm, İngilizce, 16 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraflı. Dönem reklamlı sayfalar.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    [İstanbul Amerikan Kolejlileri Derneği] Istanbul American College Alumni Bulletin February 1953-Sahibi: Süha Sezgin Mesul Müdürü: Rasim Cenani M. Sıralar Matbaası, İstanbul, 1953. 27x20 cm, İngilizce, 16 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraflı. Dönem reklamlı sayfalar.

    TLSold
  • T. Allom - J. B. Allen - Inner Court of the Mosque of Sultan Osman - Constantinople (Sultan Osman Cami Avlusu)-Fisher Son & Co. London & Duai de L'Ecole Paris 30x22 cm, kenarlarda lekeler mevcuttur, kitaptan çıkmadır.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    T. Allom - J. B. Allen - Inner Court of the Mosque of Sultan Osman - Constantinople (Sultan Osman Cami Avlusu)-Fisher Son & Co. London & Duai de L'Ecole Paris 30x22 cm, kenarlarda lekeler mevcuttur, kitaptan çıkmadır.

    TLSold
  • T. Allom - J. Jenkins - The Favourite Odalıque (Sarayda Gözde Cariye)-Fisher Son & Co. London & Duai de L'Ecole Paris 30x22 cm, koruyucu kağıdı ile birlikte, kenarlarda lekeler mevcuttur, kitaptan çıkmadır.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    T. Allom - J. Jenkins - The Favourite Odalıque (Sarayda Gözde Cariye)-Fisher Son & Co. London & Duai de L'Ecole Paris 30x22 cm, koruyucu kağıdı ile birlikte, kenarlarda lekeler mevcuttur, kitaptan çıkmadır.

    TLSold
  • T. Allom - W. H. Mote - İnterior of a Harem (Harem'de Musiki ve Nargile)-Fisher Son & Co. London & Duai de L'Ecole Paris 30x22 cm, koruyucu kağıdı ile birlikte, kenarlarda lekeler mevcuttur, kitaptan çıkmadır.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    T. Allom - W. H. Mote - İnterior of a Harem (Harem'de Musiki ve Nargile)-Fisher Son & Co. London & Duai de L'Ecole Paris 30x22 cm, koruyucu kağıdı ile birlikte, kenarlarda lekeler mevcuttur, kitaptan çıkmadır.

    TLSold
  • T. Allom - P. Lightfoot - The Sweet Waters of Europe Constantinople (Kağıthane Deresinde Eğlence)-Fisher Son & Co. London & Duai de L'Ecole Paris 30x22 cm, koruyucu kağıdı ile birlikte, kenarlarda lekeler mevcuttur, kitaptan çıkmadır.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    T. Allom - P. Lightfoot - The Sweet Waters of Europe Constantinople (Kağıthane Deresinde Eğlence)-Fisher Son & Co. London & Duai de L'Ecole Paris 30x22 cm, koruyucu kağıdı ile birlikte, kenarlarda lekeler mevcuttur, kitaptan çıkmadır.

    TLSold
  • W. H. Bartlett - J. G. Varral - The City Walls (Descending to the Port) Murs de la Ville (Rumeli Hisarı Surları)-London, Published for the Froprietors by Geo. Virtne 26 Fvy Lanc 1839 27x21 cm, alt kısmında kırık mevcuttur.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    W. H. Bartlett - J. G. Varral - The City Walls (Descending to the Port) Murs de la Ville (Rumeli Hisarı Surları)-London, Published for the Froprietors by Geo. Virtne 26 Fvy Lanc 1839 27x21 cm, alt kısmında kırık mevcuttur.

    TLSold
  • T. Allom - E. Challis - The Cistern of Bin Bir Derek Called the Thousand & One Pillars (Binbir Direk Sarnıcı)-Fisher Son & Co. London & Duai de L'Ecole Paris 30x22 cm, kenarlarda lekeler mevcuttur, kitaptan çıkmadır.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    T. Allom - E. Challis - The Cistern of Bin Bir Derek Called the Thousand & One Pillars (Binbir Direk Sarnıcı)-Fisher Son & Co. London & Duai de L'Ecole Paris 30x22 cm, kenarlarda lekeler mevcuttur, kitaptan çıkmadır.

    TLSold
  • W. H. Bartlett - H. Griffits - Top Kapousi or the Cannongate (Topkapı'da Deve Kervanı)-28x21 cm, üzerinde tükenmez kalemle işaret mevcuttur.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    W. H. Bartlett - H. Griffits - Top Kapousi or the Cannongate (Topkapı'da Deve Kervanı)-28x21 cm, üzerinde tükenmez kalemle işaret mevcuttur.

    TLSold
  • [Osmanlıca Mizah Dergisi] Osmanlıca Boşboğaz ile Gülâbi Dergisi Numara: 33-9 Recep 1326 (1910) 24 Temmuz 1324 Sahibi: Hüseyin Rahmi "Haftada İki Defa Pazarertesi ve Perşembe Günü Neşr Olunur" İlk sayfada "Kimseye Dokunmayacak Nerde Bulmalı?" başlığıyla Boşboğaz ile Gülabi'nin karşılıklı konuşması. Arka sayfada Boykotaj Havadisleri başlığıyla vapur görselli haberler. Matbaa-ı Osmaniye . Ciltten çıkmadır, 39x28 cm, 8 sayfa, haliyle. Hüseyin Rahmi 1908’de II. Meşrutiyet’in ilanından on dört gün sonra Boşboğaz ile Gülâbi isimli mizah gazetesini çıkartır. Bu gazetede ona Ahmet Rasim de eşlik eder. Yazarın bu gazetedeki yazılarında da iktidara karşı olumsuz bir tavır almasının temel sebebi, iktidarın toplumu düşünmeden aldığı yanlış kararlardır.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    [Osmanlıca Mizah Dergisi] Osmanlıca Boşboğaz ile Gülâbi Dergisi Numara: 33-9 Recep 1326 (1910) 24 Temmuz 1324 Sahibi: Hüseyin Rahmi "Haftada İki Defa Pazarertesi ve Perşembe Günü Neşr Olunur" İlk sayfada "Kimseye Dokunmayacak Nerde Bulmalı?" başlığıyla Boşboğaz ile Gülabi'nin karşılıklı konuşması. Arka sayfada Boykotaj Havadisleri başlığıyla vapur görselli haberler. Matbaa-ı Osmaniye . Ciltten çıkmadır, 39x28 cm, 8 sayfa, haliyle. Hüseyin Rahmi 1908’de II. Meşrutiyet’in ilanından on dört gün sonra Boşboğaz ile Gülâbi isimli mizah gazetesini çıkartır. Bu gazetede ona Ahmet Rasim de eşlik eder. Yazarın bu gazetedeki yazılarında da iktidara karşı olumsuz bir tavır almasının temel sebebi, iktidarın toplumu düşünmeden aldığı yanlış kararlardır.

    TLSold
  • [Osmanlıca Mizah Dergisi] Zümrüd-ü Ankâ Numara: 109 Hicri: 14 Zilhicce 1342 (1926) Rumi: 17 Temmuz 1340 İkinci Sene
-Balkan ittifakına Türkiye'yi sokmak istiyorlar "Yunan: Eğer bana yardım edersen geçen sen senden yediğim dayaklardan dolayı hakkımı helal ederim" alt başlıklı görseliyle Balkanlar siyaseti konu edilmiştir. İç sayfada üç görsel ile kadınların kıyafetine eleştiri yapılır. Arka sayfada Kastamonu'da meydana gelen sel ve meyve bahçelerinin tahribatı konusu ve ecnebi karikatürler. 39x28 cm, kenarları haliyledir. Zümrüd-ü Anka, 11 Ocak 1923'te pazartesi ve perşembe günleri haftada iki kere olmak üzere 23 Nisan 1925'e kadar yayımlanan mizah dergisidir. Derginin imtiyaz sahibi Semih Lütfi Erciyes, sorumlu müdürü ise Zeki Cemal Bakiçelebioğlu'dur. Matbaa-i Şems ile Cihan Biraderler Matbaası'nda basılmış olup toplamda 224 sayıdan yayımlanmıştır.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    [Osmanlıca Mizah Dergisi] Zümrüd-ü Ankâ Numara: 109 Hicri: 14 Zilhicce 1342 (1926) Rumi: 17 Temmuz 1340 İkinci Sene -Balkan ittifakına Türkiye'yi sokmak istiyorlar "Yunan: Eğer bana yardım edersen geçen sen senden yediğim dayaklardan dolayı hakkımı helal ederim" alt başlıklı görseliyle Balkanlar siyaseti konu edilmiştir. İç sayfada üç görsel ile kadınların kıyafetine eleştiri yapılır. Arka sayfada Kastamonu'da meydana gelen sel ve meyve bahçelerinin tahribatı konusu ve ecnebi karikatürler. 39x28 cm, kenarları haliyledir. Zümrüd-ü Anka, 11 Ocak 1923'te pazartesi ve perşembe günleri haftada iki kere olmak üzere 23 Nisan 1925'e kadar yayımlanan mizah dergisidir. Derginin imtiyaz sahibi Semih Lütfi Erciyes, sorumlu müdürü ise Zeki Cemal Bakiçelebioğlu'dur. Matbaa-i Şems ile Cihan Biraderler Matbaası'nda basılmış olup toplamda 224 sayıdan yayımlanmıştır.

    TLSold
  • Av ve Deniz Dergisi Kasım 1945 Sayı: 3-"Av, Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarından; Turizm, Bahçe Ziraati ve Amatör Fotoğrafçılıktan Bahseder" Hazırlayan: Turhan Tamerler Sahibi: S. Süreyya Bükey.  Basıldığı yer S. süreyya Bükey Basımevi. 34x25 cm, 50 sayfa. Türkiye'de Avcılığın Durumu ve Kalkınma Çareleri, Mehmet Ali Bagana; Avda Köpek, Zühdü Sevgen; Afrikadaki Avlarım, Turhan Tamerler; Madem ki Yelken Kullanma Merakınız var o halde hava vaziyetlerini bilmeniz lazımdır, Hüsameddin Yülk; Çulluk, Refi' Cemal Ulunay; Avcılık Balistiği; Geçmişte Avcılık, Sami Yetiş; Mançurya Taygalarındaki avlarım, Turhan Tamerler; Yatçılık, Fikret Bayraktaroğlu,;Yelkencilik, M. Rebi, Küçük Yat Sınıfları, Asaf Beşpınar; Türkiye'de Sivil Teyyarecilik, Avni Ergöç; Binek Sporuna Küçük Ekler, Ali H. Barşal; Balıkçılık, Eşref Şefik; Karagaöz Balıkları, Kemal Başaran, Otomobil Oktan Sayısı, Reşit Mazhar Ayda; Turizm Bakımından Konya, Ziya Çalıkoğlu. Görseller; Tarım Bakanı Şevket Raşit Hatiboğlu, Samsun Avcıları, Kadıköy ve Kartal Avcıları, Mahmut Baler ve avladığı hayvanlar, Orta sayfada tam boy yat plânları Vedat Erbil çizimi Antalya U. Nakliyat reklam sayfası.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Av ve Deniz Dergisi Kasım 1945 Sayı: 3-"Av, Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarından; Turizm, Bahçe Ziraati ve Amatör Fotoğrafçılıktan Bahseder" Hazırlayan: Turhan Tamerler Sahibi: S. Süreyya Bükey. Basıldığı yer S. süreyya Bükey Basımevi. 34x25 cm, 50 sayfa. Türkiye'de Avcılığın Durumu ve Kalkınma Çareleri, Mehmet Ali Bagana; Avda Köpek, Zühdü Sevgen; Afrikadaki Avlarım, Turhan Tamerler; Madem ki Yelken Kullanma Merakınız var o halde hava vaziyetlerini bilmeniz lazımdır, Hüsameddin Yülk; Çulluk, Refi' Cemal Ulunay; Avcılık Balistiği; Geçmişte Avcılık, Sami Yetiş; Mançurya Taygalarındaki avlarım, Turhan Tamerler; Yatçılık, Fikret Bayraktaroğlu,;Yelkencilik, M. Rebi, Küçük Yat Sınıfları, Asaf Beşpınar; Türkiye'de Sivil Teyyarecilik, Avni Ergöç; Binek Sporuna Küçük Ekler, Ali H. Barşal; Balıkçılık, Eşref Şefik; Karagaöz Balıkları, Kemal Başaran, Otomobil Oktan Sayısı, Reşit Mazhar Ayda; Turizm Bakımından Konya, Ziya Çalıkoğlu. Görseller; Tarım Bakanı Şevket Raşit Hatiboğlu, Samsun Avcıları, Kadıköy ve Kartal Avcıları, Mahmut Baler ve avladığı hayvanlar, Orta sayfada tam boy yat plânları Vedat Erbil çizimi Antalya U. Nakliyat reklam sayfası.

    TLSold
  • Av ve Deniz Dergisi Ocak 1946 Sayı: 4-"Av, Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarından; Turizm, Bahçe Ziraati ve Amatör Fotoğrafçılıktan Bahseder" Hazırlayan: Turhan Tamerler Sahibi: S. Süreyya Bükey.  Basıldığı yer S. süreyya Bükey Basımevi. 34x25 cm, 50 sayfa. Avcılık Balistiği, Avda Köpek, Zühdü Sevgen; Muflo-Yabani Koyun- Ceran, Refi' Cevad Uluay; Afrikadaki Avlarım Gergedan Avı, Turhan Tamerler, The Woodcock, Malcolm Burr; Denizcilik Bilgileri, Fikret Bayraktaroğlu; Yelkencilik, M. N. Beri; Yüksek Deniz Ticaret Okulu Talebeleriylee Bir Konuşma, Nevzat Erkan; Son Horon, Nevzat Erkan; Binek Sporuna Küçük Ekler, Ata Binme Beden Terbiyesine Hizmet Eden Bir Jimnastiktir, Ali H. Barşal; Türkiye'de Sivil Teyyarecilik, Vecihi Hürkuş ve tayyaresi,  A. Ergüç; Yeni Bir tip Otomobil, Reşid Mazhar Ayda; Işık ve Renk Cenneti: İznik Gölü, Ziya Çalıkoğlu; Balıkçılık: Olta Balıkçılığı, Eşref Şefik. Tekel, Güven Sigorta, Osman Topçumen, Mario Gabay, Buda Dizel ve Benzin Motörleri, Vedat Erbil çizimi Umumi Nakliyat reklam sayfası.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Av ve Deniz Dergisi Ocak 1946 Sayı: 4-"Av, Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarından; Turizm, Bahçe Ziraati ve Amatör Fotoğrafçılıktan Bahseder" Hazırlayan: Turhan Tamerler Sahibi: S. Süreyya Bükey. Basıldığı yer S. süreyya Bükey Basımevi. 34x25 cm, 50 sayfa. Avcılık Balistiği, Avda Köpek, Zühdü Sevgen; Muflo-Yabani Koyun- Ceran, Refi' Cevad Uluay; Afrikadaki Avlarım Gergedan Avı, Turhan Tamerler, The Woodcock, Malcolm Burr; Denizcilik Bilgileri, Fikret Bayraktaroğlu; Yelkencilik, M. N. Beri; Yüksek Deniz Ticaret Okulu Talebeleriylee Bir Konuşma, Nevzat Erkan; Son Horon, Nevzat Erkan; Binek Sporuna Küçük Ekler, Ata Binme Beden Terbiyesine Hizmet Eden Bir Jimnastiktir, Ali H. Barşal; Türkiye'de Sivil Teyyarecilik, Vecihi Hürkuş ve tayyaresi, A. Ergüç; Yeni Bir tip Otomobil, Reşid Mazhar Ayda; Işık ve Renk Cenneti: İznik Gölü, Ziya Çalıkoğlu; Balıkçılık: Olta Balıkçılığı, Eşref Şefik. Tekel, Güven Sigorta, Osman Topçumen, Mario Gabay, Buda Dizel ve Benzin Motörleri, Vedat Erbil çizimi Umumi Nakliyat reklam sayfası.

    TLSold
  • Av ve Deniz Dergisi Ağustos - Eylül 1946 Sayı:10-"Av, Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarından; Turizm, Bahçe Ziraati ve Amatör Fotoğrafçılıktan Bahseder" Hazırlayan: Turhan Tamerler Sahibi: S. Süreyya Bükey. 1 Temmuz Deniz bayramı kutlamalarından fotoğraflar, Bitlis Vilayeti av hayvanları hakkında bilgiler, Deniz İnşaiye mühendisi Harun Ülman'ın yazısı ve Ertuğrul gemisi fotoğrafı, Yat Kulübü yat şampiyonası ve Esen, Yıldız, Aslan, Flamingo, Çim yatları, Türk Ticaret filosuna yeni katılan Ödemiş şilebi ve dönemin Ulaştırma Bakanı Şükrü Koçak; Ziya Çalıkoğlu, Kerim Kanok gibi isimlerin çeşitli konularda yazıları, T.A Ergüç'ün Kadın Teyyareciler başlıklı yazısı. Scripps ve Buda dizel motorları, Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ikramiye reklamları, Doğan Sigorta, Güven Sigorta şirketlerine ait reklam, Tekel, Mario Gabay , Osman Topçumen ve Foto Süreya reklamı. Arka sayfada Soğuk Su gazinosu otel ve gazinosu reklamı. Basıldığı yer: S. Süreyya Bükey Basımevi. 34x25 cm, 50 sayfa, iç sayfalarda iki adet yırtık mevcuttur, sayfalar eksiksizdir.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Av ve Deniz Dergisi Ağustos - Eylül 1946 Sayı:10-"Av, Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarından; Turizm, Bahçe Ziraati ve Amatör Fotoğrafçılıktan Bahseder" Hazırlayan: Turhan Tamerler Sahibi: S. Süreyya Bükey. 1 Temmuz Deniz bayramı kutlamalarından fotoğraflar, Bitlis Vilayeti av hayvanları hakkında bilgiler, Deniz İnşaiye mühendisi Harun Ülman'ın yazısı ve Ertuğrul gemisi fotoğrafı, Yat Kulübü yat şampiyonası ve Esen, Yıldız, Aslan, Flamingo, Çim yatları, Türk Ticaret filosuna yeni katılan Ödemiş şilebi ve dönemin Ulaştırma Bakanı Şükrü Koçak; Ziya Çalıkoğlu, Kerim Kanok gibi isimlerin çeşitli konularda yazıları, T.A Ergüç'ün Kadın Teyyareciler başlıklı yazısı. Scripps ve Buda dizel motorları, Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ikramiye reklamları, Doğan Sigorta, Güven Sigorta şirketlerine ait reklam, Tekel, Mario Gabay , Osman Topçumen ve Foto Süreya reklamı. Arka sayfada Soğuk Su gazinosu otel ve gazinosu reklamı. Basıldığı yer: S. Süreyya Bükey Basımevi. 34x25 cm, 50 sayfa, iç sayfalarda iki adet yırtık mevcuttur, sayfalar eksiksizdir.

    TLSold
  • Osmanlıca Milli Mücâdele esnâsında 1919'da Anadolu ve Rumeli'nde bulunan milli cemiyetlerin Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olarak birleştirildiğine ve bu birleşme sonrası vazifelerin nasıl ve kimlere dağıtıldığına dâir Sivas Vilâyeti'ne verilen beyannâme-Heyet-i Temsiliye reisi Mustafa Kemâl [Atatürk] imzasıyla, 1335 tarihli.
Osmanlıca Milli Mücâdele esnâsında 1919'da Anadolu ve Rumeli'nde bulunan milli cemiyetlerin Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olarak birleştirildiğine ve bu birleşme sonrası vazifelerin nasıl ve kimlere dağıtıldığına dâir Sivas Vilâyeti'ne verilen beyannâme, Heyet-i Temsiliye reisi Mustafa Kemâl [Atatürk] imzasıyla, 1335 tarihli. Mustafa Kemal Atatürk'ün tüfek imzasının bulunduğu şapograf baskı Osmanlıca evrak. 31x27 cm, iki adet pul ile birlikte. Kağıt ortasında yırtık mevcut harici temiz durumda.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Osmanlıca Milli Mücâdele esnâsında 1919'da Anadolu ve Rumeli'nde bulunan milli cemiyetlerin Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olarak birleştirildiğine ve bu birleşme sonrası vazifelerin nasıl ve kimlere dağıtıldığına dâir Sivas Vilâyeti'ne verilen beyannâme-Heyet-i Temsiliye reisi Mustafa Kemâl [Atatürk] imzasıyla, 1335 tarihli. Osmanlıca Milli Mücâdele esnâsında 1919'da Anadolu ve Rumeli'nde bulunan milli cemiyetlerin Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olarak birleştirildiğine ve bu birleşme sonrası vazifelerin nasıl ve kimlere dağıtıldığına dâir Sivas Vilâyeti'ne verilen beyannâme, Heyet-i Temsiliye reisi Mustafa Kemâl [Atatürk] imzasıyla, 1335 tarihli. Mustafa Kemal Atatürk'ün tüfek imzasının bulunduğu şapograf baskı Osmanlıca evrak. 31x27 cm, iki adet pul ile birlikte. Kağıt ortasında yırtık mevcut harici temiz durumda.

    TLSold
  • İtalyan Misyoner Pietro Cagliotti tarafından Reis-i Cumhur Celâl Bayar'a yazılan davet cevap mektubu -Pietro Cagliotti davet olunduğu resmi kabule Paskalya Yortusu münasebetiyle katılamayacağını belirtmiştir. 23x24 cm, filigranlı kağıt, daktilo ile yazılmış el ile düzeltilmiştir, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    İtalyan Misyoner Pietro Cagliotti tarafından Reis-i Cumhur Celâl Bayar'a yazılan davet cevap mektubu -Pietro Cagliotti davet olunduğu resmi kabule Paskalya Yortusu münasebetiyle katılamayacağını belirtmiştir. 23x24 cm, filigranlı kağıt, daktilo ile yazılmış el ile düzeltilmiştir, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • Osmanlıca Mekke-i Mükerreme'de Babü's-selam'da sâkin zemzem-i şerif sakası Fâzıl-zâde merhum Şeyh Yahya Efendi'nin oğlu Şeyh Ömer Efendi tarafından yazılan ve zemzem suyu itası ile ilgili yüksek makama yazılan arz-ı hâl, 1292 [1876] tarihli-33x23 cm, dokulu kağıt.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Osmanlıca Mekke-i Mükerreme'de Babü's-selam'da sâkin zemzem-i şerif sakası Fâzıl-zâde merhum Şeyh Yahya Efendi'nin oğlu Şeyh Ömer Efendi tarafından yazılan ve zemzem suyu itası ile ilgili yüksek makama yazılan arz-ı hâl, 1292 [1876] tarihli-33x23 cm, dokulu kağıt.

    TLSold
  • Osmanlıca Hariciye Nezâreti antetli Birinci Redif Müfettişliği'ne hitâben yazılmış Mülâzım-ı Evvel Sâlih Efendi'nin mülâzım-ı evvelliğe terfii ve tayini hakkında ilm ü haber, Hariciye Nâzırı nâmına müsteşar tarafından imzalanmış, 1327 [1911] tarihli-37x23 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Osmanlıca Hariciye Nezâreti antetli Birinci Redif Müfettişliği'ne hitâben yazılmış Mülâzım-ı Evvel Sâlih Efendi'nin mülâzım-ı evvelliğe terfii ve tayini hakkında ilm ü haber, Hariciye Nâzırı nâmına müsteşar tarafından imzalanmış, 1327 [1911] tarihli-37x23 cm.

    TLSold
  • Osmanlıca ashab-ı emlâk [emlâk sahipleri] için düzenlenmiş mikdar-ı kemiyyet vergisi makbuzu, Fâik Efendi ve Emine Hanım'a ait, 1325 [1909] tarihli-34x25 cm

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Osmanlıca ashab-ı emlâk [emlâk sahipleri] için düzenlenmiş mikdar-ı kemiyyet vergisi makbuzu, Fâik Efendi ve Emine Hanım'a ait, 1325 [1909] tarihli-34x25 cm

    TLSold
  • [Askeri Tarih] 1 Haziran 1930 - 1 Haziran 1935 tarihleri arasında tekaüt edilecek Zabitan ve Askerî memurların hizmetleri mecmuuna göre alacakları tekaür maaşını gösterir cetvel-82x34 cm, kat yerlerinde hafit yıpranma mevcuttur.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    [Askeri Tarih] 1 Haziran 1930 - 1 Haziran 1935 tarihleri arasında tekaüt edilecek Zabitan ve Askerî memurların hizmetleri mecmuuna göre alacakları tekaür maaşını gösterir cetvel-82x34 cm, kat yerlerinde hafit yıpranma mevcuttur.

    TLSold
  • Osmanlıca İkinci Abdülhamid tuğralı Mürur Tezkeresi
İstanbul'da Üsküdar'da ikamet eden Hacı Mustafa'nın Ereğli'ye azîmeti [gidişi] dolayısıyla verilen yolculuk izni, 1302 [1886] tarihli-43x30 cm

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Osmanlıca İkinci Abdülhamid tuğralı Mürur Tezkeresi İstanbul'da Üsküdar'da ikamet eden Hacı Mustafa'nın Ereğli'ye azîmeti [gidişi] dolayısıyla verilen yolculuk izni, 1302 [1886] tarihli-43x30 cm

    TLSold
  • Osmanlıca Müdafaa-i Milliye Cemiyeti'ne verilen iki çift çoraba ait makbuz, Mülâzım Sâlih Efendi'nin annesi tarafından verilmiş, 1330 [1914) tarihli-Üzerinde bir adet Cemiyet kaşesi ve bir adet de teslim alanın mührü bulunmaktadır, mühür üzerinde 1324 (1908) tarihi mevcuttur. 20x14 cm. Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti 1 Şubat 1913 tarihinde Osmanlı Devleti'nin başkenti İstanbul'da kurulmuş bir sosyal yardım cemiyetidir. Cemiyet kurulduğu esnada I. Balkan Harbi devam etmektedir. Dolayısıyla cemiyet yardımsever ahaliden topladığı yardımları orduya destek amaçlı kullanır. I. Balkan Harbi'nin bitiminde nizamnamesini sulh şartlarına uygun düşecek biçimde yeniler, mesai tarzını Türk toplumunun yaşam şartlarını ve medeni durumunu düzeltecek şekilde değiştirmek ister. Ancak sulh halinin kısa sürmesi buna pek imkân tanımaz. Bir yıl sonra patlak veren I. Dünya Harbi, tıpkı I. Balkan Harbi'nde olduğu gibi, Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin neredeyse tüm imkânlarını ordunun emrine tahsis etmesine neden olur. Ordunun dışında harbin yarattığı yoksul kesimin, özellikle de asker ailelerinin bir takım ihtiyaçlarının giderilmesinde başrolü oynar. Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin gelir kaynakları öncelikli olarak halktan alınan bağışlardan meydana gelmiştir. Bunun haricinde cemiyetin gelir kaynaklarını arttırmak için kullandığı çeşitli yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında sayabileceğimiz sinema ve tiyatro gösterimleri ile spor müsabakaları, aynı zamanda harp hali içerisindeki bir toplumun sosyal yaşantısını canlı tutan unsurlar olarak görülebilir. Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin uygulamaları, kurucusu ve iktidar sahibi İttihat ve Terakki Fırkası'nın politikaları ile büyük oranda paralellikler arz etmiştir. Cemiyetin faaliyet ve tertipleri, İttihatçılar tarafından çoğunlukla himaye edilir. Bu durum günümüz literatüründe, haklı olarak, Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin, İttihat ve Terakki Fırkası'nın bir yan kuruluşu olduğu şeklinde yorumlanmasına neden olmuştur. Nitekim I. Dünya Harbi'nin kaybedilmesi, Mondros Mütarekesi'nin imzalanması ve dönemin önde gelen İttihatçılarının yurt dışına kaçışı, cemiyetin de sonunu hazırlar. 1919 yılında iktidara gelen Damat Ferit Paşa Hükümeti, dönemin diğer İttihat ve Terakki destekli cemiyeti olan Donanma Cemiyeti ile birlikte Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin de varlığına son verir.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Osmanlıca Müdafaa-i Milliye Cemiyeti'ne verilen iki çift çoraba ait makbuz, Mülâzım Sâlih Efendi'nin annesi tarafından verilmiş, 1330 [1914) tarihli-Üzerinde bir adet Cemiyet kaşesi ve bir adet de teslim alanın mührü bulunmaktadır, mühür üzerinde 1324 (1908) tarihi mevcuttur. 20x14 cm. Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti 1 Şubat 1913 tarihinde Osmanlı Devleti'nin başkenti İstanbul'da kurulmuş bir sosyal yardım cemiyetidir. Cemiyet kurulduğu esnada I. Balkan Harbi devam etmektedir. Dolayısıyla cemiyet yardımsever ahaliden topladığı yardımları orduya destek amaçlı kullanır. I. Balkan Harbi'nin bitiminde nizamnamesini sulh şartlarına uygun düşecek biçimde yeniler, mesai tarzını Türk toplumunun yaşam şartlarını ve medeni durumunu düzeltecek şekilde değiştirmek ister. Ancak sulh halinin kısa sürmesi buna pek imkân tanımaz. Bir yıl sonra patlak veren I. Dünya Harbi, tıpkı I. Balkan Harbi'nde olduğu gibi, Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin neredeyse tüm imkânlarını ordunun emrine tahsis etmesine neden olur. Ordunun dışında harbin yarattığı yoksul kesimin, özellikle de asker ailelerinin bir takım ihtiyaçlarının giderilmesinde başrolü oynar. Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin gelir kaynakları öncelikli olarak halktan alınan bağışlardan meydana gelmiştir. Bunun haricinde cemiyetin gelir kaynaklarını arttırmak için kullandığı çeşitli yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında sayabileceğimiz sinema ve tiyatro gösterimleri ile spor müsabakaları, aynı zamanda harp hali içerisindeki bir toplumun sosyal yaşantısını canlı tutan unsurlar olarak görülebilir. Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin uygulamaları, kurucusu ve iktidar sahibi İttihat ve Terakki Fırkası'nın politikaları ile büyük oranda paralellikler arz etmiştir. Cemiyetin faaliyet ve tertipleri, İttihatçılar tarafından çoğunlukla himaye edilir. Bu durum günümüz literatüründe, haklı olarak, Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin, İttihat ve Terakki Fırkası'nın bir yan kuruluşu olduğu şeklinde yorumlanmasına neden olmuştur. Nitekim I. Dünya Harbi'nin kaybedilmesi, Mondros Mütarekesi'nin imzalanması ve dönemin önde gelen İttihatçılarının yurt dışına kaçışı, cemiyetin de sonunu hazırlar. 1919 yılında iktidara gelen Damat Ferit Paşa Hükümeti, dönemin diğer İttihat ve Terakki destekli cemiyeti olan Donanma Cemiyeti ile birlikte Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin de varlığına son verir.

    TLSold
  • Osmanlıca Müdafaa-i Milliye Cemiyeti'ne Mülâzım Sâlih Efendi tarafından yardıma ait makbuz, 1331 [1915] tarihli-20x14 cm. Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti 1 Şubat 1913 tarihinde Osmanlı Devleti'nin başkenti İstanbul'da kurulmuş bir sosyal yardım cemiyetidir. Cemiyet kurulduğu esnada I. Balkan Harbi devam etmektedir. Dolayısıyla cemiyet yardımsever ahaliden topladığı yardımları orduya destek amaçlı kullanır. I. Balkan Harbi'nin bitiminde nizamnamesini sulh şartlarına uygun düşecek biçimde yeniler, mesai tarzını Türk toplumunun yaşam şartlarını ve medeni durumunu düzeltecek şekilde değiştirmek ister. Ancak sulh halinin kısa sürmesi buna pek imkân tanımaz. Bir yıl sonra patlak veren I. Dünya Harbi, tıpkı I. Balkan Harbi'nde olduğu gibi, Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin neredeyse tüm imkânlarını ordunun emrine tahsis etmesine neden olur. Ordunun dışında harbin yarattığı yoksul kesimin, özellikle de asker ailelerinin bir takım ihtiyaçlarının giderilmesinde başrolü oynar. Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin gelir kaynakları öncelikli olarak halktan alınan bağışlardan meydana gelmiştir. Bunun haricinde cemiyetin gelir kaynaklarını arttırmak için kullandığı çeşitli yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında sayabileceğimiz sinema ve tiyatro gösterimleri ile spor müsabakaları, aynı zamanda harp hali içerisindeki bir toplumun sosyal yaşantısını canlı tutan unsurlar olarak görülebilir. Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin uygulamaları, kurucusu ve iktidar sahibi İttihat ve Terakki Fırkası'nın politikaları ile büyük oranda paralellikler arz etmiştir. Cemiyetin faaliyet ve tertipleri, İttihatçılar tarafından çoğunlukla himaye edilir. Bu durum günümüz literatüründe, haklı olarak, Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin, İttihat ve Terakki Fırkası'nın bir yan kuruluşu olduğu şeklinde yorumlanmasına neden olmuştur. Nitekim I. Dünya Harbi'nin kaybedilmesi, Mondros Mütarekesi'nin imzalanması ve dönemin önde gelen İttihatçılarının yurt dışına kaçışı, cemiyetin de sonunu hazırlar. 1919 yılında iktidara gelen Damat Ferit Paşa Hükümeti, dönemin diğer İttihat ve Terakki destekli cemiyeti olan Donanma Cemiyeti ile birlikte Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin de varlığına son verir.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Osmanlıca Müdafaa-i Milliye Cemiyeti'ne Mülâzım Sâlih Efendi tarafından yardıma ait makbuz, 1331 [1915] tarihli-20x14 cm. Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti 1 Şubat 1913 tarihinde Osmanlı Devleti'nin başkenti İstanbul'da kurulmuş bir sosyal yardım cemiyetidir. Cemiyet kurulduğu esnada I. Balkan Harbi devam etmektedir. Dolayısıyla cemiyet yardımsever ahaliden topladığı yardımları orduya destek amaçlı kullanır. I. Balkan Harbi'nin bitiminde nizamnamesini sulh şartlarına uygun düşecek biçimde yeniler, mesai tarzını Türk toplumunun yaşam şartlarını ve medeni durumunu düzeltecek şekilde değiştirmek ister. Ancak sulh halinin kısa sürmesi buna pek imkân tanımaz. Bir yıl sonra patlak veren I. Dünya Harbi, tıpkı I. Balkan Harbi'nde olduğu gibi, Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin neredeyse tüm imkânlarını ordunun emrine tahsis etmesine neden olur. Ordunun dışında harbin yarattığı yoksul kesimin, özellikle de asker ailelerinin bir takım ihtiyaçlarının giderilmesinde başrolü oynar. Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin gelir kaynakları öncelikli olarak halktan alınan bağışlardan meydana gelmiştir. Bunun haricinde cemiyetin gelir kaynaklarını arttırmak için kullandığı çeşitli yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında sayabileceğimiz sinema ve tiyatro gösterimleri ile spor müsabakaları, aynı zamanda harp hali içerisindeki bir toplumun sosyal yaşantısını canlı tutan unsurlar olarak görülebilir. Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin uygulamaları, kurucusu ve iktidar sahibi İttihat ve Terakki Fırkası'nın politikaları ile büyük oranda paralellikler arz etmiştir. Cemiyetin faaliyet ve tertipleri, İttihatçılar tarafından çoğunlukla himaye edilir. Bu durum günümüz literatüründe, haklı olarak, Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin, İttihat ve Terakki Fırkası'nın bir yan kuruluşu olduğu şeklinde yorumlanmasına neden olmuştur. Nitekim I. Dünya Harbi'nin kaybedilmesi, Mondros Mütarekesi'nin imzalanması ve dönemin önde gelen İttihatçılarının yurt dışına kaçışı, cemiyetin de sonunu hazırlar. 1919 yılında iktidara gelen Damat Ferit Paşa Hükümeti, dönemin diğer İttihat ve Terakki destekli cemiyeti olan Donanma Cemiyeti ile birlikte Müdâfaa-i Milliye Cemiyeti'nin de varlığına son verir.

    TLSold
  • [Osmanlı Dönemi Denizcilik] Osmanlı dönemi Dersaadet'de [Constantinople] PÜSKÜLLÜ isimli yerli bir yelken sefînesine âit Osmanlıca ve Fransızca iki dilde ölçüm/muâyene tesbit evrakı, 1306 [1890] tarihli-50x45 cm, kat yerlerinden yıpranmıştır, renk değişimleri mevcuttur.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    [Osmanlı Dönemi Denizcilik] Osmanlı dönemi Dersaadet'de [Constantinople] PÜSKÜLLÜ isimli yerli bir yelken sefînesine âit Osmanlıca ve Fransızca iki dilde ölçüm/muâyene tesbit evrakı, 1306 [1890] tarihli-50x45 cm, kat yerlerinden yıpranmıştır, renk değişimleri mevcuttur.

    TLSold
  • [Osmanlı Dönemi Denizcilik] Osmanlıca Dersaadet'e yolculuk eden ve Üsküdarlı Mahmud b. Mustafa'nın sahibi olduğu gemiye kesilen vize ve tezkere vergisine ait makbuz, 1311 [1895] tarihli-Üzerinde bir adet pul ve mühür bulunmaktadır. 41x18 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    [Osmanlı Dönemi Denizcilik] Osmanlıca Dersaadet'e yolculuk eden ve Üsküdarlı Mahmud b. Mustafa'nın sahibi olduğu gemiye kesilen vize ve tezkere vergisine ait makbuz, 1311 [1895] tarihli-Üzerinde bir adet pul ve mühür bulunmaktadır. 41x18 cm.

    TLSold
  • [Osmanlıca Dergi] Ordu Emirnâmesi "Harbiye Nezâreti tarafından neşr olunur" 4. Sene Dersaadet 8 Rebiülahir 1338 ve 1 Kanun-i sâni 1336 (1920) Numara: 106, Matbaa-i Askeriyye, Dersaadet.-28x20 cm, Osmanlıca, 812-825 sayfalar arası. Ciltten çıkmadır. Kat yerlerinden yıpranmış haliyle. Ordu Emirnâmesi'nin bu nüshasında İkamet Yevmiyeleri, Esir Zâbitanı, askerî maaşlar ve zâbitan âilelerine yapılacak olan pahalılık zammı ile ilgili yazılar bulunmaktadır.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    [Osmanlıca Dergi] Ordu Emirnâmesi "Harbiye Nezâreti tarafından neşr olunur" 4. Sene Dersaadet 8 Rebiülahir 1338 ve 1 Kanun-i sâni 1336 (1920) Numara: 106, Matbaa-i Askeriyye, Dersaadet.-28x20 cm, Osmanlıca, 812-825 sayfalar arası. Ciltten çıkmadır. Kat yerlerinden yıpranmış haliyle. Ordu Emirnâmesi'nin bu nüshasında İkamet Yevmiyeleri, Esir Zâbitanı, askerî maaşlar ve zâbitan âilelerine yapılacak olan pahalılık zammı ile ilgili yazılar bulunmaktadır.

    TLSold
  • [Denizcilik] Osmanlıca Üsküdar Dersaadet'de Fâik Efendi'nin At Kayığının ölçüm ve muayenesi sonrası verilen rapor, 1332 [1916] tarihli - Çıpa amblemli-25x23 cm, kenarları yıpranmış haliyle.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    [Denizcilik] Osmanlıca Üsküdar Dersaadet'de Fâik Efendi'nin At Kayığının ölçüm ve muayenesi sonrası verilen rapor, 1332 [1916] tarihli - Çıpa amblemli-25x23 cm, kenarları yıpranmış haliyle.

    TLSold
  • 1311 Sene-i Maliyesi Şehremaneti Tanzifat Rüsumuna Mahsus Tezkere - (1895) -Osmanlıca "Tanzifat-ı Rusumiye [Belediye Temizlik] vergisine ait makbuz, Selâmi Ali Efendi sokağı için kesilmiş, 1312 tarihli.Üç adet tanzifat pulu, bir adet pul, her aya denk gelecek şekilde 12 adet mühür ve imza mevcuttur. Arka yüzünde ise kanun yazmaktadır. 40x21 cm, kenarları hafif yıpranmıştır, harici çok temiz kondisyon. Çok estetik filigran mevcuttur.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    1311 Sene-i Maliyesi Şehremaneti Tanzifat Rüsumuna Mahsus Tezkere - (1895) -Osmanlıca "Tanzifat-ı Rusumiye [Belediye Temizlik] vergisine ait makbuz, Selâmi Ali Efendi sokağı için kesilmiş, 1312 tarihli.Üç adet tanzifat pulu, bir adet pul, her aya denk gelecek şekilde 12 adet mühür ve imza mevcuttur. Arka yüzünde ise kanun yazmaktadır. 40x21 cm, kenarları hafif yıpranmıştır, harici çok temiz kondisyon. Çok estetik filigran mevcuttur.

    TLSold
  • Osmanlıca Sultan İkinci Abdülhamid tuğralı deniz ticaretiyle uğraşan Hacı Mustafa ve Ahmed Efendilerin sened-i bahrilerinin* yenilenmesi için verilen sened-i bahri beratı, Ramazan 1328 [1912] tarihli-*Osmanlı Devleti’nde tasarruf ve mülkiyeti işaret eden birçok belgelerden birisi 19. yüzyıldan itibaren sıklıkla görülmeye başlayan sened-i bahrilerdir. Gemilerin mülkiyetini, büyüklüğünü, çeşidini, şeklini ifade eden bu belgeler berat formunda düzenlenmiştir. 82x28 cm.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Osmanlıca Sultan İkinci Abdülhamid tuğralı deniz ticaretiyle uğraşan Hacı Mustafa ve Ahmed Efendilerin sened-i bahrilerinin* yenilenmesi için verilen sened-i bahri beratı, Ramazan 1328 [1912] tarihli-*Osmanlı Devleti’nde tasarruf ve mülkiyeti işaret eden birçok belgelerden birisi 19. yüzyıldan itibaren sıklıkla görülmeye başlayan sened-i bahrilerdir. Gemilerin mülkiyetini, büyüklüğünü, çeşidini, şeklini ifade eden bu belgeler berat formunda düzenlenmiştir. 82x28 cm.

    TLSold
  • [Osmanlı Denizcilik Tarihi] Osmanlıca İbrahim Reis'e ait Balık Kayığı'na ait resm [vergi] makbuzu, 1308 [1892] tarihli-40x17 cm, ön yüzünde bir adet pul ve mühür, arka yüzde bir iki adet mühür bulunmaktadır.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    [Osmanlı Denizcilik Tarihi] Osmanlıca İbrahim Reis'e ait Balık Kayığı'na ait resm [vergi] makbuzu, 1308 [1892] tarihli-40x17 cm, ön yüzünde bir adet pul ve mühür, arka yüzde bir iki adet mühür bulunmaktadır.

    TLSold
  • Slavya takımına galip gelen Galatsaray ve Fenerbahçe takımı oyuncularından mürekkep Türk Milli futbol takımı görselli Osmanlıca Cumhuriyet Gazetesi 16 Ağustos 1925 Pazar -Tarikat-ı Salahiyeciler hakkındaki hüküm tefhim edildi"  "Halep'teki hıyanet ve fesat karargahından memleket dahiline sevk edilecek olan hainlerin güzergah ve cephelerini gösteren harita" manşetli. 60x44 cm, kat yerlerinde hafif yıpranmalar mevcuttur harici çok temiz durumda. Cumhuriyet  Pazar 16 Ağustos 1341 - 1925 Hicri: 25 Muharrem 1344 Sene: 2 Numara: 356  Baş Muharriri: Yunus Nadi

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Slavya takımına galip gelen Galatsaray ve Fenerbahçe takımı oyuncularından mürekkep Türk Milli futbol takımı görselli Osmanlıca Cumhuriyet Gazetesi 16 Ağustos 1925 Pazar -Tarikat-ı Salahiyeciler hakkındaki hüküm tefhim edildi" "Halep'teki hıyanet ve fesat karargahından memleket dahiline sevk edilecek olan hainlerin güzergah ve cephelerini gösteren harita" manşetli. 60x44 cm, kat yerlerinde hafif yıpranmalar mevcuttur harici çok temiz durumda. Cumhuriyet Pazar 16 Ağustos 1341 - 1925 Hicri: 25 Muharrem 1344 Sene: 2 Numara: 356 Baş Muharriri: Yunus Nadi

    TLSold
  • Evkâf-ı Hümayun Muhasebe evrakı, Amasya Sancağı'na bağlı Amasya Kazası'nda bulunan Şeyh Cui zâviyesine âit 1280 [1864] senesi Mart ayı itibariyle tutulan muhasebe kaydı-Bir adet mühür mevcuttur. 50x19 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Evkâf-ı Hümayun Muhasebe evrakı, Amasya Sancağı'na bağlı Amasya Kazası'nda bulunan Şeyh Cui zâviyesine âit 1280 [1864] senesi Mart ayı itibariyle tutulan muhasebe kaydı-Bir adet mühür mevcuttur. 50x19 cm.

    TLSold
  • [Eğitim Tarihi] İstanbul Kız Lisesi öğrencilerinden bir hanımefendiye ait albüm -50 adet fotoğrafın bulunduğu albümde İstanbul Kız Lisesi öğrenci ve öğretmenleri toplu fotoğraflar, vesikalık hatıra fotoğrafları, Ankara At Yarışları gezisi fotoğrafları bulunmaktadır. Bazı vesikalıklar Foto Sabah Beyoğlu fotoğrafhanesinde çekilmiştir. 31x22 cm boyutlarında albüm toplamda dört yapraktan oluşan bir albüm parçasıdır.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    [Eğitim Tarihi] İstanbul Kız Lisesi öğrencilerinden bir hanımefendiye ait albüm -50 adet fotoğrafın bulunduğu albümde İstanbul Kız Lisesi öğrenci ve öğretmenleri toplu fotoğraflar, vesikalık hatıra fotoğrafları, Ankara At Yarışları gezisi fotoğrafları bulunmaktadır. Bazı vesikalıklar Foto Sabah Beyoğlu fotoğrafhanesinde çekilmiştir. 31x22 cm boyutlarında albüm toplamda dört yapraktan oluşan bir albüm parçasıdır.

    TLSold
  • [Eğitim Tarihi] Kadıköy Moda Caddesi Foto M. Servanis Fotoğrafhanesi Sen Jozef Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri - 1940'lar-33x27 cm, paspartu içerisinde çok temiz kondisyon.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    [Eğitim Tarihi] Kadıköy Moda Caddesi Foto M. Servanis Fotoğrafhanesi Sen Jozef Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri - 1940'lar-33x27 cm, paspartu içerisinde çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • [Eğitim Tarihi]  Beyoğlu Foto Melek (Eski Foto Kartal) Artistik Foto Stüdyosu Kuledibi Musevi 1. Karma İlkokulu Öğrencileri-Ellerinde bebek, araba gibi oyuncaklarla poz vermişlerdir. 33x23 cm, paspartusunda yıpranma ve kağıt bantıyla tamir mevcuttur, fotoğraf temizdir.--Erken Cumhuriyet Dönemi

    Lot No: 128

    Lot: 128

    [Eğitim Tarihi] Beyoğlu Foto Melek (Eski Foto Kartal) Artistik Foto Stüdyosu Kuledibi Musevi 1. Karma İlkokulu Öğrencileri-Ellerinde bebek, araba gibi oyuncaklarla poz vermişlerdir. 33x23 cm, paspartusunda yıpranma ve kağıt bantıyla tamir mevcuttur, fotoğraf temizdir.--Erken Cumhuriyet Dönemi

    TLSold
  • NADİR FOTOĞRAFÇI / FOTOĞRAFÇILIK TARİHİ Osmanlıca Fransızca Cevdet Bey Fotoğraf Heveskârı / Djevdet Bey Amateur Photographe Muhtemelen Aile Hatıra Pozu - 1910-Arka yüzünde Osmanlıca 27 Mayıs 1326 (1910) yarihi yazmaktadır. Arkada Ay Yıldız Türk Bayraklı beşik benzeri bir eşya görülmektedir. İki kadının arasında kucağında bebek ile poz veren beyefendinin ayakkabılarındaki çiçek motifleri dikkat çekmektedir. 25x21 cm,

    Lot No: 129

    Lot: 129

    NADİR FOTOĞRAFÇI / FOTOĞRAFÇILIK TARİHİ Osmanlıca Fransızca Cevdet Bey Fotoğraf Heveskârı / Djevdet Bey Amateur Photographe Muhtemelen Aile Hatıra Pozu - 1910-Arka yüzünde Osmanlıca 27 Mayıs 1326 (1910) yarihi yazmaktadır. Arkada Ay Yıldız Türk Bayraklı beşik benzeri bir eşya görülmektedir. İki kadının arasında kucağında bebek ile poz veren beyefendinin ayakkabılarındaki çiçek motifleri dikkat çekmektedir. 25x21 cm,

    TLSold
  • NADİR FOTOĞRAFÇI / FOTOĞRAFÇILIK TARİHİ Osmanlıca "Asrî Fotoğrafhanesi Ressam İ. Hakkı Eskişehir" damgalı fesli tipler hatıra fotoğrafı-30x22 cm, paspartu kenarları eksiktir, fotoğraf kısmı çok temizdir.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    NADİR FOTOĞRAFÇI / FOTOĞRAFÇILIK TARİHİ Osmanlıca "Asrî Fotoğrafhanesi Ressam İ. Hakkı Eskişehir" damgalı fesli tipler hatıra fotoğrafı-30x22 cm, paspartu kenarları eksiktir, fotoğraf kısmı çok temizdir.

    TLSold
  • Sebah Joaillier No.521 Sept Tours vue Prise de'l Intérieur (Yedi Kule İç Görünümü)-27x22 cm, sola alt köşesi kırık ve üzerinden yıpranmış haliyle, sepya tonlu.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Sebah Joaillier No.521 Sept Tours vue Prise de'l Intérieur (Yedi Kule İç Görünümü)-27x22 cm, sola alt köşesi kırık ve üzerinden yıpranmış haliyle, sepya tonlu.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ MANİSA Bahçede Elma Yiyen Beyefendiler Topluluk-Arka yüzünde Osmanlıca "Demirci'de Hacı Bekir'in bahçesinde elma yerken çıkarılmıştır. 25 Ağustos [1]322 (1906)" 30x24 cm, haliyle. Demirci Manisa ili sınırları içerisindedir.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    OSMANLI DÖNEMİ MANİSA Bahçede Elma Yiyen Beyefendiler Topluluk-Arka yüzünde Osmanlıca "Demirci'de Hacı Bekir'in bahçesinde elma yerken çıkarılmıştır. 25 Ağustos [1]322 (1906)" 30x24 cm, haliyle. Demirci Manisa ili sınırları içerisindedir.

    TLSold
  • Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ıslak imzalı Orta Öğretim Okulları Yaröğretmenliği Yeterlik Belgesi - 1945-İzmir'li İngilizce Öğretmeni Edibe Yıldız Soydinç'e 25. XI. 1945 tarihinde verilen fotoğraflı yeterlik belgesi. Ayrıca aynı kişiye ait Michigan Üniversitesi ve The St. Giles School of English Ens. Tarafından verilen iki adet sertifika mevcuttur.  Orta Öğretim Okulları Yaröğretmenliği Yeterlik Belgesi 23x16 cm, iki adet damga Pulu ve fotoğraf mevcuttur. The St. Giles School of English Ens. 20x13 cm, 1967 tarihli. 27x21 cm, 1956 tarihlidir, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ıslak imzalı Orta Öğretim Okulları Yaröğretmenliği Yeterlik Belgesi - 1945-İzmir'li İngilizce Öğretmeni Edibe Yıldız Soydinç'e 25. XI. 1945 tarihinde verilen fotoğraflı yeterlik belgesi. Ayrıca aynı kişiye ait Michigan Üniversitesi ve The St. Giles School of English Ens. Tarafından verilen iki adet sertifika mevcuttur. Orta Öğretim Okulları Yaröğretmenliği Yeterlik Belgesi 23x16 cm, iki adet damga Pulu ve fotoğraf mevcuttur. The St. Giles School of English Ens. 20x13 cm, 1967 tarihli. 27x21 cm, 1956 tarihlidir, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • [R. Erkut Çizimi Festival Afişi] Festival Friedensbrücke Klang des Herzens "Musik, Tanz und gesang aus Südamerika, Zentralasien und Europa" 13.1.1995 Villach -Güney Amerika, Orta Asya ve Avrupa temalı müzik dans ve şarkı yarışması Kartenvorverkauf: Villacher Kartenbüro, Freihausplatz Hotel Casino Kaiser Josepfs-Platz 4 Beginn:19.30 Uhr 84x59 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    [R. Erkut Çizimi Festival Afişi] Festival Friedensbrücke Klang des Herzens "Musik, Tanz und gesang aus Südamerika, Zentralasien und Europa" 13.1.1995 Villach -Güney Amerika, Orta Asya ve Avrupa temalı müzik dans ve şarkı yarışması Kartenvorverkauf: Villacher Kartenbüro, Freihausplatz Hotel Casino Kaiser Josepfs-Platz 4 Beginn:19.30 Uhr 84x59 cm.

    TLSold
  • [Osmanlıca Fransızca Gazete] Malumat "Hilafet-i Muazzama-i İslamiyye ve Devlet-i Osmaniyyenin Menafi' Celilesine ve Maarif-i ve Sanayi-i Nefisenin Temim ve Terkisine Hizmet Eder ve Her Gün Vakt-i Zahirde Neşr Olunur Ceride-i Musavvere-i Osmaniyyedir" Numara 62, Birinci Sene, Hicri: 4 Rebiülevvel 1315, Rumi: 22 Temmuz 1313, Miladi: 3 Ağustos 1897 Salı-Manşet görselinde "Alasonya (Teselya) Ordu-yu Hümâyunu Birinci Fırkasının Birinci Liva Kumandanı Erkân-ı Harbiye Mirlivalarından Saadetlü Mehmet Tahir Paşa", arka kapakta Teselya İnşaat ve istihkamat yüzbaşısı Abdül Fettah Efendi görselli. İç sayfada iki paralık pul mevcuttur. + sayfa, 48x31cm, kat yerinden kağıt bantıyla tamir görmüştür, harici çok temiz kondisyon.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    [Osmanlıca Fransızca Gazete] Malumat "Hilafet-i Muazzama-i İslamiyye ve Devlet-i Osmaniyyenin Menafi' Celilesine ve Maarif-i ve Sanayi-i Nefisenin Temim ve Terkisine Hizmet Eder ve Her Gün Vakt-i Zahirde Neşr Olunur Ceride-i Musavvere-i Osmaniyyedir" Numara 62, Birinci Sene, Hicri: 4 Rebiülevvel 1315, Rumi: 22 Temmuz 1313, Miladi: 3 Ağustos 1897 Salı-Manşet görselinde "Alasonya (Teselya) Ordu-yu Hümâyunu Birinci Fırkasının Birinci Liva Kumandanı Erkân-ı Harbiye Mirlivalarından Saadetlü Mehmet Tahir Paşa", arka kapakta Teselya İnşaat ve istihkamat yüzbaşısı Abdül Fettah Efendi görselli. İç sayfada iki paralık pul mevcuttur. + sayfa, 48x31cm, kat yerinden kağıt bantıyla tamir görmüştür, harici çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • [Osmanlı Dönemi Dosyalı Tapu] Defter-i Hakâni Trabzon Sürmene (?) Kariyesine ait 8 Ağustos 1327 tarihli tapu -Üzerinde bir adet pul, altı adet mühür bulunmaktadır, arka sayfada dört adet mühür bulunmaktadır. 36x27 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    [Osmanlı Dönemi Dosyalı Tapu] Defter-i Hakâni Trabzon Sürmene (?) Kariyesine ait 8 Ağustos 1327 tarihli tapu -Üzerinde bir adet pul, altı adet mühür bulunmaktadır, arka sayfada dört adet mühür bulunmaktadır. 36x27 cm.

    TLSold
  • TRABZON MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİ Osmanlıca  "Trabzon Vilayeti Muallime Ve Muallimler Cemiyeti" antetli mektup- "Muhterem  Efendim" hitâbıyla başlayan mektupta iki sene önce Trabzon'da Muallime ve Muallimler Cemiyeti'nin kurulduğu amaçlarının Trabzon, Gümüşhâne, Lazistan ve Erzincan'da bulunan mekteplerin kitap vesâir ihtiyacının karşılanması olduğu açıklanmakta cemiyet hakkında ayrıntılı bilgiler verilmektedir. Mektubun altında cemiyetin kâtib-i umumisinin imzası mevcuttur. 35 x 22 cm, kenarında küçük bir yırtık mevcuttur. Türkiye’de muallim örgütlenmesi İstanbul’da 1908 yılında teşkil edilen Encümen-i Muallimin ile başlamış ve İstanbul 1908-1920 yılları arasında birçok muallim cemiyetine ev sahipliği yapmıştır. Bunun yanında bu yıllarda Edirne ve Bursa vilayetlerinde de kurulan muallim örgütleri vardır. Ankara’nın 27 Aralık 1919 tarihinde Mustafa Kemal’in gelişiyle önce Kurtuluş Savaşı’nın bir karargâhı durumuna gelmesi ve Millî Mücadele Hareketi’nin hemen ardından 13 Ekim 1923 tarihinde de resmi olarak başkent olması Ankara üzerinde sosyo-kültürel, siyasi ve ekonomik olarak müspet tesirler yapmıştır. Bu tesirler pek çok alanda olduğu gibi sivil toplum örgütlenmelerine de yansımış ve Ankara merkezli olarak pek çok dernek ve cemiyetler teşkil edilmiştir. “Türkiye Muallimeler ve Muallimler Dernekleri Birliği” adıyla kurulan Türkiye Muallimler Birliği de bunlardan bir tanesidir. Birlik, mevcut adını 1924 genel kongresinde almış ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren muallim derneklerini de kendine bağlamıştır.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    TRABZON MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİ Osmanlıca "Trabzon Vilayeti Muallime Ve Muallimler Cemiyeti" antetli mektup- "Muhterem Efendim" hitâbıyla başlayan mektupta iki sene önce Trabzon'da Muallime ve Muallimler Cemiyeti'nin kurulduğu amaçlarının Trabzon, Gümüşhâne, Lazistan ve Erzincan'da bulunan mekteplerin kitap vesâir ihtiyacının karşılanması olduğu açıklanmakta cemiyet hakkında ayrıntılı bilgiler verilmektedir. Mektubun altında cemiyetin kâtib-i umumisinin imzası mevcuttur. 35 x 22 cm, kenarında küçük bir yırtık mevcuttur. Türkiye’de muallim örgütlenmesi İstanbul’da 1908 yılında teşkil edilen Encümen-i Muallimin ile başlamış ve İstanbul 1908-1920 yılları arasında birçok muallim cemiyetine ev sahipliği yapmıştır. Bunun yanında bu yıllarda Edirne ve Bursa vilayetlerinde de kurulan muallim örgütleri vardır. Ankara’nın 27 Aralık 1919 tarihinde Mustafa Kemal’in gelişiyle önce Kurtuluş Savaşı’nın bir karargâhı durumuna gelmesi ve Millî Mücadele Hareketi’nin hemen ardından 13 Ekim 1923 tarihinde de resmi olarak başkent olması Ankara üzerinde sosyo-kültürel, siyasi ve ekonomik olarak müspet tesirler yapmıştır. Bu tesirler pek çok alanda olduğu gibi sivil toplum örgütlenmelerine de yansımış ve Ankara merkezli olarak pek çok dernek ve cemiyetler teşkil edilmiştir. “Türkiye Muallimeler ve Muallimler Dernekleri Birliği” adıyla kurulan Türkiye Muallimler Birliği de bunlardan bir tanesidir. Birlik, mevcut adını 1924 genel kongresinde almış ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren muallim derneklerini de kendine bağlamıştır.

    TLSold
  • Türkiye İş Bankası Samsun Şubesi antetli Osmanlıca 3 adet belge-Osmanlıca İş Bankası Samsun Şubesi'ne ait üç adet emtia mukabili istiraz senedi, Kuleli-zâde Birâderler'e verilmiş, 1927 tarihli
Osmanlıca "Te'diye Edilmiştir" damgası taşımaktadır. Osmanlıca Türkiye İş Bankası Samsun Şubesi antetli Narmanlızade Mustafa ve Evladları ve Şeriki'ne ait sened, Kunduracı-zâde Murad Efendi'ye kesilmiş, 1927 tarihli. İş Bankası Samsun Şubesi damgası ve iki adet Türkiye Cumhuriyeti pulu ile birlikte. 23x12 cm, 24x22 cm

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Türkiye İş Bankası Samsun Şubesi antetli Osmanlıca 3 adet belge-Osmanlıca İş Bankası Samsun Şubesi'ne ait üç adet emtia mukabili istiraz senedi, Kuleli-zâde Birâderler'e verilmiş, 1927 tarihli Osmanlıca "Te'diye Edilmiştir" damgası taşımaktadır. Osmanlıca Türkiye İş Bankası Samsun Şubesi antetli Narmanlızade Mustafa ve Evladları ve Şeriki'ne ait sened, Kunduracı-zâde Murad Efendi'ye kesilmiş, 1927 tarihli. İş Bankası Samsun Şubesi damgası ve iki adet Türkiye Cumhuriyeti pulu ile birlikte. 23x12 cm, 24x22 cm

    TLSold
  • Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekâleti Kız İbtidâisi Tasdiknamesi -Giresun Halide Hatun Okulu öğrencilerinden Hasan Efendi Kızı Havva Hanıma verilen [1]340 (1924] tarihli, fotoğraflı ilkokul diploması. Ön yüzünde bir adet fotoğraf, dört adet Osmanlıca mühür bulunur. 45x32 cm, kağıt bantıyla tamir görmüş haliyle, harici çok temiz kondisyon.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekâleti Kız İbtidâisi Tasdiknamesi -Giresun Halide Hatun Okulu öğrencilerinden Hasan Efendi Kızı Havva Hanıma verilen [1]340 (1924] tarihli, fotoğraflı ilkokul diploması. Ön yüzünde bir adet fotoğraf, dört adet Osmanlıca mühür bulunur. 45x32 cm, kağıt bantıyla tamir görmüş haliyle, harici çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • [Osmanlıca Hüccet] Osmanlıca Asâkir-i Bahriyye-i Şâhâne'den [Osmanlı Deniz Ordusu] olup İstinye karyesinde vefât eden Kolağası Tahir Efendi'nin mallarının paylaşımı ile ilgili verilen verâset hücceti, 1303 [1887] tarihli-80x28 cm, kat yerlerinden kağıt bantıyla tamir görmüştür. Üzerinde sekiz adet pul ve çok sayıda mühür bulunmaktadır.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    [Osmanlıca Hüccet] Osmanlıca Asâkir-i Bahriyye-i Şâhâne'den [Osmanlı Deniz Ordusu] olup İstinye karyesinde vefât eden Kolağası Tahir Efendi'nin mallarının paylaşımı ile ilgili verilen verâset hücceti, 1303 [1887] tarihli-80x28 cm, kat yerlerinden kağıt bantıyla tamir görmüştür. Üzerinde sekiz adet pul ve çok sayıda mühür bulunmaktadır.

    TLSold
  • Ömer Paşa Gravürü-27x18 cm, üzerinde renk değişimleri mevcuttur, harici çok temiz kondisyon. Beauties of The Bosphorus (Julia Pardoe, William Bartlett) 1854 kitabından çıkmadır. 

Ömer Lütfi Paşa;  Osmanlı Devleti Serdar-ı ekremi. Asıl adı Michel Lattas'dır. 1828 yılında Avusturya'dan kaçarak Osmanlı Devleti'ne iltica etti ve Ömer Lütfi adını aldı. Yüzbaşı rütbesiyle orduya katıldı, veliahtlığı döneminde Sultan Abdülmecid'in hocası oldu. Daha sonraları askerlikte yükselerek Binbaşı, Kaymakam ve serasker kapısında Mütercim oldu. 1843 yılında görevden alındıysa da Sultan Abdülmecid tarafından tekrar göreve getirilerek Eflak ve Boğdan'a gönderildi. Rumeli Müşiri olarak görev yaptıktan sonra Arnavutluk ve Kürt ayaklanmalarını bastırmakla görevlendirildi. 1852'de Serdar-ı ekrem olarak Başkumandanlığa getirildi.
1853 sonlarında başlayan Kırım Savaşına katıldı. 1854'te Kırım başkomutanı oldu ve çeşitli başarılar kazandı. 1853'te Kalafat'ı başarıyla savundu. 1854'te Bükreş'e girdi ve ertesi yıl Kırım, Gözleve'de 40.000 kişilik Rus ordusunu yendi. Daha sonraki bir başarısı, zor bir başarı olarak kabul edilen Osmanlı-Karadağ Savaşı (1861–1862) sırasında Karadağ'ın Cetinje kentini ele geçirmesiydi.
1857'de Irak ve Hicaz orduları komutanı ve Bağdat valiliğine getirildi. Sultan Abdülaziz'in padişah olması ile tekrar Rumeli Müşiri oldu. Daha Sonra Serasker Kaymakamlığı'na atandı. 1865 yılında Rumeli'deki orduların komutanlığına, 1867 yılında ise Girit Başkomutanlığı'na getirildi. Serasker Namık Paşa'nın yerine ikinci kez Serasker Kaymakamı oldu. 1869 yılında Hassa Müşiri görevinde bulundu ve bu son görevi oldu.

Eyüpsultan'da öldü ve Bostan iskelesine defnedildi.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Ömer Paşa Gravürü-27x18 cm, üzerinde renk değişimleri mevcuttur, harici çok temiz kondisyon. Beauties of The Bosphorus (Julia Pardoe, William Bartlett) 1854 kitabından çıkmadır. Ömer Lütfi Paşa; Osmanlı Devleti Serdar-ı ekremi. Asıl adı Michel Lattas'dır. 1828 yılında Avusturya'dan kaçarak Osmanlı Devleti'ne iltica etti ve Ömer Lütfi adını aldı. Yüzbaşı rütbesiyle orduya katıldı, veliahtlığı döneminde Sultan Abdülmecid'in hocası oldu. Daha sonraları askerlikte yükselerek Binbaşı, Kaymakam ve serasker kapısında Mütercim oldu. 1843 yılında görevden alındıysa da Sultan Abdülmecid tarafından tekrar göreve getirilerek Eflak ve Boğdan'a gönderildi. Rumeli Müşiri olarak görev yaptıktan sonra Arnavutluk ve Kürt ayaklanmalarını bastırmakla görevlendirildi. 1852'de Serdar-ı ekrem olarak Başkumandanlığa getirildi. 1853 sonlarında başlayan Kırım Savaşına katıldı. 1854'te Kırım başkomutanı oldu ve çeşitli başarılar kazandı. 1853'te Kalafat'ı başarıyla savundu. 1854'te Bükreş'e girdi ve ertesi yıl Kırım, Gözleve'de 40.000 kişilik Rus ordusunu yendi. Daha sonraki bir başarısı, zor bir başarı olarak kabul edilen Osmanlı-Karadağ Savaşı (1861–1862) sırasında Karadağ'ın Cetinje kentini ele geçirmesiydi. 1857'de Irak ve Hicaz orduları komutanı ve Bağdat valiliğine getirildi. Sultan Abdülaziz'in padişah olması ile tekrar Rumeli Müşiri oldu. Daha Sonra Serasker Kaymakamlığı'na atandı. 1865 yılında Rumeli'deki orduların komutanlığına, 1867 yılında ise Girit Başkomutanlığı'na getirildi. Serasker Namık Paşa'nın yerine ikinci kez Serasker Kaymakamı oldu. 1869 yılında Hassa Müşiri görevinde bulundu ve bu son görevi oldu. Eyüpsultan'da öldü ve Bostan iskelesine defnedildi.

    TLSold
  • [Kabin Fotoğraf] Osmanlı Dönemi Osmanlıca 354 yaka numaralı "Mekteb-i Şahâne" öğrencisi -Kanun-i sani 1307 (1891) tarihli ve arka yüzü "Ahmed Ruşen Ahmed" fotoğrafçı ya da koleksiyoner kaşeli. 36x18 cm, köşeleri kırık haliyle.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    [Kabin Fotoğraf] Osmanlı Dönemi Osmanlıca 354 yaka numaralı "Mekteb-i Şahâne" öğrencisi -Kanun-i sani 1307 (1891) tarihli ve arka yüzü "Ahmed Ruşen Ahmed" fotoğrafçı ya da koleksiyoner kaşeli. 36x18 cm, köşeleri kırık haliyle.

    TLSold
  • Herman Boyacıoğlu tarafından İthaflı - İmzalı Kartpostallarla Eski Türk Hayatı Sergisi Hatırası Kartpostalı-"Kıymetli arkadaşlarım Meri ve Bedi Zinar'a (?)" şekliden ithaf ve imzalıdır. 16.12.1970-9.1.1971 Dame Turque chez elle "Türk Kadını Evde" 29x18 cm, özel gofreli muhafazası içinde. Herman Boyacıoğlu’nu (1930-1998) anmadan geçemeyeceğim. Boyacıoğlu Türkiye’de henüz hiç kimsenin kartpostalla ilgilenmediği bir dönemde on binlerce kartpostal biriktirmiş, yalnız biriktirmekle kalmamış, 1970’de Beyoğlu’ndaki Yapı Kredi Sanat Galeri’nde çok özel bir de sergi açmıştır

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Herman Boyacıoğlu tarafından İthaflı - İmzalı Kartpostallarla Eski Türk Hayatı Sergisi Hatırası Kartpostalı-"Kıymetli arkadaşlarım Meri ve Bedi Zinar'a (?)" şekliden ithaf ve imzalıdır. 16.12.1970-9.1.1971 Dame Turque chez elle "Türk Kadını Evde" 29x18 cm, özel gofreli muhafazası içinde. Herman Boyacıoğlu’nu (1930-1998) anmadan geçemeyeceğim. Boyacıoğlu Türkiye’de henüz hiç kimsenin kartpostalla ilgilenmediği bir dönemde on binlerce kartpostal biriktirmiş, yalnız biriktirmekle kalmamış, 1970’de Beyoğlu’ndaki Yapı Kredi Sanat Galeri’nde çok özel bir de sergi açmıştır

    TLSold
  • Necmi Rıza çizimi İsmet İnönü kapaklı Akbaba Dergisi 11 Temmuz 1936 Yıl:14 Sayı: 131-İç sayfalarda Orhan Ural, Necmi Rıza, İ. Karasioğlu, Affan çizimi karikatğrler, Saoaydı meselesi üzerinde yazılar mevcut. Müessisleri: Yusuf Ziya Ortaç - Orhan Seyfi Orhon Basıldığı Yer: Ülkü Basımevi 18 sayfa, 31x23 cm, ciltten çıkmadır, sırtı yıpranmış haliyledir, harici temiz durumda.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Necmi Rıza çizimi İsmet İnönü kapaklı Akbaba Dergisi 11 Temmuz 1936 Yıl:14 Sayı: 131-İç sayfalarda Orhan Ural, Necmi Rıza, İ. Karasioğlu, Affan çizimi karikatğrler, Saoaydı meselesi üzerinde yazılar mevcut. Müessisleri: Yusuf Ziya Ortaç - Orhan Seyfi Orhon Basıldığı Yer: Ülkü Basımevi 18 sayfa, 31x23 cm, ciltten çıkmadır, sırtı yıpranmış haliyledir, harici temiz durumda.

    TLSold
  • [FİNANS TARİHİ / SİGORTACILIK TARİHİ] Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı sonuna kadar İzmir Belediye Reisi Evliyazade Refik Bey (187-1950) adına kesilmiş Société Anonyme Hongroise de Banque et de Commerce Smyrne (İzmir) antetli 21 Septembre 1918 tarihli Fransızca Fatura-Société Anonyme Hongroise de Banque et de Commerce Macar Bankacılık ve Ticaret şirketidir. 29x22 cm, filigranlı.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    [FİNANS TARİHİ / SİGORTACILIK TARİHİ] Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı sonuna kadar İzmir Belediye Reisi Evliyazade Refik Bey (187-1950) adına kesilmiş Société Anonyme Hongroise de Banque et de Commerce Smyrne (İzmir) antetli 21 Septembre 1918 tarihli Fransızca Fatura-Société Anonyme Hongroise de Banque et de Commerce Macar Bankacılık ve Ticaret şirketidir. 29x22 cm, filigranlı.

    TLSold
  • Hasan Sabri tarafından hazırlanan Osmanlıca Hatıra-i Zafer Levhası - 1341 [1925]-Hilal ortasına kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk, hilal üzerinde sağ baştan sıra ile Salahaddin Adil Paşa, General Cevat Çobanlı, General Cafer Tayyar Eğilmez, Refet Bele, Muhiddin Paşa, Mareşal Fevzi Çakmak, General İsmet İnönü, General Kazım Karabekir, General Ali İhsan Saabis, Kemaleddin Sami, Kazım Özalp, Cemal Paşa, Halid Karsıalan paşaların fotoğrafları, üzerinde ise Kurtuluş Savaşı zaferleri yerleştirilmiştir. Hilalin her iki tarafına İstiklal Marşı'nın birer dizesi istif yazı ile Osmanlıca yazılmıştır, sağ alt daire içerisine 26 Ağustos Zaferi, sol daire içerisine 23 Temmuz 1923 "Tarih-i akd-i sulh" başlığıya Lozan Antlaşması, her ikisinin arasında Hasan Basri'nin "Ölmez bu vatan farz-ı muhal olsa da hatta, Çekemez kürenin cismi o tâbut-u cesimi" beyiti yerleştirilmiştir. 23x26 cm, kenarları hafif yıpranmış harici temizdir.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Hasan Sabri tarafından hazırlanan Osmanlıca Hatıra-i Zafer Levhası - 1341 [1925]-Hilal ortasına kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk, hilal üzerinde sağ baştan sıra ile Salahaddin Adil Paşa, General Cevat Çobanlı, General Cafer Tayyar Eğilmez, Refet Bele, Muhiddin Paşa, Mareşal Fevzi Çakmak, General İsmet İnönü, General Kazım Karabekir, General Ali İhsan Saabis, Kemaleddin Sami, Kazım Özalp, Cemal Paşa, Halid Karsıalan paşaların fotoğrafları, üzerinde ise Kurtuluş Savaşı zaferleri yerleştirilmiştir. Hilalin her iki tarafına İstiklal Marşı'nın birer dizesi istif yazı ile Osmanlıca yazılmıştır, sağ alt daire içerisine 26 Ağustos Zaferi, sol daire içerisine 23 Temmuz 1923 "Tarih-i akd-i sulh" başlığıya Lozan Antlaşması, her ikisinin arasında Hasan Basri'nin "Ölmez bu vatan farz-ı muhal olsa da hatta, Çekemez kürenin cismi o tâbut-u cesimi" beyiti yerleştirilmiştir. 23x26 cm, kenarları hafif yıpranmış harici temizdir.

    TLSold
  • Osmanlıca bir yüzünde "Yaşasın Millet" yazılı diğer yüzü ay yıldız kağıt Türk Bayrağı-27x16 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Osmanlıca bir yüzünde "Yaşasın Millet" yazılı diğer yüzü ay yıldız kağıt Türk Bayrağı-27x16 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • Zehra Akbulut imzalı Pehlivanlı Pazen Mensucat Santral Orijinal çizim marka etiketi-Karton üzerine akrilik. 20x16 cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Zehra Akbulut imzalı Pehlivanlı Pazen Mensucat Santral Orijinal çizim marka etiketi-Karton üzerine akrilik. 20x16 cm.

    TLSold
  • Cem'iyyet-i Tedrîsiyye-i İslâmiyye Cemiyeti (Dârüşşafaka) azası taksit makbuzu-132.. Senesine ait, dört taksit ve yekûn bölümünden oluşan boş makbuz. 48x16 cm. Öksüz ve yetim müslüman çocukları okutmak için Cem‘iyyet-i Tedrîsiyye-i İslâmiyye tarafından 1873 yılında İstanbul’da açılan mektep

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Cem'iyyet-i Tedrîsiyye-i İslâmiyye Cemiyeti (Dârüşşafaka) azası taksit makbuzu-132.. Senesine ait, dört taksit ve yekûn bölümünden oluşan boş makbuz. 48x16 cm. Öksüz ve yetim müslüman çocukları okutmak için Cem‘iyyet-i Tedrîsiyye-i İslâmiyye tarafından 1873 yılında İstanbul’da açılan mektep

    TLSold
  • Mustafa Kemal Atatürk ve İran Şahı Rıza Pehlevi Görselli Taş Baskı Afiş-57x37 cm, kenarları yıpranmış haliyledir.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Mustafa Kemal Atatürk ve İran Şahı Rıza Pehlevi Görselli Taş Baskı Afiş-57x37 cm, kenarları yıpranmış haliyledir.

    TLSold
  • Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Kazım Özalp Ankara Manevraları esnasında dinlenirken - 1926-14x9 cm. Üzerinde el yazısı ile not bulunmaktadır.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Kazım Özalp Ankara Manevraları esnasında dinlenirken - 1926-14x9 cm. Üzerinde el yazısı ile not bulunmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca - Fransızca Borsa Cetveli - 1928-Esham ve Tahvilat - Kambiyo ve Nükud Piyaçesi, İstanbul (Cours des fonds et valeurs) Üzerinde el yazısı işaretlemeler yapılmış, karşılıkları yazılmıştır, 32x16 cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Osmanlıca - Fransızca Borsa Cetveli - 1928-Esham ve Tahvilat - Kambiyo ve Nükud Piyaçesi, İstanbul (Cours des fonds et valeurs) Üzerinde el yazısı işaretlemeler yapılmış, karşılıkları yazılmıştır, 32x16 cm.

    TLSold
  • Societe Anonyme Ottomane des Telephones de Constantinople antetli belge üzerine Osmanlıca el yazısı ile yazılmış özel mektup-20x13 cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Societe Anonyme Ottomane des Telephones de Constantinople antetli belge üzerine Osmanlıca el yazısı ile yazılmış özel mektup-20x13 cm.

    TLSold
  • Kepkep Sabunları yirmi beş kuruşluk tenzilat (indirim) çeki - 30 Eylül 1964 tarihine kadar muteberdir-Bu çekin ibrazında hamiline bir kalıp 100 gr'lık Kepkep pres Banyo sabununu yalnız yetmişbeş krş. karşılığı veriniz. 12x7 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Kepkep Sabunları yirmi beş kuruşluk tenzilat (indirim) çeki - 30 Eylül 1964 tarihine kadar muteberdir-Bu çekin ibrazında hamiline bir kalıp 100 gr'lık Kepkep pres Banyo sabununu yalnız yetmişbeş krş. karşılığı veriniz. 12x7 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • Kepkep Sabunları yirmi beş kuruşluk tenzilat (indirim) çeki - 30 Eylül 1964 tarihine kadar muteberdir-Bu çekin ibrazında hamiline bir kutu 250 gr'lık Kepkep toz Damping sabununu yalnız yüz krş. karşılığı veriniz. 12x7 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Kepkep Sabunları yirmi beş kuruşluk tenzilat (indirim) çeki - 30 Eylül 1964 tarihine kadar muteberdir-Bu çekin ibrazında hamiline bir kutu 250 gr'lık Kepkep toz Damping sabununu yalnız yüz krş. karşılığı veriniz. 12x7 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • Kepkep Sabunları yirmi beş kuruşluk tenzilat (indirim) çeki - 30 Eylül 1964 tarihine kadar muteberdir-Bu çekin ibrazında hamiline bir kalıp 250 gr'lık Kepkep pres çamaşır sabununu yalnız seksen beş krş. karşılığı veriniz. 12x7 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Kepkep Sabunları yirmi beş kuruşluk tenzilat (indirim) çeki - 30 Eylül 1964 tarihine kadar muteberdir-Bu çekin ibrazında hamiline bir kalıp 250 gr'lık Kepkep pres çamaşır sabununu yalnız seksen beş krş. karşılığı veriniz. 12x7 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • Kore Savaşı esnasında Türk askerler ve "Cumhuriyetin 30. yıldönümü 1923-1954" 5. Türk Tugayı mineli rozet -11x9 cm, gümüş jelatin baskı fotoğraf ve orijinal muhafazası içinde 3 cm çapında rozet.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Kore Savaşı esnasında Türk askerler ve "Cumhuriyetin 30. yıldönümü 1923-1954" 5. Türk Tugayı mineli rozet -11x9 cm, gümüş jelatin baskı fotoğraf ve orijinal muhafazası içinde 3 cm çapında rozet.

    TLSold
  • İhap Hulusi [Görey] Çizimi Reklamlı 1951 yılı Türkiye İş Bankası Cep Ajandası-Düzenlenen "Bahçeli Ev" ikramiyesine ait renkli çizim ve kumbara konulu başka bir görsel, iç sayfaları  ajanda sahibi tarafından el yazısı ile doldurulmuştur, bir adet katalanır Türkiye haritası. 12x7 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    İhap Hulusi [Görey] Çizimi Reklamlı 1951 yılı Türkiye İş Bankası Cep Ajandası-Düzenlenen "Bahçeli Ev" ikramiyesine ait renkli çizim ve kumbara konulu başka bir görsel, iç sayfaları ajanda sahibi tarafından el yazısı ile doldurulmuştur, bir adet katalanır Türkiye haritası. 12x7 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • İstanbul Sarayburnu Gazi Anıtı = Constantinople Statue de Ghazi a la Pointe du Serail-Sarayburnu Atatürk Anıtı, İstanbul Belediyesi tarafından Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel'e yaptırılan, Türkiye'nin ilk anıt heykelidir. Heykel aynı zamanda Türkiye'de dikilen ilk Mustafa Kemal Atatürk anıtıdır. Anıt, 3 Ekim 1926'da dönemin belediye başkanı, Şehremini Emin Erkul tarafından açılmıştır. 14x9 cm, gümüş jaletin baskı, alt kenarında minik bir yırtık mevcuttur.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    İstanbul Sarayburnu Gazi Anıtı = Constantinople Statue de Ghazi a la Pointe du Serail-Sarayburnu Atatürk Anıtı, İstanbul Belediyesi tarafından Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel'e yaptırılan, Türkiye'nin ilk anıt heykelidir. Heykel aynı zamanda Türkiye'de dikilen ilk Mustafa Kemal Atatürk anıtıdır. Anıt, 3 Ekim 1926'da dönemin belediye başkanı, Şehremini Emin Erkul tarafından açılmıştır. 14x9 cm, gümüş jaletin baskı, alt kenarında minik bir yırtık mevcuttur.

    TLSold
  • Milli Bayram Kutlamaları - Gençlik ve Spor Bayramı töreninde sporcular 19 Mayıs 1947-9x6 cm.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Milli Bayram Kutlamaları - Gençlik ve Spor Bayramı töreninde sporcular 19 Mayıs 1947-9x6 cm.

    TLSold
  • Tenis raketli ve pipolu gençler -11x8 cm, sol alt köşesinde kopukluk mevcuttur.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Tenis raketli ve pipolu gençler -11x8 cm, sol alt köşesinde kopukluk mevcuttur.

    TLSold
  • İngiliz Yazar Charles Dickens -Editör: F. Leffler, Pera. 14x9 cm, üzerinde kopma mevcut.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    İngiliz Yazar Charles Dickens -Editör: F. Leffler, Pera. 14x9 cm, üzerinde kopma mevcut.

    TLSold
  • Un Parisien a Salonique, C. ALTAM, F. Rouff, Paris, 1918.-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 20x15 cm, Fransızca, 24 sayfa, s/b resimli. Birinci Dünya Savaşı esnasında 1915'te Çanakkale'den çekilen Fransız biriliklerinde görev yapan yazarın Selanik'ten başlayan monografisi.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Un Parisien a Salonique, C. ALTAM, F. Rouff, Paris, 1918.-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 20x15 cm, Fransızca, 24 sayfa, s/b resimli. Birinci Dünya Savaşı esnasında 1915'te Çanakkale'den çekilen Fransız biriliklerinde görev yapan yazarın Selanik'ten başlayan monografisi.

    TLSold
  • Uğursuz heykel: Kadın casus Diana Vilyam'sın maceraları, No. 7, CONAN DOYLE, Güven Basımevi, İstanbul, 1945.-Özgün karton kapağında, kapak kısmı yıpranmış ve tamir görmüş haliyle , iç sayfalar temizdir, 20x14 cm, 16 sayfa.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Uğursuz heykel: Kadın casus Diana Vilyam'sın maceraları, No. 7, CONAN DOYLE, Güven Basımevi, İstanbul, 1945.-Özgün karton kapağında, kapak kısmı yıpranmış ve tamir görmüş haliyle , iç sayfalar temizdir, 20x14 cm, 16 sayfa.

    TLSold
  • Turquie. Jules van Gaver Kitabından Osmanlı Devleti Temalı Altı Adet Bakır Kalıp Baskı Gravür -Troupes Turques de 1540 a 1580 (1540'tan 1580'e Türk Birlikleri), Le grant Seigneur allant à la mosquée (Padişah [I. Abdülhamit] Camiye giderken, 1788), Mosquee de Sultan Ahmed (Sultan Ahmed Camii), La Suleimaniie (Süleymaniye Camii), Chapelle sépulcrale de la Sultane Valide mere de Mahomet IV. (Sultan IV. Mehmet'in annesi Valide Sultan'ın Türbesi), Vue de Constantinople prise d'une des terrafses du palais de France voisine du palais de venise (Fransız Sarayının terasından İstanbul Manzarası). 22x14 cm, altı adet gravür.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Turquie. Jules van Gaver Kitabından Osmanlı Devleti Temalı Altı Adet Bakır Kalıp Baskı Gravür -Troupes Turques de 1540 a 1580 (1540'tan 1580'e Türk Birlikleri), Le grant Seigneur allant à la mosquée (Padişah [I. Abdülhamit] Camiye giderken, 1788), Mosquee de Sultan Ahmed (Sultan Ahmed Camii), La Suleimaniie (Süleymaniye Camii), Chapelle sépulcrale de la Sultane Valide mere de Mahomet IV. (Sultan IV. Mehmet'in annesi Valide Sultan'ın Türbesi), Vue de Constantinople prise d'une des terrafses du palais de France voisine du palais de venise (Fransız Sarayının terasından İstanbul Manzarası). 22x14 cm, altı adet gravür.

    TLSold
  • 1950'li Yıllara ait Pfizer Terramycin Antibiyotik İlaç Literatürü-Pfizer Terramycin Literatür, İstanbul, Kağıt ve Basım İşleri Anonim Şirketi, 1952. 25x18 cm, 71 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraflı.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    1950'li Yıllara ait Pfizer Terramycin Antibiyotik İlaç Literatürü-Pfizer Terramycin Literatür, İstanbul, Kağıt ve Basım İşleri Anonim Şirketi, 1952. 25x18 cm, 71 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraflı.

    TLSold
  • Ülker Çokokrem Köy Çikolata Etiketi -12x9 cm

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Ülker Çokokrem Köy Çikolata Etiketi -12x9 cm

    TLSold
  • Cinlerle muhabere yahud ispirtizm, fakirizm, manyetizm Cilt:1 Sayı: 5, HASAN MERZUK [HASAN BEDRETTİN], Necm-i İstiklal Matbaası, Dersaadet, AH 1328 [1912].-Özgün karton kapağında, kapakta yırtık mevcut harici temiz durumda, 21x15 cm, Osmanlıca, 65-80 sayfaları arası, s/b resimli. ÖZEGE; 3077 - TBTK;12676.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Cinlerle muhabere yahud ispirtizm, fakirizm, manyetizm Cilt:1 Sayı: 5, HASAN MERZUK [HASAN BEDRETTİN], Necm-i İstiklal Matbaası, Dersaadet, AH 1328 [1912].-Özgün karton kapağında, kapakta yırtık mevcut harici temiz durumda, 21x15 cm, Osmanlıca, 65-80 sayfaları arası, s/b resimli. ÖZEGE; 3077 - TBTK;12676.

    TLSold
  • [II.MEŞRUTİYET - HÜRRİYET KAHRAMANI RESNELİ NİYAZİ BEY KAPAKLI] Resimli Kitap, "Siyasi, Edebi, Fenni, Felsefi, İctimai Mecmua-i Musavveredir" Numara: 7, Nisan 1325 [1909].-İç kapakta "Padişah-ı Cedid muhterem Sultan Mehmed Han-ı Hams hazretleri", iç sayfalarda; Enver Paşa, Resneli Niyazi, Pertev Paşa fotoğrafları, Sultan Mehmet Reşat ve mahdumlarının, Mekteb-i Harbiye'i ziyareti, Mekteb-i Harbiye-i Osmaniyye müzesi görselleri, İngiltere Japonya gibi öemleketlerden dünya haberleri. Makale ve edebi yazılar: Mahmud Sadık Bey, Din ve İstibdat; Salih Zeki Bey, O Bergüzarı Hala Saklarım; Raif Yekta Bey, Memleket-i Şarkîde seyahat-i Musikiyye; Ahmet Haşim, Şiir -i Kamer, Celâl Sahir (Erozan), Bir Mersiye; Safvet Nezihi, Bizde romancılık ve romanlar;  Hamdullah Suphi, Kaç Defa; Emine Semiyye, Mithat Cemal (Kuntay), Filorinalı Nazım, Halide Salih ismiyle Halide Edip Adıvar. Bu nüshada yüz adet resim ve bir levha mevcuttur. 24x17 cm, ciltten çıkmadır, 637-845 sayılı sayfalar arası, sırtı ayrık haliyle.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    [II.MEŞRUTİYET - HÜRRİYET KAHRAMANI RESNELİ NİYAZİ BEY KAPAKLI] Resimli Kitap, "Siyasi, Edebi, Fenni, Felsefi, İctimai Mecmua-i Musavveredir" Numara: 7, Nisan 1325 [1909].-İç kapakta "Padişah-ı Cedid muhterem Sultan Mehmed Han-ı Hams hazretleri", iç sayfalarda; Enver Paşa, Resneli Niyazi, Pertev Paşa fotoğrafları, Sultan Mehmet Reşat ve mahdumlarının, Mekteb-i Harbiye'i ziyareti, Mekteb-i Harbiye-i Osmaniyye müzesi görselleri, İngiltere Japonya gibi öemleketlerden dünya haberleri. Makale ve edebi yazılar: Mahmud Sadık Bey, Din ve İstibdat; Salih Zeki Bey, O Bergüzarı Hala Saklarım; Raif Yekta Bey, Memleket-i Şarkîde seyahat-i Musikiyye; Ahmet Haşim, Şiir -i Kamer, Celâl Sahir (Erozan), Bir Mersiye; Safvet Nezihi, Bizde romancılık ve romanlar; Hamdullah Suphi, Kaç Defa; Emine Semiyye, Mithat Cemal (Kuntay), Filorinalı Nazım, Halide Salih ismiyle Halide Edip Adıvar. Bu nüshada yüz adet resim ve bir levha mevcuttur. 24x17 cm, ciltten çıkmadır, 637-845 sayılı sayfalar arası, sırtı ayrık haliyle.

    TLSold
  • İstikbal "Cumadan Başka Her Gün Çıkar"  Birinci Sene Numara 63 Hicri 5 Şevval 1292 Miladi 23 Teşrin-i Evvel 1875 -47x35 cm, üzerinde bir adet pul mevcuttur.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    İstikbal "Cumadan Başka Her Gün Çıkar" Birinci Sene Numara 63 Hicri 5 Şevval 1292 Miladi 23 Teşrin-i Evvel 1875 -47x35 cm, üzerinde bir adet pul mevcuttur.

    TLSold
  • Karstadt am Hermannplatz mağazası reklamlı 1936 Yaz Olimpiyatları münasebetiyle hazırlanan Berlin Şehir Planı-Karstadt am Hermannplatz 927-1929 yıllarında Philipp Schaefer tarafından Ekspresyonist üslupta inşa edilen bina, erken modern dönemin önemli bir binasıdır ve döneminde Avrupa'nın en büyük ve en modern alışveriş merkezi olarak kabul ediliyordu. İkinci Dünya savaşında havaya uçurulmuştur. 61x46 cm, açılır hali. Kat yerlerinde ufak yırtılmalar mevcttur.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Karstadt am Hermannplatz mağazası reklamlı 1936 Yaz Olimpiyatları münasebetiyle hazırlanan Berlin Şehir Planı-Karstadt am Hermannplatz 927-1929 yıllarında Philipp Schaefer tarafından Ekspresyonist üslupta inşa edilen bina, erken modern dönemin önemli bir binasıdır ve döneminde Avrupa'nın en büyük ve en modern alışveriş merkezi olarak kabul ediliyordu. İkinci Dünya savaşında havaya uçurulmuştur. 61x46 cm, açılır hali. Kat yerlerinde ufak yırtılmalar mevcttur.

    TLSold
  • Anıtkabir'in Açılış Hatırası ve Mustafa Kemal Atatürk görselli İstanbul posta damgalı ve pullu kart-12x9 cm.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Anıtkabir'in Açılış Hatırası ve Mustafa Kemal Atatürk görselli İstanbul posta damgalı ve pullu kart-12x9 cm.

    TLSold
  • [Nadir Fotoğrafhane - Kabin Fotoğraf] Osmanlıca Fransızca L'Aigle Photographie Constantinople (İstanbul) - Pera Gözlüklü Kadın Stüdyo Hatıra Pozu -25x17 cm, gümüş jelatin baskı. Üzerinde lekeler mevcut, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    [Nadir Fotoğrafhane - Kabin Fotoğraf] Osmanlıca Fransızca L'Aigle Photographie Constantinople (İstanbul) - Pera Gözlüklü Kadın Stüdyo Hatıra Pozu -25x17 cm, gümüş jelatin baskı. Üzerinde lekeler mevcut, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • 1950'ler dergileri için sinema filmleri orijinal çizim vinyet "Sıfıraltı Cehennemi"-9x7 cm.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    1950'ler dergileri için sinema filmleri orijinal çizim vinyet "Sıfıraltı Cehennemi"-9x7 cm.

    TLSold
  • 1950'ler dergileri için sinema filmleri orijinal çizim vinyet" Bana Benzeyen Adam"-9x8 cm.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    1950'ler dergileri için sinema filmleri orijinal çizim vinyet" Bana Benzeyen Adam"-9x8 cm.

    TLSold
  • 1950'ler dergileri için sinema filmleri orijinal çizim vinyet "Bir Yabancı Gibi"-8x6 cm.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    1950'ler dergileri için sinema filmleri orijinal çizim vinyet "Bir Yabancı Gibi"-8x6 cm.

    TLSold
  • 1950'ler dergileri için sinema filmleri orijinal çizim vinyet "İnsanlık Suçu"-9x7 cm.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    1950'ler dergileri için sinema filmleri orijinal çizim vinyet "İnsanlık Suçu"-9x7 cm.

    TLSold
  • 1950'ler dergileri için sinema filmleri orijinal çizim vinyet "Arzunun Ötesi"-9x6 cm.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    1950'ler dergileri için sinema filmleri orijinal çizim vinyet "Arzunun Ötesi"-9x6 cm.

    TLSold
  • 1950'ler dergileri için orijinal çizim vinyet "Fransa İhtilâli"-9x9 cm.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    1950'ler dergileri için orijinal çizim vinyet "Fransa İhtilâli"-9x9 cm.

    TLSold
  • 1950'ler dergileri için orijinal çizim vinyet "Kadın"-9x7 cm.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    1950'ler dergileri için orijinal çizim vinyet "Kadın"-9x7 cm.

    TLSold
  • 1950'ler dergileri için orijinal çizim vinyet "Asker ve Matmajel"-9x6 cm, üzerinde yırtık mevcuttur.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    1950'ler dergileri için orijinal çizim vinyet "Asker ve Matmajel"-9x6 cm, üzerinde yırtık mevcuttur.

    TLSold
  • 1950'ler dergileri için orijinal çizim vinyet "Marie Antoinette"-9x7 cm.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    1950'ler dergileri için orijinal çizim vinyet "Marie Antoinette"-9x7 cm.

    TLSold
  • Zeki Müren ve annesi Hayriye Müren-9x9 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Zeki Müren ve annesi Hayriye Müren-9x9 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • [Kartvizit - İşyeri Kartı] Atatürk Büstü İmalathanesi -H. Barutçu ve Z. Üner (Fazıl Usta) Her nevi Lüks Korniş Modern Tablolar Beton ve Alçı Atatürk Büstleri İmalathanesi - Hüdavendigar Caddesi Sirkeci İstanbul. 10x7 cm.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    [Kartvizit - İşyeri Kartı] Atatürk Büstü İmalathanesi -H. Barutçu ve Z. Üner (Fazıl Usta) Her nevi Lüks Korniş Modern Tablolar Beton ve Alçı Atatürk Büstleri İmalathanesi - Hüdavendigar Caddesi Sirkeci İstanbul. 10x7 cm.

    TLSold
  • [Erken Cumhuriyet Dönemi] Türk Bayrağı ve Cumhuriyet Halk Fırkası Bayraklarıyla süslenmiş bir Atatürk Büstüne çelenk koyan grup-Atatürk Büstünün üzerinde Türk Hava Kurumu yazan bir çelenk de görülmektedir. 9x6 cm, Leonar kağıt.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    [Erken Cumhuriyet Dönemi] Türk Bayrağı ve Cumhuriyet Halk Fırkası Bayraklarıyla süslenmiş bir Atatürk Büstüne çelenk koyan grup-Atatürk Büstünün üzerinde Türk Hava Kurumu yazan bir çelenk de görülmektedir. 9x6 cm, Leonar kağıt.

    TLSold
  • [Nadir Fotoğrafhane - Kabin Fotoğraf] Rumca ve Fransızca K. E. Cacoulis  Trabzon Fotoğrafhanesi Osmanlı Fesli Askeri Stüdyo Hatıra Pozu-Arka yüzünde Osmanlıca "Biraderim Servet Paşa Hazretlerine yadigar olmak üzere takdim-i tasvirim" yazılı ve imzalı, Rum ve Latin harfleriyle çift lisan fotoğrafhane baskılıdır. 11x7 cm, üst tarafı kesiktir.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    [Nadir Fotoğrafhane - Kabin Fotoğraf] Rumca ve Fransızca K. E. Cacoulis Trabzon Fotoğrafhanesi Osmanlı Fesli Askeri Stüdyo Hatıra Pozu-Arka yüzünde Osmanlıca "Biraderim Servet Paşa Hazretlerine yadigar olmak üzere takdim-i tasvirim" yazılı ve imzalı, Rum ve Latin harfleriyle çift lisan fotoğrafhane baskılıdır. 11x7 cm, üst tarafı kesiktir.

    TLSold
  • [Nadir Fotoğrafhane - Kabin Fotoğraf] Rumca ve Fransızca K. E. Cacoulis  Trabzon Fotoğrafhanesi Fesli Osmanlı Askeri Stüdyo Hatıra Pozu-Fotoğraf alanı oval formlu ve gofrelidir, arka yüzü Rum ve Latin harfleriyle çift lisan fotoğrafhane baskılıdır. 11x7 cm.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    [Nadir Fotoğrafhane - Kabin Fotoğraf] Rumca ve Fransızca K. E. Cacoulis Trabzon Fotoğrafhanesi Fesli Osmanlı Askeri Stüdyo Hatıra Pozu-Fotoğraf alanı oval formlu ve gofrelidir, arka yüzü Rum ve Latin harfleriyle çift lisan fotoğrafhane baskılıdır. 11x7 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Devletinin 1565'te Malta adasını kuşatması ve Hospitalier Şövalyeleri tarafından direnişi tasvirli kart-17x11 cm, üzerinde yıpranmalar mevcuttur. Malta Kuşatması ya da Malta Seferi, 1565 yılında Malta adasının Osmanlı İmparatorluğu kuvvetleri tarafından kuşatılması ve Hospitalier Şövalyeleri tarafından adanın savunulması sürecidir. Tarih boyunca yaşanan en kanlı ve şiddetli savaşlardan biri olarak gösterilen kuşatma, Hospitalier Şövalyeleri'nin galibiyeti ve Osmanlı kuvvetlerinin kuşatmayı kaldırması ile sonuçlanmış ve bu olay 16. yüzyıl Avrupa'sında büyük ses getirmiştir.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Osmanlı Devletinin 1565'te Malta adasını kuşatması ve Hospitalier Şövalyeleri tarafından direnişi tasvirli kart-17x11 cm, üzerinde yıpranmalar mevcuttur. Malta Kuşatması ya da Malta Seferi, 1565 yılında Malta adasının Osmanlı İmparatorluğu kuvvetleri tarafından kuşatılması ve Hospitalier Şövalyeleri tarafından adanın savunulması sürecidir. Tarih boyunca yaşanan en kanlı ve şiddetli savaşlardan biri olarak gösterilen kuşatma, Hospitalier Şövalyeleri'nin galibiyeti ve Osmanlı kuvvetlerinin kuşatmayı kaldırması ile sonuçlanmış ve bu olay 16. yüzyıl Avrupa'sında büyük ses getirmiştir.

    TLSold
  • [Azınlık Tarihi] Üsküdar Kuzguncuk Nersesyan Yermonyan İlkokulu mühürlü İstanbul Ermeni Okulları Talimatnamesi Kitapçığı-İstanbul Kültür Direktörlüğü İstanbul Ermeni Okulları Talimatnamesi, Güzeliş Basımevi, İstanbul, 1937. ilk sayfasında ayrıca İstanbul Maarif Müdürlüğü mührü bulunmaktadır. 24x17 cm, 40 sayfa.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    [Azınlık Tarihi] Üsküdar Kuzguncuk Nersesyan Yermonyan İlkokulu mühürlü İstanbul Ermeni Okulları Talimatnamesi Kitapçığı-İstanbul Kültür Direktörlüğü İstanbul Ermeni Okulları Talimatnamesi, Güzeliş Basımevi, İstanbul, 1937. ilk sayfasında ayrıca İstanbul Maarif Müdürlüğü mührü bulunmaktadır. 24x17 cm, 40 sayfa.

    TLSold
  • [Azınlık Tarihi] İstanbul Ermeni Okulları Müfredat Programı Kitapçığı-Hermon Basımevi, İstanbul, 1959. 20x14 cm, arka kapakta yırtık mevcuttur.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    [Azınlık Tarihi] İstanbul Ermeni Okulları Müfredat Programı Kitapçığı-Hermon Basımevi, İstanbul, 1959. 20x14 cm, arka kapakta yırtık mevcuttur.

    TLSold
  • [Erken Cumhuriyet Dönemi] Ankara Polis Dairesi memurlarından Celâl Bey'e verilen Yeni Harfler Kursu Vesikası - 22.11.1928-Kurs muallimi Hikmet Bey ve polis müdürlüğü tarafından imzalanmıştır, üzerinde fotoğraf bulunur.  Vesika üzerindeki iki adet mühür ve pul Osmanlıcadır. 26x17 cm, kat yerlerinden yırtıklı haliyle.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    [Erken Cumhuriyet Dönemi] Ankara Polis Dairesi memurlarından Celâl Bey'e verilen Yeni Harfler Kursu Vesikası - 22.11.1928-Kurs muallimi Hikmet Bey ve polis müdürlüğü tarafından imzalanmıştır, üzerinde fotoğraf bulunur. Vesika üzerindeki iki adet mühür ve pul Osmanlıcadır. 26x17 cm, kat yerlerinden yırtıklı haliyle.

    TLSold
  • At üzerinde kadın ve önünde duran asker-14x9 cm.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    At üzerinde kadın ve önünde duran asker-14x9 cm.

    TLSold
  • Kostümüyle poz veren kadın - Photo Deanna M.S. Okay-17x13 cm, iğne delikleri ve köşeleri kırık haliyle.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Kostümüyle poz veren kadın - Photo Deanna M.S. Okay-17x13 cm, iğne delikleri ve köşeleri kırık haliyle.

    TLSold
  • Keskin Color - Dansöz kostümüyle poz veren kadın 1955-15x10 cm.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Keskin Color - Dansöz kostümüyle poz veren kadın 1955-15x10 cm.

    TLSold
  • 1990'lar - Fatma Girik Nurettin Sözen koşu esnasında -18x13 cm, iki adet fotoğraf.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    1990'lar - Fatma Girik Nurettin Sözen koşu esnasında -18x13 cm, iki adet fotoğraf.

    TLSold
  • [Havacılık Tarihi] Türk Hava Yolları uçağı önünde topluluk hatıra pozu-10x7 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    [Havacılık Tarihi] Türk Hava Yolları uçağı önünde topluluk hatıra pozu-10x7 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • [Havacılık Tarihi] Cyprus Airways (Kıbrıs Havayolları) "Alasia" in Flight over Castelrosso-Editör: Mangoian Nicosia Cyprus. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    [Havacılık Tarihi] Cyprus Airways (Kıbrıs Havayolları) "Alasia" in Flight over Castelrosso-Editör: Mangoian Nicosia Cyprus. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSold
  • [Havacılık Tarihi] KLM Hollanda Kraliyet Havayollarına ait iki adet uçak görselli kartpostal ve içki sigara fiyat listesi -Görseli bulunan uçaklar; Lockheed Super Constellation L 1049 G, Douglas DC-68, Editör: Printed in the Netherlands by Planela Haarlem. 14x10 cm, açık hali 28x14 cm, renkli kartpostal.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    [Havacılık Tarihi] KLM Hollanda Kraliyet Havayollarına ait iki adet uçak görselli kartpostal ve içki sigara fiyat listesi -Görseli bulunan uçaklar; Lockheed Super Constellation L 1049 G, Douglas DC-68, Editör: Printed in the Netherlands by Planela Haarlem. 14x10 cm, açık hali 28x14 cm, renkli kartpostal.

    TLSold
  • [Havacılık Tarihi] Alitalia Caravelle Havayolu Şirketine ait uçak görselli kartpostal-Editör: Printed in Italy alterocca Terni. 15x11 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    [Havacılık Tarihi] Alitalia Caravelle Havayolu Şirketine ait uçak görselli kartpostal-Editör: Printed in Italy alterocca Terni. 15x11 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • [Havacılık Tarihi] Boeing 747 model uçak-Editör: Air France Bulte 15x11 cm.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    [Havacılık Tarihi] Boeing 747 model uçak-Editör: Air France Bulte 15x11 cm.

    TLSold
  • [Havacılık Tarihi] Boeing 707 B Intercontinental -Editör: I.V.O. Paris. 15x11 cm.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    [Havacılık Tarihi] Boeing 707 B Intercontinental -Editör: I.V.O. Paris. 15x11 cm.

    TLSold
  • [FDC / İGZ] Mevlana'nın 750. Doğum Yılı Hâtırası - Konya 17 Aralık 1957 First Day Cover / İlk Gün Zarfı -Üzerinde Yeşil Kubbe  Konya görselli posta pulu ile birlikte.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    [FDC / İGZ] Mevlana'nın 750. Doğum Yılı Hâtırası - Konya 17 Aralık 1957 First Day Cover / İlk Gün Zarfı -Üzerinde Yeşil Kubbe Konya görselli posta pulu ile birlikte.

    TLSold
  • Orijinal Kapağında Jack ve Fasulye Sırığı  İngilizce 45'lik Masal Plağı - Jack and the Beanstalk, PAUL WING, RCA Victor-18x18 cm, orijinal kapağında, kapakta yıpranmalar mevcut, plak temiz durumda.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Orijinal Kapağında Jack ve Fasulye Sırığı İngilizce 45'lik Masal Plağı - Jack and the Beanstalk, PAUL WING, RCA Victor-18x18 cm, orijinal kapağında, kapakta yıpranmalar mevcut, plak temiz durumda.

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-9 Ekim 1973 1/4 Bilet - N "Denizcilik Temalı"

    Lot No: 204

    Lot: 204

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ-9 Ekim 1973 1/4 Bilet - N "Denizcilik Temalı"

    TLSold
  • İnci Ciklet Sakız Kartı - BJK Logolu Kupon - İzmir-8x6 cm.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    İnci Ciklet Sakız Kartı - BJK Logolu Kupon - İzmir-8x6 cm.

    TLSold
  • Şâir-i azam Abdülhak Hamid Tarhan'a ait üzerinde el yazısı bulunan kartvizit-9x5 cm, ortasından kırık.

    Lot No: 206

    Lot: 206

    Şâir-i azam Abdülhak Hamid Tarhan'a ait üzerinde el yazısı bulunan kartvizit-9x5 cm, ortasından kırık.

    TLSold
  • Türkiye İş Bankası Umumi Müdürü imzalı  Zürich'te bulunan Türkiye İş Bnkası Memurlarından Ekrem Tevfik Bey'e yazılan sitayiş (övgü) dolu mektup - 18.2.1929-Mektubun üst köşesinde Osmanlıca mühür görülmektedir. 26x21 cm, üçe katlanır şekilde, üzerinde kat izleri ve delgeç delikleri mevcuttur.

    Lot No: 207

    Lot: 207

    Türkiye İş Bankası Umumi Müdürü imzalı Zürich'te bulunan Türkiye İş Bnkası Memurlarından Ekrem Tevfik Bey'e yazılan sitayiş (övgü) dolu mektup - 18.2.1929-Mektubun üst köşesinde Osmanlıca mühür görülmektedir. 26x21 cm, üçe katlanır şekilde, üzerinde kat izleri ve delgeç delikleri mevcuttur.

    TLSold
  • Nadir İris Marka El Yıkama Kâğıdı - Sabunlu Defter -Not defteri olarak da kullanılabilen kağıt su ile temas ettiğinde sabuna dönüşmektedir. 11x8 cm, yaprakları eksiksizdir.

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Nadir İris Marka El Yıkama Kâğıdı - Sabunlu Defter -Not defteri olarak da kullanılabilen kağıt su ile temas ettiğinde sabuna dönüşmektedir. 11x8 cm, yaprakları eksiksizdir.

    TLSold
  • 1970'ler Seçim Propaganda 45'lik Plak - Haydi Bastır Karaoğlan Ecevit Geliyor (Gudbay Sülü), ALİ AYVAZ, Evren Plakları-Plak kapağında Bülent Ecevit CHP'nin "Altı Ok" simgesiyle tasvir edilmiş 18x18 cm, plak üzerinde çizikler mevcut haliyle.

    Lot No: 209

    Lot: 209

    1970'ler Seçim Propaganda 45'lik Plak - Haydi Bastır Karaoğlan Ecevit Geliyor (Gudbay Sülü), ALİ AYVAZ, Evren Plakları-Plak kapağında Bülent Ecevit CHP'nin "Altı Ok" simgesiyle tasvir edilmiş 18x18 cm, plak üzerinde çizikler mevcut haliyle.

    TLSold
  • İstanbul Plakevi - Efes ve Feza Sinemaları Karşısı Kadıköy Plak Kapağı -20x20 cm, haliyle.

    Lot No: 210

    Lot: 210

    İstanbul Plakevi - Efes ve Feza Sinemaları Karşısı Kadıköy Plak Kapağı -20x20 cm, haliyle.

    TLSold
  • Melodi Plak Evi Kadıköy Plak Kapağı-20x20 cm, haliyle.

    Lot No: 211

    Lot: 211

    Melodi Plak Evi Kadıköy Plak Kapağı-20x20 cm, haliyle.

    TLSold
  • Columbia Plak Kapağı -20x20 cm, haliyle.

    Lot No: 212

    Lot: 212

    Columbia Plak Kapağı -20x20 cm, haliyle.

    TLSold
  • Cümbüş musiki Aletleri Fabrikası Karaköy Plak Kapağı-27x24 cm, haliyle.

    Lot No: 213

    Lot: 213

    Cümbüş musiki Aletleri Fabrikası Karaköy Plak Kapağı-27x24 cm, haliyle.

    TLSold
  • İstanbul Verem Savaşı Derneği Verem Dispanseri Başhekimliği Eğitim Broşürü Orijinal Çizimleri-13 parçadan oluşan 18x12 ve 5x6 cm arası ebatlardadır.

    Lot No: 214

    Lot: 214

    İstanbul Verem Savaşı Derneği Verem Dispanseri Başhekimliği Eğitim Broşürü Orijinal Çizimleri-13 parçadan oluşan 18x12 ve 5x6 cm arası ebatlardadır.

    TLSold
  • Üçüncü Cumhurbaşkanımız Celâl Bayar Beyefendi-Arka yüzü Mehmet Beydoğan - Foto Muhabiri Kızılay Ankara kaşeli orijinal basın fotoğrafı. 24x18 cm, s/b fotoğraf, arka yüzünden kağıt bantı ile tamir görmüştür, ön yüzünde eksiklik yoktur.

    Lot No: 215

    Lot: 215

    Üçüncü Cumhurbaşkanımız Celâl Bayar Beyefendi-Arka yüzü Mehmet Beydoğan - Foto Muhabiri Kızılay Ankara kaşeli orijinal basın fotoğrafı. 24x18 cm, s/b fotoğraf, arka yüzünden kağıt bantı ile tamir görmüştür, ön yüzünde eksiklik yoktur.

    TLSold
  • Üçüncü Cumhurbaşkanımız Celâl Bayar tarafından 4.9.1950 tarihli İktisadi Yürüyüş Mecmuası'na matbû imzalanmış büyük boy fotoğraf-23x17 cm, karton üzerine birleşik. İktisadi Yürüyüş Dergisi ilk sayısı 1939 yılında yayınlanan ve yayın hayatını istikrarlı olarak 1970 yılına kadar sürdürmüş bir dergidir. Dergi 512 sayı olarak çıkmıştır. Derginin yayın periyodu önceleri 15 gün daha sonra 1 aydır. Bu dergi iktisadi gelişmeleri ve özel dosyaları içeren önemli sayılar yayımlamıştır.

    Lot No: 216

    Lot: 216

    Üçüncü Cumhurbaşkanımız Celâl Bayar tarafından 4.9.1950 tarihli İktisadi Yürüyüş Mecmuası'na matbû imzalanmış büyük boy fotoğraf-23x17 cm, karton üzerine birleşik. İktisadi Yürüyüş Dergisi ilk sayısı 1939 yılında yayınlanan ve yayın hayatını istikrarlı olarak 1970 yılına kadar sürdürmüş bir dergidir. Dergi 512 sayı olarak çıkmıştır. Derginin yayın periyodu önceleri 15 gün daha sonra 1 aydır. Bu dergi iktisadi gelişmeleri ve özel dosyaları içeren önemli sayılar yayımlamıştır.

    TLSold
  • Cumhurbaşkanlarımız Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Celâl Bayar, Cemâl Gürsel, Cevdet Sunay Parçalı Fotokart-Arka yüzü Kadıköy Öğretmenleri Yardımlaşma Derneği kaşeli, yılbaşı tebrik mektupludur. Hazırlayan Zeki Teoman, Kadıköy İstanbul. 20x14 cm, haliyle.

    Lot No: 217

    Lot: 217

    Cumhurbaşkanlarımız Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Celâl Bayar, Cemâl Gürsel, Cevdet Sunay Parçalı Fotokart-Arka yüzü Kadıköy Öğretmenleri Yardımlaşma Derneği kaşeli, yılbaşı tebrik mektupludur. Hazırlayan Zeki Teoman, Kadıköy İstanbul. 20x14 cm, haliyle.

    TLSold
  • [AFİŞ / 1980'LER / HAC / MEKKE - MEDİNE / TURİZM TARİHİ] Nalbantoğlu Umre Seyahati Bağdat Yoluyla Büyük Umre Seferi afişi-Yeni Zonguldak Nak. Anb. sahibi Necdet Nalbant tarafından her sene olduğu gibi bu sene de (1)983 model 302 Mersedes otobüsleriyle Umre Seferi hazırlanmıştır. Broşür üzerinde el yazısı ile notlar düşülmüştür, 33x22 cm.

    Lot No: 218

    Lot: 218

    [AFİŞ / 1980'LER / HAC / MEKKE - MEDİNE / TURİZM TARİHİ] Nalbantoğlu Umre Seyahati Bağdat Yoluyla Büyük Umre Seferi afişi-Yeni Zonguldak Nak. Anb. sahibi Necdet Nalbant tarafından her sene olduğu gibi bu sene de (1)983 model 302 Mersedes otobüsleriyle Umre Seferi hazırlanmıştır. Broşür üzerinde el yazısı ile notlar düşülmüştür, 33x22 cm.

    TLSold
  • [Osmanlıca Davetiye] İffet Hanımla Sadık Beyin Kadıköy Bahariye Caddesi'nde düzenlenecek olan velime (düğün) cemiyetine ait Osmanlıca  davetiye ve zarfı-Zarf üzeri Osmanlıca el yazısı ile  "Faki Beyin Haremi Müzeyyen Hanım Efendiye" ibaresiyle doldurulmuştur. Davetiye her iki tarafın davetlilerine hitab edilerek  oldukça zarif  ve sade bir dille yazılmıştır. Açılır hâli 32x10 cm, Zarf 18x12 cm, kağıt bantı ile tamir görmüştür.

    Lot No: 219

    Lot: 219

    [Osmanlıca Davetiye] İffet Hanımla Sadık Beyin Kadıköy Bahariye Caddesi'nde düzenlenecek olan velime (düğün) cemiyetine ait Osmanlıca davetiye ve zarfı-Zarf üzeri Osmanlıca el yazısı ile "Faki Beyin Haremi Müzeyyen Hanım Efendiye" ibaresiyle doldurulmuştur. Davetiye her iki tarafın davetlilerine hitab edilerek oldukça zarif ve sade bir dille yazılmıştır. Açılır hâli 32x10 cm, Zarf 18x12 cm, kağıt bantı ile tamir görmüştür.

    TLSold
  • [Osmanlıca Davetiye] Yozgat Mebusu Ahmet Hamdi Bey'in [Ahmet Hamdi Divanlıoğlu] kızına ait 1933 Yılında Kadıköy Süreyya Paşa Salonunda düzenlenen çok zarif gofreli süslemeli düğün davetiyesi-Kızım Bedia ile oğlum Gıyaseddin'in 8.10.1933 Pazar günü Kadıköy Süreyya Paşa salonunda saat 16'da düğünleri yapılacağından bu günü teşrifinizle şereflendirmenizi saygılarla rice ederiz. İmza Sabiha Ali, Yozgat Mebusu A. Hamdi. Zarf üzeri Osmanlıca el yazısı ile doldurulmuştur. Davetiye açılır hâli 24x12 cm, zarf 12x10 cm, minik yırtık mevcuttur.

    Lot No: 220

    Lot: 220

    [Osmanlıca Davetiye] Yozgat Mebusu Ahmet Hamdi Bey'in [Ahmet Hamdi Divanlıoğlu] kızına ait 1933 Yılında Kadıköy Süreyya Paşa Salonunda düzenlenen çok zarif gofreli süslemeli düğün davetiyesi-Kızım Bedia ile oğlum Gıyaseddin'in 8.10.1933 Pazar günü Kadıköy Süreyya Paşa salonunda saat 16'da düğünleri yapılacağından bu günü teşrifinizle şereflendirmenizi saygılarla rice ederiz. İmza Sabiha Ali, Yozgat Mebusu A. Hamdi. Zarf üzeri Osmanlıca el yazısı ile doldurulmuştur. Davetiye açılır hâli 24x12 cm, zarf 12x10 cm, minik yırtık mevcuttur.

    TLSold
  • V. G. Caracache (Karakaş) Banco di Roma Canstatinople kaşeli L'Ambassade d'Angleterre a Therapia (Bosphore) Tarabya'da İngiliz Büyükelçiliği Görselli ön yüzü Galata - Constantinople (İstanbul) posta damgalı ve çıkışlı Fransa varışlı, 23.XII.(19)11 tarihli kartpostal-14x9 cm, renkli kartpostal. Banco di Roma 1907 de kurulmuş bir İtalyan bankasıdır ve Osmanlı İmparatorluğundaki ilk şubesini 1907'de Trablusgarp ve Bingazi'de, 1911 yılında İstanbul'da açmıştır.  Osmanlı İmparatorluğunda açtığı şubeler tartışmalara sebep olmuştur. Trablusgarp bölgesindeki şubelerini İtalya’nın sömürge politikasının finansal bir aracı olarak  açmıştır.

    Lot No: 221

    Lot: 221

    V. G. Caracache (Karakaş) Banco di Roma Canstatinople kaşeli L'Ambassade d'Angleterre a Therapia (Bosphore) Tarabya'da İngiliz Büyükelçiliği Görselli ön yüzü Galata - Constantinople (İstanbul) posta damgalı ve çıkışlı Fransa varışlı, 23.XII.(19)11 tarihli kartpostal-14x9 cm, renkli kartpostal. Banco di Roma 1907 de kurulmuş bir İtalyan bankasıdır ve Osmanlı İmparatorluğundaki ilk şubesini 1907'de Trablusgarp ve Bingazi'de, 1911 yılında İstanbul'da açmıştır. Osmanlı İmparatorluğunda açtığı şubeler tartışmalara sebep olmuştur. Trablusgarp bölgesindeki şubelerini İtalya’nın sömürge politikasının finansal bir aracı olarak açmıştır.

    TLSold
  • Ferîk (Korgeneral) İsmet Paşa Hazretleri ve Türk Bayrağı Görselli Kağıt-13x9 cm.

    Lot No: 222

    Lot: 222

    Ferîk (Korgeneral) İsmet Paşa Hazretleri ve Türk Bayrağı Görselli Kağıt-13x9 cm.

    TLSold
  • Usulcuoğlu Evdokimos ve Şürekâsı Beşiktaş Çivi Fabrikası Üçgen Etiket-15x11 cm.

    Lot No: 223

    Lot: 223

    Usulcuoğlu Evdokimos ve Şürekâsı Beşiktaş Çivi Fabrikası Üçgen Etiket-15x11 cm.

    TLSold
  • [Azınlık Tarihi] Bakırköy (Makriköy) Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi ve Vakfı Mütevelli Heyeti Antteli Rumca Evrâk-Kiralanan bir mülkün kontrat süresinin dolmasıyla ilgili, 1960'lara ait boş evrak. Extra Strong filigranlı kağıt, 22x15 cm.

    Lot No: 224

    Lot: 224

    [Azınlık Tarihi] Bakırköy (Makriköy) Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi ve Vakfı Mütevelli Heyeti Antteli Rumca Evrâk-Kiralanan bir mülkün kontrat süresinin dolmasıyla ilgili, 1960'lara ait boş evrak. Extra Strong filigranlı kağıt, 22x15 cm.

    TLSold
  • Bakırköy Kültür Derneği antetli boş evrâk-23x15 cm, filigranlı, kağıt üzerinde sarama mevcuttur.

    Lot No: 225

    Lot: 225

    Bakırköy Kültür Derneği antetli boş evrâk-23x15 cm, filigranlı, kağıt üzerinde sarama mevcuttur.

    TLSold
  • 1970'ler Bakırköy Fukaraperver Derneği antetli yıllık üye aidat evkâkı-23x17 cm.

    Lot No: 226

    Lot: 226

    1970'ler Bakırköy Fukaraperver Derneği antetli yıllık üye aidat evkâkı-23x17 cm.

    TLSold
  • [Eğitim Tarihi] Hece Tablosu-Ak Kitabevi Ankara Caddesi İstanbul 25x17 cm.

    Lot No: 227

    Lot: 227

    [Eğitim Tarihi] Hece Tablosu-Ak Kitabevi Ankara Caddesi İstanbul 25x17 cm.

    TLSold
  • Meydan Gazetecilik ve Neşriyat antetli Meydan Larousse Büyük Lûgat ve Ansiklopedi Makbuzu-Olcay Kermen adına düzenlenmiş iki adet Meydan - Larousse peşinat ve  toplam borç makbuzu, Peşinat Alındısı - Ödeme Çizelgesi, dört adet Alındı Makbuzundan oluşan 1975 tarihli çoklu evrâk. 20x14 cm, 13x10 cm, 10x7 cm.

    Lot No: 228

    Lot: 228

    Meydan Gazetecilik ve Neşriyat antetli Meydan Larousse Büyük Lûgat ve Ansiklopedi Makbuzu-Olcay Kermen adına düzenlenmiş iki adet Meydan - Larousse peşinat ve toplam borç makbuzu, Peşinat Alındısı - Ödeme Çizelgesi, dört adet Alındı Makbuzundan oluşan 1975 tarihli çoklu evrâk. 20x14 cm, 13x10 cm, 10x7 cm.

    TLSold
  • Rafet Zaimler Kitabevi - İstanbul antetli boş evrâk-15x10 cm.

    Lot No: 229

    Lot: 229

    Rafet Zaimler Kitabevi - İstanbul antetli boş evrâk-15x10 cm.

    TLSold
  • Memleket "Herşey Memleket İçin" Tarafsız Günlük Siyasi Gazete - Ankara antetli boş zarf-Zarf üzerinde gazetenin simgesi "Testi üzerinde çiftçi" görseli bulunmaktadır. 16x12 cm

    Lot No: 230

    Lot: 230

    Memleket "Herşey Memleket İçin" Tarafsız Günlük Siyasi Gazete - Ankara antetli boş zarf-Zarf üzerinde gazetenin simgesi "Testi üzerinde çiftçi" görseli bulunmaktadır. 16x12 cm

    TLSold
  • [Türkiye Siyasi Tarihi - 1968 Kuşağı] Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve arkadaşlarının yargılandığı 1971 T.H.K.O Davası - Hergün Gazetesi  Anadolu Ajansı Orijinal Basın Fotoğrafı-Arka yüzde "Fotoğrafın yayınlanması halinde (A.A.) adının kullanılmasını rice ve teşekkür ederiz ibareli Anadolu Ajansı kaşesi mevcuttur. 18x12 cm, sol üst köşesinde kırık mevcuttur.

    Lot No: 231

    Lot: 231

    [Türkiye Siyasi Tarihi - 1968 Kuşağı] Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve arkadaşlarının yargılandığı 1971 T.H.K.O Davası - Hergün Gazetesi Anadolu Ajansı Orijinal Basın Fotoğrafı-Arka yüzde "Fotoğrafın yayınlanması halinde (A.A.) adının kullanılmasını rice ve teşekkür ederiz ibareli Anadolu Ajansı kaşesi mevcuttur. 18x12 cm, sol üst köşesinde kırık mevcuttur.

    TLSold
  • [Türkiye Siyasi Tarihi - 1968 Kuşağı] Ulaş Bardakçı ve Mahir Çayan THKP-C Davası Sanığı olarak mahkemede -  Hergün Gazetesi  Anadolu Ajansı Orijinal Basın Fotoğrafı-Mahir Çayan ve Ulaş Bardakçı'nın tutuklanmalarının ardından mahkemede ilk karşılaşmalarıdır ve kucaklaşma görüntüleriyle akıllarda kalmışlardır. Arka yüzde "Fotoğrafın yayınlanması halinde (A.A.) adının kullanılmasını rice ve teşekkür ederiz ibareli Anadolu Ajansı kaşesi mevcuttur. 18x12 cm, kırıklar mevcuttur.

    Lot No: 232

    Lot: 232

    [Türkiye Siyasi Tarihi - 1968 Kuşağı] Ulaş Bardakçı ve Mahir Çayan THKP-C Davası Sanığı olarak mahkemede - Hergün Gazetesi Anadolu Ajansı Orijinal Basın Fotoğrafı-Mahir Çayan ve Ulaş Bardakçı'nın tutuklanmalarının ardından mahkemede ilk karşılaşmalarıdır ve kucaklaşma görüntüleriyle akıllarda kalmışlardır. Arka yüzde "Fotoğrafın yayınlanması halinde (A.A.) adının kullanılmasını rice ve teşekkür ederiz ibareli Anadolu Ajansı kaşesi mevcuttur. 18x12 cm, kırıklar mevcuttur.

    TLSold
  • [Türkiye Siyasi Tarihi - 1968 Kuşağı]  Sandık Davası olarak bilinen Adil Ovalıoğlu cinayetinden yargılanan Banu Ergüder ve arkadaşları - 1972- Hergün Gazetesi  Anadolu Ajansı Orijinal Basın Fotoğrafı 17x11 cm

    Lot No: 233

    Lot: 233

    [Türkiye Siyasi Tarihi - 1968 Kuşağı] Sandık Davası olarak bilinen Adil Ovalıoğlu cinayetinden yargılanan Banu Ergüder ve arkadaşları - 1972- Hergün Gazetesi Anadolu Ajansı Orijinal Basın Fotoğrafı 17x11 cm

    TLSold
  • [Türkiye Siyasi Tarihi - 1968 Kuşağı] Sandık Davası olarak bilinen Adil Ovalıoğlu cinayetinden yargılanan Banu Ergüder ve arkadaşları - 1972- Hergün Gazetesi  Anadolu Ajansı Orijinal Basın Fotoğrafı 18x12 cm

    Lot No: 234

    Lot: 234

    [Türkiye Siyasi Tarihi - 1968 Kuşağı] Sandık Davası olarak bilinen Adil Ovalıoğlu cinayetinden yargılanan Banu Ergüder ve arkadaşları - 1972- Hergün Gazetesi Anadolu Ajansı Orijinal Basın Fotoğrafı 18x12 cm

    TLSold
  • [Türkiye Siyasi Tarihi - 1968 Kuşağı] Muhtemelen Marksist-Leninist Silahlı Propaganda Birliği üyesi Tamer Arda ve arkadaşları-Anadolu Ajansı Orijinal Basın Fotoğrafı 18x9 cm.

    Lot No: 235

    Lot: 235

    [Türkiye Siyasi Tarihi - 1968 Kuşağı] Muhtemelen Marksist-Leninist Silahlı Propaganda Birliği üyesi Tamer Arda ve arkadaşları-Anadolu Ajansı Orijinal Basın Fotoğrafı 18x9 cm.

    TLSold
  • [Türkiye Siyasi Tarihi - 1968 Kuşağı]-Anadolu Ajansı Orijinal Basın Fotoğrafı 20x9 cm.

    Lot No: 236

    Lot: 236

    [Türkiye Siyasi Tarihi - 1968 Kuşağı]-Anadolu Ajansı Orijinal Basın Fotoğrafı 20x9 cm.

    TLSold
  • [Türkiye Siyasi Tarihi - 1968 Kuşağı] Dev-Genç Kurucusu Sarp Kuray ve Genel Sekreteri Ruhi Koç 1 No'lu Sıkıyönetim Mahkemesinde - 1971- Emekli Deniz Teğmen Sarp Kuray ile Dev-Genç eski genel sekreteri Ruhi Koç'un Korgeneral Atıf Erçıkan’ın evine dinamit atmaktan yagılandıkları sıkıyönetim mahkemesinde yargılanıp mahkum olmuşlardır. Hergün Gazetesi  Anadolu Ajansı Orijinal Basın Fotoğrafı 12x11 cm.

    Lot No: 237

    Lot: 237

    [Türkiye Siyasi Tarihi - 1968 Kuşağı] Dev-Genç Kurucusu Sarp Kuray ve Genel Sekreteri Ruhi Koç 1 No'lu Sıkıyönetim Mahkemesinde - 1971- Emekli Deniz Teğmen Sarp Kuray ile Dev-Genç eski genel sekreteri Ruhi Koç'un Korgeneral Atıf Erçıkan’ın evine dinamit atmaktan yagılandıkları sıkıyönetim mahkemesinde yargılanıp mahkum olmuşlardır. Hergün Gazetesi Anadolu Ajansı Orijinal Basın Fotoğrafı 12x11 cm.

    TLSold
  • [Türkiye Siyasi Tarihi] Hukuk Profesörü Muammer Aksoy ve CHP Genel Sekreteri Orhan Eyüboğlu 5. 5.1975 tarihinde -Fotoğrafın arka yüzü Hergün Gazetesi kaşelidir. 12 Mart 1971 Muhtırası‘nın akabinde Sıkıyönetim Komutanlı tarafından tutuklanmış ancak yapılan yargılama sonucunda aklanmıştır. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından 1981 yılında Ankara Barosu başkanlığına seçilmiştir.

    Lot No: 238

    Lot: 238

    [Türkiye Siyasi Tarihi] Hukuk Profesörü Muammer Aksoy ve CHP Genel Sekreteri Orhan Eyüboğlu 5. 5.1975 tarihinde -Fotoğrafın arka yüzü Hergün Gazetesi kaşelidir. 12 Mart 1971 Muhtırası‘nın akabinde Sıkıyönetim Komutanlı tarafından tutuklanmış ancak yapılan yargılama sonucunda aklanmıştır. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından 1981 yılında Ankara Barosu başkanlığına seçilmiştir.

    TLSold
  • [Türkiye Siyasi Tarihi] Disk Genel Sekreteri Kemal Sülker 3.4.1975-Foto: H. Kurtoğlu. Sol tarafı kesiktir, 18x12 cm.

    Lot No: 239

    Lot: 239

    [Türkiye Siyasi Tarihi] Disk Genel Sekreteri Kemal Sülker 3.4.1975-Foto: H. Kurtoğlu. Sol tarafı kesiktir, 18x12 cm.

    TLSold
  • [Türkiye Siyasi Tarihi] Türkiye İşçi Partisi Başkanı ve Öncü Kadın Siyasetçi ve Akademisyen Behice Boran Oy Kullanırken-18x12 cm

    Lot No: 240

    Lot: 240

    [Türkiye Siyasi Tarihi] Türkiye İşçi Partisi Başkanı ve Öncü Kadın Siyasetçi ve Akademisyen Behice Boran Oy Kullanırken-18x12 cm

    TLSold
  • [Phebus - Kabin Fotoğaf] Fesli ve Şık Giyimli Osmanlı Beyefendisi -Ön yüzü Phebus - Constantinople (İstanbul)  kabartmalı fotoğrafhane damgalı,  Osmalıca 7 Mart 1322 (1906) tarihli ve imzalıdır. 23x17 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 241

    Lot: 241

    [Phebus - Kabin Fotoğaf] Fesli ve Şık Giyimli Osmanlı Beyefendisi -Ön yüzü Phebus - Constantinople (İstanbul) kabartmalı fotoğrafhane damgalı, Osmalıca 7 Mart 1322 (1906) tarihli ve imzalıdır. 23x17 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • [Matbuat Tarihi] Türk Matbaacılık Tarihin Önemli İsimlerinden Ahmet İhsan [Tokgöz] Matbaası hesabından Şura-yı devlet Azası Haydar Bey adına düzenlenmiş Türkiye İş Bankası İstanbul Şubesi antetli 1929 tarihli Hesap Pusulası -"Mektupla Ankara'da Şura-yı Devlet (Danıştay) azâsından Haydar Beyefendiye, Ahmet İhsan Bey hesabına Yalnız Yüz Elli Lira Türk Lirası tediyesine ait havale emrinin hesap pusulasıdır." Üzerinde bir adet Osmanlıca Damga Pulu mevcuttur. 30x17 cm, kenarlarında yıpranmalar mevcuttur.

    Lot No: 242

    Lot: 242

    [Matbuat Tarihi] Türk Matbaacılık Tarihin Önemli İsimlerinden Ahmet İhsan [Tokgöz] Matbaası hesabından Şura-yı devlet Azası Haydar Bey adına düzenlenmiş Türkiye İş Bankası İstanbul Şubesi antetli 1929 tarihli Hesap Pusulası -"Mektupla Ankara'da Şura-yı Devlet (Danıştay) azâsından Haydar Beyefendiye, Ahmet İhsan Bey hesabına Yalnız Yüz Elli Lira Türk Lirası tediyesine ait havale emrinin hesap pusulasıdır." Üzerinde bir adet Osmanlıca Damga Pulu mevcuttur. 30x17 cm, kenarlarında yıpranmalar mevcuttur.

    TLSold
  • [Matbuat Tarihi] Türkiye İş Bankası Umum Müdürlüğünden Ahmet İhsan Matbaası Limited Şirketi - İstanbul adına düzenlenmiş 22 Haziran 1930 tarihli bankadan yapılan siparişler hakkında teyit konulu evrâk.-Türkiye İş Bankası Umum Müdürü A. Baha imzalıdır. 23x15 cm, Osmanlıca filigranlı kağıt.

    Lot No: 243

    Lot: 243

    [Matbuat Tarihi] Türkiye İş Bankası Umum Müdürlüğünden Ahmet İhsan Matbaası Limited Şirketi - İstanbul adına düzenlenmiş 22 Haziran 1930 tarihli bankadan yapılan siparişler hakkında teyit konulu evrâk.-Türkiye İş Bankası Umum Müdürü A. Baha imzalıdır. 23x15 cm, Osmanlıca filigranlı kağıt.

    TLSold
  • [Matbuat Tarihi] Osmanlıca "İlhami-Fevzi Matbaası Matbaacılık ve Neşriyat Kollektif Şirketi" antetli fatura- 18x13 cm, üç adet damga pulu ve matbaanın kaşesi ile birlikte.

    Lot No: 244

    Lot: 244

    [Matbuat Tarihi] Osmanlıca "İlhami-Fevzi Matbaası Matbaacılık ve Neşriyat Kollektif Şirketi" antetli fatura- 18x13 cm, üç adet damga pulu ve matbaanın kaşesi ile birlikte.

    TLSold
  • [Matbuat Tarihi] Osmanlıca Yeni Köroğlu Gazetesine ait Osmanlıca Makbuz-Osmanlıca Köroğlu Siyasi-Mizâhi Halk Gazetesi kaşelidir. 22x14 cm, filigranlı kağıt.

    Lot No: 245

    Lot: 245

    [Matbuat Tarihi] Osmanlıca Yeni Köroğlu Gazetesine ait Osmanlıca Makbuz-Osmanlıca Köroğlu Siyasi-Mizâhi Halk Gazetesi kaşelidir. 22x14 cm, filigranlı kağıt.

    TLSold
  • [Matbuat Tarihi] Osmanlıca "İlhami-Fevzi Matbaası Matbaacılık ve Neşriyat Kollektif Şirketi" antetli fatura, Kıbrıs'daki Mehmed Feyzi Bey'e kesilmiş, damgalı ve pullu
-
Faturada tarih bulunmamakla birlikte Osmanlıca "Papağan" ve "Nasreddin" mecmualarının şipariş verildiği görülmektedir. Matbaanın  kaşesi ve bir adet damga pulu ile birlikte. 25x13 cm

    Lot No: 246

    Lot: 246

    [Matbuat Tarihi] Osmanlıca "İlhami-Fevzi Matbaası Matbaacılık ve Neşriyat Kollektif Şirketi" antetli fatura, Kıbrıs'daki Mehmed Feyzi Bey'e kesilmiş, damgalı ve pullu - Faturada tarih bulunmamakla birlikte Osmanlıca "Papağan" ve "Nasreddin" mecmualarının şipariş verildiği görülmektedir. Matbaanın kaşesi ve bir adet damga pulu ile birlikte. 25x13 cm

    TLSold
  • [DE FUJER DANS TEDRİHÂNESİ] Osmanlıca - Fransızca Taksim Sıraselviler Caddesinde Dans Tedrishânesi El Broşürü-De Fujer Dans Tedrishânesi (Cours Mondains de Danse des Fougères) Taksim'de Sıraselviler Caddesinde Numara: 137  İki adet Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti damga pullu, 15x10 cm, ortasında kırık harici çok temiz kondisyon.

    Lot No: 247

    Lot: 247

    [DE FUJER DANS TEDRİHÂNESİ] Osmanlıca - Fransızca Taksim Sıraselviler Caddesinde Dans Tedrishânesi El Broşürü-De Fujer Dans Tedrishânesi (Cours Mondains de Danse des Fougères) Taksim'de Sıraselviler Caddesinde Numara: 137 İki adet Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti damga pullu, 15x10 cm, ortasında kırık harici çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • [DE FUJER DNAS TEDRİSHÂNESİ] Osmanlıca - Fransızca Taksim Sıraselviler Caddesinde Dans Tedrishânesi El Broşürü-Fujerlerin Kibar Dans Mahfili (Cercle Mondain de Danse des Fougères) Taksim Sıraselviler Sokağı Numara: 137 Telefon Beyoğlu: 1789. Baskı ile Türkiye Cumhuriyeti Damga Pulu mevcuttur, 12x9 cm, üzerinde kırıklar mevcut haliyle. "Asr- bütün Danslarda Tekmil - Amel-i Usûl - Maarif-i Muallim - Kibar Cemiyet Hususi ve müşterek dersler, Mübtedilere mahsus salonlar, Her gün saat beşten dokuza kadar rakslı çay, Her çarşamba günü tangolu dans."

    Lot No: 248

    Lot: 248

    [DE FUJER DNAS TEDRİSHÂNESİ] Osmanlıca - Fransızca Taksim Sıraselviler Caddesinde Dans Tedrishânesi El Broşürü-Fujerlerin Kibar Dans Mahfili (Cercle Mondain de Danse des Fougères) Taksim Sıraselviler Sokağı Numara: 137 Telefon Beyoğlu: 1789. Baskı ile Türkiye Cumhuriyeti Damga Pulu mevcuttur, 12x9 cm, üzerinde kırıklar mevcut haliyle. "Asr- bütün Danslarda Tekmil - Amel-i Usûl - Maarif-i Muallim - Kibar Cemiyet Hususi ve müşterek dersler, Mübtedilere mahsus salonlar, Her gün saat beşten dokuza kadar rakslı çay, Her çarşamba günü tangolu dans."

    TLSold
  • Birinci Dünya Savaşı yıllarında Otuzüçüncü Alay'dan Mehmed Safvet Bey tarafından Dersaadet'de Birinci Fırka Karargâhı'nda Yüzbaşı Bahâeddin Bey'e gönderilmiş postadan geçmiş antiye, 21 Şubat 1331 tarihli-Antiyenin üzerind Osmanlıca "Ezine", "İstanbul" ve "Yeniköy" damgaları bulunmakta. Safvet Bey, mektupta posta ile iki Mecidiye gönderdiğini bu parayla kendisine hasırlı kabalak alınmasını rica etmektedir. Ezine posta damgalı, iki adet Osmanlı postaları pullu, iki adet Yeni Köy posta damgalı, 14x9 cm.

    Lot No: 249

    Lot: 249

    Birinci Dünya Savaşı yıllarında Otuzüçüncü Alay'dan Mehmed Safvet Bey tarafından Dersaadet'de Birinci Fırka Karargâhı'nda Yüzbaşı Bahâeddin Bey'e gönderilmiş postadan geçmiş antiye, 21 Şubat 1331 tarihli-Antiyenin üzerind Osmanlıca "Ezine", "İstanbul" ve "Yeniköy" damgaları bulunmakta. Safvet Bey, mektupta posta ile iki Mecidiye gönderdiğini bu parayla kendisine hasırlı kabalak alınmasını rica etmektedir. Ezine posta damgalı, iki adet Osmanlı postaları pullu, iki adet Yeni Köy posta damgalı, 14x9 cm.

    TLSold
  • [MÜBÂDELE] Osmanlıca "ÖMER LÜTFİ Mübâdele, İmar ve İskân Vekâleti Müsteşarı" yazılı kartvizit, Osmanlıca "Ezine" damgalı zarfı içerisinde, kartvizitin arkasında bayram tebriği yazılıdır-Kartvizit, Adana'da Erkân-ı Harbiye Birinci Şubesi'nden Yüzbaşı Salih Bey'e gönderilmiştir. Zarf üzerinde bir adet posta pulu ve damgası mevcuttur. 10x7 cm.

    Lot No: 250

    Lot: 250

    [MÜBÂDELE] Osmanlıca "ÖMER LÜTFİ Mübâdele, İmar ve İskân Vekâleti Müsteşarı" yazılı kartvizit, Osmanlıca "Ezine" damgalı zarfı içerisinde, kartvizitin arkasında bayram tebriği yazılıdır-Kartvizit, Adana'da Erkân-ı Harbiye Birinci Şubesi'nden Yüzbaşı Salih Bey'e gönderilmiştir. Zarf üzerinde bir adet posta pulu ve damgası mevcuttur. 10x7 cm.

    TLSold
  • [KIZILAY ESİRLER CEMİYETİ] Osmanlıca - Fransızca Hilâl-i Ahmer Cemiyeti Üserâ-yı Harbiye Muhaberâtına Mahsus Kartpostal-Carte Postale pour la Correspondance des prisonniers de Guerre 14x9 cm.  Savaş esirlerine insancıl yaklaşılması gerektiği ilk kez XIX. yüzyıl sonunda kurulan uluslararası yardım kurumlarında gündeme getirilmiş ve ilk kez 1912 yılının Mayıs ayında Amerika
Birleşik Devletleri’nin Washington şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Salib-i Ahmer Konferansı’nda savaş esirleri ile ilgili konularda uluslararası kapsamda ortak bir yaklaşımla hareket
edilmesi kararı alınmıştır. Osmanlı Hilal-i Ahmer adına Dr. Besim Ömer’in de katıldığı bu konferansta savaş esirlerine yapılan bağışları toplamak üzere özel komisyonlar kurulması ve Cenevre Beynelmilel Komitesi’nin dağıtımı yapmak üzere bu komisyonların üst kurumu olarak kabul
görmesine karar verildi.
Bu karar üzerine Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti 1912’de bu uluslararası kuruluşla bağlantılı olarak Üsera Heyeti (Esirler Komisyonu) adı verilen özel bir komisyon kurdu. Bu komisyon Birinci Dünya Savaşı sırasında ve sonunda hem İtilaf Devletleri’nin elinde bulunan Türk
esirlerin hem de Osmanlı Devleti topraklarında bulunan yabancı esirlerin aileleriyle olan haberleşmelerini sağladı. Birinci Dünya Savaşı’nın başlangıcında kurulan Üserâ Komisyonu, 1914 yılı sonuna kadar
Osmanlı Ordusu tarafından esir edilen düşman askerleri ve subaylarının isimlerini her taraftan talep etmiş, elde edilen bilgileri
Cenevre Komitesi’ne bildirmiştir. Osmanlılardan esir düşenler hakkında bilgi talebinde bulunmuş, esirlere ait mektupları
yerlerine gönderme işi ile meşgul olmuştur. (Kaynak: Kızılay Arşiv)

    Lot No: 251

    Lot: 251

    [KIZILAY ESİRLER CEMİYETİ] Osmanlıca - Fransızca Hilâl-i Ahmer Cemiyeti Üserâ-yı Harbiye Muhaberâtına Mahsus Kartpostal-Carte Postale pour la Correspondance des prisonniers de Guerre 14x9 cm. Savaş esirlerine insancıl yaklaşılması gerektiği ilk kez XIX. yüzyıl sonunda kurulan uluslararası yardım kurumlarında gündeme getirilmiş ve ilk kez 1912 yılının Mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Salib-i Ahmer Konferansı’nda savaş esirleri ile ilgili konularda uluslararası kapsamda ortak bir yaklaşımla hareket edilmesi kararı alınmıştır. Osmanlı Hilal-i Ahmer adına Dr. Besim Ömer’in de katıldığı bu konferansta savaş esirlerine yapılan bağışları toplamak üzere özel komisyonlar kurulması ve Cenevre Beynelmilel Komitesi’nin dağıtımı yapmak üzere bu komisyonların üst kurumu olarak kabul görmesine karar verildi. Bu karar üzerine Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti 1912’de bu uluslararası kuruluşla bağlantılı olarak Üsera Heyeti (Esirler Komisyonu) adı verilen özel bir komisyon kurdu. Bu komisyon Birinci Dünya Savaşı sırasında ve sonunda hem İtilaf Devletleri’nin elinde bulunan Türk esirlerin hem de Osmanlı Devleti topraklarında bulunan yabancı esirlerin aileleriyle olan haberleşmelerini sağladı. Birinci Dünya Savaşı’nın başlangıcında kurulan Üserâ Komisyonu, 1914 yılı sonuna kadar Osmanlı Ordusu tarafından esir edilen düşman askerleri ve subaylarının isimlerini her taraftan talep etmiş, elde edilen bilgileri Cenevre Komitesi’ne bildirmiştir. Osmanlılardan esir düşenler hakkında bilgi talebinde bulunmuş, esirlere ait mektupları yerlerine gönderme işi ile meşgul olmuştur. (Kaynak: Kızılay Arşiv)

    TLSold
  • Arapça - Fransızca "Mısır Kızılayı" Antetli Zarf-El-Hilâl-i el- Ahmer-i el- Mısrî = Hopital du Croissant Rouge Egyptien. 16x13 cm. Mısır Kızılayı 1911/19121 yılında Panislamist ve anti sömürgeci bir düşünce temeli ile İtalyanlar'a karşı Trabusgarb'ta savaşan Osmanlı birliklerine tıbbî yardım amacıyla kurulmuştur. Kurucusu II. Abbas Mısırı döneminde Şeyhe Yusuf'tur.

    Lot No: 252

    Lot: 252

    Arapça - Fransızca "Mısır Kızılayı" Antetli Zarf-El-Hilâl-i el- Ahmer-i el- Mısrî = Hopital du Croissant Rouge Egyptien. 16x13 cm. Mısır Kızılayı 1911/19121 yılında Panislamist ve anti sömürgeci bir düşünce temeli ile İtalyanlar'a karşı Trabusgarb'ta savaşan Osmanlı birliklerine tıbbî yardım amacıyla kurulmuştur. Kurucusu II. Abbas Mısırı döneminde Şeyhe Yusuf'tur.

    TLSold
  • Sümerbank 1951 İstanbul Sergisi Broşürü -Sümerbank'a ait  Pamuklu Sanayii, Yünlü Dokuma Sanayii, Gemlik Sunğipek ve Viskos Sanayii, Türkiye Demir Çelik Sanayii, Çimento, Filyos Ateş Tuğlası, Sellüloz, Deri ve Kundura Sanayii, Taşköprü Kendir Sanayii, Kütahya Seramik gibi fabrikaların görselleri ve faaliyetleri hakkında bilgiler bulunur.  Nazir Akbasan Matbaası - 1951. Bir adet 10 Para matbû  damga pulu ile birlikte.  20x13 cm, açılır hali 47x20 cm.

    Lot No: 253

    Lot: 253

    Sümerbank 1951 İstanbul Sergisi Broşürü -Sümerbank'a ait Pamuklu Sanayii, Yünlü Dokuma Sanayii, Gemlik Sunğipek ve Viskos Sanayii, Türkiye Demir Çelik Sanayii, Çimento, Filyos Ateş Tuğlası, Sellüloz, Deri ve Kundura Sanayii, Taşköprü Kendir Sanayii, Kütahya Seramik gibi fabrikaların görselleri ve faaliyetleri hakkında bilgiler bulunur. Nazir Akbasan Matbaası - 1951. Bir adet 10 Para matbû damga pulu ile birlikte. 20x13 cm, açılır hali 47x20 cm.

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası 1953 yılı İkramiye Broşürü-Her ay bir çekiliş - Bir ay ev ikramiyesi - Bir ay para ikramiyesi Ön yüzü soğuk damgalı, arka yüzü bir adet 10 Para matbû damga pulu ile birlikte. 15x12 cm, 8 sayfa.

    Lot No: 254

    Lot: 254

    Yapı ve Kredi Bankası 1953 yılı İkramiye Broşürü-Her ay bir çekiliş - Bir ay ev ikramiyesi - Bir ay para ikramiyesi Ön yüzü soğuk damgalı, arka yüzü bir adet 10 Para matbû damga pulu ile birlikte. 15x12 cm, 8 sayfa.

    TLSold
  • [YEME İÇME KÜLTÜRÜ] Üsküdar Semtinin meşhur "Şekerci Güzeli" Hasan Alptekin Şeker Şekerleme ve Kolonyaları işletmesine ait ambalaj kağıdı-34x25 cm

    Lot No: 255

    Lot: 255

    [YEME İÇME KÜLTÜRÜ] Üsküdar Semtinin meşhur "Şekerci Güzeli" Hasan Alptekin Şeker Şekerleme ve Kolonyaları işletmesine ait ambalaj kağıdı-34x25 cm

    TLSold
  • [Tütün Kültürü] T.C. Tekel İdaresi Köylü Sigara Kağıdı  -Üzeri ve arkası Osmanlıca not alınmış. 19x9 cm

    Lot No: 256

    Lot: 256

    [Tütün Kültürü] T.C. Tekel İdaresi Köylü Sigara Kağıdı -Üzeri ve arkası Osmanlıca not alınmış. 19x9 cm

    TLSold
  • Osmanlıca "Türkiye Cumhuriyeti Hüviyet [Kimlik] Cüzdanı - Ekmek karneli cüzdan - Erenköy Sanatoryumu'nda tedavi görmüş şahsa ait-Cüzdan sahibinin İstanbul "Kadıköy Rasimpaşa Mah.  Hayri Bey Sk." adresinde ikamet ettiği, Haydarpaşa Numune Hastanesi  ve Erenköy Sanatoryumu'nda tedavi gördüğü ve muayene olduğu görülmektedir. Cüzdan üzerinde 1942-1946 yıllarına ait çok sayıda "Pamuklu Verilmiştir", "Ekmek Kartı Verildi" kaşesi ayrıca üç adet İstanbul Vilayeti 654 Numaralı Halk Dağıtma Birliği damgası mevcuttur. Cüzdan üzerinde İkinci Dünya Savaşı esnasında ekmek dağıtımı ile ilgili konulan Halk Dağıtım Birliği, ekmeğin karne ve kart ile verilmesi uygulamaları görülmektedir. 15x10 cm, 34 sayfa. Üzerinde "Devâir-i Resmiye" yazılı pullar mevcut olup, cüzdan sahibinin ekmek karnesi kullandığına dâir kayıtlar da mevcuttur.

    Lot No: 257

    Lot: 257

    Osmanlıca "Türkiye Cumhuriyeti Hüviyet [Kimlik] Cüzdanı - Ekmek karneli cüzdan - Erenköy Sanatoryumu'nda tedavi görmüş şahsa ait-Cüzdan sahibinin İstanbul "Kadıköy Rasimpaşa Mah. Hayri Bey Sk." adresinde ikamet ettiği, Haydarpaşa Numune Hastanesi ve Erenköy Sanatoryumu'nda tedavi gördüğü ve muayene olduğu görülmektedir. Cüzdan üzerinde 1942-1946 yıllarına ait çok sayıda "Pamuklu Verilmiştir", "Ekmek Kartı Verildi" kaşesi ayrıca üç adet İstanbul Vilayeti 654 Numaralı Halk Dağıtma Birliği damgası mevcuttur. Cüzdan üzerinde İkinci Dünya Savaşı esnasında ekmek dağıtımı ile ilgili konulan Halk Dağıtım Birliği, ekmeğin karne ve kart ile verilmesi uygulamaları görülmektedir. 15x10 cm, 34 sayfa. Üzerinde "Devâir-i Resmiye" yazılı pullar mevcut olup, cüzdan sahibinin ekmek karnesi kullandığına dâir kayıtlar da mevcuttur.

    TLSold
  • Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı ve Şehitliğini Güzelleştirme Cemiyeti makbuz ve cemiyetin üyelik nizamnamesi- Makbuz üzerinde cemiyetin 1936 tarihli oval mührü,  el ile yazılmış 1943 tarihi, belge üzerinde 23.4.1937 tarihi görülmektedir. 29x20 cm, 12x8 cm, kenarlarda yıprnma mevcuttur. Kurumun merkezi Üsküdar İmrahor Mahallesindedir.

    Lot No: 258

    Lot: 258

    Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı ve Şehitliğini Güzelleştirme Cemiyeti makbuz ve cemiyetin üyelik nizamnamesi- Makbuz üzerinde cemiyetin 1936 tarihli oval mührü, el ile yazılmış 1943 tarihi, belge üzerinde 23.4.1937 tarihi görülmektedir. 29x20 cm, 12x8 cm, kenarlarda yıprnma mevcuttur. Kurumun merkezi Üsküdar İmrahor Mahallesindedir.

    TLSold
  • Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı ve Şehitliğini Güzelleştirme Kurumu altı adet makbuz -Salih Taksim adına 1938-39 tarihlerinde düzenlenmiş kurumun mührü bulunan altı adet makbuz. Mustafa Asım basımevi ve Aleddin Kıral Basımevi.  14x10 cm, üzerinde yırtıklar mevcuttur. Kurumun merkezi Üsküdar İmrahor Mahallesindedir.

    Lot No: 259

    Lot: 259

    Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı ve Şehitliğini Güzelleştirme Kurumu altı adet makbuz -Salih Taksim adına 1938-39 tarihlerinde düzenlenmiş kurumun mührü bulunan altı adet makbuz. Mustafa Asım basımevi ve Aleddin Kıral Basımevi. 14x10 cm, üzerinde yırtıklar mevcuttur. Kurumun merkezi Üsküdar İmrahor Mahallesindedir.

    TLSold
  • M. Fahri Birol ve Evlâtları Tuhafiye Deposu işletmesine ait işyeri kartı-İstanbul Marpuççular Kartın arka yüzünde hesap yapılmıştır. 13x8 cm.

    Lot No: 260

    Lot: 260

    M. Fahri Birol ve Evlâtları Tuhafiye Deposu işletmesine ait işyeri kartı-İstanbul Marpuççular Kartın arka yüzünde hesap yapılmıştır. 13x8 cm.

    TLSold
  • Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumuna Mahsus Tebrik Telgrafı-Telgraf, Üsküdar Selamsız Atlama Taşı adresinde Tahsin Bey'e "Nikahınız hayırlı olsun" mesajıyla Celalettin Bey tarafından gönderilmiştir, bir adet mühürlü ve 18.2.1932 tarihlidir. Telgrafın iç yüzünde çocuk görselleri, arka yüzde ise kurum sloganları mevcuttur. Akın Matbaası. 16x10 cm

    Lot No: 261

    Lot: 261

    Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumuna Mahsus Tebrik Telgrafı-Telgraf, Üsküdar Selamsız Atlama Taşı adresinde Tahsin Bey'e "Nikahınız hayırlı olsun" mesajıyla Celalettin Bey tarafından gönderilmiştir, bir adet mühürlü ve 18.2.1932 tarihlidir. Telgrafın iç yüzünde çocuk görselleri, arka yüzde ise kurum sloganları mevcuttur. Akın Matbaası. 16x10 cm

    TLSold
  • Münür [Münir] Özkul, Rafet Gülerman, Muzaffer Hepgüler, Yüksek Ses Sanatkârı Mefharet Yıldırım gibi sanatçıların katılımıyla Üsküdar İnkılap Bahçesinde düzenlenen konser broşürü -Mustafa Kovancı, İnci Körmükçü, Nacla İz, Rafet Gülerman, Mefharet Yıldırım, Rauf Ulukut, Muzaffer Hepgüler, Münür Özkul, Mürvet Sim, İsmet Hepgüler'in katıldığı Üsküdar İnkılap baheçsinde saat 9.30'da düzenlenen fotoğraflı katlanır konser broşürü. Üzerinde bir adet Damga Pulu ve bir adet Belediye İlan pulu mevcuttur. 15x9 cm, açılır hali 40x15 cm.

    Lot No: 262

    Lot: 262

    Münür [Münir] Özkul, Rafet Gülerman, Muzaffer Hepgüler, Yüksek Ses Sanatkârı Mefharet Yıldırım gibi sanatçıların katılımıyla Üsküdar İnkılap Bahçesinde düzenlenen konser broşürü -Mustafa Kovancı, İnci Körmükçü, Nacla İz, Rafet Gülerman, Mefharet Yıldırım, Rauf Ulukut, Muzaffer Hepgüler, Münür Özkul, Mürvet Sim, İsmet Hepgüler'in katıldığı Üsküdar İnkılap baheçsinde saat 9.30'da düzenlenen fotoğraflı katlanır konser broşürü. Üzerinde bir adet Damga Pulu ve bir adet Belediye İlan pulu mevcuttur. 15x9 cm, açılır hali 40x15 cm.

    TLSold
  • [EŞYA PİYANGOSU] Osmanlıca 1927 Eşya Üzerine Ankara Türk Ocağı Menfaatine Piyango Bileti -Numara: 1191  Fiyatı Bir Liradır. Keşidelere isabet vaki' olan numara sahipleri keşideden üç gün sonra Ankara Türk Ocağı'na müraacat ederek ikramiyesini alacaktır. Ankara Türk Ocağı Başkanı Hamdullah Suphi. Arka yüzü Osmanlıca Türk Ocağı mühürlü ve ikramiyeler sıralanmıştır. Birinciye: Müceddid (yeni) Ford Otomobil. İkinciye: Piyano. Üçüncüye: Ayaklı Singer Makinası verilecektir, liste devam etmektedir. 18x13 cm.  Erken Cumhuriyet döneminin başlarından itibaren Türk Ocakları, ocağa maddi kaynak yaratmak adına piyango biletleri bastırmış ve çeşitli çekilişler düzenlemiştir. Günümüzün Yılbaşı Piyangoları mantığında hazırlanan bu biletler, Türk Millî Piyango sisteminin temelini oluşturur.

    Lot No: 263

    Lot: 263

    [EŞYA PİYANGOSU] Osmanlıca 1927 Eşya Üzerine Ankara Türk Ocağı Menfaatine Piyango Bileti -Numara: 1191 Fiyatı Bir Liradır. Keşidelere isabet vaki' olan numara sahipleri keşideden üç gün sonra Ankara Türk Ocağı'na müraacat ederek ikramiyesini alacaktır. Ankara Türk Ocağı Başkanı Hamdullah Suphi. Arka yüzü Osmanlıca Türk Ocağı mühürlü ve ikramiyeler sıralanmıştır. Birinciye: Müceddid (yeni) Ford Otomobil. İkinciye: Piyano. Üçüncüye: Ayaklı Singer Makinası verilecektir, liste devam etmektedir. 18x13 cm. Erken Cumhuriyet döneminin başlarından itibaren Türk Ocakları, ocağa maddi kaynak yaratmak adına piyango biletleri bastırmış ve çeşitli çekilişler düzenlemiştir. Günümüzün Yılbaşı Piyangoları mantığında hazırlanan bu biletler, Türk Millî Piyango sisteminin temelini oluşturur.

    TLSold
  • Osmanlıca "Donanma-yı Osmânî Muâvenet-i Milliye Cemiyeti Azasına Mahsus Taahhüd ve Hüviyet [Kimlik] Varakası", Üsküdar Şubesi'nden Mülâzım Sâlih Efendi vâlidesine âit, Teşrinisani 1325 [1910] târihli-Üsküdar Şubesi 5 Teşrin-i sani 1326 (1910) tarihli, Şube Heyeti tarafından üç adet mühürlü ve aidat mühürleri vurulmuş haliyle. 14x9 cm, açılır iki sayfa.

    Lot No: 264

    Lot: 264

    Osmanlıca "Donanma-yı Osmânî Muâvenet-i Milliye Cemiyeti Azasına Mahsus Taahhüd ve Hüviyet [Kimlik] Varakası", Üsküdar Şubesi'nden Mülâzım Sâlih Efendi vâlidesine âit, Teşrinisani 1325 [1910] târihli-Üsküdar Şubesi 5 Teşrin-i sani 1326 (1910) tarihli, Şube Heyeti tarafından üç adet mühürlü ve aidat mühürleri vurulmuş haliyle. 14x9 cm, açılır iki sayfa.

    TLSold
  • Adana İdman Yurdu'nun resm-i küşâdı [açılış töreni] davetiye kartı-Davetiye 10 Şubat 1926 tarihli olup, İdman Yurdu "Adanamızda spor hayatını tam ve şâmil manasıyla canlandırmak, memleket gençliğini ruhen yüksek ve bedenen zinde ve faal yetiştirmek maksadıyla" kurulmuştur.14x9 cm. Alt kısmı Osmanlıca mühürlüdür.

    Lot No: 265

    Lot: 265

    Adana İdman Yurdu'nun resm-i küşâdı [açılış töreni] davetiye kartı-Davetiye 10 Şubat 1926 tarihli olup, İdman Yurdu "Adanamızda spor hayatını tam ve şâmil manasıyla canlandırmak, memleket gençliğini ruhen yüksek ve bedenen zinde ve faal yetiştirmek maksadıyla" kurulmuştur.14x9 cm. Alt kısmı Osmanlıca mühürlüdür.

    TLSold
  • Osmanlıca Sigorta Acentesi İşyeri Kartı-Suhulet Yurdu, Vahid Nuri 
Harik [yangın], nakliyat, hayat sigortası, muamelatları; emlak alım-satım, istikraz [borçlanma], delâleti ve muhakeme ve devâir-i resmiyyede bil-cümle müracaat ve muamelâtlarını takip eder. 
Yenipostane karşısı Erzurum Han, Numara: 18
12x8 cm.

    Lot No: 266

    Lot: 266

    Osmanlıca Sigorta Acentesi İşyeri Kartı-Suhulet Yurdu, Vahid Nuri Harik [yangın], nakliyat, hayat sigortası, muamelatları; emlak alım-satım, istikraz [borçlanma], delâleti ve muhakeme ve devâir-i resmiyyede bil-cümle müracaat ve muamelâtlarını takip eder. Yenipostane karşısı Erzurum Han, Numara: 18 12x8 cm.

    TLSold
  • Çırağan Sarayı Meclis-i Mebûsan Duhûl Varakası -Davet eden azânın imzasını ve idare memurunun mührü ile birlikte. 12x9 cm. İmza Kütahya Mebusu İsmail Hakkı (?)'ya aittir. Mührü bulunan idare memuru Ruhi el Halidi, Osmanlı Meclis-i Meb‘ûsanı’nda 1908-1912 yıllarında Kudüs mebusu olarak görev almış Filistinli siyasetçidir. 14 Kasım 1909'da Çırağan Sarayı Meclis-i Mebûsan Binası olarak kullanılmaya başlanmıştır. 1910 yılındaki yangına kadar kullanılmıştır.

    Lot No: 267

    Lot: 267

    Çırağan Sarayı Meclis-i Mebûsan Duhûl Varakası -Davet eden azânın imzasını ve idare memurunun mührü ile birlikte. 12x9 cm. İmza Kütahya Mebusu İsmail Hakkı (?)'ya aittir. Mührü bulunan idare memuru Ruhi el Halidi, Osmanlı Meclis-i Meb‘ûsanı’nda 1908-1912 yıllarında Kudüs mebusu olarak görev almış Filistinli siyasetçidir. 14 Kasım 1909'da Çırağan Sarayı Meclis-i Mebûsan Binası olarak kullanılmaya başlanmıştır. 1910 yılındaki yangına kadar kullanılmıştır.

    TLSold
  • [Kartvizit] M. Tahir Darülfünûn Hukuk Fakültesi Reisi Müderris - Avukat -14 Anadolu Han - Bahçekapısı Üzeri - Kart sahibi tarafından el yazısı ile Osmanlıca notlu. 10x6 cm.

    Lot No: 268

    Lot: 268

    [Kartvizit] M. Tahir Darülfünûn Hukuk Fakültesi Reisi Müderris - Avukat -14 Anadolu Han - Bahçekapısı Üzeri - Kart sahibi tarafından el yazısı ile Osmanlıca notlu. 10x6 cm.

    TLSold
  • [Osmanlıca Kartvizit] Osmanlıca "MEHMED TÂHİR Adliye Nezâreti Umur-ı Cezâiye Müdürü antetli, 29 Ağustos 1335 [1909] tarihli-Salih Bey'e gönderilmiş olup, arkasında on üç parça eşyanın gönderildiğini haber mektedir. Arka yüze karat sahibi tarafından Osmanlıca el yazısı ile not düşülmüştür.  9x6 cm, üzerinde bir delik mevcuttur.

    Lot No: 269

    Lot: 269

    [Osmanlıca Kartvizit] Osmanlıca "MEHMED TÂHİR Adliye Nezâreti Umur-ı Cezâiye Müdürü antetli, 29 Ağustos 1335 [1909] tarihli-Salih Bey'e gönderilmiş olup, arkasında on üç parça eşyanın gönderildiğini haber mektedir. Arka yüze karat sahibi tarafından Osmanlıca el yazısı ile not düşülmüştür. 9x6 cm, üzerinde bir delik mevcuttur.

    TLSold
  • [OSMANLICA KARTVİZİT / SPOR TARİHİ / GÜREŞ] Osmanlıca "Türkiye Cumhuriyeti Ağır Siklet Şampiyonu Demir Zincir Kıran Hüseyin Pehlivan" kartvizit-Üzerinde lekeler mevcuttur. 10x6 cm.

    Lot No: 270

    Lot: 270

    [OSMANLICA KARTVİZİT / SPOR TARİHİ / GÜREŞ] Osmanlıca "Türkiye Cumhuriyeti Ağır Siklet Şampiyonu Demir Zincir Kıran Hüseyin Pehlivan" kartvizit-Üzerinde lekeler mevcuttur. 10x6 cm.

    TLSold
  • [Osmanlıca - Fransızca Kartvizit] Türkiye Kuvva-i Havâiye (Hava Kuvvetleri) Müfettişliği Makineli Tüfenk Muallimi Kıdemli Yüzbaşı Hüseyin Hüsnü - 9x5 cm. Hüseyin Hüsnü Bey Kurtuluş Savaşına Sakarya Muharebesinde önemli başarılar elde etmiştir. Ankara Hükümeti (TBMM) Millî Savunma Bakanlığının 13 Haziran 1920 tarihli emriyle, Harbiye Dairesi’ne bağlı olarak Hava Kuvvetleri (Kuva-yı Havaiye) Şubesi kurulmuştur. 1 Şubat 1921 tarihinde teşkilat değişikliği yapılmış ve Hava Kuvvetleri (Kuva-yı Havaiye) Şubesi’nin ismi de Hava Kuvvetleri Genel Müdürlüğü (Kuva-yı Havaiye Müdüriyeti Umumiyesi) şeklinde değiştirilmiştir. Müteakiben, 5 Temmuz 1922 tarihinde bir teşkilat değişikliği daha yapılmış, Hava Kuvvetleri Genel Müdürlüğü yerine tümen yetkisinde Hava Kuvvetleri Müfettişliği (Kuva-yı Havaiye Müfettişliği) kurulmuştur.

    Lot No: 271

    Lot: 271

    [Osmanlıca - Fransızca Kartvizit] Türkiye Kuvva-i Havâiye (Hava Kuvvetleri) Müfettişliği Makineli Tüfenk Muallimi Kıdemli Yüzbaşı Hüseyin Hüsnü - 9x5 cm. Hüseyin Hüsnü Bey Kurtuluş Savaşına Sakarya Muharebesinde önemli başarılar elde etmiştir. Ankara Hükümeti (TBMM) Millî Savunma Bakanlığının 13 Haziran 1920 tarihli emriyle, Harbiye Dairesi’ne bağlı olarak Hava Kuvvetleri (Kuva-yı Havaiye) Şubesi kurulmuştur. 1 Şubat 1921 tarihinde teşkilat değişikliği yapılmış ve Hava Kuvvetleri (Kuva-yı Havaiye) Şubesi’nin ismi de Hava Kuvvetleri Genel Müdürlüğü (Kuva-yı Havaiye Müdüriyeti Umumiyesi) şeklinde değiştirilmiştir. Müteakiben, 5 Temmuz 1922 tarihinde bir teşkilat değişikliği daha yapılmış, Hava Kuvvetleri Genel Müdürlüğü yerine tümen yetkisinde Hava Kuvvetleri Müfettişliği (Kuva-yı Havaiye Müfettişliği) kurulmuştur.

    TLSold
  • [Kartvizit / Afyon] M. Fuat Demiryolu Taburu Kumandanı -Ön yüzü "Mâaile bayramı kutlular hörmetlerimizi sunarız - Afyon" ibaresiye mektupludur. 10x6 cm.

    Lot No: 272

    Lot: 272

    [Kartvizit / Afyon] M. Fuat Demiryolu Taburu Kumandanı -Ön yüzü "Mâaile bayramı kutlular hörmetlerimizi sunarız - Afyon" ibaresiye mektupludur. 10x6 cm.

    TLSold
  • [Osmanlıca Kartvizit] Mütekâid Miralay Selâhaddin Sâib - İzmir -Atatürk tarafından Kurtuluş Savaşı devam ederken Arnavutluk ordunusunu düzenleme görevi verilmiştir. Selahattin Saip Bey, Arnavutluk’ta Prizren Mebusu olmuş ve Türkiye’den giden Arnavut asıllı Albay Hamdi Bey ile birlikte Arnavutluk’un bağımsızlığı için mücadele etmiştir. Selahattin Saip Bey Harbiye Nazırı olduğu dönemde, Arnavut ordusunu düzenlemiş ve Arnavut bağımsızlık savaşında büyük katkıları olmuştur.  9x6 cm.

    Lot No: 273

    Lot: 273

    [Osmanlıca Kartvizit] Mütekâid Miralay Selâhaddin Sâib - İzmir -Atatürk tarafından Kurtuluş Savaşı devam ederken Arnavutluk ordunusunu düzenleme görevi verilmiştir. Selahattin Saip Bey, Arnavutluk’ta Prizren Mebusu olmuş ve Türkiye’den giden Arnavut asıllı Albay Hamdi Bey ile birlikte Arnavutluk’un bağımsızlığı için mücadele etmiştir. Selahattin Saip Bey Harbiye Nazırı olduğu dönemde, Arnavut ordusunu düzenlemiş ve Arnavut bağımsızlık savaşında büyük katkıları olmuştur. 9x6 cm.

    TLSold
  • Mareşal Fevzi Çakmak -14x9 cm, sepya tonlu gümüş jelatin baskı, sol üst köşesinde kırık mevcuttur.

    Lot No: 274

    Lot: 274

    Mareşal Fevzi Çakmak -14x9 cm, sepya tonlu gümüş jelatin baskı, sol üst köşesinde kırık mevcuttur.

    TLSold
  • Cumhurbaşkanı Celâl Bayar Burdur Lisesi Öğretmenleri İle Birlikte - 1954-Arka yüzü "29 Eylül 954 Çarşamba" notuyla imzalıdır. 14x9 cm.

    Lot No: 275

    Lot: 275

    Cumhurbaşkanı Celâl Bayar Burdur Lisesi Öğretmenleri İle Birlikte - 1954-Arka yüzü "29 Eylül 954 Çarşamba" notuyla imzalıdır. 14x9 cm.

    TLSold
  • [İANE / KIZILAY] Osmanlı Hilâl-i Ahmer Cemiyetine İâne Olmak Üzere Bir Mecidiyelik Makbuz-24x14 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 276

    Lot: 276

    [İANE / KIZILAY] Osmanlı Hilâl-i Ahmer Cemiyetine İâne Olmak Üzere Bir Mecidiyelik Makbuz-24x14 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • [İANE / KIZILAY] Osmanlı Hilâl-i Ahmer Cemiyeti Kartpostal-1912 -1923 arasında basılan bu kartpostallar dönemine göre son derece kalitelidir. Kartpostalın alt kısmında ortasında sola bakan kırmızı bir hilal ve siyah bir damga mevcuttur. Bu damganın çevresinde "Taht-ı himaye-i hazret-i mulûkânede Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti" yazılıdır. Damganın üzerindeki dekoratif kurdalede ise Hilal-i Ahmer cemiyetinin savaş zamanı sloganı okunmaktadır: "Vatana muhabbet, yaralılara muâvenet." 14x9 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 277

    Lot: 277

    [İANE / KIZILAY] Osmanlı Hilâl-i Ahmer Cemiyeti Kartpostal-1912 -1923 arasında basılan bu kartpostallar dönemine göre son derece kalitelidir. Kartpostalın alt kısmında ortasında sola bakan kırmızı bir hilal ve siyah bir damga mevcuttur. Bu damganın çevresinde "Taht-ı himaye-i hazret-i mulûkânede Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti" yazılıdır. Damganın üzerindeki dekoratif kurdalede ise Hilal-i Ahmer cemiyetinin savaş zamanı sloganı okunmaktadır: "Vatana muhabbet, yaralılara muâvenet." 14x9 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSold
  • [Osmanlı Dönemi Kartpostal] Haydarpaşa Tren Garı - La Gare de Haidar-Pacha - Constantinople-Editör M.J.C. Renkli kartpostal.14x9 cm.

    Lot No: 278

    Lot: 278

    [Osmanlı Dönemi Kartpostal] Haydarpaşa Tren Garı - La Gare de Haidar-Pacha - Constantinople-Editör M.J.C. Renkli kartpostal.14x9 cm.

    TLSold
  • Ecole Turque dans un village (Köyde Türk Okulu)


-Editör: Max Fruchterman, Constantinople 14x9 cm, kenarlarda ufak yıpranmalar mevcuttur.

    Lot No: 279

    Lot: 279

    Ecole Turque dans un village (Köyde Türk Okulu) -Editör: Max Fruchterman, Constantinople 14x9 cm, kenarlarda ufak yıpranmalar mevcuttur.

    TLSold
  • 1930 Türkiye Güzellik Kraliçesi Mübeccel Namık Behnesavi Hanım (1915-1975)-Fatma Mübeccel Namık Behnesavi Türkiye'nin ikinci güzellik kraliçesi. 1930 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nin düzenlediği yarışmayla Mübeccel Namık Hanım henüz 15 yaşında iken Türkiye güzellik kraliçesi olmuştur. 14x9 cm, kenarları yıpranmıştır.

    Lot No: 280

    Lot: 280

    1930 Türkiye Güzellik Kraliçesi Mübeccel Namık Behnesavi Hanım (1915-1975)-Fatma Mübeccel Namık Behnesavi Türkiye'nin ikinci güzellik kraliçesi. 1930 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nin düzenlediği yarışmayla Mübeccel Namık Hanım henüz 15 yaşında iken Türkiye güzellik kraliçesi olmuştur. 14x9 cm, kenarları yıpranmıştır.

    TLSold
  • [Erken Cumhuriyet Dönemi] Diyarbakır Tren İstasyonu Umumi Görünüş -14x9 cm, arka yüzüne çok sayıda imza mevcuttur.

    Lot No: 281

    Lot: 281

    [Erken Cumhuriyet Dönemi] Diyarbakır Tren İstasyonu Umumi Görünüş -14x9 cm, arka yüzüne çok sayıda imza mevcuttur.

    TLSold
  • [Erken Cumhuriyet Dönemi] Diyarbakır Lisesi - Foto Dicle-14x9 cm, üzerinde lekeler mevcut harici temiz durumdadır.

    Lot No: 282

    Lot: 282

    [Erken Cumhuriyet Dönemi] Diyarbakır Lisesi - Foto Dicle-14x9 cm, üzerinde lekeler mevcut harici temiz durumdadır.

    TLSold
  • [Askerî Tarih] Birinci Dünya Savaşı yıllarında kalpaklı ve üniformalı fırka yaveri yüzbaşı tarafından "Kardeşim Baha'ya" şeklinde ithaflı ve imzalı fotoğraf, 20 Teşrinisani 1331 (1915)tarihli-14x9 cm.

    Lot No: 283

    Lot: 283

    [Askerî Tarih] Birinci Dünya Savaşı yıllarında kalpaklı ve üniformalı fırka yaveri yüzbaşı tarafından "Kardeşim Baha'ya" şeklinde ithaflı ve imzalı fotoğraf, 20 Teşrinisani 1331 (1915)tarihli-14x9 cm.

    TLSold
  • [Askerî Tarih] Birinci Dünya Savaşı yıllarında kalpaklı, İstiklal madalyalı ve üniformalı gazi fırka yaverinden "Kardeşim Baha'ya" şeklinde ithaflı ve imzalı fotoğrafı - Foto Resne -14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 284

    Lot: 284

    [Askerî Tarih] Birinci Dünya Savaşı yıllarında kalpaklı, İstiklal madalyalı ve üniformalı gazi fırka yaverinden "Kardeşim Baha'ya" şeklinde ithaflı ve imzalı fotoğrafı - Foto Resne -14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSold
  • [Askerî Tarih] Kalpaklı bir Osmanlı Subayı ve Negatifi-14x9 cm, Gem London- Self Toning Glossy marka  orijinal muhafazası içinde.

    Lot No: 285

    Lot: 285

    [Askerî Tarih] Kalpaklı bir Osmanlı Subayı ve Negatifi-14x9 cm, Gem London- Self Toning Glossy marka orijinal muhafazası içinde.

    TLSold
  • Osmanlıca "Türkiye Cumhuriyeti Hüviyet [Kimlik] Cüzdanı-İbrahim Efendi Zevcesi Vasfiye Hanım Veriliş Tarihi [1]926. 14x10 cm, üzeri yıpranmıştır.

    Lot No: 286

    Lot: 286

    Osmanlıca "Türkiye Cumhuriyeti Hüviyet [Kimlik] Cüzdanı-İbrahim Efendi Zevcesi Vasfiye Hanım Veriliş Tarihi [1]926. 14x10 cm, üzeri yıpranmıştır.

    TLSold
  • [Nadir Fotoğrafhane] Osmanlıca Fransızca Fotoğrafhane Kaşeli T. Nofal Photographe Damas (Şam) Nikah Hatıra Pozu -Tevfik Nofal Musavver Şems : Şam Ön yüzü "Necile ve Sedat'a 10.12.1931 - Melek Deniz " ibaresiyle ithaflı imzalıdır. 20x15 cm, gümüş jelatin baskı fotoğraf. Paspartusu içinde, arka yüzü çift dilli fotoğrafhane kaşelidir.

    Lot No: 287

    Lot: 287

    [Nadir Fotoğrafhane] Osmanlıca Fransızca Fotoğrafhane Kaşeli T. Nofal Photographe Damas (Şam) Nikah Hatıra Pozu -Tevfik Nofal Musavver Şems : Şam Ön yüzü "Necile ve Sedat'a 10.12.1931 - Melek Deniz " ibaresiyle ithaflı imzalıdır. 20x15 cm, gümüş jelatin baskı fotoğraf. Paspartusu içinde, arka yüzü çift dilli fotoğrafhane kaşelidir.

    TLSold
  • Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti (Maliye Vekâleti) Muhassesât-ı Zâtiye İdâresi'nce Tahsis Olunan Maaşâta Âid Cüzdan (Maaş Cüzdanı), Ahmed Tevfik Efendi'ye ait, fotoğraflı, 1926-1927 tarihli-15x8 cm, özel muhafazası içinde.

    Lot No: 288

    Lot: 288

    Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti (Maliye Vekâleti) Muhassesât-ı Zâtiye İdâresi'nce Tahsis Olunan Maaşâta Âid Cüzdan (Maaş Cüzdanı), Ahmed Tevfik Efendi'ye ait, fotoğraflı, 1926-1927 tarihli-15x8 cm, özel muhafazası içinde.

    TLSold
  • Köy Enstitülerinde İnşaatta Çalışan Öğrenciler - 1940'lar -Tuğladan büyük bir inşaatta çalışan öğrenciler görülmektedir. 1946-1947 yılları. Arka yüzü notludur. 14x9 cm, ortasında hafif kırılma mevcuttur.

    Lot No: 289

    Lot: 289

    Köy Enstitülerinde İnşaatta Çalışan Öğrenciler - 1940'lar -Tuğladan büyük bir inşaatta çalışan öğrenciler görülmektedir. 1946-1947 yılları. Arka yüzü notludur. 14x9 cm, ortasında hafif kırılma mevcuttur.

    TLSold
  • Adana Tren Garı - 1940'lar-Önünde bisiklete binen beyefendi. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 290

    Lot: 290

    Adana Tren Garı - 1940'lar-Önünde bisiklete binen beyefendi. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSold
  • Ay Yıldızlı kenar süslemeli Osmanlıca - Fransızca Nota - "Kış Geldi Kaç"-Müntehabat - 184 Chamli İskender  Bayazıd Constantinople (İstanbul) 20x14 cm, iki sayfa. Türk müziği tarihinin en büyük nota yayıncılığını gerçekleştirmiş olan Şamlı İskender (1878-1960), 1915-1959 yılları arasında nota yayıncılığını sürdürmüştür. Müntehabat başlığı altında yaptığı küçük boyutlu 1-846 numaralı yayınlarda dönemin piyasa türü eserleri değişik kapak formatlarıyla yayınlamıştır. --Müzik-- Musiki Tarihi--Osmanlı Dönemi

    Lot No: 291

    Lot: 291

    Ay Yıldızlı kenar süslemeli Osmanlıca - Fransızca Nota - "Kış Geldi Kaç"-Müntehabat - 184 Chamli İskender Bayazıd Constantinople (İstanbul) 20x14 cm, iki sayfa. Türk müziği tarihinin en büyük nota yayıncılığını gerçekleştirmiş olan Şamlı İskender (1878-1960), 1915-1959 yılları arasında nota yayıncılığını sürdürmüştür. Müntehabat başlığı altında yaptığı küçük boyutlu 1-846 numaralı yayınlarda dönemin piyasa türü eserleri değişik kapak formatlarıyla yayınlamıştır. --Müzik-- Musiki Tarihi--Osmanlı Dönemi

    TLSold
  • [Kabin Fotoğraf] Fesli Osmanlı Tip Beyefendi ve şık elbiseli ve broşlu Hanımefendiden oluşan muhtemelen Gayrimüslim aile stüdyo hatıra pozu-Fesli Beyefendi ve çekik gözlü Asya'lı tip şık elbiseli Hanımefendi ve bebekten oluşan

    Lot No: 292

    Lot: 292

    [Kabin Fotoğraf] Fesli Osmanlı Tip Beyefendi ve şık elbiseli ve broşlu Hanımefendiden oluşan muhtemelen Gayrimüslim aile stüdyo hatıra pozu-Fesli Beyefendi ve çekik gözlü Asya'lı tip şık elbiseli Hanımefendi ve bebekten oluşan

    TLSold
  • [Kabin Fotoğraf] Fransızca Hamza Rüstem Fotoğrafhanesi Girit dönemi soğuk damgalı Fesli Osmanlı Beyefendisi stüdyo hatıra pozu-Behaeddin Hamza Rousteme Gandie Crete (Girit) soğuk damgalıdır. Arka yüzü Osmanlıca İthaf ve İmzalıdır. (1)924 tarihlidir. 1872’de Girit’te doğan Hamza Rüstem, fotoğrafçılık mesleğini Osmanlı fotoğraf tarihinin önemli figürlerinden Bahattin Bediz’den öğrenmiş. Bahattin Bediz'in çırağı olarak Girit'te başladığı fotoğrafçılık macerasına mübadelede sonrası İzmir’deki Kemeraltı Çarşısı’nda devam etmiştir. 17x11 cm, paspartusunda kağıt bantı ile tamir görmüştür, fotoğraf alanı temizdir.

    Lot No: 293

    Lot: 293

    [Kabin Fotoğraf] Fransızca Hamza Rüstem Fotoğrafhanesi Girit dönemi soğuk damgalı Fesli Osmanlı Beyefendisi stüdyo hatıra pozu-Behaeddin Hamza Rousteme Gandie Crete (Girit) soğuk damgalıdır. Arka yüzü Osmanlıca İthaf ve İmzalıdır. (1)924 tarihlidir. 1872’de Girit’te doğan Hamza Rüstem, fotoğrafçılık mesleğini Osmanlı fotoğraf tarihinin önemli figürlerinden Bahattin Bediz’den öğrenmiş. Bahattin Bediz'in çırağı olarak Girit'te başladığı fotoğrafçılık macerasına mübadelede sonrası İzmir’deki Kemeraltı Çarşısı’nda devam etmiştir. 17x11 cm, paspartusunda kağıt bantı ile tamir görmüştür, fotoğraf alanı temizdir.

    TLSold
  • Van İskele ve İskele Köyü-Büyük bir tekne üzerinden odun indiren köylüler görülmektedir. 14x9 cm.

    Lot No: 294

    Lot: 294

    Van İskele ve İskele Köyü-Büyük bir tekne üzerinden odun indiren köylüler görülmektedir. 14x9 cm.

    TLSold
  • Salut de Constantinople - Bachibozouks (Başıbozuklar)-Renkli, 14x9 cm, köşelerde minik yıpranma mevcuttur, harici çok temiz durumda. Başıbozuklar, Osmanlı Devleti’nde savaş sırasında asıl orduya katılan gönüllü askerler için kullanılan bir tabir.

    Lot No: 295

    Lot: 295

    Salut de Constantinople - Bachibozouks (Başıbozuklar)-Renkli, 14x9 cm, köşelerde minik yıpranma mevcuttur, harici çok temiz durumda. Başıbozuklar, Osmanlı Devleti’nde savaş sırasında asıl orduya katılan gönüllü askerler için kullanılan bir tabir.

    TLSold
  • [Dr. Zare Karakaş Arşivi - İstanbul] Constantinople Musee de Janissaires (İstanbul Yeniçeri Müzesi)-Arka yüzü kaşeli ve İngilizce  7.1. 1933 tarihli, kartpostal hakkında bilgi bulunur. Editör: M.J.C, renkli, 14x9 cm. 19. yüzyıl sonlarında inşa edilen Yeniçeri Müzesi çok defa değişikliğe uğramış, şu an Marmara Üniversitesi’ne bağlı olarak, Cumhuriyet Müzesi ve Sanat Galerisi adıyla işlevini sürdürmektedir.

    Lot No: 296

    Lot: 296

    [Dr. Zare Karakaş Arşivi - İstanbul] Constantinople Musee de Janissaires (İstanbul Yeniçeri Müzesi)-Arka yüzü kaşeli ve İngilizce 7.1. 1933 tarihli, kartpostal hakkında bilgi bulunur. Editör: M.J.C, renkli, 14x9 cm. 19. yüzyıl sonlarında inşa edilen Yeniçeri Müzesi çok defa değişikliğe uğramış, şu an Marmara Üniversitesi’ne bağlı olarak, Cumhuriyet Müzesi ve Sanat Galerisi adıyla işlevini sürdürmektedir.

    TLSold
  • Constantinople Chateau d'Europe et Candilli (Rumeli Hisarı ve Kandilli)-Editör: Isaac M. Ahitouv, Constatinople. 14x9 cm, s/b.

    Lot No: 297

    Lot: 297

    Constantinople Chateau d'Europe et Candilli (Rumeli Hisarı ve Kandilli)-Editör: Isaac M. Ahitouv, Constatinople. 14x9 cm, s/b.

    TLSold
  • Constantinople Palais de Hebdomone (Fildamı Sarnıcı / Hebdomon Sisterni Bakırköy)-Ön yüzünde Osmanlı Postaları 1 Kuruşluk posta pulu ve 1331 tarihli Derssadet yazılı posta mührü mevcuttur. Editör:J. Ludwingsohn. 14x9 cm, s/b, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 298

    Lot: 298

    Constantinople Palais de Hebdomone (Fildamı Sarnıcı / Hebdomon Sisterni Bakırköy)-Ön yüzünde Osmanlı Postaları 1 Kuruşluk posta pulu ve 1331 tarihli Derssadet yazılı posta mührü mevcuttur. Editör:J. Ludwingsohn. 14x9 cm, s/b, gümüş jelatin baskı.

    TLSold
  • Groupe de Tziganes (Çingene Grubu)-Editör: Max Fruchterman, Constantinople 14x9 cm, renkli.

    Lot No: 299

    Lot: 299

    Groupe de Tziganes (Çingene Grubu)-Editör: Max Fruchterman, Constantinople 14x9 cm, renkli.

    TLSold
  • Danseuses Turques (Türk Kadın Dansçılar)-Arka yüzünde Arapça Fransızca Union Postale Universelle Egypte Carte Postale yazılı. 14x9 cm, s/b.

    Lot No: 300

    Lot: 300

    Danseuses Turques (Türk Kadın Dansçılar)-Arka yüzünde Arapça Fransızca Union Postale Universelle Egypte Carte Postale yazılı. 14x9 cm, s/b.

    TLSold
  • Suvenir de: Femme en Costume Turc (Türk Kadını)-Arka yüzünde Constantinople (İstanbul) çıkışlı posta mühürlü ve İtalya varışlı posta mührü ve pulu ile birlikte mektupludur. 14x9 cm, renkli.

    Lot No: 301

    Lot: 301

    Suvenir de: Femme en Costume Turc (Türk Kadını)-Arka yüzünde Constantinople (İstanbul) çıkışlı posta mühürlü ve İtalya varışlı posta mührü ve pulu ile birlikte mektupludur. 14x9 cm, renkli.

    TLSold
  • [Kabin Fotoğraf] Yavuz Sultan Selim -Ön yüzünde Osmanlıca Ruşen Ahmed Fotoğrafhanesi damgası mevcuttur. Arka yüzü Osmanlıca damgalı, 17x11 cm, kenarları yıpranmış haliyle.

    Lot No: 302

    Lot: 302

    [Kabin Fotoğraf] Yavuz Sultan Selim -Ön yüzünde Osmanlıca Ruşen Ahmed Fotoğrafhanesi damgası mevcuttur. Arka yüzü Osmanlıca damgalı, 17x11 cm, kenarları yıpranmış haliyle.

    TLSold
  • [Çoklu Fotoğraf Arşivi] Milli Bayram Kutlamalarında Kurtuluş Savaşı Gazileri - 1960'lar-Kadıköy, Çanakkale, Lüleburgaz'da çekilmiş çeşitli törenlerden görüntüler. Gazile askeri üniformaları içinde madalyaları ile birlikte görülmektedir. 8 adet fotoğraf. Bazıları Karlıova-Cağaloğlu fotoğrafhanesi baskılıdır. 14x8 cm.

    Lot No: 303

    Lot: 303

    [Çoklu Fotoğraf Arşivi] Milli Bayram Kutlamalarında Kurtuluş Savaşı Gazileri - 1960'lar-Kadıköy, Çanakkale, Lüleburgaz'da çekilmiş çeşitli törenlerden görüntüler. Gazile askeri üniformaları içinde madalyaları ile birlikte görülmektedir. 8 adet fotoğraf. Bazıları Karlıova-Cağaloğlu fotoğrafhanesi baskılıdır. 14x8 cm.

    TLSold
  • II. Meşrutiyet Dönemi Edebiyat Tartışmaları - Rübâb Dergisine Ek Müstakil Karikatür -Rübâb'ın 28. Nüshasına Melfuf Karikatür "- Hakkı Tahsin: Biz de varız. -Şahabettin Süleyman: Evet siz de varsınız… Fakat henüz bugün ne taayyün etmiş bir şahsiyetiniz, ne de Fecr-i 'den ayrılmış bir mesleğiniz mevcuttur." lejantıyla II. Meşrutiyet Dönemi edebiyat toplulukları Nesl-i Ati ile Fecr-i Âti yazarları arasında ki tartışmaları konu edinir. Necm-i İstikbal Matbaası.  25x16 cm.  II. Meşrutiyet’te yayımlanan edebî, içtimaî, felsefî dergi
Rübab’ın ilk sayısı 25 Kânun-ı sani 1327 (7 Şubat 1912)’de çıkarıldı. 116 numaralı son sayısı ise 15 Mayıs 1330 (28 Mayıs 1914) tarihinde çıkarılmıştır. Adını Tevfik Fikret'in eserinden alan dergi II. Meşrutiyet döneminin kültür ve edebiyat hayatını en iyi yansıtan dergilerdendir. Rübâb, farklı siyasî görüş mensuplarına sayfalarını açtığı için dönemin tam bir aydın mahfili olmuştur.

    Lot No: 304

    Lot: 304

    II. Meşrutiyet Dönemi Edebiyat Tartışmaları - Rübâb Dergisine Ek Müstakil Karikatür -Rübâb'ın 28. Nüshasına Melfuf Karikatür "- Hakkı Tahsin: Biz de varız. -Şahabettin Süleyman: Evet siz de varsınız… Fakat henüz bugün ne taayyün etmiş bir şahsiyetiniz, ne de Fecr-i 'den ayrılmış bir mesleğiniz mevcuttur." lejantıyla II. Meşrutiyet Dönemi edebiyat toplulukları Nesl-i Ati ile Fecr-i Âti yazarları arasında ki tartışmaları konu edinir. Necm-i İstikbal Matbaası. 25x16 cm. II. Meşrutiyet’te yayımlanan edebî, içtimaî, felsefî dergi Rübab’ın ilk sayısı 25 Kânun-ı sani 1327 (7 Şubat 1912)’de çıkarıldı. 116 numaralı son sayısı ise 15 Mayıs 1330 (28 Mayıs 1914) tarihinde çıkarılmıştır. Adını Tevfik Fikret'in eserinden alan dergi II. Meşrutiyet döneminin kültür ve edebiyat hayatını en iyi yansıtan dergilerdendir. Rübâb, farklı siyasî görüş mensuplarına sayfalarını açtığı için dönemin tam bir aydın mahfili olmuştur.

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyeti 10 Kuruş Posta pulu 1968 Zonguldak-Kıral Matbaası. 14 adet 13x7 cm

    Lot No: 305

    Lot: 305

    Türkiye Cumhuriyeti 10 Kuruş Posta pulu 1968 Zonguldak-Kıral Matbaası. 14 adet 13x7 cm

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Bizim ailede yılbaşı hazırlığı. 26.12.950. 41x30 cm, kenarları yırtık haliyle, müstakildir.

    Lot No: 306

    Lot: 306

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Bizim ailede yılbaşı hazırlığı. 26.12.950. 41x30 cm, kenarları yırtık haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Gençlik -Yeter!!.. 3.7.1951. 41x30 cm, müstakildir.

    Lot No: 307

    Lot: 307

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Gençlik -Yeter!!.. 3.7.1951. 41x30 cm, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Ha bir eksik ha bir fazla! 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 308

    Lot: 308

    Ulus Gazetesi Eki Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Ha bir eksik ha bir fazla! 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Anlamayana! Tarih okunamadı. 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 309

    Lot: 309

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Anlamayana! Tarih okunamadı. 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Leyleğin attığı. 21.8.1951. 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 310

    Lot: 310

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Leyleğin attığı. 21.8.1951. 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Alev saçağı sarınca… 12.6.1951. 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 311

    Lot: 311

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Alev saçağı sarınca… 12.6.1951. 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Nisan balığı. 3.4.1951. 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 312

    Lot: 312

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Nisan balığı. 3.4.1951. 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Bir varmış bir yokmuş… 31.7.1951. 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 313

    Lot: 313

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Bir varmış bir yokmuş… 31.7.1951. 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir İmzalı Demokrat Parti Hiciv Karikatür-Hamsi koydum ta ta tavaya!.. 30.10.1951. 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 314

    Lot: 314

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir İmzalı Demokrat Parti Hiciv Karikatür-Hamsi koydum ta ta tavaya!.. 30.10.1951. 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Yazık oldu Halil Efendiye… 23.10.1951 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 315

    Lot: 315

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Yazık oldu Halil Efendiye… 23.10.1951 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Kadi-Cieğr hikâyesi. 20.11.1951 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 316

    Lot: 316

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Kadi-Cieğr hikâyesi. 20.11.1951 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Nasıl olsa yürüyecek hali kalmadı bari şu yol vergisini kaldırsak! 11.12.1951. 41x30 cm, müstakildir.

    Lot No: 317

    Lot: 317

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Nasıl olsa yürüyecek hali kalmadı bari şu yol vergisini kaldırsak! 11.12.1951. 41x30 cm, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Yılbaşı eğlencesi. 1.1.1952. 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 318

    Lot: 318

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Yılbaşı eğlencesi. 1.1.1952. 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Pupa yelken. 7.8.1951. 41x30 cm, kenarları yıpranmış, kat yerinden yırtık haliyle, müstakildir.

    Lot No: 319

    Lot: 319

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Pupa yelken. 7.8.1951. 41x30 cm, kenarları yıpranmış, kat yerinden yırtık haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Bazılarına göre mefhumlar. 8.5.1951. 41x30 cm, müstakildir.

    Lot No: 320

    Lot: 320

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Bazılarına göre mefhumlar. 8.5.1951. 41x30 cm, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Başlamayan senfoni. 17.4.1957.  41x30 cm, müstakildir.

    Lot No: 321

    Lot: 321

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Başlamayan senfoni. 17.4.1957. 41x30 cm, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Deeeh yavrum!!   5.2.1952.  41x30 cm, müstakildir.

    Lot No: 322

    Lot: 322

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Deeeh yavrum!! 5.2.1952. 41x30 cm, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Mart cilveleri.  13.3.1951  41x30 cm, müstakildir.

    Lot No: 323

    Lot: 323

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Mart cilveleri. 13.3.1951 41x30 cm, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Dünya demokratlarının düşüncesi" Şu komünizmi nasıl yok etsek? -Bizim demokratların düşüncesi "Chp'yi nasıl yok etsek?"  41x30 cm, müstakildir.

    Lot No: 324

    Lot: 324

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Dünya demokratlarının düşüncesi" Şu komünizmi nasıl yok etsek? -Bizim demokratların düşüncesi "Chp'yi nasıl yok etsek?" 41x30 cm, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Ali ile Veli 15.1.1952 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 325

    Lot: 325

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Ali ile Veli 15.1.1952 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Atasözleri ve Tariz yazısı 22.1.1952ç 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 326

    Lot: 326

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Atasözleri ve Tariz yazısı 22.1.1952ç 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Geçen haftadan notlar! 12.2.1952 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 327

    Lot: 327

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Geçen haftadan notlar! 12.2.1952 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Yaz tatilinde: Bir böcek, iki böcek. 14.8.1952  41x30 cm, kenarları yıpranmış, yırtılmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 328

    Lot: 328

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Yaz tatilinde: Bir böcek, iki böcek. 14.8.1952 41x30 cm, kenarları yıpranmış, yırtılmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Mızık! 28.8.1951. 41x30 cm,, müstakildir.

    Lot No: 329

    Lot: 329

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Mızık! 28.8.1951. 41x30 cm,, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Yazık oldu Halil Efendiye… 23.10.1951 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    Lot No: 330

    Lot: 330

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Yazık oldu Halil Efendiye… 23.10.1951 41x30 cm, kenarları yıpranmış haliyle, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Alev saçağı sarınca… 12.6.1951. 41x30 cm, müstakildir.

    Lot No: 331

    Lot: 331

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Alev saçağı sarınca… 12.6.1951. 41x30 cm, müstakildir.

    TLSold
  • Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Pupa yelken. 7.8.1951. 41x30 cm, kenarları yıpranmış, müstakildir.

    Lot No: 332

    Lot: 332

    Ulus Gazetesi Eki Ratip Tahir [Burak] imzalı Demokrat Parti/Adnan Menderes Hiciv Karikatür-Pupa yelken. 7.8.1951. 41x30 cm, kenarları yıpranmış, müstakildir.

    TLSold
  • Türkiye İş Bankası 1970 Yılı 20 Milyon Değerinde Çekiliş İkramiye Parası-18x9 cm.

    Lot No: 333

    Lot: 333

    Türkiye İş Bankası 1970 Yılı 20 Milyon Değerinde Çekiliş İkramiye Parası-18x9 cm.

    TLSold
  • Demokrat Parti Eşya Piyangosu Bileti Çekiliş Tarihi 19.9.1948 Seri: N-Demokrat Parti Başkanı Celâl Bayar'dan "C. Bayar" şeklinde imzalı. Üzerinde Demokrat Parti Eşya Piyangosu yazılı soğuk damga mevcuttur. Pulhan Matbaası İstanbul 14x8 cm.

    Lot No: 334

    Lot: 334

    Demokrat Parti Eşya Piyangosu Bileti Çekiliş Tarihi 19.9.1948 Seri: N-Demokrat Parti Başkanı Celâl Bayar'dan "C. Bayar" şeklinde imzalı. Üzerinde Demokrat Parti Eşya Piyangosu yazılı soğuk damga mevcuttur. Pulhan Matbaası İstanbul 14x8 cm.

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-19 Temmuz 1986 1/1 Bilet - T  "Bursa Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali - Karagöz Temalı"

    Lot No: 335

    Lot: 335

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-19 Temmuz 1986 1/1 Bilet - T "Bursa Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali - Karagöz Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-9 Ağustos 1985 1/2 Bilet - Z "Mengen Aşçılar Festivali Temalı"

    Lot No: 336

    Lot: 336

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-9 Ağustos 1985 1/2 Bilet - Z "Mengen Aşçılar Festivali Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-1989 Yılı Milli Bayramlar temalı 1/2 ve 1/4  Muhtelif 4 Adet Bilet

    Lot No: 337

    Lot: 337

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-1989 Yılı Milli Bayramlar temalı 1/2 ve 1/4 Muhtelif 4 Adet Bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-1986 Yılı Muhtelif "Sümerbank ve Piyangolar Birliği Kongresi Temalı" 2 Adet Bilet

    Lot No: 338

    Lot: 338

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-1986 Yılı Muhtelif "Sümerbank ve Piyangolar Birliği Kongresi Temalı" 2 Adet Bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-1975-1976 1/4 ve 1/2 Muhtelif Temalı 4 Adet Bilet

    Lot No: 339

    Lot: 339

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-1975-1976 1/4 ve 1/2 Muhtelif Temalı 4 Adet Bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI- 1988 yılı 1/1 - T "Atatürk, Anıtkabir, 23 Nisan Temalı" 3 Adet Bilet

    Lot No: 340

    Lot: 340

    PİYANGO - GRAFİK SANATI- 1988 yılı 1/1 - T "Atatürk, Anıtkabir, 23 Nisan Temalı" 3 Adet Bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-1989 yılı 1/1 - 1/2 - 1/5 muhtelif  "Polis, İşçi Sağlığı, Anıtkabir Temalı" 3 Adet bilet

    Lot No: 341

    Lot: 341

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-1989 yılı 1/1 - 1/2 - 1/5 muhtelif "Polis, İşçi Sağlığı, Anıtkabir Temalı" 3 Adet bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-1980'li yıllar 1/4 Muhtelif 4 Adet Bilet

    Lot No: 342

    Lot: 342

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-1980'li yıllar 1/4 Muhtelif 4 Adet Bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-1986-87 yılı 1/1 - T "23 Nisan, Sağlık, Yılbaşı Temalı" 3 Adet Bilet

    Lot No: 343

    Lot: 343

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-1986-87 yılı 1/1 - T "23 Nisan, Sağlık, Yılbaşı Temalı" 3 Adet Bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-1981-1985 yılı 1/2  Muhtelif "Karagöz, Kilim, Yılbaşı" Temalı 3 Adet Bilet

    Lot No: 344

    Lot: 344

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-1981-1985 yılı 1/2 Muhtelif "Karagöz, Kilim, Yılbaşı" Temalı 3 Adet Bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-1987-1988-1989-1990 yılları muhtelif "Yılbaşı Temalı" 4 Adet Bilet

    Lot No: 345

    Lot: 345

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-1987-1988-1989-1990 yılları muhtelif "Yılbaşı Temalı" 4 Adet Bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-1980'li yıllar Muhtelif "10 Kasım, Kış, Yaşlılar Haftası Temalı" 3 Adet Bilet

    Lot No: 346

    Lot: 346

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-1980'li yıllar Muhtelif "10 Kasım, Kış, Yaşlılar Haftası Temalı" 3 Adet Bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-1993-94 yılları 1/2 - Z  23 Nisan, Yılbaşı, Atatürk temalı" 3 Adet Bilet

    Lot No: 347

    Lot: 347

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-1993-94 yılları 1/2 - Z 23 Nisan, Yılbaşı, Atatürk temalı" 3 Adet Bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-1991 1993 yılları 1/1 Bilet T "Altın Portakal film Festivali, Çorum, 30 Ağustos Temalı" 3 Adet Bilet

    Lot No: 348

    Lot: 348

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-1991 1993 yılları 1/1 Bilet T "Altın Portakal film Festivali, Çorum, 30 Ağustos Temalı" 3 Adet Bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-1993-1994-1995 yıllları muhtelif temalı 1/4 Bilet 10 Adet

    Lot No: 349

    Lot: 349

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-1993-1994-1995 yıllları muhtelif temalı 1/4 Bilet 10 Adet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-2022-2023 1/4 Bilet U "Yılbaşı Temalı" 2 Adet Bilet

    Lot No: 350

    Lot: 350

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-2022-2023 1/4 Bilet U "Yılbaşı Temalı" 2 Adet Bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-1977 Yılı 1/4 Bilet Ç "23 Nisan ve Pamuk Hasadı Temalı" 2 Adet Bilet

    Lot No: 351

    Lot: 351

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-1977 Yılı 1/4 Bilet Ç "23 Nisan ve Pamuk Hasadı Temalı" 2 Adet Bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI-1979-1981 yılları 1/1, 1/2, 1/4 Muhtelif Temalar 3 Adet Bilet

    Lot No: 352

    Lot: 352

    PİYANGO - GRAFİK SANATI-1979-1981 yılları 1/1, 1/2, 1/4 Muhtelif Temalar 3 Adet Bilet

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-31 Aralık 1971 1/4 Bilet - Ç "Yılbaşı Temalı"

    Lot No: 353

    Lot: 353

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -31 Aralık 1971 1/4 Bilet - Ç "Yılbaşı Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-31 Aralık 1974 1/4 Bilet - Ç "Yılbaşı Temalı"

    Lot No: 354

    Lot: 354

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -31 Aralık 1974 1/4 Bilet - Ç "Yılbaşı Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-9 Ekim 1974 1/4 Bilet - N "Balerin Termalı"

    Lot No: 355

    Lot: 355

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -9 Ekim 1974 1/4 Bilet - N "Balerin Termalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-9 Mayıs 1974 1/4 Bilet - Ç "İlkbahar Temalı"

    Lot No: 356

    Lot: 356

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -9 Mayıs 1974 1/4 Bilet - Ç "İlkbahar Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-30 Temmuz 1974 1/2 Bilet - Y "Havacılık Temalı"

    Lot No: 357

    Lot: 357

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -30 Temmuz 1974 1/2 Bilet - Y "Havacılık Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-31 Aralık 1973 1/10 Bilet - N "Yılbaşı Temalı"

    Lot No: 358

    Lot: 358

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -31 Aralık 1973 1/10 Bilet - N "Yılbaşı Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-29 Ocak 1973 1/4 Bilet - Ç "Kış Turizmi Temalı"

    Lot No: 359

    Lot: 359

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -29 Ocak 1973 1/4 Bilet - Ç "Kış Turizmi Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-9 Ağustos 1973 1/4 Bilet - Ç "Yaz Temalı"

    Lot No: 360

    Lot: 360

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -9 Ağustos 1973 1/4 Bilet - Ç "Yaz Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-29 Haziran 1971 1/2 Bilet - Y "İzdivaç Temalı"

    Lot No: 361

    Lot: 361

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -29 Haziran 1971 1/2 Bilet - Y "İzdivaç Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-9 Aralık 1971 1/1 Bilet - T "Kış Temalı"

    Lot No: 362

    Lot: 362

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -9 Aralık 1971 1/1 Bilet - T "Kış Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-23 Nisan 1973 1/2 Bilet - Y "23 Nisan Çocuk Bayramı Temalı"

    Lot No: 363

    Lot: 363

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -23 Nisan 1973 1/2 Bilet - Y "23 Nisan Çocuk Bayramı Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-29 Ocak 1971 1/2 Bilet - Y "Kış Temalı"

    Lot No: 364

    Lot: 364

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -29 Ocak 1971 1/2 Bilet - Y "Kış Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-9 Ekim 1973 1/4 Bilet - Ç "Denizci Temalı"

    Lot No: 365

    Lot: 365

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -9 Ekim 1973 1/4 Bilet - Ç "Denizci Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-31 Aralık 1971 1/4 Bilet - Ç "Yılbaşı Temalı"

    Lot No: 366

    Lot: 366

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -31 Aralık 1971 1/4 Bilet - Ç "Yılbaşı Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-29 Kasım 1970 1/2 Bilet - Y "Kar Temalı"

    Lot No: 367

    Lot: 367

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -29 Kasım 1970 1/2 Bilet - Y "Kar Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-31 Aralık 1969 1/2 Bilet - Y "Yılbaşı Temalı"

    Lot No: 368

    Lot: 368

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -31 Aralık 1969 1/2 Bilet - Y "Yılbaşı Temalı"

    TLSold
  • PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ
-9 Kasım 1969 1/2 Bilet - Y "Dans Temalı"

    Lot No: 369

    Lot: 369

    PİYANGO - GRAFİK SANATI - İHAP HULUSİ [GÖREY] (1898-1986) ÇİZİMLİ -9 Kasım 1969 1/2 Bilet - Y "Dans Temalı"

    TLSold