Euphemia Müzayede, 317 adet çok nadir koleksiyon ürünlerinden oluşan yeni müzayedesiyle doludizgin karşınızda!
Atatürk'ün kendi el yazısıyla yazıp imzaladığı ve Cafer Tayyar Paşa'ya gönderilen tarihsel önemi haiz belgeden, Birinci Meclis Zabıtları arasında tutulan "9 Umde"ye, Yavuz Kruvazörü'nün 1939'daki seyr ü sefainini belgeleyen nadir fotoğraf lotundan, Girit Hanya mevlevîlerine dair belgelere, Balkanlar'ın Osmanlı dönemi siyasi ve sosyal tarihine ışık tutan son derece nadir ve gerçek fotoğraflar kullanılarak editörlüğü yapılmış kartpostallardan nadir antika Osmanlı coğrafyası haritalara dek 18. yüzyıldan günümüze geniş bir yelpazede koleksiyon ürünleri siz değerli alıcılara sunulmaktadır.
Müzayedemizdeki ürünlere 25.02.2024 PAZAR günü saat 20:30'a kadar internet sitemiz üzerinden pey verebilirsiniz. Aynı tarihte 20:32 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.
!!! ÖNEMLİ !!! Komisyon oranı %20 olup tutarın tamamına %20 KDV oranı eklenecektir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.
Komisyon ya da vergi tutarları ile alakalı iadeler kesinlikle kabul edilmeyecektir, kuralların tamamı okunmuş kabul edilir.
[OSMANLICA EL YAZMASI GÜZEL CİLTLİ DEFTER] KANAAT KİTAPHANESİ ÖZEL CİLTLİ DEFTER
Kırmızı cilt üstünde beyaz ve altın yaldızlı art-nouveau tarzında süslemeleri bulunan, ay yıldız ve "Papeterie Kanaat" baskılı Osmanlıca el yazısı ile dolu matematik defteri.
El yazması Osmanlıca "Hesâbât Defteri", Sâlih İbrahim Bey tarafından te'lif edilmiş, 1327 tarihli
El yazması bir hesabât defteri olup, matematik işlemlerini konu almaktadır. Eserin iç sahifesinde Sâlih İbrahim Bey'in "İş bu defteri yazmağa 8 Mayıs 1327 Pazartesi günü mübâşeret eyledim" notu bulunmaktadır. Defter, sual-cevap şeklinde kaleme alınmış olup, içerisinde bir çok örnek matematik işlemini hâvidir. 21 x 16 cm.
Kanaat Kitaphanesi: lyas Bayar, 1880’de İstanbul’da doğan Yahudi bir kitapçı olarak Kanaat Kitaphanesi’ni açar. 1936’ya kadar 4 bine yakın kitap yayımlar. Kanaat Kitabevi aynı zamanda ilk sözlük basan yayınevi olarak anılır. 2000’li yılların başına kadar da Babıali’de devam eder.
CİLT GÜZELİ / MÜKÂFÂT / EĞİTİM TARİHİ - II. Meşrutiyet Temalı Mükâfat Cildi
Osmanlıca "Hürriyet Adâlet Müsâvât" yazılı Tefeyyüz Kitaphanesi boş mükâfat cildi.
Ön yüzü altın yaldızlı ve gofreli kenar süslemeleri içinde Devlet-i Aliyyeyi Osmaniyye armalı, altında Hürriyet Adâlet Müsâvât ve Mükâfat yazısı, arka yüzde altın yaldızlı ve gofreli kenar süslemeleri içinde ay yıldızlı Türk bayrağı bezemesi ve altında istif yazı ile Tefeyyüz Kitaphanesi Bâbıali Caddesi Numara 36-37 yazısı bulurur.
21x14 cm, kenarlarda hafif yıpranma mevcuttur.
Mükâfat Cildi: İmparatorluk döneminde, Mekteb-i Sultani ve askeri liseler başta olmak üzere, derslerinde başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla, okul tarafından seçilip hediye edilen bir kitaba özel olarak tasarlanmış cilde verilen isim.
CİLT GÜZELİ / MÜKÂFÂT / EĞİTİM TARİHİ - Şems'ül Mekâtip Mektebi boş Mükâfat Cildi
Ön yüzü altın yaldızlı ve gofreli kenar süslemeleri içinde Devlet-i Aliyyeyi Osmaniyye armalı altında Osmanlıca istif yazı ile Şems'ül Mekâtip yazısı, arka yüzde gofreli kenar süslemeleri içinde ay yıldızlı Türk bayrağı bezemesi ve altında mükâfat yazısı bulunmaktadır. 19x13 cm.
Şemsülmekâtip II. Abdülhamid, II. Meşrutiyet ve Erken Cumhuriyet dönemlerinde faaliyet gösteren bir özel okuldur (1891-1940). Şemsülmekâtip’i özellikli kılan husus, Türkler tarafından kurulan ve işletilen II. Abdülhamid, İkinci Meşrutiyet ve Cumhuriyet olmak üzere üç devirde de yaşayabilen bir özel okul olmasıdır. Okul, açıldığında üst orta, varlıklı sınıflara hizmet eden eğitim kurumları arasındadır. İkinci Meşrutiyet’te kendisini yenileyerek ayakta kalır, daha sonra Atatürk döneminde faaliyetlerini sürdürür, rejimin daha istikrarlı hale geldiği İnönü döneminde kapanır. Tatbik ettiği pedagojik yöntemleriyle dönemin önde gelen düşünce adamlarının (Abdullah Cevdet, İsmail Hakkı Baltacıoğlu, v.b.) takdirini kazanan Şemsülmekâtip, karma eğitim, piyes, temsil, fiziki idman gibi uygulamalarıyla da eğitim tarihimizde öncü bir okul olmuştur. Şemsülmekâtip, yeni rejimin dil politikaları gereğince 1935 yılında ismini, Okullar Güneşi olarak değiştirmiştir. Okulun Osmanlı eğitim modernleşmesi içinde özel yeri ve konumu dönemin basınında ifade edilmiştir. Kurumun farklı ve yenilikçi metodları, İkinci Meşrutiyet öncesinde benimsenmiş, Meşrutiyet dönemi içinde özellikle İsmayıl Hakkı (Baltacıoğlu)’nun sorumluluk üstlendiği zamanda bu yönde büyük bir hamle yapmıştır.