• Cancel
    Filter
Filter

ANTIQUARIAN BOOKS

ÖNEMLİ DUYURU:

147 adet değerli sahafiye ve nadir kitabın bir arada olduğu müzayedemizdeki ürünlere 03.05.2023 ÇARŞAMBA günü saat 20:00'a kadar internet sitemiz üzerinden pey verebilirsiniz. Aynı tarihte 20:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.

!!! ÖNEMLİ !!! Komisyon oranı %20'dir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.

Komisyon ya da vergi tutarları ile alakalı iadeler kesinlikle kabul edilmeyecektir, kuralların tamamı okunmuş kabul edilir.

Lot: 1 » Book

19. YÜZYIL BALKAN SEYAHATİNDEN ETNOGRAFİK GÖZLEMLER: Die Balkanhalbinsel (mit Ausschluß von Griechenland). Physikalische und ethnographische Schilderungen und Städtebilder [i.e. Balkan Yarımadası: Fiziksel ve etnografik tanımlar ve şehir manzaraları]. A[NTON] E[DWIN] LUX, Herder, Freiburg, 1887.

Yayıncısının çok şık kırmızı ve zengin desenli komple bez cildinde, sırt ve başlık altın yaldızlı, kapakta süslemeli ve son derece dekoratif kenarların arasında Balkan ülkelerine özgü geleneksel kıyafetli tipler mevcut, Kath Volksbibliothek Schwaz damgalı, haricen oldukça temiz bir nüsha, 24 x 17 cm, Almanca, [xiv], 275, [1] sayfa, 90 numarasız levha, bir adet Konstantinopel (İstanbul) panoraması ("Konstantinopel, vom Seraskier-Turm aus gesehen" başlıklı, 62x23,5 cm), bir adet katlanır büyük boy litograf Balkan Yarımadası haritası (34x36 cm; 1:4,400,000) mevcuttur.

Çok zengin görsel bir malzemeye sahip ve bir seyahatnâme formunda, döneminin Prusya Ordusu topçu binbaşı Lux tarafından yazılmış olan bu erken dönem kitabın ilk ve çok nadir baskısı. Döneminde Osmanlı hakimiyetinde olan Balkan topraklarından (Osmanlı idaresi altındaki ülkelerden sadece Yunanistan'ın bağımsızlığını elde etmiş olduğu bir tarihte) aktarılmış olan son derece ayrıntılı etnografik, tarihsel bilgileri ile önemli bir ilk elden kaynağı teşkil eden kitap, nefis kondisyonuyla ve tüm haritaları ile görsel malzemesinin eksiksiz olmasıyla da koleksiyon değeri yüksektir.

-- Balkanlar Osmanlı tarihi Avrupa tarihi Kıyafet Giyim kuşam Türk şehirleri Trakya Koleksiyon Seyahatname Anı

Details
Lot: 8 » Book

İNGİLİZCE GELİBOLU HATIRALARI: Gallipoli memories, COMPTON MACKENZIE (Edward Montague Compton Mackenzie), (1883-1972), Cassell and Company, London, 1929.

Yayıncısının özgün bez cildinde, kapak sırtı yıpranmış harici iyi durumdadır, 20x14 cm, İngilizce, [x], 405, [1] sayfa, bir adet harita (The Area of The Gallipoli Operations) sayfası.

1. Dünya Savaşı sırasında Doğu Akdeniz'de İngiliz İstihbaratına hizmet eden McKenzie daha sonra deneyimlerini anlatan dört kitap yayınladı. Bu kitap onların en hacimlisi olan ve anılarının tamamını içeren kitabıdır. İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri'nde görevlendirildi ve kaptan rütbesine yükseldi. Hastalığı cephe hizmetini elverişsiz hale getirdi, Gelibolu harekatı (1915) sırasında kendisine karşı casusluk görevi verilen McKenzie ve 1916'da Yunanistan'ın Atina kentinde o zamanlar tarafsız olan önemli bir karşı istihbarat ağı kurdu.Ağustos 1916'da Kral'a zehirle suikast girişiminde yer aldığı ve gizli servis çalışmaları bir şekilde açığa çıktığından Atina'dan uzaklaştırılmıştır.
Bu kitap, yazarın önsözünde de belirttiği üzere savaşın bitişinden ve Anzaklar ile İngiliz/Fransız kuvvetlerinin Çanakkale'de Osmanlı İmparatorluğu ve Almanya'ya karşı savaşı kaybetmelerinin ardından yazılmıştır. Askerî tarihe ışık tutması açısından oldukça değerli olan metin, bunun yanı sıra İngilizler'in espiyonaj faaliyetleri ve dönemin uluslararası ilişkileri bağlamında da öneme haizdir. Türkçe'!ye çevirisi yapılmamıştır.

-- Anı Hatırat Gelibolu 1915 Birinci Dünya Savaşı (1914-1918) Anzaklar Çanakkale

Details
Lot: 21 » Book

İLK BASKI / MÜTEVAZI BİR VATANSEVERİN MİLLÎ MÜCADELE ANILARI: Milli mücadele hatıralarım, İLYAS SÂMİ KALKAVANOĞLU, Ekicigil Yayınevi Matbaası, İstanbul, 1957.

Özgün resimli karton kapağında, oldukça temiz durumda, 23x17 cm, 143 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraflı. İşgal öncesinde İstanbul'da fındık ticaretiyle uğraşan İlyas Sami Kalkavanoğlu, vatanı uğruna her şeyi bırakıp Millî Mücadele'ye katılmıştır. Kurtuluş Savaşı sonrasında, kendisine hizmetlerinden dolayı Milis Yüzbaşılık rütbesi layık görülmüştür. Üst düzey yöneticilerden makam, mal, mülk teklif edildiğinde ise "biz bunları vatan için yaptık" diyerek reddetmiştir. "Tamamen vatan ve millet hizmetinde geçen gençliğimin uzun tecrübeleriyle şu kanaate vardım ki; bir milleti mânen ve madde ten tekâmüle eriştirecek belli başlı âmillerden biri, tam birlik, diğeri de adlu haktır. Birlik ve beraberlik bağları kopmuş, hak ve adalet nimetlerinden mahrum kalmış bir millet maddeten ne kadar kuvvetli olursa olsun, varlığını muhafaza edemez.
İbret verici olaylarla dolu olan tarih hazinemizde, bu hakikati belirten sahifelerin de haddi hesabı yoktur. Asırlar boyunca, yeryüzünün dört bucağında yarattığı medeniyet eserleriyle, dünya milletlerini kendine hayran ve meftun etmiş olan Türklüğün büyük tarihi tarafsız ve dikkatli bir gözle incelenince, birlik ve adalet sayesinde en yüksek tekâmül mertebelerine ulaşan koskoca imparatorlukların, nihayet birlik bağlarını koparmak gafletine düştükleri zaman nasıl birbirlerine girişin kurbanı olarak yıkılıp gittikleri kolayca görülür.
Çöküp yıkılış hailesinin yürekleri oynatan tarrakaları mâsum bir milletin vicdanını tâzip ederken, bu yıkılışın mukadder âkıbeti olan düşman kahır ve zulmü altına düşüş de, son kurtuluş ümitlerini söndüren muazzam bir felâket teşkil ediyordu." (Önsözden)

Details
previous
Go to Page: / 3
next