• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Karma Müzayede 2: Fotoğraf, Belge, Kartpostal, Harita, Gravür

Euphemia Müzayede, 317 adet çok nadir koleksiyon ürünlerinden oluşan yeni müzayedesiyle doludizgin karşınızda! 

Atatürk'ün kendi el yazısıyla yazıp imzaladığı ve Cafer Tayyar Paşa'ya gönderilen tarihsel önemi haiz belgeden, Birinci Meclis Zabıtları arasında tutulan "9 Umde"ye, Yavuz Kruvazörü'nün 1939'daki seyr ü sefainini belgeleyen nadir fotoğraf lotundan, Girit Hanya mevlevîlerine dair belgelere, Balkanlar'ın Osmanlı dönemi siyasi ve sosyal tarihine ışık tutan son derece nadir ve gerçek fotoğraflar kullanılarak editörlüğü yapılmış kartpostallardan nadir antika Osmanlı coğrafyası haritalara dek 18. yüzyıldan günümüze geniş bir yelpazede koleksiyon ürünleri siz değerli alıcılara sunulmaktadır. 

Müzayedemizdeki ürünlere 25.02.2024 PAZAR günü saat 20:30'a kadar internet sitemiz üzerinden pey verebilirsiniz. Aynı tarihte 20:32 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.

!!! ÖNEMLİ !!! Komisyon oranı %20 olup tutarın tamamına %20 KDV oranı eklenecektir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.

Komisyon ya da vergi tutarları ile alakalı iadeler kesinlikle kabul edilmeyecektir, kuralların tamamı okunmuş kabul edilir.

Lot: 76 » Dergi

Osmanlıca Mihrab Dergisi İlk Sayısı

Mihrab 15 Teşrin-i Sâni 1339 Sayı: 1 Sene: 1 "Ahlâki, İctimâi, Felsefi, Tarihi, Edebi Mecmuadır" Şimdilik On Beş Günde Neşr Olunur, Şehzadebaşı Evkâf-ı İslamiyye Matbaası, Hicri: 1339 Miladi: 1923. Özgün kapağında, müstakil sayıdır. 24x16 cm, Osmanlıca, 32 sayfa.

Bu sayıda yazısı bulunanlar; Yusu Ziya, Abdülhak Hâdi, Mehmed Emin, Doktor Kadri Raşit, Ahmet Kudsi, Hilmi Ziyâ. İç Sayfalarda şiirleriyle: Ahmet Kutsi [Tecer] Yeni Tarz üst başlığıyla Nilüfer isimli şiiri, Hilmi Ziya [Ülken]eski tarz başlığıyla Gazel'i bulunur. Tıp konusunda doktor Kadri Raşit [Anday] (1874-1949) İslamda Nüfus ve Çocuk başlıklı yazısı.

Mihrab dergisi Rumi (15 Teşrinisani 1339 - 1 Nisan1341), Miladi (15 Kasım 1923- 1 Nisan 1925) yılları arasında İstanbul’da yayım hayatını sürdürmüştür. 28 sayı çıkan bu derginin mesul müdürü Agâh Mazlum ’dur. Mihrab dergisi dönemin nabzını tutması bakımından önemli bir yere sahiptir. Dergi hikâye, şiir, musahebe, roman, mektup, tenkit gibi yazıların yanı sıra eğitim ve tarih konulu yazılar da yayımlamıştır. Edebî yönden büyük bir çeşitlilik gösteren dergi hem aruz hem hece hem de serbest vezinli şiirlere sayfalarında yer vermiştir. Dergide dönemin münevverlerinden Yusuf Ziya (Yörükhan ), Mehmet Emin (Erişigil) , Hilmi Ziya (Ülken), Mehmet Emin (Yurdakul) gibi isimlerin yazılarının yanı sıra Necip Fazıl (Kısakürek)’ın şiirlerine de yer verilmiştir.

Detaylar
Lot: 97 » Kitap

ÇOK PARTİLİ HAYATA GEÇİŞ

Aziz milli şef İnönü'ye açık dilekçe (10 Mayıs nutukları dolayısıyla), İstanbul'a namzetliğimi koyuyorum, AHMET HAMDİ BAŞAR, Gün Basımevi, İstanbul, 1946.

Özgün karton kapağında, temiz durumda, 22x15 cm, 32 sayfa, s/b fotoğralı.

Şükûfe Nihal'in eşi ve Türk siyasetçi Başar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin Coğrafya bölümü mezunu olup 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerindendir. İstanbul Liman Şirketi kurucusu ve yöneticisi olması nedeniyle kendisine Limancı lâkabı verilmiştir.

Cumhuriyet'in kurulması aşamasında eşi Şükûfe Nihal Başar'la, kurucularından olduğu Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nde önemli çalışmalar yapmışlardır. İstanbul Şişli’deki evlerinde toplantılar düzenlenmiş, kurtuluş mücadelesinin kararları alınmıştır. 1918 yılında İstanbul'da Ahali İktisat Fırkası'nı kurmuştur.

12 Ağustos 1930'da kurulan Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın, kuruluşunun üzerinden beş-altı ay geçmeden Limancı Hamdi (Ahmet Hamdi Başar) Ankara'ya giderek Atatürk'e gerici unsurların destek olduklarını, partiye akın ettiklerini, buna hâkim olamayacağını, bu hareketin Atatürk'ün kendisine de karşı olduğunu anlatarak partinin kapatılmasını talep etmiştir. Anılarında; Atatürk "Bu vefasızlık neyin nesi?" diye sorduğunda, Atatürk'e büyük bir nezaket içinde "Halk dışarıda kaldı." yanıtını verdiği yazılıdır.

Detaylar
Lot: 99 » Kitap

1923-1948 YILLARI TCDD KURSİYERLERİ FOTOĞRAF ALBÜMÜ

Hareket Kursu (1923-1948), Toplayan: İSKENDER TEVFİK SAYINER, Alâeddin Kıral Matbaası, İstanbul, 1948. 24x17 cm, Vedat Erden çizimi kapak görseli. İç sayfalarda İsmet İnönü, Ulaştırma Bakanı Kasım Gülek, TCDD Genel Müdürü Galip Güran ve kursiyer fotoğrafları mevcuttur.

Birinci Cihan Harbi içinde Memleketimizde ilk defa Torbalı-Tire ve Ödemiş kısımlarının muamelâtını tedricen Türkçeleştirmek için Askeri Demiryolu 4’ncü bölüğü tarafından 40 mevcutlu bir Kurs açılmıştı. Bundan alınan iyi netice üzerine İzmir ve onu takibende İstanbul’da birer Şimendifer mektebi açılarak 1918 senesine kadar devam ettirilen bu mekteplerden 1040 Öğrenci mezun olarak İzmir-Kasaba, İzmir-Aydın, Anadolu-Bağdat, Sirkeci, Avrupa ve Suriye Demiryollarının muhtelif yerlerine gönderilmişlerdir. Birinci Cihan Harbinde olduğu gibi İstiklâl Savaşı esnasında da her Türk vatandaşı gibi bu Türk Demiryol mensubinini de vatan müdafasında yerlerini alarak bilhassa cephe istasyon ve mintakalarında feragatle çalışmışlardır.
Harbi müteakip Demiryollarını memleketin her tarafına ulaş- tırmak içerde ve dışarda mühim bir çokluğun düşünüş ve kanaati hilafına olarak memleketin öz evlatlarının elile ve kısa denecek bir zaman içinde memleket dahiline yayılıp gelişmesi ezeli bir gaye olduğundan ve bunun yaratıcı Sayın İnönü olduğunu ve her günkü gelişmesinde onun azım ve iradesi mahsulü olduğunu her- kesin teslim etmesidir.
Demiryol Memurlarının da bu gelişmelere muvazi olarak daha iyi yetişmesi ve onlardan daha çok randuman alınabilmesi için 1923 senesinde Konyada Hareket Kursunun Birinci devresi açılmıştır. Bu güne kadar devam edip gelen bu devrelerin adedi 44 dü bulmuş ve bunlardan (1246) si Katar, (3470) i İstasyon memuru üzere (4716) meslektaş Kurs görmüştür. Memleketin dört köşesine yayılıp feragatle çalışan ve muhtelif mevkiler işgal eden ve birbirine sevgi ile bağlı olan bu meslektaşların 1915-1918 ve 1923-1948 Demiryol Mektep ve Kursları ile 1942 de Ankara’da tesis edilen Demiryol Meslek Okulu Öğrencilerinin kıymetli hatıralarını bir araya toplayarak Albüm halinde Demiryolu tarihimize canlı bir Armağan olarak sunulur.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 7
sonraki