ÖNEMLİ DUYURU:
PRESTİJ KİTAP MÜZAYEDEMİZİN BİTİŞİ PAZARTESİ GÜNÜNDEN ÇARŞAMBA GÜNÜNE ERTELENMİŞTİR! İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ...
205 adet değerli sanat, arkeoloji, koleksiyon ve tarih kitabının birarada olduğu müzayedemizdeki ürünlere 15.02.2023 ÇARŞAMBA günü saat 20:00'a kadar internet sitemiz üzerinden pey verebilirsiniz. Aynı tarihte 20:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.
!!! ÖNEMLİ !!! Komisyon oranı %20'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.
Komisyon ya da vergi tutarları ile alakalı iadeler kesinlikle kabul edilmeyecektir, kuralların tamamı okunmuş kabul edilir.
Samiha Ayverdi'nin İstanbul'u. Türk Edebiyatı'nda İstanbul serisi 2. ZEYNEP UYMUR, [ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008
Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 28,5x24 cm, 150 sayfa, s/b resimli. İstanbul; tarihin, iklimlerin, bir medeniyetin, bir kültürün, koca bir geçmişin şahididir. Geçmişten bugüne, bugünden de yarına akan iki nokta arasında binbir renge sahip olan zamandır. Geçmişin İstanbul´unda insanlar nasıl yaşadılar, en mutlu günlerinde neler yaptılar, nasıl giyindiler, nasıl eğlendiler? Bugün bile koca görkemi ve içinde yaşanmışlığın ağırlığıyla zamana biraz yabancı ve yaşlanmış duran İstanbul konaklarından, yalılarından insanlar hangi halleriyle nasıl yaşayarak gelip geçtiler? Bu kitap, tüm bu soruların yanıtını Samiha Ayverdi´nin gözünden anlatarak, belki merak edilen belki de hiç bilinmeyen İstanbul´un günlük yaşantısının kareleriyle dolu zevkli bir yolculuğa çıkarıyor okuyucuyu.
Ahmed Midhat Efendi'nin İstanbul'u. Türk Edebiyatı'nda İstanbul serisi 3. MEHMET DOĞANAY, [ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008
Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 28,5x24 cm, 160 sayfa, s/b resimli. Ahmed Mithat Efendi'nin romanlarında İstanbul, ağırlıklı olarak yer alan en önemli mekandır. Araştırmacı ve meraklı bir kişiliğe sahip olan Efendi, pek çok romanında okuyucuları XIX. yüzyıl İstanbul'unun hayal bile edemeyecekleri mekanlarında dolaştırır.
Batı ve Doğu medeniyetleri arasında bir köprü kurmaya çalışan Ahmed Midhat Efendi, Tanpınar'ın ifade ettiği gibi 'bir medeniyet krizi' ile doğan modern Türk edebiyatının ilk romancısıdır ve İstanbul da bu 'medeniyet krizi' ne ilek ve en çok sahne olan şehirdir.
Abdülhak Şinasi Hisar'ın İstanbul'u. Türk Edebiyatı'nda İstanbul serisi 4. ŞAFAK GÜNEŞ G, [ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008
Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 28,5x24 cm, 183 sayfa, s/b resimli. Çocukluğu İstanbul'da Boğaz semtlerinde geçen Abdülhak Şinasi Hisar, 'Boğaziçi Medeniyeti' olarak tanımladığı bir yaşam biçiminin unutulup gitmesine mani olmak istemiş ve eserlerinde devrinin İstanbul ve bilhassa Boğaziçi hayatını tüm hususiyetleriyle ve bir nakkaş hassasiyetiyle ince ince işlemiştir.
Abdülhak Şinasi Hisar'ın İstanbul'u adını taşıyan bu kitapta İstanbul'a ve Boğaziçi'ne Abdülhak Şinasi Hisar'ın penceresinden bakılarak Tarihte Boğaziçi, Edebiyatta Boğaziçi, Boğaziçi'nde Hayat, Boğaziçi'nde Seyr ü Sefer, Boğaziçi Geceleri ve Boğaz'da Yaşayanlar başlıkları altında Eski İstanbul ve Boğaziçi'nin gündelik hayatı, çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgiler ışığında ayrıntılı bir biçimde işlenmiş ve yok olan bir medeniyetin karanlıkta kalan yönlerine ışık tutulmuştur.
Ahmet Rasim'in İstanbul'u. Türk Edebiyatı'nda İstanbul serisi 5. ÇİLEM TERCÜMAN, [ ŞÖMİZLİ ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2008
Özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 28,5x24 cm, 253 sayfa, s/b resimli. Eserlerinde eski İstanbul'un günlük hayatını bütün ayrıntılarıyla anlatan Ahmet Rasim, keskin zekası, uyanık gözlemciliği ve neşeli üslubuyla devrin diğer tanıklarından farklı bir yere sahiptir.
Onun ömrünün neredeyse tamamını geçirdiği İstanbul'u anlattığı eserlerinde hamam tellakları, kabadayılar, mektep hocaları, dadılar, bekçiler, şıklar, hafif meşrep kadınlar, mubassırlar, hocalar, talebeler, seyyar satıcılar, edebiyatçılar, meddahlar, musikişinaslar... kadın ve erkek hemen her yaştan, dinden mezhepten, meslekten ve meşrepten insan, günün her saatinde ve her mevsimde İstanbul hayatı içinde görülürken doğum âdetleri, evlilik usulleri, mektep hayatı, çamaşır günleri, mahalle kahveleri, halk inançları, çarşılar, hamamlar, ulaşım vasıtaları, piyasalar, kutsal günler, Ramazan ayı, mesireler, baskın hikâyeri, devrin meşhur umumhaneleri, meyhaneleri vb. de yerini alır