200 adet değerli sanat, arkeoloji, koleksiyon ve tarih kitabının birarada olduğu müzayedemizdeki ürünlere 04.06.2023 PAZAR günü saat 21:00'a kadar internet sitemiz üzerinden pey verebilirsiniz. Aynı tarihte 21:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.
!!! ÖNEMLİ !!! Komisyon oranı %20'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.
Komisyon ya da vergi tutarları ile alakalı iadeler kesinlikle kabul edilmeyecektir, kuralların tamamı okunmuş kabul edilir.
Images of imperial Istanbul. Metinler: ESİN ATIL, Editör: AHMET ERTUĞ, [CİLTLİ NUMARALI ÖZEL BASKI], Ahmet Ertuğ Publications, İst., 1993.
Çok İyi. 1100 adet basılmıştır. Eski okuruna özel numaralı sertifikasıyla birlikte. Yayıncısının özgün bez cildinde. Çok temiz durumda. 47x34 cm, renkli resimli 16 sayfa metin, 8 adet katlanır renkli levha.
Yuri Vasnetsov: paintings, drawings, watercolours, book illustrations, lithographs, theatrical designs, porcelain. Introduction: VSEVOLOD PETROV, Selection by: GALINA VASNETSOVA, YELIZAVETA VASNETSOVA. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Aurora Art Publishers, Leningrad, 1984.
Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli bez cildinde. Şömizin sırt kısmında yırtık var. Metin kısmı çok temiz durumda. 30x24 cm, renkli resimli 194 sayfa. Yuri Vasnetsov (1900-1973), was a well-known Soviet painter and graphic artist. His work was closely linked with the traditions of Russian folk art, yet he always remained contemporary in his approach. Vasnetsov made his debut in the late 1920s and became one of those artists who initiated the production of Soviet illustrated books for children. During the fifty years of his artistic career he illustrated over one hundred books. Vasnetsov also produced coloured lithographs and worked in easel painting, demonstrating a manner entirely his own. This volume is the most complete book on Vasnetsov ever published. It contains 171 plates, 144 of them in colour. The relationship between traditional and contemporary vision was one of the artist's most important problems both in painting and graphic art.
Salvador Dali. Tasarım: İBRAHİM C. YILGAZ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Boyut Yayıncılık, İst., 2012.
Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Mat kuşe kağıda. Çok temiz durumda. 34x32,5 cm, renkli resimli, 96, [1] sayfa. “Her sabah uyandığımda zarif bir zevk yaşıyorum... Salvador Dalí olmanın zevkini... Ve delice bir coşku içinde kendime soruyorum; Salvador Dalí bugün ne kadar mükemmel işler başaracak?”. Birçoklarına göre resimde sürrealizm akımının en önemli ismi olan Salvador Felipe Jacinto Dalí’nin kendisine dair bu görüşü başlı başına çok şey anlatmıyor mu? Ancak Dalí gibi sıra dışı bir sanatçıyı tam olarak anlamak için hayatının ve çalışmalarının her evresini incelemek gerekir kuşkusuz. Salvador Dalí, 11 Mayıs 1904'te Katalonya’nın Girona bölgesindeki Figueras’in bir köyünde doğdu. Dalí’nin karakterini şekillendiren ve ruhsal durumu üzerinde ömür boyu etkili olan belki de en önemli olay, Dalí’nin erkek kardeşinin ölümünden bir yıl sonra dünyaya gelmiş olmasıydı. Dalí ailesi, yeni bebeklerine 7 yaşındayken menenjitten kaybettikleri oğullarının ismini verdi.
Kilikya - Çukurova - İlk çağlardan Osmanlılar dönemi'ne kadar Kilikya'da tarihi coğrafya, tarih ve arkeoloji. AHMET ÜNAL & K. SERDAR GİRGİNER, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Homer Kitabevi, İst., 2007.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Şömizde lokal yıpranmalar var. Mat kuşe kağıda. Çok temiz durumda. 32x24 cm, renkli resimli, 628, [1] sayfa. Bu geniş kapsamlı kitabın içeriği, günümüz coğrafyasında ana hatlarıyla Çukurova olarak bilinen ve ilk bakışta sadece Adana Ovası gibi dar bir alanı kapsıyormuş gibi gözükse de, antik devirler coğrafyasında en başta Adana İli olmak üzere batıda Mersin (ve hatta Antalya ve Isparta'nın bir kısmı) ile kuzeyde Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, doğuda Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve hatta Şanlıurfa illerinin büyük bir kısmı olmak üzere çok daha geniş bir bölgeyi kapsayan Antik Kilikya'nın tarihî coğrafyası, arkeolojisi, siyasi tarihi ve kültür tarihinden oluşmaktadır.
Bu çalışmada, Alanya'dan Hatay'a kadar olan geniş bölgenin en eski çağlardan Osmanlılar'a kadar uzanan dönemleriyle ilgili her türlü bilgi verilmiştir. Bu kitaba benzeyen bir yayın sadece Çukurova tarihine dönük olarak değil, ülkemizin hiçbir bölgesinde bu kadar geniş kapsamla yazılmamıştır; bu yüzden de konusunda bir ilk olma özelliğine sahiptir. Kitap, öğrenci, öğretmen, bilim adamı, herhangi bir okuyucu, turizmci, müzeci ve rehber gibi her kesimden okuyucu tarafından kolayca kullanılabilecek şekilde kaleme alınmıştır. Çok geniş kapsamlı içerik ve dizin sayesinde okuyucu hızlı bir şekilde istediği bilgiye süratle ulaşabilecektir. Bolca kullanılan resimler, bölge coğrafya ve arkeolojisini okuyucunun ayağına kadar getirecektir.
Tarihi ve etimolojik Türkiye Türkçesi lugatı cilt: 1 A/E = Sprachgeschichtliches und etymologisches wörterbuch des Türkei-Türkischen. ANDREAS TIETZE, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Simurg Kitapçılık Yayıncılık, İstanbul-Wien, 2002.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 763 sayfa. Türkiye Türkçesi anıtı olan bu sözlükte: "Eski yahut yeni tüm sözcükleri alıyorum. Diyalektler de var. Yıllar önce yazdığıum makaleler de sözlüğün bir parçası. Türkçe'ye Yunanca'dan, İtalyanca'dan ve diğer dillerden giren sözcükleri de alıyorum. Seçilen sözcükler eski veya yeni, modern veya değil diye ayıklamadan etimolojik kaynağı belli olan tüm sözcükleri de alıyorum. Şimdiye kadar hazırlanan sözcüklerde bazı sözcükler kasıtlı olarak alınmış, bazıları ise alınmamıştır. Benim hazırladığım sözcükte böyle bir şey olmayacak.
Büyük türk havacılarından ENVER AKOĞLU (1898- 1962). RİFAT UÇAROL, Hava Harp Okulu Basımevi, İst., 1990.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında. Çok temiz durumda. 24x16 cm, 195 sayfa, s/b resimli.
Enver. MURAT BARDAKÇI [CİLTLİ EDİSYON], Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 2015.
Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde. Çok temiz durumda. 24x16 cm, 784 sayfa, s/b resimli. İstanbul'da mütevazi bir ahşap evde başlayıp Hürriyet Kahramanlığı'na ve imparatorluğun en güçlü adamlığına uzanan ama ardından idam mahkûmluğuna ve sürgünlere kadar giden, 1922'de uzak diyarların haritalarda bile yeralmayan ücra bir tepesinde Rus süvarisinin namlusundan çıkan domdom kurşunu ile noktalanan 41 senelik macera dolu bir hayat…
Enver Paşa Türkçü-Turancı mı, yoksa İslâmcı mı idi? İstiklâl Harbi yıllarında neler yapmıştı? Mustafa Kemal ile mektuplaşmaları… Sıkıntılar ve hayallerle dolu sürgün seneleri… Orta Asya'daki esareti ve uğradığı mağlûbiyet… Hanımı, büyük aşkı Naciye Sultan'a hasret satırları…
Murat Bardakçı'nın, Paşa'nın ailesi tarafından doksan küsur sene boyunca muhafaza edilen ve şimdiye kadar yayınlanmamış özel evrakı ile sivil ve askerî arşiv belgelerine dayanarak kaleme aldığı Enver, tarihimizin bu çok önemli ismini her yönü ile ortaya koyarken, onun hakkında yanlış bilinen birçok konunun gerçeğini de gözler önüne seriyor.
Mitoloji sözlüğü Yunan ve Roma. PIERRE GRIMAL. Kabalcı, İst., 2015.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde. Çok temiz durumda. 23x15 cm, 886 sayfa.
Çapraz yansımalar: Mimarlık. Fotoğraf ve metin: Cemal Enden'in objektifinden Le Corbusier yapıları ve başka yorumlar = Cross reflections: Architecture, photography and text: Le Corbusier buildings through Cemal Emden's lens and other interpretations. CEMAL ENDEN, Küratör: BURCU KÜTÜKÇÜOĞLU, [CİLTLİ], İstanbul Serbest Mimarlar Derneği & Seranit Grup, İst., 2016.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün bez cildinde. Çok temiz durumda. 43x32 cm, 5 sayfalık kitapçığıyla, 11 adet müstakli basılmış 43x30 cm ebatlarında s/b ve renkli fotoğraf.
ALP TAMER ULUKILIÇ. Metinler: MEHMET ERGÜVEN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1996.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 31x24 cm, 223 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1957- Bitlis Mutki'de doğdu.
1962-68 Gaziantep'te başladığı öğrenimini Balıkesir'de tamamladı.
1968-71 Orta öğrenimini, Anadolu'da sürdürdü.
1971- Adıyaman Ortaokulu'nda öğrenci sergisine katıldı. İlk kişisel sergisini ise, aynı yıl kaldıkları apartmanın merdiven boşluğunda açtı.
1975-76 İ.D.G.S.A. Yüksek Resim Bölümü'ne girdi.
1976-77 Profesyonel olarak mizah dergilerinde karikatür çizmeye başladı.
1982- M.S.Ü.G.S.F. Resim Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.
Sanatçı İstanbul'da yaşıyor. Alp Tamer Ulukılıç' ın resimlerinin temeli, tabanı, yükseltisi figür. Her şey bu figürlerle uyumlu birlikteliğinin peşinde. Figür, mekan içinde yer almıyor, figürü kuşatan öznel bir mekan oluşuyor. Renk ve formdaki atak tavrına karşın, Alp Tamer Ulukılıç' ın resimlerinde hüzün ve susku yoğunlaşır. Figürlerdeki kişi ya da tipler, geçmişin solgun fotoğraflarından bakıyorlar. Alp Tamer'in tüm resimlerinde yaşayan eski fotoğraflara bağlılığın ifadeciliği egemen. Kimi tanıdık, kimi de tanımadığı kişilerin solgun fotoğrafı. Geçmişe yolculuğun aracı olan fotoğraflar. Özdeşleşiveriyorlar o tanıdığı ve tanımadığı kişilerle. Giderek, oluşturduğu resimlerde izleyiciye bakan da kendisi oluyor. Sanki yaşamadığı bir zaman dilimine yol almak; giderek yalnız fotoğraflarda tanıdığı yitirdiklerine, tanımadıklarına ulaşmak, resminin ereklerinden birini oluşturuyor.
MEHMET AKSOY. Metinler: JALE NEJDET ERZEN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1996.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 247 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1967'de İ.D.G.S.A Heykel Bölümü'nden mezun oldu.1970'de kazandığı Devlet bursuyla Londra'da eğitim gördü.1977'de Berlin Yüksek Sanat Okulu Heykel Bölümü'nde çalışmalar yaptı.1978-81 yılları arasında İ.D.G.S.A Heykel Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.
HABİP AYDOĞDU. Metinler: MURAT URAL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 287 sayfa, s/b ve renkli resimli. İstanbul İlköğretmen Okulu (Resim Semineri) ve İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) Dekoratif Resim Bölümü'nde öğrenim gördü. çeşitli yarışmalarda ödüller kazanmıştır. Birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır. Halen Ankara'da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
ZAHİT BÜYÜKİŞLEYEN, Yerle gök arasında. Metinler: İNCİ ARAL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2000.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 247 sayfa, s/b ve renkli resimli. Adana'da doğdu. 1967'de Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nü bitirdi. 1976'da burslu olarak Almanya'ya gitti. Kassel Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim gördü. 1977,1983,1985, 1988'de ''Devlet Resim ve Heykel Sergileri'' nde başarı ödülleri, 1979, 1984, 1989'da ''DYO Resim Yarışması'' ödülleri, 1981'de ''Vakko Resim Yarışması'' 1.lik ödülü, ''Fransız Kültür Merkezi Duvar Resmi Yarışması'' 1.lik ödülü ve 1991'de ''Anadolu Sigorta Resim Yarışması'' başarı ödülünü aldı.
“Çağdaş Türk resminde soyut dışavurumcu eğilimin temsilcilerinden biri olan Zahit Büyükişleyen (1946), çağdaşı birçok sanatçı gibi insana ve doğaya duyarlı işler yaptı. Sanat dilini, doğadan alınan organik formların düşünsel biçimlerle buluşması olarak tanımlayan sanatçı, 70’li yıllarda, kentsel dönüşüm ve çarpık kentleşmeyle birlikte gündeme gelen çevre sorunlarını ele aldı ve insanın çevreyi, çevrenin insanı değiştirme sürecini, çevre kirliliğini işledi. “Türkiye’de Köyden Kente Göç ve Çarpık Kentleşme-Gecekondu” konulu tezini İstanbul Devlet Güzel Akademisinde hazırlayan Büyükişleyen, yaşadığı kent Ankara üzerine yaptığı bir dizi resim çalışmasının yanı sıra Bir İç Anadolu Analizi, Bozkırda Bir Doğa Analizi, Savaş Çiçekleri, Geçmiş Zaman, İvriz’de Kar gibi yapıtlarında farklı konulara değindi.”
UMUR TÜRKER. Metinler: MÜMTAZ SAĞLAM, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1997.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 215 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1945 yılında Umurbey’ de doğdu. 1965 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim bölümünden mezun oldu. Paris’te devlet bursuyla eğitimini sürdürdü. 1978 yılında Buca Eğitim Fakültesi’nde öğretim görevlisi oldu. Yurt dışında birçok kez araştırma ve incelemeye gitti. Birçok yurt içi ve yurt dışı sergiler açtı. 1984, 1987, 1988, 1990, 1991 yıllarında yedi önemli ödül alan sanatçı resimlerinde soya aktarmalarına, lekesel düzenlemelere ve katışıksız renk uyumuna özen gösterir.
MUZAFFER AKYOL. Metinler: TÜRKKAYA ATAÖV, TALAT SAİT HALMAN, İSMAİL TUNALI, AYKUT KAZANCIGİL, ARSLAN MENGÜÇ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 431 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1968-1969 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim bölümüne girdi.
1973- 1974 öğretim yılında mezun oldu. Bugüne kadar Türkiye'de ve yurtdışında çok sayıda kişisel sergi açan ve karma sergilere katılan sanatçının üretiminin 16 yılına tanıklık eden Asmalımescit’teki atölyesini 2011 yılında müze-eve dönüştüren sanatçının eserleri çok sayıda özel koleksiyonda da yer almaktadır.
Muzaffer, köy kökenli-akademili bir ressamdır; onun resim serüveni, bu ikilemi kendisi için nasıl zenginleştirici bir senteze dönüştürdüğünün öyküsüdür. Çocukluğunda doğup büyüdüğü Karadeniz coğrafyasından, halkından, folklorundan etkilendiği gibi; Sabahattin Eyüboğlu’nun Azra Erhat ve Halikarnas Balıkçısı’yla birlikte oluşturduğu Anadolu hümanizmi düşüncesinden, Bedri Rahmi Eyüboğlu ekolünden de etkilenir.¹
Sanatçının 1960’lardan bu yana uzanan sanat serüvenine baktığımızda Anadolu insanının mitolojik hikâyeleri ile beslenen ve bu hikâyeleri günümüz sorunları ile eşleştiren bir yanı olduğunu görürüz. Tanrıçalar, dilek ağaçları, Şahmeran vs. hep tarihte yaşandığı gibi tuval üzerine aktarılmıştır ama baktığımızda sadece geçmiş zamana ait izleri değil, bugünden de bir şeyler görürüz. Kendine ait bir anlatım biçimiyle şekillenen tuvallerin içinde yer alan bu politik söylemin sanatsal durumun önüne geçmeden, anlatım içinde sınırlandırılarak belirlenmesi sanatçının ustalığının bir göstergesidir. Onun resimlerinde binlerce yıllık Anadolu tarihinin izlerini görürüz. Roma, Urartu, Sümer, Selçuk, Osmanlı vs. gibi bu topraklarda yaşayan insanların enerjilerinin yansıması ile karşılaşırız. Onun Knidos kralı ile bir aforizmada konuşması, Tanrıça Demeter ile bir güneş saatinin altında buluşup dertleşmesi, Yunus ile duygu alışverişinde bulunması bir oyun değildir. Sanatçının hissederek, duyumsayarak yaşadığı bir durumdur. O hep bize ait olan ya da bizim yakın çevremizde olan değerlerin izlerini sürerek var olmuş ve kendine özgü bir anlatım dili oluşturmuş bir sanatçıdır.
TURGUT ATALAY. Metinler: ARSLAN MENGÜÇ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2001.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 309, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Nazmi Ziya Güran, İbrahim Çallı ve Léopold Lévy atölyelerinde öğrenim gören Turgut Atalay, akademinin yüksek bölümüne de devam ederek 1946 yılında birincilikle mezun oldu. Yaklaşık dört yıl çeşitli okullarda resim öğretmeni olarak çalıştıktan sonra tiyatro ve opera dekoratörlüğü yapmaya başlayan ressam, uzun yıllar İstanbul Şehir Tiyatroları’nda görev yaptı.
1938-1949 yılları arasında yaptığı ilk dönem çalışmalarında İstanbul’un Haliç, Yedikule, Süleymaniye gibi tarihi semtlerinden çeşitli manzara resimleri yapan sanatçının bu eserleri konu, renk ve biçim anlayışı ile kompozisyon kurgusu açısından akademideki hocası Léopold Lévy’nin sanat anlayışına da yakındır. 1940 yılında Leopold Levy öncülüğünde kurulan Yeniler Grubu’na katılan ressam, toplumcu-gerçekçi kaygılarla resim yapmayı öneren bu grubun başta 19 Mayıs 1941 tarihli Liman Sergisi olmak üzere pek çok etkinliğine katılmıştır. 1960’ların başında satıhlar ile biçimlerin parçalanmasıyla oluşturup sınırlı renk seçimleri, biçim deformasyonları ve güçlü geometrik değerleri ile şekillendirdiği farklı bir anlayışa yönelmeye başlamış, köy yaşamı ve köylüler gibi yöresel konulara eğilmiştir. Son dönem çalışmalarında ise daha çok figür, peyzaj, natürmort, portre gibi klasik konuları işlemiştir. İçerikten ziyade resimsel değerlerin ön planda olduğu bu eserlerinde günlük yaşam sahneleri azalmış, daha renkçi bir anlayış ön plana çıkmıştır.
1946 yılında Edirne'de yaptığı bir resim, Paris'te UNESCO sponsorluğunda yapılan uluslararası sergiye kabul edilen ve 1964 yılında Akademi Sanat ödülünü alan Atalay’ın eserleri, İstanbul Devlet Resim Heykel Müzesi’nde, çeşitli sanat galerilerinde ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
NERİMAN OYMAN. Metinler: ARSLAN MENGÜÇ, ZEYNEP ALİYE, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2008.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 256, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. Neriman Oyman (d. 1965, İstanbul), Türk Ressam.
1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürmüş Türk ressam. 1992 yılından bu yana Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Kişisel sergileri ile yurtdışına 400'den fazla resim taşıdı, 30'dan fazla kişisel sergi düzenledi. Resmi yaşam biçimi olarak tanımlayan ressam, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapar. Düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmektedir.
RAMİZ AYDIN. Metinler: ÜMİT GEZGİN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2004.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 159, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1961 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü‘nü bitirdi. 1982-2004 yılları arasında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü ile Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde sanat eğitimciliği ve Resim Ana Sanat Dalı Başkanlığı yaptı. 1987’de doçent, 1995 yılında profesör oldu. 40’ın üzerinde kişisel sergi açtı. 2004 yılında emekli oldu. Ramiz Aydın, gelenekten, Anadolu gerçekliğinden beslenen ve evrensele uzanan, yarı kübist tarzıyla, Türk resmi içinde hak ettiği yeri almıştır.. Onun resimleri her şeyden öte bir üslup resmidir de aynı zamanda.. sadece bu yönüyle bile kalıcı bir özelliği barındırır.
GÜNGÖR TANER. Metinler: GÜNSELİ İNAL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1996.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 215, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1941 İstanbul'da doğdu
1968 İ.D.G.S.A. Nurullah Berk Atölyesi'nden mezun oldu
1971 Salzburg Yaz Akademisi, Corneille ile çalıştı
Bibliyografya;
Güngör Taner Soyutlamasında Ritmik Tempolar, Sezer Tansuğ
Güngör Taner ile Düşünlü Anlar, Atilla Tos, Sanat Çevresi, Haziran 1981
Bir Eleştiri, Ahmet Köksal, Milliyet Sanat Dergisi, Nisan 1981
Kile Sanat Galerisi'nde Gene Bir Usta Güngör Taner, Çağdaş Dergisi
Güngör Taner lle Görüşme (Söyleşi), Yeni Boyut Plastik Sanatlar Dergisi, 1983, Sayı 10
Doğa ve İnsan Dramının Müziği Tuvallerde, Ludmila Behramoğlu, 21 Ocak 1990, Günüş Gazetesi
Müzik ve Resim, Mustafa Akbay, Sokak Dergisi, Ocak-Şubat 1990, Sayı 4
Güngör Taner, (İmzasız) Rehber Galeri-Güzel Sanatlar Dergisi, Mart 1990, Sayı IV
Tuvalde Ritm ve Müzikalite, Anons, (İmzasız), Şubat 1992, Sayı II
"Resimlerim Heyecanla Fışkırır" Topaz Dergisi, Ocak-Şubat 1994, Sayı 9 (İmzasız)
Kontrasların Ressamı Güngör Taner, Muazzez Menemencioğlu, Finans Dünyası, Kasım 1994, Sayı 59
Aklın ve Duygunun Uyumu, Adnan Ahmet Hasan, Enka'dan Haberler Dergisi, Nisan 1995 Sayı 32
Resmim ölüme Isyan, Servet Onay Aşkın, Art Dekor, Mart 1996
Beş Ayrı Kişilik, Ahmet Köksal Milliyet Sanat 15 Mart 1996
Yerçekimsiz Resimler, Levent Karataş, Gösteri Dergisi, Nisan 1996
Ritmik Tempoların Dengesi, 11-17 Mart 1996, Barometre, Sayı 366
Dünyanın Binbir Rengi, Mehmet Esatoğlu, Evrensel Gazetesi, 1996
Renklerde Ritm ve Denge, Global, 4 Mart 1996
96 Aksanat Kültür Merkezinde Güngör Taner, Global, 4 Mart 1996
Sürekliliik Kazanan Bir Heyecan, Maison Française, Mart 1996 Boşluğun Soğuk Korkusu, Aslı Kayabal, Yeniyüzyıl, 12 Mart 1966
Modern Ötesi Soyut, Gülseli İnal, Yeniyüzyıl, 12 Mart 1996
Renklerin Romantik Heyecanı, Feriha Büyükünal, Yeniyüzyıl, 12 Mart 1996
Güngör Taner'in Devimsel Soyutları, Kıymet Giray, Siyah Beyaz Gazetesi, 19 Mart 1996
Resimde Ritm ve Müzikalite Üzerine, Sanat Çevresi, Mart 1996, Sayı 209
Güngör Taner'de Resimsel Dinamizmin Estetik Dereceleme İle Oran llişkileri, Özkan Eroğlu, Sanat Çevresi
Ressam Güngör Taner lle Bir Söyleşi, Muazzez Menemencioğlu, Sanat Çevresi
Güngör Taner'in Resimleri, Kıymet Giray, Yeni Sanat, Mayıs 1996, Sayı 21
HANEFİ YETER. Metinler: ÇETİN GÜZELHAN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 331, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. Hanefi Yeter 1947 yılında Bayburt’ta doğdu. 1967 yılında eğitimine Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun atölyesinde başladı ve bu eğitim sırasında Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun özel atölyesinde çalıştı. 1970 yılında Paris’te “Academie des Beaux-Arts”da sanat eğitimine katılmaya hak kazandı; bazı kişisel sebepler nedeniyle bu eğitimini tamamlayamadı ve İstanbul’a geri döndü. Eğitimini Akademi’de tamamladı ve 1972 yılında mezun oldu. 1973 yılında Devlet Bursu Sınavını geçti ve Berlin Güzel Sanatlar Akademisi’nde lisansüstü eğitimine başladı ve 1978 yılında mezun oldu. Doksanı aşkın kişisel sergisi oldu; Türkiye’de ve yurtdışında Viyana, Paris, Brüksel, Manchester ve Almanya’nın çeşitli şehirlerindeki çok sayıda karma sergiye katıldı. Doğu Almanya’da kişisel sergi açan ilk Türk asıllı sanatçı oldu. O sergide kataloğu özel izinlerle yayınlandı. Eserleri ulusal ve uluslararası müzelerde ve özel koleksiyonlarda görülebilir. Berlin’de 5 duvar resmi, 2 seramik cephe, 2 mozaik pano, 1 heykel ve Darmstadt şehrinde 3 duvar resmi bulunmaktadır. 2006 ve 1012 tarihleri arasında Mersin, Aydın, Denizli, Trabzon, Ankara, Bursa, Antalya, Tarsus ve Nevşehir’de yüze yakın heykel ve rölyef çalışmaları gerçekleştirmiştir. Şu anda Yeter çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.
KAHRAMAN (EKREM KAHRAMAN). EDİTÖR: NEVZAT METİN, [2 CİLT TAKIM], [CİLTLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 335+335, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1948 yılında Tarsus’ta dünyaya geldi.1971 yılında İstanbul Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli ortaöğretim kurumlarında öğretmenlik yaptı.1989 yılında öğretmenlikten ayrılarak sanatçı yaşamını tercih etti. Plastik sanatlar alanında teorik yazılar yazdı. Yazıları Sanat Çevresi, Türkiye’de Sanat, Genç Sanat, Çekirdek Sanat, CEY Sanat, rh+ Sanart ve Artist sanat dergilerinde yayımlandı.2007 yılında Sanatçının Atölyesi dergisini yayımlamaya başladı. Yayımlanmış dört şiir kitabının (Sessiz Bir Aşkı Dillendirmek, Rıhtım ve Ihlamur, Fısıltılar ve Çığlıklar, Aşk Olsun Hayat) yanında; “Aşk olsun Hayat” isimli bir toplu şiirler ile bir seçme şiirler kitabı yayımlandı. Ayrıca sanat ve sanatçılar üzerine deneme yazılarının yer aldığı bir kitabı bulunuyor. Yurtiçi ve yurtdışında 80’nin üzerinde kişisel sergi açtı; çok sayıda karma ve grup sergilerine katıldı, ulusal ve uluslararası fuarlarda yer aldı. 16 ödül kazandı. Sanatı hakkında birçok kitap katalog ve broşür yayımlandı. Sanatıyla ilgili iki belgesel film çekildi. Çok sayıda ulusal ve uluslararası koleksiyonlarda resimleri bulunuyor. İstanbul’da yaşıyor.
Bir yaprakta bütün dünya VEYSEL GÜNAY = VEYSEL GÜNAY a whole world in a leaf. Metinler: İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1997.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 331, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü 1969 yılında tamamlayan Günay, ardından 1970 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile resim dalında uzmanlık çalışması için Fransa’ya gitti. Fransa'da Paris École Nationale Supérieure des Beaux-Arts ve Louvre Müzesi'nde 1970 ve 1974 yılları arasında resim ve duvar resmi çalışmaları yaptı.
Türkiye'ye döndükten sonra Gazi Eğitim Enstitüsü’nde 1974 yılından 1983 yılına kadar resim öğretmenliği yaptı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne 1983 yılında atandı. Üç yıl sonra resim dalında yardımcı doçent oldu ve ardından resim dalında üniversite doçenti unvanı aldı.
Aynı bölümde 1995 ile 1999 yılları arasında profesörlük ve bölüm başkanlığı yaptı. 1999 yılında Beykent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi olarak Tekstil Tasarımı bölüm başkanlığı görevini yürüttü. Daha sonra aynı üniversitede resim bölümü başkanı ve Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı olarak görev yaptı.
RASİM KONYAR. Metinler: ÜMİT GEZGİN, [CİLTLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 324, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1951 İstanbul doğumlu Konyar, 1975 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Dekoratif Sanatlar Bölümü`nden mezun oldu. Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü`nde bir yıl ihtisas yaptı. 1976-1980 yılları arasında School of Visual Arts (New York Görsel Sanatlar Yüksek Okulu) ve San Diego State University, California`da Roy Paul Madsen`dan animasyon ve film eğitimi aldı. Mezuniyet Projesi olan kısa metrajlı filmiyle "En iyi Kamera Ödülü"nü kazandı. 1992`ye kadar Los Angeles`da yaşayan sanatçı, Türkiye`ye dönüşünden sonra çalışmalarını Şile`deki atölyesinde sürdürmektedir.
1973-1976 Ankara Sanat Tiyatrosu`nun sahnelediği bazı oyunların dekor ve kostümlerini gerçekleştirdi.
1986 "Vatan Yolu" adlı senaryosu Almanya`da ödül aldı.
1987-88 Bu senaryosundan yola çıkarak; aynı adlı uzun metrajlı filmin yönetmenliğini yaptı. "Vatan Yolu" adlı film; Hoff, Berlin, İstanbul, Chicago ve Cannes Film Festivalleri`nde gösterildi.
1989 "A Country Between Worlds" (Kıtalararasındaki Ülke) adlı Türkiye ve GAP Projesi üzerine iki ayrı belgesel çekti.
1989 California`da heykel ve resim çalışmaya başladı.
2002-2004 Şubat Yayıncılık tarafından TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) için hazırlanan Antalya ve İzmir prestij kitaplarının fotoğraf çekimlerini gerçekleştirdi.
AHMET YEŞİL. Metinler: MEHMET ERGÜVEN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2000.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 226, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1954 yılında Mersin’de doğan Ahmet Yeşil, Mersin’de yaşıyor ve çalışıyor.
1973 – 1985 Ressam Nuri Abaç, İlhan Çevik ve Ernür Tüzün’den resim eğitimi aldı.
2015 – Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü.
Türkiye’de birçok özel koleksiyonda yapıtları yer alan sanatçının, Almanya, Amerika, Kanada, Hollanda, İngiltere başta olmak üzere önemli yabancı koleksiyonlarda da eserleri bulunmaktadır. Ahmet Yeşil, Unicef Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir; şimdiye kadar 105 kişisel sergi açtı, 297 karma ve yarışma sergisine katıldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda 24 ödül aldı.
FUNDA İYCE TUNCEL. Metinler: ÜMİT GEZGİN, EKREM KAHRAMAN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2008.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 246, [2] sayfa, renkli resimli. 1968 yılında Ankara`da doğdu. Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Resim İş Bölümü`nde öğrenim gördü.
1992-1995 yılları arasında Atatürk Kültür Merkezi`nde sanat danışmanlığı yaptı.
Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği (UPSD), Akdeniz Kadın Sanatçılar Birliği (Pan-Mediterranean Women Artists Network (FAM) ile Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) üyesi olan sanatçı; 1998-2002 yılları arasında BRHD`nin Genel Sekreterlik görevini yürüttü.
Çağdaş Sanatlar Vakfının (ÇAĞSAV) kurucu üyesi oldu.
Uluslararası Kinidos Kültür Sanat Akademisi (UKKSA) kurucu üyesi oldu.UKKSA’nın sergi ve workshoplarına katıldı.
Bugüne kadar 49 kişisel sergi gerçekleştirdi.
Sanatını ve eserlerini konu alan ilk kitabı 2008 yılında sanat eleştirmeni Ümit Gezgin ve ressam/yazar Ekrem Kahraman tarafından kaleme alındı ve Bilim Sanat Galerisi tarafından yayınlandı.
İkinci kitabı “Göç İmgeleri” sanat eleştirmeni Ümit Gezgin tarafından yazıldı ve 2013 yılında basıldı.
Eserleri, kişisel ve kurumsal koleksiyonlarda bulunmakta, yurt içinde ve dışında çeşitli bienal ve fuarlarda sergilenmektedir.
TÜLAY TURA BÖRTECENE. Metinler: AHMET AKSOY, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2000.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 251, [1] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1936 yılında doğdu. 1955-1959 yılları arasında, İDGSA Resim Bölümünde, Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Atölyelerinde öğrenim gördü. Daha sonra Amerika’ya giderek Wisconsin Üniversitesi'nde (Madison), resim ve seramik dallarında master çalışması yaptı.
İlk kişisel sergisini 1959’da, İstanbul’da (Amerikan Haberler Merkezi) açtı. Amerika, Fransa, İtalya’da karma sergilere katıldı. 1966’da İran (Tahran) bienaline katıldı.
Düş ve bilinçaltında tortulaşmış imgeleri, renklerin yoğun etkileriyle dışa vurmayı amaçlayan bir teknik düzeyinde yansıttığı resimlerinde, “nebula” halindeki renk tonları, birbiri içinde eriyip dağılır. İlk dönem çalışmalarında “yüzler”, anlamı iletmekte bir ara-form olduğu halde, daha sonraki soyut resimlerinde bu ara-form ortadan kalkar, doğrudan doğruya renksel form, resmin ağırlıklı işlevini üstlenir. Soyut dışavurum, bağımsız bir teknik düzeyine yükselir.
TÜLAY TURA BÖRTECENE, kaos ve oluşum II, TÜLAY TURA BÖRTECENE için yazılar ve konuşmalar . Fotoğraflar: NECDET KAYGIN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2003.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 198, [1] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1936 yılında doğdu. 1955-1959 yılları arasında, İDGSA Resim Bölümünde, Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Atölyelerinde öğrenim gördü. Daha sonra Amerika’ya giderek Wisconsin Üniversitesi'nde (Madison), resim ve seramik dallarında master çalışması yaptı.
İlk kişisel sergisini 1959’da, İstanbul’da (Amerikan Haberler Merkezi) açtı. Amerika, Fransa, İtalya’da karma sergilere katıldı. 1966’da İran (Tahran) bienaline katıldı.
Düş ve bilinçaltında tortulaşmış imgeleri, renklerin yoğun etkileriyle dışa vurmayı amaçlayan bir teknik düzeyinde yansıttığı resimlerinde, “nebula” halindeki renk tonları, birbiri içinde eriyip dağılır. İlk dönem çalışmalarında “yüzler”, anlamı iletmekte bir ara-form olduğu halde, daha sonraki soyut resimlerinde bu ara-form ortadan kalkar, doğrudan doğruya renksel form, resmin ağırlıklı işlevini üstlenir. Soyut dışavurum, bağımsız bir teknik düzeyine yükselir.
ERCAN AKÇETİN. Metinler: ÜMİT GEZGİN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2004.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 127, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1956 yılında Balıkesir’ de doğdu. Babasının mesleği nedeniyle eğitimini;Türkiye’ nin çeşitli il ve ilçelerinde tamamladı. 1977 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ ne girdi. 1980-81 yılları arasında Almanya/ Berlin’ de; müzelerde, sanat galerilerinde resim sanatı üzerinde araştırma ve incelemeler yaptı.
1984 yılında Mimar Sinan Üniversitesi; Yüksek Resim Bölümü Özdemir Altan Atölyesi’ nden mezun oldu.
1990 yılında ilk kişisel sergisini Yapı ve Kredi Bankası Sanat Galerisi’ nde açan Akçetin; daha sonra birçok kişisel sergilerde eserlerini sanatseverlere sunmuştur. Karma sergiler ve sanat fuarlarına katılan sanatçının başta Almanya olmak üzere yurtdışında ve yurtiçinde; özel koleksiyonlarda, sanat galerilerinde eserleri bulunmaktadır.
2004 yılında; Ercan Akçetin’ in sanat ve yaşamını konu alan kitap, Bilim Sanat Galerisi tarafından Türk Ressamları kapsamında yayınlanmıştır.
Çalışmalarını; İstanbul/ Kadıköy’ deki atölyesinde sürdürmektedir.
AYDEMİR ATALAY. Metinler: ÜMİT GEZGİN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2005.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 290, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1946-1950 Mersinde ilköğrenimini tamamlayan Aydemir Atalay 1950 yılında Adana Düziçi Köy Enstitüsüne girdi. 1957 yılında buradan mezun olarak 1963 yılına kadar Kayseri’ de İlkokul öğretmenliği ve müdürlüğü yaptı. 1963-1966 yılları asarında Gazi Eğitim Enstitüsü’ nden mezun olarak 1970 yılına kadar Tunceli Öğretmen Okulu’ nda sırasıyla resim-iş öğretmenliği, şeflik, müdür başyardımcılığı ve müdürlük yaptı. Buradan İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü’ ne resim-iş öğretmeni ve müdür yardımcısı olarak atanan Atalay, 1981 yılına kadar görevine devam etti. Daha sonra Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi olan kurumda resim dersi öğretim üyesi olarak görev yaparken ekonomik nedenlerle ve kendi isteğiyle 1981 yılında istifa etti. 2000 yılına kadar sosyal ve ticari aktivitelerde bulundu. Ülkesine 30 derslikli bir ilkokul ve tekstil boyama fabrikası kazandırdı. Bir süre ara verdiği sanat çalışmalarına İstanbul ve Bodrum’ daki atölyelerinde devam ederek tanınan sanatçılar arasına katıldı. Yurtiçi ve yurtdışı özel koleksiyonlarda ve çeşitli müzelerde halen eserleri sergilenmektedir.
VOLKAN COŞKUN. Grafik tasarım: AHMET TÜRKÖZ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 2008.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. 2000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 264, [4] sayfa, renkli resimli. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Sanatçı, 21 kişisel sergi gerçekleştirdi ve yaklaşık 50 karma sergiye katıldı.
Yaşamını resim yaparak Bodrum'da sürdüren sanatçı, 1999'da Türkiye Jokey Kulübü Resim Yarışması'nda Başarı Ödülü aldı.
Türk plastik sanatları = Turkish plastic arts, Yayına hazırlayanlar: İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU & TURGAY KANTÜRK, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1998.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Şömizin ön kapak alt kısmı hâliyle. 5000 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 477, [4] sayfa, s/b ve renkli resimli.
YALÇIN KARAYAĞIZ. Metinler: AYDIN AYAN, Bilim Sanat Galerisi, İst., 2002.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında. 1500 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 136 sayfa, s/b ve renkli resimli. 1978 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Resim bölümüne girdi. 1981 yılında Fransa'ya giderek Sorbonne Üniversitesi’nde dil kurslarına devam etti. 1982 yılında Paris'te, École des Beaux-Arts'in sınavlarını kazandı. 1983 yılında Türkiye'ye döndü. Yüksek lisans ve Sanatta yeterliliğini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde tamamladı. Profesör Karayağız, 2010'dan 2019'a kadar MSGSÜ'de rektörlük yaptı.
ADİL SALİH. Metinler: EKREM KAHRAMAN, GÜLDAL KIZILDEMİR, CENK KOYUNCU, Bilim Sanat Galerisi, İst., 2001.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında. 1500 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 154, [2] sayfa, s/b ve renkli resimli. 1964'te Trabzon'da doğdu. İlk kişisel sergisini 1981'de lise öğrencisiyken Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtı. Köln Devlet Akademisi'nde konuk olarak çalışmalar yürüttü. Avrupa'nın birçok müzesinde araştırma ve incelemelerde bulundu.
RESUL AYTEMÜR, yeşiller, kırmızılar, sarılar, maviler, renk, renk, renk ve duyarlılıklar. Metinler: ABDÜLKADİR GÜNYAZ, [RESUL AYTEMÜR'DEN İTHAFLI İMZALI], Ege Basım, İst., 1995.
Yeni Gibi. Ressam'dan "Sevgili Ülgen ailesine en iyi dileklerimle… Başarılar" ithafıyla imzalı. Yayıncısının özgün karton kapağında. 1500 adet basılmıştır. Çok temiz durumda. 29x23 cm, 232 sayfa, s/b ve renkli resimli. Resul Aytemür, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü, Neşet Günal Atölyesi’nden 1978 yılında mezun oldu. Aytemür resimlerinin konularını neredeyse tamamen İstanbul’un güncel yaşamından alır. Sanatçı parklar, çöplükler, semt pazarları, otobüs durakları gibi kentin, sıradan yapısını ele aldığı kadar polis ve göstericilerin karşı karşıya geldiği yürüyüşler, gece klupleri, genelevler ve fahişeleler gibi sıradışı olay ve yaşamları da inceler. Her durumda Aytemür’ün resimlerinde canlılık, cümbüş ve kargaşa göze çarpar; karakterlerin yaşama çabaları, kaygıları ve dramları ön plandadır. Aytemür’ün konularını ele alış biçimi O’nun Sarı, kırmızı, yeşillere geniş yer verdiği ve parlak tonlarda kullandığı renk anlayışıyla birlikte kendine has oldukça vurgulu bir anlatıma dönüşür.
Sanatçı Beyoğlu'ndaki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
ÇAĞATAY ODABAŞ. Metinler: ÖZKAN EROĞLU, A Sanat Art Gallery Yayınları, İst., 2004.
Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında. 1100 adet basılmıştır. Ön kapakta lokal darbe izleri var. Metin ve görsel kısımlar çok temiz durumda. 29x23 cm, 175, [1] sayfa, s/b ve renkli resimli. Çağatay Odabaş 1980 yılında İstanbul’da doğdu. 1995-1998 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Serigrafi Bölümü’nde, Serigrafi, Gravür, Linol Baskı, Fotoğraf, Grafik ve boya kimyası eğitimi aldı. 1998-2002 yılları arasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde eğitim gördü. Avusturya ve Viyana’da sanatsal araştırmalarda bulundu. Sanatçı renklerin ön planda yer aldığı deforme olmuş figürler ve bu figürlerin bulundukları bilinmeyen mekanlardan oluşan özgün figür kompozisyonları ile tanınmaktadır. Çarpıcı renk ve kalın güçlü kontürler ile deforme ettiği figürlerde kimi zaman sinematografik anlatımlar ve göndermeler kullanmaktadır. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.
Meram Kitabı: Mevlâna, Konevî, Meram -Editörler:DİLAVER GÜRER, BEKİR ŞAHAN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], MEBKAM, Konya, 2015.
Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün şömizli cildinde. Metin ve görsel kısımlar çok temiz durumda. 28x20 cm, 270, [1] sayfa, s/b ve renkli resimli.
Büyük Kur'an tefsiri (Hulasat'ül - tefasir) [16 CİLT TAKIM - CİLTLİ], ALİ ARSLAN, Arslan Yayınları, İst., 1984.
Çok İyi. Yayıncısının özgün şık cildinde. Metin sırtlarında lekeler var. Metin kısmı çok temiz durumda. 26x17 cm, 9721 sayfa.
T.B.M.M. gizli celse zabıtları, Cilt 1: 24 nisan 1336 (1920) - 21 Şubat 1336 (1921), Cilt 2: 17 mart 1337 (1921) - 25 şubat 1337 (1922), Cilt 3: 6 mart 138 (1922) - 27 şubat 1338 (1922), Cilt 4: 2 mart 1339 (1923) - 25 teşrinievvel 1934. MÜRŞİT BALABANLILAR. [4 CİLT KUTULU TAKIM] [CİLTLİ], Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 1999.
Çok İyi. Yayıncısının özgün şık bez cildinde ve kutusunda. Metin kısmı çok temiz durumda. 28x22 cm, 457, 894, 1301, 595 sayfa.
Durgun don. MİHAİL ŞOLOHOV, [4 CİLT KUTULU TAKIM], Yordam Kitap, İst., 2021.
Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapaklarında ve kutusunda. Metin kısmı çok temiz durumda. 21x14 cm, 1696 sayfa. Durgun Don, edebî dehası Tolstoy ile kıyaslanan Nobel Ödüllü yazar Mihail Şolohov’un başyapıtı; Ekim Devrimi ve Sovyetler’de İç Savaş gibi önemli tarihsel olayları hikâye eden bir epik roman.
Şolohov, devrim öncesi ve sonrasındaki Rus yaşamını, özellikle de feodal değerlere ve Çar’a bağlılığını sürdüren Kazakları betimlerken anlatısını tarihsel belgeler üzerine kurmakla kalmayıp birey ve toplum ilişkilerini de yoğun bir dikkatle irdeliyor. Karşı safta olanlara yapay olarak yaratılmış bir düşmanlık besleyen Kazaklar, aslında değişen bir dünyanın içinde yaşadıklarının da ayrımındalar.
Durgun Don’un ana kahramanı Gregor Melehov bilincinde iki temel eğilimi yan yana ve çatışma halinde barındırıyor. Bunlardan biri, köylü yaşamına, çalışmaya, doğaya, bilhassa durgun Don ırmağına duyduğu derin sevgi ile bağımsızlık tutkusu; diğeriyse, haklarını almak için başkaldıran milyonlarca köylüden biri olduğuna dair bilince çıkarmakta zorlandığı sınıfsal farkındalık.
Romanın önemli bir meselesi de Gregor ile Aksinya arasındaki imkânsız aşk. Durgun Don’un bu iki ilginç kahramanı geleneklerin baskısına boyun mu eğecek yoksa kendilerini dışlayan toplumsal çevrede kalıp savaşacaklar mı? Oysa Ekim Devrimi çemberin dışına çıkarak yepyeni bir yaşam biçimini seçmeleri için onlara bir fırsat sunuyor.
Yordam Edebiyat’ın okurlarına 4 cilt halinde sunduğu Durgun Don çevirisi üç değerli çevirmenin imzasını taşıyor. Mete Ergin ve Gani Yener’in dilimize kazandırdığı metin Hasan Âli Ediz tarafından Rusça aslıyla karşılaştırıldı. Rus halk edebiyatı ile Rus klasik edebiyatını kaynaştıran Şolohov’un parlak edebî biçemini bu titiz çeviriden zevkle takip edeceksiniz.
Savaş ve barış. LEV TOLSTOY, [4 CİLT KUTULU TAKIM], Yordam Kitap, İst., 2016.
Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapaklarında ve kutusunda. Metin kısmı çok temiz durumda. 21x14 cm, 2048 sayfa. Savaş ve Barış, yazıldıktan kısa bir süre sonra neredeyse tüm dünya dillerine çevrilen, aradan geçen yüz elli yılda evrensel edebiyatın başyapıtı hâline gelen dev bir eser… Bir roman değildir, tarihsel bir anlatı değil, belgesel değil, felsefe kitabı değil, Rus toplumunu anlatan sosyolojik bir inceleme değil, bir dönem romanı, savaş ya da aşk romanı değildir. Çünkü bunların hepsidir Savaş ve Barış. Tolstoy, edebî türlerin sınırlarını aşarak var ettiği bu büyük yapıtla, edebî değerinden, anlatım zenginliğinden bir şey kaybetmeden, farklı coğrafyaların ve çağların sınırlarını da aşıyor. Savaş ve Barış romanında başlıca iki savaş ele alınıyor: 1805-1807 savaşı ve 1812 savaşı. Bu iki savaşın nitelikleri ayrıdır ve Tolstoy özellikle bu büyük çatışmaların farklı özellikleri üzerinde durmuştur.
1812 savaşı bir milli kurtuluş savaşı niteliği taşıdığı için, bu savaşa halk yığınları da katılmış ve Tolstoy romanında, halkı da sahneye çıkarmıştır. Yordam Edebiyat olarak, Savaş ve Barış'ı, özel bir edisyonla sunmaktan gurur duyuyoruz. Tüm dünyada ‘en başarılı çeviri' olarak kabul edilen Louise-Aylmer Maude çevirisi, bizzat Tolstoy'dan edinilen karakter detaylarını ve biyografik bilgileri içermektedir. Böylece bu büyük eseri, âdeta Tolstoy'un rehberliğinde okuma ayrıcalığını yaşayacaksınız. Ayrıca, Hasan Âli Ediz'in başlı başına bir eser olarak kabul edilmesi gereken Tolstoy incelemesini ve Tolstoy'un bu büyük eserini anlattığı kendi yazısını da bu özel edisyonun değerli bir parçası olarak, sizlerle buluşturuyoruz.
“Yapmacık bir alçakgönüllülük göstermeyeceğim: Savaş ve Barış, Homeros'un İlyada'sı gibi bir eserdir.” Tolstoy
Esir şehir üçlemesi: Esir şehrin insanları, Esir şehrin mahpusu, Yol ayrımı. [3 KİTAP TAKIM KUTULU], KEMAL TAHİR, İthaki Yayınları, İst., 2015.
Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapaklarında ve kutusunda. Metin kısmı çok temiz durumda. 21x14 cm, 1124 sayfa. Esir Şehrin İnsanları
Kemal Tahir’in Mütareke dönemi aydınlarını anlattığı “Esir Şehir” üçlemesinin ilk kitabı olan Esir Şehrin İnsanları’nda Birinci Dünya Savaşı sırasında İstanbul’daki sivil aydınların durumu ele alınır. İmparatorluk ordularının yenilgiyi kabullenip silahlarını teslim ettikleri bir dönemde aydınlar en umutsuz koşullar altında savaşı üstleneceklerdir.
Türk edebiyatının en büyük isimlerinden biri olan Kemal Tahir bütün yapıtlarıyla İthaki Yayınlar’nda.
Esir Şehrin Mahpusu
Esir Şehir Üçlemesi’nin ikinci cildi ‘Esir Şehrin Mahpusu’nda, Kâmil Bey hapistedir; kendisiyle, ailesiyle ve ait olduğu Osmanlı aristokrasisiyle derin bir hesaplaşmaya girişir. Çürümüş, işbirlikçi aileler, Anadolu’da gitgide güçlenen Kuvâ-yi Milliye direnişi ve hapiste, korkunç bir dram içinde, yapayalnız, kendisini Kurtuluş Mücadelesi’yle yeniden yaratmaya karar veren Kâmil Bey...
Romancının, romanını yazacağı toplumu, o toplumun insanlarını ‘tarihsel gelişimi içerisinde inceleyip, meydana vuracağı özelliklerden, bugünün ve geleceğin zorluklarının çarelerine sağlam dayanaklar bulmak’ zorunda olduğunu; bunun için hazır kaynaklar yoksa, bu roman dışı incelemelerin de romancı tarafından yapılması gerektiğini, bunsuz bir roman yazılamayacağını, romancı olunamayacağını da ilk vurgulayan Kemal Tahir olmuştur.
Yol Ayrımı
Kamil Bey de Anadolu’da serbesttir artık ... Türkiye’yi kuşatan bir "serbest"lik rüzgarı esmeye başlar zamanla. Bu serbestlik, değişen ya da değişmiş gibi görünen insanların maskelerini birer birer düşürürken, İstanbul’da hayat giderek zorlaşır. Kamil Bey, yıllardır özlemini duyduğu biricik kızı Ayşe’ye kavuşmaya çalışırken, Kurtuluş Savaşı’nda yüz binlerce insanın kanıyla kurtulan vatan, artık demokrasi mücadelesi vermektedir. Serbest Fırka’nın kuruluşu, Darülfünun’da meydana gelen ayaklanmalar, İstanbul sokakları ve tarihin derinliğinde kalan ayrıntılar... "Yol Ayrımı", savaştan zaferle çıkmış bir milletin demokrasi yolunda attığı bebek adımlarının izdüşümlerini aktarıyor okura.
Kitâbu Dîvân-ı lügâti't Türk: Tıpkıbasım - Türkçe sözcükler, özel Adlar Dizini. MAHMUD BİN EL-HÜSEYN BİN MUHAMMED EL-KAŞGARİ, Hazırlayan: ŞABAN KURT, [CİLTLİ NUMARALI EDİSYON: 1808/2000] TC Turizm ve Kültür Bakanlığı Yayınları, İst., 2008.
Sıfır Kitap. 2000 adet basılıp numaralandırılan kitabın 1808 numaralı baskısı. Yayıncısının özgün mıklepli şık deri cildinde. Metin kısmı çok temiz durumda. 25x20 cm, 252, 320, [2] sayfa.
Gemilerimiz. Derleyen: CEMAL HOŞGÖR, Türkiye Denizcilik Sendikası, İst., 1989.
Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında. Metin ve görsel kısmı çok temiz durumda. 28x20 cm, 112 sayfa, s/b resimli.
Drama at the crossroads: Turkish performing arts link past and presents, east and west. METİN AND, Isis, İst., 1991.
Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 29 x 21 cm, İngilizce, [vi], 191 sayfa, renkli ve s/b resimli.
Orta Asya'dan Anadolu'ya Türk sanatlarının dünü, bugünü. Editörler: MİTAT KANDEMİR, YASEMİN KOPARAN, ONURCAN ERDAL, CEM KARAKIZ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Kahramanmaraş, 2021.
Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 29 x 21 cm, 684 sayfa, s/b resimli.
Kahramanmaraş mutfağı. HACI ALİ ÖZTURAN, Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş, 2020.
Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27 x 21 cm, 304 sayfa, renkli resimli.
Türk halı sanatı'nın bin yılı. OKTAY ASLANAPA, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Eren Yayıncılık, İst., 1987
Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 22 cm, 235 sayfa, s/b ve renkli resimli.
Gemiler. CEMAL HOŞGÖR, Sema Ofset, İst., 1992.
Çok İyi. Yayıncısının özgün bez cildinde, çok temiz durumda, 28x20 cm, 184 sayfa, s/b resimli.
Minyatür buluşması. Hazırlayan: AHMET AKCAN, [CİLTLİ], İBB, İst.,2011.
Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x20 cm, 161 sayfa, renkli resimli.